Strik Bornholm Workshopkatalog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strik Bornholm 2016. Workshopkatalog"

Transkript

1 Strik Bornholm 2016 Workshopkatalog

2 Priser Workshops Sidste tilmeldingsfrist er 1. august Praktiske Informationer Prisen for workshops er følgende * 3-timers workshop: DKK 350,- * 6-timers workshop: DKK 550,- Kaffe/the er inkluderet i prisen. Rabat på workshops Priser Materialer Priser Entré til Udstillerhallen under hele Strik Bornholm i perioden september Tilmelding Minimumsdeltagerantal Generelle betingelser Deltagelse på workshops sælges efter først-til-mølle-princippet. Såfremt du har købt en Strik-Festivalpakke via kan du bestille workshops med 20 % rabat. Rabatten fratrækkes på faktura. Med en Strik-Festivalpakke får du gratis entre til Udstillerhallen og kan deltage på Strikkecafeerne torsdag og fredag på Storløkke Feriepark. På enkelte workshops kan der være behov for at tilkøbe materialer, kompendium med videre. Disse tilkøb er ikke inkluderet i workshoppriserne, men afregnes direkte med underviseren i forbindelse med de enkelte workshops. Entréprisen til udstillerhallen er DKK 35,- pr person pr. dag, og kan købes ved indgangen. Der er også mulighed for at købe entrébillet til både fredag, lørdag og søndag. Prisen for alle dagene er DKK 60,- pr. person og kan købes på Gratis entré: Hvis du har købt en Strik-festivalpakke får du gratis entré til udstillerhallen. Du kan bestille workshops, festmiddag og entre på kontakte os på mail festival@teambornholm.dk eller ringe til os med dine ønsker. På vores onlinesystem betaler du for dine workshops med det samme. Vi tager forbehold for, at workshops kan blive aflyst, såfremt der er: Færre end 8 tilmeldte deltagere på en workshop Såfremt en workshop bliver aflyst, sørger vi for at orientere dig i god tid inden, således at du har mulighed for at vælge en anden workshop. Du kan naturligvis også vælge at få hele din betaling for workshoppen retur. Bestilte workshops, entreer og festmiddag kan ikke annulleres efter bestilling. Du kan læse om vores betingelser på Vi tager forbehold for eventuelle trykfejl i workshopmaterialet samt eventuelle nødvendige ændringer.

3 Workshops fredag fra kl : 1 Lær at hækle Asli Sørup Begynder Materiale medbringes selv Garn og passende hæklenål dertil. Du lærer at hækle de grundlæggende masker (luftmasker, fastmasker, stangmasker, ind- og udtagninger osv.). Vi tager udgangspunkt i den enkeltes niveau, så der er ingen dumme spørgsmål. 2 - Strik flotte kanter Pernille Cordes Erfaren Garn og tilhørende rundpind samt strømpepinde og strikkemarkører. Lær at strikke kanter til, på tværs en smuk blondekant til et sjal og en flot snoningskant til en strikket jakke. Du lærer: Beregning af maskeantal til forkanter og hals på fx cardigan Forskellige teknikker til at strikke masker op Strikke en blondekant til, på tværs Strikke en snoningskant til, på tværs Lave knaphuller i en snoningskant

4 3 - Tag patent på dit strik 1 - begynder Marie Mønster Døllner Begynder Medbring et sæt strømpepinde nr. 4 og 5 samt garn i en lys farve til pindetykkelse 5. Tør du tage patent på dit strik? Temaet for workshoppen tag patent på dit strik 1 er grundteknikkerne inden for helpatent. Workshoppen er for dig som gerne vil lære at strikke patentstrik, men som ikke har prøvet det før. Du vil lære patent masker, ind- og udtagninger i patent og hvordan man strikker patent rundt. Vi vil også prøve halvpatent, for at sammenligne de to teknikker. Forudsætninger for workshoppen: Du skal være fortrolig med ret, vrang og slå om samt at kunne strikke rundt på strømpepinde.

5 4 - Fair Isle strik Lise Kamstrup Let øvet Der medbringes to farver uldgarn, med stor kontrast, til pind nr. 3-3,5. Der medbringes lille rundpind. Og vil du være forberedt, slår du nok masker op på rundpinden til, at maskerne glider let, og strikker nogle omgange med den ene af farverne. Der vil være mulighed for at købe et undervisnings kompendium til 50,- kr. Fair Isle strik er en af mange betegnelser for to farvet strik med dominans, det kan også hedde jacquardstrik eller norwegian knit. Den dækker over en strikketeknik, hvor man strikker med to farver, og hvor man undgår de lange tråde på bagsiden også selvom mønsteret går over mange masker. Der er mange fordele ved denne teknik. For det første undgår man de lange tråde på bagsiden af arbejdet, og derved får man ikke fingre, knapper og meget andet viklet ind, med udtrukne tråde til følge. Og for det andet gør det strikningen meget sjovere, da det er langt nemmere at styre tråd spændingen på den passive tråd.

6 5 Tunesisk hækling trin 1 Stine Hoelgaard Begynder Materiale: uldgarn til p nr. 4 i 2-3 farver og en tunesisk hæklenål nr. 5 med en krog i den ene ende Har du længe haft lyst til at lære den nye teknik tunesisk hækling eller hakning, så er muligheden her. Trin 1: På dette kursus starter vi helt fra bunden af med at slå op, hækle alm. tunesisk ret, og arbejder med forskellige udtryk i striber. Desuden arbejder vi med farver i felter (Gobelin), hvor man snor garnet om hinanden ved farveskift, venderækker, samt ind- og udtagninger. Mød mig på: eller på Instagram under stinehoelgaard

7 6 - Design din sweather del 1, Mønster Linda Marveng Kurset passer for viderekomne og avanserte strikkere. Ta med: En favoritt strikkeprøve (minimum 10 x 10 cm), pinner, garn, målebånd, kalkulator (på mobil?), blyant, viskelær og rutepapir. Lær hvordan å designe dine egne plagg, fra strikkeprøve til ferdig plagg. Hvordan velge mønstre, fasong, garn, egnede kanter og krager. Hvordan skrive et design forslag. Hvordan skrive mønstre og oppnå god passform. Det er helt essensielt å lære forskjellige utregninger og planlegge for å lage et godt design. Vi følger ett av mine design fra begynnelse til slutt og du bruker din strikkeprøve som utgangspunkt til ditt design. Del 1: PLANLEGGING: Mønster: Garnvalg. Mønstervalg. Strikkeprøve. Strikkeretninger. Kanter og krager: grad av montering. Typer av plagg og fasonger. Generelle målskjemaer og måltagning. Bevegelsesvidde (positive and negative ease). Design forslag (submission): En oppsummering.

8 7 - Kom i bund i dit garnlager og strik det du ønsker dig! Vithard Villumsen Erfaren. Underviseren medbringer eksempler, men deltagerne bør også medbringe en opskrift, de gerne vil strikke, og garnet, de gerne vil bruge dertil (et andet end det der står i opskriften), og så lærer de at bruge de simple regler. Deltagerne skal også medbringe strikkepinde, der passer til garnet og pinde et par størrelser op og ned. Er du lige faldet over et fantastisk strikkemønster, men har ikke det rigtige garn i dit lager? Eller er du kommet hjem med garn, du bare måtte købe, men mangler en opskrift til det? På dette kursus lærer du, ved hjælp af let matematik, at erstatte garnet i opskriften med garn fra dit lager. Workshops fredag fra kl : 8 - Tag patent på dit strik 2 Marie Mønster Døllner Tidspunkt Erfaren Medbring et sæt strømpepinde nr. 4 og 5 samt garn i en lys og en mørk farve til pindetykkelse 5. Tør du tage patent på dit strik? Temaet for workshoppen tag patent på dit strik 2 er tofarvet patent strikket frem og tilbage og rundt. Desuden vil vi arbejde med ind- og udtagninger, der kan blive til smukke mønstre. Du vil lære italiensk opslagning og aflukning, der egner sig rigtig godt til tofarvet patent. Vi vil arbejde med teknikken både strikket frem og tilbage og strikket rundt på strømpepinde. Forudsætninger for workshoppen: Du skal være fortrolig med grundteknikken for patentstrik.

9 9 Tunesisk hækling trin 2 Stine Hoelgaard Tidspunkt Let øvet Materiale: uldgarn til p nr. 4 i 2-3 farver og en tunesisk hæklenål nr. 5 med en krog i den ene ende På Tunesisk hækling trin 2, som ligger i forlængelse af trin 1, vil du lære at hækle den tunesiske vrangmaske, og kan bruges alene eller i kombination med retmasken, til forskellige mønstre og strukturer som rib, perle, strukturmønster i en eller flere farver. Desuden skal vi hækle bobler i forskellige størrelser, snoninger, tern m.m. Mød mig på: eller på Instagram under stinehoelgaard 10 Design din egen sweather del 2, Udformning Linda Marveng Tidspunkt Kurset passer for viderekomne og avanserte strikkere. Ta med: En favoritt strikkeprøve (minimum 10 x 10 cm), pinner, garn, målebånd, kalkulator (på mobil?), blyant, viskelær og rutepapir. Del 2: UTFORMING: Oppskrift: Generelt oppsett og spesifikasjoner. Nødvendig info og video lenker. Opplegg. Økinger og fellinger: utregninger. Ermehull og Halsutringning. Ermekuppelen. Enkel Gradering. Utregning av garnmengde basert på strikkeprøven. Hvordan lage enkle skjematiske tegninger. Hvordan lage enkle diagram. Publisering: Teknisk redaktør: Spør om råd og let på FB/Ravelry. Publisering: Teststrikking grupper på FB/Ravelry.

10 11 Strik med to farver Vithard Villumsen Tidspunkt Erfaren Deltagerne skal medbringe to nøgler garn i forskellige farver (22-23 m pr. 10 cm), samt pinde til at strikke rundt med, størrelse 3 mm og 3,5 mm. Er du ikke rigtigt kommet i gang med det at strikke med flere farver? Og vikler dine garnnøgler sig ind i hinanden, mens du strikker med dem? Vi vil prøve forskellige måder at holde garnet på: over én finger, over flere fingre, med en hånd, med begge hænder, så du finder den metode, der er den perfekte for dig. På kurset vil vi strikke en skandinavisk inspireret, flerfarvet hue. 12 Stickat vävmönster Anita Grahn Tidspunkt Erfaren Materialkostnad: ingen, ta med flera färger och kvaliteter av garn med passande stickor till. Stickat vävmönster bygger på lyfta maskor och ger ett lite mindre töjbart material som inte rullar sig. Det är användbart för framkanter, fickor och kragar, eller som en effekt på ett större plagg. Det kan stickas i 1, 2 eller 3 färger och ger då helt olika utseenden. Vi experimenterar med färger och garner i olika tjocklekar, så att deltagarna får flera prover med sig hem.

11 13 Prickmönster Maria Gustafsson Tidspunkt Begynder/erfaren. För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor och gärna ha provat att sticka runt. Ta med garn (gärna några olika kvaliteter/grovlekar) att provsticka i och passande stickor. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med. Vem gillar inte prickar? Detta är ett roligt och lite annorlunda sätt att skapa stickat prickmönster. Prickmönstret stickas i minst två kontrasterande färger men man stickar endast med en färg i taget. Prickvarven kan vara lite pilliga, men sedan har man flera vilovarv emellan. Vi börjar med att provsticka mönstret fram- och tillbaka och den som vill provar att sticka det runt. Därefter är det fritt fram att påbörja ett projekt, kika gärna på Marias blog för att få inspiration till vad du kan sticka, 14 Mønsterhækling med flere farver Rachel Søgaard Tidspunkt Begynder let øvet Medbring: Uldgarn med en løbelængde på ca. 200 meter pr 50 gram og hæklenål nr. 3 eller 3½. Der udleveres arbejdspapirer samt en lille opskrift. Lær at hækle mønstre med flere farver på flere måder. Du kan evt. begynde på en pulsvarmer eller et etui til telefonen. Du kan hækle efter mine mønstre eller lege med at tegne dine egne.

12 15 Fine finesser Hanne Pjedsted Tidspunkt Let øvet Medbring: Dit yndlingsgarn, gerne i flere farver og ikke for tyndt, - pinde der passer til, strømpepinde og rundpinde. Undgå lodne og ujævne garner, som slører maskerne. Arbejdspapirer udleveres. Titel: Fine finesser,- med pæne kanter, fine knaphuller og nye måder at starte og slutte. En workshop om at strikke de flotteste kanter (lodret og vandret), lave superpæne knaphuller og lære nye måder at begynde og afslutte, så vores strikketøj bliver mere professionelt, både i funktion og i udseende. Det er oftest i detaljen man kan se det rigtig flotte håndværk! Spændende nye opslagninger og aflukninger, lænkekanter og I-cord aflukning, sjove snore og mm. 16 Grafisk Gobelinstrik Charlotte Kaae Tidspunkt Let øvet Materialepris 75 kr. Medbring pind 4 mm Med inspiration fra min seneste udgivelse Strik & Mal Grafisk Gobelinstrik. Teknikken gobelinstrik er en fantastisk måde at bruge mange farver i et projekt på. Her sætter vi teknikken i stramme grafiske rammer. Først lægger vi vores motiv på en perleplade, herefter skal motivet strikkes. Her er rig mulighed for at lege med farver og tekstur i form af garnvalg.

13 Heldagsworkshops fredag fra kl : N.B: 1 times frokost 17 Tvåändsstickning - 1 Ivar Asplund Tidspunkt Begynder 6 timer Ta med ett set strumpstickor i storlek 2½ och/eller 3 mm. Du får tillräckligt med garn för att sticka en provlapp utan extra kostnad. Tvåändsstickning är en mycket gammal teknik där man stickar med två olika trådar som hålls i höger hand och tvinnas om varandra mellan varje maska. Resultatet blir tätt, slitstarkt och mycket vackert. För att gå den här grundkursen krävs inga förkunskaper. Vi kommer att arbeta med följande moment: uppläggning räta och aviga maskor djupmaskor krokmaskor kedjegång krusmönster avig fläta ökning och hoptagning avmaskning 18 Dominostrik Katrine Wohllebe Tidspunkt Let øvet 6 timer Medbring (gerne korte) p nr. 3, 3½ og 4 mm samt 10 farver garn med en løbelængde på m pr. 50 g (gerne rester). Dominostrik er en slags patchwork i strik hvor man begynder med ét modul, strikker endnu ét på det første og så fremdeles. Teknikken er enkel, og der arbejdes ofte udelukkende i retstrikning. På dette kursus arbejder vi med grundlæggende metoder, og vi vil først og fremmest arbejde med den "klassiske" dominofirkant: Hvordan får den form, hvordan

14 strikker man firkanterne sammen, hvad med farver osv. 19 Strik Sjaler på færøsk Louise Klindt Tidspunkt Øvet 6 timer Materialeliste: Tyndt uldgarn og store pinde, fx uldgarn med en løbelængde på meter på 100 gram og pinde nr Papir og blyant. Kompendium om færøske sjaler kan købes for 20 kr. Det færøske sjal har formentlig været strikket i århundreder, og det er fantastisk: Det har en god facon, så det svøber sig smukt om kroppen. Det vokser på en sjov måde, mens man strikker det, og man kan variere det og sætte sit personlige præg på det i det uendelige. Lær princippet på denne workshop, og hør lidt om, hvordan man strikker det på Færøerne. OBS! Workshoppen foregår på dansk (evt. også delvist på engelsk).

15 20 - Strik den bornholmske natur. Dorthe Merete Lykke Jensen Tidspunkt Om du er nybegynder eller øvet alle kan være med. 6 timer Medbring venligst hvad du har af garnrester i tykke og tynde kvaliteter som uld, alpaka, mohair, viskose, silke, hør, bomuld, strikkepinde i forskellige str. P3 - P8, målebånd, saks, skitsebog, blyant og gerne farveblyanter/tuscher. Materialeudgifter: 45 kr. pr. deltager til kompendium. Klippevægge, marehalm, hyben, sten, mos. Er vejret godt tager vi strikkepinde og garn med os ud i naturen og suger inspiration til os. Farvespillet i granitstene omsættes måske til garnkvaliteter i forskellige nuancer, eller marehalmen tegnes til et flerfarvet mønster, hybenrosen inspirer til strukturmønster Mange nye spændende ideér afprøves i strikkeprøver, der kan anvendes til enkle modelberegninger. Vi når at snuse til modelberegning så som en enkel poncho, tørklæder, en nederdel eller måske en meget enkel cardigan? Jeg medbringer en masse strikkeprøver og teknikker med udgangspunkt i naturen, organiske overflader, grafiske udtryk. I tilfælde af dårligt vejr medbringer jeg forskellige ting fra naturen, du må gerne medbringe dine egne fund måske fra den smukke natur på Bornholm?

16 Workshops lørdag fra kl : 21 Tunesisk hækling med grafiske mønstre Pernille Cordes Begynder Medbring: 2 farver uldgarn og tilhørende tunesisk hæklenål samt en tunesisk hæklenål med dobbeltkrog. Tunesisk hækling er meget oppe i tiden især til bolig- og interiørdesign. På dansk kendes teknikken også som hakning. Med tunesisk hækling opnås strukturer, der minder om vævning eller strikning. På kurset lærer du de basale teknikker indenfor tunesisk hækling, samt at lave flotte grafiske mønstre og rundhækling med dobbeltkrog Dobbeltstrik Lise Kamstrup Let øvet Der medbringes to farver uldgarn med stor kontrast i farverne, der svarer til en pind nr. 3-3,5. Der medbringes pinde der svarer til garnet, også gerne en lille rundpind. Dobbeltstrik er en teknik hvor der strikkes to sider/lag på en gang, og arbejdet hænger sammen således at retsiderne vender ud. Mønsteret bliver identisk på begge sider, men farverne vil være med +/- effekt, og mønsteret spejlvendt hvis det ikke er symmetrisk. Teknikken er rigtig god til arbejder, hvor begge sider er synlige. Det kan være tæpper, halstørklæder, sjaler og lignende. Eller ting der skal kunne vendes, og bruges på begge sider f.eks. en hue. Teknikken har på en eller anden måde fået påhæftet at det er godt nok svært at strikke, dette er rigtigt ærgerligt, for det er ikke svært at strikket, det er en teknik og en anden måde at tænke strik på. Og når man får den lært, ja så er den stærkt vanedannende.

17 23 Crazy Granny Squares Stine Hoelgaard Let øvet, eksperimenterende. Materialer: mange farver i ønsket garn og tilhørende hæklenål. På denne workshop skal du arbejde med stangmaskegrupperne som de hækles på en klassisk oldemorfirkant, men med en eksperimentere og legende tilgang. Udgangspunkt kan være en klassisk oldemorfirkant, og der fra giver jeg dig teknikker til at hækle frem og tilbage, rundt om, ud fra, i vinkel på m.m., så du kan skabe dine helt egne unikke firkanter, med dybde og perspektiv, eller et enkelt, enestående arbejde. 24 Vendte pinde Vithard Villumsen Tidspunkt Begynder Deltagerne skal medbringe garn til prøver (ikke mohair eller lignende) og pinde der passer til. Vendte pinde; hvor, hvordan, hvornår Hvad er vendte pinde? Hvad gør de? Hvad kan man bruge dem til? Og vigtigst af alt, hvordan strikker man dem? På dette kursus finder du ud af hvordan du får dine strikkede shorts og sweatre til at passe bedre. Vi prøver forskellige typer af vendte pinde og snakker om hvilke der kan bruges hvornår Återbruksvirkning Anita Grahn Nybörjare Materialkostnad: ingen

18 Ta med en uttjänt tröja i ull eller bomull, matchande garn och virknål som passar till. Efter att ha provat några tekniker får deltagarna hjälp att starta ett eget projekt med sitt material. Det kan till exempel vara början på en matta eller en väska Krokodillefjällsmönster Maria Gustafsson Erfaren, för att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor och ha lite tålamod. Ta med garn (gärna några olika kvaliteter/grovlekar) att provsticka i och passande stickor. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med. Krokodilfjällsmönster har jag främst sett virkade, jag gillar att sticka och detta har blivit mitt sätt att komma fram till ett liknande resultat. Det blir ett värmande material med kul utseende som passar ypperligt till sjalar, halskragar och liknande, men även som kanter på andra plagg. Vi börjar med att provsticka mönstret fram- och tillbaka och den som vill provar att sticka det runt. Därefter är det fritt fram att påbörja ett projekt, kika gärna på min blog för att få inspiration till vad du kan sticka,

19 27 Storslået modelberegning Lisbeth Tolstrup Lørdag 3. september Erfaren Materialer: Forud for workshoppen udsendes materialeliste og oplæg til mønsterstrik (pindestr. ca. 2,5 5). Beregn en beskeden udgift til kopiark og evt. prøvegarner. Kan du lide at strikke? Og er du blevet træt af opskrifter, der slutter omkring str , så er denne workshop noget for dig. Ud fra nogle enkle strukturer i mønsterstrik lærer du at beregne personlige modeller der siden kan varieres til helt nye ideer. 28 Delikate detaljer Hanne Pjedsted Let øvet Medbring: Dit yndlingsgarn, gerne i flere farver og ikke for tyndt, - pinde der passer til, strømpepinde og rundpinde. Undgå lodne og ujævne garner, som slører maskerne. Arbejdspapirer udleveres. Delikate detaljer -Nye opslagninger og aflukninger, sammenstrik på retten både vandret og lodret og andre små ting, der gør strikketøjet mere personligt og fint.

20 29 Hækling a la Sophie Gigard Birgitte Breuning Let øvet Medbring hæklenål str. 1,5 eller 1,75 + evt. tyndt garn. -Jeg tager garn med, som kan købes for 20 kr. pr. dunte a 5 g. Se evt. min hjemmeside: Hækling af tørklæder a la Sophie Digard 30 - Strik med kontraster Dorthe Merete Lykke Jensen Om du er nybegynder eller øvet håndstrikker alle kan være med. Medbring venligst hvad du har af garnrester i tykke og tynde kvaliteter som uld, alpaka, mohair, viskose, silke, hør, bomuld, strikkepinde i forskellige str. P3 - P8, målebånd, saks, skitsebog, blyant og gerne farveblyanter /tuscher. Om du er nybegynder eller øvet alle kan være med. Materialeudgifter: 45 kr pr. deltager til kompendium. Udfordrer dig selv med kontraster. Hvorledes skabes spændende kontraster med blankt/mat garn eller måske loddent/glat garn? Kombination af tykt/tyndt garn kan give en smuk og luftigt strikkvalitet i ex. vævestrik. Spændende nye udtryk i kendte norske mønstre kan fremkomme med kontraster i farvesammensætningen ex. stærke/mørke farver... Vi skal afprøve strikketeknikker, sammensætte forskellige materialer og farvekontraster, så I finder frem til jeres eget nye udtryk i håndstrik og måske flytter jeres strikkegrænser. Workshoppen skulle gerne give en masse inspiration til nyt strik og design af egne modeller.

21 Workshops lørdag fra kl : 31 Montering og finish Pernille Cordes Tidspunkt Begynder. Medbring: 2 stk. retstrikkede og 2 stk. glatstrikkede prøver på 10 x 10 cm, glat uldgarn gerne til pinde nr. 4 samt strømpepinde og en hæklenål, der passer til garnet. Lær at sy strik sammen på den rigtige måde og få en flot finish på dit strikketøj. Du lærer: sammensyning af forskellig slags strik usynlig hæftning af ender splejsning af garn opklipning af strik (hækleteknik) ribkanter perfekte knaphuller (ét-trinsknaphuller) 32 Vævestrik i forvandling Stine Hoelgaard Tidspunkt Let øvede, eksperimenterende.. Materialer: Forskellige garner, i forskellige farver, tykkelser, teksturer m.m. (glatte og lodne garner), med andre ord, hav lidt af hvert med og et udvalg af forskellige tykkelser pinde. På dette kursus præsenteres du først for udvalgte mønstre i Vævestrik/Lænkestrik. Herefter skal vi kigge på, og arbejde med, hvordan man med små ændringer, som f.eks. at vælge et tyndere garn eller andet materiale, kan ændre teknikkens udtryk, og skabe sit helt eget unikke stykke strik.

22 33 Japanske mønstre Linda Marveng Tidspunkt og Kurset passer for viderekomne og avanserte strikkere med diagram erfaring. Ta med: pinner i favoritt størrelsen din. garn tilpasset pinnestørrelsen. maske-holdere til prøver om ønskelig. post-it lapper, linjal eller washi tape (rispapir tape som kan brukes igjen og igjen). Vakre og intrikate mønstre, alltid skrevet i en diagram form og oppskrifter i skjematisk tegning form med tallrekker, har inspirert designere og strikkere i årevis. De Japanske mønsterbiblene bruker internasjonale symboler, så du trenger ingen ferdigheter i Japansk. For å forstå oppskriftene derimot er det nyttig å kjenne til de mest relevante tegnene som f.eks de til masker, pinner og material. Populære magasin er: Let s Knit Series med en egen Couture serie, Knitting Around the World og Keito Dama. Du vil lære hvordan lese oppskrifter, forstå diagram og de viktigste tegnene. Resten av tiden brukes til å strikke prøver og kikke på mitt, stadig økende, Japanske bibliotek. Jeg vil også gjøre rede for mine valg av japanske mønstringer og andre tips som nyttige websider samt online butikker. 34 Falska flættor Anita Grahn Tidspunkt Erfaren Materialkostnad: ingen, ta med sockgarn och stickor 2½ Smala flätor åt höger och vänster utan kabelsticka och på en botten av resår. En enkel teknik som kan kombineras till flera olika ytmönster som är verkligt effektfulla.

23 35 Lækker strik i retro-rester Lisbeth Tolstrup Tidspunkt Begynder øvet Materialer: Forud for workshoppen udsendes materialeliste og forslag til garner (pindestr. ca. 2,5 5). Beregn en beskeden udgift til kopiark og evt. prøvegarner. Rester, genbrug og redesign et område med sjove klassikere, der med et godt blik for farver og strikkede strukturer kan omsættes til nye ideer. Med skønne eksempler fra 1950 erne og 1970 erne kommer vi til at arbejde småt, figurativt og i moduler. 36 Snoninger og krydsede masker Rachel Søgaard Tidspunkt Let øvet - øvet Medbring: Uldgarn med en løbelængde på ca. 100 meter pr 50 gram og passende pinde. Der udleveres arbejdspapirer samt en lille opskrift. Vi leger med at strikke forskellige typer af mønstre, der er i familie med almindelige snoninger men har et lidt andet udtryk. Det kan fx være snoninger uden vrangside, fletstrik, herringbonemønster eller andre typer af mønstre, hvor krydsede masker skaber stor effekt.

24 37 Fine kanter Hanne Pjedsted Tidspunkt begyndere og let øvede Medbring: Dit yndlingsgarn, gerne i flere farver og ikke for tyndt, - pinde der passer til, strømpepinde og rundpinde. Undgå lodne og ujævne garner, som slører maskerne. Arbejdspapirer udleveres Der er jo altid en kant i et strikketøj -og ofte må den hverken rulle, flane eller stramme! Vi vil arbejde med forskellige kanter: nogle, der er integrerede i arbejdet, måske bare over 2-3 masker og andre der strikkes på arbejdet bagefter, i f.eks. masker der strikkes op eller en kant, der strikkes til (strikkes fast efterhånden) og så tager vi til sidst en smule om kanter til pynt og pjank! 38 - Jaquardhækling Birgitte Breuning Tidspunkt Let øvet Medbring hæklenål str. 2,5 eller 3,0, samt evt. bomuldsgarn 4/8. -Jeg tager garn med, som kan købes for 10 kr. pr. dunte a 5 g Vi hækler små punge m.m. efter min bog: Hippe hylstre i jacquard-hækling. Forlaget Klematis. (Kan købes af mig for 100,- på workshoppen)

25 Heldagsworkshops lørdag fra kl : N.B. 1 times frokost 39 Tvåändssticning - Fortsættelse Ivar Asplund Tidspunkt Förkunskaper: kunna lägga upp samt sticka räta och aviga maskor i tvåändsstickning. 6 timer Ta med: lämpligt garn i minst två kontrasterande färger samt två set strumpstickor 2½ eller 3 mm. Det här är kursen för dig som är nyfiken på hur tekniken tvåändsstickning kan användas för att sticka mönster i olika färger. Vi går bland annat igenom geometriska mönster med djupmaskor, dekorativa sätt att arbeta med ökningar samt enstaka mönstermotiv på enfärgad botten. 40 Farver i strik Katrine Wohllebe Tidspunkt Begynder - erfaren 6 timer Medbring (gerne korte) pinde i forskellige tykkelser samt 5-10 forskellige farver garn med en løbelængde på m pr. 50 g (gerne rester). Vær klar til at dele dit garn med de andre kursister, så alle får flest mulige valgmuligheder. For kompendium betales 25 kr. Vi lærer om farver, herunder farvecirklen, primær- og sekundærfarver, komplementærfarver, valør og ikke mindst hvordan man kan sætte rigtig mange farver sammen til en fornuftig helhed. Vi strikker prøver for at mærke hvordan teorierne fungerer i praksis med mange farver, i striber og i evt. i enkle strukturer/mønstre som fx vævestrik.

26 41 Aranstrik Louise Klindt Tidspunkt Begynder - erfaren 6 timer Medbring lyst uldgarn med en løbelængde på cirka 200 m/100 g eller tykkere og passende pinde. Garnet skal være glat og ensfarvet. En snoningspind eller en ekstra strømpepind er også nyttig. Medbring desuden papir, blyant og en femkrone til betaling af kompendie Hør røverhistorierne om strikketraditionen fra Aran-øerne ud for Irlands vestkyst, og strik prøver på de mange smukke mønstre, som hører til denne tradition. Vi arbejder også med sammensætning af mønstre og formgivning af trøjer med aranmønstre. 42 Krydret strik med Magiske nøgler Charlotte Kaae Tidspunkt Øvet du skal kunne strikke 2-farvet strik 6 timer Materiale pris 75 kr. Medbring rundpinde 4,5 5,5 80 cm i et blødt materiale, de gamle hårde rundpinde dur ikke. Eller Strømpepinde hvis du ikke ønsker at strikke Magic loop. Workshoppen begynder med et kort foredrag, hvor mine modeller strikket med magiske nøgler gennemgås. Jeg fortæller om nye farver og tendenser i modebilledet. Farvernes påvirkning af hinanden, regler og regelbrud, efterfulgt af en gennemgang af, hvordan magiske nøgler vindes op og hvordan du strikker med dem. Med de magiske nøgler bliver dit farveskift mere spontant og ofte mere flydende. Du bestemmer selv hvor vildt det skal være. Her er mulighed for at prøve kræfter med teknikken Magic loop.

27 Workshops søndag fra kl : 43 - Minisjaler Ivar Asplund Søndag den 4. september Tidspunkt Begynder Ta med ett garn, gärna av olika kvaliteteter, och lämpliga stickor. Restgarner fungerar utmärkt. En sjal kan ju se ut på olika sätt, och på den här kursen får du pröva att sticka minisjalar med spetsmönster i olika former för att öva på flera moment. 44 Lær at hækle figurer Asli Sørup Søndag den 4. september Erfaren Medbring: Garn og et udvalg af hæklenåle. Amigurumi er japansk og betyder hæklet tøjdyr. Der findes et hav af opskrifter på forskellige dyr og når, du først har knækket koden, er det nemt at hækle de skønne små figurer. På denne workshop lærer du de basale teknikker i at hækle rundt og i at læse en amigurumi-opskrift. Asli deler ud af tips og tricks til at få en flot finish i den færdige figur.

28 45 - Nålebinding Marie Mønster Døllner Søndag den 4. september Forudsætninger for workshoppen: En god portion tålmodighed. Medbring ubehandlet garn til ca. pind 4-5. (det skal kunne filte) Nåle kan lånes på workshoppen og kan købes efterfølgende. Nålebinding er en gammel teknik, der blev brugt før strikningen blev opfundet i middelalderen. Det ældste fund er dateret til omkring år 300 e. Kr. I dag praktiseres nålebinding oftest på middelalder og vikingmarkeder, hvor der typisk laves sokker og hatte. Teknikken kan dog også bruges til andre formål fx håndledsvarmere, halsedisser og halstørklæder. Du vil på workshoppen lære en af de mest almindelige nålebindingsteknikker og får tips til hvordan du kan bruge den kreativt.

29 46 - Hullstrik Linda Marveng Søndag den 4. september Kurset passer for nybegynnere som kan lese mønstre men er ennå nyttigere for viderekomne og avanserte strikkere. Ta med: rund-pinne nr 4, eller 4.5 eller 5 (80 eller 100 cm) 1 garn nøste i sokkegarn (med ca 160 til 200 m per 50 g) post-it lapper eller washi tape (rispapir tape som kan brukes igjen og igjen) heklenål nr 2, eller 3 eller 3.5 til å sette på perler maske-holdere til prøver om ønskelig Lær å strikke og mestre hullstrikk. Du vil lære å lese diagram, midlertidig opplegg, innsetting av en hjelpelinje og identifisering av ryggraden. Samt hvordan du blokkerer, grafter og former i hullstrikk. I tillegg til andre måter å skape hull effekter: med store pinner, stige masker og slupne masker. Hvordan inkorporer hullmønstre i ditt eget design og hvilke kanter passer best til et hullstrikk prosjekt: strikket snor, enkel, dobbel og trippel samstrikk. Hva er vanlige feil og enkle rettelser av disse. Samt nyttige tips som forenkler hullstrikkingen. Vi kommer til å strikke et par hullstrikk prøver. Jeg tar med plagg fra boken min som eksempler.

30 47 Introduktion til engelske strikkeudtryk Vithard Villumsen Søndag den 4. september Begynder Deltagerne skal medbringe garn til at lave prøver i, gerne et garn, hvor maskerne træder tydeligt frem, samt pinde der passer dertil. Det vil også være godt at medbringe en lang rundpind Er du faldet over en strikkeopskrift, som du gerne vil strikke efter, men har givet op fordi den var på engelsk? Fortvivl ikke længere. På kurset får du en introduktion til de engelske strikkeforkortelser og du bliver i stand til at tolke koderne i de engelske og amerikanske opskrifter. Vi skal afprøve forskellige teknikker og vi prøver at strikke efter opskrift. 48 Plissé i strik Katrine Wohllebe Søndag den 4. september Let øvet Medbring ensfarvet, jævnt garn som passer til p 3-4 mm, helst uld eller en blanding med uld, evt. forskellige farver, samt pinde som passer til garnet. For kompendium betales 25 kr. Vi strikker forskellige strukturer som "plisserer", snakker om hvad de kan bruges til, snakker om "lovmæssighederne" i strikken som får stoffet til at folde, og ser om vi kan finde på flere strukturer der folder af sig selv.

31 49 - Sock-tår uppifrån och nerifrån Anita Grahn Søndag den 4. september Erfaren Materialkostnad: ingen, ta med sockgarn och strumpstickor/kabelsticka och stickmarkörer. Vi går igenom olika sätt att sticka tån på sockor. Deltagarna kommer att få ett kursblad som bla innehåller instruktioner för att sticka strål-tå, rundad tå, anatomisk tå och flera andra. Det finns olika sätt att lägga upp för att sticka en socka från tån, och vi övar på ett par av dem. 50 Flerfärgat bellismönster Maria Gustafsson Søndag den 4. september Begynder erfaren. För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor och gärna ha provat att sticka runt. Ta med garn (gärna några olika kvaliteter/grovlekar) att provsticka i och passande stickor. Anteckningsmaterial och sax brukar vara bra att ha med. Basen i mönstret är Bellismönster och Stjärnmönster som kombineras med lyfta maskor för att på ett enkelt sätt få fram mönstereffekten. Man stickar med två olikfärgade garner, men endast ett i taget. Bellismönstret (Daisy stitch) och Stjärnmönstret (Star stitch, förekommer bl a som bottenmönster inom den Estniska spetsstickningen) ser väldigt lika ut men stickas lite olika. På bellismönstret stickas mönstermaskan från avigsidan och på stjärnmönstret från rätsidan. Vi börjar med att provsticka mönstret fram- och tillbaka och den som vill provar att sticka det runt. Därefter är det fritt fram att påbörja ett projekt, kika gärna på min blog för att få inspiration till vad du kan sticka,

32 51 Hakning/tunesisk hækling med nye mønstre Rachel Søgaard Søndag den 4. september Begynder-let øvet Medbring: Uldgarn samt hakkenåle gerne lidt tykkere nål end den, der er opgivet på garnets banderole. Hakkenåle vil kunne købes på workshoppen. Der udleveres arbejdspapirer. Den mest almindelige form for hakning eller tunesisk hækling er retmasker eller fastmasker. Det giver et ret fast, væveagtigt materiale. Der findes mange andre strukturer: Både vrangmasker, diagonalmasker, strikkemasker, vifter og bobler. Vi hakker prøver i de forskellige strukturer og leger med at opfinde flere. 52 Stjerner Louise Klindt Søndag den 4. september Erfaren Ensfarvet glat uldgarn i mindst to farver, gerne flere, og pinde, der passer til. Til den tredimensionale stjerne får du brug for syv (ja, det er ikke en trykfejl) strømpepinde. Medbring desuden papir, blyant og en fem-krone til betaling af kompendie. Stjernen er en stærk og karakteristisk figur, som har fundet mange udtryk i strik. På denne workshop får du mulighed for at strikke stjerner på forskellige måder: lænkestrik/vævestrik, strukturstrik og en tredimensional teknik.

33 53 Neverkont Charlotte Kaae Søndag den 4. september let øvet Materiale pris 75 kr. Medbring pind 4 mm. En skøn teknik, hvor det strikkede udtryk ligner kurveflet. På denne basis workshop, skal vi strikke frem og tilbage på pindene og lære teknikkens byggesten at kende. Charlotte viser en række tips og tricks til hvordan du let som en leg kan strikke Neverkont uden at skulle vende arbejdet og strikke vrang.

Strikke Stafetten Ankomst 29. februar kl. 11. - Afgang 4. marts kl. 14. kr. 2.995 Det er ved at blive en tradition med festlige dage med strik- og

Strikke Stafetten Ankomst 29. februar kl. 11. - Afgang 4. marts kl. 14. kr. 2.995 Det er ved at blive en tradition med festlige dage med strik- og Strikke Stafetten Ankomst 29. februar kl. 11. - Afgang 4. kl. 14. kr. 2.995 Det er ved at blive en tradition med festlige dage med strik- og hæklerier og dejlige strikkepiger og koner sammen på Tisvilde

Læs mere

Ca 54(58)62(64)66(70) cm. Modellens mål over bryst. Ca 19(21)25(29)33(37) cm. Ærmelængde under arm inkl. ombuk. Ca 17½(22)26½(26½)31(31) cm

Ca 54(58)62(64)66(70) cm. Modellens mål over bryst. Ca 19(21)25(29)33(37) cm. Ærmelængde under arm inkl. ombuk. Ca 17½(22)26½(26½)31(31) cm 91360 nova Version 1 91360 Jakke og kjole med hæklede firkanter GARNKVALITET Nova (100% Bomuld. Nøgle ca 50 g = 170 m) GARNALTERNATIV Mio, Baby Pascal, Gästrike 2 tr, Järbo 8/4, Skrållan, Mini Bomull STØRRELSE

Læs mere

BABY PASCAL STØRRELSER: 38 (prematur) - 86 cl

BABY PASCAL STØRRELSER: 38 (prematur) - 86 cl 91014 D F C B G H A E B D BABY PASCAL STØRRELSER: 38 (prematur) - 86 cl 91014 BASISOPSKRIFT BABY GARNKVALITET Baby Pascal (100% Akryl. Nøgle ca 50 g = 225 m) GARNALTERNATIV Gästrike 2 tr, Plädgarn, Järbo

Læs mere

24. - 25. OKTOBER NAKSKOV BIBLIOTEK

24. - 25. OKTOBER NAKSKOV BIBLIOTEK 24. - 25. OKTOBER NAKSKOV BIBLIOTEK på Nakskov Bibliotek 24. 25. oktober Kursusforløb i foråret har vist, at der på Lolland findes en fantastisk masse rigtig dygtige strikkere. En fantastisk masse meget

Læs mere

vägledning / vejledning / veiledning Rutmönstrad merinoull Merino-uld i tern/rutemønstret merinoull

vägledning / vejledning / veiledning Rutmönstrad merinoull Merino-uld i tern/rutemønstret merinoull vägledning / vejledning / veiledning 600313 Rutmönstrad merinoull Merino-uld i tern/rutemønstret merinoull Du behöver Konstsiden (fodertyg) Merinoull Gammal handduk Resårband Dänkflaska Torktumlare Börja

Læs mere

juli & okt Tisvilde Højskole

juli & okt Tisvilde Højskole 18. - 22. juli & 24. - 28. okt. 2016 Tisvilde Højskole Strikke Stafetten 18. - 22. juli 2016 Ankomst kl. 11, afrejse kl. 14. Pris kr. 3.495,- inkl. fuld forplejning. Undervisere: Heidi Nymann og Charlotte

Læs mere

STRIKKEFESTIVAL 2017

STRIKKEFESTIVAL 2017 STRIKKEFESTIVAL 2017 Nakskov Bibliotek 4. - 5. november 2017 Igen i år vil Nakskov Bibliotek lægge hus til en hel weekend med workshops. Som tidligere år, er det de strikkeglade kvinder, der bruger biblioteket

Læs mere

91077 RAGGI SOFT COTTON

91077 RAGGI SOFT COTTON 91077 RAGGI SOFT COTTON A B D C Version 1 91077 DØRSTOPPER ELLER KÆLEDYR GARNKVALITET (A,C,D) Raggi (70% Uld Superwash, 30% Polyamid. Nøgle ca 100 g = 150 m) GARNALTERNATIV (A,C,D) Gästrike 4 tr, Vinga

Læs mere

Grundopskrift på. - strikket oppefra og ned og nedfældet af Liselotte Weller på to kopper kaffe og en lækker, hjemmebagt bolle.

Grundopskrift på. - strikket oppefra og ned og nedfældet af Liselotte Weller på to kopper kaffe og en lækker, hjemmebagt bolle. Disclaimer: Opskriften er til fri afbenyttelse i nonkommercielle sammenhænge. Det betyder, at du ikke må videresælge opskriften hverken som din egen eller som min. Du må heller ikke regne med nogen former

Læs mere

Babycardigan med mønster

Babycardigan med mønster Babycardigan med mønster Babycardigan med mønster Sværhedsgrad: Garn: COOP, Bambus, 50% bambus, 50% bomuld, 50 g = 80 m Størrelse: 3/6 (9/12) 12/18 måneder = 62/68 (74/80) 86/92 cl. Sweaterens mål: Overvidde:

Læs mere

NOVA Basismodeller: Baby 38-86 cl 18-05

NOVA Basismodeller: Baby 38-86 cl 18-05 NOVA Basismodeller: Baby 38-86 cl 18-05 Version 3 18-05 BASISMODELLER MED RAGLAN I NOVA TIL BABY GARNKVALITET Nova (100% Bomuld. Nøgle ca 50 g = 170 m) GARNOPLYSNING STØRRELSE 38(44)50(56-62)68-74(80-86)

Læs mere

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK

Vejledning i dragtsyningsteknikker SÆRK 1 Syvejledning: Anette K vist Nielsen - Redigering: Dragtgruppen Ideoplæg: H anne Dyhr og K am m a G udm and - H øyer 2 SY-VEJLEDNING TIL SÆRK De gamle særke var alle håndsyede i hvidt hørlærred. En del

Læs mere

Speich Design KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2013 FORÅR 2014 ARBEJDENDE VÆRKSTED. www.speichdesign.dk

Speich Design KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2013 FORÅR 2014 ARBEJDENDE VÆRKSTED. www.speichdesign.dk KURSUSPROGRAM ARBEJDENDE VÆRKSTED EFTERÅR 2013 FORÅR 2014 Speich Design Likørstræde 5 2800 Lyngby Tlf.: 45 93 31 31 info@speichdesign.dk www.speichdesign.dk Kære kunde. Endnu en patchwork sæson står for

Læs mere

Finesser / kanter / aflukninger / 2-farvet rib ved Bodil Munch

Finesser / kanter / aflukninger / 2-farvet rib ved Bodil Munch Årsplan 2016 Januar Onsdag 6. i Vejle Beregninger oppefra og ned v. Hanne Torsdag 7. i Viborg Holstebro Onsdag 13. i Århus? Vi ser på hvilke nye strikkebøger som der er kommet ind i julen. Eller hvis du

Læs mere

Strik Bornholm Workshopkatalog

Strik Bornholm Workshopkatalog Strik Bornholm 2018 Workshopkatalog Praktiske Informationer Priser Workshops Prisen for 3 timers workshops er DKK 390,- Deltagelse på workshops sælges efter først-til-mølle-princippet. Kaffe/the er inkluderet

Læs mere

Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det!

Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det! Frihåndsquiltning på maskine Du kan lære det! 10 trin til dig fra BaliQuilt, som hjælper dig på vej til at quilte på maskine. BONUS: Tre øvelser til at komme i gang på. Trin nr. 1 tilbehør Der er tilbehør

Læs mere

Strik Bornholm Workshopkatalog

Strik Bornholm Workshopkatalog Strik Bornholm 2018 Workshopkatalog Praktiske Informationer Priser Workshops Sidste tilmeldingsfrist er 1. august Prisen for 3 timers workshops er DKK 390,- Deltagelse på workshops sælges efter først-til-mølle-princippet.

Læs mere

Garn og Tråd Festival November kl og November kl og 13-15

Garn og Tråd Festival November kl og November kl og 13-15 Garn og Tråd Festival 2018 3. November kl. 13-15 og 16-18 4. November kl. 10-12 og 13-15 Strikkefestival på Nakskov Bibliotek 3. - 4. November 2018 Igen i år vil Nakskov Bibliotek lægge hus til en hel

Læs mere

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby. Materialer Opskrift: 3 mdr 6 mdr Tencel garn: 175 g 225 g

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby. Materialer Opskrift: 3 mdr 6 mdr Tencel garn: 175 g 225 g Opskrift Baby Materialer Opskrift: 3 mdr 6 mdr Tencel garn: 175 g 225 g Pinde: 3,5 mm Knapper Dobbelt: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Cardigan Cable Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil Strikket

Læs mere

1 gang og derefter gentages 21. 26. omg, idet udtagningerne fortsættes ud fra snoningen som før. Strikkefasthed: 8 m og 11 p i glat

1 gang og derefter gentages 21. 26. omg, idet udtagningerne fortsættes ud fra snoningen som før. Strikkefasthed: 8 m og 11 p i glat Strikkefasthed Lav altid en strikkeprøve, før du går i gang med selve arbejdet. Prøven skal være ca. x cm og strikkes i det mønster, der er angivet i opskriften. Tæl derefter antallet af m og p på 0 x

Læs mere

OPSKRIFT SWEATER #04 / 02. Strikkefasthed 15 m og 20 p i glatstrikning = 10 10 cm.

OPSKRIFT SWEATER #04 / 02. Strikkefasthed 15 m og 20 p i glatstrikning = 10 10 cm. Størrelse S (M) L Materialer Lamana Puno (60 % alpaka, 40 % merino, ca. 60 m pr. 50 g), 200 (250) 250 g chili fv 015, 200 (250) 250 g sort fv 01, 200 (250) 250 g råhvid fv 00, Jumperpinde 6 og 7 mm, Rundpind

Læs mere

ideer Strik Strik selv! Sy det! Badekåbe Fine kraver Sokkedyr Place de Bleu-pude 49,95 Indret med paller Franske med Cécile Balladino DESIGNER

ideer Strik Strik selv! Sy det! Badekåbe Fine kraver Sokkedyr Place de Bleu-pude 49,95 Indret med paller Franske med Cécile Balladino DESIGNER s Intropri Håndarbejde Strik Sy Hækl Bolig Inspiration 49,95 Nr. 1 Januar - April 2014 ideer Kr. 64,95 Franske hæklerier med Cécile Balladino Strik selv! Maskinstrik for dummies Sjov garngraffiti Nostalgisk

Læs mere

Fiske-uro Hækleopskrift Side 1 af 6 Materiale Nål: Til denne opskrift er nål 3.00 mm anvendt. Garnforbrug: Bomuldsgarn 8/4. Mængden af garn er opgivet ud fra nøgler af 50 g/160 m. Der er brugt: ½ nøgle

Læs mere

hurtige juleideer ı dekoration

hurtige juleideer ı dekoration hobby ı dekoration 10 hurtige juleideer Står du og mangler en hurtig venindegave? En dekoration til første søndag i advent? Eller har du glemt at købe kalenderlys? Læn dig tilbage, og lad dig inspirere

Læs mere

UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV!

UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV! UDPLUK FRA BEDSTEMORS BARSELSKURV! OPSKRIFTER PÅ LIDT AF HVERT TIL DEN NYFØDTE. Jeg håber at du må få glæde af dette udpluk af OPSKRIFTSBOGen og ønsker dig god fornøjelse. Med venlig hilsen JETTE STEEN

Læs mere

SpecialKøbmanden Holmstrupgårdvej 250B 8210 Aarhus V Tlf.: 8615 1287. SpecialKøbmanden.dk. Kagekurser efterår 2012 Århus.

SpecialKøbmanden Holmstrupgårdvej 250B 8210 Aarhus V Tlf.: 8615 1287. SpecialKøbmanden.dk. Kagekurser efterår 2012 Århus. SpecialKøbmanden Holmstrupgårdvej 250B 8210 Aarhus V Tlf.: 8615 1287 SpecialKøbmanden.dk Kagekurser efterår 2012 Århus. Cup Cakes: Dekoration med Decorator icing (smørcreme) og fondant blomster. Her lærer

Læs mere

Opskrift: Baby. kvalitetsdesign i en unik stil GARN FORBRUG. Rundpinde: 3,5 mm Hæklenål (til hæklede kant): 2,5 mm Dobbelttråd: 3,5 mm/26 m/10 cm

Opskrift: Baby. kvalitetsdesign i en unik stil GARN FORBRUG. Rundpinde: 3,5 mm Hæklenål (til hæklede kant): 2,5 mm Dobbelttråd: 3,5 mm/26 m/10 cm Opskrift Baby GARN FORBRUG Opskrift: Go handmade Soft: 3 mdr. 6 mdr. 100 g 125 g Rundpinde: 3,5 mm Hæklenål (til hæklede kant): 2,5 mm Dobbelttråd: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Bloomers Classic

Læs mere

Opskrift: Baby. kvalitetsdesign i en unik stil GARN FORBRUG

Opskrift: Baby. kvalitetsdesign i en unik stil GARN FORBRUG Opskrift Baby GARN FORBRUG Opskrift: 3 mdr. 6 mdr. Go handmade Soft: 150 g 200 g Rundpinde: 3,0 og 3,5 mm Hæklenål (til hæklede kant): 2,5 mm Knapper Dobbelttråd: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades

Læs mere

Til trøjen bruges 2 bundter á 240 g.

Til trøjen bruges 2 bundter á 240 g. Trøje strikke af flerfarvet Kauni og inspireret af de mangefarvede Fair Isle trøjer fra Shetlandsøerne og samtidig de helt enkle mønstre, som bl.a. ses i Færøtrøjerne. Fordelen ved at strikke i Kaunigarnet

Læs mere

Sommersky Et grundmønster på en cardigan med smukke, smalle ærmer af Liselotte Weller udarbejdet i samarbejde med www.garnudsalg.

Sommersky Et grundmønster på en cardigan med smukke, smalle ærmer af Liselotte Weller udarbejdet i samarbejde med www.garnudsalg. Opskriften er GRATIS og der ydes derfor IKKE support! Opskriften er testet i alle str. Rigtig god fornøjelse. Med venlig hilsen Liselotte Weller & Garnudsalg.dk Sommersky Et grundmønster på en cardigan

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 117 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 117 Side 1 Side 1 I denne vejledning skal vi bruge 7 billeder som skal sættes ned i størrelse. Bagefter sættes de sammen 3 i den ene rækker og 4 i den anden. Til sidst sættes de 2 rækker sammen så det er som en collage.

Læs mere

Design: Katrine Lindequist Kirketerp-Møller

Design: Katrine Lindequist Kirketerp-Møller Alma Babycardigan Design: Katrine Lindequist Kirketerp-Møller Før du begynder Trøjen strikkes oppefra og ned. Bærestykke og krop strikkes frem og tilbage på rundpind mens ærmerne strikkes rundt på strømpepinde

Læs mere

Montering af strik. Side 1-7 Lotte W

Montering af strik. Side 1-7 Lotte W 1 Montering af strik. Montering af strik er en vigtigere del af arbejdet, end mange mener. Jeg har set meget smukt udført strikkearbejde, der er monteret uheldigt. Omvendt kan strikkede ting reddes ved

Læs mere

Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016

Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016 Bitorn Hanne Rasmussen StrikStrikStrik 2016 Der skal bruges: Bitorn En kombination af et klassisk nordisk hjulmønster og Tern, et lækkert garn af 75% uld og 25% silke fra Quince & Co har dannet basis for

Læs mere

Højtlæsning mens du strikker (eller laver andet håndarbejde)!?

Højtlæsning mens du strikker (eller laver andet håndarbejde)!? 1 Højtlæsning mens du strikker (eller laver andet håndarbejde)!? Brink. Andre: Philida Biografisk roman om strikkepigen Philida, der var slave hos familien Brink i Sydafrika omkring 1830. Hun fik 4 børn

Læs mere

20 unikke strikmodeller med opskrifter og diagrammer. - præsenteret af Karen Noe

20 unikke strikmodeller med opskrifter og diagrammer. - præsenteret af Karen Noe 20 unikke strikmodeller med opskrifter og diagrammer - præsenteret af Karen Noe Forord Det lækre exotiske garn fra Lotus Yarns har inspireret til modellerne i denne bog. Naturens fauna, blandt andet i

Læs mere

Tips & Idéer. Ullfigurer/Uldfigurer

Tips & Idéer. Ullfigurer/Uldfigurer Tips & Idéer Ullfigurer/Uldfigurer 603056 SE Du behöver filtnålar och nålplatta. Den vita nålplattan används som underlag för att skydda bordet och nålen. Tänk på att nålarna är vassa. Längst ut på nålspetsen

Læs mere

Spektrum. Forårsprogram 2016. the art of textiles & colour. Uniprint. Procion-MX. Textiltryk. Art Cloth. Lag på lag. Deconstructed screen printing

Spektrum. Forårsprogram 2016. the art of textiles & colour. Uniprint. Procion-MX. Textiltryk. Art Cloth. Lag på lag. Deconstructed screen printing Spektrums Forårsprogram 2016 Uniprint Procion-MX Textiltryk Art Cloth Lag på lag Deconstructed screen printing Hvid- og farveætse Indfarvning Sun printing Shibori Indigo Eco-farvning og -tryk Deconstructed

Læs mere

Opskrift til 4. Smarte strømper. www.mayflower.dk. 1022 Strømper Mayflower strømpegarn

Opskrift til 4. Smarte strømper. www.mayflower.dk. 1022 Strømper Mayflower strømpegarn Opskrift til 4 Smarte strømper www.mayflower.dk 1022 Strømper Mayflower strømpegarn Strømper med hulmønster Str: 36/37 (38/39) 40/41 Materiale: Mayflower strømpegarn. 100 (150) 150 gr. Pinde: Strømpepinde

Læs mere

KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2014 FORÅR 2015. Speich Design. Likørstræde 5 2800 Lyngby Tlf.: 45 93 31 31 info@speichdesign.dk. www.speichdesign.

KURSUSPROGRAM EFTERÅR 2014 FORÅR 2015. Speich Design. Likørstræde 5 2800 Lyngby Tlf.: 45 93 31 31 info@speichdesign.dk. www.speichdesign. KURSUSPROGRAM A R B E J D E N D E VÆ R K S T E D EFTERÅR 2014 FORÅR 2015 Speich Design Likørstræde 5 2800 Lyngby Tlf.: 45 93 31 31 info@speichdesign.dk www.speichdesign.dk Kære alle kursister og kunder.

Læs mere

Sæson 2016-2017. Præsentation af de enkelte fag. Begynderkursus i IPAD. Linedance. Maleri

Sæson 2016-2017. Præsentation af de enkelte fag. Begynderkursus i IPAD. Linedance. Maleri Sæson 2016-2017 Præsentation af de enkelte fag Begynderkursus i IPAD Har du en IPAD, som du gerne vil lære (bedre) at kende? Så har du chancen for at deltage på begynderkursus på lokalcentret. Her lærer

Læs mere

Kreativ fritid Program 2014/2015

Kreativ fritid Program 2014/2015 Kreativ fritid Program 2014/2015 Informationer om Vejle Husflid Vejle Husflid blev stiftet i maj 1986 Formål: At samles om husflids- og hobbyarbejder, uanset alder og køn, at mødes, have det rart, få nogle

Læs mere

Kære forældre til kommende skovbørn

Kære forældre til kommende skovbørn Privat Skovbørnehaven Mariehønen Skovbrynet 44 2800 Lyngby Telefon 30965035 E-mail: Bestyrelsen: kontakt@mariehoenenprivat.dk Leder: mariehoenen@mariehoenenprivat.dk NORMERING: Vi er 5 voksne og 27 børn.

Læs mere

STRIKKEWEEKEND PÅ SAMSØ 10/6 12/6 2016

STRIKKEWEEKEND PÅ SAMSØ 10/6 12/6 2016 STRIKKEWEEKEND PÅ SAMSØ 10/6 12/6 2016 Workshops ved Bodil Munch, Gethe Maag, Hanne Pjedsted, Vivi Petersen, Lis Kruchov og Anne Marie Nielsen. Flere salgsboder med bl.a. uldgarner, islandske garner, strikkekits,

Læs mere

Anna - Cardigan. Artikel: Størrelser: Øvet Design: Kirsten Nyboe Modellen på fotoet er strikket i Str. M.

Anna - Cardigan. Artikel: Størrelser: Øvet Design: Kirsten Nyboe Modellen på fotoet er strikket i Str. M. Anna - Cardigan Artikel: 511410 Størrelser: XS S M L XL 2XL Overvidde: 92 100 108 116 124 132 cm Ryglængde: 61 62 62 63 63 64 cm Garn & forbrug: 7 7 8 8 9 10 nøgler i Farve 1, Rosemary farve Asfalt 170

Læs mere

Opskrift: Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby Couture sæt GARN FORBRUG FOR SÆTTET

Opskrift: Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby Couture sæt GARN FORBRUG FOR SÆTTET Opskrift Baby Couture sæt GARN FORBRUG FOR SÆTTET Opskrift: 3 mdr. 6 mdr. Go handmade Couture: 50 g 50 g Go handmade Tencel: 150 g 150 g Pinde: 3,5 & 4,5 mm Dobbelttråd: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades

Læs mere

LILIAN DAMECARDIGAN MED MØNSTER

LILIAN DAMECARDIGAN MED MØNSTER Versjon 1 92300. LILIAN DAMECARDIGAN MED MØNSTER GARNKVALITET Lilly (70 % viskose, 30 % hør. Nøgle 100 gr = ca 335 m) STRIKKEFASTHED Ca 27 m og 38 p i glatstrikning på pind 3 mm = 10 x 10 cm GARNALTERNATIV

Læs mere

LEJREEGNENS HUSHOLDNINGSFORENING S AFTENSKOLE. Folkeoplysning og fritid i Lejre kommune 2015/16

LEJREEGNENS HUSHOLDNINGSFORENING S AFTENSKOLE. Folkeoplysning og fritid i Lejre kommune 2015/16 LEJREEGNENS HUSHOLDNINGSFORENING S AFTENSKOLE Folkeoplysning og fritid i Lejre kommune 2015/16 L.H.F.s Aftenskole - DIN LOKALE AFTENSKOLE Formand: Birthe Jacobsen Skoleleder: Ole Schuldt-Larsen Tlf: 40

Læs mere

Ca 300(350)400(400)450(450) g (fv 28211, grå / 28201, hvid) Ca 250(300)300(350)350(400) g (fv 28345, rød-rosa / 28349, brun-grøn)

Ca 300(350)400(400)450(450) g (fv 28211, grå / 28201, hvid) Ca 250(300)300(350)350(400) g (fv 28345, rød-rosa / 28349, brun-grøn) 91745 MELLANRAGGI Version 2 91745 CARDIGAN MED MULTIFARVEDE STJERNER OG RAGLAN GARNKVALITET Mellanraggi (75 % Uld Superwash, 25 % Polyamid. Nøgle ca. 100 g = 260 m) STRIKKEFASTHED Ca. 24 m og 24 p i glatstrikning

Læs mere

91211 TROPIK D A D B C

91211 TROPIK D A D B C 91211 TROPIK D A D C B 91211 SPORTY STRIK GARNKVALITET Tropik (50 % Bambus, 25 % Bomuld, 25 % Akryl. Nøgle ca 50 g = 123 m) STØRRELSE XS(S)M(L)XL(2XL) OVERVIDDE Model A Ca 82(90)98(106)118(130) cm Tunika

Læs mere

Montering. Pres arb fra vrangen, Sy og pres sømmene. Søm bukserne op forneden og i taljen. Træk elastik i taljesømmen.

Montering. Pres arb fra vrangen, Sy og pres sømmene. Søm bukserne op forneden og i taljen. Træk elastik i taljesømmen. 184 Drenge- og pigetøj i Mayflower Cotton 8/4. Str. år: 6 (8) Barnets højde i cm: 120 (130) Lange bukser. 7 (7) Bukserne har søm på indersiden af benene samt midt for og bag og der begyndes forneden på

Læs mere

Gratis Strikkeopskrifter Alpaca

Gratis Strikkeopskrifter Alpaca Gratis Strikkeopskrifter Alpaca 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Gratis Strikkeopskrifter Alpaca Her finder du mere end 120.000 gratis strikkeopskrifter og hækleopskrifter med tilhørende instruktionsvideoer samt skønne

Læs mere

Isefjord - en cardigan med intarsiamønster

Isefjord - en cardigan med intarsiamønster Isefjord - en cardigan med intarsiamønster Design: Rachel Søgaard Grafisk flot cardigan i skønne farver. 1. udgave - august 2013, A/S Materialer Peruvian Highland Wool fra : 250 g af fv. 270 midnat, 150

Læs mere

KURSUS KATALOG 2015-2016

KURSUS KATALOG 2015-2016 KURSUS KATALOG 2015-2016 KATALOGET er dels et program over planlagte kurser i 2016 samt en beskrivelse af de kurser jeg tilbyder. Er i en gruppe eller nogle stykker som kunne have lyst til at få et af

Læs mere

SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11

SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11 SAGA BASISMODEL MED RAGLAN STØRRELSE: XS-XXL 16-11 16-11 BASISMODEL MED RAGLAN VED SPØRGSMÅL TIL OPSKRIFTEN ELLER GARNET Järbo Garn AB Tlf. +46-026 - 27 30 30 E-mail info@jarbo.se VEDR. EVT. RETTELSER

Læs mere

91218 ELISE ELISE

91218 ELISE ELISE 91218 ELISE 91218 ELISE 69210 69208 69204 69207 69209 Version 5 91218 BASISMODEL MED RAGLAN, TIL DAMER GARNKVALITET Elise (55% bomuld, 45% Akryl. Nystan 100 g = 330 m) STRIKKEFASTHED Ca 22-23 m og 32 p

Læs mere

Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/?

Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/? Hermed et forslag til gaven fra bedstemor/ farmor/ mormor/? Da JEG FØRSTE GANG BLEV FARMOR, købte jeg en vaskekurv i plastik og fyldte den med lidt købt og en masse hjemmelavet. Det hjemmelavede blev forsynet

Læs mere

Foreløbigt program scenen på Kreative Dage 2013

Foreløbigt program scenen på Kreative Dage 2013 Foreløbigt program scenen på Kreative Dage 2013 Fredag den 25. oktober Kl. 11.00 scene 1 Kl. 11.30 scene 2 Creativ Company Man syr ikke sit tøj i dag, fordi det skal tjene sig ind! Man syr, fordi det er

Læs mere

Trøje i skyggestrik. Størrelse 42/44

Trøje i skyggestrik. Størrelse 42/44 Trøje i skyggestrik Størrelse 42/44 Skyggestrik er en meget enkel/diskret mønsterteknik. Mønstereffekten fremkommer ved, at der på vrangsiden veksles mellem ret og vrang, og dermed får de forskellige farver

Læs mere

I tråd med verden. 3/2/2016 www.mariesideer.dk/2014/02/traad-med-verden/ http://www.mariesideer.dk/2014/02/traad-med-verden/ 1/12

I tråd med verden. 3/2/2016 www.mariesideer.dk/2014/02/traad-med-verden/ http://www.mariesideer.dk/2014/02/traad-med-verden/ 1/12 I tråd med verden I dette nummer af Maries ideer kan du læse om det kreative værksted I tråd med verden (http://itraadmedverden.dk/). Et værksted tæt på København, hvor kvinder med mange nationaliteter

Læs mere

92015 LLAMA SILK G F B D A E H C H

92015 LLAMA SILK G F B D A E H C H 92015 LLAMA SILK G F B D A E H C H Version 2 92015 LUNT SÆT TIL BABY GARNKVALITET Lama Silk (70 % Blød babylama. 30 % Morbærsilke. Ca 50 g = 165 m) GARNALTERNATIV Garngruppe 3 (OBS! Garnforbrug og form

Læs mere

Ninni - en hyggelig cardigan med hulmønster

Ninni - en hyggelig cardigan med hulmønster Ninni - en hyggelig cardigan med hulmønster Side 1 Design: Hanna Maciejewska Ninni er hyggelig cardigan strikket oppefra og ned med raglanudtagninger og et fint hulmønster på ryggen. Sæt skønne matchende

Læs mere

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Carl Rau Gutt 10 år 0 kirstine pedersen Jente 11 år 0 esther poulsen Jente 11 år 0 Lise Jørgensen Jente 11 år 0

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Carl Rau Gutt 10 år 0 kirstine pedersen Jente 11 år 0 esther poulsen Jente 11 år 0 Lise Jørgensen Jente 11 år 0 FIRST LEGO League Fyn 2012 Presentasjon av laget Biz 2 Vi kommer fra Aarup Snittalderen på våre deltakere er 11 år Laget består av 4 jenter og 6 gutter. Vi representerer Aarupskolen Type lag: Skolelag

Læs mere

Ca 750 (775) 800 g (fv 46121, blå) RUNDPINDE

Ca 750 (775) 800 g (fv 46121, blå) RUNDPINDE 92019 MIRA Version 1 92019 PONCHO MED LOMME PÅ MAVEN OG MATCHENDE HALVVANTER GARNKVALITET Mira (100 % Extra fin merinould. SW. Ca 50 g = 125 m) GARNALTERNATIV Garngruppe 4 (OBS! Garnforbrug og form kan

Læs mere

#Haslevsjalet2019. Design: Stine Hoelgaard Johansen

#Haslevsjalet2019. Design: Stine Hoelgaard Johansen #Haslevsjalet2019 Kære alle sammen Design: Stine Hoelgaard Johansen I år har jeg fået æren at designe #Haslevsjalet2019, som jeg har valgt at strikket i et lækkert mønster i vævestrik, som ligner sommerfugle

Læs mere

KATALOGET. Charlotte Buch Nyrupvej 13 th Højby mobil Er en beskrivelse af de kurser temaer/emner jeg tilbyder i 2017

KATALOGET. Charlotte Buch Nyrupvej 13 th Højby mobil Er en beskrivelse af de kurser temaer/emner jeg tilbyder i 2017 FILT KURSER 2017 KATALOGET Er en beskrivelse af de kurser temaer/emner jeg tilbyder i 2017 Er i en gruppe eller nogle stykker som kunne have lyst til at få et af mine kurser på enten nogle hverdage/weekend,

Læs mere

Sweater med kanin Sværhedsgrad:

Sweater med kanin Sværhedsgrad: Sweater med kanin Sweater med kanin Sværhedsgrad: Garn: COOP, Bambus, 50 % bambus, 50 % bomuld, 50 g = 80 m Størrelse: 3/6 (9/12) 12/18 måneder = 62/68 (74/80) 86/92 cl. Sweaterens mål: Overvidde: ca.

Læs mere

91044 GÄSTRIKE 3 TR & FANTASI

91044 GÄSTRIKE 3 TR & FANTASI 91044 GÄSTRIKE 3 TR & FANTASI Version 1 91044 CARDIGAN MED MULTIFARVEDE STJERNER OG RAGLAN GARNKVALITET Gästrike 3 tr (100% Uld. Bundt ca. 100 g = 200 m) Fantasi (50% Uld, 50% Akryl. Nøgle ca. 50 g = 120

Læs mere

Undervisning og AV Synlighed og Information

Undervisning og AV Synlighed og Information Undervisning og AV Synlighed og Information AKTIV LÆRING Når læring, bevægelse og tekno Aktiv Læring er EXAKTs online portal, som forener leg, læring og bevægelse. Tag børnene med på en stafet efter eget

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

Nova Kjole. side 1 af 5. Signe Strømgaard Simonsen 2011. af Signe S. Simonsen

Nova Kjole. side 1 af 5. Signe Strømgaard Simonsen 2011. af Signe S. Simonsen Nova Kjole af Signe S. Simonsen Denne enkle, stribede raglankjole har været udgivet på engelsk i det amerikanske online strikkeblad Petite Purls i foråret 2011. Se mere på www.petitepurls.com Særlig tak

Læs mere

Telemark Jacket by DROPS Design

Telemark Jacket by DROPS Design Telemark Jacket by DROPS Design DROPS 179-10 Strikket jakke med rundt bærestykke og norsk mønster i!ere farver, strikket ovenfra og ned. Størrelse S - XXXL. Arbejdet er strikket i DROPS Merino Extra Fine.

Læs mere

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby Opskrift Baby Materialer Opskrift: 3 mdr 6 mdr Tencel garn*: 150 g 200 g Pinde: 3,0 & 3,5 mm Knapper *Dobbelt: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Cardigan Lace Flounce Go handmade kvalitetsdesign i

Læs mere

Grafisk design. Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08. Klasse 1.2 Tamana og Sesilje

Grafisk design. Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08. Klasse 1.2 Tamana og Sesilje Grafisk design Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Farver... 4 Kompositioner... 7 Typografi... 8 Praktisk arbejde... 10 Vores rapport opbygning...

Læs mere

18-03 NOVA STØRRELSE: XS-2XL

18-03 NOVA STØRRELSE: XS-2XL 18-03 NOVA STØRRELSE: XS-2XL 18-03 BASISMODEL MED RAGLAN, TIL DAMER GARNKVALITET GARNALTERNATIV STØRRELSE OVERVIDDE OVERVIDDE HEL LÆNGDE HEL LÆNGDE Nova 100 % bomuld, 50 g = ca. 170 m Järbo 8/4, MiniRaggi,

Læs mere

Lægen & Terapeuten Foredrag, workshops og seminarer

Lægen & Terapeuten Foredrag, workshops og seminarer Lægen & Terapeuten Foredrag, workshops og seminarer For alle med interesse for sundhed på- og uden for arbejdspladsen Lægen &Terapeuten Læge Claus Sønderskov og fysioterapeut og arbejdsmiljøkonsulent Søren

Læs mere

STRØMPEOPSKRIFT Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer

STRØMPEOPSKRIFT Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer STRØMPEOPSKRIFT Hanne Dyhr og Kamma Gudmand-Høyer Mandsstrømper har overvejende været strikket af ufarvet garn, men der findes også mørkeblå og grå eksempler. Da de har været brugt til knæbukser,er de

Læs mere

GØR DIG FRI AF ANDRES OPSKRIFTER

GØR DIG FRI AF ANDRES OPSKRIFTER GØR DIG FRI AF ANDRES OPSKRIFTER Træt af at høre at opskriften sælges kun sammen med garnet Træt af at opskrifterne aldrig helt ligner den trøje du går rundt og forestiller dig? Træt af at lede og lede

Læs mere

rpm Tilbud 10-ÅRS JUBILÆUM 2014 Tilbuddet gælder til og med september 2014.

rpm Tilbud 10-ÅRS JUBILÆUM 2014 Tilbuddet gælder til og med september 2014. rpm Tilbud 10-ÅRS JUBILÆUM 2014 Tilbuddet gælder til og med september 2014. VI fejrer, at RPM i 2014 fylder 10 år i Norden Du betaler kun 10% FOR EN RPM grunduddannelse Din pris: 195 DKK. Normalpris: 1995

Læs mere

"Krabbe Kurt" Hækleopskrift. frk.sorensen

Krabbe Kurt Hækleopskrift. frk.sorensen "Krabbe Kurt" Hækleopskrift Materialer: Ved en farve til hele kroppen skal der beregnes ca 1 nøgle af 50 g. Dette er dog afhængigt af hvor stramt man hækler. Bomuldsgarn i valgfri farver (her er der brugt

Læs mere

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby

Opskrift. Go handmade kvalitetsdesign i en unik stil. Baby Opskrift Baby Materialer Opskrift: 3 mdr 6 mdr Tencel garn*: 200 g 250 g Pinde: 3,0 & 3,5 mm Knapper *Dobbelt: 3,5 mm/26 m/10 cm Model: Go handmades Bluse Classic Go handmade kvalitetsdesign i en unik

Læs mere

tegning NATUREN PÅ KROGERUP

tegning NATUREN PÅ KROGERUP tegning NATUREN PÅ KROGERUP På Krogerup lægger vi stor vægt på, at det økologiske landbrug arbejder sammen med naturen. Blandt andet derfor bruger vi i det økologiske landbrug ikke sprøjtegifte og kunstgødning.

Læs mere

600207 Tips & Idéer. Smycken av metall- och wiretråd Smykker af metal- og wiretråd/smykker av metall- og wiretråd

600207 Tips & Idéer. Smycken av metall- och wiretråd Smykker af metal- og wiretråd/smykker av metall- og wiretråd 600207 Tips & Idéer Smycken av metall- och wiretråd Smykker af metal- og wiretråd/smykker av metall- og wiretråd SV Stelt halsband med pärlor, 38 cm 150 cm lackerad koppartråd eller silvertråd 925, diam.

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN Del- Og slutmål Håndarbejde 1. 8. klasse

UNDERVISNINGSPLAN Del- Og slutmål Håndarbejde 1. 8. klasse UNDERVISNINGSPLAN Del- Og slutmål Håndarbejde 1. 8. klasse Der undervises i håndarbejde på 1-8 klassetrin. Formålet med undervisningen i håndarbejde er, at eleverne ved skabende håndværksmæssigt arbejde

Læs mere

BARN & VOKSEN ALPAKKA, FALK, HEILO & LERKE 2015 - NR. 320 URBAN RETRO

BARN & VOKSEN ALPAKKA, FALK, HEILO & LERKE 2015 - NR. 320 URBAN RETRO BARN & VOKSEN ALPAKKA, FALK, HEILO & LERKE 2015 - NR. 320 URBAN RETRO # 320 VI ELSKER DALE VINTAGE! Dale Garn er uovertruffen på retro-strikk! Og nå deler vi enda mer retro til koftefolket. Vi vet at alle

Læs mere

BABYSÆT: CARDIGAN, BUKSER OG SELEBUKSER MED SNONINGER

BABYSÆT: CARDIGAN, BUKSER OG SELEBUKSER MED SNONINGER Version 1 92170. BABYSÆT: CARDIGAN, BUKSER OG SELEBUKSER MED SNONINGER GARNKVALITET Colin (65 % Bomuld, 35 % Hør. Nøgle 50 g = 150 m) STRIKKEFASTHED Ca 23-24 m og 32 p i glatstrikning på p 3.5 mm = 10

Læs mere

Alle patchworkkurser er fremover på 4 timer da vi har erfaret at man ikke kan nå det på 3 timer

Alle patchworkkurser er fremover på 4 timer da vi har erfaret at man ikke kan nå det på 3 timer Kursusprogram foråret Januar 2013 Hermed fremsendes forårets spændende kursusprogram. Du kan tilmelde dig på vores hjemmeside roskilde@symaskineshoppen.dk eller på tlf. 46 35 12 71. Du er selvfølge altid

Læs mere

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget)

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget) Kære underviser Når børnene har gået i skole i mellem en og to uger, laver jeg denne test, for at se hvor gode hvert barn er er til at omsætte det de får at vide til en tegning. Den er inspireret af den

Læs mere

Babytrøje med hætte Sværhedsgrad:

Babytrøje med hætte Sværhedsgrad: Babytrøje med hætte Babytrøje med hætte Sværhedsgrad: Garn: Baby Cashmere, 72% Merino uld, 15% Nylon, 13% Cashmere, 50 g = 100 m. Størrelse: 3/6 (9/12) 12/18 måneder = 62/68 (74/80) 86/92 cl. Trøjens mål:

Læs mere

ASTRID. Astrid-firkanten er designet til MoYa garn og er testhæklet i nedenstående garnkvaliteter af Lis Engelund og jeg selv, Marita Kristensen.

ASTRID. Astrid-firkanten er designet til MoYa garn og er testhæklet i nedenstående garnkvaliteter af Lis Engelund og jeg selv, Marita Kristensen. Astrid-firkanten er en bedstemorsfirkant hæklet over 15 omgange. Og er den fjerde firkant i en serie tilegnet nogle af de smukke, fantastiske og stærke færøske kvinder, som jeg har været velsignet med

Læs mere

Du har med andre ord lavet en amigurumi en kærlig bamse med et sjovt udtryk og et trygt kram!

Du har med andre ord lavet en amigurumi en kærlig bamse med et sjovt udtryk og et trygt kram! Hæklet Sutteklud Dette skulle gerne være en opskrift for dig der har mod på at hækle, men måske ikke helt har haft modet endnu. Opskriften vil blive skrevet som en almindelig hækleopskrift, og nedenfor

Læs mere

Sommerskole. Superseje, spændende og sjove dage på Bakkelandets Friskole. Uge 27 d. 1. juli 5. juli 2013 Tilmeldingsfrist d. 20.

Sommerskole. Superseje, spændende og sjove dage på Bakkelandets Friskole. Uge 27 d. 1. juli 5. juli 2013 Tilmeldingsfrist d. 20. Sommerskole for alle fra kommende 0. klasse til 6. klasse Til børn og forældre Græstrup, Slagballe, Davding, Brædstrup, Bryrup, Horsens, Silkeborg, Sønderborg, Slagelse..:) Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup

Læs mere

ANNAS FLÆSEKJOLE. By Maria Bach i Mayflower Cotton Merino MD42

ANNAS FLÆSEKJOLE. By Maria Bach i Mayflower Cotton Merino MD42 ANNAS FLÆSEKJOLE i Mayflower Cotton Merino By Maria Bach Jensen @Sanastrik MD2 MYDESIGN er strikke- og hækleopskrifter der gives fra bruger til bruger. Mayflower frasiger sig ethvert ansvar for opskriftens

Læs mere

SpecialKøbmanden Strandbygade 29 6700 Esbjerg. www.specialkoebmanden.dk. Kagekurser efterår 2012 i Esbjerg.

SpecialKøbmanden Strandbygade 29 6700 Esbjerg. www.specialkoebmanden.dk. Kagekurser efterår 2012 i Esbjerg. SpecialKøbmanden Strandbygade 29 6700 Esbjerg www.specialkoebmanden.dk Kagekurser efterår 2012 i Esbjerg. Cup Cakes: Dekoration med Decorator icing (smørcreme) og fondant blomster. Her lærer du at dekorere

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

91267 FUGA & FUGA TWEED

91267 FUGA & FUGA TWEED 91267 FUGA & FUGA TWEED Version 1 91267 Poncho med abstrakt mønster GARNKVALITET Fuga ( % Uld, % Akryl. Nøgle ca g = 121 m) GARNALTERNATIV STØRRELSE HEL LÆNGDE GARNFORBRUG Fv 1 (fv 0) Fv 2 (fv 1) Fv 3

Læs mere

Fv 2: Ca. 50 g (fv , sort) GARNFORBRUG

Fv 2: Ca. 50 g (fv , sort) GARNFORBRUG 91964 EKO BOMULL Version 1 91964 PANDA, BAMSER OG PUDER GARNKVALITET Eko bomull (100 % Bomuld. Nøgle ca. 50 gram = 120 m) HÆKLEFASTHED Ca. 23 fm x 24 rk på hæklenål 3 mm = 10 x 10 cm STRIKKEFASTHED Ca.

Læs mere

Tips & Idéer Nunofilt

Tips & Idéer Nunofilt 600306 Tips & Idéer Nunofilt SE Vägledning till tyger som är filtade med hjälp av en torktumlare Du behöver Blankt, syntetiskt fodertyg Merinoull Siden, ponge 5, eller gasväv Gammal handuk Plastbalja Varmt

Læs mere

Ugebrev 4 Indskolingen 2016

Ugebrev 4 Indskolingen 2016 Ugebrev 4 Indskolingen 2016 Fælles info: Kære forældre i indskolingen. I må meget gerne sørge for at jeres børn kan deres unilogin udenad. Vi bruger det ofte, og lige nu er det en tidsrøver at sørge for

Læs mere

Grethe-sættet. Grethe-sættet. Str. 1-6 år. Strikkeopskrifter til cardigan Grethe, bukser Grethe, og hængehue Grethe. Størrelser

Grethe-sættet. Grethe-sættet. Str. 1-6 år. Strikkeopskrifter til cardigan Grethe, bukser Grethe, og hængehue Grethe. Størrelser Grethe-sættet Strikkeopskrifter til cardigan Grethe, bukser Grethe, og hængehue Grethe Str. 1-6 år Grethe-sættet Størrelser 1-2 2-3 3-4 4-6 år Garnbehov (hele sættet) 8 9 11 13 ngl á 50g Strikkefasthed

Læs mere