Årets. billedbøger 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årets. billedbøger 2012"

Transkript

1 Årets billedbøger

2 Årets billedbøger 2012 Velkommen til billedbøgernes verden og et bredt udvalg af de bedste fra Læs og find det der passer bedst hjemme hos jer. 13 hunde, 9 etager og en hundelufter af Lotte Nybo Alex er hundelufter og skal lufte 13 hunde. Han er dygtig, hundene gør som han siger og historien starter, da de kommer tilbage til det 9 etager høje hus, hvor det går helt galt. Alex har glemt, hvor hundene bor, nogle bliver væk og der fortælles nu historier om de forskellige hundehjem. Tempofyldt og sjov billedbog. Bygge bo med blade, sand eller pinde af Thérèse Bringholm Illustreret af Lena Forsman En særlig billedbog for videbegærlige børn. Hvordan indretter dyr sig i deres bolig, og hvordan lever og overlever de år efter år og på alle årstider? Original billedbog, der formidler et skæringspunkt eller en bro mellem naturvidenskab og arkitektur. Cirklen og andre cirkeldigte af Thorstein Thomsen Illustreret af Tea Bendix Flot og unik digt-billedbog til de lidt større børn. Bogen kræver engagement, men til gengæld byder den på virkelig meget! Læs og oplev digte, der alle danner episke cirkler med flotte illustrationer og ordbilleder. Til kreative børn og tænksomme voksne. De forbandede dukkers land af Kim Fupz Aakeson Illustreret af Rasmus Bregnhøi Anmelderrost billedbog, om hvad der sker med det legetøj, der bliver væk. Det slidte, glemte og gamle. Tøjdukken Bob har været en piges yndlingsdukke indtil den dag, hvor hun bliver sur på ham og kalder ham Forbandede Bob. Bob stikker af og kommer sammen med andre dukker på en rejse mod De Forbandede Dukkers Land. Men findes der overhovedet sådan et land? Den lille pensel af Bjørn F. Rørvik Illustreret af Thore Hansen En historie om mobning og kunst, hvor den originale sammensætning virkelig lykkes. Den lille pensel bliver mobbet af de store, men heldigvis bliver det ham, der får vækket Munch, som får mesterværket Skriget til bogstaveligt talt at vågne og træde til. Flot og original billedbog. Den utrolige historie om den kæmpestore pære af Jakob Martin Strid Denne nye billedbog fra Strid har også undertitlen: eller beretningen om, hvordan Jeronimus Bjergstrøm Severin Olsen blev genindsat i sit retmæssige embede som Solbys borgmester til glæde for alle byens indbyggere på nær én. Og hermed er hele beskrivelsen af bogen vel fortalt... Anmelderrost billedbog, der byder på en fabulerende og særlig rejse ind i Strids universelle verden. Diktatoren af Ulf Stark Illustreret af Linda Bondestam Alle skal være bange for diktatoren, trøste diktatoren og hylde diktatoren, - men som almindeligt børnehavebarn, bliver det ensomt at være diktator. Selvom du kæmper for at bestemme hjemme og i børnehaven, kan du ikke helt bestemme, hvem der skal være din ven. Og almindelige børnehavebørn vil jo gerne have venner. Bogen er helstøbt, da tema og indhold kommer flot frem i illustrationerne.

3 Dragelil, kan du spy ild? : historier for viderekomne dragedyrkere af Emilia Lehtinen Illustreret af Laura Valojärvi Oplev en billedbog med episk rimede dragehistorier. De er vilde, smukke, sære og sjove, - og med et tempo, der vil holde drageelskende børn i 4-5 årsalderen i ånde. Læs blandt andet om forretningsmanden, der tjente penge på drager, om jetsetdamen Gloria, der vil imponere ved at have en drage som kæledyr eller om hvor skimmelosten kommer fra. Drengen der lærte at tælle af Huda Haddadi Illustreret af Nadi Tahvily To iranske billedbøger samlet i et bind: Drengen der lærte at tælle og Månen og træmanden. Begge historier handler om, hvordan forskellige valg i livet er ens, lige meget hvor i verden vi bor. Poetiske tekster og æstetiske illustrationer gør bøgerne universelle. Bogen er af en særlig høj kvalitet, - en guldmedalje er vundet på den internationale børnebogsmesse i Bologna. Emma og bogstaverne af Louis Jensen Illustreret af Otto Dickmeiss Emma elsker bogstaver. Hun lægger mærke til dem overalt - og hun samler på dem. På hver side i billedbogen er Emma i en hverdagssituation, hvor hun bare ser rigtig mange bogstaver. Hun samler dem sammen på en fantasifuld måde - og nye ord dannes. Særlig bogstavbog med varme og dybde. Findus flytter hjemmefra af Sven Nordqvist Peddersen og Findus er enige om, at Findus skal flytte hjemmefra. Findus vil hoppe i sin nye seng hver morgen, og Peddersen vil sove længe. Det gamle das bliver indrettet flot, men det viser sig hurtigt, at de to ikke kan undvære hinanden. Findus flytter hjem igen... Super fin bog i det kendte Findus og Peddersen univers. Flodpest? af Jeanne Willis Illustreret af Tony Ross En flodhest opdager en rød plet på sin bagdel og forundres. Hans venner er bekymrede og prøver at gætte, hvilken sygdom der er tale om, og hvordan den eventuelt kan kureres. Selv kan flodhest ikke se pletten, men vennerne ved, at den er der. Der gættes nu på alt muligt, - indtil det viser sig, at der er tale om en dreng, der har sat sit tyggegummi i den tro, at flodhest er en sten! Sjov og herlig historie i Willis og Ross særlige univers. Frederikke og dyrebyttedagen af Johan Rundberg Illustreret af Per José Karlén Dyrebyttedagen bliver sådan lidt til ved en tilfældighed. Historien om byttedagen er rigtig sød og ret original: Frederikke ønsker sig en Kanin (hvilket hun ikke må få) og beslutter sig for at overtage venindens kanin (som bare ikke gider gøre tricks). Hun overbeviser alle om, at det er dyrebyttedag, hvilket nu viser sig at have mange konsekvenser.

4 Helt alene på en scene af Ulf Nilsson Illustreret af Eva Eriksson En dreng på 6 år skal optræde helt alene på en scene! Lillebror synes, han er verdens bedste til at synge og optræde, men der sker bare det, at når det skal være så stort og med så mange mennesker, vil han altså ikke alligevel! Rørende sød billedbog, om noget vi alle kan nikke genkendende til: ikke at turde! Historien om absolut ingenting af Søren Lind Illustreret af Hanne Bartholin Æstetisk billedbog om ingenting: Ingenting gemmer sig nemlig i mellemrummene. Mellem alt det andet. Det er der, du kan finde det. Trækker man bare alt det andet fra, er det ingenting, man har tilbage. Og så kan alting ske. - Sådan lyder det i bogen, som lader ingenting gå op i en højere helhed med de fantastiske illustrationer. Hold mig i hånden af Mette Egelund Olsen Illustreret af Lea Letén Far vil holde i hånden i skoven, man skal jo ikke blive væk for hinanden. Men hans datter løber væk for at opleve skoven helt på egen hånd. Hun oplever lyde fra de vilde dyr i skoven - alt sammen på en særlig måde. Men da det bliver mørkt, opdager hun, at hun ikke kan finde sin far, - og at det slet ikke er så sjovt mere. Heldigvis har far bare gemt sig under et træ og kommer hurtigt frem. Hr. Morris Lessmores blændende, bevingede bøger af William Joyce En orkan fører Morris Lessmore til huset, hvor bøgerne bor, - og han fortaber sig i de mange historier. Da hans liv er slut, står en ny generation klar til at lade fortællingerne gå videre. Historien har vundet Oscar for bedste kortfilm, og billederne har klare referencer til amerikansk kunst i et nyt forfatterskab på dansk. I den store mælkevej: 12 vende-om-vers af Thorstein Thomsen Illustreret af Lotte Nybo Vende-om-vers om alt mellem himmel og jord. Poetiske og filosoferende - så læs med og se det store i det små - og det små i det store. Ideen er at tage to navneord, der rimer, lave et udsagn på to linjer med dem - for derefter at bytte navneordene om i de næste to linjer, så der kommer en ny betydning. Kompositionen inspirerer til ordleg og budskabet, der kommer ud af versene, er noget helt særligt. Jeg leder og leder og leder - : en findebog af Rasmus Bregnhøi Gå på opdagelse bog om en storebror, der midt om natten opdager, at hans gummistøvler er stukket af. Alle - også alle læsere og lillebror - må nu lede, - i havet, i luften og i skoven. Og der er mange andre sjove panoramaer at lede i... Appellerende og charmerende finde - billedbog. Jeg vil ha baklava af Kalle Güettler En pige smager baklava i skolen og vil prøve at lave dem selv. Hun går på jagt efter opskriften blandt familie og dyr, hun møder. Ingen kender opskriften, og pigen må selv tage affære. Heldigvis lykkes det, - og læserne får samtidig opskriften på baklava i en dejlig og anderledes billedbog.

5 Klø, når det klør af Dorte Lilmose Illustreret af Sissan Richardt Klø når det klør - eller gør noget ved problemerne, når de opstår. Lev livet, vil bogen også sige, - da det er ved livets slutning, bogen begynder. En gammel mand sidder på en strand og møder Måge, som er et billede på det barnlige. Han fortæller, at han her på livets faldereb ønsker sig at se en albatros - hvorefter måge vokser til en sådan! Og det i fantastiske illustrationer med udgangspunkt i himmel og hav - og liv og død. Køteren af Kim Fupz Aakeson. llustreret af Kamila Slocinska Der bor en køter under drengens seng, som bliver fodret og oplært med nye tricks, som den udfører til punkt og prikke. Drengens mor og far drikker og kommanderer rundt med ham, på næsten samme måde som han begynder at kommandere rundt med køteren. Den sociale arvs skyggeside er tydelig, men kærlighed og venskab bliver heldigvis stærkere. Magda og sokkedukken af Lena Arro Illustreret af Sara Gimbergsson En hverdagshistorie om Magda, der er sammen med sin mor og finder en krone på gaden. Mor vil ind i en genbrugsbutik. Magda går med, hun har set en sokkedukke til en krone! Dukken må en del vask igennem, før den er optaget i familien og kan være med til at spise spaghetti, snyde i kortspil og endelig få den seng og pyjamas, som Magdas far laver til den. Første bind i en lovende serie om en pige og en sokkedukke, der laver en del narrestreger. Mias magiske mor af Marita Van der Vyver Illustreret af Piet Grobler Mia er den sødeste kanin, en mor kan forestille sig. Stolt fortæller Mia om alle de magiske ting, hendes mor kan. Sande og lidt usande beretninger mellem hinanden, men sikkert er det, at historierne er universelle og smukke. Og noget nyt af en stor forfatter fra Afrika. Nete og mørket af Lone Munksgaard Nielsen Illustreret af Hanne Bartholin Den lille pige Nete møder Mørket, og de bliver bange for hinanden. Mørket omslutter Nete og kommer til at holde af hende, så hun får mere plads. Nu oplever hun, at mørke ikke bare er mørke - og da lyset bryder frem, kommer hun til at savne mørket. Smuk og poetisk billedbog, om at mørke ikke er så farligt endda. Noas skib af Sally Altschuler Illustreret af Sven Nordqvist Historien udspiller sig på Noas ark blandt alle dyrene. Spætten kommer til at lave et hul i siden på skibet. Vandet fosser ind, men Noa får den ide, at lade det ellers vrisne næsehorn tætne det med sit horn. Næsehornet bliver en helt, og alle er glade for den nye plads. Skøn historie og herligt illustreret med Sven Nordqvist detaljerede billeder.

6 Petras prik af Maria Nilsson Thore Katten Petra vågner en morgen og mærker, at der er noget galt med hendes hale. En knude har hun fået, - og feber! Snart opdager hun en bar plet på sin pels, en prik er forsvundet. Mon den er forsvundet eller selv stukket af? tænker Petra. Tænk, hvis den ikke vil være hos hende mere...petra gør, hvad hun kan for at finde pletten, der altså bare stikker af og af og af... Poul og far til tandlægen af Andreas Bræstrup Kirstein Illustreret af Rasmus Bregnhøi Poul har ondt i sin ene tand, - far er sikker på, at Poul har et hul i tanden. Derfor skal Poul og far til tandlægen! Men har Poul nu også hul i tanden? Far er sikker, men pludselig er det far, der er til tandlægen! Serien om Poul og far er en super sød og god serie om hverdagssituationer for Poul og far. Restaurant Den toppede Høne af Eske K. Mathiesen Illustreret af Ursula Seeberg Sjov billedbog om hønsegårdens restaurant. Her fås hønsenes yndlingsretter, og bogen er næsten en kogebog med opskrifter som Gryn med møl og dertilhørende mudderskum, rustne søm, regnorme, syltede sokker og mugne slips. Flot rimet tekst og herlige myldrebilleder giver et underholdende udtryk - af høj kvalitet. Superzaki af Gunvor Bjerre Illustreret af Mette-Kirstine Bak Zaki har fået en cykel, men ønsker sig også en kilometertæller. Han må hjælpe til i familiens pizzeria for at tjene til den, da pizzabudet bliver syg. Det bliver yderst dramatisk - og sjovt for læseren, da Zaki kaster sig over opgaven! Dynamiske og skønne illustrationer gør bogen helstøbt. Tatoveringer fra de 7 verdenshave af Rasmus Juul Jonathan og hans far møder en gammel sømand med spændende tatoveringer og utrolige historier. Hele syv tatoveringer som i de syv verdenshave og tilhørende historier bliver der fortalt, - men efter den syvende historie er Jonathans far væk, hvilket sætter urolige tanker i gang.. Billedbog om skrøner, tatoveringer og om at måtte klare sig i en fremmed verden. Torbens tusser af Jacob Riewe Illustreret af Rasmus Juul Hvis man keder sig, kan man komme langt med fantasi og gode nye tusser! Torben keder sig, selvom hans mor er der, - lige midt i køkkenet. Hun er lidt kedelig, og det er klart nødvendigt for Torben at have gode tusser og indre ideer. Billedbogen her er en slags fantasiens og kunstens manifest - så nyd den. Udarbejder: Laura Balslev Mortensen Illustrator: Hanne Bartholin Udgiver: Biblioteksmedier as, Ballerup 2013 Tryk: Nofoprint, Helsingør Varenr.:

Små børn - store forandringer

Små børn - store forandringer Små børn - store forandringer Sygdom og død And, Døden og tulipanen af Wolf Erlbruch And møder Døden og bliver bekymret, men det ender med et fint venskab. En dag kommer der en kold vind og And dør. Døden

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Lidt af det hele Alle følelser i en og samme bog. Gal men også rasende, hidsig og vred helt ind til knoglerne. Der er en lille plet i dit hjerte

Lidt af det hele Alle følelser i en og samme bog. Gal men også rasende, hidsig og vred helt ind til knoglerne. Der er en lille plet i dit hjerte Billedbøger om dit barns følelser Gal, glad og gnaven Lidt af det hele Alle følelser i en og samme bog Der er en lille plet i dit hjerte Skrevet af Yvonne van de Brug og illustreret af Marion Westerman

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Norah

Denne dagbog tilhører Norah Denne dagbog tilhører Norah Den lille bog, du står med i hænderne nu, er en dagbog fra en russisk pige. Hun hedder Norah og er 12 år gammel. Dagbogen handler om hende og hendes familie. De var russiske

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

BØGER. Billedbøger. Pegebøger. Bregnhøi, Rasmus. Giggenbach, Ellen. Ajmi, Zakiya. Berg, Leen van den. Carstensen, Bodil.

BØGER. Billedbøger. Pegebøger. Bregnhøi, Rasmus. Giggenbach, Ellen. Ajmi, Zakiya. Berg, Leen van den. Carstensen, Bodil. 2 BØGER Giggenbach, Ellen Mine tal Alvilda, 2012. 12s. 1-4 år Lær at tælle til fem med en lille dreng og hans mor, der kører ind til byen for at købe ind. Undervejs ser de en masse ting, der kan tælles.

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Personalet anbefaler Til familier

Personalet anbefaler Til familier Personalet anbefaler Til familier Efterår 2014 Norman Kirsten anbefaler Gyldenberg anbefaler Pigerne i Villa Sorrento af Bredsdorff, Bodil 94 sider Bella har mistet sin mor som lille og er vokset op med

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk www.børnogtro.dk 77 afsnit og gennem hele Bibelen Af Dorthe Lykke Jensen Børn & Tro Kapitel: Fejl! Ingen tekst med den anførte typografi i dokumentet. 0 Indholdsfortegnelse Det Gamle Testamente m.m. Side

Læs mere

HVERDAGEN. 2-3 år. 1-3 år

HVERDAGEN. 2-3 år. 1-3 år HVERDAGEN Børnenes billedbog af Sabine Lemire Fin bog til sprogstimulering for de yngste børn. Bogen er ordløs og med mange fotografier af velkendte elementer og situationer fra børns hverdag. Med udgangspunkt

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog Skolemateriale S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens roman Dramatiseret af Gunvor Reynberg med musik af

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE S KABALE Indskoling og mellemtrin Udarbejdet i samarbejde med Astrid Guldhammer og Anne Kleberg Børnekulturhuset i Aarhus Kommune 2 INDHOLD PRAKTISK INFO S

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

- for børn 0-6 år. Nye bøger, film spil og musik

- for børn 0-6 år. Nye bøger, film spil og musik - for børn 0-6 år Nye bøger, film spil og musik 2 BØGER Pegebøger Adbåge, Emma Lille fod Klematis, 2014. 20 s. 1-3 år Hvad har et barns lille fod lavet i løbet af en dag? Den har bl.a. trampet, listet,

Læs mere

Af Charlotte Blay Foto: Jørgen Schytte. Illustrationer: Ursula Seeberg og Ib-K

Af Charlotte Blay Foto: Jørgen Schytte. Illustrationer: Ursula Seeberg og Ib-K Børnenes U-landskalender 2012 Elevbog 1 Af Charlotte Blay Foto: Jørgen Schytte. Illustrationer: Ursula Seeberg og Ib-K Ghana af Charlotte Blay 4 Kapitel 1 5 Det er ikke så længe siden, de fik en skole

Læs mere

DIN HJERNE. Hjerneforskeren Ann E. Knudsen

DIN HJERNE. Hjerneforskeren Ann E. Knudsen 4 4 I denne bog kan du læse om nogle af de forskellige måder, man kan være dreng, pige, få venner, være venner, få kærester, være kærester, slå op og være forældre til teenagere. Samtidig kan du læse en

Læs mere