No. 9 INTERNATIONAL FESTIVAL MESSE WORKSHOP FOR ELEKTRONISK MUSIK 1.0 PROJEKTBESKRIVELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "No. 9 INTERNATIONAL FESTIVAL MESSE WORKSHOP FOR ELEKTRONISK MUSIK 1.0 PROJEKTBESKRIVELSE"

Transkript

1 No. 9 INTERNATIONAL FESTIVAL MESSE WORKSHOP FOR ELEKTRONISK MUSIK Sekretariat: Den Kreative Skole, Silkeborg Att. Flemming Giese Bindslevs Plads 7, 8600 Silkeborg tlf. [+45] PROJEKTBESKRIVELSE Udviklingen af No. 9, en ny elektronisk festival med internationalt sigte og tilsnit, er blevet til på foranledning af Den Kreative Skole, Silkeborg som samtidigt tilbyder at varetage sekretariatsfunktionen. No. 9 er en ny dansk festival for elektronisk musik - en kreativ musisk genre i stærk fremdrift både nationalt og specielt internationalt. No. 9 har ambition om tilbagevendende at blive Danmarks største og bredest fundere e-musik event. Festivalen vil finde sted den første weekend i marts hvert år fra 2010 (i slutningen af uge 9 = Number Nine / No. 9). Baggrund og information Den nyere elektroniske musik defineres delvist som forskellig fra den konservatoriebaserede elektroakustiske musik såvel som fra den mere danseorienterede scene. Der er altså tale om en genre af lytteorienteret og kunstnerisk kvalitativt elektronisk musik ofte skabt på laptop-computere, og hvor de lidt mere professionelle bruger keyboards og andre konventionelle instrumenter. Musikalsk dækker den elektroniske musik over mange forskellige udtryk, der dog har en musikalsk legende, og en mildt eksperimenterende tilgang til fælles. Den populære betegnelse electronica opstod i den britiske musikpresse i midten af 1990'erne og er i dag synonym med en spirende kunstnerisk genre der arbejder på flere sanseniveauer, såvel det musiske som det visuelle i form af grafisk præsentation, lys og illiustration.

2 1.1 Identitet og formål Det er No. 9 festivalens identitet og formål at: sætte fokus på e-musikkens potentiale, fleksibilitet og mobilitet for unge musikinteresserede primært i hele Region Midt. skabe engagement og fælles identitet for et nyt og ungt musikpublikum, skabe en samlet platform for de udøvende kunstnere, for branchens virksomheder samt danne grundlag for en generel og bred almen interesse og forståelse for e-musik. skabe e-musikværksteder og -events hvor udvikling og udveksling af viden, nye kompetencer, forløsning af kreative evner og initiering af nye produkter baseret på inspirerende oplevelser og nye netværksdannelser. initiere nye perspektivrige samarbejder mellem musikudøvende, -pædagoger og -elever på alle uddannelsesniveauer i Silkeborg Kommune og Region Midt: fra DJM over højskoler, gymnasier, musikskoler og ungdomsskoler. No. 9 er en international festival, som udover at invitere internationale navne til regionen også med sit høje kvalitetsniveau forventer tilrejsende fra hele landet, Norden og Europa. Workshops og events vil således også facilitere international netværksdannelse på mange niveauer. Festivalen arbejder på 4 overordnede niveauer: 1. WORKSHOPS For unge musikinteresserede i hele Region Midt. = Attraction & Innovation Effect. 2. EVENT Festivalen vil placere workshops og oplevelser af e-musikken dér hvor du mindst venter det. = Event & Surprise Effect.

3 3. CONCERT & PERFORMANCE Festivalens omdrejningspunkt bliver koncerter og performances overalt i hele Silkeborg Kommune. = Come Together Effect. 4. SHOWCASE & MESSE Vækstlaget skal have en chance for at blive hørt og måske fremtidigt agere på markedsvilkår med potentielle samarbejdspartnere fra pladeselskab/forlag. Erhvervsinteressenter kan showcase produkter relaterede til produktion mv. = Step Further Effect. (Professionaliseringseffekt) No. 9 søger således at give plads og mulighed for udforskning, indlæring, oplevelse, indlevelse og udfoldelse. Festivalen i den første weekend af marts vil få hovedsæde i Silkeborg by, men vil være lige så stærkt repræsenteret i alle mindre bysamfund i hele Silkeborg Kommune, idet e-musik egner sig fantastisk til at komme ud i alle kroge. Workshops og events vil benytte konceptet Macmusicbox, som handler om, at putte Mac-computere ind i en sikker boks, så maskinen kan transporteres hvorhen det skal være, og bringes i brug der: Spilledåsen i Vrads, ungdomsklubben i Gjern, bands, som øver i en kælder i Sjørslev, Svømmehallen i Them - kun fantasien sætter grænser for, hvor de kan bruges. DKS vil administrere konceptet Macmusicbox og No. 9 festivalen vil sørge for workshops, så de unge får lært at benytte sig af de programmer, som hører med derude, hvor de unge er. Således vil workshops, events, performances og koncerter komme ud i alle kroge af Region Midt og i selve festival-weekenden vil vi fylde alle kroge af Silkeborg kommune. 2.0 AKTIVITETER Førnævnte handleniveauer skal udmøntes i aktiviteter der dækker det meste af kalenderåret, kulminerende i festivalperioden. Festivalen er med dens aktiviter således ikke tidsbegrænset ligesom der er et større geografisk udsyn i forhold til afvikling af aktiviteter.

4 1. WORKSHOPS Festivalen kommer til at tilbyde workshops i hele Region Midt: på MGK-skolerne i Holstebro, Nordvest, Randers og Århus samt på alle regionens musikskoler. Desuden vil der være tilbud til regionens gymnasier, højskoler, efterskoler og ungdomsskoler. Workshops og events gennemføres bl.a. i samarbejde med studerende på den elektroniske musik uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium. Det regionale samarbejde i DMKL / RM (foreningen af Danske Musik- og Kulturskoleledere i Region Midt) støtter festivalen og vil bakke op bedst muligt. Potentielle foredrags- og oplægsholdere / workshopledere under festival-forløbet: Fuzzy (DK), Klaus Schultze (DE), Else-Marie Padde (DK), Tony Andersen (DK). 2. EVENT Festivalen skal forundre og give en oplevelse hvor den mindst ventes. Dette lige fra en DJ i en tøjbutik til en laptop-seance hos frisøren. Det er en måde, at udbrede et budskab om en musikgenre der er i vækst, men som ikke begrænses af bestemte sceneforhold og faste rammer. Det er en god og velment eksponering til et bredt udsnit af mulige segmentgrupper, der ellers ikke ville opsøge eller på anden måde opdage denne versatile musiske genre. Potentielle samarbejdspartnere: Alle butikker og erhvervsdrivende i Silkeborg Kommune, undervisningsinstitutionerne, dans/nycirkus/totalteater, billedkunst/grafik og IT-grafisk illustration. 3. CONCERT & PERFORMANCE No. 9 sigter målrettet på en ambitiøs arrangørprofil med et internationalt tilsnit. Derfor tilstræbes det, at præsentere navne der har international anerkendelse og status. Større og mindre koncertsale og spillesteder vil således også blive husene for den elektroniske musik på et højt kvalitativt plan. Potentielle kunstnere: Tangerine Dream (DE), Kraftwerk (DE), Trentemøller (DK), The Prodigy (UK), Daft Punk (F), Björk (I), Frankie goes to Hollywood (UK), Portishead (UK), Massive Attack (UK), Vangelis (G), Human League (UK), Michael Simpson (DK), Bjørn Svin (S), Bugge Wesseltoft (N), Snöleoparden (DK), Air (F), Sven

5 Van Hees (B), St. Germain (F), Solar Agency, (DK, lokalt islæt), Epicentre (DK, lokalt islæt), Kenneth Bager(DK), Badun (DK), Ruined by Martin (DK) 4. SHOWCASE Talentmassen er enorm indenfor de spirende elektroniske musikgenrer. Dette vækstlaget skal have en chance for at blive hørt og måske fremtidigt agere på markedsvilkår med potentielle samarbejdspartnere fra pladeselskab/forlag. Dette gøres for de mere mainstream orienterede genrer typisk på en showcase-festival såsom Midem (Cannes), PopKomm (Berlin) og vores egen danske SPOT (Århus). Invitationer til labels, forlag, musikdistributører, bookere, digitale medieplatforme og andre interessenter skal skabe en yderligere kobling af upcomingmiljøet og det etablerede elektroniske musikmiljø og dets interessenter. Potentielle interessenter: Alle udøvende electro-musikere/dj s, alle led af interessenter i musikindustrien og musikcasts til filmindustrien. 5. MESSE Erhvervsinteressenter, lokale som nationale og internationale, kan showcase/udstille produkter og ydelser relaterede til musikproduktion, live-lyd, lysopsætninger, grafisk illustration osv., hvor foregangsmodellen er musikmessen i Frankfurt, dog i et mindre og naturligt omfang. De ITtekniske produkter og muligheder, som udgør mange forudsætninger for musikproduktion i dag, har ligeledes her en gylden og hidtil uset mulighed for, at blive fremvist og demonstreret for en kernekundegruppe samlet under én event. Potentielle stand-deltagere/udstillere: Softwareproducenter, producenter af hifi- og audio optageudstyr, grafikere, lys- og lyd udlejningsfirmaer, lydstudier, cd/vinyl-fabrikker, trykkere, mercandise-producenter. 3.0 ORGANISATION & FORANKRING No. 9 vil blive organiseret som en ikke-kommerciel forening, på linje med den i Silkeborg ligeledes afholdte Riverboat Jazz Festival og i tråd og overensstemmelse med Folkeoplysningsloven. Der vil således blive afholdt en stiftende generalforsamling for festivalen No. 9 i oktober måned 2009.

6 No. 9 vil nedsætte sekretariat på Den Kreative Skole, Silkeborg, som agerer ikke-financiel protektor for samme. Sekretariatet vil samarbejde med en sparrings- og initiativgruppe indtil en bestyrelse er sammensat. Projektansættelse af behørigt professionelt personage til, at varetage festivalens administration fordres af foreningen. Sparrings- initiativgruppen består af: Ulla Voss Gjesing (kulturskoleleder, DKS) Flemming Giese (souschef, DKS) Mike H (fmd. Silkeborg Musiksamråd) Peter Visti (prof. DJ, e-musiker, Brædstrup) Tony Andersen (prof. e-musiker, Herning) Tommy Gubi (virksomhedsleder, Silkeborg) David Mondrup (e-musiklærer, DJM) 3.1 HANDLE- & MARKEDSFØRINGSPLAN Oprettelsen af forening og sekretariat skal fundere en handle- og markedsføringsplan der via en målgruppesegmentering rettes mod viral markedsføring - eksempelvis via Facebook, Twitter, LinkedIn, Flickr, YouTube, MySpace og danske Bandbase. Etablering af eget interaktivt website til tovejskommunikation med interesserede brugere og som info-buffer samt en sms-tjeneste. Subkulturelt er Word of Mouth det væsentlige hvorfor der er lagt vægt på viral markedsføring. Konventionel markedsføring i form af annoncer og outdoor såsom plakater vil naturligt forekomme i mindre udstrækning. Iværksættelse af MacMusicBox og workshops og kontakt til potentielle samarbejdspartnere og interessenter i hele regionen skal yderligere styrke profilen og brandet omkring No SAMARBEJDSPARTNERE No. 9 samarbejder allerede nu med: - Det Jyske Musikkonservatorium, Århus v. Wayne Siegel og David Mondrup

7 - Musisk Videnscenter, region Midt v. Julie Heebøl - Århus MGK og e-musiklinje v. Lars Ole Vestergaard - MGK Nordvest og Skive Music College v. Peter Bæk - Performers House, Silkeborg v. Lars Ilum - MATH Records Denmark - Nanovision.dk 5.0 TIDSHORISONT & HANDLEPLAN September december 2009: Foreningsstiftelse og nedsættelse af sekretariat. Fundraising. Kontakt til erhvervsinteressenter. Screening af kunstnerudbud og faciliteter. Programsættelse af koncertudbud. Januar - februar 2010: Workshops i Region Midt. Udarbejdelse og iværksættelse af markedsføringsplan. Udførelse af messeplan. Programsættelse af eventudbud marts 2010: No. 9 - Danmarks første internationale e-musik festival løber af stabelen. Marts juni 2010: Evaluering og justering af festivalens parametre, koncept og indhold fremover. August 2010 februar 2011: Workshops og forberedelse af No. 9 version marts 2011: No. 9 version 2.0 løber af stabelen. 6.0 BUDGET Se bilag

8 7.0 FINANSIERINGSPLAN Der søges fra diverse offentlige kulturtilskud: - Region Midt er ansøgt kr. i 2009, Oplevelsesøkonomisk Forum, Silkeborg ansøges kr. i 2009 (frist 1.10 svar 12.10), Kultur- og Fritidsudvalget, Silkeborg Kommune søges om kr. i 2010 (medio sept. 2009), LAG, Silkeborg ansøges kr. i 2009 samt kr. i 2010, Herudover søges fonde i 2010 til koncertvirksomhed og performances: - EnergiMidt, Nordea Danmark Fonden, Tuborg-fonden, Århus e-puljen, Kulturrådet, KODA, DMF Nationale Midler, EU s kulturpulje. Ydermere tilstræbes en væsentlig medfinansiering fra erhvervssponsorater samt de af festivalen flg. entréindtægter og messestandsgebyrer. Den finansielle del af festivalen forventes, at være selvbærende efter gennemførsel af festivalens 2. periodeudløb (efter endt festival). Udarbejdet af sparrings- og intitiativgruppen, No. 9 - Danmarks Internationale Elektroniske Festival

Aftale om drift af det regionale spillested Culture Box

Aftale om drift af det regionale spillested Culture Box Aftale om drift af det regionale spillested Culture Box Aftaleparter: Kunstrådets Musikudvalg, Københavns Kommune og Kulturforeningen CB Aftaleperiode: 1. januar 2009 til 31. december 2012 Kapitel 1. Overordnet

Læs mere

dit udtryk -din oplevelse

dit udtryk -din oplevelse Projektbeskrivelse, af Kultur af Kultur og fritidschef og Thomas Thomas Østergaard Frederikshavn Komune, Februar Februar 2010 2010 INDLEDNING BAGGRUND: Projekt Karzma tager udgangspunkt i via borger- og

Læs mere

VI GØR EN FORSKEL GENNEM MUSIK MUSIK & UNGDOMS HANDLEPLAN 2013-14. Vedtaget på Landsmødet den 19. marts 2013

VI GØR EN FORSKEL GENNEM MUSIK MUSIK & UNGDOMS HANDLEPLAN 2013-14. Vedtaget på Landsmødet den 19. marts 2013 VI GØR EN FORSKEL GENNEM MUSIK MUSIK & UNGDOMS HANDLEPLAN 2013-14 Vedtaget på Landsmødet den 19. marts 2013 MUSIK & UNGDOM Musik & Ungdom (M&U) er en landsdækkende vidensorganisation som udvikler og gennemfører

Læs mere

14 strategiske anbefalinger for det rytmiske musikliv anno 2009. Fremsat af Tænketanken vedrørende den rytmiske musiks status

14 strategiske anbefalinger for det rytmiske musikliv anno 2009. Fremsat af Tænketanken vedrørende den rytmiske musiks status 14 strategiske anbefalinger for det rytmiske musikliv anno 2009 Fremsat af Tænketanken vedrørende den rytmiske musiks status Børsens festsal, den 23. oktober 2009 1 Det følgende er i alt 14 strategiske

Læs mere

Projekter under Fokusområde 2: Unge som kulturaktører og kulturbrugere

Projekter under Fokusområde 2: Unge som kulturaktører og kulturbrugere BILAG 3: Projektbeskrivelser Bilaget indeholder beskrivelser af de projekter, som Kulturministeriet og Kulturregion Nordjylland støtter i fællesskab ved indgåelsen af Kulturaftale Nordjylland 2009-2012.

Læs mere

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 / STRATEGISK FORRETNINGSPLAN

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 / STRATEGISK FORRETNINGSPLAN EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 STRATEGISK FORRETNINGSPLAN DATO: JANUAR 2015 REDIGERING: RINA VALEUR RASMUSSEN, STRATEGI- OG ADMINISTRATIONSCHEF, AARHUS 2017 DESIGN: HELE VEJEN FORSIDEBILLEDE: REGNBUEN

Læs mere

kulturaftale 2012 2015

kulturaftale 2012 2015 JANUAR 2012 kulturaftale 2012 2015 kulturaftale 2012 2015 mellem kulturministeren og kulturmetropoløresund Kulturaftale mellem kulturministeren og kulturregion KulturMetropolØresund KULTURAFTALE MELLEM

Læs mere

STRATEGI FOR JAZZDANMARK

STRATEGI FOR JAZZDANMARK STRATEGI FOR JAZZDANMARK 2013-2016 INDHOLD Formål... 2 Aktuelle politiske målsætninger... 2 Udfordringer for jazzgenren... 2 Muligheder for jazzgenren... 3 Vision... 4 Resultatmål og metoder... 5 Metodebeskrivelser...

Læs mere

Ansøgning om støtte til Danish Design and Architecture Filmfestival

Ansøgning om støtte til Danish Design and Architecture Filmfestival Kultur- og Fritidsudvalget Københavns Kommune Tirsdag, d. 15. oktober 2013 Ansøgning om støtte til Danish Design and Architecture Filmfestival Vi ansøger Kultur- og Fritidsudvalget om 250.000 kroner i

Læs mere

Projektbeskrivelse HISTORIER I SPIL! Fortælle- og skriveværksteder for børn og unge i Region Midtjylland Projektperiode: januar 2012 til og med

Projektbeskrivelse HISTORIER I SPIL! Fortælle- og skriveværksteder for børn og unge i Region Midtjylland Projektperiode: januar 2012 til og med Projektbeskrivelse HISTORIER I SPIL! Fortælle- og skriveværksteder for børn og unge i Region Midtjylland Projektperiode: januar 2012 til og med december 2014 1 Indhold Projektet kort fortalt... s. 3 Visionen...

Læs mere

Randers Kammerorkester - Strategi 2014-17

Randers Kammerorkester - Strategi 2014-17 Randers Kammerorkester - Strategi 2014-17 1. Mission Randers Kammerorkesters hovedopgave er dels at udøve den klassiske musik i bred forstand på et højt professionelt kunstnerisk niveau dels at formidle

Læs mere

Ansøgninger om tilskud til kulturelle aktiviteter Bilag til Forretningsudvalgets møde 9. december 2008 Punkt nr. 7 - Ansøgninger

Ansøgninger om tilskud til kulturelle aktiviteter Bilag til Forretningsudvalgets møde 9. december 2008 Punkt nr. 7 - Ansøgninger Region Midtjylland Ansøgninger om tilskud til kulturelle aktiviteter Bilag til Forretningsudvalgets møde 9. december 2008 Punkt nr. 7 - Ansøgninger Ansøgningsskema

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS START- OG UDVIKLINGSPULJE

ANSØGNINGSSKEMA TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS START- OG UDVIKLINGSPULJE Kultur og Idræt Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf. 46 31 30 00 BKU@roskilde.dk www.roskilde.dk ANSØGNINGSSKEMA TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS START- OG UDVIKLINGSPULJE Inden du begynder at udfylde

Læs mere

PROJEKT TIL UDVIKLING AF AMATØRKULTUR, AMATØRKUNST OG FRIVILLIGT KULTURELT ARBEJDE

PROJEKT TIL UDVIKLING AF AMATØRKULTUR, AMATØRKUNST OG FRIVILLIGT KULTURELT ARBEJDE Endelig afrapportering af PROJEKT TIL UDVIKLING AF AMATØRKULTUR, AMATØRKUNST OG FRIVILLIGT KULTURELT ARBEJDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 3 2. METODE, DISPOSITION SAMT STYREGRUPPENS SAMMENSÆTNING OG

Læs mere

Referat. Møde i politisk styregruppe 2. februar 2015 08.30-11.30. Sted: DGI-Nordkraft, Teglgårds plads 1, 6. etage, mødelokale 6.8

Referat. Møde i politisk styregruppe 2. februar 2015 08.30-11.30. Sted: DGI-Nordkraft, Teglgårds plads 1, 6. etage, mødelokale 6.8 Referat Møde i politisk styregruppe 2. februar 2015 08.30-11.30 Sted: DGI-Nordkraft, Teglgårds plads 1, 6. etage, mødelokale 6.8 Deltagere: Anna Kirsten Olesen, Aalborg Kommune Helle Bak Andreasen, Jammerbugt

Læs mere

Moderne dans i Danmark. visioner og anbefalinger til en fremtidig politik for moderne dans

Moderne dans i Danmark. visioner og anbefalinger til en fremtidig politik for moderne dans Moderne dans i Danmark visioner og anbefalinger til en fremtidig politik for moderne dans Indhold Indledning 03 Den moderne dans fødekæde 08 Den moderne dans økonomi 10 Uddannelse 16 Produktion 23 Formidling

Læs mere

Kulturring Østjylland kulturaftalen 2013-2016

Kulturring Østjylland kulturaftalen 2013-2016 1 of 32 Kulturring Østjylland kulturaftalen 2013-2016 Statusbeskrivelse udgangen af 2014 afsluttede projekter Indsatsområder Projekter Ansvarlig 2013 2014 2015 2016 De mange aldre Syddjurs X X Kultur på

Læs mere

Analyse af sammenlægning af danseorganisationer i et nyt Dansens Hus Endelig afrapportering 17. juni 2004

Analyse af sammenlægning af danseorganisationer i et nyt Dansens Hus Endelig afrapportering 17. juni 2004 Analyse af sammenlægning af danseorganisationer i et nyt Dansens Hus Endelig afrapportering 17. juni 2004 17. juni 2004 Analyse af danseorganisationerne i Dansen Hus Side 1/64 1. Introduktion...4 1.1 Baggrund

Læs mere

Styrkelse af den rytmiske musik anbefalinger

Styrkelse af den rytmiske musik anbefalinger Styrkelse af den rytmiske musik anbefalinger Rapport til Statens Kunstråds Musikudvalg Fra arbejdsgruppen vedrørende styrkelse af den rytmiske musik Oktober 2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

MGP. skaber ikke stjerner stjernerne skaber MGP. Et landsdækkende projekt med fokus på talent og på den kreative proces

MGP. skaber ikke stjerner stjernerne skaber MGP. Et landsdækkende projekt med fokus på talent og på den kreative proces MGP skaber ikke stjerner stjernerne skaber MGP Et landsdækkende projekt med fokus på talent og på den kreative proces Et nyetableret samarbejde mellem DR, KODA, DAF samt 9 kommuner fordelt på hele landet

Læs mere

ANNE MARIE CARL-NIELSEN HISTORIE HC ANDERSENS HUS FYRTØJET BØRNEKULTURHUS HC ANDERSENS BARNDOMSHJEM CARL NIELSEN MUSEET

ANNE MARIE CARL-NIELSEN HISTORIE HC ANDERSENS HUS FYRTØJET BØRNEKULTURHUS HC ANDERSENS BARNDOMSHJEM CARL NIELSEN MUSEET TILSYN SAMLINGER PUBLIKUM ATTRAKTION UDSTILLINGER FORSKNING FORMIDLING OPLEVELSER HISTORISK ATLAS FYNS TOPOGRAFI BYGNINGSHISTORIE ANTIKVARISK ARBEJDE TURISME EVENTS AKTIVITETER UNDERVISNING MEDIEMUSEET

Læs mere

Op på beatet. gang i den rytmiske musik. Socialdemokraterne SF Det Radikale Venstre

Op på beatet. gang i den rytmiske musik. Socialdemokraterne SF Det Radikale Venstre Op på beatet gang i den rytmiske musik Socialdemokraterne SF Det Radikale Venstre Op på beatet styrk den rytmiske musik Den rytmiske musik står ved et vadested. På den ene side er der tale om både populære

Læs mere

Rapport om status på frivilligheden i Vordingborg Kommune og forslag til mulige nye tiltag

Rapport om status på frivilligheden i Vordingborg Kommune og forslag til mulige nye tiltag Da lød i det samme, tæt ved Vinduet den deiligste Sang Nattergalen fra 1843 af H.C. Andersen Rapport om status på frivilligheden i Vordingborg Kommune og forslag til mulige nye tiltag Rapport Udgivet af

Læs mere

Erhvervsstrategi 2015-2018

Erhvervsstrategi 2015-2018 Erhvervsstrategi 2015-2018 Erhvervsstrategi 2015-2018 Fredensborg Kommune er en klassisk pendlerkommune, hvor folk bosætter sig for på en gang at nyde naturen og samtidig have kort afstand til arbejdspladsen

Læs mere

Samarbejde, synlighed og folkelig forankring

Samarbejde, synlighed og folkelig forankring Side 1 af 6 Samarbejde, synlighed og folkelig forankring Foreningen af Folkehøjskoler i Danmark (FFD) vil med et landsdækkende og internationalt projekt, forud for FN s klimatopmøde i København i 2009,

Læs mere

ENTREPRENØRSKAB I DE KUNSTNERISKE UDDANNELSER I NORDEN

ENTREPRENØRSKAB I DE KUNSTNERISKE UDDANNELSER I NORDEN ENTREPRENØRSKAB I DE KUNSTNERISKE UDDANNELSER I NORDEN Afsluttende rapport til KreaNord, projekt 13091 ENTRENORD Entreprenørskab i de kunstneriske uddannelser i Norden Afsluttende rapport til KreaNord,

Læs mere

KULTURAFTALE MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION ØSTJYLLAND INDHOLD...1

KULTURAFTALE MELLEM KULTURMINISTEREN OG KULTURREGION ØSTJYLLAND INDHOLD...1 INDHOLD INDHOLD...1 Kapitel 1. Kulturpolitik og kulturaftaler...2 1.1. Formål med kulturaftaler...2 Kapitel 2. Beskrivelse af kulturpolitikken i Kulturring Østjylland...2 2.1. Kulturregion Kulturring Østjylland...2

Læs mere

LAG Haderslev-Tønders udviklingsstrategi for perioden 2014 2020.

LAG Haderslev-Tønders udviklingsstrategi for perioden 2014 2020. LAG Haderslev-Tønders udviklingsstrategi for perioden 2014 2020. November 2014 1 Indledning og praktiske oplysninger: Ved lokalstyret udvikling tager lokale aktører ansvar for etableringen af et lokalt

Læs mere

Arsenalet 2.0: RELOADED

Arsenalet 2.0: RELOADED Forslag til projektperiode 2015-2018 1 Arsenalet 2.0: RELOADED RESUME... 3 MÅLSÆTNINGER FOR ARSENALET 2015-2018... 3 FORVENTEDE EFFEKTER... 4 PROJEKTBESKRIVELSENS OPBYGNING... 5 ARSENALET, UDVIKLINGSSTRATEGIEN

Læs mere

DAMUSA NYT. marts 2012

DAMUSA NYT. marts 2012 DAMUSA NYT marts 2012 En ramme-hvaffornoget?... 2 Rammebeskrivelse for musikskoler... 3 Musikhandlingsplan: 23,2 mio. kr. og fokus på samarbejde... 8 Udsatte børn får ny start gennem musikken... 10 Kulturskoler

Læs mere