Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax heto@tbst.dk Referat Dato 18. august 2017 Mødetitel: Møde i Branchepanel for Havne 29. maj 2017 Deltagere - Jakob Svane, Danske Havnevirksomheder (jasv@di.dk) - Jesper Sebbelin, Danmarks Skibsmæglerforening (js@shipbrokers.dk) - Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv (jhs@danskerhverv.dk) - John Roy Vesterholm, Dansk Erhverv (jrv@dtl.eu) - Johnny Dalgaard, Sikkerhedsbranchen (jd@securityconsulting.dk) - Kasper Ullum, Danske Havne (ku@danskehavne.dk) - Michael Prehn, Danske Maritime (mip@danskemaritime.dk) - Peter Olsen, Danmarks Rederiforening (po@shipowners.dk) - Andreas Plum Forrest, TRM Departementet (apf@trm.dk) - Keld Ludvigsen, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (keld@tbst.dk) - Lise Aaen Kobberholm, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (lak@tbst.dk) - Toke Klitgaard Lassen, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (tokl@tbst.dk) - Christina Bergendorff, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (chbe@tbst.dk) - Henrik Tornblad, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (heto@tbst.dk) Afbud - Bjørn B. Christiansen, Danske Havne (bbc@danskehavne.dk) - Erik Østergaard, Dansk Transport og Logistik (eoe@dtl.dk) - Esben Tranholm Nielsen, Landbrug og Fødevarer (etn@lf.dk) - Gitte Jensen, Det Grønlandske Selvstyre (gije@nanoq.gl) - Jenny N. Braat, Danske Maritime (jnb@danskemaritime.dk) - Klaus G. Andersen, Fredericia Shipping (kga@fredericiashipping.dk) - Michael Svane, DI Transport (misv@di.dk) - Ove Holm, Dansk Transport og Logistik, (oho@dtl.eu) - Sophie Ødgaard Nielsen (sodn@dma.dk). Erstattes af Stine Grabow Grander (sgg@dma.dk), Søfartsstyrelsen Side 1 (7)

2 Dagsorden 1. Velkomst v/ vicedirektør Keld Ludvigsen 2. Bordrunde v/ alle mødedeltagere 3. Nyt om maritim sikring 4. Evaluering af havneloven 5. Status og afrunding af meld en sær regel, jf. vedlagte oversigt samt Notat fra Erhvervs- og vækstministeriet af 5/12/ Bedre samspil mellem transportformer, herunder mere effektiv adgang til havne mv. Punktet behandles som en del af Vejtransportrådets anbefalinger i rapporten En Ny Vej Frem. 7. Havplanlægning 8. Eventuelt, herunder fastlæggelse af nyt møde. Ad 1: Velkomst v/ vicedirektør Keld Ludvigsen Keld Ludvigsen bød velkommen til mødet i branchepanelet og orienterede om, at der har været personaleudskiftninger i Styrelsen her på det sidste, da både Janni Torp Kjærgaard og Suzan Pødenphant har søgt andre udfordringer. Begge stillinger forventes genbesat efter sommeren. Derudover nævntes, at en ny bekendtgørelse for VVM anmeldelser på havneområdet er trådt i kraft d. 16/5/2017. Da bekendtgørelsen regulerer den eksisterende havnelov, er der ikke tale om større ændringer. Ad 2: Bordrunde v/ alle mødedeltagere Jacob Svane orienterede om, at den nye planlov forventes vedtaget før sommerferien. Loven forventes at sikre, at havnearealer i større udstrækning end hidtil kan bevares som erhvervsområder. Derudover er der nedsat et ekspertudvalg, som skal komme med forslag til en revision af havneloven. Michael Svane fra DI Transport deltager i dette arbejde. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har for nylig truffet afgørelse i en klagesag om Odense Havn, hvor grænsen mellem en havnevirksomheds aktiviteter og havnens egne aktiviteter ikke var tydeligt adskilt. Endelig nævntes, at der også på havneområdet mærkes en begyndende tendens til mangel på arbejdskraft. Generelt går det godt på havneområdet og for havnevirksomhederne. Endelig blev en nyligt udgivet pjece omtalt, om håndteringen af arbejdsmiljø i forbindelse med (hav-) vindmøller. Pjecen er udgivet af arbejdsgiversiden. Såfremt der er interesse for lignende arbejdsmiljøanalyser på andre områder, er man velkommen til at kontakte DI, hvor man også kan få eksemplarer af omtalte pjece. Side 2 (7)

3 Michael Prehn orienterede om, at branchen indenfor skibsleverandørmarkedet fortsat er præget af en vis overkapacitet. Samtidig pegede han på de potentielle problemer, der kan komme når boligbyggeri, som fx i København, breder sig og nærmer sig eksisterende maritime industrier. Dette er fx tilfældet ved Teglholmen og Holmen, hvor eksisterende industrier dels begrænses i deres udvidelsesmuligheder og dels skal tage flere og flere hensyn ved fx støjende adfærd og transporter til og fra virksomhederne. Jesper Sebbelin orienterede om, at der forventes etableret en ny og selvstændig toldstyrelse pr. 1/1/2018. I forbindelse med det nationale Safety Single Window har der været gennemført en stikprøveanalyse, hvor 38 havne havde deltaget. I 32 af disse tilfælde havde havnene ikke bedt om data for de anløbne skibe, da de selv havde trukket disse data. I 6 tilfælde var der til gengæld tale om at havnen beder om data, som allerede findes, hvorfor der er tale dobbeltregistrering. Det er usikkert hvad der sker i de øvrige havne, som ikke deltog i stikprøveundersøgelsen. I forbindelse med indførelsen af den nye persondatalove om registrering af personfølsomme data, som træder i kraft d. 25/5/2018, er der brug for at kunne håndtere data ved besætningsskifte. Jesper Sebbelin oplyser, at den tværministerielle arbejdsgruppe for arbejdet med det Nationale Single Window er opmærksomme på denne problemstilling. På erhvervsskoleområdet er der fortsat problemer med at få udbredt kendskabet til de 1-2 årige uddannelser. Endelig blev det nævnt, at arbejdet med evalueringen af havneloven følges med interesse. Peter Olsen orienterede om at foreningen skifter navn til Danske Rederier. Til spørgsmålet om hvorvidt det år godt eller ej, kunne det konstateres at på områderne deep sea shipping of offshore går det mindre godt. Til gengæld går det rigtig godt på short sea området, hvor rederier som DFDS, Stena og Finnlines oplever fremgang. Som eksempel på dette nævntes, at DFDS forventer at få leveret et ny færge til næste år. Samlet er der tale om en ubalance i skibsfarten, hvor den europæiske vækst er ved at komme i gang, hvilket skaber efterspørgslen efter short sea shipping. Kasper Ullum orienterede om at Danske Havne har stor opmærksomhed rettet mod den kommende vedtagelse af planloven. John Roy Vesterholm orienterede om, at der opleves en stigende mangel på chauffører. Derudover er der fokus på at sikre den fortsatte adgang til havnene. Kommissionen forventer at offentliggøre en Transportpakke indenfor de nærmeste dage, hvilket forventes ledsaget af 5 reviderede direktiver, eller initiativer på transportområdet. Samtidig er der fokus på kombidirektivet, ligesom der også anvendes en del ressourcer på implementeringen af persondataloven. Side 3 (7)

4 Jesper Højte Stenbæk fortalte om den stigende vækst i turistindustrien, som generelt går godt. Med den reviderede planlov lukkes der op for nye turismemuligheder, også udenfor havnenes område, hvilket vil mindske presset her. De har fortsat fokus på produktivitet, regelforenkling og på håndteringen af den begyndende mangel på arbejdskraft. Johnny Dalgaard. I sikkerhedsbranchen er der stigende fokus på datasikkerhed, herunder særligt cybercrime. I forhold til kommentarerne om indførelsen af persondataloven, er det vurderingen, at dette kan håndteres rimelig gnidningsfrit. Opsummerende blev det konstateret, at der generelt er tale om vækst indenfor havne- og transportområdet, med begyndende flaskehalse på arbejdsmarkedet om end væksten er forskellig fra delmarked til delmarked. Samtidig noteredes interessen for revisionen af havneloven samt fokusset på en række andre lovinitiativer, såvel hjemlige som på EU plan. Ad 3: Nyt om maritim sikring Lise Aaen Kobberholm fortalte, at det er styrelsens oplevelse, at den maritime sikring af havne og havnefaciliteter bliver bedre år for år, og at sikringskulturen samtidig forbedres. Der er dog fortsat plads til forbedringer, især hvad angår dokumentation af de øvelser, som havnene skal udføre. Dette er noget, TBST arbejder på at forbedre. Det sker i gennem dialog med branchen, herunder i styrelsens nyhedsbrev om maritim sikring. Der er et stigende foksu på sikkerheden angående passager- og krydstogtstrafik. TBST betragter færge- og krydstogtsfaciliteter som særligt sårbare. Dette afspejler sig i styrelsens risikobaserede tilsynsplanlægning, hvor der netop er lagt ekstra fokus på faciliteter, som håndterer passagerer. EU-Kommissionen har ligeledes et generelt fokus på passagertrafik. Bekendtgørelserne om maritim sikring trådte i kraft pr. 1/1/2017. Styrelsen har præsenteret bekendtgørelserne for branchen ved en række informationsmøder rundt om i Danmark Der var et godt fremmøde til disse møder, og styrelsen oplevede en god dialog. Derudover er der nye vejledninger om maritim sikring på vej. De forventes at blive udgivet i efteråret 2017.Som det ligeledes blev fremlagt ved sidste branchepanelsmøde, besluttede Arbejdsgruppen om mulig etablering af klageadgang over Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens afgørelser efter reglerne om maritim sikring, at der ikke er grundlag for oprettelsen af et klagenævn. I stedet anbefalede arbejdsgruppen, at der udføres en tilfredshedsundersøgelse af TBST s håndtering af området med maritim sikring. TBST har fremsendt resultatet Side 4 (7)

5 af tilfredshedsundersøgelsen til branchen. Arbejdet i denne arbejdsgruppe er derfor færdigt. Arbejdsgruppen til fremme af gennemførelsen af en europæisk analyse af omkostninger og positive konsekvenser ved de fælleseuropæiske regler for maritim sikring har arbejdet for, at EU-kommissionen gennemfører en europæisk analyse af, om de EU-regler som retter sig mod havnefaciliteterne er som de skal være. Dette er ikke sket siden vedtagelsen for mere end 10 år siden. Som led i dette arbejde har brancheorganisationerne præsenteret deres overvejelser om formålet med analysen, og på den baggrund har arbejdsgruppen drøftet den nærmere afgrænsning af et studie. TBST har derpå anmodet Kommissionen om at sætte forslaget til studiet på dagsordenen i MAR- SEC-komiteen, og det forventes, at komiteen drøfter forslaget på næstkommende møde i september. Toke Klitgaard Lassen orienterede om, at Kommissionen fremover vil benytte test i forbindelse med sine inspektioner i medlemsstaterne. TBST vil i det kommende nyhedsbrev om maritim sikring informere de sikringsansvarlige herom. Endelig blev det nævnt, at der i forbindelse med cybersikkerhed hidtil har været mest fokus på luftfartssiden. Men det er i lige så høj grad vigtigt at fokusere på den menneskelige side som på forholdene i havnene. Ad 4: Evaluering af havneloven Andreas Plum Forrest orienterede om det igangsatte arbejde med en revision af havneloven, herunder nedsættelsen af et ekspertudvalg og dettes kommissorium. I den forbindelse blev en række slides af mere generel karakter vist. De danske erhvervshavne er karakteriseret ved generelt at være relativt små, der er til gengæld mange af disse. Ca. 75 % af godsomsætningen finder sted i omkring 15 erhvervshavne. Danmark indtager en særposition hvad angår mængden af landet fisk. Havnens nuværende organisationsformer blev kort gennemgået, ligesom anbefalingerne fra det det blå vækstteam blev præsenteret, som et af mange input til det forestående arbejde. Derudover skal eventuelle konsekvenser af den vedtaget havneforordning og implementeringen heraf indarbejdes i den kommende revisionen af havneloven. Ekspertudvalget forventes at færdiggøre sit arbejde i 3. kvartal af Side 5 (7)

6 Efter præsentationen fulgte en generelt debat, blandt andet om skibsstørrelser, hvor det blev bemærket, at såvel krydstogtsskibe som containerskibe til stadighed bliver større og større. Til gengæld vurderes det, at coastere til short sea shipping forbliver nogenlunde ens i størrelse. Men deres godsandel er måske for nedadgående, i det deep sea skibe overtager dele af dette. Hertil blev det dog bemærket, at de helt små fragtskibe også har et stigende antal anløb. Det blev foreslået, at arbejdet med såvel havneforordningen som med revisionen af havneloven tages op i Branchepanelet igen til efteråret, når arbejdet hermed er lidt mere fremskredent og afklaret. Vurderingen af havneforordningen og dens implikationer for danske havne vil der særligt skulle arbejdes yderligere med inden da. Ad 5: Status og afrunding af meld en sær regel Det blev konstateret, at spørgsmålene vedrørende planloven med den forestående vedtagelse heraf kan betragtes som værende lukket. Hvad angår støjvejledningen blev det omtalt, jf. punkt 4 i den udsendte oversigt, at Miljøstyrelsen, MST, har lovet at udarbejde en uddybende vejledning til den eksisterende vejledning på området. I den forbindelse blev det nævnt, at man overvejer at adoptere en hollandsk model på vejtransportområdet. Hvad angår støjområdet forventes dette at blive taget op i det såkaldte virksomhedsforum, såfremt der ikke findes en tilfredsstillende løsning på anden vis. Støjaspektet kan således godt betragtes som værende lukket i regi af Branchepanelet. Hvad angår punkt 22 i Meld-en-sær regel oversigten, vedrørende regler om tinglysning af bygninger på lejet grund på havnearealer, afventes der fortsat svar på dette spørgsmål fra Justitsministeriets side. Endelig blev der gjort opmærksom på, at forholdene omkring brandslukningsudstyr med videre fortsat bør vurderes nærmere, da disse endnu ikke er fuldt ud afklaret. Styrelsen vil således i samarbejde med andre myndigheder arbejde videre med dette område, og forventer at kunne tage dette op på et kommende møde i Branchepanelet. Ad 6: Bedre samspil mellem transportformer, herunder mere effektiv adgang til havne mv. Punktet behandles som en del af Vejtransportrådets anbefalinger i rapporten En Ny Vej Frem. Området er på DTLs opfordring blevet diskuteret med Sund & Bælt, som i forvejen står for Brobizz løsningen. Vurderingen er dog samlet set, at der i dag er investeret betydeligt i havnene på dette område, hvorfor det er svært at gå over til en ny samlet løsning. Det forventes Side 6 (7)

7 dog, at Danske Havne fortsat vil se på området, og vurdere behov for mulighed for at finde mere ensartede løsninger. Dette analysearbejde vil organisationen foretage i samarbejde med andre erhvervsorganisationer, som fx DTL. Ad 7: Havplanlægning Christina Bergendorff og Henrik Tornblad præsenterede det forestående arbejde med at udarbejde en havplanstrategi. Deres præsentation vedlægges referatet. Arbejdet med udarbejdelsen af en havplanstrategi foregå i regi af Søfartsstyrelsen, SFS, som var forhindret i at deltage på mødet. Under SFS er nedsat en taskforce, hvor en lang række styrelser og ministerier deltager, herunder såvel Transport-, Bygnings- og Boligministeriet som Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen. Som en del af forberedelsen af havplanstrategien vil SFS inddrage en lang række interessenter, som kan bidrage til at sikre, at strategien medtager så mange nuværende som fremtidige forhold på havet som muligt. En række af deltagerne i Branchepanelet kan således forvente at blive inviteret direkte til at deltage i en række workshops, mv, hvor også Styrelsens to repræsentanter i taskforcen forventes inviteret. Generelt bød deltagerne overvejelserne om udarbejdelsen af en havplanstrategi velkomment, idet det blev noteret med tilfredshed at arbejdet foregår i regi af Søfartsstyrelsen. Ad 8: Eventuelt, herunder fastlæggelse af nyt møde. Der var ikke yderligere kommentarer eller bemærkninger. Det aftaltes, at Styrelsen indkalder til et nyt møde i Branchepanelet i til oktober / november For referatet Henrik Tornblad Side 7 (7)

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl. 13.00-15.00 Deltagere Tilstede:

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 4178 0101 Fax 7262 6790 heto@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 22. januar 2018 Deltagere: - Jakob

Læs mere

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.tbst.dk Referat Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske Havne Jakob Svane, Danske

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanel for Havne den 24. februar 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske

Læs mere

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget

Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Transportens dag 2011 Havnenes rolle i transportsystemet Orla Grøn Pedersen, formand for Havnelovudvalget Disposition: Havnenes rolle i transportsystemet Havnenes udvikling siden år 2000 Havneloven i dag

Læs mere

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Program 1. Orientering om SafeSeaNet 2. Trafik- og Byggestyrelsens risikobaserede tilsynsstrategi 3. Erfaringer fra

Læs mere

Danske Havne. Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S

Danske Havne. Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S Danske Havne Netværksmøde om maritim sikring Torsdag den 24. september 2015 hos Associated Danish Ports A/S Program - formiddag Kl. 10.00 Kl. 10.15 Kl. 11.15 Kl. 12.00 Velkommen og praktisk information

Læs mere

Sammenfattende kan Datatilsynet konkludere

Sammenfattende kan Datatilsynet konkludere Odense Kommune Flakhaven 2 5000 Odense C Att.: John Bonnerup Sendt med Digital Post 11. november 2016 Vedrørende tilsyn med behandling af personoplysninger Datatilsynet Borgergade 28, 5. 1300 København

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 23 SEP 2004

Referat fra bestyrelsesmøde den 23 SEP 2004 Side 1 Viborg den 25 SEP 2004 Til Jesper Myrtue, Teglmarken 113, Jakob Hoffmann, Teglmarken 203 Martin Neubert, Teglmarken 16, Erik Krogh, Enghaverne 38, Jan Stampe, Teglmarken 53, Ole Rishøj, Enghaverne

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-03-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00 Tilstede:

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Deltagere - Patrick

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015 Deltagere - Susanne

Læs mere

Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig

Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig Dato

Læs mere

Afgørelse om lovligheden af Vejle Havns bugsering af mudderpram fra Holland til Danmark

Afgørelse om lovligheden af Vejle Havns bugsering af mudderpram fra Holland til Danmark Vejle Havn Att. Knud Vang Nielsen Sydkajen 16 7100 Vejle Sendt elektronisk til: knud@vejleport.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016 Deltagere 1. Benny

Læs mere

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord

Tilladelse til etablering af midlertidig erhvervshavn/kaj anlæg i Roskilde Fjord SWECO Sendes elektronisk til christinalund.lojtnant@sweco.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.: TS6020103-00162 Dato:09-06-2017 Sagsbehandler:

Læs mere

Referat. til Økonomiudvalget

Referat. til Økonomiudvalget Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Mandag den 3. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:30-11:00 Mødested: Deltagere: Borgmesterens mødelokale Johnny Søtrup, Henrik Vallø, Henning Ravn, Jakob Lose, Anders Kronborg,

Læs mere

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af træbrygge og flydeponton i forbindelse med projektet BLOX i Københavns Havn Real Dania By & Byg A/S Att. Ariel Wallner Jamers Plads 2 1551 København V Sendt elektronisk til: awallner@oma.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat EK-A 1/07 J.nr. 41012.15.001/07 13.06.2007 LDJ Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv 24. april 2007 i Helsingfors, Finland Kort referat 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Den finske formand bød

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780357 Fax 7262 6790 lavo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Deltagere Lars Andersen, SAS Kristian

Læs mere

Referat fra 3. møde i initiativgruppen for Netværk for Miljø og Transport (DK) 6. marts 2012

Referat fra 3. møde i initiativgruppen for Netværk for Miljø og Transport (DK) 6. marts 2012 27. marts 2012 /Lad Referat fra 3. møde i initiativgruppen for Netværk for Miljø og Transport (DK) 6. marts 2012 Deltagere: Søren Boas, Post Danmark Thomas Hvilsted Olsen, Novozymes Thomas Suse, DSV Ove

Læs mere

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn.

Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal i Ydre Nordhavn. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +4541780482 Fax 7262 6790 chbe@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Scoping udtalelse - Ansøgning om udvidelse af Københavns Havn, Container- og ny krydstogtterminal

Læs mere

Titel Nr. Udgave dato. Udarb. af Godkendt af Gyldighed Erstatter nr. Udgave dato

Titel Nr. Udgave dato. Udarb. af Godkendt af Gyldighed Erstatter nr. Udgave dato Kvalitetsstyringshåndbog for Natur og Miljøområdet Titel Nr. Udgave dato Skabelon til analyserapport til T-3 ledelsens evaluering af kvalitetsstyringssystemet og forebyggende handlinger til sikring af

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05

RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05 RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05 Notat (nr. 2) til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Post Danmark MailHouse s økonomi (beretning nr. 7/00) 1. I mit notat af 28.

Læs mere

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn

Tilladelse til projektændring i uddybning af nyt færgeleje i Thyborøn Havn Lemvig Kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Sendt elektronisk til lene.bast@lemvig.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til projektændring

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg

Tilladelse til igangsættelse af etape 4 i udvidelsen af Vordingborg Vordingborg Havn Vesthavnen 5 4760 Vordingborg Sendt elektronisk til: LBNE@orbicon.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Tilladelse til igangsættelse

Læs mere

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns

Tilladelse til forlængelse af bådebro ved Nokken i Københavns Bryggens Bådelaug Att. Michael Bernhard Sendt elektronisk til: michaelbernhard@me.com Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Tilladelse til forlængelse

Læs mere

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden:

Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden: Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Dagsorden og referat fra bestyrelsesmøde nr. 03/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: Tirsdag 19. juni 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret

Læs mere

Afgørelse om at støbning af en beton-bundplade i Aalborg Havn langs kaj nr ikke er VVM-pligtig

Afgørelse om at støbning af en beton-bundplade i Aalborg Havn langs kaj nr ikke er VVM-pligtig Aalborg Kommune Boulevarden 13 9000 Aalborg Sendt pr. mail til henrik.jess@aalborg.dk, info@aalborghavn.dk og ssn@aalborghavn.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790

Læs mere

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af kajakpolo-anlæg ved matrikel nr. 64, Amagerbros Kvarter, Københavns Havn Bryggens Kajakpolo Att. Martin Møller Dannevirkegade 26 1763 København V E-mail: martin@bryggens-kajakpolo.dk Sendt elektronisk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790

Læs mere

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets Socialudvalget SOU alm. del - Bilag 168 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 9. januar 2009 Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om passagerers rettigheder

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Studentersamfundet - For alle studerende

Studentersamfundet - For alle studerende Uddannelsespolitisk Forum Aalborg, d. 16. december 2010 Møde i Uddannelsespolitisk Forum Den 13. december 2010 kl. 17.00 Lokale 407, Studenterhuset Revideret dagsorden 1.Formelt (B) [10 min] 2. SU (O)

Læs mere

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding

REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding REFERAT 26. oktober 2010 J. nr. 1114/1051-0002 ref. lkg/hec Energiindvinding Side 1/4 Møde i Offshoresikkerhedsrådet, fredag den 24. september 2010 i Energistyrelsen Til stede: Anna Cecilie Skovgaard,

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 09.01.2019 kl. 10.00 14.00 Sted: Lersøcentret, Vipperød 4300 Holbæk Der serveres en let frokost Fraværende:

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 1. november 2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 22. oktober 2018, kl. 17:00 19:00 Ishøj Rådhus Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Mødelokale D2 Torsdag 09.08.2012 kl. 16:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Status over igangværende LBR-indsatgsområder, -projekter og - aktiviteter

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark. Samrådsspørgsmål Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 155 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål C om udenlandske bussers kørsel i Danmark

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker.

i Frederiksværk på et areal svarende til ca m2 med ca m3 opfyldningsmateriale. Projektområdet er uden for havnens dækkende værker. De Nova Metal ApS Havnevej 25 3300 Frederiksværk Sendt til jimmy@denova.dk og Stine.Jensen@atkinsglobal.com Tilladelse til inddæmning og opfyldning i inderhavnen i Frederiksværk Edvard Thomsens Vej 14

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn

Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Realdania By & Byg A/S Københavns Kommune Sendt elektronisk til LT@bryghusprojektet.dk og ptp@moe.dk Tilladelse til etablering af cykel- og gangbro ved Vester Voldgade, Københavns Havn Edvard Thomsens

Læs mere

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Deltagere Peter Høgsberg,

Læs mere

Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & idræt 27. august 2013

Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & idræt 27. august 2013 Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & idræt 27. august 2013 Deltagere: Svend Mandel Jacob Bork Klitgaard Jørn Olsen Jesper Vestergaard Annette Friis Nielsen Sussie Olsen Winnie Wolf Andersen Afbud: Morten Grejsler

Læs mere

Referat. Uddannelsesråd Rebild

Referat. Uddannelsesråd Rebild Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Referat Mødelokale K8, Kælderen, Østre Allé 6, Støvring Møde slut: 17.20 Fraværende: Henrik Christensen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 8 Godkendelse af

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd BEK nr 977 af 01/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., j.nr. 13/02365 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik

Desuden deltog fra administrationen: Per Nielsen Bente Slaikjær Nielsen Dorte Radik Bovia Bestyrelsesmøde - referat Mødetid: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 14.00 Mødested: Engstien 2A, Kolding Mødedeltagere: Karl-Jørn Petersen KJP Anni Damgaard AD Eva Kristensen EK Mogens Hinrichsen

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0370 Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0370 Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0370 Bilag 3 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 26. oktober 2005 Med henblik på mødet

Læs mere

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn

Tilladelse til tilslutning til sydmolen i Køge Havn Køge Kommune Att.. Jens Christian Kaas Nordhavnsvej 40 4600 Køge Sendt elektronisk til:jens.christian.kaas@koege.dk og kontakt@koegekyst.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag 29. april 2014, kl. 12.00-17.30. 17. juni 2014 Til stede

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) Oktober 2016 Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven har i perioden 11. 26. oktober

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om effektiv kontrol

Rigsrevisionens notat om beretning om effektiv kontrol Rigsrevisionens notat om beretning om effektiv kontrol September 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 15/2016 om effektiv kontrol

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Tirsdag d. 29.8 2017 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Jørgen Krøigaard, Gitta Catalina, Søren Kronvang, Lise Jacobsen, Lene Bro, Jesper

Læs mere

Referat af møde i anerkendelsesudvalget

Referat af møde i anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i anerkendelsesudvalget Torsdag 20. marts 2014, kl. 12.00-15.00 29. april 2014 Til stede

Læs mere

Handlingsplan UU Overfladeindustri 2010-2011

Handlingsplan UU Overfladeindustri 2010-2011 CSH Side 1 23-04-2010 Handlingsplan UU Overfladeindustri 2010-2011 Aktiviteter Tilfredshed med faglærerkompetencer Andre internationale muligheder Oplæg om nano på Minimesse 8.april 2010 Virksomhedspraktik

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg FIOLSTRÆDE 44, 1. TH 1171 KØBENHAVN K TLF. +45 33 36 98 00 WWW.DKUNI.DK Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg 9. MAJ 2018 J.NR. TKS SIDE 1/6 Formål for Uddannelsespolitisk udvalg 1: Udvalget

Læs mere

Handleplan på baggrund af tilfredshedsundersøgelse 2015

Handleplan på baggrund af tilfredshedsundersøgelse 2015 Handleplan på baggrund af tilfredshedsundersøgelse 2015 Baggrund Der har i januar og februar 2015 været foretaget en tilfredshedsundersøgelse hos de borgere, der modtager ydelser fra Psykiatri og Handicap.

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1240 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1240 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1240 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 22. oktober 2014 Kontor: Forvaltningsretskontoret

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen

Afbud: Iver Enevoldsen Bjarne Sandager Thomas Bisgaard Thomsen Lars H. Olsen Dagsorden for Videnudvalget Mødedato 5. februar 2014 Mødetid Kl. 16.00-18.00 Mødested Ved Fjorden 6, 6950 (Rådhuset) Mødelokale 1 Fraværende Bemærkninger R E F E R A T Deltagere: Bent Brodersen Tine Korsholm

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn

Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 27. februar 2015 Rådhus Allé Frederikshavn Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 27. februar 2015 Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Michael Christensen Mariagerfjord

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø. Juni 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø. Juni 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø Juni 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 9/2014 om tilsyn med det psykiske

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 29.11.2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 3. november, kl. 10:00 14:00 Kulturhuset, Vejleåparken Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø

Rigsrevisionens notat om beretning om tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø Rigsrevisionens notat om beretning om tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø Januar 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om tilsyn med det psykiske arbejdsmiljø (beretning nr. 9/2014)

Læs mere

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste Fra DGOP til G-GOP Processen for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner Dette notat beskriver processerne for at gennemføre implementeringen af ny version kommunikationsstandard for

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Forslag. Lov om ændring af lov om mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 2015/1 LSF 39 (Gældende) Udskriftsdato: 8. april 2019 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen Fremsat den 29. oktober 2015 af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01 Kort fortalt Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Layout_20130819.indd 1 19-08-2013 12:53:01 Danmark i omstilling Hvordan kan byer og landdistrikter udvikles, så vi udnytter vores arealer bedst muligt

Læs mere

Tilladelse til etablering af jordankre under havnebassinet ved Redmolen i Københavns Nordhavn

Tilladelse til etablering af jordankre under havnebassinet ved Redmolen i Københavns Nordhavn EKJ Rådgivende Ingeniører Blegdamsvej 48 2100 København Ø Sendes elektronisk til: tig@ekj.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:6020103-00155

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden BESLUTNINGER Samarbejdsudvalget vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden SAMARBEJDSUDVALGET vedrørende tandlæger i Region Hovedstaden * Der afholdes formøde for politikere kl. 16.00-17.00 i mødelokale

Læs mere

Socialdemokratiet i Fredensborg

Socialdemokratiet i Fredensborg Den 15. januar kl. 20.00 22.00, Medborgerhuset Egedal Deltagere:, Lasse, Peter, Lisemose, Jan, Jacob, Annett, Christian, Dorte B., Hans Erik, Kirsten, og Merete (referent) Desuden deltog Vivian Johnsen

Læs mere

Dagsorden til LUU-møde for plastmageruddannelsen. tirsdag d. 30. august 2011

Dagsorden til LUU-møde for plastmageruddannelsen. tirsdag d. 30. august 2011 Dagsorden til LUU-møde for plastmageruddannelsen. tirsdag d. 30. august 2011 Punkt 1: Godkendelse af referat fra sidste møde og den udsendte dagsorden Punkt 2: Orientering fra: Skolen Underviser afskediget

Læs mere

Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010

Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010 Referat Dato: 02-02-2010 /FO Referat fra møde i Kultur- og Fritidsnetværket i Kulturarkaden i Vordingborg den 29. januar 2010 Mødedeltagere: Flemming Olsen, Jørgen Sprogøe Petersen, Joan Kamstrup, Kai

Læs mere

UG september 2014

UG september 2014 30. september 2014 jbn Resume fra møde i UG 7 Afholdt den 16. september 2014 kl. 10.00 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, 4. sal, lilla mødelokale Ved mødet deltog: Birgitte Winge Jonas Pedersen

Læs mere

Beboere: Ulla Carlsen (hus E), Dorrit Nilsson (hus D) og Lars Jørgensen (hus E) Lone Lilør Kristensen (hus D) og Klaus Herskind (hus B)

Beboere: Ulla Carlsen (hus E), Dorrit Nilsson (hus D) og Lars Jørgensen (hus E) Lone Lilør Kristensen (hus D) og Klaus Herskind (hus B) Referat Bruger-Pårørenderåds møde 16.03.11 Deltagere: Beboere: Ulla Carlsen (hus E), Dorrit Nilsson (hus D) og Lars Jørgensen (hus E) Pårørende: Hanne Fog (hus A), Susanne Hvilsom (hus E), Lone Lilør Kristensen

Læs mere

Bekendtgørelse om havneforordningen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Bekendtgørelse om havneforordningen. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Høringsnotat Bekendtgørelse om havneforordningen 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Forretningsorden for bestyrelsen i (AFDELINGENS NAVN) Indledning Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet i bestyrelsen som

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Rådhuset, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Deltagere

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget

Forretningsorden for Landdistriktsudvalget Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Den 26. maj 2014 Forretningsorden for Landdistriktsudvalget 1 Formål Landdistriktsudvalget er nedsat af NaturErhvervstyrelsen med henblik

Læs mere

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Næste møde i fagligt udvalg er den 18. september. Bemærk temamøde fra kl. 10-14. Deltagere: Peder Ring,

Læs mere