Temadag om sikre systemer til brugsvand

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Temadag om sikre systemer til brugsvand"

Transkript

1 Temadag om sikre systemer til brugsvand Reduktion af bakterier, kalk og skadelige metaller i brugsvand Århus 25. februar 2008 Rent drikkevand Metalafgivelse til drikkevandet Drikkevandskølere, ismaskiner og amerikanerkøleskabe Filtre og blødgøringsanlæg Vandbehandling i stor stil Odense Universitetshospital Kalkudfældning afkalkere og overfladebehandling mod tilkalkning Mød blandt andre: Jørgen Søfeldt, funktionsleder Odense Universitetshospital Sven Houlberg, cand. scient. Malling Varmeværk Frank Fontenay, civilingeniør, ph.d. FORCE Technology Jens Brusgaard Vestergaard, civilingeniør BV Engineering Niels H. W. Nielsen, civilingeniør Sten Kloppenborg, konsulent Claus Bischoff, cand. scient., ph.d.

2 Sikre systemer til brugsvand På temadagen sætter vi fokus på sikkerheden i brugsvandssystemerne. Vi ser bl.a. på problemstillinger og udvikling inden for vandbehandling og afkalkning samt bakterier og skadelige metaller m.v. Et meget aktuelt emne er afgivelse af tungmetaller til vores brugsvand. Der er en risiko for utilladeligt høje koncentrationer af sundhedsskadelige metaller, hvis man ikke tager højde for dette i materialevalg og installation. Bakterier i stillestående vand og is i vandkølere, ismaskiner og de såkaldte amerikanerkøleskabe udgør i visse tilfælde en sundhedsmæssig risiko. Mange steder i Danmark er vandet meget kalkholdigt. Det betyder store udgifter til vedligeholdelse af installationerne, som lider under afsætning af især kalk, mangan og okker. Større brugsvandsanlæg er ofte udstyret med vandbehandlingsanlæg for at beskytte installationen mod tilkalkning og/ eller korrosion. Blødgøring af vandet anvendes specielt inden for hospitals- og laboratorieverdenen og i procesindustrien, hvor der kræves et kalkfrit produkt og resultat. Elektrolyse bruges i større ejendomme, institutioner og virksomheder til behandling af brugsvandet for at sikre installationen mod korrosion. På temadagen fortæller vi om erfaringerne på disse områder og hvorledes risici minimeres. Temaudstilling om sikre brugsvandssystemer I forbindelse med temadagen vil firmaer, der arbejder med systemer til brugsvand, få mulighed for at præsentere deres produkter og ydelser på en temaudstilling. Vi stiller et mindre udstillingsareal til rådighed for dette. Kontakt Niels H. W. Nielsen på tlf eller niels.h.w.nielsen@ teknologisk.dk Tildeling af udstillingsareal ske efter først-til-mølle - princippet. Udstillingsarealet er begrænset - så det gælder om at være hurtigst.

3 Mandag den 25. februar :15 Indledning og velkomst Kaj L. Bryder, centerchef 10:30 1. Brug af filtre og vandbehandlingsanlæg muligheder, systemer, regler og standarder Blødgøringsanlæg anvendes især, hvor vandet bruges til bl.a. vask og opvask, da det blødgjorte vand medfører et reduceret forbrug af vaskemidler, ikke efterlader kalkpletter på service m.m. Anlæggene kan variere i størrelse og opbygning, og anvendelserne kan være mangeartede. Leon Buhl og Sten Kloppenborg fortæller om disse forhold og belyser desuden lovkrav samt de tilknyttede godkendelser og standarder for anvendelse af vandbehandlingsanlæg. Sten Kloppenborg, konsulent 11:00 2. Vandbehandling i stor målestok - blødgøringsanlæg Odense Universitetshospital fik i 2006 installeret et nyt blødgøringsanlæg til erstatning for det gamle, der var blevet for lille. Kravene var skrappe til det nye anlæg, der har en kapacitet på 50 m 3 og ydermere forsyner et RO-anlæg til omvendt osmose samt diverse vaske- og skylleopgaver på hospitalet. Et nøje kendskab til optimal udnyttelse af ION-byttemassen og et minimalt forbrug af salt og regenereringsvand har resulteret i et flot nyt anlæg, som forventes at holde i 20 år. Jørgen Søfeldt fortæller om anlægget og kravene og om de overvejelser, man gjorde sig inden anskaffelsen. Jørgen Søfeldt, funktionsleder Odense Universitetshospital 11:30 3. Store og små afkalkere hvad virker og hvad virker ikke Afkalkere til drikkevand er ofte magnetiske/mekaniske, hvor vandet ledes langs permanente magnetiske felter. Effekten af magnetiske afkalkere har gennem mange år været genstand for enten anerkendelse eller skepsis, da de har været virksomme i nogle tilfælde og i andre tilfælde har været uden effekt. Mange mere eller mindre anvendelige produkter har gennem årene været lanceret på markedet. I indlægget belyses resultaterne og erfaringerne fra dansk og international forskning omkring magnetiske afkalkere og kalkudskilning. Niels H. W. Nielsen, civilingeniør Jens Brusgaard Vestergaard, civilingeniør BV Engineering 12:00 Frokost 13:00 4. Vandkølere, ismaskiner og amerikanerkøleskabe risiko for skadelige bakterier Vandkølere, ismaskiner og de såkaldte amerikanerkøleskabe eller side-by-side, kan give sundhedsmæssige problemer. Problemerne skyldes bl.a., at vandet ofte står stille i så lang tid, at det afkølede vand eller isterningerne er alt andet end frisk. Analyser fra undersøgelser har vist store forekomster af bakteriebelægninger i de vandberørte dele. Leon Buhl fortæller i sit indlæg bl.a. om lovgrundlaget for ismaskiner og drikkevandskølere og giver indsigt i, hvordan man minimerer en bakteriel forgiftning i hjemmet.

4 13:30 5. Anlæg til varmt brugsvand kalk og legionella Udfældningen af kalk øges voldsomt, hvis vandtemperaturen overstiger 55 C. Omvendt foreskriver vandnormen en temperatur i det varme brugsvand på 60 C af hensyn til risikoen for bakterievækst, eksempelvis legionella. Produktion af varmt brugsvand er således et kompromis. At opretholde en høj brugsvandstemperatur kræver naturligvis en høj fremløbstemperatur på fjernvarmevandet. Sven Houlberg fortæller om Malling Varmeværk, som kører med lavest mulig fremløbstemperatur og de erfaringer, man har høstet ved denne driftsform. Sven Houlberg, der også har næsten 40 års erfaring med gennemstrømningsvandvarmere hos Redan A/S, fortæller hvorledes man elegant løste et problem med tilkalkning i varmevekslerne. Sven Houlberg, cand. scient. Malling Varmeværk 13:50 6. Installationskrav til brugsvandsanlæg tilbagestrømning og forurening af drikkevandet Tilbagestrømning fra installationsgenstande har de senere år fået større bevågenhed, og med rette der har været flere alvorlige tilfælde af drikkevandsforurening, hvor hele kvarterer i byerne har været ramt. Det er derfor af stor vigtighed, at der ikke kan ske tilbagestrømning heller ikke fra vandbehandlingsanlæg - til det offentlige forsyningsnet med risiko for spredning af bakterier. Leon Buhl belyser, hvilke normer, grænseværdier og klassifikationer, der gælder for området, og hvordan der udføres kontrol med vores vigtige drikkevandsforsyning. 14:15 Kaffepause Tilmelding til Sikre systemer til brugsvand Mandag den 25. februar 2008, Århus Pris for arrangementet inklusive forplejning og undervisningsmateriale kr ,- (plus moms) Firma Firmaets CVR-nr. Firmatlf.nr. Adresse For offentlige virksomheder: EAN-nr. Postnr./by 1. Navn Stilling Afdeling 2. Navn Stilling Afdeling 3. Navn Stilling Afdeling Evt. bemærkninger Jeg ønsker at modtage information vedr. temadagen pr. o o post må gerne sende relevante tilbud og nyheder om andre konferencer, seminarer og kurser til denne adresse: o Jeg kan desværre ikke deltage på temadagen, men jeg ønsker at få tilsendt information om fremtidige arrangementer.

5 Program - fortsat 14:30 7. Metalafgivelse til drikkevand - migration Drikkevand skal være velsmagende og uden skadeligt indhold af tungmetaller. I Danmark er langt størstedelen af drikkevandet baseret på grundvand, hvor indholdet af metaller er lavt. Under transport og ophold i ledningsnettet kan vandet imidlertid optage metaller. Koncentrationen afhænger af en række faktorer, hvoraf de to væsentligste er de anvendte materialer og vandets kemiske sammensætning. Metalafgivelsen er størst i husinstallationerne, hvor henstandstiden er lang, temperaturen høj og rørdimensionerne små. Frank Fontenay gennemgår kravene til drikkevandet fra vandværk til forbrugerens taphane. Der gives en oversigt over væsentlige kilder til metaller i drikkevandet, og der vises resultater af målinger på testrigs og i husinstallationer. Frank Fontenay, civilingeniør, ph.d. FORCE Technology 15:00 8. Overfladebehandling - funktionelle overflader I vandbehandling og fødevarefremstilling forekommer en lang række problemstillinger, der er knyttet til overfladebeskaffenhed, f.eks. aflejring af kalk eller opbygning af biofilm på overflader samt migration af uønskede forbindelser fra overflader. Ved hjælp af glaskeramiske belægninger baseret på Sol-Gel-teknologi og nanoteknologi er det muligt at opnå overflader med specifikke funktioner. Claus Bischoff fortæller om disse forhold og præsenterer bl.a. Sol-Gelteknologi med udgangspunkt i afsluttede og igangværende projekter. Claus Bischoff, cand. scient., ph.d. 15:30 Afslutning Sendes ufrankeret betaler portoen Att.: Call Center Gregersensvej Taastrup

6 Praktiske oplysninger Temadagen henvender sig til Temadagen henvender sig til alle, der beskæftiger sig med eller har ansvaret for vandinstallationer. Det er bl.a. teknikere i vandforsyningsselskaber og boligselskaber samt rådgivende ingeniører, maskinmestre, VVS-installatører og smede. Temadagen henvender sig også til importører/ leverandører/producenter af komponenter til drikkevands- og brugsvands installationer. Tid Mandag den 25. februar 2008 i Århus. Sted Kongsvang Allé Århus C Pris 2490, - kr. pr. deltager inkl. forplejning og undervisningsmateriale, ekskl. moms. Rabat ved 3 eller flere tilmeldinger ring på og hør nærmere. Rabat Ved tre eller flere samtidige tilmeldinger fra samme virksomhed opnår I 10 % rabat. Tilmelding På vedlagte tilmeldingsblanket, on-line på eller til vores Call Center på Tlf , fax eller kurser@teknologisk.dk Overnatning Kontakt vores Rejseafdeling på tlf for anvisning af hotel. Yderligere information For nærmere oplysninger om temadagen, kontakt Niels H. W. Nielsen på tlf eller niels.h.w.nielsen@teknologisk.dk For anden information, ring venligst til vores Call Center på tlf Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i programmet one2one

Temadag om vandinstallationer

Temadag om vandinstallationer Temadag om vandinstallationer Undgå tilbagestrømning og forurening af det rene drikkevand Århus 18. marts 2009 Sikkerhed mod forurening af drikkevandet Tilbagestrømningssikring Godkendelse Sikringskomponenter

Læs mere

Drikkevandsinstallationer og -komponenter

Drikkevandsinstallationer og -komponenter Nye normer og sikring af rent brugsvand i fremtidens vandforsyning Temadag om Drikkevandsinstallationer og -komponenter Taastrup 9. april 2008 Vandforsyning i det nye bygningsreglement BR08 og den kommende

Læs mere

Temadag om farlige stoffer i ældre huse

Temadag om farlige stoffer i ældre huse Temadag om farlige stoffer i ældre huse Bliv bedre forberedt på hvilke sundhedsskadelige stoffer, du kan møde ved nedrivning og renovering af ældre huse og få mere at vide om hvordan disse stoffer håndteres

Læs mere

Tørring med overhedet damp

Tørring med overhedet damp Temadag om Tørring med overhedet damp - høj produktkvalitet og meget lavt energiforbrug århus 7. oktober 2008 Innovation og udviklingsbehov indenfor industriel tørring Fordele og ulemper ved tørring i

Læs mere

Temadag om asbest. Hvor farlig er asbest? Hvilke regler skal overholdes? Hvem skal gøre hvad? Hvordan undgår man problemer?

Temadag om asbest. Hvor farlig er asbest? Hvilke regler skal overholdes? Hvem skal gøre hvad? Hvordan undgår man problemer? Temadag om asbest Taastrup 3. JUNI 2008 Der er asbest flere steder end man tror og det betyder tit uventede udfordringer og problemer. Temadagen ser på en aktuel asbestsag og giver desuden svar på spørgsmål

Læs mere

Varmemåling og varmeregnskaber

Varmemåling og varmeregnskaber Temadag om Varmemåling og varmeregnskaber TAASTRUP TIrsdag den 16. november 2010 Få mere at vide om: Erfaringer efter mere end 10 år med lovpligtig varmemåling Forbrugsfordeling i ejendommene Erfaringerne

Læs mere

Varmemåling og varmeregnskaber

Varmemåling og varmeregnskaber Temadag om Varmemåling og varmeregnskaber århus Torsdag den 12. november 2009 Få mere af vide om spørgsmål som: Hvilke erfaringer har vi efter 10 år med lovpligtig varmemåling? Hvordan er forbruget i ejendommene?

Læs mere

Afløbsinstallationer DS 432 Norm for afløbsinstallationer

Afløbsinstallationer DS 432 Norm for afløbsinstallationer Temadag om Afløbsinstallationer DS 432 Norm for afløbsinstallationer taastrup TIrsdag den 14. SEPTEMBER 2010 Regnbed ved EnergyFlexHouse på i Taastrup Klimamæssige udfordringer til afløbsinstallationer

Læs mere

Alternative kølemetoder

Alternative kølemetoder Temadag om Alternative kølemetoder få mere at vide om alternative kølemetoder og hvor de kan bruges ÅRHUS 9. JUNI 2008 Hvilke alternative kølemetoder findes der og hvor anvendes de? Hør om den seneste

Læs mere

Temadag om Pumper. Mød bl.a.: Otto Paulsen Teknologisk Institut. Michael Knudsen AffaldVarme, Århus Kommune

Temadag om Pumper. Mød bl.a.: Otto Paulsen Teknologisk Institut. Michael Knudsen AffaldVarme, Århus Kommune Temadag om Pumper århus 6. november 2008 Moderne effektive og intelligente pumper Vælg den rigtige pumpe pumpetypen skal passe til formålet Elsparepumper se udvalget og mød producenterne Korrekt dimensionering

Læs mere

Temadag om smarte sensorer

Temadag om smarte sensorer Temadag om smarte sensorer - mulighederne med state-of-the-art århus 5. november 2009 Få mere at vide om: Hvad en smart sensor kan Hvad kan en smart sensor betyde for dig og din virksomhed Teknologiske

Læs mere

Hvad er tidsperspektivet og ressourceforbruget? Hvordan sammensætter du det perfekte team? Datarum hvorfor, hvad er det til, og hvad er tilladt?

Hvad er tidsperspektivet og ressourceforbruget? Hvordan sammensætter du det perfekte team? Datarum hvorfor, hvad er det til, og hvad er tilladt? Due diligence med fokus på den finansielle og juridiske due diligence-proces TEKNOLOGISK INSTITUT TAASTRUP DEN 6. SEPTEMBER 2006 Hvad er formålet med og betydningen af finansiel og juridisk due diligence?

Læs mere

Brugerdreven innovation

Brugerdreven innovation Brugerdreven innovation - værktøjer til udvikling med brugeren i centrum Det får du ud af at deltage: n Få en innovationsprofil af din virksomhed n Skab optimale produkter og processer gennem brugernes

Læs mere

Forhandling for kvinder

Forhandling for kvinder INTENSIVT KURSUS Forhandling for kvinder 4. - 5. n o v e m b e r 2 0 0 8 o g 1 3. - 1 4. j a n u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Opnå forståelse for forhandlingens psykologi

Læs mere

Forhandling for kvinder

Forhandling for kvinder INTENSIVT KURSUS Forhandling for kvinder 1 3. - 1 4. j a n u a r 2 0 0 9 o g 2. - 3. j u n i 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Opnå forståelse for forhandlingens psykologi og

Læs mere

Effektive Supply Chains i en global verden

Effektive Supply Chains i en global verden Effektive Supply Chains i en global verden med fokus på leverandør relationer og økonomistyring TEKNOLOGISK INSTITUT TAASTRUP DEN 4. OKTOBER 2007 Det får du ud af at deltage: Styrk virksomhedens konkurrenceevne

Læs mere

Reality check! Hvad kræver det at udvikle nano-produkter? Få svarene fra tre af industriens nano-pionerer

Reality check! Hvad kræver det at udvikle nano-produkter? Få svarene fra tre af industriens nano-pionerer NanoBusiness - fra forskning til forretning 2 5. f e b r u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Nanoteknologiens vej fra laboratorierne til industrielle produkter Reality check!

Læs mere

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Teknologisk Institut Taastrup 20. april 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Teknisk assistent og designer 2009

Teknisk assistent og designer 2009 Teknisk assistent og designer 2009 2. - 3. j u n i 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Effektivitet i hverdagen: Tag initiativ, samarbejd og nå dine mål Sådan kan du bidrage med

Læs mere

Temadag om Flowmåling i udvikling

Temadag om Flowmåling i udvikling Temadag om Flowmåling i udvikling - Flow- og energimåling i forsyningssystemer T e k n o l o g i s k I n s t i t u t å r h u s t o r s d a g d e n 1 9. n o v e m b e r 2 0 0 9 Vand Fjernvarme Køling Naturgas

Læs mere

Lysseminar for energikonsulenter

Lysseminar for energikonsulenter Lysseminar for energikonsulenter - et koncentreret seminar om energibesparelser ved renovering af belysningsanlæg i flerfamiliehuse, handel, service og offentlige bygninger taastrup den 11. november 2009

Læs mere

Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold

Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold Deltag på et intensivt seminar om Jura for ikke-jurister fokus på kontrakters indgåelse og indhold n Den kommercielle kontrakts opbygning få overblik over kommercielle kontrakters væsentligste delelementer

Læs mere

Moms og afgifter for den offentlige sektor

Moms og afgifter for den offentlige sektor Deltag på et intensivt seminar om Moms og afgifter for den offentlige sektor Det får du ud af at deltage: n Indblik i de seneste lovændringer og afgørelser n Præsentation af konkrete eksempler og cases

Læs mere

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber

It-kontrakter. Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter. Overblik over komplekse kontrakter. Undgå it-kontrakternes største faldgruber It-kontrakter 2 7. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Værktøjer til at håndtere forhandlingen af it-kontrakter Kurset opfylder kravene til efteruddannelse for advokater

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Underviser: Anne Katrine Lund, cand.mag. og ph.d. i retorik Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! med hjem Det får du ud af at deltage:

Læs mere

Flow- og energimåling

Flow- og energimåling Et samarbejde mellem og Temadag om Flow- og energimåling - om måletekniske udfordringer i forsynings- og energisektoren århus 13. december 2007 Flow- og energimåling i forsynings- og energisektoren In

Læs mere

Den menneskelige faktor

Den menneskelige faktor Den menneskelige faktor - produktivitet, selvværd og bundlinie med metoden The Human Element 1 9. - 2 0. j u n i 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Bliv introduceret til The

Læs mere

kommunikationsrådgiver

kommunikationsrådgiver UDDANNELSE Strategisk kommunikationsrådgiver Et udviklings- og uddannelsesforløb med udgangspunkt i dine udfordringer! Strategisk kommunikation Den gode rådgivers profil Din gennemslagskraft Din funktion,

Læs mere

Metoder til evaluering og dokumentation

Metoder til evaluering og dokumentation Metoder til evaluering og dokumentation 22. - 23. januar og 9. marts 2009 Teknologisk Institut Taastrup 20. - 21. august og 7. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Indgående kendskab til forskellige

Læs mere

Temadag om Carbon Footprint

Temadag om Carbon Footprint Temadag om Carbon Footprint Skræmmer sporene? - eller er Carbon Footprint en gave til alle seriøse virksomheder? 28. Maj 2009 Taastrup Hvordan ser fremtiden ud bliver det et begreb som næsten alle skal

Læs mere

Få succes med forandringer

Få succes med forandringer Få succes med forandringer - Inspiration og værktøjer til mellemlederens rolle som forandringsagent 1 6. - 1 7. m a r t s 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Potentialer, ressourcer

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så!

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Det får du ud af at deltage: n Få ny inspiration til dine tekster n Bruger du tiden rigtigt? De fleste kan skrive hurtigere og bedre n Fang dine læsere

Læs mere

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer

Retorik. tag ordet i din magt! Modul 1. Modul 2. Modul 3 Strategisk retorik positionér dig som leder og skab forandringer Eksklusivt lederkursus Retorik tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Lotte Hansen, erhvervsredaktør på Politiken Flemming Enevold, skuespiller og instruktør Foto: Jonathan Bjerg Møller

Læs mere

Dag 1. 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød. 09:00 Kurset starter. 09:05 Formiddagen er en vekselvirkning mellem.

Dag 1. 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød. 09:00 Kurset starter. 09:05 Formiddagen er en vekselvirkning mellem. Dag 1 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød 09:00 Kurset starter Underviser: Thomas Middelboe, Klinikchef, ph.d., speciallæge i psykiatri Region Hovedstadens Psykiatri, Psykiatrisk Center Gentofte

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder 29. og 30. april 2009 Teknologisk Institut Taastrup 14. og 15. september 2009 Teknologisk Institut Århus Bliv opdateret

Læs mere

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder

Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder Personalejura i det offentlige - kend dine rettigheder og pligter som offentlig leder 3.- 4. juni 2008 teknologisk institut taastrup 30. september - 1. oktober 2008 teknologisk institut århus Bliv opdateret

Læs mere

Moms og afgifter for det private erhvervsliv

Moms og afgifter for det private erhvervsliv Deltag på et intensivt seminar om Moms og afgifter for det private erhvervsliv Det får du ud af at deltage: n Indblik i de seneste nyheder og ændringer n Overblik over moms- og afgiftsforhold i Danmark

Læs mere

Optimér transporten. - billigere, hurtigere og højere kvalitet hver gang. Skaf den rigtige arbejdskraft og minimér sygedagene

Optimér transporten. - billigere, hurtigere og højere kvalitet hver gang. Skaf den rigtige arbejdskraft og minimér sygedagene Optimér transporten - billigere, hurtigere og højere kvalitet hver gang TAASTRUP 3. - 4. februar 2009 KURSUSdag 5. februar 2009 Ekstra kursusdag: Forandrings- og distanceledelse samt håndtering af konflikter

Læs mere

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver

Nye hold 2008. tag ordet i din magt! Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2008 tag ordet i din magt! Anne Katrine Lund, ph.d. i retorik Trine Sick, journalist og kommunikationsrådgiver Flemming Enevold, skuespiller og instruktør en af

Læs mere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere

Grafisk design og layout for ikke-grafikere Grafisk design og layout for ikke-grafikere 4. og 5. maj 2009 Teknologisk Institut Taastrup 1. og 2. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Lær at opstille et appellerende og spændende layout Få indblik

Læs mere

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps Begrænset deltagerantal Selvledelse - personlig motivation og handlekraft Lær at sætte mål - og nå dem! Oplev personlig vækst Skab større handlefrihed for dig selv Styrk din kommunikation og blev bedre

Læs mere

lad gå videre Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre

lad gå videre Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre Deltagerbegrænsning hurtig tilmelding anbefales Lad gå videre bedre strategisk lederkommunikation Bliv certificeret til Kommunikationsspejlet så du kan gøre lederne bedre Bliv en stærkere rådgiver med

Læs mere

Økonomi for advokater og jurister

Økonomi for advokater og jurister Økonomi for advokater og jurister - styrk dine kompetencer til økonomiske vurderinger 2 x 8 kursuslektioner 2 6. O G 2 7. J A N U A R 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Fokus

Læs mere

Vandkølere, ismaskiner og amerikanerkøleskabe - risiko for skadelige bakterier

Vandkølere, ismaskiner og amerikanerkøleskabe - risiko for skadelige bakterier Vandkølere, ismaskiner og amerikanerkøleskabe - risiko for skadelige bakterier Vandtemadag Den 25. februar 2008 Leon Buhl En historie fra det virkelige liv En historie fra det virkelige liv En historie

Læs mere

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine!

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Vi er Danmarks største online hvidevareforhandler. Spørg

Læs mere

Ledelse af selvledende medarbejdere

Ledelse af selvledende medarbejdere Ledelse af selvledende medarbejdere 1 4. o g 1 5. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Primadonnaer, talenter og entusiaster sådan tilpasser du din ledelsesstil Hvordan coacher

Læs mere

Marketing for ikke-marketingmedarbejdere

Marketing for ikke-marketingmedarbejdere Begrænset deltagerantal! Deltag på et intensivt seminar om Marketing for ikke-marketingmedarbejdere introduktion til marketingdisciplinen Teknologisk Institut Taastrup 6. og 7. maj 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

KURSER 2016. Svømmebadskurser 2016. Center for Indeklima og Bygningsundersøgelser Svømmebadsteknologi

KURSER 2016. Svømmebadskurser 2016. Center for Indeklima og Bygningsundersøgelser Svømmebadsteknologi KURSER 2016 Svømmebadskurser 2016 Center for Indeklima og Bygningsundersøgelser Svømmebadsteknologi Kurser 2016 SVØMMEBADSTEKNIK FØRSTE DEL SVØMMEBADSTEKNIK ANDEN DEL SVØMMEBADSTEKNIK TREDJE DEL Kursusnr.

Læs mere

Ny rørcenteranvisning om legionella - Eksempler på risikoanalyser

Ny rørcenteranvisning om legionella - Eksempler på risikoanalyser Ny rørcenteranvisning om legionella - Eksempler på risikoanalyser Leon Buhl Teknologisk Institut, Energi & Klima, Installation og Kalibrering Oversigt Rørcenteranvisning 017 Legionella, installationsprincipper

Læs mere

TRANSFORMINGWATERCARE

TRANSFORMINGWATERCARE TRANSFORMINGWATERCARE Indhold 2 Visioner for vand 4-5 Eksperter i vandbehandling 6-7 Teknologier til kamp mod korrosion 8-9 Sundt og rent vand naturligvis 10-11 Procesindustri Vand til øl eller vand til

Læs mere

Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt Lean Six Sigma Black Belt Six Sigma Lean Black Belt Master Class Teknologisk Institut tilbyder nu uddannelse til Lean Six Sigma Black Belt på Danmarks eneste Master Class uddannelse, der kombinerer Lean

Læs mere

John christensen. 10 år i rådgivende ingeniørfirma. 2 år i Boligselskabet Baldersbo 9 år i Boligselskabet VIBO

John christensen. 10 år i rådgivende ingeniørfirma. 2 år i Boligselskabet Baldersbo 9 år i Boligselskabet VIBO John christensen 10 år i rådgivende ingeniørfirma 20 år i AAB, København 2 år i Boligselskabet Baldersbo 9 år i Boligselskabet VIBO Varmt vand Før og nu. Hvordan Hvilke udfordringer Denne metode har vi

Læs mere

svømmebadskurser 2012 center for svømmebadsteknologi teknologisk institut

svømmebadskurser 2012 center for svømmebadsteknologi teknologisk institut svømmebadskurser 2012 center for svømmebadsteknologi teknologisk institut kurser 2012 svømmebadsteknik første del Kursusnr. 61510 Kursets formål er at uddanne deltagerne i at foretage pasning og vedligeholdelse

Læs mere

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Social- og Arbejdsmarked Notat vedr. muligheder for permanente og midlertidige boliger til flygtninge i Faaborg-Midtfyn Kommune. Generelt vedr. situationen omkring boligplacering af flygtninge i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

12.4 Vand- og afløbsinstallationer

12.4 Vand- og afløbsinstallationer 12.4 Vand- og afløbsinstallationer Stk. 1. Vand- og afløbsinstallationer udformes, så de frembyder tilfredsstillende tryghed i brand-, sikkerheds-, funktions- og sundhedsmæssig henseende. (12.4, stk. 1)

Læs mere

Vejen til velfærds teknologi

Vejen til velfærds teknologi Vejen til velfærds teknologi 10.- 11. JUNI 2009 Taastrup Faldgruber og gode erfaringer Lær af Japan! FOA Servicestyrelsen Velfærdsteknologisk menukort Innovation sådan! Arbejdskraftbesparelser Ældre sagen

Læs mere

Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense

Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense LIF-temadag Hvem skal lede den kommunale tandpleje? Torsdag 1. december 2011 Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Odense Velkommen til LIF temadag i Odense. Den offentlige sektors vilkår er under stadig

Læs mere

EUROPAHALLEN Aalborg Kongres- og Kultur Center, Europa Plads 4, 9000 Aalborg. Lørdag den 13. september 2014 kl. 08.00-16.00.

EUROPAHALLEN Aalborg Kongres- og Kultur Center, Europa Plads 4, 9000 Aalborg. Lørdag den 13. september 2014 kl. 08.00-16.00. Komplekse autismetilstande: Når autismeperspektiv og autismepædagogik ikke rækker - en temadag om Gua-diagnosen og andre blandingstilstande ved autismespektrum forstyrrelser Niels Bilenberg Niels Bilenberg

Læs mere

Økonomi 2014-2020 STRATEGI 2020

Økonomi 2014-2020 STRATEGI 2020 Økonomi 2014-2020 STRATEGI 2020 Indhold Kolofon... 0 CFD - økonomi 2014-2020... 1 PSO... 2 Tolke... 2 Konsulenter... 3 Kompetencecenter... 4 CFD i alt... 4 Investeringer... 4 Kolofon Rettet til nyt navn

Læs mere

HjerneDagen Sådan træner du din hjerne til bedre præstationer

HjerneDagen Sådan træner du din hjerne til bedre præstationer HjerneDagen Sådan træner du din hjerne til bedre præstationer mandag den 14. september 2009 Teknologisk Institut TAASTRUP Sådan skaber du forandringer i din hjerne og øger dit mentale overskud Styrk din

Læs mere

Vinding Vandværk a.m.b.a

Vinding Vandværk a.m.b.a Vinding Vandværk a.m.b.a Forbrugerinformation december 2015 www.vindingvand.dk mail@vindingvand.dk Vandværkets bestyrelse: Formand driftsansvarlig Gert Munch Sørensen, Møllevej 8, tlf. 75859400 Næstformand

Læs mere

Laboranten 2008. Godt 700 laboranter har allerede deltaget på vores årlige konference. Bliv bedre til at kommunikere og håndtere din tid

Laboranten 2008. Godt 700 laboranter har allerede deltaget på vores årlige konference. Bliv bedre til at kommunikere og håndtere din tid I samarbejde med DANSK LABORANT-FORENING / HK Laboranten 2008 1 0. - 1 1. d e c e m b e r 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Bliv bedre til at kommunikere og håndtere din tid

Læs mere

tag ordet i din magt!

tag ordet i din magt! Eksklusivt lederkursus Retorik Nye hold 2009 tag ordet i din magt! 3 intensive moduler med personlig rådgivning og nye værktøjer til din retorik som leder. Begrænset deltagerantal sikrer, at forløbet bliver

Læs mere

Kursus i etablering af vådområder - strategi og den menneskelige faktor

Kursus i etablering af vådområder - strategi og den menneskelige faktor Kursus i etablering af vådområder - strategi og den menneskelige faktor Etablering af vådområder er en af de helt centrale indsatser til reduktion af kvælstof- og fosforudledning til vandmiljøet, og vi

Læs mere

Håndtering af vanskelige personer Sådan bruges forskellighed konstruktivt

Håndtering af vanskelige personer Sådan bruges forskellighed konstruktivt København 12. og 13. marts 2014 Aarhus 8. og 9. april 2014 Håndtering af vanskelige personer Sådan bruges forskellighed konstruktivt Lær at forstå, hvorfor andre reagerer og agerer anderledes end du gør

Læs mere

Grundlæggende ventilationsteknik 1

Grundlæggende ventilationsteknik 1 Grundlæggende ventilationsteknik 1 3 dages intensivt kursus Tre spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger. 27339 Lær mere om: Anlægsopbygning

Læs mere

Marketingkoordinatoren

Marketingkoordinatoren Marketingkoordinatoren - faglig og personlig udvikling 6. - 7. m a j 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Udnyt synergien mellem kommunikation, marketing og salg! Fra massemarketing

Læs mere

Mandag den 19. januar 2009

Mandag den 19. januar 2009 Mandag den 19. januar 2009 08:30 Indtjekning med kaffe, te og morgenbrød 09:00 Indledning ved dirigenten Palle Christoffersen, seniorkonsulent, 09:10 Hvad skal vi med lean? Om at sætte retning og rammer

Læs mere

Service Desk 2009. - understøt forretningen med værdiskabende it-support. Mød blandt andre:

Service Desk 2009. - understøt forretningen med værdiskabende it-support. Mød blandt andre: Service Desk 2009 - understøt forretningen med værdiskabende it-support Den 22.-23. april 2009 Taastrup Hør om fremtidens krav til supportmedarbejderen høj service, kompetent sparring og professionalisme

Læs mere

Temadag om vandbehandling og korrosion

Temadag om vandbehandling og korrosion Korrosionsformer Korrosion generelt Våd korrosion Korrosion typer i fjernvarmesystemer Materiale typer og korrosion Temadag om vandbehandling og korrosion Lea Korcakova, Bioenergy and Thermal Power, COWI

Læs mere

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn bliver ammet eller får modermælkserstatning, indtil de er 1 år. Fra børnene er 1 år, må de få letmælk.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn bliver ammet eller får modermælkserstatning, indtil de er 1 år. Fra børnene er 1 år, må de få letmælk. September 2015. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn bliver ammet eller får modermælkserstatning, indtil de er 1 år. Fra børnene er 1 år, må de få letmælk. Modermælkserstatning fremstilling og opbevaring:

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (for vinteren 2015-2016)

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (for vinteren 2015-2016) Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen til til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (for vinteren 2015-2016) Finanslovens 15.75.21.20 Ansøgningsfrist d. 30. oktober 2015

Læs mere

DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI

DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI Glæden ved iskoldt drikkevand DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI HVILKE OVERVEJELSER SKAL MAN GØRE SIG... ØKONOMI - KVALITET - BÆREDYGTIGHED ØKONOMI: For KUVATEK er økonomi et spørgsmål

Læs mere

P R O G R A M 2 0 1 1

P R O G R A M 2 0 1 1 P R O G R A M 2 0 1 1 Tilmeldingsfrist 1. marts 2011 Spar 200 kroner ved tilmelding inden den 1. februar! Unge Adfærd Rusmidler / Ungekonference 3.- 4. maj 2011 K u n s t e n a t l e v e l i v e t P R

Læs mere

INDUSTRIENS KOMPOSITLABORATORIUM. Industriens Kompositlaboratorium

INDUSTRIENS KOMPOSITLABORATORIUM. Industriens Kompositlaboratorium INDUSTRIENS KOMPOSITLABORATORIUM Industriens Kompositlaboratorium 1 Nye muligheder indenfor kompositmaterialer Industriens Kompositlaboratorium (IKL) er et spændende nyt samarbejde mellem FORCE Technology,

Læs mere

FM-uddannelse for drift og vedligeholdelse. Bliv certificeret i FM for Drift og Vedligehold

FM-uddannelse for drift og vedligeholdelse. Bliv certificeret i FM for Drift og Vedligehold Teknologisk Institut 2012 Uddannelse Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i programmet Eventuelle programændringer kan ses på vores hjemmeside: www.teknologisk.dk/uddannelser A72734-001 FM-uddannelse

Læs mere

National reserve 2006

National reserve 2006 National reserve 2006 Vejledning til ansøgning om tildeling af betalingsrettigheder fra den nationale reserve Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Direktoratet for FødevareErhverv National reserve

Læs mere

Fælles mål 1 : Tværfaglighed:

Fælles mål 1 : Tværfaglighed: Vands hårdhed Introduktion / Baggrund: Kalk og kridt i Danmarks undergrund har i årtusinder haft vekslende betydning for samfundsøkonomien. I stenalderen var flinten i kridtet et vigtigt råstof til fremstilling

Læs mere

Styrk ledelsesudvikling i det offentlige

Styrk ledelsesudvikling i det offentlige Styrk ledelsesudvikling i det offentlige 2 0. - 2 1. a u g u s t 2 0 0 8 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Tilmeld dig samtidigt workshoppen Systematisk lederevaluering Skærpede krav

Læs mere

Vejledning om ansøgning til puljen udsatteråd 15.75.02.10

Vejledning om ansøgning til puljen udsatteråd 15.75.02.10 Socialministeriet Vejledning om ansøgning til puljen udsatteråd 15.75.02.10 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Puljens formål... 2 3 Projektets målgruppe... 2 4 Ansøgerkreds... 3 5 Projektperiode...

Læs mere

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI. Læs venligst denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI Quooker COMBI er en vandbeholder med kogende (110 C) vand. Quooker COMBI består af en

Læs mere

LØRDAG D. 17 SEPTEMBER 2016 KL. 8.00-14.45. AALBORGHALLEN Aalborg Kongres- og Kultur Center Europa Plads 4. 9000 Aalborg

LØRDAG D. 17 SEPTEMBER 2016 KL. 8.00-14.45. AALBORGHALLEN Aalborg Kongres- og Kultur Center Europa Plads 4. 9000 Aalborg LØRDAG D. 17 SEPTEMBER 2016 KL. 8.00-14.45 Aalborg Kongres- og Kultur Center Europa Plads 4. 9000 Aalborg PDA og autisme Pathological Demand Avoidance (Ekstrem Krav Afvisning) Introduktion til at arbejde

Læs mere

Redegørelse for feltundersøgelse af plastrør til drikkevandsbrug

Redegørelse for feltundersøgelse af plastrør til drikkevandsbrug Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 146 Offentligt MILJØstyrelsen 27. november 2005 Vand 2041-0066/67 SR/KRH/4 Redegørelse for feltundersøgelse af plastrør til drikkevandsbrug Baggrund

Læs mere

Gesten Vandværk Ordinær generalforsamling Onsdag den 30. marts 2016 kl. 19.30 Gesten Kro

Gesten Vandværk Ordinær generalforsamling Onsdag den 30. marts 2016 kl. 19.30 Gesten Kro Gesten Vandværk Ordinær generalforsamling Onsdag den 30. marts 2016 kl. 19.30 Gesten Kro Der var mødt 13 stemmeberettigede incl bestyrelsen samt 4 ægtefæller. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens

Læs mere

VVS-ARBEJDE I HUSET SÅDAN OVERHOLDES AUTORISATIONSLOVEN

VVS-ARBEJDE I HUSET SÅDAN OVERHOLDES AUTORISATIONSLOVEN VVS-ARBEJDE I HUSET SÅDAN OVERHOLDES AUTORISATIONSLOVEN Gas- og vandinstallationer samt afløbsinstallationer over terrænhøjde og i bygninger må kun udføres og serviceres af virksomheder, der har opnået

Læs mere

Mød nye kunder, og plej gode relationer på Danmarks største elfagmesse.

Mød nye kunder, og plej gode relationer på Danmarks største elfagmesse. EL & TEKNIK 2016 DANMARKS STØRSTE ELFAGMESSE 10.-12. MAJ 2016 I ODENSE CONGRESS CENTER UDVID DIN FORRETNING PÅ EL & TEKNIK 2016! Mød nye kunder, og plej gode relationer på Danmarks største elfagmesse.

Læs mere

FJERNVARMEVEKSLER. Manual. Veksler type 2720 og type R7 08:001-1305

FJERNVARMEVEKSLER. Manual. Veksler type 2720 og type R7 08:001-1305 FJERNVARMEVEKSLER 08:001-1305 Manual Veksler type 2720 og type R7 Type 2720 230-16 METRO nummer: 127201630 VVS nummer: 376554230 Type 2720 221-26 METRO nummer: 127201621 VVS nummer: 376556110 Type 2720

Læs mere

Viden, der virker og rådgivning der rykker Møde for rådgivere, dyrlæger og landbrugsskolelærere. 29. maj og 30. maj 2012 på Comwell i Kolding.

Viden, der virker og rådgivning der rykker Møde for rådgivere, dyrlæger og landbrugsskolelærere. 29. maj og 30. maj 2012 på Comwell i Kolding. Viden, der virker og rådgivning der rykker Møde for rådgivere, dyrlæger og landbrugsskolelærere. 29. maj og 30. maj 2012 på Comwell i Kolding. Dag 1. Hvordan generer og formidler vi bedst viden der virker,

Læs mere

Deltagelse i Sundhedstjekket

Deltagelse i Sundhedstjekket Nyhedsbrev nr. 4, september 2011 Deltagelse i Sundhedstjekket Det går rigtig godt med sundhedstjekkene i projektet, og denne gang vil vi derfor gerne præsentere jer for de deltagendes virksomheders top-10.

Læs mere

Tilladelse til midlertidig opsætning af mobilt UV-behandlingsanlæg på Fårup Vandværk

Tilladelse til midlertidig opsætning af mobilt UV-behandlingsanlæg på Fårup Vandværk RANDERS SPILDEVAND A/S v/ Leif Arent Christiansen Tørvebryggen 12 8900 Randers C Att.: lech@randersspildevand.dk Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte

Læs mere

Lean Dagen 2009 Fra forandring til forankring - et langsigtet perspektiv på lean

Lean Dagen 2009 Fra forandring til forankring - et langsigtet perspektiv på lean Lean Dagen 2009 Fra forandring til forankring - et langsigtet perspektiv på lean mandag den 28. september 2009 taastrup Lean lederskab med fokus på varige produktivitetsforbedringer i hele værdikæden -

Læs mere

Metalafgivelse til drikkevand. Frank Fontenay, FORCE Technology

Metalafgivelse til drikkevand. Frank Fontenay, FORCE Technology Metalafgivelse til drikkevand Frank Fontenay, FORCE Technology Temadag om sikre systemer til brugsvand TI Århus 25 februar 2008 Krav til drikkevand og materialer Drikkevand er et levnedsmiddel Krav til

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Dit energiforbrug er for stort! Spar 15-25 % på varmeforbruget og få maksimal sikkerhed i driften

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Dit energiforbrug er for stort! Spar 15-25 % på varmeforbruget og få maksimal sikkerhed i driften MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Dit energiforbrug er for stort! Spar 15-25 % på varmeforbruget og få maksimal sikkerhed i driften Med Danfoss EnergyTrim kan du spare 15-25% på varmeforbruget og få maksimal

Læs mere

TREFOR udskifter vandledningen i din vej

TREFOR udskifter vandledningen i din vej Rent drikkevand i hanen til dig. TREFOR gør en indsats for at sikre rent drikkevand til fremtiden TREFOR udskifter vandledningen i din vej energi til livet Hvorfor udskiftes vandledningen? Som kunde kan

Læs mere

Korrosion i vvs-installationer

Korrosion i vvs-installationer SBi-anvisning 227 Korrosion i vvs-installationer 1. udgave, 2009 Korrosion i vvs-installationer Erik Brandt (red.) SBi-anvisning 227 Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet 2009 Titel Korrosion

Læs mere

Fra viden til værdi. Foto: Lars Bahl

Fra viden til værdi. Foto: Lars Bahl Fra viden til værdi Foto: Lars Bahl Fra viden til værdi I Danmark er der ni almennyttige Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS-institutter), der til sammen udgør det danske GTS-net. GTS-nettet

Læs mere

BIN-X System. BIN-X DGT Invest ApS Møllevej 9, K.1 2990 Nivå T: 4576 7628 www.bin-x.com

BIN-X System. BIN-X DGT Invest ApS Møllevej 9, K.1 2990 Nivå T: 4576 7628 www.bin-x.com BIN-X System BIN-X System et overblik Ultrafiltrering Mekanisk rensning af koldt og varmt brugsvand Fjerner alle bakterier, herunder Legionella bakterier, partikler og næsten alle vira Membran med porestørrelse

Læs mere

Sikring mod tilbagestrømning og forurening

Sikring mod tilbagestrømning og forurening Sikring mod tilbagestrømning og forurening Vandinstallationer med indbygget fremtid Temadag den 22. maj 2007 Leon Buhl 12.4.1 Vandinstallationer, 12.4.1.1 Generelt Stk. 2. Koldt vand skal ved samtlige

Læs mere

Artikel om "Kalkstabilisering til vejanlæg"

Artikel om Kalkstabilisering til vejanlæg Artikel om "Kalkstabilisering til vejanlæg" Forfatter: Specialkonsulent Tony Kobberø Andersen, Vejdirektoratet tka@vd.dk Projektchef Arne Blaabjerg Jensen, COWI A/S anj@cowi.dk Resumé Ved stabilisering

Læs mere