Bilag 2 Viborg Animations Festivals 4 afdelinger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 2 Viborg Animations Festivals 4 afdelinger"

Transkript

1 Bilag 2 Viborg Animations Festivals 4 afdelinger 1. Den offentlige del Denne del er en offentlig animationskulturfest, hvor byens borgere og besøgende kan opleve animationskunst både i byrummet og i biografen. I løbet af efteråret vil der være en hel række animationsrelaterede aktiviteter, som kulminerer i festivalugen. Målgruppen er alle borgere i Region Midtjylland, og vores målsætning er at tiltrække publikum i en radius af 120 km fra Viborg. Der planlægges følgende aktiviteter: Animationsfilm i biografen for børn, unge og voksne. Film fra animationsfestivaler i hele verden, og film som er produceret i samarbejde med The Animation Workshop. Hovedprogrammet vises i Fotorama Viborg i weekenden, men i løbet af festivalugen vises der film for børn (bl.a. skoler og institutioner) i dagtimerne, og der vil være enkelte forestillinger i Karup Bio og Bjerringbro Biograf. Udstillinger: Brænderigården holder udstilling med det japanske mangategner-ikon Osamu Tezeku. Udstilling på Viborg Museum om historiske filmgenstande og Storm P. tegninger. Street-art: Animeret kunst i bybilledet, f.eks. film projiceret på husgavle, i vinduer og i butikker. Koncerter med animationsunderlægning (Visuals) lavet i samarbejde mellem byens spillesteder, musikere, Dj s og studerende fra The Animation Workshop. Videotek: På Viborg Bibliotek vil man kunne sammensætte sit eget filmprogram og låne det til gennemsyn i bibliotekets biograflounge. Der vil være flere skærme og lånere samtidig og lånerne vil blive udstyret med hovedtelefoner. Eventuelt aktiviteter på flere biblioteker. Tegne-workshops i byrummet. Tegn selv eller kik en dygtig tegner over skulderen. Evt. med historisk tema i den gamle bydel. Open by Night: I samarbejde med Viborgs handelsliv gennemføres en Open by Night med japanske tegneserier (manga) som tema. Mød en mangategner i byen, lær at tegne manga, se mangaudklædte mennesker (cosplay), mangamarked (tegneserier og gadgets). Det konkrete koncept vil blive udarbejdet i samarbejde med Viborg Handel. Der er i december afholdt møde med en række kulturinstitutioner om samarbejdsaktiviteter i forbindelse med festivalen og følgende institutioner er interesserede i at medvirke i festivalaktiviteter: Kulturprinsen, Borgerhuset Stationen, Carte Blanche egnsteater, Kunsthallen Brænderigården, Musikhuset Paletten, Skovgårdsmuseet, Team Lokalbiblioteker, Viborg Musikskole, Viborg Teaterforening, Viborg Turistforening, Naturskolen i Viborg Kommune, Viborg Musiksal, Børnefilmklubben, Viborg Teater og Det Jyske Ensemble.

2 Der holdes i februar et lignende møde med erhvervslivet i Viborg om aktiviteter i butikker og byrum. Til at hjælpe kulturinstitutioner og butikker med at gennemføre animationsevents opretter vi 5-10 Aktionsgrupper. Grupperne koordineres af TAW, og består af en animationskunstner og studerende fra Medieskolen, 10. klasses centret, Viborg Gymnasium og HF, Katedralskolen, Mercantec, Ungdomsskolen, Tjele Efterskole og andre uddannelser. Hver gruppe vil i samarbejde med kulturinstitutioner eller byens erhvervsliv gennemføre en række events som giver byen mulighed for at møde animationskunst og få et indblik i animationens muligheder i forhold til egne behov. Tøjbutikkens tøj kan animeres til at bevæge sig eller VAF logohunden kan animeres til at snuppe bøgerne på boghylden. Der vil blive street-art i gaderne og film på husgavle og i vinduer. Filmprogram: Åbningsceremonien for VAF Animations Filmfestival fredag aften, bliver startskuddet på en weekend med et stort udbud af animationsfilm, der vises gratis i biografen. Der vil blive vist film for familier i dagtimerne og film for unge og voksne om aftenen. Der vil være kortfilmprogrammer og animationsfilm af spillefilmslængde, og der vil være forskellige filmtemaer og både udenlandske og danske animationsfilm, hvoraf nogle er produceret i Viborg på The Animation Workshop. Filmene vil blive introduceret af folk med tilknytning til animationsbranchen. Filmene vil fortrinsvist blive vist i Fotorama Viborg, men enkelte film vises i Karup Bio og Bjerringbro Biograf. I festivalugen vil der desuden blive vist film i dagtimerne, som primært henvender sig til skoler og daginstitutioner. Disse forestillinger vil være åbne for alle, men blive tilrettelagt så de passer til forskellige klassetrin og i nogle tilfælde med henvisning til undervisningsmateriale til filmene.

3 2. Konferencen Animated Learning - Visuel læring og kreativitet i undervisningen. Platform for mediepædagogik forskning og vidensdeling. Baggrund Center for Animationspædagogik (CAP) har i en årrække arbejdet med animation som undervisningsmiddel i danske og udenlandske skoler, og det er blevet tydeligt, at der er store fordele forbundet med at anvende visuelle medier, så som animation i undervisningen. Her er især tre grunde vigtige: De visuelle medier får større og større betydning i børn og unges liv. Børnene anvender disse medier døgnet rundt, og det er derfor vigtigt, at de lærer det visuelle og filmiske sprog at kende, så de bliver i stand til at fortolke og forholde sig kritisk og aktivt til alle de indtryk de modtager. Arbejdet med animation har vist sig at være meget inkluderende for gruppen af børn eller unge. Alle læringsstile kommer i brug, og der vil være udfoldelses- og læringsmuligheder for alle. Man ser ofte, at børn som har været bogligt svage pludseligt blomstrer op og får en aktiv rolle i gruppen. Disse børn får nu et redskab til at lære faglige emner, som de ikke før har haft, og de får samtidig værktøj til at udtrykke sig og til at formidle læring. Det er meget motiverende for eleverne at arbejde med animation. De lærer på en spændende måde, og de føler ejerskab til produktionen og får mulighed for at formidle til et større publikum. Formål Formålet er at støtte det paradigmeskifte der er i gang i det danske skolevæsen i retning af større anvendelse af visuelle medier så som animation i undervisningen, som et vigtigt supplement til de boglige medier. Konferencen skal bidrage til at udbrede de erfaringer der er på området kreativitet og visuelle undervisningsmetoder samt gøre undervisere og beslutningstagere bekendt med de muligheder der findes. Desuden giver konferencen mulighed for at skabe kontakter og udveksle egne erfaringer. Målgruppe Målgruppen er undervisere, pædagoger, formidlere, forskere og beslutningstagere. Underviserne vil i stor udstrækning være folkeskolelærere, men også gymnasielærere og lærere på andre ungdomsuddannelser samt undervisere på specialskoler og institutioner hører til målgruppen. Derudover henvender konferencen sig også til andre formidlere på f.eks. museer og biblioteker. Indhold. Konferencen vil bestå af: Inspirerende foredrag af kendte forskere og formidlere på området, så som den internationale kapacitet Richard Gerver fra Storbritannien samt nyskabende danske kreativitetsforskere. Præsentation af projekter og andre erfaringer med visuel læring. Workshops om mulighederne med f.eks. Learning Games, hardware og specielle undervisningsprojekter.

4 Filmforevisning med introduktion og diskussion af fagligt relevante film. Der planlægges hver eftermiddag en række workshops bl.a. disse: A for Asberger en udviklende tilgang til Asbergers Syndrom. Hanne Pedersen, Center for Animationspædagogik, Viborg, præsenterer sit arbejde med børn, unge og lærere omkring Asbergers Syndrom. Der vil være diskussion og filmvisning. Præsentation af Den rejsende Workshop. Repræsenterer de universelle kvaliteter og muligheder, som Animation tilbyder. På konferencen præsenteres det nuværende skoleprojekt "Animation i Grønland," efteruddannelsesprojektet "Animation i Bolivia" og introduktion til "Animation i Burkina Faso". Unge styrede aktiviteter og sociale medier til kreativ læring. Visuel HF studerende introducerer projektet og præsenterer en interaktiv installation. De vil bidrage til en paneldebat om spil og sociale medier i undervisningen Som afslutning på konferencen vil deltagerne få mulighed for at deltage i åbningsceremonien for Viborg Animations Filmfestival fredag aften, som er startskuddet på en weekend med et stort udbud af animationsfilm, der vises gratis i biografen. Funktionel Animation. The Animation Hub arrangerer tirsdag 30. okt. konferencedagen med emnet Funktionel Animation. Målet er deltagelse mindst 100 regionale erhvervsfolk og dagen forventes finansieret af eksterne midler. Formidling af konferencen Konferencen gøres tilgængelig for alle, idet foredrag, forløb og workshops lægges på festivalens Webportal i form af video, lyd, skrift og visuel facilitering. The Animation Workshop er også et Udviklingscenter for animation, og konferencen vil udvikle og tilføje centret nye elementer med henblik på vidensdeling: Der vil blive produceret en konference DVD og en pjece med højdepunkter fra foredrag og workshops og online undervisningsmateriale vil være gratis til rådighed på Webportalen. Rådgivende bestyrelse Der vil blive oprettet en rådgivende bestyrelse for konferencen bestående af bl.a. folk fra Aarhus og Aalborg Universiteter, som bidrager til planlægningen med deres faglige kompetence. Tid og sted Konferencen varer fra tirsdag 30. oktober til fredag 2. november 2012, og foregår i området omkring Viborg Kaserne. Foredrag og workshops finder sted i auditorium og grupperum på VIA University College, Learning Game workshops og møder foregår på Værkstedscenen, pauser og spisning foregår på caféen Madam Sund og

5 filmforevisningerne vil foregå enten i Fotorama eller i VIAs auditorium. Der vil således være kort afstand og let adgang til konferencens forskellige aktiviteter. 3. Børn og Unge Center for Animationspædagogik (CAP) har i 5 år afholdt en årlig animationsfestival for børn og unge, hvor vi har lært skoleklasser i Region Midtjylland at lave animationsfilm. Filmene er blevet vist i lokale biografer og har deltaget i festival konkurrence og prisoverrækkelse, og filmene er gennem biografer og hjemmeside kommet ud til et publikum af bl.a. familie, skolekammerater og lærere. Dette har vist sig at være en stor motivationsfaktor for eleverne, som af og til har arbejdet på deres film til langt efter skoletid. Disse aktiviteter for børn og unge vil også i år og fremover blive en del Viborg Animations Festival og erfaringerne herfra indgår i Animated learning konferencen. Festivalen udvikler sig Børnefestivalen, som Region Midt støttede etableringen af, har udviklet sig gennem årene med en velfungerende selvfinansierende Medieservice som lærer skolerne at arbejde med animation og producere de film som deltager i festivalen. Børnefestivalen omfatter i år Region Midtjylland, men bliver de kommende år udbredt til hele landet, hvilket den Interaktive Webportal muliggør. Børn laver selv animationsfilm I løbet af foråret laver vi aftaler med Kommuner og skoler i Regionen om deltagelse i festivalen. Der kan deltage 30 klasser fordelt på forskellige klassetrin og vi indleder forløbet med et introduktionskursus til lærerne. Derefter laver klassen deres historie og storyboard og når de er klar med det, kommer en af vore animatorer ud på skolen en dag for at give feedback på storybordet og hjælpe klassen i gang med optagelserne. Hvis de senere får problemer med optagelserne, er vi klar ved telefonerne med hjælp. I starten af oktober er der deadline for indsendelse af filmene, og de bliver herefter lagt på hjemmesiden, hvor familie og venner kan stemme om publikumsprisen. Filmene vises for børn, lærere og forældre i lokale biografer, (i 2011 var det Ringkøbing, Viborg og Skive) og en filmjury vælger de film som nomineres til festivalprisen. Prisoverrækkelse En dag i VAF festivalugen er der prisoverrækkelse i Fotorama Viborg. De 6 nominerede klasser og pressen er inviteret til visningen af de nominerede film og til overrækkelse af 1., 2. og publikumsprisen på scenen. Præmierne er en biograftur til hele klassen og blomster til lærerne. De øvrige 3 klasser får en Special mention og diplom med hjem. Efter prisoverrækkelsen vil vi give eleverne et kik ind i den professionelle animationsverden ved at lade en instruktør præsentere sin kommende film. Til slut er der reception i biograffoyeren med tegnedemonstration ved studerende fra TAW. International filmkonkurence Festivalen har startet en international webbaseret animationskonkurrence Eye of Animation. Børn fra hele verden får her mulighed for at vise deres bedste film for andre

6 børn, som selv laver animation. Film er skabt for at vises for andre og her får børnene et internationalt udstillingsvindue til gensidig inspiration. I 2011 deltog børn fra Indien, Danmark og Tyskland og meningen er at Eye of Animation gradvist skal udvikle sig så flere lande kan deltage. 4. Messe for Learning Games og animation som oplysningsmedie. I dagene november afholder VAF en messe for Learning Games på Værkstedsscenen, Kaserneområdet, Viborg. Messen arrangeres i samarbejde med Scandinavian Game Developers og indeholder Gamepit, udstilling og plads til præsentationer, workshops og møder. Baggrund Computerspil er på vej til at blive det nye undervisningsværktøj i fremtiden på grund af den interesse der er for spillene samt de store muligheder, det indebærer for læring af både tørre facts og kreative emner. Der er allerede udviklet mange undervisningsspil til børn fra børnehavealderen og op, og spillenes popularitet og læringspotentiale viser lidt om mulighederne i fremtidens undervisning. Også til voksne udvikles der Learning Games og Serious Games f.eks. til rehabilitering og komplicerede brugervejledninger. Formål Formålet er at samle alle agenter i spilproduktionen og lade dem mødes med aftagerne i undervisningssektoren med henblik på at skabe brugerdreven innovation og udvikling i spilbranchen. Målgruppe Messens målgruppe er A. Spiludviklere, film og animationsproducenter, spilprogrammører, skabere af undervisningsfilm, og Investorer. B. Potentielle aftagere blandt undervisere og formidlere, så som lærere, forskere og beslutningstagere i undervisningssektoren samt formidlere på hospitaler, museer og i foreninger. Møde med Konferencedeltagerne 1. og 2. nov. arrangeres der workshops og møder med deltagere fra Animated Learning konferencen. Her vil konferencens deltagere (undervisere, forskere og beslutningstagere) kunne afprøve forskellige undervisningsspil, og få mulighed for at møde spiludviklere og investorer og formidle undervisernes reelle behov og idéer. Der vil her være plads til idéudvikling og brugerdreven innovation. Åben for Alle

7 I weekenden vil messen være åben for alle, og familier med børn får mulighed for at prøve de nyeste læringsspil.

Filmfestival Animation for børn og unge

Filmfestival Animation for børn og unge Filmfestival 2013 - Animation for børn og unge Årets vinderfilm 2012 fra Glyngøre Skole Filmfestival 2013 - Animation for børn og unge Filmfestival 2013 er den syvende animationsfestival for børn og unge

Læs mere

Viborg Animations Festival 2012

Viborg Animations Festival 2012 Viborg Animations Festival 2012 Viborg d. 20. oktober 2011 Indledning - Viborg Animations Festival 2012 Viborg Animationsfestival finder sted d. 30. oktober d. 4. november 2012 og består af fire elementer,

Læs mere

FILMFESTIVAL & Læring gennem animation - et tilbud til folkeskoler

FILMFESTIVAL & Læring gennem animation - et tilbud til folkeskoler FILMFESTIVAL & Animeret Medieservice Læring gennem animation - et tilbud til folkeskoler Animeret Medieservice & Filmfestival Animeret Medieservice er opbygget som en abonnementsservice, der kan tilpasses

Læs mere

Ansøgning til Region Midtjylland fra The Animation Workshop om etablering af animationsfilmfestival

Ansøgning til Region Midtjylland fra The Animation Workshop om etablering af animationsfilmfestival Ansøgning til Region Midtjylland fra The Animation Workshop om etablering af animationsfilmfestival Filmfestival 2010 Animation For børn og unge Bilag 1: Budget Bilag 2: Etableringsplan Bilag 3: Forløbet

Læs mere

Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5

Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5 Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5 Info om projektet A Technicolor Dream Part 4 En festival hvor computer og kreativitet møder mennesker til spændende samvær og udfoldelse. Vi sigter mod at det kommende Campus

Læs mere

Viborg Animations Festival (VAF) 2012

Viborg Animations Festival (VAF) 2012 Viborg Animations Festival (VAF) 2012 Viborg Animations Festival (VAF) 2012 Projektbeskrivelse Baggrund Når man kigger på, hvad der er helt unikt for Viborg i forhold til andre danske byer, er det indenfor

Læs mere

Filmfestival 2010 Animation For børn og unge

Filmfestival 2010 Animation For børn og unge Ansøgning til Viborg Kommune fra The Animation Workshop Filmfestival 2010 Animation For børn og unge Kontaktperson: Anna Kjærgaard, tlf. 8755 4964, e-mail: annak@animwork.dk The Animation Workshop, Kasernevej

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019

VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019 VIRKSOMHEDSPLAN 2016-2019 Samtidig med, at en ny aftale med Aalborg Kommune træder i kraft pr. 1.1.2016, sker der væsentlige ændringer på Det Hem lige Teater. Teatrets grundlægger og mangeårige kunstneriske

Læs mere

Animation Board Viborg. Koordinationsgruppe. Projektgruppe Erhverv

Animation Board Viborg. Koordinationsgruppe. Projektgruppe Erhverv Organisation: Animation i Viborg Kommune. Animation Board Viborg består af repræsentanter fra Byrådet og Direktionen i Viborg Kommune samt udvalgte repræsentanter, der repræsenterer animationsmiljøet herunder

Læs mere

V i b o r g. A n i m A t i o n s. F e s t i VA l. 27. oktober - 4. november 2012

V i b o r g. A n i m A t i o n s. F e s t i VA l. 27. oktober - 4. november 2012 V i b o r g A n i m A t i o n s F e s t i VA l 27. oktober - 4. november 2012 V e l k o m m e n t i l VA F! VAF er Viborg Animations Festival, en ugelang fejring af alt animeret i tegnefilmens hovedstad.

Læs mere

PROJEKTETS FORMÅL OG MÅLGRUPPE

PROJEKTETS FORMÅL OG MÅLGRUPPE Til Børnekulturens Netværk - modelkommuneforsøg SUB-FILM Film fra kanten for, med og af unge fra de ældste klasser i Århus forstæder. SUB-FILM er et samarbejde mellem århusianske forstadsskoler, konsulenter

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

Formålet med projektet var at gøre museet til en attraktiv fritidsressource for unge borgere mellem

Formålet med projektet var at gøre museet til en attraktiv fritidsressource for unge borgere mellem 12011 modtog J.F. Willumsen midler fra Formidlingspulje 1 til projekt Vision Ung på Willumsens. Afrapportering: Projekt Vision Ung på Willumsens Periode: september 2011 til september 2013. Baggrund og

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

Seminar for gøglere og artister Borgerhuset Stationen, Viborg d. 19 juni 2016 kl. 10.00. gøglerfestivalen.dk/seminar

Seminar for gøglere og artister Borgerhuset Stationen, Viborg d. 19 juni 2016 kl. 10.00. gøglerfestivalen.dk/seminar Seminar for gøglere og artister Borgerhuset Stationen, Viborg d. 19 juni 2016 kl. 10.00 gøglerfestivalen.dk/seminar Det Flyvende Kuffertcirkus - Foto: Ulla Trædmark Jensen Kære gøglere og artister, Arrangørgruppen

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Deltagere: Aarhus: Louise, Jannik, Jane, Pauline, Anna og Mark. Roskilde: Mette, Hanne, Stine, Allan og Henriette. Birgit deltog som følgeforsker.

Deltagere: Aarhus: Louise, Jannik, Jane, Pauline, Anna og Mark. Roskilde: Mette, Hanne, Stine, Allan og Henriette. Birgit deltog som følgeforsker. Bilag 8 Deltagere: Aarhus: Louise, Jannik, Jane, Pauline, Anna og Mark. Roskilde: Mette, Hanne, Stine, Allan og Henriette. Birgit deltog som følgeforsker. 1. Aarhus fremlægger output fra rum 1 med udgangspunkt

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN JANUAR 2015 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN DEN ÅBNE SKOLE 3 NY ROLLE TIL KULTURINSTITUTIONER OG FORENINGER Hvis du som kulturinstitution, idrætsklub, frivillig

Læs mere

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN

DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN DEBAT VED BORDENE OPSAMLING PÅ SMS ER MED IDEER TIL IDEBANKEN Hvordan får vi skabt en mere varieret skoledag for eleverne, så alle elever lærer mere og trives i skolen? En flydende skoledag, som ikke er

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Fremtidens dagtilbud i København

Fremtidens dagtilbud i København Fremtidens dagtilbud i København Klik for at redigere typografi i masteren Andet niveau Tredje niveau Fjerde niveau» Femte niveau Hvorfor tænke anderledes? Anderledes forventninger til fysiske rammer,

Læs mere

Strategi 2014-16. Ajourført januar 2016. Fremtidens bibliotek

Strategi 2014-16. Ajourført januar 2016. Fremtidens bibliotek Strategi 2014-16 Ajourført januar 2016 Fremtidens bibliotek Organisationsdiagram 2016 Bibliotekschef Lilli Mortensen (konstitueret) Udvikling Afdelingsleder Lilli Mortensen Kulturhuse & Børn Afdelingsleder

Læs mere

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK

27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK 27. - 29. MAJ 2016 HAVNEKULTURFESTIVAL.DK. PA ODENSE HAVN SEKRETARIAT FOR ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL Ungdomshuset Nørregade 60 5000 Odense C Tlf.: 63756820 Projektkoordinator Maria Friis telefon: 26127832

Læs mere

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune ÅBENT UDBUD Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016 Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune KONTAKTINFORMATION Udbuddet varetages af Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune. Tilbud

Læs mere

Skoleafdelingens ramme og procesplan for udviklingen af pædagogiske lærings- og udviklingscentre (PLUC) på de fire nye skoler samt 10 ende

Skoleafdelingens ramme og procesplan for udviklingen af pædagogiske lærings- og udviklingscentre (PLUC) på de fire nye skoler samt 10 ende Ny skolestruktur Udviklingsspor: Fredericia PLUC 17.aug. 2012 Ny skolestruktur Udviklingsspor: PLUC Skoleafdelingens ramme og procesplan for udviklingen af pædagogiske lærings- og udviklingscentre (PLUC)

Læs mere

Gratis værktøjer og tips

Gratis værktøjer og tips Gratis værktøjer og tips www.pearson.dk BLOG/ARTIKLER NYHEDSBREV PEARSONs inspiration til cool events og unikke oplevelser Få dine arrangementer til at klappe også deltagerne Gi r det mening Pædagogiske

Læs mere

Børn elsker film / Det Danske Filminstitut / SIDE 1 BØRN FILM DET DANSKE FILMINSTITUT / FOR BØRN OG UNGE

Børn elsker film / Det Danske Filminstitut / SIDE 1 BØRN FILM DET DANSKE FILMINSTITUT / FOR BØRN OG UNGE Børn elsker film / Det Danske Filminstitut / SIDE 1 BØRN FILM DET DANSKE FILMINSTITUT / FOR BØRN OG UNGE SIDE 2 / Børn elsker film / Det Danske Filminstitut Børn elsker film / Det Danske Filminstitut /

Læs mere

Nye tendenser i biblioteksrummet

Nye tendenser i biblioteksrummet Nye tendenser i biblioteksrummet Idékatalog udarbejdet af Signe Foght Hansen og Anne Pørksen Danmarks Biblioteksskole 2009 Introduktion Det senmoderne samfund er præget af en hastig udvikling forårsaget

Læs mere

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark

Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Teaterreform strukturreform der skal være sammenhæng... politik for fremtidens scenekunst i Danmark Det Radikale Venstres folketingsgruppen juni 2004 Det Radikale Venstre opfordrer til, at strukturreformen

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

ind i historien 3. k l a s s e

ind i historien 3. k l a s s e find ind i historien 3. k l a s s e»find Ind i Historien, 3.-5. klasse«udgør sammen med historiesystemet for de ældste klassetrin»ind i Historien Danmark og Verden, 6.-8. klasse«og»ind i Historien Danmark

Læs mere

Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget

Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget Ansøgning til et ekstra tilskud på 18.250 kr. til Videomøllen. Indstilling til udvalgsmøde d. 6. Marts 2014 i Kultur og Fritidsudvalget Videomøllen modtog støtte tidligere på året, (Se ansøgning nedenfor)

Læs mere

Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark. Debatsession 2. Resumé af spørgeskemaundersøgelsen & Stikordsreferat af Debatsession #1 og #2

Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark. Debatsession 2. Resumé af spørgeskemaundersøgelsen & Stikordsreferat af Debatsession #1 og #2 Undersøgelse af den elektroniske musik i Danmark Debatsession 2 Resumé af spørgeskemaundersøgelsen & Stikordsreferat af Debatsession #1 og #2 Ingeborg Okkels, Oplægsholder og undersøgelsesansvarlig Undersøgelse

Læs mere

Perspektivplan 2. forslag

Perspektivplan 2. forslag Perspektivplan 2. forslag PRÆSENTATION AF DET GRØNLANDSKE HUS / HISTORIEN Det Grønlandske Hus (DGH) er et kontakt- og samlingssted, der tilbyder rådgivning inden for retslige, uddannelsesmæssige, integrationsmæssige

Læs mere

Nyhedsbrev fra MidtLab

Nyhedsbrev fra MidtLab Nyhedsbrev fra Oktober 2011 Kultursammenføring i psykiatrien i Silkeborg De kommende medarbejdere i Psykiatriens Hus i Silkeborg tog kreativt tilløb til det kommende samarbejde Innovationstræf Find penge

Læs mere

Kulturerhverv, handel uddannelse & oplevelser

Kulturerhverv, handel uddannelse & oplevelser Kulturerhverv, handel uddannelse & oplevelser Bydelen Musicon: 500.000 m2 Udviklingsareal: 250.000 m2 = 40 fodboldbaner Gamle haller & bygninger: 20.000 m2 ÅR 2025 ÅR 2008 4 aktører 3 arrangementer ÅR

Læs mere

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Att.: Lis Rom Andersen Ansøgning om økonomisk støtte til by-kunst projektet WE AArt. Vedlagt: Bilag 1 Et udvalg af potentielle kunstnere

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

IA Sprog Vibevej 9-11 2400 København NV. Virksomhedsplan

IA Sprog Vibevej 9-11 2400 København NV. Virksomhedsplan Virksomhedsplan 2016 Om IA Sprog Pædagogikken vil som sædvanlig få fokus, men 2016 bliver også præget af en strømlining af forretningsgange og kommunikationsveje på IA Sprog. Det sker ikke mindst ved hjælp

Læs mere

07.03.13 DANSIC13 IMPACT IDEER@DANSIC

07.03.13 DANSIC13 IMPACT IDEER@DANSIC 07.03.13 DANSIC13 IMPACT IDEER@DANSIC DANSIC DANSIC er en frivillig, studenterdrevet non-profit platform for social innovation. DANSIC s mission er at inspirere til social innovation - nye løsninger på

Læs mere

Introduktion til projektet Oplev Vækst.

Introduktion til projektet Oplev Vækst. Punkt 6. Introduktion til projektet Oplev Vækst. 2014-4764. Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender nedenstående redegørelse om projekt Oplev Vækst til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering. Sagsbeskrivelse

Læs mere

Hvem er vi & hvad gør vi?

Hvem er vi & hvad gør vi? Hvem er vi & hvad gør vi? KULTUR- OG SKOLETJENESTEN KULTUR- OG SKOLETJENESTEN MIDT- OG VESTSJÆLLANDS OPGAVER Kultur- og Skoletjenesten Midt- og Vestsjælland informerer om undervisningsmaterialer, pædagogiske

Læs mere

02 Bilag: Institutioner til kulturhuset

02 Bilag: Institutioner til kulturhuset 02 Bilag: Institutioner til kulturhuset 02.1. Musikskolen Musikskolen tilbyder musikundervisning til børn og unge i aldersgruppen 0 25 år. Samlet underviser musikskolen næsten 3000 elever. Musikskolen

Læs mere

Pædagogisk grundlag for Skolen på Islands Brygge

Pædagogisk grundlag for Skolen på Islands Brygge Pædagogisk grundlag for Skolen på Islands Brygge Formål med grundlaget Det pædagogiske grundlag tager udgangspunkt i lovgivning og kommunale beslutninger for skole og fritidsordninger og skal sammen med

Læs mere

Månedsinformation. Karup skole og SFO

Månedsinformation. Karup skole og SFO Månedsinformation Karup skole og SFO April 2015 Siden sidst Ny organisering næste skoleår. Vi har i foråret gennemført en større intern proces med evaluering og udvikling af skolens nuværende organisering.

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER OKTOBER 2014 Det sker i Brøndby Lørdag den 25. oktober kl. 20.00 Irsk aften med Trad Lads & Green Steps Kulturhuset Brønden Kulturkalender oktober 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

Udvalget for Uddannelse, Iværksætteri og Internationalisering

Udvalget for Uddannelse, Iværksætteri og Internationalisering Udvalget for Uddannelse, Iværksætteri og Internationalisering Referat Mødedato: Mandag den 1. september 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 11:10 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.8/rådhuset Jens

Læs mere

VIKTOR Viborgs animationsfigur. Designguide, Version 1.0

VIKTOR Viborgs animationsfigur. Designguide, Version 1.0 VIKTOR Viborgs animationsfigur Designguide, Version 1.0 BAGGRUND I forbindelse med animationsstrategien og Viborg Kommunes strategiske satsning på animation, har Viborg Kommune fået udviklet en tegnet

Læs mere

Læringscentre i Faxe kommune

Læringscentre i Faxe kommune Læringscentre i Faxe kommune Forord Faxe Kommune er på vej. Gennem de seneste 10-15 år har udviklingen i læremidler ændret sig markant, fra kun at bestå af stort set analoge til at omfatte mange digitale.

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

KULTURENS BØRN. Kreative børn 2016-17

KULTURENS BØRN. Kreative børn 2016-17 KULTURENS BØRN Kreative børn 2016-17 Intro Kære skoler Kulturinstitutionerne, Ungdomsskolen, Børnekulturkonsulenten og Uddannelseshuset arbejder sammen om at styrke samarbejdet og formidlingen af kulturtilbud

Læs mere

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017 Åben skole s tilbud til skolerne 2016/2017 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og

Læs mere

SKOLER PÅ NYE MÅDER LÆRINGSMILJØER FIRE BUD PÅ FREMTIDENS

SKOLER PÅ NYE MÅDER LÆRINGSMILJØER FIRE BUD PÅ FREMTIDENS SKOLER PÅ NYE MÅDER FIRE BUD PÅ FREMTIDENS LÆRINGSMILJØER FIRE BUD PÅ FREMTIDENS LÆRINGSMILJØER Man lærer bedst, når man er inspireret. Men kan man blive inspireret i en nedslidt skole med ensformige

Læs mere

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15

Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15 Kultur- og fritidspolitik Handlinger 2016 14.12.15 Kultur- og fritidspolitikken 2013-2016 for Norddjurs Kommune blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 21. august 2012. Politikken skal revideres i 2016,

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

Trædesten. Aarhus 2017 s mest ambitiøse børnekulturprojekt

Trædesten. Aarhus 2017 s mest ambitiøse børnekulturprojekt Trædesten Aarhus 2017 s mest ambitiøse børnekulturprojekt Citat fra 2017 ansøgningen borgerinddragelse af næste generation en mulighed for at tilføre det daglige arbejde ny energi et tværæstetisk projekt,

Læs mere

Oplev Vækst. Program for Kick-Off af Oplev Vækst 22. Oktober 2013

Oplev Vækst. Program for Kick-Off af Oplev Vækst 22. Oktober 2013 Program for Kick-Off af Oplev Vækst 22. Oktober 2013 ULLA TOFTE PROGRAM Cand. mag. i historie, debattør, skribent. Derudover er Ulla medlem af Det Kongelige Teaters bestyrelse, medlem af bestyrelsen for

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner.

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. Punkt 3. Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. 2014-23316. Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering, regnskaber og beretninger

Læs mere

Unges brug og ikke-brug af museer. Statens Museum for Kunst 2012 Center for Museologi, Aarhus Universitet Damvad A/S

Unges brug og ikke-brug af museer. Statens Museum for Kunst 2012 Center for Museologi, Aarhus Universitet Damvad A/S Unges brug og ikke-brug af museer Statens Museum for Kunst 2012 Center for Museologi, Aarhus Universitet Damvad A/S Hvorfor er der såmeget fokus i dansk kulturpolitik påden sværeste gruppe af museumsbrugere?

Læs mere

Eventens anatomi. Et 360 blik på event som strategi og i praksis. Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut

Eventens anatomi. Et 360 blik på event som strategi og i praksis. Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut Eventens anatomi Et 360 blik på event som strategi og i praksis Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut Michael Radmer Johannisson Seniorrådgiver i Seismonaut

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014

F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 Kvalitet i dagplejen 2014 Kvalitet i dagplejen 2014 Vi indleder årets

Læs mere

Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens

Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens Formål: Producere animationsfilm til biblioteket. Samarbejdspartnere: Animationsskolen i Viborg samt studerende primært

Læs mere

Kulturplan 2009-2010

Kulturplan 2009-2010 Kulturplan 2009-2010 Kulturplan Vision: Vi ønsker et bredt, rigt, varieret og kvalitetspræget kulturliv, dels baseret på de faste kulturelle institutioner, dels på det folkelige engagement både som aktører

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. september 2013 Vedrørende. Innovation i folkeskolen

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. september 2013 Vedrørende. Innovation i folkeskolen Resultatkontrakt Opfølgning pr. 1. september 2013 Vedrørende Innovation i folkeskolen 16. september 2011 31. august 2014 Journalnummer: 1337622811 Kontraktens parter : Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling

Læs mere

Foto: Martin Gustavo, Medieskolerne. 17. maj - 5. juni 2013 www.fotodage.dk

Foto: Martin Gustavo, Medieskolerne. 17. maj - 5. juni 2013 www.fotodage.dk Foto: Martin Gustavo, Medieskolerne 17. maj - 5. juni 2013 www.fotodage.dk Foto: Klaus Dreyer, Medieskolerne INVITATION Du inviteres til tre uger, hvor FOTODAGE VIBORG byder på Årets Pressefoto på Viborg

Læs mere

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Bibliotekspolitik 2011-2014 for Hjørring Kommune Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Når 1,3 mio. danskere har svage læse- og regnefærdigheder, og når ca. 2 mio. ikke har

Læs mere

Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune

Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune Information om udviklingsprojektet på Østre skole i Grenaa Norddjurs Kommune Mobil læring i autentiske rum understøttet af mobiler, ipads og andre tablets Projektet sætter fokus på læring i autentiske

Læs mere

AUTISME OG ANIMATION Animationslæring på Krabbeshus Heldagsskole

AUTISME OG ANIMATION Animationslæring på Krabbeshus Heldagsskole AUTISME OG ANIMATION Animationslæring på Krabbeshus Heldagsskole Af Hanne Pedersen, animator Vi havde en ide om at animationsmediet ville være et godt medie for autistisk udfordrede børn at udtrykke sig

Læs mere

B A R N E T S K U F F E R T

B A R N E T S K U F F E R T BARNETS kuffert BARNETS KUFFERT Kom godt i gang Før I går i gang med at arbejde med dokumentationsmetoderne, er det vigtigt, at I læser folderen Kom godt i gang med værktøjskassen. I folderen gives en

Læs mere

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring et b a k s m le d e m Om EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse

Læs mere

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking

-Dag 2010. 3. juni kl. 9.00-15.00. inspiration & networking -Dag 2010 3. juni kl. 9.00-15.00 inspiration & networking I-Dag 2010: Invitation IntraNote inviterer alle kunder til I-Dag 2010 Torsdag den 3. juni i Odense På I-Dag vil vi inspirere, inddrage, lytte,

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

U = Ungdomsuddannelser, F = Folkeskoler, B = Børnehaver, A = Andet

U = Ungdomsuddannelser, F = Folkeskoler, B = Børnehaver, A = Andet U = Ungdomsuddannelser, F = Folkeskoler, B = Børnehaver, A = Andet 16. Sci.-koo. møde (P) Aktivitet 17: Planlægge og evaluere det grønne fingeraftryk. 20.-27. Netværksbesøg (U) Aktivitet 1: Besøg der har

Læs mere

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Indhold UCL og partnerskaber................................side 3 Etablering og vedligeholdelse..........................side

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

Klubberne i skolereformen

Klubberne i skolereformen Klubberne i skolereformen Børn Kultur og Velfærd Albertslund Kommune Klubadministrationen Hedemarksvej 16 2620 Albertslund Inspirationspjece T 20 47 90 48 SIDE 2 Klubberne i Albertslund ønsker med denne

Læs mere

Danish Entrepreneurship Award

Danish Entrepreneurship Award Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Guide og bedømmelseskriterier Danish Entrepreneurship Award - Videopitchkonkurrencen Er jeres team med i Idékonkurrencen til Danish Entrepreneurship

Læs mere

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov Events Oplevelser, fællesskab og sjov RETRO Nørrebro nonprofit café I vores nonprofit café får du unikke, kreative oplevelser i lokaler som er evigt hyggelige og i konstant forandring. Du mødes af glade

Læs mere

Frivilligrådets mærkesager 2015-16

Frivilligrådets mærkesager 2015-16 Frivilligrådets mærkesager 2015-16 September 2015 FÆLLESSKAB OG DELTAGELSE GIVER ET BEDRE SAMFUND OG BEDRE VELFÆRD Forord Frivilligrådet mener, at vi i dagens Danmark har taget de første og spæde skridt

Læs mere

Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015

Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015 Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER Bibliotekets stand ved Højskoledagen for ældre Forsidefoto: Carl nielsens fødseldag fejres med elever fra Musikskolen Horsens

Læs mere

STRATEGI FOR DANMARKS DIGITALE VISUELLE INDUSTRI

STRATEGI FOR DANMARKS DIGITALE VISUELLE INDUSTRI STRATEGI FOR DANMARKS DIGITALE VISUELLE INDUSTRI FRA EN VERDEN I TEKST TIL EN VERDEN I BILLEDER Danmarks digitale visuelle producenter inden for animation, film, spil, tv og XR samles i én erhvervsalliance,

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog Forår/sommer 2016 Velkommen til Recoveryskolen Hvad? Recovery handler om, at man kan komme sig helt eller delvist fra psykisk sygdom. Recovery handler

Læs mere

Salaam Filmfestival. Projektbeskrivelse for 2011-12

Salaam Filmfestival. Projektbeskrivelse for 2011-12 Salaam Filmfestival Projektbeskrivelse for 2011-12 Salaam Filmfestival er en landsdækkende, flerkulturel filmfestival for skoler og ungdomsuddannelser. Vi rejser rundt med film og oplæg for skoler og ungdomsuddannelser.

Læs mere

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Uddybelse af idéer: Nobelprisen i litteratur - Et seminar om litterær kvalitet De fleste læsere kan fornemme, genkende og identificere litterær

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST & Kulturregion Midt- og Vestsjælland ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED VISUELLE UDTRYKSFORMER? Kulturregion Midt- og Vestsjælland, som består af 8 kommuner,

Læs mere

14. Danske Barbershop Festival

14. Danske Barbershop Festival Dansk Barbershopforening indbyder vokalgrupper og kor til 14. Danske Barbershop Festival Barbershop og Showsang Lørdag-søndag den 24.-25. marts 2007 i Hillerød Fællesbillede 2006 Mød de mange talentfulde

Læs mere

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune

Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune 1 Mål og principper for den gode overgang i Aalborg Kommune Indledning Med disse mål og principper for den gode overgang fra børnehave til skole ønsker vi at skabe et værdisæt bestående af Fællesskaber,

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

Kreativt Kompetencecenter 2015/16

Kreativt Kompetencecenter 2015/16 Kreativt Kompetencecenter 2015/16 Vi vil på Den Kreative Skole etablere et Kreativt Kompetencecenter med kursustilbud for folkeskolelærere sideløbende med vores efteruddannelsestilbud til pædagoger og

Læs mere