Der er liv og glade dage. Vores 3 lærerpraktikanter Stine, Ricki og Jesper, er blevet godt modtaget af både elever og voksne på skolen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der er liv og glade dage. Vores 3 lærerpraktikanter Stine, Ricki og Jesper, er blevet godt modtaget af både elever og voksne på skolen."

Transkript

1 Uge 9 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf , E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: SFO Aktuelt Tirsdag aften bød vi velkommen til vores nye børnehaveklasseelever. De skal allerede starte den første april i tidlig SFO. Så velkommen til alle jer nye forældre og elever. Der er liv og glade dage. Vores 3 lærerpraktikanter Stine, Ricki og Jesper, er blevet godt modtaget af både elever og voksne på skolen. Torsdag den 24. februar var alle medarbejdere og bestyrelse inde i Kulturhuset og høre Frede Bräuner fortælle om kost, adfærd og indlæringsevne. Det var en rigtig spændende aften, hvor vi også fik noget med hjem og tænke over. Han fortalte om sine mange oplevelser og sammenhængen mellem ordentlig kost, børns adfærd og indlæring. Der var mange klare budskaber i hans oplæg, at det er forældrene, der skal tage ansvaret for det deres børn putter i hovedet. For at komme i gang med denne nye livsstil, anbefaler han, at man går, f.eks. i Focus og køber en rulle med affaldssække. Så starter man i hjemmet, fra en ende af, og smider alt det ud som er forbudte varer. Det er: sodavand, hvidt franskbrød, slik, snacks og is, hvid pasta og hvide ris, guldkorn, chokopops eller lig. n., kaffe, sukker, hvedemel, svinekød og stegemargarine. Fra hans bog: Kost, adfærd, indlæringsevne, stammer flg. udsagn (citat): 33% af alle børn har for lidt kalk i knoglerne 33% af alle børn spiser slik hver dag 50 % af alle unge mænd har nedsat sædkvalitet 50 % af alle mænd kasseres på session På 10 år er andelen af elever, der læser og skriver så dårligt, at de bliver sendt i specialklasser, steget med % Sodavandsforbruget er steget med 100 % gennem det sidste årti.

2 Han mener også at rigtigt mange børn og unge, er sukkernarkomaner. Dvs. at de, for at komme igennem dagen, indtager en stor mængde sukkerstoffer, i form af madprodukter med stort sukkerindhold, sodavand og slik. Han har meget på hjerte om god ernæring og gode kostvaner. På bagsiden af hans bog er flg. Citat hentet: Ernæring løser ikke alle problemer, men man løser ingen uden. Hvis I har lyst til at læse lidt mere om dette spændende emne, kan I klikke ind på Frede Bräuners hjemmeside: Rengøring i den kommende periode udføres af: Lørdag den 1.marts. Anton 2 Anette og Jens) Jasmin bh kl (Helle) Emma 6 (Mette) Steffen Bh kl (Solveig) Marie 6 (Kirsten) Svend 5 (Trine og Kristian) Tobias 1 (Tina og Jan) Nicoline 2 (Anette og Jens Ole) 7. marts Betalt Rengøring 14. marts Betalt Rengøring. Fredag den 28. marts. Sidsel 8 (Heidi og Per) Kathrine 6 (Lene og Kim) Ida 4 (Dorthe og Kim) Mathias B (Bente og Allan) Sofie 4 (Lene og Karsten) Eliot bh kl ( Karen og Ole) I næste uge er der temauge i lille og mellemgruppen. Storegruppen har projektuge. MØDETIDER TEMAUGER: LILLEGRUPPEN: MA TIRS ONS TORS FRE MELLEMGRUPPEN: KL KL FÆLLESTIMEN ER PLACERET FREDAGE KL

3 PS. Under alt det postyr med min computer, har jeg også været uden scanner. Derfor har der ikke været ugebrevstegninger de seneste uger. Der er lidt tegninger fra de senest uger bag i ugebrevet. Så kan I prøve om i kan få tegningerne til at passe med begivenhederne fra de foregående uger. Bjarne Kristensen 1.klasse, dansk Vi har haft vores værksteder i denne uge og været en tur på computeren hvor vi har stiftet bekendtskab med et program, der kan hjælpe med at skrive et ord, hvis man kun kan høre de første par bogstaver. Der blev skrevet vældigt! Lene er færdig med en intensiv runde læsning med den enkelte, hvorpå vi så vil inddele dem på nogle aktiviteter/værksteder, der træner dem, der hvor de hver især nu er kommet til. Vi arbejder selvfølgelig også sammen om forskellige ting bl.a. Søren og Mette m.m. Vi bytter også stadig de små bøger til læsekontrakten, så se om der er en gammel glemt én i tasken. Kim og jeg har fastlagt datoer for forårets samtaler og forældremøde. Det bliver: Samtaler 15. og 16.april, og forældremøde d. 29.april. (tilmelding følger) Hvis I har noget I gerne vil tale med enten Kim eller jeg om inden, ved I at I altid er velkomne til at ringe! I næste uge har vi så projektuge, og børnene har hver især valgt det dyr de vil arbejde med. Hvis vi kan nå at få vores bud Allan hjem fra biblioteket, kan det være de har en bog med hjem i tasken, I gerne må tage hul på. Ellers kan der godt komme noget læsestof med i løbet af ugen. Det var vist det hele rigtig god weekend Trine 2.klasse, matematik Vi havde en dejlig spilledag i mandags, hvor vi fik spillet mere skak (og lidt andet også) og lavede Siden sidst - siderne onsdag. De er rettet igennem og det gik ok vi har også snakket fælles om resultaterne, og det jeg kan se er, at vi skal have trænet plus med de større tal, med tier-overgang mere endnu de gode venner, at veksle. I næste uge skal vi jo også være sammen til projekt, og det bliver spændende der er valgt alt fra klumpfisk over komodovaran til kanariefugle!! Trine Nyt fra Bestyrelsen. Der er blevet afholdt bestyrelsesmøde onsdag den 27. februar. Mødet blev indledt med et besøg af revisor Claus Kolin, som gennemgik årsrapporten, så den er klar til fremlæggelse på generalforsamlingen. Der var heldigvis kun ros fra revisoren! På mødet blev bestyrelsen præsenteret for det program og de ideer, som 6. årgangs forældre har om Bogensholm on tour. Selve programmet skal de selv have lov til at fremlægge, men de har

4 bestyrelsens opbakning til at gennemføre arrangementet. Økonomisk støttes arrangementet på lige fod med en Bogensholmlejr. At 6. årgang har haft lyst til at prøve en alternativ Bogensholm, betyder ikke at Bogensholm fremover er afviklet. Lejren er reserveret til skoleåret efter. Bestyrelsen er sammen med personalet i gang med at kigge på skolens formålsparagraffer. Der er et fællesmøde den 10. marts. Endvidere er et arbejde om skolens virksomhedsplan og fremadrettede visioner sat i søen. Skolen får for tiden mange henvendelser fra forældre, som gerne vil melde børn ind på skolen. Det er dels tilflyttere til området, dels elever der er tvunget til et skoleskifte på grund af folkeskolernes strukturændring. Dette betyder at, der er ved at være ventelister på flere årgange, og at vi nærmer os et mål, der hedder 180 elever på Gjerrild-Bønnerup Friskole. I skrivende stund er der tilmeldt 15 elever til kommende børnehaveklasse, som jo begynder i tidlig-sfo allerede til april. Der har nyligt været afholdt et møde, hvor Flemming, Sus og Heidi på fornem vis gjorde rede for, hvordan de vil gribe tidlig-sfo an. Endelig ser det ud til at storegruppens lokaler, snart er ved at være klar til brug. Der er nogle ugers leveringstid på det inventar, der er bestilt, og så er der stadig brug for forældrehjælp, så hvis man har et par timer til overs, så kontakt endelig Søren. Det har holdt lidt hårdt med at skaffe folk på det seneste. Forældehjælpen i byggefaserne giver dels en stor besparelse, så pengene kan strækkes lidt længere, samt giver et godt ejerskab og ansvar for skolen. Personalet og bestyrelsen var sammen til et godt og inspirerende foredrag med Frede Braüner om kost og indlæring. Der er ingen tvivl om at god og sund kost har en stor indflydelse på børnenes indlæring og de voksnes! Det var alt for nu På bestyrelsens vegne Thomas Olesen SFO.. I denne uge er vi for alvor begyndt at lave påskepynt i vores klippe klistre værksted. Der bliver klippet, farvet og sået karse så påskeæggene kan blive ekstra gode. Uden for er det blevet en smule farligere at bevæge sig rundt, for vi er blevet invaderede af en flok svært bevæbnede, og højt råbene krigere. Det er dejligt at se at der er så mange drenge der er i gang så længe, uanset om det regner og blæser. Og det kan selvfølgelig lade sig gøre at komme levende over på den anden side af legepladsen og over til fodboldbanen. Tirsdag eftermiddag var der fem børn fra Bønnerup Børnehave på et kort besøg i fritteren. Det så ud til, at de havde det sjovt, og da de skulle af sted igen, spurgte de, om de ikke måtte komme på besøg igen. Det må de selvfølgelig gerne.

5 Tirsdag aften havde vi besøg af forældrene til de nye børn der starter på skolen den 1. april. Det var en hyggelig aften med masser af informationer mange relevante spørgsmål. Det var en aften vi havde set frem til, og glædet os til, for indtil nu har planlægningen været mest på papir, og nu er det ved at være alvor. Og vi glæder os endnu mere. Venlig hilsen Flemming Børnehaveklassen 2007/08 UGE 10 Vi har leget lidt med rim i denne uge og øvet os i at læse - det har i sikkert allerede set og hørt noget om. I næste uge skal vi have projekt uge, og emnet er dyr. De har valgt et dyr de gerne vil arbejde med og grupperne bliver dannet ud fra disse ønsker. Det vil sige at de arbejder på tværs af klasserne, og ikke i de grupper de plejer når vi arbejder sammen med 1. og 2. klasse. De skal huske deres tasker og penalhuse hele næste uge, og der vil måske være læse lektier for derhjemme. Spørg jeres barn herom, da det er meget forskelligt fra gruppe til gruppe. Sus og Heidi S. 1. klasse matematik I denne og de to næste uger er Stine praktikant i mine timer. I næste uge skal hun være med til at undervise, og i ugen efter har hun mine timer, mens jeg er på kursus i Ollerup. Nu går det meget bedre med lektierne tak for det. Jeg giver børnene nogle sider for, som de kan muntre sig med i projektugen. Vh. Kim 2. klasse dansk I denne og de to næste uger er Stine praktikant i mine timer. I næste uge skal hun være med til at undervise, og i ugen efter har hun mine timer, mens jeg er på kursus i Ollerup.

6 Fra på mandag har vi sammen med resten af indskolingen projektuge om dyr. Børnene arbejder i grupper og har valgt et dyr, de vil arbejde med. Det er enten et kæledyr, et dyr fra bondegården eller et vildt dyr. Vi har skaffet materialer til dem, så der bliver nok nogle lektier i løbet af ugen, som vi håber, I vil hjælpe dem med. Jeg forsøger også at læse med dem hver dag så hold øje med lektierne. Til sidst et par reservationer til kalenderen: Der er skole-hjem samtaler den 14. og 15. maj. Vi afholder forældremøde den 28. maj. I får nærmere besked senere. Vh Kim 3. klasse dansk I denne uge brugte vi temadagen til at lave historier i grupper og på computere. Det var meget sjovt, og der blev arbejdet ivrigt. Vi arbejdede videre i dansktimerne onsdag. I næste uge er der temauge, og vi skal sammen med 4. klasse arbejde med en bog, som hedder Safran. Der vil være lektier for nogle af dagene. Nogle af børnene kan godt selv læse, men det vil være godt, hvis I også læser noget af det højt. Se i øvrigt om temaugen andet steds i dette ugebrev. Hilsen Anne Birthe 3. klasse matematik: Vi er nu kommet til side 16 og 17 i bogen. Disse sider hedder Siden sidst og er en lille test på, om det indlærte stof nu også sidder i kassen. Vi har siden jul beskæftiget os med rummål, plus, minus og gange (sådan i det små). Børnene har lavet siderne, og jeg har taget deres bøger med hjem til nærmere eftersyn, så jeg kan danne mig et mere præcist indtryk af, hvor langt den enkelte er. Dette til brug i det videre arbejde. Ricki, som er praktikant, har været hos i alle timerne i denne uge. Det er altid en hjælp, at være to, så det har vi nydt. I næste uge er der temauge, og ugen efter skal Ricki have klassen alene i matematiktimerne, da jeg skal på kursus på Den frie Lærerskole i Ollerup, hvor vore tre praktikanter er studerende. Allan 3. og 4. klasse, temauge i uge 10 Næste uges temauge står i danskfagets tegn og vi skal læse børnebogen Safran, som er skrevet af Bodil Bredsdorff. Alle kommer til at læse en hel masse og derudover skal der skrives, tegnes, digtes, grubles og måske også en masse andre ting. Der vil være lektier for nogle af dagene. Vi glæder os. Hilsen Elisabeth og AnneBirthe

7 4.klasse, dansk Læsebogens tekst om Rasmus på farten har sat præg på ugen og mange af eleverne læser nu en eller anden bog af Astrid Lindgren. Vi har både læst teksten i læsebogen og skrevet om den i arbejdsbogen. I sidste uge skrev jeg om en aftale med biblioteket, som jeg arbejder på. Det viser sig nu at det jeg havde fået lovet ikke kan lade sig gøre alligevel, så det er bare træls. Men jeg går og pønser på andre muligheder som måske er "lad-sig-gør-lige". På fredag ordner vi ugens sidste læsekontrakter., hilsen Elisabeth 4. klasse matematik I denne uge har vi arbejdet med brøker og med drejninger i geometri. Som lektie er side 76 i bogen. Det er en Husker du side. De fleste er blevet færdige med den, og den skal afleveres som indskrivning senest den 10. marts. (alle har fået et specielt ark til at skrive ind på). En del har allerede afleveret indskrivningen. Der er stadig rigtig god arbejdsstemning, og klassen fik flødeboller, fordi alle kunne side stille og regne, mens jeg var fraværende ca. en halv time i onsdags. (Det er i orden at spørge jeres børn hvorfor selvom det er lidt flovt for mig!) Vi har også opfrisket 6- og 7-tabellen. Dem må I også gerne tjekke derhjemme. og mange hilsner Anne Birthe 5. klasse i matematik I næste uge har vi temauge og ugen efter skal klassen have Jesper, som er lærerstuderende fra Den Frie Lærerskole. Jeg skal på kursus netop dernede og tager Allan og Kim med. Der bliver i øjeblikket arbejdet med alt lige fra brøker til beregning af areal til gange stykker til division Lidt af hvert kan man vist godt tillade sig at sige. Heidi 5. klasse dansk og engelsk: I dansk er vi vældig optagede af temaet om Nordamerikas indianere. Vi er i gang med den fantastisk flotte storfilm Danser med Ulve. Her får vi på bedste vis indblik i indiansk kultur, samfund, religion, verdens- og livsopfattelse og ikke mindst deres samspil med naturen, og den hvide mands nedtrampen af dette flotte folk. En film, der fanger og berører. I dag fredag - har vi rigtig travlt. Der skal ses film, laves engelsk, køres på biblioteket i Ørum og skrives diktat. Ja, så skal vi jo også lige spise lidt kage og holde klassemøde. Vi når nok det væsentligeste (???). I næste uge har vi kreativ temauge med 6. klasse (se andet steds i dette Ugebrev). Ugen efter er jeg på kursus, og Ricki (vores praktikant fra Ollerup) overtager undervisningen. Ja, og så er det påske. Jeg minder lige om flg. datoer: Forældremøde i 5. klasse torsdag den 3. april og elev- og forældresamtaler tirsdag den 6. og torsdag den 8. maj. Har I punkter til forældremødet, hører jeg gerne fra jer. Og så lige en dato til: Ungerne vil gerne sove i høet hos Simone torsdag til fredag den 8. til 9. maj. Ret meget mere end det, har vi ikke fundet ud af endnu. Allan

8 5. og 6. klasse kreativ temauge: I næste uge har vi en hel temauge til at udfolde os kreativt/praktisk. Vi bliver på lærersiden forstærket med vore praktikanter Jesper og Ricki, foruden os tre faste lærere Bjarne, Heidi C. og undertegnede. Vi skal lave sæbekassebiler og slutte af med det helt store race om fredagen. Projektet afhænger i høj grad af, om vi kan skaffe barnevognshjul nok. Vi skal lave 9 køretøjer, så vi må håbe, der i omegnen og i jeres bekendtskabskreds er flere babyer, der er vokset ud af barnevognene, da vi vil bede jer være os behjælpelige med at fremskaffe de 36 hjul. Jeg hører gerne fra jer i løbet af weekenden på telefon (læg venligst en besked, da jeg er til møde hele weekenden). Allan Ps. Bjarne har undersøgt muligheden for at hente på genbrugspladsen, men her må man kun slæbe ind og ikke ud (hvordan det så bliver til genbrug, fatter jeg ikke rigtig). 6. klasse i dansk Vi er jo, som i sikkert ved, i gang med Gyselige Fortællinger. Klassen har haft vikar i sidste uge (torsdag og fredag) + mandag i denne uge, hvor jeg har haft ferie fridage.. Jeg kan fornemme at klassen har arbejdet godt og koncentreret. Det er en interessant genre - gysergenren. Gyset er ubeskriveligt vi bliver ramt på nogle knapper i os. En mørk aften ude i ens egen have en kvist bliver knækket et eller andet sted hvor kan man jo ikke se, for det er mørkt men uhyggeligt er det og hvorfor.??? Ens egen tankevirksomhed løber løbsk og det gør min vist også nu. Vi har tre praktikanter fra Ollerup lige nu og klassen skal have Jesper i den uge, jeg tager ned til Den Frie Lærerskole. Jeg skal på kursus og inspireres og det glæder jeg mig naturligvis til. Sammen med Jesper fortsætter de gyser temaet og der bliver nok krydret lidt med historieundervisning fra Sydslesvig etc. Jesper er nemlig dernede fra og kan overlevere en masse insider historik derfra. I næste uge skal vi have temauge. Heidi 6. klasse, matematik Både i onsdags og i fredags oplevede jeg at alle elever havde lavet lektier, Godt nok var der ikke alle der havde lavet alle opgaver, men samtlige havde prøvet og dermed gjort en indsats. Jeg har også indtryk af at mange af eleverne begybder opå deres lektier i god tid og ikke, som tidligere, venter til aftenen inden de skal have matematik. Jeg håber at disse positive tendenser er vedvarende og beder derfor jer forældre om at hjælpe med at holde fast i det der sker nu. Ellers ikke noget nyt der knokles og grubles videre med tallene., hilsen Elisabeth

9 7 klasse dansk Vi har i denne uge for alvor fået taget fat på vores projekt omkring musikvideo. Vi har fået den teoretiske del på plads nu, så eleverne ved alt hvad der er værd at vide omkring lyrik, sang- og musikstruktur samt visuelle virkemidler. Temadagen tirsdag blev desuden brugt til at tage fat på den kreative proces hvor eleverne selv skal skabe en sang. Det er ikke nemt at få 19 børn til at blive enige om et emne til sangen, men efter en del diskuteren, fandt vi et kompromi. Derudover har vi fået et musiklokale op at stå, så vi i uge 11 rigtig kan gå til den med udarbejdelse af musik og tekst. Næste uge står i Projekt ugens tegn, så derfor holdes der en lille pause med musikvideoprojektet, men vi vender stærkt tilbage i uge 11. Helen og Louise 7. klasse. Mat/fys. Først lige en tak for forældremøde i går aftes. Der kommer et referat omkring blå mandag i næste uges ugebrev. Vi har i denne uge arbejdet med procent, brøker og decimaltal. Det skal vi forsætte med efter projektugen. I dag fredag, skal vi på biblioteket i Ørum, og låne bøger til projektugen som jo allerede er i næste uge.. Jan. 8. klasse. Vi arbejder med potens for tiden. Det handler om at arbejde med enten meget store tal eller meget små tal. ( slipper for at skrive en masse nuller) I fysik undersøger vi forskellige syre. Og det handler meget om ioner mm. Vi ses. Jan Bogensholm igen: Med fare for at blive kaldt Bror Henning tillader jeg mig endnu et indlæg om Bogensholm. Først en tak til Thomas Sloth Andreasen for dit indlæg. Det er præcis, det der er min hensigt at få en åben debat om Bogensholmlejren, hvilket jeg ikke synes, der har været. Herom senere. Jeg beklager dybt, hvis mine tidligere indlæg har virket demotiverende. Mit ærinde er på ingen måde at gå efter 6. klasses forældre jeg er sikker på, at de lægger et stort arbejde og engagement i det arrangement, de er i gang med. Et engagement, jeg tager hatten af for. Og jeg vil selvfølgelig bakke 100% op om det arrangement, de stabler på benene. Jeg er enig med dig i, at denne sag handler om respekt. For dig handler det om respekt for 6.klasses ønsker. For mig handler det om bestyrelsens respekt for HELE forældrekredsen. Og så handler det endvidere for mig om åbenhed i beslutningsprocessen om Bogensholmlejren som du sikkert har fornemmet, er hjerteblod for mig. Så skurken i denne sag er for mig at se bestyrelsen.

10 Mht. bestyrelsens respekt for hele forældrekredsen: Bogensholmlejren 2005 gav anledning til et debat i bestyrelsen om konceptet, da mange specielt nye forældre - udtrykte kritik af lejren det år. Efterfølgende tog bestyrelsen emnet op i klasserne, hvor tilbagemeldingen var, at langt de fleste synes Bogensholmlejren var værd at bevare, men at der skulle foregå sociale aktiviteter, så nye blev rystet sammen med gamle. I både 2006 og 2007 sydede lejren af aktiviteter begge år med deltagere, I foråret 2006 blev der foretaget en brugerundersøgelse blandt alle skolens forældre. 90 forældre deltog. To af spørgsmålene gik på Friskolens aktiviteter og traditioner men ikke specifikt på Bogensholmlejren. 2/3 af deltagerne svarede, at de altid deltog i Friskolens arrangementer (Bogensholm, arbejdsdage, julefest m.m.). 75% svarede, at de synes, det var fint med Friskolens arrangementer og traditioner. Ingen af disse undersøgelser tyder på, at der i den brede forældrekreds har været utilfredshed med Bogensholm eller andre af Friskolens arrangementer. For mig at se har bestyrelsen valgt at bakke den aktuelle 6. kl s forældre op al ære og respekt for det man har den respekteret resten af forældrekredsens ønsker? Mht. åbenhed: Jeg skrev i mit forrige indlæg, at beslutningen var truffet i dølgsmål. Det står jeg fortsat ved. Den eneste officielle udmelding om Bogensholmlejren, jeg har set i år, er fra ugebrevet i uge 35, 2007, lige efter den sidste Bogensholmlejr: Tak til alle forældrene i 7. klasse for en veltilrettelagt Bogensholmlejr. Og så tak til alle jer der deltog. Uden jer var det hele ligesom ikke blevet til noget. Vi håber at lige så mange vil møde op næste år, så vi igen kan melde fuldt hus. Det er på baggrund af denne udmelding, at jeg er forundret over, at der er truffet beslutninger om ændring af Bogensholmlejren. Det er muligt, at der har været en debat i bestyrelsen i år men den er i så fald ikke nået ud til offentligheden. I dit indlæg spørger du mig: Skal alle forældre spørges først, inden der kan gives tilladelse til at prøve noget nyt?. På baggrund af henvendelsen til klasserne i 2005 og brugerundersøgelsen i 2006 ja så synes jeg faktisk, at bestyrelsen igen skulle have spurgt forældrene i denne sag. Det var jo det, bestyrelsen gjorde i at lodde stemningen, inden man traf en beslutning. Det kunne være gjort let via ugebrevet eller på forældremøder, hvor der i forvejen er tilknyttet bestyrelsesrepræsentanter. Tidsmæssigt havde det ikke forsinket arbejdet med lejren, så det ser jeg ikke noget problem i. Men generelt er bestyrelsen valgt til at regere på vores vegne. Så selvfølgelig skal vi forældre ikke spørges i tide og utide men når man rører ved noget, der i langt de fleste af Friskolens 17 år har været en succes så er det da klogt lige at stikke en finger i jorden. Og meldingen om fuldt hus i 2007 dvs. et sted mellem 150 og 200 deltagere (mellem 1/3 og ¼ af potientielle deltagere) burde vel også indgå i beslutningsgrundlaget for bestyrelsen? Det er vel også et synligt udtryk for forældrekredsens ønsker? Men endnu en gang mød op på generalforsamlingen i foråret og lad os få en bred debat om emnet. Friskolen skal være en levende organisme i stadig udvikling. Det er muligt, at Bogensholmlejren

11 ikke længere er det aktuelle svar på, hvordan man skaber sammenhold og fællesskab omkring skolen men lad os drøfte det bredt og i åbenhed. Akkurat som bestyrelsen valgte at gøre i efteråret Og så vil jeg i øvrigt opfordre til, at referater fra bestyrelsens møder fremover trykkes i ugebrevet og lægges på skolens hjemmeside, så enhver kan følge med i bestyrelsens arbejde. Det havde i hvert fald i denne sag, givet os Bogensholm-tilhængere en chance for at præsentere vores synspunkter for bestyrelsen, inden de traf en endelig beslutning. Karsten Refsgaard Kan du svinge en pensel? Så er det nu du skal melde dig. Vi mangler ikke meget for at blive færdige med de fantastiske nye lokaler. Der skal males vægge og paneler nedenunder og jo flere vi er jo hurtigere og hyggeligere bliver det. Så mød op SØNDAG D. 2/3 kl eller kl Når vi er færdige står et rengøringshold klar til at rykke ind!! Har du spørgsmål så kontakt Jørgen Larsen eller Lene Refsgaard

12

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Ugebrev 4 Indskolingen 2016

Ugebrev 4 Indskolingen 2016 Ugebrev 4 Indskolingen 2016 Fælles info: Kære forældre i indskolingen. I må meget gerne sørge for at jeres børn kan deres unilogin udenad. Vi bruger det ofte, og lige nu er det en tidsrøver at sørge for

Læs mere

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044 UGEBREV nr. 23 uge 05 Årgang 6 Temauge I næste uge har vi temauge om farver. I må læse under lærernes indlæg, hvad der skal ske i løbet af ugen, men her er lidt praktiske informationer. Mandag er normal

Læs mere

Kære forældre! Kære alle. Hej SFO-forældre. Hej forældre i 0.klasse. Fredag den 6. januar 2012

Kære forældre! Kære alle. Hej SFO-forældre. Hej forældre i 0.klasse. Fredag den 6. januar 2012 Kære forældre! Fredag den 6. januar 2012 Kære alle Velkommen tilbage til et nyt halvår på friskolen. Jeg håber, at I alle har haft en god juleferie også dem af jer, som har skullet arbejde nogle af dagene

Læs mere

Vi er endnu plaget af influenza blandt elever og lærere. Der har været stort fravær i denne uge. Rengøring i den kommende periode udføres af:

Vi er endnu plaget af influenza blandt elever og lærere. Der har været stort fravær i denne uge. Rengøring i den kommende periode udføres af: Uge 11 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 I de næste 3 uger får vi besøg af praktikanter

Læs mere

Hold Øje uge 40. https://docs.google.com/forms/d/1illuaadzzatm8- _OI27vGpXlUU92DSU50xfON0dAgr4/viewform?usp=send_form. Samba samba samba.

Hold Øje uge 40. https://docs.google.com/forms/d/1illuaadzzatm8- _OI27vGpXlUU92DSU50xfON0dAgr4/viewform?usp=send_form. Samba samba samba. Hold Øje uge 40 Samba samba samba. Se mere på www.facebook.dk/boernenesfriskole.dk En dejlig uge på BØF. I går torsdag var der dels projekt- fortælling, hvor overbygningen overraskede med en lille Samba

Læs mere

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære alle sammen. Så er det ved at være tid til forældremøde. På tirsdag kl. 19.00 mødes vi i Baunen og starter fælles. Hvis I ikke allerede har set indbydelsen/dagsordenen,

Læs mere

Uge 8 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Aktuelt

Uge 8 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Aktuelt Uge 8 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Så er vi tilbage efter vinterferien.

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

I næste uge holder vi vinterferien og der har været et par snefnug udenfor vinduerne i dag.

I næste uge holder vi vinterferien og der har været et par snefnug udenfor vinduerne i dag. Uge 6 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Så er denne uge ved at være

Læs mere

Jeg skal ikke med på VIA, så jeg er på skolen. I må meget gerne selv aftale det med læreren.

Jeg skal ikke med på VIA, så jeg er på skolen. I må meget gerne selv aftale det med læreren. UGEBREV nr. 28 uge 11 Årgang 6 Tidlig Sfo Efter påskeferien, nærmere bestemt fredag den 1. april, kommer der nye børn på friskolen. Der starter 9 børn i Tidlig SFO, som selvfølgelig bliver til den nye

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6 UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6 Tusind tak Til alle for en fantastisk hyggelig julefest i lørdags. Det var rart igen igen at opleve den gode stemning, når vi samles på friskolen for at fejre julen og hygge

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

Aktuelt. Rengøringen i den kommende periode udføres af: Fredag d. 28/11 08

Aktuelt. Rengøringen i den kommende periode udføres af: Fredag d. 28/11 08 Uge 48 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Tak til de forældre der gav

Læs mere

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder...

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Fredagsbrev Nr. 1 12. aug. 2011 Bakkelandets Friskole 9. skoleår Kære forældre Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Bakkelandet har været

Læs mere

Ugebrevet i næste uge indeholder (om alt går vel) skoleskema, ferieplan og rengøringsplan for det kommende skoleår.

Ugebrevet i næste uge indeholder (om alt går vel) skoleskema, ferieplan og rengøringsplan for det kommende skoleår. Uge 24 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Lige rundt om hjørnet venter

Læs mere

Ugebrev 17 Indskolingen 2015

Ugebrev 17 Indskolingen 2015 Ugebrev 17 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolings forældre Allerførst en stor ros til jeres børn for den opmærksomhed og interesse de viste onsdag morgen i forbindelse med fortællingen fra vores

Læs mere

Ugebrev uge 33 gruppe 2

Ugebrev uge 33 gruppe 2 Ugebrev uge 33 gruppe 2 Vi er kommet godt i gang med den første uge. Vi har fået 2 nye elever i gruppe 2. Det er Simone, der er kommet tilbage til 2. klasse og Mikkel, der er kommet i 2. klasse, da Simested

Læs mere

Ugebrev uge 41 gruppe 2

Ugebrev uge 41 gruppe 2 Ugebrev uge 41 gruppe 2 Så blev det endeligt tid til ugebrev igen. Det har jo været en tid med vikarer, da jeg har været syg. Jeg tror dog at det er gået ok. Vi var jo på besøg på en æbleplantage i sidste

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

MultiBultiFag: Torsdage uge 48-6

MultiBultiFag: Torsdage uge 48-6 Ugebrev 03 Indskolingen September 2015 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. Vi håber, I alle har haft en dejlig juleferie og er kommet godt ind i det nye år. Vi er i fuld gang igen i alle klasserne

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Så blev det uge 45 og det stod der også i ugebrevet i sidste uge. Sommetider kan det være godt at være forud for sin tid!

Så blev det uge 45 og det stod der også i ugebrevet i sidste uge. Sommetider kan det være godt at være forud for sin tid! Uge 45 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Så blev det uge 45 og det stod

Læs mere

Nyhedsbrev uge 35 2015

Nyhedsbrev uge 35 2015 Nyhedsbrev uge 35 2015 Side 1 God weekend Side 7 Filuren Side 2-3 Nyt fra Allan Side 8-9 Chromebooks Side 4 Høstfest Side 10 N/T med 4-5 klasse Side 5 Indvielse af vuggestuen Side 11-13 Børnehaven Side

Læs mere

Ugebrevet i denne uge optager i den aktuelle klumme en del spalteplads. Vi håber at det på trods, vil give jer tid til at læse det hele.

Ugebrevet i denne uge optager i den aktuelle klumme en del spalteplads. Vi håber at det på trods, vil give jer tid til at læse det hele. Uge 8 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460. Aktuelt Tilbage fra vinterferie hvor

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

Julefest på BØF. Torsdag d. 4. december Fra 15.30-17.30 Slår frits dørerne op for Årets julefest

Julefest på BØF. Torsdag d. 4. december Fra 15.30-17.30 Slår frits dørerne op for Årets julefest Hold øje uge 47 Sidste efterårsmåned er ved at rinde ud. En enkelt uge har vi tilbage, før julemåneden og dermed vinteren er over os. På den ene side er der stadig lang tid til årsskiftet, og samtidigt

Læs mere

Ferielukket i alle afdelinger

Ferielukket i alle afdelinger Fredagsbrev - uge 26-27. juni 2014 Bakkelandets friskole, børnehaver og vuggestue ønsker alle en rigtig god sommer. Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk

Læs mere

UGEBREV nr. 31 uge 15

UGEBREV nr. 31 uge 15 UGEBREV nr. 31 uge 15 Mange tak På vegne af bestyrelse, personale og børn vil jeg gerne sige mage tak til alle de fremmødte til vores arbejdslørdag i lørdags. Det var en hyggelig dag, hvor vi fik lavet

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Fredagsbrev uge 22. . Bestillingerne af DVD'er med musicalen er nu i gang. Tirsdag er sidste frist.

Fredagsbrev uge 22. . Bestillingerne af DVD'er med musicalen er nu i gang. Tirsdag er sidste frist. Fredagsbrev uge 22 Kære forældre Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan på Udefriskolen. Det viste sidste uges musical, som var et enestående projekt, hvor alles kompetencer og ressourcer kom i

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

Skolebussen vender efter juleferien kørselsruten om eftermiddagen. Hjemkørslen foregår efter flg. tidsplan:

Skolebussen vender efter juleferien kørselsruten om eftermiddagen. Hjemkørslen foregår efter flg. tidsplan: Uge51 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Hermed kalenderårets sidste

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Tak for samarbejdet.. Forældreoverdragelse i januar.. Møde aflyst og det betyder, at plan først kommer i uge 1 Biografbillet til

Tak for samarbejdet.. Forældreoverdragelse i januar.. Møde aflyst og det betyder, at plan først kommer i uge 1 Biografbillet til Fredagsbrev -- uge 50 - d. 16. december 2011 FredagsBREV Glædelig jul og godt nytår til alle på Bakkelandet Personalet i Bakkelandets vuggestue, børnehave og friskole Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Nyt fra AKT. Nyt barn. Benjamin starter i klassen efter efterårsferien. Benjamin går i 2. klasse. Velkommen til Benjamin og hans familie.

Nyt fra AKT. Nyt barn. Benjamin starter i klassen efter efterårsferien. Benjamin går i 2. klasse. Velkommen til Benjamin og hans familie. Nyt fra AKT Forældremøde Vi siger tak for et godt og konstruktivt forældremøde d. 15 september. Som noget nyt blev halvdelen af mødet holdt i de to grupper. Som ansatte oplevede vi det som noget positivt.

Læs mere

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013 Nyhedsbrev Hammerum, den 11. april 2013 Det er ved at være længe siden, I sidst har modtaget et nyhedsbrev, og derfor bliver dette i høj grad en opsummering af nogle af de aktiviteter, der har fundet sted

Læs mere

Vi ses igen til første mødedag: Onsdag den 12. august, kl. 17.00-20-00.

Vi ses igen til første mødedag: Onsdag den 12. august, kl. 17.00-20-00. Aktuelt Uge 26 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Her kommer så skoleårets

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Hold Øje uge 2. Nå, men velkommen tilbage. Husk Vinterfest fredag d. 23/1 og AftenBØF på næste torsdag http://goo.gl/forms/7jxvc4g43o

Hold Øje uge 2. Nå, men velkommen tilbage. Husk Vinterfest fredag d. 23/1 og AftenBØF på næste torsdag http://goo.gl/forms/7jxvc4g43o Hold Øje uge 2 Jo jo, så er vi i gang igen. Sikke en dejlig uge med veloplagte børn, forældre og voksne. Sådan en juleferie er ikke sådan at kimse af. Og se nu bare hvordan vi voksne har savnet børnene.

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2015

Ugebrev 34 Indskolingen 2015 Ugebrev 34 Indskolingen 2015 Fælles info bh. kl. og 1.kl (info for 2. og 3. klasse i lejrskoleseddel) : Kære forældre til bh.kl. og 1. kl. Kommende uge er hjemgruppeuge, så ugen kommer ikke til at ligne

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Vi har konstateret lus i rigtigt mange klasser. Vær søde at få børnene set efter i ferien.

Vi har konstateret lus i rigtigt mange klasser. Vær søde at få børnene set efter i ferien. Uge 6 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Efter en forrygende filmuge

Læs mere

Aktuelt. Der sker altid en masse spændende aktiviteter når vi har temauger. I kan læse mere herom inde i ugebrevet.

Aktuelt. Der sker altid en masse spændende aktiviteter når vi har temauger. I kan læse mere herom inde i ugebrevet. Uge 11 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Så er her igen friske frejdige

Læs mere

Aktuelt. Rengøring i den kommende periode udføres af: Lørdag d. 17/1 09

Aktuelt. Rengøring i den kommende periode udføres af: Lørdag d. 17/1 09 Uge 3 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Det var så den første temauge

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

ma ti on to fr lø sø

ma ti on to fr lø sø Ventilen-nyt N ovember ma ti on to fr lø sø 1 Bowling 14-16.45 2 Hal 14-16 3 AFTEN Pigeklub (alle) 4 Svømning 5 6 7 AFTEN Hjemmehyg 8 9 Hal 14-16 10 AFTEN Svømmehal 11 Overnatning til lørdag 4-5 klasse

Læs mere

Aktuelt. Godt Nytår! Forældrerengøringen starter også op igen. Følgende forældre står for rengøringen den kommende periode:

Aktuelt. Godt Nytår! Forældrerengøringen starter også op igen. Følgende forældre står for rengøringen den kommende periode: Uge1 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Godt Nytår! Det var også temaet

Læs mere

Afgangseksamen nærmer sig!

Afgangseksamen nærmer sig! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Afgangseksamen nærmer sig! Mens foråret så småt meldte sig, fik vi hold på terminsprøverne for de 24 afgangselever. Der er nu en god måned til at finpudse fagligheden

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Ugebrev 3 Indskolingen 2015

Ugebrev 3 Indskolingen 2015 Ugebrev 3 Indskolingen 2015 Fælles info: Intet fælles i denne uge Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. klasse 2. og 3. klasse 2 Julie Liv Gustav 3 Laurits Lucas Isabella Info fra grupperne: Børnehaveklassen:

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010 Nyt fra 0. årgang Siden sidste nyhedsbrev har vi haft rigtig travlt med meget hemmelige ting. Vi kan dog afsløre så meget, at børnene har været meget nysgerrige, interesserede og kreative i processen!

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Aktuelt. Elevbillederne er sent med sammen med ugebrevet. Efterlysning: Amalie fra Bh klassen har mistet et par sorte puma sko, str.

Aktuelt. Elevbillederne er sent med sammen med ugebrevet. Efterlysning: Amalie fra Bh klassen har mistet et par sorte puma sko, str. Uge38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Tak til alle forældrene som

Læs mere

Dette frivillige forældretilsyn er et supplement til det af generalforsamlingen besluttede eksterne tilsyn.

Dette frivillige forældretilsyn er et supplement til det af generalforsamlingen besluttede eksterne tilsyn. Forældretilsyn 2014 Guldbæk Friskole Det fremgår af Guldbæk Friskoles retningslinier vedrørende tilsyn og friskolelovens 9, stk. 1, at: " Det påhviler forældrene til børn i en fri grundskole (forældrekredsen)

Læs mere

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6

UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6 UGEBREV nr. 15 uge 48 Årgang 6 Næste uge er Juletemauge. En uge der er fyldt med traditioner og faglig viden. Her vil I kunne møde alt fra engle og kameler fra krybbespillet over yndige Luciabrude til

Læs mere

Aktuelt. Rengøring i den kommende periode udføres af: Lørdag den 30/4 Betalt Rengøring

Aktuelt. Rengøring i den kommende periode udføres af: Lørdag den 30/4 Betalt Rengøring Uge 14 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Ovenpå en fantastisk dejlig

Læs mere

Velkommen til. Kongehøjskolens SFO og Klub

Velkommen til. Kongehøjskolens SFO og Klub Velkommen til Kongehøjskolens SFO og Klub Velkommen til Kongehøjskolens SFO og Klub Kongehøj Kongehøjskolen er en ny skole med kun et par år på bagen. Der er ca. 885 elever på hele skolen, hvoraf de 320

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

AUGUST-NYT. fra Kundby Skole

AUGUST-NYT. fra Kundby Skole AUGUST-NYT fra Kundby Skole D. 14. august 2009 Kære børn og forældre. Hermed dette skoleårs første månedsnyt. I onsdags bød vi for første gang velkommen til vores nye børnehaveklasse og deres forældre,

Læs mere

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk 12 kan der være oplæg fra enten personalet eller andre,

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole fredag d. 2. december 2010

Fredagsbrev. Århus Friskole fredag d. 2. december 2010 Fredagsbrev Århus Friskole fredag d. 2. december 2010 Julemåneden er kommet godt i gang. Der bliver klippet julepynt til den helt store guldmedalje og i SFO en er det store julepakke-show gået i gang.

Læs mere

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon S K O L E N Y T Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes Francis Bacon Vildbjerg Skole November 2011 November 2011 1. Åbent hus for forældre 3.A skole/hjem

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Indledning: Velkommen til årets generalforsamling, og det er mig en glæde at kunne fortælle om de ting, der er sket i 2013 Dagmar har i 2013 besluttet

Læs mere

I næste uge er der både temauge for lille- og mellemgruppen og de ældste elever har projektuge.

I næste uge er der både temauge for lille- og mellemgruppen og de ældste elever har projektuge. Uge 12 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Det er svært hvad man skal

Læs mere

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til!

Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle af andre børn? Ellers skal vi nok hjælpe dig til hurtigt at falde til! Kære Vi glæder os til, at du skal begynde her i Herslev Børnehus Vi byder dig velkommen dag d. /, kl. hvor vil tage imod dig og din mor og far. Vi håber, at du glæder dig. Måske kender du allerede nogle

Læs mere

Hold Øje uge 23. En helt fantastisk Grundlovsdag på BØF!

Hold Øje uge 23. En helt fantastisk Grundlovsdag på BØF! Hold Øje uge 23 En helt fantastisk Grundlovsdag på BØF! Hele skolen havde demokratidag torsdag. Alle klasser havde på sidste demokratidag (1. maj) udvalgt et tema, som de ville arbejde med. Nærmere bestemt

Læs mere

bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535

bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535 bbb Børnebiksen, december 2015. Ørbækvej 34, Svendborg, kontor 42912080 Biksen 23927149, Banjen 23921749, udegruppe 93991535 Nyt fra kontoret: Så blev det december og årets sidste måned, som vil indeholde

Læs mere

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget.

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget. Bilag 4 Visualiserings interview Fortaget af 4 omgange i Film-X, København Frederik 5. B I: Hvad er det du tegner? F: Jeg tegner hvor at vi er i gang med at optage og hvordan det ser ud med at man kan

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

2. - 5. klasse til tandlæge. Afhentes på skolen kl. 8.00 og retur kl. 11.00. Bus kører. Fælles fødselsdag på friskolen

2. - 5. klasse til tandlæge. Afhentes på skolen kl. 8.00 og retur kl. 11.00. Bus kører. Fælles fødselsdag på friskolen Fredagsbrev -- uge 3 - d. 20. januar 2012 FredagsBREV Tak til jer forældre som overtog skolen torsdag og fredag i denne uge. Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk

Læs mere

Nyhedsbrevet. Årgang 21 - Nr. 4 - Maj 2015

Nyhedsbrevet. Årgang 21 - Nr. 4 - Maj 2015 Nyhedsbrevet Årgang 21 - Nr. 4 - Maj 2015 Til forældre og voksne Alle mand er klar og pludselig var den der, den længe ventede pavillon, den kom som så meget andet, dalende ned fra himlen en tidlige fredag

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 6. november 2015 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 840 Næste uge: 10.november 11.november 12.november 12. november 12.november 13.november Lærermøde + P-møde Spireloppen Disco-fest Clark på kursus

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk

SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk SEPTEMBER-NYT Fra Katrinedalskolen Afdeling Kundby www.katrinedalskolen.dk Kære børn og forældre. Den 3.september 2012 Katrinedalskolen er en realitet og vi er bestemt kommet godt fra start her i Kundby.

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger 20011-2012 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang fra skolegården) Kontingent: Børn/junior Voksne over 21 år Støttemedlemmer Landsforeningen

Læs mere

Ugebrev 43 Indskolingen 2015

Ugebrev 43 Indskolingen 2015 Ugebrev 43 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære forældre i indskolingen Vi håber I har haft en god efterårsferie. Det var en fornøjelse at være sammen med børnene til Trim-dag, selvom ruten i år var hård

Læs mere

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter.

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter. Uge 35 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Desværre var vores modstandere

Læs mere

FredagsBREV. Indhold:

FredagsBREV. Indhold: Onsdagsbrev -- uge 20 - d. 16. maj 2012 FredagsBREV Kan vi låne en trailer..? Kan vi få hjælp til slutrengøring på lejr? Kan vi få hjælp til at flytte en dør? Ring blot Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888

Læs mere

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Maj og juni 2011 Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Ta med en tur på BAKKEN - Ishøj - for nu er foråret kommet Adresse: Krumtappen Østerhøj Bygade 48 2750 Ballerup

Læs mere