Højsangen. Hun: Din kærlighed er bedre end vin. selv dit navn dufter sødt. Derfor elsker de unge kvinder dig.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Højsangen. Hun: Din kærlighed er bedre end vin. selv dit navn dufter sødt. Derfor elsker de unge kvinder dig."

Transkript

1 Højsangen (Kapitel 1) 1 Salomon og Sulamits kærlighedssang 2 Bare han dog vil give mig masser af kys! Din kærlighed er bedre end vin. 3 Du dufter af den dejligste parfume, selv dit navn dufter sødt. Derfor elsker de unge kvinder dig. 4 Tag min hånd, lad os løbe. Du, min konge, har budt mig ind på dit værelse. De unge kvinder fra Jerusalem: Vi vil glæde os og fejre ham. Hans kærlighed er bedre end vin. De elsker dig virkelig. 5 Jeg er solbrændt, men smuk, unge kvinder fra Jerusalem; som beduinteltene i Kedar, som forhænget i Salomons tempel. 6 Se ikke ned på mig, fordi min hud er mørk, fordi solen har mærket mig. Mine brødre var blevet vrede på mig og satte mig til at passe deres vingård, men porten til min egen lod jeg stå på klem. 7 Sig mig, min elskede, hvor lader du fårene græsse,

2 hvor skal de hvile sig ved middagstid? Sig mig det, så jeg ikke pynter mig med slør i nærheden af andre mænds fåreflokke. 8 Hvis du er i tvivl, du allersmukkeste kvinde, så følg fårenes spor, og lad dine geder græsse ved hyrdernes telte. 9 Jeg vil sammenligne dig, min skat, med den smukkeste hoppe, den, der fører Faraos vogn. 10 Øreringene klæder dig, din hals er smuk med juvelerne. De unge kvinder fra Jerusalem: 11 Vi vil lave dig halskæder af guld med vedhæng af sølv. 12 Min konge ligger på sin seng indhyllet i min parfume. 13 Som et bundt af duftende myrraplanter ligger min elskede mellem mine bryster. 14 Han dufter som en buket hennablomster fra vingårdene i En-Gedi-oasen. 15 Du er smuk, min Sulamit, du er smuk, dine øjne er blide som duer. 16 Hvor er du smuk, min elskede Salomon, hvor er du dejlig. Vores seng er den bløde græsmark 17 i et hus af cedertræer og høje cypresser. (Kapitel 2)

3 1 Jeg er en blomst fra Saronsletten, en lilje fra dalene. 2 Som en lilje mellem tidsler, sådan lyser min skat op i flokken af unge kvinder. 3 Som et enligt æbletræ i skoven, sådan står min elskede i flokken af unge mænd. Jeg elsker at sidde i hans skygge, hans frugt er sød i min mund. 4 Han tog mig med og gav mig vin, han kaldte mig kærlighed. 5 Mæt mig med rosinkager, forfrisk mig med æbler, jeg er svimmel af kærlighed. 6 Han stryger min kind med den ene hånd, kærtegner mig med den anden. 7 Jeg sværger, unge kvinder fra Jerusalem, ved gazellerne og hjortene på engen: Væk ikke kærligheden, kald ikke på den, før den er klar. Kald ikke på den, lad den komme af sig selv. 8 Hør, det er min elskede se, dér kommer han i løb over bjergene, dansende over højene. 9 Min elskede er som en gazelle eller en ung hjort. Se, nu står han bag vores mur. Han kigger ind ad vinduet, spejder gennem gitteret.

4 10 Min elskede siger til mig:»rejs dig, min skat, min allersmukkeste, og kom. 11 Vinteren er forbi, og regnen stilnet af. 12 Jorden er dækket af blomster, det er tid til at synge, overalt i landet kurrer turtelduerne. 13 I træerne bliver fignerne modne, blomsterne dufter på vinstokkene. Rejs dig, min skat, min allersmukkeste, og kom.«14 Min due putter sig i klippespalten i skjul på bjergskråningerne. Lad mig se dit ansigt, Sulamit, lad mig høre din stemme, for din stemme er sød og dit ansigt bedårende. 15 Fang dog rævene, de små ræve, for de ødelægger markerne, nu, hvor vinen blomstrer. 16 Min elskede er min, og jeg er hans, han, som græsser blandt liljerne. 17 Når dagen bliver kølig og skyggerne lange, så vend om, min elskede, som en gazelle eller en unghjort på de krydret duftende bjerge. (Kapitel 3)

5 1 Natten var urolig og lang, jeg ledte efter ham, som jeg elsker så højt. Jeg ledte, men fandt ham ikke. 2 Jeg tænkte: Nu vil jeg stå op og gå rundt i byen. I gaderne og på torvene vil jeg lede efter ham, som jeg elsker så højt. Jeg ledte uden at finde. 3 Jeg stødte på vægterne, der går omkring i byen:»har I mon set ham, jeg elsker så højt?«4 Så snart jeg havde forladt dem, fandt jeg min elskede. Jeg holdt godt fast og gav ikke slip, før vi nåede til min mors hus, helt ind på hendes værelse. 5 Jeg sværger, unge kvinder fra Jerusalem, ved gazellerne og hjortene på engen: Væk ikke kærligheden, kald ikke på den, før den er klar. Kald ikke på den, lad den komme af sig selv. 6 Hvad er det, der kommer ud fra ørkenen, som røgsøjler, ombølget af myrraduft og røgelse, af krydderier fra fjerne lande? 7 Det er jo min elskede Salomon i sin bærestol. 60 krigere omgiver den, 60 af Israels stærkeste mænd. 8 De bærer alle sværd, de er trænet til krig. Natten er farefuld, og de er klar til kamp. 9 Kong Salomon fik lavet en bærestol af træ fra Libanon, 10 dens bærestænger er af sølv,

6 dens ryglæn er af guld, og sædet er blødt og violet. De unge kvinder fra Jerusalem har foret den med kærlighed. 11 Unge kvinder fra Jerusalem, kom og se, se kong Salomon med kronen, hans mor forærede ham på hans bryllupsdag, den dag hans hjerte flød over af lykke. (Kapitel 4) 1 Du er smuk, min skat, du er smuk. Dine øjne er blide som duer, dit hår falder mørkt over skuldrene, som en flok geder i løb over Gileads bjergskråninger. 2 Dine tænder er som nyvaskede får, kridhvide og fugtige, i flokken mangler der ingen, de er der alle sammen. 3 Dine læber snor sig som et højrødt bånd, din mund er så dejlig. Bag silken gløder dine kinder som granatæbler. 4 Din hals er slank og stærk som kong Davids tårn, pyntet med halssmykker som var det krigeres skjolde. 5 Dine bryster er som to unge hjorte, som gazelletvillinger, der græsser mellem liljerne. 6 Når dagen bliver kølig og skyggerne lange, vil jeg gå ned til det duftende bjerg, knæle ved din røgelseshøj. 7 Du er smuk, min skat, fuldendt, fejlfri.

7 8 Kom med mig ned fra Libanons bjerge, min brud, kom med mig. Rejs ned fra Amanbjergets top, fra toppen af Senir og Hermon, hvor løverne og leoparderne holder til. 9 Du har fortryllet mig, min ven, min brud, du har fortryllet mig med et enkelt blik, med én eneste perle fra din halskæde. 10 Hvor er din elskov smuk, min ven, min brud, din elskov er sødere end vin, duften af dig er den bedste af alle. 11 Dine læber drypper af nektar, min brud, din mund smager sødt som honning og mælk, og duften af dit tøj er som duften af Libanons cedertræer. 12 Du er en lukket have, min ven, min brud, en frodig dam, en forseglet kilde. 13 Dine spæde skud bliver en have, fuld af de dejligste granatæbler, fuld af henna og nardusplanter, 14 af nardus og safran, kalmusstrå og kanel, vellugtende træer, myrrabuske og aloe, af alle de fineste parfumer. 15 En brønd med frisk vand, en have med en kilde, der strømmer ned fra Libanons bjerge. 16 Vågn op, nordenvind, kom, søndenvind, blæs gennem min have, og spred dens dufte. Lok min elskede herind, så han kan smage den dejlige frugt. (Kapitel 5)

8 1 Du er min have, min ven, min brud, jeg har plukket min myrraplante og min duftende balsam, nydt min bikage, dryppende af honning, drukket vin og mælk. Spis, venner, drik, og bliv berusede af kærlighed. 2 Jeg sov, men mit hjerte var vågent Hør! Min elskede banker på:»luk op for mig, min ven, min skat, min due, min fuldkomne, for mit ansigt er vådt af dug, og nattetågen sidder i mit hår.«3»men jeg har taget min kjole af, skal jeg tage den på igen? Jeg har vasket mine fødder, skal de blive beskidte igen?«4 Min elskede har stukket hånden gennem dørens gitter, og mit indre skælvede efter ham. 5 Jeg rejste mig for at lukke min elskede ind, min hånd drev af myrraolie, fingrene dryppede på dørhåndtaget 6 Jeg lukkede op for min elskede, men han var gået sin vej. Min glæde forsvandt, da han forsvandt. Jeg ledte efter ham, men fandt ham ikke; jeg råbte hans navn, men fik intet svar. 7 Jeg blev opdaget af vægterne, der går omkring i byen, de slog mig, de sårede mig. Vægterne på bymuren rev tørklædet af mig. 8 Hør, unge kvinder fra Jerusalem. Hvis I møder min elskede, hvad skal I så fortælle ham? At jeg er svimmel af kærlighed.

9 De unge kvinder fra Jerusalem: 9 Hvordan kan din elskede være den bedste, du allerskønneste kvinde? Hvordan kan din elskede være den bedste, når du kan sige sådan? 10 Min elskede stråler, hans kinder er friske og røde, man ser ham straks i mængden. 11 Hans hoved er det fineste guld, hårets krøller er bløde og sorte som ravne. 12 Hans øjne er som mørkebrune duer badet i mælk, siddende på bredden af en skinnende sø. 13 Hans kinder er skønne som velduftende bede fulde af de friskeste urter. Hans læber er liljer, dryppende af myrraolie. 14 Hans stærke arme er stave af guld, med indlagte ædelsten. Hans bryst er et skjold af elfenben, pyntet med safirer. 15 Hans ben er marmorsøjler, fæstnet til en plade af guld. Han er smuk som Libanons bjerge, flot som cedertræer. 16 Hans mund er sød, alt ved ham lokker og kalder. Sådan er min elskede, sådan er min kæreste, unge kvinder fra Jerusalem. (Kapitel 6)

10 De unge kvinder fra Jerusalem: 1 Hvor er din elskede gået hen, du allerskønneste kvinde? Hvad er der blevet af din elskede? Lad os hjælpe dig med at lede. 2 Min ven gik ned til sin have, ned til de duftende bede for at plukke liljer, for at græsse. 3 Jeg tilhører min elskede, og min elskede er min, min elskede, som græsser blandt liljerne. 4 Du er smuk som Jerusalem, min skat, skøn som Tirsa, storslået som en hær under kulørte bannere. 5 Se ikke på mig, dine smukke øjne forvirrer mig. Dit hår falder mørkt over skuldrene, som en flok geder i løb over Gileads bjergskråninger. 6 Dine tænder er hvide som nyvaskede får, i flokken mangler der ingen, de er der alle sammen. 7 Bag silken gløder dine kinder som granatæbler. 8 Der findes 60 dronninger, et utal af elskerinder og masser af unge kvinder. 9 Men du er den eneste ene, min due, min fuldkomne, din mors eneste datter og yndling. De unge kvinder ser dig og beundrer din skønhed.

11 Dronningerne og elskerinderne roser dig: 10»Hvem er det, der stiger som morgenrøden, smuk som månen, klar som solen, storslået som en hær under kulørte bannere?«11 Jeg gik ned i nøddehaven for at se det spire i dalen, for at se, om vinstokkene havde sat skud, og granatæblerne blomstrede. 12 Før jeg vidste af det, sad jeg i vognen hos min konge. (Kapitel 7) De unge kvinder fra Jerusalem: 1 Vend dig, drej dig, Sulamit, vend dig, drej dig, så vi kan beundre dig.»hvad vil I dog beundre hos Sulamit?«spørger nogen måske.»vi vil beundre hendes skønne dans.«2 Dine fødder er smukke i sandalerne, prinsesse, dine hofter er runde som et smykke skabt af en kunstner. 3 Din navle er dyb som en skål, fuld af krydret vin; din mave er en dynge hvedekorn omkranset af liljer. 4 Dine bryster er to unge hjorte, gazelletvillinger. 5 Din hals er som et tårn af elfenben, dine øjne er Heshbons damme ved porten til Bat-Rabbim,

12 din næse er fuldendt som Libanons udkigstårn, der våger over Damaskus. 6 Dit hoved knejser som Karmelbjerget, dit hår er skinnende mørkt, de bløde lokker fortryller kongen. 7 Hvor er du smuk, hvor er du dejlig, min elskede, så fuld af lyst. 8 Du er slank som en daddelpalme, med bryster som tætte klaser. 9 Jeg får lyst til at klatre op og gribe fat. Jeg drømmer om dine bryster som drueklaser, din ånde som duften af æble, 10 din mund som dejlig vin. Den flyder din vej, min elskede, glider over de sovende læber. 11 Jeg tilhører min elskede, og han begærer mig. 12 Kom, min elskede, lad os gå ud på landet, overnatte i landsbyerne. 13 Lad os gå tidligt ud i vingårdene og se, om vinstokkene har sat skud, om kronbladene åbner sig, om granatæblerne blomstrer. Dér vil jeg kærtegne dig. 14 Elskovsbærrene dufter, uden for vores dør vokser de dejligste frugter, både hårde og allerede modne, Dem har jeg gemt til dig, min elskede. (Kapitel 8) 1 Gid du var min bror

13 og havde drukket min mors mælk. Så kunne jeg kysse dig på gaden, uden at føle omverdenens foragt. 2 Jeg kunne tage dig med til min mors hus, og du kunne lære mig kunsten at elske, i gengæld for krydret vin, vin af det søde granatæble. 3 Du stryger min kind med den ene hånd, kærtegner mig med den anden. 4 Jeg sværger, unge kvinder fra Jerusalem, ved gazellerne og hjortene på engen: Væk ikke kærligheden, kald ikke på den, før den er klar. Kald ikke på den, lad den komme af sig selv. De unge kvinder fra Jerusalem: 5 Hvem er det, der kommer ud fra ørkenen, lænet ind mod sin elskede? Jeg vakte dit begær under æbletræet, der hvor din mor fik veer, fik veer og fødte dig. 6 Bær mig som en amulet ved dit hjerte, som en ring om din arm, for kærligheden er stærk som døden, og jalousien er mørk som dødsriget, den flammer op og brænder som ild. 7 Intet hav kan kvæle kærligheden, ingen flod kan slukke den. Ville en mand, der forsøgte at købe sig til kærlighed, ikke vække foragt overalt? Hendes brødre: 8 Vi har en lillesøster, der ikke engang har fået bryster endnu. Bejlerne står allerede i kø,

14 hvad gør vi den dag, nogen frier? 9 Hvis hun var en mur, kunne vi bygge et forsvarsværk af sølv, var hun en port, kunne vi holde hende lukket med en cedertræsplanke. 10 Men jeg er jo en mur, og mine bryster er som tårne. Kun min elskede kommer ind, kun hans hjerte finder fred her. 11 Salomon havde en vingård i Baal-Hamon; han lod andre om at passe den, men krævede sølvmønter for dens frugter. 12 Behold du bare dit sølv, Salomon, og giv en smule til gartnerne. Jeg passer min helt egen vingård. 13 Du, min elskede, som bor i haven, vores venner lytter efter dig. Lad mig høre din dejlige stemme. 14 Skynd dig, elskede! Løb som en gazelle, som en ung hjort over de krydret duftende bjerge.

Bibeltekster til temaet kærlighed (1)

Bibeltekster til temaet kærlighed (1) Bibeltekster til temaet kærlighed (1) Kærligheden er det største (Første Korintherbrev kap. 13) 1 Hvis jeg talte alle sprog, både menneskers og engles, men ikke kunne elske andre, så var jeg som skingrende

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Historien om en elsket

Historien om en elsket Historien om en elsket v/ Line Nielsen www.elsketafham.dk Lad den inspirere din bøn En elsket horkvinde Gomer - komplet, fuldstændig (Hos 1,3) Horkvinde (Hos 1,2) - Jeg søger min sikkerhed hos Diblajims

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt

Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt brummende, på vej et andet sted hen. Luften smagte stadigvæk

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen.

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen. Barndommens Gade Skrevet af Tove Ditlevsen I Det stormer derude - far hen, far hen, lad faldne de visnede blade, det stemmer så godt med mit sind i dag så længes mod barndommens gade. Når regnen siled,

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Røvergården. Evald Tang Kristensen

Røvergården. Evald Tang Kristensen Røvergården Evald Tang Kristensen Der var engang en pige, der ville giftes, men hun ville lige godt kun have en mand med rødt hår og rødt skæg. Omsider kom der også sådan en frier, og hun sagde ja. Han

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Boble-Byen - Et indre rum af ro og styrke Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

Eva Egeskjold Iliana og Belin

Eva Egeskjold Iliana og Belin Eva Egeskjold Iliana og Belin Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 5 Iliana og Belin Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 5 Illustration

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Jernovnen. Fra Grimms Eventyr

Jernovnen. Fra Grimms Eventyr Jernovnen Fra Grimms Eventyr I gamle dage, dengang man kunne få sine ønsker opfyldt, levede der en prins, som var fortryllet af en ond heks, så han måtte sidde inde i en jernovn ude i skoven. I mange år

Læs mere

Den lille sol s rejse

Den lille sol s rejse Den lille sol s rejse - Kropsskanning Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Spor og ledetråde til Person 1:

Spor og ledetråde til Person 1: Spor og ledetråde til Person 1: Dagen er kun lige startet, og hun er allerede kommet i ballade. Hun har smidt sin fars kæreste eje væk, nemlig hans dolk af bronze. Kan du hjælpe med at finde den? Hvad

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Prædiken til kantategudstjeneste, sidste søndag i kirkeåret, Jægersborg kirke 2012. Opførelse af J. S. Bach: Wachet auf, ruft uns die Stimme.

Prædiken til kantategudstjeneste, sidste søndag i kirkeåret, Jægersborg kirke 2012. Opførelse af J. S. Bach: Wachet auf, ruft uns die Stimme. Evighedssøndag Prædiken til kantategudstjeneste, sidste søndag i kirkeåret, Jægersborg kirke 2012. Opførelse af J. S. Bach: Wachet auf, ruft uns die Stimme. Salmer: 86-362 // 268 269 v.3-5 431 Læsninger:

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø Gudstjeneste (1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets børn, at natten hun er nu omme! (2) Den

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Side 1. Dragen i søen. historien om sankt georg og dragen.

Side 1. Dragen i søen. historien om sankt georg og dragen. Side 1 Dragen i søen historien om sankt georg og dragen Side 2 Personer: Kongen Prinsesse Sila Georg Side 3 Dragen i søen historien om sankt georg og dragen 1 Dragen kommer 4 2 Fåret 6 3 Mørke skyer 8

Læs mere

Christfulness: Ingen er glemt af Gud

Christfulness: Ingen er glemt af Gud Christfulness: Ingen er glemt af Gud Om et øjeblik siger jeg en sætning. Du skal bare lytte til den måske gentage den inde i dit hovedet men ellers bare lytte og lade den sætning svæve i luften bare svæve

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem

Børnebiblen præsenterer. Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org 2019

Læs mere

Tvillingesjæl. Lucindra. ~ 1 ~

Tvillingesjæl. Lucindra. ~ 1 ~ Tvillingesjæl Lucindra. ~ 1 ~ Forsidefoto: taget af Lucindra Udgivet 1. gang i juni 2014 Udgivelser: De Tre Grale Indvielsens Port - Vejen til den 3. indvielse Lysets Kvinder Guddommelig Moderenergi Gralskongen

Læs mere

RØNTGEN. digte Daniel Boysen

RØNTGEN. digte Daniel Boysen RØNTGEN digte Daniel Boysen RØNTGEN Daniel Boysen og, 2015 Grafisk tilrettelæggelse Omslagsmaleri: Susser Vincentz Bogen er sat med Garamond Trykt hos ISBN: Til min far I MIN verden, som blomstrer, bærer

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Himlen, Guds smukke hjem

Himlen, Guds smukke hjem Børnebiblen præsenterer Himlen, Guds smukke hjem Skrevet af: Edward Hughes Illustreret af: Lazarus Bearbejdet af: Sarah S. Oversat af: Christian Lingua Produceret af: Bible for Children www.m1914.org BFC

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Med udfordringsmærket drager spirerne ind i Disneys magiske

Læs mere

JAGTEN PÅ GULDSKÅLEN fanget af trolde

JAGTEN PÅ GULDSKÅLEN fanget af trolde JAGTEN PÅ GULDSKÅLEN fanget af trolde Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Gry kommer fra et slot i himlen. Hun skal finde en guldskål, der er blevet væk. Fem har lovet at hjælpe

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø 21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø Der var en gang og det er så længe siden, at vi måske er hen ved 800 år før Jesus blev født. Så blandt gamle fortællinger, så har jeg besluttet at tage

Læs mere

1. December. Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern.

1. December. Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern. 1. December Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern. Hun hopper ud af sengen og går ned og laver to kopper te. Da teen er klar, dufter det dejligt af blomster,

Læs mere

KONGESØN drama manuskript

KONGESØN drama manuskript KONGESØN drama manuskript I starten Fortæller: For over 2000 (tallet 2000) år siden skete der noget ganske særligt i landet Israel (davidsstjerne). Et barn blev født, som skulle forandre verden for altid

Læs mere

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT

TJEK DIN VIDEN! ELEFANT TJEK DIN VIDEN! Opgaver til Dyr i Afrika 1 Navn: Klasse: Dato: ELEFANT Indhold 1. Hvor kan du læse om snablen? Side: Gå tæt på teksten 2. Hvor mange muskler er der i en snabel? 3. Hvad æder elefanter?

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Hvad mon han tænkte, hvad mon Jesus tænkte, den dag han red op ad den støvede vej mod Jerusalem?

Hvad mon han tænkte, hvad mon Jesus tænkte, den dag han red op ad den støvede vej mod Jerusalem? 1 172 - Se, vi går op til Jerusalem 57 - Herre, fordi du 68 - Se, hvilket menneske 192 - Hil dig, frelser og forsoner 466 v. 8-10 af Vor Herres Jesu mindefest 201 - Det hellige kors Hvad mon han tænkte,

Læs mere

1. FLÆNGER I LUFTEN Kure/K. Bengtsen/A. Bengtsen/Brandt/Samuelsen Tekst af Peter Kure

1. FLÆNGER I LUFTEN Kure/K. Bengtsen/A. Bengtsen/Brandt/Samuelsen Tekst af Peter Kure 1. FLÆNGER I LUFTEN Kure/K. Bengtsen/A. Bengtsen/Brandt/Samuelsen DER ER INGEN ANDRE DER SER DET INGEN ANDRE DER FORSTÅR AT DER ER FLÆNGER I LUFTEN VIRKELIGHEDENS ÅBNE SÅR OG FØR DIN ELSKEDE SER DET KAN

Læs mere

At sidde under figentræet og se gedekiddene springe rundt bag huset. At stå ved brønden og se børnene lege på torvet

At sidde under figentræet og se gedekiddene springe rundt bag huset. At stå ved brønden og se børnene lege på torvet Tekster: Zak 9,9-10, Fil 2,5-11, Matt 21,1-9. Salmer: 176: Se, hvor nu Jesus træder (mel.: Min død er mig til gode) 177: Kom, sandhedskonge (mel.: Her ser jeg da et lam at gå) 172: Se, vi går op til Jerusalem

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 18.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 18. s. e. trinitatis Læsning. Johs. 15,1-11.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 18.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 18. s. e. trinitatis Læsning. Johs. 15,1-11. 25-09-2016 side 1 Prædiken til 18. s. e. trinitatis 2016. Læsning. Johs. 15,1-11. De ord vi har hørt i dag drypper af dåb. Når et menneske bliver døbt får det en velsignelse med sig ud i livet. Vi kalder

Læs mere

Side 3.. SKIBET. historien om Noas ark.

Side 3.. SKIBET. historien om Noas ark. Side 3 SKIBET historien om Noas ark 1 En god mand 4 2 Skibet 6 3 Dyrene 8 4 Mad til alle 10 5 Det regner 12 6 Duen 14 7 Land 16 8 Den grønne jord 18 9 Noas bøn 20 10 Løftet 22 Side 4 En god mand Engang

Læs mere

Side 1. Den store helt. historien om herkules.

Side 1. Den store helt. historien om herkules. Side 1 Den store helt historien om herkules Side 2 Personer: Herkules Kongen Nevøen Side 3 Den store helt historien om herkules 1 De to slanger 4 2 Dræb løven 6 3 Løvens skind 8 4 Hulen 10 5 Herkules dræber

Læs mere

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus.

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus. Side 1 Ulvens børn historien om romulus og remus Side 2 Personer: Numitor Amulius Rea Romulus Remus Side 3 Ulvens børn historien om romulus og remus 1 Tronen 4 2 Guden Mars 6 3 To sønner 8 4 Romulus og

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk. Her kan du

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!!

KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!! KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!! INDLEDNING KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING Ud på det store hav sejler piratkaptajn Jack sammen med alle hans pirat venner. De bor på en øde ø med store palmer,

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

5.004 OG HVIS I SPØRGER MIG I MORGEN, SÅ FORTYDER JEG MÅSKE. MEN I VIL ALDRIG KUNNE SIGE, AT JEG IKKE SÅ DET JEG VILLE SE.

5.004 OG HVIS I SPØRGER MIG I MORGEN, SÅ FORTYDER JEG MÅSKE. MEN I VIL ALDRIG KUNNE SIGE, AT JEG IKKE SÅ DET JEG VILLE SE. 1 DET ENESTE DU SKAL SIGE ER UNDSKYLD, ALT ANDET ER BRÆNDE PÅ ET BÅL, DER SNART HAR BRÆNDT ALTING UD. DET ENESTE JEG SKAL SIGE ER UNDSKYLD, SÅ VI KAN GLEMME ALT DET, DER LIGGER FORUD. HVIS DU VIL VIDERE,

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 4. december 2011 kl søndag i advent Matt. 25, 1-13 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 4. december 2011 kl søndag i advent Matt. 25, 1-13 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 4. december 2011 kl. 16 2. søndag i advent Matt. 25, 1-13 Salmer: 66 74 123 85 271-80 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus sagde: Da

Læs mere

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 1 Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 2 Dan Sagnet fortæller, at en konge ved navn Dan, jog sine fjender mod syd. Han var en stærk konge, og folk gav hans land navn efter ham. På den måde fik Danmark

Læs mere

David (Torben S. Callesen/Gospelroots)

David (Torben S. Callesen/Gospelroots) David (Torben S. Callesen/Gospelroots) David var en ung, flot fyr, og hyrde var hans job. Sang og spilled, mens han værned om sin fåreflok. Davids hjerte var af guld, og Herren var med ham. Derfor blev

Læs mere

Prinsesse My s Eventyr

Prinsesse My s Eventyr Prinsesse My s Eventyr I landet langt herfra, regerede en konge og hans dronning. Lykken var stor i landet, for de ventede en lille prinsesse. Den ny prinsesse blev et novemberbarn og den dag hun blev

Læs mere

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob.

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob. Side 3 skindet historien om Esau og Jakob 1 Spark i maven 4 2 Esau og Jakob 6 3 Den ældste søn 8 4 Arven 10 5 Maden 12 6 Esau gav arven væk 14 7 Esaus hånd 16 8 Jakobs mor 20 9 Skindet 22 10 Jakob løj

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Daniel Boysen: RØNTGEN

Daniel Boysen: RØNTGEN DANIEL BOYSEN RØNTGEN Digte 2015 Daniel Boysen: RØNTGEN Redaktør: Ole Perregaard Omslagsmaleri og illustrationer: Susser Vincentz Fotografier: Daniel Boysen Bogen er sat med Garamond Udgivet af Det Poetiske

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Havenisserne flytter ind

Havenisserne flytter ind Havenisserne flytter ind Om havenisserne flytter ind I løbet af de sidste par år er flygtningestrømmen fra krigshærgede- og katastrofeområder vokset støt. For os, der bor i den her del af verden, er det

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

MENNESKESØNNEN Kapitel 1. Hvad er kristendommens symbol? Hvorfor blev det dette symbol? I hvilken by blev Jesus født?

MENNESKESØNNEN Kapitel 1. Hvad er kristendommens symbol? Hvorfor blev det dette symbol? I hvilken by blev Jesus født? MENNESKESØNNEN Kapitel 1 Hvad er kristendommens symbol? Hvorfor blev det dette symbol? I hvilken by blev Jesus født? Hvad viste sig på himlen, da Jesus blev født? Hvem kom for at fejre hans fødsel? Hvordan

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

3. DECEMBER. Vi rasler fastelavn

3. DECEMBER. Vi rasler fastelavn 3. DECEMBER Vi rasler fastelavn I dag er det fastelavnsmandag og vi skal ud og rasle, men der skete osse noget i går. Mor havde for nogle dage siden været i Fåborg og havde købt to fastelavnsris og to

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Lucia-gudstjeneste i Bejsnap 13. december s.i advent II

Lucia-gudstjeneste i Bejsnap 13. december s.i advent II I dag har vi et dejligt solskinsvejr, og det nyder vi i fulde drag, for det er småt med lyset for tiden. Mørket har magten uden for i disse dage. Det er mørkt når vi står op, og det begynder allerede at

Læs mere

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø

16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø 16. søndag efter trinitatis, Hurup og Helligsø Fald i staver mit barn fald bare i staver sid og glo ud i luften ind i væggen på en flue på ingenting vær fraværende vær væk et øjeblik eller timer alt har

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig at et sort hul kan være til at overse et solsystem er først ude af balance når solen

Læs mere

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen

Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen Malene Fenger-Grøndahl Annemette Bramsen CDR FORLAG Kan man spise softice med pinde? 2011 by Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen og CDR-Forlag Tekst: Malene Fenger-Grøndahl Illustrationer: Annemette

Læs mere

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs.

Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Havet glitrede i fuldmånens skær. Skibet gled rask frem gennem bølgerne. En mand stod ved styreåren og holdt skibet på ret kurs. Alle andre lå og sov. Bortset fra Knøs. Han sad i forstavnen og så ud over

Læs mere