Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Konkurrenceevne og Innovation for regnskabsåret 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Konkurrenceevne og Innovation for regnskabsåret 2013"

Transkript

1 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS COUR DES COMPTES EUROPÉENNE CÚIRT INIÚCHÓIRÍ NA HEORPA EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK IL-QORTI EWROPEA TAL-AWDITURI EUROPESE REKENKAMER EUROPEJSKI TRYBUNAŁ OBRACHUNKOWY TRIBUNAL DE CONTAS EUROPEU CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ EURÓPSKY DVOR AUDÍTOROV EVROPSKO RAČUNSKO SODIŠČE EUROOPAN TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIN EUROPEISKA REVISIONSRÄTTEN Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Konkurrenceevne og Innovation for regnskabsåret 2013 med organets svar 12, RUE ALCIDE DE GASPERI TELEPHONE (+352) eca-info@eca.europa.eu L LUXEMBOURG TELEFAX (+352) INTERNET:

2 2 INDLEDNING 1. Forvaltningsorganet for Konkurrenceevne og Innovation (herefter "organet" eller "EACI"), der ligger i Bruxelles, er det tidligere Forvaltningsorgan for Intelligent Energi. Dets mandat og varigheden heraf blev ændret ved Kommissionens afgørelse 2007/372/EF 1 om ændring af afgørelse 2004/20/EF 2. Organet blev oprettet for en begrænset periode, som startede den 1. januar 2004, og som slutter den 31. december Det skal forvalte Unionens indsats inden for energi, iværksætterånd og innovation samt bæredygtig godstransport 3. OPLYSNINGER TIL UNDERBYGNING AF REVISIONSERKLÆRINGEN 2. Retten har valgt en revisionsmetode, der omfatter analytiske revisionshandlinger, direkte test af transaktioner og en vurdering af centrale kontroller i organets overvågnings- og kontrolsystemer. Dette suppleres med bevis opnået fra arbejde udført af andre revisorer (hvis relevant) og en analyse af ledelsens udtalelser. REVISIONSERKLÆRING 3. I overensstemmelse med artikel 287 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF) har Retten: a) revideret organets årsregnskab, som omfatter årsopgørelsen 4 og beretningen om budgetgennemførelsen 5 for det regnskabsår, der afsluttedes den 31. december 2013, og EUT L 140 af , s. 52. EUT L 5 af , s. 85. En oversigt over organets beføjelser og aktiviteter vises i bilag II til orientering Denne omfatter balancen og resultatopgørelsen, pengestrømsopgørelsen, opgørelsen over bevægelser i nettoaktiver samt en oversigt over væsentlige regnskabspraksis og andre forklarende bemærkninger.

3 3 b) efterprøvet lovligheden og den formelle rigtighed af de transaktioner, der ligger til grund for regnskabet. Ledelsens ansvar 4. Ledelsen er ansvarlig for at udarbejde et årsregnskab for organet, som giver et retvisende billede, og for, at de transaktioner, som ligger til grund for regnskabet, er lovlige og formelt rigtige 6 : a) Ledelsens ansvar med hensyn til organets årsregnskab omfatter udformning, gennemførelse og opretholdelse af et internt kontrolsystem, som sikrer, at der udarbejdes en årsopgørelse, som giver et retvisende billede uden væsentlig fejlinformation, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl, udvælgelse og anvendelse af passende regnskabspraksis på grundlag af de regnskabsregler, der er fastlagt af Kommissionens regnskabsfører 7, og udøvelse af regnskabsmæssige skøn, som er rimelige efter omstændighederne. Direktøren godkender organets årsregnskab, når organets regnskabsfører har udarbejdet det på grundlag af alle tilgængelige oplysninger og skrevet en note, som vedlægges regnskabet, og hvori han bl.a. erklærer, at han har rimelig sikkerhed for, at regnskabet i alt væsentligt giver et retvisende billede af organets finansielle stilling. b) Ledelsens ansvar med hensyn til de underliggende transaktioners lovlighed og formelle rigtighed og overholdelse af princippet om forsvarlig Denne omfatter regnskabet over resultatet af budgetgennemførelsen og bilaget til regnskabet over resultatet af budgetgennemførelsen. Artikel 62 og 68 sammenholdt med artikel 53 og 58 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU, Euratom) nr. 966/2012 (EUT L 298 af , s. 1). De regnskabsregler, der er fastlagt af Kommissionens regnskabsfører, er baseret på de internationale regnskabsstandarder for den offentlige sektor (International Public Sector Accounting Standards, IPSAS), som er udgivet af International Federation of Accountants, og, når det er relevant, på International Accounting Standards (IAS)/International Financial Reporting Standards (IFRS) udgivet af International Accounting Standards Board.

4 4 økonomisk forvaltning omfatter udformning, gennemførelse og opretholdelse af et effektivt og produktivt internt kontrolsystem, hvori indgår tilstrækkelig overvågning og passende foranstaltninger, som kan forhindre uregelmæssigheder og besvigelser samt, hvis det er nødvendigt, sikre, at der iværksættes retlige procedurer med henblik på at inddrive uberettiget udbetalte eller anvendte midler. Revisors ansvar 5. Det er Rettens ansvar på grundlag af sin revision at afgive en erklæring til Europa-Parlamentet og Rådet 8 om årsregnskabets rigtighed og de underliggende transaktioners lovlighed og formelle rigtighed. Retten udfører sin revision i overensstemmelse med IFAC s internationale revisionsstandarder og etiske regler og INTOSAI s internationale standarder for overordnede revisionsorganer (International Standards of Supreme Audit Institutions). Ifølge disse standarder skal Retten planlægge og udføre revisionen med henblik på at opnå høj grad af sikkerhed for, om organets årsregnskab er uden væsentlig fejlinformation, og om de transaktioner, der ligger til grund for det, er lovlige og formelt rigtige. 6. Revisionen omfatter udførelse af handlinger med henblik på at opnå revisionsbevis vedrørende beløbene og oplysningerne i regnskabet og de underliggende transaktioners lovlighed og formelle rigtighed. De valgte handlinger afhænger af revisors vurdering, herunder en vurdering af risiciene for væsentlig fejlinformation i regnskabet og for, at de underliggende transaktioner i væsentligt omfang ikke opfylder kravene i Den Europæiske Unions retlige ramme, uanset om det skyldes besvigelser eller fejl. Ved vurderingen af disse risici tager revisor både hensyn til den interne kontrol, som skal sikre, at der udarbejdes et retvisende årsregnskab, og til de overvågningsog kontrolsystemer, der er indført for at sikre de underliggende transaktioners lovlighed og formelle rigtighed, og udformer revisionshandlinger, der er 8 Artikel 162 i forordning (EF, Euratom) nr. 966/2012.

5 5 passende efter omstændighederne. Revisionen omfatter også en vurdering af, om den anvendte regnskabspraksis er passende, og om de regnskabsmæssige skøn er rimelige, samt en vurdering af den samlede præsentation af regnskabet. 7. Retten mener, at det tilvejebragte revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grundlag for denne revisionserklæring. Erklæring om regnskabernes rigtighed 8. Det er Rettens opfattelse, at organets årsregnskab i alt væsentligt giver et retvisende billede af dets finansielle stilling pr. 31. december 2013 og af resultaterne af dets transaktioner og pengestrømme i det afsluttede regnskabsår, i overensstemmelse med dets finansielle bestemmelser og de regnskabsregler, der er fastlagt af Kommissionens regnskabsfører. Erklæring om lovligheden og den formelle rigtighed af de transaktioner, der ligger til grund for regnskabet 9. Det er Rettens opfattelse, at de transaktioner, der ligger til grund for organets årsregnskab for det regnskabsår, der afsluttedes den 31. december 2013, i alt væsentligt er lovlige og formelt rigtige. 10. Bemærkningerne i det følgende drager ikke Rettens erklæringer i tvivl. BEMÆRKNINGER OM BUDGETFORVALTNINGEN 11. Selv om budgetgennemførelsesgraderne for 2013 var tilfredsstillende, viste omfanget af bevillinger fremført fra 2012, der blev annulleret i 2013 ( euro eller 19 % af fremførslerne), at der var svagheder i organets budgetplanlægning, og det er ikke i overensstemmelse med princippet om budgettets etårighed. Disse annulleringer vedrører navnlig foreløbige forpligtelser, der er indgået for løbende administrationsudgifter.

6 6 OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS BEMÆRKNINGER 12. En oversigt over de korrigerende foranstaltninger, der er truffet som reaktion på Rettens bemærkninger sidste år, vises i bilag I. Vedtaget af Afdeling IV, der ledes af Pietro RUSSO, medlem af Revisionsretten, i Luxembourg på mødet den 16. september På Revisionsrettens vegne Vítor Manuel da SILVA CALDEIRA Formand

7 1 BILAG I Opfølgning på sidste års bemærkninger År Rettens bemærkninger Korrigerende foranstaltning (Afsluttet/I gang/ikke igangsat/ikke relevant) Organets interne revisionsfunktion (IAC) er også ansvarlig for organets efterfølgende kontrol, der indgår i dets interne kontrolsystem. Dette reducerer IAC's ressourcer til interne revisionsaktiviteter og betyder, at den ikke er i stand til at gennemføre uafhængige revisioner på dette område. Denne dobbelte rolle er ikke kompatibel med de interne kontrolstandarder og de internationale standarder for professionel udøvelse af intern revision (International Standards for the professional practice of Internal Auditing). Det er muligt at gøre ansættelsesprocedurerne mere gennemsigtige: udvælgelseskriterierne var ikke helt i overensstemmelse med de kriterier, der var angivet i stillingsopslaget, visse udvælgelseskriterier blev tillagt en uforholdsmæssig stor vægt, og der blev ikke på forhånd fastsat tærskelpoint for forhåndsudvælgelsen og et maksimalt antal ansøgere til reservelisterne. Begrundelsen for udelukkelse af ansøgere på det sidste stadium af procedurerne var ikke altid tilstrækkeligt dokumenteret, og erklæringerne om fortrolighed og om fravær af interessekonflikt var ikke altid undertegnet. Afsluttet Afsluttet

8 1 Forvaltningsorganet for Konkurrenceevne og Innovation (Bruxelles) Beføjelser og aktiviteter BILAG II Unionens kompetenceområder i henhold til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF) Organets beføjelser (som fastlagt i Kommissionens afgørelse 2004/20/EF som ændret ved afgørelse 2007/372/EF) 1. "Unionens politik på miljøområdet skal bidrage til bevarelse, beskyttelse og forbedring af miljøkvaliteten, beskyttelse af menneskers sundhed, en forsigtig og rationel udnyttelse af naturressourcerne og fremme på internationalt plan af foranstaltninger til løsning af de regionale og globale miljøproblemer, og navnlig bekæmpelse af klimaændringer." (Artikel 191, TEUF) 2. "Unionen og medlemsstaterne sørger for, at de nødvendige betingelser for udviklingen af EU-industriens konkurrenceevne er til stede. Med henblik herpå tager Unionens og medlemsstaternes indsats sigte på: at industrien hurtigere kan tilpasse sig strukturforandringerne, at fremme et klima, der er gunstigt for initiativer og udvikling af [ ] og samarbejde mellem virksomheder, at fremme udnyttelsen af det industrielle potentiale i politikkerne for innovation, forskning og teknologisk udvikling. Medlemsstaterne rådfører sig med hinanden i kontakt med Kommissionen og samordner om nødvendigt deres aktioner. Kommissionen kan tage de initiativer, den finder hensigtsmæssige for at fremme deres samordning. (Artikel 173, TEUF) 3. "Europa-Parlamentet og Rådet skal [...] fastsætte fælles regler for international transport til eller fra en medlemsstats område eller gennem en eller flere medlemsstaters områder. [så vel som] de betingelser, under hvilke transportvirksomheder har adgang til at udføre interne transporter i en medlemsstat, hvor de ikke er hjemmehørende, samt foranstaltninger til forbedring af transportsikkerheden." (Artikel 91, stk. 1, og artikel 100, stk. 2, TEUF). 4. "Unionens politik på energiområdet sigter på at sikre energimarkedets funktion, at sikre energiforsyningssikkerheden i Unionen, at fremme energieffektivitet og energibesparelser samt udvikling af nye og vedvarende energikilder og at fremme sammenkobling af energinet." (Artikel 194, stk. 1, TEUF) Formål Inden for rammerne af Lissabon-strategien for vækst og beskæftigelse har Den Europæiske Union truffet foranstaltninger til at fremme og udvikle konkurrenceevne og innovation. Disse foranstaltninger omfatter oprettelsen af et rammeprogram for konkurrence og innovation (CIP) (afgørelse 1639/2006/EF), navnlig med programmet Intelligent Energi - Europa (IEE) og Iværksætter- og innovationsprogrammet (EIP). Hovedmålene er at fremme konkurrenceevnen hos virksomhederne, særlig SMV erne, fremme alle former for innovation, herunder økoinnovation, og at fremme energieffektivitet og nye og vedvarende energikilder. Foranstaltningerne truffet inden for rammerne af Lissabonstrategien omfatter også det andet Marco Polo-program (Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1692/2006). De vigtigste mål er at aflaste vejnettet, forbedre transportsystemets miljøpræstationer og fremme intermodal transport og dermed bidrage til effektive og bæredygtige transportsystemer og til konkurrenceevnen og innovationen, særlig hos SMV'er. Som led i disse EU-programmer skal organet udføre alle opgaver vedrørende EU-støtte, bortset fra evaluering af programmer, overvågning af lovgivningen, strategiundersøgelser eller andre foranstaltninger, der henhører under Europa-Kommissionens enekompetence. Opgaver At gennemføre EU-programmer i henhold til de beføjelser, Kommissionen har uddelegeret til det: - at forvalte alle faser i specifikke projekter - at træffe alle dispositioner, der er nødvendige for at forvalte EU-programmerne, særlig budgetgennemførelsen, herunder tildeling af kontrakter og tilskud - at indsamle og analysere alle oplysninger, der er nødvendige for at målrette gennemførelsen af programmerne, og fremsende dem til Kommissionen og at fremme koordinering og synergi mellem programmerne

9 2 - For så vidt angår EIP at være ansvarligt for projektforvaltning og animation af Enterprise Europe-netværket, pilotprojekter og markedsintroduktionsprojekter inden for økoinnovation og innovationsaktioner med en høj grad af standardisering (IP Baseprojektet). Ledelse Organets disponible ressourcer i 2013 (2012) Styringskomitéen Består af fem medlemmer udpeget af Europa-Kommissionen. Styrelseskomitéen vedtager organets årlige arbejdsprogram, når Europa-Kommissionen har godkendt det. Den vedtager endvidere organets administrationsbudget og dets årlige aktivitetsrapport. Direktøren Udnævnes af Europa-Kommissionen. Ekstern revision Den Europæiske Revisionsret Dechargemyndighed Europa-Parlamentet efter henstilling fra Rådet. Budget Aktionsbudget Det samlede planlagte beløb var 242,9 (241,3) millioner euro (hvoraf 100 % kom fra EU's almindelige budget). Der blev indgået forpligtelser for dette beløb, og der blev udbetalt 213,9 millioner euro som godkendt af budgetmyndigheden. Organet gennemfører aktionsbudgettet under Kommissionens ansvar: - IEE: 91,9 (83,9) millioner euro - EIP-økoinnovation: 33,1 (35,0) millioner euro - EIP-netværk: 51,2 (57,4) millioner euro - MP: 66,8 (65,1) millioner euro Administrationsbudget Organet havde et administrationsbudget på 16,4 (16,4) millioner euro, som det selv er ansvarligt for. Organets administrationsbudget blev støttet med 100 % af EU. Personale pr. 31. december Stillinger i alt: 163 (162) budgetterede stillinger, hvoraf 161 (156) var besat. - Midlertidigt ansatte: 37 (37) budgetterede stillinger, hvoraf 35 (37) var besat. - Kontraktansatte: 126 (125) budgetterede stillinger, hvoraf 126 (119) var besat. Produkter og tjenesteydelser leveret i 2013 EACI er ansvarligt for forvaltningen af EU's aktioner inden for energi, iværksætterånd og innovation (herunder økoinnovation) samt bæredygtig godstransport under følgende EUprogrammer: Følgende dele af rammeprogrammet for konkurrenceevne og innovation: Programmet Intelligent energi - Europa II ( ), projektforvaltning og animationsaktiviteter under Enterprise Europe-netværket, IPR-projekter og førstegangsansøgninger og markedsintroduktionsprojekter om økoinnovation Marco Polo I-programmet ( ) og Marco Polo II-programmet ( ) Programmet Intelligent Energi Europa I ( ). Intelligent Energi Europa (IEE) Nøgleaktiviteter Organet var i tæt kontakt med de potentielle støttemodtagere: det besvarede over forespørgsler og deltog i 18 informationsdage. Det deltog også i over 120 projektmøder og organiserede 10 kontrahentmøder, herunder en vigtig begivenhed, der blev organiseret sammen med GD REGIO og to store møder om opkvalificering af kvalifikationer (BUILD UP Skills) med repræsentanter for bygge-, efteruddannelses- og energisektorerne i 30 lande. Tusindvis af aktører i energisektoren reagerede også på indkaldelsen af forslag i 2013; organet modtog flere forslag end nogensinde før. Indkaldelsen af forslag førte til det største evalueringsarbejde, organet nogensinde havde udført. Der var modtaget over 550 ansøgninger ved den vigtigste tidsfrist. Takket være organets tætte kontakt til de projektbegunstigede og andre markedsdeltagere leverede organet feedback til GD ENER om en lang række emner. Det vigtigste bidrag var til Horisont 2020 energiarbejdsprogrammet ( ). Organet tog aktivt del i de arbejdsgrupper, som GD RTD havde nedsat om tværgående emner, evaluering og fremlæggelse samt resultatindikatorer. Det bidrog også til alle de

10 3 tværtjenestlige møder og alle møder i skyggeprogramkomitéen. Andre bidrag vedrørte meddelelsen om energiteknologi og innovation samt politisk arbejde med henblik på at mobilisere finansiering til bæredygtige energiinvesteringer, kapacitetsopbygning, styrkelse af markedstilsynet, fremme af valget af næsten energineutrale bygninger og arbejde på biomassebæredygtighed. Organet leverede også input vedrørende initiativer fra andre GD'er herunder GD MOVE's Bytrafikpakke, GD MARE's meddelelse om blå energi, GD AGRI's stående skovbrugskomité og GD CONNECT's tværtjenestelige gruppe vedrørende belysning. Gennem sit nye "Build Up Skills-initiativ mobiliserede organet aktører fra byggebranchen, erhvervsuddannelses- og energisektorerne og leverede nationale data og køreplaner for uddannelse af arbejdsstyrken i byggebranchen til GD ENER, GD EMPL, GD EAC og GD ENTR. I 2013 gjorde organet en yderligere indsats for at kvantificere effekten af programmer. Organet fortsatte sit arbejde med at uddanne projektkoordinatorer i brugen af resultatindikatorer. Organet udarbejdede også retningslinjer for beregning af disse indikatorer. Organet viste, at de IEE-projekter, som det har forvaltet siden 2007, har nået 40 millioner mennesker i EU via medierne, leveret vedvarende energi til 6,7 millioner borgeres årlige elektricitetsforbrug, sparet primær energi svarende til det årlige elektricitetsforbrug for 1,7 millioner husstande og udløst investeringer på næsten 3 milliarder euro i vedvarende energi. Endelig var organet involveret i den europæiske uge for bæredygtig energi Der blev afholdt en politisk konference på højt niveau i Bruxelles med over deltagere. Endvidere fandt der 91 andre events sted i Bruxelles, og der blev afholdt 589 energidage i hele Europa. Organets omfattende mediearbejde medførte 253 medieomtaler med et potentielt publikum på næsten 25 millioner mennesker. Økoinnovation Nøgleaktiviteter Økoinnovation støttes via CIP med en række foranstaltninger (finansielle instrumenter, netværk af nationale og regionale aktører, førstegangsansøgninger og markedsintroduktionsprojekter). Organet tager sig af forvaltningen af førstegangsansøgninger og markedsintroduktionsprojekter om økoinnovation med et budget på ca. 200 millioner euro i perioden I 2013 var indsatsen koncentreret om følgende områder: Afslutning af gennemførelsen af indkaldelsen af forslag i 2012: Størstedelen af forhandlingerne var afsluttede i juni og juli. Nogle enkeltstående aftaler blev indgået senere på året. I alt blev der underskrevet 46 tilskudsaftaler. Ny indkaldelse af forslag: indkaldelsen af forslag for 2013, der blev lanceret i maj 2013, blev efterfulgt af en vellykket europæisk informationsdag med 340 deltagere og 420 seere på nettet. I forbindelse med denne event blev der afholdt 70 bilaterale møder. På alle disse møder kunne deltagerne drøfte ideforslag med de ansatte, der havde et godt kendskab til økoinnovation. Organet deltog i seks nationale informationsdage. Denne indkaldelse tiltrak et rekordstort antal forslag (461). Erfaringer med close-to-market projekter og resultaterne af undersøgelsen af resultater og effekten af økoinnovationsprojekter blev delt med Kommissionen (Horisont 202 arbejdsgrupper og LIFE-teamet). De blev præsenteret ved et pressearrangement med miljøkommissær Janez Potočnik. Marco Polo-programmet Nøgleaktiviteter Den europæiske informationsdag i april tiltrak 173 deltagere (og yderligere 528 live webstream-seere). Ved denne lejlighed blev der organiseret 42 bilaterale møder med potentielle Marco Polo-støttemodtagere For at tiltrække eventuelle støttemodtagere blev der organiseret en reklamekampagne, der var rettet mod læsere indkaldelsen af forslag blev offentliggjort den 26. marts og den lukkede den 23. august. Der blev i alt modtaget 61 forslag. Forhåndsevalueringerne fandt sted mellem den 9. og den 20. september. For så vidt angår 2012-indkaldelserne af forslag lykkedes det at forhandle 26 af de 54 modtagne forslag på plads. Beslutningen om ydelse af støtte blev vedtaget den 23. maj (efter GD MOVE's godkendelse) Forvaltning af igangværende projekter. 16 kontrolbesøg på stedet. Endvidere blev den tid, det tog at beslutte om tildeling af støtte, reduceret drastisk mellem 2012 og 2013 (med 118 dage) takket være Marco Polo-enhedens bestræbelser på at gøre kontrakttildelingsprocessen hurtigere. I sidste kvartal fortsatte de praktiske ordninger med henblik på overførsel af forvaltningen af Marco Polo-programmet fra EACI til INEA (fra 1. januar 2014) i nært samarbejde mellem de to organer. En besked udsendt til interessenterne sikrede, at alle var informeret om de kommende ledelsesmæssige ændringer.

11 4 EIP-programmet - Enterprise Europe Network Nøgleaktiviteter Programmet består af mere end 600 partnerorganisationer i mere end 50 lande, herunder de 28 EU-medlemsstater. Ud over projektforvaltningsopgaver i relation til 92 kontrakter (specifikke tilskudsaftaler) og IPeuropAware-projektet er EACI også ansvarligt for støtten til Enterprise Europe-netværket og for forvaltningen af IT-værktøjer og databaser til brug ved den interaktive kommunikation mellem netværkspartnere. I juni 2013 blev det nye IT-system for netværket ("Merlinprojektet") lanceret. Denne vigtige og vellykkede begivenhed var et centralt trin i retning af en modernisering af ITredskaberne anvendt af netværkpartnerne, hvilket ikke alene vil lette samarbejdet og kommunikationen mellem dem, men også vil gøre det muligt at foretage yderligere forbedringer på en effektiv måde. Den årlige konference i Vilnius, der blev organiseret sammen med det litauiske EUformandskab, og som blev afholdt for at fremme arrangementer og politikker, der var direkte relevante for SMV'er på EU-plan med netværkpartnere, havde 725 deltagere. Feedback var ifølge en efterfølgende tilfredshedsundersøgelse meget positiv (86 % af de personer, der havde svaret, angav, at de var "tilfredse" eller "meget tilfredse"). I 2013 fortsatte organet med at støtte netværkpartnere med at rekruttere SMV'er til at deltage i næstformand Tajanis mission for vækst-initiativ med henblik på at stimulere tættere samarbejde mellem EU og de berørte lande med henblik på at skabe vækst og beskæftigelse på begge sider. Organet bidrog aktivt til ni af disse missioner. I april leverede organet et notat til GD ENTR med konkrete idéer til fremtiden for netværket under COSME. Notatet fokuserede på netværkets overordnede arkitektur og dets regionale konsortier, styrkelsen af netværkets regionale forhold, synlighed, kompetence og fremragende kvalitet, differentiering af tjenester og budgetmæssige så vel som kontraktmæssige ordninger. Formålet med dokumentet var, at det skulle være et input, der skulle hjælpe Kommissionen med at definere den politik, der passede bedst under hensyntagen til de erfaringer, der var indhøstet i den daglige forvaltning af netværket i de seneste år. Kilde: Organet

12 EACI Executive Agency for Competitiveness and Innovation FORVALTNINGSORGANETS SVAR 11: Som hvert år gennemgik vi vores forpligtelser i slutningen af 2012 på bagrund af den viden, der var tilgængelig, og fremførte betalingsbevillinger, der beløb sig til ca. 1,125 mio. euro (under 8 % af budgettet), til dækning af vores forpligtelser. En del af disse fremførte bevillinger (0,215 mio. euro) blev annulleret til sidst, fordi de beløb, der faktisk skyldtes, var lavere end forventet. De vigtigste årsager hertil var følgende: 1. En underleverandør, der ikke kunne levere sine tjenester inden slutningen af året, 2. Lavere beløb betalt til visse forpligtelser på grund af eksterne faktorer (delte udgifter til bygninger og eksperter, der arbejdede i de sidste uger af 2012 i forbindelse med serviceleveranceaftaler), 3. Antallet af budgetlinjer (over 20), som medførte små beløb på få tusind euro eller mindre på hver budgetlinje, bidrog til det sammenlagte beløb på 0,215 mio. euro, som Revisionsretten nævner. Det er dog værd at bemærke, at dette beløb på 0,215 mio. euro er 30 % lavere end det foregående år (0,309 mio. euro) og kun udgjorde 1,5 % af agenturets administrative budget i Det administrative budgets nye struktur, som blev vedtaget i 2014, med færre budgetlinjer, skal i et vist omfang gøre det lettere at mindske antallet af fremførte bevillinger, der bortfalder. EACI - DA

Beretning om årsregnskabet for Europols pensionskasse for regnskabsåret 2013

Beretning om årsregnskabet for Europols pensionskasse for regnskabsåret 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/41)

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/41) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/219 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/41) INDLEDNING 1.

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2015 med organets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2015 med organets svar 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/51 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/33)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/33) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/179 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/33) INDLEDNING 1. Det Europæiske

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2015 med instituttets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2015 med instituttets svar C 449/188 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2015 med instituttets svar (2016/C

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut for Ligestilling mellem Mænd og Kvinder for regnskabsåret 2015 med instituttets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut for Ligestilling mellem Mænd og Kvinder for regnskabsåret 2015 med instituttets svar C 449/102 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Institut for Ligestilling mellem Mænd og Kvinder for regnskabsåret 2015 med instituttets svar (2016/C

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut for regnskabsåret 2015 med instituttets svar (2016/C 449/31)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut for regnskabsåret 2015 med instituttets svar (2016/C 449/31) C 449/168 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Erhvervsuddannelsesinstitut for regnskabsåret 2015 med instituttets svar (2016/C 449/31) INDLEDNING 1.

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2015 med autoritetens svar (2016/C 449/18)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2015 med autoritetens svar (2016/C 449/18) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/97 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2015 med autoritetens svar (2016/C 449/18) INDLEDNING 1.

Læs mere

CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI

CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2015 med Sortsmyndighedens svar (2016/C 449/08)

BERETNING. om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2015 med Sortsmyndighedens svar (2016/C 449/08) C 449/46 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2015 med Sortsmyndighedens svar (2016/C 449/08) INDLEDNING 1. EF-Sortsmyndigheden

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for regnskabsåret 2015 med centrets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for regnskabsåret 2015 med centrets svar C 449/128 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for regnskabsåret 2015 med centrets svar (2016/C

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Små og Mellemstore Virksomheder for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/11)

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Små og Mellemstore Virksomheder for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/11) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/61 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Små og Mellemstore Virksomheder for regnskabsåret 2015 med organets svar (2016/C 449/11) INDLEDNING

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/15)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/15) C 449/82 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/15) INDLEDNING 1. Det Europæiske

Læs mere

BERETNING (2016/C 449/20)

BERETNING (2016/C 449/20) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/107 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger for regnskabsåret 2015 med myndighedens

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder for regnskabsåret 2011

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder for regnskabsåret 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret 2015 med agenturets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret 2015 med agenturets svar 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/17 BERETNING om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/02)

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2015 med agenturets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2015 med agenturets svar C 449/138 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/25)

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2015 med centrets svar (2016/C 449/04)

BERETNING. om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2015 med centrets svar (2016/C 449/04) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/27 BERETNING om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2015 med centrets svar (2016/C 449/04) INDLEDNING

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Politiakademi for regnskabsåret 2015 med akademiets svar (2016/C 449/06)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Politiakademi for regnskabsåret 2015 med akademiets svar (2016/C 449/06) C 449/36 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Politiakademi for regnskabsåret 2015 med akademiets svar (2016/C 449/06) INDLEDNING 1. Det Europæiske Politiakademi

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Jernbaneagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/28)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Jernbaneagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/28) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/151 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Jernbaneagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/28) INDLEDNING 1. Det Europæiske

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Europols pensionskasse for regnskabsåret 2015 med pensionskassens svar (2016/C 449/26)

BERETNING. om årsregnskabet for Europols pensionskasse for regnskabsåret 2015 med pensionskassens svar (2016/C 449/26) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/143 BERETNING om årsregnskabet for Europols pensionskasse for regnskabsåret 2015 med pensionskassens svar (2016/C 449/26) INDLEDNING 1. Europols pensionskasse

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret med centrets svar

Beretning om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret med centrets svar Beretning om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2015 med centrets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L-1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/10)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/10) C 449/56 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/10) INDLEDNING 1. Det

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Lægemiddelagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/22)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Lægemiddelagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/22) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/123 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Lægemiddelagentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/22) INDLEDNING 1. Det Europæiske

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/40)

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/40) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/247 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/40) INDLEDNING 1.

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret med organets svar

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret med organets svar Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret 2016 med organets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Institut for Ligestilling mellem Mænd og Kvinder for regnskabsåret 2013

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Institut for Ligestilling mellem Mænd og Kvinder for regnskabsåret 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2013

Beretning om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme for regnskabsåret 2015 med centrets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme for regnskabsåret 2015 med centrets svar 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/77 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme for regnskabsåret 2015 med centrets svar (2016/C 449/14)

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Banktilsynsmyndighed for regnskabsåret 2015 med myndighedens svar (2016/C 449/13)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Banktilsynsmyndighed for regnskabsåret 2015 med myndighedens svar (2016/C 449/13) C 449/72 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Banktilsynsmyndighed for regnskabsåret 2015 med myndighedens svar (2016/C 449/13) INDLEDNING 1. Den Europæiske

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forbrugere, Sundhed, Landbrug og Fødevarer for regnskabsåret 2016 med organets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forbrugere, Sundhed, Landbrug og Fødevarer for regnskabsåret 2016 med organets svar C 417/52 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forbrugere, Sundhed, Landbrug og Fødevarer for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/07)

Læs mere

BERETNING (2016/C 449/03)

BERETNING (2016/C 449/03) C 449/22 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Støttekontoret for Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation for regnskabsåret

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2016 med organets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2016 med organets svar 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/63 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Politienhed for regnskabsåret 2016 med enhedens svar (2017/C 417/36)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Politienhed for regnskabsåret 2016 med enhedens svar (2017/C 417/36) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/223 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Politienhed for regnskabsåret 2016 med enhedens svar (2017/C 417/36) INDLEDNING 1. Den Europæiske Politienhed

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/04)

BERETNING. om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/04) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/37 BERETNING om årsregnskabet for Oversættelsescentret for Den Europæiske Unions Organer for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/04) INDLEDNING

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Euratoms forsyningsagentur for regnskabsåret 2016

Beretning om årsregnskabet for Euratoms forsyningsagentur for regnskabsåret 2016 Beretning om årsregnskabet for Euratoms forsyningsagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Det Europæiske Forskningsråd for regnskabsåret med organets svar

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Det Europæiske Forskningsråd for regnskabsåret med organets svar ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for EU-Fiskerikontrolagenturet for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/17)

BERETNING. om årsregnskabet for EU-Fiskerikontrolagenturet for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/17) C 417/110 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for EU-Fiskerikontrolagenturet for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/17) INDLEDNING 1. EU-Fiskerikontrolagenturet

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger for regnskabsåret 2016

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger for regnskabsåret 2016 Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Eurojust for regnskabsåret med Eurojusts svar

Beretning om årsregnskabet for Eurojust for regnskabsåret med Eurojusts svar ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING (2017/C 417/20)

BERETNING (2017/C 417/20) C 417/126 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Tilsynsmyndighed for Forsikrings- og Arbejdsmarkedspensionsordninger for regnskabsåret 2016 med myndighedens

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Det Europæiske Forskningsråd for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/27)

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Det Europæiske Forskningsråd for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/27) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/171 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Det Europæiske Forskningsråd for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/27) INDLEDNING

Læs mere

Udtalelse nr. 1/2014. (artikel 325, stk. 4, TEUF)

Udtalelse nr. 1/2014. (artikel 325, stk. 4, TEUF) ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Uddannelse inden for Retshåndhævelse for regnskabsåret 2016 med agenturets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Uddannelse inden for Retshåndhævelse for regnskabsåret 2016 med agenturets svar 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/47 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Uddannelse inden for Retshåndhævelse for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2014

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2014 Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Innovation og Netværk for regnskabsåret 2014 med organets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Euratoms Forsyningsagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/33)

BERETNING. om årsregnskabet for Euratoms Forsyningsagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/33) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/207 BERETNING om årsregnskabet for Euratoms Forsyningsagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/33) INDLEDNING 1. Euratoms Forsyningsagentur

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/05)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/05) C 417/42 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/05) INDLEDNING

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed for regnskabsåret 2015 med myndighedens svar (2016/C 449/30)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed for regnskabsåret 2015 med myndighedens svar (2016/C 449/30) C 449/162 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed for regnskabsåret 2015 med myndighedens svar (2016/C 449/30) INDLEDNING

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/28)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/28) C 417/176 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/28) INDLEDNING

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2014

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2014 Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Undervisning, Audiovisuelle Medier og Kultur for regnskabsåret 2014 med organets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L-1615 Luxembourg T (+352) 4398

Læs mere

BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Konkurrenceevne og Innovation for regnskabsåret 2008, med organets svar (2009/C 304/15)

BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Konkurrenceevne og Innovation for regnskabsåret 2008, med organets svar (2009/C 304/15) 15.12.2009 Den Europæiske Unions Tidende C 304/77 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Konkurrenceevne og Innovation for regnskabsåret 2008, med organets svar (2009/C 304/15) INDHOLD

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for regnskabsåret 2016.

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for regnskabsåret 2016. Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for regnskabsåret 2016 med centrets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Uddannelse inden for Retshåndhævelse for regnskabsåret med agenturets svar

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Uddannelse inden for Retshåndhævelse for regnskabsåret med agenturets svar Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Uddannelse inden for Retshåndhævelse for regnskabsåret 2016 med agenturets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352)

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Banktilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/13)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Banktilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/13) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/87 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Banktilsynsmyndighed for regnskabsåret 2016 med myndighedens svar (2017/C 417/13) INDLEDNING 1. Den Europæiske

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Jernbaneagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/26)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Jernbaneagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/26) C 417/166 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Jernbaneagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/26) INDLEDNING 1. Den Europæiske

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/37)

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/37) C 417/228 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende Rettigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/37)

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/32)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/32) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/201 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/32) INDLEDNING 1. Det Europæiske

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret 2014

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret 2014 Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret 2014 med organets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L-1615 Luxembourg T (+352) 4938 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Asylstøttekontor for regnskabsåret 2015 med støttekontorets svar (2016/C 449/12)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Asylstøttekontor for regnskabsåret 2015 med støttekontorets svar (2016/C 449/12) C 449/66 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Asylstøttekontor for regnskabsåret 2015 med støttekontorets svar (2016/C 449/12) INDLEDNING 1. Det Europæiske

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret med agenturets svar

Beretning om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret med agenturets svar Beretning om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/25 BERETNING om årsregnskabet for Agenturet for Samarbejde mellem Energireguleringsmyndigheder for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/02)

Læs mere

BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Sundhed og Forbrugere for regnskabsåret 2008, med organets svar (2009/C 304/16)

BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Sundhed og Forbrugere for regnskabsåret 2008, med organets svar (2009/C 304/16) 15.12.2009 Den Europæiske Unions Tidende C 304/83 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Sundhed og Forbrugere for regnskabsåret, med organets svar (2009/C 304/16) INDHOLD Punkt Side INDLEDNING............................................................

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Små og Mellemstore Virksomheder for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/11)

BERETNING. om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Små og Mellemstore Virksomheder for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/11) C 417/74 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Små og Mellemstore Virksomheder for regnskabsåret 2016 med organets svar (2017/C 417/11) INDLEDNING

Læs mere

BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Konkurrenceevne og Innovation for regnskabsåret 2009, med organets svar (2010/C 338/15)

BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Konkurrenceevne og Innovation for regnskabsåret 2009, med organets svar (2010/C 338/15) 14.12.2010 Den Europæiske Unions Tidende C 338/83 BERETNING om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Konkurrenceevne og Innovation for regnskabsåret 2009, med organets svar (2010/C 338/15) INDHOLD

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme for regnskabsåret 2013

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme for regnskabsåret 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

med autoritetens svar

med autoritetens svar Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2016 med autoritetens svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Læs mere

Udtalelse nr. 3/2013. om forslag til Rådets forordning om finansforordningen for den 11. Europæiske Udviklingsfond. (artikel 287, stk.

Udtalelse nr. 3/2013. om forslag til Rådets forordning om finansforordningen for den 11. Europæiske Udviklingsfond. (artikel 287, stk. ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for regnskabsåret 2013.

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Overvågningscenter for Narkotika og Narkotikamisbrug for regnskabsåret 2013. ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret 2016 med fællesforetagendets svar (2017/C 426/02)

BERETNING. om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret 2016 med fællesforetagendets svar (2017/C 426/02) C 426/8 DA Den Europæiske Unions Tidende 12.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret 2016 med fællesforetagendets svar (2017/C 426/02) INDHOLD

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret med fællesforetagendets svar

Beretning om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret med fællesforetagendets svar Beretning om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret 2016 med fællesforetagendets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Læs mere

Beretning om SESAR-fællesforetagendets årsregnskab for regnskabsåret 2013

Beretning om SESAR-fællesforetagendets årsregnskab for regnskabsåret 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2016 med Sortsmyndighedens svar (2017/C 417/08)

BERETNING. om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2016 med Sortsmyndighedens svar (2017/C 417/08) 6.12.2017 DA Den Europæiske Unions Tidende C 417/57 BERETNING om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2016 med Sortsmyndighedens svar (2017/C 417/08) INDLEDNING 1. EF-Sortsmyndigheden

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2016 med agenturets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2016 med agenturets svar C 417/160 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/25)

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret 2015 med fællesforetagendets svar (2016/C 473/02)

BERETNING. om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret 2015 med fællesforetagendets svar (2016/C 473/02) 16.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 473/7 BERETNING om årsregnskabet for fællesforetagendet for biobaserede industrier for regnskabsåret 2015 med fællesforetagendets svar (2016/C 473/02) INDHOLD

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (Varemærker og Design) for regnskabsåret 2015 med kontorets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (Varemærker og Design) for regnskabsåret 2015 med kontorets svar C 449/224 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (Varemærker og Design) for regnskabsåret 2015 med kontorets svar (2016/C

Læs mere

EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI

EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske GNSS-Agentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/40)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske GNSS-Agentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/40) C 449/214 DA Den Europæiske Unions Tidende 1.12.2016 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske GNSS-Agentur for regnskabsåret 2015 med agenturets svar (2016/C 449/40) INDLEDNING 1. Det Europæiske GNSS-Agentur

Læs mere

Revisionsrettens beretning om effektiviteten af Den Europæiske Centralbanks forvaltning i

Revisionsrettens beretning om effektiviteten af Den Europæiske Centralbanks forvaltning i TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF IL-QORTI EWROPEA TA L-AWDITURI EUROPESE REKENKAMER EUROPEJSKI TRYBUNAŁ OBRACHUNKOWY TRIBUNAL DE CONTAS

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2016 med instituttets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2016 med instituttets svar C 417/212 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene for regnskabsåret 2016 med instituttets svar (2017/C

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for fællesforetagendet for Brændselsceller og Brint for regnskabsåret 2013

Beretning om årsregnskabet for fællesforetagendet for Brændselsceller og Brint for regnskabsåret 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2010, med Sortsmyndighedens svar (2011/C 366/29)

BERETNING om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2010, med Sortsmyndighedens svar (2011/C 366/29) C 366/162 Den Europæiske Unions Tidende 15.12.2011 BERETNING om årsregnskabet for EF-Sortsmyndigheden for regnskabsåret 2010, med Sortsmyndighedens svar (2011/C 366/29) INDLEDNING 1. EF-Sortsmyndigheden

Læs mere

Orientering til læserne

Orientering til læserne Orientering til læserne Revisionsretten har vedtaget denne udtalelse. Til udtalelsen hører en oversigt, hvor nogle af bemærkningerne gengives i detaljer. Denne oversigt foreligger på tysk, engelsk og fransk

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Fællesforetagendet for Initiativet om Innovative Lægemidler for regnskabsåret 2013

Beretning om årsregnskabet for Fællesforetagendet for Initiativet om Innovative Lægemidler for regnskabsåret 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret med agenturets svar

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret med agenturets svar Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2013

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING om årsregnskabet for Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (Varemærker og Design) for regnskabsåret 2008, med kontorets svar

BERETNING om årsregnskabet for Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (Varemærker og Design) for regnskabsåret 2008, med kontorets svar 15.12.2009 Den Europæiske Unions Tidende C 304/159 BERETNING om årsregnskabet for Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked (Varemærker og Design) for regnskabsåret 2008, med kontorets svar (2009/C

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/15)

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/15) C 417/98 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/15) INDLEDNING 1. Det Europæiske

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme for regnskabsåret 2016 med centrets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme for regnskabsåret 2016 med centrets svar C 417/92 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Center for Forebyggelse af og Kontrol med Sygdomme for regnskabsåret 2016 med centrets svar (2017/C 417/14)

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur for regnskabsåret 2013

Beretning om årsregnskabet for Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur for regnskabsåret 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI

CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2009, med agenturets svar (2010/C 338/07)

BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2009, med agenturets svar (2010/C 338/07) C 338/34 Den Europæiske Unions Tidende 14.12.2010 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Kemikalieagentur for regnskabsåret 2009, med agenturets svar (2010/C 338/07) INDHOLD Punkt Side Side INDLEDNING............................................................

Læs mere

BERETNING (2016/C 449/32)

BERETNING (2016/C 449/32) 1.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 449/173 BERETNING om årsregnskabet for Det Europæiske Agentur for den Operationelle Forvaltning af store ITsystemer inden for Området med Frihed, Sikkerhed

Læs mere

BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret med autoritetens svar (2011/C 366/19)

BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret med autoritetens svar (2011/C 366/19) C 366/106 Den Europæiske Unions Tidende 15.12.2011 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2010. med autoritetens svar (2011/C 366/19) INDLEDNING 1.

Læs mere

Den Europæiske Revisionsrets holdning til Kommissionens rapport om foranstaltninger til bekæmpelse af korruption

Den Europæiske Revisionsrets holdning til Kommissionens rapport om foranstaltninger til bekæmpelse af korruption ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for fællesforetagendet for brændselsceller og brint for regnskabsåret 2016 med fællesforetagendets svar (2017/C 426/06)

BERETNING. om årsregnskabet for fællesforetagendet for brændselsceller og brint for regnskabsåret 2016 med fællesforetagendets svar (2017/C 426/06) C 426/42 DA Den Europæiske Unions Tidende 12.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for fællesforetagendet for brændselsceller og brint for regnskabsåret 2016 med fællesforetagendets svar (2017/C 426/06) INDHOLD

Læs mere

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave

VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave Europa-Parlamentet 204-209 VEDTAGNE TEKSTER Foreløbig udgave P8_TA-PROV(209)0256 Decharge 207: Støttekontoret for Sammenslutningen af Europæiske Tilsynsmyndigheder inden for Elektronisk Kommunikation (BEREC).

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed for regnskabsåret 2011

Beretning om årsregnskabet for Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed for regnskabsåret 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Læs mere

(Oplysninger) OPLYSNINGER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER REVISIONSRETTEN

(Oplysninger) OPLYSNINGER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER REVISIONSRETTEN 16.12.2016 DA Den Europæiske Unions Tidende C 473/1 IV (Oplysninger) OPLYSNINGER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER REVISIONSRETTEN Resumé af resultaterne af Revisionsrettens

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Budgetkontroludvalget 29.1.2015 2014/2124(DEC) UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af budgettet for Støttekontoret for Kommunikation for regnskabsåret 2013

Læs mere

BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2009, med autoritetens svar (2010/C 338/19)

BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2009, med autoritetens svar (2010/C 338/19) C 338/108 Den Europæiske Unions Tidende 14.12.2010 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet for regnskabsåret 2009, med autoritetens svar (2010/C 338/19) INDHOLD Punkt

Læs mere