Referat af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax julf@trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske Havne Klaus G. Andersen, Danske Havnevirksomheder Michael Svane, Dansk industri Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv Peter Wallbohm Olsen, Danmarks Rederiforening Jesper Sebbelin, Danmarks Skibsmæglerforening Esben Tranholm Nielsen, Landbrug & Fødevarer Erik Østergaard, Dansk Transport og Logistik Kasper Skov-Mikkelsen og Johnny Dalgaard, SikkerhedsBranchen Jenny N. Braat, Danske Maritime Keld Ludvigsen, Trafikstyrelsen Jesper Rasmussen, Trafikstyrelsen Niels Remmer, Trafikstyrelsen Lise Aaen Kobberholm, Trafikstyrelsen Winnie Vestergård, Trafikstyrelsen Kristina Mosbæk, Trafikstyrelsen Julie Flagsø, Trafikstyrelsen Afbud Steen Møller Nielsen, Søfartsstyrelsen Dagsorden 1. Velkomst herunder formålet med branchepanelet v/vicedirektør Keld Ludvigsen 2. Bordrunde 3. Godkendelse af kommissoriet 4. Opfølgning på anbefalingerne fra Trafikstyrelsens evaluering af reglerne for maritim sikring v/kontorchef Lise Aaen Kobberholm og chefkonsulent Winnie Vestergård Side 1 (5)

2 5. Overtagelse af havneområdet - status 1 år efter v/kontorchef Niels Remmer og kontorchef Lise Aaen Kobberholm 6. Evt. 7. Næste møde 1. Velkomst ved vicedirektør Keld Ludvigsen Vicedirektør Keld Ludvigsen (KELD) bød velkommen til første møde i Branchepanelet for Havne og orienterede herefter kort om Trafikstyrelsens organisation, herunder havneområdets placering (organisationsdiagram blev omdelt). Maritim sikring er placeret sammen med luftfartssecurity i Center for luftfart under vicedirektør Jesper Rasmussen og kontorchef Lise Aaen Kobberholm. Sager om udvidelse af havne, herunder vurdering af VVM-pligt, konsekvensvurdering, samt godkendelse af ordensreglementer, fortolkning af havneloven mv. ligger i Center for transportmarkeder under vicedirektør Keld Ludvigsen og kontorchef Niels Remmer. 2. Bordrunde kort præsentation af deltagerne Medlemmerne af branchepanelet præsenterede sig og redegjorde kort for deres interesser på havneområdet. 3. Godkendelse af kommissoriet for branchepanelet KELD orienterede, at branchepanelets formål bl.a. er at bidrage til en styrket dialog mellem Trafikstyrelsen og havneområdets aktører med henblik på at sikre, at der opnås en god gensidig forståelse af overordnede problemstillinger vedrørende regulering, tilsyn og godkendelser inden for markedsmæssige forhold, security, fragt- og passagerforhold inden for havneområdet. Endvidere oplyste KELD, at der med kommissoriet lægges op til, at branchepanelet udvælger årligt 2-3 emneområder, som synes relevante at drøfte i panelet. Det er Trafikstyrelsens forventning, at medlemmerne vil komme med forslag til relevante emner. Forventninger til Branchepanelet og mulige emner til behandling Danske Havne (DH) hilste Trafikstyrelsens initiativ til at nedsætte et branchepanel velkommen og kvitterede samtidig for deltagelsen i arbejdet med at evaluere reglerne for maritim sikring. DH har en forventning om, at panelet kan bruges til vidensdeling. Kommissoriet vurderes at være godt, dog ønsker DH også muligheden for at kunne vende eventuelle enkeltsager af principiel karakter i panelet. Endelig foreslog DH, at branchepanelet skulle beskæftige sig med regelforenkling/meld en sær regel. Danske Havnevirksomheder (DHV) udtrykte ligesom DH tilfredshed med initiativet til at oprette et Branchepanel for Havne. DHV forventer, at man i panelet vil kunne drøfte eventuelle uhensigtsmæssigheder i havneloven samt regelforenklingsinitiativer. Dansk industri (DI) opfordrede til at få udarbejdet en oversigt (mapping) over maritime fora, herunder hvilke emner de forskellige fora Side 2 (5)

3 beskæftiger sig med. EU lovarbejdet synes også at være relevant at drøfte i branchepanelet. Herudover foreslog DI at drøfte miljøemner, herunder lugt-, støj- og støvgener, problemstillinger i forhold til transportkæden og den grønne dagsorden, ligesom tekniske forhold på havnen såsom køretøjer på havnen kunne være mulige emner. Danske Maritime (DM) hilste ligeledes initiativet med et branchepanel velkommen. Herudover gav DM udtryk for, at der fortsat kan arbejdes med evalueringen af reglerne for maritim sikring. DMefterlyste således en sammenligning af best practice til andre lande, bl.a. med henblik på at sikre lige vilkår. DM foreslog følgende emner til drøftelse i panelet; regelforenkling, miljøhensyn, herunder lugt-, støj- og støvgener samt havnepakker. Danmarks Skibsmæglerforening (DSM) gav udtryk for, at de har øje for evalueringen af havneloven, regelforenkling og problemstillinger i relation til Single Window. Det er DSM s forhåbning, at branchepanelet vil tage få områder op til drøftelse og komme i mål med disse, fremfor at gabe over for mange emner. Dansk Transport og Logistik (DTL) udtrykte tilfredshed med kommissoriets brede tilgang og tilsvarende brede repræsentation blandt medlemmerne. Det er DTL s forventning, at branchepanelet udnytter den store og bredt funderet viden, der er til stede i panelet. Landbrug & Fødevarer (LF) udtrykte tilfredshed med et bredt kommissorium. LF foretrækker i lighed med DSM, at panelet koncentrerer sig om få emner/sager, som man kommer i mål med. Af relevante emner blev nævnt regelforenkling og miljøemner såsom lugt-, støj- og støvgener. Dansk Erhverv (DE) gav udtryk for, at de har forhåbning om, at panelet også vil have øje for turisme- og oplevelseserhvervene på havnene og ikke kun de klassiske havnerelaterede virksomheder. Herudover hilste de også regelforenklingsinitiativer velkommen. Danmarks Rederiforening (DRF) udtrykte ønske om en klar opgavefordeling branchepanelet og de øvrige maritime fora imellem. Herudover blev indre marked for maritim transport, herunder toldsystemet i EU, nærskibsfart og regelforenkling nævnt som relevante emner at drøfte i panelet. SikkerhedsBranchen (SB) udtrykte tilfredshed med kommissoriet. Herudover hilste SB udbredelsen af best practice velkommen samt regelforenkling som emne. KELD kvitterede for medlemmernes tilkendegivelser og forslag til mulige emner og opsummerede følgende: - Oversigt over maritime fora (mapping): Trafikstyrelsen vil sørge for, at der bliver udarbejdet en oversigt over de maritime fora med angivelse af, hvilke emner, der behandles i hvilke fora. Oversigten vil blive sendt til Branchepanelet. Side 3 (5)

4 - EU arbejdet: Trafikstyrelsen vil udarbejde en oversigt over, hvor Trafikstyrelsen er repræsenteret i komitéarbejdet mv. i EU. Oversigten vil blive sendt til Branchepanelet. - Regelforenkling: Trafikstyrelsen vil overveje, hvordan emnet skal behandles i Branchepanelet og give en tilbagemelding på næste møde. Trafikstyrelsen opfordrede medlemmerne til at komme med forslag til regelforenklingsinitiativer i forhold til havneloven. - Evaluering af havneloven: Transportministeren har igangsat arbejdet med at evaluere havneloven. Trafikstyrelsen vil afvente det nærmere udkom heraf i forhold til Branchepanelets eventuelle inddragelse i dette arbejde. Trafikstyrelsen vil give en tilbagemelding på næste møde. - Miljø: Trafikstyrelsen vil overveje, hvordan emnet evt. skal gribes an i Branchepanelet og give en tilbagemelding på næste møde. Kommissoriet blev godkendt. 4. Opfølgning på anbefalingerne fra Trafikstyrelsens evaluering af reglerne for maritim sikring Som opfølgning på anbefalingerne fra Trafikstyrelsens evaluering af reglerne om maritim sikring orienterede Kontorchef Lise Aaen Kobberholm (LAK) om følgende: - Trafikstyrelsen har i samarbejde med DH og SikkerhedsBranchen taget initiativ til nedsættelse af en ERFA-gruppe om Maritim sikring. Første møde forventes afholdt i juni Trafikstyrelsen har nedsat nærværende branchepanel. - Trafikstyrelsen foreslår, at der nedsættes en arbejdsgruppe under Branchepanelet, som skal se på muligheden for etablering af en uafhængig klageinstans. Trafikstyrelsen vil udarbejde udkast til et kommissorium samt en invitation, så interesserede kan melde sig til arbejdsgruppen. - En analyse af omkostninger og positive konsekvenser ved maritim sikring i havne foreslås ligeledes behandlet i en arbejdsgruppe. Også her vil Trafikstyrelsen lave et udkast til et kommissorium. Trafikstyrelsen anbefaler, at der bliver tale om to forskellige arbejdsgrupper, da der ikke nødvendigvis er interessesammenfald. - For så vidt angår anbefalingen om en tilfredsheds- /brugerundersøgelse er Trafikstyrelsen af den opfattelse, at tiden ikke er helt inde hertil, idet havneområdet fortsat er ganske nyt. Trafikstyrelsen foreslår at integrere undersøgelsen i styrelsens samlede tilfredshedsundersøgelse tidligst i Trafikstyrelsen opfordrede medlemmerne til at give en tilbagemelding på, om de ønsker at deltage i nedsatte arbejdsgrupper. LAK afsluttede med at orientere, at arbejdet med at revidere bekendtgørelser inden for maritim sikring endnu ikke er i gangsat. Det skyldes, at fokus først og fremmest har været på at behandle de igangværende sager. Side 4 (5)

5 5. Overtagelse af havneområdet status 1 år efter LAK orienterede, at det er Trafikstyrelsens umiddelbare indtryk, at det går godt, og at sagerne er i god gænge. Der var som konsekvens af ressortomlægningen et efterslæb af sager, som er blevet indhentet i løbet af andet halvår Endvidere er der i løbet af 2014 blevet ansat nye inspektører til området, hvilket betyder, at man ressourcemæssigt er på normalt niveau. Det er forventningen, at SafeSeaNet vil komme op og køre 1/ Systemet er forankret hos Forsvaret (Marinestaben), og Trafikstyrelsen (maritim sikring) har kun en meget lille andel i systemet. DRF gjorde opmærksom på, at det system Forsvaret vil tilbyde pr. 1/ er en webløsning, som vurderes at være dårligere end det system, man har i dag. DRF vil derfor foreslå Forsvaret, at man frem til ultimo 2015 kører i to systemer som en overgangsordning. Endvidere oplyste LAK, at man på næste møde i Branchepanelet vil præsentere Trafikstyrelsens risikobaserede model for tilsyn for maritim sikring samt de tanker, der ligger bag modellen. Der blev spurgt til, hvor langt Trafikstyrelsen er i forhold til at modtage sårbarhedsvurderinger og sikringsplaner elektronisk. Trafikstyrelsen vil give en status herfor på næste møde. Kontorchef Niels Remmer orienterede kort om, at det også inden for denne del af havneområdet er opfattelsen, at det går godt. Alle sager om havneudvidelser mv. er under behandling, og efterslæbet som følge af ressortomlægningen er indhentet. Trafikstyrelsen har benyttet det første år på at besøge en del havne med henblik på at få en større indsigt i det område, som styrelsen administrerer. Endvidere har styrelsen haft god erfaring med at holde møder med de forskellige havneinteressenter i forbindelse med løsning af komplicerede sager. 6. Evt. Ingen bemærkninger. 7. Næste møde KELD orienterede, at man det første år vil afholde 3 møder i Branchepanelet. Næste møde vil finde sted i maj og derefter igen i oktober/november Trafikstyrelsen vil sende mødedatoer til medlemmerne hurtigst muligt. Side 5 (5)

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl. 13.00-15.00 Deltagere Tilstede:

Læs mere

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.tbst.dk Referat Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske Havne Jakob Svane, Danske

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016

Kommissorium for Revisionsudvalget. Juni 2016 Kommissorium for Revisionsudvalget Juni 2016 Indhold 1. KONSTITUERING OG FORMÅL... 3 2. MEDLEMSKAB... 3 3. MØDESTRUKTUR- OG FREKVENS... 4 4. BEMYNDIGELSE OG RESSOURCER... 4 5. OPGAVER OG FORPLIGTELSER...

Læs mere

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn

Tilladelse til udvidelse af kaj- og moleanlæg på Skagen Havn Forsvarsministeriet v/forsvarets Bygningsog Etablissementstjeneste Att.: Projektleder, Byggedivisionens Projektteam Vest, Eva Hancock Sendt elektronisk til esh@mil.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 22. oktober 2014 Dagsorden 1. Velkomst 1b. Evaluering af HBM 24.-25. september 2014 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Strategiplan: Afrapportering 2014 + Pejlemærker 2016 2.2 Hovedbestyrelseskonference 2015 2.3 Konfliktunderstøttelse

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar 2018 Deltagere: - Jakob

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 3. februar 2014 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 29.

Læs mere

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar.

2. Evaluering af APV 2015-2016 Niels Jørgen fortalte kort om organisering af arbejdet på AU, processen og høringssvar. Møde den: 10. august 2016 kl. 12.00-14.00 2640-130 IT-Undervisningslokale LSU/LAMU fællesmøde Referat Deltagere: Afbud: Niels Jørgen Rasmussen, Anders Kragh Moestrup, Anette Svejstrup, Anita Pedersen,

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017

Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Dato 18. august 2017 Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017 Deltagere

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand frem til 1. juli 2017.

Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand frem til 1. juli 2017. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Dato 18. maj 2016 Bekendtgørelse om forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser for byggevarer

Læs mere

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen

Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg stillet efter ønske fra Per Clausen Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 513 Offentligt J.nr. BLS-401-00804 Den 28. april 2010 Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. CE stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Læs mere

Referat. Forebyggelsesrådet

Referat. Forebyggelsesrådet Referat 20. april 2016, kl. 13:00 Lilletrommen Rådhuset, Fredensborg Kommune Egevangen 3B, Kokkedal Fraværende: Lis Kofoed Jørgen Simonsen Til stede: Finn Kamper-Jørgensen Helle Lassen Henrik Nielsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige uddannelsesudvalg Kl. 14-16 tilstødende lokale læreruddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 21. januar 2013 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Kl. 13-14 i lok. D002 fælles med de øvrige

Læs mere

Hotel og Restaurant Opfølgningsplan 2014

Hotel og Restaurant Opfølgningsplan 2014 Opfølgning og evaluering på sidste års indsatser udfyldes. Derefter udvælges mindst 5 indsatser indenfor prioriteringsområderne til forbedring jvf. skolens kvalitetscirkel ud fra dataindsamlingen i 2013

Læs mere

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning

Arbejdsmiljøgruppens problemløsning Arbejdsmiljøgruppens problemløsning En systematisk fremgangsmåde for en arbejdsmiljøgruppe til løsning af arbejdsmiljøproblemer Indledning Fase 1. Problemformulering Fase 2. Konsekvenser af problemet Fase

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag den 22. marts 2012 kl. 17.00 Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Servicecenter Hvalsø D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Torsdag

Læs mere

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016

Til høringsparterne. Høringsbrev. Den 1. april 2016 Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsbrev Høring om tilladelse til test af jernbaneinfrastruktur - ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2013 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen ANMELDT KOMMUNALT TILSYN HOS LEVERANDØR AF TØJVASK : ALASKA VASK & RENS APS [ Tilsynet er udført d. 2/9-3/9 2013 af Merete Larsen Sundheds og Omsorgsafdelingen.]

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 19. maj 2016 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Preben Elstrøm, Thor Grønbæk og Steen S. Hansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 19. maj 2016 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Preben Elstrøm, Thor Grønbæk og Steen S. Hansen. Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer Preben Elstrøm Tina Mørk Thor Grønbæk John Dalsgaard Jensen (V) Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Steen S. Hansen Michael Dam Bemærkning: Afbud fra Preben Elstrøm,

Læs mere

Beretning. opfølgning på beretning om bestilling af tilstandsrapporter og bygningssagkyndiges uvildighed

Beretning. opfølgning på beretning om bestilling af tilstandsrapporter og bygningssagkyndiges uvildighed 2014/1 BR 11 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Beretning afgivet af By- og Boligudvalget den 30. april 2015 Beretning om opfølgning på beretning om bestilling

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til ændring af bekendtgørelse Høringsnotat Notat Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@trafik- og Byggestyrelsen.dk www.trafik- og Byggestyrelsen.dk Dato 27. maj 2016 Høringsnotat vedrørende høring af udkast

Læs mere

Referat fra det andet møde om stiftende generalforsamling i Viborg Landsbysammenslutning 17-11-2015. Per Møller Nielsen, 2. viceborgmester, bød

Referat fra det andet møde om stiftende generalforsamling i Viborg Landsbysammenslutning 17-11-2015. Per Møller Nielsen, 2. viceborgmester, bød Referat fra det andet møde om stiftende generalforsamling i Viborg Landsbysammenslutning 17-11-2015. Per Møller Nielsen, 2. viceborgmester, bød velkommen til rådhuset og meddelte, at kommunen gav kaffe

Læs mere

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE

DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE DIGITALE SAMMENHÆNGE FOR BØRN OG UNGE v. Kirsten Jørgensen, KL Den fælles kommunale digitaliseringsstrategi Frem mod 2020 vil kommunerne: arbejde for, at børns digitale dannelse og læring påbegyndes tidligt

Læs mere

Referat. Dagsorden. Dato for referat: 29. maj 2012. Mødedato: 22. maj 2012 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Kopi til: Aarhus Uddannelsesråd

Referat. Dagsorden. Dato for referat: 29. maj 2012. Mødedato: 22. maj 2012 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Kopi til: Aarhus Uddannelsesråd Referat Aarhus Uddannelsesråd Dato for referat: 29. maj 2012 Mødedato: 22. maj 2012 Sted: Aarhus Rådhus Deltagere: Afbud: Referent: Kopi til: Rådmand Kristian Würtz og Uddannelsesrådet Anders Østergaard,

Læs mere

Referat fra 3. Kredsrådsmøde den 24. september 2007 i Bornholms Regionskommune i Rønne

Referat fra 3. Kredsrådsmøde den 24. september 2007 i Bornholms Regionskommune i Rønne 18. oktober 2007 KREDSRÅDET Referat fra 3. Kredsrådsmøde den 24. september 2007 i Bornholms Regionskommune i Rønne Repræsentanter fra Bornholms Politi: Politidirektør Peter Møller Nielsen Chefanklager

Læs mere

Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense

Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense Dagsorden/sreferat Kredsrådet i Fyns Politikreds Tid Tirsdag den 28. april 2009 kl. 1100. Sted Rådhuset Nordfyns Kommune, Østergade 23, 5400 Bogense Afbud Knud Gether 12. Godkendelse af dagsorden. 13.

Læs mere

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus

Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Referat 16. juni 2015 Klokken 10:30 12:30 Byrådssalen Nyborg Rådhus Sekretariat: Fynssekretariatet Jacob Pedersen jacpe@odense.dk tlf. nr. 40290393 1 Dagsorden 1. Godkendelse af referat af mødet i Borgmesterforum

Læs mere

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Mentorordning Formål Med etableringen af mentorordninger har Social- og Sundhedsskolen Esbjerg til formål at flere elever med såvel dansk som anden etnisk oprindelse fuldfører

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 15.12.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogbaseret tilsyn med Jobhuset 3 Selmersbos omdannelse, 1. opfølgning 5 Status

Læs mere

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud:

Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Handicaprådet Dagsorden Møde 22. juni 2016 kl. 16:00 18.00 i Mødelokale 4 Tilstede: Afbud: Pkt 23. Birgitte Borg fra Myndighed kl. 16.05 Pkt 24. Gitte Lykke Clausen, VIA NOVA kl.16.25 Pkt. Tekst Side 23

Læs mere

Koordinerende sagsbehandlere i Jobcenter København

Koordinerende sagsbehandlere i Jobcenter København Koordinerende sagsbehandlere i Jobcenter København 14. november 2013 Side 1 Hvilke overvejelser har vi gjort os? > Hvad betyder det for jobcentrets rolle? > Er man overhovedet sagsbehandler på et jobcenter?

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15

Rigsrevisionen hvad er det? Rigsrevisionen. Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K. Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 Rigsrevisionen Landgreven 4 Postboks 9009 1022 København K Tlf. 33 92 84 00 Fax 33 11 04 15 www.rigsrevisionen.dk rr@rigsrevisionen.dk Rigsrevisionen hvad er det? rigsrevisionen Rigsrevisionen hvad er

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum 29. april 2013 Hovedpunktsreferat fra møde den 24. april 2013 i VULA-forum /lasyje-erst Deltagere: Concepy: Stig Myken, Nicolai Lamborg, Simon Skals TDC: Christian Halgreen og Allan Bartroff Telenor: Mads

Læs mere

PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE M.V.

PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE M.V. AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.06.3 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE PROTOKOLLAT OM INDGÅELSE AF LOKALE AFTALER OM MEDINDFLYDELSE OG MEDBESTEMMELSE

Læs mere

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale University College Lillebælt Forebyggelsescentret Langeland Kommune Projekt Forløbspartner i Langeland og Svendborg kommune Det mobile sundhedscenter Faaborg Midtfyn Kommune Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder

Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Finanstilsynet Forbrugerombudsmanden Den 2. september 2013 Samarbejdsaftale mellem Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden vedrørende finansielle virksomheder Som følge af ændringerne i markedsføringsloven

Læs mere

EVALUERING AF STRATEGI FOR BRUGERUNDERSØGELSER

EVALUERING AF STRATEGI FOR BRUGERUNDERSØGELSER EVALUERING AF STRATEGI FOR BRUGERUNDERSØGELSER NOVEMBER 2015 STRATEGI & UDVIKLING Indholdsfortegnelse Evalueringens formål 1 Strategien i korte træk.. 2 Evalueringens spørgsmål... 3 Samlet konklusion....

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 FLF Alm.del Bilag 310 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 1. juli 2014 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018

SUNDHEDSAFTALE 2015 2018 Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. sundheds-it og elektronisk kommunikation Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT

Dagsorden: Referat: Ledelsen angav følgende forventninger: Frit, åbent og konstruktivt forum. AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 28. august 2014 kl. 11.30 13.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Birgitte Langsted, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Anette Christiansen,

Læs mere

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag.

- Opgave vedr. efter- og videreuddannelse (jf. oplæg ved Margrethe Børsting til det fælles uddannelsesudvalgsmøde). Se bilag. Mødedato 16.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Birthe Spangsmose Annette Viberg Tina Kusk Tina Schack Boldt Lotte Møller Larsen Thomas

Læs mere

Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Godkendelse af referat Referat af ordinært møde d. 14. september Der blev spurgt til hvornår UM beslutter hvem der skal sidde i UPR ud fra Globalt Fokus

Læs mere

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder

Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Den 12. november 2014 J.nr. 2014103514 Ref.: kj Handlingsplan for bedre behandling af fortrolige oplysninger om personer og virksomheder Sundhedsstyrelsens opfølgning på Rigsrevisionens beretning af 5.

Læs mere

Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune

Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune Næstved Kommune Borger og Udvikling www.naestved.dk Anmeldt ledelsestilsyn på Alkoholrådgivningen i Næstved Kommune Mødedato 2. december 2014 Tid 13.00 14.30 Sted Sundhedscentret Mødedeltagere Anne Planck,

Læs mere

Evalueringsplan for HHX

Evalueringsplan for HHX Evalueringsplan for HHX Evalueringsplanen beskriver, hvordan Handelsgymnasiet Ribe gennemfører både den løbende evaluering af den enkelte elev og en evaluering af planlægningen og gennemførslen af undervisningen

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus byråd Den 18. marts 2005 via Magistraten Tlf. Nr.: 8940-2805 Jour. Nr.: AAK/2004/00333-30

Læs mere

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 udarbejdet af Søren Kveiborg 25. januar 2016 Indledning Nærværende rapport samler resultaterne fra undersøgelser

Læs mere

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10

UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER. udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 UDBUDS- GUIDEN VEJLEDNING TIL OFFENTLIGE INDKØBERE VED INDKØB AF KOMMUNIKATIONSYDELSER udbud2.indd 1 16-12-2008 15:16:10 INDLEDNING OG BAGGRUND FOR VEJLEDNINGEN Som offentlig indkøber er det en svær og

Læs mere

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Integrationsrådet. Mødedato: Onsdag den 01-04-2009. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet, 01-04-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport

Kvalitetsrapporter. Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter. Almindelige bemærkninger til lovforslag der vedrører den nye kvalitetsrapport Kvalitetsrapporter Folkeskolelovens bestemmelser om kvalitetsrapporter 40 a. Kommunalbestyrelsen udarbejder en kvalitetsrapport hvert andet år. Kvalitetsrapporten skal beskrive skolevæsenets og de enkelte

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark. Kursus i NBE. Velkommen

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark. Kursus i NBE. Velkommen Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark Kursus i NBE Velkommen Kursus i NBE Den 17. marts 2016 Velkommen Program for NBE kursus den 17. marts 2016 8.30 Velkomst og introduktion til dagen +

Læs mere

Opfølgning på uddannelsesbenchmark.dk 2015/16 Team-niveau

Opfølgning på uddannelsesbenchmark.dk 2015/16 Team-niveau Klasse: hh11 Teammedlemmer: Sabine, Karina, Michael, Søren, Bente Udfyldt d.: 18.12015 Arbejdsro Lærernes tilbagemeldinger og lærerne kommer til tiden Eleverne forklarer hvad de gør for at skabe arbejdsro,

Læs mere

Rapport vedrørende projektnr. 127843

Rapport vedrørende projektnr. 127843 Rapport vedrørende projektnr. 127843 Næstved den 4. juli 2012 Titel: Faciliterings- og analyseprojekt i forbindelse med udvikling af grundlæggende elementer i HF-uddannelsen for at skabe bedre samspil

Læs mere

REFERAT Møde i Direktørforum (sundhedsaftale) Fredag d. 24. oktober 2014

REFERAT Møde i Direktørforum (sundhedsaftale) Fredag d. 24. oktober 2014 REFERAT Møde i Direktørforum (sundhedsaftale) Fredag d. 24. oktober 2014 Side 1 af 5 Deltagere: Sygeplejefaglig direktør Vibeke Krøll, Aarhus Universitetshospital Centerchef Eva Sejersdal Knudsen, Aarhus

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE

KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Dato: 22. oktober 2008 Kontor: Sekretariatet J.nr.: 2003-0120-74 Sagsbeh.: tas KONCERNPERSONALEPOLITIK MINISTERIET FOR SUNDHED OG FOREBYGGELSE 1. KONCERNPERSONALEPOLITIKKENS

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14.

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED SPORVEJSFUNKTIONÆRERNES BOLIGFORENING REPRÆSENTERET VED ADVOKATFIRMAET VALDAL DEN 14. 1 Deltagere Sporvejsfunktionærernes Boligforening v/ Advokatfirmaet Valdal Kresten Valdal (Advokatfirmaet Valdal) Susanne Kirk (Advokatfirmaet Valdal) Københavns Kommune Elsebeth Korsholm (Teknik og Miljøforvaltningen)

Læs mere

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup

Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI OG HANDICAPUDVALG Onsdag den 30. marts 2011 Kl. 16.00 til 19.00 på Psykiatrisk Center Ballerup, Ballerup Boulevard 2, 2750 Ballerup Møde nr. 4 Medlemmer:

Læs mere

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer

Næstformand, prof., cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen Seniorforsker, civilingeniør Kirsten Engelund Thomsen Ingeniør m.ida Bjarne Spiegelhauer (Energibesparelser i bygninger) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA (XXX)

Læs mere

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer

2014-34. Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer 2014-34 Overholdelse af forvaltningsretlige krav ved indførelse af nye offentlige IT-systemer Ombudsmanden rejste på eget initiativ en sag over for Finansministeriet om sikringen af, at nye offentlige

Læs mere

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune ArbejdsmarkedsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: Mandag, den 8. maj 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, mødelokale 201 Starttidspunkt for møde 14.00 Sluttidspunkt for møde 16.00 Fraværende: Afbud fra Bent Aabling Paulsen. 08.

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 312 Offentligt Folketinget Transport- og Bygningsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00

Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 Referat af ordinær generalforsamling Samlingssalen på Holtbjergskolen tirsdag den 24. februar 2015 kl. 19:00 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent og 3 stemmetæller. 3. Formandens beretning.

Læs mere

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75%

Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Så er der serveret! Læs om de spændende temadage i årets økologikampagne: økoløft 75% Meld dig til en af årets 6 temadage - og bliv inspireret omkring eget køkkenbord! I anledning af kampagneåret for 75%

Læs mere

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB

FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB September 2007 FLERE FØRTIDSPENSIONISTER I JOB Undersøgelse og anbefalinger vedr. den lokale indsats Pixiversion af rapport Præsentation af undersøgelsen Målsætningen for regeringens handicapstrategi er,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. torsdag, den 16. juni 2016 kl. 16.30 til 18.30

Referat af bestyrelsesmøde. torsdag, den 16. juni 2016 kl. 16.30 til 18.30 Røde Kors Odense Referat af bestyrelsesmøde torsdag, den 16. juni 2016 kl. 16.30 til 18.30 1) Tilstede: Gerda Madsen, Bente Danholt, Claus Fuglsang Nielsen, Tommy Petersen, Dorte Schmidt samt Ole Eskegaard

Læs mere

Høring: Evaluering og afrapportering projekt "det sammenhængende sundhedsvæsen".

Høring: Evaluering og afrapportering projekt det sammenhængende sundhedsvæsen. Punkt 3. Høring: Evaluering og afrapportering projekt "det sammenhængende sundhedsvæsen". 2014-28512 Forvaltningerne indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget og Sundheds- og Kulturudvalget godkender At

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud

Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud Kommissorium for mastergruppe for styrkede pædagogiske læreplaner i dagtilbud 1. Baggrund De første år i et barns liv har stor indflydelse for barnets videre livsforløb. I Danmark går stort set alle børn

Læs mere

Sygefraværspolitik i Statens Administration

Sygefraværspolitik i Statens Administration Side 1 af 6 Sygefraværspolitik i Statens Administration 27. april 2011 Indhold Formål... 1 Hvornår og hvordan melder du dig syg?... 2 Hvornår og hvordan melder du dig rask?... 2 Kontakt til den sygemeldte

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014

Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 Talentstrategi i Holbæk Kommune - kort udgave, 7. november 2014 KULTUR & FRITID Hvorfor talentstrategi? Formålet med talentstrategien er at skabe de optimale vilkår for den enkelte, så talentet stimuleres

Læs mere

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse

Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Valg af medlemmer til Jyske Banks repræsentantskab og bestyrelse Begrundelse for og kommentarer til vedtægtsændringer foreslået af bestyrelsen November 2015 1 Baggrund På den ekstraordinære generalforsamling

Læs mere

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier

NOTAT. GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier GLADSAXE KOMMUNE Projekt Kommunale plejefamilier Kommissorium for netværkssupervision af kommunale plejefamilier i forbindelse med udviklingsprojekt i perioden 2011-2013 NOTAT Dato: november 2012 Navn:

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Referat Region Midtjylland Regionssekretariet Viborg, den 31. maj 2013 /BRIMAD Refer til mødet i Udvalg vedrørende energi og miljø 23. maj 2013 kl. 12:00 hos Energinet.dk, Tonne Kjærsvej 65, 7000 Fredericia Afbud:

Læs mere

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer

De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU. En introduktion for nye medlemmer De lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne AMU En introduktion for nye medlemmer 2 Praktisk vejledning til nye medlemmer af de lokale uddannelsesudvalg for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Tilkendegivelse af 16. marts 2016 i faglig voldgiftssag FV 2016.0013: Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod

Tilkendegivelse af 16. marts 2016 i faglig voldgiftssag FV 2016.0013: Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Tilkendegivelse af 16. marts 2016 i faglig voldgiftssag FV 2016.0013: Fagligt Fælles Forbund (forhandlingssekretær Svend-Aage Poulsen) mod Dansk Byggeri for Ommen & Møller A/S, cvr.nr. 34053847 (juridisk

Læs mere

REFERAT KANTINEUDVALGET

REFERAT KANTINEUDVALGET REFERAT DATO: 1. JULI 2009 STED: MØDELOKALE 2, PARKVEJ 37, NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 12:30 MEDLEMMER: JETTE LUND, KAREN SCHJELDE, KARIN GULDHAMMER, LENE HOLMGAARD, MARIA LUND NIELSEN, MARTIN LØF CHRISTENSEN,

Læs mere

Få nye frø til landbrugsdebatten og vær med til at give erhvervet et bedre image. Bliv ambassadør for Nordic Farming

Få nye frø til landbrugsdebatten og vær med til at give erhvervet et bedre image. Bliv ambassadør for Nordic Farming Få nye frø til landbrugsdebatten og vær med til at give erhvervet et bedre image Bliv ambassadør for Nordic Farming Landbrugsdebatten har brug for fakta om landbruget Det overordnede formål med Nordic

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016

VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 VIRKSOMHEDSPLAN ÅR 2016 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Ældrerådets medlemmer. 2. Arbejdsgrupper under Ældrerådet. 3. Ældrerådets opgaver/funktioner jfr. lovgivning/vejledning. 4. Ældrerådets visioner. 5.

Læs mere

FTF: Karin V. Hansen, Flemming Ernst, Vinnie Eliasen AC: Ingen OAO/LO: Birgit Christensen, Marianne Dyrby, Alice Jacobsen AMF: Ingen

FTF: Karin V. Hansen, Flemming Ernst, Vinnie Eliasen AC: Ingen OAO/LO: Birgit Christensen, Marianne Dyrby, Alice Jacobsen AMF: Ingen Vedrørende: HovedMED Dato: 23. januar 2015, kl. 9-11 Sted: Sollentuna 2 og 3 Referat RÅDHUSET Deltagere: Dagsorden Ledelsesrepræsentanter: Helle Adelborg (deltog ikke i pkt. 4), Nich Bendtsen (deltog i

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet

Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K 04-06-2016. Sagsbehandlingstider i patientklagesystemet Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587

Politik for Miljø og Energi 2016 2020. Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi 2016 2020 Dato 25.02.2016 Dokument nr. 480-2016-68609 Sags nr. 480-2014-139587 Politik for Miljø og Energi Forord Nordfyns Kommune har gennem mange år prioriteret indsatsen

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Birgit Nielsen Trine Feldstedt Jørgen Rønnebech

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Birgit Nielsen Trine Feldstedt Jørgen Rønnebech Halsnæs Ny Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 14. marts 2013 kl. 17.00 i festlokalet Vognmandsgade 16, 3300 Frederiksværk Dagsorden: 1 Godkendelse af referat... 2 2 Halsnæs

Læs mere

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17

Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1. Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Orienteringsbrev til bolig Dato: 25.05.2016 Sagsnr.: 2016-027072 Dok. nr.:2016-027072-1 Mandag-fredag 8-15 Torsdag 8-17 Aalborg Varme A/S Hjulmagervej 20 Postboks 463 9100 Aalborg Tlf. 9931 4800 Fax 9931

Læs mere