Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014"

Transkript

1 Nyhedsbrev - Lotte Friis December 2014

2 Nedtur ved EM i Berlin Gentofte - min nye klub Afbud til VM på kortbane VM på Langbane - kursen er sat / sigtet er indstillet. EM i Berlin. Ingen tvivl ved afrejsen til Berlin var jeg usikker på hvordan det ville gå, hvor godt jeg var i stand til at præstere. Igen en sæson i endnu et nyt land, en ny by, og ikke mindst med en ny træner, nye træningsmetoder og justeringer i min teknik der efter planen skal gøre mig bedre frem mod OL Men det havde jeg også været igennem i forrige sæson da jeg flyttede til Nice og trænede der frem til VM i Barcelona i 2013, og ved det stævne svømmede jeg nogle af de bedste løb i mit liv. Så jeg håbede og troede på det, og selv det næppe ville blive til Danske rekorder, så var medaljer så afgjort målet. Og det gik helt galt, ingen tvivl, jeg havde problemer med min nye teknik, men en maveinfektion og 2 døgn uden væske og mad ødelagde det totalt. Jeg måtte melde fra til mit favoritløb 1500 fri, løbet hvor jeg sidste sommer satte Europa Rekord og hvor jeg så sent som i juni, midt i tung træning, svømmede den 3.hurtigste tid i verden, en tid der havde givet sølv i Berlin. Men sådan er det, succes det ene år, nedtur det næste, sidste gang jeg svømmede EM fik jeg 2 guld og 1 bronze medalje, i år blev det til en 4. plads på 800m fri, en finale på 400m fri, eneste trøst var at jeg i alle 4 starter kom under kravtiderne til VM næste år. Rhodos Dagen efter EM rejste jeg på ferie med min veninde Helene. Min mangeårige samarbejdspartner Apollo Rejser har i år startet svømmeskoler på en hel del af deres store destinationer.

3 Rhodos er et af disse steder, så jeg kunne kombinere ferie med "at betale lidt tilbage" til svømmemiljøet. Nogle af dagene var jeg var jeg på kanten med nogle unge konkurrence svømmere. Og hvem ved, i de dage var jeg måske med til at træne og motivere en ny Lotte Friis. Hjemme igen. I starten af september var Nemo og jeg tilbage i USA, på vej hjem til Baltimore nåede jeg lige at se finalen i US Open mellem Caroline og Serena Williams, desværre blev det jo ikke til dansk sejr.

4 Få dage senere startede sæson 2014/2015 i NBAC. Klubbens anlæg Meadowbrook har både en indendørs og en udendørs pool, og så længe vejret er til det træner vi ude, her er et kig på vores Wall of Fame, med billeder af alle klubbens OL og VM vindere. Baltimore er desværre ikke 1.prioriteten på nogle rejse lister, men min mor synes alligevel at hun vil opleve den by som de næste år skal være min hjemby, så hun kom på besøg. Det var super hyggeligt og sjovt at vise hende min nye by. Vi fik også tid til en weekend i New York. Jeg elsker at svømme men jeg har også brug for andet indhold i mit liv. I Frankrig brugte jeg en del ressourcer på at lære fransk, Det har været svært at finde en uddannelse som jeg kan læse 100% via nettet og uden at det er et krav at jeg skal være i Danmark 4-5 gange om året på datoer man ikke selv kan være med til at sætte. Men det er lykkedes for mig, så i disse måneder bruger jeg det meste af min fritid på at læse til kostvejleder, og med et tilvalg om sportsernæring.

5 Et turbulent efterår Selvom jeg var glad for at være hjemme igen og komme i gang med træningen var jeg meget frustreret. Mit EM var ikke gået som jeg havde håbet. Jeg kunne ikke få min nye teknik til at fungere. En af mine rigtig gode venner i klubben, som jeg havde trænet sammen med i 2 år, først i Nice og så i Baltimore, valgte at flytte hjem til Frankrig. Jeg savnede min familie og mine venner i Danmark, jeg nåede næsten ikke at være sammen med dem her i sommer. Det gjorde jeg tænkte en masse tanker, Har jeg truffet det rigtige valg, er jeg ved at være for gammel, er jeg i det rigtige miljø, kan jeg bevare motivationen de næste år og det der bekymrede mig mest HAR JEG RÅD til at blive ved med at svømme 2 år endnu? Alle disse tanker påvirkede min træning rigtig negativt de første 4-5 uger, intet fungerede jeg følte mig træt og uoplagt. Heldigvis brugte jeg mega meget tid på at læse og have fokus på min nye uddannelse i de uger og det fik stoppet mine negative tanker og da et par samarbejds aftaler faldt på plads, og jeg igen fik styr på min økonomi genvandt jeg lysten, motivationen og det fik øjeblikkelig en positiv effekt på min træning. Gentofte Svømmeklub Med undtagelse af en enkelt sæson har jeg svømmet i Sigma Swim Allerød hele mit liv. Alligevel valgte jeg 1. November at skifte klub. Gentoftes cheftræner Chris de Santis er amerikaner og nok den eneste træner i Danmark der kender til både amerikansk top svømning og dansk klub svømning. Klubben har givet mig nogle rigtig gode vilkår, de har stor forståelse for at jeg sjældent er Danmark, og vi har sammen fundet nogle spændende områder hvor jeg kan hjælpe de yngre svømmere i klubben og samtidig støtter klubben mig økonomisk så jeg igen tør kigge frem mod VM i Doha. Allerede i december 2013, ved EM i Herning, kvalificerede jeg mig til VM på kortbane. Og i 10 måneder glædede jeg mig rigtig meget til at svømme VM, til igen at møde mine konkurrenter fra hele verden, til at give den gas. Men efter min dårlige start på sæsonen måtte jeg også erkende at jeg næppe ville kunne svømme med på det internationale top niveau jeg plejer.

6 Og da perioden fra opstart af sæsonen til nedtrapning til Doha er meget kort i år (pga. et sent EM og et tidligt VKM) traf mine trænere og jeg den beslutning, at nedtrapning så kort inde i en sæson der var startet dårligt, ville have en negativ effekt på mine forberedelser frem mod sæsonens hovedmål, VM i Kazan til sommer. Derfor meldte jeg efter aftale med Nick Juba fra til VM i Doha. Heldigvis var der stor forståelse for denne beslutning i min nye klub. København... Hjem til Danmark. Midt i november rejste jeg hjem for at svømme DM på kortbane i Bellahøj. Desværre nogle dage for sent til at deltage i min brors bryllup, men det er den pris man som top idrætsudøver ind i mellem må betale, man kan ikke altid være der hvor man ønsker. Jeg fik en flot velkomst i min nye klub og fik lejlighed til at hilse på svømmerne og ledere da jeg trænede en aften i Kildeskov hallen. Ved stævnet svømmede jeg for første gang for Gentofte, og det var super fedt og dejligt at pigerne og jeg sammen kunne hente en medalje på 4x100 m fri. Derudover stillede jeg op på 400m fri, og uden nedtrapning, med jetlag i kroppen og på en dag hvor jeg også lige trænede 12 km inden finalen var jeg super tilfreds med en tid på 4.02.

7 Da jeg jo ikke lige flyver frem og tilbage til USA hver uge var det dejligt at dette ophold kunne kombineres med en et arrangement i Hjerteforeningen som jeg har været Ambassadør for i over 5 år. Og jeg fik også mulighed for en tur til Herning hvor så verdens pt. bedste tennisspiller Serena Williams spillede mod Ana Ivanovic, denne gang tabte Serena. En dejlig aften når man som jeg elsker sport på top niveau. 8 dage i Danmark så var det retur til Baltimore. Mit nye liv. Efter 10 måneder herovre kan jeg konstatere at livet i USA på nogle punkter er meget forskelligt fra livet i Danmark. En stille aften med gode venner og en hjemmelavet middag, hygge med familien, en god kop kaffe lavet i køkkenet, det ses sjældent, og madlavning som sådan det oplever jeg ikke meget her. På en almindelig hverdag er det kun mig der laver mad her i huset, mine to bofæller køber typisk take away de fleste dage, og hvis jeg har gæster er de meget forundrede når jeg selv laver middagen. Charity events er en del af hverdagen og for nylig deltog jeg i en aften hvor der blev samlet ind til støtte for børn med autisme.

8 I NBAC som jo på ingen støtte får fra kommunen, er der jævnligt arrangementer hvor der samles penge ind. Her i oktober havde vi et stort arrangement "Halfway to Rio, hvor overskuddet går til klubbens arbejde frem mod Rio. Alle i klubben deltager og hjælper til for en skabe en sjov festlig aften hvor der samtidig kommer penge i kassen, jeg fik lov at sælge lodsedler og lærte på den måde en masse af nye forældre og børn at kende. Det er helt almindeligt herovre, at al fokus er på OL, det har det været siden OL sluttede i London. VM på langbane er selvfølgelig stort, men for alle her er det primære mål Rio. Alle andre stævner og medaljer er side gevinster på vejen mod målet. Jeg har fået nogle rigtig gode venner herovre, og da min egen familie jo er langt væk, føler de ligesom jeg, at de er mine reserve familier og det er en selvfølge at jeg inviteres med til barnedåb, Halloween og her i sidste uge var jeg til Thanksgiving i Pennsylvania

9 Og jeg er glad for mit liv herovre. Ny inspiration, nye omgivelser, impulser, input og mange dejlige nye venner. Oplevelser og erfaringer jeg kan have glæde af resten af mit liv. Jeg træner i et top elitært miljø, hvor alles primære fokus er at svømme, og hvor vi alle kigger mod Rio. Og så har vi nogle fantastiske træningstider. Jeg er normalt hjemme fra aften træning kl så vi kan leve et næsten normalt liv udover at svømme. VM i Doha (fortsættelse) De sidste dage har jeg selvfølgelig set VM. Det har været meget underligt og ret vemodigt ikke selv at være med. Men det er som nævnt min egen beslutning at melde fra. Jeg har de sidste 10 år deltaget ved alle internationale mesterskaber hvor Danmark har stillet hold. Siden 2007 har jeg vundet medaljer ved 13 af de 16 internationale mesterskaber vi har deltaget ved, blandt andet OL bronze og 6 VM medaljer på langbane, heraf 2 Guld, så jeg har haft meget svært ved at acceptere at mit 2014 bliver uden en eneste medalje. Men jeg har også besluttet, at intet må stå i vejen for mine forberedelser frem mod VM i Kazan og OL i Rio, og så er dette en del af prisen. Om et par uger er jeg igen hjemme i Danmark. Julen skal jeg selvfølgelig fejre på traditionel dansk vis med familien og dansk julemad. Og ingen tvivl, at når man som jeg har boet i udlandet i over 2 år så bliver man bare endnu mere dansk. Lige efter jul tager jeg "hjem" til USA og nytår skal jeg fejre i New York med gode venner starter med nogle store stævner, så skal jeg på højdetræningslejr i Colorado. Kursen er sat mod Kazan. Tusind tak til alle jer der har støttet og opmuntret mig i et år fyldt med udfordringer og ingen medaljer. Jeg håber og tror på at 2015 bliver et meget, meget bedre år for mig. God jul og godt nytår Husk du kan altid følge mig og mit liv på https://www.facebook.com/pages/lotte-friis/

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne?

Hvor aktiv var du inden du blev syg? Hvordan var det pludselig ikke at kunne træne? Hvor aktiv var du inden du blev syg? Før jeg fik konstateret brystkræft trænede jeg ca. fire gange om ugen. På daværende tidspunkt, bestod min træning af to gange løbetræning, to gange yoga og noget styrketræning

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bestyrelsen beretning for 2010.

Bestyrelsen beretning for 2010. Bestyrelsen beretning for 2010. Indledning. Den anden hele sæson der er ikke følger kalenderåret. Men det gik da egentligt smertefrit, eller relativt. Der er meget, eller retter, ekstrem kort tid til at

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Årsberetning 2010 Fodbold

Årsberetning 2010 Fodbold Årsberetning Fodbold Fodbold er ikke spørgsmål om liv eller død det er meget vigtigere! Bill Shankly (1913-1989), Liverpool manager Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det sportslige... 3 Ungdom... 3 U07

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Lys for enden af tunnellen

Lys for enden af tunnellen Lys for enden af tunnellen Det tager tid at komme videre efter en skilsmisse. De første måneder må man tage en dag ad gangen, og man er følelsesmæssigt meget berørt af skilsmissen. Tingene virker helt

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

KAPITEL 3 SKAB DIN EGEN HVERDAG

KAPITEL 3 SKAB DIN EGEN HVERDAG KAPITEL 3 SKAB DIN EGEN HVERDAG Det er svært at være uden arbejde, men det blev lettere, da jeg satte arbejdsløsheden i system og blev jobjæger fra 8-16. Knap halvdelen af arbejdsstyrken går gennem livet

Læs mere

Testimonials MontBlanc Adventure

Testimonials MontBlanc Adventure 2014 Testimonials MontBlanc Adventure Roberto Gallina MontBlanc Adventure November 2014 Indhold Vandring 2014 uge 29 med Jesper og sommeradventure uge 30... 3 Anette Sundby. Østerbro... 3 MontBlanc bestige

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Bueskydning. Kom tæt på Maja Jager Mexico udfordrede verdenstoppen. Bueskydning Danmark / december 2013. Bueskydning Danmark.

Bueskydning. Kom tæt på Maja Jager Mexico udfordrede verdenstoppen. Bueskydning Danmark / december 2013. Bueskydning Danmark. Medlemsblad for Bueskydning Danmark Bueskydning Bueskydning Danmark / december 2013 Kom tæt på Maja Jager Mexico udfordrede verdenstoppen Bueskytte skød gang i håndboldfesten Mød manden, der skal stå for

Læs mere

Min første Formanden beretning

Min første Formanden beretning Min første Formanden beretning Den første gang: Jeg vil egentlig starte min beretning med at berette om dengang, jeg startede i Ventilen. I 2005 afholdte Aarhus Ung Uge 38, hvor alle ungdomsorganisationer

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

NYDUN-BREVET. Velkommen til NYdun-BREV. U4 og U6 NYDUN-BREV NR. 5 DATO 30. SEPTEMBER 2013. God sæson og god læselyst! Redaktion

NYDUN-BREVET. Velkommen til NYdun-BREV. U4 og U6 NYDUN-BREV NR. 5 DATO 30. SEPTEMBER 2013. God sæson og god læselyst! Redaktion ÅRGANG 2, NUMMER 1 DATO 30. SEPTEMBER 2013 NYDUN-BREVET NYDUN-BREV NR. 5 Velkommen til NYdun-BREV Formand Andreas Nikolajsen Så starter turneringen endelig! I alle afdelinger har forberedelserne været

Læs mere

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution

SOCIALPÆDAGOGEN. Tema om fremtidens døgninstitution 3. SEPTEMBER 67. ÅRGANG SOCIALPÆDAGOGEN 18 09 10 Det største problem med døgninstitutioner er, at der ikke er nok af dem. Der er mange unge, der ikke får den hjælp, de har brug for SARAH, 23 ÅR, TIDLIGERE

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

trine Borre De gik efter

trine Borre De gik efter Lotte Petri trine Borre marianne dulong De gik efter drømmen Er du endt på rette hylde, eller skulle du i virkeligheden have været smykkedesigner, ejendomsmægler i Berlin eller forfatter? Mød Lotte, Trine

Læs mere

Gravid igen eller ej?

Gravid igen eller ej? DETTE NUMMERS TEMA Gravid igen eller ej? For forældre, der har mistet deres barn, vil spørgsmålet om ny graviditet oftest melde sig før eller senere. Nogle af de spørgsmål, der typisk dukker op, er, om

Læs mere

Lene. Jeg er født og opvokset i Randers med min mor, far og storesøster. Min mor og far er sammen det første år af mit liv, hvorefter de blev skilt pga. min fars utroskab med flere kvinder. Jeg bliver

Læs mere

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund

Dansk Sportsdykker Forbund Medlem af CMAS Confederation Mondiale des Activit es Subaquatiques. DIF Danmarks Idræts-Forbund Brøndby den 4. november 2009 Referat REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2009 Comwell Roskilde a-s Vestre Kirkevej 12, 4000 Roskilde Søndag den 19. april 2009 kl. 10.00 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår Willy

Læs mere