Den fynske efterskole. for musik, dans. Viby Efterskole

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den fynske efterskole. for musik, dans. Viby Efterskole"

Transkript

1 Den fynske efterskole for musik, dans & teater

2 Udfordr livet! Fra HAIR Høje A Indiskutable Result Opdateret tv-stud Værdierne er en grundtvigsk skole, som for os betyder en vægtning af den histo riske, kristne og nationale dimension, udmøntet i stor respekt for traditionen. Vi bygger på det musiske element, engagement og personlig ansvarlighed, som en vigtig kilde til at føle selvværd. Klare og trygge rammer er grundlag for vort samvær. Kvalitet og ambition er væsentlige ord for vort faglige virke. Væsentlige værdier er for os fællesskab og livsglæde.

3 mbitioner, ater e-version 2005 Musik, dans, teater og en solid boglig undervisning Demokrati pligten til at lytte til andres mening På kan du beskæftige dig på højt plan med dine yndlingsinte resser og samtidig dygtiggøre dig bogligt. er en grundtvigsk efterskole. Vi arbejder ud fra vores værdigrundlag du skal udfordre livet! Her tilbyder vi en grund - uddannelse, der tager udgangspunkt i både det boglige, det musisk-kreative samt det sociale og almentdannende. På den måde bliver du et helt menneske, klædt på til at møde fremtiden med selvtillid, en god basisviden og gå-på-mod.

4 Det grundlæggende i musikundervisningen på er sammenspilsundervisningen, hvor eleverne er opdelt efter niveau og instrument og således udgør et godt band. Gennem øvning og optræden bliver både begyndere, let øvede og øvede rutinerede i det at optræde. Både i eget hus og f.eks. på den musik - festival, vi hvert forår holder sammen med vores nabo Vester dal Efterskole. Hvis man vil bag om musikken, kan man også vælge Ekstra Musik, hvor teori og hørelære bliver gennemgået og vil man endnu mere, kan man vælge Overbygning, hvor improvisation, musikhistorie, rotation på rytmegruppens instrumenter m.m. indgår. Vælger man Overbygning, er man klædt godt på til gymnasiets musik på højniveau og MGK (musikskolernes konservatorieforberedende uddannelse). Begyndere kan dog som udgangspunkt ikke vælge Over bygning men forhør! Sammenspil, Ekstra Musik og Overbygning tager først og fremmest udgangspunkt i den rytmiske musik i mange af dens forskellige afskygninger: rock, pop, soul, funk, jazz, gospel, reggae osv. Der er 2 konservatorieuddannede lærere tilknyttet undervisningen. Musiklokalerne Ved siden af vores multisal finder man musik - lokalet, veludstyret med alt hvad et musikerhjerte kan begære. Igen ved siden af ligger vores studio, hvor der i løbet af året laves optagelser, som kan gemmes som minde på cd. I kælderen ligger vores andet mu sik lokale, der er kombineret med et hyggerum, og derfor er som et rigtig hyggeligt øvelo - kale. Kor på Solosang finder sted i rigt mål på sammenspilsholdene, men kan også forekomme i forbindelse med vores kor. Storekor er obligatorisk, og det giver en god ramme omkring skolens forskellige optrædender, fordi alle er med. Lillekor er for dem, der har lyst til mere, og måske også kan lidt med stemmen. Hvor det i Storekor ofte er trestemmigt, arbejdes der i Lillekor ofte med 4-5 stemmer samt solist. Begge kor kommer omkring rock, pop, swing, gospel og mere traditionel korsang. Musik Forfølg din konservatoriedrøm!

5 Dans Danse under vis ningen er niveau-opdelt: begyndere, let-øvede og øvede dansere. Alle kommer igennem forskellige genrer inden for dans. Det kan være, jazz, show-dance/musicaldans, funk/hiphop, moderne osv. Det vigtige er, at alle dansere begyndere som øvede får prøvet mange forskellige genrer inden for dansens verden. Derudover arbejder vi med udtryk, både kroppens og ansigtets udtryk/ udstråling en meget vigtig del af danserens virkemiddel på scenen, når man skal underholde/ betage. Vi arbejder med kropsforståelse, jazz-teknik samt styrke- og smidighedstræning. En omhyggelig og målrettet opbygning af kroppen er vigtig, for at man kan holde til at danse og undgå forkerte arbejdsmetoder. Vi arbejder hen imod forskellige mål, hvor vi skal optræde i sceneshow, enten under eget tag eller for andre efterskoler. Instruktøren/koreo - grafen er faguddannet.

6 Drama På to- eller firetimers hold stifter eleverne bekendtskab med nogle grundlæggende teknikker inden for sansning og modtagelighed. Dette er forudsætningen for over - hovedet at kunne åbne sig over for holdkammeraterne i næste fase af undervisningen, som omfatter improvisations- og samspilsteknik sideløbende med en bevidstgørelse af kroppen og stemmen som instrument. Tredje fase omfatter deciderede skuespiller - øvelser med tekstarbejde i form af nul-tekster, undertekster, dialoger og monologer. Samtidig fokuseres der på skuespille- rens personlige erfaringer samt teknikker til at projicere tanker, følelser, begreber og ideer ind i den valgte rolle. I denne fase berøres endvidere discipliner som rekvisithåndtering, gestikkens fortællende funktion samt rummets og kroppens samspil. I fjerde fase, som er den årlige musical, får eleverne lov til at prøve kræfter med det store teaterapparat i en professionel iscenesættelse. Det er en pædagogisk pointe, at ansvaret for den mindre rolle er fuldt så stort som det for den større, og at ingen rolle (læs: skuespiller) derfor kan undværes. Den færdige forestilling spilles for et betalende publikum: Den opfølges løbende af instruktøren, som giver noter i hele spilleperioden, og til slut evaluerer forlø-

7 bet med hver enkelt dramaelev. Ud over praktikken i dramatimerne vil der i et vist mål blive undervist i teoretisk teaterforståelse. Det kan f.eks. være teatrets optik, scenografiens formsprog eller dramaturgisk analyse. Det siger sig selv, at på ingen måde tilbyder en komplet skuespilleruddannelse, men derimod en kvalificeret øjenåbner for, hvad faget indebærer og navnlig ikke indebærer. Der er knyttet en professionel skuespiller og instruktør til undervisningen. Bogligt Højskole - sangbogen starter dagen og binder (fagene) sammen Det er vigtigt at udvikle hele sin personlighed. Derfor er Viby Efter - skoles andet hovedområde det boglige. Vi giver dig en solid og højt kvalificeret undervisning med henblik både på individuel dygtiggørelse og på et godt resultat ved Folke - sko lens Afgangsprøve (9. klasse) eller FS10-prøven (10. klasse). Alle boglige fag tilbudt i folkeskolen er også repræsenteret på Viby Efter skole. Vi har computere med internet tilknyttet alle klasselokaler, ligesom storskærms-projektor og dvd-afspiller. Det er muligt for eleverne at benytte bærbare pc ere i undervisningen, hvor der også er trådløst netværk tilgængelig. Derudover er der skolens edb-lokale, hvor 16 computere inklusive et par multimediemaskiner står til rådighed. Hver elev får sit eget log-on til skolens netværk. Men! Det er hårdt arbejde at være elev på Viby Efter - skole. Du vil være i aktivitet fra morgen til aften. Der bliver stillet krav til din indsats, både hvad angår det bog lige, det musisk-kreative og din adfærd på skolen. Uanset hvad du beskæftiger dig med, vil vi i fællesskab stræbe imod at opnå den højeste kvalitet. Samtidig er Viby Efter - skoles mange musiskkreative discipliner din nøgle til at arbejde med din personlighed. Du får simpelthen flere strenge at spille på i mere end én forstand!

8 Musical Ifem-seks uger i den mørke tid bliver bøgerne (næsten) lagt helt til side, og alle beskæftiger sig med årets store projekt, musical en. Her prøver vi kræfter med noget af det bedste, musical-verdenen kan tilbyde, og vi går meget langt for at få det rigtige udstyr og de rigtige kunstneriske rammer for vores optræden. De seneste år har Viby Efterskole opført West Side Story, Rent, Grease, Cabaret, At lan tis, Fame og Hair. Viby-musical en er efterhånden en institution i det fynske kulturliv. Hver forestilling spilles otte til ti gange og overværes af sammenlagt flere end 2000 tilskuere. Alle 95 elever deltager på scenen som enten skuespiller, danser, i orkester eller ved lyd- eller lyspulten. Derudover kan eleverne deltage i sminkning, kostumeforberedelse, scene- og kulissebygning, pr mm. Hele lærergruppen er involveret i specialområder og bruger al disponibel tid til at forberede forestillingen. Vi ønsker at lave en

9 Fra Hair 2005 og King 2006 professionel opsætning, så du vil få brug for at give alt, du har i dig til det fælles bedste! Oplevelsen af at være et uundværligt og vigtigt tandhjul i det store musical-maskineri er en oplevelse for livet og noget, der modner dig En god del tidligere Viby-elever har efterhånden brugt skolen som et springbræt til en kunstnerisk karriere som danser, musiker eller skuespiller. Andre har prøvet drømmen af og erkendt egne begrænsninger eller fundet andre interesser, men alle har lært at være et godt publikum, og hvad det betyder!

10 Fysiske rammerlydteknik under musical Indgang til foyer med masser af Galshiøt har eksisteret siden 1990, oprettet i et tidligere kostskoleafsnit til naboskolen. I 1999 indviede Kultur - huset, som bag hovedindgangen rummer en 400 m 2 multisal (til dans, teater, koncerter og badminton/basket), dramasal (hvor også korene holder til), musiklokale med tilknyttet lydstudie, sminkerum/øverum, kontorer og foyer. Til dette blev i 2002 føjet en ekstra foyer og fire nye klasselokaler. Her forefindes computere med netforbindelse og storskærmsprojektor/dvd i alle rum. Der er oprettet et hotspot, som eleverne kan benytte med bærbar pc (i bestemte tidsrum). Også når det gælder boforholdene, kan Viby Efterskole tilbyde dig tidssvarende, attraktive rammer. har plads til 95 elever, der bor på 2-, 3- og 4-sengs værelser. Værel serne er store og lyse, og næsten alle værelser har eget bad og toilet. I forbindelse med skolens to værelsesfløje ligger den oprindelige hoved-

11 Debat om elevholdets egne nøgleord i et værdigrundlag bygning indeholdende spisesal, storkøkken, lærerværelse og to hyggelige opholdsstuer. Kælderetagen under servicebygningen rummer bl.a. hyggerum/musiklokale, edb-lokale, formningslokale, vaske- og tørrerum samt sauna. I tilknytning til den tredje værelsesfløj finder man bl.a. morgensangs/ fortælletimelokalet samt fitness-rummet. Regler For at sikre en høj kvalitet i skolens dagligdag er det nødvendigt med visse regler, der skal overholdes. Hvis du vælger Viby Efterskole, forventer vi, at du møder med en positiv indstilling til vores måde at drive skole på. Du vil så til gengæld blive mødt med den samme positive indstilling fra skolens lærere og øvrige personale. Vi forventer også, at du vil være en god og hensynsfuld kammerat. Som elev på Viby Efter - skole bliver du også en del af lokalsamfundet i Nørre Aaby. Det er derfor vigtigt, at du udviser en positiv holdning over for byens borgere og handlende og i øvrigt bidrager til, at lokalbefolkningen får det bedste forhold til dig og skolen. Vi forventer, at du overalt optræder hensynsfuldt og med godt humør samt deltager i fællesopgaver som rengøring og køkkenarbejde på lige fod med andre elever. Det er derfor nødvendigt, at du efterkommer alle anvisninger og henstillinger, der måtte komme fra lærere og skolens øvrige personale. Og frem for alt forventer vi, at du vil gøre dit bedste for at udnytte dit talent, hvad enten det gælder det boglige eller det musisk-kreative, for på den måde at bidrage til kvaliteten i alle skolens aktiviteter.

12 Livet Der er stor forskel på en efterskole og den skoleform, du har været vant til. Den største forskel er naturligvis den, at du bor på en efterskole og er sammen med dine kammerater døgnet rundt. Men det er ikke det eneste. har flere undervisningstimer, end du er vant til. Det er, fordi du skal have mindst det samme udbytte af den daglige undervisning på Viby Efter skole, som du havde på din gamle skole fordi du vælger efterskole ud fra specielle interesser. På Viby Efter - skole modtager du undervisning i de discipliner, du måske tidligere har brugt hele din fritid på: musik, dans og teater. Du vil garanteret også opdage, at din fritid på efterskolen bliver travl og optaget af spændende aktiviteter som idræt, boldspil eller fritidsbands. Du får ikke tid til at kede dig! På er eleverne delt op i kontaktgrupper à 7-9 elever med en kontaktlærer tilknyttet. I dette lille fo rum skal man trygt kunne udstille sin uvidenhed uden at høre for det siden hen. Man har også mulighed for at diskutere livet på efterskolen med kammerater og lærere i en mere uformel atmosfære. I løbet af året vil eleverne i små grupper komme på besøg hos en lærer, hvor de i fællesskab vil lave mad, drikke te og hygge. Som noget specielt for tager vi hvert år på en kultur-tur til en europæisk (kultur)by, hvor vi f.eks. besøger kunstudstillinger, historiske steder, går til koncert, opera- eller danseforestillinger. I løbet af året har vi forældrearrangementer af vidt forskellig karakter. I efteråret inviteres på konsultation hos lærerne en samtale, hvor både lærer, elev og forældre er til stede. Til adventsmødet i december fremviser eleverne, hvad de har lært i dans, musik og kor. Det er en milepæl, idet vi umiddelbart derefter tager hul på prøverne til musicalen, og først senere vender tilbage til holdene. I forbindelse med musicalen bliver der afholdt en forældredag med generel information samt en forestilling kun for forældre og små søskende. På møder du unge på din egen alder og med de samme interesser som dig. Du vil gennem dit efterskoleophold finde et kammeratskab, der rækker langt ud over selve opholdet.

13 Grundtvig bygger på Grundtvigs tanker, og ønsker at fremstå som formidler af det bedste i den efterhånden mangeårige og hæderkronede danske efterskoletradition. Vi stiller krav til vore elever, men forpligter ingen over evne. Vi ønsker at fremstå som et levende, musisk skolemiljø med faste rammer, således at den enkelte indenfor rammerne kan udvikle sig i et trygt og positivt miljø, hvor hverdagen er præget af elevernes lyst og trang til at deltage i et udviklende samarbejde omkring skabelsen af det hele menneske. Igennem et passende mål af orden og disciplin søger vi at forberede de unge på de krav, der stilles til dem i den tilværelse, der møder dem, når de forlader Viby Efter - skole. Det er naturligvis vigtigt, at denne proces foregår i en atmosfære af tillid og gensidig respekt. Derfor har vi jævnligt et fællesmøde, hvor alle har mulighed for at komme med forslag til, hvordan vores fælles hverdag kan gøres bedre på skolen. De grundlæggende elementer i skolens regelsæt og skolens grundholdninger kan der dog naturligvis ikke ændres på. er baseret på pædagogiske principper, der har deres udspring i Grundtvigs livssyn. Det er derfor skolens holdning, at der gerne må finde en opdragelse sted, der ligger i forlængelse af hjemmets holdning og miljø. Gode, faste rammer giver de unge mulighed for at koncentrere sig om den personlige udvikling og skolearbejdet. Grundtvig står bag det hele i opdateret form

14 Fakta Beliggenhed ligger i Nørre Aaby på (Nord) - Vestfyn. Skolen ligger kun to minutters gang fra stationen, og der afgår tog mod Jylland og Sjælland i timedrift. Hvor du end bor i Danmark, får du således ingen problemer med at komme hurtigt hjem på weekend. Der sker dog så meget på en efterskole også i weekenden, så du sikkert ofte vil vælge at blive på skolen. Boglig undervisning Den boglige undervisning prioriteres højt, og vi har niveau-deling, hvor det er muligt, f.eks. i matematik, med henblik på at skabe så godt et udbytte for den enkelte som muligt. Der arbejdes målrettet med henblik på aflæggelsen af Folkeskolens prøver, som vi tilbyder i alle boglige fag. Den solide boglige undervisning støttes af en times daglig lektielæsning/stilletime. Fagfordeling s obligatoriske fag er, ud over de fag, som kendes fra folkeskolen, morgensang, fortælletime, fællesmøde, sangtime og kor. Ud over vore store valgfag drama, dans, musik, hørelære/musikteori og lillekor, tilbydes et til to idrætsfag, f.eks. boldspil. Hertil kommer periodefag, som kan være lydteknik, begynderguitar, form og figur, digital videoredigering m.m. Det ugentlige timetal udgør minimum 30 lektioner. Økonomi Der betales skolepenge. Beløbet dækker skoleopholdet incl. dagligt materialeforbrug, udlands/ kulturtur, teaterbesøg m.v. Alle danske statsborgere er sikret et støttebeløb fra staten, som reguleres i forhold til jeres indkomst. Kontakt skolen for yderligere detaljer angående jeres konkrete muligheder. Der er også mulighed for at beregne netop jeres egenbetaling på hvor I kan finde Viby Efterskole og her beregne prisen. Optagelse Hvis du ønsker at blive optaget som elev på Viby Efterskole, skal du og dine forældre udfylde og indsende indmeldelsesblanketten, hvorved du reserverer en elevplads. Herefter vil du blive kontaktet af skolen med henblik på at aftale et besøg på skolen og en samtale med dig og din far/ mor. Hvis du efter dette besøg fastholder din indmeldelse, skal du i forbindelse med vores orienteringsmøde 11 måneder før skolestart betale et indmeldelsesgebyr (se evt. vedlagte). Dette beløb gør din indmeldelse bindende og tilbagebetales ikke ved eventuel udmeldelse eller afbrydelse af skoleopholdet. Dagligdagen Alle er stået op og er klar til værelses - eftersyn (vagtlærerne kommer rundt) Morgenmad Morgensang Undervisning Formiddags forfriskning Undervisning Middag (varm mad) Undervisning Eftermiddags forfriskning Aftensmad (koldt tag-selv-bord) Stilletime Åbent hus* Aftenforfriskning/ aftensang (åbent hus* slut) Eleverne på egen gang. Rengøringshold går i gang Rengøringen er færdig og godkendt. Alle ligger i deres senge, og vagtlærerne går rundt og siger godnat på værelserne Alt lys slukkes, og natteroen sænker sig. På hverdage varetages nattevagten af forstanderparret, i weekenderne af den enkelte vagtlærer. * I dagtimerne må eleverne færdes på alle gange. Kun efter stilletime og frem til aftenforfriskning må drenge og piger besøge hinanden på værelserne i det tidsrum, der kaldes åbent hus.

15 Weekender og ferier Skolen er åben for eleverne alle weekender, men mange vælger at rejse hjem nogle weekender i løbet af året. Cirka 4 weekender skal du være på skolen i forbindelse med fællesarrangementer, der kræver alles tilstedeværelse. Disse weekender efter følges (eller foregribes) som regel af forlængede weekender, hvor enten mandag eller fredag tillægges weekenden. Skolen er lukket i alle ferier. Ferieplan tilsendes, inden skoleåret starter i august, og kan også ses på Praktiske pligter Eleverne har pligt til at deltage i oprydningen og rengøringen af såvel egne værelser som på fællesområder. Desuden vil den enkelte elev deltage i køkkenarbejdet i sammenlagt ca. en uge i løbet af skoleåret. Eleverne har pligt til at erstatte skader på skolens bygninger og inventar, som de selv har forårsaget. Erstatning sker efter håndværkerregning. Ufravigelige regler Samværsformerne på er præget af et højt aktivitetsniveau og engageret medleven i dagligdagens mange gøremål. På den baggrund anser skolen det for nødvendigt, at piger og drenge ikke færdes på hinandens værelser ud over de aftalte åbent hus -perioder. Alkohol og euforiserende stoffer er strengt forbudt på skolens område og under transport til og fra skolens område. er en røgfri skole. Det gælder også, når eleverne opholder sig uden for skolens område, f.eks. i Nørre Aaby. Overtrædelse af oven - stående vil medføre afbrydelse af skoleopholdet. Der er generel mødepligt til al undervisning, alle måltider og alle fælles aktiviteter på skolen. Eleverne har pligt til at respektere andres ejendele. Skolen stiller krav om, at eleverne bruger elevbanken, hvis de ligger inde med beløb over 50 kr. Elevbanken har åbent hver dag. Fra Rent 2004

16 Vibyvej 5580 Nørre Aaby Telefon Telefax

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter.

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter. Afslutningstur Formål: Formålet med afslutningsturen er at give elever og lærere en god afsluttende oplevelse sammen. På afslutningsturen er der mulighed for at have mere tid til hinanden, end der er i

Læs mere

Brøderup Efterskole. sætter spor. Karlshøj 40 4733 Tappernøje. Tlf.: 55 56 41 33 www.brøderupefterskole.dk kontoret@befs.dk www.facebook.

Brøderup Efterskole. sætter spor. Karlshøj 40 4733 Tappernøje. Tlf.: 55 56 41 33 www.brøderupefterskole.dk kontoret@befs.dk www.facebook. Brøderup Efterskole Karlshøj 40 4733 Tappernøje Tlf.: 55 56 41 33 www.brøderupefterskole.dk kontoret@befs.dk www.facebook.com/broederup Brøderup Efterskole sætter spor Brøderup Efterskole er grundlagt

Læs mere

VVE Indholds- og aktivitetsplan

VVE Indholds- og aktivitetsplan VVE Indholds- og aktivitetsplan Generelt VVE er normeret til 80 års elever. Eleverne søges fordelt på lige mange drenge og piger. Skolen søger at målrette sig primært velfungerende grønlandske elever,

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Få en lærerig oplevelse for livet

Få en lærerig oplevelse for livet Få en lærerig oplevelse for livet UNDERVISNINgen Eleverne siger om linjefagene... Er godt pga. de mange valgmuligheder. Er godt, fordi man selv har valgt det. Er meget seriøse og man lærer meget. Fedt

Læs mere

Indholdsplan. Bernstorffsminde Efterskole 13/14. Anderledes dage og uger

Indholdsplan. Bernstorffsminde Efterskole 13/14. Anderledes dage og uger Indholdsplan Bernstorffsminde Efterskole 13/14 Anderledes dage og uger Indhold ANDERLEDES DAGE OG UGER... 3 Introdage... 3 DOSO... 3 Efterårs- og vintermøde... 4 Gallafest... 4 Musicaluge... 5 Skitur...

Læs mere

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN Ballevej 57 7182 Bredsten Kontor tlf. 75 88 12 05 Lærerværelse tlf. 20 91 85 99 Ledelse, Dorthe og Jan Fredsted 20 45 25 05 info@balle-efterskole.dk www.balle-efterskole.dk

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen?

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen? 85 svar Accepterer svar Tilhørsforhold (85 svar) 69,4% Er du nuværende elev på Gylling Efterskole? Er du tidligere elev på Gylling Efterskole? Er du forældre til en nuværende eller tidligere elev på Gylling

Læs mere

Velkommen. til skoleåret 2012-13

Velkommen. til skoleåret 2012-13 Velkommen til skoleåret 2012-13 PRAKTISKE OPLYSNINGER Skolens adresse Halvorsmindevej 107-109, 9800 Hjørring (www.halvorsminde.dk.) Skolens kontor Kontortid: 9.00 14.30 Tlf.: 98 92 12 22 Fax: 98 91 10

Læs mere

VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE

VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE Indhold: - Efterskolens værdigrundlag - Efterskolens formål - Efterskolens historie - Ansøgning om optagelse - Anmodning om skoleudtalelse - Oplysningsseddel ang. medbragt

Læs mere

Evaluering af skoleåret 2014-15. SE som skole. Status Hvor står vi?

Evaluering af skoleåret 2014-15. SE som skole. Status Hvor står vi? Evaluering af skoleåret 2014-15 SE som skole Erhvervsklasse: Vi har en erhvervsklasse med 5 elever med særlige behov. Som noget nyt har fire ud af fem elever været til FP9 i dansk og matematik. De har

Læs mere

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte

Brejninggaard Efterskole 2011-2012. Orienteringshæfte Brejninggaard Efterskole 2011-2012 Orienteringshæfte I sidder nu med orienteringshæftet fra Brejninggaard Efterskole, hvor I kan få svar på mange af de spørgsmål, som I måtte have før skolestart. A Affaldssortering

Læs mere

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside:

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside: 2017 2018 Telefonnumre mv. Skolens hovednummer 59 31 53 45 Skolens telefon besvares så vidt muligt på hverdage mellem kl. 09.00 og Kl. 15.00. Hvis vi ikke tager telefonen, kan der indtales en besked på

Læs mere

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden Velkommen på Øse Efterskole Regler og husorden Øse-Reglement Velkommen til dit værelse Dette er dit/jeres hjem de næste 10 måneder. Derfor er det naturligvis vigtigt at I får det indrettet så hyggeligt

Læs mere

Selvevaluering 06/07

Selvevaluering 06/07 Selvevaluering 06/07 Vi har i dette skoleår valgt at foretage en evaluering på sætningen fra vores værdigrundlag:.. med en demokratisk grundholdning. Vi ønsker at undersøge, hvorvidt vi i vores hverdag

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for normaltbegavede unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

Indholdsplan Musik og teater

Indholdsplan Musik og teater Linjens formål: at eleven uanset forudsætninger og evner oplever musik og teater som et vedkommende og skabende fællesskab. at eleverne erkender værdien af samarbejde. at eleven bidrager til egen og andres

Læs mere

Indholdsplan Den Rytmiske Efterskole. 2014/2015 Henrik Vejsig

Indholdsplan Den Rytmiske Efterskole. 2014/2015 Henrik Vejsig Indholdsplan Den Rytmiske Efterskole 2014/2015 Henrik Vejsig Indhold Fag og timetal Fællesskabet Studievejledning Skema Boglige fag Dansk Matematik Engelsk Tysk Fransk Fysik/kemi Naturfag(9.kl.) Medborgerskab(9.kl.)

Læs mere

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE

TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE TILMELDING TIL SKYUM IDRÆTSEFTERSKOLE Navn: vil gerne optages som elev på Skyum. Når du bliver optaget som elev på Skyum Idrætsefterskole får du samtidig en opkrævning på 500,-. Beløbet er et rent indskrivningsgebyr,

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud.

14. jan. 2015. U-centeret. Fagbrochure for skoleåret 2015/2016. Retninger - Opbygning Fagpakker. Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. 14. jan. 2015 U-centeret Fagbrochure for skoleåret 2015/2016 Retninger - Opbygning Fagpakker Nyborg kommunes 10. klasse tilbud. side 1 2 veje igennem 10. klasse Faglighed - afklaring - oplevelser U-centeret

Læs mere

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk Marie Louise Exner www.vedsted-friskole.dk er en grundtvig-koldsk grundskole med børn fra børnehaveklasse til 10. klasse. Skolen vil give børnene et fælles skoleliv, der udover fagligheden udvikler deres

Læs mere

EMMERSKE EFTERSKOLE.

EMMERSKE EFTERSKOLE. EMMERSKE EFTERSKOLE. Emmerske Efterskole er en skole for unge, der har svært ved at læse og stave. Skolen ligger 3 km øst for Tønder. Der er gode tog og busforbindelser. E MAIL: ee@emmerskeefterskole.dk

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl.

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Velkommen til efterskolen på Refsnæs Et unikt tilbud til dig som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole.

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole. Om skoletyper A Folkeskolen, friskole eller privatskole? Anna skal gå i en almindelig folkeskole. Vi vil gerne have, hun går sammen med børn fra mange forskellige miljøer. Skolen bliver lukket efter sommerferien,

Læs mere

VELKOMMEN til skoleåret 2014-2015

VELKOMMEN til skoleåret 2014-2015 VELKOMMEN til skoleåret 2014-2015 lærere VELKOMMEN HJERTELIG VELKOMMEN Vi er glade for at netop I har valgt Halvorsminde Efterskole 1.0. I er med på det første hold, hvor rammerne og indholdet i høj grad

Læs mere

Velkommen på Skjern Kristne Friskole

Velkommen på Skjern Kristne Friskole Velkommen på Skjern Kristne Friskole En skole med liv, respekt og trivsel Skjern Kristne Friskole er en tryg ramme om hverdagen for ca. 370 børn og 45 voksne. Vi satser på høj faglighed og trivsel i hverdagen.

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Odder Kommunale Musikskole

Odder Kommunale Musikskole Odder Kommunale Musikskole Brugerundersøgelse 2006 Denne undersøgelse er sat i gang på initiativ af Odder Kommunale Musikskole. Formålet er at måle tilfredsheden med musikskolens ydelser og holdningen

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

Kongensgaards elevhåndbog

Kongensgaards elevhåndbog Kongensgaards elevhåndbog Find svar på dine spørgsmål her Kongensgaard Efterskole Alkohol: Det er ikke tilladt at indtage eller være i besiddelse af alkohol på KGE. Heller ikke til og fra skolen. Overtrædelse

Læs mere

Baunehøj Efterskole Strategi 2018

Baunehøj Efterskole Strategi 2018 Baunehøj Efterskole Strategi 2018 Strategi 2018 Baunehøj Efterskoles opgave er at bidrage til en bedre verden gennem en videbegærlig, kritisk, aktiv, modig og frimodig ungdom. Vi løser denne opgave ved

Læs mere

Specialklasserne på Beder Skole

Specialklasserne på Beder Skole Specialklasserne på Beder Skole Det vigtige er ikke det vi er men det vi godt kunne være kan være ikke kan være endnu men kan og skal blive engang være engang Inger Christensen. Det Beder skoles værdigrundlag

Læs mere

Før-gymnasial 10. klasse på Dyhrs Skole

Før-gymnasial 10. klasse på Dyhrs Skole Før-gymnasial 10. klasse på Dyhrs Skole Styrk din faglighed med 10. klasse på Dyhrs Skole Dyhrs Skole er en privat skole, som lægger vægt på høj faglighed og solid kvalitet i undervisningen. Vi tilbyder

Læs mere

Skolens målsætning og værdigrundlag

Skolens målsætning og værdigrundlag Skolens målsætning og værdigrundlag Indhold Skolens målsætning...2 Skolens værdigrundlag...2 Skoledagens planlægning...2 Før og efter skoledagen...2 Børnehaveklassen...3 Forældresamarbejde /- indflydelse...3

Læs mere

Velkommen til skoleåret 2016/2017

Velkommen til skoleåret 2016/2017 Velkommen til skoleåret 2016/2017 E F T E R S K O L E N LINDENBORG Borrevejlevej 26, Lejre 4000 Roskilde Telefon 49 12 10 40 E-mail: kontoret@efterskolen.dk 1 Indhold INDLEDNING... 3 KONTAKT TIL SKOLEN...

Læs mere

Selvevaluering 2009. En enig bestyrelse og medarbejderstab pegede på kontaktgruppens funktion som grundlag for vores selvevaluering 2009.

Selvevaluering 2009. En enig bestyrelse og medarbejderstab pegede på kontaktgruppens funktion som grundlag for vores selvevaluering 2009. Selvevaluering 2009 Forord En enig bestyrelse og medarbejderstab pegede på kontaktgruppens funktion som grundlag for vores selvevaluering 2009. Følgende formulering fra vores værdigrundlag har dannet udgangspunkt.

Læs mere

Brenderup Realskole. Kundskaber for livet. læring, fællesskab identitet, kommunikation udvikling med tradition stærk faglighed

Brenderup Realskole. Kundskaber for livet. læring, fællesskab identitet, kommunikation udvikling med tradition stærk faglighed Brenderup Realskole Kundskaber for livet læring, fællesskab identitet, kommunikation udvikling med tradition stærk faglighed Brenderup Realskole er en enestående skole motiverende, professionel, fagligt

Læs mere

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Velkommen til Linie 10 Et år på Linie 10 er et frivilligt skoleår. Det er dit valg! Når du vælger Linie 10, er det fordi du ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab,

Læs mere

Ollerup. Sang&Musik EN LEVENDE EFTERSKOLE PÅ DET SMUKKE SYDFYN

Ollerup. Sang&Musik EN LEVENDE EFTERSKOLE PÅ DET SMUKKE SYDFYN Efterskole Ollerup Sang&Musik EN LEVENDE EFTERSKOLE PÅ DET SMUKKE SYDFYN Skolen Skolen er startet i 1997 af en kreds af lokale borgere. Den har til huse i den tidligere håndværkerskole fra 1932. Den bygger

Læs mere

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007

Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 Resultat af: Undervisningsmiljøundersøgelse på Svenstrup Efterskole, juni 2007 I klassen: 1. Hvilken af nedenstående påstande passer bedst til dig? (93 a. Jeg er en af de dygtigste i klassen. 16 % b. Enkelte

Læs mere

GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN. Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne

GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN. Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne GRANBOHUS SKOVRIDERGÅRDEN Fritid for unge og voksne med nedsat funktionsevne Tryg fritid i en gammel gård med sjæl De rette fysiske rammer til personer med specielle behov Skovridergården ligger midt i

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2017-2018 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

EFTERSKOLEN LINDENBORG.

EFTERSKOLEN LINDENBORG. EFTERSKOLEN LINDENBORG www.efterskolen.dk EFTERSKOLEN LINDENBORG www.efterskolen.dk EFTERSKOLEN LINDENBORG HVEM, HVAD, HVOR Efterskolen Lindenborg er en Musik- og Idrætsefterskole, der henter sine værdier

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl.

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Velkommen til efterskolen på Refsnæs Et unikt tilbud til dig som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Evalueringsgenstanden: Bestyrelsen for Unge Hjem - Efterskolen i Århus besluttede på sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 2006, at evalueringsgenstanden

Læs mere

- en vifte af muligheder

- en vifte af muligheder - en vifte af muligheder Velkommen Til et spændende og anderledes skoleår på 10. klasseskolen Øresund. Vi giver dig mulighed for: At komme i brobygning på en ungdomsuddannelse. At aflægge 10. klasseprøven

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

FÅ ET FAGLIGT FORSPRING TIL UNGDOMSUDDANNELSERNE

FÅ ET FAGLIGT FORSPRING TIL UNGDOMSUDDANNELSERNE FÅ ET FAGLIGT FORSPRING TIL UNGDOMSUDDANNELSERNE Velkommen til 7. klasse og overbygningen på Kolding Realskole. Kolding Realskole er en kulturbærende skole, hvor høj faglighed, kvalitet og dannelse er

Læs mere

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV

EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV EN SÆRLIG SKOLE TIL SÆRLIGE BEHOV OM OS Stubbekøbing Efterskole har siden oprettelsen i 1999 været stærkt engageret i målgruppen af unge med særlige behov, eller som det er blevet populært at sige - unge

Læs mere

VELKOMMEN til skoleåret 2015-2016

VELKOMMEN til skoleåret 2015-2016 VELKOMMEN til skoleåret 2015-2016 ORDENSREGLER ORDENSREGLER Eleverne skal vise hensyn over for deres omgivelser og for hinanden. Eleverne skal passe undervisningen og aftaler i øvrigt. Eleverne må gerne

Læs mere

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15

Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af de praktisk musiske fag 2014/15 Evaluering af faget Håndværk 3.-5. kl. 2014-15 De fysiske forhold. Undervisningen i 3.-5. klasse dækker fagene billedkunst, håndarbejde og sløjd. Vi er de

Læs mere

1 10. klasse på Haderslev Realskole

1 10. klasse på Haderslev Realskole 10. klasse på Haderslev Realskole Ønsker du et 10. klasses skoleår for at styrke det faglige, blive modnet samt få lidt anderledes oplevelser via et sporfag så er Haderslev Realskole noget for dig. Vi

Læs mere

HVAD ER EN GOD SKOLE. Østerbyskolen

HVAD ER EN GOD SKOLE. Østerbyskolen Østerbyskolen HVAD ER EN GOD SKOLE Hvad er en god lærer/god undervisning Hvad er en god kammerat/god klasse Hvad er god opdragelse Hvad er et godt forældresamarbejde HVAD ER EN GOD SKOLE Der er ikke i

Læs mere

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017

KUNST TALENT KLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 KUNSTTALENTKLASSEN SKÆLSKØR SKOLE 2016/2017 VIL DU DYRKE DIT TALENT? Skal du i 7. klasse efter sommerferien 2016? Elsker du musik, kunst, design eller performance? Drømmer du om at skabe dit eget professionelle

Læs mere

Første uge på Brejninggaard Efterskole

Første uge på Brejninggaard Efterskole Første uge på Brejninggaard Efterskole August 2015 Søndag d. 9/8 14.00 Skolen åbner for indkvartering efter sengeredning og udpakning er der kaffe i Hallen 15.30 Velkomst i hallen 16.30 Første møde med

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 26. juni - 2. juli 2016 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede børn og unge Efterskolen på Refsnæs Indholdsfortegnelse Et unikt tilbud til dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede børn og unge Efterskolen på Refsnæs Indholdsfortegnelse Et unikt tilbud til dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

Bestilling af elevtøj

Bestilling af elevtøj 1 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Bestilling af elevtøj... 3 Crazysport.dk... 5 Hvad skal medbringes til skoleåret... 8 Hvad må/må ikke medbringes... 8 Elevbank... 8 Instagram og Facebook...

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR MUSIK 2015 Undervisningen i faget Musik bygger på Forenklede Fælles Mål. Signalement og formål med musik Som overordnet mål i faget musik, er intentionen at eleverne skal inspireres

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN

DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN JANUAR 2015 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK DEN ÅBNE SKOLE SÅDAN GRIBER DU SAMARBEJDET MED SKOLEN AN DEN ÅBNE SKOLE 3 NY ROLLE TIL KULTURINSTITUTIONER OG FORENINGER Hvis du som kulturinstitution, idrætsklub, frivillig

Læs mere

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole.

FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE. Læs mere på www.haarslevefterskole. FAGLIGHED, FANTASI OG FÆLLESSKAB FORÅRSCAMP PÅ TO FANTASTISKE DAGE OG EN NAT PÅ HÅRSLEV EFTERSKOLE Læs mere på www.haarslevefterskole.dk IDRÆT / DRAMA / FRILUFTSLIV MUSIK / MEDIE / KREATIV HÅRSLEV EFTERSKOLES

Læs mere

Forventningsbrev for Vanløse Privatskole

Forventningsbrev for Vanløse Privatskole Forventningsbrev for Vanløse Privatskole Skolens grundholdninger Vanløse Privatskole er en mindre, lokal skole med et overskueligt skolemiljø. Skolens og skolefritidsordningens pædagogiske virksomhed bygger

Læs mere

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer:

Undervisningsplan. I følgende to fag følger vi Undervisningsministeriets Forenklede Fælles Mål uden ændringer: Undervisningsplan Udarbejdelse af undervisningsplan for praktisk/musisk område på Iqra Privatskole: På Iqra Privatskole følger vi generelt Undervisningsministeriets 'Forenklede Fælles Mål', men der er

Læs mere

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07

Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 Mål for Gentofte Kommunes fritidsordninger 2005-2007 Mål for GFO i Gentofte Kommune 2005-07 August 2005 Gentofte Kommune Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Publikationen kan hentes på Gentofte Kommunes

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

Sydvestjyllands Efterskole som kristen efterskole. Selvevaluering 2004/05

Sydvestjyllands Efterskole som kristen efterskole. Selvevaluering 2004/05 Sydvestjyllands Efterskole som kristen efterskole Selvevaluering 4/5 1 Spørgsmål Piger 9.kl. Piger 1. kl. 1 2 3 1 år 2 år 1 år 2 år 29 7 19 4 IM LM KFUM FDF Spejd. IM LM KFUM FDF Spejd. 13 1 9 5 2 15 9

Læs mere

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Hvad kan vi tilbyde dig? Vi er et kommunalt 108 tilbud i Viborg kommune. Vi er en bred sammensat personalegruppe bestående af både pædagogisk

Læs mere

Praktiske oplysninger. Infofolder for skoleåret 2015-2016

Praktiske oplysninger. Infofolder for skoleåret 2015-2016 Praktiske oplysninger Infofolder for skoleåret 2015-2016 2 Infofolder Udgave pr. 11. maj 2015 Praktiske oplysninger Kontakt Vejlefjordskolens telefonnummer: 7589 5202 Vejlefjordskolens e-mail: info@vejlefjordskolen.dk

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

14 nye børnehaveklassesange

14 nye børnehaveklassesange 14 nye børnehaveklassesange Tekster: 0.A, 0,B og 0.Y Søndersøskolen 2007-2008 Indspilning af alle instrumenter: John Syberg Arrangement: John Syberg og Carton Sønder Teknik: John Syberg Guitar: Carton

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal)

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Forventningsfolder Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Kirkebjerg Skoles forventningsfolder, som du her sidder med, er udarbejdet efter oplæg fra Skolebestyrelsen

Læs mere

HØJVANGSKOLEN !!!!!!!!!! Skolereform 2014. Højvangskolen 2014 Forældreudgave !!!

HØJVANGSKOLEN !!!!!!!!!! Skolereform 2014. Højvangskolen 2014 Forældreudgave !!! HØJVANGSKOLEN Skolereform 2014 Højvangskolen 2014 Forældreudgave 1 HØJVANGSKOLEN Højvangskolen 2014 3 Folkeskolens formål & Højvangskolens vision 4 Nye begreber i reformen 6 Motion og bevægelse 9 Fra børnehave

Læs mere

FÅ ET FAGLIGT FORSPRING TIL UNGDOMSUDDANNELSERNE

FÅ ET FAGLIGT FORSPRING TIL UNGDOMSUDDANNELSERNE FÅ ET FAGLIGT FORSPRING TIL UNGDOMSUDDANNELSERNE Velkommen til 7. klasse og overbygningen på Kolding Realskole. Kolding Realskole er en kulturbærende skole, hvor høj faglighed, kvalitet og dannelse er

Læs mere

Samtaleskema. Samtaleskemaet består af spørgsmål, som er delt op i 7 emner:

Samtaleskema. Samtaleskemaet består af spørgsmål, som er delt op i 7 emner: Samtaleskema Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Skemaet giver dig information om, hvilke forhold du vurderes ud fra og er en metode til at inddrage

Læs mere

Samtaleskema. Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne.

Samtaleskema. Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Samtaleskema Samtaleskema til vurdering af funktionsevne - 1 af 9 Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Skemaet giver dig information om, hvilke forhold

Læs mere

Bestilling af elevtøj

Bestilling af elevtøj 1 2 Indholdsfortegnelse Bestilling af elevtøj... 3 Crazysport.dk... 5 Hvad skal medbringes til skoleåret... 8 Hvad må/må ikke medbringes... 8 Elevbank... 8 Ferier og weekender... 9 Skema... 9 Lejrskole...

Læs mere

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 Den åbne skole Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 1. Music Mind Games i 0. klasse 2. Stryg, strenge og Blæs i 2. klasse 3. Kor- og sangskole i 3. klasse 4. Blæserklasse

Læs mere

Regler og vilkår i forbindelse med betalinger samt forældretilsagn

Regler og vilkår i forbindelse med betalinger samt forældretilsagn Regler og vilkår i forbindelse med betalinger samt forældretilsagn Elevbetaling Elevbetalingen udgør i skoleåret 2015/16 kr. 2.195,00 pr. uge. I dette beløb er inkluderet: Skolerejse, skolejakke, undervisningsmateriale,

Læs mere

Selvevaluering 2010/2011

Selvevaluering 2010/2011 Selvevaluering 2010/2011 Fokus på individualisme og fællesskab 1. Indledning Selvevalueringen på Vejstrup har, som loven kræver, de seneste år været rettet mod det værdigrundlag, som både definerer bestyrelsens

Læs mere

Evaluering med udgangspunkt i skolens værdigrundlag 2010-2011

Evaluering med udgangspunkt i skolens værdigrundlag 2010-2011 Evaluering med udgangspunkt i skolens værdigrundlag 2010-2011 foretaget blandt 64 elever 1 Musikundervisningen 2 Faglighed i prøvefagene 3 Studietimen og fritiden 4 Fællesskab 5 Andet Spørgeskema samt

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede børn og unge Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede børn og unge Efterskolen på Refsnæs Indholdsfortegnelse Et unikt tilbud til dig, som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Glæd dig til et år på efterskole Brænder du efter at lære mere, få spændende oplevelser, udfordringer, lære nye mennesker at kende og være sammen med

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Selvevaluering. Værdigrundlaget. Metode. Hvilken betydning har Rudehøj Efterskoles

Selvevaluering. Værdigrundlaget. Metode. Hvilken betydning har Rudehøj Efterskoles 2012 Rudehøj Efterskole Selvevaluering Rudehøj Efterskole Hvilken betydning har Rudehøj Efterskoles Metode værdigrundlag for elevernes valg af skolen, og hvordan opleves værdierne omsat i undervisningen

Læs mere

ANTIMOBBESTRATEGI ÅGÅRD EFTERSKOLE

ANTIMOBBESTRATEGI ÅGÅRD EFTERSKOLE ANTIMOBBESTRATEGI ÅGÅRD EFTERSKOLE På Ågård Efterskole er vores overordnede regel: DU SKAL VÆRE EN GOD KAMMERAT. Denne regel samtaler vi om i mange forskellige sammenhænge gennem hele skoleåret, og vi

Læs mere

SPORTSEFTERSKOLEN SINE Idrætsvej 23 6240 Løgumkloster Telefon +45 74744990 Fax +45 74745990 www.sine.dk sine@sine.dk

SPORTSEFTERSKOLEN SINE Idrætsvej 23 6240 Løgumkloster Telefon +45 74744990 Fax +45 74745990 www.sine.dk sine@sine.dk SPORTSEFTERSKOLEN SINE Idrætsvej 23 6240 Løgumkloster Telefon +45 74744990 Fax +45 74745990 www.sine.dk sine@sine.dk Kære kommende elev og forældre Med den følgende skoleplan vil vi fortælle lidt om ideerne

Læs mere

Velkommen til Ulstrup Efterskole

Velkommen til Ulstrup Efterskole V Velkommen til Ulstrup Efterskole Værdigrundlag Ulstrup Efterskoles værdier bygger på en gensidig ansvarlighed, arbejdsfællesskab og respekt for forskelligheden, således at den enkelte elev, gennem praktiske

Læs mere

Side 1 VÆRDIGRUNDLAG - GFO ORDRUP 2005

Side 1 VÆRDIGRUNDLAG - GFO ORDRUP 2005 Side 1 VÆRDIGRUNDLAG - GFO ORDRUP 2005 Side 2 Indledning I det følgende vil vi fortælle om de tanker, idéer og værdier, der ligger til grund for det pædagogiske arbejde der udføres i institutionen. Værdigrundlaget

Læs mere

FÅ ET FAGLIGT FORSPRING TIL UNGDOMSUDDANNELSERNE

FÅ ET FAGLIGT FORSPRING TIL UNGDOMSUDDANNELSERNE FÅ ET FAGLIGT FORSPRING TIL UNGDOMSUDDANNELSERNE Velkommen til 7. klasse og overbygningen på Kolding Realskole. Kolding Realskole er en kulturbærende skole, hvor høj faglighed, kvalitet og dannelse er

Læs mere

Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser.

Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser. www.sct-knud.dk Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser. Sct. Knuds Skole arbejder for: at give barnet de bedst mulige forudsætninger

Læs mere

Bøgevangskolens Undervisningsmiljøvurdering:

Bøgevangskolens Undervisningsmiljøvurdering: Bøgevangskolens Undervisningsmiljøvurdering: Udarbejdet foråret 2013 Ifølge lov om elevers undervisningsmiljø skal uddannelsesstedets ledelse sørge for, at der udarbejdes en skriftlig vurdering af det

Læs mere