Social- og Sundhedsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget"

Transkript

1 Social- og Sundhedsudvalget Møde nr.: 1 Dagsorden med vedtagelser Mødested: Bofællesskabet Krogholmgård, Krogholmgårdsvej 1, Vedbæk. Mødesalen i den nye bygning. Mødedato: Tirsdag den 16. januar 2007 Mødetidspunkt: Kl Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Benyt indkørsel via Kohavevej 10 til P-plads Rundvisning i Bofællesskabet Krogholmgård kl ved leder af bofællesskabet Inge Sørensen. Jens Bruhn (JB), Birgit Tystrup (BT), Sophie Løhde (SL), Rune Kjeldsen (RK), Thomas Lesly Rasmussen (TLR), Henning Straarup (HS) og Anne Christiansen (AC) Fra forvaltningen: Tommy Poulsen, Lissi Nielsen, Anne Marie Dideriksen og Doris Jacobsen Fastlagte møder: Tirsdag den 6. februar 2007, kl Tirsdag den 13. marts 2007, kl Tirsdag den 10. april 2007, kl Tirsdag den 15. maj 2007, kl Tirsdag den 29. maj 2007, kl Tirsdag den 14. august 2007, kl Tirsdag den 11. september 2007, kl Tirsdag den 9. oktober 2007, kl Tirsdag den 13. november 2007, kl Tirsdag den 4. december 2007, kl. 9.00

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Udvalgets konstituering Udvalgets møder i Meddelelser Brugerråd og pårørenderåd ved kommunale dag- og døgntilbud på voksenområdet Projekt Mainstreaming af handicapområdet Kapacitetsoversigt på Ældreområdet Havehjælp og snerydningsordning for pensionister Klagerådet vedr. hjemmehjælp...10

3 Side: 1 1. Udvalgets konstituering SOSU Jnr A10 SEK SA Efter den kommunale styrelseslov 22 vælger de stående udvalg selv deres formand. Det er ikke angivet i loven, men antages i praksis, at der kan vælges en næstformand til i formandens midlertidige fravær at varetage de nødvendige forretninger. Efter lovens 6 ledes formandsvalget af det ældste medlem, idet alle har lige lang anciennitet. DIREKTIONEN foreslår, 1) at Henning Straarup leder formandsvalget, og 2) at udvalget vælger formand og næstformand SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET vælger Jens Bruhn som formand og Birgit Tystrup som næstformand.

4 Side: 2 2. Udvalgets møder i 2007 SOSU Jnr A14 SA Efter den kommunale styrelseslov 20 træffer økonomiudvalget og hvert stående udvalg for hvert regnskabsår beslutning om, når og hvor udvalgets møder skal holdes. Udvalgets beslutning om mødeplan kan af ethvert af udvalgets medlemmer forlanges indbragt til afgørelse af kommunalbestyrelsen. På dagsordenens forside er angivet de mødetidspunkter, der fremgår af mødekalenderen 2007, som er vedtaget i Sammenlægningsudvalget Direktionen foreslår, at forsidens mødeplan tiltrædes. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET tiltrådte Direktionens forslag.

5 Side: 3 3. Meddelelser SOSU Jnr SEK: DOJ Visitationsliste Plejebolig Nov.06 Dec.06 Birkerød/Søllerød Borgere, der venter på en plejebolig i Birkerød/Søllerød Kommune Udenbys borgere, der venter på en Plejebolig i Birkerød/Søllerød Kommune Birkerød/Søllerød borgere, der venter på en plejebolig udenbys I alt ventende Tirsdag den arrangerer Handicaprådet åbent borgermøde i Birkerød kl Program udsendes senere.

6 Side: 4 4. Brugerråd og pårørenderåd ved kommunale dag- og døgntilbud på voksenområdet SOSU Jnr P & H LIN I henhold til servicelovens 16 skal kommunalbestyrelsen sørge for, at brugerne af tilbud efter serviceloven får mulighed for indflydelse på tilrettelæggelsen og udnyttelsen af tilbuddene. Kommunalbestyrelsen skal fastsætte retningslinier for brugerindflydelsen. Det fremgår videre af serviceloven, at Kommunalbestyrelsen kan nedsætte et eller flere råd, der rådgiver kommunen vedrørende tilrettelæggelse af indsatsen, og at kommunalbestyrelsen fastsætter rammerne for og omfanget af rådenes opgaver. I henhold til servicelovens 17 skal kommunalbestyrelsen nedsætte bruger- og pårørenderåd i tilknytning til plejehjem m.v. Kommunalbestyrelsen fastsætter sammensætningen af rådet under hensyntagen til lokale forhold, dog således at brugere og pårørende udgør et flertal i rådet. På Psykiatri og Handicaps område er samtlige kommunale dag- og døgntilbud omfattet af reglerne i 16, dog med undtagelse af Plejehjemmet Dronninghus for sindslidende, som er omfattet af 17. Dag- og døgntilbud omfattet af 16 omfatter kommunale bofællesskaber for sindslidende og udviklingshæmmede, de særlige dag- og døgntilbud i Ebberød området samt værestederne under Rudersdal Aktivitets- og Støttecenter. For nogle af tilbudenes vedkommende er brugerne selv i stand til at varetage deres interesser og komme med forslag til tilbudenes indhold, for andre af tilbudene er brugerne ikke i stand til at varetage deres egne interesser. Der foreslås derfor oprettet såvel brugerråd som pårørenderåd, således at pårørenderådet indtræder i brugerrådets rettigheder, hvis det ikke er muligt at oprette et brugerråd. Endvidere vil brugerrådet kunne beslutte, at der ikke oprettes et pårørenderåd ved tilbudet, hvis brugerrådet vurderer, at brugerne selv er i stand til at varetage deres interesser../. Forvaltningen har udarbejdet vedlagte 2 forslag til standardvedtægter for henholdsvis brugerråd og pårørenderåd. Direktionen foreslår, 1. at Social- og Sundhedsudvalget godkender udkast til standardvedtægter for henholdsvis brugerråd og pårørenderåd, 2. at udkastene sendes til høring hos beboere og pårørende på dag- og døgntilbud med høringsfrist den 15. februar 2007, 3. at sagen genoptages til behandling efter høringsfristens udløb. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET tiltrådte Direktionens forslag.

7 Side: 5 5. Projekt Mainstreaming af handicapområdet SOSU Jnr P & H LIN Invitation til at deltage i Projekt Mainstreaming af handicapområdet Center for Ligebehandling af Handicappede (Uvildig organisation under Socialministeriet) har inviteret Rudersdal Kommune til at deltage i udviklingsprojektet Mainstreaming af handicapområdet. Projektet sætter fokus på at inkludere mennesker med handicap i samfundet på lige vilkår med ikke-handicappede. Projektet løber fra 2007 til medio I denne periode vil Centret sammen med de tre udvalgte kommuner udvikle værktøjer, der sikrer tidlig indarbejdelse af handicapaspektet i politiske og administrative beslutningsprocesser. Deltagelse i projektet kræver frem for alt interesse for og engagement i projektidéen. Forudsætningen for at kommunen kan deltage i projektet er, at projektet forankres i en kommunal styregruppe, gerne i et tæt samspil med kommunens handicapråd. Desuden skal kommunen være indstillet på at stille en kontaktperson til rådighed i forløbet og at deltage i formidlingsaktiviteter i og efter projektperioden. Projektet er finansieret af Socialministeriet og udgør en del af Socialministeriets satsning på at udvikle nye og nemmere veje for mennesker med handicap. Som et led i projektet vil der i et vist omfang være mulighed for at frikøbe medarbejdere i kommunen til projektet. Centret skriver bl.a. i henvendelsen, at dansk handicappolitik bygger på det grundprincip, at mennesker med handicap skal have samme vilkår og muligheder i samfundet som ikke-handicappede. For at fremme dette mål er det nødvendigt, at handicappedes behov og forhold i højere grad tænkes ind i den almindelige praksis. Centrets henvendelse kunne ikke nå politisk behandling inden svarfrist for kommunens deltagelse, hvorfor forvaltningen har meddelt Center for Ligebehandling af Handicappede, at Rudersdal Kommune gerne deltager i projektet, under forudsætning af, at deltagelsen godkendes politisk. De økonomiske konsekvenser af deltagelse vil være udgifter til personaleressourcer. Ud fra projektbeskrivelsen er det ikke muligt at vurdere, hvor mange ressourcer,det drejer sig om. Der vil i et vist omfang være mulighed for, at projektet stiller midler til rådighed, således at medarbejdere i kommunen kan frikøbes til projektet. Centrets præsentation af oktober 2006 af Projekt Mainstreaming på handicapom-./. rådet incl. tids- og aktivitetsplan vedlægges dagsorden. Psykiatri og Handicap er et nyt selvstændigt forvaltningsområde, og forvaltningen vurderer, at deltagelse i projektet kan indgå som led i den samlede kompetenceudvikling som området skal igennem for at løse opgaverne inden for handicap psykiatri- og misbrugsområdet. Det vurderes, at udgiften til personaleressourcerne

8 Side: 6 kan afholdes indenfor områdets budgetramme. Direktionen foreslår, 1) at Social- og Sundhedsudvalget godkender, at Rudersdal Kommune deltager i Projekt Mainstreaming af handicapområdet, 2) at projektet forankres i Psykiatri og Handicap. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET tiltrådte Direktionens forslag.

9 Side: 7 6. Kapacitetsoversigt på Ældreområdet SOSU Jnr AO AMD Social- og Sundhedsudvalget har anmodet forvaltningen om at udarbejde en kapacitetoversigt på Ældreområdet../. Til orientering vedlægges Kapacitetsoversigt på Ældreområdet af som bilag. Direktionen foreslår, at orienteringen tages til efterretning. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET tog orienteringen til efterretning.

10 Side: 8 7. Havehjælp og snerydningsordning for pensionister SOSU Jnr /ÆO AMD På møde den besluttede Sammenlægningsudvalget at tage Tilsynets brev af til efterretning og anmodede forvaltningen om at arbejde videre med mulige løsningsforslag om en havehjælps- og snerydningsordning i samarbejde bl.a. med Ældrerådet. Af Tilsynets brev af fremgår det, at kommunen ikke gratis eller mod brugerbetaling kan etablere en generel havehjælps- og snerydningsordning for pensionister. Kommunen kan heller ikke anvise pensionister til at benytte kommunale leverandører. Og endelig kan kommunen ikke udsende en serviceinformation til pensionister om, hvilke leverandører der leverer havehjælp og snerydning. Kommunen kan alene tilbyde havehjælp og snerydning, hvis det sker som led i en udvidelse af serviceniveauet for hjemmehjælp og i dette tilfælde skal hjælpen ydes efter en konkret individuel vurdering. Rudersdal Ældreråd har i brev af til Sammenlægningsudvalgets Økonomiudvalg tilbudt at formidle information om havehjælp og snerydning. Det er en forudsætning herfor, at kommunen overdrager informationsopgaven til Rudersdal Ældreråd, og at kommunen betaler Ældrerådet for konkrete afholdte udgifter til denne information. Da kommunen selv ifølge Tilsynets opfattelse er afskåret fra at yde denne information er det heller ikke muligt for kommunen at opfordre Rudersdal Ældreråd til at varetage opgaven uden at omgå Tilsynets vejledning. Forvaltningen har forhørt sig om havehjælps- og snerydningsordninger i andre kommuner. Nabokommunerne Hørsholm, Lyngby-Taarbæk, Gentofte og Gladsaxe Kommuner har ikke havehjælps- og snerydningsordninger for pensionister. Furesø Kommune overvejer eventuelt at etablere en visiteret ordning. En enkelt kommune har etableret en generel snerydningsordning for pensionister mod egenbetaling. Gribskov/Helsinge kommune, har etableret en kommunalt visiteret havehjælpsordning, hvor private leverandører varetager udførelsen under forudsætning af, at virksomheden forpligter sig til at optræne kontanthjælpsmodtagere og flygtninge/indvandrere til opgaven. På møde den besluttede Sammenlægningsudvalget, at forvaltningen skulle tilrettelægge en brugerfinansieret havehjælps- og snerydningsordning for pensionister til ikrafttræden fra Samtidig med denne beslutning, anmodede Sammenlægningsudvalget Søllerød Kommune om at nedlægge kommunens beskæftigelsesprojekt, Pensionistservice, pr Pensionistservice var et kommunalt beskæftigelsesprojekt, der omfattede 152 borgere der fik leveret havehjælp og snerydning. Begrundelsen for at nedlægge Pensio-

11 Side: 9 nistservice var, at ledighedssituationen med krav om rådighedsvurdering og afklaring samt risiko for konkurrenceforvridning tilsagde, at faste kommunale serviceaftaler i forhold til borgerne ikke skulle løses via et beskæftigelsesprojekt. Rudersdal Kommune kan ikke igangsætte en ordning, der svarer til den Gribskov/Helsinge Kommune har etableret, da der ikke er kontanthjælpsmodtagere til at varetage opgaven. Birkerød Kommune har siden haft en visiteret snerydningsordning for de borgere, der modtager personlig pleje, og som skal have hjælp hver dag borgere har været omfattet af ordningen. I 2006 har Birkerød Kommune brugt kr. på ordningen. Forvaltningen foreslår, at der som konsekvens af Tilsynets vejledning, etableres en visiteret ordning svarende til den hidtidige ordning i Birkerød med den ændring, at ydelsens målgruppe indsnævres, hvorefter hjælpen alene ydes til borgere, der er ude af stand til selv at træffe aftale med leverandører af snerydning, og som ikke forstår konsekvenserne af ikke at få ryddet sne. Det foreslås endvidere, at ordningen ligesom den øvrige hjemmehjælp drives efter en godkendelsesmodel jf. fritvalgsordningen, således at der kan træffes aftale med såvel private som kommunale leverandører af snerydning../. Forslaget er beskrevet i vedlagte notat af Ud fra de hidtidige erfaringer i Birkerød Kommune forventes det, at den årlige udgift hertil vil være kr. Forvaltningen foreslår, at havehjælp alene ydes af private leverandører, og at borgerne selv træffer aftale herom. Direktionen foreslår indstillet, 1) at der pr i henhold til Servicelovens 83, etableres en visiteret snerydningsordning til borgere i funktionsgruppe 3 og 4 som beskrevet i oplæg af , 2) at der indgås aftale med private -/kommunale leverandører af snerydning efter en godkendelsesmodel, 3) at den årlige udgift til snerydning på anslået kr. indgår i evalueringen af hjemmehjælpsbudgettet i forbindelse med fremlæggelse af budgetopfølgningssag, jf. tidligere beslutning i sag om timepriser i hjemmeplejen på Sammenlægningsudvalgets møde den SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

12 Side: Klagerådet vedr. hjemmehjælp SOSU Jnr ÆO AMD I henhold til Lov om retssikkerhed og administration på det sociale områdes 34 nedsætter kommunalbestyrelsen et klageråd, der drøfter, vurderer og videreformidler klager over afgørelser om hjemmehjælp eller afløsning eller aflastning til ægtefælle, forældre eller andre nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne jfr. Den Sociale Servicelov 83 og 84. Kommunalbestyrelsen skal efter drøftelse med Ældrerådet afgøre, om der er grundlag for at nedsætte flere klageråd. Ældrerådet har tilkendegivet, at de er enige med kommunen i, at der alene skal være ét klageråd vedr. hjemmehjælp. I henhold til retssikkerhedslovens 35, stk. 2, består Klagerådet af - 3 medlemmer, der vælges af kommunens ældreråd blandt dets medlemmer - 2 medlemmer, der vælges af kommunalbestyrelsen blandt dens medlemmer - 1 medlem, der vælges af invalideorganisationerne i kommunen For hvert medlem skal der vælges en stedfortræder. Rudersdal Ældreråd har valgt følgende repræsentanter til klagerådet: Kirsten Weischer - Bent Krøyer som stedfortræder Birger Holstebro - Bente Gurskov som stedfortræder Kirsten Dalkov - Vibeke Fode som stedfortræder Kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune har udpeget følgende medlemmer til klagerådet: Rune Kjeldsen Birgit Thystrup Der er endnu ikke valgt stedfortrædere for kommunalbestyrelsens medlemmer af klagerådet. Stedfortrædere vil blive valgt på et kommende kommunalbestyrelsesmøde. De Sammenvirkende Invalideorganisationer har meddelt forvaltningen, at de vælger en repræsentant den Klagerådet vedr. hjemmehjælp konstituerer sig på møde den Det fremgår af retssikkerhedsvejledningens pkt. 114 om retningslinier for klagerådets virksomhed, at kommunalbestyrelsen og klagerådet i fællesskab fastlægger de nærmere retningslinier for samarbejdet og for klagerådets virksomhed, herunder retningslinier for, hvor ofte klagerådet holder møder og, om klagerådet evt.

13 Side: 11 skal afgive en form for årsberetning til Kommunalbestyrelsen. Det forudsættes at klagerådet i Rudersdal Kommune udarbejder en årsrapport over klagerådets arbejde. Årsrapporten behandles på et klagerådsmøde og sendes til orientering til kommunalbestyrelsen. Det skal bemærkes, at klagerådet ikke er besluttende myndighed, jfr. Vedtægternes 2, men kan afgive indstilling til Social- og Sundhedsudvalget, der kan træffe afgørelse i enkeltsager. Det betyder i praksis, at når klagerådet har behandlet en konkret klage, skal klagerådets indstilling forelægges på førstkommende møde i Social- og Sundhedsudvalget, der tager endelig stilling i sagen. Kommunalbestyrelsen kan i henhold til retssikkerhedslovens 36, stk. 2 beslutte, at de medlemmer af klagerådet, der ikke er medlemmer af kommunalbestyrelsen skal have diæter, erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste og udgiftsgodtgørelse efter reglerne i 16 a i lov om kommunernes styrelse. Forvaltningen foreslår, at den hidtidige praksis for klagerådene i Birkerød og Søllerød Kommuner fortsætter, således at der ikke udbetales diæter m.v../. Forvaltningen har udarbejdet vedlagte forslag af til vedtægter for Klageråd vedr. hjemmehjælp. Forslaget til vedtægter behandles på klagerådets konstituerende møde den , og klagerådets indstilling til Social- og Sundhedsudvalget vil foreligge på udvalgets møde den Direktionen foreslår indstillet, 1) at forslag til vedtægter for Klagerådet godkendes med virkning fra , idet der tages forbehold for Klagerådets bemærkninger, som vil foreligge til mødet, og 2) at der ikke udbetales diæter, erstatning for tabt arbejdsfortjeneste og udgiftsgodkendelse i henhold til retssikkerhedslovens 36, stk. 2. Referat af Klagerådets møde den blev uddelt på udvalgsmødet, hvoraf fremgår at Klagerådet godkendte forslaget til vedtægter. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

Udvalget dækker ældrepolitik, social og sikringsydelser. Området er administrativt opdelt i Ældreområdet, Socialcenter og Borgerservice.

Udvalget dækker ældrepolitik, social og sikringsydelser. Området er administrativt opdelt i Ældreområdet, Socialcenter og Borgerservice. Social- og Seniorudvalget Drejebog for borgerinddragelse 28. februar 2008 dok.nr. 13394/08 1. Indledning Social- og Seniorudvalgets område omfatter: sociale pensioner, økonomiske ydelser, ældreplejen,

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødelokale 2 i Administrationscentret, Stationsvej 36, Birkerød Mødedato: Tirsdag den 16. januar 2007 Mødetidspunkt:

Læs mere

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune

Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune Februar 2010 Forretningsorden for det Lokale Beskæftigelsesråd i Ringsted Kommune I henhold til lov og bekendtgørelse m.v. om ansvar for og styringen af den aktive beskæftigelses-indsats fastsættes følgende

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune

Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune ^v* - Vedtægt for Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) i Næstved Kommune Navn, hjemsted og opgaver 1 Stk. 1. Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. Stk. 2. ViSPs hjemsted

Læs mere

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007

H O L S T E B R O K O M M U N E FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 H O L S T E B R O K O M M U N E VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD JANUAR 2007 VEDTÆGTER FOR FORÆLDREBESTYRELSER I DAGTILBUD OVERORDNEDE MÅL OG RAMMER Holstebro byråd fastsætter overordnede mål

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Seniorrådet 2010 REFERAT. Mødedato: Mandag den 04-01-2010

Seniorrådet 2010 REFERAT. Mødedato: Mandag den 04-01-2010 REFERAT Seniorrådet 2010 Mødedato: Mandag den 04-01-2010 Mødested: Mødelok. 101, st. Rådhuset, Gåskærgade, Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Bodil Marie Nielsen Fraværende:

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune

Styrelsesvedtægt. for. dagtilbud. Middelfart Kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Middelfart Kommune Oktober 2009 1 1 Formål Middelfart Kommunes målsætning for dagtilbuddene er: at sikre pasningsgaranti for alle 0-6 årige, at tilbyde fleksible børnepasningstilbud,

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 15.12.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogbaseret tilsyn med Jobhuset 3 Selmersbos omdannelse, 1. opfølgning 5 Status

Læs mere

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv.

1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen mv. Forretningsorden Det regionale Arbejdsmarkedsråd for Hovedstaden Januar 2015 AMK Øst 1. Opgaver 1. Det regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) varetager følgende opgaver, jf. 29 i Lov om organisering og understøttelse

Læs mere

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet

Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt og forretningsorden for Ringsted Kommunes Folkeoplysningsråd. Dato: 09. april 2014 Vedtægt og forretningsorden for Folkeoplysningsrådet Vedtægt 1 - Formål 1. Folkeoplysningsrådet rådgiver Kultur-

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Forretningsorden for Fritidsrådet. i Rebild Kommune

Forretningsorden for Fritidsrådet. i Rebild Kommune Forretningsorden for Fritidsrådet i Rebild Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Fritidsrådets formål og opgaver... 3 Fritidsrådets funktionsperiode... 3 Fritidsrådets sammensætning...

Læs mere

Kvalitetsstandard for aflastning

Kvalitetsstandard for aflastning Kvalitetsstandard for aflastning 1 Kvalitetsstandard for aflastning Område Randers Kommune tilbyder aflastningsophold til nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Ældrerådets medlemmer. 2. Arbejdsgrupper under Ældrerådet. 3. Ældrerådets opgaver/funktioner jfr. lovgivning/vejledning. 4. Ældrerådets visioner. 5.

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Omfatter både borgere i eget hjem og på plejecenter. Gælder for både kommunal og privat leverandør. Kvalitetstandarden omfatter

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i kommunale dagtilbud i Ishøj Kommune 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af 5 eller 7 repræsentanter valgt af og blandt forældre til

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Domea, Boligcenter Høje Taastrup, den 13. september 2011. Side 1 af 5

Domea, Boligcenter Høje Taastrup, den 13. september 2011. Side 1 af 5 Lyngby Ældreboligselskab Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde onsdag den 31. august 2011 kl. 15.00 i fælleslokalet beliggende Lyngby Hovedgade 50 2. sal Dagsorden Side 1 Valg af dirigent... 2 2 Godkendelse

Læs mere

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret

Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 10.08.2009 kl. 16:30 Munkebo Rådhus i det store mødelokale ved jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 150. Sager og skrivelser til

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune (Omfatter borgere i eget hjem og på plejecenter og gælder for kommunal og privat leverandør) Kvalitetstandarden omfatter Personlig

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 30-marts-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 15.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for 2014. Fremlæggelsen er opdelt i:

Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for 2014. Fremlæggelsen er opdelt i: Bilag 1: Årsberetning for magtanvendelser på SÆH- området 2014 Side 1. Vedlagt fremlægges overblik over magtanvendelser på SÆH-området for 2014. Fremlæggelsen er opdelt i: - Magtanvendelser, hvor er myndighed

Læs mere

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1. Medlemmer

Handicapråd. Dagsorden. Greve Kommune. Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1. Medlemmer Handicapråd Torsdag den 18.11.10 kl. 16.30 i mødelokale 1 Medlemmer Byrådet Kai Nielsen (V) Jette Andersen (A) Lars Kilhof (V) Administrationen Jørgen Engell-Kofoed, Center for Teknik & Miljø Anni Kristiansen,

Læs mere

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1.

VEDTÆGT. for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG. Stk. 1. VEDTÆGT for Gentofte Kommunes Ungdomsskole KAPITEL 1 UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN - SAMMENSÆTNING OG VALG 1 Ungdomsskolebestyrelsen består af 11 medlemmer: 2 repræsentanter for kommunalbestyrelsen 3 repræsentanter

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Ordinært møde. Mødetidspunkt: 03-02-2016 15:00. Mødeafholdelse: lokale 0.28 NB. Tilstede:

Ordinært møde. Mødetidspunkt: 03-02-2016 15:00. Mødeafholdelse: lokale 0.28 NB. Tilstede: Referat Socialudvalget Ordinært møde Mødetidspunkt: 03-02-2016 15:00 Mødeafholdelse: lokale 0.28 NB. Tilstede: Jørgen Tousgaard (A) - Formand Pia Karlsen (V) Helle Madsen (V) Bent H. Pedersen (A) Lars

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger.

Center Børn og Unge. Bilag 5 og 6 til Styrelsesvedtægten omfatter endvidere private dagtilbud og private pasningsordninger. Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik J.nr.: 00-01-06-1-14 Dato: 03.01.2014 Initialer: UG Bestyrelsesmøde i Sydtrafik Dagsorden Tid: Sted: Torsdag, den 23. januar 2014 kl. 9.30 12.30 (umiddelbart efter repræsentantskabsmødet) Hotel Skibelund

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2015 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker hjælpen Hvad er formålet med hjælpen Hjælp og støtte

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Gerbrandskolen Indholdsfortegnelse 1. Det konstituerende møde.... 1 2. Mødevirksomhed... 1 3. Beslutningsdygtighed og afstemning... 2 4. Beslutningsprotokol/referat...

Læs mere

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej

Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej Vedtægt for den selvejende Børnehave Engblommevej 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Børnehaven Engblommevej, Engblommevej 34 4000 Roskilde. Institutionen har hjemsted i

Læs mere

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN

VEDTÆGT FOR REPRÆSENTANTSKABET FOR TV 2/FYN HJEMMEL OG HJEMSTED 1 Nærværende vedtægt er fastsat med hjemmel i Kulturministeriets Bekendtgørelse den 27. december 2014 om vedtægt for de regionale TV 2-virksomheder. Repræsentantskabet har hjemsted

Læs mere

Dagsorden: Deltagere med stemmeret: Mette Carstad, formand Peter Kjærgaard Petersen, næstformand Lise-Lotte Nygaard

Dagsorden: Deltagere med stemmeret: Mette Carstad, formand Peter Kjærgaard Petersen, næstformand Lise-Lotte Nygaard Boligselskabet BSB Lyngby-Taarbæk Referat af ordinært repræsentantskabsmøde Onsdag den 30. marts 2011 kl. ca. 18.00 (efter møde i bestyrelsen) på Den Røde Cottage, Strandvejen 550, 2930 Klampenborg. Dagsorden:

Læs mere

Formål med fritidstilbud

Formål med fritidstilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelser i Furesø Kommunes kommunale fritidstilbud Formål med fritidstilbud 1 Fritidstilbud i Furesø Kommune omfatter fritidshjem og klub til børn fra skolestart

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI

DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI DANSK SELSKAB FOR ALLERGOLOGI VEDTÆGTER Tidligere Dansk Selskab for Allergiforskning stiftet 12. januar 1946, ændret til Dansk Selskab for Allergologi og Immunologi 12. maj 1966, ændret til Dansk Selskab

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand Kvalitetsstandard Serviceloven 85 Socialpædagogisk bistand Godkendt i Byrådet den 22. november 2011 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer Kvalitetsstandard Beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Udarbejdelse Januar 2016 Social og Handicap, Ældre og Handicap og Samstyrken Godkendelse 19 april 2016 Udvalget for Social og Sundhed Revidering

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Ældrerådet i Ishøj Kommune

Ældrerådet i Ishøj Kommune Ældrerådet i Ishøj Kommune for alle over 60 år Ishøj Kommune Ældrerådet 1/2006 1 Valgt i perioden 1. juni 2005 til 31. maj 2009 for henholdsvis 4 og 2 år Formand Vibeke Jensen Vejlebrovej 101, 2. tv. 2635

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 / Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 Social behandling af alkohol - og stofmisbrug Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens opbygning

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre.

Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre. Statsforvaltningens brev til en kommune. Vedr.: Sønderborg Kommmunes tilsyn med plejecentre. På grund af en omtale i pressen den 18. juni 2009, har statsforvaltningen rejst en sag om Sønderborg Kommunes

Læs mere

DAGSORDEN. Ældrerådet

DAGSORDEN. Ældrerådet Ældrerådet DAGSORDEN Møde nr. : 02/2009 Sted : Gæstekantinen, Rådhuset i Grenaa Dato : 25. februar 2009 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.00 hvor der serveres frokost Mødet genoptages kl. 13.00 kl. 15.00

Læs mere

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Notat Til: Social og Sundhedsudvalget Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Dato: 29.10.2010 Sagsansvarlig: jdalb BPA efter Servicelovens 95 Udmøntningen af 95 blev tidligere kaldt den lille

Læs mere

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R. Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Gry Rambusch Vedtægter for Det

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. ("Interessentskabet") CVR: 13523584

12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. Renosyd i/s. (Interessentskabet) CVR: 13523584 12. januar 2012 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab Renosyd i/s ("Interessentskabet") CVR: 13523584 1. Navn og hjemsted 1.1 Interessentskabets navn er Renosyd i/s. 1.2 Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er BSB Søllerød Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Rudersdal kommune.

Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er BSB Søllerød Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Rudersdal kommune. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er BSB Søllerød Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Rudersdal kommune. 2. Boligorganisationens kerneaktivitet er at opføre, udleje, administrere,

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse

Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Forretningsorden for Haderslev Katedralskole s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82

Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Vedtægter Thisted Forsikring A/S CVR-nr.: 37 03 42 82 Titel: Vedtægter Thisted Forsikring A/S Side 1 af 6 1. Navn og hjemsted Selskabets navn er Thisted Forsikring A/S ( Aktieselskabet ). Aktieselskabets

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum

Vedtægter for. Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum Vedtægter for Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum --- oo0oo --- 1. NAVN OG STATUS 1.01 Fondens navn er Fonden Dansk Sygeplejehistorisk Museum (i det følgende kaldet Museet ). 1.02 Museet er en selvejende

Læs mere

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00 Referat Mødeforum Handicaprådet Sagsnr. 2013-66612 Dokumentnr. 2014-97277 Mødedato 1.4.2014 Tid Kl. 16.00 Sted Mødelokale 3 i Rådmandshaven 20. (Indgang 3) Deltagere Tonny Ploug Pia Bakkegaard Bodil Klarskov

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I XXX A/S CVR-NR. XXXXXXXX 1. BESTYRELSENS FØRSTE MØDE Bestyrelsen afholder sit første (konstituerende) møde umiddelbart efter generalforsamlingen. Mødet ledes af det bestyrelsesmedlem,

Læs mere

Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN

Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN Vejledende skabelon til forretningsorden for bestyrelsen for Institution NN I henhold til [ 14, stk. 1] i vedtægt af [xx.xx. 20xx] for [institution NN] er fastsat følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at spildevandsforsyningen drives effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR SOLRØD SPILDEVAND A/S CVR-nr. 33 04 69 87 1. SELSKABETS

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 18. september 2012 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Afbud: Charlotte Brangstrup (UP) (Formand),

Læs mere

Referat, Handicaprådets konstituerende møde. 6.-7. juni 2013.

Referat, Handicaprådets konstituerende møde. 6.-7. juni 2013. Referat, Handicaprådets konstituerende møde. 6.-7. juni 2013. Sted: Kommunalbestyrelsessalen, Rådhuset, Kommuneqarfik Sermersooq. Deltagere: Medlemmer: Karin Pedersen Thorsen, Nuuk; Helene Josefsen, Nuuk;

Læs mere

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden Måltider der forebygger og rehabilitere Vibeke Høy Worm Voksenenheden Det handler om Uden mad og drikke duer helten ikke heller ikke når man bliver ældre Baggrund for projekt God mad - godt liv Regeringen

Læs mere

Kommunalreformen. Vilkår og muligheder for børn med svære tale- /sprogvanskeligheder efter kommunalreformen

Kommunalreformen. Vilkår og muligheder for børn med svære tale- /sprogvanskeligheder efter kommunalreformen Vilkår og muligheder for børn med svære tale- /sprogvanskeligheder efter kommunalreformen H.C. Andersen Hotel Odense 29. September 2005 Kommunalreformen Som overordnet princip får kommunerne det samlede

Læs mere

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ)

Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) Standardvedtægter for Jagtforeninger under Danmarks Jægerforbund (DJ) 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skagen Jagtforening 1.2 Foreningens hjemsted er Frederikshavns.. kommune. 2 Forholdet til

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler

Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Side 1 Skolestyrelsesvedtægt for Fredensborg Kommunes skoler Kapitel 1 Skolebestyrelsens sammensætning. 1 Skolebestyrelsen består af mindst 7 forældrerepræsentanter, mindst 2 medarbejderrepræsentanter

Læs mere

Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde.

Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde. Lov om social service 98, kontaktperson til døvblinde Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde. Formålet

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015

Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro. Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 Udkast af 26. oktober 2015 til Kapitel 1 - Formål Forretningsorden for bestyrelsen for Fonden Settlementet på Vesterbro Således vedtaget på bestyrelsesmødet den 04.11.2015 1 Formål Bestyrelsen er Fonden

Læs mere

Frivillighedspolitik for Assens Kommune

Frivillighedspolitik for Assens Kommune Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Definition på frivilligt socialt arbejde... 3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde... 4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Børne- og Kulturforvaltningen Lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Kapitel 1 Formål, anvendelsesområde, ansvar, tilsyn m.v. Formål 1. Formålet med denne lov er at

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

Udkast VEDTÆGTER FOR. Selskabet. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er. Mammen Bys Vandværk a.m.b.a.

Udkast VEDTÆGTER FOR. Selskabet. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er. Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. Selskabet 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Mammen Bys Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Viborg Kommune. Formål 2 Selskabets

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 8 Mødested: Administrationscentret, Stationsvej 36, Birkerød. Mødelokale 2. Mødedato: Onsdag den 10. september 2008 Mødetidspunkt: Kl. 08.00 10.00: Fælles orientering

Læs mere

Vedtægter for Egå Rosport

Vedtægter for Egå Rosport Vedtægter for Egå Rosport 1 Navn og hjemsted Foreningen er stiftet den 5. november 1969 og har hjemsted i Århus kommune. Foreningen skiftede i 2015 navn fra HEI Rosport til Egå Rosport Foreningen er tilsluttet

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. november 2007 til Esbjerg Kommune: 27-11- 2007 Esbjerg Kommune har i brev af 16. maj 2007 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark med anmodning

Læs mere

Vedtægter BEDRE PSYKIATRI Landsforeningen for pårørende Senest ændret på Repræsentantskabsmødet d. 25. oktober 2014

Vedtægter BEDRE PSYKIATRI Landsforeningen for pårørende Senest ændret på Repræsentantskabsmødet d. 25. oktober 2014 Vedtægter BEDRE PSYKIATRI Landsforeningen for pårørende Senest ændret på Repræsentantskabsmødet d. 25. oktober 2014 BEDRE PSYKIATRI Landsforeningen for pårørende Livjægergade 20 2100 København Ø 3525 4600

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg

Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Vedtægter for Grundejerforeningen Teglmarken 8800 Viborg Side 1 VEDTÆGTER For Grundejerforeningen Teglmarken 1. Foreningens navn er grundejerforeningen Teglmarken. Dens formål er at varetage grundejernes

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80)

VEDTÆGTER. for. Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) VEDTÆGTER for Glunz & Jensen Holding A/S (CVR-nr. 10 23 96 80) 1 Selskabets navn og formål 1.1 Navn Selskabets navn er Glunz & Jensen Holding A/S. 1.2 Formål Selskabets formål er at besidde kapitalandele

Læs mere

Områdeinstitutioner med tre huse

Områdeinstitutioner med tre huse Styrelsesvedtægt Områdeinstitutioner med tre huse Klakring Stationsvej 5, Klakring 7130 Juelsminde T: 79755000 Styrelsesvedtægt for kommunale områdeinstitutioner med tre huse. I henhold til Dagtilbudsloven

Læs mere

Kapitel 1. 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. Kapitel 3

Kapitel 1. 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. Kapitel 3 Kapitel 1 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret: 1) Uden medlemsindskud. 3. Boligorganisationens

Læs mere

FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse. Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015.

FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse. Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015. FrederiksbergFonden Anbefalinger om god fondsledelse Tiltrådt på bestyrelsesmøde 29. marts 2016 i henhold til godkendt Årsrapport for 2015. Ref. ANBEFALING FØLG ELLER FORKLAR 1.1. Det anbefales, at bestyrelsen

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer

Notat. Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til kvalitetsstandarder/serviceniveau. kommentarer. 1.0 Indledning. 2.0 Høringssvar og kommentarer Notat Emne: Til: Kopi: til: Sundhed og Omsorgs serviceniveau/kvalitetsstandarder 2014 Byrådet Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Den 13. august 2014 Bilag 3 Notat om høringssvar vedr. forslag til

Læs mere

Endelig dagsorden. Fra organisationsbestyrelsen deltog: Fra afdelingerne deltog: I øvrigt deltog (uden stemmeret): Martin Andreasen, Domea

Endelig dagsorden. Fra organisationsbestyrelsen deltog: Fra afdelingerne deltog: I øvrigt deltog (uden stemmeret): Martin Andreasen, Domea Tønder Boligselskab Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Onsdag den 31. august 2011, mødet startede med spisning kl. 18.30 Mødet blev afholdt på Hostrup Hotel, Søndergade 30, 6270 Tønder. Endelig

Læs mere