Overbygningen på Hærvejsskolen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overbygningen på Hærvejsskolen"

Transkript

1 Overbygningen på Hærvejsskolen Overbygningen er en selvstændig afdeling, der består af 7., 8. og 9. årgang samt specialklasser. Overbygningen har den samme vision som resten af Hærvejsskolen: Vi lægger vægt på høj faglighed og et inspirerende læringsmiljø. Vi har plads til forskellighed og tænker mangfoldighed som en styrke. Vi lægger vægt på at skabe trygge fællesskaber, der giver selvværd, trivsel og mod. Vi arbejder for at se nye veje i forhold til undervisning og i forhold til de unge. Vi vil sammen med forældre, eksterne samarbejdspartnere og lokalsamfund give de unge mulighed for at kunne træffe de rigtige valg i forhold til den enkelte. Overbygningen på Hærvejsskolen ligger på Vestergade 14, 6230 Rødekro Indslusning i overbygningen på 7. årgang Vi modtager børn fra 6. klasse her på Hærvejsskolen, Hovslund Børneunivers og børn fra andre skoler. Når eleverne kommer i 7. klasse, kalder vi dem ikke længere børn, men unge og vi betragter dem som unge, selvstændige mennesker. Klassedannelser i 7. klasse Der dannes nye klasser fra 7. klasse i et tæt samarbejde mellem afgivende og modtagende klasselærere, AKT-lærer, UU-vejleder og ledelse. Klasserne sammensættes ud fra faglige, sociale og personlige vurderinger. Brobygning I starten af juni er der brobygningsdage for hele den kommende 7. årgang. Her offentliggøres, hvilke klasser, man skal gå i og hvilke hovedlærere, klasserne får. Denne dag får eleverne også et brev med hjem fra præsten, hvori der står, hvornår man skal konfirmeres. Blå mandag Vores unge mennesker bliver konfirmeret på forskellige tidspunkter i løbet af april og maj. Derfor har vi valgt at samle de tidligere blå mandage til en fælles blå mandag, hvor forældre og elever i fællesskab eller i mindre grupper - har en god social oplevelse. Det er mandag efter sidste hold konfirmander oftest den første mandag i maj.

2 Idræts- nat Lige i starten af skoleåret i 7. klasse er der en Idrætsnat, hvor hele den nye 7. årgang er sammen med de fleste af deres lærere en hel torsdag nat med idræt og socialt samvær. Den efterfølgende fredag har eleverne fri de trænger til at sove. Årgangssamarbejde Vi betragter årgangene som meget vigtige. De unge lærer hinanden at kende på hele årgangen og har derfor mange muligheder for at skabe gode kontakter med andre unge. Desuden giver det et stærkt fagligt samarbejde mellem både elever og lærere, når undervisningen planlægges og nogle gange udføres i et fællesskab. Sammenlægning af klasser Unge vælger nogle gange nye skoleformer. Derfor sker det ofte, at vi må lægge klasserne sammen til færre klasser på en årgang ved overgangen til et nyt skoleår. Det giver en god dynamik og forpligter os på, at årgangene skal have et godt fællesskab, fælles læseplaner og gode relationer mellem klasserne. Trivsel Det skal være sjovt at gå i skole. Vi arbejder meget for at skabe gode relationer mellem de unge og mellem de unge og lærerne. De unge skal have lyst til at komme af sted i skole hver dag, fordi der er nogle mennesker, man holder af. Og fordi skolen giver nogle gode oplevelser. Undervisning Det er vigtigt at lære meget, når man skal klare sig i ungdomsuddannelserne i dag. Vi har stor fokus på at give hver enkelt af de unge nogle gode rammer for læring, passende udfordringer og lyst til at lære. Lærerne er erfarne overbygningslærere, der trives godt med unge mennesker og på forskellige måder arbejder for at udvikle de unge. PLUS-fag På 8. årgang har eleverne PLUS-fag. Det er et valgfag, hvor de unge skal vælge et fordybe sig et fag, som de særligt interesserer sig for. Den overordnede paraply for faget er Samfundskendskab og det giver mulighed for at lære på nye og spændende måder indenfor et område, der særligt interesserer en. Der er normalt fem fag, man kan vælge imellem og man har faget 3 lektioner om ugen og to hele uger i løbet af året. Man kan vælge to fag. Et om foråret og et om efteråret. Vi tror på, at valget af PLUS-fag gør, at det virker motiverende, fordi man selv har valgt et fag og man er sammen med andre unge, der har lignende interesser.

3 Fællesmøder Alle elever og lærere i overbygningen mødes en gang om måneden til Fællesmøde. Fællesmøderne skal give mulighed for at fortælle Den gode historie. Nogle gange er der besøg folk udefra, men ofte er det lærere og elever, der viser og fortæller. Det er godt at høre, hvad andre unge kan. 9. årgang Det sidste år handler meget om afgangsprøverne. Vi forbereder de unge til at gå til prøver og vi lærer dem, hvordan de arbejder helt seriøst og målrettet med et fag før en prøve. Skolefest Den andensidste torsdag i november har hele Hærvejsskolen skolefest. Den planlægger og afholder 9. årgang. Det er et stort arbejde, fordi festen ofte har omkring 1000 gæster. Overskuddet går til en fælles skolerejse. Skolerejse I slutningen af 9. klasse tager 9. årgang på en fælles skolerejse. Rejsen går oftest til en storby og eleverne betaler selv rejsen. Enten ved optjente penge eller ved forældrehjælp. Ungdomsuddannelser I løbet af årene i overbygningen skal de unge gøres parate til at vælge en ungdomsuddannelse. Vi samarbejder tæt med Ungdommens uddannelsesvejledning, UU. Skolens UU-vejleder hedder Lone Birch. På 8. årgang er eleverne på introduktionskursus på ungdomsuddannelserne. På 9. årgang er eleverne i praktik og de har mulighed for brobygning på ungdomsuddannelser, hvis de har behov for det. Samarbejde med forældrene De unge er ikke børn. Men de er heller ikke voksne. Vi har stor glæde af at samarbejde med forældrene om de unge menneskers skolegang og ungdomsliv. Og de unge har rigtig meget brug for nogle forældre, der involverer sig i deres liv. Ungdomsskolen Aabenraa Kommune har en ungdomsskole, hvor der dels er mulighed for undervisning og dels er et klub-tilbud. Undervisningen finder sted både her på skolen og på andre skoler i kommunen. Klubben har lokaler i kælderen her på Vestergade.

4 Streetworker Engang imellem har de unge brug for ekstra opmærksomhed i fritiden. Vi har et tæt samarbejde med streetworkeren, John Hansen, som kommer i området og kender mange af de unge. IT Skolen har kun få computere, så vi er meget glade for, at mange af vores elever selv anskaffer sig bærbare computere. De bruges dagligt i undervisningen og især til afgangsprøverne er det vigtigt med en bærbar computer. Mobiltelefoner I en moderne teknologisk verden er mobiltelefoner næsten en nødvendighed. Stort set alle de unge har en. Den skal selvfølgelig være slukket i timerne medmindre man skal bruge den i undervisningen. Vi taler med eleverne om etik og moral i forhold til mobiltelefoner og sociale netværk på nettet. Man må ikke mobbe i virkeligheden og heller ikke i den virtuelle verden. Elev- og forældreintra Vi bruger Intra meget både elev- og forældreintra. Det er en god og hurtig måde at kommunikere på, selv om telefonen og det personlige møde også er godt engang imellem. Fravær Det er vigtigt at komme i skole! Selvfølgelig kan man blive syg og så skriver forældrene besked på Intra. Men vi følger tæt op på de elever, der har for meget fravær. Hvis man først vænner sig til at komme fast i skole, er det også lettere at komme i skole på ungdomsuddannelserne og i et fremtidigt job. Hvis der er for meget fravær, så finder vi ud af, om vi kan gøre noget sammen med forældrene for at sikre at skolen bliver passet. Buskort Kommunen sikrer, at der er gratis buskort til alle elever i Aabenraa Kommune. Husk at komme med billede. Hvis buskortet bliver væk, så koster et nyt buskort 50 kroner. Ulykkesforsikring Børn og Unge i Aabenraa Kommune er ikke omfattet af en kommunal ulykkesforsikring. Vi opfordrer til, at forældrene sørger for, at de unge er omfattet af en ulykkesforsikring, der dækker ophold i dagtilbud og skole.

5 Telefonnumre Vi har styr på adresseændringer, fordi adresserne opdateres fra folkeregisteret. Men vi har ikke styr på jeres telefonnumre. Vi vil gerne bede jer om at opdatere jeres telefonnumre via forældreintra, så vi kan få fat i jer telefonisk. Ringetider 1. lektion: lektion: lektion: lektion: lektion: lektion: lektion: Billeder Se billeder af de forskellige aktiviteter som skolen har haft på vores hjemmeside under aktiviteter eller tryk her Kontakt Leder af overbygningen Pernille Reschat Tlf / Mail:

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for A-afdelingen:

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for A-afdelingen: Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for A-afdelingen: at give eleverne oplevelser og muligheder for at udvikle deres mange intelligenser at der arbejdes for at forældre og

Læs mere

Information om 7.-9. Klasse. Hadbjerg Skole

Information om 7.-9. Klasse. Hadbjerg Skole Information om 7.-9. Klasse Hadbjerg Skole Indholdsfortegnelse side 7. 9- klasse på Hadbjerg skole 3 Eleverne i Udskolingen 3 Lærerne i Udskolingen 4 Undervisningen 4 8. klasse 5 Forældresamarbejdet 6

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

Principper og visioner for. Bjedstrup Skole

Principper og visioner for. Bjedstrup Skole Principper og visioner for Bjedstrup Skole Bjedstrup Skole Bjedstrupvej 1 8660 Skanderborg tlf. 86 57 71 27 mail: skolens kontor: inr@ry.dk Skoleleder: kpt@ry.dk Kirstin Pinstrup Thomsen Skoleleder Bjedstrup

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Forældresamarbejde. c/o UngVest Rismarksvej 80 5200 Odense V Tlf: 63 755 755 mail: ungvest@odense.dk www.ungvest.dk/læringforalle

Forældresamarbejde. c/o UngVest Rismarksvej 80 5200 Odense V Tlf: 63 755 755 mail: ungvest@odense.dk www.ungvest.dk/læringforalle Forældresamarbejde Forældresamarbejde er 1 af de 6 indsatser, som projektet Læring for alle afprøver i forbindelse med at bygge en konstruktiv bro mellem et intensivt læringsforløb og skolens almene del.

Læs mere

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune

Læring i universer. Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Læring i universer Folkeskolereformen i Haderslev Kommune Kære forælder Velkommen til folkeskolen i Haderslev Kommune! Den 1. august 2014 træder folkeskolereformen i kraft. Dit barns skoledag vil på mange

Læs mere

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED Læs her i folderen om de muligheder du har som bruger med ledsageordningen hos Bruger - Hjælper Formidlingen DET ER DINE ØNSKER, DER TÆLLER Er du mellem 12

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Forord Det er med glæde, at Børne-, Unge- og Familieudvalget i oktober måned godkendte et fællespædagogisk grundlag for det samlede

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der skal i 10. klasse Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad du vil efter skolen:

Læs mere

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære

Højdevangens Skole. Et godt sted at lære Højdevangens Skole Et godt sted at lære Velkommen til et unikt skoletilbud! Højdevangens Skole tilbyder som den eneste overbygningsskole i Københavns Kommune et motiverende, inspirerende og fagligt stærkt

Læs mere

Friskolens forældrehåndbog

Friskolens forældrehåndbog Friskolens forældrehåndbog Adresseændring m.v. Det er vigtigt, både for skolens administration og medarbejderne, at elevernes adressekartotek er opdateret. Husk derfor altid at meddele eventuel adresseændring,

Læs mere

Raketten - indskoling på Vestre Skole

Raketten - indskoling på Vestre Skole Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Sådan hjælper du dit barn på vej I faget matematik Hjælp barnet til at blive opmærksom på alle de tal, der er omkring det i hverdagen

Læs mere

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR

PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR PRINCIP FOR FORÆLDREANSVAR På Holmeagerskolen betragter vi forældre som en ressource, og vi lægger op til og forventer et gensidigt forpligtende samarbejde til gavn for vores børn. Det er vores mål at

Læs mere

Kære forældre. 6. december 2013

Kære forældre. 6. december 2013 6. december 2013 Kære forældre Om ikke så længe udrinder kalenderåret 2013; og derfor vil vi gerne indlede denne forældreskrivelse med at udtale en stor tak for jeres store samarbejde og gode involvering

Læs mere

Transport af elever fra. Lellinge. Kriterier for klassedannelse Fagdage/Temauge SFO. Tydeliggøre rammer for klassedannelse.

Transport af elever fra. Lellinge. Kriterier for klassedannelse Fagdage/Temauge SFO. Tydeliggøre rammer for klassedannelse. For Skolerne Brobygning Lellinge Vemmedrup Udarbejdet af skoleledelsen i samarbejde med skolebestyrelsen til information af forældre til børn på Lellinge Skole samt Vemmedrupskolen i forbindelse med den

Læs mere

Klubblad Januar Juli 2015

Klubblad Januar Juli 2015 Klubblad Januar Juli 2015 Åbningstider i klubben Mandag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Tirsdag: 14.00-18.00 (21.00 for 6.-8. klasse) Onsdag: 13.00-18.00 Torsdag: 13.00-18.00 Fredag: 13.00-17.00

Læs mere

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole.

Morgenåbning: I forbindelse med morgenåbning, tilbyder vi sund morgenmad. Dette er muligt indtil kl. 7.15. Kl. 7.45 sendes alle børnene i skole. Kastaniehuset Vi vil her på Kastaniehusets hjemmeside dels komme med en del praktiske oplysninger men også fortælle lidt om institutionens historie, vores pædagogik, bevægelsespolitik m.v.. Hvor er vi:

Læs mere

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv.

Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Vejledning til Uddannelsesplan for elever i 9. klasse, der søger ind på ungdomsuddannelse mv. Om uddannelsesplanen Uddannelsesplanen er din plan for fremtiden. Du skal bruge den til at finde ud af, hvad

Læs mere

REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE AF FRIVILLIGE. Erfaringshåndbog

REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE AF FRIVILLIGE. Erfaringshåndbog REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE AF FRIVILLIGE Erfaringshåndbog Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Kommune 2011 Nærværende håndbog indeholder en række konkrete forslag til rekruttering og fastholdelse

Læs mere

August 2015. Kære forældre i overbygningen

August 2015. Kære forældre i overbygningen August 2015 Kære forældre i overbygningen Efter en god sommer er skolen nu igen blevet fyldt med liv, glade stemmer og aktive børn - noget vi alle har set frem til efter en uge med kun voksne på skolen.

Læs mere

Bestyrelsens beretning april 2013

Bestyrelsens beretning april 2013 Bestyrelsens beretning april 2013 Aflagt ved den ordinære generalforsamling mandag d. 29. april 2013 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. I år har det været lidt underligt at skrive beretning,

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

4. november 2013 1. udgave. Forældrehåndbog

4. november 2013 1. udgave. Forældrehåndbog 4. november 2013 1. udgave Forældrehåndbog Kontaktinformationer Interskolen Engtoften 22 8260 Viby J Telefon: 21 48 92 18 Email: adm@interskolen.dk Kontorets åbningstider 8.00-14.00 Telefontid er fra kl.

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

PÅ VEJ MOD NY SKOLE. Marts 2012. Nyhedsbrev nr. 4. Indholdsfortegnelse

PÅ VEJ MOD NY SKOLE. Marts 2012. Nyhedsbrev nr. 4. Indholdsfortegnelse Marts 2012 PÅ VEJ MOD NY SKOLE Nyhedsbrev nr. 4 Indholdsfortegnelse Børnehaveklasserne skal være på Parkvejskolen...2 7. til 9. klasse skal gå på Kajerødskolen næste skoleår...3 Præsentation af den nye

Læs mere

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00

Informationsaftener: Torsdag d. 8. januar Mandag d. 19. januar Begge aftener kl. 19.00 Ølstykke 10. klasse Center Ølstykke 10. klasse Center blev indrettet i 2001 i den gamle Jørlunde Sogneskole. Her har der siden været en skole udelukkende for elever på 10. årgang. Den ligger ved hovedvejen

Læs mere

Velkommen til Førskole-gruppen Marts 2014

Velkommen til Førskole-gruppen Marts 2014 Vi glæder os til at give jeres børn en god og tryg skolestart i førskole-gruppen samt skabe et godt og positivt forældresamarbejde med jer. Velkommen til Førskole-gruppen Marts 2014 På Særslev-Hårslev

Læs mere

SÅDAN GØR VI BØRNEHAVEKLASSEHUSET GL. HASSERIS SKOLE

SÅDAN GØR VI BØRNEHAVEKLASSEHUSET GL. HASSERIS SKOLE SÅDAN GØR VI BØRNEHAVEKLASSEHUSET GL. HASSERIS SKOLE I Børnehaveklassehuset på Gl. Hasseris Skole, er den anerkendende tilgang af stor værdi for os i det daglige arbejde med, og omkring børnene 1 Det er

Læs mere