I 1 KRAV TIL STYRKE OG TÆTHED. 10 års beholderkontrollen INSTRUKTION. Udgave: 2 Dato: Side 1 af 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I 1 KRAV TIL STYRKE OG TÆTHED. 10 års beholderkontrollen INSTRUKTION. Udgave: 2 Dato: 1998-08-12 Side 1 af 2"

Transkript

1 I 1 KRAV TIL STYRKE OG TÆTHED Udgave: 2 Dato: Side 1 af 2 Formålet med eftersynet er at vurdere risikoen for sivende og/eller for akut udsivning af beholdervæske. Ved eftersynet vurderes risikoen for sammenbrud, der kan ske som følge af manglende styrke i beholderens vægmateriale, i samlinger, i armeringen og/eller i kabler eller spændebånd. Langsom udsivning kan være svær at konstatere, hvis udsivningen sker under terrænniveau. Udsivningen kan ske gennem revner i beholdervæg, gennem fuger mellem elementer eller blokke, gennem revner i bundplade eller gennem utætheder mellem bund og væg. Ved større utæthed nær eller i beholderbund vil beholdervæsken komme op langs beholderens yderside ved fuld eller næsten fuld beholder. Det er ikke hensigten at jagte ubetydelige udsivninger, men en udsivning er et tegn på, at beholderen af en eller anden grund er utæt. Det kan være tegn på skader, der kan udvikle sig med tiden. Sådanne utætheder skal selvfølgelig stoppes og skader skal udbedres for at bevare beholderen i rimelig stand så lang tid som muligt. Gylle på jorden eller i jordoverfladen omkring en beholder betyder ikke nødvendigvis, at beholderen er utæt. Det kan være spildt ved tømning af beholder, kan være overløb ved overfyldt beholder eller kan komme fra utætte tilledninger. Det skal pointeres, at kontrollantens opgave kun vedrører selve beholderen og dens tæthed. Om en beholder er utæt vurderes ved normalt eftersyn under punkterne N1: Vurdering af omgivelser, N5: Opgravninger, eventuelt N6: Inspektionsbrønd og N10: Overgang bund-væg. En vigtig del af eftersynet er at konstatere eventuelle tegn på, at der er eller kan være styrkemæssige problemer. Sådanne tegn er f.eks. revner (vandrette og især lodrette), afsprængning som følge af rust og rustudfældninger, tegn på tidligere brand ved beholder, tegn på påkørsel af beholder og/eller skader på kabler eller spændebånd. Der henvises til relevante instrukser.

2 I 1 KRAV TIL STYRKE OG TÆTHED Udgave: 2 Dato: Side 2 af 2 I tilfælde af tegn på manglende styrke kan det være nødvendigt enten at kræve en reparation, se R3 og R4: Forstærkning, anbefale et supplerende eftersyn, se S3: Undersøgelse af betonstyrke, osv. eller ikke at godkende en beholder, se I2: Krav til kontrollanter. Manglende styrke i en beholder kan medføre krav om hel eller delvis tømning eller forbud mod fyldning. Hvis der konstateres større udslip, eller det vurderes, at der er akut risiko for forurening ved sammenbrud af beholder i dårlig stand, skal den lokale kommunale miljømyndighed hurtigst mulig underrettes herom. Dette skal gøres uanset om beholderen indstilles til reparation, til supplerende eftersyn eller til at tages ud af drift.

3 I 2 KONTROLLANTENS OPGAVER Udgave: 5 Dato: Side 1 af 5 Kontrollantens opgave starter ved modtagelse af en rekvisition fra en beholderbruger. Hvis opgaven ikke kan løses, f. eks. fordi kontrollanten ikke er autoriseret til den pågældende beholdertype, returneres rekvisitionen til brugeren eller, efter aftale med bruger, til en anden kontrollant. Vedrørende helt nedgravede beholdere: se Note 2. Beholderbruger bør orienteres om rekvisitionens modtagelse. Kopi af rekvisitionen sendes til den aktuelle kommune. Tidspunkt for afholdelse af normalt eftersyn aftales med bruger. Hvis eftersyn først kan afholdes om nogen tid som følge af mange bestillinger eller som følge af årstiden bør aftales et cirkatidspunkt. Brugeren orienteres om de opgaver, som han har forud for eftersynet. Evt. sendes opgravningsinstruks og informationsmateriale til bruger. Før, under og efter eftersynet udfyldes relevante dele af eftersynsskemaerne. Efter afslutning af det normale eftersyn udfyldes relevante dele af skema 2 altid. Hvis der ikke skal gennemføres supplerende eftersyn færdiggøres skema 2, der sammen med andre relevante skemaer, herunder skema 1A, sendes til kommunen (se Note 3) med kopi til bruger og sekretariat. Husk der er vejledning til skemaerne 2, 3A, 3B og 5. Disse skal i relevant omfang indgå i rapporten (i hvert fald kopi til bruger). Hvis der skal gennemføres supplerende eftersyn færdiggøres skema 2 i det omfang, der er muligt og skema 5 udfyldes. Skema 5 og kopi af skema 2 sendes (gives) til bruger, medens kopier sendes til kommunen og til sekretariat (incl. skema 1A, 3 og 4). Efter afholdelse af supplerende eftersyn færdiggøres skema 2, der sammen med andre relevante skemaer, herunder skema 1A, sendes til kommunen med kopi til bruger og sekretariat.

4 I 2 KONTROLLANTENS OPGAVER Udgave: 5 Dato: Side 2 af 5 Kontrollanten skal sikre, at rapporten indeholder de fornødne oplysninger til, at sekretariatet kan udarbejde statistik over kontrollerede beholdere, se N1: Kontrol af data. Sekretariatet vil lejlighedsvis anmode kontrollanter om at oplyse antallet af modtagne anmodninger om beholderkontrol. Forud for kopiering og indsendelse påklæbes ordningens mærke på skema 2. Note 1 Kontrollantens kontaktperson er normalt beholderens bruger, da det er denne, der har ansvar for, at eftersyn gennemføres. I tilfælde af, at ejer og bruger er forskellige personer kan det anbefales at kontrollanten foreslår bruger, at ejer inddrages, hvis der skal gennemføres supplerende eftersyn og/eller reparationer. Note 2 Kontrol af helt nedgravede beholdere med låg er nærmere beskrevet i I9. Eftersynet kan, afhængig af forskellige forhold, foregå på vidt forskellig måde. Hvis eftersynet skal foretaget som indvendigt syn, kan det kun udføres af autoriserede kontrollanter med sikkerhedsudstyr hertil. Kontakt evt. sekretariatet herom, da nogle kontrollanter forventes at anskaffe dette udstyr. Note 3 Det normale vil være, at tilstandsrapport sendes til kommunen, som angivet i bekendtgørelsen. I nogle kommuner er det Miljø- og Levnedsmiddelkontrollen (MLK), som udfører miljøtilsynet med landbrugsejendomme med dyrehold. Hvis det fremgår klart af rekvisitionen, at rapporten skal sendes til MLK, kan dette erstatte indsendelse til kommunen. På relevante steder i skemaer skal altid angives kommunens navn. Udfyldelse af skema 2 I skema 2: Vurdering af beholder, angiver kontrollanten resultatet af eftersynet. Resultatet er kontrollantens indstilling til kommunen om, hvad kommunen skal meddele beholderens bruger. Skema 2 indeholder altså primært meddelelser til kommunen, ikke til landmanden.

5 I 2 KONTROLLANTENS OPGAVER Udgave: 5 Dato: Side 3 af 5 Som det fremgår af skema 2, se nedenfor, skal eftersynet afsluttes med en vurdering, der ender med en konklusion. Der er 3 forskellige resultater af en sådan konklusion. Der skal altid sættes X ved en, og kun en, af disse muligheder, der er til venstre i skemaet, som angives nedenfor. Til højre i skemaet uddybes konklusionen for de 2 nederste muligheder. Ingen bemærkninger Anvendes når beholderen umiddelbart kan indstilles til godkendelse, dvs. der er ikke givet skadegrader over 1. Der er normalt ingen grund til at kommentere denne konklusion. Arbejder skal udføres Anvendes, når det indstilles til kommunen, at der skal udføres reparation(er) eller andet for at sikre/genoprette beholderens styrke og/eller tæthed. Indstillingen skal være kort og klar, eventuelt med henvisning til andet skema, skitse eller bilag.

6 I 2 KONTROLLANTENS OPGAVER Udgave: 5 Dato: Side 4 af 5 Hvis reparationer (f.eks. udskiftning af kabler eller dele heraf, og af kabellåse) er udført i forbindelse med eftersynet angives det også her, mens vedligeholdelse (f.eks. rensning af kabellåse mv.) angives i skema 3E eller 4. Der angives en tidsfrist for hvornår arbejderne skal være gennemført, jfr. Vejledningen. Ved angivelse af en kort tidsfrist skal denne være så lang, f.eks. 8 uger, at der tages hensyn til at brugerens 4 ugers frist for anmodning om udtalelse. Det indstilles, at beholderen tages ud af drift Der er i skema 2 angivet 3 alternativer for at angive, hvorfor en beholder indstilles til at blive taget ud af drift. Der kan måske også være andre muligheder. Første alternativ anvendes, hvis beholderen er i en så dårlig stand, at den ikke opfylder og ikke kan bringes til at opfylde krav om styrke og tæthed uden omfattende reparationer. Hvornår reparationer er så omfattende kan afhænge af risiko for sammenbrud, beholdertype og brugers indstilling. Andet alternativ er at bruger ikke ønsker udførelse af supplerende syn. Eftersynet kan altså ikke gøres færdig, og en anden konklusion end denne, eller eventuelt den næste, kan derfor ikke træffes. Sidste mulighed vedrører et specialtilfælde af, at kontrollanten stiller krav om reparationer, som bruger ikke ønsker gennemført samtidig med, at han meddeler, at han vil tage beholderen ud af brug.

7 I 2 KONTROLLANTENS OPGAVER Udgave: 5 Dato: Side 5 af 5 Kommentarer Note 4 Kommentarer vedrørende beholderen, men som ikke er arbejder, der skal udføres, kan angives i rubrik beregnet hertil. Som det fremgår af Vejledning og instruktioner, skal kontrollanten angive i skema 2, hvilke reparationer, der måtte være nødvendige af hensyn til styrke og tæthed. Egentlig rådgivning om forskellige metoder, henvisning til rådgivere eller reparatører bør ikke fremgå af skema 2. Egentlig rådgivning (projektering, detaljerede reparationsforslag, henvisning til firmaer) er eftersynet (og dermed eftersynsrapporten) uvedkommende. Gode råd til bruger om vedligehold, sikkerhed mv., der ikke vedrører beholderens styrke og tæthed, gives eventuelt i rubrikken Kommentarer eller kan gives i bilag.

8 I 3 KRAV TIL BEHOLDERBRUGER Udgave: 4 Dato: Side 1 af 1 Forud for eftersynets gennemførelse skal beholderbruger orienteres/instrueres om, at han skal foretage følgende: Data: Beholderbruger skal have udfyldt rekvisitionsskemaet, skema 1A. Rengøring: Adgang: Opgravning: Hvis beholderens yderside er belagt med gylle fra overløb eller andet, skal dette være fjernet, f.eks. ved højtryksrensning. Vedrørende indvendig rengøring af beholder se Instruktion I9: Helt nedgravede beholdere og N11: Spjæld. Se også nedenfor. Det skal være muligt at færdes rundt om beholderen, hvis denne ikke er helt nedgravet. Kraftig bevoksning (træer, hybenroser osv.) tæt op ad beholderen bør være helt eller delvist fjernet. Det samme gælder oplæg af redskaber, halm, grus mv. Opgravning, hvis dette skal foretages, skal være sket i overensstemmelse med instruktion N5. Beholderbruger skal være orienteret herom f.eks. ved, at instruktion er tilsendt vedkommende. Nedgravet beholder: Hvis beholderen er helt nedgravet skal der tages stilling til måden, som beholderen skal efterses på, se I9. Spjæld: Tilstedeværelse: Andet: Vær opmærksom på, at beholdere med spjæld for det meste skal besigtiges ved tømt, eller så tom beholder, at spjældet er tilgængeligt. Krav til sikkerhed skal kunne overholdes. Se N11: Spjæld. Beholderbruger bør være til stede ved eller umiddelbart efter eftersynets gennemførelse. Husk at aftale med bruger, hvis der skal være stige, strøm, hjælper, boregrej mv. til rådighed ved eftersynet.

9 I 4 EKSEMPEL PÅ SAGSFORLØB Udgave: 2 Dato: Side 1 af 1 (1. Beholderbruger rekvirerer materiale hos kommune) 2. Kommune udsender brev, pjece, skema 1A og 1B og liste over kontrollanter til bruger 3. Bruger udfylder skema 1A (data og rekvisition) og sender det til kontrollant (eller 1B til kommune), der bør kvittere for modtagelse 4. Kontrollant sender kopi af rekvisition til kommune 5. Kontrollant aftaler tid for eftersyn med bruger 6. Bruger foretager opgravning, oprydning mv. 7. Kontrollant gennemfører normalt eftersyn, skema 3 og 4 8. Kontrollant udfylder skema 2 og evt. skema 5 Skema 2 (eftersyn slut) Skema 5 (supplerende eftersyn) 8. Skema 2 udfyldes 8. Skema 2 og 5 udfyldes 9. Tilstandsrapport laves 9. Kopi til kommune og sekretariat 10. Rapport til kommune 10. Bruger rekvirerer supplerende syn 11. Kopi til bruger 11. Aftale om supplerende og sekretariat syn 12. Faktura til bruger 12. Gennemførelse af supplerende syn 13. Rapportering af supplerende syn til kontrollant 14. Skema 2 færdigudfyldes 15. Tilstandsrapport laves 16. Rapport til kommune 17. Kopi til bruger og sekretariat 18. Faktura til bruger

10 I 5 VÆRKTØJ, MÅLEUDSTYR Udgave: 3 Dato: Side 1 af 2 Til gennemførelse af et normalt eftersyn kræves nedennævnte udstyr. Generelt: * Længdemål: Målebånd, tommestok og skydelære * Pejlemålepind: Kontrol i inspektionsbrønd ("teleskop" med kop) * Kompas: Angivelse af nordpil * Diverse værktøj: Hammer Mejsel Skruenøgler, f.eks. et topnøglesæt og en svensknøgle Skruetrækker mv. * Andet: Stiv børste Tegnekridt, spritpen Lygte Skovl/spade, jordbor/spyd *) Vaterpas (eller andet nivellerudstyr) Stige (længde min. 4 m) Evt. magnet Evt. fotografiapparat Evt. spejl Evt. kikkert *) Til prøveudtagning i niveau under terræn og under udgravningsniveau kan anvendes et jordspyd fra EJH, telf.: Betonbeholdere: * Revneviddemåler: Lup, stregmål, bladsøger * Dæklagsmåler: Armeringssøger * Phenolphtalein: 1% opløsning * Reparationsmørtel: Se Instruktion I7. * Spand og udstøbningsgrej.

11 I 5 VÆRKTØJ, MÅLEUDSTYR Udgave: 3 Dato: Side 2 af 2 Beholdere med kabler: * Evt. udstyr til måling af kabelkraft * Skarp kniv * Tvist eller lign. * Petroleum/dieselolie * Fedt * Evt. udstyr og materialer til vedligehold af kabellåse, se I11 * Evt. udstyr og materialer til reparation af skader i kabelbeskyttelsen, se I11. Ved indvendigt eftersyn i beholdere: * gasmåler (H 2 S) * sikkerhedsline med tilbehør * evt. iltudstyr mv.

12 I 6 SIKKERHED Udgave: 3 Dato: Side 1 af 3 Kontrollanten skal i forbindelse med eftersynets gennemførelse overholde regler og anvisninger givet af Arbejdstilsynet. Færdsel i beholder: Det er ikke tilladt at opholde sig i lukkede beholdere og i åbne beholdere med gylle uden at have det krævede udstyr, se nedenfor. Færdsel på beholder: Det er ikke tilladt at færdes på beholderkant på beholdere uden låg. Ved færdsel på beholderlåg skal kontrollanten sikre sig, at låget har den fornødne bæreevne. Opgravninger: Brug af stige: Brug af donkraft: Ved ophold i udgravninger er det vigtigt, at udgravningen er udført i henhold til de af Arbejdstilsynet givne regler. Ved brug af stige gælder regler for fastholdelse. Ved brug af donkraft til kontrol af kabelkraft tages de fornødne sikkerhedsmæssige hensyn, da kabler kan sprænge i forbindelse med målingen. For gødningsbeholdere gælder Arbejdstilsynets At-anvisning Nr August 1996: Anlæg til flydende husdyrgødning (Gylleanlæg og ajlebeholdere). Af betydning for kontrollanten (og landmanden) er følgende: Pkt Pkt Alle lukkede beholdere, hvor personer kan gå ned, skal kunne udluftes effektivt. En effektiv udluftning vil normalt kræve mindst 2 åbninger og en blæser. Gyllebeholdere skal sikres ved indhegning eller overdækning, så børn og andre uvedkommende kan holdes borte fra farlige områder.

13 I 6 SIKKERHED Udgave: 3 Dato: Side 2 af 3 Pkt Pkt. 2.1 Pkt til mindst 1,5 m over terræn. I forbindelse med gylleanlæg skal der findes nogle nærmere beskrevne skilte. -- ved nedstigning i gyllebeholder skal den nedstigende anvende sikkerhedssele med line. Oven for nedstigningsåbningen skal der være mindst 1 hjælper, som magter at hejse den nedstegne op igen. -- ved nedstigning i overdækkede gyllebeholdere, hvor der er mulighed for gyllegas, skal den nedstigende være udstyret med luftforsynet åndedrætsværn. -- ved nedstigning i åbne gyllebeholdere skal den nedstigende enten være udstyret med luftforsynet åndedrætsværn, eller alle følgende punkter skal være iagttaget inden nedstigning: - Beholderen skal være helt tømt for gylle, se Note 1. - Eventuelle spjæld til lagerbeholder eller udmugningsanlæg skal være sikrede mod åbning. - Beholderen skal være forsvarligt udluftet, se Note 2. - Luftens indhold af svovlbrinte må ikke være sundhedsfarlig og skal være under den gældende grænseværdi (for tiden 10 ppm eller 15 mg/m 3 ). Der henvises i øvrigt til instruktionerne I8: Eftersyn inde i beholder, I9: Helt nedgravede beholdere og N11: Spjæld.

14 I 6 SIKKERHED Udgave: 3 Dato: Side 3 af 3 Ovennævnte anvisning gælder også for landmanden ved tømning og rengøring. Vedkommende bør være orienteret om reglerne via beholderproducent (skilt på beholder), konsulenttjeneste eller arbejdstilsyn, men for en sikkerheds skyld har 10 års beholderkontrollen udarbejdet en vejledning, som kan udleveres til beholderbruger. Note 1: Note 2: Note 3: Det er ikke nødvendigt at rengøre bundplade for at besigtige et spjæld. Det antages for nærværende, at flydelag kun behøver at blive fjernet lige ved spjældet. Et flydelag må ikke altid fjernes/ødelægges. MEN: Gå ikke på akkord med sikkerheden. Gå ikke med i en beholder uden iltforsyning lige efter tømning. Der bør gå dage imellem. Tag altid H 2 S måler med. Der har været afholdt flere møder med arbejdstilsynet om kravet til sikkerhedssele med line ved kontrol i tømt, åben beholder. Der er ikke opnået lempelser af kravet som angivet i ovennævnte At-anvisning.

15 I 7 OPHUGNINGER OG TILSTØBNING Udgave: 1 Dato: Side 1 af 2 Armeringen er fra starten godt beskyttet af den alkaliske beton, men efterhånden trænger kuldioxid ind i betonen og neutraliserer denne. Herved ophæves beskyttelsen af armeringen. Ophugning i beton- eller blokstensvægge foretages for at kontrollere armeringens placering og tilstand. Under ophugningen får man en god fornemmelse af betonens tilstand, herunder kvaliteten af udstøbningsbetonen i blokstensvægge. Forud for en ophugning kontrolleres armeringsplacering med dæklagsmåler. Hullet kan anvendes til undersøgelse af karbonatiseringen. Hertil anvendes phenolphtalein, der påføres betonen i hullet. Ikke karbonatiseret beton bliver rød, medens den karbonatiserede beton (yderst) forbliver grå. Efter at besigtigelse og målinger er overstået skal hullet tilstøbes på forsvarlig vis. Dette skal ske ved at den blotlagte armering svummes med cementvælling (eller et egnet vedhæftningsprodukt), som også anvendes på betonen. Som udstøbningsbeton eller - mørtel skal anvendes en tørbeton eller -mørtel med god klæbeevne. Følgende produkter kan anbefales: - SikaTop 126/3 og SikaTop 120 Sika Beton A/S - Repament SP20, SB50 og 4AM Nordisk Bygge Kemi A/S - Renderoc GP og HB25 Fosroc A/S - Tørbeton 0-4 og 0-8 Kroghs Stensiloer A/S - Marlon Hårdbeton 0-4 og 0-8 Marlon A/S - Cerinol FM og RM Deitermann A/S - PAGEL REP-mørtel type V og M MB Projekt ApS - Rescon Redirep 45 RSF Beton-Apoteket eller tilsvarende produkter.

16 I 7 OPHUGNINGER OG TILSTØBNING Udgave: 1 Dato: Side 2 af 2 Alle ovennævnte produkter er optaget i REPTON, Deklarationsordning for cementbaserede materialer til reparation af beton. Produkterne må ikke anvendes i for stiv tilstand, hvorfor det kan være nødvendigt på lodrette flader at fastgøre en formflade, det dække det meste af hullet. Sikkerhed: Cement og frisk beton kan være lokalirriterende - brug handsker.

17 I 8 EFTERSYN INDE I BEHOLDERE Udgave: 3 Dato: Side 1 af 1 Som det fremgår af I6 er det ikke tilladt at gå ned i en lukket beholder uden det fornødne hjælpeudstyr og hjælpepersonale. Også ved nedstigen i en åben beholder gælder særlige forholdsregler. Åben beholder: Lukket beholder: Betonlåg: Indvendig besigtigelse i åben beholder kan være nødvendig, hvis der er spjæld, eller hvis bunden skal besigtiges. Se I6: Sikkerhed og N11: Spjæld. Lukket beholder besigtiges indvendig, hvis der er spjæld, hvis udvendig eftersyn er umulig (se I9) eller hvis bunden skal besigtiges. Se I6: Sikkerhed. Sådanne besigtigelser kan kun foretages af autoriserede kontrollanter med udstyr hertil. Undersiden af betonlåg samt øverste del af betonvæg besigtiges fra mandehul for eventuel nedbrydning af betonen, se N8: Låg og afdækning.

18 I 9 HELT NEDGRAVEDE BEHOLDERE Udgave: 3 Dato: Side 1 af 2 Et normalt eftersyn af en sådan beholder består også i primært at vurdere styrke og tæthed. Helt nedgravede beholdere med låg, der normalt er af beton og som eventuelt skal bære trafikbelastning, er ikke umiddelbart tilgængelig for udvendig eller indvendig kontrol. I forhold til ikke helt nedgravede beholdere gælder følgende afvigelser: Metode 1: Note 1 Note 2 Note 3 Note 4 Opgravning på beholderyderside til en dybde af ca. 2 m, eller til nederste kabel, hvis beholderen har kabler. Opgravningen bør ikke udføres ved fyldt beholder. Ved rektangulære beholdere graves ned ved et hjørne. Nogle beholdere er omgivet af fast belægning, således at opgravning kun meget vanskeligt eller slet ikke kan udføres. Gamle ajlebeholdere har bund i ca. 2-3 m's dybde. Nye ajlebeholdere ofte i 3-4 m's dybde. Gamle ajlebeholdere kan ikke altid forventes at have tilstrækkelig styrke til, at en dyb opgravning er tilrådelig. Til prøveudtagning i niveau under terræn og under udgravningsniveau kan anvendes et jordspyd fra EJH, telf.: Som alternativer til ovennævnte metode 1 angives efterfølgende metode 2 og 3.

19 I 9 HELT NEDGRAVEDE BEHOLDERE Udgave: 3 Dato: Side 2 af 2 Metode 2: Der bores ned til niveau med bunden. Det opborede materiale vurderes for forurening, se instruktion N7. Ved mistanke om forurening kan der udføres supplerende boringer rundt om beholderen. Placér evt. et pejlerør i hullet til senere brug. Hvis beholderen er omgivet af fast belægning, f.eks. beton, kan boringen, hvis afstanden ikke er for stor, flyttes udenfor betonbelægningen eller til et sted, hvor der er eller kan laves et hul i belægningen. Boringen udføres evt. skråt ind mod bunden. Boringen kan udføres med traktorpælebor, af geotekniker- eller brøndborerfirma afhængig af dybde og jordart. Boringens sidste del bør udføres i nærvær af kontrollant, således t denne kan vurdere på "friske" jordprøver. Metode 3: Beholderen efterses indvendig i tom beholder. Væggene og bunden gennemgår for eventuelle utætheder. Se Instruktion I6 vedrørende sikkerhed. Da kontrollanten skal bære åndedrætsværn er rengøring af beholder ikke et krav. Ved beholdere med rustfrit spjæld skal anvendes metode 3. Relevante skemaer udfyldes. Særlige karakteristika ved beholderen kan noteres.

20 I 10 ADGANG TIL EJENDOMMER Udgave: 1 Dato: Side 1 af 1 Kvæg- og svinebrug: Normalt vil det ikke i forbindelse med beholderkontrol være nødvendigt med færdsel i besætninger og stalde. Imidlertid vil det være hensigtsmæssigt, at man som fremmed på gården er opmærksom på visse forhold for at imødegå risikoen for at være smittebærer fra én besætning til en anden. Mindste kravet er grundig rengøring af støvler, forurenet påklædning og udstyr. Svinebrug: I visse svinebesætninger (f.eks. SPF) med særlig sundhedsstatus eksisterer specielle regler, som skal overholdes ved besøg til sikring mod indbringelse af smitte i besætningen. Se bilag. Der gives følgende desinfektionsmetoder med sikker drabseffekt på smitstoffer, der forårsager M- og K-syge, svinepest og aujeszkys syge: - Dypning i eller aftørring af genstanden i en 0,2% NaOH-opløsning. 20 minutters virkningstid efterfulgt af en afskyldning med rent vand. DESINFEKTIONSMIDLER ER KRAFTIGT ÆTSENDE! Eksempler på handelsnavne: Stærk Pyren, Røgovnklar, WM-52 nr. 54, Deosan C.I.P. og Karlo Stalddesinfektion. - Oversprøjtning af genstanden med et aldehydholdigt desinfektionsmiddel. Nogle af de tilgængelige midler kan købes på spraydåse. Formaldehyd (Formalin) er godt og effektivt. FORSIGTIGHED BØR UDVISES, DA MIDLET ER STÆRKT IRRITERENDE OG FARLIGT AT INDÅNDE. Eksempler på handelsnavne: Korsolin, Orbivet, Incidin 03 og Glucid. Minkfarme: Dansk Pelsdyravlerforening anbefaler desinfektion af støvler med Virkon S før og efter besøg på minkfarme.

21 I 11 KABLER OG KABELLÅSE VEDLIGEHOLD MV. Udgave: 2 Dato: Side 1 af 5 Reparation/retablering af kabelbeskyttelse og beskyttelse af kabellåse (forankringer) I det følgende skal der redegøres for reparation af småskader på de forskellige typer af kabler og kabellåse, der anvendes ved de fleste beholdertyper i Danmark. Hver fabrikat vil blive beskrevet for sig selv. Kabelbeskyttelse Kabelbeskyttelsen skal være uden skader. Skader på kabelbeskyttelsen kan skyldes påkørsel, slag, brand og meget andet. Ved reparation skal defekt kabelstykke, gammelt fedt, vand i kabel og evt. let overfladerust, fjernes, før nyt fedt påføres og beskyttelsen repareres. Mindre skader bør repareres af kontrollanten, medens større skader henvises til senere reparation af producenten. Hvis der er skader på selve kabelstålet (som regel rust) skal kablet skiftes (af producenten) og reparation af kabelbeskyttelsen er derfor ikke nødvendig. Kabellåse En kabellås (cylinder med konisk udskæring, låsestykker og kabelende) må ikke være rusten og overfladetæringen må ikke være særlig stor. Kilerne (3 stk.) skal sidde rigtigt, dvs. med plan bagside. Kabellåse er normalt beskyttet af fedt og afdækning. Der findes forskellige måder at gøre dette på, også indenfor samme beholderfabrikat. En kabellås skal altid være beskyttet af fedt og afdækning efter producentens angivelser. Det er yderst vigtigt, at fedtudfyldningen er udført effektivt, således at der er lukket for vandindtrængning. Hvis en reparation/vedligeholdelse omfatter mange kabellåse henvises til producenten.

22 I 11 KABLER OG KABELLÅSE VEDLIGEHOLD MV. Udgave: 2 Dato: Side 2 af 5 Kontrollanten bør altid kunne retablere beskyttelse og afdækning omkring de kabellåse, der er efterset i forbindelse med eftersynet. PERSTRUP Kabelbeskyttelse Der er normalt luft omkring et kabel. Skaden rengøres for snavs, gammelt fedt, rust mv., og plastkappen renskæres. Den blotlagte linedel indsmøres i fedt som Hydro Grid Dumper EP2, og en reparationsmuffe påvarmes med varmluftblæser eller gasbrænder. Små huller kan evt. repareres med selvvulkaniserende tape som VM tape. Kabellåse Låsene er beskyttet af plasthætter, der ofte (over terræn) er ødelagt af sollys. Defekte hætter skal udskiftes. Ved retablering renses kilehus og enden af kilerne med sandpapir, stålbørste eller lignende. Der sprøjtes Rocol Z 25 ind mellem kilerne. Kilehuset sprøjtes med Rocol Anti - Riv, der lægges et godt lag fedt på enden af kilehuset (ved kilerne), og resten af kilehuset indfedtes. Plasthætten fyldes ca. halvt med Sikaflex 15 LM, og presses ind over kilehuset. Den udpressede fugemasse glittes rundt om kilehuset ved den galvaniserede spændplade. SPÆNCOM Kabelbeskyttelse Mindre huller kan repareres ved rensning af hul og kabel, efterfulgt af indfedtning, påsætning af VM tape og sammenspænding af to specielle plastklodser, der monteres med syrefaste skruer.

23 I 11 KABLER OG KABELLÅSE VEDLIGEHOLD MV. Udgave: 2 Dato: Side 3 af 5 Kabellåse På mange af beholderne er kabellås beskyttet af plasthætte med pakning og mørtelforstøbning, der let kan fjernes i forbindelse med kontrol, se skitse. Ved retablering fjernes eventuelle betonrester i udsparingen og rust på kabelcylinder. Der fedtes ind med fedt som Q8 Ruysdael WR. Plasthat med indvendig sort gummipakning, der fyldes med fedt skrues hårdt på forankringen. Hatten skal skrues helt ned mod forankringen. Fedtrester på beton og plasthat fjernes og der tilstøbes med Ceresit mørtel eller lignende. På en del beholdere er der afdækning med plasthætte i stedet for mørtelforstøbning. Plasthætten er fastholdt med fugemasse. MULEBY Kabelbeskyttelse Muleby anvender fedt type som Rodina Greas 2 fra Shell og krympeplast, der varmes fast.. Der er ikke luft omkring et kabel. Dette skabes ved at banke to kiler ned mellem kabel og beholderelement. Rensning mv. som beskrevet for foregående beholdere. Kabellåse Kabellåsen er normalt let tilgængelig. Enten ved at skrue en dækplade af eller aftage en løs plastskive. Reparation af beskyttelsen sker ved afrensning af rust, påføring af fedtfyldt plastprop, med fedt som Rodina Greas 2 fra Shell, forsegling med Textyl og påsætning af beskyttelsesplade eller plastskive. Plastskiverne anvendes i udsparinger i spændeelementet, hvor de limes til betonen med fugemasse eller tilsvarende. I den nederste del af plastskiven skal der være skåret et V-snit, for at evt. kondensvand kan løbe ud.

24 I 11 KABLER OG KABELLÅSE VEDLIGEHOLD MV. Udgave: 2 Dato: Side 4 af 5 Kabler Nogle Muleby beholdere har eller har haft kabler med grøn beskyttelseskappe. Disse er ikke gode nok, da de ikke kan tåle sollys. Sådanne kabler skal altid skifte, i hvert fald de overjordisker! Ifølge Muleby skulle de fleste af disse kabler dog være udskfitet, men der kan dog fortsat findes enkelte. TØRRING (NSB) Kabelbeskyttelse Der må ikke bankes kiler ned ved kablerne på en Tørring-tank. Små huller kan repareres med VM tape. Kabellåse Materialer er ikke oplyst. AGRI TANKEN Kabelbeskyttelse Beholderen har ikke synlige kabler. Kabellåse Kabellåsen lukkes med en fedtfyldt plastprop, der skrues fast på låsestykket. RC tanken Kabelbeskyttelse Kabellåse

25 I 11 KABLER OG KABELLÅSE VEDLIGEHOLD MV. Udgave: 2 Dato: Side 5 af 5 LUNDSBY tanken Kabelbeskyttelse Kabellåse Jacobsen & Blindkilde Kabelbeskyttelse Beholderen har ikke synlige kabler. Kabellåse

Vurdering af beholder

Vurdering af beholder Beholder beliggenhed Adresse Vurdering af beholder SKEMA 2 Postnummer og postdistrikt Omfattet af eftersyn Normaleftersyn 5 års kontrol 10 års kontrol Indstillet til supplerende eftersyn Supplerende eftersyn

Læs mere

Vurdering af beholder

Vurdering af beholder Beholder beliggenhed Adresse Vurdering af beholder SKEMA 2 Postnummer og postdistrikt Omfattet af eftersyn Normaleftersyn Indstillet til supplerende eftersyn, skema 5 er vedlagt Foretaget: Konklusion (efter

Læs mere

Perstrup landbrugstanke Drift, Vedligeholdelse og Sikkerhedsvejledning

Perstrup landbrugstanke Drift, Vedligeholdelse og Sikkerhedsvejledning Perstrup landbrugstanke Drift, Vedligeholdelse og Sikkerhedsvejledning 2(7) Indhold Indhold... 2 1. Formål... 3 2. Sikkerhed... 3 Forholdsregler... 3 3. Drift og vedligehold... 4 Negativt vandtryk på bundpladen...

Læs mere

Greenline tanke Drift, Vedligeholdelse og Sikkerhedsvejledning

Greenline tanke Drift, Vedligeholdelse og Sikkerhedsvejledning Drift, Vedligeholdelse og Sikkerhedsvejledning 2(6) Indhold Indhold... 2 1. Formål... 3 2. Sikkerhed... 3 Forholdsregler... 3 3. Drift og vedligehold... 4 Negativt vandtryk på bundpladen... 4 Istryk...

Læs mere

Fotosamling. Typiske beholdertyper samt beholderskader mv.

Fotosamling. Typiske beholdertyper samt beholderskader mv. Fotosamling Typiske beholdertyper samt beholderskader mv. 13. maj 2019 Fotosamling Typiske beholdertyper samt beholderskader mv. Til vejledning i kontrol af gyllebeholdere er der udarbejdet en fotosamling,

Læs mere

Anlæg til flydende husdyrgødning (gylleanlæg og ajlebeholdere)

Anlæg til flydende husdyrgødning (gylleanlæg og ajlebeholdere) Anlæg til flydende husdyrgødning (gylleanlæg og ajlebeholdere) At-anvisning nr. 2.6.1.1-1 August 1996 - Opdateret oktober 2015 Erstatter: Marts 1988 Indledning Gylleanlæg er omfattet af bekendtgørelse

Læs mere

PLASTTAGRENDER. Tagrender og tilbehør, som forskønner husets udseende

PLASTTAGRENDER. Tagrender og tilbehør, som forskønner husets udseende PLASTTAGRENDER Tagrender og tilbehør, som forskønner husets udseende plasttagrender Rodena tagrendeprogram er et komplet system til den, som ønsker at gøre det selv og til den professionelle håndværker.

Læs mere

At-VEJLEDNING. Periodiske undersøgelser af trykbærende udstyr. At-vejledning B.4.10

At-VEJLEDNING. Periodiske undersøgelser af trykbærende udstyr. At-vejledning B.4.10 At-VEJLEDNING Periodiske undersøgelser af trykbærende udstyr At-vejledning B.4.10 August 2009 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen skal fortolkes.

Læs mere

10 års kontrol - 2 Sendes med gebyrmærke (original) til den kommune, hvor beholderen ligger Kommune. Adresse Hvejselvej 129

10 års kontrol - 2 Sendes med gebyrmærke (original) til den kommune, hvor beholderen ligger Kommune. Adresse Hvejselvej 129 B 19868 TF 2012-11 -26 10 08 LIJ HA Ark 1 10 års kontrol - 2 Sendes med gebyrmærke (original) til den kommune, hvor beholderen ligger Kommune Vejle Kommune Skolegade 1 7100 Vejle Teknik og miljø TEKNIK

Læs mere

Flydelag eller låg på gyllen! Landbrugets Rådgivningscenter

Flydelag eller låg på gyllen! Landbrugets Rådgivningscenter Flydelag eller låg på gyllen! Landbrugets Rådgivningscenter Landskontoret for Bygninger og Maskiner Landskontoret for Planteavl Flydelag eller låg på gyllen! Det er der penge i! Udgivet af: Landbrugets

Læs mere

Deres henvendelse om Hedensted Kommunes tilsyn med to gylletanke.

Deres henvendelse om Hedensted Kommunes tilsyn med to gylletanke. A 26-06- 2008 Deres henvendelse om Hedensted Kommunes tilsyn med to gylletanke. TILSYNET De rettede ved mail af 4. juni 2007 henvendelse til Statsforvaltningen Midtjylland om Hedensted Kommunes tilsyn

Læs mere

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 Alle rettigheder til denne manual forbeholdes. Hel eller delvis kopiering, uden tilladelse, er ikke tilladt..generelt. 1. Dette afsnit er gældende

Læs mere

Information. Rettigheder

Information. Rettigheder Information Rettigheder - til ejere af forurenede grunde Københavns Kommune Miljø- og Forsyningsforvaltningen Miljøkontrollen Kortlægning af jordforurening Derfor gør vi det Kortlægning I Danmark har der

Læs mere

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 INDHOLDSFORTEGNELSE Generel beskrivelse ------------------------------------------------------------------------------------------ 1 Transport og håndtering ------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

www.sproejtepudser.dk

www.sproejtepudser.dk SPRØJTEPUDSER VEJLEDNING I BRUG OG VEDLIGEHOLDELSE Indholdsfortegnelse. 1. Vejledningens formål 2. Forhandler samt produktbeskrivelse 2.1. Forhandler 2.2. Produkt 2.3. Produktbeskrivelse 2.4. CE-mærket

Læs mere

KONTROL AF DATA. Der skal være udfyldt et 1A skema for hver beholder, der skal kontrolleres, også selv om der på en ejendom er flere ens.

KONTROL AF DATA. Der skal være udfyldt et 1A skema for hver beholder, der skal kontrolleres, også selv om der på en ejendom er flere ens. N 1 KONTROL AF DATA Udgave: 2 Dato: 1998-08-12 Side 1 af 1 Der skal være udfyldt et 1A skema for hver beholder, der skal kontrolleres, også selv om der på en ejendom er flere ens. Rekvisitionsskemaet,

Læs mere

Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler.

Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler. Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler. Du skal bruge følgende værktøjer: En arbejdsbænk med en lige kant Nogle vægte

Læs mere

Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic

Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic Monterings- og brugsanvisninger til rustfrie rutsjebaner type DPP og Basic Tak for din tillid. Belønning vil være et kvalitetsprodukt og tilfredse børn. Forord Her får du informationer om hvordan en rustfri

Læs mere

Jackon vådrum. Monteringsanvisning. Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering V Å D R U M. www.jackon.dk

Jackon vådrum. Monteringsanvisning. Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering V Å D R U M. www.jackon.dk Monteringsanvisning Jackon vådrum V Å D R U M Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering 10-2013 erstatter 02-2012 Jackon vådrum Produktbeskrivelse Væg Gulv Godkendelse MK 7.32/1651

Læs mere

BRUGSANVISNING. Denne brugsvejledning skal opbevares også til fremtidig brug.

BRUGSANVISNING. Denne brugsvejledning skal opbevares også til fremtidig brug. BRUGSANVISNING Denne brugsvejledning skal opbevares også til fremtidig brug. INDEKS.: Side 2 = Opstilling Side 3 Betjening af maskinen Side 4 = Montering af skæresæt Side 5 = Fejlårsager Side 6 = Garanti

Læs mere

Ordensregler. for F - gas. Maj 2003. Århus Brandvæsen

Ordensregler. for F - gas. Maj 2003. Århus Brandvæsen ÅRHUS KOMMUNE. MAGISTRATENS 2. AFDELING Ordensregler for F - gas Maj 2003 Århus Brandvæsen Kirstinesmindevej 14, 8200 Århus N - Tlf. 8676 7676 Fax : 8676 7770. E-mail : aabr@aarhus.dk. www.aarhus.dk/aabr

Læs mere

Varme og evt. problemer med dine radiatorer

Varme og evt. problemer med dine radiatorer Varme og evt. problemer med dine radiatorer Efterse den ventil, der regulerer varmen. Sådan efterser du din radiatortermostat. Du skal bruge: Materialer: Værktøj: en træpind. evt. en unbrakonøgle evt.

Læs mere

Miljøtilsyn på Landbrug

Miljøtilsyn på Landbrug Oluf Martin Martensen Hejselvej 7 6372 Bylderup-Bov Miljøtilsyn på Landbrug 1. Baggrunden for tilsynet Baggrunden for dette tilsyn er Aabenraa Kommunes miljøtilsynsplan for virksomheder og husdyrbrug 2013-2017,

Læs mere

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste.

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. 1 Indhold 1 Sikkerhedsregler ved brug af centralstøvsugeren...............

Læs mere

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning.

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning. Til Beboerne på Tietgensgade m.fl. Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 Den 11. marts 2013 Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl.

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11015 Besigtigelsesdato: 28. juni 2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab

Læs mere

Læggevejledning PLANKER

Læggevejledning PLANKER Læggevejledning PLANKER For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O G P L

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9066 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Lægter i tagkonstruktion (litra A) har fugtskjolder på hele sydsiden og taget er utæt. 2. Fugt i kælderen er mere omfattende

Læs mere

Vejledning i Kontrol af Gyllebeholdere

Vejledning i Kontrol af Gyllebeholdere Vejledning i Kontrol af Gyllebeholdere Kontrol af beholdere til flydende husdyrgødning og ensilagesaft Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 6, 1997, revideret i 2006 og 2014 Titel: Vejledning i kontrol af

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier

Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier Forskrift for opbevaring af olie og kemikalier -herunder råvarer, halvfabrikata, færdigvarer og affald Teknik og Miljø Hjørring Kommune Indledning Dette er en forskrift til dig, der opbevarer olie og kemikalier

Læs mere

At-VEJLEDNING. Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.15 af april 1998. Rengøring og vedligeholdelse

At-VEJLEDNING. Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.15 af april 1998. Rengøring og vedligeholdelse At-VEJLEDNING A.1.4 December 2001 Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.15 af april 1998 Rengøring og vedligeholdelse Vejledning om rengøring og vedligeholdelse på faste arbejdssteder. Samt projekterendes ansvar

Læs mere

Brugervejledning SF350EN CO alarm

Brugervejledning SF350EN CO alarm Brugervejledning SF350EN CO alarm Certificeret: EN50291:2001 Læs denne brugsanvisning grundigt og forstå indholdet inden De aktiverer CO alarmen og tager den i brug. Gem brugervejledningen et sikkert sted

Læs mere

Læggevejledning FEB. 2004

Læggevejledning FEB. 2004 Læggevejledning P L A N K E R For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O

Læs mere

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual

GUMMIBÅD FISHMAN. Instruktions manual GUMMIBÅD FISHMAN Instruktions manual Vigtige sikkerhedsretningslinjer for brug af gummibåden. Læs og forstå disse retningslinjer, før båden tages i brug. ISO 6185-1 Båd Type I/II Båden er konstrueret til

Læs mere

HVEM SKAL VEDLIGEHOLDE?

HVEM SKAL VEDLIGEHOLDE? HVEM SKAL VEDLIGEHOLDE? - privat udlejning Vedligeholdelse Hvem skal vedligeholde? Det fremgår af lejekontrakten, hvem der har pligt til at vedligeholde. Reglerne om vedligeholdelse kan nemlig aftales

Læs mere

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE FOR SAMTILGE ENTREPRISER VEDR.

SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE FOR SAMTILGE ENTREPRISER VEDR. SA SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE FOR SAMTILGE ENTREPRISER VEDR. Noah Mølgårdip aqqutaa 3 3952 Ilulissat 1 Indholdsfortegnelse side 1. Arbejdet omfang 2. Projekt 3. Arbejdsgrundlag 4. Materialer 5. Arbejdets

Læs mere

Montagevejledning til Carport 352 x 605 cm, 15x95 mm Vare nr. 52 12 61

Montagevejledning til Carport 352 x 605 cm, 15x95 mm Vare nr. 52 12 61 Montagevejledning til Carport 352 x 605 cm, 15x95 mm Vare nr. 52 12 61 5800 3528 1860 3093 6052 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 10 027 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter 1. 2. 3. 4. 5. 6. Fugt nederst i skorstenen Fugt i væg i entré Hængsler på indvendige døre Skade i spærhoved Tagbelægning understrøget

Læs mere

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Værd at vide Side 4 Inden første cykeltur

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

Perstrup industri tanke Drift og vedligeholdelse

Perstrup industri tanke Drift og vedligeholdelse Perstrup industri tanke Drift og vedligeholdelse 2(5) Indhold Indhold... 2 1. Formål... 3 2.... 3 af betonelementer... 3 af industritanke... 3 Varme og kolde perioder... 3 Afbrænding... 3 Liner og låse...

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.13. Gravearbejde

At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.13. Gravearbejde At-VEJLEDNING ARBEJDETS UDFØRELSE D.2.13 Gravearbejde Januar 2005 2 Hvad er en At-vejledning? At-vejledninger vejleder om, hvordan reglerne i arbejdsmiljølovgivningen skal fortolkes. At-vejledninger bruges

Læs mere

HUSORDEN FOR A/B FÆLLESVIRKE. November 2013

HUSORDEN FOR A/B FÆLLESVIRKE. November 2013 HUSORDEN FOR A/B FÆLLESVIRKE November 2013 Beboerne har pligt til at være bekendt med og overholde foreningens vedtægter og husorden. Eventuelle uoverensstemmelser bør søges løst mellem de enkelte beboere.

Læs mere

Samlevejledning Møbel - Høj

Samlevejledning Møbel - Høj TTICCO Samlevejledning Møbel - Høj Fritstående & indbygget Kommode, reol & skab Solo, duo & trio Godt i gang Husk Beskyt underlag og møbel? Værktøj? + = www.atticco.dk Tlf.: +45 23 29 79 47 Værktøj du

Læs mere

Hvis du leder efter et billigt haveskur,

Hvis du leder efter et billigt haveskur, Den overdækkede hyggekrog giver skuret en ekstra dimension. Med plads til alle havens redskaber og en hyggekrog oven i købet overgår dette solide haveskur langt de skure, du kan købe dig til. Den solide

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD 91/155/EG

SIKKERHEDSDATABLAD 91/155/EG 1. Identifikation af produktet og virksomheden HANDELSNAVN: ZINKOTOM FL, 5kg spand vare nr. 35006 Anvendelse: Effektiv koldforzinkning og forsegling Leverandør: METALINAS A/S, Sintrupvej 11 B, 8220 Brabrand,

Læs mere

S26 MOTOR Original brugermanual

S26 MOTOR Original brugermanual S26 MOTOR Original brugermanual Indhold 1. Indledning 1 2. Liste over nødvendigt værktøj 1 3. Sikkerhedspåbud 1 4. Motor montering 2 4.1. Instruktion før montering 2 4.2. Samling af skinne 3 4.3. Opsætning

Læs mere

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 DK DANSK SIKKERHEDSFORSKRIFTER Maskinen er udstyret med følgende symboler for at huske Dem på, at der skal

Læs mere

Alle tiders tumleplads

Alle tiders tumleplads lle tiders tumleplads 10 Gør Det Selv 10/2001 Det -formede legehus har alt, hvad der skal til, når børnene leger. Det er spændende og en lille smule farligt alligevel er det en solid og billig konstruktion.

Læs mere

DEUTSCH SILENT COMBI 8211-3452-04

DEUTSCH SILENT COMBI 8211-3452-04 DEUTSCH D SILENT COMBI 8211-3452-04 45 45 S S B SVENSKA 1. A 2. 2 1 3 4 5 5 6 2 1 3. 4. 5. 6. 2 SVENSKA S 7. 8. 9. 10. 11. P S 12. 3 DK DANSK SYMBOLER Følgende symboler findes på maskinen for at minde

Læs mere

VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD

VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD PLACER DENNE SEDDEL TYDELIGT VED PUSLEBORDET VIGTIG! INFORMATION OM BRUG AF ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART PUSLEBORD Barnet må ALDRIG efterlades alene på puslebordet. HÅNDBETJENINGEN skal altid efterlades uden

Læs mere

TRANSFORMERSTATION DATABLAD

TRANSFORMERSTATION DATABLAD TRANSFORMERSTATION - 200 kva BESKRIVELSE Transformerstationen er opbygget på en ramme af profilrør, som efterfølgende er beklædt med profilerede alu zink plader. Rammerne er forstærket med vinkeljern i

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement Vedligeholdelsesreglement Vedligeholdelsesreglement Om hvordan du skal vedligeholde og renholde din bolig Hvad og hvor ofte skal du vedligeholde? Hvordan er boligen, når du flytter ind? Hvordan er reglerne

Læs mere

SAMLEVEJLEDNING Quatro silo

SAMLEVEJLEDNING Quatro silo SAMLEVEJLEDNING Quatro silo Version 2.0 Nørrevangen 7 DK-9631 Gedsted Tlf. +45 98645222 Fax. +45 98645244 Mail: twinheat@twinheat.dk Web: www.twinheat.dk 1 Denne vejledning henvender sig alene til fagfolk

Læs mere

God hygiejne. i DIN Forsyning 74 74 74 74 DINFORSYNING.DK. QSE nr. 4.1.B1 2. udgave

God hygiejne. i DIN Forsyning 74 74 74 74 DINFORSYNING.DK. QSE nr. 4.1.B1 2. udgave God hygiejne i DIN Forsyning 74 74 74 74 DINFORSYNING.DK QSE nr. 4.1.B1 2. udgave DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 post@dinforsyning.dk Tlf: 74 74 74 74 6705 Esbjerg Ø Fax: 74 74 74 10 Indhold Indledning...

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement Side 1 af 7 sider Om hvordan du skal vedligeholde og renholde din bolig Hvad og hvor ofte skal du vedligeholde? Hvordan er boligen når du flytter ind? Hvordan er reglerne ved fraflytning? Side 2 af 7 sider

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12119

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12119 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12119 Besigtigelsesdato: 20.11.2012 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Frank Scholkman 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Lillevangen 7 4600 Køge Dato: 3-11-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 259-96952 Matr. nr./ejerlav 13hc ØLSEMGLE BY, ØLSEMGLE EBS sagsnr. 47657

Læs mere

Indhold. 1. Generelle sikkerhedsanvisninger

Indhold. 1. Generelle sikkerhedsanvisninger I nst al l at i onsanvi sni ng I KB( P)2750,I K( B)2710,I KB( P)2350,I K( B)2310,I K3510,I K3514 Indhold 1. Generelle sikkerhedsanvisninger... 1 2. Transport af apparatet... 2 3. Opstilling af apparatet...

Læs mere

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730

BOBY 730 SELVKØRENDE SÅMASKINE FOR INSTRUKTIONSBOG FOR BOBY 730 FOR SELVKØRENDE SÅMASKINE BOBY 730 IMPORTØR: SØNDERUP MASKINHANDEL A/S TLF. 98 65 32 55 FAX 98 65 33 00 www.ferrarimaskiner.dk - www.bcsmaskiner.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE CE... 3 INTRODUKTION... 3 1.0 FORHINDRING

Læs mere

Gode råd om service og vedligehold

Gode råd om service og vedligehold Kratholmvej 63 5260 Odense S Tlf. 63 18 18 40 Fax 63 18 18 41 Sydbank Reg.nr. 6845 kontonr. 6318184 CVR nr. 26 05 05 10 Gode råd om service og vedligehold Om produkterne Produkterne er bygget af materialer

Læs mere

Gå til forside: Klik HER. Plantekuvøse

Gå til forside: Klik HER. Plantekuvøse Plantekuvøse Gå til forside: Klik HER Beskrivelse af dyrkningsmetoder og resultater I virkeligheden er det kun få af årets måneder, at vi har tomater, agurker, peberfrugte osv. i vores drivhuse. Juli og

Læs mere

Art nr. 60.528. DK Brugsanvisning Rystepudser 170W

Art nr. 60.528. DK Brugsanvisning Rystepudser 170W Art nr. 60.528 DK Brugsanvisning Rystepudser 170W 1. Sikkerhedsanvisninger Vi takker for Deres tillid til valget af denne maskine. For at opnå et tilfredsstillende resultat, bør denne vejledning nøje gennemlæses.

Læs mere

MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298

MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298 MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298 CUSTERS RULLESTILLADS Materielhuset A/S, Havdrup - DK, March 2005 Med forbehold af alle rettighederingen dele af denne publikation må reproduceres/kopieres eller publiceres

Læs mere

TEKNISK REGLEMENT AUTOSPEEDWAY

TEKNISK REGLEMENT AUTOSPEEDWAY Indhold 1. TEKNISKE BESTEMMELSER... 2 2. STARTNUMRE... 2 3. MOTORBESTEMMELSER... 2 4. BESKYTTELSESBUR... 3 5. FØRERSÆDE... 4 6. SIKKERHEDSSELE... 4 7. ILDSLUKKERE... 4 8. KAROSSERI OG CHASSIS... 5 9. STÆNKLAPPER...

Læs mere

Emhætte Brugsanvisning

Emhætte Brugsanvisning Emhætte Brugsanvisning INDHOLD 1.Introduktion 2.Beskrivelse 3..Montering 4..Bemærkninger vedr. montering 5..Sikkerhedsregler 6 Brug 7 Vedligeholdelse 8..Garantibevis 1 INTRODUKTION 1. Tak, fordi du valgte

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Vahle A/S - Fabriksvej 5 - DK-8544 Mørke Tlf. +45 86 37 24 77 Fax +45 86 37 24 78 www.jetrae.dk - jetrae@vahle.dk INDHOLD Montering af dør side 2 Montering af sideparti side 6 Montering

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14106

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14106 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14106 Besigtigelsesdato: Mandag den 6. oktober 2014 kl. 12.30 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Elegant konsol til tv, dvd & o.l.

Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Flot skueplads Elegant konsol til tv, dvd & o.l. Enkel, flad, praktisk: Dette konsol har det ikke bare i sig, men også på sig! Den perfekte scene til dit tv. 1 Indledning

Læs mere

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe

HURLUMHEJHUS. med masser af muligheder LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE. Klatreribbe LEGEHUS I LUKSUSUDGAVE Klatreribbe HURLUMHEJHUS med masser af muligheder 10 Af Søren Stensgård. Idé: Birgitte Matthiesen. Foto: Lasse Hansen. Tegninger: Christian Raun Gør Det Selv 10/2004 Det flotte legehus

Læs mere

Byg sådan 3. Merisolering af ydervægge. paroc.dk PAROC PROTECTION. Isoleringen der beskytter mod brand og fugt

Byg sådan 3. Merisolering af ydervægge. paroc.dk PAROC PROTECTION. Isoleringen der beskytter mod brand og fugt Byg sådan 3 Merisolering af ydervægge paroc.dk PAROC PROTECTION Isoleringen der beskytter mod brand og fugt Januar 2013 UDVENDIG ISOLERING GIVER HUSET VARMT TØJ PÅ At merisolere huset er en god investering.

Læs mere

Lænsning og opdæmning

Lænsning og opdæmning Lænsning og opdæmning Version 2 Gældende til 01-02-2014 Metodehæfte Funktions Uddannelse Indsast Lænsning og opdæmning Forfatter: Mads Blaabjerg Nielsen og Alexander Sylvester-Platz Copyright: Beredskabsstyrelsen

Læs mere

BRUGS-OG MONTAGEANVISNING FOR. Unitec PVC lim BRUGS- OG MONTAGEANVISNING FOR PVC-RØRMONTAGE

BRUGS-OG MONTAGEANVISNING FOR. Unitec PVC lim BRUGS- OG MONTAGEANVISNING FOR PVC-RØRMONTAGE BRUGS-OG MONTAGEANVISNING FOR Unitec PVC lim BRUGS- OG MONTAGEANVISNING FOR PVC-RØRMONTAGE LIMEN Unitec PVC lim er fremstillet på basis af NMP, som er et opløsningsmiddel, der kan blandes med vand i alle

Læs mere

Arbejdsmiljøhåndbog Værktøj

Arbejdsmiljøhåndbog Værktøj Maskinsikkerhed, Specielt vedr. maskiner i sløjdlokaler: Nødstop Spændingsfaldsudløser Afskærmning Tvangsafbryder/ switch på skærm Bremse på klinge, bånd eller lign. Aflåsning af maskiner Processug Skiltning

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement Afdeling Birkeparken Dato: 1. Januar 2000 Side 1 af 7 sider din bolig Om hvordan du skal vedligeholde og renholde Hvad og hvor ofte skal du vedligeholde? Hvordan er boligen når du flytter ind? Hvordan

Læs mere

Rally Lydighed Øvelsesvejledning

Rally Lydighed Øvelsesvejledning Det primære i øvelserne er markeret med fed og kursiv. Begynderklassen 1 Her starter banen! Hunden behøver ikke at sidde inden start, men skal være i pladspositionen. Tidtagningen starter på dommerens

Læs mere

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 14-05-2013 13/11744 ks: tdah Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 Sønderborg Kommune meddeler påbud til Danfoss A/S, Nordborgvej 81, matrikel nr. 19, Lunden,

Læs mere

Påtale for fejl i en tilstandsrapport

Påtale for fejl i en tilstandsrapport Scan-jour --------------- --------------- Påtale for fejl i en tilstandsrapport Afgørelse Der tildeles herved beskikket bygningssagkyndig ------------------------------- en påtale for fejl i tilstandsrapporten

Læs mere

Easy-808/808A Manual Easy2Access A/S Easy-808 Fingerprint lock

Easy-808/808A Manual Easy2Access A/S Easy-808 Fingerprint lock Easy-808/808A Manual 1 Dansk brugervejledning Indledning: Tak for at du benytter vores Fingeraftrykslås EASY-808. Denne manual indeholder vejledning til installation og brug. Venligst læs denne manual

Læs mere

Driftsinspektion af legehus 2009/10

Driftsinspektion af legehus 2009/10 Driftsinspektion af legehus 2009/10 Indsæt billed Vejledning: Indtast dato for driftsinspektion i datofelt. Dernæst afkrydses der i skemaet ud for de enkelte kontrolpunkter. Alle anførte kontrolpunkter

Læs mere

Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre

Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre Generel montagevejledning for opsætning af balkon med balustre Tillykke med dit køb af en balkon fra MinAltan.dk. Det er vigtigt, at du læser hele montagevejledningen og alle samlingsprincipperne grundigt

Læs mere

Vedligeholdelsesreglement

Vedligeholdelsesreglement Side 1 af 7 sider Om hvordan du skal vedligeholde og renholde din bolig Hvad og hvor ofte skal du vedligeholde? Hvordan er boligen når du flytter ind? Hvordan er reglerne ved fraflytning? Godkendt på afdelingsmøde

Læs mere

Tillæg til tilstandsrapport

Tillæg til tilstandsrapport Tillæg til tilstandsrapport Adresse Dato Tilstandsrapport løbenr. Kommunenr./ Ejendomsnr. HE-konsulent Birkemosevej 10, 4293 Dianalund 26. maj 2015 H-15-02034-0172 370-002240 Benny Lillelund Som sælger

Læs mere

SBi-anvisninger om afhjælpning af PCB i bygninger

SBi-anvisninger om afhjælpning af PCB i bygninger SBi-anvisninger om afhjælpning af PCB i bygninger Helle Vibeke Andersen & Peter Vogelius, Marie Frederiksen, Barbara Kolarik, Nadja Lyng, Lars Gunnarsen, Lise Lotte Beck Raunkær Anvisning 1 Undersøgelse

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13023

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13023 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13023 Besigtigelsesdato: Torsdag d. 2. maj 2013 kl. 13.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I

FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I DK FRITHÆNGENDE EMFANG ANTARTICA I CUBICA I CRYSTAL I Monterings- og brugsanvisning 2 DK DK 3 4 DK DK 5 6 DK Følg instruktionerne i denne vejledning nøje. Der hæftes ikke for mulige mangler og skader -

Læs mere

Morsø Systemskorsten (CE-mærket)

Morsø Systemskorsten (CE-mærket) Opstillingsvejledning Morsø Systemskorsten (CE-mærket) Læs denne vejledning grundigt inden skorstenen monteres MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Retningslinjer for Opbevaring af farlige stoffer

Retningslinjer for Opbevaring af farlige stoffer Retningslinjer for Opbevaring af farlige stoffer Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Miljøområdet Baggrund for retningslinjer For at undgå forureninger med farlige stoffer, bør man opbevare

Læs mere

Palleløfter Højtløfter

Palleløfter Højtløfter Brugsanvisning Varenr.: 9041928 Palleløfter Højtløfter Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Palleløfter højtløfter Varenummer: 9041928 Beskrivelse: Manuel palleløfter

Læs mere

SmoX Classic udendørs grill & røgeovn

SmoX Classic udendørs grill & røgeovn SmoX Classic udendørs grill & røgeovn Manual Samle & betjeningsvejledning ADVARSEL Læs og følg alle sikkerhedsadvarsler og instruktioner i denne manual for at undgå personskade eller materialeskade Smo

Læs mere

Introduktion til tjekliste for Tilstandskontrol

Introduktion til tjekliste for Tilstandskontrol 1 introduktion Introduktion til tjekliste for Tilstandskontrol Tjeklisten bruges i forbindelse med vandværkets løbende kontrol af tilstanden på vandværket. Bestyrelsen beslutter selv intervallet for de

Læs mere

PRODUKTIONSVEJLEDNING

PRODUKTIONSVEJLEDNING L:\VEJLEDNINGER\PRODUKTIONSINSTRUKS\DANSK\PRODUKTIONSINSTRUKSTERMO.DOC PRODUKTIONSVEJLEDNING FOR PRODUKTION AF TERMORUDER MED INDBYGGEDE PERSIENNER MED MANUEL ELLER ELEKTRISK BETJENING GENERELT Det øverste

Læs mere

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik.

Dambrug. Anlægning af land baserede - Kar og rør installationer. Henvendelse. BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280. Mail tanke@bsteknik. 0 Anlægning af land baserede - Dambrug Kar og rør installationer. Henvendelse BS Teknik Design Aps. Tlf +4525263280 Mail tanke@bsteknik.com Web. www.bsteknik.com Stålkar med PE Inder liner. Størrelse tilpasset

Læs mere

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv.

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. februar 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. december 2004 af Psykiatrisk Afdeling, Hvidovre Hospital. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B

Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B Installationsvejledning New Image 160B-170B-180B 1 Indeks: Venligst læs denne vejledning omhyggeligt, før samling af produktet påbegyndes. Beskrivelse af medfølgende dele og nødvendigt værktøj 3 Montering

Læs mere

Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions. Morsø 1540

Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions. Morsø 1540 Opstillings- og betjeningsvejledning / Installation and Operating Instructions Morsø 1540 MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com 1 2 Til lykke med

Læs mere

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING

Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2012 Stikfals MONTERINGSVEJLEDNING 2 VMZ Stikfals Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse VMZ stikfals side 4 Produktinformation/anbefalinger side 5 Paneler side 6 Tilbehør side 8 Fastgørelse/befæstigelse

Læs mere

Ukiftning af forreste Trækaksler Toyota Landcruiser HJ61 1987

Ukiftning af forreste Trækaksler Toyota Landcruiser HJ61 1987 Ukiftning af forreste Trækaksler Toyota Landcruiser HJ61 1987 Created by Mr. Harder (HJ61)! Start med at ridse-mærke (det letter isætningen), så det er til at se hvor de forskellige dele har siddet som

Læs mere

Ansøgningsskema til udviklingspuljen

Ansøgningsskema til udviklingspuljen Ansøgningsskema til udviklingspuljen Dato 21-02-2016 17:59:56 Blanket ID F0907_766 KLE 18.14.00G01 (2c426a48-a1b-04cf-a8b3-13a6OefO1cdf1) 21-02-2016 1759:56 Side 1 af 4 Ansøger Ansøgningens titel Projekt

Læs mere