On-line røntgeninspektion af store fødevareprodukter og kasser med pakninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "On-line røntgeninspektion af store fødevareprodukter og kasser med pakninger"

Transkript

1 On-line røntgeninspektion af store fødevareprodukter og kasser med pakninger Af Jørgen Rheinlænder, Direktør, InnospeXion ApS. INTRODUKTION Røntgenteknologi er i de senere år blevet anvendt i højere grad til on-line applikationer, blandt andet til kontrol af fødevarer. Røntgensystemer detekterer afvigelser i produktet. Når et fremmedlegeme detekteres vil systemets PLC styre signalgivning til sorteringsenheder tilkoblet produktionslinjen. Inspektionen sker oftest på u-emballerede eller individuelt pakkede produkter. Selvom der er et ønske om at inspicere pakker med multiple produkter, er det oftest ineffektivt eftersom at røntgenteknologien ikke er særligt følsom for store pakker og/eller store produkter. InnospeXion har udviklet en ganske unik røntgenteknologi der er kendetegnet ved en ekstrem høj billedkvalitet samtidigt med en høj scanningshastighed. Billedopsamlingen foregår med en udlæsning af 300 billeder i sekundet, ved en opløsning ned til 0.1 mm. Samtidigt er teknikken ekstremt følsom, hvilket sikrer at man opnår en meget høj kontrast selv for materialer der er meget ens. Teknologien har vist sin styrke i adskillige sammenhænge for eksempel i forhold til on-line karakterisering af bagværk, kiks, og småkager, hvor det er homogenitet, størrelse og eventuelle fremmedlegemer der er centrale sorteringsparametre. Teknologien er også særdeles egnet til detektion af ben i fisk og kylling, som grundet en lille kontrastforskel er vanskelige at detektere med almindelig røntgenteknologi. Den særligt følsomme røntgenteknologi er for nyligt videreudviklet til inspektion af store produkter, samlede produkter og pakninger med mange enheder. Det nye system er udviklet til detektion af ukurante produkter, produkter med indre og ydre tolerancefejl, fremmedlegemer og fejl i lukning eller pakning. Systemet egner sig til såvel pakkede som u-pakkede produkter, og er designet i overensstemmelse med EHEDG s retningslinjer omkring hygiejnisk design. Anvendelserne spænder fra store produkter som osteblokke, frosne fiskeblokke og andre kødblokke, mindre kartoner med individuelle pakninger, og emner pakkede i sække og større poser.

2 Fig. 0. Inspektion af kartoner med pakkede produkter, råvarer i blokke og i sække er ofte en udfordring fordi teknologien ikke kan give tilstrækkelig information om indholdet, dets fordeling og tilstedeværelsen af fremmedlegemer. Ny røntgenteknologi giver den tekniske fordel som gør at inspektion af store produkter også kan være kost-effektiv.

3 Fig. 1. InnospeXion s nye røntgensystem til store produkter og pakker ses her integreret med en rejektbane for afvigende produkter. Systemet tillader detektion af afvigelser ned til 0.2 mm, og kan leveres integreret med produktionslinjen, for eksempel vedrørende kontrol og overvågning. Systemet retter sig mod u-emballerede produkter, pakker, sække, bloke, m.v., er fødevaregodkendt og bygget efter EHEDG s anbefalinger. RØNTGENINSPEKTION AF STORE PRODUKTER Der er et stigende behov for inspektion af færdigtpakkede produkter i karton, og i sække, men også store fødevareprodukter som kødblokke og oste. For pakkede kartoner kan røntgenteknologien give vigtig information om: - Antal pakker i kartonen; - Helheden, integriteten, komplethed og vægt af hver enkelt pakning; - Tilstedeværelsen af ikke-konforme pakker eller objekter i kartonen; - K ontaminering af hver enkel pakning ; - Helheden af pakningen. For store produkter, f.eks. produkter i blokform (fisk, kød, m.v.), store oste, produkter i sække, er behovet blandt andet at: - Validere indholdet i forhold til fremmedlegemer; - Verificere produktets struktur, produktmængde, og homogenitet; - Verificere produktets udseende og fordeling i pakken; - Verificere pakningens helhed og evt. pakningens lukning (forsegling).

4 Som det fremgår, er røntgeninspektion en oplagt metode. Problemet er blot, at almindelige røntgensystemer har en billedkvalitet som kun i begrænset omfang gør teknologien anvendelig. InnospeXion s lav-energi teknologi bibringer en helt unik kontrast som, tilligemed den meget lille pixelstørrelse (0.1 mm), netop betinger ovenstående anvendelser. Fig. 2. Røntgenbillede af fire frosne pizzaer i pakker, med forskellige test-ark med fremmedlegemer placeret på toppen. Systemet kan detektere stålwire ned til 0.2 x 5.0 mm, rustfri stålkugler ned til 0.3 mm, og glaskugler ned til 1.0 mm. Igennem de sidste par år har InnospeXion arbejdet med at integrere denne teknologi med bredere transportbånd og med højere, større og tungere produkter. Resultatet er et system som er gennemtestet on-line over et år, og som giver kontrastrige røntgenbilleder med en detektionsgrænse ned til 0.3 mm, selv for tykke og kompakte produkter. PRODUKTINFORMATION GENNEM RØNTGENINSPEKTION Et røntgensystem registrerer svækkelsen af røntgenstråler gennem et emne. Svækkelsen afhænger af sammensætning og tykkelse (densitet). Derfor kan gråtonevariationerne i røntgenbilledet af et emne korreleres til detaljer som man ønsker at monitorere eller at kontrollere. Det kan f.eks.være at kvantificere fordelingen af komponenter i en blanding, eller at fastlægge homogeniteten af et produkt. Informationen kan også benyttes til kvantificering af den indre struktur, indre størrelser, og f.eks. dimensioner af huller og kaviteter i bl.a. oste (se nedenfor), ligesom detektion af afvigelser og fremmedlegemer i pakkede og u-pakkede produkter. Generelt er informationen i et røntgenbillede meget stor, og det kan derfor skabe basis for en detaljeret monitorering af et produkts ensartethed. Systemet kan indstilles til at give alarm når homogeniteten på den ene eller anden måde kommer i nærheden af en fastsat tolerance. Det giver således mulighed for rettidig omhu og momentan korrektion af processer der skaber afvigelser.

5 Fig. 3. Røntgenbillede af to stablede kartoner med 50 grams kaffepulver poser, med indlagte testark med fremmedlegemer: rustfri stålwire (fra 0.9 x 5.0 mm ned til 0.2 x 5.0 mm), rustfri kugler (Ø 0.8 mm ned til 0.3 mm), og glaskugler (fra Ø 6.0 mm til 1.0 mm). AUTOMATION OG PROCESKONTROL MED RØNTGENTEKNOLOGI Et moderne røntgensystem er ikke et stand-alone system. For de fleste industrielle anvendelser er det et krav at systemet kan integreres på produktionslinjen, og styres sammen med tilstødende maskiner og transportbånd. Det kræver at røntgensystemet er designet hertil, og at systemet har kontrol over indførte, udførte og rejektede produkter. I flere tilfælde er røntgensystemet indstillet til en specifik tidsstyring som angives af en central styring af linjen. Det kræver styr på tidsparametre og sikker kommunikation mellem enhederne. Når røntgensystemet identificerer et afvigende produkt som skal rejektes, vil selve røntgenbilledet og visse billedanalyseparametre automatisk gemmes. Produktet rejektes, dvs frastødes fra produktionslinjen over på et rejekt-bånd. Rejekt-banen er overvåget således at røntgensystemets PLC kan sende besked videre til den centrale linjekontrol når en aktion fra en operatør er nødvendig. Det kan f.eks. være en alarm når multiple udsmidninger sker, og/eller hvis rejektbanen er ved at være fuld. Det automatiske funktionsniveau kan skræddersys den aktuelle fremstillingslinje og kan indarbejdes således at røntgensystemet kan give en tidlig besked når et produkts tolerancer er ved at nå en grænse. Dermed kan afvigelser korrigeres hurtigt, og inden de bliver til egentlige fejl. En sådan intelligent fremstillingskontrol giver mulighed for betydelige besparelser.

6 Fig. 4. Røntgenbillede af en stor osteblok, visende en utilsigtet stor huludvikling. Ostene kan kvantificeres kvalitetsmæssigt i forhold til deres indre struktur, og f.eks. frigives til salg eller forarbejdning hvis huludviklingen bliver uhensigtsmæssig i forhold til ostens kvalitetsparametre. EFFEKTIVITETEN AF RØNTGENBASERET PROCESKONTROL Et røntgensystem opsamler meget store datamængder vedrørende den produktion som scannes. Desværre anvendes i dag en meget lille del af den information som ellers kan give producenter ny viden om processer, materialer, fremstillingsparametre, m.m. Det skyldes blandt andet at anvendelsen af traditionelle røntgensystemer i fødevaresektoren oftest betinges af en slutkundes krav. Der er derfor ingen umiddelbar intern interesse i data, på trods af den værdi de kan bibringe. Værdien bliver særligt relevant når billedkvaliteten er så god at de kvantitative mål der udtrækkes bliver ret præcise og pålidelige. Det giver mulighed for nye anvendelser, hvor det ikke alene er slutproduktet og eventuelle fremmedlegemer som er interessant. For råvarer kan formålet være at forbedre sorteringsgraden for at øge udnyttelsen og give øget værdi, eksempelvis. I forhold til anvendelsen af røntgeninspektion er det vigtige at indse at teknologien giver mulighed for meget mere end en simpel go/no go beslutningstagen. Dermed øges værdien af en røntgeninspektion kraftigt, fordi go/no go sorteringen basalt set er værdiløs for producenten i forhold til produktets fremstillingsomkostninger og værdi. Ved bedre dataudnyttelse kan omkostninger reduceres, spild mindskes, værdien af råmaterialer mindskes og man kan stadig producere i forhold til slutkunders inspektionskrav. Når røntgenteknologi overvejes til proceskontrol bør systemet placeres så tæt ved processen som muligt. Ulempen ved at bruge teknologien til kontrol af pakkede produkter i kasser er, at fejl findes alt for sent til at foretage korrigerende handlinger. Der ligger dog en sund filosofi i at inspicere når alle processer er tilendebragt. Verdensklasse røntgenbilleder InnospeXion arbejder med en røntgenteknologi som giver billeder i den absolutte verdensklasse. Derfor er datagrundlaget for den bedst mulige billedbehandling tilstede, og materiale og produktsortering kan ske ud fra de bedste forudsætninger. InnospeXion er en dansk vækstvirksomhed, der producerer verdens eneste lav-energi røntgensystem til kontinuert, on-line produktionsautomation. Se mere på

April 2009 Fordærvede fødevarer og fødevarer med farlige fremmedlegemer: Nyt lav energi røntgen system med hygiejnisk design er løsningen

April 2009 Fordærvede fødevarer og fødevarer med farlige fremmedlegemer: Nyt lav energi røntgen system med hygiejnisk design er løsningen April 2009 Fordærvede fødevarer og fødevarer med farlige fremmedlegemer: Nyt lav energi røntgen system med hygiejnisk design er løsningen Fødevare sikkerhed er et vidt begreb. Aktuelt er der særligt fokus

Læs mere

Danske lav-energi røntgen systemer vinder indpas i USA & Japan

Danske lav-energi røntgen systemer vinder indpas i USA & Japan Juni 2011 Danske lav-energi røntgen systemer vinder indpas i USA & Japan Jørgen Rheinlænder, InnospeXion ApS Lav-energi røntgen teknologi er en ny teknik der i modsætning til konventionelle røntgen systemer

Læs mere

Cabinplant. Sardin pakke linje med Robot og Vision teknologi

Cabinplant. Sardin pakke linje med Robot og Vision teknologi Cabinplant Sardin pakke linje med Robot og Vision teknologi Cabinplant A/S Jesper Kofoed. Project Manager. R&D. Ingeniørens Produkt pris 2011: Produktion/maskiner/transport Robotanlæg til trimning og pakning

Læs mere

TRU-TRACK BÅNDOPRETTER

TRU-TRACK BÅNDOPRETTER TRU-TRAK BÅNOPRTTR llegaard tilbyder Tru-Trac båndoprettere, som er et af verdens førende produkter til løsning af problemer med tracking og tilpasning af transportbånd. Vi leverer et komplet sortiment

Læs mere

DEN NYE STANDARD FOR IP-KAMERAER MADE BY ABUS

DEN NYE STANDARD FOR IP-KAMERAER MADE BY ABUS DEN NYE STANDARD FOR IP-KAMERAER MADE BY ABUS 1 1 Hvad har videoinstallatøren brug for? Inden vi udviklede vores nye IP-kameraer, lyttede vi til andre. Vi ville gerne vide, hvad der er vigtigst for dig,

Læs mere

TRU-TRAC BÅNDOPRETTER

TRU-TRAC BÅNDOPRETTER TRU-TRAC BÅNOPRTTR llegaard tilbyder Tru-Trac båndoprettere, som er et af verdens førende produkter til løsning af problemer med tracking og tilpasning af transportbånd. Vi leverer et komplet sortiment

Læs mere

Oversigt over produktfamilier. MRS6000 Synlig forskel takket være flere lag 3D-LIDAR-SENSORER

Oversigt over produktfamilier. MRS6000 Synlig forskel takket være flere lag 3D-LIDAR-SENSORER Oversigt over produktfamilier Synlig forskel takket være flere lag Fordele A RSKEL TAKKET VÆRE FLERE LAG B C D E Med 24 positioner er der næppe noget, der kan skjule sig F 3D-LiDAR-sensoren s effektivitet

Læs mere

Detektion af fremmedlegemer hvad kræver kunder og fødevarestandarder. Carsten Christensen, Kvalitetsdirektør

Detektion af fremmedlegemer hvad kræver kunder og fødevarestandarder. Carsten Christensen, Kvalitetsdirektør Detektion af fremmedlegemer hvad kræver kunder og fødevarestandarder Carsten Christensen, Kvalitetsdirektør Agenda: Kort præsentation af Tulip Fødevarestandardernes krav IFS ver. 6 BRC ver. 6 Kundernes

Læs mere

WITTMANN BATTENFELD med innovative produkter og processer på Fakuma 2011

WITTMANN BATTENFELD med innovative produkter og processer på Fakuma 2011 Juli 2011, Kottingbrunn/Østrig PRESSEMEDDELELSE WITTMANN BATTENFELD Fakuma WITTMANN BATTENFELD med innovative produkter og processer på Fakuma 2011 På Fakuma, den internationale fagmesse for plastforarbejdning,

Læs mere

GYRO. Den perfekte løsning til finish-slibning, mellemslibning og afgratning. Til træ, metal og kunststof. Oscillerende slibeteknik

GYRO. Den perfekte løsning til finish-slibning, mellemslibning og afgratning. Til træ, metal og kunststof. Oscillerende slibeteknik R GYRO Den perfekte løsning til finish-slibning, mellemslibning og afgratning Oscillerende slibeteknik Til træ, metal og kunststof - et stærkt og effektivt maskinkoncept..! Et karakteristisk kendetegn

Læs mere

TOOLS TO TRUST. Værktøjer til sprøjtestøbning i medicoindustrien

TOOLS TO TRUST. Værktøjer til sprøjtestøbning i medicoindustrien TOOLS TO TRUST Værktøjer til sprøjtestøbning i medicoindustrien DEN MINDSTE DETALJE GØR DEN STØRSTE FORSKEL Nøjagtighed kræver indsigt i det, der er vigtigt for vores kunder og deres slutbrugere. Og det

Læs mere

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg?

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg? Nilan Calculator Passiv forvarmeveksling af luften via indbygget Heat-pipe, baseret på miljøvenligt kølemiddel Stort tilbehørs- og udvidelsesprogram Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling

Læs mere

Bisca A/S. Nordens største kiks og kagefabrik. Robotprojekter i en eksisterende fødevareproduktion. Rammer løsningerne virkeligheden?

Bisca A/S. Nordens største kiks og kagefabrik. Robotprojekter i en eksisterende fødevareproduktion. Rammer løsningerne virkeligheden? Bisca A/S Nordens største kiks og kagefabrik Robotprojekter i en eksisterende fødevareproduktion. Rammer løsningerne virkeligheden? Er fokus på funktioner altid det samme imellem leverandør og kunde? Hvordan

Læs mere

PanPac Engineering a/s

PanPac Engineering a/s PanPac Engineering a/s Robotpalletering Sækkefyldning Folievikling Robot palletering Hurtig og pålidelig palletering Få en hurtig, flot og pålidelig palletering PanPac er den bedste på markedet til at

Læs mere

CT scanning. www.zebicon.com. Med enestående service, professionelle teknikere og avanceret Computer Tomografi skaber Zebicon nye muligheder.

CT scanning. www.zebicon.com. Med enestående service, professionelle teknikere og avanceret Computer Tomografi skaber Zebicon nye muligheder. CT scanning Med enestående service, professionelle teknikere og avanceret Computer Tomografi skaber Zebicon nye muligheder. CT står for Computer Tomografi og er en scanningsmetode, der danner en digital

Læs mere

SmartInspector Danish Crown case story

SmartInspector Danish Crown case story SmartInspector Danish Crown case story Juni 2018 1 2018.06.27 Perspektivrigt projekt flytter grænser for visionbaseret kvalitetskontrol i Danish Crown TriVision har arbejdet med visioninspektion til kvalitetsstyring

Læs mere

MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera

MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera MIC-serien 550 Robust, udendørs PTZ-kamera 2 MIC-serien 550 Sætter standarden inden for overvågning Attraktivt, kompakt design til diskret integration i overvågningsmiljøer Robust, hærværkssikret konstruktion

Læs mere

LØFTEVOGNE - MULIGHEDER & EFFEKTIVITET

LØFTEVOGNE - MULIGHEDER & EFFEKTIVITET LØFTEVOGNE - MULIGHEDER & EFFEKTIVITET VI EFFEKTIVISERER ARBEJDSPROCESSER MED INTELLIGENTE LØFTE- OG TRANSPORTLØSNINGER 0M HOVMAND ( KUNDER ) Vores udstyr, mobile batteridrevne løfteenheder - vi kalder

Læs mere

2Fish projekt Inddragelse af fiskeriets servicefag i erhvervsuddannelsessystemet

2Fish projekt Inddragelse af fiskeriets servicefag i erhvervsuddannelsessystemet Kursusmodul til 2Fish projekt Inddragelse af fiskeriets servicefag i erhvervsuddannelsessystemet Kursustitel: Kursustype: Adgangsniveau: Kvalitetsstyring i seafood-produktion Kursus i kvalitetsstyring

Læs mere

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering GE Security VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering - viser årsagen, når alarmen går Hvad kan VVMIQ gør for dig? VVMIQ tilfører ekstra værdi til sikkerhedsløsninger, fordi den viser årsagen,

Læs mere

WE KNOW HOW. Produktivitet. Service & Montage. Ergonomi & Sikkerhed. Data. Kvalitet

WE KNOW HOW. Produktivitet. Service & Montage. Ergonomi & Sikkerhed. Data. Kvalitet WE KNOW HOW AVN Teknik implementerer tekniske løsninger, som sikrer ergonomisk korrekt materialehåndtering. Vores løsninger indebærer sikkerhed, planlægning, opfølgning og vedligeholdelse. Produktivitet

Læs mere

Bisca A/S. Nordens største kiks og kagefabrik. Teamwork, problemløsning, kommunikation og LEAN. Per Jensen Teknisk Chef

Bisca A/S. Nordens største kiks og kagefabrik. Teamwork, problemløsning, kommunikation og LEAN. Per Jensen Teknisk Chef Bisca A/S Nordens største kiks og kagefabrik Teamwork, problemløsning, kommunikation og LEAN Per Jensen Teknisk Chef Side 1 Hvem er vi? 2 Hvem er vi? 40.000 m3 under tag 18 produktions linier 16000 ton/år

Læs mere

Oversigt over produktfamilier. InspectorP64x Konfigurerbar. Programmerbar. Økonomisk. Hurtig. 2D-VISION

Oversigt over produktfamilier. InspectorP64x Konfigurerbar. Programmerbar. Økonomisk. Hurtig. 2D-VISION Oversigt over produktfamilier InspectorP64x Konfigurerbar. Programmerbar. Økonomisk. Hurtig. Fordele A ERBAR. PROGRAMMERBAR. ØKOURTIG. B C D E Udvid 2D-vision-sensorne InspectorP6xx s funktioner med SensorApps

Læs mere

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive Side 1 af 5 ISO/TS 16949 - Automotive Standarden ISO/TS 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen

Læs mere

Morten Bodilsen, Divisionsdirektør Elektriker, Automationsingeniør og HD-O. mob@kia.dk, +45 4080 0040

Morten Bodilsen, Divisionsdirektør Elektriker, Automationsingeniør og HD-O. mob@kia.dk, +45 4080 0040 Morten Bodilsen, Divisionsdirektør Elektriker, Automationsingeniør og HD-O mob@kia.dk, +45 4080 0040 Kjærgaard fakta Etableret i 1921 Leverandør af alt fra trykknapper til turnkey-projekter indenfor automation

Læs mere

EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet

EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet Varmestyringsmodulet, der kontrolleres fra EG Brandsoft kalenderen,

Læs mere

Vidensdeling og kontinuert uddannelse er nøglebegreber hos FH Automation A/S.

Vidensdeling og kontinuert uddannelse er nøglebegreber hos FH Automation A/S. FH Automation A/S Rådgivning og Automa-tion indenfor: Scada PLC Drives & Motion Robotteknologi El-Tavler Elektrisk & Mekanisk Service Hos FH Automation har vi mange års erfaring med automatisering, og

Læs mere

Teglværksvej 1b - 5 DK-9881 Bindslev Tel.: +45 98 93 87 88 Fax: +45 98 93 84 32 www.multilak.dk e-mail: multilak@multilak.dk

Teglværksvej 1b - 5 DK-9881 Bindslev Tel.: +45 98 93 87 88 Fax: +45 98 93 84 32 www.multilak.dk e-mail: multilak@multilak.dk Hirtshals Multilak Bindslev Hjørring Frederikshavn Brønderslev Aalborg Pulverlakering I pulverlakeringsafdelingen råder vi over 2 top-moderne lakerings linier. Et automat anlæg og et manuelt anlæg. Vi

Læs mere

Måling af ledningsevne. I rent og ultrarent vand

Måling af ledningsevne. I rent og ultrarent vand Måling af ledningsevne I rent og ultrarent vand Anvendelse af ledningsevne Mest anvendt til kvalitets kontrol Overvågning af renhed på vand til processen Kontrol af vand i processen Kontrol af drikkevand

Læs mere

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KLOAKRØRSSYSTEM ULTRA DOUBLE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - Markedets mest komplette kloaksystem

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KLOAKRØRSSYSTEM ULTRA DOUBLE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - Markedets mest komplette kloaksystem UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KOAKRØRSSYSTE UTRA DOUBE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - arkedets mest komplette kloaksystem Uponor kloakrørssystem Ultra Double Et sikkert og omkostningseffektivt

Læs mere

TRANSPORT ENKEL OG LØNSOM MOBILITET LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT. The new approach to software. LittleBeacon

TRANSPORT ENKEL OG LØNSOM MOBILITET LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT. The new approach to software. LittleBeacon ENKEL OG LØNSOM LØSNING MED LITTLEBEACON TRANSPORT TRANSPORT MOBILITET The new approach to software LittleBeacon CASESTORY POUL SCHOU løser transport og logistik opgaver i hele Danmark fra deres domicil

Læs mere

Palletering Palleteringsrobotter Pallelastere Tilbehør

Palletering Palleteringsrobotter Pallelastere Tilbehør Palletering Palleteringsrobotter Pallelastere www.socosystem.com Palletering Indholdsfortegnelse Palleteringsrobotter Singlerobot Side 1 Komplet én-mands pakkeplads. Modulrobot Side 2 Modulrobotten har

Læs mere

Med AAMS spray scanneren, måles fordelingen af sprøjtevæsken. Væskens fordeling under sprøjtebommen afspejler kvaliteten af sprøjtearbejdet

Med AAMS spray scanneren, måles fordelingen af sprøjtevæsken. Væskens fordeling under sprøjtebommen afspejler kvaliteten af sprøjtearbejdet Med AAMS spray scanneren, måles fordelingen af sprøjtevæsken. Væskens fordeling under sprøjtebommen afspejler kvaliteten af sprøjtearbejdet undermarkforhold. Fordelingen måles med høj præcision, og uafhængig

Læs mere

MES Industriel IT SCADA Automation. Frontmatec. Fødevarer. (+45)

MES Industriel IT SCADA Automation. Frontmatec. Fødevarer. (+45) MES Industriel IT SCADA Automation Frontmatec Fødevarer (+45) 97 52 50 22 info@frontmatec.com www.frontmatec.com Tillad os at præsentere Frontmatec Vi har over 30 års erfaring med MES Industriel IT og

Læs mere

Moduler. Freight Volume SYSTEM. Intelligent Supply Chain. Systemet er opbygget i moduler som komplet, vil håndtere alle forsendelser.

Moduler. Freight Volume SYSTEM. Intelligent Supply Chain. Systemet er opbygget i moduler som komplet, vil håndtere alle forsendelser. Freight Volume SYSTEM Systemet er opbygget i moduler som komplet, vil håndtere alle forsendelser. Moduler Volumenmåler: Selve målingen foretages med lysgardiner som er meget robuste. Lyset er moduleret

Læs mere

TAGARNO AS Sandøvej 4 8700 Horsens Danmark Tel: +45 7625 1111 Mail: mail@tagarno.com

TAGARNO AS Sandøvej 4 8700 Horsens Danmark Tel: +45 7625 1111 Mail: mail@tagarno.com 8 TAGARNO AS Sandøvej 4 8700 Horsens Danmark Tel: +45 7625 1111 Mail: mail@tagarno.com TAGARNO 2 Hurtig billedtagning Split screen funktion Forstørrelse op til 320x Nem højdejustering SD-kort ESD Security

Læs mere

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk Energirigtig datacenter-køling InRack serverkøling & Det Intelligente Køleanlæg aircold.dk 2 350 dages frikøling giver økonomichefen rynker smilerynker! Aircold er et dansk ingeniør- og kølefirma, der

Læs mere

Håndtørrere Design, besparelse og effektivitet

Håndtørrere Design, besparelse og effektivitet Håndtørrere Design, besparelse og effektivitet Pure Solution Aps - Din professionelle leverandør af energibesparende håndtørrere www.puresolution.dk Er du til lynhurtig tørretid og lavt el-forbrug? Så

Læs mere

Nordisk innovation Porduktkatalog

Nordisk innovation Porduktkatalog Nordisk innovation Porduktkatalog ROTTESPÆR TX11 STOPPER ROTTErne FØR DE GØR SKADE VA-godkendt på Teknologisk Institut Fra Ø100 til Ø200mm, også til strømpeforet rør i ovenstående dimensioner Udført i

Læs mere

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 Side 1 af 8 Så ligger det færdige udkast klar til den kommende version af ISO 9001:2015. Standarden er planlagt til at blive implementeret medio september 2015. Herefter har virksomhederne

Læs mere

AfiMilk. Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger

AfiMilk. Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger AfiMilk Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbesætninger AfiMilk Styringsværktøjer til maksimering af produktiviteten og øgning af overskuddet i malkekvægbrug

Læs mere

Leverandør af reservedele og pakkemaskiner

Leverandør af reservedele og pakkemaskiner Leverandør af reservedele og pakkemaskiner PTFE tapes PTFE belagt glasfi ber. Vi har en meget omfattende bestand af både klæbende og ikke klæbende PTFE belagt glasfi ber folier og svejsetråde og svejsebånd.

Læs mere

NATURLIG OG ØKOLOGISK JUICE OG LEMONADE FRA RYNKEBY

NATURLIG OG ØKOLOGISK JUICE OG LEMONADE FRA RYNKEBY NATURLIG OG ØKOLOGISK JUICE OG LEMONADE FRA RYNKEBY ØKOLOGI PÅ FARTEN Du ved det, og dine kunder ved det. Det skal gå hurtigt, det skal være lækkert og det skal allerhelst være økologisk. Derfor har Rynkeby

Læs mere

Ventilation med ECL Comfort 310

Ventilation med ECL Comfort 310 Ventilation med ECL Comfort 310 Én løsning til styring og overvågning Med ECL Comfort 310 kan I samle styring og overvågning af alle jeres anlæg ét sted. Udvid eksempelvis en eksisterende varme- og brugsvandsløsning

Læs mere

Identificering af teknologier som fiskeindustrien kan drage fordel af. Fra kød til fisk, Procesteknologisk innovation i fiskesektoren - FoodNetwork.

Identificering af teknologier som fiskeindustrien kan drage fordel af. Fra kød til fisk, Procesteknologisk innovation i fiskesektoren - FoodNetwork. Identificering af teknologier som fiskeindustrien kan drage fordel af Fra kød til fisk, Procesteknologisk innovation i fiskesektoren - FoodNetwork. Titel: Identificering af teknologier som fiskeindustrien

Læs mere

En omfattende række pneumatiske aktuatorer, der overholder EN ISO 5211, yder kompakt, pålidelig og økonomisk drift til alle typer turn-ventiler

En omfattende række pneumatiske aktuatorer, der overholder EN ISO 5211, yder kompakt, pålidelig og økonomisk drift til alle typer turn-ventiler En omfattende række pneumatiske aktuatorer, der overholder EN ISO 5211, yder kompakt, pålidelig og økonomisk drift til alle typer turn-ventiler Funktioner Generel anvendelse PremiAir-aluminiumsaktuatoren

Læs mere

Fakta om Fjerkræ. EU handelsnormer for Fjerkrækød 1

Fakta om Fjerkræ. EU handelsnormer for Fjerkrækød 1 EU handelsnormer for Fjerkrækød 1 Senest opdateret: Januar 2009 Siden 1990 har der eksisteret handelsnormer for fjerkrækød, der omsættes indenfor EU. Handelsnormerne er et sæt spilleregler for, hvordan

Læs mere

Beskrivelse af ansvarsfordeling mellem lagervirksomheder og de virksomheder, som oplægger

Beskrivelse af ansvarsfordeling mellem lagervirksomheder og de virksomheder, som oplægger NOTAT 20.07.2007 Beskrivelse af ansvarsfordeling mellem lagervirksomheder og de virksomheder, som oplægger fødevarer Baggrund Fødevarevirksomheders ansvar for at overholde fødevarelovgivningen er bestemt

Læs mere

Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959

Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959 Teknisk Meddelelse Nr. 64 / 17.01.2014 Forbedring af slukkefunktionen i overkørselsanlæg type DSB 1959 Forbedring af slukkefunktionen i relægruppeanlæg ved anvendelse af hjulsensor kombineret med enkel

Læs mere

Gentoftes kommentarer og overvejelser. Bygningschef ark maa Peter Hauch Gentofte Kommune

Gentoftes kommentarer og overvejelser. Bygningschef ark maa Peter Hauch Gentofte Kommune Gentoftes kommentarer og overvejelser Bygningschef ark maa Peter Hauch Gentofte Kommune Bygningsforvaltning eller FM? Gentofte Kommunes bygninger i tørre tal 296 +/- bygninger eller bebyggelser Ca. 500.000

Læs mere

OIS - Applikationskatalog

OIS - Applikationskatalog OIS - Applikationskatalog OIS arkitekturprodukter 25. januar 2018 Indledning Dokumentationen omkring OIS er struktureret med inspiration fra OIO Arkitekturguidens arkitekturreol, således at arkitekturprodukterne

Læs mere

Produktionslinie for PE-coating af karton ELOPAK A/S, Hovmarken 8, Lystrup

Produktionslinie for PE-coating af karton ELOPAK A/S, Hovmarken 8, Lystrup TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Produktionslinie for PE-coating af karton ELOPAK A/S, Hovmarken 8, Lystrup 31. august 2011 %/0)1!*1)*(* 2 3,!"#$% & '( )*(( +'( )*(( -. + )% )*(( ", )%)*() 4. " 52!" 65.2 '1*/()(7

Læs mere

Nr. 3, 3 øre rød. Ligesom alle kataloger registrerer den variant af Nr. 5, der har omvendt midtertryk:

Nr. 3, 3 øre rød. Ligesom alle kataloger registrerer den variant af Nr. 5, der har omvendt midtertryk: Forsøg på typebeskrivelse af Svendborg Bypostmærker Af Jan Roed, 23/7-2009 I Svendborg blev der udgivet følgende bypostmærker: Nr. 1, Nr. 2, 1 øre grøn 2 øre brun De blev alle udgivet i utakkede udgaver:

Læs mere

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system SSI-9001 IP65 GSM fjern kontrol og alarm system Installations vejledning SSIHuset v/svane Electronic ApS Vejledning Kontakt Tænd/sluk 1 - Strømforsyning: Forbundet til egen 12V / 1.5A strømforsyning (*)

Læs mere

DVT. - det sikre valg. DVT Hybrid IP Overvågning Kombinerer op til 64 IP og Analoge kameraer

DVT. - det sikre valg. DVT Hybrid IP Overvågning Kombinerer op til 64 IP og Analoge kameraer DVT - det sikre valg DVT Hybrid IP Overvågning Kombinerer op til 64 IP og Analoge kameraer INTELLIGENT TV OVERVÅGNING - INTRODUKTION DVT lancerer en ny serie af revolutionerende TV Overvågning, der især

Læs mere

Transport: En person kan let samle / adskille udstyret For at minimere løft, er Spray Scanneren udstyret med hjul der folder ned for ned transport.

Transport: En person kan let samle / adskille udstyret For at minimere løft, er Spray Scanneren udstyret med hjul der folder ned for ned transport. 03-10-2013 Med AAMS spray scanneren, måles fordelingen af sprøjtevæsken. Væskens fordeling under sprøjtebommen afspejler kvaliteten af sprøjtearbejdet undermarkforhold. Fordelingen måles med høj præcision,

Læs mere

ADAP-KOOL kompressorstyring. Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING

ADAP-KOOL kompressorstyring. Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING ADAP-KOOL kompressorstyring Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING ADAP-KOOL Solutions you can grow with Kompressorstyring og optimering ADAP-KOOL kølestyringer giver stor fleksibilitet

Læs mere

Denne spand vil frem i verden

Denne spand vil frem i verden Denne spand vil frem i verden Med sin store slidstyrke, mange anvendelsesmuligheder og sit hygiejniske design er denne 20-liter-spand en rigtig god investering. En alsidig problemløser, uanset hvordan

Læs mere

HACCP trin for trin. Af Liselotte Schou Hansen HACCP konsulent og dyrlæge

HACCP trin for trin. Af Liselotte Schou Hansen HACCP konsulent og dyrlæge HACCP trin for trin Af Liselotte Schou Hansen HACCP konsulent og dyrlæge Hvad er HACCP Hazard Analysis of Critical Control Points Eller på dansk: Risikoanalyse af Kritiske Styringspunkter HACCP er en metode

Læs mere

BULK/TUNG/SVÆR INDUSTRI GARANTI FOR OPTIMERET MATERIALEFLOW ØGET PRODUKTIVITET MÆRKBARE BESPARELSER INDIVIDUELLE LØSNINGER SPECIALISERET VIDEN

BULK/TUNG/SVÆR INDUSTRI GARANTI FOR OPTIMERET MATERIALEFLOW ØGET PRODUKTIVITET MÆRKBARE BESPARELSER INDIVIDUELLE LØSNINGER SPECIALISERET VIDEN GARANTI FOR OPTIMERET MATERIALEFLOW ØGET PRODUKTIVITET MÆRKBARE BESPARELSER INDIVIDUELLE LØSNINGER SPECIALISERET VIDEN LANDSDÆKKENDE DØGNSERVICE BULK/TUNG/SVÆR INDUSTRI SERVICE VI ER EKSPERTER I MATERIALEFLOW

Læs mere

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk

Energirigtig datacenter-køling. InRack serverkøling. & Det Intelligente Køleanlæg. aircold.dk Energirigtig datacenter-køling InRack serverkøling & Det Intelligente Køleanlæg aircold.dk 2 3 350 dages frikøling giver økonomichefen rynker smilerynker! Indhold Aircold er et dansk ingeniør- og kølefirma,

Læs mere

ZOOM IND PÅ KVALITET MED IQ-501, INTELLIGENT QUALITY CARE

ZOOM IND PÅ KVALITET MED IQ-501, INTELLIGENT QUALITY CARE ZOOM IND PÅ KVALITET MED IQ-501, INTELLIGENT QUALITY CARE INTELLIGENT QUALITY CARE IQ-501 2 ZOOM IND PÅ AUTOMATISERING Konica Minoltas Intelligent Quality Care-system er innovationen for printudbydere,

Læs mere

AfiAct II. Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling

AfiAct II. Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling AfiAct II Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling AfiAct II Fremtidens løsning til præcis aktivitetsmåling God fertilitetsstyring betyder, at køer kælver med optimale intervaller for at holde mælkeproduktionen

Læs mere

Procesudstyr, bi-produkt, Stålkonstruktioner, smedarbejde. KOM BARE IND

Procesudstyr, bi-produkt, Stålkonstruktioner, smedarbejde. KOM BARE IND Procesudstyr, bi-produkt, Stålkonstruktioner, smedarbejde. KOM BARE IND Industri, speciale i kundebaserede løsninger på et højt niveau. Vi har egen produktion og en industriafdeling der løser design &

Læs mere

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal.

Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Professional Series bevægelsesdetektorer Ved, hvornår alarmen skal lyde. Ved, hvornår den ikke skal. Nu med Antimask teknologi, flere zoner og spraydetektering Uovertrufne Bosch teknologier forbedrer detekteringsevnen

Læs mere

Oversigt over produktfamilier. Lector63x Intelligent. Fleksibel. Intuitiv. KAMERABASEREDE KODELÆSERE

Oversigt over produktfamilier. Lector63x Intelligent. Fleksibel. Intuitiv. KAMERABASEREDE KODELÆSERE Oversigt over produktfamilier Lector63x Intelligent. Fleksibel. Intuitiv. Fordele A NT. FLEKSIBEL. INTUITIV. B C D E F Lector63x sikrer optimal kombination af performance og fleksibilitet i et kompakt

Læs mere

Komtek Miljø har gennemført en test af kildesorteret affald leveret primo uge 6 fra Affald Plus med nedenstående resultater:

Komtek Miljø har gennemført en test af kildesorteret affald leveret primo uge 6 fra Affald Plus med nedenstående resultater: KomTek Miljø Drivervej 8, DK 6670 Holsted AffaldPlus Ved Fjorden 20 4700 Næstved Holsted den 26. februar 2015 Test af dagrenovation for Affald Plus: Komtek Miljø har gennemført en test af kildesorteret

Læs mere

DE BEAR TECHNOLOGY. o Processer, metoder & værktøjer. e-mail: info@dbtechnology.dk WWW.DBTECHNOLOGY.DK

DE BEAR TECHNOLOGY. o Processer, metoder & værktøjer. e-mail: info@dbtechnology.dk WWW.DBTECHNOLOGY.DK Mission Critical o Projekt Information management o Processer, metoder & værktøjer. Side 1 of 11 Projekt information Projekt information management inkluderer alle de processer, som er nødvendige for at

Læs mere

WTT A/S SSV vakuum tørreanlæg

WTT A/S SSV vakuum tørreanlæg WTT A/S SSV vakuum tørreanlæg WTT vakuum tørreanlægget Som selve essensen af kvalitet, ydelse og operationel pålidelighed indtager WTT SSV vakuum tørreanlægget nu på 25. år pladsen som ubestridt markedsleder

Læs mere

Transport Emballering Emner i kartonner

Transport Emballering Emner i kartonner Transport Emballering Emner i kartonner ngagement-viden-fleksibilitet π Maskiner π Folier π Service Maskiner-Folier-Service samme sted Papirfyld/Papirpuder Paper Plus: Chevron π Helt nyt system for lette

Læs mere

Drevet af den nyeste Dyson digitale motor

Drevet af den nyeste Dyson digitale motor Den har taget syv år at udvikle, men nu har vi opnået noget helt revolutionerende inden for motordesign en af verdens mindste, fuldt integrerede 1600 W motorer. Det var bare begyndelsen for vores nyeste

Læs mere

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Track n Trace 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Professional Track n Trace Med Miele Professional Track n Trace får du 100% dokumentation af vaskeprocessen. Du kan styre, effektivisere og

Læs mere

PROPEX A/S PROFESSIONELLE TURNKEY LØSNINGER - WORLD WIDE. Bag in Box

PROPEX A/S PROFESSIONELLE TURNKEY LØSNINGER - WORLD WIDE. Bag in Box Bag in Box Propex er totalleverandør af løsninger til emballering af produkter i Bag in Box. Propex er med fra start til slut med rådgivning, valg af udstyr, installation og service af dit anlæg. Propex

Læs mere

FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04

FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04 FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04 FOOD LINE Der er i dag stor fokus på fødevarer og dermed også på fødevareindustrien. Forbrugerne stiller stadig større krav til blandt andet

Læs mere

ITV-specifikation. Teknisk standard. Version 180105

ITV-specifikation. Teknisk standard. Version 180105 ITV-specifikation Version 180105 Teknisk standard SikkerhedsBranchen SIKKERHEDENS HUS Jernholmen 12 2650 Hvidovre Tlf.: 36 49 40 80 Fax: 36 34 90 01 www.sikkerhedsbranchen.dk Copyright SikkerhedsBranchen

Læs mere

Online-datablad WTB4SL-3P2262V W4SL-3V MINIATURE-FOTOCELLER

Online-datablad WTB4SL-3P2262V W4SL-3V MINIATURE-FOTOCELLER Online-datablad WTB4SL-3P6V W4SL-3V A B C D E F Billeder kan afvige Bestillingsoplysninger Type Varenr. WTB4SL-3P6V 0585 Andre instrumentudførelser og tilbehør www.sick.com/w4sl-3v H I J K L M N O P R

Læs mere

Det Selvbetjente Bibliotek

Det Selvbetjente Bibliotek Det Selvbetjente Bibliotek Self Operated Library (SOL) Cordura A/S har udviklet en række software- og hardwareprodukter, der tilsammen gør det muligt for mindre biblioteksfilialer at have åbent uden fysisk

Læs mere

windhager.dk MES PLUS MES PLUS Kontrol og system teknologi Perfekt produktion af varme. 1 Betjening

windhager.dk MES PLUS MES PLUS Kontrol og system teknologi Perfekt produktion af varme. 1 Betjening windhager.dk Kontrol og system teknologi Perfekt produktion af varme. 1 Betjening A breath of fresh air 2 Varme som det skal være Økonomisk, lavt brændstof forbrug, en komfortabel rum temperatur og første

Læs mere

Intelligent lys til lagerog produktionsområder

Intelligent lys til lagerog produktionsområder GreenWarehouse Lager og produktion Intelligent lys til lagerog produktionsområder Et fleksibelt, intelligent og energibesparende system 1 Lidls distributionscenter, Heerenveen, Holland 2 Én perfekt pakke

Læs mere

AIC B 39/12 10 DEC 2012. AIC B 39/12. Minimumskrav til procedurer og dokumentation for Compliance Audit* under Part M og Part 145.

AIC B 39/12 10 DEC 2012. AIC B 39/12. Minimumskrav til procedurer og dokumentation for Compliance Audit* under Part M og Part 145. AIC B 39/12 AIM/Aeronautical Information Management, Edvard Thomsensvej 14, DK-2300 Copenhagen S, Denmark TEL: +45 7221 8800, FAX: +45 7221 8888, E-mail: ais@trafikstyrelsen.dk, Internet: www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Hvad er tøris? Sikkerhed - HUSK! C. Tøris er carbondioxid (CO 2

Hvad er tøris? Sikkerhed - HUSK! C. Tøris er carbondioxid (CO 2 TØRIS -78 0 C Hvad er tøris? Tøris er carbondioxid (CO 2 ) i fast form. Tøris kaldes tør, fordi det aldrig træder ind i en flydende tilstand, men går direkte fra fast form til gasform. Tøris har den fordel,

Læs mere

Erfaringer med CPR-replikering

Erfaringer med CPR-replikering Erfaringer med CPR-replikering Dette dokument beskriver en række overvejelser vi har gjort os i forbindelse med at vi har udviklet en Proof of Concept (PoC) af en CPR-replikeringstjeneste for KOMBIT. CPRs

Læs mere

Produktet er patenteret: PCT/DK2008/050118, international publication number WO2008/151635. SENSSILAGE. Trådløst sensor system fra WEBStechh

Produktet er patenteret: PCT/DK2008/050118, international publication number WO2008/151635. SENSSILAGE. Trådløst sensor system fra WEBStechh rnet d e j t s Tre k nyhe me Agro 2010 Produktet er patenteret: PCT/DK2008/050118, international publication number WO2008/151635. SENSSILAGE Trådløst sensor system fra WEBStechh Vi introducerer... SensSilage

Læs mere

Slutrapport 31. december 2018 Proj.nr SJOH/JUSS

Slutrapport 31. december 2018 Proj.nr SJOH/JUSS Slutrapport 31. december 2018 Proj.nr.2005331-18 SJOH/JUSS Automatisk pakning af bulkvarer og fastvægt Projekts formål Opnået effekt af projektet Formålet med dette projekt var at udvikle et automatisk

Læs mere

Hvad er minikraftvarme?

Hvad er minikraftvarme? Hvad er minikraftvarme? Forestil dig, at du har et lækkert, saftigt æble foran dig. Du bider en gang i det og smider resten væk. Det er da et spild, ikke? Forestil dig så, at du spiser æblet helt op til

Læs mere

Styretavler - hurtigt overblik over alle installationer

Styretavler - hurtigt overblik over alle installationer tyretavler - hurtigt overblik over alle installationer Tavlen er knudepunktet for hele den elektriske installation - her samles alle signaler og kabler, som via den indbyggede C klima og produktionsstyring

Læs mere

SCANDICSAND vil igennem produktions- og organisationsoptimering fastholde muligheden for at tilbyde høj kvalitet til meget attraktive priser.

SCANDICSAND vil igennem produktions- og organisationsoptimering fastholde muligheden for at tilbyde høj kvalitet til meget attraktive priser. Virksomheden SCANDICSAND blev etableret i marts 2009, med en klar målsætning - at tilbyde prisbillige kvalitetsløsninger inden for børsteslibning til træ- metalog plastindustrien. SCANDICSAND sikrede sig

Læs mere

WH45, WH25, WK45, WK25 & WKS25 Brandspjæld, Røgspjæld & Røgevakueringsspjæld PRISLISTE

WH45, WH25, WK45, WK25 & WKS25 Brandspjæld, Røgspjæld & Røgevakueringsspjæld PRISLISTE WH45, WH25, WK45, WK25 & WKS25 Brandspjæld, Røgspjæld & Røgevakueringsspjæld PRISLISTE Brandspjældsautomatik Egenudviklet REGIN styring til alle spjældtyper Alle spjæld fra AIR2TRUST er DS/EN 13501-3 og

Læs mere

Præstbro Maskiner A/S

Præstbro Maskiner A/S Præstbro Maskiner A/S Hovedgaden 32, Præstbro 9330 Dronninglund Danmark TEL. ++45 98 86 72 88 FAX ++45 98 86 74 66 E-mail firma@praestbromaskiner.dk Web www.praestbromaskiner.dk Bruger Håndbog MOTOR STYRING

Læs mere

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder Printer Administrations Løsninger Printer Administrations Løsninger Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder STYR ARBEJDSGANGENE DEN NEMME MÅDE AT STYRE DINE PRINTERE OG

Læs mere

GETINGE DA VINCI LØSNINGEN

GETINGE DA VINCI LØSNINGEN GETINGE DA VINCI LØSNINGEN 2 GETINGE DA VINCI LØSNING NY OG AVANCERET LØSNING, VALIDERET OG KLAR TIL ROBOTASSISTERET KIRURGI I mere end 100 år har Getinge leveret produkter i forbindelse med rengørings-

Læs mere

Den er personlig Den er tilpasset Den hænger ved Den virker

Den er personlig Den er tilpasset Den hænger ved Den virker Den er personlig Den er tilpasset Den hænger ved Den virker I Lumina Learning blev udviklet efter mange diskussioner med akademikere og virksomhedsledere. Vores hovedformål er at bevæge os væk fra gammeldags,

Læs mere

Fremtiden for effektiv desinfektion

Fremtiden for effektiv desinfektion Fremtiden for effektiv desinfektion Intelligent kvalitet - fremtiden for effektiv desinfektion Avanceret hygiejneteknologi Missionen for den nye KEN IQ-serie er at give vores kunder og brugere den ultimative

Læs mere

Infoblad. IATF Automotive

Infoblad. IATF Automotive Side 1 af 5 IATF 16949 - Automotive Standarden IATF 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen i

Læs mere

FREMSTILLING OG HOLDBARHED AF MASKINSEPARERET FISKEKØD, HAKKET FISKEKØD OG FISKEFARS

FREMSTILLING OG HOLDBARHED AF MASKINSEPARERET FISKEKØD, HAKKET FISKEKØD OG FISKEFARS Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Institution: Fødevarestyrelsen Enhed/initialer: 280, Foder- og Fødevaresikkerhed / CSF/HE Sagsnr.: 2014-28-33-00002 Dato: 10-04-2014 UDKAST FREMSTILLING OG

Læs mere

HVOR AUTOMATISERET ER DEN DANSKE FREMSTILLINGSINDUSTRI?

HVOR AUTOMATISERET ER DEN DANSKE FREMSTILLINGSINDUSTRI? Research Note 18. april 2013 Centre for Economic and Business Research (CEBR) Copenhagen Business School Dept. of Economics Porcelænshaven 16A DK-2000 Frederiksberg +45 3815 2575 HVOR AUTOMATISERET ER

Læs mere

GAS-PRO.dk. IG gasfyr. Så økonomisk kan komfort være. Gasvarme fra Q-PRO

GAS-PRO.dk. IG gasfyr. Så økonomisk kan komfort være. Gasvarme fra Q-PRO GAS-PRO.dk IG gasfyr Så økonomisk kan komfort være GAS-PRO.dk Det ideelle gasfyr eksisterer Det ideelle gasfyr tilbyder høj komfort, et meget lavt energiforbrug og en attraktiv pris. Står disse ting øverst

Læs mere

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser

Effektive pakkeløsninger. -til dine forsendelser Effektive pakkeløsninger -til dine forsendelser Boblepose Luft beskytter og vejer minimalt, hvilket er grunden til, at bobleposer er populær til forsendelse. Det luftpolstrede og vandafvisende indre beskytter

Læs mere