Organisatorisk Nyhedsbrev.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Organisatorisk Nyhedsbrev."

Transkript

1 Organisatorisk Nyhedsbrev. nr Så er der kongres! Den kommende uge står i kongressens tegn. Mere end 1000 socialdemokrater mødes i Ålborg for at diskutere politik og organisation. Jeg tror, det bliver fire spændende dage i Ålborg. Først og fremmest skal vi markere, at vi er klar til at brydes med de borgerlige i den kommende valgkamp. Derudover skal vi vedtage et nyt og moderne principprogram, og endelig skal kongressen behandle et nyt sæt love, som ruster vores organisation bedre til fremtiden. Det er også på kongressen, man møder gamle venner, hygger sig - og deltager i den politiske debat fra talerstolen. Det er på kongressen, man får gode ideer til aktiviteter og valgkampe. Og når vi går fra kongressen er vi (som regel) lidt gladere for at være socialdemokrater. God kongres. Jens Christiansen Partisekretær Tusindfryd Her i efteråret sætter vi fokus på partiets forslag om at give børnefamilierne bedre vilkår i hverdagen. Du kan læse mere om kampagnen på side 4, 5 og 6 her i nyhedsbrevet,hvor der bl.a. er lokal inspiration fra aktiviteter i Skælskør. IT-udfordringer Som de fleste har opdaget, er partiet ved at få en ny it-platform. Det betyder desværre, at vi i øjeblikket kan have lidt længere ekspeditionstid på visse sager på partikontoret - bl.a. medlemslister. Vi beklager og glæder os til, at det nye system er på plads. Du kan læse mere om det nye it-system på side 3 her i nyhedsbrevet. Sammen om fremtiden I denne og næste uge vil man i hhv. HT-området og i de fleste danske storbyer kunne se store røde plakater med vores A-logo og vores nye slogan, som lanceres på kongressen: Sammen om fremtiden. Kampagnen er en kongreskampagne, som skal hjælpe os med at opbygge kendskab til vores røde farve, vores valglogo og det nye slogan. Kampagnen løber op til kongressen og er på den måde en optakt til de mange aktiviteter, der vil foregå her under paraplyen sammen om fremtiden. På side 2 her i nyhedsbrevet kan du læse mere om baggrunden for, hvorfor vi har valgt netop dette slogan og hvilke værdier, det symboliserer for socialdemokraterne.

2 Mere end bare ord... Sammen om fremtiden er mere end bare ord. Sloganet viser, at vi i Socialdemokratiet vil stå sammen om de udfordringer, der venter os. Vi skal skabe nye job, når gamle forsvinder til andre lande. Vi skal ruste vores børn til fremtidens krav. Vi skal fremtidssikre finansieringen af vores velfærd. Og vi skal huske at sikre et godt miljø, også til de næste generationer. Socialdemokraterne har altid troet på, at vi klarer udfordringer bedre sammen end alene. Det tror vi stadig på. Sammen om fremtiden er en ny og mere moderne måde at sige solidaritet på. Den borgerlige regering vil overlade mere til den enkelte kunde i butikken Danmark: De vil have os til at tegne private sygeforsikringer, de vil have, at vi selv skal forsikre os mod arbejdsløshed, og de vil have at den enkeltes glæde ved et hus i strandkanten, skal gå foran vores fælles ret til naturen. Vi vil en anden vej. Hvis du bliver ramt af arbejdsløshed eller sygdom, skal vi have et system, der træder til og hjælper uanset om du har haft råd til en forsikring eller ej. Vi vil værne om den natur, vi har tilbage i Danmark, for at sikre, at den også findes til glæde for de næste generationer. Vi skal turde gøre det rigtige, også selv om det kan være svært. For det er gennem vores stærke fællesskab, vi har skabt et af verdens bedste samfund. Og det er ved at være sammen om fremtiden, vi skaber morgendagens Danmark. Så spørgsmålet til vælgerne er vel egentligt ganske simpelt: Vil vi være borgere i samfundet Danmark eller vil vi være kunder i butikken Danmark? I Socialdemokratiet står vi sammen om fremtiden. Nyt S-udstyr Partibutikken har fået to nye varer på hylderne, som kan hjælpe os med at vinde næste valg. En flot rød mulepose med vores rose er et miljørigtigt alternativ til plastikposerne,og samtidigt en god måde at gøre reklame for partiet, når turen går ned til det lokale supermarked. Muleposen er lavet i en stærk bomuldskvalitet og koster 20 kr./stk. Hvis der samtidigt skal være styr på nøglerne, så er partiets nye "key hanger" måske en mulighed? Nøglesnoren er lysegrå med vores valgkampslogo. Nøglesnoren koster 5 kroner. Alle partivarer kan bestilles på partikontoret på telefon eller via til forsendelsen@socdem.dk Partikontoret flytter til Aalborg For at bygge kongressen op flytter partikontoret til Aalborg tirsdag den 7. september. Det betyder, at man skal ringe til Aalborg for at få fat i partikontoret. Numrene til kongressens sekretariat er: telefon: telefax: Sekretariatet har følgende åbningstider fra den 14. september til den 15. september: tirsdag - lørdag: søndag: Fredag skal kan man ringe på:

3 En ny platform af Kim Larsen, IT-ansvarlig Det nye IT-system (S-Dialog.dk) er gået i luften i en minimalistisk version for brugerne af NET-DiAlog. Hen over efteråret bliver systemet udbygget og i den forbindelse kommer foreningernes hjemmesider med på S- Dialog.dk, således at lokale webredaktører og webmastere kan oprette og vedligeholde egne hjemmesider. 2 Alle partiforeninger, kredse, fællesvirksomheder og amter vil automatisk få en hjemmeside (visit kort) hvoraf der vil fremgå en række stamoplysninger, som fx hvem der er formand og kasser o.l. Vælger foreningen at aktivere sin hjemmeside, vil der blive udpeget en webmaster (som udgangspunkt formanden), der så online kan udpege de medlemmer, der får ansvaret for at vedligeholde foreningens side. Til hjemmesiden knyttes et webbaseret redigeringssystem (CMS), der gør det muligt at redigere hjemmesiden uden kendskab til programmering af hjemmesider. Det betyder, at man lokalt selv kan oprette nye menupunkter, ligge aktivitetskalender, artikler, debatter (åbne samt lukkede), nyheder (med tilknyttet abonnementlister) og billeder m.m. op på siden. Det vil endvidere blive muligt for de lokale hjemmesider at abonnere på udvalgte elementer fra den centrale hjemmeside, som så automatisk vil opdatere de lokale sider med de valgte elementer. Da dette nye system bliver integreret med det kommende nye medlemssystem, vil der også blive mulighed for at give medlemmerne adgang til en række selvbetjeningsfunktioner. Rettelser af -adresser, telefonnumre, vil kunne foretages af det enkelte medlem online og vil automatisk opdatere det centrale medlemssystem. Det vil blive muligt at tilmelde sig en række interesseområder (miljø, arbejdsmarked, uddannelse, EU, m.m. - de enkelte områder er endnu ikke fastlagt), hvorefter man så vil kunne modtage relevant materiale i relation til de valgte interesseområder. Der vil i forbindelse med udrulningen blive afholdt en række informationsmøder i samarbejde med amterne rundt omkring i landet. Den foreløbige plan ser således ud: København, Frederiksberg og Københavns amt (6. oktober) Frederiksborg og Roskilde amter (7. oktober) Vestsjællands amt (13. oktober) Storstrøms amt (14. oktober) Bornholms amt (3. november) Fyns, Sønderjyllands og Vejle amter (10. november) Ribe og Ringkøbing amter (11. november) Århus og Viborg amter (17. november) Nordjyllands amt (18. november)

4 Pasning for en tusse Danmark har nu fået en familieminister. Henriette Kjær skal søge at forbedre forholdene for landets familier. Første skridt har været at udlove et større millionbeløb, sådan at alle landets kommuner får pasningsgaranti. Regeringen glemmer imidlertid at fortælle, at de har sparet næsten 1 milliard på området siden de kom til. Derfor er der endnu engang tale om ren symbolpolitik fra regeringens side. Socialdemokraterne har en langt bedre familiepolitik end regeringen. Det skal vi have kommunikeret ud til danskerne. Hvorfor skal det for eksempel koste så meget at få passet sine børn? Gennemsnitstaksten for daginstitutioner er i dag al for dyr. Mange forældre oplever, at de skal tjene mere og mere for at kunne betale pasning. Og det tager tid væk fra samværet med børnene. Under VK-regeringen er det blevet dyrere at få passet sine børn - og samtidig er kvaliteten faldet. Socialdemokraterne har derfor lavet en ny børnepasningspolitik, hvor hovedkravet er, at det højest må koste 1000 kr. om måneden at få passet sit barn. Det vil give børnefamilierne mere luft i økonomien, og samtidig skal det kunne betale sig at arbejde, selvom man har små børn. Vi tror på værdien af offentlig børnepasning ligesom flertallet af børnefamilier. Pasning i en daginstitution giver børnene gode muligheder for i fællesskab med andre børn at udvikle sociale kompetencer. Efterårsindsats Det ved vi, at danskerne er enige med os i. Derfor søsætter vi i september og oktober en efterårsindsats, der skal fortælle om vores forslag om maxtakst på 1000 kr. Alle partiforeninger og kredse modtog i sidste uge et brev og en folder om vores indsats, som vi kalder pasning for en tusse. Mange partiforeninger har allerede bestilt materiale til at gå på gaden. I samarbejde med de lokale partiforeninger og DUI-Leg og Virke vil Socialdemokraternes formand Mogens Lykketoft og vores næstformand Lotte Bundsgaard afholde tre aktivitetsdage, hvor der vil være en lang række aktiviteter for børn og voksne. Aktiviteterne afholdes den 11.9 i Aalborg, den 25.9 i København den 2.10 i Odense Hvis du vil vide mere om aktivitetsdagene kan du gå ind på den tilhørende hjemmeside fra d. 11. september. Her kan man også læse mere om politikken bag forslaget, få styr på, hvor meget familierne vil spare på Socialdemokraternes forslag og læse historier om, hvordan andre familier klarer deres hverdag med børnepasning, arbejde og tid til alt

5 det sjove. Man kan også teste sig selv og finde ud af, hvilken forældretype man er. Til børnene er der et memory-spil med søde illustrationer. Gå ind og læs om pasning for en tusse på Her kan man også bestille eller downloade folderen Tusindfryd med sjove klistermærker til de mindste. Mangler ideen til en aktivitet, tøv ikke med at ringe ind til Morten Nielsen på partikontoret på Tre aktivitetsdage Tre lørdage i efteråret går Mogens Lykketoft og Lotte Bundsgaard på gaden for at tale familiepolitik med danskerne. I samarbejde med partiforeningerne og DUI-Leg og Virke har vi arrangeret aktiviteter for at fortælle om vores bud på en god familiepolitik. Det konkrete budskab er, at det maksimalt må koste 1000 kr. om måneden at få passet sine børn. Sådan at den enkelte børnefamilie får mere tid og råd til at være sammen med børnene. På kan du fra 11/9 læse mere om aktivitetsdagene og den politiske baggrund for forslaget. Men er du allerede nysgerrig, kan du læse mere på side 4-5

6 Skælskør sætter fokus på en aktiv Børn- og Ungepolitik af Bjarne Olsen, Skælskør Partiforening I februar måned 2004 vedtog et enigt Byråd en børn- og ungepolitik med mange flotte visioner. Visioner er drømme, men de siger ikke noget om, hvordan disse drømme. Inspireret af den nye Børn- og Ungepolitik samt den meget debat i medierne om børn og unges adfærd og grove sprog, herunder advarsler fra flere forskellige fagpersoner, nedsatte Socialdemokraternes partiforenings bestyrelse nedsatte en arbejdsgruppe, der havde til formål at skabe debat blandt alle borgere - ikke kun fagfolk, lærere og pædagoger - for at udarbejde konkret handlingsplan med forslag til, hvordan der gennem børn- og unges hverdag kan skabes den røde tråd, d.v.s. at de bliver mødt med de samme krav og normer, uanset om de er hjemme hos forældrene, går i vuggestue, dagpleje, børnehave, skole eller fritidsforanstaltning. Ud fra formålet blev der opstillet en handlingsplan, der punktvis ser sådan ud: Kontakt med den lokale presse for at skabe opmærksomhed om projektet. Udfærdigelse af læserbreve (over ca. 14 dage) om konkrete temaer - f.eks. kommunikation/sprog, voksne som rollemodel, gensidig respekt og forståelse m.v. - skrevet i en sober, men lidt provokerende tone for at skabe debatten - alle med henvisning til tid og sted for kommende aktiviteter. Brug af vores lokalradio, Radio Solskin, med debatprogram (2 timer), hvor lytterne kan ringe ind og debattere eller stille konkrete forslag til, hvad Børn- og Ungepolitikken bør indeholde. Gadeaktivitet uddeling af folder med 10 spørgsmål - og vind 3 flasker vin - Snakke med folk på gaden - og uddele Tusindfryd -folderen Et medlemsmøde, hvor der er indbudt gæstetaler, en lokal anerkendt psykolog, til at komme med et oplæg om børn- og unges psykologisk udvikling og nødvendige rammer herfor - efterfulgt af workshop, hvor man arbejder med udvalgte problemstillinger. Et offentligt debatmøde, som i skrivende stund ikke er færdigplanlagt. Ideen er dog, at der skal inviteres politikere, personale fra daginstitutioner, skoler samt fritidsforeninger - samt evt. en gæstetaler. Hele forløbet - fra læserbreve til det offentlige - møde har et forløb på ca. 2 mdr. for at fastholde interessen. Planen er, at forløbet skal munde ud i en rapport, der kommer med konkrete anbefalinger, som så skal behandles politisk med inddragelse af de forskellige aktører, institutioner, skoler, forældrebestyrelser, Børn- og Ungeafdeling o.s.v.. Det er dog vores opfattelse, at det i sidste ende er et politisk ansvar, at børn og unge får de bedste trivsels- og udviklingsbetingelser, og at det offentlige, i tæt samarbejde med forældrene, i højere grad må involvere sig i opdragelsen, specielt set ud fra, at mange børn tilbringer flere af deres vågne timer udenfor end i hjemmet.

7 [ ved Nyt fra International Afdeling august 2004 Anne Sofie Allarp, International konsulent Formanden besøger Kina og Mongoliet Fra 15. til 31.juli besøgte Mogens Lykketoft og Mette Holm Kina og Mongoliet. Under første del af besøget i Beijing var der besøgsprogram for Mogens Lykketoft og Mette Holm på invitation af det officielle Kina. Programmet inkluderede møder med bl.a. Li Chungchan, der er en af de 9 øverste ledere i toppen af Kinas kommunistiske parti og andre meget kompetente folk fra den internationale afdeling i partiet. Desuden mødtes Mogens med viceudenrigsministeren for Europa- og FN-anliggender, en næstleder af plankommissionen, samt eksperter i Kinas Akademi for Socialvidenskab. Han var også på skole- og landbrugsbesøg i provinsbyen Xinglong nordøst for Beijing. Undervejs i samtalerne berørte de danske gæster mange temaer vedrørende Kinas udvikling, herunder kritik af menneskerettighedssituationen og den kinesiske regerings krigeriske tale i Taiwan-spørgsmålet, men viste også stor interesse for landets vældige økonomiske og sociale forandringer. Både det danske socialdemokrati og det kinesiske kommunistparti udtrykte interesse i fortsat meningsudveksling. De danske gæster var hele turen ledsaget af dét mongolske ægtepar, der er drivkraften i dansk-mongolsk selskabs DANIDA-støttede sociale projekter,- bl.a. for gadebørnene i hovedstaden. Mette Holm og Mogens Lykketoft under besøget i Kina Der var også lejlighed til at møde Mongoliets statsminister Enhkbayar i det store regeringspalads fra kommunisttiden på den centrale plads i Ulaanbaatar. Enhkbayar tilhører MPRP, der er efterfølgeren for det gamle kommunistparti, der nu definerer sig som socialdemokratisk og er blevet optaget i Socialistisk Internationale. Mongoliet har siden 1990 haft et demokrati, der stadig tager sine børneskridt. Der var valg i sommer, og det endte næsten uafgjort mellem det nuværende regeringsparti og oppositionen. Der forhandles om en bred koalitionsregering. Du kan læse mere om MPRP på: Besøget i Mongoliet indebar både få dage i hovedstaden Ulaanbaatar og flere dage ud over stepperne med den dramatiske natur, de titusinder af heste, får og geder og de runde filttelte (geer), der er bolig for de fleste mennesker udenfor byerne i det enorme og meget tyndt befolkede land.

8 SAMAK nyt Nordiske formænd på Island Svenske Göran Persson, norske Jens Stoltenberg og danske Mogens Lykketoft var med, da SAMAK holdt formandsmøde på Island. Den august mødtes repræsentanter fra socialdemokraterne og LO erne i Norden. Det skete på øen Videy i Reykjavik Fjord. Dagsordenen handlede om den politiske udvikling i de nordiske lande; hvilke sager som optager nordiske vælgere, og hvordan vælgerne påvirkes af mediernes dagsorden. For arbejderbevægelsen er udfordringen, at i disse år er velfærdssamfundets indretning på vælgernes dagsorden, samtidig med at enkeltsager og nye politiske spørgsmål spiller en stadig større rolle. Nogle af formændene for partierne og LO erne i Norden. Fra venstre mod højre: Jens Stoltenberg, Det Norske Arbeiderparti, Gretar Thorsteinsson, ASI-Islandsk LO, Ôssur Skarphendinsson, Samfylkingin/Island, Göran Persson, de svenske socialdemokrater og formand for SAMAK, Kristjan Magnussen, socialdemokraterne på Færøerne, Barbro Sundback, sosserne på Åland og Mogens Lykketoft. Formændene besluttede, at SAMAK i den kommende tid skal beskæftige sig med mulighederne for at undgå skattekonkurrence mellem de nordiske lande og inden for EU. Erfaringerne med den konkrete indretning af velfærdsydelserne skal også diskuteres. Island og Norge står udenfor EU, men både Jens Stoltenberg fra Norge og Ôssur Skarphendinsson fra Island sagde, at socialdemokraterne i de to lande ønsker EUmedlemskab for deres lande. Spørgsmålet er dog, hvornår det er passende, at islændinge og nordmænd tager den endelige beslutning. I forlængelse af mødet vil socialdemokraterne i de to lande samarbejde om dette vigtige spørgsmål. Du kan læse mere om formandsmødet på

9 Udtalelse fra formandsmødet: Retfærdighed og tryghed har altid været udgangspunktet for socialdemokraterne og fagbevægelsen. Resultatet er, at de nordiske lande er i international front, når det gælder økonomisk udvikling og den enkelte medborgers mulighed for uddannelse og omsorg. Globaliseringen og friere international handel er en fordel for vore lande, men det fører samtidig til en omstilling i den enkelte medborgers hverdag. Gamle jobs forsvinder, og nye jobs etableres. Mere end nogensinde er uddannelse af stor betydning for den enkelte medborger og for samfundets udvikling. Trygge mennesker vover forandring. Derfor har vi brug for bedre velfærd og stærkere solidaritet i en verden i forandring. Det er den enkelte borgers garanti for frihed og mulighederne for at forme sit eget liv. Jo flere nordiske medborgere, der bliver på arbejdsmarkedet i flere år, jo bedre muligheder er der for finansieringen af fremtidens velfærd. Derfor har arbejdsmarkedets parter et særligt ansvar for at virksomhederne værdsætter de erfaringer og de ressourcer, som findes blandt de medborgere, som allerede har tilbragt mange år på arbejdsmarkedet. Et udviklende arbejdsliv skal også være et tilbud til medborgere over 55 år. Det er videre en særlig udfordring at sikre medborgere af anden etnisk baggrund en god grunduddannelse og muligheder for at yde en indsats på arbejdsmarkedet på samme vilkår som andre medborgere. For den nordiske arbejderbevægelse er der ikke nogen modsætning mellem udviklingen af den nordiske model og de nordiske landes deltagelse i det europæiske samarbejde. Et stadig stærkere europæisk samarbejde er forudsætningen for en stabil økonomisk udvikling, og dermed er det forudsætningen for udviklingen af vor velfærd. Ikke mindst når det gælder beskæftigelsen er det europæiske samarbejde af stor betydning. Samtidig vil vi understrege, at en uhensigtsmæssig konkurrence på stadig lavere skat mellem vore lande og mellem EU-landene kan mindske muligheden for at finansiere fremtidens velfærd. Derfor bør det nordiske samarbejde og EU-samarbejdet forhindre en sådan illoyal konkurrence. Det nye Europa indebærer en større bevægelighed på arbejdsmarkedet. Dette giver større muligheder. Samtidig er det nødvendigt at slå fast, at den nordiske arbejderbevægelse aldrig kommer til at gå på kompromis med løn, arbejdsmiljø og faglige rettigheder. Social dumping kan ikke accepteres. Den nordiske arbejderbevægelse ser frem til, at alle nordiske lande på et passende tidspunkt bliver medlem af EU. I lyset af vigtigheden af forvaltningen af fiskeressourcer kan der for eksempel ses nærmere på muligheden for at etablere regionale fiskerizoner i Nordatlanten, hvor forvaltningen af fiskeriressourcerne sker i overensstemmelse med EUs subsidiaritetsprincip. Den nordiske arbejderbevægelse vil i de kommende år styrke vort samarbejde omkring den nødvendige udvikling af velfærden og et trygt og retfærdigt arbejdsmarked.vi vil også udvikle det nordiske samarbejdes placering i en europæisk sammenhæng. Det vil blandt andet indebære fokus på det vest-nordiske samarbejde og Østersø-samarbejdet.

10 Aktiekampagne Næste HB-møde Salget af velfærdsaktier på hjemmesiden bliver stadig solgt i stor stil. Indtil videre er der blevet solgt for mere end kroner. Pengene der kommer ind, skal bruges i den kommende valgkamp. Selvom aktierne ikke er rigtige værdipapirer, er der mange, der gerne vil støtte partiet og investere i et bedre velfærdssamfund. Det næste møde i partiets Hovedbestyrelse afholdes i forbindelse med kongressen, nemlig den 8. september 2004 i Ålborg. Ugens Aktieholder - bliv en del af succesen På Socialdemokraternes hjemmeside kan du som noget nyt opleve Ugens aktieholder. Aktionærer fra hele landet fortæller her, hvorfor de har støttet Socialdemokraterne og købt velfærdsaktier. Vi er interesserede i at høre, hvad folk mener, og hvorfor de gerne vil investere i et bedre velfærdssamfund. Er du aktieholder, og har lyst til at give din mening tilkende og figurere på hjemmesiden, så skriv til os på soc_webred@net.dialog.dk. Du skal blot svare på, hvorfor du har valgt at købe aktier i Socialdemokraterne og sende et vellignende billede med af dig selv. Hvis du endnu ikke er aktieholder, kan du stadig nå det ved at gå ind på hjemmesiden. Du kan købe aktier for 50,- stykket og investere i job, forskning, folkeskole, ældrepleje, sundhed, miljø, børnepasning eller velfærd generelt. I skrivende stund har vi samlet omkring kr. ind til Socialdemokraternes valgkamp.

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup Terndrupcentrets torv var næsten ikke stort nok, så mange var mødt frem, da formanden for LO Rebild, Allan Busk, bød velkommen til de mange fremmødte. Men der

Læs mere

Socialdemokraternes digitale netværk. S-dialog

Socialdemokraternes digitale netværk. S-dialog Socialdemokraternes digitale netværk S-dialog Manual for S-dialog 1. Intro om S-dialog Socialdemokraternes digitale netværk 3 - Sådan logger du på S-dialog 4 - Ny bruger? 5 2. Medlemsportalen 7 - Medlemsdebat

Læs mere

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ********************************

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** Sagsnr. 07-01-00-173 Ref. RNØ/jtj Den 10. januar 2001 Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** I

Læs mere

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev april 2016

Hasle Møllevangen Nyhedsbrev april 2016 Kære medlem Dette er tredje gang, vi udsender partiforeningens nyhedsbrev. Vi håber, at brevet kan være med til at styrke kontakten mellem medlemmerne og foreningen. På de næste sider kan du læse om, hvad

Læs mere

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller kinesisk ordsprog EU og arbejdsmarkedet Ole Christensen, socialdemokratisk europaparlamentariker, medlem af Parlamentets

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) +HOOH7KRUQLQJ6FKPLGWVWDOHWLO/2 6NRQJUHVGHQRNWREHU (Det talte ord gælder) Kære kongres Tak fordi jeg måtte lægge vejen forbi jer i dag. Det er en af de aftaler, jeg virkelig har glædet mig til. Både før

Læs mere

Tag på markeder med PØ

Tag på markeder med PØ Tag på markeder med PØ Markedstid er festtid! Lokale høst-, og havemarkeder, grønne-, mad-, og demokratifestivaler byder op til samtale, smagsoplevelser og inspiration. Det er der, hvor have- og økologifolket

Læs mere

OK-håndbogen. Inspiration og overblik til dig, der er tillidsrepræsentant eller ansat i en fagforening eller LO-sektion

OK-håndbogen. Inspiration og overblik til dig, der er tillidsrepræsentant eller ansat i en fagforening eller LO-sektion OK-håndbogen Inspiration og overblik til dig, der er tillidsrepræsentant eller ansat i en fagforening eller LO-sektion OK-indsatsen Oplysning om overenskomster 2011-2015 Det er os med overenskomster og

Læs mere

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti 1 Cristian Juhl, Enhedslisten 1. maj 2012 Første maj er arbejdernes INTERNATIONALE dag Den nyliberale bølge, der hærger verden, betyder: At færre står i fagforening At der bliver større forskel på rig

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Der blev endvidere nedfældet i kontrakten at vi arbejder med målene:

Der blev endvidere nedfældet i kontrakten at vi arbejder med målene: Værdier i Institution Hunderup, bearbejdet i Ådalen. Sammenhæng: Vi har siden september 2006 arbejdet med udgangspunkt i Den Gode Historie for at finde frem til et fælles værdigrundlag i institutionen.

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os.

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Kim Simonsen tale 1. maj Det talte ord gælder. I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Men måske skulle vi ikke kun kalde det en kampdag. Måske skal vi også

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN 04/11 2013 NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN INDHOLD: Nyt nyhedsbrev fra LO Hovedstaden... 2 Regeringen vil styrke kontrolindsatsen mod social dumping... 3 Hvad vil din borgmesterkandidat gøre ved social

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

Læs mere. Hvad gør en folketingskandidats

Læs mere. Hvad gør en folketingskandidats 1. marts 2012 Radikale Venstres Uffe Elbæk har haft et mål, lige siden han satte sig i kulturministerstolen i oktober 2011: at bidrage til, at kunsten og kulturen bliver sat afgørende på det samfundsmæssige

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Tak for ordet. Og endnu engang tak til Allinge og Bornholm for at stable dette fantastiske folkemøde på benene. Det er nu fjerde

Læs mere

Valgnyt - valgkamp 2005

Valgnyt - valgkamp 2005 Valgnyt - valgkamp 2005 Kampen om tvivlerne nr. 1 2005 Valgkampen raser. 25% af vælgerne er i tvivl om, hvor krydset skal sættes. Det betyder, at mange danskere skal overbevises om, at Socialdemokraterne

Læs mere

HK-KLUBBEN. Er du blandt de langtidsfriske? Regionshuset - Sjælland Blad no. 1-2014 INDHOLD. Langtidsfrisk? Læs side 2

HK-KLUBBEN. Er du blandt de langtidsfriske? Regionshuset - Sjælland Blad no. 1-2014 INDHOLD. Langtidsfrisk? Læs side 2 Foto: Finn John Carlsson HK-KLUBBEN Regionshuset - Sjælland Blad no. 1-2014 INDHOLD Langtidsfrisk? Læs side 2 Er du en del af fællesskabet Håber på ny MED-aftale Husk din fødselsdag Elever på besøg Brittas

Læs mere

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes.

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. PDMWDOH 7LQH$XUYLJ+XJJHQEHUJHU ) OOHGSDUNHQ (Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. I dag bliver vi rost fra alle sider for vores fleksible arbejdsmarked og vores sociale

Læs mere

Landsmødet den 11. og 12. september 2010. 1. september 2010

Landsmødet den 11. og 12. september 2010. 1. september 2010 1. september 2010 Der bliver omdelt over en kvart million foldere. Der hænger plakater over alt i landet. Margrethe Vestager optræder med videoer på landets største nyhedssites. Og pressen fortæller lystigt

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf.

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf. Juli 2015 / side 1 af 5 På vej mod ny hovedorganisation Følgende notat baseret på informationer, kommentarer og spørgsmål til Bente Sorgenfrey, formand for FTF, og Kent Petersen, næstformand for FTF og

Læs mere

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå.

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå. Kære venner! For halvandet år siden det var dengang Lars Løkke var statsminister - modtog jeg et brev fra nogle murersvende. De prøvede at komme i kontakt med nogen inde på Christiansborg. De var dødtrætte

Læs mere

Monitorering af rygevaner, 2004 Frekvenstabeller Alle respondenter

Monitorering af rygevaner, 2004 Frekvenstabeller Alle respondenter Monitorering af rygevaner, 2004 Frekvenstabeller Alle respondenter 1. Alder? 13-14 år 15-19 år 20-29 år 30-39 år 40-49 år 50-59 år 60-69 år 70 år eller ældre 131 2,9 292 6,4 662 14,5 832 18,2 766 16,7

Læs mere

Moderne visioner for fremtidens forsvar. 2. april 2013

Moderne visioner for fremtidens forsvar. 2. april 2013 2. april 2013 Folkeskolereformen er et af forårets mest omdiskuterede emner. Bølgerne er gået højt i debatten, og lockout, helhedsskole, forberedelsestid og lærernes frihed er blot nogle af de emner, som

Læs mere

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013 Enhedslisten Odense Byrådsgruppen Per Berga Rasmussen Egilsvej 54, 5210 Odense NV. Tlf. 20 97 32 55 E-mail: pbra@odense.dk Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september

Læs mere

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3

Indhold. Dagtilbudspolitik 2011-2014 3 Dagtilbudspolitik 2011-2014 Indhold Indledning.................................... 4 Dagtilbudspolitikken i Holstebro Kommune........... 6 Det anerkendende dagtilbud...................... 7 Visioner for

Læs mere

1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard

1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard Den 1. maj 2009 Det talte ord gælder 1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj tale af LO s næstformand Lizette Risgaard. Har I det godt? Det ser sådan ud. Jeg har det også godt. Det er klart,

Læs mere

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig Sammen om velfærd Vi har brug for dig Vi lever i en ny virkelighed, hvor det kommunale husholdningsbudget er presset. Det kræver, at vi sammen skaber en ny velfærd. Det kalder vi Ny virkelighed Ny velfærd.

Læs mere

Danmark i Mali. 1. februar 2013

Danmark i Mali. 1. februar 2013 1. februar 2013 Nu er der ikke mange måneder til, den for alvor bryder ud i lys lue: kommunal- og regionalvalgkampen 2013. For Radikale Venstre står meget på spil. Den massive vælgerfremgang fra folketingsvalget

Læs mere

Gasværksvejens Skole & Gasværkstedet Gasværksvej 22 1656 København V 33 88 10 10 mail@gas.kk.dk www.gas.kk.dk

Gasværksvejens Skole & Gasværkstedet Gasværksvej 22 1656 København V 33 88 10 10 mail@gas.kk.dk www.gas.kk.dk Undervisningsmiljøvurdering skoleåret 2013/2014 Inden undersøgelsens start har alle klasser drøftet begrebet undervisningsmiljø med deres kontaktlærere, og ledelsen har særligt drøftet begrebet med de

Læs mere

I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil.

I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil. GRUNDLOVSTALE 2015 I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil.) Det var en milepæl i udviklingen af det dengang

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV Derfor skal

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Undervisningsvejledning 0.-2. klasse

Undervisningsvejledning 0.-2. klasse Undervisningsvejledning 0.-2. klasse I forbindelse med den årlige trivselsdag har jeres skole tilmeldt sig Call me og Red Barnets kampagne Min skole Min ven. Det betyder, at hver klasse på skolen skal

Læs mere

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation Kommunikationspolitik for Region Nordjylland God kommunikation N e m T n æ r v æ r e n d e e n k e l t m å l r e t t e t t r o v æ r d i g t Din indsats er vigtig Det, du siger, og måden, du siger det

Læs mere

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17

Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 1 Årsplan for Københavnsbestyrelsen 2016-17 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Indledning Enhedslisten- Københavns årsplan beskriver både tilbagevendende og nye arrangementer, som Københavnsbestyrelsen

Læs mere

Bilag 1.2.A Pædagogisk bæredygtighed Kvalitet og læring i Dagtilbud

Bilag 1.2.A Pædagogisk bæredygtighed Kvalitet og læring i Dagtilbud Bilag 1.2.A Pædagogisk bæredygtighed Kvalitet og læring i Dagtilbud Nøglen til succes ligger i høj grad i de tidlige år af børns liv. Vi skal have et samfund, hvor alle børn trives og bliver så dygtige,

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger og henhv. leder og souschef i Svanen TEMA: ANERKENDENDE PÆDAGOGIK OG INKLUSION, VERSION 2.

Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger og henhv. leder og souschef i Svanen TEMA: ANERKENDENDE PÆDAGOGIK OG INKLUSION, VERSION 2. Om inklusionen og anerkendelsen er lykkedes, kan man først se, når børnene begynder at håndtere den konkret overfor hinanden og når de voksne går forrest. Af Helle Wachmann og Bolette Balstrup, pædagoger

Læs mere

Den Røde Tråd - Dagtilbud

Den Røde Tråd - Dagtilbud Den Røde Tråd - Dagtilbud Natur og Udvikling Indledning I Halsnæs Kommune ønskes det, at børn og forældre oplever en god overgang mellem kommunens tilbud. Den røde tråd skal sikre en sammenhæng for børn

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG INDEN I TAGER AF STED, SÅ HUSK: Undersøg, hvornår der er pause op uddannelsesstedet, og hvornår I kan regne med, at der er mange mennesker at tale med. Ring evt. til skolen

Læs mere

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen - UgebrevetA4.dk 14-01-2016 22:00:42 LØNPRES Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen Af Mathias Svane

Læs mere

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23 tiger En på spring TIGER * Som en rigtig købmand startede Lennart Lajboschitz med at sælge paraplyer på et kræmmermarked. Siden blev det til en rigtig butik og så til flere. I dag står han bag den ekspanderende

Læs mere

Vi bygger fremtidens Skive Kommune

Vi bygger fremtidens Skive Kommune Vi bygger fremtidens Skive Kommune Socialdemokraterne vil, at der sættes gang i Skive Kommune igen. Vores vision er et helt Skive hvor der er plads til alle og brug for alle. Vi er 48.000 borgere med en

Læs mere

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende.

Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Højvangshaven er præget af glæde, læring og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er: Glæde, nærvær, respekt, faglighed og mod. NORMERET BØRNETAL: Højvangshavens Integrerede Institution

Læs mere

Information 19.05.2009 1. sektion Side 2 / 3 780 ord artikel-id: e18633d5 Ledende artikel: Mavepine

Information 19.05.2009 1. sektion Side 2 / 3 780 ord artikel-id: e18633d5 Ledende artikel: Mavepine Information 19.05.2009 1. sektion Side 2 / 3 780 ord artikel-id: e18633d5 Ledende artikel: Mavepine Børnene overlades i alt for høj grad til sig selv i daginstitutionerne. Min vurdering er, at det kommer

Læs mere

C-Nyt Gladsaxe. Det handler om frihed!

C-Nyt Gladsaxe. Det handler om frihed! C-Nyt Gladsaxe Vi har for at beholde magten måtte give afkald på borgerlige kerneområder som den personlige frihed og lavere skatter. Blot for at se at Dansk Folkeparti årligt kræve deres pris for at støtte

Læs mere

Inklusion. hvad er det????

Inklusion. hvad er det???? 1 Inklusion. hvad er det???? Inklusion starter derhjemme ved spisebordet med sproget, et inkluderende sprog, når vi taler om de andre børn i institutionen. I som forældre har en betydelig rolle i inklusionsarbejdet.

Læs mere

19.08.09 Side 1 af 6. Teglværksgade 27 2100 København Ø. Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk

19.08.09 Side 1 af 6. Teglværksgade 27 2100 København Ø. Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk 19.08.09 Side 1 af 6 'DQVNHUQHXQGHUNHQGHUIO\JWQLQJHSROLWLNNHQ 1RWDWIUD&HYHD Teglværksgade 27 2100 København Ø Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk XGDIGDQVNHUHHULPRGDW'DQPDUNWURGVHU)1 VDQEHIDOLQJHURJ

Læs mere

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Genvej til medierne FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier Det behøver slet ikke at være så svært Tekst: Camilla Stokholm Nielsen Redaktion: Ann Lübbers,

Læs mere

Sammen om De Yngste - SYNG

Sammen om De Yngste - SYNG Sammen om De Yngste - SYNG Ny velfærd for de 0-6 årige Hvorfor er der behov for at nytænke tilbuddene til de yngste? Fordi vi skal gøre det bedre. Og fordi vi skal gøre det billigere. Vi har en faglig

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Tillykke med, at Roskilde har fået en plads for anstændighed. Tillykke med det enorme arbejde,

Tillykke med, at Roskilde har fået en plads for anstændighed. Tillykke med det enorme arbejde, Indvielsen af Anstændighedens Plads i Roskilde. Tale af Sara Glerup 16.04.16. Intro: Anstændigheden mangler plads Tillykke! Tillykke med, at Roskilde har fået en plads for anstændighed. Tillykke med det

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som ansat i Social- og Sundhedssektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som ansat i Social- og Sundhedssektoren 2 Det handler om mennesker Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter er noget særligt. Du er

Læs mere

30. årgang - NR. 3-2013 Marts

30. årgang - NR. 3-2013 Marts 30. årgang - NR. 3-2013 Marts Magnus næsten i mål - foto fra Haraldvangen Lavuks tilbud Fritids- og ungdomsklubben Lavuk Voksenklubben Lavuk Pibergården Skolen på Borgervænget Lavuk Stjernens tilbud Dagtilbudet

Læs mere

Er du klædt på til et bedre miljø?

Er du klædt på til et bedre miljø? Er du klædt på til et bedre miljø? MiljøForum Fyn - ellers er det om at komme ud af fjerene! 2 MiljøForum Fyn Miljø og klima står højt på den globale dagsorden, fordi det er blevet tydeligt, at måden,

Læs mere

Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale

Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale Værdigrundlaget i Regnbuen Udarbejdet i fællesskab med bestyrelsen for Børn, Forældre og Personale 1 BØRN FORÆLDRE PERSONALE TRIVSEL Tryghed: At kende de voksne og børnene imellem. Ligeværdighed børnene

Læs mere

Det udviklende samvær Men hvorvidt børn udvikler deres potentialer afhænger i høj grad af, hvordan forældrenes samvær med børnene er.

Det udviklende samvær Men hvorvidt børn udvikler deres potentialer afhænger i høj grad af, hvordan forældrenes samvær med børnene er. Også lærere har brug for anerkendelse (Jens Andersen) For et par måneder siden var jeg sammen med min lillebrors søn, Tobias. Han går i 9. klasse og afslutter nu sin grundskole. Vi kom til at snakke om

Læs mere

ALSIDIG PERSONLIG UDVIKLING

ALSIDIG PERSONLIG UDVIKLING Udviklingsprogrammet FREMTIDENS DAGTILBUD LÆRINGSTEMA ALSIDIG PERSONLIG UDVIKLING Indhold 3 Indledning 4 Barnets Alsidige personlige udvikling i Fremtidens Dagtilbud 6 Læringsområde Barnets Selvværd 8

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

Hvordan kan jeg støtte mit barns sprogudvikling?

Hvordan kan jeg støtte mit barns sprogudvikling? Hvordan kan jeg støtte mit barns sprogudvikling? Få svarene her. Forældrefolder Langmark Kære Forældre Vi vil med denne folder give inspiration til, hvad du kan gøre for at støtte dit barn i at udvikle

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

INSPIRATION TIL LÆRERE

INSPIRATION TIL LÆRERE INSPIRATION TIL LÆRERE Sæt fokus på trivsel og fravær med udgangspunkt i det, der virker! Ulovligt fravær kan handle om manglende trivsel i klassen, på holdet eller på uddannelsen. Appreciative Inquiry

Læs mere

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket.

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket. KLAUSUL: DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Tale til stormøde om efterløn den 2. februar 2011 i Odense Indledning Harald Børsting Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere.

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker.

Du skal være optaget af hvad der interesser børnene og hvordan børn lærer på forskellige måder. Du skal have læring for øje i de små ting der sker. En eventyrlig begyndelse. Nu skal jeg fortælle dig en historie, som jeg har hørt, da jeg var lille, og hver gang jeg siden har tænkt på den, synes jeg at den blev meget kønnere; for det går med historier

Læs mere

Udarbejdet af N. J. Fjordsgades Skoles SFO 1. Marts 2010

Udarbejdet af N. J. Fjordsgades Skoles SFO 1. Marts 2010 1 Udarbejdet af N. J. Fjordsgades Skoles SFO 1. Marts 2010 Identitet Hvem er vi? Hvad vil vi gerne kendes på? 2 Vores overordnede pædagogiske opgave er fritidspædagogisk Endvidere er omsorg, sociale relationer

Læs mere

Skolen på la Cours Vej

Skolen på la Cours Vej Skolen på la Cours Vej NYHEDSBREV JUNI 2013 Kære forældre Nu står sommerferien nærmest for døren og endnu et skoleår er ved at rinde ud. Det er derfor tid til lidt nyt fra os på skolen. Set over en bred

Læs mere

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Fællesskabets betydning for barnet

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Fællesskabets betydning for barnet Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Fællesskabets betydning for barnet Når et barn møder i skolen den første dag, er det også mødet med et tvunget fællesskab, som barnet sandsynligvis, skal være en

Læs mere

Furesø Kommunes børne- og ungepolitik. Ambitioner og muligheder for alle. Center for Børn og Familie Center for Dagtilbud og Skole

Furesø Kommunes børne- og ungepolitik. Ambitioner og muligheder for alle. Center for Børn og Familie Center for Dagtilbud og Skole Furesø Kommune Børne- og Ungepolitik 2013 25 Center for Børn og Familie Center for Dagtilbud og Skole Furesø Kommunes børne- og ungepolitik Ambitioner og muligheder for alle Indhold VELKOMMEN 5 VISIONEN

Læs mere

Inklusion i Dagplejen

Inklusion i Dagplejen En folder om inklusionsarbejdet i Dagplejen Holstebro og inspiration til forældrenes bidrag. Dagplejebestyrelsen 2016 Inklusion i Dagplejen Hvad er inklusion? Inklusion handler om at skabe fællesskaber,

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Mette Frederiksen: En åben udlændingepolitik ødelægger de nordiske velfærdssamfund 20-01-2016 - UgebrevetA4.dk

Mette Frederiksen: En åben udlændingepolitik ødelægger de nordiske velfærdssamfund 20-01-2016 - UgebrevetA4.dk NABOSKAB Mette Frederiksen: En åben udlændingepolitik ødelægger de nordiske velfærdssamfund Af Gitte Redder @GitteRedder Onsdag den 20. januar 2016, 05:00 Del: Flygtningepresset får det socialdemokratiske

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Hvordan får arbejdsmarkedet i Norden plads til en kvart million flygtninge? - UgebrevetA4.dk 24-01-2016 23:15:42

Hvordan får arbejdsmarkedet i Norden plads til en kvart million flygtninge? - UgebrevetA4.dk 24-01-2016 23:15:42 LØN-BEVÆGELSE Hvordan får arbejdsmarkedet i Norden plads til en kvart million flygtninge? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 25. januar 2016, 05:00 Del: Udfordringen med at skaffe job til flygtninge

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening En guide til etablering af nye lokalforeninger Indholdsfortegnelse 1.1 Etablering af ny lokalforening... 1 1.2 Roller i lokalforeninger... 3 1.3 Ansvarsområder i lokalforeninger... 4 1.4 Eksempel på en

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Denne undersøgelse er lavet med alle skolens elever. Eleverne har siddet i deres kontaktgrupper og diskuteret

Læs mere

Kontakter til speciallæger 1996

Kontakter til speciallæger 1996 Kontakter til speciallæger 1996 Kontaktperson: Fuldmægtig Heidi Ebdrup, lokal 6202 Med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens kopi af Det fælleskommunale Sygesikringsregister er det muligt at beskrive befolkningens

Læs mere

PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I FORÆLDRERÅD

PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I FORÆLDRERÅD PJECE TIL FORÆLDRE OM AT VÆRE I FORÆLDRERÅD Kære forælder Velkommen som forældrerådsrepræsentant i dit barns institution. Som Rådmand for Børn og Unge vil jeg gerne takke for dit engagement i forældrerådet

Læs mere

Nyt om Mentorskab. nr. 1, december 2006. Pointer fra seminaret Samtale i centrum

Nyt om Mentorskab. nr. 1, december 2006. Pointer fra seminaret Samtale i centrum nr. 1, december 2006 Nyt om Mentorskab Nyt om mentorskab er nyhedsbrev fra socialfondsprojekt Mentorservice. Det første nummer af nyhedsbrevet sendes ud elektronisk. Fra februar 2007 kan vores nyhedsbrev

Læs mere

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere Vi finder løsninger sammen Forord Det er en stor glæde at kunne præsentere Rødovre Kommunes første politik for udsatte borgere. Der skal være plads

Læs mere

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN HJORTSHØJ/HÅRUP/MEJLBY EN TRYG START

VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN HJORTSHØJ/HÅRUP/MEJLBY EN TRYG START VELKOMMEN TIL DAGPLEJEN HJORTSHØJ/HÅRUP/MEJLBY EN TRYG START Hvad kan dagplejen tilbyde Når du vælger dagpleje, får dit barn en dagligdag i hjemlige trygge omgivelser, der er tid og ro til det enkelte

Læs mere

MEDBORGERSKABSPOLITIK

MEDBORGERSKABSPOLITIK MEDBORGERSKABSPOLITIK INTRODUKTION Et fælles samfund kræver en fælles indsats For at fastholde og udvikle et socialt, økonomisk og bæredygtigt velfærdssamfund kræver det, at politikere, borgere, virksomheder,

Læs mere

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Ved overgang til vuggestuen, er I velkommen til at være sammen med jeres barn i en indkøringsperiode.

Læs mere

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker Principprogram Kommunalvalget 2013 Ikast - Brande Politik handler om mennesker Alle mennesker Ikast - Brande Politik handler om mennesker De socialdemokratiske kandidater er hver for sig forskellige, men

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Nyhedsbrev Klub Viadukten, marts 2014

Nyhedsbrev Klub Viadukten, marts 2014 Nyhedsbrev Klub Viadukten, marts 2014 www.klubviadukten.dk Instagram #viadukten https://www.facebook.com/#!/fritidsklubben.viadukten.7 Til Medlemmerne Sommerkoloni Bornholm uge 32 Der er nu godt på vej

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET

VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET BARNETS VEN VEJLEDNING TIL HENVISNING AF BØRN TIL PROJEKTET Barnets ven - vejledning 210x297 folder.indd 1 20-10-2015 15:18:09 RED BARNET UNGDOM VEJLEDNING KÆRE SAMARBEJDSPARTNER Red Barnet Ungdom vil

Læs mere