DET ER DEN FØRSTE FORÅRSDAG DER KOMMER MANGE FLER. MEN DETTE VAR DEN FØRSTE DEN KOMMER IKKE MER. PIET HEIN.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET ER DEN FØRSTE FORÅRSDAG DER KOMMER MANGE FLER. MEN DETTE VAR DEN FØRSTE DEN KOMMER IKKE MER. PIET HEIN."

Transkript

1 April 2003 Holbølls Minde Centret 4. årgang nr.4. 1.oplag DET ER DEN FØRSTE FORÅRSDAG DER KOMMER MANGE FLER. MEN DETTE VAR DEN FØRSTE DEN KOMMER IKKE MER. PIET HEIN.

2 Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: Velkommen til Holbølls Minde Centrets månedsblad.. Vi vil her fra redaktionen forsøge at informere og bringe diverse indlæg af interesse for alle med tilknytning til huset. Desuden skulle det kunne give alle andre et indblik i hvad der foregår hos os. Har du/i indlæg, der kan være relevante i denne sammenhæng, modtages disse gerne enten pr. brev, eller ved at besøge os på HMC. Indlæg til næste nr. senest d Næste nr. udkommer d Snail-mail : Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C 5700 Svendborg tlf Bladet er udgivet af K.I.G. Holbølls Minde Centret. HOLBØLLS MINDE CENTRETS ÅBNINGSTIDER: MANDAG TORSDAG: 9:00-22:00 FREDAG: 9:00-21:00 LØRDAG SØNDAG: 10:00-16:00 LUKKET DEN FØRSTE TORSDAG I MÅNEDEN.

3 Weekend: 4. 6/4 Palle og Bjarne /4 Mette S. og Tine /4 Kirsten og Inger 19/4 Kirsten og Helle 20/4 Gitte og Helle 21/4 Mette S. og Gitte /4 Erling og Elise Ferie: Uge.15: Uge. 16 : Uge.17: Kursus: Personale information: Kirsten, Elise, Gitte. Erling, Tine, Gitte, Elise, Mette.C. Kirsten, 2/4 : Mette C, Mette S, Gitte, Helle, Elever: Uge 14: Personale nyt 2 Ergo-studerende i praktik. - Johnnys sidste dag er d og måske bliver der mulighed for at tilknytte Johnny som vikar, bl.a. fordi ungeprojektet udløser vikarpenge. - Conni indtræder i Inde gruppen fra den 1/ Der er udtaget 4 til samtale til rengøringsstillingen. Birgit Boding, Conni og Gitte er i ansættelsesudvalget. Der er samtaler fredag d. 4/4. Den nye medarbejder starter hurtigst muligt - Maries jobtræning udløber indtil videre d. 6/4. Besøg fra Skærbæk: Fredag d. 11/ 4 får vi besøg fra Sundhuset, som fungerer på samme måde som HMC. De kommer ca. kl. 13:30.

4 Nyt fra køkkenet. Ny bruger: Indira er startet i gruppen. Vi har i en periode serveret kaffe fra CaféA`Roma s kafferisteri. Hvad syntes I om kaffen? Der skal tages stilling til, om vi skal fortsætte med cafeen s produkt. OBS! Se det nye tiltag omkr. Kaffebestilling på s. 15. Nyt fra KIG: I forbindelse med snakken om brugerindflydelse har vi besluttet, at se filmen om Aktivitetshuset og Udeholdet i Middelfart. Filmen blev vist på fællesmødet, men ikke alle var med til mødet. Ny bruger, Svend, er startet. Velkommen til dig. Desuden venter vi spændt på, om der bliver bevilliget penge til en renovering af bl.a. vores værksted. Vi skifter udstillingen i fællesstuen medio april. Hold øje med opslagstavlen angående fernisering. Mobile: David Moodie (foto: Flemming)

5 Forårsfest på HMC! Sæt kryds i kalenderen! d HM-Udvalget arbejder på at arrangere en fest med bl.a. Zoloft & Co. Yderligere informationer følger. Festival 2003 I starten var det meningen at der skulle afholdes festival hvert andet år. Men det har vist sig at være et godt tiltag med fin tilslutning, så derfor bryder vi traditionen og arrangerer en festival igen i år. Konceptet bliver det samme: forskellige musikalske indslag, diverse underholdning og god mulighed for at få stillet sulten, med fine produkter fra HMC`s køkken og CafèA`Roma. Arrangørgruppen består i skrivende stund af Lene, Birthe, Erling og Bjarne. Vi er godt i gang med at udfylde årets program men er meget interesserede i at få et par stykker mere med til at planlægge og inspirere. Gruppen vil senere uddelegere opgaver til de respektive samarbejdspartnere. FESTIVAL på Holbøllsminde 2003 d Kl. 12:00-17:00 Billeder fra festival 2002

6 Pilefletterne tager 3 nye kursusdage d.31/3, 1/4, 2/4. Denne gang vil de forsøge sig med at flette kurve. Herunder ses nogle af kursisterne i dyb koncentration.: De kom, de så, de flettede.

7 Vi starter nyt motionshold op i fin form! Der er plads til max. 4 personer. Første gang er tirsdag d.6/5 kl. 13. Forløbet vil det vare 10 gange og koste 250 kr. For at kunne nå 10 gange inden sommerferien, vil vi træne 2 gange om ugen. Derfor vil vi træne både tirsdag eftermiddag og torsdag formiddag. Kom til informationsmøde Onsdag d. 23/4 i tv-stuen. Vel mødt! Hilsen Kirsten og Mette MiniCruise på Skjern Å Vi inviterer til info/ orienterings/ planlægn./ inspiratiosmøde ang. kanotur. Turen bliver i Juni og formentlig med 3 overnatninger. Er du interesseret skal du møde op i tv stuen onsdag D.16 /4 03 Kl Inger & Bjarne Vi søger mod sommer og sol.så udlandsrejsen går til Middelhavsområdet. Den endelige destination står endnu åben. Er du fristet, så kom og vær med til at beslutte rejsemålet. Vi er en lille håndfuld dejlige rejsefæller og glæder os til at blive flere. Hold øje med opslagstavlen for fremtidige møder. Det næste er tirsdag 8./4. Kl. 14:00 Mange hilsner Kirsten, Erling og Helle.

8 Det sker på HolbøllsMinde om Formiddagen: (9-12) Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Sport i SG hallen (Mette og Mette) Musik (Erling og Bjarne) Powerwalk (Gitte+Mette og Mette) Gåture i natur (Erling) Powerwalk (Gitte+Mette og Mette) K.I.G. K.I.G. K.I.G. K.I.G. Indegruppe Indegruppe Indegruppe Indegruppe Indegruppe Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Begyndercykelgruppe (Helle) Introduktionsgr (Mette S. & Kirsten) Motionscenter (Mette S. & Kirsten) Værested Havearbejde (Elise) Værested Syning (Kirsten) Værested Spil/klippeklistre (Mette.C) Værested Billard (Erling) Værested Spil/klip (Mette.S) Individuel Kropsbehandling (Mette c) Formiddags sang (Erling) Fælles Frokost Middag Det sker på HolbøllsMinde Centret om Eftermiddagen: (13-15) Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Individuel musik undervisning (Erling) Gymnastik (Gitte/Mette) Musik (Erling/Bjarne) Fælles opryd ning efter fro kost Massage (Elise) Svømning (Conni/Mette C) Massage (Inger) Massage (Elise) Massage (Inger) Evt. Underho ning / Arrang ment Motionscenter (Mette S. & Kirsten) Cykelgruppe (Bjarne/Helle) Ridning (Mette C & Tine) Tegne/ Male (Lotte) Tegne/ Male (Lotte)

9 Besøg hos David Moodie. En grå formiddag i marts drog vi (Flemming, Maria og Bjarne) fra kig -redaktionen til bunden af Møllergade. Vores mission var et besøg hos kunstneren David Moodie. Han har været på rundvisning på HMC med henblik på at udstille nogle af sine mobiler. Vi fik et godt indblik i hvordan David arbejder og hvilke overvejelser, der spiller ind, når en ny mobile skal formes. Både lys og bevægelse indvirker på oplevelsen af mobilen. Samtidig med mobilens skiftende former i de rolige bevægelser vil der, afhængigt af hvordan mobilen er placeret, kunne dannes skyggeformer eller genskin fra den. Mobiler virker beroligende og afstressende og kan med fordel hænge rundt omkring på arbejdspladser, f.eks. ved computeren, hvor man med fordel kan tage en pause fra arbejdet og hengive sig til at studere/meditere over mobilens bevægelser. Mobilerne fremstilles i mange materialer: karton, træ, jern, kobber, mm. og altid med stor respekt for materialets samarbejdsvilje. Der er sjældent spild i fremstillingen, da resterne altid kan genbruges på et tidspunkt i andre mobiler. Vi håber i løbet af April, at kunne udstille nogle af David s mobiler på HMC. Kunsten for vores vedkommende bliver at hænge dem op, uden at aktivere alarmen efter lukketid! David Moodie viser en af sine mobiler frem. Se flere mobiler på

10 Påske.og æg. I bondesamfundet faldt påsken i den periode, hvor man skulle til at pløje og så. Det store arbejde krævede et ordentligt kraftfoder, som kunne bestå af Plovgrød, Harvekager og tromleæg. Kælenavne, der dækker over hhv. risengrød, skidne æg og æbleskiver. Den gang var der færre - og anderledes - retter, end vi er vant til i dag. Alligevel forstod vore formødre at skabe en vis variation, fx ved at kombinere råvarer, som vi i dag næppe ville sætte sammen. Påsken er også den tid på året, hvor hønsene atter lægger æg - og derfor kunne man smovse lidt mere end sædvanligt. Æg var ellers ikke nogen daglig spise, det var festmad - fx i form af æggekage el. lign. Men til påske hvor æggeforsyningerne var større, kunne man spise dem hårdkogt, og mange folkemindeoptegnelser fortæller, at tjenestefolkene fik Påske.og et vist antal æg æg. som en slags påskebo - nus -- altså lidt på samme måde, som man fik æbleskiver til jul. Påskelørdag kaldtes også fx skidtlørdag eller skiden lørdag det var nemlig vaskedag. Et andet navn - Stumpelørdag -- antyder at dagen næsten var for kort til alt det, der skulle nås inden søndagen. Lørdagens spise var skidne æg, dvs. hårdkogte hønseæg i sennepssovs. Påskeskikke og lege. At farve og trante æg hørte stadig med til påskens fornøjelser omkring slutningen af tallet. At trante æg var en leg som gik ud på, at man efter tur trillede de farvede æg ned ad bakke - eller en skrå flade fx et brædt. Ramte man et af de andre æg, havde man vundet det. Man kunne naturligvis også se hvem der trillede længst. Legen med at trille æg kan stamme fra Tyskland. Her fik man i 1615 forbud mod at lege med røde æg i kirken og på kirkegården. Æggetrilleri kendes også fra både Sverige, England, og Frankrig i årene. I Danmark var det især på Sjælland, at man trantede - eller trillede - æg. fortsættes s.12...

11 Fortsat fra s. 11 Malede æg. Skikken med at farve æg og spise dem eller uddele dem som gaver har været kendt i flere hundrede år. Mindst siden begyndelsen af tallet. Den gang var æggene farvet med naturfarver. Det kunne fx være løgskaller, nælderødder, skarntyde, mos etc. I 1648 anbefalede botanikeren Simon Paulli, at man kunne bruge påskeliljernes blade til at farve æg i. I midten af tallet begyndte man at bruge de anilin farver, som man også farvede tøj i. Nu kunne man også få blå og lilla farver, som ellers var svære at lave med naturfarverne. Også kaffegrums og teblade kunne bruges, og i vort århundrede har man også Brugt at pakke æggene ind i silkepapir når de skulle koges. Så smittede papirets farve af, og man fik en flot batik - effekt. Ellers kunne man dekorere ved at ridse mønstre i æggene, så den lyse skal kom frem. Eller man kunne lave mønstre med tælle, inden æggene kom i farvebad. Der hvor tællen var blev æggene ikke farvet. Med nutidens tusch og vandfarve kan man naturligvis lave endnu flere flotte detaljer, ikke mindst, hvis man også bruger guld eller glimmer-farver. Påskepynt De æg, man brugte til at lege med var hårdkogte æg, der som regel blev spist bagefter. Men man kunne også puste æggene ud, dekorere dem, og bruge dem til pynt. Det er en skik, som sikkert er fra tallet. Først skal æggene pustes ud. Det gør man ved at lave et hul i hver ende og så puste både hvide og blomme ud. Bagefter kan man dekorere æggene, fx med farve, glansbilleder, overføringsbilleder eller klip i papir. fortsættes s

12 ...fortsat fra s. 12 Af de færdige æg kan man lave en uro, eller hænge dem på grønne grene i en vase. Man kan naturligvis også bruge halve æggeskaller, fx. som pynt på påskebordet og fylde dem med karse, salt og peber og lignende. I de seneste årtier har æggepynten fået selskab af kulørte fjer, kyllingefigurer, m.m. kilde: Post & Tele Museum, Danmark SAMSØ-TUR Tid : juni Deltagere : ca. 20 personer -Vi kører i 3 busser og vi skal bo i små huse ved gadekjæret i Nordby Pris : ca kroner for tur og ½ pension Ud over turens pris: Beregn penge til frokost og lommepenge. Vi vil køre rundt, hygge os og opleve SAMSØ i 4 dage Tilmeldingen er bindende. 1.maj : tilmeldingsfrist Efter 1.maj holder vi turmøde -Ved tvivlsspørgsmål : spørg os Hilsen : Berit, Elise, Dorte og Pia

13 Bakkeduoen Bakkeduoen underholdt med fællessang og Bakkesange en dejlig forårs-eftermiddag.

14 Åben Scene! Fredag den 4. april kl er det tid til årets første Åben Scene på Café A Roma! Sidste års Åben Scene arrangementer var en stor succes, så det glæder vi os selvfølgelig til at føre videre som en fast tradition med to til tre arrangementer om året. Det er både professionelle og amatører, som træder op, og i skrivende stund er der tilsagn fra bl.a. bluessangeren Klaus Baba, Ole Dorf, Søster Lystig, Peter Jensen på guitar/ sang, Merete Odgaard, sang og et spændende band fra Aktivitetshuset på Rømersvej i Odense. Vi ses! NYHED! Bestil friskristet / malet bønnekaffe fra CaféA`Roma. Du kan nu bestille i HMC s café og få kaffen leveret hertil. Du skal betale kontant ved bestilling. Henvend dig i HMC`s cafe for yderligere information om produkter, priser mm. eller klik dig ind på for information og on-line bestilling. Tænk på at forskellen mellem en billig discountkaffe og en friskristet kvalitets "Arabica" kaffe kun er ca. 50 øre pr. kop!!!

15 Forår...af Claus Sørensen Der var engang en lille nisse, der rejste med ekstrapost fra land til land. Det var et dejligt solskinsvejr, så posten trådte rask til i pedalerne på sin nye postcykel, og det støvede godt bagefter cyklen, mens stære og mejser var i velsignet forårshumør. De fløjtede og sang, så det var en lyst. Pludselig kom der en brevdue forbi. Det viste sig at være postens gamle ven. Posten skal ud, blev de enige om. Så i et muntert samarbejde blev den sag hurtigt ordnet..flere digte.. Der ligger en sejr og en verden og venter på den som tror Når fuglen bliver mættet så synger den glad; når blomsten bliver kvæget, så stråler den glad. hvor meget des mere bør jeg være glad, og takke min skaber for Hver en barnesjæl på jord har gud lagt en kærne til en blomst med himmelsk flor herligt som en stjerne. Menneskers veje skilles på jord venner fra venner må drage, om vi drager i syd eller nord, minderne bliver tilbage. Ved du godt og ondt om næsten, sig det gode ti med resten..birthe Kvist

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

VESTBYAVISEN. Vestergade renoveres - 1. etape er i gang. Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003

VESTBYAVISEN. Vestergade renoveres - 1. etape er i gang. Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003 VESTBYAVISEN Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003 Vestergade renoveres - 1. etape er i gang KVARTERLØFT 2001-2007 Bliv gaderepræsentant Hvis I vil gøre noget for jeres kvarter, så bliv gaderepræsentant

Læs mere

ROSENBLADET. På bytur med en shopaholic. Motivation. februar 2015

ROSENBLADET. På bytur med en shopaholic. Motivation. februar 2015 ROSENBLADET februar 2015 På bytur med en shopaholic Karen fortæller om en af hendes store udfordringer i hverdagen, og hvordan hun bekæmper den Motivation Når det handler om at motivere sig selv, så ved

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

30. årgang September 2013 Nr. 3

30. årgang September 2013 Nr. 3 ISSN 2245-5957 huntingtons.dk 30. årgang September 2013 Nr. 3 Landsforeningen Huntingtons Sygdom huntingtons.dk nr. 3/13 1 Indhold Formanden har ordet... 3 Positivdagen... 3 Landsindsamlingen 2013... 4-5

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke KOM OG VÆR MED!!!!!!!!! AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke KOM OG VÆR MED!!!!!!!!! AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE

Guide til jul. - med et barn med autisme. af Janni Pilgaard FLIKFLAKFAMILIE Guide til jul - med et barn med autisme af Janni Pilgaard Guide til jul med et barn med autisme Janni Pilgaard Forside og layout: Marie Olofsen Forsideillustration: Jeppe Pilgaard Sørensen KÆRE LÆSER Du

Læs mere

Rapport vedr. projekt Mere end nice - fra medproducent til medarbejder, Holbæk Museum, 2013.

Rapport vedr. projekt Mere end nice - fra medproducent til medarbejder, Holbæk Museum, 2013. Rapport vedr. projekt Mere end nice - fra medproducent til medarbejder, Holbæk Museum, 2013. Formål Formålet med projektet, som er en del af et større projekt om mangfoldighed og unges identitet, var i

Læs mere

Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE

Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE 1 Jeg gjorde det du kan også! Netværksrådslagning for hjemløse Socialt Udviklingscenter SUS og KFUM s Sociale Arbejde i Danmark, 2006 Tekst:

Læs mere

SOGNEBLADET. Nr. 2 2015 LUNDTOFTE KIRKE GEELS KIRKESAL

SOGNEBLADET. Nr. 2 2015 LUNDTOFTE KIRKE GEELS KIRKESAL SOGNEBLADET Nr. 2 2015 LUNDTOFTE KIRKE GEELS KIRKESAL L E D E R Nyt fra Redaktionsudvalget FORSIDEN: Malerierne er lavet af Mette Enevolds konfirmander Af REDAKTIONSUDVALGET I denne udgave af sognebladet

Læs mere

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den..

Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Kære.. Vi vil gerne byde jer hjertelig velkommen til Vuggestuen Pilehuset. Vi glæder os til at skal begynde på.. fra den.. Vi vil gerne invitere jer til en samtale Samtalen vil vare ca. ½ time, hvor I

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

Nøvlingen. oktober 2011

Nøvlingen. oktober 2011 Nøvlingen oktober 2011 Nøvlingen - Indhold Pigeraketten... 3 Nøvling festuge... 4 Kære Giro 413... 6 Small ship race... 8 Lille Nøvling klassikeren... 9 Bio/spise kombi... 10 Nøvling -hvor fanden er Nøvling?...

Læs mere

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg

Kalenderen for skolen for forår/sommer 2014 finder du som altid på side 2. I marts var en gruppe elever på virksomhedsbesøg EV Elev nyt er også denne gang på 12 sider. Der er sket meget, og vi har haft nogle spændende måneder siden sidst, og det vil vi rigtig gerne fortælle om. Som i de foregående numre af EV Elevnyt, har vi

Læs mere

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD!

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! NR 2 2014 MEDLEMSBLAD KOR NYT LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! Kære alle i Folkekirkens Ungdomskor! Velkommen til KorNyt! Denne gang udkommer vores

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp

pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp pigeklubben Håndbog for frivillige i en pigeklub Dansk Flygtningehjælp Dansk Flygtningehjælp igangsatte i 2006 et toårigt Pigeklubprojekt, der skulle etablere 21 pigeklubber for teenagepiger med etnisk

Læs mere

Kunsten er at gribe livet

Kunsten er at gribe livet Kunsten er at gribe livet Værestedskunst Landsforeningen af VæreSteder Kunsten er at gribe livet kunsten er at gribe livet. værestedskunst Landsforeningen af VæreSteder Redaktør, interview med professionelle

Læs mere

Sports- og Sponsor Nyt

Sports- og Sponsor Nyt www.themgf.dk For første gang fik Petanque 2 klubmestre: Helene Knudsen og Bodil Bryndum med fuldstændigt ens resultat. Kai Lund Jensen blev nr. 3 Sports- og Sponsor Nyt November 2013 Sports- og Sponsor

Læs mere

At give er en gave i sig selv

At give er en gave i sig selv nr. 7 MARTS - MAJ 2012 bellahoj Bronshoj Utterslev At give er en gave i sig selv Fastetid og sogneindsamling står for døren, og vi kan alle give noget tid, penge eller nærvær. Mød Anette Schiødt Thorsen

Læs mere

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud Den lille Prins og Ræven I Antoine de Saint-Exupérys eventyr om Den lille Prins, der forlader sin asteroide for at finde nogle venner på de andre planeter, møder

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

De er døde, begge to

De er døde, begge to De er døde, begge to De er døde, begge to. 2012 Ved Vivi Petersen. Alle rettigheder forbeholdes. Tryk: Eurographic, Denmark Design af omslag: Frede Uhrskov Forlagsredaktør: Vibeke Uhrskov Larsen Forsidefoto:

Læs mere

Fredagsbrevet uge 10. Kære forældre på Norddjurs Friskole. Nyt fra Ledelsen Om skolens netværk..

Fredagsbrevet uge 10. Kære forældre på Norddjurs Friskole. Nyt fra Ledelsen Om skolens netværk.. 1 Fredagsbrevet uge 10 Kære forældre på Norddjurs Friskole. Sæt et stort X i kalenderen torsdag d. 9. april kl. 17.00, for da er det tid til den årlige ordinære generalforsamling på NDF. Sammen med denne

Læs mere

De Gode Historier fra Blåkærgård

De Gode Historier fra Blåkærgård De Gode Historier fra Blåkærgård Blåkærgård www.blaakaergaard.rm.dk Projektet er gennemført i samarbejde med Uddannelsesafdelingen, Psykiatri og Social, Region Midtjylland v. uddannelseskonsulent Lisbeth

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere