FREDNINGSNÆVNET FOR SYDJYLLAND, NORDLIG DEL KOLDING ÅPARK 11, 6000 KOLDING. Indledning. Afgørelse. MAIL:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FREDNINGSNÆVNET FOR SYDJYLLAND, NORDLIG DEL KOLDING ÅPARK 11, 6000 KOLDING. Indledning. Afgørelse. MAIL:"

Transkript

1 FREDNINGSNÆVNET FOR SYDJYLLAND, NORDLIG DEL KOLDING ÅPARK 11, 6000 KOLDING. MAIL: Fredningsnævnets sagsnummer FN-SJN : Forslag om fredning af Vejle Ådal - screeningsafgørelse. Indledning Fredningsnævnet for Sydjylland, Nordlig del, modtog den 23. marts 2017, et forslag fra Danmarks Naturfredningsforening om fredning af Vejle Ådal. Det endelige fredningsforslag omfatter 846,81 ha fordelt på 128 lodsejere. Det er formålet med fredningen, 1. At sikre og udvikle en stor og sammenhængende natur i et dynamisk ådalslandskab omkring Vejle Å, hvor de bærende og mest værdifulde elementer er de mange kilder og vandløb, overdrevene, skræntskovene, der alle sammen med de store enge ved Ravning og Runkenbjerg danner stor variation i landskabet, 2. At sikre og øge den biologiske mangfoldighed i området og forbedre levevilkårene for et rigt dyre- og planteliv, 3. At beskytte de geologiske terrænformer og sikre deres formidling, 4. At sikre områdets kulturspor, 5. At sikre og forbedre områdets rekreative kvaliteter, 6. At fastholde og forbedre adgangsmulighederne både for offentligheden og i undervisningsog formidlingssammenhæng gennem et veludbygget stisystem, 7. At sikre mulighed for naturudvikling gennem naturpleje, 8. At forhindre yderligere støjforurening af ådalen, 9. At medvirke til at sikre gunstig bevaringsstatus for de naturtyper og arter, som er på det til enhver tid gældende udpegningsgrundlag for habitatområde nr Afgørelse Afgørelsen er truffet af det samlede nævn. Fredningsnævnet har på baggrund af en screening, udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening, vurderet, at fredningsforslaget ikke vil kunne påvirke miljøet væsentligt, og at der derfor ikke er pligt til at udarbejde en miljøvurdering. Afgørelsen er truffet i medfør af 10 i lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) jf. bekendtgørelse nr. 448 af 10 maj 2017 af lov om miljøvurdering.

2 Screeningsforslaget indeholder ikke en stillingtagen til spørgsmålet om fredningsforslagets gennemførelse. Begrundelsen for afgørelsen Fredningsnævnet har ved sin afgørelse lagt vægt på, - formålet med fredningen - at fredningen vurderes at være neutral i forhold til habitatområde nr. 238 Egtved Ådal, hvoraf kun en mindre del ca. 43 ha ligger inden for fredningsområdet, medens den øvrige del af habitatområdet ligger uden for fredningsområdet, - at fredningen vurderes at være til gavn for ådalens sjældne arter og naturtyper, - at fredningen ikke er til hinder for, at retningslinjerne, der er fastsat i den gældende kommuneplan, for værdifulde naturområder og landskaber samt værdifulde kulturmiljøer kan opretholdes. Sagens oplysninger Fredningsforslaget skal i henhold til miljøvurderingslovens 8, stk. 2, nr. 1, screenes, fordi fredningsforslaget er omfattet af lovens 8, stk. 1, nr. 1. Danmarks Naturfredningsforening, der har rejst fredningssagen, har den 5. december 2018 fremsendt et screeningsnotat, jf. kriterierne i miljøvurderingslovens bilag 3. Danmarks Naturfredningsforening har konkluderet, at fredningsforslaget kun vil få uvæsentlige og overvejende positive miljøkonsekvenser. Høring af berørte myndigheder Fredningsnævnet har i medfør af miljøvurderingslovens 32, stk. 1, nr. 1, i brev af 2. februar 2019 anmodet Vejle Kommune og Miljøstyrelsen om en udtalelse i anledningen af screeningen af fredningsområdet. Vejle Kommune har i sit høringssvar, der er dateret 13. februar 2019, oplyst, at kommunen ikke har bemærkninger til Danmarks Naturfredningsforenings screening af de arealer, som er omfattet af fredningsforslaget Miljøstyrelsen har i sit høringssvar, der er dateret den 11. februar 2019, oplyst, at Danmarks Naturfredningsforenings screening ikke giver anledning til bemærkninger. Screeningsnotatet Danmarks Naturfredningsforening har oplyst følgende i screeningsnotatet blandt andet: Miljøvurdering af fredningsforslag for Vejle Ådal i Vejle Kommune Ifølge 8, stk. 2, 1-2 i lov om miljøvurdering af planer og programmer og konkrete projekter (LBK nr. 448 af 10. maj 2017) skal myndigheden vurdere, om der skal udarbejdes en miljøvurdering for planer og programmer omfattet af lovens 8, stk. 1, der kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer.

3 Ifølge 8, stk. 2 skal planer, der fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan eller alene medfører mindre ændringer i forhold til den gældende planlægning kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. Jf. orientering fra Miljøstyrelsen af 22. maj 2018 om reglerne for miljøvurdering af fredningsforslag, skal sagsrejser vurdere, om forslaget er omfattet af miljøvurderingsreglerne samt tilvejebringe det faktuelle grundlag for miljøvurderingen. Det er fredningsnævnet, der forestår at sende materialet i høring samt at modtage høringssvar, og det er ligeledes fredningsnævnet, der på baggrund af det tilvejebragte materiale træffer afgørelse om miljøvurdering. Danmarks Naturfredningsforening har vurderet, at fredningsforslaget er omfattet af lovens 8, stk. 2 og har derfor foretaget en screening af de forventede miljøkonsekvenser som følge af fredningsforslaget. Screeningen er foretaget med udgangspunkt i kriterierne i bilag 3 til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, og vurderingen fremgår af nedenstående skema. Det er fredningsnævnet, der træffer endelig afgørelse om miljøvurdering på baggrund af oplysningerne i screeningen. Screening af fredningsforslag for Vejle Ådal i Vejle Kommune Fredningsforslag for Vejle Ådal i Vejle Kommune Beskrivelse af fredningsforslaget Vejle Ådal. Fredningsforslaget omfatter 858 hektar af den øvre del af Fredningen har til formål at beskytte ådalen mod bebyggelse, tilplantning, råstofgravning og fragmentering af landskabet og samtidig sikre, at den nuværende brug af ådalen fortsat kan finde sted og at den rekreative benyttelse understøttes og udvikles. For yderligere oplysninger henvises til selve fredningsforslaget (vedlagt). Kort over området Ansvarlig myndighed Sendes i høring hos Vedlagt sammen med selve fredningsforslaget. Fredningsnævnet for Sydjylland, nordlig del Retten i Kolding Kolding Åpark Kolding Miljøstyrelsen Vejle Kommune Omfatter fredningsforslaget forhold, der efter lovens 8, stk. 1, nr. 1 og 2 betyder, at der skal udarbejdes miljørapport og vurdering?: Er fredningsforslaget omfattet af lovens bilag 1 og 2? Nej Forslaget udgør ikke rammen for fremtidige anlægstilladelser. Medfører fredningsforslaget krav om vurdering af virkning på et internationalt naturbeskyttelsesområde? Nej En mindre del (43 ud af 1043 hektar) af det tilgrænsende Natura 2000-område nr. 238 Egtved Ådal indgår i fredningsområdet.

4 Fredning vurderes at være neutral i forhold til såvel denne mindre del som den tilgrænsende hoveddel af Natura 2000-området. Indvirkning på miljøet Miljøparametre Ja, påvirkning Ingen påvirkning Vurderes nærmere Bemærkninger Fredningsforslagets indvirkning på eller relevans for andre projekter og aktiviteter Fredning er ikke til hinder for, at de i gældende kommuneplan omhandlede retningslinjer for naturområder, økologiske forbindelser eller bevaringsværdigt landskab kan opretholdes. Det samme gælder for områdets udpegning som nationalt geologisk interesseområde og delvise udpegning som værdifuldt kulturmiljø. Endelig vurderes fredning at være i samklang med de grønne perspektiver i Erhvervs- og udviklingsstrategi for Vejle Ådal og Vejle Fjord, Fredningsforslagets indvirkning på eller relevans for anden planlægning og lovgivning Det vurderes, at fredning ikke er i strid med lokalplan OF Idræts- og fritidsformål Vingsted. Der er ikke udlagt råstofområder inden for fredningsområdet. Vurdering af fredningsforslagets miljømæssige indvirkning i forhold til størrelse, geografisk udbredelse og indbyrdes påvirkning Fredning vurderes ikke at have miljømæssige indvirkninger på de nævnte forhold. By- og kulturmiljø Bymiljø/bygninger Fredningen berører ikke bestående bymiljøer, og huse med ha-

5 Fortidsminder Befolkningens sundhed/sikkerhed Handicappede og mobilitetshæmmede personer Brand, eksplosion, giftpåvirkning Forurening Jordforurening, håndtering og flytning Vand Grundvandsforhold Jord Jordbund og jordarealer Luft Luftforurening og påvirkning af luftkvaliteten ver og gårdspladser mm. er undtaget fra frednings-bestemmelserne. Fredningen påvirker ikke beskyttede fortidsminder inden for fredningsområdet. Fredning beskytter mod forringelse af eksisterende adgangsog færdsels-muligheder og lægger i øvrigt op til en styrkelse af og bedre sammenhæng heri. Der gives ikke mulighed for anvendelse af området til aktiviteter, der kan give risiko for brandfare, eksplosion eller giftpåvirkning. Der forekommer ikke jordforurening inden for fredningsområdet. At fredning forbyder terrænregulering og jordflytning er således uden betydning. Fredning vil være med til at beskytte drikkevandsinteresser i området yderligere. Ingen relevante forhold inden for fredningsområdet. Ingen relevante forhold inden for fredningsområdet. Klima Klimatiske faktorer som drivhusgasse, klimatilpasning mv. Trafik Trafikafvikling/-belastning samt trafikstøj og trafiksikkerhed Natur Ingen relevante forhold inden for fredningsområdet. Fredningen medfører ikke ændringer i adgangsveje, trafikafvikling eller eksisterende vejforløb.

6 Internationale naturbeskyttelsesområder (Natura 2000) Sjældne, udryddelsestruede eller fredede dyr, planter eller naturtyper Naturbeskyttelse ( 3) Spredningskorridorer/økologiske forbindelser Landskab Bevaringsværdige landskaber, geologi, kystlandskaber mv. Andet Kumulativ effekt sammen med andre planer og projekter Miljøpåvirkning af grænseoverskridende karakter Fredning vurderes at være neutral i forhold Natura 2000-område nr. 238 Egtved Ådal. Fredning vurderes at være til gavn for områdets sjældne arter og naturtyper. Fredning vil medvirke til at forhindre, at lysåbne, beskyttede naturtyper vokser ud af beskyttelsen. Fredning vil medvirke til at opretholde områdets værdi som økologisk forbindelse mellem tilgrænsende naturarealer. Fredning sikrer fortsat synlighed af bevaringsværdige landskaber. Ingen relevante forhold. Ingen relevante forhold. Myndighedens konklusion ja nej Uddybning Giver resultatet af screeningen anledning til at antage, at fredningsforslaget vil kunne påvirke miljøet væsentligt, således at det er omfattet af krav om miljøvurdering?: Med baggrund i ovenstående resultater af screening for eventuelle miljømæssige konsekvenser af det foreliggende fredningsforslag for Vejle Ådal er det Fredningsnævnet for Sydjylland, nordlig dels vurdering, at fredningsforslaget alene vil have uvæsentlige miljømæssige konsekvenser. Fredningsnævnet afgør derfor, at der ikke er behov for at foretage en egentlig miljøvurdering. Klagevejledning En afgørelse efter 10 i miljøvurderingsloven om, at myndigheden ikke skal gennemføre en miljøvurdering af planer og programmer eller ændringer deri, kan påklages efter reglerne fastsat i den lovgivning, som planen elle programmet udarbejdes i henhold til. Myndighedens afgørelse, som træffes ved gennemførelsen af en miljøvurdering efter 8, stk. 1, kan påklages efter reglerne fastsat i den lovgivning, som planen eller programmet udarbejdes i henhold til. Der kan derfor klages over denne afgørelse til Miljø og Fødevareklagenævnet.

7 Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er offentligt bekendtgjort. Klagen skal ifølge miljøvurderingslovens 48, stk. 1, jf. lov om naturbeskyttelseslovens 43 afgives via Miljø og Fødevareklagenævnets digitale selvbetjening, jf. vejledningen på klagenævnets hjemmeside Klagefristen udløber ved midnat på dagen for klagefristens udløb. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller en helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag. Klageberettigede er, jf. miljøvurderingslovens 48, stk. 1, jf. naturbeskyttelseslovens 43: Ejere og brugere Enhver, der under sagen har givet møde for nævnet eller fremsat ønske om underretning om sagens afgørelse, Statslige og kommunale myndigheder, hvis interesser berøres af forslaget, samt Organisationer m.v. som antages at have en væsentlig interesse i forslaget. Det er en betingelse for Miljø og Fødevareklagenævnets behandling af en klage, at den,. Der klager, indbetaler et gebyr på 900 kr. for privatpersoner og kr. for virksomheder og organisationer (2016 niveau). Klagegebyret reguleres. Nævnet offentliggør størrelsen af klagegebyret på sin hjemmeside Gebyret opkræves i forbindelse med klagens oprettelse i Miljø- og Fødevareklagenævnets digitale selvbetjening. Klagen behandles først, når gebyret er betalt. Vejledning om gebyrbetalingen kan ligeledes findes på Miljø- og Fødevareklagenævnets hjemmeside. Gebyret tilbagebetales, hvis Klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves, Klageren får helt eller delvist medhold i klagen, eller Klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse, eller fordi klage ikke er omfattet af Miljø- og Fødevareklagenævnets kompetence. Hvis den eneste ændring af den påklagede afgørelse er en forlængelse af en frist for efterkommelse af en afgørelse som følge af den tid, der er medgået til at behandle sagen i klagenævnet, tilbagebetales gebyret dog ikke. Miljø- og Fødevareklagenævnet kan også beslutte at tilbagebetale klagegebyret, hvis Der er indledt forhandling med afgørelsens adressat og/eller førsteinstansen om projekttilpasninger, og disse forhandlinger fører til, at klager trækker sin klage tilbage, eller Klager i øvrigt trækker sin klage tilbage, før Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse i sagen.

8 Gebyret tilbagebetales dog ikke, hvis nævnet vurderer, at der er forhold, der taler imod at tilbagebetale gebyret, f.eks. Hvis klagen trækkes tilbage meget sent, herunder efter at klager har haft et afgørelsesudkast i partshøring. Fredningsnævnet for Sydjylland, nordlig del Kolding, den 25. april 2019

Fredningsnævnet for Vestsjælland har den 5. januar 2015 modtaget forslag om fredning af et sammenhængende græsningsareal på bakkerne ved Tømmerup.

Fredningsnævnet for Vestsjælland har den 5. januar 2015 modtaget forslag om fredning af et sammenhængende græsningsareal på bakkerne ved Tømmerup. Screeningsafgørelse Ikke pligt til udarbejdelse af en miljøvurdering i forbindelse med fredningsforslaget om fredning af et sammenhængende areal på bakkerne ved Tømmerup. Fredningsnævnet for Vestsjælland

Læs mere

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F.

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F. Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Tlf. 99 68 44 68 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk FN-VSJ-102-2017 MST-510-00035 Den 13. december 2018 Screeningsafgørelse Ikke pligt

Læs mere

Fredningsnævnet for Nordjylland, nordlig del, Telefon: , Mail: Den 28. januar Screeningsafgørelse

Fredningsnævnet for Nordjylland, nordlig del, Telefon: , Mail: Den 28. januar Screeningsafgørelse Fredningsnævnet for Nordjylland, nordlig del, Telefon: 9968 8461, Mail: nordjyllandnord@fredningsnaevn.dk Den 28. januar 2019 Screeningsafgørelse Ikke pligt til udarbejdelse af en miljøvurdering i forbindelse

Læs mere

Screeningsafgørelse 28. januar 2019.

Screeningsafgørelse 28. januar 2019. Screeningsafgørelse 28. januar 2019. Ikke pligt til udarbejdelse af en miljøvurdering i forbindelse med fredningsforslaget om fredning af Orø marine forland. Fredningsnævnet for Vestsjælland har den 21.

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR ØSTSJÆLLAND Ved Ringen 1, 4000 Roskilde Tlf.: ,

FREDNINGSNÆVNET FOR ØSTSJÆLLAND Ved Ringen 1, 4000 Roskilde Tlf.: , FREDNINGSNÆVNET FOR ØSTSJÆLLAND Ved Ringen 1, 4000 Roskilde Tlf.: 24 97 21 45, e-mail: oestsjaelland@fredningsnaevn.dk Stevns Klint screeningsafgørelse 19. februar 2019 Afgørelse om at der ikke er pligt

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Cento A/S Att.: Kim Strømman Via e-post: KS@cento.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk www.fredningsnaevn.dk

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Danmarks Naturfredningsforening Att.: Ove Løbner Via e-post: o.loebner@vip.cybercity.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Frederiksberg Kommune Att.: Karsten Klintø Via e-post: kakl01@frederiksberg.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Frederiksberg Forsyning A/S Via e-post: atsa@frb-forsyning.dk Att.: Projektleder Atef Sadr Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Screening for miljøvurdering af forslag til tillæg 9 til spildevandsplan Sammenfattende skema

Screening for miljøvurdering af forslag til tillæg 9 til spildevandsplan Sammenfattende skema Screening for miljøvurdering af forslag til tillæg 9 til spildevandsplan 2015-2020 Sammenfattende skema JA NEJ Bemærkninger Skal planen miljøvurderes: Hedensted Kommune Screeningen er udført af Lene Nielsen

Læs mere

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN

FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Lyngby-Taarbæk Kommune Att.: Gert Juhl Via e-post: gej@ltk.dk Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 99 68 48 00 kobenhavn@fredningsnaevn.dk www.fredningsnaevn.dk

Læs mere

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F.

Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé Nykøbing F. Slagelse Kommune Center for Miljø Plan og Teknik Dahlsvej 3 4220 Korsør Att. Karen Vestergaard kaves@slagelse.dk Fredningsnævnet for Vestsjælland Vestensborg Allé 8 4800 Nykøbing F. Tlf. 20 60 23 94 vestsjaelland@fredningsnaevn.dk

Læs mere

Screening for miljøvurdering af forslag til tillæg 10 til spildevandsplan Sammenfattende skema. Lisbeth Appel Bjergbæk

Screening for miljøvurdering af forslag til tillæg 10 til spildevandsplan Sammenfattende skema. Lisbeth Appel Bjergbæk Screening for miljøvurdering af forslag til tillæg 10 til spildevandsplan 2015-2020 Sammenfattende skema JA NEJ Bemærkninger Skal planen miljøvurderes: Hedensted Kommune Screeningen er udført af Lisbeth

Læs mere

Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering af forslagene til de kommunale Natura 2000 handleplaner

Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering af forslagene til de kommunale Natura 2000 handleplaner Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 24-05-2017 Sagsnr.: 13/42997 Kontakt: Torben Hansen Direkte tlf.: 7376 7358 E-mail: tha@aabenraa.dk Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Afgørelse om miljøvurdering

Afgørelse om miljøvurdering Afgørelse om miljøvurdering Furesø Kommune har truffet afgørelse om, at plejeplan for Allerød Lergrav ikke er omfattet af krav om miljøvurdering. Forslaget til plejeplanen har været i høring fra den 10.

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Norddjurs Kommunes kunst- og kulturpolitik kræver ikke en udarbejdelse af en miljøvurdering

Norddjurs Kommunes kunst- og kulturpolitik kræver ikke en udarbejdelse af en miljøvurdering l Att. Kia Skov Rosenbrock Kultur, biblioteker og fritids afdelingen Kirkestien 1 8961 Allingåbro Afdeling: Plan og Natur Dato: 9. juni 2017 Reference: Marie Karlsson Direkte telefon: 89 59 40 05 E-mail:

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer By og Landskab, Plan Dato: 31. oktober 2013 Sagsnr.: Dok.id.: Sagsbeh.: aso / moho Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer Det udfyldte skema bruges til at afgøre, om der er tale om en

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård Miljøscreening af forslag til lokalplan 555.09 for sommerhusområdet ved Avlegård Januar 2019 Side 1 af 12 Generel orientering Denne miljøscreening er udarbejdet af Gribskov Kommune i samarbejde med Avlegårds

Læs mere

Screening af Vandforsyningsplan

Screening af Vandforsyningsplan Screening af Vandforsyningsplan 2019-2028 I henhold til Miljøvurderingsloven 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der kan

Læs mere

Side 1 af 6. Hvad er en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).

Side 1 af 6. Hvad er en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). er betegnelsen for miljømæssige vurderinger af planer, programmer og politiske mål. Hvad er en screening efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM). Folketinget

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering PLAN OG ÅBEN LAND Dato: 28. februar 2018 Sagsb.: Else Marie Nørgaard Sagsnr.: Dir.tlf.: 72 36 48 38 E-mail: emn@holb.dk Screening for miljøvurdering Ændring af forslag til kommuneplan I henhold til Lov

Læs mere

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan SMV Screening Forslag til TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2013 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING 4 OBLIGATORISK MILJØVURRING? 6 SCREENINGSSKEMA 6 KONKLUSION 9 2 FORMALIA HVAD ER EN SMV SCREENING? En

Læs mere

Afgørelse om ikke- VVM-pligt i forbindelse med etablering af en boring til markvanding

Afgørelse om ikke- VVM-pligt i forbindelse med etablering af en boring til markvanding Allelev Hovgaard I/S v/ Steen og Per Kristensen CVR. nr. 26530849 Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 14-01-2019 Reference: Mai Hansen Tlf.: 89 59 40 09 E-mail: maih@norddjurs.dk Journalnr.: 18/16110 Afgørelse

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Horsens Fjord, havet øst for og Endelave, Natura 2000-område nr. 56, habitatområde H52 og Fuglebeskyttelsesområde F36 Screening i henhold

Læs mere

Ikast-Brande Kommune har den 2. august 2012 modtaget en anmeldelse efter 19 d i Godkendelsesbekendtgørelsen 1.

Ikast-Brande Kommune har den 2. august 2012 modtaget en anmeldelse efter 19 d i Godkendelsesbekendtgørelsen 1. Inga Maria Lautrup Kristensen Karstoftevej 6 7330 Brande 13. september 2012 Anmeldelse af skift i dyretype, Karstoftevej 6, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har den 2. august 2012 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ Udarbejdet af mn661 19.12.2016 Plan nr.: lokalplan nr. 5 Tekst: Ophævelse af del af lokalplan nr. 5 Skema status Dato Udfyldt/rev. af Beskrivelse af rev. Bygherre A Team Plan B 19.12.2016 Mn661 Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

Afgørelse om at anlægget ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at anlægget ikke er VVM-pligtigt Glesborg Vandværk v. Lars Nielsen CVR.: 33929803 Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 10. april 2018 Reference: Peter Thastum Tlf.: 89594006 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 18/77 Afgørelse om at anlægget

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan

Forslag til Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan Forslag til Kommuneplantillæg nr. 02-630 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til teknisk anlæg Industri Syd, Tønder 630.81.4 630.31.2 630.81.2 TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø April 2013 Kommuneplantillæg

Læs mere

Dispensation fra Regulativ for Lindenborg Å (tidligere amtsvandløb nr. 119) fra juli 2003

Dispensation fra Regulativ for Lindenborg Å (tidligere amtsvandløb nr. 119) fra juli 2003 Center Natur og Miljø Rebild Kommune Center Natur og Miljø Team Natur Hobrovej 110 9530 Støvring Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 06.02.00-P25-1-18

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper E R HVE R V T O E G K N M I I K L J O Ø G M I L J Ø Afdeling: Erhverv og Miljø Dato: 2. august 2017 Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper Gl. Skolevej 17 Hammelev 8500 Grenaa Efter

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst Screening Afgørelse om miljøvurdering Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø 14. maj 2018 SCREENINGSSKEMA I henhold til 8 i lov om miljøvurdering

Læs mere

Skovrejsning (3,08 ha og 950 meter hegn) på matrikel nr. 14o, Voer By, Voer kræver ikke en udarbejdelse af en miljøkonsekvensrapport (VVM)

Skovrejsning (3,08 ha og 950 meter hegn) på matrikel nr. 14o, Voer By, Voer kræver ikke en udarbejdelse af en miljøkonsekvensrapport (VVM) l Afdeling: Plan og Natur Dato: 5. november 2018 Reference: Marie Karlsson Direkte telefon: 89 59 40 05 E-mail: marik@norddjurs.dk Journalnr.: 18/16779 Skovrejsning (3,08 ha og 950 meter hegn) på matrikel

Læs mere

Arne Kornum Krag Gitte Nørbæk Krag Ringklostervej Skanderborg

Arne Kornum Krag Gitte Nørbæk Krag Ringklostervej Skanderborg Arne Kornum Krag Gitte Nørbæk Krag Ringklostervej 8 8660 Skanderborg E-mail: ankra@lb.dk, gk@gittekrag.dk Tilladelse efter planlovens 35 til indretning af Bed & Breakfast på Ringklostervej 8 Der meddeles

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring Baggrund og formål Formålet med planerne er at

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst FREDNINGSNÆVNET

Læs mere

Ikke-godkendelsespligtig udvidelse af gyllelagune

Ikke-godkendelsespligtig udvidelse af gyllelagune TEKNIK OG MILJØ Ikke-godkendelsespligtig udvidelse af gyllelagune Skansevej 3 Kni 8586 Ørum Djurs Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf.: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Registreringsblad Titel: Ikke-godkendelsespligtig

Læs mere

Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk

Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Venø Efterskole Nørskovvej 8, Venø 7600 Struer Att. Peter Petersen Sendt pr. mail til: peter@venoe.dk

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt til etablering af fjernvarmeledning fra Djurs Biogas anlæg til Grenaa Varmeværk.

Afgørelse om ikke VVM-pligt til etablering af fjernvarmeledning fra Djurs Biogas anlæg til Grenaa Varmeværk. Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Energivej 6 8500 Grenaa att.: Søren Gertsen Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 28. september 2016 Reference: Carsten T. Willadsen Tlf.: 89 59 40 04 E-mail: ctw@norddjurs.dk Journalnr.:

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Afgørelse Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH vurderes ikke at få væsentlig indvirkning på miljøet, og der udarbejdes derfor ikke en VVM-redegørelse.

Afgørelse Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH vurderes ikke at få væsentlig indvirkning på miljøet, og der udarbejdes derfor ikke en VVM-redegørelse. Fjernvarme Fyn A/S Kopi: NGF Nature Energy Distribution A/S By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Industri og Klima Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Notat

Læs mere

25 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig opførelse af lade på matr. nr. 6e Thorsø By, Voldby, beliggende Kristiansmindevej 1, Thorsø Mark, 8500 Grenaa

25 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig opførelse af lade på matr. nr. 6e Thorsø By, Voldby, beliggende Kristiansmindevej 1, Thorsø Mark, 8500 Grenaa Cay Wulff Sørensen Kristiansmindevej 1 Thorsø Mark 8500 Grenaa Afdeling: Erhverv & Miljø Dato: 27.07.2017 Reference: Annette Jessen Tlf.: 8959 4001 E-mail: anje@norddjurs.dk Journalnr.: 17/12085 25 afgørelse

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2012 Kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Afgørelse om ikke- VVM-pligt i forbindelse med tilladelse til vanding med grundvand fra anlæg beliggende Høbjergvej 7, 8500 Grenaa

Afgørelse om ikke- VVM-pligt i forbindelse med tilladelse til vanding med grundvand fra anlæg beliggende Høbjergvej 7, 8500 Grenaa Peter Drejer Nielsen Matr. nr. 11c Høbjerg By, Ålsø Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 26-11-2018 Reference: Mai Hansen Tlf.: 89 59 40 09 E-mail: maih@norddjurs.dk Journalnr.: 18/14290 Afgørelse om ikke-

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Forslag til Tillæg 1 til Lokalplan 53 for erhvervsområdet ved Ullerup Skovvej Dato 19. marts 2014 Deltagere ved screeningsmøde

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil BILAG 9 - SCREENING FOR MILJØVURDERING Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der

Læs mere

Norddjurs Kommunes idræts- og fritidspolitik kræver ikke en udarbejdelse af en miljøvurdering

Norddjurs Kommunes idræts- og fritidspolitik kræver ikke en udarbejdelse af en miljøvurdering l Att. Kia Skov Rosenbrock Kultur, biblioteker og fritids afdelingen Kirkestien 1 8961 Allingåbro Afdeling: Plan og Natur Dato: 9. juni 2017 Reference: Marie Karlsson Direkte telefon: 89 59 40 05 E-mail:

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

Aslaug Elizabeth Færch Johnsen Himmelbjergvej Ry. Lovliggørende tilladelse efter planlovens 35 til eksisterende bålhytte

Aslaug Elizabeth Færch Johnsen Himmelbjergvej Ry. Lovliggørende tilladelse efter planlovens 35 til eksisterende bålhytte Aslaug Elizabeth Færch Johnsen Himmelbjergvej 11 8680 Ry Lovliggørende tilladelse efter planlovens 35 til eksisterende bålhytte Der meddeles hermed lovliggørende tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse)

Læs mere

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 393 og Tillæg nr. 54 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune for et område til sommerhusformål, Klydevænget

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler:

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler: Miljøvurderings-screeningskema af Projektforslag Fjernvarmeforsyning af ny udstykning ved Egernleddet efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december 2015) Titel: Miljøscreening

Læs mere

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald Peter Thomsen Teglumvej 1 8660 Skanderborg Landzonetilladelse til opførelse af stald Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at opføre en stald på 99,2 m 2 på matr.

Læs mere

Afgørelse om, at der ikke er VVM-pligt

Afgørelse om, at der ikke er VVM-pligt Gjesing Vandværk Att: Klaus Sanko Auningvej 73 8963 Auning Afdeling: Byg og miljø Dato: 13. juni 2019 Reference: Per V. Misser Tlf.: 8959 4020 E-mail: pvm@norddjurs.dk Journalnr.: 18/11394 Afgørelse om,

Læs mere

Lovbekendtgørelse nr af den 25. oktober 2018 af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), 21

Lovbekendtgørelse nr af den 25. oktober 2018 af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), 21 Ejnar Møller Matr. nr. 3c Allelev By, Lyngby Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 19-11-2018 Reference: Mai Hansen Tlf.: 89 59 40 09 E-mail: maih@norddjurs.dk Journalnr.: 18/11351 Afgørelse om ikke- VVM-pligt

Læs mere

Jan Damsgaard Pape Søbjergvej 63 7430 Ikast. 1. august 2013

Jan Damsgaard Pape Søbjergvej 63 7430 Ikast. 1. august 2013 Jan Damsgaard Pape Søbjergvej 63 7430 Ikast 1. august 2013 Anmeldelse af velfærdsudvidelse, Søbjergvej 63, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har den 22. maj 2013 modtaget en anmeldelse efter 19 c i Godkendelsesbekendtgørelsen

Læs mere

Afdeling: Byg og Miljø Dato: Reference: Mai Hansen Tlf.: Journalnr.: 19/8937

Afdeling: Byg og Miljø Dato: Reference: Mai Hansen Tlf.: Journalnr.: 19/8937 Jens Carstensen Matr. nr. 11a Vivild By, Vivild. Afdeling: Byg og Miljø Dato: 18-06-2019 Reference: Mai Hansen Tlf.: 89 59 40 09 E-mail: maih@norddjurs.dk Journalnr.: 19/8937 Afgørelse om ikke- VVM-pligt

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 Dato 19.10.11 Deltagere ved screeningsmøde INHA, MESV, JKRO, PILW Læservejledning:

Læs mere

Bonefeldt og Bystrup A/S Strandpromenaden Horsens. Sendt via

Bonefeldt og Bystrup A/S Strandpromenaden Horsens. Sendt via Bonefeldt og Bystrup A/S Strandpromenaden 6 8700 Horsens Sendt via e-mail: ddd@landplan.dk Tilladelse efter planlovens 35 til udstykning af ny landbrugsejendom Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper E R H V E R V T O E G K N M I I K L J O Ø G M I L J Ø Afdeling: Erhverv og Miljø Dato: 17. august 2017 Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift mellem dyretyper Lundenvej 15 8585 Glesborg Efter 29 i bekendtgørelse

Læs mere

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk 19-09-2017 Sagsnr. 01.02.05-P16-116-17 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.14

Læs mere

VESTERBO HUSE A/S Agerskovvej Hørning. Tilladelse efter planlovens 35 til en integreret garage

VESTERBO HUSE A/S Agerskovvej Hørning. Tilladelse efter planlovens 35 til en integreret garage VESTERBO HUSE A/S Agerskovvej 7 8362 Hørning Tilladelse efter planlovens 35 til en integreret garage Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til etablering af 57 m² integreret

Læs mere

Efterskolen Ådalen Brogårdsvej Hørning Att: Pedel Finn Nygaard Jensen Sendt pr. mail:

Efterskolen Ådalen Brogårdsvej Hørning Att: Pedel Finn Nygaard Jensen Sendt pr. mail: Efterskolen Ådalen Brogårdsvej 4 8362 Hørning Att: Pedel Finn Nygaard Jensen Sendt pr. mail: [finn.pedel@efterskolen-aadalen.dk] Tilladelse og dispensation til opstilling af containere til lager Der meddeles

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Rammeplan for indsatsplanlægning og Indsatsplan for Løkken Vandværk Kontor/team: Vand og Jord Sagsbehandler: BPJ, JCRR Sags.nr.: 09.08.24-P16-1-14

Læs mere

Afdeling: Byg og Miljø Dato: 23. april 2019 Reference: Per V. Misser Tlf.: Journalnr.: 19/5488

Afdeling: Byg og Miljø Dato: 23. april 2019 Reference: Per V. Misser Tlf.: Journalnr.: 19/5488 Gl. Estrup Gartneri Matr. nr. 1di, Gl. Estrup Hvgd., Fausing Afdeling: Byg og Miljø Dato: 23. april 2019 Reference: Per V. Misser Tlf.: 8959 4020 E-mail: pvm@norddjurs.dk Journalnr.: 19/5488 Afgørelse

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.7 for Skansevej Dato marts 2013 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen krog Læservejledning: Lov om af planer

Læs mere

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg 2017.03 ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse Planforslagets indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

BYGMESTEREN A/S Troldmosevej Give. Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum

BYGMESTEREN A/S Troldmosevej Give. Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum BYGMESTEREN A/S Troldmosevej 2 7323 Give Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at etablere

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Forslag til tillæg 1 til Lokalplan 65 Dato: 14. marts 2011 Deltagere ved screeningsmøde Mette Vestergaard

Læs mere

Lovbekendtgørelse nr af 25. oktober 2018 af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), 21

Lovbekendtgørelse nr af 25. oktober 2018 af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), 21 Mikal Kjeldsen Matr. 1a Fannerupgård, Ginnerup Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 20-11-2018 Reference: Mai Hansen Tlf.: 89 59 40 09 E-mail: maih@norddjurs.dk Journalnr.: 10/9365 Afgørelse om ikke- VVM-pligt

Læs mere

Afdeling: Byg og Miljø Dato: Reference: Mai Hansen Tlf.: Journalnr.: 10/9367

Afdeling: Byg og Miljø Dato: Reference: Mai Hansen Tlf.: Journalnr.: 10/9367 Per Svend Aage Kahr Matr. nr. 5aa Fannerup By, Ginnerup Afdeling: Byg og Miljø Dato: 03-04-2019 Reference: Mai Hansen Tlf.: 89 59 40 09 E-mail: maih@norddjurs.dk Journalnr.: 10/9367 Afgørelse om ikke-

Læs mere

Afgørelse - offentliggørelse af afgørelse vedrørende miljøvurdering af forslag til tillæg til Spildevandsplan

Afgørelse - offentliggørelse af afgørelse vedrørende miljøvurdering af forslag til tillæg til Spildevandsplan #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel MP Spildevand Sagsnr./Dok.nr. 2019-024936 / 2019-024936-7 Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby www.aalborg.dk Init.:

Læs mere

POSTBOKS 19 ØSTERGADE STRUER. Landzonetilladelse samt VVM-afgørelse opstilling af husstandsmølle,

POSTBOKS 19 ØSTERGADE STRUER. Landzonetilladelse samt VVM-afgørelse opstilling af husstandsmølle, POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK Thy WindPower Aps Oddesundvej 183 7755 Bedsted Sendt pr. mail til: duf(&,karby.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Afgørelse om, at der ikke er VVM-pligt

Afgørelse om, at der ikke er VVM-pligt Trustrup-Lyngby Vandværk Att. Michael Meldgaard Christensen CVR nr. 18811510 Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 03-10-2018 Reference: Mai Hansen Tlf.: 89 59 40 09 E-mail: maih@norddjurs.dk Journalnr.: 18/6946

Læs mere

Afgørelse om ikke- VVM-pligt i forbindelse med tilladelse til vanding med grundvand fra anlæg beliggende Århusvej 75, 8500 Grenaa

Afgørelse om ikke- VVM-pligt i forbindelse med tilladelse til vanding med grundvand fra anlæg beliggende Århusvej 75, 8500 Grenaa Hessel Landbrug Aps Matr. nr. 1qe Hessel Hgd., Ålsø Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 21-12-2018 Reference: Mai Hansen Tlf.: 89 59 40 09 E-mail: maih@norddjurs.dk Journalnr.: 12/25136 Afgørelse om ikke-

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst kopi

Læs mere

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15 06-11-2017 Screening for af lokalplan 08.15 Sagsnr. 01.02.05-P16-119-17 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.15 for Aldi i Hundested Dato november

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Herlev Kommune, Stab for By og Udvikling Dato Den 28. august 2018. Projektbeskrivelse Skybrudsplan

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.32 for en tæt-lav bebyggelse på Tårnvænget Dato december 2017 Deltagere ved screeningsmøde Mette Skafte

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017 SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017 1 Screening for miljøvurdering I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015.

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015. 1/5 Screening for krav om miljøvurdering af Natura 2000 handleplanforslag 2016-2021 Hejede Ovedrev, Valborup Skov og Valsølille Sø, Natura 2000 område nr. 146, Habitatområde H129 Screening i henhold til

Læs mere

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr.

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr. Miljøvurderings-screeningskema af Spildevandsplan 2018 efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017. Titel: Miljøscreening af

Læs mere

Morsø Kommunes By og landskab gruppe har udarbejdet et forslag til Udviklingsplan 2030.

Morsø Kommunes By og landskab gruppe har udarbejdet et forslag til Udviklingsplan 2030. Morsø Kommune By og landskab gruppen Jernbanevej 7 7900 Nykøbing M Dato 09-09-2019 Sagsnr: 773-2019-11480 Afgørelse om VVM-pligt for Forslag til Udviklingsplan 2030 Morsø Kommunes By og landskab gruppe

Læs mere

Afgørelse om ikke- VVM-pligt i forbindelse med tilladelse til markvanding med grundvand fra anlæg beliggende Markvangen 2B, 8963 Auning

Afgørelse om ikke- VVM-pligt i forbindelse med tilladelse til markvanding med grundvand fra anlæg beliggende Markvangen 2B, 8963 Auning Enghavegaard I/S CVR.nr. 38255428 Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 27-05-2019 Reference: Mai Hansen Tlf.: 89 59 40 09 E-mail: maih@norddjurs.dk Journalnr.: 11/4714 Afgørelse om ikke- VVM-pligt i forbindelse

Læs mere

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan.

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan. Miljøscreening af Affaldsplan 2014-24 Affaldsplanen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr. 936 af 3. juli 2013, idet den indeholder en ombygning af kommunens

Læs mere

Tilladelse til etablering af vandhul - Juelsgårdvej 25.

Tilladelse til etablering af vandhul - Juelsgårdvej 25. Afsender: Lemvig Kommune Rådhusgade 2, 7620 Lemvig Søren Riis Lindevej 12 7620 Lemvig Tilladelse til etablering af vandhul - Juelsgårdvej 25. Med ansøgning af den 7. maj 2019, har du ansøgt Lemvig Kommune

Læs mere

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af lokalplanområdet som helhed.

Begrundelse for afgørelsen Plan- og Miljøafdelingen har vurderet sagen ud fra en betragtning af lokalplanområdet som helhed. Steen Gaarden mail@multi-mal.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 23-01-2013

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

Afgørelse vedr. 28 anmeldelse af etablering af plansilo på ejendommen beliggende Refshøjvej 59, 7250 Hejnsvig

Afgørelse vedr. 28 anmeldelse af etablering af plansilo på ejendommen beliggende Refshøjvej 59, 7250 Hejnsvig Afgørelse vedr. 28 anmeldelse af etablering af plansilo på ejendommen beliggende Refshøjvej 59, 7250 Hejnsvig Billund Kommune har den 16. juni 2015 modtaget anmeldelse om etablering af plansilo iht. 28

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Miljøscreening af lokalplan for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Miljøscreening af lokalplan 521.03 for boliger på Lærervej 3 i Ramløse og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013-25 Side 1 af 13 Generel orientering Denne miljøscreening er udarbejdet af Gribskov Kommune.

Læs mere