Borgmesterens Afdeling har den 24. juni 2019 modtaget en 10 dages forespørgsel fra Venstre, Theresa Blegvad vedrørende erhvervsområdet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgmesterens Afdeling har den 24. juni 2019 modtaget en 10 dages forespørgsel fra Venstre, Theresa Blegvad vedrørende erhvervsområdet."

Transkript

1 Besvarelse af 10 dages forespørgsel fra Venstre, Theresa Blegvad om erhvervsområdet Side 1 af 10 Borgmesterens Afdeling har den 24. juni 2019 modtaget en 10 dages forespørgsel fra Venstre, Theresa Blegvad vedrørende erhvervsområdet../. Venstres i alt 20 spørgsmål, som fremgår af 10 dages forespørgslen fra Venstre vedlagt i bilag 1, er indsat og besvaret nedenfor. Besvarelse af 1 Hvordan kommer fremtidens erhvervsafdeling til at se ud? Hvad er ambitionerne for erhvervsområdet? Hvilke kompetencer og ressourcer er nødvendige for at komme i mål med visionerne og få skabt effekt og resultater? Hvilken intern økonomi er der nu i afdelingen? Som følge af besparelse på Borgmesterens Afdelings løn- og administrationsudgifter i på i alt 5 % vedtaget i forbindelse med Budget 2019, og som følge ny erhvervsfremmelovgivning, der har medført, at Aarhus Kommune har afgivet opgaver og ressourcer til Erhvervshuset, er der pr. 1. juli 2019 gennemført en organisationsændring på erhvervsområdet i Borgmesterens Afdeling. Således er den tidligere erhvervsafdeling også kaldet Erhverv og By blevet en del af den forvaltning i Borgmesterens Afdeling, der hedder Sekretariat, Erhverv og Kommunikation. Der er oprettet et selvstændigt kontor i afdelingen, som skal varetage erhvervspolitiske opgaver, som delvist vil svare til de opgaver der er blevet udført i Erhverv og By. Kontorets navn er Erhverv og Bæredygtig Udvikling, og chefen for kontoret får samme titel. Det medfører, at der fortsat vil være fokus på, hvorledes der skabes de bedste rammebetingelser for erhvervslivet i Aarhus Kommune, og at der igangsættes konkrete og målbare initiativer for fortsat at gøre Aarhus Kommune til et attraktivt sted for virksomheder og deres ansatte. BORGMESTERENS AFDELING Sekretariat og Kommunikation Aarhus Kommune Borgmester- og Ledelsessekretariat Rådhuspladsen Aarhus C Direkte telefon: Direkte madpe@aarhus.dk Sag: 19/ Sagsbehandler: Mads Petersen Christian Lausten Sørensen Rikke Lilleris Nielsen Lige nu udarbejdes der en ny og ambitiøs erhvervsplan for , som rummer en lang række initiativer til fremme af erhvervslivets vilkår og med fokus på bæredygtighed. Erhvervsplanen udarbejdes i samarbejde med en lang række aktører i og udenfor kommunen for at skabe størst muligt ejerskab til planen og den efterfølgende implementering. Forslag til erhvervsplan skal naturligvis godkendes af erhvervskontaktudvalget og Aarhus Byråd, men først skal der iværksættes og gennemføres en officiel høring blandt byens aktører. Det er ikke muligt at sige præcist, hvor mange ressourcer (kompetencer og økonomi) der er nødvendige for at komme i mål. Det vil i høj grad afhænge af, hvilket ambitionsniveau Aarhus Byråd har på erhvervsområdet og

2 villigheden blandt alle samarbejdspartnerne til at målrette ressourcer til de enkelte projekter, som erhvervsplanen rummer. Side 2 af 10 Aktuelt udgøres budgettet på erhvervsområdet samlet set af følgende overordnede elementer: 10,3 mio. kr. til løn og administration 34,4 mio. kr. til Erhvervspuljen (22,9 mio. kr.) og Erhvervsudvikling og Turisme (11,6 mio. kr.) o heraf er følgende bevillinger af permanent(lignende) karakter (30,5 mio. kr.): 12,7 mio. kr. til VisitAarhus 8,9 mio. kr. til medfinansiering af Erhvervshuset 2,6 mio. kr. til lokal erhvervsservice, heraf 1,9 mio. kr. til Erhvervshuset for køb af ydelser 3,4 mio. kr. til kontingent Business Region Aarhus 1,7 mio. kr. til Internet Week Denmark 1,2 mio. kr. til kontingent til Central Denmark EU Office o Herudover er der godkendte bevillinger i Erhvervspuljen og Erhvervsudvikling og Turisme i 2019 for samlet set 7,4 mio. kr., så der pr. 1. juli 2019 forventes et samlet merforbrug i forhold til rammen på 3,5 mio. kr. i Dette merforbrug på 3,5 mio. kr. i forhold til rammen vedrører udelukkende Erhvervspuljen og finansieres af opsparede midler på området. Den nye erhvervsfremmelovgivning har medført en øget medfinansiering af Erhvervshus Midtjylland på 3,3 mio. kr. sammenholdt med udgifterne til Væksthus Midtjylland i Det kan endvidere oplyses, at der pr. 1. juli 2019 ligeledes forventes et merforbrug i forhold til rammen i 2020 i Erhvervspuljen på 1,4 mio. kr. forudsat at der ikke gives flere tilsagn om nye bevillinger fra Erhvervspuljen for Med en fortsat stram økonomistyring og tilbageholdenhed i bevillingen til mindre projekter vil der kunne ske en tilpasning af de samlede udgifter i Erhvervspuljen, så de øgede udgifter, som den nye erhvervsfremmelovgivning har medført, vil kunne imødegås. Der forventes således balance i Erhvervspuljen i Besvarelse af 2 Hvordan ser samarbejdsaftalen ud mellem Aarhus Kommune og Erhverv Aarhus? Hvilke forventninger og effektmål er aftalte? Hvordan ser økonomien ud ift samarbejdsaftalen?./. Der er indgået en aftale med Erhverv Aarhus i perioden fra 1. juli 2019 til ultimo december Samarbejdsaftalerne er vedlagt i bilag 2 og 3.

3 Der er primært tale om samarbejde i relation til Internet Week Denmark (IWDK), markedsføring af Aarhus som en god job- og erhvervsby samt et innovationsprojekt nye veje ind i virksomhederne. Det handler om at kortlægge og identificere, hvordan der kan skabes præcise match mellem virksomhedernes behov for arbejdskraft og nyuddannede kandidater med udgangspunkt i virksomhedernes virkelighed. Det skal naturligvis ske i tæt samarbejde med relevante parter, ikke mindst uddannelsesinstitutionerne. Side 3 af 10 Forventningen er, at samarbejdet kan bidrage til nye veje til at få erhvervspolitikken, erhvervsprofilering og beskæftigelsespolitikken til i praksis at gå hånd i hånd. Det skaber rammerne om et tættere partnerskab for at skabe gode vilkår for virksomhedernes muligheder for vækst og udvikling. En vækst og udvikling, der understøtter visionen Aarhus en god by for alle. Det kan oplyses, at der arbejdes på et møde mellem Økonomiudvalget og Erhverv Aarhus i løbet af 2019 med henblik på at gøre status på samarbejdet. Besvarelse af 3 Hvilke konkrete initiativer og handlinger er der igangsat for at forbedre samarbejdet med private virksomheder i Aarhus? Hvordan oplever vores leverandører os som kunde? Erhverv & Bæredygtig Udvikling vil fortsat have en proaktiv og opsøgende kontakt med private virksomheder om erhvervsudviklingstiltag, konkrete lokaliseringssager og lign. Kontakten og samarbejdet har til formål at udvikle attraktive rammebetingelser og et attraktivt erhvervsklima samt at tiltrække og fastholde virksomheder, arbejdspladser og investeringer i Aarhus. På myndighedsområderne er der i de senere år investeret i et bedre samarbejde med flere ressourcer til blandt andet byggesagsbehandling, så private virksomheder kan få deres byggesager hurtigere igennem, og til jobcentrets samarbejde med private virksomheder om at finde den arbejdskraft, som de efterspørger. Der er i Aarhus Kommune desuden etableret en række platforme, som har til formål at udvikle samarbejdet om fremtidens løsninger, hvor det offentlige (herunder kommuner) er potentiel kunde, og private virksomheder er potentiel leverandør. Eksempler på disse platforme er Smart Aarhus, Klimapartnerskaber og Velfærdsteknologisk Udviklingspulje (VTU), hvor Aarhus Kommune samarbejder med private virksomheder om udvikling, test og reference af nye og innovative løsninger. Indkøbs- og Udbudsafdeling arbejder konstant med at forbedre samarbejdsrelationerne med vores leverandører, hvor tillidsbaserede relationer er vejen frem. Alle udbud starter med en dialog med markedet for at hente inspiration

4 til, hvordan en strategi for udbuddet skal se ud. Desuden arbejdes med gennemarbejdede og gennemsigtige procedurer og med klare beskrivelser af forventninger til kommende leverandør i udbudsmateriale og kontrakter. Det har til formål, at det står klart, hvornår samarbejdet kan anses som en succes. bagemeldingerne fra langt størstedelen af kommunens leverandører er, at de finder samarbejdet tillidsfuldt og med gensidig respekt. Samtidig betragter de Aarhus Kommune som en professionel samarbejdspartner. Side 4 af 10 Besvarelse af 4 Hvilke betalingsfrister er der ift eksterne leverandører og overholder Aarhus Kommune disse? Overordnet gør sig gældende, at Aarhus Kommune har et øget fokus på at nedbringe andelen af forfaldne eksterne fakturaer, og samarbejdet gennem indkøbsafdelingen med virksomhederne intensiveres og udbygges med henblik på at sikre, at leverandørerne bliver betalt til tiden under forudsætning af, at varen/ydelsen er leveret i den aftalte kvalitet. Aarhus Kommune har endvidere stor fokus på optimering af interne processer omkring fakturahåndtering, herunder de nye digitale løsninger. Standardbetalingsbetingelserne i Aarhus Kommune er 30 dage fra modtagelse af faktura. Aarhus Kommune sender betaling for leverede varer og tjenesteydelser 30 kalenderdage efter leverandørens fremsendelse af betalingsanmodning (faktura). Sidste rettidige betalingsdag er således fakturaens fremsendelsesdag plus 30 kalenderdage. Ovenstående betalingsbetingelser er udgangspunktet for betalinger fra Aarhus Kommune. I det omfang, der via lovgivning eller lignende er fastsat andre betalingsfrister, anvendes disse. Der kan endvidere i specielle tilfælde aftales kortere eller længere betalingsfrister, f.eks. ved aftale om kontantrabat. Aarhus Kommune modtager ca fakturaer pr. måned. I de løbende opgørelser over ubehandlede fakturaer er der i alt ca fakturaer niveauet for ubehandlede fakturaer er dog lavere i forbindelse med regnskabsafslutning, jf. tabel 1. Ubehandlede fakturaer er et udtryk for, hvor mange fakturaer der endnu ikke er behandlet, men ikke nødvendigvis forfaldne fakturaer.

5 Tabel 1: Ubehandlede fakturaer perioden 2014 til medio 2019 Side 5 af 10 Samlet set over hele perioden har antallet af forfaldne eksterne fakturaer ligget i niveauet fakturaer, jf. tabel 2. Der ses generelt et fald i antallet af forfaldne fakturaer primo året, hvilket skal ses i sammenhæng med regnskabsafslutningen, hvor der ydes en ekstra indsats i januar måned i forhold til betaling af fakturaer. Der kan endvidere konstateres et fald i juli måned, hvilket alt andet lige skyldes halvårsregnskabet, hvor der tilsvarende regnskabsafslutningen ydes en ekstra indsats. Det bemærkes dog, at der i august er en stigning i antallet af forfaldne eksterne fakturaer, hvilket skal ses i sammenhæng med sommerferien. Tabel 2: Forfaldne eksterne fakturaer

6 Ifølge opgørelsen den 6. juni 2019 var der i alt forfaldne eksterne fakturaer. Side 6 af 10 Det vurderes dog, at antallet af forfaldne fakturaer reelt set er mindre. Dette skal ses i lyset af fejlbehæftede fakturaer samt betaling til andre kommuner og regioner, hvor det vurderes at der i mange tilfælde alt andet lige er en længere sagsbehandlingstid, herunder tvist om betalingen. Fejlbehæftede fakturaer er fakturaer, der indeholder fejl ved modtagelsen og skal rettes inden de kan behandles. Andel af fejlfakturaer var i perioden 2014 til 2017 ca. 7-10% af den samlede mængde af ubehandlede fakturaer, mens den fra og med 2018 er faldet til ca. 3-5% af den samlede mængde af ubehandlede fakturaer. Faldet i antallet af fejlfakturaer skyldes alt andet lige, at der foretages flere systemmæssige valideringen inden fakturaen, indlæses i kommunens økonomisystem. Fakturaer der tidligere var fejlbehæftede ved indlæsningen, bliver således afvist til leverandøren inden de indlæses. Med hensyn til betaling til kommune og regioner i opgørelsen den 6. juni 2019, så udgør de ca. 10% af det samlede antal fakturaer svarende til 40% af det samlede beløb. I forhold til dette kommer yderligere, at det vurderes, at der generelt i mange tilfælde afventes en kreditnota, samtidig vurderes det, at der er mange bilag specielt i forhold til anlægsarbejder/håndværkerregninger, da det skal sikres, at varen/ydelse er leveret i den aftalte kvalitet, inden fakturaen kan betales. Dette indebærer således også, at antallet af forfaldne fakturaer reelt set er lavere. Det er pt. ikke systemmæssigt muligt at lave et udtræk over begrundelsen for, at fakturaerne ikke er betalt, da det udelukkende er muligt at angive begrundelse som en kommentar på fakturaen i Opus økonomi. På baggrund af ovenstående kan det således konkluderes, at der alt andet lige altid vil være et vist niveau af forfaldne fakturaer, hvilket blandt andet skal ses i sammenhæng med følgende: Tvist med leverandøren om varen er leveret i den aftalte kvalitet og på det aftalte tidspunkt og sted. Det sker i et vist omfang ved almindelige varekøb og noget oftere i forbindelse med anlægsarbejder. Afventer kreditnota. Fakturamodtager beholder fakturaen i sin indbakke indtil der er modtaget en kreditnota. Økonomistyring og Finans, Borgmesterens Afdelingen, udarbejder løbende opgørelse, der blandt andet viser antallet af forfaldne fakturaer. Opgørelserne sendes til magistratsafdelingerne, og det er således magistratsafdelingerne, der sikrer at der foretages den fornødne opfølgning i egen magistratsafdeling.

7 Der er generelt fokus på rettidig betaling og håndtering af fakturaer, herunder hvordan nuværende processer kan optimeres blandt andet ved brug af regelbaserede værktøjer samt Machine Learning. Side 7 af 10 Der er blandt andet udviklet en funktionalitet i Opus økonomi i form af faktura- og betalingsplaner, der automatiserer processen omkring kontering, bogføring og betaling af fakturaer. Såfremt fakturaen indeholder foruddefinerede karakteristika, matches den op mod en faktura- eller betalingsplan, der efterfølgende konteres, bogfører og evt. betaler fakturaen ud fra de nærmere bestemte regler for den pågældende plan. Endvidere er der desuden fokus på Machine Learning i forhold til fakturahåndtering. Anvendelse af fakturaog betalingsplaner samt Machine Learning vil alt andet lige sikre, at der i større omfang sker rettidig betaling samtidig med, at det letter håndtering af fakturaer. Besvarelse af 5 Hvilke krav, forventninger, mål og retningslinier er der ift ansættelse af den nye forvaltningschef? Hvordan sikres det at der er fokus på erhvervsområdet, når der er flere ansvarsområder?./. Krav og forventninger til en ny forvaltningschef for Sekretariat, Erhverv og Kommunikation, Borgmesterens Afdeling, Aarhus Kommune, er beskrevet i stillingsopslaget samt den job- og personprofil, der blev offentliggjort i forbindelse med, at stillingen blev slået op den 24. maj Materialet er vedlagt som bilag 4 og 5. For så vidt angår ansættelsesprocessen har Borgmesterens Afdeling fulgt instruktion Ansættelse af direktører og forvaltningschefer, der er besluttet af Aarhus Byråd, og som beskriver proceduren ved ansættelse af direktører og forvaltningschefer i Aarhus Kommune. Der er ingen fælleskommunal HR-praksis eller -retningslinjer for lederrekrutteringer. Det er den enkelte magistratsafdeling, der fastlægger procedurerne for hele rekrutteringsforløbet, dog således at det for nogle af stillingernes vedkommende er fastlagt, at beslutningskompetencen ligger i henholdsvis Byrådet eller Magistraten. Ny forvaltningschef for Sekretariat, Erhverv og Kommunikation, Borgmesterens Afdeling, blev godkendt af Magistraten den 17. juni Der henvises desuden til besvarelse af spørgsmål 1-3.

8 Besvarelse af 6 Hvor mange ansøgninger har der været, hvilke rekrutteringskanaler, medier og eksterne konsulenter har været anvendt? Hvordan er fordelingen mellem interne og eksterne kandidater? Hvor var lang ansøgningsfrist? Side 8 af 10 Stillingsopslaget vedrørende ny forvaltningschef for Sekretariat, Erhverv og Kommunikation, Borgmesterens Afdeling, blev slået op den 24. maj 2019 med ansøgningsfrist den 9. juni Stillingsopslaget har været omfattet af AAK s basispakke samt af et tilkøb ved Jobindex. Basispakken for alle stillinger består af eksponering på aarhus.dk/job. Herfra henter Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) opslaget til eksponering på jobnet.dk, og Jobindex henter det som led i en generel høstning af alle stillingsopslag på det danske jobmarked. købet er en del af AAK s storkundeaftale med Jobindex og består af betalt annoncering på jobindex.dk. købet sikrer, at annoncen optræder i kommunens design, med logo osv. samt at den optræder mere prominent i søgning på Jobindex, og der sendes advis til dem, der har aktive jobagenter på Jobindex. Det kan oplyses, at der i forbindelse med opslaget på Jobindex var visninger, og at annoncen er blevet sendt ud på mail gange via Jobindexs jobagenter, jf. nedenstående tabel. Visninger er det antal gange appetizeren for annoncen er blevet vist på Jobindex i søgninger mm. Tabel 3: Statistik for annonce på Jobindex Annonce Forvaltningschef for Sekretariat, Erhverv og Kommunikation, Borgmesterens Afdeling Kilde: Jobindex Startdato Slutdato Dage online dage Visninger, mails og klik* visn mails 386 klik *Visninger er det antal gange appetizeren for annoncen er blevet vist på Jobindex i søgninger mm. Mails angiver antal gange annoncen er blevet sendt ud på vores Jobagent. Klik angiver antallet af gange nogen har klikket på linket i appetizeren og læst selve jobannoncen. Der er ikke anvendt ekstern konsulentbistand, men der er brugt interne HRressourcer fra Borgmesterens Afdeling og fra Center for Økonomi og Personale i Kultur og Borgerservice, der varetager en række personaleadministrative opgaver for Borgmesterens Afdeling.

9 Aarhus Kommune har inden for fristen modtaget 11 ansøgninger til stillingen, hvoraf én var intern og 10 var eksterne. Antallet ligger inden for normen sammenholdt med lignende stillingsopslag i Aarhus Kommune i 2019: Side 9 af 10 MBU (februar 2019) - Børn og Unge-chef Specialpædagogiske tilbud 10 ansøgere. MBU (februar 2019) - Børn og Unge-chef Fritidspædagogiske tilbud 7 ansøgere. MKB (maj 2019) - Forvaltningschef for Borgerservice og Biblioteker 13 ansøgere. Besvarelse af 7 Hvordan sikre borgmesteren at erhvervsområdet fortsat er i centrum for udvikling af Aarhus efter de nye organisationsændringer? Hvordan kan forandringerne understøtte vores ambitioner? Det nye og ambitiøse udkast til erhvervsplan for , som forventes at forelægge til politisk drøftelse og godkendelse senere på året rummer en lang række initiativer til fremme af erhvervslivets vilkår indenfor infrastruktur, uddannelse, arbejdsmarked, iværksætteri, SmartCity, byprofilering, IKT/Tech, Kreative Erhverv, Turisme, Detailhandel, Fødevarer, Gastronomi, Energi, Miljø, Klima, Sundhed samt Produktion, Bygge og Anlæg. Det er endvidere planen i endnu højere grad at søge partnerskaber med nøgleaktører på Erhvervsområdet for på områder med stærke fælles interesser at forbedre erhvervsklima og skabe nye muligheder for beskæftigelse. Dertil kommer, at det på en lang række områder vil være afgørende vigtigt at koble sig stærkere op på en byregional strategi for at være relevant på nationalt og internationalt niveau f.eks. i forhold til klynger, som i højere grad er blevet et nationalt anliggende med den nye erhvervsfremmelovgivning. Endelig er det forventningen, at bæredygtig vækst bliver afgørende både for at indfri Aarhus Byråds klimamålsætninger samt nationale og internationale mål på området samtidig med, at den grønne omstilling også rummer muligheden for vækst i kraft af udvikling og produktion af bæredygtige løsninger på verdensmarkedet. Der er således fortsat stort fokus på erhvervslivet, og hvordan vi i fællesskab kan skabe de bedste rammebetingelser, og på at sætte gang i konkrete og målbare initiativer for at Aarhus Kommune fortsat skal være et attraktivt sted for virksomheder og deres ansatte.

10 Besvarelse af 8 Hvilke drømme og visioner har borgmesteren for anvendelse af eksterne virksomheder og fx 2. aktører, ITfirmaer, rådgivere og konsulenter mfl. til løsning af komplekse og særlige opgaver? Skal vi have ansat flere interne medarbejdere til at løse de samme opgaver eller skal noget fjernes ift ønskede effektiviseringer og besparelser? Er der ambitioner om mindre bureaukrati på områder? Side 10 af 10 Der henvises til det pågående arbejde vedrørende forslag fra S og SF om anvendelse af eksterne konsulenter i Aarhus Kommune. Byrådet behandlede den 20. marts 2019 to forslag vedrørende Aarhus Kommunes brug af eksterne konsulenter. Socialistisk Folkeparti stillede forslag om gennemsigtighed i forbindelse med anvendelse af eksterne konsulenter, og Socialdemokratiet stillede forslag med ordlyden Færre eksterne konsulenter i Aarhus Kommune: Vi kan løse flere opgaver selv. Begge forslag blev henvist til Magistraten med henblik på igangsættelse af et samlet analysearbejde, som skal afdække mulighederne for at hjemtage en del af de konsulentopgaver, der i dag udbydes til eksterne. En byrådsindstilling forventes klar umiddelbart efter sommerferien. Med venlig hilsen Jacob Bundsgaard Borgmester Niels Højberg Stadsdirektør

Besvarelse af 10 dages forespørgsel til Borgmesterens Afdeling vedr. kommunens formåen til at betale regninger. 1. Baggrund

Besvarelse af 10 dages forespørgsel til Borgmesterens Afdeling vedr. kommunens formåen til at betale regninger. 1. Baggrund Besvarelse af 10 dages forespørgsel til Borgmesterens Afdeling vedr. kommunens formåen til at betale regninger 1. Baggrund Jette Skive har d. 10. november 2017 fremsendt følgende 10 dages forespørgsel;

Læs mere

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro.

Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi Aalborg bygger bro. Punkt 6. Drøftelse - Høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg bygger bro. 2018-088099 Magistraten fremsender til s drøftelse, høring af Erhvervsstrategi 2019-2022 - "Aalborg bygger bro". kl. 08.30

Læs mere

Indstilling. Ny erhvervsplan for Aarhus Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 10. september 2013.

Indstilling. Ny erhvervsplan for Aarhus Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 10. september 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. september 2013 Ny erhvervsplan for Aarhus 2014-2017 Et enigt Erhvervskontaktudvalg for Aarhus Kommune (EKU) har den 2. september 2013

Læs mere

Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands udkast til Vækst- og udviklingsstrategi

Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands udkast til Vækst- og udviklingsstrategi Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 30. september 2015 Høringssvar til forslag til Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar til Region Midtjyllands

Læs mere

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro'

Godkendelse af erhvervsstrategi 'Aalborg bygger bro' Punkt 3. Godkendelse af erhvervsstrategi 2019-2022 - 'Aalborg bygger bro' 2018-085541 Magistraten indstiller, at byrådet godkender Erhvervsstrategi 2019-2022. Lasse P. N. Olsen kan ikke anbefale indstillingen

Læs mere

Erhvervs- og landdistriktsudvalget

Erhvervs- og landdistriktsudvalget 161 Erhvervs- og landdistriktsudvalget Bevillingsområde: Erhvervsservice og iværksætteri 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden

Læs mere

Drøftelse og godkendelse af erhvervsstrategi Aalborg Bygger Bro

Drøftelse og godkendelse af erhvervsstrategi Aalborg Bygger Bro Punkt 3. Drøftelse og godkendelse af erhvervsstrategi 2019-2022 - Aalborg Bygger Bro 2018-091346 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at drøfter forslag til Erhvervsstrategi for 2019-2022 Aalborg

Læs mere

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 161 Erhvervsudvalget Bevillingsområde Erhvervsservice og iværksætteri Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Forvaltningschef - Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Sekretariat, Erhverv og Kommunikation Job- og personprofil

Forvaltningschef - Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Sekretariat, Erhverv og Kommunikation Job- og personprofil Forvaltningschef - Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Sekretariat, Erhverv og Kommunikation Job- og personprofil Job- og personprofil, forvaltningschef til Aarhus Kommune, Borgmesterens Afdeling, Sekretariat,

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion.

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sendes pr. e-mail: vusmidt@ru.rm.dk Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Side 1 af 5 Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar Aarhus Kommune har modtaget forslag

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 %

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 % Notat Vedrørende: Aftale om erhvervsfremme - konsekvenser for Randers Kommune Sagsnavn: Budget 2019-22 Sagsnummer: 00.01.00-A00-41-17 Skrevet af: Vibeke Nørrevang Løland, Dennis Jensen E-mail: vibeke.norrevang.loland@randers.dk

Læs mere

I regi af Region Midtjylland arbejdes der med et projekt om Big data 2 og på nationalt niveau arbejdes der med

I regi af Region Midtjylland arbejdes der med et projekt om Big data 2 og på nationalt niveau arbejdes der med Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling Dato 22. juli 2015 Videreudvikling af Open data Aarhus 1. Resume Open Data Aarhus (ODAA) er et Smart Aarhus initiativ, der sammen

Læs mere

Indstilling. Akutjob i Aarhus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling.

Indstilling. Akutjob i Aarhus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune Den 9. november 2012 Borgmesterens Afdeling Tilvejebringelse af akutjob der er målrettet dagpengemodtagere, som risikerer

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018 Aftalens parter Vordingborg Kommune Vordingborg Erhverv A/S Valdemarsgade 43 Marienbergvej 132, st. 4760 Vordingborg 4760

Læs mere

Notat. Kommentarer fra Beskæftigelsesforvaltningen til forslag fra SF om styrkelse af strategi og handlingsplan for socialøkonomiske.

Notat. Kommentarer fra Beskæftigelsesforvaltningen til forslag fra SF om styrkelse af strategi og handlingsplan for socialøkonomiske. Notat Emne: Kommentarer fra Beskæftigelsesforvaltningen til forslag fra SF om styrkelse af strategi og handlingsplan for socialøkonomiske virksomheder Til: Aarhus Byråd Den 25. februar 2014 1. Baggrund

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. oktober 2015 Finansieringsbidrag til Fælles IT Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Generel erhvervsservice i Aarhus

Generel erhvervsservice i Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 12. februar 2016 Generel erhvervsservice i Aarhus 2017-2020 Varetagelse af lokal direkte erhvervsservice til iværksættere og

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Evaluering af and+ og videreførelse i TAP Evaluering af det 3-årige Center for Arkitektur,

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Udtalelse Side 1 af 6 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra SF om styrkelse af strategi og handlingsplan for socialøkonomiske virksomheder SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Beskæftigelsesforvaltningen

Læs mere

Sags- og projektstyringsliste: Erhverv & udvikling Opdateret 18.01.2013

Sags- og projektstyringsliste: Erhverv & udvikling Opdateret 18.01.2013 s- og projektstyringsliste: Erhverv & udvikling Opdateret 18.01.2013 Sag Udkast til bosætningspolitik LMS 21. februar DIR Høring af uddannelsespolitikken KK 21. februar Fremtidig turisme HLT 21. februar

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN Projekttitel Co-Creation Aalborg Samlet Score 21 Projektperiode Medio 2019 31. december 2021 Om initiativet Co-Creation Aalborg er en ny indsats, der skal facilitere

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. november 2016 Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor 2017-2020 Det midtjyske EU-kontors bestyrelse har vedtaget

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Rettelser efter Erhvervs- og s møde den 6. februar 2018 er markeret

Læs mere

Erhvervs- og Vækststrategi Fællesmøde for Kommunalbestyrelsen

Erhvervs- og Vækststrategi Fællesmøde for Kommunalbestyrelsen Erhvervs- og Vækststrategi 2017-2021 Fællesmøde for Kommunalbestyrelsen 15.9.2016 Erhvervs-, Vækst- og Beskæftigelsesudvalget Rudersdal Erhvervs- og Vækstråd Planstrategi Erhvervs- og Vækststrategi Forvaltning

Læs mere

Indkøbspolitik. Udkast

Indkøbspolitik. Udkast Indkøbspolitik Udkast INDHOLD Forord Formål Omfang og afgrænsning Retningslinjer for indkøb Indkøbsaftaler Generelle principper Udbud Leverandører 3 4 Vi vil være en erhvervsvenlig kommune. Det kræver

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029 Ballerup en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del af

Læs mere

1. Resume Byrådet har besluttet, at der skal anvendes arbejds- og uddannelsesklausuler i en række af Aarhus Kommunes kontrakter.

1. Resume Byrådet har besluttet, at der skal anvendes arbejds- og uddannelsesklausuler i en række af Aarhus Kommunes kontrakter. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 12. oktober 2016 Opfølgning på arbejds- og uddannelsesklausuler 1. Resume Byrådet har besluttet, at der skal anvendes arbejds- og uddannelsesklausuler

Læs mere

Indstilling. Styrkelse af turismeindsatsen i Århus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling. Den 21.

Indstilling. Styrkelse af turismeindsatsen i Århus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling. Den 21. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 21. december 2009 Styrkelse af turismeindsatsen i Århus 1. Resume Den erhvervsdrivende fond Visit Aarhus (herefter VA) blev stiftet

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015

Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 Jobcenter Hillerød Virksomhedsindsats 2015 20-05-2015 Vision Det er Jobcenter Hillerøds vision for samarbejdet med virksomhederne at: Jobcenter Hillerød er erhvervslivets foretrukne samarbejdspartner,

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen

Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen i Aarhus Kommune Side 1 af 5 Aarhus Kommune vil være en mangfoldig arbejdsplads, der så vidt muligt afspejler befolkningssammensætningen

Læs mere

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25. august 2016 Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser 1. Resume Byrådet besluttede i 2008 af outsource en række specialiserede

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

Digitalisering af bogføring

Digitalisering af bogføring Digitalisering af bogføring Baggrund Nordfyns Kommune har digitaliseret bogføringen gennem brug af automatisk bogføring (betalingsplaner), hvor det blev vurderet, at der var digitaliseringsgevinster. Kommunen

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

omplaceringer i Aarhus Kommune

omplaceringer i Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Nye aftaler og procedurer vedrørende omplaceringer i Aarhus Kommune Dato 8. januar 2016 Nye aftaler og procedurer vedrørende omplaceringer i Aarhus Kommune

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 1. udkast, marts 2016 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet

Læs mere

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje blev vedtaget af Byrådet den 30. januar

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet i Syddjurs

Læs mere

1. Resume Teknik og Miljø fremlægger et forslag til organisatoriske ændringer, der skal sikre et styrket Teknik og Miljø.

1. Resume Teknik og Miljø fremlægger et forslag til organisatoriske ændringer, der skal sikre et styrket Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og miljø Dato 6. marts 2018 Organisationsudvikling for Styrket Teknik og Miljø Organisatoriske ændringer i Teknik og Miljø med henblik på at styrke

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

Resultatkontrakt. mellem. Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd. (udarbejdet december 2013)

Resultatkontrakt. mellem. Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd. (udarbejdet december 2013) Resultatkontrakt mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2014 (udarbejdet december 2013) 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 2 Parterne 3 3 Vilkår 4 4 Indsatsområder 4 5 Mål 5 6 Økonomi 7 7 Kontrakt

Læs mere

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer

Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft. en undersøgelse af akademikeres præferencer Sådan tiltrækker den offentlige sektor akademisk arbejdskraft en undersøgelse af akademikeres præferencer Undersøgelsens hovedkonklusioner Moments undersøgelse viser, at den offentlige sektor generelt

Læs mere

Indstilling. Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS)

Indstilling. Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS) Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. marts 2016 Aarhus Kommunes tilslutning til Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem (FLIS) 1. Resume Fælleskommunalt Ledelsesinformationssystem

Læs mere

Strategi for Erhverv. Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Erhverv. Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Erhverv Erhvervsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Esbjerg Kommunes Indkøbsstrategi

Esbjerg Kommunes Indkøbsstrategi Esbjerg Kommunes Indkøbsstrategi 2017-2020 Forord I Esbjerg Kommune har udbud og indkøb haft stort fokus siden 2013, hvor indkøbsstrategi 2013-2014 resulterede i opnormering på området, for derved at opnå

Læs mere

Nye partnerskabsinitiativer i Borgmesterens Afdeling

Nye partnerskabsinitiativer i Borgmesterens Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 25. juni 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 2125 Jour. nr.: Ref.: LDP Nye partnerskabsinitiativer

Læs mere

Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune

Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 24. november 2015 Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Tidligere har Aarhus Kommune årligt

Læs mere

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. februar 2006 Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. 1. Resume Der lægges

Læs mere

Bilag til aftale mellem KKR Midtjylland og Væksthus Midtjylland 2014 LOKAL SAMARBEJDSAFTALE OM ERHVERVSSERVICE MELLEM

Bilag til aftale mellem KKR Midtjylland og Væksthus Midtjylland 2014 LOKAL SAMARBEJDSAFTALE OM ERHVERVSSERVICE MELLEM LOKAL SAMARBEJDSAFTALE OM ERHVERVSSERVICE MELLEM VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD, VIBORG KOMMUNE OG VÆKSTHUS MIDTJYLLAND Indholdsfortegnelse: a) Generel del: 1. Indledning 2. Samarbejdsaftalens parter 3. Aftaleperiode

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

Indstilling Lukket dagsorden Innovations for Digital Lifestyle et strategisk forsk- ningscenter i oplevelsesøkonomi 1. Resume

Indstilling Lukket dagsorden Innovations for Digital Lifestyle et strategisk forsk- ningscenter i oplevelsesøkonomi 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Lukket dagsorden Den 7. september 2006 Innovations for Digital Lifestyle et strategisk forskningscenter i oplevelsesøkonomi 1. Resume Det anbefales, at Aarhus

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M.

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer 6-1-2014 2012-26903 2013-183605 Baggrund og afgrænsning Køge

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK

VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK VISIONSPOLITIK ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESPOLITIK 1 1. Indledning Denne visionspolitik er den overordnede ramme for arbejdet med erhverv og beskæftigelse i Varde Kommunes organisation, for kommunens samarbejde

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling.

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. januar 2016 Medborgerskab Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde,

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S

Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S Formål Formålet med denne samarbejdsaftale er, at klarlægge hvilke opgaver Gribskov Erhvervscenter A/S udfører for Gribskov

Læs mere

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum 08.04.2013. ARoS Aarhus Kunstmuseum Rekruttering af ny direktør Job- og personprofil Baggrund Direktør Jens Erik Sørensen slutter efter 30 år i spidsen for ARoS Aarhus Kunstmuseum. Derfor søger vi hans

Læs mere

Festivalen er blevet evalueret løbende og får positive tilkendegivelser fra både de deltagende virksomheder, partnere og deltagere. Se bilag

Festivalen er blevet evalueret løbende og får positive tilkendegivelser fra både de deltagende virksomheder, partnere og deltagere. Se bilag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. marts 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den østjyske byregion.

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 4. oktober 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 4. oktober 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 4. oktober 2006 Århus Kommune Erhvervsafdelingen Borgmesterens Afdeling 1. Resume Som en del af kommunalreformen overgår ansvaret

Læs mere

PROCESNOTAT. Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011

PROCESNOTAT. Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011 1 PROCESNOTAT Aftalegrundlag vedr. offentlig erhvervsservice fra 1. januar 2011 Indledning Økonomi- og Erhvervsministeriet har indgået aftale med Kommunernes Landsforening om, at kommunerne overtager hele

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2014-2015

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2014-2015 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2014-2015 Aftalens parter Vordingborg Kommune Vordingborg Erhverv A/S Valdemarsgade 43 Marienbergvej 132, st. 4760 Vordingborg 4760

Læs mere

ANSÆTTELSE AF DIREKTØR TIL BY, KULTUR, MILJØ OG BESKÆFTIGELSE, ALBERTSLUND KOMMUNE

ANSÆTTELSE AF DIREKTØR TIL BY, KULTUR, MILJØ OG BESKÆFTIGELSE, ALBERTSLUND KOMMUNE København maj 2017 Tilbud/kontrakt ANSÆTTELSE AF DIREKTØR TIL BY, KULTUR, MILJØ OG BESKÆFTIGELSE, ALBERTSLUND KOMMUNE GENITOR LANGEBROGADE 6E, 3.TV 1411 KØBENHAVN K TLF. 31410178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER:

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

Business Region Aarhus

Business Region Aarhus Business Region Aarhus Strategi 2013-2017 November 2012 Side 1 Business Region Aarhus Strategi 2013-2017 ENDELIGT UDKAST Erhvervssamarbejde mellem Favrskov, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg,

Læs mere

Indstilling. Til Byrådet via Magistraten. Den 12. oktober 2012

Indstilling. Til Byrådet via Magistraten. Den 12. oktober 2012 Indstilling Til Byrådet via Magistraten Den 12. oktober 2012 Udmøntning af den statslige medfinansiering 2012 2015 til lederuddannelse og ledelsesudvikling 1. Resume Med henblik på at styrke ledernes kompetenceudvikling

Læs mere

Forslag 91. Borgmesterens Afdelings udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om Mere konkurrenceudsættelse i Aarhus Kommune

Forslag 91. Borgmesterens Afdelings udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om Mere konkurrenceudsættelse i Aarhus Kommune Udtalelse Forslag 91. Borgmesterens Afdelings udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om Mere konkurrenceudsættelse i Aarhus Kommune Resume af beslutningsforslaget: Aarhus Kommune har konkurrenceudsat

Læs mere

Action plan til Erhvervsplanen

Action plan til Erhvervsplanen Action plan til Erhvervsplanen Erhvervsservice Servicemål for erhvervsservice Virksomheden i centrum Tættere samarbejde på tværs af forvaltninger Servicemål fra 2011 fortsat gældende Måling af målopfyldelse

Læs mere

Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration

Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 11. juni 2016 Administrative IT-systemer og hjemtagelse af lønadministration Indgåelse af ny kontrakt om Aarhus Kommunes fælles

Læs mere

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Overordnede temaer til drøftelse i partnerskabet Nye teknologier og forretningsmodeller Fremtidens kompetencer

Læs mere

Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen

Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen 1. BAGGRUND Stillingen er genopslået på baggrund af for få kvalificerede kandidater i første omgang. Lederen af vores regnskabsafdeling har valgt at

Læs mere

Det drøftes i Hoved Med Udvalgene, hvordan spørgsmål/svar

Det drøftes i Hoved Med Udvalgene, hvordan spørgsmål/svar Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2017 God adfærd for ledere og medarbejdere i Aarhus Kommune 1. Resume Der er generelt en øget opmærksomhed på offentligt

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistraten for Sociale forhold og Beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 25.

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistraten for Sociale forhold og Beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistraten for Sociale forhold og Beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 25. februar 2015 Styrket socialøkonomisk indsats 1. Resume Som en del af

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Hvordan skaber vi grøn erhvervsudvikling i Furesø? Byrådets svar: Vi skaber et stærkt og grønt erhvervsliv

Hvordan skaber vi grøn erhvervsudvikling i Furesø? Byrådets svar: Vi skaber et stærkt og grønt erhvervsliv Hvordan skaber vi grøn erhvervsudvikling i Furesø? Byrådets svar: Vi skaber et stærkt og grønt erhvervsliv - Furesøs kommende erhvervspolitik Preben Sandberg Pettersson Formand for Miljø, Teknik- og Erhvervsudvalget

Læs mere

Mål og Midler Politisk Organisation

Mål og Midler Politisk Organisation Mål og Midler Politisk Organisation Fokusområder i 2016 Fokusområder er de målsætninger og indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetåret. De udvælges ud fra Byrådets flerårige politikker,

Læs mere