CTS programmering (Siemens Synco)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CTS programmering (Siemens Synco)"

Transkript

1 CTS programmering (Siemens Synco) Indledning Til kurset anvendes Siemens Synco regulatorer. Synco regulatorerne findes til regulering af alle komponenter indenfor HVAC, og er let tilgængelig for vvs og elbranchen. De forskellige controllere indeholder nogle fastlagte programmer og man kan altså nemt vælge en automatik, der passer til en aktuel anlægstype. Alle controllere ligner hinanden og du er derfor nødt til at læse på typeskiltet, hvilken model du arbejder med. Alle controllere har indbygget et 24 timer og 7 døgns kontaktur, så der frit kan vælges hvornår anlægget skal fungere i f.eks. komfort drift. Det indbyggede ur skifter også automatisk imellem sommer og vintertid og yderligere kan der indstilles specielle dage som fx ferier og helligdage. Man skal blot montere ledningerne mellem controlleren og de ydre enheder og så virker automatikken med grundindstillingerne. RMU7x0B er et eksempel på en controller specielt for ventilations og klimaanlæg. Der findes 3 forskellige regulatorer til ventilationsanlæg, som vælges ud fra størrelsen på anlæget. Desuden kan regulatorerne udvides med udvidelsesmoduler, som giver flere indgang og/eller udgange.

2 Det er muligt at tilslutte op til 4 udvidelsesmoduler. Se evt. yderligere dokumentation. Herover ses et eksempel på tilslutningen at ledninger til controleren. Indgangene i universelle, dvs. at de anvendes både analoge og digitale signaler.

3 Controleren kan betjenes fuldt og alt funktionalitet er tilgængelig fra betjeningsdisplayet. Controleren kan nemt og enkelt tilpasses direkte på installationsstedet. Der gemmes ingen informationer i selve panelet. Alle indstillinger gemmes i selve controlleren og du kan altså afmontere panelet, når det ikke skal bruges. Indstillingerne via panelet foregår ved hjælp af OK knappen og ESC knappen. OK knappens funktion er både dreje og trykke. ESC knappen bruges nogle gange til at fortryde en handling og andre gange til at acceptere en handling. Anlægsdokumentation Herunder ses et diagram over anlæg ADAE02 U1B HQ, som er en prekonfigureret applikation. Når navnet på applikationen ender på HQ, så er den udviklet i Simens Syncos hovedkvarter i Schweiz. Herunder monteringsdiagram for den samme applikation.

4 Herunder konfigurationsdiagram for applikationen.

5 Konfigurationsdiagram Regulatoren råder over en række forkonfigurerede funktionsblokke. Konfigurationsmulighederne er vist i konfigurationsdiagrammerne og omfatter: indgangsidentifikationsnavn (indgange, indgangsfunktioner) Aggregater (udgange, udgangsfunktioner) Funktionsblokke for regulerings og styrefunktioner, inkl. Funktionsmodulernes funktioner Projektteknikeren kan i konfigurationsdiagrammet indtegne forbindelserne mellem de enkelte ind og udgangsfunktioner (eller deres interne signaler) og de tilordnede klemmer. Anvendte betegnelser Apparater og funktionsmoduler: N Universalregulator RMU... A6 Tvillingpumpemodul RMZ786 A7 Universalmodul RMZ787 A8 Universalmodul RMZ788 Fysiske indgange:

6 D Digital XUniversal Fysiske udgange: Q Relæer YDC V. Regler for indgangene Indgangsidentifikationsnavnet kan være et apparat eller en speciel føler (udetemperatur, rumtemperatur, frostbeskyttelse, referencegiver) Det er muligt med flere anvendelser af indgange uden begrænsninger (fx differenstrykføler for overvågning af ventilatordrivrem og frigivelsessignal for varmefladen) Når en indgang tilsluttes, viser displayet kun de mulige enheder (hvis fx en luftkvalitetsføler tilsluttes, vises kun indgange med betegnelsen "ppm") Alarmeringen for indgangene er kun aktiv, hvis indgangen blev tilsluttet, før idriftsættelsen var afsluttet Hvis et indgangsidentifikationsnavn ændres, vil også alle de tilhørende indstillinger blive ændret (fx Xp var før 28 K, nu er den 10 Pa). Fremgangsmåde ved ektrakonfiguration Rækkefølge for konfiguration: Først basiskonfigurationen, derefter ekstrakonfigurationen Først indgangsidentifikationsnavnet, derefter aggregaterne og reguleringfunktionen. Tilslutningsmuligheder: Altid fra pilen til ledningen Fra funktionen til indgangen: "x" til "x" Fra udgangsblokken til udgangsklemmen: Analog "Y" til "Y" Relæ "Q" til "Q" Fra regulatoren: Belastning "y" til "y", pumpe "p" til "p". Regler for udgangene Udgangsfunktioner skal tilsluttes de relevante klemmer. Hver udgangsklemme kan kun kun anvendes en gang (fx N.Q1 for pumpe 1) Hver udgangsfunktion har max. 2 belastningssignalindgange med maksimumvalg (fx åbner kølefladeventilen, når rumtemperaturen eller rumfugtigheden er for høj). Den nøjagtige opdeling af ind og udgange fremgår af konfigurationsdiagrammerne.

7 Basiskonfiguration Indgangsidentifikationsnavn

8 Regulerings og styrefunktioner

9

10 Aggregater

11

12 Konfigurationsdiagram RMU720, basistype A

13 Opgaver programmering af CTS anlæg Opgave 1 Tegningen viser et indblæsnings anlæg med varmeflade for opvarmning af indblæsningsluften. Varmefladen er beskyttet af en frosttermostat. På kanalen er der installeret en kanalføler samt en 70 graders brandtermostat. Spjældet på indsugningssiden af ventilatoren, styres af samme relæudgang, der starter ventilationsmotoren. Programmer styringen. Afprøv: Brandtermostatens funktion Frosttermostatens funktion Opserver hvad der sker hvis indblæsningstemperaturen er lavere end det ønskede setpunkt for indblæsningstemperaturen. Opserver hvad der sker hvis indblæsningstemperaturen er højere end det ønskede setpunkt for indblæsningstemperaturen.

14 Opgave 2 Tegningen viser et indblæsning/udsugnings anlæg med varmeflade for opvarmning af indblæsningsluften. En udeføler, registrere den udvendige temperatur. Varmefladen er beskyttet af en frosttermostat. På indblæsningskanalen er der installeret en kanalføler samt en 70 graders brandtermostat. På udsugningskanalen er der installeret en 40 graders brandtermostat. Ind og udsugningskanalerne er begge forsynet med filter, der overvåges af en filtervagt. Ved snavset filter, forøges differenstrykket over filteret hvorved alarmsignalet afgives. Spjæld på indsugning og udblæsning, styres af samme relæudgang, der starter indblæsningsmotoren. Programmer styringen. Afprøv: Filtervagtens funktion. (Under indstillinger ændres tiden for filtervagten til 5 sek. så signalet fra filtervagten fremkommer hurtigere) Udvid styringen.

15 Styringen udvides, så de to spjæld, på henholdsvis indsugning og udsugning, styres af en forkommando fra de to motorstyringer. Indret styringen af de motorer, så indblæsningsventilatoren starter 5 sek. før udsugningsventilatoren. Afprøv: Forkommandoens funktion Yderligere udvidelse: Lav en tilbagemelding fra de to spjæld til forkommandoerne via to digitale indgange. Afprøv: Tilbagemeldingen fra forkommandoen. Hvad sker der hvis tilbagemeldingen ikke registreres inden opstart af motor?

16 Opgave 3 Trgningen viser et ventilationsanlæg med recirkulation, samt varmeflade for opvarmning af indblæsningsluften. En udeføler, registrere den udvendige temperatur. Varmefladen er beskyttet af en frosttermostat. På indblæsningskanalen er der installeret en kanalføler samt en 70 graders brandtermostat. På udsugningskanalen er der installeret en 40 graders brandtermostat. Ind og udsugningskanalerne er begge forsynet med filter, der overvåges af en filtervagt. Ved snavset filter, forøges differenstrykket over filteret hvorved alarmsignalet afgives. Spjæld på indsugning og udblæsningen er styret af et 0 10 volt signal. Imellem indsugning og udblæsningskanalen er et blandespjæld monteret, for opblanding af den indblæste luft med den udsugede luft. Blandespjældet er styret af samme 0 10 volts signal, som styrer spjældene på indsugning samt udblæsningskanalen. Blandespjældet er mekanisk monteret, så virkemåden er modsat spjældene på indblæsning og udsugningen. Programmer styringen. Blandespjældet tilføjes under aggregater. Blandespjældet indsættes som første sekvens (S1) i varmereguleringen. Varmefladen indsættes som anden sekvens (S2) i varmereguleringen.

17 Afprøv: Blandespjældets funktion. Ved 100 % signal på udgangen (10 volt) er der ingen opblanding af luften. Ved 20 % signal på udgangen, er der maximalt opblanding af luften.

18 Opgave 4 Tegningen viser et ventilationsanlæg med recirkulation, køleflade samt varmeflade for opvarmning af indblæsningsluften. En udeføler, registrere den udvendige temperatur. Varmefladen er beskyttet af en frosttermostat. En køleflade er monteret på indblæsningskanalen. Indblæsnings og udsugningsventilatoren styres med to hastigheder. En luftkvalitetsføler FD01 (0 10V)styre hastigheden på ventilatoren På indblæsningskanalen er der installeret en kanalføler samt en 70 graders brandtermostat. På udsugningskanalen er der installeret en 40 graders brandtermostat. Ind og udsugningskanalerne er begge forsynet med filter, der overvåges af en filtervagt. Ved snavset filter, forøges differenstrykket over filteret hvorved alarmsignalet afgives. Spjæld på indsugning og udblæsningen er styret af et 0 10 volt signal. Imellem indsugning og udblæsningskanalen er et blandespjæld monteret, for opblanding af den indblæste luft med den udsugede luft. Blandespjældet er styret af samme 0 10 volts signal, som styrer spjældene på indsugning samt udblæsningskanalen. Blandespjældet er mekanisk monteret, så virkemåden er modsat spjældene på indblæsning og udsugningen. Programmer styringen. Indgangen for luftkvalitetsføleren sættes til PPm måling.

19 Indgangen for luftkvalitetsregulatoren, vælges til indgangen anvendt til luftkvalitetsføleren. Indblæsningsventilatoren og udsugningsventilatoren vælges med 2 udgange for henholdsvis høj og lav hastighed. Under Indstillinger indblæsningsventilator, vælges kontaktursprioritet trin 2 til nej. Ventilatoren kører nu efter luftkvalitet. Afprøv: Ventilationsanlæggets varmeregulator, med varme og køling ved en god luftkvalitet (Co 2 = 700 ppm) Indreguler anlægget, så luften recirkuleres mest muligt og varmefladen begynder at varme. Co 2 niveauet reguleres nu op til 1250 ppm. Hvad sker der med henholdsvis motorernes hastighed, varmefladen og recirkulationen? Lav et ugeskema, der sætter anlægget i økonomidrift. Sæt Co 2 niveauet til en værdi over økonomi setpunktet og betragt hvad der sker med anlægget.

20 Opgave 5 Tegningen viser et ventilationsanlæg med krydsveksler samt varmeflade for opvarmning af indblæsningsluften. En udeføler, registrere den udvendige temperatur. Varmefladen er beskyttet af en frosttermostat. På indblæsningskanalen er der installeret en kanalføler samt en 70 graders brandtermostat. På udsugningskanalen er der installeret en 40 graders brandtermostat. Ind og udsugningskanalerne er begge forsynet med filter, der overvåges af en filtervagt. Ved snavset filter, forøges differenstrykket over filteret hvorved alarmsignalet afgives. Spjæld på indsugning og udblæsning, styres af samme relæudgang, der starter indblæsningsmotoren. Krydsvekslerens varmegenvindingsudstyr kan bypasses af spjæld styret af en modulerende udgang. Programmer styringen. Krydsvekslerens varmegenvindingsudstyr tilføjes under aggregater. Krydsvekslerens varmegenvindingsudstyr indsættes som første sekvens (S1) i varmereguleringen. Varmefladen indsættes som anden sekvens (S2) i varmereguleringen. Afprøv:

21 Varmegenvindingsudstyrets funktion.

22 Opgave 6 Tegningen viser et ventilationsanlæg med krydsveksler, varmeflade for opvarmning af indblæsningsluften samt frekvensomformer for styring af luftudskiftningen efter luftkvaliteten. En udeføler, registrere den udvendige temperatur. En rumføler, måler temperaturen i lokalet. En luftkvalitetsføler måler CO 2 i lokalet. Varmefladen er beskyttet af en frosttermostat. På indblæsningskanalen er der installeret en kanalføler samt en 70 graders brandtermostat. På udsugningskanalen er der installeret en 40 graders brandtermostat. Ind og udsugningskanalerne er begge forsynet med filter, der overvåges af en filtervagt. Ved snavset filter, forøges differenstrykket over filteret hvorved alarmsignalet afgives. Spjæld på indsugning og udblæsning, styres af samme relæudgang, der starter indblæsningsmotoren. Krydsvekslerens varmegenvindingsudstyr kan bypasses af spjæld, styret af en modulerende udgang. Programmer styringen. Luftkvalitetsføleren tilføjes til en indgang der måler ppm, hvilket aktivere luftkvalitetsføleren. Krydsvekslerens varmegenvindingsudstyr tilføjes under aggregater. Krydsvekslerens varmegenvindingsudstyr indsættes som første sekvens (S1) i varmereguleringen. Varmefladen indsættes som anden sekvens (S2) i varmereguleringen.

23 Følgende parametre indstilles under indstillinger; Agregater Indblæsningsventilator og udsugningsventilator: Trin 1 og 2 sættes til 0%, hvilket aktiver kontinuerlig regulering af ventilatorerne. Luftkvalitetsregulator Ventilator Xp 100 ppm, hvilken giver en mere følsom regulering. Der vil da være 100% ventilation, ved en luftkvalitet på 1100 ppm, hvis komfort setpunktet er 1000 ppm. Afprøv: Varmegenvindingsudstyrets funktion. Luftkvalitetsregulatorens funktion.

Når der tales om et CTS anlæg, er det ofte underforstået, at det er de helt store anlæg der menes.

Når der tales om et CTS anlæg, er det ofte underforstået, at det er de helt store anlæg der menes. CTS kompendie Indledning Hvad er et CTS anlæg? CTS er en forkortelse af Central Tilstandskontrol og Styring. Meningen med et CTS anlæg er, at du kan være ét sted og herfra kontrollere og overvåge hvad

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE AUTOMATIK

FUNKTIONSBESKRIVELSE AUTOMATIK FUNKTIONSBESKRIVELSE AUTOMATIK Randers Lille Skole - udvidelse Udg. dato: 20.10.2015 Side : 2/ 7 1. Generelt Alle ydelser inden for CTS og automatik beskrevet i nærværende dokument indgår i automatikarbejdet.

Læs mere

FSystem beskrivelse PAR 200 CLOCK

FSystem beskrivelse PAR 200 CLOCK FSystem beskrivelse PAR 200 CLOCK Driftvejledningsnr: PAR-200-SYS-DK-041223 Beskrivelse Billede PAR-200-SYS er den overordnede og komplette beskrivelse af Ølands nye tidsstyring inden for analoge regulatorer.

Læs mere

Tvillingpumpemodul. Valg af driftsform: Auto Valg af prioritet: Auto, pumpe 1, pumpe 2.

Tvillingpumpemodul. Valg af driftsform: Auto Valg af prioritet: Auto, pumpe 1, pumpe 2. 145 145P01 Synco 700 Tvillingpumpemodul RMZ786 Funktionsmodul for universalregulator RMU7... og varmeregulator RMH760 4 digitale indgange for tilbagemeldinger 4 potentialfri relæudgange til styring af

Læs mere

Vejledning ECC Styring. ECC Styring. enervent.dk / ECC vejledning

Vejledning ECC Styring. ECC Styring. enervent.dk / ECC vejledning ECC Styring ECC Styring for Enervent boligventilationsaggregater Enervent boligaggregater er beregnet til kontinuerlig drift og bør af hensyn til kondensdannelse i aggregat og kanaler aldrig stoppes. Aggregaterne

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR NOVEMBER 2015 2 TX KOMFORT Decentral ventilation med en kapacitet på 250 til 1000 m³/h, kan anvendes følgende steder: skoler kontorer mødelokaler kantiner institutioner pavilloner

Læs mere

ØLAND ØLAND. Drift og vedligeholdelse (bruger) Brugervejledning nr. AHU-250-brugervejledning 01-03-12-1. Luftbehandlingsaggregat AHU-250-M-EC

ØLAND ØLAND. Drift og vedligeholdelse (bruger) Brugervejledning nr. AHU-250-brugervejledning 01-03-12-1. Luftbehandlingsaggregat AHU-250-M-EC Brugervejledning Aggregat Betjeningspanel PAR-AHU-250 A/S Park Allé 366, 2605 Brøndby, Tel. 7020 1911, Fax 4453 1051 www.oeland.dk 1 Drift og vedligeholdelse (bruger) Automatikfunktioner og betjeningspanel

Læs mere

TX electronic controller

TX electronic controller TX electronic controller Version 1.1 Rev. 14. Dec. 2011 Side 1 af 20 1.0.0 Indhold 1.0.0 Indhold... 2 2.0.0 Oversigt... 3 3.0.0 Funktionsbeskrivelse... 4 3.1.0 Bruger funktioner... 4 3.1.1 Dagsdrift...

Læs mere

PAR-555-SYS Konstanttrykregulering

PAR-555-SYS Konstanttrykregulering PAR-555-SYS Konstanttrykregulering www.oeland.dk Side 1 af 16 1. Produktinformation... 3 2. Installation.. 4 3. Oversigtstegning.. 5 4. Funktioner.. 6 5. Tekniske data. 9 6. Tilslutning... 10 7. Problemløsning..

Læs mere

TX 3000. Turbovex. Turbovex A/S Industrivej 45 9600 Aars Tlf. 96 98 14 62 Fax 98 62 42 24 E-mail: info@turbovex.dk. Udvendig.

TX 3000. Turbovex. Turbovex A/S Industrivej 45 9600 Aars Tlf. 96 98 14 62 Fax 98 62 42 24 E-mail: info@turbovex.dk. Udvendig. Turbovex Decentral ventilation med varmegenvinding TX 3000 er et nyudviklet koncept for luftskifte I værksteder, industrihaller og lagerbygninger etc. Ventilationsaggregatet monteres gennem taget med kun

Læs mere

Brugermanual. KVU vekslere. 110-00038 Version 01.05

Brugermanual. KVU vekslere. 110-00038 Version 01.05 Brugermanual KVU vekslere 110-00038 Version 01.05 2 af 11 Indholdsfortegnelse Setpunktstabel:...4 Betjeningspanel KVU...5 Kontrolenhed...5 Menustruktur...5 Display visning...5 Display visning...6 Displayet...6

Læs mere

STRA-01 til kølebafler

STRA-01 til kølebafler Comfort: STRA01 STRA01 til kølebafler Montering Placer regulatoren på et sted, hvor temperaturen er repræsentativ for rummet. En passende placering er ca. 1,6 m over gulvniveau på et sted med uhindret

Læs mere

Roth Basicline digital termostat, 230V

Roth Basicline digital termostat, 230V Roth Basicline digital termostat, 230V Brugermanual - kort og nem Living full of energy /9 Roth Basicline digital termostat, 230V Roth Basicline digital termostat er en alene stående 230V AC 50 Hz termostat/styreenhed,

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR OKTOBER 2012 2 TX KOMFORT Decentral ventilation med en kapacitet på 250 til 1000 m³/h, kan anvendes følgende steder: skoler kontorer mødelokaler kantiner institutioner pavilloner

Læs mere

FCW med microprocessorstyring - front panel display. FCW med microprocessorstyring - AUX nød-knap

FCW med microprocessorstyring - front panel display. FCW med microprocessorstyring - AUX nød-knap Vigtigt: FCW serien med microprocessorstyring: - De to styringer, fortrådet betjeningspanel (PFW2) og fjernbetjening (TLW2) kan ikke bruges samtidigt på den samme fancoil unit. - Hvis fancoilen er slukket

Læs mere

Maskinanlæg, opsætning af frekvensomformer

Maskinanlæg, opsætning af frekvensomformer Maskinanlæg, opsætning af frekvensomformer INDHOLDSFORTEGNELSE Opgaver - Maskinanlæg, opsætning af frekvensomformer...3 2-20 Rekv. 0 Prod. 28-06-2006-08:33 Ordre 000 EFU Opgave 1 1 stk. VLT 2800 1 stk.

Læs mere

ECA 35 modulet udvider ECL Comfort 310/310B med en række indgange og udgange.

ECA 35 modulet udvider ECL Comfort 310/310B med en række indgange og udgange. Datablad ECA 35 Udvidelsesmodul til ECL Comfort 310/310B Designet i Danmark Beskrivelse ECA 35 ECA 35 modulet udvider ECL Comfort 310/310B med en række indgange og udgange. ECA 35 bruges til anvendelser

Læs mere

Automatik. ControlMaster PLUS. Tekniske data. Climatix 600. Xenta 300. Uden styreenhed

Automatik. ControlMaster PLUS. Tekniske data. Climatix 600. Xenta 300. Uden styreenhed ControlMaster PLUS Standardversionen ControlMaster PLUS leveres med én af nedenstående styreenheder. Climatix 600 Denne styreenhed er udviklet specielt til ventilationsaggregater. Softwaren er blevet udviklet

Læs mere

Installationsvejledning for CTS-Boks.

Installationsvejledning for CTS-Boks. CB Svendsen A/S THF/PS 14-08-2003/ rev. 1.1 Installationsvejledning for CTS-Boks. 1. Beskrivelse CTS Boksen er beregnet til kopiering af signaler fra el-, varme- og vandmålere til CTS anlæg, således at

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR AUGUST 2014 2 TX BOLIG Decentral ventilation med en kapacitet på 35 til 350 m³/h, kan eventuelt anvendes følgende steder: Privatbolig/lejligheder kontorer mødelokaler undervisningslokaler

Læs mere

Fjernbetjening Flex Teknisk manual

Fjernbetjening Flex Teknisk manual Fjernbetjening Flex Teknisk manual VEKA INT. Indblæsnings aggregat 1 Beskrivelse Flex fjernbetjening kan bruges til at styre ventilationsanlæg med V1 og V2 printkort. Tekniske data Knapper på display Knap

Læs mere

Datablad Varmegenvindingsaggregat A06. ØLAND A06 Varmegenvindingsaggregat

Datablad Varmegenvindingsaggregat A06. ØLAND A06 Varmegenvindingsaggregat ØLAND A06 Varmegenvindingsaggregat A06 - Comfort Grå A06 - Comfort Hvid A06 - Grå A06 - Hvid Anvendelse Øland A06 varmegevindingsaggregat anvendes til enrums ventilation, hvor der ønskes et godt indeklima

Læs mere

Tilslutning- og programmeringseksempler

Tilslutning- og programmeringseksempler VLT MicroDrive FC 051 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Oversigt effekt og styre kreds VLT MicroDrive... 4 Initialisering af frekvensomformeren... 5 Tilslutning af motorbeskyttelse... 6 Start/stop med analog

Læs mere

PRODUKTDATA VARMEFLADER BY NILAN. Tilbehør. Bolig

PRODUKTDATA VARMEFLADER BY NILAN. Tilbehør. Bolig PRODUKTDATA VARMEFLADER BY NILAN Tilbehør Bolig FROSTSIKRING Produktbeskrivelse I modstrømsvekslere med høj temperaturvirkningsgrad vil der i perioder med frost, ske en til-isning. Styringen i Nilans aggregater

Læs mere

Ventilation med ECL Comfort 310

Ventilation med ECL Comfort 310 Ventilation med ECL Comfort 310 Én løsning til styring og overvågning Med ECL Comfort 310 kan I samle styring og overvågning af alle jeres anlæg ét sted. Udvid eksempelvis en eksisterende varme- og brugsvandsløsning

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR DECEMBER 2014 2 TX KOMFORT Decentral ventilation med en kapacitet på 250 til 00 m³/h, kan anvendes følgende steder: skoler kontorer mødelokaler kantiner institutioner pavilloner

Læs mere

VLT AutomationDrive FC300. PID tilslutning og programmerings eksempler. VLT AutomationDrive FC300

VLT AutomationDrive FC300. PID tilslutning og programmerings eksempler. VLT AutomationDrive FC300 VLT AutomationDrive FC300 PID tilslutning og programmerings eksempler VLT AutomationDrive FC300 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Forbindelsesoversigt... 4 Initialisering af frekvensomformeren... 5 Tilslutning

Læs mere

Automatik. ControlMaster PLUS. Tekniske data. Climatix 600. Xenta 300. Uden styreenhed

Automatik. ControlMaster PLUS. Tekniske data. Climatix 600. Xenta 300. Uden styreenhed ControlMaster PLUS Standardversionen ControlMaster PLUS leveres med én af nedenstående styreenheder. Climatix 600 Denne styreenhed er udviklet specielt til ventilationsaggregater. Softwaren er blevet udviklet

Læs mere

Betjeningsvejledning for digital CPU-styring TX Control

Betjeningsvejledning for digital CPU-styring TX Control Betjeningsvejledning for digital CPU-styring TX Control Turbovex A/S Industrivej 9600 Aars Tlf. 96 98 6 Fax 98 6 E-mail: info@turbovex.dk TX Control SETPUNKT TEMP. OP SETPUNKT TEMP. NED BLÆSERTRIN OP BLÆSERTRIN

Læs mere

INSTRUKTION KRYDSVEKSLER

INSTRUKTION KRYDSVEKSLER INSTRUKTION Type KV DANHEAT A/S Niels Ebbesens Vej 9, DK-7500 Holstebro Tlf.:+45 97 42 30 99 Fax:+45 97 40 27 70 E-mail: danheat@danheat.dk Internet: www.danheat.dk Udgave 2009.03 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.

Læs mere

Frico GmbH Dieselstr. 4, D-73278 Schlierbach Tel. +49 (0) 7021 / 97003-0 Fax +49 (0) 7021 / 768 41 e-mail: info@gelu-frico.de

Frico GmbH Dieselstr. 4, D-73278 Schlierbach Tel. +49 (0) 7021 / 97003-0 Fax +49 (0) 7021 / 768 41 e-mail: info@gelu-frico.de A brand name within the Frico Group Frico GmbH Dieselstr. 4, D-73278 Schlierbach Tel. +49 (0) 7021 / 97003-0 Fax +49 (0) 7021 / 768 41 e-mail: info@gelu-frico.de Monterings- og betjeningsvejledning for

Læs mere

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer Tekniske data, symbol forklaringer Styreenhed Strømforsyning Strømforbrug Komponent teknik Temperatur område Sirene udgang Udgange Kanal 2 udgang Indbyggede relæer 12/24 Volt, minus til stel, polaritetsbeskyttet

Læs mere

VLT AutomationDrive FC300. Basis tilslutning og programmerings eksempler. VLT AutomationDrive FC300

VLT AutomationDrive FC300. Basis tilslutning og programmerings eksempler. VLT AutomationDrive FC300 VLT AutomationDrive FC300 Basis tilslutning og programmerings eksempler VLT AutomationDrive FC300 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Initialisering af frekvensomformeren... 4 Tilslutning af motorbeskyttelse...6

Læs mere

Reliable solutions - safe flow. Termostatisk cirkulationsventil i rødgods

Reliable solutions - safe flow. Termostatisk cirkulationsventil i rødgods Reliable solutions - safe flow Termostatisk cirkulationsventil i rødgods Rossweiner VVC Brugsvandscirkulation Tekniske data Anvendelsesområde: Varmt brugsvandsanlæg Materiale: Ventilhus: Rødgods Pakninger:

Læs mere

111570DK-05 2015-11 CS60. Tilslutnings- og konfigurationsvejledning Styringsautomatik

111570DK-05 2015-11 CS60. Tilslutnings- og konfigurationsvejledning Styringsautomatik DK-0 0- CS0 Tilslutnings- og konfigurationsvejledning Styringsautomatik Tilslutning af CU0. Kredsløbslayout Art.nr. Art.nr. P Art.nr. P P P Art.nr. P P P P P P P P P P P Stik til styrepaneler Kontakt til

Læs mere

Afsnit Indhold Side. General information 3. 1 Beskrivelse 4. 2 Samlevejledning 4. 3 Igangsætning 5. 4 Reservedelsliste 6.

Afsnit Indhold Side. General information 3. 1 Beskrivelse 4. 2 Samlevejledning 4. 3 Igangsætning 5. 4 Reservedelsliste 6. INDHOLD Afsnit Indhold Side General information 3 1 Beskrivelse 4 2 Samlevejledning 4 3 Igangsætning 5 4 Reservedelsliste 6 5 Sikkerhed 8 6 Produkt specifikation 8 7 Pumpe 9 8 Vedligehold 9 9 Tilslutning

Læs mere

Alarm og overvågning for din sikkerhed

Alarm og overvågning for din sikkerhed Alarm og overvågning for din sikkerhed Trykvagt (ventilationsalarm E) med ekstern pressostat Varenummer kr. Tryk områder ES-332-49292 1650 20-300Pa ES-332-49293 1650 100-1000Pa ES-332-49294 1650 500-2000Pa

Læs mere

VentilationAlarm EP1 ES 966

VentilationAlarm EP1 ES 966 VentilationAlarm EP1 ES 966 Tryk, signal eller temperatur-vagt Giver brugeren sikkerhed om anlæggets driftsituation Overordnet beskrivelse VentilationAlarm EP1 er en multfuntionsalarm, der kan overvåge

Læs mere

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 115A

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 115A Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 115A Side 1 af 15 1.0.0 Indhold 1.0.0 Indhold...2 2.0.0 Illustrationer...2 3.0.0 Anlægget...3 3.1.0 Funktionsprincip...4 4.0.0 Tekniske specifikationer...5

Læs mere

JORDVARMEPUMPE 08:930-1302. Quickguide Til installation af METROSAVER MB

JORDVARMEPUMPE 08:930-1302. Quickguide Til installation af METROSAVER MB JORDVARMEPUMPE 08:930-1302 Quickguide Til installation af METROSAVER MB 1. Kontroller at METROSAVER MB leverancen består af Varmepumpe Påfyldningssæt. Udeføler Indeføler Niveauvagt beholder & føler Snavssamler/filter

Læs mere

PID tilslutning og programmerings eksempler

PID tilslutning og programmerings eksempler VLT HVAC Drive FC100 PID tilslutning og programmerings eksempler VLT HVAC drive FC100 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Forbindelsesoversigt... 4 Initialisering af frekvensomformeren... 5 Tilslutning af

Læs mere

Lanceringen af disse tjek i denne målgruppe er valgt ud fra følgende overvejelser:

Lanceringen af disse tjek i denne målgruppe er valgt ud fra følgende overvejelser: Notat Go Energi Kunderådgivning Opgave Erhvervsindsats Dato 13. september 2011 Emne Tjeklister Initialer PMP Notat sendt til: Registreringsordningen for energisynskonsulenter Go Energi har i de kommende

Læs mere

Betjeningsvejledning IQ Control panel

Betjeningsvejledning IQ Control panel Betjeningsvejledning IQ Control panel Indhold Indledning... 2 Anlægstyper.... 3 Montage.... 4 Betjeningspanel.... 5 Menuoversigt.... 6 Menuer.... 6 Sådan vælges og konfigureres menuer.... 7 Sådan tastes

Læs mere

Ventilation. Ventilation kan etableres på to forskellige måder:

Ventilation. Ventilation kan etableres på to forskellige måder: Rum, som benyttes af personer, skal ventileres så tilfredsstillende komfort og hygiejniske forhold opnås. Ventilationen bevirker, at fugt og forurening (partikler, CO 2, lugt mm.) fjernes fra opholdsrummene

Læs mere

Tilbehør. Brandautomatik by Nilan. Brandautomatik. Comfort CT150 Comfort CT 300 Comfort 252 Top Comfort 302 Top Comfort 450 Comfort 600

Tilbehør. Brandautomatik by Nilan. Brandautomatik. Comfort CT150 Comfort CT 300 Comfort 252 Top Comfort 302 Top Comfort 450 Comfort 600 Tilbehør Brandautomatik by Nilan Brandautomatik Comfort CT150 Comfort CT 300 Comfort 252 Top Comfort 302 Top Comfort 450 Comfort 600 Version: 10.02, 28.06.16 Software-version: 2.32 Indholdsfortegnelse

Læs mere

VLT AutomationDrive FC300. Tilslutning og programmerings eksempler. VLT AutomationDrive FC300

VLT AutomationDrive FC300. Tilslutning og programmerings eksempler. VLT AutomationDrive FC300 VLT AutomationDrive FC300 Tilslutning og programmerings eksempler VLT AutomationDrive FC300 Indholdsfortegnelse Forord...3 Initialisering af frekvensomformeren...4 Tilslutning af motorbeskyttelse...5 Start/stop

Læs mere

LAD NATUREN KOMME INDENFOR

LAD NATUREN KOMME INDENFOR LAD NATUREN KOMME INDENFOR TX 250A TX 500A TX 750A TX 1000A DECEMBER 2016 TURBOVEX - frisk luft til alle 2 Decentral ventilation med en kapacitet på 250 til 1000 m³/h, kan anvendes følgende steder: skoler

Læs mere

OPTIMA 85. BETJENINGSVEJLEDNING DK / Version 27.06.2014 SOFTWARE VER. 1,0 / PRINT ES952 JORDVARMEPUMPE GS-4

OPTIMA 85. BETJENINGSVEJLEDNING DK / Version 27.06.2014 SOFTWARE VER. 1,0 / PRINT ES952 JORDVARMEPUMPE GS-4 BETJENINGSVEJLEDNING DK / Version 7.06.04 OPTIMA 85 SOFTWARE VER.,0 / PRINT ES95 JORDVARMEPUMPE GS-4 Genvex A/S Sverigesvej 6 DK-600 Haderslev Tel.: +45 73 53 7 00 salg@genvex.dk genvex.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Installatør Guide. CTS6000 Webcontrol

Installatør Guide. CTS6000 Webcontrol Installatør Guide CTS6000 Webcontrol Version 1.00, 30.06.2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur oversigt... 3 Indledning... 4 Hurtigt i gang... 5 VAV med én tryktransmitter... 6 VAV med

Læs mere

VLT AQUA Drive FC202 PID tilslutning og programmerings eksempler

VLT AQUA Drive FC202 PID tilslutning og programmerings eksempler VLT AQUA Drive FC202 PID tilslutning og programmerings eksempler VLT Aqua Drive FC200 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Forbindelsesoversigt... 4 Initialisering af frekvensomformeren... 5 Tilslutning af

Læs mere

Brugervejledning CTS600 automatik for NILAN Comfort 1200

Brugervejledning CTS600 automatik for NILAN Comfort 1200 Brugervejledning CTS600 automatik for NILAN Comfort 1200 Version 1.06, 22.03.2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figuroversigt... 2 Indledning... 3 Funktioner... 4 Temperaturføleroversigt...

Læs mere

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring!

hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! hjertestarterskab/aed - din garanti for en tryg opbevaring! Hver dag rammes 10 danskere af hjertestop! Under 10% af disse mennesker overlever! Sundhedsstyrelsen anbefaler at alle hjertestartere placeres

Læs mere

30 radiatorer fra ét centralt punkt. Smartere opvarmning ganske enkelt. smartvarme.danfoss.dk. Danfoss Link varmestyring.

30 radiatorer fra ét centralt punkt. Smartere opvarmning ganske enkelt. smartvarme.danfoss.dk. Danfoss Link varmestyring. varmestyring Smartere opvarmning ganske enkelt Det har aldrig været lettere at give boligejere oplevelsen af den ultimative integrerede opvarmning. Med Danfoss Link er hvert enkelt element, fra gulvvarmestyring

Læs mere

DISPLAY SYMBOLER. Angiver at batterierne er afladet og skal skiftes. Klokketermostaten er slukket eller temperaturreguleringen er afbrudt.

DISPLAY SYMBOLER. Angiver at batterierne er afladet og skal skiftes. Klokketermostaten er slukket eller temperaturreguleringen er afbrudt. KLOKKETERMOSTATEN A B C D E F G H I L M N O P Oprydningsknappen.: Aktivering af midlertidig driftsstop. Ferieknappen.: Deaktivering af indkodet programperioder i en tidsperiode. Programknappen.: Åbning

Læs mere

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima

Til dig, der sætter pris på et godt indeklima SCM ZM Til dig, der sætter pris på et godt indeklima MULTISPLIT SCM ZM Mitsubishi Heavy Industries er en af de førende klimaanlæg producenter i verden. Beskyttelse af miljøet er centralt for udviklingen

Læs mere

N I L A N V P L 1 0-2 8

N I L A N V P L 1 0-2 8 Boligventilation med varmegenvinding N I L A N V P L 1-2 8 Aktiv varmegenvinding høj ydelse til den private bolig i n d e k l i m a m e d t r i v s e l Boligventilation med varmegenvinding N I L A N V

Læs mere

Blandesløjfe beskrivelse - BL2_4. - 2 varmesløjfer NETLON NETLON. Dette dokument indeholder en beskrivelse af en blandesløjfestyring fra Netlon.

Blandesløjfe beskrivelse - BL2_4. - 2 varmesløjfer NETLON NETLON. Dette dokument indeholder en beskrivelse af en blandesløjfestyring fra Netlon. Blandesløjfe beskrivelse - BL2_4-2 varmesløjfer NETLON Dette dokument indeholder en beskrivelse af en blandesløjfestyring fra Netlon. Indholdsfortegnelse: 1.1 Node Information... 5 Nodename... 5 BL1...

Læs mere

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 3000

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 3000 Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 3000 Rev. 2. november 2009 Side 1 af 22 1.0.0 Indhold 1.0.0 Indhold.... 2 2.0.0 Illustrationer... 2 3.0.0 General information... 3 3.1.0 Forord... 3 3.2.0

Læs mere

Montage og brugsanvisning

Montage og brugsanvisning Montage og brugsanvisning System JA 3000 Standalone styring for befugter og affugter for relativ fugtighed eller dugpunkt. Indholdsfortegnelse Ophavsrettigheder... 3 EU overensstemmelseserklæring... 4

Læs mere

GT1000 Brugervejledning

GT1000 Brugervejledning Brugervejledning Tekniske specifikationer SMS kommando Bemærkning Spænding Strømforbrug GSM frekvenser Antal optokoblet indgange Belastning relæudgang Arbejdstemperatur 7 14 VDC typisk 12VDC 2A (maks)

Læs mere

NETLON NETLON 1.1 Variabel liste VSD1

NETLON NETLON 1.1 Variabel liste VSD1 1.1 Variabel liste VSD1 VSD1_1q.xif ProgramID: 90 56 53 44 31 5F 31 70 Generated at: 7. januar 2005, 12:16 No. Variable name Dir SNVT type Default Connect 0 nvioccmancmd In SNVT_occupancy (109) Start stop

Læs mere

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0

IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0 IHCRemote Manual Lauritz Knudsen IHC Control For IHCRemote version 1.1.0 Opsætning af Controller. Administrator og IP opsætning. Åben Administrator via f.eks. Internet Explorer I adresse feltet indtastes:

Læs mere

KOMPAKT ReGO 900-7000 Luftbehandlingsaggregater Installations- og betjeningsvejledning for C3 styring

KOMPAKT ReGO 900-7000 Luftbehandlingsaggregater Installations- og betjeningsvejledning for C3 styring KOMPAKT ReGO 900-7000 Luftbehandlingsaggregater Installations- og betjeningsvejledning for C3 styring DK Indholdsfortegnelse 1. INSTALLATIONSVEJLEDNING...3 1.1. Samling af sektioner...3 1.2. Tilslutning

Læs mere

Brugermanual. KVU vekslere. 110-00038 Version 01.01

Brugermanual. KVU vekslere. 110-00038 Version 01.01 Brugermanual KVU vekslere 110-00038 Version 01.01 2 af 11 Indholdsfortegnelse Display KVU Control... 5 Kontrolenhed... 5 Menustruktur... 5 Display visning... 5 Display visning... 6 Displayet... 6 Signaler...

Læs mere

ECL Comfort 110 230 V a.c. og 24 V a.c.

ECL Comfort 110 230 V a.c. og 24 V a.c. 230 V a.c. og 24 V a.c. Beskrivelse og anvendelse I varmeapplikationer kan integreres med Danfoss Link -løsningen via DLG-interfacet til brug i enfamiliesapplikationer. Regulatoren er udviklet med henblik

Læs mere

Sammenkobling af gulvvarmestyring og Danfoss ECL Comfort 110 eller 210/310 regulator.

Sammenkobling af gulvvarmestyring og Danfoss ECL Comfort 110 eller 210/310 regulator. Sammenkobling af gulvvarmestyring og Danfoss ECL Comfort 110 eller 210/310 regulator. Indholdsfortegnelse Funktionsbeskrivelse... 2 El-tilslutning... 2 ECL 110... 2 ECL 210 og 310... 3 ECL indstillinger...

Læs mere

Opgaver - IBI/CTS, prog. Og fejlf. På centrale anlæg...3

Opgaver - IBI/CTS, prog. Og fejlf. På centrale anlæg...3 44163 INDHOLDSFORTEGNELSE Opgaver - IBI/CTS, prog. Og fejlf. På centrale anlæg...3 2-14 Rekv. 7 Prod. 06-12-2005-11:02 Ordre 10755 EFU Opgave 1 1. Tilslut IHC Controller til Pcer s COM port. 2. Opstart

Læs mere

Turbovex TX 250A Turbovex A/S

Turbovex TX 250A Turbovex A/S Turbovex TX 250A Side 1 af 17 1.0.0 Indhold 1.0.0 INDHOLD... 1 1.0.0 INDHOLD... 2 2.0.0 ILLUSTRATIONER... 2 3.0.0 GENEREL INFORMATION... 3 3.1.0 FORORD... 3 3.2.0 ANVENDELSESOMRÅDER... 3 3.3.0 FORKERT

Læs mere

Installationsvejledning. DEVIreg 233. Elektronisk termostat. www.devi.com

Installationsvejledning. DEVIreg 233. Elektronisk termostat. www.devi.com Installationsvejledning DEVIreg 233 Elektronisk termostat www.devi.com DEVIreg 233 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion............... 3 1.1 Tekniske specifikationer..... 4 1.2 Sikkerhedsinstruktioner.....

Læs mere

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC.

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Pool Valet Junior. Pool Valet Senior. Pool Valet RC med fjernbetjening. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana

Læs mere

DUKA vinduesventilator

DUKA vinduesventilator DUKA vinduesventilator type MAO2 L og type MAO2 L TH Anvendelse: Produktet beskrevet i denne manual er designet til ventilation af små og mellem store beboelser, hvor beboelsen også er op-varmet i vinterperioden.

Læs mere

Billede. Boksventilator BVB. Generel funktionsbeskrivelse

Billede. Boksventilator BVB. Generel funktionsbeskrivelse Driftvejledning snr: PAR-550-SYS-DK-041223 F System beskrivelse PAR 550 Konstant tryk regulering Beskrivelse Billede Forsyning 1x230V+PE Konstanttrykregulering plug & play RS 485 kontrolleret PAR-550-SYS

Læs mere

ES 10. Konstanttryk eller flow regulator. Industrivej 12, Gelsted DK-4160 Herlufmagle Tlf. 5550 5550 Fax 5550 2265

ES 10. Konstanttryk eller flow regulator. Industrivej 12, Gelsted DK-4160 Herlufmagle Tlf. 5550 5550 Fax 5550 2265 Ingen udvikling er for ind viklet ES 10 Konstanttryk eller flow regulator Industrivej 12, Gelsted DK-4160 Herlufmagle Tlf. 5550 5550 Fax 5550 2265 www.lscontrol.dk lsc@lscontrol.dk 7 6 5 1 Beskrivelse

Læs mere

OneRemote INT Converter. Type 32002638. Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-HD207CX. 32002638u3dk

OneRemote INT Converter. Type 32002638. Brugervejledning. Betjening med Bang & Olufsen. Triax C-HD207CX. 32002638u3dk OneRemote INT Converter Type 32002638 Brugervejledning Betjening med Bang & Olufsen Triax C-HD207CX 32002638u3dk Daglig betjening med Beo4, Beo5, Beo6 Afspille funktioner OO OK o o0 Play press 1 sec. Play

Læs mere

1. Send Digitalt knappen anvendes til at afsende meddelelsen til de valgte modtagere. (Alt- S)

1. Send Digitalt knappen anvendes til at afsende meddelelsen til de valgte modtagere. (Alt- S) Send Digitalt. Elementerne i Send Digitalt vinduet 1. Send Digitalt knappen anvendes til at afsende meddelelsen til de valgte modtagere. (Alt- S) 2. Tjek kan anvendes til at kontrollere, om der kan sendes

Læs mere

Devilink FT Gulvtermostat Installationvejledning

Devilink FT Gulvtermostat Installationvejledning Devilink FT Gulvtermostat Installationvejledning DK devireg 550 22.0 22.0 devireg 550 1. Anvendelse og funktion Devilink FT Devilink FT (Gulvtermostat) er en enhed der tænder og slukker for varmen. Der

Læs mere

2014-05-05 version 15

2014-05-05 version 15 2014-05-05 version 15 MicroVent Indhold 1. Systemoversigt... 3 2. Generelle informationer... 4 3. Servicepunkt... 6 4. Forbindelsesdiagram LON-Bus og 230V... 7 5. Forbindelsesdiagram sensorer og styring...

Læs mere

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort

Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort 9. juli 2014 Version 1.1 Sådan skal du udfylde og sende dit dagpengekort Du kan altid se på forsiden af Mit3F, hvornår du skal indsende det næste dagpengekort. Du finder dagpengekortet på Mit3f ved at

Læs mere

Brugervejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort 300. Version: 8.01, 11-05-2012 Software-version: 2.17

Brugervejledning. CTS 602 by Nilan. Comfort 300. Version: 8.01, 11-05-2012 Software-version: 2.17 Brugervejledning CTS 602 by Nilan Comfort 300 Version: 8.01, 11-05-2012 Software-version: 2.17 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figuroversigt... 2 Indledning... 3 Anlægstyper... 4 Temperaturføleroversigt...

Læs mere

VENTILATIONSAGGREGAT VUT 160V/350VB/550VB EC

VENTILATIONSAGGREGAT VUT 160V/350VB/550VB EC AIR COMFORT AIR DIFFUSION VE: DK. CC VENTILATIONSAGGREGAT» TEKNISKE DATA Til A Til A PRODUKTFAKTA: Ventilationsaggregat i varme- og lydisoleret kabinet Luftmængde op til m³/h Virkningsgrad op til 9% Ventilationsaggregaterne

Læs mere

Quick-guide til Dynamicweb

Quick-guide til Dynamicweb Quick-guide til Dynamicweb 1 Indledning... 3 2 Administration i Dynamicweb... 4 3 Tilføj indhold på websiden... 6 3.1 Hvordan opretter jeg hovedsider?... 6 3.2 Hvordan opretter jeg undersider?... 7 3.3

Læs mere

VACUMEX The Power to move air...

VACUMEX The Power to move air... Dansk produceret kvalitetsaggregat VACUMX The ower to move air... NT-250C Slimline m/rotorveksler nhed NT-250C-SLIM- NT-250C-SLIM-ZX Varenr. V450-SL V455-SL Mærkespænding [V] 230V/50Hz 230V/50Hz Sikringsstørrelse

Læs mere

Uhlenbrock AnDi 75 000 lokomotivdekoder

Uhlenbrock AnDi 75 000 lokomotivdekoder Uhlenbrock AnDi 75 000 lokomotivdekoder Dansk oversættelse Peter E. Jonasen, baseret på: COPYRIGHT UHLENBROCK ELEKTRONIK GMBH Grundlag tysk vejledning Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk også delvist

Læs mere

Energibesparelser i ventilationsanlæg Teori og praksis v/carsten Tonn-Pedersen. KlimaKlar torsdag den 12. maj 2011

Energibesparelser i ventilationsanlæg Teori og praksis v/carsten Tonn-Pedersen. KlimaKlar torsdag den 12. maj 2011 Energibesparelser i ventilationsanlæg Teori og praksis v/carsten Tonn-Pedersen KlimaKlar torsdag den 12. maj 2011 Fokus-omr områder God og energirigtig ventilation opnås ved at fokusere på: 1. Ventilationsbehov

Læs mere

BEFUGTNING DEN KOMPAKTE DAMPBEFUGTER MED ELEKTRODEOPVARMNING. MODERNE. SIKKER. OG BRUGERVENLIG.

BEFUGTNING DEN KOMPAKTE DAMPBEFUGTER MED ELEKTRODEOPVARMNING. MODERNE. SIKKER. OG BRUGERVENLIG. Condair Cp3mini Haupttitel BEFUGTNING Segmentspezifikation DEN KOMPAKTE DAMPBEFUGTER MED ELEKTRODEOPVARMNING. MODERNE. SIKKER. OG BRUGERVENLIG. Condair CP3mini Technische Produktspezifikation Hvorfor Condair

Læs mere

Servicerapport. Dato: Init. : Ordre nr : Kontaktperson : Tlf.: Placering: Baglokale. 28 05 2013 Deichmann - Herning RSV 20195V-13. Butik.

Servicerapport. Dato: Init. : Ordre nr : Kontaktperson : Tlf.: Placering: Baglokale. 28 05 2013 Deichmann - Herning RSV 20195V-13. Butik. Servicerapport Kunde : Ordre nr : Kontaktperson : Tlf.: Betjeningsområde: Komponenter: Indtags-/Afkastriste Filter Varmeflade Ventilator Motor Svingningsdæmpere Remtræk Lejer Luftbefugter Termometre Varmegenvinding

Læs mere

Technote. Frese SIGMA Compact dynamisk strengreguleringsventil. Beskrivelse. Anvendelse. Drift. Fordele. Funktioner. www.frese.eu

Technote. Frese SIGMA Compact dynamisk strengreguleringsventil. Beskrivelse. Anvendelse. Drift. Fordele. Funktioner. www.frese.eu Side 1 af 13 Beskrivelse er en eksternt justerbar, dynamisk strengreguleringsventil, som sikrer enkel, præcis og pålidelig flowbegrænsning og afspærring i varme- og køleanlæg. Anvendelse kan bruges i varme-

Læs mere

SPEED-Commander Frekvensomformer. Program nr. 1 Software version 5.0.3. PI-regulering

SPEED-Commander Frekvensomformer. Program nr. 1 Software version 5.0.3. PI-regulering SPEED-Commander Frekvensomformer Driftsvejledning Bemærk: Speciel Software Program nr. 1 Software version 5.0.3 PI-regulering Til parameterliste og tilslutninger af styreklemmer anvendes vedhæftede programbeskrivelse.

Læs mere

ES 899. CO og temperatur sensor. Styrer et ventilationsanlæg så komforten i lokalet øges. 2 med indbygget regulator For montage på kanal

ES 899. CO og temperatur sensor. Styrer et ventilationsanlæg så komforten i lokalet øges. 2 med indbygget regulator For montage på kanal ES 899 CO og temperatur sensor med indbygget regulator For montage på kanal Styrer et ventilationsanlæg så komforten i lokalet øges Egenskaber: ES 899 er en kombineret føler og regulator med mange anvendelses

Læs mere

Fjernbetjening VRC calormatic FBG d Betjenings- og installationsvejledning

Fjernbetjening VRC calormatic FBG d Betjenings- og installationsvejledning Fjernbetjening VRC calormatic FBG d Betjenings- og installationsvejledning Side 1 Indholdsfortegnelse 1.Betjeningsoversigt 3 2.Energisparetips 5 3.Styringens indstillinger 6 3.1 Styringens driftsarter

Læs mere

FBE Bygningsautomation FBE100 Funktionsbeskrivelser for ventilationsanlæg

FBE Bygningsautomation FBE100 Funktionsbeskrivelser for ventilationsanlæg Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste FBE Bygningsautomation FBE100 Funktionsbeskrivelser for ventilationsanlæg Dette paradigme anvendes til at udarbejde en projektspecifik beskrivelse for arbejdet

Læs mere

Fjernbetjening Stouch Teknisk manual. Symboler på luftretning på anlæg

Fjernbetjening Stouch Teknisk manual. Symboler på luftretning på anlæg Fjernbetjening Stouch Teknisk manual Symboler på luftretning på anlæg 1 Beskrivelse - Quick guide Beskrivelse: Stik sættes i RS485-2, hvis man bruger Smarty XP, skal stik i remote control Der vises Con

Læs mere

VR700DC. DK Montagevejledning. Til installatøren

VR700DC. DK Montagevejledning. Til installatøren VR700DC DK Montagevejledning Til installatøren 1 FORORD Systemair ventilationsaggregater med varmegenvinding er blevet produceret siden 1980. Aggregaterne er installeret i tusindvis af boliger. Erfaringen

Læs mere

HOVEDGADEN 86 DK-8831 LØGSTRUP

HOVEDGADEN 86 DK-8831 LØGSTRUP TPC Touchscreen Indstilling og angivelse af tilgangsluftens temperaturer Indstilling og angivelse af omdrejningstallet af ventilatormotor Angivelse af frostsikringsfuntionen i pladevarmeveksleren Angivelse

Læs mere

Fjernstyret Golfvogn Betjeningsvejledning for Model Silver EF

Fjernstyret Golfvogn Betjeningsvejledning for Model Silver EF Fjernstyret Golfvogn Betjeningsvejledning for Model Silver EF 1 1. Samling af golfvognen : Læs og følg disse instruktioner omhyggeligt, og du vil være parat til at anvende din golfvogn i løbet af få minutter.

Læs mere

Kommunikationscentral

Kommunikationscentral 2 529 Kommunikationscentral OCI600 for kommunikation mellem en PC-betjeningsstation og et varmeanlæg Anvendelse Brugere I varmeanlæg, som indeholder en eller flere LPB-(Local Process Bus) kompatible Landis

Læs mere

Kom godt i gang. Sitecore Foundry 3.0. 20. november 2009 - Version 1.2

Kom godt i gang. Sitecore Foundry 3.0. 20. november 2009 - Version 1.2 Sitecore Foundry 3.0 Kom godt i gang 20. november 2009 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

START HER. Ønsker du at slutte printeren til et trådløst netværk? Trådløs USB Kabeltilsluttet. Brug Trådløs opsætning og tilslutning.

START HER. Ønsker du at slutte printeren til et trådløst netværk? Trådløs USB Kabeltilsluttet. Brug Trådløs opsætning og tilslutning. START HER Hvis du kan svare "Ja" til et af de følgende spørgsmål, skal du gå til det angivne afsnit for at få vejledning til opsætning og tilslutning. Ønsker du at slutte printeren til et trådløst netværk?

Læs mere

Feriepengeforpligtigelse Manuel beregning på ferietotaler (Rapport-ID: 57)

Feriepengeforpligtigelse Manuel beregning på ferietotaler (Rapport-ID: 57) Feriepengeforpligtigelse Manuel beregning på ferietotaler (Rapport-ID: 57) Indhold 1. Hvad er formålet med rapporten?... 1 2. Overblik over rapporten... 1 3. Den færdige rapport... 2 4. Faste, indbyggede

Læs mere

Afsnit 5 Teknisk standard Køling. Kolding og Fredericia Sygehuse 15-11-2012

Afsnit 5 Teknisk standard Køling. Kolding og Fredericia Sygehuse 15-11-2012 Afsnit 5 Teknisk standard Køling Kolding og Fredericia Sygehuse 15-11-2012 Indholdsfortegnelse: 55.11 Forsyningsanlæg (aggregater) for komfortkøling... 3 55.12 Distributionssystem for kølevand... 5 55.13

Læs mere