I december måned stillede Røde Kors bil og chauffør til rådighed for De frivilliges Hus legetøjsindsamling til udsatte børn.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I december måned stillede Røde Kors bil og chauffør til rådighed for De frivilliges Hus legetøjsindsamling til udsatte børn."

Transkript

1 1 Beretning Røde Kors Viborg, generalforsamling 23. Februar Som noget nyt har vi i år lavet en skriftlig beretning, hvorfor der på generalforsamlingen under aflæggelse af virksomhedens aktivitet vil blive henvist til denne. Endnu er et år gået, og det er gået rigtig godt blev igen et travlt år for Røde Kors. Der har været meget brug for os, og vi kan alle være stolte af den indsats, vi har ydet herhjemme og ude i verden. En tak til vores over 500 medlemmer af Røde Kors Viborg, der år efter år via deres medlemskontingent, er med til at støtte Røde Kors såvel moralsk som økonomisk. At 2015 har været et travlt år for de 280 frivillige i Røde Kors Viborg, kan ses i beretningerne fra aktiviteterne. De frivillige har hver og en med deres store indsats og engagement bidraget til, at Røde Kors kan gøre en forskel. Bestyrelsen har afholdt 6 bestyrelsesmøder i De to var sammen med aktivitetslederne. Bestyrelsen har i 2015 haft fokus på at støtte vores aktiviteter, pleje af frivillige, tilbudt kurser for de frivillige, synliggørelse af Røde Kors ved at tilbyde foredrag mm., en opdatering af butikken og integration. I kommunekredsen har der været 3 møder. Samarittjenesten i Viborg kommune varetages af Bjerringbro afdelingen. Vi bidrager med tilskud, uddannelse og uniformering af samaritterne. Eksempel på samarittjeneste er tilstedeværelse ved julegudstjenesten i Domkirken og sportsbegivenheder. Der blev sat fokus på anvendelse af de sociale medier og Mit Røde Kors. De Frivilliges Hus og frivilligrådet. I maj måned var der hhv. årsmøde og repræsentantskabsmøde. Der arbejdes med at få udfyldt rammerne for det frivillige charter og udformningen af en ny socialpolitik i Viborg kommune. Der er et stort behov for at få ny lokalitet. I december måned stillede Røde Kors bil og chauffør til rådighed for De frivilliges Hus legetøjsindsamling til udsatte børn. I september måned var der frivillig fredag, hvor Røde Kors deltog med en stand.i samme måned havde vi en lille stand i forbindelse med City Marathon. Den røde samtalebænk blev udlånt til biblioteket som et symbol på, at Røde Kors altid er til stede Ældrerådet afholdt i oktober temadagen Ensomhed og fællesskab i by og lokalsamfundet. Der deltog 711 borgere fra hele kommunen. Der var 18 frivillige foreninger/organisationer, der havde en stand. På Røde Kors stand viste vi, hvilke aktiviteter vi tilbyder til såvel dem som føler sig ensom eller som frivillig, der vil gøre en indsats overfor ensomhed. I december var der et fyraftensmøde for Røde Kors afdelingerne i Midt- og Østjylland. Temaet var hvordan Røde Kors kan hjælpe endnu flere mennesker i nød. Der udarbejdes en ny social strategi. Som en påskønnelse for det store arbejde, de frivillige gør, afholdes en sommerudflugt og en julefrokost. 133 deltog i årets sommerudflugt tilrettelagt af skoletjenesten. 134 deltog i julefrokosten som blev afholdt i Tinghallen.

2 Hvert år uddeles der årsnåle for at markere en frivillig indsats over flere år. I år blev der uddelt 30 årsnåle, 18 fik 5 års.nål, 6 fik 10 års, 2 fik 15 års, 1 fik 20 års og 3 fik 30 årsnål. Der er to faste indsamlinger hvert år. Røde Kors deltager sammen med 11 andre organisationer i Danmarks Indsamlingen som sendes på DR1. I 2015 var temaet Mod uretfærdighed. Til de 12 projekter blev der indsamlet 87 mio. kr. Målet for Røde Kors projekt var udsatte børn på Madagaskar. Den anden er Røde Kors-indsamlingen den 1. Søndag i oktober måned. Og her er alle Røde Kors afdelinger ude med raslebøssen. Temaet var Danmark mod katastrofer. Der blev indsamlet 20 mio. kr. For Viborg afdelingen var 424 indsamlere ude med raslebøssen. Resultatet var kr. En stor tak til alle der brugte 3 timer på at samle ind og til alle dem der tog godt imod vores indsamlere. Hvis folk ikke havde kontanter kunne vi også tage mod bidrag via Mobilpay/Swipp eller en app. Så selvom folk ikke har kontanter, er der nu nye muligheder for at give et bidrag. Det gav kr. En tak til vore sponsorer Viborg HK, Viborg FF og Nordea, som stillede såvel personale som lokaler til rådighed om søndagen. Sammen med TV2 var der i foråret en stor kampagne, som sluttede med et stort TV show i maj måned. En opfordring til at rydde op i klædeskabet, og være med i Danmarks største tøjindsamling "Smid tøjet Danmark!" Røde Kors forvandler genbrugstøj til guld i vores butikker og bruger pengene til at hjælpe mennesker i nød. Tak til alle de mange i Viborg, der smed tøjet. Røde Kors driver to sundhedsklinikker for udokumenterede migranter en i København og en i Århus. Klinikkerne hjælper udokumenterede migranter, der er mennesker, som juridisk set opholder sig ulovligt i landet. Trods det har de behov for lægehjælp, og når systemet ikke tilbyder det, går Røde Kors ind og hjælper. Vi har fra Viborg støttet klinikken med kr. I 2015 har butikken gennemgået en større modernisering. Og for at følge med udviklingen er der i forbindelse med anskaffelse af et nyt kasseapparat åbnet for, at kunderne kan betale med alle gængse betalingskort ligesom der for at give en nemmere betjening er indført stregkoder. En stor tak til de frivillige der har taget et ekstra nap. Røde Kors butikken er grundlaget for, at vi kan gennemføre vore aktiviteter. Uden de mange frivilliges daglige indsats i butikken, kunne vi ikke finansiere vores mange indsatser. Et af vores mål for 2015 var at synliggøre Røde Kors. I 2015 har der været mange udadvendte aktiviteter, som har været med til at vise de mange tilbud vi har. Udover deltagelse i de nævnte aktiviteter kan vi også følges på facebook. Til sidst skal der lyde en stor tak til alle frivillige for det utrættelige arbejde, som I gennem året har ydet. Et arbejde, der er forudsætningen for, at vore projekter lykkes. Ligeledes tak til vore samarbejdspartnere og bidragsydere. Uden jeres velvilje kunne vi ikke have gennemført vort arbejde. 2

3 Aktivitet Beretning 2015 Besøgstjenesten : Eva Kammersgaard Der har i 2015 været meget fokus på ensomhed, hvilket har budt på flere henvendelser fra nye besøgsmodtagere, der ønsker at få en besøgsven, eller pårørende der ønsker en besøgsven, til at besøge deres mor eller far. Til gengæld er der ikke så mange, der har rettet henvendelse, om at blive besøgsven. Der er dog henvendelser fra unge mennesker/studerende, der gerne vil gøre en forskel. Desværre er den ældre modtager ikke så interesseret i den aldersgruppe. Det er jo en skam for begge generationer. Jeg forsøger så vidt muligt, at deltage i de møder der tilbydes indenfor mit arbejdsområde, så jeg er bedre klædt på, til at varetage mit frivillige arbejde. Viborg kommune havde arrangeret et møde om ensomhed, da der i 2015 og 2016 sættes fokus på sundhed og omsorg i Viborg kommune, et rigtig godt møde og godt tilrettelagt. Jeg har brugt, den røde samtalebænk som stod på biblioteket i Viborg, for at se om jeg kunne hverve nye besøgsvenner. I 2015 havde 40 personer i Viborg Røde Kors besøgstjeneste en besøgsven. Der er stadig nogle der venter på at få en besøgsven. Mine mål er: Forsøge at skaffe besøgsvenner til alle modtagerne Jeg vil så vidt muligt deltage i relevante møder. Jeg vil gerne lave fælles arrangement, sammen med de andre Røde Kors aktiviteter. Jeg forsøger at synliggøre og oplyse om Røde Kors mange forskellige aktiviteter. 3 Skoletjenesten : Lizzi Liniger/ Niels Peter Carlsen Overordnet ser vi skoletjenestens opgave i interessentkredsen at yde et vigtigt og væsentligt bidrag til at skabe øget bevidsthed og viden omkring Røde Kors opbygning, værdier, principper og hjælpearbejde I 2015 har skoletjenesten iværksat og deltaget i følgende aktiviteter: Udsendt introduktionsbreve om årets tema ACT KLUNS til alle Viborgskoler, incl. efter-, privat- og friskoler. Vi tilbyder hjælp til projektopgaver, introduktion til Røde Kors og oplæg til diskussion. Tilbuddet gælder lærere, elever og forældre. Over halvdelen af skolerne rekvirerede materialet, og mange har eller har planlagt at arbejde med det. Vi har fået positiv respons fra mange skoler og ydet konsulentbistand til henvendende lærere Vi har holdt oplæg om Røde Kors generelt og ACT KLUNS specielt på følgende skoler: : Viborg Ungdomsskole, : Hald Ege Skole, : Finderuphøj Skole : Vestre Skole Oplægget har varet ca.2 timer og har været for enkelte årgange og hele trin. I alt ca. 500 elever.

4 4 Skoletjenesten fortsat Løbende kontakt med og rådgivning til skoler og lærere : Introduktionskursus for Viborg Røde Kors frivillige, hvor der deltog 23 frivillige. Kursets formål er at skabe øget bevidsthed om organisationens historie, principper, opbygning, værdier og fællesskab og : Foredrag for 2 pensionisthold (Liv og Udvikling) på biblioteket : Foredrag kvindegruppen Athene : Bachelorhold (15) VIA University, Viborg. Foredrag vedr. Røde Kors samarbejde med det offentlige specielt Viborg Kommune : 9. årg. (70) Vestre Skole. Foredrag i forb. med projektuge om de ti bud : Arrangeret udflugt for Viborg Røde Kors med 133 deltagere. Udflugten gik til Lille Vildmose, Rebild Bakker og Tingbæk Kalkminer. Der var stor opbakning og god stemning på udflugten. 18. og : Stand I forbindelse med Viborg City Marathon Frivillig Fredag, hvor Røde Kors en havde en stand, hvor Skoletjenesten var med. Vi har begge været på et 2 dages kursus for FRIVILLIGUNDERVISERE og i april 2015 på en spændende skoletjenestetemadag om årets emne ACT KLUNS om genbrug. 14. november 2015 deltog skoletjenesten i årsmøde for afdelingernes internationale arbejde og skoletjenesten i Horsens. Hospitalstjenesten Tove Vorre Der er 21 patientstøtter og 4 nye er på vej. For øjeblikket er det mest de meget unge (18-24) der ansøger. Det er dejligt med de unge, men der har desværre været melding fra Regionshospitalet, at fremmøde fra denne aldersgruppe ikke er så stabilt. Det afstedkommer, at jeg ved den indledende samtale, pointerer at jeg har en forventning om stabilitet, og at man i hvert fald er patientstøtte et halvt år, ellers er det bedre at man ikke binder sig. Det kræver en del arbejde at opstarte en patientstøtte, både for afdelingen, og ligeledes for aktivitetslederen. Arrangementet i Kasernehallen til Viborg City Marathon,var et hit, synes vi. Der var godt med snolder, frugt, plastre og balloner i børnehøjde. Det var en god måde at få en snak med de voksne, eller blot få udleveret kortet med vores aktiviteter. Det var rigtig fint sat op,med møbler og strik, og en god og sjov oplevelse,at lave det på tværs af aktiviteterne. Vi har haft et godt møde i oktober med patientstøtterne, hvor fremmødet var fint. Det vigtigste ved vores møder er runden, hvor patientstøtterne fortæller om deres dagligdag på afdelingerne. Berigende for os alle. Først i oktober havde vi igen møde på Regionsplan. Atter en rigtig fin dag, hvor vi får vendt meget og kommer hjem med mange gode ideer og skabeloner til tiltag. Thisted starter op i november med PS på sygehuset. Januar 2016 er der oprettet en Facebook side, for patientstøtter i Viborg, til formidling og rekruttering.

5 5 Hospitalstjenesten fortsat Jeg skal snart deltage i regionsmøde i Herning, med de øvrige aktivitetsledere, og har lige fået melding om at Århus igen kan stille med en aktivitetsleder. Jeg er stadig alene som aktivitetsleder, har spurgt Bente Dam (oversygepl. på akut afd.) om at få et opslag i personalebladet. Vågetjenesten Jytte Nielsen Nørklergrupper Viborg Inge Andersen Året startede meget stille. Enkelte forespørgsler om vågetjenesten. Ligeledes om vi havde en aktivitet, der kun omhandlede aflastning. Svaret var jo nej. Midt på sommeren en opringning fra Klejtrup Friplejehjem om de kunne gøre brug af vågetjenesten. Det kunne de. Den er jo for alle borgere. Der var et formøde med de 2 ledere i Blåbærhaven og Kirsebærhaven. Det var meget positivt. Der blev besluttet, at de indkaldte interesserede fra deres støttegruppe. Undertegnede fortalte om vågetjenesten til en gruppe fremmødte, og der var 5 kvinder, som gerne ville være vågekone. Der var dog et ønske, at de kun skulle våge på Plejehjemmet. Der er en samarbejdsaftale med Plejehjemmet og Viborg Afdeling. Tilbagemelding fra Plejehjemmet, at vågetjenesten fungerer til alles tilfredshed, såvel vågekoner, personale og pårørende. December 2015 en opringning fra hjemmeplejen i Viborg Kommune, om vi kunne hjælpe ude i et privat hjem. Det var en meget speciel opgave, som blev løst med 30 timers vågetjeneste. En stor ros til de vågekoner, som påtog sig opgaven. De viste en forskel. Der er aftalt et introduktionskursus med Niels Peter Carlsen medium marts måned. Røde Kors frivillige nørklere mødes regelmæssigt i grupper og syr, strikker eller hækler børnetøj, som sendes til Røde Kors udviklingsprojekter i det meste af verden. Derudover laves ting, der sælges i Røde Kors-butikken til fordel for hjælpearbejdet. Som det fremgår af det følgende har nørklerne haft en stor produktion. Vi mødes hver anden onsdag i lige uger, mellem kl til strik hele året. Vi er mellem pr. gang (det er ikke de samme hver gang). I de ulige uger i vinterhalvåret er vi 3 7 der syer. Måler stof og blonder, sorterer broderier mm. til salg i butikken. Omkring 20 deltog i sommerudflugten og 18 var med til julefrokosten. Vores salgsareal er flyttet ned i bagbutikken. Det er godt, at vi har fået lov til at sælge metervarer mm. Det har givet gode penge. Vores nørklerrum er blevet inddraget til lager til butikken, så nu sidder vi i mødelokalet, der er også meget varmere, men der går en del spildtid med oprydning og reden frem og tilbage. Årets resultat enheder, stk. strik og 504 stk. syet tøj, i alt enheder. Til det har vi brugt 225 kg. Garn, 200 meter stof og ca timer. Hertil kommer det der er gået til salg i butikken. Vammen Annelise Bay Der er 10 nørklere som mødes hver anden mandag fra september til maj. Tøjet sendes til Kliplev. Vi var flere der deltog i sommerudflugten og i julefrokosten. En nørkler fik i år en 5 års nål.

6 6 Ørum Mona Jensen Hammershøj Hanne Bækby Rødding Jette Giversen Integration /julehjælp Lissie Jarl Vi er 39 nørkler her i Ørum og Vejrumbro,hvor af mødes hver anden mandag i lige uger i PINDSHUS i ØRUM. Vi af sendte stykker tøj til Kliplev i Vi har nørklet hele sommeren igennem. Vi vil sige mange tak for en dejlig udflugt i sommer hvor vi var mange med og lige så julefrokost, det er dejligt når folk møder op når der bliver holdt noget. Alt går stille og rolig, håber at vi får lige så godt et år som der er gået var året, hvor nørklerne i Hammershøj havde 30 års jubilæum. Det blev fejret med en fin fest og gaver bl.a. en ny symaskine. Det var også det år,hvor Andrea Hald pr overtog posten som nørkleleder. Efter en festlig nytårskur flyttede vi garn og stof til Torvehallen i Hammershøj. Tøj og garn ser flot ud i de 3 skabe, doneret af VRK. Vi er med lidt udskiftning stadig 21 nørklere, der har produceret 554 enheder(sendt til Kliplev) og 295 enheder afleveret i butikken i Viborg. Det må kaldes flid! Det går rigtig godt. Vi er nu 21 meget aktive nørklere i Rødding afd. I 2015 har vi fremstillet 543 enheder. 66 Tæpper 55 Undertøjssæt 6 Babyhuer 40 Blusetrøjer 10 Joggingsæt 215 Sweatre 22 Huer 6 Halsedisser 2 par Vanter 110 par strømper 11 Bamser Vi har haft 3 udsatte børn på 11 år på en uges sommerferie. En lang weekend på Hald Ege Efterskole sammen med 4 andre RK afdelinger med stor succes. I alt 130 personer + hjælpere. Viborg havde 30 personer og 3 hjælpere med. En mentor for en uledsaget flygtning fra Afghanistan. Julehjælpsansøgningerne var på ca. 125, hvoraf vi kunne honorere de 60 som blev udvalgt med kommunens hjælp. Julehjælpen var et gavekort på 800 kr. til Rema1000. Sammen med Venligboerne i Løgstrup, Dansk Flygtningehjælp og Viborg bibliotek har vi haft 2 arrangementer på biblioteket. (Hygge across the border) Fremmødet med både danskere og udlændinge var fint, så det fortsættes der med. Der er nu fem frivillige, der arbejder med integration, men allerede næste år er vi sikre på at blive mange flere. I følge kommunen som vi har afholdt nogle møder med, vil der komme ca. 384 flygtninge næste år, så vi vil gerne prøve at finde kontaktfamilier til de som ønsker det. Første hjælp Dirch Lind Jeg er stadig eneste instruktør i Viborg men jeg oplever dog yderst sjældent at måtte sige nej til henvendelser. Har måtte henvise en enkelt forening til Skive fordi kurset skulle lige på nogle bestemte dage jeg ikke kunne.

7 7 Førstehjælp fortsat Har i 2015 i alt afholdt 77 førstehjælpskurser med samlet 1144 kursister. Ca. 35 af kurserne var for AOF, LOF og Ungdomsskolen i Viborg Har desuden undervist for Landskontoret og hjulpet afdelingerne i Års, Hobro og Ålborg. Har desuden jævnligt undervisning på Asmild Kloster, VIA i Viborg, Medieskolen i Viborg, Ny Havredal i Frederiks, SOSU i Randers og UCN i Ålborg (Fysioterapeuter). På en del af disse kurser bruges Afdelingens udstyr, hvilket giver en lejeindtægt. Kun et enkelt 6 timers kursus for Houlkærskolen var i afdelingsregi i Folderen med kursustilbud til foreninger og klubber er god at have, til at sende til folk, som spørger på muligheder og priser. Folderen må også meget gerne bruges som PR til skoler, hvis I kender nogen der spørger til muligheder for førstehjælpsundervisning. I foråret går det bedre med kurser i afdelingsregi. Indtil videre er der aftalt følgende: 12 timer for Dansk Vandrelaug i Viborg de første 6 timer er afholdt. 3 kurser af 4 timer i Førstehjælp ved hjertestop for Ørum Idrætsforening 6 timers kursus for 30 elever på Houlkærskolen i forbindelse med svømmeundervisning de første 3 timer er afholdt. Desuden er et 12 timers kursus for en forening i Finderup, hvis de får bevilliget pengene. Hjertestarteren i Butikken har fået nyt batteri og elektroder og er nu kampklar til juli Man må helst ikke åbne hjertestarteren unødigt da den så går i gang og bruger at batteriet. Men man kan altid gennem en lille rude i låget, læse udløbsdatoen på elektroderne, hvilket er den samme for batteriet. Hjertestarteren er nu desuden registreret på Hjertestarter.dk og den tilsvarende app hjertestart. I den forbindelse et udløbsdatoer også lagt i systemet så jeg får en påmindelse når det er ved at være tid at skifte elektroder og batteri igen. Hvis der er interesse kan jeg laver nogle kurser for personalet i butikken, så de ved hvordan der ydes hjælp ved et hjertestop og hvordan hjertestarteren betjenes. Det kunne være kurser på fx 2 timer. Jeg deltager den på Landskontorets stand på dagen på Christiansborg.

8 8 Røde Kors Butikscenter Gunnar Bach, Leif Jacobsen, Dorit Hjorth Henriksen Vores målsætning har hele tiden været, hvad der har været bedst arbejdsmæssigt, og hvad der giver mest indtjening. Det er vigtigt, at butikken i den forbindelse fremstår så flot som muligt. Ligeledes at de frivillige er venlige og imødekommende overfor kunderne. Foråret Smid tøjet kampagne Det var en stor mundfuld for de frivillige. Der blev indsamlet ca. 5 tons tøj af Viborg. Forsommeren Der blev nedsat et arbejdsudvalg med henblik på modernisering af butikken. Der er afholdt en del møder. Sommeren Flot salg i juli, formentlig på grund af det dårlige vejr. Efteråret Modernisering af butikken. Isenkramafdelingen, bogafdelingen, herunder musik, nørkler- og møbelafdelingen er flyttet. Nye skabe i mødelokalet til administrationen og nørklerne. 3 nye prøverum etableret. Nyt kasseapparat i oktober, og der bliver nu scannet ca. 80 % af varerne. Skoletjenestens Kluns kampagne i august og fremad har medført, at vi har haft mange skoleklasser på besøg. Hvad sker der i en genbrugsforretning, og hvad kommer der ud af det. Til City Marathon 20. september stillede vi en lille stand op. Ligeledes blev der afholdt Frivillig Fredag i september. Den årlige Pelsevent har været en stor succes. Ca. 52 pelse og skindjakker er kommet til salg og ved årets slutning, var der kun 4 tilbage. 5 års fødselsdagen i december var en stor succes med et helt fantastisk salg. RØDE KORS modtog kr. fra Boligselskabet Sct. Jørgen. Endvidere fik vi også fra samme ca. 60 helt nye fodbolde, som hurtigt blev solgt til børnefamilierne. I november kom der mange i butikken, der skulle have et ansøgningsskema til julehjælp, som vi skulle hjælpe til med at få udfyldt. I årets løb har der været en del genbrugsbutikker på besøg, og dem er vi altid glade for at modtage. Året 2015 har været helt ud over det sædvanlige med et flot mersalg, som forsøges fastholdt i Tak for et godt samarbejde med bestyrelsen og de mange frivillige.

Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19.00, Sognegården Viborg Antal deltagere 45

Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19.00, Sognegården Viborg Antal deltagere 45 Røde Kors Viborg afdeling Referat af generalforsamling Tid og sted Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19.00, Sognegården Viborg Antal deltagere 45 Dagsorden: Referat: 1. Valg af dirigent Konsulent Karin

Læs mere

Beretning Røde Kors Viborg, generalforsamling 22. Februar 2017.

Beretning Røde Kors Viborg, generalforsamling 22. Februar 2017. 1 Beretning Røde Kors Viborg, generalforsamling 22. Februar 2017. På generalforsamlingen vil der under aflæggelse af virksomhedens aktivitet blive henvist til denne beretning. I 2011 vedtog landsmødet

Læs mere

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1 FORMANDSBERETNING FOR 2015 Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig Side 1 Formandsberetning for 2015 Så er vi kommet igennem 2015, hvilket må siges at have været endnu et rigtigt godt

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Generalforsamling 5. april 2011.

Generalforsamling 5. april 2011. Generalforsamling 5. april 2011. Der er så dejligt ude på landet, således begynder et af H. C. Andersens mest kendte eventyr: Den grimme ælling, og det er vel på sin plads at citere netop denne berømte

Læs mere

Formands Nyt. Nr. 2-2015 Juni. Livet skal leves hele livet

Formands Nyt. Nr. 2-2015 Juni. Livet skal leves hele livet Formands Nyt Nr. 2-2015 Juni Livet skal leves hele livet OK-Klubberne i Danmark * Allégade 2 * 2000 Frederiksberg * tlf.: 33 85 45 01 * ok-klubberne.dk * facebook.com/okklubberne Formands Nyt nr.2, juni

Læs mere

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 2015 har på alle måder været et rigtigt godt år for Ribe Golf Klub. Vi har fået vores bane op på et fint niveau, og der har generelt mellem

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

Ensomhed i ældreplejen

Ensomhed i ældreplejen 17. december 2015 Ensomhed i ældreplejen 3 ud af 4 medlemmer af FOA ansat i hjemmeplejen eller på plejehjem møder dagligt eller ugentligt ensomme ældre i forbindelse med deres arbejde, og en tredjedel

Læs mere

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse.

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse. Til forældre og andre venner. Endnu en periode med en glad og arbejdsom atmosfære er forløbet siden sidste nyhedsbrev. Og nu er det næsten blevet sommer! Eleverne nyder de udendørs aktiviteter, og humøret

Læs mere

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944

Nr. 1 januar 2013. Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 Nr. 1 januar 2013 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

Er der så noget specielt, vi kan fejre på vores generalforsamling i år. Det er der.

Er der så noget specielt, vi kan fejre på vores generalforsamling i år. Det er der. Generalforsamling 9. februar 2016 Ved generalforsamlingen sidste år mindedes vi 150 året for slaget ved Dybbøl, hvor den internationale Røde Kors for første gang sendte udsendinge, der skulle overvåge,

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Den store Julebasararbejdslørdag

Den store Julebasararbejdslørdag [deadline mandag kl. 8.30] Den store Julebasararbejdslørdag Den store Julebasararbejdslørdag På lørdag er der skolelørdag for alle elever kl. 8.05-13.00. Samtidig kan alle forældrene være med til at forberede

Læs mere

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Indledning: Velkommen til årets generalforsamling, og det er mig en glæde at kunne fortælle om de ting, der er sket i 2013 Dagmar har i 2013 besluttet

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Mentorgruppe har positiv effekt. Socialrådgiverdage 2013 Pia Brenøe og Tina Bjørn Olsen. Njal Malik Nielsen og Finn Knigth

Mentorgruppe har positiv effekt. Socialrådgiverdage 2013 Pia Brenøe og Tina Bjørn Olsen. Njal Malik Nielsen og Finn Knigth Mentorgruppe har positiv effekt Socialrådgiverdage 2013 Pia Brenøe og Tina Bjørn Olsen. Njal Malik Nielsen og Finn Knigth CAFA kort fortalt Alle opgaver med udsatte børn og unge i fokus Samarbejdspartner:

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen August 2014 Indledning og baggrund Sundhed og Omsorg har på baggrund af en målsætning fra dialogbaserede

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Haderslev Svømmeklub. Generalforsamling 19.2. 2013. Formandens beretning

Haderslev Svømmeklub. Generalforsamling 19.2. 2013. Formandens beretning Haderslev Svømmeklub Generalforsamling 19.2. 2013 Formandens beretning Året generelt Sidste år handlede beretningen bl.a. om Bo Sechers afsked som HSK formand igennem 6 år og hans syn på fremtiden for

Læs mere

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013:

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Samarbejdet i bestyrelsen. Vi har afholdt 6 bestyrelsesmøder i 2012 med deltagelse af alle medlemmer. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i mange

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Så er vi i gang med sidste SFO måned for 3. klasserne, inden de skal starte i klubben 1. juni. 2. klasserne får lov at komme

Læs mere

Ledelsens beretning for 2015.

Ledelsens beretning for 2015. Ledelsens beretning for 2015. Regionsledelsen (RL) På årsmødet den 16. januar 2015 konstaterede man, der var 3 fra regionsledelsen, nemlig Ane Gleerup, Jens Andersen og Claus Christensen, der havde genopstillet

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

Generalforsamling torsdag den 21. februar 2013

Generalforsamling torsdag den 21. februar 2013 Generalforsamling torsdag den 21. februar 2013 D A G S O R D E N og referat 1. Valg af dirigent/lars Illemann valgt 2. Bestyrelsens beretning v/formanden 3. Det reviderede regnskab v/kassereren 4. Behandling

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Der var gang i april!

Der var gang i april! ildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Der var gang i april! April blev en meget travl og spændende måned med massevis af aktiviteter for både elever og lærere: Sæsonens svømmeundervisning blev afsluttet med

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse

Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse Velkommen til denne særlige udgave af fredagsbrevet, som i denne uge er udformet af ÅF's forrygende og seje 8. klasse. I kan i dette brev læse om bl.a. Høstival,

Læs mere

Årsberetning 2015 for Club Danois

Årsberetning 2015 for Club Danois Årsberetning 2015 for Club Danois For Club Danois blev 2015 atter et år med et højt aktivitetsniveau, med en fortsat bred vifte af de aktiviteter, vore medlemmer efterspørger, hvilket fremgår af medlemstilslutningen.

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Beretning for 2018 Røde Kors Viborg, generalforsamling 27. februar 2019.

Beretning for 2018 Røde Kors Viborg, generalforsamling 27. februar 2019. 1 Beretning for 2018 Røde Kors Viborg, generalforsamling 27. februar 2019. På generalforsamlingen vil der under aflæggelse af virksomhedens aktivitet blive henvist til denne beretning. Det har været endnu

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing

Bestyrelsesmøde. Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing Bestyrelsesmøde Møde tidspunkt Torsdag den 21.5. 2015 kl. 19.00 Sted Indkaldte mødedeltagere Dagsorden Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing Thorkild Sloth Petersen Niels Andersen Mie Hansen Susanne Rystok

Læs mere

Møde 21. november 2013 kl. 14:00 i Mødelokale 6, Rådhuset

Møde 21. november 2013 kl. 14:00 i Mødelokale 6, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 21. november 2013 kl. 14:00 i Mødelokale 6, Rådhuset Fraværende: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 31 Godkendelse af referatet fra møde 5. september 2013 1 32 Budget/Regnskab

Læs mere

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016.

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Lykken vokser på vor egen ager og kan ikke plukkes i fremmede haver, dette skrev Douglas Jerrold. En sætning som jeg synes står meget godt for det arbejde der

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Tilstede: Henrik, Britta, Heidi, Per, Jenny, Christian og Anja 1. Referat fra sidste møde Godkendt 2. Nye punkter til dagsordenen Bemærkninger til udsendte

Læs mere

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for:

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Din kontaktperson er: som kan træffes på telefon: 2015 Velkommen til Center for Job og Oplevelse. Vi glæder os meget til, at du skal starte på Centeret. Center

Læs mere

ÅRSBERETNING ved Generalforsamlingen 2010

ÅRSBERETNING ved Generalforsamlingen 2010 ÅRSBERETNING ved Generalforsamlingen 2010 Jeg kan nu se tilbage på mit første år som præsident for Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab. Hvis jeg skal tage et kort tilbageblik på det forgangne

Læs mere

Nyhedsbrev Aalborg Triathlon Klub juni 2009

Nyhedsbrev Aalborg Triathlon Klub juni 2009 Nyhedsbrev Aalborg Triathlon Klub juni 2009 Der er vist gået rigtig længe siden der har været et ordentligt nyhedsbrev fra klubben. Der har været flere korte meddelelser primært vedr. vores stævner, men

Læs mere

12. ORDINÆRE IT-AKTIVITETER GENERALFORSAMLING I S TØTTEFORENINGEN FOR H OSPICE S ØNDERJYLLAND DEN 18. NOVEMBER 2008.

12. ORDINÆRE IT-AKTIVITETER GENERALFORSAMLING I S TØTTEFORENINGEN FOR H OSPICE S ØNDERJYLLAND DEN 18. NOVEMBER 2008. F ORMANDSBERETNING FRA DEN 12. ORDINÆRE GENERALFORSAMLING I S TØTTEFORENINGEN FOR H OSPICE S ØNDERJYLLAND DEN 18. NOVEMBER 2008. I det forløbne år har vi holdt 8 bestyrelsesmøder og 2 dage med at pakke

Læs mere

Årsberetning v/ Karen Margrethe Ur-Rehman

Årsberetning v/ Karen Margrethe Ur-Rehman Page 1 of Årsberetning v/ Karen Margrethe Ur-Rehman Bestyrelsen: 3 valgte mdl. fra menigheden: Annette Wissendorf Jensen, næstfmd Birgitta Bohn Thomsen (Poul Lund, udgået ved fratrædelse af stilling) 2

Læs mere

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI

VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI Formål og værdier VÆRKTØJER TIL FRIVILLIGSTRATEGI FRIVILLIGSTRATEGI 3 trin Udarbejdelse af en frivilligstrategi kan hjælpe jer med at finde frem til, hvordan I vil arbejde med frivillige i jeres forening/aftenskole,

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden 1 Sdr. Feldings Efterskole Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden Ligesom sidste år, vil jeg dele min beretning op i tre afsnit. Først vil jeg fortælle lidt om hvad der generelt har

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

ÅRSMØDEHÆFTE 2012. meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND

ÅRSMØDEHÆFTE 2012. meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND ÅRSMØDEHÆFTE 2012 Bilag til årsmøde og generalforsamling meget SAMMEN KAN VI MERE DIAKONHØJSKOLENS DIAKONFORBUND ÅRSMØDE & GENERALFORSAMLING 2012 Velkommen 2 Er du jubilar, eller bliver du diakon i morgen?

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv

Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv Temanummer Februar 2011: Vi Vil Klare Os Selv Af Anders Kjærulff, Direktør Nyhedsbrevet sætter i dette nummer fokus på hjemmetrænerprojektet Vi Vil Klare Os Selv. At kunne klare sig selv i egen bolig så

Læs mere

Nyhedsbrev for klynge 6 Foråret 2015

Nyhedsbrev for klynge 6 Foråret 2015 Nyhedsbrev for klynge 6 Foråret 2015 Kære Jer, Hermed et nyhedsbrev fra alle os til alle Jer! Arrangementer forår/sommer 2015 Sædvanen tro er der i slutningen af foråret og starten af sommeren en række

Læs mere

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1 Referat 1. Dirigent Per (nr. 24). Generalforsamlingen er lovlig varslet erklæres lovlig og beslutningsdygtig 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Brugerundersøgelse af biblioteket

Brugerundersøgelse af biblioteket Brugerundersøgelse af biblioteket Baggrund Om undersøgelsen I kontorkontrakten for 006 er Informationsservice ansvarlig for, at der gennemføres en undersøgelse af brugernes tilfredshed med biblioteket.

Læs mere

Golfens Dag er et bestyrelsesarrangement - godt hjulpet af mange frivillige. Der var mange besøgende og vi havde en fin dag.

Golfens Dag er et bestyrelsesarrangement - godt hjulpet af mange frivillige. Der var mange besøgende og vi havde en fin dag. Tollundgaard Golfklub Generalforsamling 24. februar 2016 Beretning for et 2015 Indledning Hermed aflægger bestyrelsen beretning om et, 2015, der er gået i Tollundgaard Golfklub. Der har været tale om et

Læs mere

Formand Pia Arendt bød velkommen til alle. Hun var taknemmelig for den store opbakning til generalforsamlingen.

Formand Pia Arendt bød velkommen til alle. Hun var taknemmelig for den store opbakning til generalforsamlingen. Referat af generalforsamling - AIF 27-02-2015 Formand Pia Arendt bød velkommen til alle. Hun var taknemmelig for den store opbakning til generalforsamlingen. Generalforsamlingen.: Valg af dirigent. Jim

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 25. april 2013 Fredagsbrev nr. 737 Næste uger: 26. april 29+30+01 01. maj 02. maj St. bededag VH fri Lærer - oprydning 2 t. 4.kl.-Audebo Pumpest-NR Mærkedag: 26. april 02. maj

Læs mere

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon S K O L E N Y T Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes Francis Bacon Vildbjerg Skole November 2011 November 2011 1. Åbent hus for forældre 3.A skole/hjem

Læs mere

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Indledning: Velkommen til årets generalforsamling, og det er mig en glæde at kunne fortælle om de ting, der er sket i 2015 AAM har også i september 2015

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

Frivilligcenter Hillerød søger nyt bestyrelsesmedlem

Frivilligcenter Hillerød søger nyt bestyrelsesmedlem FRIVILLIGCENTER NYHEDSBREV NR 2 MARTS HILLERØD 2013 Nyhedsbrevet giver korte og aktuelle oplysninger om relevante aktiviteter og begivenheder inden for det frivillige område. Nyhedsbrevet udsendes via

Læs mere

Nyt personale: Til orientering har Jette fri hver fredag. Trine Mia vil være vikar for Jette disse fredage. Trine Mia er i dette skoleår tilknyttet

Nyt personale: Til orientering har Jette fri hver fredag. Trine Mia vil være vikar for Jette disse fredage. Trine Mia er i dette skoleår tilknyttet Nyt personale: Til orientering har Jette fri hver fredag. Trine Mia vil være vikar for Jette disse fredage. Trine Mia er i dette skoleår tilknyttet et barn i 0.b. René L Brønden er startet i praktik i

Læs mere

Nanorama BEST-møde. Referent. 3. december 2014. Hvalvor, Mads, Mark, Hamming, Emma, Henrik, Morten, Christina & Jonas.

Nanorama BEST-møde. Referent. 3. december 2014. Hvalvor, Mads, Mark, Hamming, Emma, Henrik, Morten, Christina & Jonas. Nanorama BEST-møde Referent 3. december 2014 Indhold 1 Generelt 1 1.1 Tyveri fra pengekassen........................ 1 1.2 Mentorkorps.............................. 2 1.3 Møde i jubilæumsudvalg.......................

Læs mere

Indretning af Farmors stue tager her sin begyndelse:

Indretning af Farmors stue tager her sin begyndelse: SMUKfest 2012, 8.-12. august kl. 13 til 23: Lands kampagnen En-af-os, PsykInfo Region Midt og Det Sociale Netværk står sammen om nyt tiltag Farmors stue, hvor vi bl.a. vil have festivalgæsterne til at

Læs mere

Mammen Friskole. Torsdagsbrev 17. marts 2005

Mammen Friskole. Torsdagsbrev 17. marts 2005 Kære forældre på Mammen Friskole! Efterlysning Til mosaik-arbejdet i p-fag efter påske skal vi bruge klinker i mange forskellige også gerne stærke farver! Hvis I har rester af vægfliser / klinker liggende,

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 3. November 2015 Mødested: Klublokale Tidspunkt: Kl. 18:15 22:00 (mødes kl. 18:00) Mødetype: Hovedbestyrelsesmøde nr. 06 Fortæring: DV Tegnstyrer: KLC

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

- et varmt og rart sted

- et varmt og rart sted - et varmt og rart sted KOSTSKOLEN I SØNDERJYLLAND Kostskolen er et dejligt sted, hvor alle mennesker kan være. Lærerne er gode til at lære os nye ting. Man får mange venner her nede og alle er næsten

Læs mere

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division

Årsberetning. Medlemmer: Resultater: 2. Division Årsberetning Medlemmer: Medlemstal 84 aktive, betalende via klubmodul Derudover har vi haft et dame hyggehold og der er blevet brug 26 spillere på damer serie 2 og 36 spillere på herre serie 3, indtil

Læs mere

bogstart børn elsker bøger! Indhold:

bogstart børn elsker bøger! Indhold: bogstart bogstart børn elsker bøger! Indhold: Bogstart godt i gang 2 Startvanskeligheder 3 Netværksmøder 3 Bogstart på vej i fængsel 3 Nyt fra forskning 4 Nyt fra Medborgercentre 4 Børnehavebiblioteker

Læs mere

Nyhedsbrev december 2013. STU 2 i Møllehuset

Nyhedsbrev december 2013. STU 2 i Møllehuset Året 2013 er ved at nærme sig sin afslutning og det er tid til at kigge tilbage på det første halve skoleår. Det har været et helt fantastisk halvt år med masser af undervisning, aktivitet og gode, sjove

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Gruppebestyrelsesmøde. Referent: Monica

Gruppebestyrelsesmøde. Referent: Monica Gruppebestyrelsesmøde Dagsorden Data om mødet: 4. juni 2015 Dato: Tid: 19.00 21.00 Sted: Kvisten Mødedeltagere: Hanne (troppen), Dorthe (troppen), Monica (troppen), Anne-Grete (flokken), Juditte (Rebekka

Læs mere

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni

Mærkedag: 02. juni 04. juni 06. juni 07. juni Vallekilde-Hørve Friskole. 1. juni 2012 Fredagsbrev nr. 701 Næste uger: 04. juni 05. juni 06. juni 07. juni 08. juni Mundtlig prøve dansk Grundlovsdag Skolen lukket SFO åben til kl. 12.00 Førstehjælpskursus

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Anette, Dorte og Maiken var alle på valg på generalforsamlingen, og de blev genvalgt.

Anette, Dorte og Maiken var alle på valg på generalforsamlingen, og de blev genvalgt. BROEN Lolland - ÅRSBERETNING 2015 BESTYRELSEN OG FRIVILLIGE 5 bestyrelsesmøder afholdt forretningsudvalgsmøde før hvert møde. Anette, Dorte og Maiken var alle på valg på generalforsamlingen, og de blev

Læs mere

Formandens Beretning 26 Januar 2010. Nu skal det handle om sol sommer og korte bukser på denne kolde vinterdag

Formandens Beretning 26 Januar 2010. Nu skal det handle om sol sommer og korte bukser på denne kolde vinterdag Formandens Beretning 26 Januar 2010 Nu skal det handle om sol sommer og korte bukser på denne kolde vinterdag Sæson 2009 Vores cykelsæson blev startet op med kaffe, te og blødt brød ude i svinestalden

Læs mere

Roning i årevis. Ideer og inspiration til jeres roklub omkring Ældre-roning

Roning i årevis. Ideer og inspiration til jeres roklub omkring Ældre-roning Roning i årevis Ideer og inspiration til jeres roklub omkring Ældre-roning Det er helt perfekt. Der er et dejligt sammenhold herude, og det er både, når der er glæde og sorg. Hanne Olsen, ældste aktive

Læs mere

Kampagnen Opgør med tabuet

Kampagnen Opgør med tabuet Kampagne: Opgør med tabuet Landsforeningen har i begyndelsen af 2014, i ugerne 5 til 8, sat en mindre kampagne i værk på facebook og hjemmesiden. Kampagnen Opgør med tabuet handler om at give hjælp til

Læs mere

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Årsberetning 2013-14 AVGIF gymnastik Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Vi er takket være vores 29 kompetente og succesfulde

Læs mere

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013 Ja, så er der gået endnu et år, det er så min fjerde beretning. Efter at vi i bestyrelsen nu i et par år, har haft fokus på at få en god struktur, sikre en stor åbenhed i foreningen og få styr på økonomien,

Læs mere

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne.

MorescoSpejderne. Logo Bruges som udgangspunkt altid MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne MORESCO MORESCO. Spejderne MORESCO. Spejderne. Moresco Logo Bruges som udgangspunkt altid Sekundært Logo Bruges kun hvis det andet slet ikke kan lade sig gøre Praktisk brug På sigt laver vi en hel stribe eks på brugen af vores logo. Det første element

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse:

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse: Juni 2009 Nyhedsbrev Artikler af særlig interesse: ForældreIntra2 Profilanalyse Tilbageblik på et fantastisk skoleår Indhold: Tines leder side 1 ForældreIntra side 2 Profilanalyse side 3 Datoer side 4

Læs mere

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND

Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2013 Allerførst velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

VI SKAL FORTÆLLE OG OPLYSE OM VORES DEJLIGE BØRNEHUS!

VI SKAL FORTÆLLE OG OPLYSE OM VORES DEJLIGE BØRNEHUS! September 2015 Så er vi allerede nået til september måned Ikke helt til at forstå efter en sommer der har budt på lidt af hvert vejrmæssig men de sidste uger har da været forrygende - så nu håber vi bare

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 19 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent; Bent Rask foreslået og valgt Generalforsamlingen lovligt indvarslet. 2. Beretning: Ved formanden

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2015

Bestyrelsens beretning 2015 Bestyrelsens beretning 2015 Gode forhold I 2015 har et af de områder, som vi i bestyrelsen har haft fortsat stort fokus på, været at have gode træningsforhold for vores medlemmer. I 2015 blev Hundehuset

Læs mere

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6 UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6 Tusind tak Til alle for en fantastisk hyggelig julefest i lørdags. Det var rart igen igen at opleve den gode stemning, når vi samles på friskolen for at fejre julen og hygge

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

YaSally. Støtteorganisation for Gambia. NYHEDSBREV fra YaSally

YaSally. Støtteorganisation for Gambia. NYHEDSBREV fra YaSally Januar 2014 NYHEDSBREV fra YaSally Godt Nytår YaSally vil gerne ønske alle medlemmer, sponsorer, frivillige og alle andre som støtter foreningen et rigtig Godt Nytår 2014. Indsamling I juli måned 2013

Læs mere