Tirsdag den 24. februar 2015 kl , Sognegården Viborg Antal deltagere 45

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19.00, Sognegården Viborg Antal deltagere 45"

Transkript

1 Røde Kors Viborg afdeling Referat af generalforsamling Tid og sted Tirsdag den 24. februar 2015 kl , Sognegården Viborg Antal deltagere 45 Dagsorden: Referat: 1. Valg af dirigent Konsulent Karin D Hansen. 2. Beretning om afdelingens virksomhed Formanden Poul Erik Tulstrup 2014 har på mange måder været et spændende år og med mange udfordringer var jubilæumsåret for Røde Kors første aktion, som var slaget ved Dybbøl i Det var vi med til at fejre. På tværs af aktiviteterne blev der i vores butik lavet en præsentation visende vores lokale aktiviteter Omkring en rød bænk var der var lavet en udstilling med historiske effekter, konkurrence, 1. Hjælp mm. Samtidig var der frivillige, der kunne fortælle om aktiviteterne, mulighederne for at blive frivillig og ikke mindst fortælle om de tilbud, vi som Røde Kors kan tilbyde. Den røde bænk stod hele sommeren udenfor butikken. Et rigtig flot arrangement og tak til de, der var med til at lave en god dag. Bestyrelsen har afholdt 8 bestyrelsesmøder. I juli måned blev besluttet en ny organisering af ledelsen af butikken. Der blev etableret en butiksledelse bestående af 3 personer. Dorit Henriksen, Leif Jacobsen og Gunnar Bach. Som følge af at tidligere formand Elin Sørensen i august meddelte, at hun stoppede som formand og udtrådte af bestyrelsen indtrådte 1. Suppleant Niels Peter Carlsen i bestyrelsen, hvorefter den konstituerede sig med Poul Erik Tulstrup som fungerende formand. Jeg vil i den forbindelse gerne takke Elin Sørensen for det store arbejde hun igennem ca. 10 år har gjort for Røde Kors. Jeg vil gerne på den samlede bestyrelses vegne takke alle for den opbakning som den nye organisering har fået. I kommunekredsen har der været 2 møder (februar og oktober). Samaritter tjenesten i Viborg kommune varetages

2 af Bjerringbroafdelingen. Vi bidrager med tilskud til uddannelse og uniformering af samaritterne. Der vil de næste år ske en stor udvikling bl.a. med fokus på udvikling af samaritterydelsen. Som følge af Susanne Larsens fratræden som præsident skulle der på et ekstraordinært landsmøde i oktober måned vælges ny præsident. For første gang i Røde Kors historie var der kamvalg til posten. Hanne Line Jakobsen blev valgt som ny præsident og efterfølgende har hovedbestyrelsen valgt Sven Bak Jensen fra Hørsholm som vicepræsident. Frivilliges hus og frivilligrådet I marts måned var der temadag om samspillet mellem de frivillige organisationer og det offentlige. Der blev opfordret til at man nu skulle sætte lokalt præg på det frivillige charter. I Røde Kors peger vi særligt på at frivillige leder frivillige. Og at i alle vores aktiviteter kommer vores frivillige som erstatning for pårørende ikke som erstatning for personale. Vi giver medmenneskelighed og nærvær, ikke professionel pleje eller behandling. I september måned var der frivillig fredag, hvor Røde Kors igen deltog. Det var med deltagelse af frivillige på tværs af aktiviteterne, der var med til at gøre opmærksom på Røde Kors aktiviteter og muligheder for at blive frivillig. Et af indslagene var et modeshow med elever fra 8. Klasse Vestre Skole. Eleverne havde selv udvalgt tøjet i vores butik. Og vi kunne bl.a. se at nørklerne kan både snakke, gå rundt og strikke samtidig. Igen var Røde Kors med, da biblioteket afholdt en frivilligheds eftermiddag. Og i december måned stillede vi bil og chauffør til rådighed for De frivilliges hus legetøjsindsamling til udsatte børn. Der er en stor tak fra De frivilliges hus. I samarbejde med Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Viborg og Via College arrangerede vi i oktober måned et foredrag om PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) hvad er det og hvordan lever man med det. Et spændende foredrag der tiltrak ca. 50 deltagere. Der er to faste indsamlinger hvert år. Røde Kors deltager sammen med 11 andre organisationer i Danmarks Indsamlingen som sendes på DR1. I 2014 var temaet Når mor mangler- Til de 12 projekter blev der indsamlet 87 mio. kr. Røde Kors projekt var forebyggelse af mødredødelighed og forbedring af mødres og børns sundhed i Laos.

3 Den anden er Røde Kors-indsamlingen den 1. Søndag i oktober måned. Og her er alle Røde Kors afdelinger ud med raslebøssen I Viborg var 445 indsamlere ude med raslebøssen, Resultatet var kr. En stor tak til alle der brugte 3 timer på at samle ind og til alle dem der tog godt imod vores indsamlere. Hvis folk ikke havde kontanter kunne vi som noget nyt også tage mod bidrag via smartphone/iphone. Det var en stor succes. Elver fra Katedralskolen vandt konkurrencen om flest anvendte bidrag via smartphone. En tak til vore sponsorer Viborg HK, Viborg FF og Tinghallen. I 2014 sponsorerede Stena Line til alle jyderne et Mini Cruise. Og Nordea stillede såvel personale som lokaler til rådighed om søndagen. Som en påskønnelse for det store arbejde alle frivillige yder gennem året bad bestyrelsen Lizzi Linniger og Niels Peter Carlsen om at arrangere årets sommerudflugt. I anledning af 150 års jubilæet var det oplagt at turen skulle gå til Dybbøl. Da denne tur kunne være anstrengende blev der arrangeret en alternativ tur til Mols, således at alle havde en mulighed for at komme på udflugt. En stor tak til skoletjenesten for deres planlægning og gennemførelse af udflugterne. Skoletjenesten er allerede nu bedt om at arrangere udflugten for i år. Modtager gene forslag til udflugter. Laila Worm modtog på dronningens fødselsdag (16. April) Dronningens emblem for 40 års frivilligt arbejde i Røde Kors. I december afholdte vi julefrokost med 137 deltagere. I år var der 29 frivillige der modtog en årsnål. 11-5års, 2-10 års 9-15 års 4-20 års 1-25 år og 2 30 års. Røde Kors driver to sundhedsklinikker for udokumenterede migranter en i København og en i Århus. Klinikkerne hjælper udokumenterede migranter, der er mennesker som juridisk set opholder sig ulovligt i landet. Trods det har de behov for lægehjælp og når systemet ikke tilbyder det, går Røde Kors ind og hjælper. Vi har fra Viborg støttet klinikken med kr. Også i 2014 var julehjælpen et gavekort til Rema Vi uddelte julehjælp til 50 familier, og vores fokus var på børnefamilier. En stigning på 10 i forhold til Selvom vi havde forventet et stigende behov for julehjælp viste antallet af ansøgere at behovet var større end vi havde gavekort til. Vi fik sidste år en stor stigning i antallet af asylansøgere, omkring kom til Danmark, hvilket er dobbelt så mange som i De fleste kom fra Syrien og Eritrea. Det er en udfordring at modtage de mange asylansøgere. En tak til at vi i butikken hurtig kunne sortere tøj, sko mm. Og levere det til flygtninge centre i Århus og på Djursland.

4 I forbindelse med Røde Korsindsamlingen i oktober måned var 4 syriske asylansøgere med en af vores indsamlere. Under punktet virksomhedens fremtidige virke vil jeg komme mere ind på situationen omkring integration og modtagelse af flygtninge i Viborg. En rapport om ensomhed viser at Viborg Kommune desværre er placeret som nr. 7 af de kommuner hvor flest borgere føler sig ensomme. Derfor er det glædeligt at Røde Kors Viborg har en mange tilbud, der kan være med til at bryde ensomheden, besøgstjeneste, hospitalstjeneste, nørklerne, vores støtte til Torvecafeen i Hammershøj og senest tilskud til leje af hus i Ørum. Som jeg sagde, har det været et år med mange udfordringer og derfor en tak til alle de frivillige i butikken for med deres indsats og de mange der har donoret og/eller handlet i vores butik. Vi fået et resultat, hvor vi bidrager med kr. til Røde Kors nationale og internationale arbejde. Vi følger med udvikling af de digitale muligheder, vores hjemmeside har fået et løft ved at vi har fået en professionel webmaster, som støtter Røde Kors ved at lave arbejdet uden vederlag. Vi har vores webbutik, hvor kunderne kan se udvalgte varer og reservere dem. Tak til eleverne fra Mercantec for deres indsats. Vi har øget anvendelse af Facebook. For alle frivillige blev der adgang til Mit Røde Kors, som vi arbejder på at få udbredt. En tak til de 549 medlemmer der støtter os økonomisk og moralsk. Jeg vil takke de andre i bestyrelsen og aktivitetslederne for et godt samarbejde i Og en særlig tak til de mere end 225 frivillige, der er med til at vi i Røde Kors Viborg også er til stede og sammen gør vi en verden til forskel. Skoletjenestens årsberetning Lizzi Liniger/Niels Peter Carlsen Overordnet ser vi skoletjenestens opgave i skolens interessentkreds at yde et vigtigt og væsentligt bidrag til at skabe øget bevidsthed og viden omkring Røde Kors opbygning, værdier, principper og hjælpearbejde. Fra marts 2014 til marts 2015 har skoletjenesten iværksat og deltaget i følgende aktiviteter: Udsendt introduktionsbreve om årets tema ACT FLUGT til alle Viborgskoler, incl. efter-, privat- og friskoler. Vi tilbyder hjælp til projektopgaver, introduktion til Røde Kors og oplag til diskussion. Tilbuddet gælder lærere, elever og forældre.

5 Over halvdelen af skolerne rekvirerede materialet, og mange har eller har planlagt at arbejde med det. Vi har fået positiv respons fra mange skoler. Vi har været i kontakt med og til stede på en del skoler. Røde Kors fejrede som bekendt års jubilæum i Skoletjenesten blev bedt om at planlægge 2 udflugter.den ene tur gik til Dybbøl, hvor vi bl.a. besøgte Historiecenteret og fik repeteret historien 1864.Vi besøgte også Røde Kors asylcenter i Jelling, hvor vi fik en grundig orientering om arbejdet i et asylcenter. Tur nr. 2 gik til Mols. Vi besøgte Agri Bavnehøj, Ebeltoft og Gl. Estrup museerne, hvor der var en udstilling om soldaternes barske liv i Vi var glade for den meget store opbakning til og gode stemning på turene. I forbindelse med Frivillig Fredag 26/9 havde Røde Kors en stand, hvor Skoletjenesten også var med. Vestre Skoles 8.B inviterede til modeshow med genbrugstøj fra bl.a. Røde Kors butikken. Det blev en stor succes, og vi er overbeviste om, at modellerne og de mange tilskuere fik øjnene op for det flotte tøj, der findes hos Røde Kors. Røde Kors var repræsenteret ved en frivillighedseftermiddag på biblioteket. Vi blev begge opfordret til at blive FRIVILLIGUNDERVISERE og var på et 2 dages kursus på kursuscenter Severin i Middelfart. Det betyder, at vi er klar til at tilbyde alle frivillige kurset Introduktion til Røde Kors. Kurset skaber øget bevidsthed om organisationens historie, principper, opbygning, værdier og fællesskab. Vi deltager i april 2015 i en temadag for skoletjenester om årets emne ACT KLUNS om genbrug. På baggrund af sidste års udflugtsplanlægning tyder meget på, at vi måske også planlægger udflugter i år. Besked senere. Ideer og forslag er velkomne senest 15. maj Integration /Julehjælp. Lissie Jarl Integration og julehjælp det er som de to ben Røde Kors står på det internationale og nationale. Det har været svært at få et samspil med kommunen omkring integration. Et eksempel på en af måderne til en bedre integration er at vi har i butikken en Afghansk kvinde som på den måde kan supplere både sin sprogskole og sit kendskab til dansk kultur. Vi skal se flygtninge som en ressource og ikke marginalisere dem. Under afdelingens fremtidige virksomhed vil der være mere om emnet. Som nævnt bestod julehjælpen af et gavekort til Rema 100 og behovet var større end forventet. Fordelingen af julehjælpen skete i et samarbejde med Viborg Kommune, således at vi på

6 den måde kunne sikre at julehjælpen gik til dem med størst behov. I samarbejde med Røde Kors i Esbjerg, Randers, Kjellerup og Bjerringbro blev afviklet familieweekend. Der deltog ca Fra Viborg var 25 personer med. Fra Viborg var der tre frivillige med som hjælpere (Lissie, Andrew og Karen Margrethe). Disse familiearrangementer er en stor succes, som vi støtter hvert år. Der afholdes forskellige konkurrencer, skattejag underholdning mm. Rigtig mange forskellige nationaliteter deltager. Også danskere. De mange flygtninge gør at behovet for et samarbejde med kommunen skal styrkes. Beretning første hjælp. Dirch Lind. På bemandingssiden er der desværre ikke sket så meget. Dirch Lind er derfor både aktivitetsleder og eneste instruktør. Dirch har været i kontakt med flere uddannede instruktører men ingen er endnu endt med at blive tilknyttet afdelingen. Er dog i kontakt med en, som jeg håber kommer i gang i løbet af foråret. Vi har lavet en aftale med Bjerringbro om at kunne benytte deres DoCas system. Det betyder at vi kan slå kurser op, som kan ses på Landskontorets hjemmeside, hvor man så kan tilmelde sig og betale og i det hele taget administrere kurset. Tanken var i første omgang at bruge det til 8 timers kurser i færdselsrelateret førstehjælp. Det er bl.a. de kurser en ny instruktør skal tage. Beretning Røde Kors Butikscenter. Leif Jakobsen, Gunnar Bach, Dorit Hjorth Henriksen. I august 2014 tiltrådte Gunnar Bach, Leif Jakobsen og undertegnede Dorit Hjorth Henriksen som nye aktivitetsledere. Butikkens områder blev delt imellem os og Gunnar Bach står for møbelafdelingen m.m. Leif Jakobsen for kørsel, kasseafregning m.m. og jeg for butikken. Gunnar og Leif har været med i butikken siden 2010 og jeg siden Vi har ændret meget og der er tilført butikken nye tiltag, og det har kunnet ses på omsætningen. Vi er meget glade for salgsresultaterne, som også skyldes vores dejlige positive medarbejdere, der brænder for butikken. Kunderne kommer med bemærkninger om, at vi har en flot forretning, men den vil vi gerne gøre endnu flottere. Der er blevet luget lidt ud i butikken, således at den fremstår mere frisk og moderne. Der kan nævnes herunder nye forhæng til tøjburene, nyt lys, nye reoler er indkøbt til isenkramafdelingen. Fritidshjørnet er blevet etableret i samarbejde med kommunen, der har startet en indsamling af sportstøj, som

7 sælges i butikken billigt til børn i skolealderen. Indvielsen af hjørnet skete den 29. november Vi kan se på regnskabet for december og januar at det har været en succes, som skal fortsætte. Endvidere arbejdes der på yderligere tiltag i løbet af foråret. Vores udfordringer går nu på modernisering af især bagbutikken, men forbutikken skal også have et løft. I bagbutikken har vi et træls betongulv med store revner i. Hvad gør vi ved det? Der skal indkøbes nye reoler til bogafdelingen og i det hele skal der vendes lidt om på afdelingerne. Sorteringsområdet trænger også til en forandring, men det er vi allerede i gang med at udtænke, hvordan det kan gøres. Vi har også bedt medarbejderne om at komme med forskellige idéforslag. Vi har manglet frivillige medarbejdere til butikken, men det er så småt ved at være på plads. Kommunen/Jobcentret har sendt medarbejdere til os, der f.eks. skal lære det danske sprog bedre, eller man har gået længe hjemme på grund af en depression og nu skal i gang. Dem tager vi glade imod, men de giver os også yderligere arbejde, men det er der plads til. Efter Påske går en kampagne i gang, der hedder Smid Tøjet i samarbejde med TV 2 og Coop. Der vil blive indsamling af tøj i 3 uger, som slutter med et show i tv den 9. maj. Vi opfordres til at holde åbent søndag den 10. maj. Indsamlingsburene vil stå ved deres forretninger og vi får formentlig en del mere tøj ind til sortering. Kan vi ikke nå selv at sortere det, skal det gå videre til Horsens. Referat fra Hospitalstjenesten. Tove Vorre. Pt. 19 frivillige, hvoraf 2 har pause har været et spændende år med mange forskellige aktiviteter, men også tidskrævende. Jeg er meget glad for mit samarbejde med Jytte Lund, vi tænker ofte de samme tanker, og er enige om at samarbejde meget tæt, især ved det første møde med en ny interesseret (PS) patientstøtter. Vi er også meget enige om, at vi er nødt til at fordele arbejdet imellem os, eksempelvis har vi delt afdelingerne imellem os ved introduktion af de ny på den enkelte afdeling. Der har været en tilgang fra frivillige, samt afgang af 5, 2 holder pause. Rekruttering de fleste igennem frivillig portal, enkelte ved mund til mund. Der er en ret jævn aldersspredning. Fokus har først og fremmest været jubilæet i foråret, med fælles projekt: udstilling/konkurrencer/pr i forretningen, meget vellykket. Styrkelse af VCR. Styrkelse af regionssamarbejdet, som er meget inspirerende. Herning, Hostebro, Silkeborg, Aarhus, Skejby og Randers sygehuse er repræsenteret. Vi er på rigtig mange afdelinger på regionshospitalet. Børneafd., skadestue/modtagelse, hjertemedicinsk afd., alm.

8 medicinsk afd., diaslyseafd., neurologisk, VCR. Der er ønske om PS på ambulatorier. Jytte Lund har deltaget i årskursus i nov og jeg har været aktivitetskurser 2 dage. Vi har arrangeret dagsmøde for Region MidtJylland, herunder med besøg på Hald Ege samlingen. Møde i gruppen for de humanitære organisationer i Viborg. Afholdt møder for egne PS. Fælles temadag på Hjultorvet med de frivillige organisationer. Målsætning for næste år er fortsat øget rekruttering samt fokus på fastholdelse (ideer til). Evt. fl. temadage med de andre aktiviteter. 2 personer på de afd. vi er på i forvejen for at styrke sparring imellem PS. Støtte til opstartsfase af projekt forhal. Hvordan rekruttering? Fælles annoncering, heri beskrivelse af selve opgaven om PS. Ved de 2 årlige møder med PS er der et stort punkt på dagsordenen, som hedder hverdagen/oplevelser på de respektive afd. Dette er meget givende og lærerigt for os amme og giver anledning til gode diskussioner. Referat fra Besøgstjenesten. Eva Kammersgård. I 2014 har besøgstjenesten haft et fald i besøgspar, som stort set skyldes dødsfald, og så har den ene part ikke længere haft overskud til at starte et nyt bekendtskab op. Der er venteliste på såvel modtager siden, som på besøgsven siden, det skyldes både kemi og afstand. Det kan også være aldersforskellen. Der er flere unge studerende, der melder sig som frivillig, ofte holder de ikke ved så længe. Der er ikke den store interesse fra modtager siden, til at få en så ung besøgsven, selv om jeg prøver på at fortælle, om at unge mennesker gerne vil høre, hvordan det var, at være ung tidligere. I forbindelse med 150 års jubilæet, var vi nogle aktiviteter, der sammen lavede en event ude i butikken med materialer og foto, hvor vi gjorde opmærksom på, de forskellige muligheder der er, for at være med til at gøre en forskel. Vi forsøgte også, at hverve nye frivillige. Det er godt, at hjælpes ad fællesskab giver styrke. På 3. år har vi i Hammershøj en cafe, hvor alle kan mødes hver anden fredag i vinterhalvåret, der kommer ca. 60 pers. Nørklerne. Inge Andersen, Viborg. Vi mødes hver anden onsdag i lige uger, l. kl hele året. Der møder ml op hver gang (ikke de samme). Der er kommet 3 nye til, nogle har vi ikke ses i år, så vi er ca. 48. Vi har været med ved frivillighedsdage, Nytorv, Hjultorvet, biblioteket og butikken. 16 var med på sommerudflugt. 23 var med til julefrokost. Vi har fået et ekstra bord ind, så vi nu kan vi alle drikke kaffe på en gang. Vi har fået mere salgsareal i butikken og brugt mange timer på at ordne broderier, stof mm.

9 Årets resultat: stk. strik, 288 stk. syet, i alt stk. tøj. Der er brugt 165 kg garn, 250 m stof. + det der er lavet til butikken. Det er ikke så godt som sidste år, så i 2015 mødes vi hver onsdag i januar, februar og marts. Hanne Bækby, Hammershøj. Vi er 20 piger, der mødes ca. 1 gang om måneden i vinterhalvåret. De afleverer deres færdige ting og får ny materiale retur. 3-4 syr og resten er strikkepiger, så der bliver spist meget garn. Leveret til butikken 284 stk., til Kiplev 254 stk. I alt 538 stk. Vi har 30 års jubilæum i oktober Annelise Bay, Vammen. 9 deltagere 4 har 15-årsnåle. Produktion 479 stk. Mødes hver anden mandag fra september til maj. 6 deltog i udflugterne, 8 deltog i julefrokosten. Mona Nielsen, Ørum. Vi er ca. 20 der mødes hver anden mandag i lige uger, og der er 18 der sidder hjemme og strikker. Vi har sendt ca dele tøj i Vi har fået større lokaler fra 1. september Det har gjort, at der er kommet 5 nye til. Vi har haft 30 års jubilæum den 9. oktober. Det var Karen Fisker, der startede, og hun er stadig med. Der var omkring 60, der besøgte os den dag. Vi har også måtte sige farvel til 2 af os nørklere i oktober og februar. De har været med år. Jette Giversen, Rødding Vi er nu 18 faste deltagere hver anden torsdag. Desuden 3, der arbejder hjemme fra. Vi har produceret 447 stk. Den 29. september arrangerede vi en bustur til Kiplev, hvor både mænd og kvinder deltog 45 personer. Meget spændende, og flere mænd har efterfølgende vist større forståelse og respekt for arbejdet i Røde Kors. Vi har haft udstilling i Arken. Vågetjenesten, Jytte Nielsen. I det forløbne år har der været brug for vågetjenesten 8 gange på plejecentre og 6 forløb i private hjem. 1 gang har det ikke været muligt at skaffe en vågekone. Der har været undervisning på Social- og sundhedsskolen i Skive fra vågetjenesten. Et interview med en 9. klasse i skolen, der var i gang med et projekt om frivillighed. Viborg Stifts Folkeblad har henvendt sig for at få en samtale med en vågekone. Dette blev til en artikel med overskriften: Når døden kalder, skal man være verdens bedste Klods Hans.

10 Med det mener hun, at han brugte ting, han lige havde ved hånden, og så brugte han dem til det allerbedste. Pt. Er der fire vågekoner, de to er aktive, og så er der en ny på vej. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse 4. Afdelingens fremtidige virksomhed Birthe Jensen gennemgik det omdelte regnskab og balance. Regnskabet godkendt. I 2015 vil vi fortsætte med alle vores sædvanlige aktiviteter. Og støtte yderligere aktiviteter, der laves på tværs af aktivitetsområderne og er med til at skabe et fællesskab og synliggøre Røde Kors lokalt. Vi arbejder fortsat på at få startet projektet omkring modtagelsen/forhallen på Regionshospitalet Viborg. Vi søger en aktivitetsleder til området. Vi skal markere et 30 års for nørklerne i Ørum. I 2015 har butikken 5 års fødselsdag og selvom vi får mange roser for vores butik er tiden kommet til, at vi giver butikken en make over. Det er hele butikken dog især den bagerste del af butikken. Der arbejdes på forslag til ændringerne, og vi kan forvente, at det bliver en større opgave for os alle. Som tidligere nævnt er der især to punkter hvor vi kan se behov for en ekstra indsats. 1. Såvel i vores afdeling som i kommunekredsen må vi tage drøftelse af hvad kan vi tilbyde for at afhjælpe ensomheden. Hvordan kan vi synliggøre vores tilbud. Og hvordan kan vi få de der føler sig ensom til at komme ud af busken. 2. Integration/flygtninge. I Viborg Kommune vil vi modtage mere end 200 flygtninge, Det er vigtigt, at man fra starten byder flygtninge velkommen i lokalsamfundet. Senest undersøgelse fra LG Insight fremhæves det, at det har stor betydning, at det ikke er en medarbejder, der er sat til og får løn for at stå for integrationen, men at det er ganske almindelige borgere der gør det fordi de har lyst. De fleste kommuner mener, at frivillige er med til at fremme social trivsel, inklusion i samfundet og sprogtilegnelse. Bare det at flygtninge jævnligt har samvær med personer med dansk baggrund, gør at de lærer at bruge det danske sprog i praksis. Et stort flertal i byrådet har netop vedtaget at styrke normeringen på integrationsområdet Derfor opfordres kommunen til at indkalde de frivillige organisationer til en drøftelse af hvordan vi i Viborg Kommune sammen laver en god modtagelse/integration

11 af flygtningene. 3. Kampagne smid tøjet klæd Danmark på er tidligere omtalt under butikkens beretning. 4. Vi vil blive ved til at fortsætte den gode ånd med at synliggøre at Røde Kors er til stede. Bestyrelsen og aktivitetslederne afholder fæles møder, hvor vi drøfter de tiltag/ideer som kan være med til, at vi som frivillige i Røde Kors gør en forskel. Kom gerne med forslag til aktiviteter. 5. Indkomne forslag 6. Valg af: a. Formand b. Medlemmer af bestyrelsen c. Suppleanter d. Revisor(er) og revisorsupple ant(er) Ingen indkomne forslag Poul Erik Tulstrup blev valgt. Genvalg til Lissie Jarl, Niels Peter Carlsen og Winnie Sørensen. Tove Vorre blev valgt og genvalg til Ellen Jensen. Laila Worm og Kjeld Bach. Supp. Frode Nielsen 7. Eventuelt Hans Pehrson uddelte ros til bestyrelsen og den nye ledelse i butikken. Gunnar Bach fortalte en rørende historie fra butikken om en farmor, der var på besøg med 2 børnebørn og hvilken forskel disse børn mente deres køb kunne gøre for andre. Poul Erik Tulstrup takkede Karin Hansen for god styrelse af mødet. Takkede for valget og at vi vil fortsætte det gode arbejde i fælleskab for derved at kunne gøre en forskel. Referent: Winnie Sørensen

I december måned stillede Røde Kors bil og chauffør til rådighed for De frivilliges Hus legetøjsindsamling til udsatte børn.

I december måned stillede Røde Kors bil og chauffør til rådighed for De frivilliges Hus legetøjsindsamling til udsatte børn. 1 Beretning Røde Kors Viborg, generalforsamling 23. Februar 2016. Som noget nyt har vi i år lavet en skriftlig beretning, hvorfor der på generalforsamlingen under aflæggelse af virksomhedens aktivitet

Læs mere

I alt 51 medlemmer, incl. bestyrelsesmedlemmer, var mødt frem ved mødets start.

I alt 51 medlemmer, incl. bestyrelsesmedlemmer, var mødt frem ved mødets start. REFERAT Emne: Årsmøde Tid: Torsdag 17. marts 2016 kl. 19.00 Sted: Arions Hus, Tulipanvej 28 A, 8240 Risskov Referent: Maja Dyremose Kopi til: Bestyrelsen, kontoret, Tove Jørvang og Børge Olesen til elektronisk

Læs mere

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1

BERETNING 2015 FORMANDSBERETNING FOR 2015. Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig. Side 1 FORMANDSBERETNING FOR 2015 Formandsberetning for Dansk Folkehjælp Aarhus, skriftlig Side 1 Formandsberetning for 2015 Så er vi kommet igennem 2015, hvilket må siges at have været endnu et rigtigt godt

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing

Bestyrelsesmøde. Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing Bestyrelsesmøde Møde tidspunkt Torsdag den 21.5. 2015 kl. 19.00 Sted Indkaldte mødedeltagere Dagsorden Cafeen, Østergade 22, 6950 Ringkøbing Thorkild Sloth Petersen Niels Andersen Mie Hansen Susanne Rystok

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen)

Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen) Referat af Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen) Deltagere: Allan Nielsen, Poul Erik Tobiasen, Carina Møller, Pernille Olesen, Leif Jensen, Lars

Læs mere

Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22.

Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22. Referat af ordinært budgetmøde afdeling 22, d 19. august 2015. kl. 19.00. Mødet startede kl 19.00 med 28 fremmødte beboere fra afd. 22. Fra administrationen var der Åge Kristoffersen, Steen Johansen, Flemming

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Peder Poulsen, Formand. Hother Husted. Inge Lise Bech. Margurite

Læs mere

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011.

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Dirigent Leif Bønning, referent Lisbeth Skals Jensen, stemmetællere bliver valgt, når

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 20. februar 2016.

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Referat af Generalforsamling 20. februar 2016. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab til godkendelse på generalforsamlingen. 4. Behandling af indkomne forslag. 5. Fastsættelse af

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00

Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Referat fra bestyrelsesmøde d.19 maj kl.17.00 Tilstede: Henrik, Britta, Heidi, Per, Jenny, Christian og Anja 1. Referat fra sidste møde Godkendt 2. Nye punkter til dagsordenen Bemærkninger til udsendte

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg

Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg 23. februar 2015 Generalforsamling den 23. februar 2015 kl. 20.10 Vindrosens Lokaler Esbjerg Fremmødte: 23 medlemmer 1. Valg af dirigent Alex Jensen blev af bestyrelsen forslået og blev enstemmigt valgt.

Læs mere

Ordinær generalforsamling. 21. marts 2007

Ordinær generalforsamling. 21. marts 2007 Ordinær generalforsamling 21. marts 2007 William Rentzmann bød velkommen til de fremmødte, specielt bød han velkommen til de to foredragsholdere, Martina Henze og Henning Nørbæk. Han henviste til den udsendte

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016 Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Referat af Generalforsamling d. 30/1 2016 1) Valg af dirigent Viggo Jonasen 2) Valg af stemmetællere Knud Aage Flohr Knudsen og Peter Nørdam 3) Bestyrelsens beretning

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 24. marts 2008 MØDEREFERAT Dato: 12. marts 2008 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 13 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013

Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013 Referat fra generalforsamlingen for Distriktsforeningen af menighedsråd for Viborg Østre Provsti 6. februar 2013 Dagorden ifølge vedtægter: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Pkt. 4 Pkt. 5 Pkt. 6 Pkt. 7 Pkt. 8 Pkt.

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Ordblinde/Dysleksiforeningen i Nordjylland ORDSTIKKEN FEBRUAR 2016. side 1

Ordblinde/Dysleksiforeningen i Nordjylland ORDSTIKKEN FEBRUAR 2016. side 1 Ordblinde/Dysleksiforeningen i Nordjylland ORDSTIKKEN FEBRUAR 2016 side 1 Foreningens bestyrelse: Formand: Kasserer: Søren Nielsen Indutrivej 1 9640 Farsø tlf.: 2340 3690 sn.farsoetaxi@gmail.com Jytte

Læs mere

INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND

INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND INDBYDELSE TIL GENERALFORSAMLING MED FRIESER-HESTEN MIDTJYLLAND Du indbydes hermed til vores årlige generalforsamling. Vi ser frem til en hyggelig dag med en masse spændende på agendaen. Frieser-Hesten

Læs mere

BERETNING FOR ÆLDRESAGEN I EBELTOFT DEN 16. MARTS 2015

BERETNING FOR ÆLDRESAGEN I EBELTOFT DEN 16. MARTS 2015 1 BERETNING FOR ÆLDRESAGEN I EBELTOFT Velkommen til vores Årsmøde i år. DEN 16. MARTS 2015 Det er dejligt at se, så mange der kommer år for år, det giver energi til bestyrelsen til at fortsætte med opgaverne.

Læs mere

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej.

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00 Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Deltagere: Samtlige beboere var inviteret. Fremmødte beboere kan nævnes: Kisser( Karen Stær)Birte Melohn. Poul Erik

Læs mere

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen,

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, Frederikssund, den 2. december 2015 Kære Alle Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, som kan ses nedenfor. Vi minder om vores juleafslutning søndag

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 24. marts 2007 MØDEREFERAT Dato: 14. marts 2007 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 14 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30 Tilstede: 11 borgere ud over en del af bestyrelsen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen Bestyrelsesmøde onsdag d. 25. marts 2015 kl. 19.00 21.30 i Regnbuen Tilstede: Mette P, Camilla BP, Mette, Sanni, Gunvor, Charlotte, Sara, Anne, Laila og Line Mødeleder: Anne Referent: Line Dagsorden: 1.

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 SKRÅNINGEN Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 Der deltog 72 medlemmer i generalforsamlingen og 67 i spisningen. Inden generalforsamlingen fortalte Berit

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

Referat LD 7-ARK møde Kreds 17 s Klubhus

Referat LD 7-ARK møde Kreds 17 s Klubhus Referat LD 7-ARK møde Kreds 17 s Klubhus Tirsdag den 3. juni 2014 kl. 19 00 Deltagere tilmeldt: Kreds 12 - Poul Kreds 14 - Tomas, samt et afbud fra Thea, der dog sender et lille notat fra Karup turen.

Læs mere

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere.

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. Referat af Møllepigernes generalforsamling den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. (Før generalforsamlingen var vi 21 der spiste sammen, det var utroligt hyggeligt.) Dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Referat. Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016

Referat. Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016 Referat Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016 1. a. Valg af dirigent: Henrik Kam blev valgt som dirigent. Oplyste at generalforsamlingen var rettidig indkaldt, dels ved annoncering i Nordsjælland

Læs mere

År 2013 den 9. februar kl. 11.00 afholdtes generalforsamling i Marstal Marineforening.

År 2013 den 9. februar kl. 11.00 afholdtes generalforsamling i Marstal Marineforening. År 2013 den 9. februar kl. 11.00 afholdtes generalforsamling i Marstal Marineforening. Sted: Marinehuset, Strandstræde 47 a, Marstal 50 stemmeberettigede medlemmer var mødt, hvilket svarer til 25 %. Inden

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08.04. 2014 Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat: Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 2. april fra 18.30 21.00, spisning fra 18.00 18.30. Tilstede: Lone Smedegaard,

Læs mere

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Indledning: Velkommen til årets generalforsamling, og det er mig en glæde at kunne fortælle om de ting, der er sket i 2013 Dagmar har i 2013 besluttet

Læs mere

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HK HOVEDSTADEN 1 SENIOR Program foråret 2016 MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HELSINGØR / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Hvornår er den næste generalforsamling / Tilmeld

Læs mere

Nyhedsbrev Nyhedsbrev uge 41 i 2008

Nyhedsbrev Nyhedsbrev uge 41 i 2008 Nyhedsbrev Nyhedsbrev uge 41 i 2008 Morgensang uge 41 Det lysner over agres felt Recitation uge 41 9. klasse Vidar Mad Menu Uge 41 Onsdag 8. oktober: Tortillia med salat Torsdag 9. oktober: Linsesuppe

Læs mere

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Inden vi gik i gang med den egl. Generalforsamling, fik foreningens nye direktør, Morten Lorenzen ordet for

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Generalforsamling i Thy Motor Sport, den 27.02.2016 Referat

Generalforsamling i Thy Motor Sport, den 27.02.2016 Referat Generalforsamling i Thy Motor Sport, den 27.02.2016 Referat I. Velkomst Sten Graversen bød velkommen til den ordinære generalforsamling. Han overlod ordet til Børge Holm, som ville sige nogle ord om den

Læs mere

Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC

Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC FORTY INFO? --- generalforsamling Medlem af Dansk Cricket-Forbund siden 1963 Kære medlem af Dansk XL Cricket Club 17.september 2015 Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC lørdag den 10.oktober

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i NeMo. Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00. Kløvervænget 18B, 5000 Odense C.

Referat af ordinær generalforsamling i NeMo. Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00. Kløvervænget 18B, 5000 Odense C. Referat af ordinær generalforsamling i NeMo Søndag den 6. marts 2016 kl. 13.00 Kløvervænget 18B, 5000 Odense C. Deltagere: Der var mødt 11 stemmeberettigede medlemmer op. Dagsorden 1. Valg af dirigent

Læs mere

Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 25. april 2016

Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 25. april 2016 Afdelingsmøde afd. 6 Bøgeparken, den 25. april 2016 Deltagere: 15 beboere fra 15 husstande. Fra boligforeningens organisationsbestyrelse deltog: Formand Hans Chr. Nielsen (HCN) Susanne Bergstedt Kjeld

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 2014. i A/B Blidahlund/Esperancegården. Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00

Referat af ordinær generalforsamling 2014. i A/B Blidahlund/Esperancegården. Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00 Referat af ordinær generalforsamling 2014 i A/B Blidahlund/Esperancegården Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00 Generalforsamlingen blev afholdt med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

6 års fødselsdag - Hip Hip!

6 års fødselsdag - Hip Hip! Nyhedsbrev Marts 2016 6 års fødselsdag - Hip Hip! Læs om klubbens udvikling Besøg os på adressen Slotsgade 5, 7800 Skive onsdag eller torsdag aften mellem 19 og 22. HUSK: GENERALFORSAMLING den 23. marts

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri?

NYT HERSKINDSKOLEN & NORDLYSET. Nytårsaften uden fyrværkeri? Nytårsaften uden fyrværkeri? Efter år 1900 blev det almindeligt at fyre fyrværkeri af. Før hen var det kun soldater og jægere der skød op i luften for at markere årsskiftet. Dengang var det også skik at

Læs mere

Kommentarer: Der henstilles til kommende styregruppe, at man ikke godkender budgetter, der er større, end hvad vi har i kassen.

Kommentarer: Der henstilles til kommende styregruppe, at man ikke godkender budgetter, der er større, end hvad vi har i kassen. 1 valg af dirigent og stemmetællere. Dirigent: Allan. Stemmetællere: Lizzi & Aase. 2 Beretning fra styregruppen, samt godkendelse af beretningen. Årsberetning fremlagt (se bilag 1) og godkendt. Kommentarer:

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Hvidbjerg 20. marts 2016 MØDEREFERAT Dato: 9. marts 2016 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 15 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Storstrømmen. Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS. Godt Nytår

Storstrømmen. Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS. Godt Nytår Storstrømmen Nr. 1 Januar 2016 NYHEDSBREV FOR PARKINSONFORENINGEN STORSTRØMMENS KREDS Godt Nytår Så er der atter gået et år på godt og ondt Det er gået over forventning med bestyrelsesopgaverne. Selv om

Læs mere

NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016. Nyreforeningen Bornholm

NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016. Nyreforeningen Bornholm NYREXPRESSEN NYREFORENINGEN, KREDS BORNHOLM ÅRGANG 12 NR.1 JANUAR 2016 Nyreforeningen Bornholm Bestyrelsesmedlemmer Januar 2016 Konstitueret Formand og lotterikoordinator: Thomas Ebert, Smedegårdsvej 27,

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

Da undertegnede var på besøg onsdag i sidste uge, var Ejvind. Klit og Ole Kristensen i gang med papirarbejdet inde i mødelokalet,

Da undertegnede var på besøg onsdag i sidste uge, var Ejvind. Klit og Ole Kristensen i gang med papirarbejdet inde i mødelokalet, HOIF Støtteforening Aldrig har så mange været så stille i så lang tid! Kun når opråberen har nævnt et tal, kommer en sagte puslen, når plastikbrikkerne lægges på de udtrukne numre. Det er onsdag aften

Læs mere

Ordblinde/Dysleksiforeningen i Nordjylland ORDSTIKKEN. Januar 2014. side 1

Ordblinde/Dysleksiforeningen i Nordjylland ORDSTIKKEN. Januar 2014. side 1 Ordblinde/Dysleksiforeningen i Nordjylland ORDSTIKKEN Januar 2014 side 1 Amtsforeningens bestyrelse: Formand Flemming Gaaei Hans Dyres vej 51 9300 Sæby Telefon: 60 64 90 95 flemming@supersej.dk Næstformand

Læs mere

1. Valg af referent samt godkendelse af dagsorden Sanne Jaldorf Andersen blev valgt som referent

1. Valg af referent samt godkendelse af dagsorden Sanne Jaldorf Andersen blev valgt som referent 1. Valg af referent samt godkendelse af dagsorden Sanne Jaldorf Andersen blev valgt som referent 2. Nyt fra Hanne Skaarup a. Inklusionstema: Har været på som rød tråd i forgangne år der har været samarbejdet

Læs mere

Der er telefonsvarer på i vagtstuen fra kl. 08.15 til kl. 15.30. Telefonsvareren aflyttes kl. 14.00, 15.00 og 15.30.

Der er telefonsvarer på i vagtstuen fra kl. 08.15 til kl. 15.30. Telefonsvareren aflyttes kl. 14.00, 15.00 og 15.30. Velkommen til Mosehuset 2016 Her følger en del praktiske informationer vedrørende institutionen. Hvis der opstår spørgsmål er alle selvfølgelig velkomne til at rette dem til os, så misforståelser og ærgrelser

Læs mere

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad.

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I DAMERNES TIRSDAGSKLUB 2012 LØRDAG DEN 29. september Kl. 13.30 PROGRAM: Kl. 13.30 Vi mødes ved greenfee huset Kl. 13.45 18 hullers match Kl. 17.00 Kaffe/Kage Kl. 18.00 Generalforsamling

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 19 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent; Bent Rask foreslået og valgt Generalforsamlingen lovligt indvarslet. 2. Beretning: Ved formanden

Læs mere

Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007

Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007 Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007 1. Valg af dirigent Per Strand blev valgt uden modkandidat. Konstaterede herefter at årsmødet vat lovligt indkaldt via Bramming Ugeavis. 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Aktiviteter Februar 2016

Aktiviteter Februar 2016 Aktiviteter Februar 2016 Aktivitetscentret Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf. 9931 5339 Åbningstider: Mandag til torsdag fra kl.9.00-16.00 Træning på Thulebakken Mandage Tirsdage Kl.13.00: Onsdage

Læs mere

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16

Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16 Generalforsamling i SAND Hovedstaden, 23.2.16 Deltagere: Sanna (SANDs sekr., praktikant), René (SANDs sek.), Niels Elbrønd (E- huset, SAND Hovedstaden), Ole Svendsen (SAND Hovedstaden), Michael Høyer (Bornholm),

Læs mere

Godkendelse af dagsorden herunder pkt. der er kommet til siden dagsordenen blev skrevet.

Godkendelse af dagsorden herunder pkt. der er kommet til siden dagsordenen blev skrevet. FLYGTNINGEVENNER FREDENSBORG Frivilligcenter Fredensborg Teglgårdsvej 423 A 3050 Humlebæk Referat af Bestyrelsesmøde torsdag 7. januar 2016 kl. 14.00-16.00 Sted og tidspunkt: Frivilligcenter Fredensborg

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Mammen Friskole. Torsdagsbrev 17. marts 2005

Mammen Friskole. Torsdagsbrev 17. marts 2005 Kære forældre på Mammen Friskole! Efterlysning Til mosaik-arbejdet i p-fag efter påske skal vi bruge klinker i mange forskellige også gerne stærke farver! Hvis I har rester af vægfliser / klinker liggende,

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html Til grundejerforeningens medlemmer. Til forsiden FREDAG 6. APR 2012 Indbetaling af kontingent for 2011 kan ske ved indsættelse på konto 1551 3719216501 i Danske Bank, eller direkte til kasseren. Kontingentet

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i AIF

Referat fra ordinær generalforsamling i AIF 31. maj 2015 Referat fra ordinær generalforsamling i AIF Torsdag den 28. maj 2015, kl. 19.00. Generalforsamlingen afholdtes i AIF klubhus. Deltagende foreninger: Badminton, Cricket, Fodbold, Gymnastik,

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde.

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. JBU - Region 3 18.02.2010 Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Dato: Torsdag d. 4. februar 2010 Kl.: 19.00 Sted: Stampesvej 19 8260 Viby J (Selskabslokalet) Vinnie bød velkommen til mødet 1. Mandaternes

Læs mere

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB

AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB AABENRAA ALMENE BOLIGSELSKAB Ternevænget 1 6360 Tinglev Tlf. 74 64 36 00 Fax 74 64 36 32 Til beboere i afdeling 5 Nørregade, Egevænget Bolderslev og Uge Allégade Cvr-nr 14 79 86 17 Sydbank A/S Kto. 7910-1751331

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING 2004

REFERAT GENERALFORSAMLING 2004 REFERAT GENERALFORSAMLING 2004 Referat af Dansk Sociologforenings generalforsamling d. 28. februar 2004 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Formandens beretning 4. Kassererens beretning

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig, den 23. august 2011.

Referat af repræsentantskabsmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig, den 23. august 2011. Referat repræsentantskabsmøde den 23. august 2011 REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. 17 Referat af repræsentantskabsmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig, den 23. august 2011. Deltagere: Organisationsbestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Er der så noget specielt, vi kan fejre på vores generalforsamling i år. Det er der.

Er der så noget specielt, vi kan fejre på vores generalforsamling i år. Det er der. Generalforsamling 9. februar 2016 Ved generalforsamlingen sidste år mindedes vi 150 året for slaget ved Dybbøl, hvor den internationale Røde Kors for første gang sendte udsendinge, der skulle overvåge,

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

I alt 46 medlemmer, incl. bestyrelsesmedlemmer, var mødt frem ved mødets start, kl kom der 3 medlemmer, så var vi 49 medlemmer.

I alt 46 medlemmer, incl. bestyrelsesmedlemmer, var mødt frem ved mødets start, kl kom der 3 medlemmer, så var vi 49 medlemmer. REFERAT Emne: Årsmøde Tid: Torsdag 15. marts 2018 kl. 19.00 Sted: Arions Hus, Tulipanvej 28 A, 8240 Risskov Referent: Maja Dyremose Kopi til: Bestyrelsen, kontoret, Tove Jørvang og Børge Olesen til elektronisk

Læs mere

Frivillighåndbog Om Mødrehjælpen

Frivillighåndbog Om Mødrehjælpen Frivillighåndbog Om Mødrehjælpen Indhold Om Mødrehjælpen...2 Mødrehjælpen har...2 Mødrehjælpens rådgivningshuse...2 Frivillig i Mødrehjælpen...3 Mødrehjælpens historie...3 Mødrehjælpens værdier...4 Vi

Læs mere

Laugposten. Pinseturen 2014, gik til Orø.

Laugposten. Pinseturen 2014, gik til Orø. Laugposten 23. årgang nr. 01 2014 Indhold: Pinseturen 2014 Columbus & Stegt Flæsk Standerhejsning Generalforsamling Vinsmagning Sømandsaften Stormflod 5.-6. december Julefrokost Orkanen 28. oktober Kontakter

Læs mere

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav Referat fra ordinær generalforsamling søndag den 11. august 2013 på Restaurant Søstjernen Introduktion Jakob Wandall (JW) bød velkommen til medlemmerne og vores gæst borgmester. Jan Ferdinandsen (JF) og

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Dams Have, den 25. januar 2015 Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Fremmødte fra hus nr. 2, 6, 7, 10, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 23, 25. 1. Valg af dirigent og referent: Freddie (17) og

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Dagsorden: 1. Sange, indledning, bøn Kaj D. indledte 2. Præsentation af de forskellige arbejdsgrene Søndagsklubben v.

Læs mere

Handlekraft og sammenhold

Handlekraft og sammenhold Handlekraft og sammenhold en håndbog om klubarbejde Fællesskabet giver styrke En faglig klub giver dig og dine kolleger handlekraft. Slår I jer sammen i en klub, får I større gennemslagskraft og styrke,

Læs mere

Velkommen til afdeling 242

Velkommen til afdeling 242 Information til patienter og pårørende Velkommen til afdeling 242 Kardiologi, Endokrinologi og Nefrologi Marts 2010 Medicinsk afd. 242 Ris eller ros modtager vi gerne: VELKOMMEN Med denne pjece vil vi

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

S c h a n d t o r p. På Distriktets vegne Ole Danielsen, Distriktsgildemester

S c h a n d t o r p. På Distriktets vegne Ole Danielsen, Distriktsgildemester S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 29. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2012 Der indkaldes herved til Distriktsgildeting onsdag den 9. maj 2012 kl. 19.30 på Porskjær, Porskjærvej 45, 8464 Galten.

Læs mere

Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt)

Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt) Generalforsamling GF Digterparken 2013 Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt) Peter Churchill

Læs mere

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne Slutrapport fra projekt Læs dansk på bibliotekerne Indhold Projektresumé... 3 Projektets formål... 3 Mål og succeskriterier... 3 Målgruppen... 5 Læringsforløbene... 5 Netværk... 6 Organisering... 7 Aktiviteter

Læs mere

Generalforsamling GF Digterparken 2014

Generalforsamling GF Digterparken 2014 Generalforsamling GF Digterparken 2014 Der blev torsdag den 27. februar 2014 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 16 fremmødte samt bestyrelsen. Formanden bød velkomme på vegne af bestyrelsen.

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere