Få viden til at vælge VIA Uddannelsesguide. VIA University College

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Få viden til at vælge VIA Uddannelsesguide. VIA University College"

Transkript

1 Få viden til at vælge VIA Uddannelsesguide 2015

2 2

3 Find din vej

4 2015 Redaktion: VIA Kommunikation Lisbeth Katborg Bjerre (ansv.) Design: 1508 A/S og VIA Kommunikation Tryk: Bording A/S Sat i: VIA Type Oplag:

5 INDHOLD 06 Velkommen 08 Hvad er en professionsbachelor? 10 Study in English 12 VIA Sundhed & Omsorg 16 Bandagist 17 Bioanalytiker 18 Ergoterapeut 19 Ernæring & Sundhed 20 Fysioterapeut 21 Psykomotorisk terapeut 22 Sygeplejerske 23 Global Nutrition & Health (UK) 24 VIA Pædagogik & Læring 28 Lærer 29 Pædagog 30 VIA Samfund & Sociale forhold 34 Administrationsbachelor 35 Diakoni & Socialpædagogik 36 Kristendom, Kultur & Kommunikation (3K) 37 Pædagog 38 Socialrådgiver 58 VIA Business 62 Design & Business 63 Designteknolog 64 Markedsføringsøkonom 65 Design & Business (UK) 66 Design, Technology & Business (UK) 67 International Sales & Marketing Management (UK) 68 Marketing Management (UK) 69 Value Chain Management (UK) 70 VIA Teknologi & Byggeri 74 Byggetekniker 75 Bygningsingeniør 76 Bygningskonstruktør 77 Forsyningsingeniør 78 Kort- & Landmålingstekniker 79 Maskiningeniør 80 Produktionsteknolog 81 Produktudvikling & Teknisk integration 82 Architectural Technology & Construction Management (UK) 83 Civil Engineering (UK) 84 Construction Technology (UK) 85 Engineering in Information & Communication Technology (UK) 86 Engineering in Materials Science & Product Design (UK) 87 Global Business Engineering (UK) 88 Mechanical Engineering (UK) 89 Supply Engineering (UK) 40 VIA Design 44 Design & Business 45 Designteknolog 46 Tekstildesign, Håndværk & Formidling 47 Design & Business (UK) 48 Design, Technology & Business (UK) 50 VIA Film & Animation 54 Multiplatform Storytelling & Production 55 Character Animation (UK) 56 Computer Graphic Arts (UK) 57 Graphic Storytelling (UK) 90 Campus 92 Herning 94 Holstebro 96 Horsens 98 Randers 100 Silkeborg 102 Viborg 104 Aarhus C 106 Aarhus N 108 Praktiske oplysninger 109 Kom tilbage til VIA efter mere uddannelse

6 Velkommen er Danmarks største professionshøjskole, og hos os kan du vælge mellem mere end 40 videregående uddannelser. Mulighederne er mange. Vil du være ingeniør, designer, sygeplejerske, lærer, fysioterapeut, bygningskonstruktør, pædagog, bioanalytiker, markedsføringsøkonom eller måske karakteranimator og leve af at lave tegnefilm? VIA har uddannelser for enhver smag, og alle studier er bygget op af teoretisk undervisning på uddannelsesstedet og praktikophold ude på rigtige arbejdspladser. Har du lyst til at rejse til udlandet, mens du studerer, er der også rig mulighed for det.

7 Mulighederne er mange. Hvad vælger du? Som studerende er du tilknyttet en campus, hvor du møder masser af andre unge. Det giver et inspirerende studiemiljø med fælles bibliotek, kantine, fester og café. Samtidig får du mulighed for at arbejde sammen med studerende fra andre fag, og nogle gange er der også fælles undervisning på tværs af uddannelser. I denne uddannelsesguide kan du læse om alle VIAs videregående uddannelser og vores otte campusser. Desuden fortæller nuværende studerende om deres studievalg og drømme for fremtiden. Og tidligere studerende beretter om deres faglighed og arbejdsliv. Du kan også læse mere på VIAs hjemmeside via.dk, hvor vi har samlet interviews med studerende om deres fag, praktik, særlige projekter, ophold i udlandet og jobmuligheder. VIA har campusser i Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Aarhus C og Aarhus N. Det betyder, at der er mange uddannelsesmuligheder, uanset hvor du bor.

8 Hvad er en professionsbachelor? En professionsbachelor er en uddannelse, der er målrettet bestemte job, f.eks. lærer, sygeplejerske eller ingeniør. Det er en mellemlang videregående uddannelse, der varer 3-4 år. Uddannelsen indeholder både teori og praksis. Det vil sige, at du kommer ud i praktik på rigtige arbejdspladser og får afprøvet det, du har lært i undervisningen. På studiet er der også mange praktiske øvelser, som supplerer teorien. På den måde bliver undervisningen aldrig ensformig. Du kan også forvente skriftlige opgaver, forelæsninger, klasseundervisning og gruppearbejde. Alle uddannelser afsluttes med et bachelorprojekt, hvor du fordyber dig i et emne, som du synes er særligt spændende eller relevant. Højt fagligt niveau VIA har en lang række specialiserede videncentre, der arbejder med forskning og ny viden inden for VIAs fagområder. Det er en viden, der bruges i undervisningen, og som sikrer, at din uddannelse har et opdateret og fagligt højt niveau. På VIAs campusser får du desuden adgang til moderne uddannelsesbiblioteker, der tilbyder de fysiske og digitale materialer, du får brug for i løbet af din uddannelse. Praktik i alle uddannelser På alle VIAs uddannelser er der praktikperioder, hvor du kommer ud på offentlige og private arbejdspladser. Her får du mulighed for at prøve dit fag af i praksis under vejledning af erfarne medarbejdere. Praktikken sikrer, at din uddannelse løbende forholder sig til den virkelige verden. Og du får indblik i det arbejdsliv, der venter, når du er færdig med din uddannelse. Praktikken varer samlet mellem ½ og 1½ år.

9 Tag til udlandet Du kan vælge at tage din praktik eller et udvekslingsophold i udlandet. VIA samarbejder med praktik- og uddannelsesinstitutioner over det meste af verden. Som studerende har du derfor mange muligheder for at supplere din uddannelse med et udlandsophold. Tag til England, Tyskland, Australien eller Kina. Prøv dit fag af i en anden kultur, oplev et anderledes studiemiljø og få et internationalt netværk mens du læser. Kreative idéer At få en god idé og lade den blive til virkelighed kan være svært. I VIA har vi fokus på, at studerende lærer at være kreative og nyskabende. På alle campusser er der etableret studentervæksthuse, der afholder faglige workshops og events om innovation og iværksætteri. Hvis du som studerende overvejer at starte egen virksomhed, kan du også få professionel vejledning af undervisere og rådgivere. Samarbejde med andre fag I VIA kommer du til at arbejde sammen med studerende fra andre uddannelser. Det kan være i valgfag eller projekter, hvor I hver især bruger jeres faglighed til en fælles løsning. Det er lærerigt, og du bliver klogere på dig selv og de andre faggrupper. Tværfaglige projekter forbereder dig også på livet som færdiguddannet. Ude på arbejdsmarkedet vil du nemlig ofte samarbejde med mennesker, der har en anden faglig baggrund. Job og karriere Professionsbachelorer fra VIA arbejder på både private og offentlige arbejdspladser eller skaber deres egen virksomhed. Uanset hvilket fag, du vælger, er der mange muligheder for at bygge videre på din uddannelse. Som professionsbachelor kan du efter- og videreuddanne dig på VIAs mange kurser og diplomuddannelser. Diplomuddannelserne tager udgangspunkt i din faglighed og giver dig den nyeste teori og viden, så du kan stå endnu stærkere i din praksis. Du har også mulighed for at videreuddanne dig på universitetet og tage en mastereller kandidatuddannelse. Er du i tvivl? At vælge uddannelse er for mange en stor beslutning. Derfor har du måske brug for råd og vejledning til at finde den uddannelse, der passer til dig og dine fremtidsønsker. På alle vores uddannelser er der dygtige og kompetente studievejledere, som du kan få en grundig snak med om dit valg. På VIAs hjemmeside via.dk kan du finde telefonnumre og mailadresser til alle vores studievejledere. De vil gerne hjælpe med svar på små og store spørgsmål, så du får valgt den uddannelse, der passer til dig.

10 Study in English Har du lyst til at blive en del af et internationalt studiemiljø, kan du søge ind på en af VIAs engelsksprogede uddannelser. Her foregår al undervisning på engelsk, og du går på hold med både danske og udenlandske studerende. Udgangspunktet for at vælge en engelsksproget uddannelse er ofte en interesse for det internationale område, og at du har lyst til både at tale og skrive på engelsk. Uanset hvilken uddannelse, du vælger, får du et bredere og internationalt perspektiv på dit fag og en unik forståelse for globale sammenhænge. Undervejs vil du også opleve, at dit engelske ordforråd udvikler sig og forbedres. 17 internationale uddannelser VIA har i alt 17 engelsksprogede uddannelser inden for sundhed, design, business, animation og storytelling, ingeniørfaget samt konstruktion og teknologi. Nogle af de samme uddannelser udbydes også på dansk. Andre kan du kun vælge med engelsk som undervisningssprog. Kom på besøg Du kan læse om VIAs internationale uddannelser i denne uddannelsesguide. Har du spørgsmål eller lyst til at besøge en af uddannelserne, er du meget velkommen til at kontakte studievejlederen det pågældende sted.

11 I starten kan der være mange ord, man er nødt til at slå op. Men jeg kom hurtigt ind i de internationale fagudtryk, for i klassen og i gruppearbejde er du nødt til at forklare dig på engelsk. Nathalie Claire Moxon Studerende på Global Nutrition & Health Vi skal snart besøge en virksomhed, der eksporterer 95 procent af sin produktion til udlandet. Med en international uddannelse har jeg en styrke jobmæssigt sådan et sted. Thomas Winther Sørensen Studerende på Value Chain Management

12 VIA SUNDHED & OMSORG Indhold 16 Bandagist 17 Bioanalytiker 18 Ergoterapeut 19 Ernæring & Sundhed 20 Fysioterapeut 21 Psykomotorisk terapeut 22 Sygeplejerske 23 Global Nutrition & Health (UK)

13

14 Gør en forskel VIA Sundhed & Omsorg I sundhedssektoren kan du gøre en stor og direkte forskel for andre mennesker. Det er en fantastisk følelse at hjælpe patienter med at komme igennem et alvorligt sygdomsforløb. Et trafikoffer med at genvinde førligheden via genoptræning. En stressramt person med at få ro på krop og sjæl. Eller overvægtige med at få et sundere liv gennem vejledning i kostomlægning. Og DU er med til at gøre en forskel. Men det kan også være krævende at arbejde med mennesker, der har brug for hjælp. Og en gang imellem vil du støde på patienter eller klienter, du ikke kan hjælpe. Det kræver personlig styrke og mentalt overskud. Derfor er det godt at dele udfordringer og succesoplevelser med dine kolleger, så I kan støtte hinanden. Et job i sundhedssektoren er både glæde og sorg. Men også et job, hvor du konstant udvikler dig fagligt og personligt. Har du dét, der skal til?

15

16 2015 SUNDHED & OMSORG 16 VIA Bandagist Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 5½ år Vinter Jönköping (Sverige) og Aarhus Dansk og svensk Gymnasial eksamen samt specifikke adgangskrav via.dk/bandagist Vil du gerne kombinere sundhedsvidenskab med et håndværksmæssigt arbejde og avanceret teknologi, så er bandagistuddannelsen det rigtige valg for dig. Bandagisten designer og udvikler tekniske hjælpemidler til patienter, der for eksempel mangler en arm eller et ben. Undervisningen Studiet består af tre dele og indeholder en kombination af teori og praksis. Du bliver undervist i både sundhedsfaglige og tekniske fag, bl.a. anatomi, fysiologi, psykologi, sygdomslære, mekanik, matematik og ortopæditeknik. Uddannelsen begynder med et forberedende forløb på et halvt år, der foregår i Aarhus. Herefter følger tre år i Jönköping, Sverige, hvor du bliver ortopædi-ingeniør. Til sidst har du to års turnustjeneste i et godkendt bandageri i Danmark eller udlandet, hvor du får den praktiske erfaring, både klinisk og værkstedsteknisk, i konkrete behandlingssituationer. Under turnus får du løn. Uddannelsen har fokus på de håndværksmæssige færdigheder og de menneskelige aspekter, der indgår i de individuelle behandlingsforløb, hvor du sammen med en patient skal finde frem til den tekniske løsning, der giver størst livskvalitet. Jobmuligheder Bandagister er som regel selvstændige eller ansat i private bandagerier. Det meste af tiden foregår arbejdet i bandageriet, men ofte indgår bandagisten i de professionelle teams på hospitaler og institutioner. Bandagister har også gode internationale jobmuligheder, eksempelvis i uro- og sygdomsplagede lande. Efter- og videreuddannelse Har du lyst til at læse videre, kan du blandt andet søge ind på en af de medico-tekniske videreuddannelser. For eksempel masteruddannelse eller kandidatuddannelse i biomedicinsk teknik, cand.scient.med., eller den sundhedsfaglige kandidatuddannelse, cand.scient.san. Uddannelsens opbygning Forberedende forløb Varighed: 1/2 år Danmark, Aarhus. Kendskab til de materialer, maskiner og værktøjer, som bandagister anvender Ortopædi-ingeniøruddannelse Varighed: 3 år Sverige, Jönköping 1. år ortopæditeknik Videnskabelig metodik, statistik Matematik Anatomi og fysiologi Psykologi Sygdomslære 2. år Biomekanik Anvendt mekanik og materialelære Ortopæditeknik 3. år Ortopæditeknik Valgfag Turnusdel Varighed 2 år Danmark eller udlandet Uddannelsen kombinerer traditionelle sundhedsfag med avanceret teknologi og godt håndværk. Vi lærer at lave individuelle løsninger hver gang, for mennesker er forskellige. Signe Sander Nielsen Studerende

17 VIA Bioanalytiker Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Aarhus Dansk Gymnasial eksamen, gymnasiale enkeltfag eller social- og sundhedsuddannelse samt specifikke krav via.dk/bioanalytiker Vil du arbejde analytisk og selvstændigt og beskæftige dig med den nyeste teknologi? Vil du være med til at finde de afgørende spor, der i sidste ende kan redde liv? Så bliv bioanalytiker! Undervisningen Uddannelsen består både af teori og praktik, og du får kompetencer inden for f.eks. bioanalyse, sundheds- og naturvidenskab. Den teoretiske del af uddannelsen foregår på Campus Aarhus N, og den praktiske del tager du på kliniske uddannelseslaboratorier i Midtog Nordjylland. Vi skaffer din praktikplads. Bioanalytikeruddannelsen er opbygget af 14 moduler. Hvert modul varer omkring 10 uger, og mange af modulerne indeholder en praktisk del. Netundervisning Du kan også tage bioanalytikeruddannelsen som delvis netundervisning, hvor du nogle dage kan følge undervisningen hjemmefra. Netundervisningshold starter i februar, hvis der er tilmeldinger nok. Jobmuligheder Mange bioanalytikere arbejder på hospitalslaboratorier, hvor de analyserer f.eks. blod- og vævsprøver fra patienter. Andre arbejder i medicinalindustrien eller i laboratorier, hvor de er med til at udvikle ny viden, som kan munde ud i en ny behandling eller et nyt medicinsk præparat. Bioanalytikere kan også være med til at fremstille lægemidler og blodprodukter fra donorblod, ligesom de deltager i forebyggende arbejde og forskning. Eksempelvis deltager bioanalytikere i de landsdækkende screeninger for livmoderhalskræft, og på den måde er de med til at sikre tidlig diagnostik og behandling. Efter- og videreuddannelser Du kan videreuddanne dig på en diplomuddannelse eller ved at tage en kandidatuddannelse på universitetet, f.eks. Klinisk Videnskab og Teknologi eller Teknoantropologi. Du kan også tage en uddannelse i sundhedsvidenskab og efterfølgende deltage i forskning. Uddannelsens opbygning 1. semester (modul 1 og 2) Bioanalytikerpraksis Praktik Humanbiologi og bioanalyse I 2. semester (modul 3 og 4) Biokemi og bioanalyse I Bioanalytisk kvalitetssikring Praktik 3. semester (modul 5 og 7) Tværprofessionel virksomhed foregår sammen med studerende fra andre sundhedsuddannelser Biokemi og bioanalyse II Praktik Hver eneste dag på arbejdet véd jeg, at jeg gør en forskel. Min analyse sikrer, at patienten får en præcis diagnose og en målrettet behandling. Tanya Julio Bioanalytiker ved Patologisk Institut, Aarhus Universitetshospital 4. semester (modul 6 og 10) Humanbiologi og bioanalyse II Immunkemiske analyser Praktik 5. semester (modul 8 og 9) Molekylærbiologiske og genetiske analyser Biomedicinsk laboratorieanalyse i et tværgående perspektiv 6. semester (modul 11 og 12) Klinisk modul, vælg mellem: Mikrobiologi, Biokemi, Immunologi, Fysiologi og nuklearmedicin, og Patologisk anatomi Bioanalytisk udvikling og kvalitetssikring Praktik 7. semester (modul 13 og 14) Valgmodul: Bioanalytisk praksis-, udviklings- og forskningsviden Bachelorprojekt

18 SUNDHED & OMSORG VIA Ergoterapeut Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Holstebro og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen, social- og sundhedsuddannelsen (trin 2 med specifik fagkombination) eller fire specifikke gymnasiale enkeltfag mv. via.dk/ergoterapeut Hvis du er optaget af samspillet mellem mennesker og omgivelser, er uddannelsen til ergoterapeut noget for dig. Som ergoterapeut arbejder du ud fra en grundlæggende forestilling om menneskers ret til meningsfuld aktivitet og indhold i hverdagen. Du bruger din faglige viden og din kreativitet til at skabe løsninger, der er skræddersyet til det enkelte menneske og grupper af mennesker. Undervisningen Uddannelsen veksler mellem teoretisk og klinisk undervisning, dvs. praktik. Den teoretiske undervisning foregår på uddannelsesstedet, mens den kliniske undervisning bl.a. foregår på kommunale institutioner, genoptræningscentre, sundhedscentre, på sygehuse, specialskoler eller forskellige specialinstitutioner. I et spændende studiemiljø vil du møde engagerede og fagligt dygtige undervisere, som kan give dig udfordringer og støtte dig undervejs i din uddannelse. Studieformerne veksler og består både af forelæsninger, holdundervisning, dialogbaseret undervisning, gruppearbejde, problemorienteret projektarbejde, vejledning, supervision, selvstudier og øvelser. Og du vil få erfaringer med at skabe innovative og kreative løsninger sammen med institutioner og samarbejdspartnere i praksis. Jobmuligheder Som ergoterapeut kan du få ansættelse på f.eks. sygehuse, i det kommunale sundhedsvæsen, børneinstitutioner, genoptræningscentre, socialcentre, rehabiliteringscentre, ældreplejen, sygehuse, ved arbejdstilsynet, på dagcentre og specialskoler. Du kan også vælge at blive selvstændig og starte egen virksomhed. Efter- og videreuddannelse Som ergoterapeut kan du vælge at specialisere dig inden for det pædagogiske, det samfundsvidenskabelige og/eller det sundhedsvidenskabelige felt. Det gælder både diplomuddannelser, masteruddannelser, kandidatuddannelser og ph.d.-forskeruddannelsen. Som ergoterapeut tænker jeg i løsninger og muligheder i stedet for begrænsninger, når jeg skal hjælpe en borger med at håndtere sine dagligdags aktiviteter. Det handler om at tænke ud af boksen. Camilla Louise Grauengaard Ergoterapeut på Vikærgården Uddannelsens opbygning 1. semester Ergoterapeutisk praksis Aktivitet i hverdagslivet 2. semester Forandringer i udførelsen af aktiviteter Grundlæggende rehabilitering 3. semester Tværprofessionel virksomhed Ergoterapi og praktisk refleksion/praktik 4. semester Rehabilitering i forhold til fysiske og psykiske problemstillinger I Rehabilitering i forhold til fysiske og psykiske problemstillinger II 5. semester Professionsudøvelse i en kompleks praksis/praktik Hjælpemidler og sundhedsfremme, samt forebyggelse i boligen og nærmiljøet 6. semester Arbejdsliv og arbejdsmiljø Sundhedsfremme og forebyggelse Ledelse og dokumentation og kvalitetsudvikling/praktik 7. semester Professionsfærdigheder og professionsudøvelse Bachelorprojekt

19 VIA Ernæring & Sundhed Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller relevant erhvervsuddannelse. Desuden specifikke adgangskrav via.dk/ernaering Hvis du vil kombinere arbejdet med sundhed, kost, formidling og forebyggelse, er uddannelsen Ernæring & Sundhed et spændende og udfordrende valg. Uddannelsen giver dig mange muligheder bagefter, i forhold til både job og videreuddannelse. Undervisningen De første seks moduler af uddannelsen er basisdelen. Den er ens for alle studerende og giver dig en grundlæggende viden om uddannelsens kerneområder, som er ernæring, fødevarer, sociologi, miljø, vejledning og formidling. Når du har afsluttet basisdelen, går du videre på specialedelen, som strækker sig over otte moduler. Her kan du vælge mellem forskellige studieretninger og specialisere dig inden for det område, netop du brænder for. Både på basisdelen og studieretningerne indgår der flere praktikperioder. Jobmuligheder Ernæring & Sundhed giver dig adgang til forskellige jobfunktioner i det offentlige og private erhvervsliv, f.eks. inden for undervisning, sundhedsfremme og forebyggelse, kommunikation, behandling, ledelse samt fødevarer og produktudvikling. Du kan bl.a. få ansættelse som projektmedarbejder, informationsmedarbejder i fødevarevirksomheder og som ernæringskonsulent i kommunalt regi. Nogle vælger at starte egen virksomhed med f.eks. vejledning i kostomlægning og sunde kostvaner. Efter- og videreuddannelse Der er mulighed for videreuddannelser på diplom-, master- eller kandidatniveau. Eksempelvis kandidatuddannelsen i Human Nutrition ved Københavns Universitet eller kandidatuddannelsen i idræt og sundhed eller folkesundhedsvidenskab ved Syddansk Universitet. Uddannelsens opbygning 1. til 3. semester (modul 1-6) Basisdel: Folkesundhed Læring og forandring Fysiologi og anatomi Biokemi Ernæring og professionsintroduktion 4. til 6. semester (modul 7-12) Specialisering, vælg mellem følgende studieretninger: Sundhedsfremme, forebyggelse og formidling Klinisk diætetik Ledelse, fødevarer og service 7. semester (modul 13-14) Valgmodul Bachelorprojekt Jeg har fået indsigt i, hvordan man kommunikerer til forskellige målgrupper. Det er jo ikke nok kun at vide noget om ernæring. Jeg skal også vide, hvordan man får folk til at ændre adfærd. Katrine Primdal Indehaver af KøkkenNinjaerne

20 SUNDHED & OMSORG VIA Fysioterapeut Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Holstebro og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller social- og sundhedsuddannelsen med specifikke adgangskrav via.dk/fysioterapeut Interesserer du dig for krop og bevægelse? Kan du lide at lave målbare resultater, og har du selv en god fysik og er psykisk robust? Så er uddannelsen til fysioterapeut noget for dig. Som fysioterapeut kommer du helt tæt på andre mennesker. Og går du efter en uddannelse med internationale muligheder, er dette det rette sted. Undervisningen På uddannelsen til fysioterapeut får du viden om krop og bevægelse, og du lærer om behandling og om forebyggelse af led- og muskelskader. Du får undervisning i idræt og bevægelse, anatomi og fysiologi samt en række fag som sociologi, sundhedsøkonomi, psykologi og kommunikation. Vores mål er at give dig et højt fagligt niveau, menneskelig indsigt og et godt håndelag. I løbet af din uddannelse skal du flere gange ud på en fysioterapeutisk arbejdsplads. Den del af uddannelsen kalder vi klinisk undervisning (praktik), og den kan bl.a. foregå på sygehuse, kommunale genoptræningscentre og privatklinikker. Jobmuligheder Som fysioterapeut kan du f.eks. arbejde med genoptræning og behandling af patienter på hospitaler, i kommunale sundhedscentre og rehabiliteringscentre eller i idrætsorganisationer. Du kan også beskæftige dig med sundhedsfremme, rehabilitering og behandling af fysiske skader. Mange fysioterapeuter vælger også at blive selvstændige og åbne egen klinik, f.eks. med fokus på træning, diagnosticering, behandling, rådgivning og undervisning. Efter- og videreuddannelse Du kan videreuddanne dig på diplom-, master- og kandidatniveau. Som fysioterapeut kan du optages på en række kandidatuddannelser, herunder Kandidatuddannelsen i Fysioterapi ved Syddansk Universitet. Du kan også følge faglige kurser og specialistuddannelser. Uddannelsens opbygning 1. semester Fag, profession og studie Berøring, kommunikation og manuel vævspåvirkning Praktik i to uger 2. semester Identifikation og analyse af bevægelse og aktivitet Fysisk aktivitet i sundhed og genoptræning Praktik i to uger 3. semester Tværprofessionel virksomhed Undersøgelse, diagnostik og differential-diagnostik Jeg har en stor interesse for kroppen, dens opbygning og funktion. Men fysioterapi er mere end det. Vi arbejder også med sammenhængen mellem krop og psyke. 4. semester Udredning og behandling Belastningsskader og degenerative forandringer Praktik i fire uger 5. semester Klinisk ræsonnering og beslutningstagning Samfund, sundhed og forebyggelse Praktik i ni uger 6. semester Kvalitetssikring Praktik i ti uger 7. semester Valgmodul Bachelorprojekt Wikki Lund Hansen Studerende

21 VIA Psykomotorisk terapeut Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Randers Dansk Gymnasial eksamen samt adgangsgivende samtale via.dk/psykomotorik Vil du udfordres på krop og sjæl? Er du tiltrukket af selvstændighed og lederskab? Så er uddannelsen til psykomotorisk terapeut noget for dig. Psykomotorikuddannelsen er til dig, der kan lide at arbejde med komplekse problemstillinger og er nysgerrig i forhold til menneskelige relationer. Undervisningen Uddannelsen veksler mellem teori og praksis, hvor du selv inddrages aktivt. Den integrerer viden fra natur- og sundhedsvidenskab samt de pædagogiske, psykologiske og samfundsvidenskabelige områder. Gennem fagene får du viden om, hvordan menneskets krop hænger sammen, hvordan den fysiske og psykiske del er forbundet, og hvordan de påvirker hinanden. Og du tilegner dig metoder i forhold til at videreformidle og bruge denne viden som udøvende psykomotorisk terapeut. En stor del af undervisningen og projektarbejdet foregår i grupper. Desuden svarer praktikken samlet til et halvt år i løbet af hele uddannelsen. Hvis du vil til udlandet, er der mulighed for både praktikforløb og deciderede studieophold i Europa. Jobmuligheder Som psykomotorisk terapeut kan du arbejde med forskellige målgrupper og have mange jobfunktioner. Du kan f.eks. blive underviser eller konsulent inden for ergonomi og arbejdsmiljø, sundhed og træning, eller du kan arbejde inden for motorik- og handicapområdet eller i psykiatrien. Desuden vælger en del psykomotoriske terapeuter at blive selvstændige og starte egen virksomhed. Efter- og videreuddannelse En professionsbachelor i afspændingspædagogik og psykomotorik giver direkte adgang til pædagogiske kandidatuddannelser, der udbydes af Institut for uddannelse og pædagogik (DPU) på Aarhus Universitet. Optagelse på den tværfaglige sundhedsuddannelse, cand.scient.san., kan ske efter et halvt års suppleringskursus. Uddannelsens opbygning 1. semester Psykomotorik en sundhedspædagogisk profession Faglige grundbegreber 2. semester Krop, observation og refleksion, praktik Krop, relation og kommunikation 3. semester Tværfagligt fællesmodul tværprofessionel virksomhed Psykomotorisk behandling 4. semester Den professionelle rolle behandling, praktik Psykomotorisk gruppeundervisning 5. semester Den professionelle rolle undervisning af grupper, praktik Psykomotoriske specialområder 6. semester Samfund, gruppe og individ Tværfaglighed og psykomotorik, praktik 7. semester Valgmodul Bachelorprojekt Jeg har valgt uddannelsen, fordi jeg har lyst til at blive klogere på psyken, og hvad der foregår i os mennesker mentalt, når vi arbejder med kroppen. Nanna Larsen Studerende

22 SUNDHED & OMSORG VIA Sygeplejerske Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Thisted, Viborg og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller fire enkeltfag. Dertil erhvervserfaring eller social- og sundhedsuddannelsen samt specifikke adgangskrav via.dk/sygeplejerske Går du efter en uddannelse, hvor du dagligt kan gøre en forskel? Er du god til at omgås mange forskellige slags mennesker? Og vil du gerne lære et fag, der kan bruges i hele verden? Så bliv sygeplejerske og kom til at arbejde i et fag, hvor du konstant udvikler dig fagligt og personligt. Undervisningen Uddannelsen veksler mellem 60 procent teoretisk og 40 procent klinisk undervisning (praktik). Den teoretiske undervisning foregår på uddannelsesstedet, mens den kliniske undervisning foregår på sygehusene, i den kommunale hjemmepleje, i psykiatrien og på uddannelsesstedernes færdighedslaboratorier. Idéen med færdighedslaboratoriet er, at du får mere ballast og udvikler dine praktiske kompetencer, inden du møder patienterne. Hvis du har lyst til at opleve verden, så har du alle muligheder som sygeplejestuderende. Du kan f.eks. vælge at tage til Australien, Thailand, England eller Spanien på studie- eller praktikophold. Læs på nettet Du kan også tage sygeplejerskeuddannelsen som netundervisning. Her får du en blanding af digitalt baseret undervisning, mødedage i Aarhus og klinisk undervisning på udvalgte kliniksteder i Aarhus, hvor der er særligt fokus på brug af digitale muligheder i sygeplejen. I praktikken får man bekræftet fra både patienter og kollegaer, at ens arbejde virkelig betyder noget. Joen Brahms Kock Studerende Jobmuligheder Ud over de mange muligheder på sygehusene kan du også vælge at arbejde i f.eks. hjemmeplejen, på ældrecentre, i sundhedscentre, i lægekonsultationer, hos Arbejdstilsynet eller på private klinikker. Desuden giver en autorisation som sygeplejerske dig adgang til at arbejde i udlandet. Efter- og videreuddannelse Du kan f.eks. tage en diplomuddannelse eller en specialuddannelse for sygeplejersker i psykiatrisk sygepleje, intensiv sygepleje, anæstesiologisk sygepleje, infektionshygiejne, kræftsygepleje eller som sundhedsplejerske. Desuden har du adgang til kandidatuddannelsen i sygepleje, cand.cur., og en række tværfaglige kandidatuddannelser. Når du har arbejdet som sygeplejerske i et par år, kan du også vælge at prøve kræfter med en masteruddannelse, f.eks. Master of Public Health. Uddannelsens opbygning 1. semester Fag og profession Sundhed og sygdom 2. semester Somatisk sygdom og lidelse Grundlæggende klinisk virksomhed (praktik) 3. semester Tværprofessionel virksomhed Kronisk syge patienter og borgere i eget hjem 4. semester Relationer og interaktioner Psykisk syge patienter/ borgere og udsatte grupper 5. semester Sygepleje etik og videnbaseret virksomhed Akut og kritisk syge patienter/borgere 6. semester Kompleks klinisk virksomhed (praktik) Selvstændig professionsudøvelse (praktik) 7. semester Valgmodul Bachelorprojekt

23 VIA Global Nutrition & Health Bachelor Duration: Study start: City: Language: Entry requirements: Learn more: 3½ years Summer Aarhus English Examination certificate equivalent to Danish secondary school level, as well as other specific entry requirements viauc.com/nutrition Would you like to work with global issues in nutrition and health? Then the bachelor degree programme in Global Nutrition and Health could be right for you. It is a professional degree programme, taught in English, designed for both Danish and international students. Teaching methods The degree programme consists of a basic year, followed by 2 ½ years of specialised studies within either Public Health Nutrition and Food Policy, or Lifestyle and Health Education. In Public Health Nutrition and Food Policy you will learn to work independently with project management and development tasks related to public health and nutrition for instance for local authorities. In Lifestyle and Health Education you will learn communication tasks in disease prevention and health promotion in relation to diet, physical activity and other health-related factors. You will learn to guide and motivate individuals as well as groups. Job opportunities A bachelor s degree in Global Nutrition and Health equips you to work as a project manager/staff member at aid organisations, or as a nutrition or health consultant in a variety of industries, including fitness and food. You can also work for local authorities, or you may choose to become an independent consultant providing dietary advice or guidance on lifestyle changes. Further education You can continue your studies at a diploma or master s level, including the master s degree programme in Integrated Food Studies at Aalborg University and the master s degree programme in Public Health at the University of Southern Denmark or Aalborg University. Content and Structure 1st semester (module 1-2) Concept of health Intercultural communication Sociology of food Dietary recommendations and guidelines Basic nutrition Biochemistry Physiology 2nd semester (module 3-4) Epidemiology Basic statistics Nutrition-related and noncommunicable diseases Psychology Qualitative method Health communication 3rd to 6th semester (module 5-12) Specialised studies in one of two fields: Public Health Nutrition and Food Policy Lifestyle and Health Education Internship I 7th semester (module 13-14) Internship II Bachelor thesis My job focuses on commercial products within food and gastronomy. I use my broad knowledge of nutrition and health because I believe people are more than consumers. Tove Thoustrup Innovation Consultant at AgroTech

24 VIA PÆDAGOGIK & LÆRING Indhold 28 Lærer 29 Pædagog

25

26 Sæt præg på fremtiden VIA Pædagogik & Læring Som pædagog eller lærer spiller du en afgørende rolle i børn og unges liv. De fleste af os kan stadig huske yndlingspædagogen fra børnehaven eller den lærer, som inspirerede os allermest i skolen. Du bliver draget ind i alle aspekter af børn og unges verden. Fra vuggestuebarnets første skridt til børnehavebarnets verden, som udvider sig med lysets hastighed, mens hun udforsker sine omgivelser og stiller sjove spørgsmål fra morgen til aften. Og skolebarnets verden, som ikke kun handler om undervisning og lektier, men også om venskaber, pubertet og kærestesorger. Men det bedste er at opleve den udvikling, der sker, når du lykkes med dit arbejde. Fra vuggestuebarnet, der finder sig til rette i vuggestuen, til skoleeleven, som endelig knækker læsekoden.

27

28 2015 PÆDAGOGIK & LÆRING 28 VIA Lærer Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 4 år Sommer og vinter (kun i Nørre Nissum) Nørre Nissum, Silkeborg, Skive og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse samt specifikke adgangskrav. Har du under karakteren 7 i gennemsnit, skal du til en optagelsessamtale. via.dk/laerer Kan du lide at arbejde med børn og unge? Vil du være med til at styrke skolen og udvikle både de dygtige elever og dem, der har brug for lidt mere støtte? Lærerjobbet er et udfordrende og spændende arbejde mellem mennesker, hvor din personlighed, faglighed og engagement er vigtige faktorer. I løbet af uddannelsen kommer du til at arbejde med både din faglighed og din personlige udvikling. Og samtidig bliver du en del af det store fællesskab. Efter- og videreuddannelse Med en læreruddannelse kan du læse videre på diplom-, masterog kandidatniveau. Læs på nettet Du kan også tage læreruddannelsen som netundervisning, hvor der er mødedage i Nørre Nissum. Uddannelsens opbygning Undervisningen Faglighed, samtale og evnen til at samarbejde vægtes højt. Du lærer at undervise, tage stilling og handle i et teoretisk og praktisk felt. Du bliver specialist inden for selvvalgte fagområder og inden for den aldersgruppe, du skal undervise. Uddannelsen består af en række basis- og specialiseringsmoduler, som du vælger i løbet af uddannelsen. Du skaber din egen lærerfaglige profil og specialiserer dig igennem en række valgmuligheder, der varierer alt efter udbudssted. Lærerens grundfaglighed har fokus på almene lærerkompetencer på viden og færdigheder, som alle lærere skal have for at undervise og varetage andre opgaver som f.eks. skole-hjem-samarbejde og konflikthåndtering. Igennem hele studiet samler du både teoretisk og praktisk erfaring, som du undersøger, analyserer, udvikler og formidler i bachelorprojektet på fjerde studieår. Jobmuligheder Uddannelsen kvalificerer dig fagligt, pædagogisk og personligt til at arbejde som lærer i folkeskoler, privatskoler, efterskoler og specialskoler. Mange lærere finder også arbejde i andre brancher som f.eks. højskoler, voksenundervisning, flygtninge- og indvandrerområdet, sociale institutioner, skoleforvaltninger og private virksomheder. Uddannelsen er organiseret i fire hovedfagsområder: 1. Lærerens grundfaglighed Faget er organiseret ud fra tre forskellige perspektiver: Eleven Læreren Skolen 2. Undervisningsfag Fagene svarer til de fag, der findes i folkeskolen (dansk, matematik, musik, engelsk, osv.). Du får typisk undervisningskompetence i tre fag. 3. Praktik Der er tre praktikker i løbet af uddannelsen. 4. Bachelorprojekt Jeg oplever elevernes guldkorn hver dag. Jeg er der, når de får aha-oplevelser, fordi de knækker koden. Det er fantastisk at følge deres udvikling. Janne Jensen Lærer ved Langsøskolen i Silkeborg

29 VIA Pædagog Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Grenaa, Holstebro, Horsens, Ikast, Randers, Thisted, Viborg og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse samt specifikke adgangskrav via.dk/paedagog Vil du gerne skabe en spændende hverdag for børn og unge? Har du lyst til at arbejde med udvikling og pædagogik i daginstitutioner og i skolen? Drømmer du om en uddannelse, der kan bruges over hele verden? Som pædagog lærer du om udvikling og relationer mellem mennesker. Om etik, omsorg, dannelse og læring. Som pædagog er du med til at udvikle, igangsætte og evaluere pædagogiske miljøer og aktiviteter for de helt små børn i daginstitutionerne, de lidt større børn i skolen og de helt store i ungdomsmiljøerne. I løbet af uddannelsen arbejder du sammen med uddannede pædagoger og får inspiration, øver dig og lærer det pædagogiske arbejdsfelt at kende. Du lærer at handle selvstændigt, kreativt og professionelt. Og du møder den nyeste pædagogiske forskning og viden. På pædagoguddannelsen vælger du mellem tre specialiseringer: Dagtilbudspædagogik, Skole- og fritidspædagogik eller Special- og socialpædagogik. Læs om Special- og socialpædagogik på side 37. Undervisningen Undervisningen veksler mellem holdundervisning, forelæsninger og projektarbejde. Øvelser, praktik og gruppearbejde. Du arbejder med både personlig og faglig udvikling. Samarbejde, diskussion og fordybelse vægtes højt. Læs på nettet Du kan tage pædagoguddannelsen som netundervisning med mødedage i Viborg. Jobmuligheder Som uddannet pædagog kan du arbejde i både daginstitution, SFO og skole. Du får et bredt arbejdsfelt at vælge imellem. For uanset specialiseringen, har du en grundfaglig viden, der gør dig egnet til at arbejde på de fleste pædagogiske arbejdspladser. Efter- og videreuddannelse Som pædagog kan du tage en diplom-, master eller kandidatuddannelse. Uddannelsens opbygning Fællesdelen Pædagogens grundfaglighed: Pædagogiske miljøer og aktiviteter Profession og samfund Pædagogisk praksis Vælg imellem tre specialiseringer: Dagtilbudspædagogik (0-5-årige) Skole- og fritidspædagogik (6-18 år) Special- og socialpædagogik Det tværprofessionelle kompetencemål Samarbejde på tværs af den offentlige, private og frivillige sektor Valgfrie kompetenceområder Kreative udtryksformer Natur og udeliv Sundhedsfremme og bevægelse Medier og digital kultur Kulturprojekter og kulturelt iværksætteri Social innovation og entreprenørskab Kulturmøde og interkulturalitet Bachelorprojekt Selvvalgt problemstilling Praktik 1. Praktikperiode - seks uger på andet semester 2. Praktik seks måneder med start på tredje semester (lønnet) 3. Praktik seks måneder med start på sjette semester (lønnet) 4. Praktik: Bachelorprojektet udarbejdes i samarbejde med praksis. Du lærer i høj grad at koble det personlige med det professionelle. Og så er det et godt fundament at læse videre fra. Cecilie Lynge Studerende

30 VIA SAMFUND & SOCIALE FORHOLD Indhold 34 Administrationsbachelor 35 Diakoni & Socialpædagogik 36 Kristendom, Kultur & Kommunikation (3K) 37 Pædagog 38 Socialrådgiver

31

32 Tag ansvar VIA Samfund & Sociale forhold Arbejdet med samfundsfaglige og sociale forhold handler om at hjælpe de grupper i samfundet, som har det svært. Lære dem at hjælpe sig selv. Selvom der er stor forskel på, hvilke forudsætninger man er født med, så har alle mennesker selv de allersvageste i samfundet et potentiale til at forbedre deres eget liv. Det kan være en hård kamp, og du vinder ikke hver gang. Du kommer til at møde samfundets skyggesider på tætteste hold: fattigdom, vold, misbrug og svigt. Nogle kan ikke hjælpes, andre vil ikke, og det er et stort ansvar at blande sig i andre menneskers liv. Det kræver mod og vilje. Men når det lykkes, er indsatsen det hele værd. Du glemmer aldrig misbrugeren, der bliver clean, den hjemløse, som kommer væk fra gaden. Eller den unge enlige mor, som mod alle odds får skabt en god og tryg tilværelse for sit barn. Og de glemmer aldrig dig.

33

34 SAMFUND & SOCIALE FORHOLD VIA Administrationsbachelor Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer Aarhus og Viborg Dansk Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse samt specifikke adgangskrav via.dk/administrationsbachelor Har du overblik, sans for at koordinere og er du god til at omsætte ord til handling? Har du lyst til at arbejde med administration i det offentlige? Så bliv administrationsbachelor! Du behøver ikke at være politiker for at beskæftige dig med politik. Med en uddannelse som administrationsbachelor får du indflydelse på store og spændende beslutninger af betydning for det danske velfærdssamfund. Du bliver i stand til at udvikle og kvalitetssikre den offentlige sektor. Du lærer at samarbejde, knuse problemer og udvikle nye løsninger. Undervisningen Undervisningen veksler blandt andet mellem forelæsninger, holdundervisning, øvelsestimer og gruppearbejde samt praktik. En administrationsbachelor kan samarbejde med alle. På ledelsesniveau, med jurister, socialrådgivere og HK ere. Vi samler trådene og ser de store linjer. Edwin Norouzi Studerende Jobmuligheder Med uddannelsen til administrationsbachelor har du mange mulige karriereveje, f.eks. som HR-medarbejder, personalekonsulent, projektkoordinator, uddannelses- og erhvervsvejleder, skatterådgiver, beskæftigelseskonsulent, sekretariatsleder, økonomikonsulent eller controller. Efter- og videreuddannelse Du kan vælge at læse videre og tage en diplom-, master- eller kandidateksamen. Uddannelsens opbygning semester Obligatoriske moduler: Samfund Politik EU Kommunikation Jura Organisation Økonomi Innovation semester Vælg fire valgmoduler: HR (human resource) Velfærd (socialområdet) Uddannelses- og erhvervsvejledning Økonomi Beskæftigelsesindsats Skatte- og afgiftssystemet Jura 6. semester Fire måneders praktik 7. semester Bachelorprojekt

35 VIA Diakoni & Socialpædagogik Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller relevant erhvervsuddannelse via.dk/diakoni Har du lyst til at yde social og sundhedsmæssig omsorg? At løfte et socialt og etisk ansvar, hvor du professionelt møder mennesker med problemer og kriser af forskellig karakter? Diakoni & Socialpædagogik er en uddannelse med fokus på omsorgsarbejde i forhold til udsatte grupper. Det kan være fysiske, psykiske, sociale, religiøse eller eksistentielle problematikker. Uddannelsen giver dig pædagogiske kvalifikationer til at arbejde med misbrugere, hjemløse, sindslidende eller mennesker med særlige, fysiske og psykiske behov. De største fag på uddannelsen er socialpædagogik, samfundsfag samt etik og menneskesyn. Kernen i uddannelsen er det socialpædagogiske arbejde. Diakonien tilføjer en ekstra dimension til uddannelsen og tager fat i spørgsmål vedrørende liv og død, filosofi og religion. Jeg brænder for de allersvageste i samfundet. På uddannelsen lærer vi at have lige stor respekt for alle. Alkoholikeren, misbrugeren samfundets udstødte. Kristian Blæsbjerg Nielsen Socialdiakon ved Kirkens Korshær Uddannelsens opbygning Undervisningen Undervisningen veksler mellem holdundervisning, forelæsninger, projektarbejde og tre praktikperioder. Du kan også vælge at tage en af dine praktikker i udlandet. Jobmuligheder Som uddannet socialdiakon er du ligestillet med pædagoger fra den almindelige pædagoguddannelse. Du har mulighed for at blive ansat i både frivillige, offentlige og private organisationer, der beskæftiger sig med omsorgsarbejde. Men du får også kompetencer til generelt at arbejde pædagogisk med børn og unge. Efter- og videreuddannelse Du har de samme muligheder for efter- og videreuddannelse som andre pædagoguddannede, f. eks. diplom-, kandidat- og masteruddanelser. 1. semester Introduktion til det pædagogiske og diakonale professionsfelt Sundhed og omsorg 2. semester Den pædagogiske relation Praktik (tre måneder) inden for normalområdet. Fokus på den pædagogiske relation Socialpædagogisk og diakonalt arbejde metode og praksis 1 3. semester Kultur og dannelse Socialpædagogisk og diakonalt arbejde metode og praksis 2 4. semester Lønnet specialpraktik Fokus på den pædagogiske/ diakonale institution, seks måneder 5. semester Udvikling af professionsfelt og tværprofessionelt samarbejde Valgfrit uddannelseselement, der varierer fra år til år 6. semester Lønnet specialpraktik. Fokus på den pædagogiske og diakonale profession, seks måneder 7. semester Diakoni og profession Bachelorprojekt

36 SAMFUND & SOCIALE FORHOLD VIA Kristendom, Kultur & Kommunikation (3K) Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 4 år Sommer Aarhus Dansk Gymnasial eksamen via.dk/3k Vil du arbejde med kulturformidling, integration, kirkeligt eller frivilligt arbejde? Og har du mod på opgaver inden for kommunikation, ledelse og omsorg? Så er uddannelsen Kristendom, Kultur & Kommunikation kaldet 3K helt sikkert noget for dig. Undervisningen På 3K lærer du om kristendomskundskab, kultur og kommunikation samt ledelse. Du lærer at håndtere komplekse situationer gennem tværfagligt samarbejde og at navigere som leder og formidler i komplekse situationer. Du lærer at tilrettelægge kommunikation til forskellige målgrupper på baggrund af pædagogiske og didaktiske overvejelser. Under uddannelsen er der praktikforløb, hvor du kommer ud og prøver din nye viden af inden for kirkelige, frivillige og kulturformidlende organisationer. Jeg interesserer mig for mennesker og organisationsteori. På 3K kombinerer vi pædagogik, kultur og kommunikation. Så uddannelsen passer perfekt til mig. Line Hede Jensen Studerende Jobmuligheder 3K er en ny uddannelse, og vi udvikler stadig både uddannelsen og det arbejdsfelt, vi uddanner til. Det betyder, at du får mulighed for at tænke alternativt, og at du selv er med til at forme din profil, så den passer ind i nye arbejdsområder. Allerede nu ved vi, at 3K ere kan arbejde med formidling, PR eller ledelse inden for f.eks. kirken, frivillige organisationer eller kommuner. Det kan også være med formidling af kristendom og kultur på fri- og efterskoler samt kulturinstitutioner eller inden for udvikling og ledelse af nødhjælpsorganisationer og NGO er. Efter- og videreuddannelse Med en 3K-uddannelse kan du læse videre på diplom-, mastereller kandidatniveau. Det kan være uddannelser med fokus på kultur, kommunikation og globalisering. Eller uddannelser, der retter sig mod medborgerskab, socialpædagogik, diakoni eller socialt entreprenørskab. Uddannelsens opbygning 1. og 2. semester Kirkehistorie og bibelkundskab Didaktik Organisation og ledelse Praktik 2x5 uger Dansk kulturhistorie Psykologi Konfessionskundskab 3. og 4. semester Kulturanalyse Religions-/kulturmøde Religionspædagogik Videnskabsteori Mediekundskab og retorik Etik og pædagogik 5. og 6. semester Tværprofessionalitet Nyt og Gammelt Testamente Valgmoduler 7. semester Specialiseringspraktik inden for: Kommunikation Organisation og ledelse Kultur Integration/boligsocialt arbejde Kristendomsformidling 8. semester Bachelorprojekt

37 VIA Pædagog Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Grenaa, Holstebro, Horsens, Ikast, Randers, Thisted, Viborg og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller erhvervsuddannelse samt specifikke adgangskrav via.dk/paedagog Brænder du for at skabe muligheder for andre mennesker uanset deres forudsætninger? Kan du lide faglige udfordringer, og vil du gerne gøre en forskel for udsatte børn og unge, misbrugere eller mennesker med særlige behov? Vil du have en uddannelse, du kan bruge over hele verden? Så bliv pædagog og få en uddannelse med både faglig og personlig udvikling. Du lærer at arbejde med relationer mellem mennesker med forskellige udfordringer. Om etik, omsorg og dannelse i pædagogisk arbejde med udsatte børn og unge, misbrugere, mennesker med funktionsnedsættelse eller demente ældre. Som pædagog er du med til at udvikle, igangsætte og evaluere pædagogiske miljøer og aktiviteter sammen med mennesker med sociale eller fysiske udfordringer. Undervisningen I løbet af uddannelsen arbejder du sammen med uddannede pædagoger og får inspiration, øver dig og lærer det pædagogiske arbejdsfelt at kende. Du lærer at handle selvstændigt, kreativt og professionelt. Og du møder den nyeste pædagogiske forskning og viden. På pædagoguddannelsen vælger du mellem tre specialiseringer: Dagtilbudspædagogik, Skole- og fritidspædagogik eller Special- og socialpædagogik. Læs om Dagtilbudspædagogik og Skole- og fritidspædagogik på side 29. Se uddannelsens opbygning på side 29 Du lærer i høj grad at koble det personlige med det professionelle. Og så er det et godt fundament at læse videre fra. Cecilie Lynge Studerende Jobmuligheder Som uddannet pædagog kan du arbejde i både døgninstitution, psykiatri og kriminalforsorg. Med misbrugere, udsatte børn, unge og voksne. Med en pædagoguddannelse får du et bredt arbejdsfelt at vælge imellem. For uanset specialiseringen, har du en grundfaglig viden, der gør dig egnet til at arbejde på de fleste pædagogiske arbejdspladser.

38 SAMFUND & SOCIALE FORHOLD VIA Socialrådgiver Professionsbachelor Varighed: Studiestart: Uddannelsesby: Undervisningssprog: Adgangskrav: Se mere: 3½ år Sommer og vinter Holstebro og Aarhus Dansk Gymnasial eksamen eller anden adgang med flere og specifikke krav via.dk/socialrådgiver Vil du arbejde for at skabe positive forandringer i andre menneskers liv? Er du god til at lytte, arbejde systematisk og samarbejde med forskellige typer af mennesker? En socialrådgivers fokus er overblik, handling og forandring. Det kræver, at du er robust og rummelig. At du er handlekraftig og interesserer dig for socialt arbejde, menneskers udvikling samt økonomiske og juridiske rammer. Som socialrådgiver har du mange roller. Du træffer beslutninger og arbejder med forebyggelse og løsning af sociale problemer samt sociale og beskæftigelsesmæssige indsatser. Undervisningen Uddannelsen er tilrettelagt med obligatoriske moduler og valgmoduler. Der arbejdes tværprofessionelt inden for fire videnområder: Socialrådgivning og socialt arbejde. Samfundsvidenskab. Psykologi og psykiatri samt Jura. I uddannelsen er der et praktikforløb, der kan gennemføres enten i Danmark eller i udlandet. Flere moduler kan også gennemføres i udlandet. Læs på nettet Du kan tage socialrådgiveruddannelsen som netundervisning med mødedage i Aarhus. Der er studiestart i februar. Praktikken for netstuderende er som udgangspunkt i Region Midtjylland inden for VIAs dækningsområde. Jobmuligheder Socialrådgivere har et bredt arbejdsfelt. Du kan arbejde med rådgivning, integration, beskæftigelses- og arbejdsmarkedsområdet og undervisning. Eller med patientrådgivning, familiepleje eller misbrugsbehandling. Andre igen er ansat i Krimialforsorgen, Kræftens Bekæmpelse eller Mødrehjælpen samt i det private erhvervsliv. Efter- og videreuddannelse Du kan videreuddanne dig på f.eks. diplomuddannelser, den sociale kandidatuddannelse eller relevante masteruddannelser. Uddannelsens opbygning 1. semester Sociale problemer og socialt arbejdes praksis Socialrådgivning, udvikling, rammer og praksis 2. semester Socialt arbejde på beskæftigelsesområdet Socialt arbejde med voksne udsatte og voksne med handicap 3. semester Socialt arbejde med udsatte børn/unge samt børn/unge med handicap og deres familier Socialt arbejdes organisering og praksis 4. semester Praktik 5. semester Socialt arbejde i tværprofessionel og tværsektoriel sammenhæng Et valgmodul 6. semester Socialt arbejde med kvalitetssikring, evaluering og praksisudvikling Et valgmodul 7. semester Socialt arbejde - vidensbasering og udvikling Bachelorprojekt Vælg mellem disse valgmoduler: Socialt arbejde med: Udsatte børn og unge Beskæftigelse Udsatte grupper og personer med handicap Social innovation og entreprenørskab Conflicts and Social Work (engelsksproget) Kommunikation, konflikthåndtering og den svære samtale Diversitet Jeg interesserer mig for sociale problemstillinger. Og muligheden for at arbejde med mange forskellige typer af mennesker. Samtidig er det en uddannelse med en vifte af karrieremuligheder. Durita Johansen Studerende

BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA SUNDHED

BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA SUNDHED BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA SUNDHED Sygeplejerske Holstebro 1. semester 95 83 87% 95 6,25 2. semester 37 35 95% 37 7,65 Modul 10: Akut og kritisk

Læs mere

Træf det rette valg VIA Uddannelsesguide 2014. VIA University College

Træf det rette valg VIA Uddannelsesguide 2014. VIA University College Træf det rette valg VIA Uddannelsesguide 2014 2 Find din vej 2014 Kolofon Redaktion: Kommunikationsafdelingen Lisbeth Katborg Bjerre (ansv.) Design: 1508 A/S Tryk: Bording A/S Sat i: VIA Type Oplag: 20.000

Læs mere

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder VIA University College Campus Aarhus C Ceresbyen 24 8000 Aarhus C Tlf.: 87 55 30 00 VIA.DK VIA University College Læreruddannelsen Aarhus Optagelse med andet

Læs mere

Frafald, status pr. 31. december 2014. Uddannelser af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund. Studiestart 2008/2009 Studerende

Frafald, status pr. 31. december 2014. Uddannelser af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund. Studiestart 2008/2009 Studerende , status pr. 31. december 2014. r af 3½ og 4 års varighed VIA Pædagogik og Samfund Studiestart 2009/2010 Studiestart 2010/2011 Lærer (4 år) Aarhus 407 107 26 447 110 25 439 114 26 Silkeborg 155 55 35 215

Læs mere

Læreruddannelsen januar 2014 University College Nordjylland. LÆRER en klasse for sig!

Læreruddannelsen januar 2014 University College Nordjylland. LÆRER en klasse for sig! Læreruddannelsen januar 2014 University College Nordjylland LÆRER en klasse for sig! Ekspert i undervisning Med en læreruddannelse bliver du ekspert i undervisning. Hovedformålet med uddannelsen er at

Læs mere

Pædagoguddannelsen - en unik platform for dit kommende arbejdsliv

Pædagoguddannelsen - en unik platform for dit kommende arbejdsliv Pædagoguddannelsen - en unik platform for dit kommende arbejdsliv De tre pædagogiske områder Mere pædagog i silhouetterne Pædagoguddannelsen ruster dig til at arbejde med mennesker inden for mange forskellige

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! VIAUC.

LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! VIAUC. LÆRERUDDANNELSEN I SKIVE JEG LÆSER OGSÅ TIL LÆRER I SKIVE LÆRERUDDANNELSEN UDDANNELSEN I SKIVE ER TÆT PÅ SKOLENS HVERDAG! Giver dig et fremtidigt fundament Og åbner op for nye muligheder... VIAUC.DK/LAERERISKIVE

Læs mere

BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA PÆDAGOGIK OG SAMFUND

BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA PÆDAGOGIK OG SAMFUND BESTÅELSESPROCENT OG KARAKTERGENNEMSNIT - VIA UNIVERSITY COLLEGE - STUDIEÅR 2016/17 VIA PÆDAGOGIK OG SAMFUND Lærer Silkeborg 1. Praktik, kompetencemålsprøve 156 152 97% 156 7,97 2. Praktik, kompetencemålsprøve

Læs mere

Den Naturvidenskabelige Bacheloruddannelse på RUC

Den Naturvidenskabelige Bacheloruddannelse på RUC Den Naturvidenskabelige Bacheloruddannelse på RUC 1 Den Naturvidenskabelige Bacheloru Vil du bygge bro mellem to naturvidenskabelige fag? Eller har du lyst til at kombinere med et fag uden for naturvidenskab?

Læs mere

BlIV BANDAGIST. en unik TeKnIsK sundhedsuddannelse

BlIV BANDAGIST. en unik TeKnIsK sundhedsuddannelse Bandagist I 01 BlIV BANDAGIST en unik TeKnIsK sundhedsuddannelse unik KOMBInaTIOn af sundhedsfaglig VIden OG konkret Håndværk Vil du gerne kombinere sundhedsvidenskab med et håndværksmæssigt arbejde, så

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik. Kapitel 2 Varighed, struktur og tilrettelæggelse

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik. Kapitel 2 Varighed, struktur og tilrettelæggelse Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i bioanalytisk diagnostik I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Lære sammen Arbejde med mennesker Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent

sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Lære sammen Arbejde med mennesker Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Socialog sundhedsuddannelsen HOVEDFORLØBET Trin 1 Social- og sundhedshjælper Trin 2 Social- og sundhedsassistent Lære sammen Arbejde med mennesker LÆRE SAMMEN SOCIAL- OG SUNDHEDS- UDDANNELSEN UDDANNELSE

Læs mere

D. 15 06 2011. J.NR.: 2011-1.10-0043 Ref.: ke/me. Bilag til høringssvar vedr. bekendtgørelse om suppleringsuddannelsen til den sundhedsfaglige

D. 15 06 2011. J.NR.: 2011-1.10-0043 Ref.: ke/me. Bilag til høringssvar vedr. bekendtgørelse om suppleringsuddannelsen til den sundhedsfaglige J.NR.: 2011-1.10-0043 Ref.: ke/me D. 15 06 2011 Bilag til høringssvar vedr. bekendtgørelse om suppleringsuddannelsen til den sundhedsfaglige kandidatuddannelse Uddannelsen til professionsbachelor i biomedicinsk

Læs mere

Kære alle. I og jeres familie ønskes en glædelig jul samt et godt nytår.

Kære alle. I og jeres familie ønskes en glædelig jul samt et godt nytår. Kære alle I og jeres familie ønskes en glædelig jul samt et godt nytår. Tak for jeres store bidrag til Nursing Europe samt jeres deltagelse som International Clinical Placement. Vi modtager mellem 15 20

Læs mere

MULIGHEDERNES UDDANNELSE

MULIGHEDERNES UDDANNELSE MULIGHEDERNES UDDANNELSE Videncentret Gennem vores videncenter deltager vi i udviklingsprojekter sammen med både maritime og landbaserede virksomheder. Endvidere medvirker de studerendes praktik- og projektforløb

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt)

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser. Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Administrationsbachelor... 1 AP Degree in Marketing Management... 1 Architectural Technology and Construction Management...

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense Miljøplanlægning samfundsfag 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Et bredt samfundsengagement Samfundsfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige problemstillinger

Læs mere

Diplom i. erhvervsøkonomi

Diplom i. erhvervsøkonomi Diplom i erhvervsøkonomi HD 2 HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse Mange traditionelle job er på vej ud af arbejdsmarkedet. Fleksible medarbejdere er på vej ind de såkaldte omstillingsparate. Vi lever

Læs mere

MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT

MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT Campus Esbjerg MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB En fremtid i miljøets tjeneste Interesserer du dig for miljøet og de udfordringer, som vi står over for nu og i

Læs mere

bliv sygeplejerske Et naturligt valg University College Nordjylland Sygeplejerske i virkeligheden

bliv sygeplejerske Et naturligt valg University College Nordjylland Sygeplejerske i virkeligheden PROFESSIONSHØJSKOLEN University College Nordjylland Bistrupvej 3 9800 Hjørring Tlf. 9633 1500 www.ucn.dk Selma Lagerløfs Vej 2 9220 Aalborg Øst Tlf. 9633 1400 Et naturligt valg Jeg har orlov fra min stilling

Læs mere

LEDELSE OG INFORMATIK I BYGGERIET

LEDELSE OG INFORMATIK I BYGGERIET LEDELSE OG INFORMATIK I BYGGERIET CAND.TECH. I 2-ÅRIG KANDIDATUDDANNELSE KØBENHAVN FÅ KOMPETENCER TIL AT LEDE FREMTIDENS BYGGERI Har du mod på at udvikle dine ledelseskompetencer, og brænder du samtidigt

Læs mere

Jura / HA(jur.) 3-årige Bacheloruddannelser

Jura / HA(jur.) 3-årige Bacheloruddannelser Campus Odense Miljøplanlægning Jura / HA(jur.) 3-årige Bacheloruddannelser SAMFUNDSVIDENSKAB 2 Jura vælg din retning Er du interesseret i samfundets love, og hvordan de bruges i praksis? Så er bacheloruddannelsen

Læs mere

Få viden til at vælge VIA University College. via.dk UDDAN NELSES GUIDE 2016

Få viden til at vælge VIA University College. via.dk UDDAN NELSES GUIDE 2016 Få viden til at vælge VIA University College via.dk UDDAN NELSES GUIDE 2016 Find din vej VIA Univers ity College Redaktion: VIA Kommunikation Lisbeth Katborg Bjerre (ansv.) Design: VIA Kommunikation Tryk:

Læs mere

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk

Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk Kvote 1 og ledige pladser: Kontaktinfo geografisk Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til en kontakt) Grenaa... 1 Herning... 1 Holstebro... 1 Horsens... 2 Ikast... 3 Nørre Nissum... 3 Randers... 4

Læs mere

HHX fyr op under. ambitionerne. En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale.

HHX fyr op under. ambitionerne. En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. fyr op under 09102014 ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, kultur og det internationale. 2 Velkommen til IBC Handels- gymnasiet Fredericia/Middelfart IBC HANDELSGYMNASIET

Læs mere

Sikkerhed og risikostyring

Sikkerhed og risikostyring Ny, international uddannelse Sikkerhed og risikostyring 2-årig Cand.scient.techn. uddannelse ESBJERG Bliv ekspert i sikkerhed og risikostyring Drømmer du om at blive ekspert i at rådgive virksomheder om

Læs mere

SUNDHEDSFAGLIGE DIPLOMMODULER FOR BIOANALYTIKERE

SUNDHEDSFAGLIGE DIPLOMMODULER FOR BIOANALYTIKERE SUNDHEDSFAGLIGE DIPLOMMODULER FOR BIOANALYTIKERE BLIV KLAR TIL NYE OPGAVER I FREMTIDENS SUNDHEDSVÆSEN Et samarbejde mellem University College Syddanmark, University College Lillebælt og University College

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje

Lovtidende A. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje Lovtidende A Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje I medfør af 22 i lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 1147 af 23.

Læs mere

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser VALG UNDERVEJS Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser 2016 DIN GUIDE TIL VALG UNDERVEJS 2016 UDGIVES AF SYDDANSK UNIVERSITET Spørgsmål om valg undervejs tlf. 65 50 10 50 eller sdu.dk/spoc

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B STX - MENNESKET I DEN GLOBALE VERDEN SAMMENHÆNGEN MELLEM MENNESKE OG NATUR Studieretningen sætter fokus på menneskets biologi og sundhed. I biologi og kemi

Læs mere

E F T E R U D D A N N E L S E

E F T E R U D D A N N E L S E 2016 EFTERUDDANNELSE S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T A L T K A N L A D E S I G G Ø R E F O R S K N I N G S B A S E R E T E F T E R U D D A N N E L S E REDAKTIO N Michael Dichow Lund, fuldmægtig Anne

Læs mere

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes 2 valgmodulspakker:

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes 2 valgmodulspakker: Valgfag modul 13 Kære studerende Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes 2 valgmodulspakker: Valgmodulpakke 1: 3 x 2 uger: Uge 1 og 2 Kvalitative og kvantitative

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Karakteropgørelse. Professionsbacheloruddannelserne

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Karakteropgørelse. Professionsbacheloruddannelserne UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Karakteropgørelse Professionsbacheloruddannelserne Datagrundlag: Udtræk fra SIS Periode: 1/3-2015 til 31/8-2015 Indhold 1. Indledning... 3 2. Sygeplejerskeuddannelsen i Odense...

Læs mere

Videregående uddannelser og eliteidræt. Fleksible vilkår for eliteidrætsudøvere på de videregående uddannelser i Esbjerg Kommune

Videregående uddannelser og eliteidræt. Fleksible vilkår for eliteidrætsudøvere på de videregående uddannelser i Esbjerg Kommune Videregående uddannelser og eliteidræt Fleksible vilkår for eliteidrætsudøvere på de videregående uddannelser i Esbjerg Kommune Aalborg Universitet Aalborg Universitet Esbjerg udbyder ingeniør og IT-relaterede

Læs mere

Global Refugee Studies

Global Refugee Studies Appendiks 2, ændret 01.01.12 Tillæg til studieordning for Kandidatuddannelsen i Internationale Forhold, Udviklingsstudier ved Aalborg Universitet af september 2006 (med ændringer 2008 og 2010) Global Refugee

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN. KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN. KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN KANDIDAT I SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI ITU.dk/uddannelser SOFTWAREUDVIKLING OG -TEKNOLOGI Den 2-årige kandidatuddannelse (MSc) i Softwareudvikling og teknologi er en moderne

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der danner

Læs mere

hvilke slags arbejde kan man have som uddannet tøj designer hvilke ting skal man være god til som tøj designer Hvorfor er mænd løn højere end kvinders

hvilke slags arbejde kan man have som uddannet tøj designer hvilke ting skal man være god til som tøj designer Hvorfor er mænd løn højere end kvinders 2014/2015 tøj designer Indledning: jeg er ikke helt klar på endnu om hvad jeg gerne vil være når jeg bliver ældre. Jeg har valgt tøj designer hvor jeg specielt har fokus på Tekstil/tøjområdet. Det har

Læs mere

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Udbydes i København, Odense og Aarhus 2 Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Rådgivning

Læs mere

Biokemi Udforsk livets kerne med en uddannelse i biokemi på Københavns Universitet

Biokemi Udforsk livets kerne med en uddannelse i biokemi på Københavns Universitet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Biokemi Udforsk livets kerne med en uddannelse i biokemi på Københavns Universitet Biokemi 1 kemi bioteknologi bioinformatik laboratoriearbejde

Læs mere

Velkommen til uddannelse i virkeligheden

Velkommen til uddannelse i virkeligheden Nyhedsbrev for UCN Professionshøjskolen University College Nordjylland Særnummer Februar 2009 Velkommen til uddannelse i virkeligheden Af: Niels Horsted, rektor Kære nye studerende > Nyhedsbrev for UCN

Læs mere

Kompetenceprofil nyuddannet bioanalytiker 2025

Kompetenceprofil nyuddannet bioanalytiker 2025 Bioanalytikeruddannelsen Uddannelsen skal, i overensstemmelse med den samfundsmæssige, videnskabelige og teknologiske udvikling og samfundets behov, kvalificere den studerende inden for ydelser i det biomedicinske

Læs mere

Danmarks største professionshøjskole

Danmarks største professionshøjskole Danmarks største professionshøjskole VIA University College er en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner og det forpligter Vias værdier er: originalitet VIA udvikler uddannelser og løsninger, som

Læs mere

PTI PROF. BACHELOR PRODUKT- UDVIKLING OG TEKNISK INTEGRATION HORSENS

PTI PROF. BACHELOR PRODUKT- UDVIKLING OG TEKNISK INTEGRATION HORSENS PROF. BACHELOR PTI PRODUKT- UDVIKLING OG TEKNISK INTEGRATION HORSENS TEKNOLOGI OG BUSINESS UDDANNELSER VIA UNIVERSITY COLLEGE CAMPUS HORSENS Chr. M. Østergaards Vej 4 DK-8700 Horsens +45 8755 4000 horsens@viauc.dk

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Master of Business Administration Telefon: 9940 8255 Email: mba@aaumba.dk september 2015 MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Aalborg Universitet udbyder

Læs mere

Tillæg til bekendtgørelse og studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje BEK nr. 29 af 24/01/2008

Tillæg til bekendtgørelse og studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje BEK nr. 29 af 24/01/2008 Tillæg til bekendtgørelse og studieordning for uddannelsen til professionsbachelor i sygepleje BEK nr. 29 af 24/01/2008 VIA University Marts 2015 Indhold 1 og 2. Indhold, ECTS-omfang, placering og tilrettelæggelse

Læs mere

KARAKTERER VIA ERHVERV

KARAKTERER VIA ERHVERV Multiplatform Storytelling and Production Aarhus Midtvejsprøve 0 30 30 100% 0 30 30 100% 0 Førsteårsprøve 0 30 30 100% 0 30 30 100% 0 Andenårsprøve mundtlig 0 0 28 28 100% 28 9,75 Andenårsprøve skriftlig

Læs mere

Karakterer. Metropol. MetropoLIS Studieservice. Datagrundlag: udtræk fra SIS pr. 1. oktober af 35

Karakterer. Metropol. MetropoLIS Studieservice. Datagrundlag: udtræk fra SIS pr. 1. oktober af 35 Karakterer Metropol Datagrundlag: udtræk fra SIS pr. 1. oktober 2016 MetropoLIS Studieservice 26 af 35 Administrationsøkonom Afsluttende eksamensprojekt 63 7,1 8% Tværfaglig skriftlig eksamen omhandlende

Læs mere

Studievalg og videregående uddannelse

Studievalg og videregående uddannelse Studievalg og videregående uddannelse VUC v. Vejledernavn Vejleder, Studievalg Nordjylland Hvem er jeg? Charlotte Høygaard Hansen Vejleder, Studievalg Nordjylland Uddannelse: Student Hjørring Gymnasium

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 36 af 27. december 1993 om uddannelsen til sygeplejerske og sundhedsassistent

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 36 af 27. december 1993 om uddannelsen til sygeplejerske og sundhedsassistent Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 36 af 27. december 1993 om uddannelsen til sygeplejerske og sundhedsassistent I medfør af 6, 7 og 8 i Landstingsforordning nr. 9 af 13. maj 1993 om uddannelse til sygeplejerske

Læs mere

pædagoguddannelsen Udfordring Udvikling kreativitet

pædagoguddannelsen Udfordring Udvikling kreativitet pædagoguddannelsen VIA UNIVERSITY COLLEGE Udfordring Udvikling kreativitet om uddannelsen Pædagoguddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, Du kan komme til at arbejde i vuggestue, børnehave eller

Læs mere

Medicin og Teknologi. Civilingeniør

Medicin og Teknologi. Civilingeniør Medicin og Teknologi Civilingeniør Medicin og Teknologi Forestil dig en læge, der forsker i hjerte-karsygdomme, men som mangler ingeniørens viden om de fysiske love, der bestemmer, hvordan blodet flyder

Læs mere

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling

SOCIAL-SUNDHED. Demens. Guide til kompetence udvikling SOCIAL-SUNDHED Demens Guide til kompetence udvikling Indhold Forord 3 6 veje til mere viden om demens 4 AMU-uddannelser 5 Sammensatte AMU-forløb 7 Særlige efteruddannelsesforløb tilpasset den enkelte kommune

Læs mere

ny uddannelse 2-årig civilingeniøruddannelse ses.aau.dk

ny uddannelse 2-årig civilingeniøruddannelse ses.aau.dk ny uddannelse MATERIALETEKNOLOGI 2-årig civilingeniøruddannelse ses.aau.dk I vores højteknologiske samfund er der et stort behov for avanceret materialeviden, fordi det i høj grad er materialerne, der

Læs mere

HF PÅ VUC AARHUS.» Adgangsgivende uddannelser, fag og fagpakker

HF PÅ VUC AARHUS.» Adgangsgivende uddannelser, fag og fagpakker PÅ VUC AARHUS» Adgangsgivende uddannelser, fag og fagpakker To -spor på VUC Aarhus Hvis du vil studere på VUC Aarhus, skal du vælge ét af nedenstående to spor. Uanset hvilket spor du vælger, kan du få

Læs mere

Modul 11 Klinisk modul

Modul 11 Klinisk modul Valgfrit modul I modul 11 vælger den studerende ét af følgende kliniske specialer: - Klinisk biokemi - Klinisk fysiologi og nuklearmedicin - Klinisk immunologi - Klinisk mikrobiologi - Klinisk neurofysiologi

Læs mere

Dimittend 2. opfølgning. Besvarelsesprocent 52% Hold: E05A. Dato: 24.08.2010

Dimittend 2. opfølgning. Besvarelsesprocent 52% Hold: E05A. Dato: 24.08.2010 Dimittend 2. opfølgning Besvarelsesprocent 52 Hold: E05A Dato: 24.08.2010 Evaluering foretaget af: Anette J. Madsen Udarbejdelse af rapport: Karina M. Nielsen 0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Lærerkursus Sønderborg 16-9-15. DEN PRAKTISKE VEJ TIL JOB og en mellemlang videregående uddannelse

Lærerkursus Sønderborg 16-9-15. DEN PRAKTISKE VEJ TIL JOB og en mellemlang videregående uddannelse Lærerkursus Sønderborg 16-9-15 DEN PRAKTISKE VEJ TIL JOB og en mellemlang videregående uddannelse DEN PRAKTISKE VEJ TIL JOB og en mellemlang videregående uddannelse PÆDAGOGISK ASSISTENT 2 år 1 1/2 mdr.

Læs mere

Oversigt over universiteternes videreuddannelsestilbud til professionsbachelorer

Oversigt over universiteternes videreuddannelsestilbud til professionsbachelorer Udvalget for Videnskab og Teknologi 2010-11 UVT alm. del Bilag 257 Offentligt Fiolstræde 44, 1. th. 1171 København K Tlf. 33 92 54 05 Fax 33 92 50 75 www.dkuni.dk Oversigt over universiteternes videreuddannelsestilbud

Læs mere

It og Sundhed uddannelsen. Sundhed kræver IT

It og Sundhed uddannelsen. Sundhed kræver IT It og Sundhed uddannelsen Sundhed kræver IT Vi ved, det er muligt at udvikle et samlet system, der kan lette behandlernes arbejdsgange, øge sikkerheden omkring patienterne og optimere behandlingen. Det

Læs mere

vucstor.dk 2-årig hf

vucstor.dk 2-årig hf vucstor.dk 2-årig hf www.vucstor.dk Gode muligheder for at sammensætte din hf efter interesse Nye hf-toninger på VUC Storstrøm fra august 2016 Velkommen Den 2-årige hf er en kompetencegivende ungdomsuddannelse,

Læs mere

6. Social- og sundhedsassistent

6. Social- og sundhedsassistent 6. Social- og sundhedsassistent 6.1. Social og sundhedsassistents arbejdsområder En social- og sundhedsassistent er en person, der udfører sygeplejeopgaver, planlægger aktiviteter og vejleder social- og

Læs mere

1. Opfølgning E05A Dimittend undersøgelse

1. Opfølgning E05A Dimittend undersøgelse 1. Opfølgning E05A Dimittend undersøgelse Evalueringsansvarlig: Lektor Anette J. Madsen Udfærdigelse af rapport: Studentermedarbejder Søren Ebsen Futtrup Indholdsfortegnelse Besvarelsesprocent: 54,5 1.0

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER

LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER LÆRERUDDANNELSEN I AARHUS MED DE MANGE MULIGHEDER Læreruddannelsen i Aarhus Læreruddannelsen i Aarhus er landets største læreruddannelse og udbyder samtlige undervisningsfag. Udover et solidt fundament

Læs mere

4.1. Modul 1: Grundlæggende viden om ukompliceret graviditet, fødsel og barsel... 4. Viden... 4. Færdigheder... 4. Kompetencer...

4.1. Modul 1: Grundlæggende viden om ukompliceret graviditet, fødsel og barsel... 4. Viden... 4. Færdigheder... 4. Kompetencer... Bilag 1a Modulbeskrivelse Indhold: 4.1. Modul 1: Grundlæggende viden om ukompliceret graviditet, fødsel og barsel... 4 Viden... 4 Færdigheder... 4 Kompetencer... 4 Centrale fagområder... 4 4.2. Modul 2:

Læs mere

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven

Børneterapien Odense Team A. Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Børneterapien Odense Team A Klinisk undervisning foregår på Specialbørnehaven Platanhaven Platanvej 15 6375 4100 platanhaven@odense.dk www.platanvej.dk Kontakt oplysninger Leder af Børneterapien: Malene

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN ITU.dk/uddannelser BLIV BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN Interesserer du dig for digitale medier og kommunikation? Kunne du forestille

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN ITU.dk/uddannelser BLIV BACHELOR I DIGITALE MEDIER OG DESIGN Interesserer du dig for digitale medier og kommunikation? Kunne du forestille

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I SOFTWARE ENGINEERING itu.dk/master/software MASTER I SOFTWARE ENGINEERING Master i Software Engineering er til dig, som allerede er en erfaren software- og systemudvikler,

Læs mere

Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management

Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management Studieordning for Masteruddannelse i Arbejdsmarked og Personaleforhold (MAP) Master of Labour Market Regulation and Human Resource Management ved Aalborg Universitet Gældende fra den 1.9.2006 med korrektioner

Læs mere

FREMTIDSVÆRKSTED. Resume:

FREMTIDSVÆRKSTED. Resume: FREMTIDSVÆRKSTED Resume: Fremtidsværkstedet, der havde til hensigt at afdække de studerendes forventninger til/forestillinger om fremtidige uddannelsesønsker og jobfunktioner, blev gennemført med deltagelse

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Mentor-netværksmøde Certificering. John Midtgaard Jensen, 9. Maj 2016

Mentor-netværksmøde Certificering. John Midtgaard Jensen, 9. Maj 2016 Mentor-netværksmøde Certificering John Midtgaard Jensen, 9. Maj 2016 1 Agendaen Velkomst og præsentation JMJ (12:00) Frokost (12:15-12:45) Introduktion til UCN (rundvisning) fortid, nutid for altid JMJ

Læs mere

Akademiuddannelse i ledelse

Akademiuddannelse i ledelse Akademiuddannelse i ledelse STRATEGI. LEDELSE. ANSVAR Kom på niveau med din ledelse Spiller du en central rolle over for dine kollegaer, medarbejdere eller ledelse? Ønsker du at udvikle og styrke dine

Læs mere

ADMINISTRATIVE UDDANNELSER

ADMINISTRATIVE UDDANNELSER ADMINISTRATIVE UDDANNELSER SERVICEØKONOM erhvervsuddannelse + specifikke krav SPORTSMANAGEMENT, PROF.BA (overbygning) ADGANGSKRAV: Markedsføringsøkonom, serviceøkonom, finansøkonom INTERNATIONAL HOSPITALITY

Læs mere

7. Sygeplejerske. 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder

7. Sygeplejerske. 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder 7. Sygeplejerske 7.1. Sygeplejerskens arbejdsområder En sygeplejerske i ældreservicesektoren er en person, der varetager kliniske opgaver f.eks. i relation til medicinering, sårpleje, dræn og sonder. En

Læs mere

Rettelser pr. 17. oktober 2017 er markeret med *

Rettelser pr. 17. oktober 2017 er markeret med * Oversigt valgdata ordinært valg 017 Valgdata Bestyrelsen 017... Valgdata Akademisk Råd 017... Valgdata Ph.d-udvalg 017... Valgdata Institutråd 017... Valgdata studienævn ENGINEERING 017... 4 Valgdata studienævn

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK

PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK PRAKTIKBESKRIVELSE 2. og 3. PRAKTIKPERIODE, SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse

Læs mere

Birkehuset Demensdaghjem Uddannelsesplan for Specialiseringspraktikken

Birkehuset Demensdaghjem Uddannelsesplan for Specialiseringspraktikken Birkehuset Demensdaghjem Uddannelsesplan for Specialiseringspraktikken (6. semester) I mindst halvdelen af tiden skal den studerende i den tredje praktikperiode arbejde med et af nedenstående specialiseringsområder:

Læs mere

Studievalgsprocessen. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland

Studievalgsprocessen. Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Studievalgsprocessen Skole v. NN Vejleder Studievalg Nordjylland Program Studievalgs vejledningsprogram Uddannelsessystemet Dvs erhvervsakademi-, professionsbachelor- & universitetsuddannelser Hvordan

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense 3-årig Bacheloruddannelse Miljøplanlægning Statskundskab SAMFUNDSVIDENSKAB 2 Genvej til magtens korridorer Er du interesseret i politik, og kan du lide at diskutere, så er statskundskab noget

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Metropol. Brug folderen til at få overblik over din uddannelse og de mange tilbud på Professionshøjskolen Metropol.

Sygeplejerskeuddannelsen Metropol. Brug folderen til at få overblik over din uddannelse og de mange tilbud på Professionshøjskolen Metropol. 1 Studiefolder Sygeplejerskeuddannelsen Metropol Brug folderen til at få overblik over din uddannelse og de mange tilbud på Professionshøjskolen Metropol. 2 Kære læser Hvis du læser denne folder i papirudgaven

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation

Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning for kandidatuddannelsen i informationsteknologi ved IT-Universitetet i København, Digital design og kommunikation Studieordning af 19. august 2015 Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens

Læs mere

Dansk titel Bachelor (BSc) i folkesundhedsvidenskab. Engelsk titel Bachelor of Science (BSc) in Public Health. Adgangskrav

Dansk titel Bachelor (BSc) i folkesundhedsvidenskab. Engelsk titel Bachelor of Science (BSc) in Public Health. Adgangskrav Akkrediteringsrådet har godkendt bacheloruddannelsen i folkesundhedsvidenskab ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Studieaktivitetsmodellen for Professionsbacheloruddannelsen i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K), VIA UC Aarhus.

Studieaktivitetsmodellen for Professionsbacheloruddannelsen i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K), VIA UC Aarhus. Studieaktivitetsmodellen for Professionsbacheloruddannelsen i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K), VIA UC Aarhus. Formålet med studieaktivitetsmodellen er en forventningsafstemning med de. Modellen

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1.

PRAKTIKBESKRIVELSE. jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. PRAKTIKBESKRIVELSE jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet: Institutionens navn: Adresse: Postnr.

Læs mere

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014 Ekstra Nyhedsbrev fra Januar 2014 Diplomforløb i innovation, værktøjskasse og blive-klogere-sammen arrangementer Velkommen til denne ekstraudgave af s nyhedsbrev! Grunden til at vi beder om din opmærksomhed

Læs mere

Supplerende læreruddannelse - forsøg. SDU UCL Forsøgsordning kort beskrivelse

Supplerende læreruddannelse - forsøg. SDU UCL Forsøgsordning kort beskrivelse Supplerende læreruddannelse - forsøg SDU UCL Forsøgsordning kort beskrivelse Forsøget med supplerende læreruddannelse er udviklet i tæt samarbejde mellem University College Lillebælt pg Syddansk Universitet

Læs mere

SUNDHEDSFAGLIGE DIPLOMMODULER FOR BIOANALYTIKERE

SUNDHEDSFAGLIGE DIPLOMMODULER FOR BIOANALYTIKERE SUNDHEDSFAGLIGE DIPLOMMODULER FOR BIOANALYTIKERE BLIV KLAR TIL NYE OPGAVER I FREMTIDENS SUNDHEDSVÆSEN Et samarbejde mellem University College Syddanmark, University College Lillebælt og University College

Læs mere

Velkommen til pædagoguddannelsen

Velkommen til pædagoguddannelsen Velkommen til pædagoguddannelsen v/jesper Jensen, studieleder Sidefod Calibri pkt 11 1 PROGRAM Kl. 16.30 17.00: Velkomst v/studieleder Jesper Jensen Introduktion til grundfagligheden v/underviser Ana Lisa

Læs mere

MODUL 6 teoretisk del Sygepleje, kronisk syge patienter og borgere i eget hjem

MODUL 6 teoretisk del Sygepleje, kronisk syge patienter og borgere i eget hjem Sygeplejerskeuddannelsen MODUL 6 teoretisk del Sygepleje, kronisk syge patienter og borgere i eget hjem 4. semester Hold September 2013 Modul 6 Teoretisk del d. 16.januar 2015 Udarbejdet i henhold til

Læs mere

Rathlouskolens uddannelsesplan Professionsteam 13.16 2. niveau

Rathlouskolens uddannelsesplan Professionsteam 13.16 2. niveau Rathlouskolens uddannelsesplan Professionsteam 13.16 2. niveau en styrke i dit barns hverdag 2 Kultur og særkende: Professionsteam 13.16 består ud af skoler beliggende i Odder kommune. I Odder kommune

Læs mere

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser

Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Gør tanke til handling VIA University College Kvote 2: Kontaktinfo uddannelser Kontaktoversigt (klik for at gå direkte til kontakt) Administrationsbachelor... 3 Architectural Technology & Construction

Læs mere

Studieretningsdag eng mat psyk - samf

Studieretningsdag eng mat psyk - samf Studieretningsdag eng mat psyk - samf Studievalgsvejleder Claus Lei Hansen Studieretning R Engelsk A og B På rigtig mange studier kommer man til at læse en del på engelsk. Så mange studier har Engelsk

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE 3. PRAKTIKPERIODE

PRAKTIKBESKRIVELSE 3. PRAKTIKPERIODE PRAKTIKBESKRIVELSE 3. PRAKTIKPERIODE Samarbejde og udvikling jf. Bekendtgørelse nr. 211 af 06/03/2014 om uddannelse til professionsbachelor som pædagog. Gældende fra 1. august 2014 Beskrivelse af praktikstedet

Læs mere

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge

Læs mere