Fra: Susanne Voss, tidligere formand for Haveforeningen Rønhøjgård Til: Medlemmer af Haveforeningen Rønhøjgård

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra: Susanne Voss, tidligere formand for Haveforeningen Rønhøjgård Til: Medlemmer af Haveforeningen Rønhøjgård"

Transkript

1 Fra: Susanne Voss, tidligere formand for Haveforeningen Rønhøjgård Til: Medlemmer af Haveforeningen Rønhøjgård Hvis du har læst referatet fra den ekstraordinære generalforsamling med indlæggene fra Anna-Grethe Jensen, Berit Zimling Eriksson og Betty Kirstein, kan jeg godt forstå, hvis du sidder tilbage med følelsen af, at det var på tide, at formanden blev udstillet for hele foreningen. Jeg vil bede dig læse dette brev og bagefter tænke over, om det nu også er hele sandheden, som de 3 tidligere medlemmer af bestyrelsen er fremkommet med? Det vil jeg gerne have, at du skal tænke over, når du læser det følgende, jeg som afgået formand gerne vil dele med dig, og som jeg synes, jeg skylder at fortælle foreningens medlemmer, nu de selv har lettet på låget Gerd, Frank og Annette har 100 % støttet mit formandskab også selv om vi ikke altid har været enige. Vi 4 har haft heftige diskussioner i forbindelse med bestyrelsesarbejdet, men altid med respekt for hinandens kompetencer og forskelligheder. Det er det, der har været vores styrke som bestyrelse i en meget svær tid, og fortsat er det i den situation, den ekstraordinære generalforsamling har sat os og foreningen i. Lidt om baggrunden for den nuværende situation: I oktober 2012 modtog jeg en opringning fra den daværende konstituerede formand Berit Zimling Eriksson, som på vegne af daværende bestyrelse var bemyndiget til at spørge, om jeg havde lyst til at indtræde som formand i foreningen på generalforsamlingen marts 2013 med mindre, der var stemmeflertal imod mig. I den følgende tid havde jeg nogle telefonsamtaler med Berit, hvor jeg fortalte, at det mit hjerte bankede mest for var at være med til at skabe forandring og at få mulighed for at arbejde med en stærkt tiltrængt opgradering af foreningens kommunikation til medlemmerne (herunder en ny hjemmeside og en officiel facebookgruppe, men jeg ville også gerne være med til at sætte mit præg på foreningsbladet). Desuden gav jeg en ærlig udmelding om, hvordan jeg er som person. Jeg siger, hvad jeg mener, og jeg står ved mine ord. Jeg er klar over, at jeg fylder meget og ikke er en person, som falder i et med tapetet. Svaret fra den daværende bestyrelse var, at foreningen trængte til en stærk formand, der kunne skære igennem. Efterfølgende blev jeg indbudt til et møde med daværende bestyrelse, hvor jeg fik lejlighed til at præsentere mig og fortælle, hvem jeg er. Jeg pointerede, hvordan min stærke personlighed kan virke, og hvilke forventninger jeg som formand ville have til bestyrelsesmedlemmerne.

2 Jeg forventer, at man kommer velforberedt til bestyrelsesmøderne, at bestyrelsesmøderne kan afvikles inden for et rimeligt tidsrum. Udvalgsformændene agerer selvfølgeligt som sådan og tager sig af de opgaver og beslutninger, der hører under udvalget. Sidst men ikke mindst forventer jeg, at alle ville være loyale over for de øvrige medlemmer af bestyrelsen og de beslutninger, bestyrelsen træffer også selv om man personligt havde stemt imod et forslag, der af bestyrelsen blev vedtaget. Det vil sige, at man støtter op om disse beslutninger over for dem, man taler med i foreningen, det være sig naboen, en på stien, på containergården eller andre. Der er ingen indsigelser til dette, hvorfor jeg vælger at stille op til posten som formand i den tro, at vi alle er enige om at arbejde for foreningens bedste. Til generalforsamlingen i marts 2013 fortsatte det meste af den siddende bestyrelse kun suppleret med to nye medlemmer, som aldrig havde arbejdet med eller været tæt på bestyrelsen i Rønhøjgård før, nemlig Helle Pedersen og mig. Resten af bestyrelsen bestod af medlemmer, som også i 2012 var i bestyrelsen. Der ud over blev der valgt en ny suppleant, som heller aldrig havde været tæt på bestyrelsen før. Det kan være vigtigt at huske denne konstellation, når der fremkommer beskyldninger mod mig om manipulation, egenrådighed mv. I min tid som formand har bestyrelsen til enhver tid kunnet stille et mistillidsvotum begrundet i fx samarbejdsvanskeligheder, hvis der blandt bestyrelsesmedlemmerne var opbakning til det. Det mistillidsvotum har jeg aldrig fået, og nu undrer det mig, at Anna- Grethe og Berit først uden for bestyrelsen fik mandat til at vælte bestyrelsen med mig som formand. Jeg håber, at det også undrer jer i foreningen? Hvad er der sket i foreningen, mens jeg har været formand? Under mit formandskab har foreningen fået en helt ny hjemmeside. Der er stadig plads til ændringer, men en hjemmeside er netop et dynamisk medie, hvor der altid vil forekomme opdateringer og ændringer. Vi har i dag en hjemmeside, hvor alle udvalgsformænd nemt og uden specialviden kan slå deres nyheder op på udvalgets sider og derigennem være i nærkontakt med medlemmerne hurtigt og effektivt, hvis der er nyheder, de vil have ud. Her ud over har alle udvalg fået deres egne adresser, så medlemmer kan skrive direkte til den person/udvalg, som skal løse deres problem eller spørges til råds. Derud over har foreningen i dag en officiel facebookgruppe, som rigtig mange af foreningens medlemmer følger, og som vi har haft stor glæde af at bruge til statusopdateringer under forskellige arrangementer i foreningen. Vi modtager også henvendelser her, som vi besvarer. Facebookgruppen er også et forum, hvor foreningens medlemmer kan komme i kontakt med hinanden, hvis de mangler hjælp til et projekt eller gerne vil dele deres erfaringer med andre.

3 Vi har fået nye og flere telefoner, så alle udvalgsformænd nu har et direkte telefonnummer under haveforeningen. Det betyder, at medlemmerne hver torsdag kan komme direkte i telefonisk i kontakt med det bestyrelsesmedlem/udvalgsformand, som de skal tale med. Tidligere ringede man tilfældigt til enten formanden, næstformanden eller kassereren, også selv om man skulle tale med byggeudvalgsformanden. Vi arbejdet på at få Drop-box op at køre, så bestyrelsen har et virtuelt rum, hvor alle dokumenter/korrespondancer gemmes for eftertidens bestyrelser og ikke, som det hidtil har været, gemt på det enkelte bestyrelsesmedlems egen computer og aldrig overleveret. Projektet med Drop-Box blev desværre ikke helt gennemført, inden bestyrelsen blev stemt hjem til den ekstraordinære generalforsamling i oktober Under mit formandskab har jeg også være foregangskvinde for, at der ikke længere opbevares kontanter i foreningshuset, og at alle betalinger i forbindelse med salg kun kan ske via netbank. Tidligere fungerede det sådan, at efter et salg gik kassereren hjem med mange tusinde kroner og måtte opbevare dem, indtil hun kunne komme i banken næste formiddag. Dette er blot et udpluk af de opgaver, der er løst under mit formandskab. Hvis jeg har været i tvivl om en arbejdsgang, har jeg spurgt; hvorfor gør vi sådan?. Det har virket voldsomt for nogle bestyrelsesmedlemmer, at der kom to nye medlemmer i bestyrelsen, som spurgte ind til tingene og havde en anderledes tilgang til tingene. Men jeg har følt, at det var nødvendigt at ryste posen, så vores forening blev drevet mere tidssvarende. Jeg er bevidst om, at der var medlemmer i bestyrelsen, som var utrygge ved disse ændringer, men nogle af dem har siden erkendt, at ændringerne har været en hjælp i den daglige drift. Jeg vil også gerne gøre opmærksom på, at jeg har indkaldt rettidigt til bestyrelsesmøder, først med en foreløbig dagsorden sammen med en mail, hvori jeg efterlyste forslag eller punkter til den endelige dagsordenen. Herefter er den ordinære indkaldelse fremsendt rettidigt med indkomne forslag fra bestyrelsesmedlemmerne. Derfor mener jeg, at det ikke har noget på sig, når jeg bliver beskyldt for ikke at tage gamle sager op på bestyrelsesmøder. Det har til enhver tid været muligt for medlemmerne i den tidligere bestyrelse at bede om, at vi fortsatte sagsbehandling af uafsluttede sager, og fra den dag, hvor det blev mig bekendt, at vi manglede nogle punkter, så var de med på bestyrelsesmøderne.

4 Svar på Anna-Grethe Jensens indlæg Jeg synes, at Anna-Grethe kommer med nogle endog meget grove beskyldninger mod mig i sit indlæg. Jeg tror, at de bunder i følgende 3 sager fra hendes tid i bestyrelsen. 1) Anna-Grethe sendte et foreningsblad til tryk uden endelig godkendelse fra ansvarshavende redaktør (mig). 2) Anna-Grethe var ansvarlig for arbejdsgruppen, da foreningens Vedtægter og ordensregler skulle revideres. Både første og andet tryk var behæftet med fejl. 3) Anna-Grethe havde været primus motor, da det blev besluttet at udlægge sten i de grønne områder på Brombær Allé også selv om det strider imod foreningens vedtægter, at man deltager i sager, man har personlig interesse i (henholdsvis 4.1 i ordensreglerne og 10.6 i vedtægterne). Ad 1 Anna-Grethe fortæller, at hun modtog rigtig mange rettelser til bladet, og det er sandt. Rettelserne kom fra 2 medlemmer i Medieudvalget. Bl.a. fra mig, der står som ansvarshavende redaktør for bladet. Jeg bad om at få fremsendt den Publisher-fil, som bladet blev sat i, så jeg selv kunne indføre mine rettelser. Dette ønske blev ikke imødekommet, selv om jeg har flere års erfaring i programmet Publisher. Den anden korrekturlæser i Medieudvalget, Helle, som er forlagsredaktør, fremsendte også mange rettelser. Da vi modtog det trykte blad, oplevede vi, at mange af vores rettelser ikke var implementeret, og at det endelige blad er fyldt med både sproglige og redaktionelle fejl. Jeg mener ikke, at Anna-Grethe har ret, når hun siger, at der var et flertal i korrekturudvalget, og at jeg som ansvarshavende redaktør ikke kunne få min vilje. Helle ringede meget oprørt til mig, efter at have modtaget det trykte blad. Anna-Grethe har tilsidesat al almindelig procedure i forbindelse med sats og distribution af bladet uden endelig godkendelse af den ansvarshavende redaktør. Hvis du er i tvivl om rigtigheden af dette, kan du læse det seneste blad igen, og få syn for sagen. Det skal medgives, at vi var 2 nye medlemmer i Medieudvalget, som brugte helt nye metoder i vores korrekturarbejde. Vi arbejder begge med tekster til hverdag og har rutine i korrekturlæsning med tilhørende elektroniske værktøjer, som vi helt naturligt også bruger, når vi laver frivilligt arbejde. Anna-Grethe efterlyser dialog med mig, men en dialog går begge veje, og hun kunne til enhver tid kontakte mig. Det skete ikke.

5 Ad 2 Når man citerer, så skal man huske at citere alt. Forud for at jeg skriver, at Anna-Grethe læner sig tilbage, så er det fordi, hun i en mail peger på dem, der havde læst korrektur og giver dem skyld for fejlen i opsætningen af Vedtægter og ordensregler. Grunden til, at jeg reagerede som formand for Medieudvalget var, at det var faldet Helle (forlagsredaktør) for brystet, at hun blev stillet til ansvar for fejlene. Ad 3 Sagen om stenene på Brombær Allé har nok været den værste sag i min tid som formand for foreningen. Sagen blev første gang rejst af have 161 på generalforsamlingen marts 2013, hvor medlemmet fremførte, at udlægningen af sten på Brombær Allé stred mod vores vedtægter. Efter generalforsamlingen modtog bestyrelsen en skriftlig klage, hvor have 161 bad bestyrelsen om at fjerne stenene. Medlemmet skrev også til kredsformanden og Kolonihaveforbundet. Da kredsformanden modtog klagen, skrev hun til mig og bad mig få ordnet den sag. På bestyrelsesmødet, hvor vi behandlede den første skriftlige klage, blev jeg informeret om, at alt var, som det skulle være. Jeg stolede på informationen og gravede ikke yderligere i sagen på det tidspunkt. Da jeg fik klagen gennem kredsformanden, opsøgte jeg medlemmet i have 161, og vi fik en snak om forløbet om udlægningen af stenene. Her gik det op for mig, at det primært havde været Anna-Grethe, som havde henvendt sig til de berørte medlemmer og været primus motor i sagen om udlægning af sten. Det strider imod vores vedtægter, at man er involveret i sager, der påvirker en selv. Derfor måtte jeg, i første omgang, give medlemmet ret og herefter rejse sagen på førstkommende bestyrelsesmøde. Jeg havde skriftligt forberedt bestyrelsen om, at der var begået en overtrædelse af foreningens vedtægter og ordensregler. Inden sagen blev taget op på bestyrelsesmødet, blev Anna-Grethe bedt om at forlade lokalet og vente på kontoret, mens resten af bestyrelsen behandlede sagen. (I følge vores vedtægter 10.6 kan man ikke deltage i behandling af en sag, hvor man er personlig involveret). Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg igennem ca. 1 time måtte kæmpe stærkt for at give medlemmet i have 161 oprejsning og retfærdighed, idet 10.6 i vores vedtægter var blevet overtrådt og 4.1 i ordensreglerne. Jeg er klar over, at diskussionen, kunne høres af Anna-Grethe i lokalet ved siden af. Det kan ikke have været sjovt at lægge øre til, og ej var det som formand behageligt at måtte forklare, at man ikke heller ikke selv om man sidder i bestyrelsen kan forvalte vedtæger efter forgodtbefindende. Den aften havde bestyrelsen ét af de værst tænkelige bestyrelsesmøder, men det var en diskussion, der måtte tages og en sag, jeg som formand også skulle vinde. Ikke vinde personligt, men fordi en formand nu en gang er juridisk er forpligtet til at sørge for, at vedtægter og ordensregler bliver overholdt.

6 Til orientering havde jeg inden bestyrelsesmødet besluttet mig for, at hvis bestyrelsen nægtede at fjerne stenene fra Brombær Allé, ville jeg forlade min post som formand. Det blev, som I ved, ikke formanden, der forlod bestyrelsen, men Anna-Grethe der forlod bestyrelsen. Næste morgen kontaktede jeg Gravmand og bad dem påbegynde fjernelse af stenene. De sidste sten bliver flyttet i forbindelse med sidste del af kloakprojektet. Svar på Berit Zimling Erikssons indlæg Det er ingen hemmelighed, at vores kemi ikke passer sammen. I min korte tid i bestyrelsen oplevede jeg en næstformand, der to gange truede med at trække sig fra bestyrelsen. Jeg har senere fået at vide, at det har været kutyme fra hendes side stort set i alle de år, hun har været i bestyrelsen. Jeg skal blankt indrømme, at disse informationer ikke gav mig den store tillid til næstformanden. I skrivende stund husker jeg ikke, hvorfor hun ville trække sig første gang under mit formandskab. Men anden gang var begrundelsen, at hun var raget uklar med en nabo, som skriftligt havde klaget over, at hun som næstformand og medlem af driftsudvalget og dermed en af dem, der påtaler over for andre havelejere, hvordan man overholder ordensregler ikke selv havde overholdt ordensreglerne. Dette indrømmede Berit, da bestyrelsen skulle behandle den klage, der var kommet fra naboen. Der er flere årsager til, at jeg kun nødtvunget har henvendt mig meget til næstformanden. Jeg følte ikke, at jeg kunne stole på hende, og at hun ikke havde svært ved at falde sit forretningsudvalg i ryggen. Det oplevede jeg, da forretningsudvalget (Gerd, Berit og jeg), efter pålæg fra bestyrelsen, skulle bede Aktivitetsudvalget om at give bestyrelsen adgang til deres regnskaber to gange årligt. På mødet med Aktivitetsudvalget afveg Berit fra vores direktiver og talte imod bestyrelsens beslutning. Til orientering hører Aktivitetsudvalget under Forretningsudvalget, da udvalget ikke har et bestyrelsesmedlem i udvalget og har adgang til penge, som tilhører foreningen. På vej hjem fra mødet fulgtes jeg med Gerd, og jeg spurgte hende, om jeg var den eneste, der syntes, at det var uhørt at falde sit forretningsudvalg sådan i ryggen. Jeg fik at vide, at det ikke var atypisk for næstformanden. Herefter valgte jeg, at henvende mig til Gerd, som både bestred posten som kasserer og medlem i forretningsudvalget, når jeg manglede informationer om foreningen eller manglede en at sparre med. Jeg mener, at Gerd er et af de mest kompetente bestyrelsesmedlemmer, vi har haft i den tid, jeg har siddet i bestyrelsen. Det er ikke for at forklejne hverken Annette eller Frank, men Gerd har haft en enestående flid og et fremragende engagement, som i alle henseender er kommet vores forening så meget til gode.

7 Første gang næstformanden og jeg krydsede klinger var på det stiftende bestyrelsesmøde, hvor hun ønskede at få to betydningsfulde udvalgsposter, nemlig formandskabet for både vurderingsudvalget og salgsudvalget. Det nedlagde jeg veto mod. Man kan ikke sidde på begge formandsposter hvem skal så kontrollere, om der sker fejl i salgs- og købsproceduren, når samme person både skriver vurderinger og salgskontrakter? I første omgang fortalte Berit mig, at hun skulle have disse to poster, fordi det stod i vores vedtægter. Det gør det ikke. Det var og er stadig i min optik, som at være den lovgivende og udøvende magt på en gang, hvis man sidder som formand på begge poster. Det har aldrig været god skik. Set ude fra har vores næstformand har haft mange kasketter på. En som næstformand og medlem af forretningsudvalget, en som formand for vurderingsudvalget, en som vurderingsmand, en som medlem af driftsudvalget og desuden som ansat af foreningen til at gøre rent i foreningshuset. Derfor kan jeg godt forstå, hvis det til tider har været svært for Berit at finde ud af, hvilken kasket hun bar, når hun fik kritik for et ikketilfredsstillende stykke arbejde. Jeg har givet udtryk for, at jeg ikke syntes, at det er en god ide, at vurdere huse sammen med sin mand og det gælder for alle ægtepar i vurderingsudvalget. Objektiviteten i forbindelse med vurderinger kan nemt drages i tvivl af medlemmerne, og det kan en bestyrelse ikke have siddende på sig. Desuden mener jeg heller ikke, at man kan gå drift i det område, hvor man selv bor. Det er svært at bevare objektiviteten, når man vurderer sine nærmeste naboer. Denne betragtning faldt ikke i god jord hos næstformanden, da jeg frembragte den på et bestyrelsesmøde. Men kort tid efter fik vi bevis for denne antagelse, da en nabo klagede over, at næstformanden/driftudvalgsmedlemmet ikke selv overholder foreningens vedtægter. Jeg har også måttet påtale den mangelfulde rengøring, som er blevet udført i vores foreningshus til 153 kr. i timen. Det kom mig for øje en lørdag, hvor 2 medlemmer havde lejet foreningshuset, og hvor Annette og jeg tilfældigt forestod et salg samme dag på kontoret. Medlemmerne bad os komme ind og se på rengøringsstandarden, fordi de troede, at de betalte for leje af et rent foreningshus inkl. rent service og bestik. Vi måtte konstatere, at det ikke var ny-skidt, der lå i foreningshuset. For at redde situationen over for medlemmerne, blev vi enige med dem om, at når de selv var nødt til at gøre rent både før og efter deres fest, ville vi eftergive dem deres leje af huset. På det førstkommende bestyrelsesmøde var rengøring af foreningshuset et punkt på dagsordenen, og jeg mener stadig, at selv om det er et foreningsmedlem/og/eller hendes mand, der står for rengøringen af huset, så er vi som bestyrelse nødt til at få kvalitet for vores penge. Det samme gælder også for de medlemmer, der bliver honoreret med kr. 153 kr. i timen for at sørge for, at vores containergård holdes i orden.

8 Og du som er medlem af foreningen har ret til at forlange, at bestyrelsen drager omsorg for en fornuftig forvaltning af foreningens midler. Jeg har ikke lyst til at komme med flere kommentarer til Berits indlæg. Svar på Betty Kirstein indlæg Jeg var klar over Bettys holdning til at lade medlemmet af have 237 køre en retssag mod foreningen, og at vi blot skulle lade det ske. Men med den viden, jeg havde om sagen, da jeg bad Gerd fra forretningsudvalget om opbakning til, at vi fjernede den omtalte væg, kunne vi ikke løbe den risiko på foreningens vegne. Jeg kan godt forstå, at Betty kan blive pikeret over at høre om sagen gennem andre medlemmer i foreningen, og ikke først fra forretningsudvalget, og det var det indrømmer jeg, og sagde også på bestyrelsesmødet en dårlig beslutning at vente med at tage det under emnet Nyt fra udvalgene. På bestyrelsesmødet fortalte jeg, at alt var gået galt i den sag, og bad Betty læse filen, så hun kunne være lige så godt informeret som os, der traf beslutningen. Det undrer mig stadig, at Betty ikke tog sig de minutter, der skulle til for, at blive fuldstændig opdateret på sagen. Alt gik galt i den sag om have 237. I 2004 var haven blevet solgt til ågerpris (en dårlig vurdering), og da det nye medlem fandt ud af, at prisen var flere hundrede tusind for høj, anlagde det nye medlem civilt søgsmål mod daværende sælger og vandt sagen. Have 237 kunne i forbindelse med sit salg også bevise, at den vurderings- og salgsformand, der havde håndteret sagen i 2004, ikke havde draget omsorg for, at sælger skulle rive en væg ned i udestuen før salg. Det kunne bevises ved fotos og en salgsopstilling med billeder fra Have 237 havde altså været i god tro, da hun købte huset i 2004 om at huset skulle være i lovlig stand. I forbindelse med vurderingen af have 237 i 2013 får medlemmet at vide, at der skal rives en væg ned. Medlemmet nægter og truer med en retssag. Her skal man vide, at flere i bestyrelsen, inkl. forretningsudvalget sad inde med viden om, at de sager, der tidligere havde været ført mod kolonihaver om salg af ulovlige huse, alle var blevet tabt, og fra Kolonihaveforbundets side frarådede man haveforeningerne i at gå ind i retssager, hvis det kunne undgås. Det blev i øvrigt også bekræftet af vores kredsformand på den ekstraordinære generalforsamling, hvor hun syntes, det var en meget pragmatisk løsning, forretningsudvalget havde fundet. Have 237 henvender sig en søndag i kontortiden og skælder ud over, at det er fuldstændig umuligt at forklare interesserede købere, at sælger skal rive væggen ned til brystværn, og køber skal rive resten ned.

9 Det får Annette og jeg, som har kontovagten, til at lave en aftale om at komme forbi haven efter endt kontortid. Medlemmet viser os vurderingen og fortæller, at der er flere ting, som er uklare, bl.a. mangler visse nagelfaste ting i vurderingen mv. Annette, som også er vurderingsmand, kigger sagen igennem og må konstatere, at vurderingen er mangelfuld. Det viser sig, at de vurderingsfolk, som har lavet vurderingen, har skrevet alt ned i deres papirer, men vurderingsformanden har ikke taget det med i det endelige dokument. Desuden har vurderingsformanden pålagt sælger at rive den omtalte væg ned til brystværn (hvilket er i uoverensstemmelse med de byggeregler, der gælder i Ballerup kommune, og som vi er underlagt). Resten skulle køber efter købet stå for. Det var indskrevet i aftalen, selv om vurderingsfolkene havde påpeget, at det ikke er lovligt. Der var flere andre ting i den sag, som var blevet håndteret dårligt, og vi stod som forening lige så svagt som i 2004 med en stor risiko for, at medlemmet ville trække os gennem et dyrt søgsmål. Det var efter min bedste overbevisning den bedste løsning at få foretaget en nedrivning af væggen hurtigst muligt, så huset kunne sælges, og vi kunne få lukket sagen. I min argumentation over for Gerd sagde jeg, at foreningens advokat koster 1200 kr. i timen og en tømrer kr. i timen. Der kunne max være 3 timers arbejde i denne nedrivning. Den samlede regning blev på 1400 kr. altså lidt mere end én advokattime. Hvis vi skulle igennem et søgsmål, kunne advokatregningen løbe op i rigtig mange tusinde kroner. Det var mit valg at kontakte forretningsudvalget (den tilbageværende, der ikke holdt ferie, nemlig Gerd, som også var kasserer) og med de nye oplysninger om, at vurderingspapirerne var mangelfulde og hvilken økonomisk risiko, vi kunne forvente at løbe ved ikke at gøre noget, tiltrådte Gerd forslaget. Gerd og jeg mener, at vi traf den for foreningen bedste beslutning. Om der havde været flertal mod beslutningen på bestyrelsesmødet, det finder vi aldrig ud af, da det jo er en tænkt situation. Jeg skal for god ordens skyld informere om, at det er fuldt lovligt, at et forretningsudvalg træffer beslutninger af denne karakter uden først at have bedt om bestyrelsens godkendelse. Susanne Voss

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56.

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56. Min forundring Når jeg læser skrivelse fra Strandparkens advokat ser jeg han blandt har skrevet: Under henvisning til Rettens fristudsættelse skal jeg oplyse at bestyrelsen hos min klient delvist er fratrådt(min

Læs mere

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Vanen tro er der igen i år et boom af skilsmisser efter julen. Skilsmisseraad.dk oplever ifølge skilsmissecoach og stifter Mette Haulund

Læs mere

Dirigent: Der er udsendt en skriftlig redegørelse, og nu har vi fået et mundtligt tillæg.

Dirigent: Der er udsendt en skriftlig redegørelse, og nu har vi fået et mundtligt tillæg. Referat fra ekstraordinær generalforsamling Sommerbyen Rønhøjgård 03-10-2013 Kl. 19:00 Tapeten, Ballerup Susanne Voss, Gerd Larsen, Møde indkaldt af Annette Christensen, Frank Andersen Mødetype Referent

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. juni 2014 blev der i sag 248 2013 AA mod Ejendomsmægler BB og CC afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 28. november 2013 har AA indbragt ejendomsmægler BB og trainee CC for Disciplinærnævnet

Læs mere

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede.

1. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. København, den 16. juni 2014 Sagsnr. 2013-3026/LSK 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Kommune X klaget over indklagede. Sagens tema: Kommune X har klaget over, at indklagede,

Læs mere

Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013

Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013 1 PFH & Bestyrelsen den 10.april 2013. Referat af mødet mellem bestyrelsen og havelejerne i have 56 den, 10. april 2013 Mødet var indkaldt af bestyrelsen på baggrund en skrivelse fra PFH den 24.marts 2013.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling den 3/7-2005 kl. 10.00

Referat af ordinær generalforsamling den 3/7-2005 kl. 10.00 Referat af ordinær generalforsamling den 3/7-2005 kl. 10.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Protokol v. sekretæren 4. Regnskab v. kassereren 5. Indkomne forslag 6. Valg a. Formand

Læs mere

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Dagsorden 1 valg af dirigent 2 bestyrelsens beretning ved formanden 3 aflæggelse

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere

Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje.

Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje. Det fremgik af sagens akter at en plejefamilie den 8. marts 2005 modtog en dengang 8-årig dreng, A, i familiepleje. 20. maj 2008 Det fremgik endvidere af akterne at der mens plejefamilien havde A boende

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Jura for spejdere. Skrevet af Annemette Hommel og Dorthe Sølling, De grønne pigespejdere, Præstø Gruppe

Jura for spejdere. Skrevet af Annemette Hommel og Dorthe Sølling, De grønne pigespejdere, Præstø Gruppe Jura for spejdere De relevante bestemmelser i folkeoplysningsloven, forvaltningsloven og offentlighedsloven på almindeligt dansk, samt nogle gode råd særligt med fokus på tilskud efter folkeoplysningsloven.

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds

Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds Vedtægter for Roskilde Haveselskab Kolonihaveforbundets Roskilde Kreds 1. Kredsens navn og stiftelse 1. Kredsens navn er Roskilde Haveselskab. Kredsen består af haveforeninger beliggende i Roskilde kommune.

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Der afholdtes ordinær generalforsamling på Avedøre Bibliotek med følgende dagsorden: Ad 1. Valg af dirigent. 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND.

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Bestyrelsens beretning for 2011 Kære hjemløse venner Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Det plejer at være formanden, der får lov at stå her og fortælle hvad der er sket i løbet af året.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq

Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq Klatreklubben Aapakaaq [ Sidst opdateret juni, 2011] Vedtægter for Klatreklubben Aapakaaq 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Klatreklubben Aapakaaq. Dens hjemsted er Nuuk, Kommuneqarfik

Læs mere

For det første Jørgen - jeg fører bestemt ikke nogen lukket dialog. Tværtimod er den helt åben.

For det første Jørgen - jeg fører bestemt ikke nogen lukket dialog. Tværtimod er den helt åben. Side 1 af 5 Poul Otto Seidel Fra: "Poul Otto Seidel" Til: "Jørgen Andersen" Cc: "Inge-Lis Seidel" ; "Willy Søren Beck" ;

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Vedtægterne 2011 VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN SØVANG Stiftet den 6. april 1955

Vedtægterne 2011 VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN SØVANG Stiftet den 6. april 1955 Vedtægterne 2011 VEDTÆGTER FOR HAVEFORENINGEN SØVANG Stiftet den 6. april 1955 1 Foreningens navn og adresse Haveforeningen Søvang, Sylbækvej 38, 8230 Åbyhøj. Haveforeningens hjemsted er Århus Kommune.

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

1 Formål og virke. 2 Medlemmer

1 Formål og virke. 2 Medlemmer Vedtægter for H/F Sommervirke, der henligger på matr. Nr. 15 o, 15 y, af Skelgårde, samt dele af nærliggende, som i henhold til lokalplan Nr. 58A er udlagt til kolonihaveformål. 1 Formål og virke Foreningen

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 3 FUNDRAISING JDE PR 4 EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf.

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Udkommer den 31.8.2014 i forbindelse med Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund 1 Et kammerspil og tre

Læs mere

Septuagesima 24. januar 2016

Septuagesima 24. januar 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Brug dine talenter! Salmer: 744, 263, 276; 714, 209,1 373 Evangelium: Matt. 25,14-30 "Godt, du gode og tro tjener" Gud har i dåben givet os nogle meget store gaver: genfødslen

Læs mere

HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014. Lathyrushaven

HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014. Lathyrushaven HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014 Lathyrushaven Indhold: Lathyrushaven skal have ny formand Ærgerligt Foråret Har du blomsterløg,

Læs mere

Etnisk Jobteam i Odense Kommune

Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam ligger midt i Vollsmose og er af den grund ikke kun kulturelt, men også fysisk midt i hjertet af Odense Kommunes integrationsarbejde. Etnisk Jobteam er et

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. april 2013 blev der i sag 187-2012 XX v/advokat AA mod Ejendomsmægler MM v/advokat BB og Ejendomsmæglervirksomhed JJ ApS v/advokat BB afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 7. juli 2012 har XX

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere.

2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere. Bestyrelsesmøde 21/9-07 1. Valg af referent: Charlotte er valgt. 2. Tilstede: Annette, Kenneth, Ole, Charlotte og Susanne. Ove logger på senere. 3. Valg af Dirigent: Kenneth er valgt. 4. Godkendelse af

Læs mere

VEDTÆGTER. KFUKs SOCIALE ARBEJDE. Niels Hemmingsens Gade 10, 2.sal. 1153 København K. 35 26 30 33 post@kfuksa.dk CVR nr.

VEDTÆGTER. KFUKs SOCIALE ARBEJDE. Niels Hemmingsens Gade 10, 2.sal. 1153 København K. 35 26 30 33 post@kfuksa.dk CVR nr. VEDTÆGTER KFUKs SOCIALE ARBEJDE Niels Hemmingsens Gade 10, 2.sal 1153 København K 35 26 30 33 post@kfuksa.dk CVR nr. 27 09 36 12 2015 1 1 Foreningens navn er KFUKs Sociale Arbejde. Foreningens hjemsted

Læs mere

Foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards Jorde

Foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards Jorde Vedtægter for Foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards Jorde 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er: foreningen mod kæmpemøller på Abildgaards jorde i daglig tale FMK. Stk. 2: Foreningens hjemsted

Læs mere

Det var svært at forstille sig at der kunne være sket så meget på så få dage.

Det var svært at forstille sig at der kunne være sket så meget på så få dage. Kapitel 23 23.december 965 Det var svært at forstille sig at der kunne være sket så meget på så få dage. Fruen sad med en bunke klingende mønter foran sig, og tråde i fine ruller af guld, sølv og kobber,

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen: Lørdag d. 23. marts 2013 kl. 10.00

Referat fra generalforsamlingen: Lørdag d. 23. marts 2013 kl. 10.00 Referat fra generalforsamlingen: Lørdag d. 23. marts 2013 kl. 10.00 Formanden bød velkommen til Kirkevangens 82enstyvende ordinære generalforsamling, som blev afholdt i henhold til foreningens vedtægter.

Læs mere

Vedtægter. for. foreningen. Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle

Vedtægter. for. foreningen. Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle Vedtægter for foreningen Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er: Solbjerg Gruppen Naboforening til påtænkt Kæmpevindmølle, i daglig tale

Læs mere

STANDARDFORENINGSVEDTÆGT (for kolonihaver på lejet jord)

STANDARDFORENINGSVEDTÆGT (for kolonihaver på lejet jord) STANDARDFORENINGSVEDTÆGT (for kolonihaver på lejet jord) 1. Haveforeningens navn og stiftelse 1. Foreningens navn er Haveforeningen "Enghave". Foreningens hjemsted er Horsens Kommune 2. Foreningen er stiftet

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne ønskede at købe til brug for deres datter.

KENDELSE. Indklagede havde en ejerlejlighed til salg, som klagerne ønskede at købe til brug for deres datter. 1 København, den 9. oktober 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Jørgen Danielsen A/S v/ Tryg Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Nævnet har modtaget klagen den 24. april 2012. Klagen angår

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Thyges Banke Grundejerforening. Kalundborg

VEDTÆGTER. for. Thyges Banke Grundejerforening. Kalundborg VEDTÆGTER for Thyges Banke Grundejerforening Kalundborg 3. udgave. Vedtaget på generalforsamlingen 29. maj 2007 1 af 7 Vedtægter for grundejerforeningen, Navn, hjemsted og formål. 1 Foreningens navn er

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Rønhøjgård

Referat fra bestyrelsesmøde i Rønhøjgård 1 Referat fra bestyrelsesmøde i Rønhøjgård 09-04-2013 17.00 20.30 Foreningshuset Møde indkaldt af Mødetype Referent Deltagere bestyrelse Deltagere suppleanter Susanne Voss Bestyrelsesmøde Anna-Grethe Jensen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Rønhøjgård

Referat fra bestyrelsesmøde i Rønhøjgård 1 Referat fra bestyrelsesmøde i Rønhøjgård 07-05-2013 17.00 21.30 Foreningshuset Møde indkaldt af Mødetype Referent Deltagere bestyrelse Deltagere suppleanter Fraværende med afbud Susanne Voss 1. Valg

Læs mere

I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet har tilsendt jer materiale før mødet og dette vil jeg gerne have aktindsigt i.

I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet har tilsendt jer materiale før mødet og dette vil jeg gerne have aktindsigt i. Til Københavns Kommune Lisbeth Huohvanainen Fra Palle Flebo-Hansen Dato 03.07.2014 Tak for tilsendte mail og referat. Samt også radio/nyhederne. I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00 REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HELLIGÅNDSHUSET TIRSDAG DEN 25. JUNI 2013 KL. 19:00 Fremmødte: 10 + 1 fuldmagt Afmeldinger: 2 Ad 1) Valgt til dirigent formand Helene Olsen (HO), valgt til referent

Læs mere

2. Bestyrelsens beretning Vi har i år valgt at dele beretningen ud til dem der har haft med de forskellige områder af gøre.

2. Bestyrelsens beretning Vi har i år valgt at dele beretningen ud til dem der har haft med de forskellige områder af gøre. Referat fra Generalforsamlingen 2008 Afholdt onsdag den 18. februar på Bakkenbro Skole. 36 fremmødte udover bestyrelsen. 1. Valg af dirigent Otto Østergaard blev valg med applaus. 2. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

NR. 127 januar 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk

NR. 127 januar 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk NR. 127 januar 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Husk der er Generalforsamling i SAG Mandag den 13 februar kl. 19.00 se mere side 3 1 Medlemsnyt. Indmeldelser:

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne:

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Forslag til vedtægtsændringer Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Kontingent 6, stk 2. Der kan tegnes såvel aktivt som passivt medlemskab. Desuden kan der tegnes et familie medlemskab,

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13702 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 14 80 87 01 Euromaster Danmark A/S Sletten 11 7500 Holstebro Klagen vedrører: Reparation af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Inden vi gik i gang med den egl. Generalforsamling, fik foreningens nye direktør, Morten Lorenzen ordet for

Læs mere

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Prædiken til 2.påskedag Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Lad os bede! Herre, kald os ud af det mørke, som vi fanges i. Og kald os ind

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig A Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse: Man.-tors. 9-16, fre. 9-15 Din

Læs mere

ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE

ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE Baggrund Processen med at lave filmen: Grader af Åbenhed i Adoption - 2 mødre & 2 fædre Erfaringer med at lave filmen for Ankestyrelsen Adoption, Tilgængelighed

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Referat af generalforsamling i Grundejerforeningen Skovkrogen. Torsdag den 27. marts 2008.

Referat af generalforsamling i Grundejerforeningen Skovkrogen. Torsdag den 27. marts 2008. Referat af generalforsamling i Grundejerforeningen Skovkrogen. Torsdag den 27. marts 2008. Der var repræsentanter for 37 husstande, i alt 52 personer. Joan Hansen, formand, bød velkommen. 1. Valg af dirigent:

Læs mere

1. Foreningens navn er Haveforeningen "XXXXXXXXX". Foreningens hjemsted er XXXXXXXXXX Kommune.

1. Foreningens navn er Haveforeningen XXXXXXXXX. Foreningens hjemsted er XXXXXXXXXX Kommune. V E D T Æ G T E R for Haveforeningen xxxxxxxxxxxxxx 1. Foreningens navn er Haveforeningen "XXXXXXXXX". Foreningens hjemsted er XXXXXXXXXX Kommune. 2. Formål og virke 2.1. Foreningen har til formål at administrere

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Der var en, der efter et arrangement for nogen tid siden spurgte

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med:

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med: Ølstykke tennisklub - generalforsamling 2011 Sted: I hallen Dato: 31/03-11 Tidspunkt: 19.30 Deltagere fra bestyrelsen: Steen Seitner, Flemming Adriansen, Jørn Østergren, Flemming Scheuer- Larsen, Torben

Læs mere

Hun er blevet gammel. Ældre udviklingshæmmede. Af Lone Marie Pedersen, lmp@sl.dk Foto: Carsten Ingemann

Hun er blevet gammel. Ældre udviklingshæmmede. Af Lone Marie Pedersen, lmp@sl.dk Foto: Carsten Ingemann Ældre udviklingshæmmede Vi prikker til hendes erindring Frida er blevet gammel og mister flere og flere færdigheder. Socialpædagog Monica Andersen er en af de medarbejdere, der skal hjælpe Frida med at

Læs mere

RADISEN. Hej Kolonister - august/september

RADISEN. Hej Kolonister - august/september RADISEN 21. ÅRGANG NR. 5 Hej Kolonister - august/september Seneste opdateringer fra bestyrelsen. Vi har kigget på budgettet for 2013 og det ser ud til at vi har været ret sparsommelige på nogle områder.

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Formandsberetning 2008

Formandsberetning 2008 Formandsberetning 2008 Jeg har valgt at opbygge formandsberetningen på følgende måde: Tilbageblik på året der gik Bestyrelsens arbejde Udfordringer for fremtiden Afslutning Tilbageblik på året der gik

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30 Tilstede: 11 borgere ud over en del af bestyrelsen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

VEDTÆGTER. 1 Navn: Logens navn er DKH-logen anno 1999.

VEDTÆGTER. 1 Navn: Logens navn er DKH-logen anno 1999. VEDTÆGTER. 1 Navn: Logens navn er DKH-logen anno 1999. 2 Logens formål: Logens formål er, at holde de venskabelige og kollegiale dyder i hævd, samt at opretholde chancen for, at få skrumpelever og rød

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN

KOLONIHAVEFORBUNDET NORDØSTSJÆLLANDSKREDSEN SU møde Dato: 24.9.2015 Tidspunkt: kl. 19.00 Arrangør: HF/Solvang Sted: Fælleshuset Mødedeltagere Haveforeninger HF/Knæbjerget, HF/Bernstorff og HF/Solvang Kredsbestyrelsen: Torben Juul Eriksen(TJE), Vibeke

Læs mere

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Årets hovedtema: Projektrådgivningen under forandring: Ny lov, ny udviklingsstrategi, nye støtteformer: I

Læs mere

Det er en side af kristendommen, som vi nok er lidt for dårlige til at sætte fokus på. Det, at vi skal stå til regnskab for vore handlinger.

Det er en side af kristendommen, som vi nok er lidt for dårlige til at sætte fokus på. Det, at vi skal stå til regnskab for vore handlinger. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 17. august 2014 Kirkedag: 9.s.e.Trin/B Tekst: Luk 12,32-48 Salmer: SK: 747 * 447 * 366 * 367 *277,3+4+8 LL: 747 * 447 * 448 * 366 * 367 *369,6 * 277 Når

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave

Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave Vedtægter for Støtteforeningen for Sorø Skovbørnehave (herefter benævnt Støtteforeningen) og den tilhørende institution Sorø Skovbørnehave 1 Mellem institutionen Sorø Skovbørnehave og Sorø Kommune indgås

Læs mere

Prædiken til Helligtrekongers søndag, 1. Tekstrække, d. 4/1-2015. /Søren Peter Villadsen

Prædiken til Helligtrekongers søndag, 1. Tekstrække, d. 4/1-2015. /Søren Peter Villadsen 1 Prædiken til Helligtrekongers søndag, 1. Tekstrække, d. 4/1-2015. /Søren Peter Villadsen Evangeliet, Matt. 2,1-12: Da Jesus var født i Betlehem i Judæa i kong Herodes' dage, se, da kom der nogle vise

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

Indhold. Forord 3 Om værdierne 4 Nysgerrighed og ansvar 6 Mangfoldighed 8 Værdighed og respekt 10 Positiv indstilling og ærlighed 14

Indhold. Forord 3 Om værdierne 4 Nysgerrighed og ansvar 6 Mangfoldighed 8 Værdighed og respekt 10 Positiv indstilling og ærlighed 14 Indhold Forord 3 Om værdierne 4 Nysgerrighed og ansvar 6 Mangfoldighed 8 Værdighed og respekt 10 Positiv indstilling og ærlighed 14 Forord Du sidder med Kirsebærhavens Plejehjems nyeste værdigrundlag,

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

MIT bilag 30. Sagen handler om at Slagelse kommune den, 19. januar 2012 fortog et kommunal tilsyn i haveforeningen Strandparken.

MIT bilag 30. Sagen handler om at Slagelse kommune den, 19. januar 2012 fortog et kommunal tilsyn i haveforeningen Strandparken. 1 PFH sagen tilsynssag af 16. juli 2012 Det juridiske fundament Til Fra Statsforvaltningen Palle Flebo-Hansen Dato 17. juli 2012 MIT bilag 30 Jeg har fremsendt en klage over Slagelse kommune med bilag

Læs mere

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Dato: 18.11.2015 Tidspunkt: 18.30 21.15 Mødested: Fælleslokalet/baren

Foreningen af kollegianer på Damager kollegiet. Bestyrelsesmøde. Dato: 18.11.2015 Tidspunkt: 18.30 21.15 Mødested: Fælleslokalet/baren Referat Bestyrelsesmøde Dato: 18.11.2015 Tidspunkt: 18.30 21.15 Mødested: Fælleslokalet/baren Møde indkaldt af Mødetype Arrangør Referent Tidtager Deltagere Nicolai Schmidt Ordinært bestyrelsesmøde Afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Lejer kan blive boende for evigt

Lejer kan blive boende for evigt Indsigt Pas på med fremleje af ejerbolig: Lejer kan blive boende for evigt Et stigende antal boligejere udlejer deres bolig for en tid. Men de risikerer, at lejeren ikke kan opsiges, og at de selv mister

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

Vedtægter for Grenaa Kunst- og Musikforening

Vedtægter for Grenaa Kunst- og Musikforening Vedtægter for Grenaa Kunst- og Musikforening Vedtægter 1. Navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Grenaa Kunst- og Musikforening. Dens hjemsted er Norddjurs Kommune. Foreningens formål er i tæt samarbejde

Læs mere

studie Den store strid

studie Den store strid studie 3 Den store strid 22 Åbningshistorie Det er mit ord mod dit! snerrer han, mens han kigger på kriminalbetjenten med det selvsikre, urørlige blik. Jeg siger, jeg er uskyldig. Du siger, jeg ikke er.

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14.

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Punkterne følger dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Finn Aagaard blev valgt med akklamation. Finn takkede for valget og meddelte, at generalforsamlingen

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 19. juni 2013 blev der i sag 192-2012 MM mod Ejendomsmæglervirksomheden AA [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 27. august 2012 har Klagenævnet for Ejendomsformidling på vegne af MM

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Ny, pinlig taber-sag for Det Faglige Hus! Cicilie Mikkelsen fra Juelsminde fremstår med grotesk sag.

Ny, pinlig taber-sag for Det Faglige Hus! Cicilie Mikkelsen fra Juelsminde fremstår med grotesk sag. Ny, pinlig taber-sag for Det Faglige Hus! Cicilie Mikkelsen fra Juelsminde fremstår med grotesk sag. Opringninger og sager sendt via detufagligehus.dk s mailbox Detufagligehus.dk har modtaget flere kedelige

Læs mere