Social- og Sundhedsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget"

Transkript

1 Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 8 Mødested: Administrationscentret, Stationsvej 36, Birkerød. Mødelokale 2. Mødedato: Onsdag den 10. september 2008 Mødetidspunkt: Kl : Fælles orientering for Kommunalbestyrelsen i Store Sal, Administrationscentret, Birkerød Kl : Psykiatri- og Handicapplan Kl : Arealer til offentlige formål Kl : Bemærkninger: Kl : Fælles frokost i Administrationscentret, Birkerød Medlemmer: Fraværende: Jens Bruhn, Birgit Tystrup, Rune Kjeldsen, Henning Straarup, Anne Christiansen, Nelli Modeweg-Hansen og Thomas Lesley Rasmussen Fra forvaltningen: Tommy Poulsen, Lissi Nielsen, Anne Marie Dideriksen og Doris Jacobsen Næste møde: 8. oktober 2008

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Meddelelser Forslag til budget 2009 samt budgetoverslagsårene Ud- og ombygning på Ældreområdet - plejeboliggaranti Henvendelse fra Ældrerådet (demenskonsulent) Sundhedspolitik - ansøgning til sundhedspuljen Forslag til psykiatri- og handicapplan Rammeaftale på Social- og specialundervisningsområdet Ansøgning til Forebyggelsesfonden Tilbud om økonomisk støtte til etablering og drift af bofællesskab for psykisk handicappede Samarbejdsaftale på social- og specialundervisningsområdet Notat om socialt udsatte Sager til behandling på lukket dagsorden: 1. Personsag Sag fra Klageråd SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET tiltræder Klagerådets vurdering. 2. Orientering om Botilbudet Rosengården SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET tager orienteringen til efterretning. 3. Orientering om personaleforhold på Botilbudet Rosengården SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET tager orienteringen til efterretning. 4. Orientering om sag vedrørende magtanvendelse SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET tager orienteringen til efterretning.

3 Side:1 1. Meddelelser SOSU Jnr TOP Formanden orienterede om KL s ældrekonference den på Nyborg Strand og om Region Hovedstadens konference den om sundhedsprofil på Axelborg i København. SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET tager orienteringen til efterretning.

4 Side:2 2. Forslag til budget 2009 samt budgetoverslagsårene SOSU Jnr. 08/28496 ADM/LIN Der henvises til forslag til budget 2009 samt budgetoverslag , der blev udsendt til Kommunalbestyrelsens medlemmer den , og som bedes medbragt til mødet. Derudover henvises der til budgetmaterialet til Økonomiudvalgets møde den 20. august 2008 samt lov- og cirkulæreprogrammet som er behandlet i fagudvalgene den s budget omfatter følgende politikområder: Sundhedsudgifter Ældre Tilbud til voksne med særlige behov Det til hvert politikområde udarbejdede budgetforslag findes i forslaget til budget under afsnit 11. Endvidere henvises til afsnit 17, siderne , omhandlende udvalgets takster. Ændringsforslag til investeringsoversigten Med henblik på at forbedre de fysiske rammer på dagtilbuds-, folkeskole-, og ældreområdet samt vedrørende idrætsfaciliteter er der som led i aftalen om kommunernes økonomi for 2009 etableret en kvalitetsfond til statslig medfinansiering af anlægsinvesteringer på de nævnte områder. Aftalen om kommunernes økonomi giver således Direktionen anledning til at foreslå en række justeringer af den investeringsoversigt, som fremgår af budgetforslagsmappen. Der er nærmere redegjort for baggrunden i vedlagte notat. Kommunalbestyrelsen har den efter indstilling fra Økonomiudvalget besluttet, at sagen skal behandles i de relevante fagudvalg i forbindelse med udvalgenes førstebehandling af budgetforslaget. Bilag om notat af om udmøntning af midler fra Kvalitetsfonden samt øvrige justeringer af investeringsoversigten er udsendt med Børne- og Skoleudvalgets dagsorden. Direktionen foreslår indstillet, 1) at det under hvert politikområde nævnte driftsbudget med tilhørende politik, målsætninger og takster drøftes,

5 Side:3 2) at et rådighedsbeløb på 8 mio. kr. vedr. renovering af Aktivitetscenter Vangebo (projekt nr. 5031) flyttes fra 2012 til 2011, samt at et rådighedsbeløb på 18,8 mio. kr. vedr. samme projekt flyttes fra 2013 til 2012, 3) at et rådighedsbeløb på 10,3 mio. kr. vedr. ombygning af plejehjemmet Hegnsgården (projekt nr. 5290) flyttes fra 2009 til 2010, og 4) at udvalget fremsender det administrative budgetforslag 2009 og budgetoverslagsårene til Kommunalbestyrelsen med anbefaling. Høringssvar var udsendt inden mødet og taget til efterretning på mødet. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

6 Side:4 3. Ud- og ombygning på Ældreområdet - plejeboliggaranti KMB SOSU Jnr Jnr P22 AMD P22 AMD På møde den tog Kommunalbestyrelsen analysen Ud- og ombygning på Ældreområdet i Rudersdal Kommune af til efterretning. Af analysen fremgik det, at der med virkning fra indføres en plejeboliggaranti, der betyder, at borgere, der er visiteret til en plejebolig pr , skal have tilbudt en bolig inden for 2 måneder. Analysen viste, at der med henblik på at overholde denne garanti, er behov for frem til år 2019 at etablere yderligere 112 plejeboliger (udover de 73 boliger der allerede er truffet beslutning om at etablere). Derudover viste analysen, at Rudersdal Kommune allerede fra 2009 vil stå med et udækket plejeboligbehov på 56 boliger. Plejeboliggarantien vil jf. Socialministeriets Bekendtgørelse nr af betyde, at ældre som er visiteret til en plejebolig og som ikke har valgt en plejebolig, optages på en generel venteliste. Hvis en ældre ønsker at vælge en plejehjemsplads eller en almen plejebolig, skal Kommunalbestyrelsen oplyse om, at garantien ikke gælder. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde ældre, der er optaget på den generelle venteliste en plejehjemsplads eller almen plejebolig senest to måneder efter optagelse på ventelisten. To-måneders fristen regnes fra det tidspunkt, hvor Kommunalbestyrelsen har truffet afgørelse om, at den ældre har behov for en plejehjemsplads. Den plejehjemsplads eller almene plejebolig der tilbydes, skal være indflytningsklar senest 2 uger efter udløbet af to-måneders fristen. Hvis en ældre afslår et tilbud, slettes den ældre ikke på den generelle venteliste, men beregningen af to-måneders fristen annulleres, og en ny frist løber fra det tidspunkt, hvor afslaget er modtaget af Kommunalbestyrelsen. Forvaltningen har i vedlagte notat Midler til overholdelse af plejeboliggarantien af , beskrevet Rudersdal Kommunes muligheder for etablering af alternative løsninger med henblik på overholdelse af plejeboliggarantien. Det fremgår af notatet, at Velfærdsministeriet efter forespørgsel har oplyst, at plejeboliggarantien alene omfatter borgere, der bor i Rudersdal Kommune, hvad enten disse ønsker en plejebolig i egen kommune eller i en udenbys kommune. Derimod omfatter garantien ikke udenbys borgere, der ønsker en plejebolig i Rudersdal Kommune. Borgere der ønsker en valgmulighed, der omfatter enten en plejebolig i en anden kommune eller en bestemt plejebolig, er således ikke omfattet af plejeboliggarantien, og det er på forhånd ikke muligt at vide, i hvilket omfang dette fremover vil påvirke borgernes ønske om at gøre brug af valgmuligheden. Som alternativ til opførelse af nye plejeboliger har Rudersdal Kommune følgende

7 Side:5 løsningsmuligheder: Konvertering af midlertidige plejeboliger til permanente plejeboliger Anvendelse af ældreboliger til plejeboliger Køb af plejeboliger i andre kommuner Hæve serviceniveauet i Hjemmeplejen Undlade ombygning af ældre plejehjem Bilag Midler til overholdelse af plejeboliggarantien Direktionen foreslår, 1) at Notat af Midler til overholdelse af plejeboliggarantien tages til efterretning og 2) at forvaltningen på baggrund af s drøftelse af sagen fremlægger sagen på ny ultimo 2008, når der foreligger en venteliste til plejeboliger opgjort efter bekendtgørelsens nye opgørelsesbestemmelser. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

8 Side:6 4. Henvendelse fra Ældrerådet (demenskonsulent) SOSU Jnr ML På møde den blev Økonomiudvalget forelagt et forslag fra Ældrerådet om oprettelse af en demenskonsulent på fuld tid. Økonomiudvalget besluttede, at sende sagen til behandling i med henblik på vurdering af forslag og finansiering til brug for budgetbehandlingen for Af vedlagte henvendelse fra Ældrerådet af fremgår det, at Ældrerådet mener, at der er behov for en fuldtidsbeskæftiget demenskonsulent i Rudersdal Kommune, da den demografiske udvikling betyder, at der bliver flere ældre og dermed et stigende behov for rådgivning omkring demens. Forvaltningen har udarbejdet vedlagte notat af Varetagelse af demenskonsulentfunktionen i Rudersdal Kommune. Af notatet fremgår det, at der inden kommunesammenlægningen var en 20 timers demenskonsulent i Birkerød Kommune, medens funktionen i Søllerød Kommune hovedsageligt blev varetaget af lederne af Krogholmgård og Kernehuset. Ældreområdet vurderer, at der er behov for en demenskonsulent på fuld tid og foreslår, at finansieringen af de resterende 17 timer sker ved en omprioritering inden for Ældreområdet ved, at Det Opsøgende Teams ugentlige timeantal reduceres med 19 timer. Det vil betyde, at den ene af de to stillinger som opsøgende medarbejder nedlægges. Konsekvensen af, at Det Opsøgende Team reduceres, vil være, at teamets nuværende opgaver, der omfatter netværksarbejde i boligområder samt rådgivning og hjælp til borgere med manglende netværk, ikke kan varetages i samme omfang. Opgaverne vil i et vist omfang fremover kunne løses i Aktivitetscentre, Borgerservice, Det Forebyggende Team (der aflægger lovpligtige besøg hos 75+ årige) og i enkelte tilfælde i Hjemmeplejen. Bilag Ældrerådets henvendelse af Notat af Varetagelse af demenskonsulentfunktionen i Rudersdal Kommune. Direktionen foreslår indstillet, 1) at der pr oprettes en fuldtidsstilling som demenskonsulent i Rudersdal Kommune og 2) at 17 timer af stillingen som demenskonsulent finansieres inden for Ældreområdets budget ved nedlæggelse af 1 stilling som opsøgende medarbejder SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

9 Side:7 5. Sundhedspolitik - ansøgning til sundhedspuljen SOSU OU KMB SOSU OU KMB Jnr Jnr Jnr Jnr jnr Jnr P22 AMD P22 AMD P22 AMD P22 AMD P22 AMD P22 AMD SOSU Jnr P22 AMD På mødet den godkendte Kommunalbestyrelsen nedenstående 6 ansøgte projekter Flere sunde måltider i klubberne 20 stærke Hjerteblod Sund mad i skolen Tilbud til overvægtige børn Temadag for unge i 8. klasse om alkohol og stoffer Derudover godkendtes udgiften på henholdsvis kr i 2008, kr i 2009 og kr i 2010 til afholdelse indenfor det i årene afsatte budget til Sundhedsfremme og forebyggelse. Budgettet til Sundhedsfremme og forebyggelse i 2008 er kr Heraf er kr overført fra I 2009 er der i budgettet afsat kr og i budget 2010 kr Udgiften til de igangsatte initiativer i 2008 er kr , og der er således kr tilbage til fordeling til Sundhedsfremme og forebyggelse i En række af initiativerne igangsat i 2008 strækker sig ind i budgetårene 2009 og 2010, og på den baggrund er der i 2009 bevilget kr og i 2010 kr , og der er således i 2009 kr , og i 2010 kr tilbage til nye initiativer til Sundhedsfremme og forebyggelse. Ældreområdet har modtaget vedlagte ansøgning fra Skoleområdet. Fysisk aktivitet i skoledagen Kr i 2009 Kr i 2010 Skoleområdet ønsker at igangsætte et projekt, der vil strække sig over 2 skoleår, henholdsvis , og Skoleområdet ønsker med udgangspunkt i Rudersdal Kommunes sundhedspolitik, indsatsområde 8, Mere fysisk aktivitet blandt børn og unge at iværksætte et projekt med det formål, at sikre daglig fysisk aktivitet for alle folkeskoleelever i Rudersdal Kommune i løbet af deres sko-

10 Side:8 ledag, formålet er endvidere at reducere/fjerne gruppen af utrænede børn og unge, samt at motivere alle børn og unge i Rudersdal Kommune for daglig fysisk aktivitet. Hvis de ansøgte beløb bevilges, vil der herefter i 2009 være kr og i 2010 kr tilbage til nye initiativer til Sundhedsfremme og forebyggelse. Bilag Ansøgning til sundhedspuljen Kort beskrivelse af projektet Projektbeskrivelse for skoleområdets sundhedsprojekt Projekts samlede økonomi Direktionen foreslår indstillet, 1) at det ansøgte projekt godkendes og 2) at udgiften på henholdsvis kr i 2009 og kr i 2010 afholdes indenfor det i årene 2009 og 2010 afsatte budget til Sundhedsfremme og forebyggelse. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt med anbefaling af, at effektmåling indarbejdes i projektet og, at der foretages overvejelser om, hvordan projektet efterfølgende kan overgå til almindelig drift.

11 Side:9 6. Forslag til psykiatri- og handicapplan SLU-SOSU SLU-SOSU SOSU Jnr Jnr 07/6283 LIN Sammenlægningsudvalgets Social- og Sundhedsudvalg besluttede den 24. oktober 2006, at forvaltningen skal udarbejde forslag til kortsigtet og langsigtet psykiatri- og handicapplan. Planen skal med konkrete initiativer følge op på kommunens psykiatri- og handicapplanpolitik, som blev vedtaget i Kommunalbestyrelsen den 20. august Økonomiudvalget behandlede den 23. oktober 2007 en sag om bygningsstatus for de tidligere amtsbygninger. Økonomiudvalget besluttede i den forbindelse, at der skulle udarbejdes et kommissorium til udviklingsplan for bygningernes anvendelse. Kommissoriet blev godkendt i Kommunalbestyrelsen den 30. januar 2008, og det opstiller en række principper for psykiatri- og handicapområdets udvikling, herunder principper for udvikling af ejendomme anvendt til opgaver på psykiatri- og handicapområdet. Principperne er indarbejdet i forslag til psykiatri- og handicapplan. behandlede forslaget til psykiatri- og handicapplan i møde den 10. juni 2008 og 13. august Forvaltningen har på baggrund af udvalgets drøftelser revideret forslag til psykiatriog handicapplan, således at der nu foreligger et forslag til psykiatri- og handicapplan til brug for den foreslåede høringsproces. Planen fremsendes til høring hos følgende interessenter med høringsfrist 18. november 2008: Beboer/brugerråd Pårørenderåd MED-organisationen Handicaprådet Ældrerådet Børn og Ungeområdet Ældreområdet Derudover drøfter styregruppen samt direktionen planen med organisationer, der har særlig interesse og/eller ekspertise indenfor psykiatri- og handicapområdet, fx følgende: Socialpædagogernes Landsforbund (SL)

12 Side:10 Fag og Arbejde ( FOA) Eventuelle repræsentanter for nogle af de vigtigste videnscentre på området. De økonomiske forudsætninger, der er beskrevet i planen, er et overordnet bud på, hvordan økonomien vil være, hvis alle planens forslag gennemføres. En mere præcis økonomisk beregning kan foretages, når der er taget politisk beslutning om, hvilke forslag, der skal arbejdes videre med. Bilag Forslag til Psykiatri- og handicapplan august 2008 Direktionen foreslår indstillet, 1) at forslag til psykiatri- og handicapplan godkendes, 2) at planen udsendes til høring med høringsfrist 18. november 2008, 3) at planen og de indkomne høringssvar behandles i s møde den 3. december 2008, og 4) at forvaltningen efterfølgende fremlægger konkrete forslag til udmøntning af psykiatri- og handicapplanen. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

13 Side:11 7. Rammeaftale på Social- og specialundervisningsområdet 2009 SOSU Jnr 07/8130 LIN Hvert år senest den 15. oktober skal kommunerne og Regionen indgå en rammeaftale om regionens og kommunernes forpligtigelser til at etablere tilbud, tilpasning, udvikling m.v. på social- og specialundervisningsområdet. Rammeaftalen indgås på baggrund af: Servicelovens 6 omhandlende det sociale område Almenboliglovens 185 b, stk. 4 omhandlende tilbud på det almene ældreboligområde Specialundervisningslovens 6 h omhandlende specialundervisningsområdet Folkeskolelovens 20, stk. 3 om specialundervisning. Rammeaftalen er et planlægnings- og udviklingsværktøj på social- og specialundervisningsområdet. Det er introduceret med kommunalreformen og skal sikre et samlet overblik over tilbudsviften på det specialiserede socialområde og dele af specialundervisningen, uanset om det enkelte tilbud drives af regionen eller af en kommune. Formålet med rammeaftalen er at skabe overensstemmelse mellem efterspørgsel og udbud af tilbud og ydelser, og sikre en dynamisk udvikling af social- og specialundervisningsområdet. I en redegørelse, der skal fremsendes til Regionen inden 1. maj, angiver den enkelte kommune sine behov for pladser hos Regionen eller andre kommuner, udvikling af tilbud m.v. På baggrund af de indsendte 1. maj redegørelser har Regionen udarbejdet Forslag til rammeaftale 2009 for Social- og specialundervisningsområdet samt forslag til bilag til Rammeaftale 2009 for Social- og specialundervisningsområdet. Forslaget til rammeaftale 2009 indeholder følgende 4 afsnit: 1. Aftalens generelle del, 2. Vilkår, herunder hvor aftalen gælder, 3. Beskrivende del med vægt på anvendt kapacitet og fremtidigt behov samt 4. Det fremadrettede arbejde. Forslaget vedlægges. Bilaget indeholder bl.a. konklusioner fra 3 arbejdsgrupper der har været nedsat for særligt at belyse fremtidigt behov for foranstaltninger indenfor områderne autisme, sindslidelse og senhjerneskadede, oplysninger om aflastningstilbud til børn og unge, oversigt over tilbud indeholdt i rammeaftalen, takstberegning 2009, ventelister, nye tiltag i kommunerne samt institutionsark for tilbud, der ikke er på Tilbudsportalen. Oplysningerne i materialet om forholdene i Rudersdal Kommune er i overensstemmelse med de oplysninger, som kommunen har fremsendt til Regionen i forbindelse med 1.maj redegørelsen.

14 Side:12 Oplysningerne i forslag til Rammeaftale 2009 vedrørende kapacitet, visitation, ventelister, samarbejde, opholdskommuneopkrævning m.v. er i overensstemmelse med Rudersdal Kommunes vurdering af forholdene. Rammeaftale 2009 har ikke budgetmæssige konsekvenser. Af forhold som har særlig betydning for Rudersdal Kommune kan nævnes, at der forventes lavere udnyttelse vedrørende beskyttet beskæftigelse i henhold til servicelovens 103, hvilket kan få betydning for Værkstederne ved Rude Skov og Elleslettegård. Derudover får det betydning for kommunens borgere med behov for tilbud indenfor autismeområdet, at der er øget efterspørgsel efter aktivitets- og samværstilbud til denne målgruppe. På døgnområdet er der mange steder venteliste, og det er vanskeligt at skaffe pladser. Der er en meget stor udnyttelse af aflastningstilbudene til børn og unge, og der er efterspørgsel på yderligere kapacitet, ikke mindst til brugere inden for autismespekteret. Bilag: Forslag til Rammeaftale 2009 for Social- og specialundervisningsområdet. Direktionen foreslår indstillet, at forslag til Rammeaftale 2009 for Social- og specialundervisningsområdet godkendes. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

15 Side:13 8. Ansøgning til Forebyggelsesfonden SOSU Jnr 07/13977 LIN Som et led i velfærdsaftalen fra juni 2006 mellem Regeringen, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Dansk Folkeparti blev der i 2007 oprettet en Forebyggelsesfond, hvis overordnede formål er at forebygge fysisk og psykisk nedslidning og at forbedre genoptræning og rehabilitering af syge og handicappede. Desuden skal fonden fremme bevidstheden om risikoen ved rygning, alkohol, fedme og fysisk inaktivitet. Rammerne for fondens virke fremgår af lov om Forebyggelsesfonden. Støtte fra fonden gives til konkrete projekter i virksomheder, på arbejdspladser og i kommunerne m.v. Der kan i 2008 gives midler til projekter inden for følgende 3 hovedformål: 1 Projekter, der forbedrer arbejdsmiljøet inden for nedslidningstruede brancher og jobgrupper. 2 Projekter, der forbedrer genoptræning og rehabilitering. 3 Projekter, der øger bevidstheden om risikoen ved rygning, alkohol, fedme og fysisk inaktivitet. Psykiatri og Handicap har ansøgt Forebyggelsesfonden om tilskud til projektet: Trivsel og Arbejdsglæde i Fællesskab (TAF) Projektet er en kombineret ansøgning til Forebyggelsesfondens formål 1 og 3. Baggrunden for projektet er et fravær blandt medarbejderne i dag- og botilbuddene på 9,7 pct. i 2007 samt en personaleomsætning fra juli 2007 til juli 2008 på 23,8 pct. Det betyder, at ud af den samlede medarbejderstab på 441 fastansatte, er over 100 medarbejdere skiftet ud på et år. Samtidig har området rekrutteringsvanskeligheder med p.t. over 20 ubesatte stillinger. Formålet med projektet er at nedbringe den psykiske nedslidning og skabe større trivsel på arbejdspladserne ved at tilrettelægge initiativer, der skaber glæde og samhørighed blandt medarbejderne. Projektets aktiviteter har et helbreds- og sundhedsfremmende formål ved at skabe opmærksomhed hos den enkelte omkring sammenhængen mellem fysisk aktivitet, sundhedsfremme, fælles sociale oplevelser, og trivsel på arbejdspladsen. Projektet er bygget op om tre hovedaktiviteter som er:

16 Side:14 Sundheds- og helbredscheck. 4 Events med det overordnede tema Kropsuniverser og efterfølgende undervisningsaktiviteter i AOF regi. Uddannelse af Motivatorer på arbejdspladserne med særligt fokus på trivsel og sundhed. Succeskriterier: At personaleomsætningen nedbringes fra 23,8 pct. til under 15 pct. i At sygefraværet nedbringes fra 9,7 pct. i 2007 til under 7 pct. i At medarbejderne oplever en øget glæde og større fællesskab ved at gå på arbejde. At 50 pct. af medarbejderne har deltaget i mindst to Events. At 20 pct. af medarbejdere har deltaget i en af de efterfølgende aktiviteter. Projektet vil blive indledt og afsluttet med en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse blandt alle medarbejdere. Der er indlagt evalueringsprocesser i alle aktiviteter. Derudover vil der løbende blive foretaget kvalitative fokusgruppeinterview. Der vil blive tilknyttet en projektmedarbejder fra Psykiatri og Handicap i projektperioden for at sikre gennemførelsen af og dokumentationen i projektet. Der bliver afsat 20 timer pr. fastansat medarbejder til at deltage i projektets aktiviteter. Ønsker medarbejderne at deltage derudover, er det uden lønkompensation. Projektet, der løber i årene 2009 og 2010, vil blive evalueret i første kvartal af 2011, og afsluttes med en rapport over projektets resultater og anbefalinger. Efter projektets ophør vil aktiviteter, der findes anvendelige i evalueringen, blive videreført i regi af Psykiatri og Handicaps kursusudvalg. Økonomi: Projektet er budgetteret med en samlet udgift på kr. Der ansøges om kr. hos Forebyggelsesfonden. Egen finansieringen er kr. Beløbet kan afholdes af de midler, der er afsat til kvalitetsudvikling på Psykiatri og Handicaps budget. Hvis der gives afslag fra Forebyggelsesfonden, vil projektet blive gennemført i reduceret omfang, uden sundheds- og helbredscheck og tilknytning af eksterne konsulenter. Direktionen foreslår, at tager orienteringen til efterretning. SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET tager orienteringen til efterretning.

17 Side:15 9. Tilbud om økonomisk støtte til etablering og drift af bofællesskab for psykisk handicappede SOSU Jnr 08/28099 LIN Advokatfirmaet Christian Harlang har den 15. august 2008 forespurgt, om Rudersdal Kommune er interesseret i at indgå i et samarbejde om at etablere eller støtte et bofællesskab for psykisk handicappede. Baggrunden herfor er, at der i 2000 blev stiftet en fond Lars Nielsens Fond på grundlag af en gave fra Lars Nielsen, som afgik ved døden i Fondens formål er at støtte opførelse m.v. af ejendomme i form af bofællesskaber, der varetager interesserne for psykisk handicappede. Tanken med at oprette fonden opstod som følge af, at stifteren selv havde et akut bopælsproblem efter at have boet flere år på en psykiatrisk skadestue på Gentofte Amtshospital, og fonden skulle derfor bygge et psykiatrisk bofællesskab i Gentofte. Trods flere forsøg er det ikke lykkedes fonden at opnå byggetilladelse til et bofællesskab i Gentofte. For at realisere sit nuværende formål undersøger fonden derfor mulighederne for at kunne etablere eller støtte et sådant bofællesskab i en anden kommune. Hvis et bofællesskab etableres, vil fonden årligt være indstillet på at yde et driftstilskud på ca kr., som fonden dog ifølge gældende fondsretlige regler ikke kan forpligte sig til for mere end et eller nogle få år ad gangen. Muligvis vil der kunne ydes en engangsstøtte ved erhvervelse/opførelse af en bebyggelse. Dette vil dog medføre en reduktion af det beløb, der vil være til disposition for ydelse af årligt driftstilskud, som således må påregnes at kunne blive mindre end de ovennævnte ca kr. Forvaltningen afholder møde med repræsentanter for fondens ledelse med henblik på afklaring af, om der kan opnås et fælles grundlag for et videre samarbejde mellem Rudersdal Kommune og fonden, hvorefter forvaltningen vil fremlægge en sag herom til politisk behandling. Direktionen foreslår, at tager sagen til efterretning. SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET tager orienteringen til efterretning.

18 Side: Samarbejdsaftale på social- og specialundervisningsområdet SOSU Jnr TOP Kommunekontaktrådet (KKR Hovedstaden) har udarbejdet spilleregler for hvordan kommunerne vil samarbejde om udbud, efterspørgsel og kvalitetsudvikling efter hensigtserklæringens udløb i december Spillereglerne er udmøntet i to samarbejdsaftaler; en generel aftale (der behandles i denne sag) og en aftale, som specifikt handler om det mellemkommunale specialundervisningsområde (der blev behandlet i Børne- og Skoleudvalget den 13. august 2008). KKR Hovedstaden har sendt samarbejdsaftalerne til godkendelse i alle kommuner med frist for tilbagemelding om kommunens behandling af sagen senest den 5. november Samme sag behandles i og Børne- og Skoleudvalget. Bilag Efter hensigtserklæringen aftale om det kommunale samarbejde i region hovedstaden på social- og specialundervisningsområdet, inkl. bilag. Direktionen foreslår, at godkender samarbejdsaftalen. SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

19 Side: Notat om socialt udsatte SOSU Jnr TOP Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 26. marts 2008 at anmode Social- og Sundhedsudvalget om at koordinere udarbejdelse af et notat, der belyser situationen for socialt udsatte i Rudersdal Kommune. Forvaltningen har udarbejdet notat af 19. august 2008, der er udsendt med dagsordenen. Bilag: Notat af om socialt udsatte i Rudersdal Kommune. Direktionen foreslår, at tager orienteringen til efterretning. SOCIAL OG SUNDHEDSUDVALGET tager orienteringen til efterretning. Forinden bortfaldt et af Anne Christiansen (L) fremsat forslag om, at forvaltningen anmodes om at uddybe notatet i forhold til det oprindelige kommissoriums pkt. 4 med 6 stemmer mod 1 (L) Anne Christiansen anmodede om, at sagen forelægges Kommunalbestyrelsen.

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Møde nr.: 1 Dagsorden med vedtagelser Mødested: Bofællesskabet Krogholmgård, Krogholmgårdsvej 1, Vedbæk. Mødesalen i den nye bygning. Mødedato: Tirsdag den 16. januar 2007 Mødetidspunkt:

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19

Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 Punkt 6. Forslag til Plan- og budgetprocedure 2016-19 2014-004209 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at budgetoverslagsårene i det vedtagne korrigeret budget 2015-2018 (drift og anlæg) som udgangspunkt

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. november 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3010 Jour. nr.: Ref.: HC-GV

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 15.12.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogbaseret tilsyn med Jobhuset 3 Selmersbos omdannelse, 1. opfølgning 5 Status

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 7. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Amager, Digevej 110, 2300 København S Møde nr. 3 Medlemmer: Arly Eskildsen

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008.

Videreførelse af den samlede boligsociale indsats i Århus Kommune i årene 2004 til 2008. ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. december 2003 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3015 Jour. nr.: 2003/00078 Ref.: JLJ/PK/LH Videreførelse af den samlede boligsociale

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 28. august 2012 Kl. 16.00 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Maglevænget 2, 2750 Ballerup 1. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014

21-10-2015. Sagsnr. 2015-0048014 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 21-10-2015 Bilag til rammeaftale mellem Københavns Kommune og BL s 1. kreds for fremtidig anvendelse af ældreboliger,

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 2. marts 2015 MØDESTED: Mødelokale H MØDETID: 8.30 TILSTEDE: Dorte Hansen, Carl Østberg, Gunner Svendsen, Henning Mortensen,

Læs mere

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 28. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk KWA/

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2012

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2012 Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2012 INTRODUKTION TIL SPØRGESKEMA Skemaet er udarbejdet med henblik på at få belyst hvilke planer og forventninger kommunerne har til afvigelser i udbud og efterspørgsel

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 28. Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 28 Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv holdt møde på rådhuset torsdag den 18. september 2008. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 Punkt 4. Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 2015-049372 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreninger m.v., der har ansøgt om økonomisk støtte

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Torsdag den 07.09.06 kl. 16.00 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (O) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune Fredensborg kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Fredensborg kommune Kontaktperson Martin Ishøy 72565138 Mail.: maki2fredensborg.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget

HJØRRING KOMMUNE INDENFOR RAMMEN BUDGET 2014-2017 Børne- og Undervisningsudvalget Omprioritering indenfor rammen Af budgetproceduren fremgår følgende: Fagudvalgene har mulighed for at omprioritere indenfor den udmeldte budgetramme med henblik på vedvarende at sikre optimering af de

Læs mere

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE 18-PULJEN I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

Plejeboliger. Allerød Kommune

Plejeboliger. Allerød Kommune Januar 2016 Allerød Kommune Plejeboliger Allerød Kommune Ifølge lovgivningen kan borgere i Allerød søge plejebolig i såvel Allerød Kommune som i andre kommuner. Borgere fra andre kommuner kan ligeledes

Læs mere

Frivillighedspolitik for Assens Kommune

Frivillighedspolitik for Assens Kommune Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning... 3 Lovgrundlag... 3 Definition på frivilligt socialt arbejde... 3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde... 4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus byråd Den 18. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940-2805 Jour. Nr.: AAK/2004/00333-30

Læs mere

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden Måltider der forebygger og rehabilitere Vibeke Høy Worm Voksenenheden Det handler om Uden mad og drikke duer helten ikke heller ikke når man bliver ældre Baggrund for projekt God mad - godt liv Regeringen

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013

Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Redegørelse vedrørende klager over afgørelser truffet i Forebyggelse og Rådgivning i 2013 Indhold Indledning... 3 1. Regler vedrørende behandling af klagesager... 3 2. Klager over afgørelser truffet i

Læs mere

Udvalget dækker ældrepolitik, social og sikringsydelser. Området er administrativt opdelt i Ældreområdet, Socialcenter og Borgerservice.

Udvalget dækker ældrepolitik, social og sikringsydelser. Området er administrativt opdelt i Ældreområdet, Socialcenter og Borgerservice. Social- og Seniorudvalget Drejebog for borgerinddragelse 28. februar 2008 dok.nr. 13394/08 1. Indledning Social- og Seniorudvalgets område omfatter: sociale pensioner, økonomiske ydelser, ældreplejen,

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00

Referat. Mødeforum Handicaprådet. Sagsnr. 2013-66612. Dokumentnr. 2014-97277. Mødedato 1.4.2014. Tid Kl. 16.00 Referat Mødeforum Handicaprådet Sagsnr. 2013-66612 Dokumentnr. 2014-97277 Mødedato 1.4.2014 Tid Kl. 16.00 Sted Mødelokale 3 i Rådmandshaven 20. (Indgang 3) Deltagere Tonny Ploug Pia Bakkegaard Bodil Klarskov

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform

Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Implementeringsstrategi vedr. førtidspension- og fleksjobreform Indhold Formål:...2 Organisatorisk forankring:...2 Projektstyring:...2 Økonomi...2 Særlige afsatte puljemidler...2 Eksterne aktiviteter:...3

Læs mere

Socialudvalget L 163 - Bilag 1 Offentligt

Socialudvalget L 163 - Bilag 1 Offentligt Socialudvalget L 163 - Bilag 1 Offentligt Velfærdsministeriet Kontoret for Ældre J.nr. 2008-8216 Ssc/kfo 11. marts 2009 Høringsnotat om forslag til ændring af lov om sociale service (Loft over egenbetaling

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Sophielund Mandag 27.10.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Social- og Sundhedsudvalgets politikområdebeskrivelser til budget 2009 3 Orientering

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2

Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2 B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Tirsdag den 4. december 2012 Kl. 15.00 17.00 på regionsgården i mødelokale H 2 5. møde Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen (A) Maja Holt Højgaard

Læs mere

Mødereferat 4 Byggeudvalg Projekt Udvikling Kulturcenter Mariehøj

Mødereferat 4 Byggeudvalg Projekt Udvikling Kulturcenter Mariehøj Mødereferat 4 Byggeudvalg Projekt Udvikling Kulturcenter Mariehøj Møde: Byggeudvalgsmøde 4 Tid: Mandag den 10. oktober 2011 kl. 11.00 12.30 Sted: Kulturcenter Mariehøj, Kulturs mødelokale Deltagere: Birgit

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune Københavns kommune Side 1 af 13 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Københavns kommune Kontaktperson Camila Kejser Tlf. nr. 33 66 42 93 Mail.: camila@buf.kk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til brug

Læs mere

Målgruppen for forsøget er socialt udsatte borgere med ophold på forsorgshjem.

Målgruppen for forsøget er socialt udsatte borgere med ophold på forsorgshjem. Frikommune forsøg Rehabilitering af borgere på forsorgshjem Ansøgning til frikommuneforsøg Odense Kommune og andre kommuner i Region Syddanmark ønsker sammen at ansøge om tilladelse til at afprøve et frikommuneforsøg

Læs mere

Klage over afslag på 18-ansøgning

Klage over afslag på 18-ansøgning Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2, 5750 Ringe / Mellemgade 15, 5600 Faaborg ATT.: Kommunalbestyrelsen Faaborg, den 29. april 2015 Børns Voksenvenner Faaborg-Midtfyn c/o Ungdomsskolen, Grønnegade 40.

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Glostrup Kommune. Handicappolitik for Glostrup Kommune

Glostrup Kommune. Handicappolitik for Glostrup Kommune Glostrup Kommune Handicappolitik for Glostrup Kommune 1 1 Kommunerne Indledning har med kommunalreformen overtaget forsynings-, finansierings- og myndighedsansvaret for de fleste opgaver inden for handicapområdet.

Læs mere

DAGSORDEN. Ældrerådet

DAGSORDEN. Ældrerådet Ældrerådet DAGSORDEN Møde nr. : 02/2009 Sted : Gæstekantinen, Rådhuset i Grenaa Dato : 25. februar 2009 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.00 hvor der serveres frokost Mødet genoptages kl. 13.00 kl. 15.00

Læs mere

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg

Indstilling. Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. september 2007 Århus Kommune Region Syd Sundhed og Omsorg Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg 1. Resume

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden. Referat Møde i bestyrelsen for Boligsocialt Hus d. 14. januar 2016 17:00-20.00 I Aktivitetshuset på Rødegårdsvej 237, 5230 Odense M. Deltagere: fuldt fremmøde, samt deltagelse af Jørgen Olsen, Landsbyggefonden.

Læs mere

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 10. maj 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Social- og Sundhedsforvaltningen Nicolaiplads 6

Sidenr. 1. Handicaprådet. Referat. Mødedato: 10. maj 2012. Mødetidspunkt: 13:30. Sluttidspunkt: 15:30. Social- og Sundhedsforvaltningen Nicolaiplads 6 Sidenr. 1 Referat Mødedato: 10. maj 2012 Mødetidspunkt: 13:30 Sluttidspunkt: 15:30 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Udvalgsværelset, 4. sal Social- og Sundhedsforvaltningen Nicolaiplads 6 Ingen Dagsordenen

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INDHOLD Generelle oplysninger 1 Hvornår gør vi noget? 1 Hvem gør hvad? 1 Hvordan er processen? 2

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller til Sundheds- og Omsorgsudvalget,

INDSTILLING OG BESLUTNING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller til Sundheds- og Omsorgsudvalget, BESLUTNINGSPROTOKOL Sager til beslutning 3. Høring vedrørende fordeling af DUT-kompensation SOU 286/2006 J.nr. 59/2006 INDSTILLING OG BESLUTNING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller til Sundheds-

Læs mere

Plejebolig. Kvalitetsstandard

Plejebolig. Kvalitetsstandard Plejebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for plejebolig Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om plejebolig. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau,

Læs mere

Seniorrådet 2010 REFERAT. Mødedato: Mandag den 04-01-2010

Seniorrådet 2010 REFERAT. Mødedato: Mandag den 04-01-2010 REFERAT Seniorrådet 2010 Mødedato: Mandag den 04-01-2010 Mødested: Mødelok. 101, st. Rådhuset, Gåskærgade, Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 12:00 Afbud: Bodil Marie Nielsen Fraværende:

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 19. april 2010 kl. 8.00-11.30 i mødelokalet i Kernehuset, Krathuset 10 (ejendomskontoret), Askerød

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune. Mandag den 19. april 2010 kl. 8.00-11.30 i mødelokalet i Kernehuset, Krathuset 10 (ejendomskontoret), Askerød UG - udvalget kl. 8.00-11.30 i mødelokalet i Kernehuset, Krathuset 10 (ejendomskontoret), Askerød Medlemmer: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Brian Hemmingsen (A) Morten Dahlin (V) Kai O. Svensson

Læs mere

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune

XXXXX. SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune XXXXX SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 07. oktober 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune

Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Frivilligpolitik Det sociale område, Svendborg Kommune Indhold Indledning og baggrund 4-5 Det frivillige sociale arbejde 6-7 Værdier 8-9 Samarbejde

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden

Ny Tønder Kommune Arbejdsmarkedsudvalget. Dagsorden Mødedato: Onsdag, den 22. november 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde Kl. 15.15 Sluttidspunkt for møde Kl. 16.00 Fraværende: Gruppemøder: 22. november 2006 104 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service 2007/2 LSF 63 (Gældende) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Velfærdsministeriet Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2007-2431 Fremsat den 30. januar 2008 af velfærdsministeren (Karen Jespersen)

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

Kapitel 1. 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. Kapitel 3

Kapitel 1. 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. Kapitel 3 Kapitel 1 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen ØsterBO. Stk. 2. Organisationen har hjemsted i Vejle Kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret: 1) Uden medlemsindskud. 3. Boligorganisationens

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Ordinært møde. Mødetidspunkt: 03-02-2016 15:00. Mødeafholdelse: lokale 0.28 NB. Tilstede:

Ordinært møde. Mødetidspunkt: 03-02-2016 15:00. Mødeafholdelse: lokale 0.28 NB. Tilstede: Referat Socialudvalget Ordinært møde Mødetidspunkt: 03-02-2016 15:00 Mødeafholdelse: lokale 0.28 NB. Tilstede: Jørgen Tousgaard (A) - Formand Pia Karlsen (V) Helle Madsen (V) Bent H. Pedersen (A) Lars

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 25. maj 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet er fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden.

Læs mere

Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune.

Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune. Den 4. februar 2014. Udvalget for Ældre og Handicappede, Halsnæs Kommune. Ældrerådet har på sit møde den 3. januar 2014 drøftet dagsorden til Udvalgsmøde i Ældre og Handicappede og fremsender hermed høringssvar

Læs mere

Dato: 13. november 2015 Rettet af: Anne Lund Version: 1 Sagsnr.: 00.01.10-P22-8-15 Projekt: Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik

Dato: 13. november 2015 Rettet af: Anne Lund Version: 1 Sagsnr.: 00.01.10-P22-8-15 Projekt: Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik Projekt: Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik Beslutningsgrundlag Organisering Projektnavn Projektejer Revision af sammenhængende børne- og ungepolitik Direktør Peter Sinding Poulsen Program

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse Onsdag den 16.december 2015 kl. 16.00 18.00 8.december 2015 1. Godkendelse af dagsorden Indstilling: Til godkendelse 2. Godkendelse af referat

Læs mere

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12 Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 20-06-2013 28-06-2013 95-13 4300221-12 Status: Gældende Principafgørelse om: efterværn - personkreds - positiv udvikling Lov:

Læs mere

At version 1 er gældende, indtil der foreligger en afklaring på fordelingen mellem rutespecifikke udgifter og administrationsudgifter.

At version 1 er gældende, indtil der foreligger en afklaring på fordelingen mellem rutespecifikke udgifter og administrationsudgifter. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 11. september 2008 HVT 07 Budget 2009 2. behandling Indstilling: Direktionen indstiller, At budgetforslaget vedtages som det foreligger med 2 versioner

Læs mere

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup

K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN. Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Mandag den 25. oktober 2010 Kl. 16.00 19.00 på Kamager, Brønderslev Alle 21, 2770 Kastrup Møde nr. 7 Medlemmer: Arly Eskildsen (F),

Læs mere

8. HANDICAP- OG PSYKIATRI

8. HANDICAP- OG PSYKIATRI 8. HANDICAP- OG PSYKIATRI Politikområdet Handicap og Psykiatri omfatter tilbud som fx støtte i eget hjem, botilbud, beskyttet beskæftigelse, aktivitets- og samværstilbud til voksne med betydelig nedsat

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Notat Til: Børne og Sundhedsudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 211 Bilag: - Hørsholm s informationer til Rammeaftalen 211 på området for udsatte børn og unge og specialundervisning på børneområdet Hørsholm

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 13. marts 2006 Mødelokale: Løgumkloster Højskole Starttidspunkt for møde 16.30 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Afbud fra Per Hansen. 13. marts 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Socialtilsyn takster 2016. KKR Hovedstaden Hillerød den 10. september 2015

Socialtilsyn takster 2016. KKR Hovedstaden Hillerød den 10. september 2015 Socialtilsyn takster 2016 KKR Hovedstaden Hillerød den 10. september 2015 Disposition Præsentation af takster for 2016 Tilbagemelding på kommentarer til Socialtilsynets årsrapport for 2014 Takster 2016

Læs mere

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft

Vedtægter for Det Private Botilbud Højtoft Kjeld Fruensgaard Henning Schiøtt Christian Emmeluth, MCJ Carsten R. Christiansen Susanne Borch, LLM Michael Nathan Jakob Busse Lars Dinesen Lene Diemer Michael Jørgensen Gry Rambusch Vedtægter for Det

Læs mere

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142

Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 / Lov om Social Service 101 og Sundhedslovens 141 og 142 Social behandling af alkohol - og stofmisbrug Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Leverandører 3. Kvalitetsstandardens opbygning

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

Slutevaluering af forebyggelsesprojekt vedr. udgående Akut-team på Herlev Hospital i samarbejde med Egedal, Gladsaxe og Herlev kommuner

Slutevaluering af forebyggelsesprojekt vedr. udgående Akut-team på Herlev Hospital i samarbejde med Egedal, Gladsaxe og Herlev kommuner Planlægningsafdelingen Til: Region Hovedstaden Herlev Hospital Herlev Ringvej 75 2730 Herlev Telefon 44 88 40 00 lokal 84698 Fax 44 88 43 43 Mail Petben01@heh.regionh.dk Dato: 23. juni 2009 Slutevaluering

Læs mere

Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi

Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi Bemærkninger til konkrete forslag høring af Social Strategi Høringspart Forslag Bemærkning Ændring Kommuner Holstebro og Silkeborg kommuner En tydeligere definition af, hvad specialisering er og af regionens

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødelokale 2 i Administrationscentret, Stationsvej 36, Birkerød Mødedato: Tirsdag den 16. januar 2007 Mødetidspunkt:

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. anmeldt kommunalt tilsyn på. Bostedet Skovstjernen. den 9. december 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende anmeldt kommunalt tilsyn på Bostedet Skovstjernen den 9. december 2011. Januar 2012 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail: Åbningstid:

Læs mere