Generelle oplysninger for mobilsug kombisug centralsug

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generelle oplysninger for mobilsug kombisug centralsug"

Transkript

1 Generelle oplysninger for mobilsug kombisug centralsug Mobilsug. Kombisug. Centralsug. 1

2 Oversigt Side 3 og 4 Side 17 Indledning: Tanktegninger. Affaldsmængder. Tankbeholdertegning Renovationstakster. Regler for benyttelse af anlæg. Side 18 Mobilsug Kombisug, kort forklaring. Eksempel på rørstreng. Side 4 og 5 Generelt: Skakte. Brønd/sugested. Udgravning for tankbeholder/betongrube. Udgravning for sugested. Friskluftspjæld/brandspjæld. Lovkrav ventilation, lyd og belysning. Betongruber. Arbejde i jorden. Port/kælder rør gennemføringer. Sprinkleranlæg. Side 6 og 7 Mobilsug fakta. Side 7 og 8 og 9 Kombisug fakta. Side 9 og 10 og 11 Centralsug fakta. Side 11 og 12 og 13 Skaktbilleder. Side 14 Sugebrønd. Side 15 og 16 Gravetegninger. 2

3 Indledning Sugesystemet er en miljørigtig samt simpel måde, at håndtere dagrenovation på. Systemet kan installeres i både nye og eksisterende bygninger. Systemet for mobilsug og kombisug kan benyttes i København, Odense og Århus indtil videre, hvor mod centralsugsystemet kan benyttes i alle byer hvor containere fra 10m 3 til 20m 3 kan afhentes af en lastbil med krog eller wiretræk. Renovationsselskaberne har en fælles gennemsnitsudregning af hvor meget den enkelte bolig bruger af affald om ugen: Affaldsmængde pr. eje/lejemål: alm. familie = 110 liter/uge (KBH=130liter/uge) Affaldsmængde pr. eje/lejemål: ældrebolig = 80 liter/uge Affaldsmængde pr. lejemål: plejebolig = 130 liter/uge Affaldsmængde pr. eje/lejemål: ungdomsbolig = 50 liter/uge Udregning af tank størrelsen: Antal lejligheder x affaldsmængde + 20 % = tankstørrelse i liter. I København vil det være normalt, at mobilsugeanlægget bliver tømt 2 gange om ugen, så udregningens tankstørrelse i liter skal divideres med 2. Renovationstakster for afhentning fra mobil og kombisuganlæg: Taksten er udstedt af de pågældende kommuner pr. marts (Danskskraldesug tager forbehold) København Takst pr. tilslutningssted: 3.199,56kr. ekskl. moms. Takst pr. 100 liter beholderrumfang: 215,28kr.ekskl. moms. Odense Takst pr liter beholderrumfang: 4.768kr. ekskl. moms. Århus Takst pr. tilslutningssted: 5.242kr. ekskl. moms. Takst pr liter beholderrumfang: 2.151,60kr. ekskl. moms. Renovationstakster for afhentning fra centralsuganlæg: Når centralsuganlægget og opsamlingscontainer er projekteret/dimensioneret, kan man udregne taksten for den pågældende by. Aviser/reklamer, flasker og glas, skal afleveres i de containere som er opstillet i bebyggelsen eller i nærområdet.

4 Storskrald og fagligt affald skal afleveres på genbrugsstationerne. Kan også placeres til afhentning, efter nærmere aftale med det pågældende renovationsselskab. I tilfælde af at der er erhverv tilknyttet et af anlæggene, skal det pågældende erhverv selv komme af med det erhvervsmæssige affald og komme dagrenovationen i anlægget. Dansk skraldesugs anlæg (mobilsug og kombisug) kan tilkobles på de sugelastbiler, der kører rundt i København, Odense og Århus. Mobilsug eller kombisug anlæggene kan bygges ind i bygninger, hvor de enten står under skakten eller indkaststanderen. De kan også graves ned, så det ikke optager plads. Der må højest være 300 meter til sugebrønd, for at sikre optimal tømning. Under tømningsprocessen opnås der et vakuum på 0,4 millibar og affaldet kommer op på hastigheder mellem 60-70km/t, luftmængden igennem rørene er ca.7000m3/t. Generelt Skakte: Vi kan tilbyde 3 slags skakte. Alle skaktene passer oven på vores skaktbundbeholdere og til skaktene findes 2 typer skaktlåger - med eller uden lås, samt i forskellige farver. (se tegningerne ) Rund skakt, der som regel bruges udenfor, enten ned langs en bagtrappe eller ned langs en bygning med svalegang. Rundskakten er 400 mm i diameter (længden bliver projekttilpas-set). Der er ingen begrænsning for hvor mange etager den kan klare. Firkantet skakt, som vi bruger til bygninger hvor der laves en brandcelle inde i en væg eller hvor elevatorskakten bruges. Skakten har udvendige mål på 420 mm x 4 20 mm (længden bliver projekttilpasset). Firkantet BS60 skakt, som bruges til lysningen i en trappe opgang eller den står for sig selv i en trappe opgang. En trappe opgang er som regel en nødudgang og i dette tilfælde skal det være muligt ikke at blive forbrændt af strålevarme. Skakten bliver beklædt med 2 lag 15 mm brandgips og samtidig er der et inderrør i skakten med tilhørende skaktspjæld, som kan lukke for inderrøret under tømning. Skakten har udvendige mål på 520 mm x 520 mm. (længden bliver projekt-tilpasset). Alle vores skakte er bygget under de standarder og godkendelser der måtte være. Brønd/sugested: Brønden som vi benytter, er en standard brønd som er modificeret så sugebilen kan blive tilkoblet. Brønden går 250 mm under slut kote i terræn. (se tegning og billede ) Udgravning efter tankbeholder/betongrube: I bunden af tankbeholderen udløber sugerøret, 1 meter efter det skal sugerøret stige med 30grader op til ca. 1 meter under terræn.

5 Udgravning for sugested: 6 meter fra sugestedet hvor sugerøret har ligget i dybden 1 meter, graver man ned til 2 meter så sugerøret langsomt svinger ned for så igen, at svinge op til sugebrønden. Dette gøres for at sikre sig mod stop i røret. Sammen med sugerøret, skal der altid være 1 eller 2 Ø50 mm beskyttelsesrør til luftslanger og styrekabler. Friskluft/brandspjæld: Et friskluftspjæld skal bruges, når tanken står i en bygning for at sikre, at man ikke suger døre og vinduer ind under tømningsprocessen. Brandspjældet skal bruges hvis luften til tømningsprocessen kommer igennem en kælder eller lignende, fordi der hvor tanken står placeret er en brandcelle i sig selv. Målene til udsparingen på begge spjæld er 470mm x 470mm. Lovkrav ventilation, lyd og belysning: Se bygningsreglementet kapitel 12.5 Betongruber: Størrelsen på gruben kommer an på hvilken type tank der er projekteret og om det er mobil eller kombisug, som er lidt mere pladskrævende. Udgravningen skal være i overensstemmelse med de gældende regler for arbejde i jord. Bund og vægge bygges i 200 mm armeret beton og top pladen skal være 300 mm tyk og armeret. Hele gruben skal være vandtæt med udsparings brønd (Ø600 mm i diameter og 600 mm dyb) til pumpe, som skal tilsluttes en eksisterende brønd. Arbejde i jorden: Af respekt for andre rør og kabler i jorden skal man opfylde de gældende regler for den pågældende kommune. Når man ligger rør i jorden og har pakket det op til cm over røret, markere man det ved at ligge advarselsbånd oven på. Dansk Skraldesug har for så vidt ingen respekt afstande. Port/kælder rør gennemføring: Ved rør gennemføringer i en port med jord under, vil det som regel blive nedgravet eller skudt ind under porten. Hvis der er krybekælder eller andet under porten, vil der skulle bores huller til rør gennemføringen. Ved rør gennemføringer i kælder, kan man hænge røret op i loft eller skyde røret ind under bygningen.(alt sammen i samarbejde med Dansk Skraldesug ApS) Sprinkleranlæg: Sprinkleranlægget bliver brugt især til vores centralsugeanlæg i tilfælde af, at der skulle være suget gløder med til opsamlingscontaineren. Skulle det ligge og blive varmere end den indstillede varme grad, vil det blive registreret af en termostat, der åbner for en magnet ventil, så opsamlingscontaineren bliver fyldt med vand i x antal minutter alt efter hvilken størrelse containeren har. Sprinkleranlægget kan også i visse tilfælde blive brugt til en tank som står i en bygning (bygherrens beslutning).

6 Beskrivelsen er fortrinsvis for arkitekter, kommuneplanlæggere, byfornyelsesselskaber, ingeniører, entrepriseledere, bygherre og beboerformænd, som skal til at integrere et af disse beskrevne anlæg. Anvendelse for anlæg Mobilsug: Mobilsuganlægget må kun benyttes til dagrenovation og ikke stor skrald, aviser/reklamer og flasker/glas. Poserne vi anbefaler, er snøre/luk poser. Når posen kommer ned i anlægget, skal den være lukket. Poserne er som regel på liter. Dette vil sikre en bedre drift af anlægget. Til indkast af affald kan der være en skakt eller indkaststander. Størrelse på tanke kan downloades fra vores hjemmeside ( Konditioner for mobilsug: Mobilsug kan laves i en kælder, under et skur, under jorden i en betongrube eller i en specielt lavet beholder (kan ses på hjemmesiden), hvor vi bygger vores tank og styring ind. Krav til tanke i kælder: Skal tanken bygges ind i en bygning, skal rummet hvor tanken skal stå være bygget i forhold til bygningsreglementet kap. 9, pkt. 9.21, stk.3. og 12,6. Gulvafløb og spulehane er valgfrit, men et gulvafløb ville gøre et service nemmere. Friskluftspjæld eller brandspjæld skal monteres i væggen. Hvis det er ud til det fri skal det være et friskluftspjæld. Hvis det er fra rum til rum skal det være brandspjæld. Udsparingen til begge spjæld skal være: 470mm x 470mm. Strøm Belysning skal være alm. lys til opsætning af mobilsug samt service. Der skal være udtag til 230volt til service. 380 volt 16 amp. 2,5 kvadrat ledning med 5 ledere. Til at trække kabler skal der bruges et Ø50 mm beskyttelsesrør hvor udsparingen skal være Ø60 mm. Rør: Mobilsug rør er Ø275 mm eller Ø315 mm Ved meget korte længder frem til sugebrønden, hvor lastbilen kobles til, må der højest være 25 meter hvis vi bruger Ø275 mm. Med mere end 1 tank, eller over 25 meter sugerør, bruger vi Ø315 mm for bedre driftsikkerhed. Udsparing til Ø275 mm: Ø330 mm. Udsparing til Ø315 mm: Ø370 mm.

7 Rørbøjninger: Rørbøjninger (90grader) som er i en bygning skal overholde følgende bygningsradius på: Ø275 = R 350 Ø315 = R 400 Ø350 = R 450 Rørbøjninger (90grader) som ligger i jorden skal overholde følgende bygningsradius på: Ø275 = R 1400 Ø315 = R 1500 Ø350 = R 1600 Vores rør bliver flanget sammen med en godkendt gummipakning og hvis rørene skal graves ned i jorden, bliver flangerne pakket ind i Densoflex bind, som er en korrosionsforbyggende bevikling. Pladsforhold: På vores hjemmeside, ( kan man downloade vores tanke og på tanktegningen kan det ses hvilke dimensioner det kræver. Støj; Ved tømning af anlægget vil der være et lydtryk niveau i tankrummet på ca. L Aeq.T =98(dB re.20 mpa) i en periode på max 2 min. pr. tank. Ved etageadskillelse mellem boligenheder og rum med særlig generende støj, skal luftlydisolationen være mindst 60dB (BR95,kap,9.2.1,stk.2). Anlægget er lydisoleret fra alle bygningsdele for at forhindre bygningstransmitteret støj. Dette vil medføre et lydtryk på ca.l Aeq.T =38(dB re.20mpa) i tømnings perioden (2min.) i beboelsesrummet. Kombisug: Kombisuganlægget må kun benyttes til dagrenovation og ikke stor skrald og aviser/reklamer. Poserne vi anbefaler er snøre/luk poser. Når posen kommer ned i anlægget, skal den være lukket. Poserne er som regel på liter. Dette vil sikre en bedre drift af anlægget. Til indkast af affald, kan der være en skakt eller indkaststander. Størrelse på tanke og bundskaktbeholder kan downloades på ( Konditioner for kombisug: Kombisug kan laves i en kælder, under et skur, i en betongrube eller i en specielt lavet beholder (kan downloades på hjemmesiden) hvor vi bygger vores tank og styring ind samt en anden beholder til bundskaktbeholderen.

8 Kombisug er specielt beregnet til ejendomme med mange skakte. Her bygger vi bundskaktbeholderen ind under de eksisterende eller nye skakte. Anlægget kører en cyklus dagligt for tømning af bundskaktbeholderen over i opsamlingstanken, for derefter at blive tømt som en mobilsugetank. Krav til tanke i kælder: Skal tanken bygges ind i en bygning skal rummet hvor tanken skal stå, være bygget i forhold til bygningsreglementet kap. 9, pkt. 9.21, stk.3. og 12,6. Gulvafløb og spulehane er valgfrit, men et gulvafløb ville gøre et service nemmere. Friskluftspjæld eller brandspjæld skal monteres i væggen. Hvis det er ud til det fri skal det være et friskluftspjæld, hvis det er fra rum til rum skal det være brandspjæld. Udsparingen til begge spjæld skal være: 470mm x 470mm. Strøm: Belysning skal være alm. lys til opsætning af mobilsug samt service. Der skal være udtag til 230 volt til service. 380 volt 20 amp. 2,5 kvadrat ledning med 5 ledere. Til at trække kabler skal der bruges et Ø50 mm beskyttelsesrør hvor udsparingen skal være Ø60 mm. Rør: Mobilsug rør er Ø275 mm eller Ø315 mm. Ved meget korte længder frem til sugebrønden, hvor lastbilen kobles til, må der højest være 25 meter hvis vi bruger Ø275 mm. Med mere end 1 tank eller over 25 meter sugerør, bruger vi Ø315 mm for bedre driftsikkerhed. Udsparing til Ø275 mm: Ø340 mm. Udsparing til Ø315 mm: Ø380 mm. Rørbøjninger: Rørbøjninger som er i en bygning skal overholde følgende bygningsradius på: Ø275 = R 350 Ø315 = R 400 Ø350 = R 450 Rørbøjninger som ligger i jorden skal overholde følgende bygningsradius på: Ø275 = R 1400 Ø315 = R 1500 Ø350 = R 1600 Vores rør bliver flanget sammen med en godkendt gummipakning imellem og hvis rørene skal graves ned i jorden, bliver flangerne pakket ind i Densoflex bind, som er en korrosionsforbyggende bevikling. Pladsforhold: På vores hjemmeside,( kan man downloade vores tanke og på tanktegningen kan man se hvilke dimensioner det kræver.

9 Bundskaktbeholder: Kombisug bruger en bundskaktbeholder til opsamling af affald. Bundskaktbeholderen står altid under en skakt eller et indkastrør. Rumfanget på skaktbeholderen er på ca. 700 liter. Skaktbundbeholderen kan downloades på ( hvor man vil kunne aflæse dimensionerne på denne. Støj; Ved tømning af anlægget vil der være et lydtryk niveau i tankrummet på ca. L Aeq.T =98(dB re.20 mpa) i en periode på max 2 min. pr. tank. Ved etageadskillelse mellem boligenheder og rum med særlig generende støj, skal luftlydisolationen være mindst 60dB (BR95,kap,9.2.1,stk.2). Anlægget er lydisoleret fra alle bygningsdele for at forhindre bygningstransmitteret støj. Dette vil medføre et lydtryk på ca.l Aeq.T =38(dB re.20mpa) i tømnings perioden (2min.) i beboelsesrummet. Centralsug: Centralsug er et anlæg, hvor opsamlingen af dagrenovation er stationær. Det vil sige at mobil- og kombisug bliver afhentet af en specielt indrettet sugelastbil, men hvor der er opsamlingscontaineren i centralsuganlægget, der bliver afhentet af en vognmand som kører containeren til forbrænding. Centralsuganlægget må kun benyttes til dagrenovation og ikke stor skrald, aviser/reklamer og flasker/glas eller farligt affald. Poserne vi anbefaler er snøre/luk poser. Når posen kommer ned i anlægget, skal den være lukket. Poserne er som regel på liter. Dette vil sikre en bedre drift af anlægget. Til indkast af affald kan der være en skakt eller indkaststander. Valg af skakt og skaktlåge kan downloades på vores hjemmeside ( Konditioner for centralsug: Anlægget er specielt beregnet til storbyggeri med mange opgange og hvor man ikke vil have en lastbil til at køre i området. Selve sugestationen kan placeres ved udkanten af området hvor der skal bygges, så afhentningen af opsamlingscontaineren kan foregå uden gener for beboerne. Rørstrengen kan være på flere kilometer, da man deler den op i sektioner. Det skal kunne være muligt at placere en bundskaktbeholder under selve skakten, den kan downloades på ( samt en rimelig plads til sugecentralen (størrelse dimensioneres efter projektet). Der skal være gulvafløb og spulehane i sugestationen til service. Ventilation: Der skal være ventilation i sugecentralen og der skal indbygges et aktivt kulfilter til at tage lugten fra affaldet. Størrelsen på filteret dimensioneres efter projektet. Skaktene, der bliver suget fra, skal ventileres efter bygningsreglementet kap.12.5.

10 Strøm til sugecentral: Belysning skal være alm. lys til service, (placeringen findes i samarbejde med EL ingeniøren). Der skal være udtag til 230 volt til service. 3 x 400 volt + N + J, 125 amp til sugeenheden. Til at trække kabler, skal der bruges et Ø100 mm beskyttelsesrør hvor udsparingen skal være Ø120 mm. Rør: Centralsugerør er altid Ø350. Ved flere rørstreng, skal der indbygges en spjældbrønd, den kan downloades på ( ), så man kan lukke ned for andre sugestrenge. Derved belastes anlægget mindst mulig og vil altid have en økonomisk fornuftig drift. Ved siden af røret, skal der placeres 2 beskyttelsesrør på Ø50, det ene til EL kabler og luftslange, det andet i tilfælde af udvidelse. Udsparing til Ø350 mm: Ø420 mm. Udsparing til Ø50 mm: Ø60 mm. Rørbøjninger: Rørbøjninger som er i en bygning skal have en radius på: Ø350 = 800 Rørbøjninger som ligger i jorden skal have en radius på: Ø350 = 1600 Opsamlingscontainer: Containeren som benyttes, skal mindst være 10 m 3. Hvis der er flere hundrede lejligheder, kan der være flere opsamlingscontainere. Containerne skal kunne hentes af det lokale renovationsselskab eller vognmand og indkøbes så det er komplekset der ejer containerne. Der vil være flere regler for hvordan vejen ned til opsamlingscontaineren skal være, idet der skulle kunne køre en lastbil på mindst 18 tons. Hvis der er en vis længde ned til containeren, skal der være en vendeplads. Det pågældende firma der har ansvaret for afhentning af containerne, vil skulle rådføres. Vores rør bliver flanget sammen med en godkendt gummipakning imellem og hvis rørene skal graves ned i jorden, bliver flangerne pakket ind i Densoflex bind, som er en korrosionsforbyggende bevikling. Bundskaktbeholder: Centralsug bruger en bundskaktbeholder til opsamling af affald. Bundskaktbeholderen står altid under en skakt eller et indkastrør. Rumfanget på skaktbeholderen er på ca. 700 liter. Skaktbundbeholderen kan downloades på vores hjemmeside, hvor man vil kunne aflæse dimensionerne på denne. Ved hver af de opsatte bundskaktbeholdere skal der være udtag til 230 volt til service. Støj: Der vil være en hvis mængde støj fra sugestationen. I nogen tilfælde kan der bygges en isoleret sugecontainer, hvor sugeenheden er indbygget. Når anlægget så er bygget færdig, bygger man et hus uden om sugecontaineren. Det har tidligere vist sig at være billigst. Hvis man vælger bare at bygge et hus til det fra starten, skal der tages højde for det.

11 Brandsikkerhed: Sugecentralen skal bygges efter brandklasse A. Bilag/billeder Skakte: Rundskakt(Ø400mm).

12 Firkantskakt(420mm x 420mm).

13 FirkantetBS60 skakt. Medlem af:

14 Skaktlåger/friskluftspjæld: Svenskskaktlåge, kan fås i forskellige farver og med eller uden lås.

15 Sugebrønd:

16 Tegninger Gravetegninger: Er under konstruktion

17 Tanke:

18 Tankbeholdere:

19 Rør streng:

Dansk Skraldesug ApS. Med Dansk Skraldesug bliver den daglige håndtering af affald langt nemmere og mere hygiejnisk...

Dansk Skraldesug ApS. Med Dansk Skraldesug bliver den daglige håndtering af affald langt nemmere og mere hygiejnisk... Dansk Skraldesug ApS Med Dansk Skraldesug bliver den daglige håndtering af affald langt nemmere og mere hygiejnisk... www.danskskraldesug.dk Hvem er Dansk Skraldesug Dansk Skraldesug ApS blev stiftet i

Læs mere

Tønder Kommune Vejledning til garage, carporte, udhuse

Tønder Kommune Vejledning til garage, carporte, udhuse Garage, carport, udhus og lignende bygninger, som ikke er beregnet til beboelse: Størrelse Under 50 m² Over 50 m² Hvor står kap. 1.5, stk. 5 Kap. 1.3.1, stk. 1, nr. 1 og 2 reglerne? Hvad skal du gøre?

Læs mere

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste.

Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. Installationsvejledning I denne vejledning er der angivet varenumre i parentes efter omtalte monteringsdele, så du kan finde dem i vores prisliste. 1 Indhold 1 Sikkerhedsregler ved brug af centralstøvsugeren...............

Læs mere

FRYSESKAB F32W HN 7667. Brugervejledning

FRYSESKAB F32W HN 7667. Brugervejledning FRYSESKAB F32W HN 7667 Brugervejledning ADVARSEL: Fryseren er ikke beregnet til at blive brugt af børn uden opsyn af voksne. Børn bør instrueres om, at de ikke må lege med fryseren. GENERELT For at få

Læs mere

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 AFFALDS 2016 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2016 2 Boligbidrag 2016 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 Ekstra tømninger 2016 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2016 7 Vask af beholdere

Læs mere

STORSKRALD. Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres storskrald.

STORSKRALD. Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres storskrald. STORSKRALD Ny ordning: Dit boligområde skal vælge, hvordan vi skal hente jeres storskrald. 1 HVORDAN ØNSKER I AT FÅ HENTET STORSKRALD? I fællesskab med de andre i dit boligområde skal du vælge, hvordan

Læs mere

Morsø Systemskorsten (CE-mærket)

Morsø Systemskorsten (CE-mærket) Opstillingsvejledning Morsø Systemskorsten (CE-mærket) Læs denne vejledning grundigt inden skorstenen monteres MORSØ JERNSTØBERI A/S. DK-7900 NYKØBING MORS E-Mail: stoves@morsoe.com Website: www.morsoe.com

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune

Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune Sådan etableres nedgravede containere i Aalborg Kommune Grøn og dynamisk - med respekt for dig Tilladelse til etablering af nedgravede containere skal søges hos By og Landskabsforvaltningen, Stigsborg

Læs mere

KOMFORT BOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER

KOMFORT BOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS KOMFORTBOLIGER 1 KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller om det, som blev fremlagt på orienteringsmøde 1 i DGI Centeret den 4. april

Læs mere

Variabel- sammenhænge

Variabel- sammenhænge Variabel- sammenhænge Udgave 2 2009 Karsten Juul Dette hæfte kan bruges som start på undervisningen i variabelsammenhænge for stx og hf. Hæftet er en introduktion til at kunne behandle to sammenhængende

Læs mere

Husorden. for. Bofællesskabet Byvejen

Husorden. for. Bofællesskabet Byvejen for Bofællesskabet Byvejen Side 1 af 5 GENERELT En boligafdeling som vores med mange beboere med forskellig baggrund, er et lille samfund i sig selv. Vi er mere eller mindre afhængige af hinanden og vi

Læs mere

Mobilsug kan anvendes af ejendomme med affaldsskakte og ejendomme uden affaldsskakte.

Mobilsug kan anvendes af ejendomme med affaldsskakte og ejendomme uden affaldsskakte. maj 17, 2004 Mobilsug Hvor kan mobilsug bruges? Mobilsug kan anvendes i en karré, hvor flere ejendomme vælger at gå sammen om etablering af en fælles renovationsløsning. Et sugeanlæg kan dimensioneres

Læs mere

Brandteknisk dokumentation UCH Tilbygning

Brandteknisk dokumentation UCH Tilbygning Brandteknisk dokumentation UCH Tilbygning Lars Anton Pedersen Indhold 1. Indledning... 3 1.1. Bygningens udformning... 3 1.2. Byggemetode og materialevalg... 3 1.3. Personbelastning... 3 2. Bygningens

Læs mere

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS RENOVERINGSBOLIGER

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS RENOVERINGSBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS RENOVERINGSBOLIGER KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller det, som blev fremlagt på Orienteringsmøde 1 i DGI Centeret den 4. April

Læs mere

fs10 1 Hej Matematik på Samsø 2 Affald på Roskilde Festival 3 Overnatning på Skanderborg 4 På tur med Grøn Koncert Festival Festival MATEMATIK

fs10 1 Hej Matematik på Samsø 2 Affald på Roskilde Festival 3 Overnatning på Skanderborg 4 På tur med Grøn Koncert Festival Festival MATEMATIK fs10 10.-klasseprøven MATEMATIK Maj 2010 1 Hej Matematik på Samsø Festival 2 Affald på Roskilde Festival 3 Overnatning på Skanderborg Festival 4 På tur med Grøn Koncert Som bilag til dette opgavesæt er

Læs mere

DELVIST NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER

DELVIST NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER DELVIST NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER - VEJLEDNING TIL ETABLERING Indledning Igennem de senere år har det været muligt at etablere delvist nedgravede affaldsløsninger ved boligforeninger og ejerforeninger

Læs mere

HUSORDEN AFDELING 101 NIVÅHØJ I

HUSORDEN AFDELING 101 NIVÅHØJ I BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN AFDELING 101 NIVÅHØJ I GODKENDT PÅ DET ORDINÆRE AFDELINGSMØDE 18. APRIL 2001 REV. 3. FEBRUAR 2015 Opgang: 1 12 1. Færdsel på trapper, skal foregå uden at være til gene for

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 1PÅ DISSE SIDER FINDER DU GUIDES TIL, HVORNÅR DU SKAL SØGE TILLADELSE TIL DIT

Læs mere

Uge 29: Færdiggørelse af dræn på Parken 5.

Uge 29: Færdiggørelse af dræn på Parken 5. Uge 29: Færdiggørelse af dræn på Parken 5. De 3 vigtigste ting for en greenkeeper og pasning af en golfbane er dræn, dræn og dræn. Jo mere vand vi kan få arbejdet væk fra jorden desto bedre får græsset

Læs mere

Nedenstående er en vejledning. Gældende lovgivning og praksis på området skal altid overholdes.

Nedenstående er en vejledning. Gældende lovgivning og praksis på området skal altid overholdes. Vedligeholdelse, forbedringer og forandringer for lejere i Hellerup Strandpalæ Hvad må du som lejer i andelsboligforeningen Hellerup Strandpalæ gøre ved den lejede bolig? Hvis du ønsker at udføre arbejder

Læs mere

Areal. Et af de ældste skrifter om matematik, der findes, hedder Rhind Papyrus. NTRO

Areal. Et af de ældste skrifter om matematik, der findes, hedder Rhind Papyrus. NTRO Areal Et af de ældste skrifter om matematik, der findes, hedder Rhind Papyrus. NTRO Det stammer fra Egypten og er ca. 3650 år gammelt. I Rhind Papyrus findes optegnelser, der viser, hvordan egypterne beregnede

Læs mere

Indsamling af papir, pap, glas og metal

Indsamling af papir, pap, glas og metal Indsamling af papir, pap, glas og metal Ny affaldsordning for etageboliger og boligforeninger Nemt at genbruge Det skal være nemt at sortere affald fra til genbrug i Middelfart Kommune. Så får vi mindre

Læs mere

ELVARLI Åbent opbevaringssystem

ELVARLI Åbent opbevaringssystem Produktguide ELVARLI Åbent opbevaringssystem 22_016 DESIGN Ehlén Johansson SIKKERHED Den indstillelige stolpe skal fastgøres til loftet. Gavlen skal fastgøres til væggen. Forskellige væg- og loftmaterialer

Læs mere

A/B Udbygård. Husorden

A/B Udbygård. Husorden A/B Udbygård Husorden 2016 Indhold Forord... 1 Affald... 2 Altaner... 2 Beboerlokalet... 3 Cykler, ladcykler, barnevogne mv.... 3 Forhaverne og gården... 3 Husdyr... 3 Kældre og loft, samt trappeopgange...

Læs mere

Dropper skakter for affaldssortering

Dropper skakter for affaldssortering Dropper skakter for affaldssortering Karlemoseparken i Køge skifter affaldsskakter ud med moderne affaldsløsning. Det betyder mindre arbejde og mere genvinding. Jens Nielsen fra Karlemoseparken står sammen

Læs mere

Smedejernsport & låge.

Smedejernsport & låge. Smedejernsport & låge. Art: 00094/95 Version: 205/0 Designet af: F&H Com A/S - Gl. Kattrupvej 4-875 Gedved Danmark - mail@fhcom.dk Produktet/ kassernes indhold: 5 0 8 9 Nr. 2 3 4 5 6 7 8 9 0 6 Beskrivelse

Læs mere

Push up. Komplettering / Let adgang til installationer. Nem montage. MK-godkendt konstruktion. Overfladebehandles som alm. gipsplade.

Push up. Komplettering / Let adgang til installationer. Nem montage. MK-godkendt konstruktion. Overfladebehandles som alm. gipsplade. LETTE INDERVÆGGE MED GIPSPLADER Komplettering / Push up Push up inspektions lemme an vendes til gipspladevægge og -lofter og giver med et enkelt tryk/skub let adgang til de indbyggede installationer. Let

Læs mere

Retningslinjer for opbevaring af farlige stoffer

Retningslinjer for opbevaring af farlige stoffer Retningslinjer for opbevaring af farlige stoffer Kolding Kommune, Nytorv 11, 6000 Kolding byogudvikling@kolding.dk Tlf. 79 79 74 69 Revideret d. 4. september 2012. Undgå uheld og forureninger Virksomheden

Læs mere

Dynamiske konstruktioner med et dynamisk geometriprogram En øvelsessamling

Dynamiske konstruktioner med et dynamisk geometriprogram En øvelsessamling Dynamiske konstruktioner med et dynamisk geometriprogram En øvelsessamling Disse opgaver er i sin tid udarbejdet til programmerne Geometer, og Geometrix. I dag er GeoGebra (af mange gode grunde, som jeg

Læs mere

PAROC Stenuld et stensikkert valg

PAROC Stenuld et stensikkert valg PAROC Stenuld et stensikkert valg Hvorfor sige nej til tryghed, når det nu ikke koster ekstra? Én ting er stensikker I dag er der vist ikke mange, der tvivler på, at den vigtigste årsag til den truende

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL

SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL SKAL DU BYGGE? - Enfamiliehus - Sommerhus - Tilbygning - Ombygning GODE RÅD NÅR DU SKAL BYGGE NYT - BYGGE OM - BYGGE TIL 1 DET SKAL DU VÆRE OPMÆRKSOM PÅ, NÅR DU SKAL BYGGE NYT ENFAMILIEHUS, SOMMERHUS ELLER

Læs mere

Emhætte Type: STANDARD W

Emhætte Type: STANDARD W Manual Emhætte Type: STANDARD W [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLD I Karakteristika II Komponenter III Tekniske data

Læs mere

Alt under et tag. 4 x møder rundt i DK

Alt under et tag. 4 x møder rundt i DK Alt under et tag 4 x møder rundt i DK Overskrift Tommy Glindvad arkitekt / bygningssagkyndig / energikonsulent VVS Hvad kommer vi ind på? - vand varme afløb og lidt ventilation - noget om energi - lidt

Læs mere

Velkommen til Viruplund

Velkommen til Viruplund Velkommen til Viruplund Afdelingsbestyrelsen i Viruplund byder dig hermed velkommen. Vi har skrevet dette velkomstbrev som en hjælp til nye beboere, og det er vores håb, at du vil tage dig tid til at læse

Læs mere

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A

Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Montage, drift og vedligeholdelsesvejledning TX 35A Rev.15 Februar 2010 Side 1 af 23 1.0.0 Indhold MONTAGE, DRIFT OG...1 VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING...1 1.0.0 INDHOLD...2 2.0.0 ILLUSTRATIONER...2 3.0.0

Læs mere

Affaldsanalyse Silkeborg kommune Etageboliger 2014

Affaldsanalyse Silkeborg kommune Etageboliger 2014 Affaldsanalyse Silkeborg kommune Etageboliger 2014 Indhold 2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Formål, metode og fordeling Side 3 Opsummering af nøgleresultater Side 6 Dagrenovation Side 8 Genbrugspladser Side 18 Kuber/igloer

Læs mere

Produktark for KS 10x0 - Alcon PICO Stokerkedel. Ydelse. 12 kw kw

Produktark for KS 10x0 - Alcon PICO Stokerkedel. Ydelse. 12 kw kw MØD FAMILIEN ALCON Produktark for KS 10x0 - Alcon PICO Stokerkedel Alcon PICO er en unik stokerkedel, i et smart og tidsløst design, til dig der har brug for en lille og kompakt kedel. Kedlen er født med

Læs mere

Referat af afdelingsmøde d. 23./9. 2014 hos Helena Thorsen, Brendstrupvej 6, 1th, 8200 Århus N

Referat af afdelingsmøde d. 23./9. 2014 hos Helena Thorsen, Brendstrupvej 6, 1th, 8200 Århus N Referat af afdelingsmøde d. 23./9. 2014 hos Helena Thorsen, Brendstrupvej 6, 1th, 8200 Århus N 1) Valg af referant og dirigent. Helena Thorsen blev valgt som dirigent, og Helena Thorsen blev valgt som

Læs mere

Afsnit Indhold Side. General information 3. 1 Beskrivelse 4. 2 Samlevejledning 4. 3 Igangsætning 5. 4 Reservedelsliste 6.

Afsnit Indhold Side. General information 3. 1 Beskrivelse 4. 2 Samlevejledning 4. 3 Igangsætning 5. 4 Reservedelsliste 6. INDHOLD Afsnit Indhold Side General information 3 1 Beskrivelse 4 2 Samlevejledning 4 3 Igangsætning 5 4 Reservedelsliste 6 5 Sikkerhed 8 6 Produkt specifikation 8 7 Pumpe 9 8 Vedligehold 9 9 Tilslutning

Læs mere

Renovering af Længehusene LÆNGEHUSENE - AFD.42 1

Renovering af Længehusene LÆNGEHUSENE - AFD.42 1 Renovering af Længehusene 1 Forberedende arbejder i området Inden renoveringen må forventes følgende arbejder i området og omkring husene: - Byggeledelse og AAB vil inspicere hvad der skal ryddes omkring

Læs mere

09. Opgave energirenovering bungalow fra 1934

09. Opgave energirenovering bungalow fra 1934 09. Opgave energirenovering bungalow fra 1934 - Huset er beboet af 2 voksne og 1 barn. - Huset skal så vidt muligt føres op til nutidig standard energimæssigt. Beskrivelse af huset: - Tagpaptag i pyramideform

Læs mere

Jadea s Drikkehjælpemidler

Jadea s Drikkehjælpemidler Jadea s Drikkehjælpemidler Side 2 Krus Neater Drinker inkl. 2 stk. 60 cm Neater Solidt sugerør med ventil o Pind "låsestykke" til Neater Drinker låg Neater Drinker Thermo inkl. 2 stk. 60 cm Neater Solidt

Læs mere

Reelle tal. Symbolbehandlingskompetencen er central gennem arbejdet med hele kapitlet i elevernes arbejde med tal og regneregler.

Reelle tal. Symbolbehandlingskompetencen er central gennem arbejdet med hele kapitlet i elevernes arbejde med tal og regneregler. Det første kapitel i grundbogen til Kolorit i 9. klasse handler om de reelle tal. Første halvdel af kapitlet har karakter af at være opsamlende i forhold til, hvad eleverne har arbejdet med på tidligere

Læs mere

Dansk manual til HV-500 HomeVac

Dansk manual til HV-500 HomeVac Dansk manual til HV-500 HomeVac 1 Funktionsoversigt På billedet nedenfor, henviser de forskellige numre til funktionsbeskrivelsen på side 5.. Figur 1: HV500 HomeVac 2 1. Manuel svejsning - Bruges til manuel

Læs mere

E_N_KL_1_501. Indholdsfortegnelse - EL-installation, Kælderplan. Tegningsnr. Rev. Tegningsnavn Dato Rev. Dato

E_N_KL_1_501. Indholdsfortegnelse - EL-installation, Kælderplan. Tegningsnr. Rev. Tegningsnavn Dato Rev. Dato Indholdsfortegnelse - EL-installation, Kælderplan Tegningsnr. Rev. Tegningsnavn Dato Rev. Dato E_N_KL_1_501.01 Note og signaturforklaring 2016-08-10 E_N_KL_1_501.02 EL-installation, Kælder - Opgang 20

Læs mere

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni

FAQ. Waoo! Web TV på computeren. Fiberbredbånd TV Telefoni FAQ Waoo! Web TV på computeren Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Waoo! Web TV på computeren...4 Waoo! Bio på Waoo! Web TV...7 Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Waoo! Web TV på computeren Hvem kan få Waoo! Web

Læs mere

TILGÆNGELIGHEDS BOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER

TILGÆNGELIGHEDS BOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER 1 KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller om det, som blev fremlagt på Orienteringsmøde 1 i DGI Centeret den

Læs mere

Beskyttelsesvoldene omkring flyveasken har et fald på A=2 eller A=1,5. Hvilket anlæg er gældende i rundkørslen?

Beskyttelsesvoldene omkring flyveasken har et fald på A=2 eller A=1,5. Hvilket anlæg er gældende i rundkørslen? BILAG 5 Mailkorrespondance med afklarende svar fra Vejdirektoratet. Spørgsmål til Enggaard Sendt: 23. februar 2012 08:30 Jeg er begyndt at remse spørgsmålene op til Enggaard. Du kan evt. supplere i min

Læs mere

Til rette vedkommende. 11. april 2013. NOTAT - IC-Meter indeklimamålinger i relation til Persondataloven

Til rette vedkommende. 11. april 2013. NOTAT - IC-Meter indeklimamålinger i relation til Persondataloven Til rette vedkommende NORDIA Advokatfirma Østergade 16 1100 København K Christina Wiesner Advokat (H), LL.M. Mobil +45 20206325 cwi@nordialaw.com Journalnr. 21354 11. april 2013 NOTAT - IC-Meter indeklimamålinger

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmødet d. 27. marts 2013 Vi i bestyrelsen vil lige med denne skrivelse gøre opmærksom på at der er sket ændring i kontrakten mellem Kruså antenne forsyning og God tone. Lejere er ikke

Læs mere

01 Introduktion. Yderligere informationer kontakt bim@protecvinduer.com

01 Introduktion. Yderligere informationer kontakt bim@protecvinduer.com 01 Introduktion Dette dokument indeholder informationer om Pro Tec vinduer BIM objekter. Der er vejledninger til at bruge disse objekter, opsætning af objekterne samt links til Pro Tec s hjemmeside der

Læs mere

Gyproc Systemvægge. Der findes indervægge - og der findes Gyproc Systemvægge. Suveræn i alle lydklasser. Lidt klogere løsninger til indervægge

Gyproc Systemvægge. Der findes indervægge - og der findes Gyproc Systemvægge. Suveræn i alle lydklasser. Lidt klogere løsninger til indervægge Gyproc Systemvægge Suveræn i alle lydklasser Der findes indervægge - og der findes Gyproc Systemvægge Lidt klogere løsninger til indervægge Med Gyproc indervægssystemer findes optimerede løsninger til

Læs mere

OL alternative konkurrencer

OL alternative konkurrencer OL alternative konkurrencer OL kan bruges som en sjov og alternativ aktivitet for deltagere i alle aldre, dog vil disciplinerne passe bedst fra U-10 spillere og opad. Disciplinerne kan plukkes og bruges

Læs mere

Kører du altid 110? Af Seniorkonsulent Uwe Hansen, Metro Therm 17.02.2016. Hvor svært kan det være at vælge varmtvandsbeholder til en-familieboligen?

Kører du altid 110? Af Seniorkonsulent Uwe Hansen, Metro Therm 17.02.2016. Hvor svært kan det være at vælge varmtvandsbeholder til en-familieboligen? Kører du altid 110? Af Seniorkonsulent Uwe Hansen, Metro Therm 17.02.2016 Hvor svært kan det være at vælge varmtvandsbeholder til en-familieboligen? Kravene til en varmtvandsbeholder har ændret sig gennem

Læs mere

Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger. (på privat grund i boligselskaber mv.)

Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger. (på privat grund i boligselskaber mv.) Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger (på privat grund i boligselskaber mv.) Retningslinjer for etablering af nedgravede affaldsløsninger på privat grund i boligselskaber mv. Nedenstående

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Brændeovn og skorsten DanskPejsecenter.dk CE godkendt skorsten Side 1 Monteringsvejledning / DP Skorsten Opstilling af ildstedet: Før montering af skorstenen påbegyndes, må det sikres,

Læs mere

Lektion 8s Geometri Opgaver

Lektion 8s Geometri Opgaver Matematik på Åbent VU Lektion 8s Geometri Indholdsfortegnelse Sammensatte figurer Kunstruktionsopgaver Trigonometri Lavet af Niels Jørgen ndreasen, VU Århus. Redigeret af Hans Pihl, KVU Lektion 8s Side

Læs mere

BRUGERMANUAL OG MONTERINGSVEJLEDNING

BRUGERMANUAL OG MONTERINGSVEJLEDNING BRUGERMANUAL OG MONTERINGSVEJLEDNING Indhold 1. Produktinformation... 2 2. Indhold... 2 3. Anvendelse... 2 4. Funktion... 2 5. Garanti... 2 6. Specifikationer og dimensioner... 3 7. Installation... 4 8.

Læs mere

Retningslinier for individuel råderet

Retningslinier for individuel råderet LINDESKOVEN Afdelingsbestyrelsen - Afdeling 32 Østre Lindeskov 209-2600 Glostrup Tlf.: 43 43 17 21 En afdeling under Glostrup Boligselskab Retningslinier for individuel råderet vedrørende hegn, låger,

Læs mere

Telefoni Brugervejledning

Telefoni Brugervejledning Telefoni Brugervejledning pr. 1. NOVEMBER 2012 tv, fiberbredbånd og telefoni til os i midt- og vestjylland Altibox Danmark A/S Danmarksvej 26 8660 Skanderborg Tlf. 70 300 600 www.altibox.dk info@altibox.dk

Læs mere

Udnyttelse af ressourcerne i affaldet - hvor går grænsen? Alan Sørensen AC-Specialkonsulent Jord og Affald +45 72 54 41 80 +45 91 47 29 alsoe@mst.

Udnyttelse af ressourcerne i affaldet - hvor går grænsen? Alan Sørensen AC-Specialkonsulent Jord og Affald +45 72 54 41 80 +45 91 47 29 alsoe@mst. Udnyttelse af ressourcerne i affaldet - hvor går grænsen? Alan Sørensen AC-Specialkonsulent Jord og Affald +45 72 54 41 80 +45 91 47 29 alsoe@mst.dk - DEN Ja 8. JUNI Johannes, - NATUR & MILJØ lige 2016

Læs mere

Aftræksproblemer og løsninger. Jytte S. Nielsen, DGC og Michael Strøm, Kierulff. Gastekniske Dage den 14. maj 2013 kl. 12.04-12.

Aftræksproblemer og løsninger. Jytte S. Nielsen, DGC og Michael Strøm, Kierulff. Gastekniske Dage den 14. maj 2013 kl. 12.04-12. Aftræksproblemer og løsninger Jytte S. Nielsen, DGC og Michael Strøm, Kierulff kl. 12.04-12.40 Sal F Hvorfor tale om aftrækssystemer? Lovgrundlaget Lovgrundlaget Reglerne er ellers meget enkle: 1) I medfør

Læs mere

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER

FORESTIL DIG AT SØSÆTTE DIN VIRKSOMHED HER Vilkår, der kan mærkes på dit budget. Dit kontorlejemål kan opsiges med 3 måneders varsel, og der er ingen uopsigelighedsperiode. Depositum udgør 3 måneders leje og kan erstattes af en bankgaranti. 1.

Læs mere

Nedgravede affaldsstationer

Nedgravede affaldsstationer Nedgravede affaldsstationer Tilmeldningsblanket TEKNIK OG MILJØ Tilmeldningsblanket 2015 Grundejere, der ønsker at etablere og benytte de nedgravede affaldsstationer, skal udfylde denne tilmeldningsblanket,

Læs mere

Vejledende udtalelse om 10 m 2 grænsen i affaldsbekendtgørelsens kapitel 13

Vejledende udtalelse om 10 m 2 grænsen i affaldsbekendtgørelsens kapitel 13 Jord & Affald J.nr. MST-7547-00102 Ref. kalie/asn Den 16. februar 2016 Vejledende udtalelse om 10 m 2 grænsen i affaldsbekendtgørelsens kapitel 13 Miljøstyrelsen skal vejledende udtale, at det er Miljøstyrelsens

Læs mere

Mere præcise eftersyn. 1-års og 5-års eftersyn

Mere præcise eftersyn. 1-års og 5-års eftersyn Mere præcise eftersyn 1-års og 5-års eftersyn Indhold Generelt Hvad er omfattet af eftersynet? Nogle ændringer i TEGL 36 Ventilation iflg. bygningsreglementerne Ved en skade registreres også svigtet Generelt

Læs mere

Den 15. januar 2007 Århus Kommune

Den 15. januar 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 15. januar 2007 Århus Kommune Århus Kommunale Værker Teknik og Miljø for affalds-øer 1. Resume Affalds-øerne på Frederiksbjerg Vest blev

Læs mere

BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD Væg-/loftbeslag og gardinstænger

BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD Væg-/loftbeslag og gardinstænger 22_015 Produktguide BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD Væg-/loftbeslag og gardinstænger DELE Væg-/loftbeslag Gardinstangsholder Gardinstang Endeknopper Hjørnebeslag til gardinstang Enkelhed og variation går hånd i hånd

Læs mere

De fire Grundelementer og Verdensrummet

De fire Grundelementer og Verdensrummet De fire Grundelementer og Verdensrummet Indledning Denne teori går fra Universets fundament som nogle enkelte små frø til det mangfoldige Univers vi kender og beskriver også hvordan det tomme rum og derefter

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder

Vejledning for fjerkræhold i boligområder Vejledning for fjerkræhold i boligområder Indhold: FØR DU ANSKAFFER DIG FJERKRÆ 3 EN HØNE BLEV TIL FEM KLAGER 3 REGLER OG RETNINGSLINJER 4 ROTTER 4 GØDNING 5 HØNS 5 DUER 6 ANDET FJERKRÆ 6 FUGLEINFLUENZA

Læs mere

Vejledning for fjerkræhold i boligområder.

Vejledning for fjerkræhold i boligområder. Vækst og Bæredygtighed Dato: 21/10/2015 Vejledning for fjerkræhold i boligområder. For yderligere information kontakt Holbæk Kommune ved: Landbrugsteamet Telefon: 72362505 Mail: landbrug@holb.dk 0 Indhold:

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

Pladeudfoldning, Kanaler

Pladeudfoldning, Kanaler 2009 Pladeudfoldning Kanaler Teoretisk gennemgang af de grundlæggende færdigheder inden for Pladeudfoldning, Kanaler Teknisk Isolering AMUSYD 06 02 2009-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-5

1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-5 Sagsnr. 1-23-4-101-11-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 4 Udbud af Hængesøjler, OP-lamper og monitorophæng til Dagkirurgisk Afdeling og den Fælles Akutmodtagelse, Det nye Universitetshospital, Aarhus

Læs mere

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling.

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling. Notat til indsamling af elektronikaffald og farligt affald Bygge, Plan og Miljø (BPM) har gennemført et forsøg med indsamling af småt elektronik i beholdere fra ca. 90 ejendomme. Desuden er der gennemført

Læs mere

Denne vejledning beskriver de krav der skal opfyldes når en forening ønsker at etablere nedgravede affaldssystemer.

Denne vejledning beskriver de krav der skal opfyldes når en forening ønsker at etablere nedgravede affaldssystemer. Vejledning til etablering af nedgravede affaldsløsninger i Frederikssund Kommune Ikke godkendt forslag Affaldskontoret oktober 2011 Indledning Med virkning fra årsskiftet 2011/12 har byrådet besuttet at

Læs mere

Emhætte Brugsvejledning

Emhætte Brugsvejledning Emhætte Brugsvejledning UDTRÆKSEMHÆTTE 1200 - Centraludsugning www.jgnordic.com Kontaktoplysninger Jilmas Group Nordic ApS Hi Park 399 7400 Herning Denmark Tel.: +45 70104014 - Fax: +45 70131389 H610.1200.30.01

Læs mere

Montagevejledning HODY. forskallings- og armeringsplade. HODY forskallings- og armeringsplade

Montagevejledning HODY. forskallings- og armeringsplade. HODY forskallings- og armeringsplade Montagevejledning HODY EFTEX ApS - HI-PARK 411-7400 HERNING - Tlf 86 66 20 00 - Fax 86 66 23 96 - WWW.EFTEX.DK Indholdsfortegnelse Side 2 Fordele ved HODY pladen HODY Tekniske data Side 3 Lagring af HODY

Læs mere

Vejledning. Anvendelse af korrugerede rør i vægge. Dato: 21.08.2013 Udarbejdet af: TMA Kontrolleret af: Revision: LRE 3 Revisionsdato: 08.07.

Vejledning. Anvendelse af korrugerede rør i vægge. Dato: 21.08.2013 Udarbejdet af: TMA Kontrolleret af: Revision: LRE 3 Revisionsdato: 08.07. Vejledning Vestergade 25 DK-4130 Viby Sjælland T. + 45 7010 3510 F. +45 7637 7001 info@crhconcrete.dk www.crhconcrete.dk Anvendelse af korrugerede rør i vægge Dato: 21.08.2013 Udarbejdet af: TMA Kontrolleret

Læs mere

Bygninger over 1600 m 2

Bygninger over 1600 m 2 Metode for certificerede virksomheders trykprøvning efter EN 13829 og gældende bygningsreglement Trykprøvning/Tæthedsprøvning: Efter måling udstedes et bygningscertifikat til bygherre/rekvirenten, som

Læs mere

6150 9135935 MOSRIVE / STENRIVE 100 CM.

6150 9135935 MOSRIVE / STENRIVE 100 CM. 6150 9135935 MOSRIVE / STENRIVE 100 CM. Samle vejledning Bruger vejledning Vedligeholdelse Reservedele DAVIDSENshop.dk Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk REGLER

Læs mere

Beregning af koter, fald og rumfang.

Beregning af koter, fald og rumfang. Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI) Beregning af koter, fald og rumfang. Uddannelsen indgår i rørlæggeruddannelsen Forord Dette hæfte er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald September 2015 4. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald De første resultater Kære beboer i Havrevangen Vores pilotprojekt Affald er en ressource, der skal genanvendes er godt i gang. Siden

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

Kompaktløsningen. Dagrenovationsløsningen til den kvalitetsbevidste bygherre/udvikler/arkitekt. Hvorfor en kompaktløsning?

Kompaktløsningen. Dagrenovationsløsningen til den kvalitetsbevidste bygherre/udvikler/arkitekt. Hvorfor en kompaktløsning? Kompaktløsningen Dagrenovationsløsningen til den kvalitetsbevidste bygherre/udvikler/arkitekt Hvorfor en kompaktløsning? Fremtidssikrer din affaldshåndtering Med en kompaktløsning fra Aerbin får du lavere

Læs mere

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen

Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen Vejledning om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift Veteranbanebekendtgørelsen 9. maj 2011 3 Vejledning om ikke Forord Forord Generelt Bekendtgørelsen kan ses under Lovstof på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Læs mere

Manual til skinnelayoutprogram

Manual til skinnelayoutprogram Manual til skinnelayoutprogram Version 1.1 13. marts 2005 Skinnelayoutmanual af 13. marts 2005, version 1.1 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt over startbillede... 3 3 Menulinie... 4

Læs mere

Ordensreglement. Andelshaveselskabet. (Herunder byggeregler) for STRANDBO

Ordensreglement. Andelshaveselskabet. (Herunder byggeregler) for STRANDBO Ordensreglement for Andelshaveselskabet STRANDBO 2016 (Herunder byggeregler) 1. Det er ethvert medlems pligt at indhegne sin have langs selskabets veje og gange med ligusterhæk. 2. Lågerne skal gå indad

Læs mere

Monterings vejledning Qooler sparkling 17i indbygning i køkken.

Monterings vejledning Qooler sparkling 17i indbygning i køkken. Monterings vejledning Qooler sparkling 17i indbygning i køkken. Teknisk data: Mål: H 390mm x B 235mm x D 420mm inkl. luftskjold 230v 50 Hz. 270 w max forbrug Kalkfilter og kulfilter skal skiftes en gang

Læs mere

Boligselskabet Farumsødal. Lillevangspark Råderetskatalog. Administreret af

Boligselskabet Farumsødal. Lillevangspark Råderetskatalog. Administreret af Boligselskabet Farumsødal Lillevangspark Råderetskatalog Administreret af Indhold RÅDERETTEN Lejet men helt dit eget!... 3 Forbedringer og forandringer... 3 Udenfor eller indenfor boligen... 3 Hvidevarer

Læs mere

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ

HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND. Norddjurs Kommune 2013 TEKNIK OG MILJØ TEKNIK OG MILJØ HUSSTANDSVINDMØLLER VEJLEDENDE RETNINGSLINIER FOR OPSTILLING I DET ÅBNE LAND Norddjurs Kommune 2013 Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Vejledende retningslinier

Læs mere

Vedtaget på beboermødet den 28. maj 2004.

Vedtaget på beboermødet den 28. maj 2004. HUSORDEN for den selvejende institution Tranemosegård Afdeling 13 Lejerne skal sørge for, at der hersker ro og orden i lejligheden og i ejendommen, således at de forskellige beboere ikke er til gene for

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

Forslag til træningsøvelser U11 12

Forslag til træningsøvelser U11 12 Forslag til træningsøvelser U11 12 Løbe aflevering. Spillerantal: Alle 1 bold pr. spiller Banestørrelse: 20 x 15 meter Scoring: Ingen Øvelses starter med at spillerne løber banen igennem. Der startes med

Læs mere

Kolonihaveforbundets Århuskreds

Kolonihaveforbundets Århuskreds 1 Kolonihaveforbundets Århuskreds BYGGERETNINGSLINIER 2 VEDR. KOLONIHAVEHUSE Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune Ved alle byggeansøgninger betales et GEBYR KR.

Læs mere

Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X

Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLDSFORTEGNELSE I. Karakteristika 4 II. Egenskaber 4 III.

Læs mere

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBS- VOGNE M.M. AFFALD BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE ALTANER

GENERELT ANTENNER/PARABOLER BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBS- VOGNE M.M. AFFALD BIL- KNALLERTKØRSEL M.V. DØRSKILTE ALTANER Indholdsfortegnelse GENERELT... 3 AFFALD... 3 ALTANER... 3 ANTENNER/PARABOLER... 3 BARNEVOGNE, CYKLER, INDKØBSVOGNE M.M.... 3 BIL-, KNALLERTKØRSEL M. V.... 3 DØRSKILTE... 3 FODRING AF FUGLE M.V.... 4 FORSIKRING...

Læs mere

Vurdering af tilstanden af Springdammen

Vurdering af tilstanden af Springdammen Vurdering af tilstanden af Springdammen Af Thomas Aabling Den 23. december 2014 Tilsyn den 2. december 2014 Springdammen ligger dybt i terrænet og består af et stor åbent bassin og en mindre smal bugt

Læs mere