Generel information: I har 1 time til denne opgave. Opgaven skal bedømmes inden startposten forlades.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generel information: I har 1 time til denne opgave. Opgaven skal bedømmes inden startposten forlades."

Transkript

1 Wasa Wasa Startpost 2019 Generel information: I har 1 time til denne opgave. Opgaven skal bedømmes inden startposten forlades. Opgavebeskrivelse: Patruljen skal fremstille en funktionsdygtig pandelampe med vipbar reflektor og afbryder. Lampen skal drives af et kartoffelbatteri. Udleverede materialer: En pakke tyggegummi Diode Elastik bånd 2 x 1m 1½mm 2 installations ledning 2 x 0,2m 1½mm 2 installations ledning 3 mm blomsterpind 2 samlemuffer 2 stykker pap Medbragte materialer: 3 store bagekartofler Fladtang Skævbider 1mm bor 3mm bor 6 kabelsko 3 zinkplade 3 kobberplade Tøjklemme Paprør Træ runddel med 30mm hul Stanniol En elastik ½Ltr. Pepsi flaske Fil Sav (lille fukssvans) Gaffatape Og hvad I ellers måtte have med Fremgangsmåde: Nedennævnte fremgangsmåde skal betragtes som en vejledning. Det står patruljen frit for, om I vil følge den. Så længe slutproduktet er som nævnt ovenfor i opgavebeskrivelsen, er der frie hænder til løsningsforslag. Start med at tygge tyggegummi, det skal bruges senere. Sav ca. 40mm af paprøret og skær toppen af Pepsi flasken. Bor to huller i proppen, så der kan komme en ledning igennem. Bor huller i paprøret og trærundellen med 3mm bor. Fastgør runddelen i paprøret med 2 stykker af blomsterpinden, således runddelen nu kan vippe. Bor ligeledes huller til ledninger. Lav en reflektor ved at montere sølvpapir i den overskårne Pepsi flaske, brug evt. lidt gaffetape for at holde det på plads. Sæt proppen fast i runddelen og skru reflektoren fast. Fastgør elastik båndet med gaffatape. Dioden skal nu monteres i reflektoren. Start med at fastgøre dioden til de lange ledninger med de to samlemuffer. Husk at holde styr på + på dioden (se fakta boks). Træk nu forsigtig ledninger gennem proppen, så dioden sidder i den nederste halvdel af reflektoren. Før ledningerne ud gennem siden af paprøret.

2 Wasa Wasa Startpost 2019 Sav yderligere et stykke af paprøret. Dette stykke skal danne hus for kartoffelbatteriet. Sav en passende åbning i paprøret, således kartofler senere kan monteres inde i røret. Luk enderne med gaffatape, afslut med et stykke pap i hver ende. Bor huller for ledninger. Forbered kartoflerne med ledninger og kobber/zinkplade og forbind dem med ledning påmonteret kabelsko. Det er nødvendigt at tilpasse kobber/zinkpladen med filen, så kabelskoen kan monteres på pladen. Hver kartoffel vil nu udgøre en battericelle. Forbind dem i serie, så de danner et stort batteri (se fakta boks) Fastgør batteriet i paprøret med det nu godt tyggede tyggegummi. Er kartoflerne lidt for store, kan det overflødige skæres væk. Klip en af ledningerne, fra paprøret og til reflektoren, over og brug tøjklemmen til at lave en kontakt. Lampen er nu færdig og burde kunne lyse. Er der ingen lys, kan det skyldes at der skal vendes to ledninger (se fakta boks) Lampen skal anvendes senere på løbet. Fakta boks: Inden for elektronik siger man, at strømmen går fra plus mod minus. Pilen i symbolet for en diode viser retningen. 1. En diode er lavet af 2 typer halvleder-metaller, en p-type (positiv) og en n-type (negativ). Imellem dem er der et grænselag. 2. En populær måde at forklare diodens virkemåde er ved at betegne grænselaget som en ventil. 3. Når strømmen går fra P mod N løber den frit og uhindret. 4. Prøver man at sende strøm gennem en diode fra N mod P, lukker dioden, og der er lukket for passage. I en diode er det dog ikke en ventil, men huller i halvmetallernes krystal-gitter, der tillader elektroner at gå i strømmens retning Det er derfor vigtigt at dioden forbindes korrekt Zn Zn Zn Cu + Kartoflerne forbindes i serie Diode og vipbar reflektor

3 Wasa Wasa Startpost 2019 Kartoffelbatteri monteret i paprør Eksempel på tøjklemme kontakt i afbrudt og sluttet stilling HUSK patruljenavn og holdnummer. Der gives point for funktion, finish og så det extra touch, der gør den til det unikke must have Wasa-Wasa pandelampe. I alt kan opgaven give 200 point.

4 WASA WASA 2019 JENS BANG DIVISION Post 1: Stige og Kimsleg Spejderinstruktion: Patruljen har ca. 45 minutter til opgaven. Der gives op til 62 point for stigen og op til 38 point for kimslegen. Stige: I skal fremstille en stige som nedenstående tegning. Der skal min. anvendes 3 forskellige besnøringer. Der må ikke skæres i besnøringsrebene. I skal bruge følgende af jeres medbragte materialer: Medbragt lygte I har følgende materialer til rådighed: 5 stk. rafter 5 stk. besnøringsreb Når I har bygget stigen, så skal I henvende jer til postmandskabet hvorefter I skal bruge stigen til løsning af Kimslegen. Kimsleg: Kimslegen løses at to personer fra patruljen skal løfte/trække stigen hen til den ophængte kasse. Her opstilles stigen. En person sikrer at stigen ikke vælter og en person står på stigen og kikker ind i kassen. De to personer får 4 minutter til at opstille stigen og huske så mange ting som muligt kassen. Brug af mobiltelefon diskvalificerer patruljen. De huskede ting skrives på vedhæftede liste og afleveres på posten.

5 WASA WASA 2019 JENS BANG DIVISION Kimsleg: Nr. 1. Holdnavn: Ting

6 WASA WASA 2019 JENS BANG DIVISION Post 2: Æggetransporter Spejderinstruktion: Patruljen har ca. 1 time til opgaven. Der gives op til 70 point for æggetransporteren og 30 point i mål ved fremvisning af et intakt æg i transporteren. I skal fremstille en æggetransporter. Transporteren udføres af de udleverede materialer. Transporteren skal udføres som en kube på 100x100x100 mm. Der skal monteres en gitterstang i hvert hjørne og 3 på hver side. Stængerne skal side 10 mm inde fra kanten af pladen. I toppladen monteres et håndtag af reb. Husk inden I endeligt lukker alle sidder at få ægget ind i transporteren. Kassen må gerne dekoreres med farver eller andet. Der må ikke udføres en rede til ægget. Der gives point for æggetransporteren og ekstra point i mål når I fremviser transporteren ved afmelding sammen med et intakt æg. I skal bruge følgende af jeres medbragte materialer: Jeres værktøj og bor. I har følgende materialer til rådighed: 2 stk. plader 100x100 mm 4 blomsterpinde á 500 mm Et stykke reb Et æg I kan hente lidt lim på et stykke papir på posten til limning af blomsterpindene.

7 Kode 1 (den på pinde) NYLLOVA YAAOAKVÅUXYL Løsning DOBBELT OTTETALSKNOB Forklaring: Dette er en standard A-K kode, hvor W er en del af alfabetet. Kode 2 For at løse denne kode skal i huske at bruge nøglen VZUÅ BCEGZMA ÅMØT Løsning DICK TURPINS KNOB Forklaring: Dette er en kodeordskode som bygger på A-K koden, men med en nøgle der udgør de første bogstaver i mappingstabellen, hvor man kun bruger de unikke bogstaver: N Ø G L E A B C D F H I J K M O P Q R S T U V X Y Z Æ Å Kode

8 Løsning FLAGKNOB Forklaring Dette er en QR-kode, den første kolonne fortæller om det første felt i rækken er sort eller hvid, derefter angiver tallet det antal af felter der skal have denne farve, og derefter det næste tal i den anden farve, osv. Hvis man tegner det ind på et ternet papir kan man scanne koden.

9 Kode 4 Tyvestik Løsning TYVESTIK Forklaring: Dette er en standard morsekode Kode 5 Koden hvor der er sat krydser på en Oddset den lange Løsning I SKAL BINDE ET RÅBÅNDSKNOB Forklaring: Dette er en morsekode hvor 1, x, og 2 betyder henholdsvis prik, skrå streg, og lige streg. Kode 6 (Senior & Oldboys) iii m lm fnr r irk l fnf llll iin l m l n lil Løsning DOBBELT PÆLESTIK Forklaring Dette er en morsekode hvor man skal se på de to forskellige typer skrifttyper. Den ene har fødder og det har den anden ikke. Dette betyder at hvis man ligger et stykke papir over bogstaverne så man kun kan se fødderne, så bliver det til en morse kode med streger og prikker.

10 WASA WASA 2019 JENS BANG DIVISION Spejderinstruktion: Patruljen har maks. 45 min. Til opgaven. Post 6: Traditionel bål tændingspost: I skal tænde et bål ved hjælp af de to udleverede tændstikker (tændstikkerne får I af post mandskabet når jeres bål er klar til at blive tændt). I skal bruge følgende af jeres medbragte materialer: Bålgryde I har følgende materialer til rådighed: To tændstikker Spaghetti Træ I kn finde i skovbunde, og ikke stearinbomber og lign. Når I har tændt jeres bål med de to tændstikker, skal I koge noget spaghetti og binde følgende knob af kogt spaghetti: Tømmerstik Råbåndsknob Dobbelt halvstik Pælestik Tyveknob Kællingeknude Spørgsmål: Hvad blev tyve knobet anvendt til i sejlskibenes tid? Hvorfor er kællingeknude et dårligt knob? Hvor stammer følgende tekst fra: med kællingeknude?

11 WASA WASA 2019 JENS BANG DIVISION Post Festpladsen: Forhindringsbane og Multiple-choice Patruljen har ca. 30 minutter til posten Spejderinstruktion: Patruljen skal gennemføre forhindringsbanen. Æggetransporteren monteres på snoren og skal transporteres langs snoren til mål. Patruljerne skal gennemføre opgaven på tid men samtidig skal hele patruljen følge æggetransporteren og samarbejde om at få æggetransporteren sikkert igennem forhindringsbanen. Når forhindringsbanen er gennemført, udleveres en biopgave. Der gives op til 60 point for forhindringsbanen og op til 40 point for biopgaven.

12 O-løb Seniorer & Oldboys På denne post skal I indtegne 10 poster på det udleverede o-løbs kort samt ud på et o-løb. Første post (K1) har udgangspunkt i den indtegnet trekant på kortet, herefter vil den næste post have udgangspunkt i forrige post. Eksempel; udgangspunktet for grader og afstand til K2 er centrum af K1. Nedenfor ser I regnestykker I skal løse for at få afstanden tilhørende de udleverede gradtal, bemærk at nogle af regnestykkerne bruger resultatet fra udregningen af afstanden på en anden post. Når posterne er indtegnet og I er klar til at tage ud på o-løbet skal I melde Jer klar ved postmandskabet. Her skal I aflevere de indtegnet poster og får i stedet udleveret et nyt klip-kort til o-løbet. I får max 45 minutter til at nå så mange poster på o-løbet som muligt. Det betyder at I skal melde Jer tilbage ved postmandskabet indenfor de 45 minutter og aflevere klip-kortet. Der gives strafpoint for hvert minut i er efter tidsgrænsen. I har på denne post 60 min, men det er Jeres eget ansvar at holde øje med tiden. Uanset hvor lang tid i bruger på indtegningen af poster har I 45 min til o-løbet. Postkoordinater Post Grader Afstand i meter K1 46 9( ) 2(15 2) + 5( ) K ( ) (7 + 23) 5 K3 249 K K (7( 64)) K ( 75 3 ) K4 K (4 ( )) K7 66 ( ) K6 K8 291 K9 243 K7 K K ! + K

13 O-løb Tropsspejdere På denne post skal I indtegne 10 poster på det udleverede o-løbs kort. Alle poster har udgangspunkt i den indtegnet trekant. Nedenfor ser I regnestykker I skal løse for at få afstanden tilhørende de udleverede gradtal. Når posterne er indtegnet og I er klar til at tage ud på o-løbet skal I melde Jer klar ved postmandskabet. Her skal I aflevere de indtegnet poster og får i stedet udleveret et nyt klip-kort til o-løbet. I får max 45 minutter til at nå så mange poster på o-løbet som muligt. Det betyder at I skal melde Jer tilbage ved postmandskabet indenfor de 45 minutter og aflevere klip-kortet. Der gives strafpoint for hvert minut i er efter tidsgrænsen. I har på denne post 60 min, men det er Jeres eget ansvar at holde øje med tiden. Uanset hvor lang tid i bruger på indtegningen af poster har I 45 min til o-løbet. Postkoordinater Post Grader Afstand i meter K1 46 9( ) 2(15 2) + 5( ) K ( ) ( ) 3 K K4 93 4(5(20)) K5 80 5( ) 3 ( 75 3 ) K (5 ( 20 2 )) K7 70 ( ) K K ( ) + 2 K ( ) + ( )

14 WASA WASA 2019 JENS BANG DIVISION Patruljen skal indsende en billedserie på maksimum seks billeder. Indsendes der flere end seks billeder, bliver kun de første seks bedømt. Der skal tages billeder som indeholder følgende: 1. Gruppebillede af HELE patruljen 2. Busstoppested 3. Genanvendelse 4. Hvilested til trætte ben 5. Ensomt træ på en øde ø 6. Offentlig transport 7. Kirke 8. Post Danmark postkasse (Den store røde) 9. Flagstang 10. Når det ikke er fup 11. Graffiti 09 MSML Hvis der er mere end én ting på billedet, så skal der beskrives, hvad der er taget billede af. Når serien er klar, sendes den på MAIL til: Husk at skrive patruljenavn på.

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB

Byg EN HULE LAMPE VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN HULE LAMPE Byg EN HULE LAMPE Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge

Læs mere

Wassa wasa 2017 Post opgaver og -instruktioner

Wassa wasa 2017 Post opgaver og -instruktioner Wassa wasa Post opgaver og -instruktioner Startpost: Seniorer Post Post 1. Post 2. Post 3. Post k-1 kommer snart Post 4. Post k-2 kommer snart Post 5. Post 6. Post 7. kommer snart Post k-4 kommer snart

Læs mere

4 trin + en dag REDOK

4 trin + en dag REDOK Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en dag Udfordringen Formålet I dette mærke bliver pigerne udfordret på deres kommunikationsevner, kreative tænkning og logiske sans. Pigerne vil lære om skjulte

Læs mere

Grøn. Ankomst tid 14:15 Afgangs tid 14:22. Hærfugle. Ankomst tid 14:25 Afgangs tid 14:32. Råger. Ankomst tid 14:40 Afgangs tid 14:47.

Grøn. Ankomst tid 14:15 Afgangs tid 14:22. Hærfugle. Ankomst tid 14:25 Afgangs tid 14:32. Råger. Ankomst tid 14:40 Afgangs tid 14:47. Post nr. 1 - Maxi Kimsleg Bemanding: Frits, Dorte og Søren Materialer: Pressening, 100 ting fordelt i 10 grupper af 10. Patruljen får 3 min til at memorere de hundrede ting - derefter 3 min til at nedskrive

Læs mere

Wassa wasa 2018 Post opgaver og -instruktioner

Wassa wasa 2018 Post opgaver og -instruktioner Wassa wasa 2018 Post opgaver og -instruktioner Startpost: Seniorer Post Post 1. kommer snart Post 2. kommer snart Post 3. kommer snart Post 4. kommer snart Post 5. kommer snart Post 7. kommer snart Post

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB

VARIGHED: LANGT FORLØB VARIGHED: LANGT FORLØB Byg et TABLET RACK Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Syv dobbeltlektioner Dine elever i 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe og bygge deres eget, familiens

Læs mere

Troldmandens lærling

Troldmandens lærling Distriktsturnering 2014 Troldmandens lærling Troldmanden Sverre optager nye troldmandslærlinge hvert år. I år er I de udvalgte og I er hermed Troldmand Sverres nye lærlinge. Han glæder sig meget til at

Læs mere

Materialer: Strømforsyningen Ledninger. 2 fatninger med pære. 1 multimeter. Forsøg del 1: Serieforbindelsen. Serie forbindelse

Materialer: Strømforsyningen Ledninger. 2 fatninger med pære. 1 multimeter. Forsøg del 1: Serieforbindelsen. Serie forbindelse Formål: Vi skal undersøge de egenskaber de 2 former for elektriske forbindelser har specielt med hensyn til strømstyrken (Ampere) og spændingen (Volt). Forsøg del 1: Serieforbindelsen Materialer: Strømforsyningen

Læs mere

VEJLEDNING TIL Gymform Disk Ab Exercise

VEJLEDNING TIL Gymform Disk Ab Exercise VEJLEDNING TIL Gymform Disk Ab Exercise E Produktbeskrivelse: I henhold til figur A, B, C, D, E, 1. Højre barre Håndtag 2. Plade 3. Dækplade 4. Knæstøtter 5. Fødder 6. Kontrolpanel 7. Skruer Dækplade

Læs mere

Smutter: Pioneringspiger

Smutter: Pioneringspiger Smutter: Pioneringspiger Formål Tanken bag dette mærke et, at introducere grønsmutterne for nogle af de koncepter, der ligger til grund for pionering. Dermed ikke sagt, at de skal mestre alle aspekter,

Læs mere

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj:

Det skal du bruge. Lav selv: lysende julepynt. Materialer: Værktøj: Lav selv: lysende julepynt Det skal du bruge Lav et juletræ af karton og få det til at lyse med en lysdiode, et batteri og lidt kobbertape. Følg denne trin-for-trin vejledning og lav lysende julepynt som

Læs mere

Lille Georgs julekalender 2010. 1. december

Lille Georgs julekalender 2010. 1. december 1. december I hver af de øverste bokse skal der skrives et af tallene 1, 2, 3,..., 9. Alle tre tal skal være forskellige. I de næste bokse skrives de tal der fremkommer ved at man lægger sammen som vist.

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

Byg selv et solcelleskib

Byg selv et solcelleskib Byg selv et solcelleskib Byggevejledning til solcelleskib samt solcelle-drevet legetøjsbil Formålet med denne aktivitet er på en lærerig, pædagogisk og kreativ måde at lade børn og unge opleve, hvordan

Læs mere

Deltagerbrev for storspejdere på Superdivi 2015:

Deltagerbrev for storspejdere på Superdivi 2015: Deltagerbrev for storspejdere på Superdivi 2015: Kære spejdere. Tak for jeres tilmelding til vores fantastiske Superdivi. Dette brev indeholder alle de vigtigste informationer om superdivien, så jeres

Læs mere

VORK EKSPEDITIONEN P15 KOMPENDIE

VORK EKSPEDITIONEN P15 KOMPENDIE VORK EKSPEDITIONEN P15 KOMPENDIE 1 INDHOLD INDBYDELSE 3 KONCEPT 4 DYSTE 5 GRUPPERNES DØGN 9 FINALEN 12 2 Indbydelse Den står på sult, sved og salte tårer, når Vork Ekspeditionen langt om længe vender tilbage.

Læs mere

Smutter: Stifindere. Formål. Forudsætninger for grønsmutterne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Trin 3. Udfordring.

Smutter: Stifindere. Formål. Forudsætninger for grønsmutterne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Trin 3. Udfordring. Smutter: Stifindere Formål Det handler om at finde vej, så man slipper for at fare vild. Det gør man ved at styrke sin iagttagelsesevne, at lægge mærke til hvor man er, hvor man har været og få styr på

Læs mere

INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted. Vejledning til fremstilling af vindmølle:

INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted. Vejledning til fremstilling af vindmølle: INSTRUKTION Leg med vind vindmølleværksted I dette værksted skal I bygge en vindmølle med en dynamo, som kan give strøm nok til at en el-pære kan lyse Vejledning til fremstilling af vindmølle: Tag skabelonen

Læs mere

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Reb Indholdsfortegnelse Besnøringer... 2 Filippinerbesnøring... 3 Japansk krydsbesnøring... 4 Krydsbesnøring... 5 Ottetalsbesnøring... 6 Simpel besnøring... 7 Vinkelbesnøring... 8 Rebpleje... 9 Splejsninger...

Læs mere

REDOK. Morse. Morsenøglen: Hvide felter = prik (.) Røde felter = streg (-) Skråstreg = nyt bogstav To skråstreger = nyt ord

REDOK. Morse. Morsenøglen: Hvide felter = prik (.) Røde felter = streg (-) Skråstreg = nyt bogstav To skråstreger = nyt ord REDOK Dette katalog er ment som en hjælp til lederne i arbejdet med REDOK Niveau 2. Alle koder, der bliver brugt i REDOK Niveau 2, er forklaret i dette katalog. Morse Da englænderen Samuel Morse i 1837

Læs mere

Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op.

Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op. Træpille transportsystem fra EKOPO- WER er den nemmeste måde at holde pillemagasinet fyldt op. Ekosupply transportsystem, flytter automatisk dine træpiller fra din eksterne beholder og til dit forbrugsmagasin.

Læs mere

Fangerne på fortet. Fangerne på fortet. Oplæg. FDF K23, Oliver Hansen, Torben Hansen Side 1

Fangerne på fortet. Fangerne på fortet. Oplæg. FDF K23, Oliver Hansen, Torben Hansen Side 1 Oplæg FDF K23, Oliver Hansen, Torben Hansen Side 1 Forord Kære kursister, hermed kompendiet for vores dejlige dag her på OIO. Kompendiet indeholder materiale (billeder) der er stjålet direkte fra internettet.

Læs mere

Skibet skal sejle. Hej med dig!

Skibet skal sejle. Hej med dig! Skibet skal sejle Hej med dig! Jeg er Thomas Tandstærk, og jeg ved en masse om teknik og natur. Jeg skal lære dig noget om at lave forsøg og undersøgelser. Når klassen er færdig får I et flot diplom! I

Læs mere

Kære patruljeleder Forberedelser inden mødet: Fif

Kære patruljeleder Forberedelser inden mødet: Fif Kære patruljeleder Velkommen til temamødet spionskolen. På temamødet får dine patruljemedlemmer stiftet bekendtskab med nogle af de mest bruge koder. Det er både smart generelt, og i VM specifikt. Mødet

Læs mere

Den Nysgerrige. Når man skal med bus er det vigtigt at vide, hvornår bussen kommer så man ikke kommer for sent.

Den Nysgerrige. Når man skal med bus er det vigtigt at vide, hvornår bussen kommer så man ikke kommer for sent. Klip1 Busbillet Når man skal med bus er det vigtigt at vide, hvornår bussen kommer så man ikke kommer for sent. Et ur og en køreplan til en bus i jeres område Klip2 Togbillet Et tog består af mange vogne.

Læs mere

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge:

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge: Side 1 af 9 Materialer: Til én klasse skal du bruge: til hver elev: fire slags paprør, nr. 1-4 en linse et okular (sørg for at hver gruppe nogle forskellige okularer) en saks to runde stykker sort karton

Læs mere

Format FACITLISTE I I I I I I I I I. Træningshæfte 1. klasse. Side 3. Facit, side 1-3. Format, Træningshæfte 1.1. Alinea. Fx. Fx. Fx. Fx. Fx. Fx. Fx.

Format FACITLISTE I I I I I I I I I. Træningshæfte 1. klasse. Side 3. Facit, side 1-3. Format, Træningshæfte 1.1. Alinea. Fx. Fx. Fx. Fx. Fx. Fx. Fx. Side Format Træningshæfte klasse Tæl ting Side FCITLISTE Side Skriv tallene Talforståelse. Marker med krydser antallet af blomster og deres blade, bier og deres vinger samt biller og deres ben. I I I.

Læs mere

Maskiner og robotter til sjov og ballade

Maskiner og robotter til sjov og ballade Maskiner og robotter til sjov og ballade Se dig om på dit værelse, i dit hjem og alle de andre steder, hvor du færdes i din hverdag. Overalt vil du kunne finde maskiner. Der findes: Maskiner til forskellige

Læs mere

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt Installationsvejledning VAQ Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker Quooker en består af en lille vandbeholder under køkkenvasken, som er sluttet til koldvandsledningen.

Læs mere

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med Kan du slippe fri? Håndjern i reb Sammenhold og samarbejde går hånd i hånd i denne øvelse, hvor deltagerne to og to bliver bundet sammen med håndjern af knobreb - og så skal de forsøge at slippe fri af

Læs mere

Velkommen til! Back to nature. God fornøjelse

Velkommen til! Back to nature. God fornøjelse Velkommen til! Back to nature Vi skal nu igang med temamødet back to nature. I dag skal vi ud i naturen og prøve kræfter med forskellige friluftsaktiviteter. Det er en god ide at printe denne pdf og tage

Læs mere

VARIGHED: KORT FORLØB. Lav ET SOL SEJL. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: KORT FORLØB. Lav ET SOL SEJL. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: KORT FORLØB Lav ET SOL SEJL Lav ET SOL SEJL Til læreren Varighed: Kort forløb Tidsestimat: 3 dobbeltlektioner Dine elever i 4., 5., 6. og 7. klasse kan i et kort forløb designe og sy deres eget

Læs mere

I vælger selv om I vil bruge kano, waders eller begge dele i jeres jagt.

I vælger selv om I vil bruge kano, waders eller begge dele i jeres jagt. Andejagt på søen På søen skal I fange ænder. Nogle af ænderne hviler på et ord som I skal sætte sammen til en sætning. en er på tid tiden begynder når I forlader nøglebaren. Jo hurtigere I er, jo flere

Læs mere

Vejledning sæbekassebil

Vejledning sæbekassebil Vejledning sæbekassebil Med denne sæbekassebil kan du kører ræs mod dine klassekammerater. Det er svært at bygge en sæbekassebil, så jo mere omhyggelige I er, jo bedre bliver den. Den der har den bedste

Læs mere

Her kan I læse om alle posterne ved 2. dyst.

Her kan I læse om alle posterne ved 2. dyst. Her kan I læse om alle posterne ved 2. dyst. VELKOMSTTALE af Doktor Pjuskebusk s dobbeltgænger Velkommen kære spejdere til eksperimenternes aften. I skal nu ud på et løb, hvor I skal prøve kræfter med

Læs mere

Templet: Beduinen står ved templet. Midt i templet er der en sarkofag, og oven på sarkofagen er der 4 kurve i denne rækkefølge: Rød, hvid, blå, gul.

Templet: Beduinen står ved templet. Midt i templet er der en sarkofag, og oven på sarkofagen er der 4 kurve i denne rækkefølge: Rød, hvid, blå, gul. Mumie-natløb Generelt: Deltagerne tager afsted som 1 patrulje. Start ved tempelet er levende post. Templet: En af de små hytter ved Tydal Gård overfor halvtaget. Templet er pyntet med en masse stearinlys,

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 40. Knækarms markise. Side 1 ud af 6

Installations vejledning AMICO K 40. Knækarms markise. Side 1 ud af 6 AMICO K 40 Knækarms markise Side 1 ud af 6 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres af en autoriseret

Læs mere

Monteringsvejledning af Carbon Fibre sædevarme

Monteringsvejledning af Carbon Fibre sædevarme Hassellunden 6 765 Smørum Danmark www.dcscandinavia.dk info@dcscandinavia.dk Model UNIVERSAL SÆDEVARME Varenummer SH4-050 - Sædevarme sæde SH4-050 - Sædevarme sæder Monteringsvejledning af Carbon Fibre

Læs mere

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv.

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Færdighed Mini Junior Trop Kniv Erhverve kniv sikkerhedsbevis. Knivens historie samt Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB BYG EN HULE SOLFANGER Byg EN HULE SOLFANGER Til læreren Varighed: Langt forløb Tidsestimat: Seks dobbeltlektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et langt forløb designe

Læs mere

Märklin digital. Montage af kørelys i Heljan ADNs. Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com

Märklin digital. Montage af kørelys i Heljan ADNs. Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com Märklin digital Montage af kørelys i Heljan ADNs Claus Hansen for www.digitaltog.dk www.digital-train.com Montage af kørelys i Heljan DSB ADNs (2) Montering af kørelys i Heljan ADNs styrevogn via dekoder

Læs mere

Soldaterbog. Fornavn: Køn: Klasse: Fornavn: Køn: Klasse:

Soldaterbog. Fornavn: Køn: Klasse: Fornavn: Køn: Klasse: Soldaterbog Fornavn: Køn: Klasse: Fornavn: Køn: Klasse: Indhold: Side 1: Oversigtskort Side 2: Morsekodealfabet. Side 2: Opgave 1: Udfyld forsiden. Side 3: Opgave 2: Morse i terrænet med flag. Side 5:

Læs mere

Loddevejledning til samling af CanSat-shields

Loddevejledning til samling af CanSat-shields Loddevejledning til samling af CanSat-shields Vejledning til lodning af komponenter på CanSat-shield til Arduino Nedenstående vejledning illustrerer, hvordan komponenterne skal loddes på CanSat-shield'et

Læs mere

Vejret Elev ark Opgave Luftens tryk. Luftens tryk - opgave. Opgave 1. Opgave 2

Vejret Elev ark Opgave Luftens tryk. Luftens tryk - opgave. Opgave 1. Opgave 2 Opgave Luftens tryk Luftens tryk - opgave HUSK at læse hele teksten, inden I går i gang med opgaverne - og kig godt på tegningerne. Det kan være svært at forstå, at luft vejer noget. Men hvis I tegner

Læs mere

Kompendium Legende børn på vorkvej Seniorkursus Vork Efteråret 2018

Kompendium Legende børn på vorkvej Seniorkursus Vork Efteråret 2018 Kompendium Legende børn på vorkvej Seniorkursus Vork Efteråret 2018 Instruktører: Emma Tho gaard Nielsen, emmatho gaard@gmail.com Peter Randorff, peterrandorff@gmail.com Camilla Refsgaard, camilla.refsgaard@gmail.com

Læs mere

Byg selv en solcellemobiloplader

Byg selv en solcellemobiloplader Byg selv en solcellemobiloplader Byggevejledning til solcelle-mobilopladeren Formålet med denne aktivitet er på en lærerig, pædagogisk og kreativ måde at vise spejderne, hvordan de selv kan lave nyttige

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5. PCarrier

REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5. PCarrier REPARATIONS- VEJLEDNING NR 5 PCarrier1 2013-2014 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 3 2. Nødvendigt specialværktøj... 4 2.1 Specialværktøj... 4 3. Vedligeholdelse... 5 3.1 Motor 50275... 5 3.2

Læs mere

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret.

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Denne guide omfatter også montering af omdrejnings tæller. Lednings nette på en Yamaha FS1 har grundlæggende

Læs mere

Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde

Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadrant instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadrant - instrumentbeskrivelse og virkemåde Kvadranterne i instrumentpakken fra geomat.dk er kopier af et instrument lavet af Georg Hartman i 1547. Originalen

Læs mere

LUXOR - RUSTFRIT STÅL HÅNDKLÆDETØRRRER TEKNISKE DETALJER HÅNDKLÆDETØRRER.DK P R O D U K T B L A D

LUXOR - RUSTFRIT STÅL HÅNDKLÆDETØRRRER TEKNISKE DETALJER HÅNDKLÆDETØRRER.DK P R O D U K T B L A D LUXO - USTFIT STÅL E TENISE ALJE P O U T B L A E. 1. 3. 2. Funktionsbeskrivelse: Nr. 1 : ontrollamper for drift af el-patron. Når disse lampe lyser, varmer el-patronen for at opnår den ønskede temperatur.

Læs mere

Velkommen til! Back to nature. God fornøjelse

Velkommen til! Back to nature. God fornøjelse Velkommen til! Back to nature Vi skal nu igang med temamødet back to nature. I dag skal vi ud i naturen og prøve kræfter med forskellige friluftsaktiviteter. Der vil være en række opgaver, som I skal løse

Læs mere

Entrémøbel GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON. - præsentabelt og anderledes

Entrémøbel GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON. - præsentabelt og anderledes Entrémøbel - præsentabelt og anderledes GØR-DET-SELV ANNE OG SIMON FÅ SKÅRET TRÆET I SILVANS SAVVÆRK! Lægterne/gulvstrøerne: Vores blev skåret ud i flg. mål: 2 stk. 2 meter lange (lodrette). 12 stk. 148

Læs mere

Loboratorium. Trin for trin. Løboratorium Niveau 2. De overordnede formål med mærket. Årstid: Hele året. Forløbets varighed: Tre trin + et døgn

Loboratorium. Trin for trin. Løboratorium Niveau 2. De overordnede formål med mærket. Årstid: Hele året. Forløbets varighed: Tre trin + et døgn Årstid: Hele året Forløbets varighed: Tre trin + et døgn Loboratorium Trin for trin De overordnede formål med mærket Formålet med,, er at udvide pigernes horisont indenfor løb og løbsformer. Pigerne vil

Læs mere

Monteringsvejledning. Montering med 2 personer! Læs altid monteringsvejledningen! Kære kunde! Teamet fra Tchibo. Sikkerhed.

Monteringsvejledning. Montering med 2 personer! Læs altid monteringsvejledningen! Kære kunde! Teamet fra Tchibo. Sikkerhed. Monteringsvejledning max 40 kg max 5 kg Montering med 2 personer! max 40 kg Læs altid monteringsvejledningen! Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 96582AS6X1VIII 2018-03 Kære kunde! Gem vejledningen til senere

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7 AMICO K 20 Knækarms markise Side 1 ud af 7 Placering og montering af markise 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske

Læs mere

VARIGHED: KORT FORLØB

VARIGHED: KORT FORLØB VARIGHED: KORT FORLØB Byg en MOBIL TELEFON HOLDER Til læreren Varighed: Kort forløb Tidsestimat: Tre dobbelt-lektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et kort forløb designe, støbe og bygge deres

Læs mere

Tal og algebra. I hvilke situationer kan det være motiverende at gengive et talmønster som et geometrisk mønster?

Tal og algebra. I hvilke situationer kan det være motiverende at gengive et talmønster som et geometrisk mønster? Oplæg I hvilke situationer kan det være motiverende at gengive et talmønster som et geometrisk mønster? Hvordan ser I mulighederne i at stimulere elevernes tænkning og udvikle deres arbejdsmåde, når de

Læs mere

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer for Scout College Explorer Der vælges moduler, så der booket omtrent 20 moduler pr. person. Banket, Aha-oplevelse og madmoduler er valgt på forhånd og kan ikke ændres. Derudover skal der vælges et tidspunkt

Læs mere

Enoflora s. Vejledning til Opbygning af Æresport. Enoflora er totalleverandør til Æresporte Side 1

Enoflora s. Vejledning til Opbygning af Æresport. Enoflora er totalleverandør til Æresporte Side 1 Enoflora s Vejledning til Opbygning af Æresport Enoflora er totalleverandør til Æresporte Side 1 Æresport er en gammel tradition der idag håndhæves af venner og familie og kun i mindre grad af naboer.

Læs mere

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt.

Indhold. Du kan klikke på den enkelte overskift for at komme til det ønskede punkt. Indhold Login 2 Udsendelse af besked Udsendelsesmetoder 3 Udsendelse via vejeudvælgelse 4 Udsendelse Send via niveau opdeling (afhængig af abonnementsform) 11 Udsendelse søg på tværs af postnummer 12 Udsendelse

Læs mere

TRIX. Træningshæfte 2 FACITLISTE. Side 1. Side 2 Side 3. FACIT, side 1-3 Trix, Træningshæfte 2 Alinea. Byg og tegn

TRIX. Træningshæfte 2 FACITLISTE. Side 1. Side 2 Side 3. FACIT, side 1-3 Trix, Træningshæfte 2 Alinea. Byg og tegn TRIX Træningshæfte Side J a o u - - - - - - e t u r i g v b n Fra oven p FACITLISTE Forfra Fra siden Jubii Side Side Femkanter Veksle mønter Farv rødt Farv gult Jubii Positionssystemet Øverst: Eksperimenter

Læs mere

1. Tubes. 2. Paneler. 3. Downlight. 4. Streetlight

1. Tubes. 2. Paneler. 3. Downlight. 4. Streetlight Installationsvejledning CO2LIGHT Indhold 1. Tubes 2. Paneler 3. Downlight 4. Streetlight CO2LIGHT Gørtlervej 21 DK- 9000 Aalborg Phone: +45 70 70 15 55 e- mail: info@co2light.com til T8/T5 LED-rør Installationsvejledningen

Læs mere

Pionering. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Pionering. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Pionering Pionering er spændende! En udfordring til patruljens evne til at løse en opgave ved hjælp af fantasi og en mængde energi, tov og rafter! Pionering er en fælles opgave for hele patruljen, og mange

Læs mere

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm,

Byg din fladskærm. ind i væggen. Flot ser den ud, den nye fladskærm, Byg din fladskærm ind i væggen Lad dit fladskærms-tv sidde helt i plan med væggen, og skjul samtidig alle ledninger fra tv et til spillemaskiner, optagere og stikkontakt. lot ser den ud, den nye fladskærm,

Læs mere

Titel på opgave: Semafore

Titel på opgave: Semafore Post A1 Titel på opgave: Semafore Antal min: 30 min. Max. 30 point Hvilken kategori: Lørdag eftermiddag På LPK. i 1961 lød opgaven: Send en semafore melding så langt væk som muligt. Nu skulle der handles.

Læs mere

Indhold Generelt om indkodning... 3 Indkodning i 433MHz alarmer (f.eks. DK080, DK180 DK190)... 3 Indkodning i 868MHz alarmer (ST-3)...

Indhold Generelt om indkodning... 3 Indkodning i 433MHz alarmer (f.eks. DK080, DK180 DK190)... 3 Indkodning i 868MHz alarmer (ST-3)... Sensor indkodning Indhold Generelt om indkodning... 3 Indkodning i 433MHz alarmer (f.eks. DK080, DK180 DK190)... 3 Indkodning i 868MHz alarmer (ST-3)... 3 433 MHz sensorer... 4 Dyreimmun bevægelsessensor...

Læs mere

Højdefantaster. Trin for trin. Højdefantaster Niveau 1. Formål. Årstid: Forår og sommer. Forløbets varighed: 4-5 trin + en formiddag og eftermiddag

Højdefantaster. Trin for trin. Højdefantaster Niveau 1. Formål. Årstid: Forår og sommer. Forløbets varighed: 4-5 trin + en formiddag og eftermiddag Årstid: Forår og sommer Forløbets varighed: 4-5 trin + en formiddag og eftermiddag Trin for trin Formål Formålet med dette mærke er, at spejderne lærer de grundlæggende principper i pionering og oplever,

Læs mere

Trin 3: Registrering af fjernbetjening og lås

Trin 3: Registrering af fjernbetjening og lås Montage- og brugsvejledning for fjernbetjening Læs vejledningen grundigt og gem den Læs vejledningen grundigt igennem, før du tager fjernbetjeningen i brug. Opbevar vejledningen til senere brug og giv

Læs mere

REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8. 5 LED System carrier 2

REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8. 5 LED System carrier 2 REPARATIONS- VEJLEDNING NR. 8 5 LED System carrier 2 - 2 - version 2 Indholdsfortegnelse 1. Komponentplacering... 4 2. Nødvendigt specialværktøj... 5 2.1 Specialværktøj... 5 3. Vedligeholdelse... 6 3.1

Læs mere

Supplerende vejledning Scanning af materiale til gennemlysning (dias, negativer osv.)

Supplerende vejledning Scanning af materiale til gennemlysning (dias, negativer osv.) Version 2018-10-03 Supplerende vejledning Scanning af materiale til gennemlysning (dias, negativer osv.) Denne vejledning supplerer Opskrift på brug af scanneren, som bl.a. beskriver hvordan du sætter

Læs mere

MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV. Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver. Lærervejledning

MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV. Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver. Lærervejledning MATEMATIK I KÆREHAVE SKOV Matematik for indskoling 1.-3. klassetrin, 10 opgaver Lærervejledning Matematik for indskoling Primær målgruppe elever i 1.-3. klasse 10 opgaver i Kærehave Skov Med udgangspunkt

Læs mere

4-i-i emballageaffald

4-i-i emballageaffald 4-i-i emballageaffald I dag har du mulighed for at aflevere dit emballageaffald på en genbrugsstation. Som en service udvider vi denne ordning med en 4-i-i beholder, der gør det nemmere for dig at komme

Læs mere

Hans Jørn Schmidt. Min micro:bit. Robotkæledyr og unyttige robotter. Elev. Hæftets websted: Annevista

Hans Jørn Schmidt. Min micro:bit. Robotkæledyr og unyttige robotter. Elev. Hæftets websted:   Annevista Hans Jørn Schmidt Min micro:bit Robotkæledyr og unyttige robotter Elev Annevista Indholdsfortegnelse Projekt Robotkæledyr side 3 Historien om micro:bit side 4 Micro:bit hardware side 5 Materialer side

Læs mere

Lego-øvelse i Visual Management 2015-01-13

Lego-øvelse i Visual Management 2015-01-13 Formål Denne øvelse har til formål at vise forskellen på en skriftlig og en visuel instruktion. Legoklodser Til øvelsen anvendes otte Legoklodser i fire farver. ne er 1 x 6, 2 x 2, 2 x 3 og 2 x 4. Der

Læs mere

DET STORE BATTERIPROJEKT

DET STORE BATTERIPROJEKT DET STORE BATTERIPROJEKT 2 3 DET STORE BATTERIPROJEKT Aktivitetsmateriale med tilknyttet specialmærke LEDER TIL AKTIVITETS MATERIALE OM BATTERIGENANVENDELSE MED TILKNYTTET SPECIALMÆRKE FORMÅL Dette aktivitetsmateriale

Læs mere

Juniorpatruljer. Patruljernes placering kan ses i den yderste kolonne til højre.

Juniorpatruljer. Patruljernes placering kan ses i den yderste kolonne til højre. r nr.: Patrulje nr.: Patrulje navn: Check-in (sæt X ) I alt point: % af mulige point Placering 3 101 Mågerne 4 479 35,22% 6 3 102 Ødsted Junior 7 773 56,84% 1 3 103 Flintestenene 4 524 38,53% 5 3 104 Spejdersnus

Læs mere

Den nysgerrige. Hikegik - Niveau 2 - Trin for trin. Hikegik Niveau 2

Den nysgerrige. Hikegik - Niveau 2 - Trin for trin. Hikegik Niveau 2 Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 3 trin + en eftermiddag med overnatning - - Trin for trin Spejdere går. Sådan har det altid været. Og det er stadig sjovt! Med

Læs mere

TRAKA21 MANUAL 25/05/ VERSION 1.3

TRAKA21 MANUAL 25/05/ VERSION 1.3 TRAKA21 MANUAL 25/05/2016 - VERSION 1.3 1 2 INDHOLD Afsnit Omhandler Side 1 Kontakt information Ruko 3 2 Hvad og hvem er denne guide for? 3 3 Hvad indeholder pakken, når Traka21 leveres? 3 4 Montering

Læs mere

INSPIRATIONSKATALOG MÆNDS MØDESTEDER I NATUREN

INSPIRATIONSKATALOG MÆNDS MØDESTEDER I NATUREN INSPIRATIONSKATALOG MÆNDS MØDESTEDER I NATUREN Indholdsliste Balanceleg med pinde... 2 Naturbanko... 2 Randerskegler... 3 Bålmester... 5 Gourmetudfordringen mad over bål... 8 Kaffe og kage mad over bål...

Læs mere

DesignPro III Side 21. Hent på nettet

DesignPro III Side 21. Hent på nettet DesignPro III Side 21 Hent på nettet På Averys hjemmeside www.avery.dk kan der findes meget godt. Bemærk at Avery Wizard og Pre-designede Templates benyttes sammen med tekstbehandlingsprogrammet Word.

Læs mere

H.E. GOSCH & CO. 5 Tordenskjoldetiketter

H.E. GOSCH & CO. 5 Tordenskjoldetiketter H.E. GOSCH & CO. 5 Tordenskjoldetiketter Etiketten er sort / gul størrelse 47 mm x 30 mm Udgivet i februar 1968 i bunden af etiketten står: DANSK FABRIKAT etiketten påsat Skillet etiketten påsat Skillet

Læs mere

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet

Freja H0 Modeltog. Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk. Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Freja H0 Modeltog Absalonsgade 19-8600 Silkeborg www.freja-modeltog.dk Vejledning til færgegalgen for færgeklappen med jernbanesporet Færgegalgens ætsede plade Øverste ætsning Glyngøre Mors og nederste

Læs mere

Montageinstruktion version 1.0 for kaffekværn kit til FB55 part nr 408-0xx

Montageinstruktion version 1.0 for kaffekværn kit til FB55 part nr 408-0xx Montageinstruktion version 1.0 for kaffekværn kit til FB55 part nr 408-0xx FB 55 med kaffekværn kit Tillykke med dit nye kaffekværn kit fra Danish Vending Technology. På de efterfølgende sider kan du se,

Læs mere

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN

SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN SPROGVURDERING 3-6 SPROGVURDERINGSSKEMA, KLASSETESTEN Rim: Find de to ord, der lyder ens INDEN DU GÅR I GANG Beskrivelse af testen Denne test siger noget om barnets lydlige opmærksomhed. Det skal du bruge

Læs mere

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019

IT på Social og Sundheds Skolen Fyn Juni 2019 Indhold Overblik.... 2 Skift af kode og komme på skolens netværk... 2 Tilslutning til Printer... 5 Brug dit studiekort til print... 9 Microsoft Office 365... 9 Installation af Office 365... 12 1 Januar

Læs mere

Idegenerering og aktiviteter

Idegenerering og aktiviteter Idegenerering R A V N S H O L T og aktiviteter PLA-arrangement 22. nov. 2007 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Indholdsfortegnelse 1 Forord 2 Forløbsmetoden 2.1 Idegenerering 3 Aktivitetsbeskrivelser

Læs mere

Foto: Lars Feodor Frederiksen. 23. April 2017 SPEJDERDAGEN 2017

Foto: Lars Feodor Frederiksen. 23. April 2017 SPEJDERDAGEN 2017 Foto: Lars Feodor Frederiksen 23. April 2017 SPEJDERDAGEN 2017 spejderneslejr.dk Sønderborg 22.-30. juli VI SÆTTER SPOR... og tværs. spejderne 1 SPEJDERDAGEN AKTIVITETER Foto: Jon Kristensen Her er idé-materialet

Læs mere

GSM / SMS dør/port kontrol enhed

GSM / SMS dør/port kontrol enhed 11-07-2013 GSM / SMS dør/port kontrol enhed 6 stk. Digitale indgange med egen tekst besked via SMS 4 stk. Udgange med aktivering via SMS besked 4 stk. Administrator telefonnumre der modtager SMS alarm

Læs mere

Nisseland. Sne og sø:

Nisseland. Sne og sø: Nisseland Sne og sø: Materialer: 1 pakke vat, et lille spejl og noget silkepapir Krøl silkepapiret sammen til en bakke. Spred vattet ud over det område, hvor nisselandskabet skal være. Lav et hul i vattet

Læs mere

FDF Vendialøbet - Løbsregler

FDF Vendialøbet - Løbsregler FDF Vendialøbet - Løbsregler 1 - Tjek-ind på posterne Når I ankommer til en post, skal I tjekke ind. Tjek-ind på posterne er indført som en praktisk foranstaltning der gør VendiaUdvalget i stand til at

Læs mere

HippHopp. Uge 18. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1

HippHopp. Uge 18. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 18 Emne: Familie og arbejde Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge18_familie.indd 1 06/07/10 12.07 Uge 18 l Familie og arbejde Hipp og Hopp

Læs mere

workflow af Katrine Hast

workflow af Katrine Hast af Katrine Hast Opgavebeskrivelse Min kunde Rene Karlson, har et firma, hvor han lejer forskellige transportmidler ud, samt selv kører rundt. Han havde købt sig en køletrailer, som han gerne ville have

Læs mere

EKSEMPEL PÅ ELEVOPGAVE TIL ARBEJDET MED PROGRAMMERING AF ARDUIONO MED LED BÅND

EKSEMPEL PÅ ELEVOPGAVE TIL ARBEJDET MED PROGRAMMERING AF ARDUIONO MED LED BÅND EKSEMPEL PÅ ELEVOPGAVE TIL ARBEJDET MED PROGRAMMERING AF ARDUIONO MED LED BÅND side 1 LED bånd I dette opgavesæt skal du arbejde med et LED bånd og en Arudino. Diagrammet viser LED båndets tilslutningen.

Læs mere

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8

Installations vejledning ARUBA. Faldarms markise. Side 1 ud af 8 ARUBA Faldarms markise Side 1 ud af 8 Markisens beslag 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at vinduet kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres

Læs mere

Hop videre med. Udforskning af opgaverne for 6. og 7. klassetrin i Danmark. 1 a) Tegn alle de mulige symmetriakser på vejskiltene.

Hop videre med. Udforskning af opgaverne for 6. og 7. klassetrin i Danmark. 1 a) Tegn alle de mulige symmetriakser på vejskiltene. Hop videre med Udforskning af opgaverne ne bygger videre på opgaver fra Kænguruen og lægger op til, at klassen sammen kan diskutere og udforske problemstillingerne. Opgavenumrene henviser til de opgaver,

Læs mere

BeoLab 1. Brugervejledning. ENTER v/henriksens ELEKTR

BeoLab 1. Brugervejledning. ENTER v/henriksens ELEKTR BeoLab 1 Brugervejledning BeoLab 1 højttaleren leveres i to kasser: Den ene indeholder søjlen, og den anden indeholder bundpladen. Denne betjeningsvejledning beskriver, hvordan du samler BeoLab 1 højttalersøjlen

Læs mere

Quick guide til evolution wireless serie 100

Quick guide til evolution wireless serie 100 Quick guide til evolution wireless serie 100 Tillykke med dit nye evolution wireless sæt. Nedenfor finder du en Quick-guide, som sætter dig istand til at anvende dit evolution wireless sæt meget hurtigt.

Læs mere

Suck-it DU SKAL BRUGE: 5 sugerør m buk (4 i stander) M&M s i skål

Suck-it DU SKAL BRUGE: 5 sugerør m buk (4 i stander) M&M s i skål Det Perfekte Minut Suck-it 5 sugerør m buk (4 i stander) M&M s i skål Deltageren skal, kun ved hjælp af sugekraft transportere en chokoladepastil 3 meter, og lægge den på toppen af et opretstående sugerør.

Læs mere

Indholdsfortegnelse til lege

Indholdsfortegnelse til lege Indholdsfortegnelse til lege - Stratego... 3 - Grydelågsleg... 3 - Gummistøvlekast:... 3 - Tepose-kast... 3 - Mange mennesker i firkant... 4 - Fold presenning sammen... 4 - Hekseringen... 4 - Reb gennem

Læs mere

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys

Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2. Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Tillykke, du er nu ejer af en Gloworm X2 Forbered dig på at opleve revolutionen inden for LED lys Sikkerhedsanvisning: Et alternativ lys skal bæres til hver en tid. Varme: Aluminiumshovedet er designet

Læs mere