PASSPORT! af Gustavo Ott oversat til dansk af Thomas Hauger. Alle rettigheder i Danmark: Gustavo Ott.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PASSPORT! af Gustavo Ott oversat til dansk af Thomas Hauger. Alle rettigheder i Danmark: Gustavo Ott. gustavott@yahoo.com."

Transkript

1 PASSPORT/ Gustavo Ott 1 PASSPORT! Et skuespil for 3 skuespillere af Gustavo Ott oversat til dansk af Thomas Hauger Alle rettigheder i Danmark: Thomas Hauger, Gustavo Ott SGAE- Sociedad General de Autores de España Nro

2 Rollerne: EUGENE OFFICEREN SOLDATEN De 3 skuespillere bør være af blandet køn, men det er lige meget hvem der spiller hvem. Spilles Eugene af en kvinde kaldes hun i originaludgaven for Eugenie Handlingen udspiller sig på en jernbanestation i et eller andet glemt land.

3 PASSPORT/ Gustavo Ott 3 PASSPORT blev første gang opført på Cuarta Pared Teater i Madrid, Spanien i 1992 instureret af Javier Yague. I 2003 blev det produceret af Teatro San Martín de Caracas, instrueret af by Luis Domingo González. Originalet castet bestod af: MARIA BRITO som Eugenia DAVID VILLEGAS som Officerenen ALFONSO REY som Soldaten

4 1 Jernbanestation På den ene side sover Soldaten i en stol der dårligt nok kan holde ham. På den anden side sover Eugene i hans togsæde med et halvt åbent landkort på skødet. Kortet falder på gulvet. En travl passager ramler ind i Eugene. Vi kan høre de andre passagere snakke på forskellige sprog. Eugene opdager et skilt på et ukendt sprog, der viser stationens navn. Eugene tager sin kuffert og går undersøgende rundt på stationen lyttende til højtalerens stemme, der skratter en meddelelse på et uigenkendeligt sprog. Eugene kigger efter nogen at snakke med, men ingen stopper. Han/hun sætter sig på sin kuffert og ser på sit ur uden at forstå det tidspunkt det viser. Så vågner Soldaten op - som en slags daglig rutine - og begynder at råbe. Soldaten: Alle bedes gå ud! Det er lukketid. Alle ud! Eugene ser Soldaten og skynder sig håbefuldt over til ham. Eugene: Undskyld mig, hr., kunne De, hr., undskyld mig, jeg, jeg Soldaten: Forlad stationen, vi lukker nu. Kom tilbage på mandag.

5 PASSPORT/ Gustavo Ott 5 Eugene: Undskyld, men jeg har et problem. Det tror jeg i hver tilfælde, Jeg har mistet mit Soldaten: Forlad stationen. Alle ud! Vi åbner igen på mandag. Eugene: Jeg forstår ikke hvad De siger, hr., men Soldaten: Ud! Alle ud! Soldaten bekymrer sig ikke om Eugene, indtil han pludselig vender sig imod ham med foragt. Eugene: Hr., Jeg vil gerne spørge om noget. Soldaten: Nåh. Hvad vil du? Eugene: Jeg forstår ikke deres sprog Soldaten: Hvar? Hvad siger du? Eugene: Hvad siger de? Soldaten: Hvad helvede vil du? Eugene: Ved De hvor jeg. Hvor er jeg! Hvad land er det her? Soldaten: Jeg forstår dig ikke. Skaf en tolk.

6 Soldaten vil gå men Eugene stopper ham. Soldaten er irriteret. Eugene: Jeg forstår det ikke! Hvilket sprog taler De? Jeg forstår ingenting, hr. Soldaten: Passport. Eugene: Undskyld? Soldaten: Passport! Eugene: Nåh! Passport. Her er det. Selvfølgelig, Passport. Eugene giver ham sit pas. Soldaten studerer det omhyggeligt. Han sammenligner fotoet med Eugene's ansigt. Han tjekker stemplerne. Soldaten: Det er mærkeligt. Det ser rigtigt ud. Soldaten går med Passet. Før han går gør han et eller andet uforståeligt tegn til Eugene. Eugene: Vente her, ik osse? Eugene venter længe. Minutterne føles som timer. Han sjasker lidt rundt indtil han havner på sin kuffert igen. Der er total stilhed, der bliver brudt af ankomsten af Officeren, som med tegn beder ham om at forlade stationen.

7 PASSPORT/ Gustavo Ott 7 Officeren: Alle ud, forlad perronen, du kan ikke blive her Eugene henvender sig usikkert til ham. Eugene: Hr. Kan De ikke fortælle mig hvilken by er vi i? Officeren: Ryd perronen. Det er lukketid. Ikke flere tog før i morgen. Eugene: Hvad siger han? Spanien? Tobago? Officeren: Du bliver nødt til at gå. Eugene: Jeg forstår ikke hvad du siger! Officeren: Af sted, farvel. Det er på tide at gå. Eugene: Hvad siger de? Gå! Gå! For Guds skyld, hvor? Officeren: (På dårligt Spansk) Du tale Spansk? Eugene: Español-Spansk nej, jeg fostår det ikke. Spansk, lidt, un poco. Officeren: Passport! Eugene: Jeg har lige givet det til den anden Soldat. Officeren: Passport!

8 Eugene: Jeg sagde jo lige Officeren: Spil ikke spil med mig. Eugene: Jeg gav mit pas til den anden Soldat han forlod stedet og han er ikke Officeren: Hmmmmm intet pass. Hvor er du fra? Eugene: Vi vil aldrig komme til at forstå hinanden. Gu ved hvad klokken er. (ser på sit ur) Det kan ikke være rigtigt. (Til Officeren) Ved de hvad klokken er? (Viser ham sit ur) KLOK-KEN. Officeren: Et forsøg på bestikkelse? Eugene: Sagde de fem? Hvad siger han? Officeren: Han har ikke noget pas. Han snakker volapyk og han forsøger at bestikke mig. Eugene: Den er ikke fem. Sagde de halv seks? (Ser på sit ur) Det lort det er gået I stå. Officeren: Har du nogen anden form for identifikation? Eugene: (Peger på sit ur) Det er gået I stå. Officeren: Jeg kan ikke fordrage at sige det, men du har et alvorligt problem.

9 PASSPORT/ Gustavo Ott 9 Eugene: Vor Herre bevares for en åndssvag situation! Officeren: Dine do-ku-men-ter. Eugene: Jeg forstår dem ikke, jeg taler dansk. Jeg forstår dem ikke. Jeg taler dan-sk! Habla Danes. Sprechen Danish. Speak Danish! Officeren: (Forsøger at efterligne) Spiiii.. Eugene: Spee? Officeren: Spii.. Eugene: E-e-e. Speak. Officeren: Spi- Spy spion? Du indrømmer du er spion? Eugene: Jeg taler dansk! I speak Danish! Officeren: (Tager håndjern frem og sætter dem på Eugene. Eugene skriger, men officeren vil ikke høre på ham) Du er en forbandet. Musik. Officeren tager Eugene med til hans bord og giver ham en stol. Ved hans side er hans kuffert. Soldaten dukker op bag Eugene, som ikke ser ham lige med det samme. Officeren: Spion!

10 Soldaten: Har han tilstået? Officeren: Og han har ikke noget pas. Eugene: Jeg forstår dem ikke. Jeg forstår overhovedet ikke noget. Hvad er det I siger? Officeren: Passport! Eugene ser mod himlen med en desperat bevægelse. Officeren: Hvor kommer du fra? Nord, Syd? Soldaten: Der er noget mærkeligt ved dig. Officeren: Du må være syd fra. Soldaten: Åbn en sag på ham og så smider vi ham i hullet. Officeren: Jeg skal forklare dig din situation. DU er klar over, at du har gjort noget ulovligt ikke? Eugene: Undskyld? (Desperat) Hvad siger De? Jeg forstår ikke noget som helst. Soldaten: Han siger at han ikke forstår noget. Officeren: Taler du hans sprog?

11 PASSPORT/ Gustavo Ott 11 Soldaten: Lidt Officeren: Hvordan kan det være du kan så mange sprog? Soldaten: Jeg ser en masse TV. Officeren: Forklar ham, at skal underskrive det her papir Soldaten: (til Eugene) underskriv papiret din orm. Eugene: Jeg forstår ikke hvad du siger. Soldaten: (Til Officeren) Han siger, at han forstår det perfekt Officeren: Strålende (skriver) Jeg forstår at jeg har bragt mig selv i en forfærdelig ulovlig situation og jeg afstår frivilligt fra alle mine umistelige rettigheder Soldaten: Ja, sådan Eugene: (forsøger at se på Soldaten) Ja? Soldaten: Du skal bare sige JA det er det hele Eugene: Ja? Officeren: Fordi du er trængt ind I landet uden pas er straffen meget hård.

12 Eugene: Jeg forstår ikke noget. Soldaten: Han siger, at det er han godt klar over. Officeren: Godt så: kom du alene eller sammen med andre? Eugene: Jeg forstår ikke. Officeren: (Til Eugene) Kommer du syd fra? Eugene: Undskyld jeg forstår ikke noget. Officeren: Hvad siger han? Soldaten: Han kommer sydfra, fra en by oppe I bjergene med en havn. Han har en kone, en elskerinde og en søn han ikke har set i lang tid. Men det generer ham ikke så meget som følelsen af at være ligeglad med det. Eugene: Undskyld Hr. kan de være så venlig. Kan de være så venlig at fortælle mig hvad der foregår? Officeren: Passport! Eugene: Men jeg har jo lige for talt dem, at jeg gav det til en (endelig ser han Soldaten) Til ham! Jeg gav mit pas til ham! Soldaten: Han siger at han ikke har noget pas og at han er skide lige glad, for du er et røvhul og jeg er meget intelligent, og alligevel en smuk mand.

13 PASSPORT/ Gustavo Ott 13 Officeren: Siger han det? Soldaten: Faktisk brugte han ordet dødflot i stedet for smuk. Eugene: Jeg regner med at du fortalte ham, at du har mit pas. Officeren: Hvad lavede han da du fandt ham? Soldaten: Han kiggede rundt over det hele og jeg tror han forsøgte at anbringe en bombe i en barnevogn. Er det ikke rigtigt? Eugene: Jo det er (til Officeren) Der ser De. Alt er OK.. Soldaten her har mit pas og han har allerede kigget det igennem. Ikke osse? Officeren: Hvad sagde han. Er det sandt? Eugene: Ja, han har det. Officeren: For sidste gang: Passport! Eugene: Hold nu op, jeg gav mit pas til Officeren: Passport! Eugene: Fuck det! Officeren: Passport!

14 Eugene: Røvhuller. Officeren: Det her subjekt er mistænkeligt. Måske forstår han os, men spiller bare dum. Soldaten: Eller han kalder os øgenavne. Fornærmer os Officeren: Men du forstår jo hvad han siger. Soldaten: Når han snakke hurtigt er der ikke meget jeg fatter. Eugene: Jeg vil tale med konsulatet. Officeren: Passport! Eugene: Jeg har jo sagt, at jeg har givet det til ham der.. (Eugene forsøger at røre ved Soldaten. Soldaten slår ham med riffelskæftet. Eugene slås bevidstløs. Musik. Soldaten og Officeren kigger konspiratorisk på hinanden) Officeren: Lad ham sove lidt. Tjek lige hans bagage. (Soldaten roder hans kuffert igennem. Han tager alt ud, stykke for stykke) Officeren: Tjek det hele omhyggeligt. Jeg ønsker ikke en gentagelse af det der skete med min bror og den bombe.

15 PASSPORT/ Gustavo Ott 15 Soldaten: Ja det er det alle udlændinge kan plante bomber. Officeren: En bombe dræbte min bror. Soldaten: Hvar? Sådan rigtigt? I et angreb? Officeren: Nej, den gik af da han legede med den. Soldaten: Legede han med en bombe? Officeren: Han var ikke for smart. Soldaten: Det tror jeg helle ikke. Det ligger til familien hvar? Officeren: Spil ikke smart overfor mig eller jeg sender dig tilbage til og rense lokummer. Soldaten: Undskyld Sir. Det vil ikke ske igen. Officeren: Er der ingen der er død I din familie? Soldaten: Hvad mener du? Officeren: Ja af en bombe og sådan noget lort. Soldaten: Min far. Officeren: Ah

16 Guard: En turist. Hun krydsede grænsen med en håndtaske. Så smed hun den. Min far forsøgte at være venlig og booommm! (Eugene kommer til sig selv, men bliver på gulvet) Eugene: Hvad er der sket? Hvorfor har I slået mig? Soldaten: Han er vågnet. Officeren: Vi må hellere kropsvisitere ham, han kunne være bevæbnet. Eugene: Hvorfor slog I mig? Hvad har jeg gjort? Soldaten: Jeg slog dig lidt hårdt så du kunne få dig en lur. Officeren: (Til Eugene) Kaptajnen advarede mig. Der er masser af terrorister.du må forstå der har været en masse angreb. Eugene: Jeg gætter på det var en slags undskyldning. Officeren: Du behøver ikke at se ret langt væk, I går blev et rutefly.. Eugene: Tak tak, jeg kan forstå at vi alle er en smule nervøse. Officeren: (Hjælper Eugene op) Du er I et land hvor der er massevis af fjender. Eugene: Det er OK. Det gør ikke så ondt længere.

17 PASSPORT/ Gustavo Ott 17 Officeren: (Tager Eugene i armen) Og der er derfor jeg bliver nødt til at vide hvor dit pas er. Eugene: Hvar? Soldaten: Hør her, lad os få det overstået i en fart. Jeg er nødt til at vide hvem du er, hvor du kommer fra og hvad du er ude på.. Eugene: Jeg tror de forstår mig nu. Officeren: jeg Det ville være bedre hvis du holdt din kæft mens Eugene: Fint. Alt forladt. Kunne du fortælle mig hvordan jeg kommer til? Officeren: Passport! Eugene: De kommer aldrig til at forstå mig! Soldaten: Der er nogen bøger her. Officeren: Bøger? På hvad sprog? Soldaten: Aner det ikke. Græsk, kinesisk, peruviansk. Officeren: Græsk Peruviansk? Er du Græsk Peruvianer?

18 Eugene: Hør lige, jeg forstår ikke et kuk af hvad I siger. Jeg var med toget og må ha misset en station. Jeg har en billet til min billet! (Eugene roder febrilsk i sine jakkelommer. Soldaten bliver rædselsslagen og sigter på ham med sin pistol og råber af ham. Officeren trækker også sin pistol og sigter mod Eugene) Begge: Hvad er det?! Hvad laver du? Hænderne op. Hænderne op eller vi skyder dig dit møgsvin. Ned på jorden, hænderne op. Hænderne op!!! Soldaten tager fat i Eugene mens Officeren sigter på ham. De stiller ham op af muren og kropsvisiterer ham igen. Soldaten: (Undersøger hans lommer) Jeg tror jeg har fundet hans pung. Officeren: Tjek den omhyggeligt. Soldaten: Hej, se her! Officeren: Hvad er det? Soldaten: Penge. Udenlandsk valuta. Officeren: (Slår Eugene) Har du deklareret de her penge ved grænsen? Eugene: Det er mine.

19 PASSPORT/ Gustavo Ott 19 Soldaten: Her er flere penge og cigaretter. Officeren: (Slår Eugene) Cigaretter? Stoffer? Eugene: Du smadrer mine ribben! Officeren: Så du forsøger at smugle illegale varer? Eugene: Hvadfor noget? Officeren: Fremmed valuta, hvar? Du ved det er forbudt at tage fremmed valuta med ind i det her land? Soldaten: Ingen pas og forsøg på at undergrave vores økonom og vores børn med fremmed valuta og stoffer. Eugene: Hvad er det I siger? Hvad har jeg gjort? Officeren: Hvad er du egentlig for en fyr? Smugler syd fra? Eugene: Lad mig lige forklare. Officeren: Vi ved hvad vi skal gøre med sådan nogen som dig, terrorist, fucking smugler. Eugene: Er der ingen der kan hjælpe mig? (et slag tvinger Eugene I knæ. De vender ham om)

20 Officeren: Har du noget du gerne vil sige? Eugene: Jeg forstår ikke hvad I siger? Officeren: Hvor er dit pas? Eugene: Var? Officeren: Passport! (De giver ham bind for øjnene) Eugene: Hvad sker der? Jeg har ikke gjort noget. Soldaten: Lad vær med at sige noget der kan blive brugt imod dig. Officeren: Det er spild af tid, han forstår ikke et ord. Eugene: Jeg har ikke gjort noget. Forstår I det da ikke? Jeg vil gerne tale med. jeg vil tale med nogen der forstår hvad jeg siger. Officeren: Få ham til at holde kæft og sluk så lyset. Soldatens: (Gør sine hænder klar) Javel Sir. (Officeren går. Soldaten og Eugene er alene tilbage. Soldaten knækker sine fingre. Musik)

21 PASSPORT/ Gustavo Ott Eugene, med blind for øjnene. Soldaten sover ved siden af ham. Bag ved dem æder Officeren larmende sin suppe. Eugene: Jeg har aldrig haft nogen problemer med politiet eller militæret. Jeg har aldrig forbrudt mig mod loven. Faktisk har jeg aldrig været inde i et fængsel. Jeg har aldrig set et i hele mit liv. Kan du ikke tage det bind af? Jeg sværger jeg skal nok lade være med at se noget. Sådan noget her er aldrig sket for mig før. Jeg troede ikke sådan noget overhovedet skete. Måske for andre men ikke for mig. Jeg går ud fra at regeringen allerede har anmodet om min frigivelse. De taler sikkert om mig I nyhederne. Du ved der var engang da jeg troede at skrækkelige ting ville ske for mig så jeg kunne få erfaring, vokse. Forfærdelige hændelser mens jeg stadig var ung. Fantastiske historier at fortælle. Men intet skete for mig. Jeg håber at hele denne her situation vil give mig erfaring. Jeg kan bare ikke forstå, hvad det skal gøre godt for. Jeg gætter på, at det betyder et eller andet. Hvad tror du det betyder, hvar? Hvar? Hvad tror du det betyder? Officeren: Jeg forstår ikke hvad du siger. Du kunne være i gang med at fornærme mig på det der mærkværdige sprog. Og jeg tror bare du er ved at bede dine bønner. Hold så kæft! Eugene: Så du tænker hvad jeg tænker. Hele det her eksperiment vil ende godt. Og Jeg får en masse ud af det Jeg er glad.

22 Jeg er glad for at du tænker sådan. Officeren: Måske tale du i kode. Kommunikerer med dine medskyldige. Via via en antenne eller på en eller anden måde som vi ikke kender. Gennem luften. De har vi det. Du kommunikerer gennem luften (Soldaten vågner op) Soldaten: Hvad ske der? Officeren: Du snorkede. Soldaten: Jeg snorker ikke. Jeg drømte at jeg var en anden. (Til Eugene) Drømmer du nogensinde at du er en anden? Eugene: (Til Soldaten) Jeg tror jeg kender dig. Ja Ja Ja Soldaten: (Efteligner ham) ja ja ja Eugene: Din stemme lyder bekendt. Selvom jeg ikke kan se dig kan jeg fornemme dig. Din stemme stemme lyder som den Soldat jeg mødte for et par dage siden på jernbanestationen. Ham der tog mit pas. Soldaten: Pas? Eugene: Præcis. Kan du ikke tage det bind af? Soldaten: (Gør grin med ham) Ja Ja Ja

23 PASSPORT/ Gustavo Ott 23 Eugene: Ja? Ja? Soldaten: Ja Ja Ja (ler) Du er en svindler. Dit pas er ikke det papir værd det er trykt på. Eugene: Hvad er det? Soldaten: Ja Ja Ja Eugene: Jeg husker ansigtet på ham der tog mit pas, for da jeg første gang så ham, mindede ham mig om en eller anden. En eller anden jeg har set på TV derhjemme. Det var et program om hvordan unge bliver uddannet i at forsvare vores land i mod fjender. I et lille rum, måske som det her. De var presset derind, der må have været mindst 80 ialt Ingen tøj, Ingen plads. Kæmpende for at få vejret. Og du spurgte dem: Vil I forsvare Jeres land? Vil I dø for Jeres land? Og de sagde JA. De ville give alt for deres land. Du talte som ham soldaten. Men jeg gætter på at Soldater lyder ens overalt. (Soldaten tager bindet af Eugene's øjne) Eugene: Tusind tak! Endelig. Du!! (Soldaten burger kluden til at kneble Eugene, som nu ikke kan sige noget) Soldaten: Lad os så høre dine bønner nu.

24 Officeren går hen til Eugene, hjælper ham op at stå og tager hans håndjern af. Eugene forsøger at fjerne kneblen, men Officeren advarer ham imod det. Han tager Eugene hen til bruseren Officeren: Vi venter på en opringning fra hovedkvarteret så vi kan finde ud af hvad vi skal gøre med dig. Men sådan noget tager tid. Først skal man finde vagthavende, som skal gennemgå dokumenterne, rapporterne, arkiverne. Vagthavende vil ringe når dit land kontakter ham og du bliver så deporteret eller anklaget og dømt efter vores love. Forstår du? Eugene nikker automatisk. Han tager sit tøj af undtagen kneblen. Han plasker lidt vand over sig selv, men tager ikke et helt bad. Officeren giver ham et håndklæde. Eugene tørrer sig. Han ryster af kulde. De to ser på hinanden. Pludselig og meget venligt, fjerner Officeren kneblen. Officeren: (Høfligt) Jeg håber ikke de har skadet dig. Eugene: Jeg er bange for at jeg ikke forstår dem Officeren: Jeg ved at vi ikke tale det samme sprog, men Eugene: Jeg forstår dem ikke hr., ikke et ord Officeren: Men vi forstår da hinanden, ikke? (Soldaten kommer ind med et glas og en kande vand på en bakke) Officeren: Kunne du tænke dig noget af denne dyrebare væske?

25 PASSPORT/ Gustavo Ott 25 Eugene: Tak Officeren: Ja? Eugene: Ja (Officeren beordrer Soldaten til at servere ham vand. Eugene drikker) Eugene: Tak tusind tak jeg vidste der må have været en eller anden misforståelse. Officeren: Er du stadig tørstig? Eugene: Hvar? Officeren: Tørstig? Eugene: Jeg - taler ikke de - res sprog. Officeren: Du ved. Drik at drikke.. (laver drikke bevægelser) Eugene: Åh! At drikke Ja, Ja Ja Officeren: Mere vand, hurtigt!

26 (Soldaten giver Eugene mere vand. Eugene drikker det, men efterlader lidt. Soldaten hælder det ud) Officeren: Nåh. Det er faktisk sådan a jeg arbejder for regeringen her på denne jernbanestation. Jeg bor I denne her by. Jeg er her fra, men ser du jeg er også en verdensborger, en humanist. Eugene: Tusind tak. Det er meget venligt af dem Officeren: Selv om jeg ikke taler dit sprog. Jeg ved nøjagtigt hvad du går igennem. Eugene: Jeg går ud fra at de har talt med konsulatet nu. Officeren: (laver drikke bevægelser) Ønsker du mere at drikke? Eugene: Nej tak. Officeren: Fint. Giv ham mere vand. et suk) (Soldaten giver ham mere vand. Eugene tager imod med Officeren: Du har et rart ansigt. Du ligner ikke en terrorist eller en smugler. Vil du have mere vand (laver drikke bevægelser) Eugene: Nej tak! Officeren: Fint. Giv ham mere vand.

27 PASSPORT/ Gustavo Ott 27 (Soldaten giver ham vand. Eugene drikker det med besvær) Officeren: Du har et venligt ansigt Eugene: (Stående) Sagde de, at vi kan komme af sted nu? Officeren: Nej, du er ikke nogen kriminel. Eugene: (Sætter sig igen) VI bliver Officeren: Men du må samarbejde Vil du have mere vand? (laver drikkebevægelser) Eugene: Nej tak, bestemt ikke. Ikke nu. Det er nok. Jeg vil ikke have mere. Nej tak. Officeren: Fint. Giv ham mere vand. (Soldaten giver ham vand. Eugene drikker det, men spilder det meste ned af sig) Officeren: Vi bor langt fra alt. Udlændinge kommer her stort set aldrig. Ikke engang folk fra vores eget land kommer her. Folk fra nabo regionerne kommer her slet ikke, så du kan nok forstå at en person som dig, som vil du ha mere vand? (laver drikkebevægelser) Eugene: Nej tak! Jeg ber så bønligt! Nej tak ikke mere. Officeren: Fint. Giv ham mere vand.

28 (Soldaten giver ham vand. Eugene føler at han er ved at eksplodere) Officeren: Forstår du vi har masser af vand her! Der er en masse floder og åbne vandledninger. Eugene: Bare jeg kunne forstå hvad du siger. Officeren: Nu kommer det så! (På Officeren s ordre, tager Soldaten en gammel mikrofon fra bakken og viser den til Eugene) Soldaten: Gentag det. Eugene: Hvar? Officeren: Gentag det du sagde Eugene: Hvar? Officeren: Forstådig Eugene: Forstå dig Soldaten: Forstådiiig Eugene: Forstå dig!

29 PASSPORT/ Gustavo Ott 29 Officeren: Jeg håber ikke du har sagt noget der kan blive brugt imod dig. Eugene: De forsøger sikkert at finde ud af hvad sprog jeg taler. Få fat i en tolk.. Officeren: Okay, det er vejen frem, min ven. Gentag efter mig: "Jeg will forstååå diig Eugene: Forstå dig Soldaten: Forstå dig Eugene: Forstå dig (Alle ler) Officeren: Glimrende. Eugene: Det ku du li. Forstå dig, forstå dig. (Ler) Du begynder at forstå mig en anelse Officeren: Glimrende, nu siger du dette ord sammen med mig: (Efter en pause) Pass Eugene: Pas. Officeren: port Passport.

30 Eugene: Oh min Gud! Officeren and Soldaten: Passport! Eugene: I har ikke forstået et ord af hvad jeg har sagt. Officeren: Sig Passport! Eugene: Hvad slags helvede er det her? (Officeren bliver tosset og griber Eugene voldeligt) Officeren: Du må da en eller anden slags identifikations papir. Det har alle da. Ingen får speciel behandling her! Officeren and Soldaten: Passport! Passport. Passport! Eugene: Gode Gud, hvad er det her for et sted? Musik. Officeren og Soldaten slæber Eugene til den ene side af scenen. 3

31 PASSPORT/ Gustavo Ott 31 Eugene ligger på gulvet, på et simpelt lagen. Han hører mennesker i det fjerne. Han rejser sig og går hen til vinduet. Han kigger ud. En park lyser op. På scenen læser Soldaten en avis og venter Fra den anden side kommer Officeren, klædt som en is sælger, langsomt ind skubbende sin vogn. Menneske stemmer, speciel børnestemmer. Soldaten slår til en myg og ser på Eugene. Is manden tager sig en is men han kigger på jorden. Soldaten går over til Eugene. Soldaten: Hvad så udlænding. Hvordan ser kvinderne ud I dit land? Eugene: Hvad er der? Soldaten: Jeg sagde hvordan ser kvinderne ud I dit land? Eugene: Oh! Hvorfor kom jeg her? Soldaten: Ja, kvinderne. Hvad så? Er de øhh vilde eller underdanige? Eugene: Jeg tror jeg har begået en fejltagelse Soldaten: Jeg kan li dem underdanige.

32 Eugene: Jeg ledte efter en non-stop forbindelse, men et eller andet sted må jeg være faldet i søvn. Ingen vækkede mig. Ingen sagde noget. Soldaten: Du er heldig. Ikke her. Her er de alle kraftige. Stærke. De har skæg. Ikke ligesom de kvinder man ser på TV. Eugene: Præcist. Dagene gik og jeg vænnede mig til at rejse. Bjergene, Broerne. De fremmede lande. Steder jeg aldrig har set før. Soldaten: De laver work-out og så får de disse hersens grimme muskler. Jeg kan bedst li kvinder bløde og lækre. Eugene: DU sagde du også kunne li broer? Soldaten: Jeg elsker dem. Eugene: De gør jeg også. Soldaten: Kvinderne I dit land, vil de virkelig elske eller går de bare efter dine penge? Eugene: Det er lige som du siger det. Dage og broer passerede forbi. Jeg mistede mit kort. Min orientering. Verden er et stort sted, og overalt er der stationer, mennesker der siger farvel. Jernbanespor, veje, togsignaler, klokker. Soldaten: Yeah, Jeg forstå hvad du mener, selvom jeg ikke forstå ord af hvad du sige. Vi har det alle sammen på samme måde med kvinder. Om de er kinesere eller kroater. Jeg er blevet skilt tre gange. Og alle tre gange hadede jeg dem mere end jeg nogensinde elskede dem. Er du gift? Enke? Jeg ville elske at være enke.

33 PASSPORT/ Gustavo Ott 33 Eugene: OK. Jeg skal forklare det så godt jeg kan. Jeg rejste af for mange grunde. Måske tog jeg med toget i stedet for at tage et gevær. Fordi fordi jeg troede på alle de misforståede teorier om tid og vej På grund af en mistet drøm. Fordi jeg troede på heltedåd. Fordi jeg var modig og dum og fjollet. Fordi jeg var en død man der var forelsket I livet. Fordi jeg ønskede at lovprise en verden der ikke engang kan holde sig selv ud. På grund af den dvælende duft fra et par der har svoret hinanden evig troskab og som aldrig holdt sammen. Fordi der ikke længere voksede noget I mit land, ikke engang græs. Fordi nogen havde stjålet deres rødder, træerne, vinden. Fordi der var skole for de døvstumme hvor de uddannede specialister, byrådsmedlemmer og kunstnere. Fordi fordi (Ler) Jeg tror jeg forlod mit land fordi der var så mange grå urner. Måske tog jeg toget fordi jeg var nødt til at krydse galskaben i situationen hurtigt. (rasende, højt) Jeg tog med det fordi jeg følte ligesom det og ikke vidste hvad jeg gjorde. Jeg tog med det fordi mine nosser sveder ligenu! Soldaten: Bliv nu ikke så gal. Det er hun ikke værd. Selvom hun er KVINDEN, hende der får dig til at føle sådan. Hun er det ikke værd. Tænk på dig selv. Intet andet gælder. Okay? Okay. Eugene: Okay? Soldaten: Okay! Eugene: Forstår dig

34 Soldaten: Forstår dig (De ler begge. Officeren tager is sælger trøjen af) Soldaten: (Ler) Der ser du? Nu forstår vi hinanden. Eugene: Jeg fatter ikke hvordan, men du forstod det hele. (Officeren kommer hen til dem med en tallerken og noget brød) Officeren: Har I hemmeligheder? Soldaten: Han er ligeså fuld af lort som alle andre. Officeren: Troede du virkelig at folk var bedre andre steder? Soldaten: Det får mig til at føle mig bedre, at vide at de er l ligeså fucked up andre steder. Officeren: Også mig. (viser Eugene maden) Er du sulten? Eugene: (Glad) Det var på tide. Jeg var faktisk sulten. Officeren: Hvad? Er du ikke sulten? Eugene: Jeg ville dø for at få noget at spise.

35 PASSPORT/ Gustavo Ott 35 Officeren: Ikke sulten var? Hvadfor noget- tror du der er noget i det? Soldaten: Bare rolig. Vi vil ikke forgifte dig. Hvis vi ville slå dig ihjel, ville du allerede indånde jord nu. (Officeren brækker brødet i to stykker og giver den mindste halvdel til Soldaten) Officeren: om mad. Du skal blive sulten snart. Så bliver du nødt til at bede (de to spiser) Soldaten: Lad ham være. Måske anbringer han bomber, men han er ikke en skidt fyr. (Eugene rækker ud for at bede om et stykke brød fra Soldaten. Soldaten bliver rørt og går over til ham. Han giver krummerne til Eugene, som glad tager imod dem. Han spiser krummerne som en glad mus. Musik)

36 4 Eugene ligger og sover. Officeren udfylder formularer mens Soldaten, der sidder i sin stol, forsøger at fløjte. Han kan ikke. Han nynner en folkemelodi indtil han opdager, at han ikke kan den ret godt. Han starter forfra og laver en ny fejltagelse. Officeren: Du mister dit gehør. (Officeren nynner nu hele verset) Officeren: Det er sådan den er. (Soldaten forsøger igen, men igen i en forkert toneart. Officeren ler) Soldaten: Jeg gad nok vide hvor sporet ender. Officeren: Sporet ender aldrig. Det kommer til en station som denne her og fortsætter så til den næste og så den næste igen. Soldaten Du har rejst. Du har set verden. Officeren: Det er svært at huske den. Soldaten: Hvis jeg havde rejst, ville jeg aldrig ha glemt min rute.

37 PASSPORT/ Gustavo Ott 37 Officeren: Hvis du har rejst ville du ha glemt dig selv. Hvorfor fortæller du mig historien om din far og bomben igen? Soldaten: Det var ved grænsen og hun var udlænding. En smuk blondine klædt i blåt, med en engels stemme. (Officeren s og Soldaten s stemmer fader ud. Langsomt holder vi op med at høre Soldaten, selvom han fortsætter med at gestikulere som om han taler ophidset. Hverken Officeren eller Soldaten lægger mærke til at Eugene er vågnet) Eugene: Jeg tror den eksplosion har skadet min hørelse Jeg kan ikke høre noget. Jeg er blevet døv. Eller også er alle helt stille så jeg ikke kan høre dem. Eller de gør som om de snakker for at narre mig. (I det fjerne høres slag) Men jeg kan høre noget. Jeg hører Hvad er det? Det er det er det er Et hjerte. Det er mit hjerte. Jeg har aldrig hørt det slå så voldsomt. Som om det forsøger at fortælle mig noget. (Slagene bliver højere og højere) Det er tæt på, som en hylen. Det gør mig nervøs. Jeg kan sagtens høre dig. Så er det nok, så er det nok, nok. (Slagene stopper. Lyden af rindende vand) Hvad er nu det? Noget flyder indeni mig. Jeg tror det er Det er mit blod jeg hører flyde i mine årer. Det lyder som en rasende flod. (mærkelige lyde høres)

38 Og nu? Lyden af mine tanker. De baner sig vej. Rejser sig. Prøver at blive et med mig. Jeg kan høre lyden af mine indre organer. Slagene af min øjenvipper mod mine øjne. Smækket fra mine læber der skilles. Bruset fra mit spyt som et vandfald igennem mig til det slår imod min mave. Vindens hylen når den kommer ind og ud af mine lunger. Jeg kan høre alt hvad der sker indeni mig og intet andet. Jeg tror jeg er blevet stok døv. (I slutningen af Eugene s monolog hører vi igen Soldaten fløjte en folkemelodi) Soldaten: I morgen tager jeg sydpå. Officeren: Sydpå? Hvorfor det? Soldaten: De har ting der. Officeren: Den eneste ting sydpå er mennesker. Soldaten: Jeg er ligeglad. Jeg tager sydpå. Officeren: Passene er værre der. Og forbrydelserne. Soldaten: Sydpå ved de noget. De ved hvad der sker. Her kunne vi, - på grund af uvidenhed -..kunne vi blive ved med at forsvare en grænse der ikke engang eksisterer længere og det ville vi opdage når det var for sent. Eller også har de ændret lovene uden at vi vidste det. Måske har de ikke

39 PASSPORT/ Gustavo Ott 39 engang brug for soldater mere og alle sidder hjemme og ser TV. Alle undtagen mig. Måske er der kommet en ny chef mens vi stadig tager imod ordre fra den gamle. Måske er der fyre som ham der taler andre sprog og læser mærkelige bøger og ved hvad de snakker om. Officeren: Tror du at ham her ved hvad han taler om? Soldaten: Bestemt. Officeren: Hvordan kan du vide det? Soldaten: Fordi han ser så selvsikker ud. Se ham i øjnene. Det er en mand med en overbevisning. Officeren: Jeg har set bombemænd med det samme fjæs som bryllupskagedukker. (Deres stemmer fader væk igen selvom de fortsætter deres gestikulerende samtale. Vi hører kun Eugene, der holder øje med dem) Eugene: Det lyder som en fjern mumlen.. Gu ved hvad de snakker om? De taler om deres land. (Han lytter) De må tale om mig og min idiotiske fejltagelse. De ligner ordentlige mennesker. Ærlige. Intelligente. Ærgerligt de ikke kan forstå mig. Jeg vil vædde med, at vi ville være gode venner. Selvom de er så nær og jeg ikke kan høre dem og de heller ikke kan høre mig. (Hav lyde. Eugene overrasket)

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C The Killing (FINAL) Af Nordre Skole 9C SCENE 1: SKABET FRITZ sidder i skabet og ryster. Han kan høre fodtrin lige udenfor. FLASHBACK! (fodtrin og et lysglimt) SCENE 2: STUE Stuen er helt tom og mørk, det

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT Kasper og Nikoline an original screenplay by Lille Næstved FINAL DRAFT (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com Kasper og Nikoline SCENE 1: (INT)(VENTEVÆRELSE/SKOLEGANGEN)

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

DAVID OG BATSEBA BESØG. Bibeltime 6 LEVENDE FORTÆLLING I M502. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG BATSEBA BESØG. Bibeltime 6 LEVENDE FORTÆLLING I M502. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK LEVENDE FORTÆLLING I M502 DAVID OG BATSEBA Levende fortællinger er en opdigtet fortælling, hvor man møder Biblens personer live og ser den bibelske beretning ud fra en af hovedpersonernes synsvinkel. Klæd

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i]

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Final Nat med kniv? Manuskript [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Dette er en tidslinje over filmen. Gennem manuskriptet vil vi sige, hvor vi er. Filmen

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud.

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud. 1.scene I en lejlighed. Lyden af stemmer fra en tv-serie. Romantisk filmmusik. Det er de samme replikker fra scenen, der gentager sig i tv-serien på et fremmedsprog. er kun optaget af skærmbilledet. står

Læs mere

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter.

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter. ONKEL LEIF - Det er en dejlig hummersuppe. POUL (faderens logebror) - Det er en laksesuppe. ONKEL LEIF - Er det en laksesuppe? Jeg synes, den smager hen efter hummer. PREBEN (faderens logebror) - (høfligt

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels En maskeret løgn (5. udkast) af Veronika, Cecilie, Emma & Niels SCENE 1: INT. I KLASSEVÆRELSET Asger og Olivia sidder ved bord sammen i timen, læren (ELISA) skriver på tavlen. Olivia læner sig over til

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed

I en kokos nøddeskal. Mathias Sanderhage og William Smed I en kokos nøddeskal Af Mathias Sanderhage og William Smed INT. SFO, FÆLLESRUM - EFTERMIDDAG FADE IN: Ludwig sidder alene ved et bord og tegner fugle. ULTRANÆR/POV: Ludwigs hånd tegner fugle med oliefarver,

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob.

Side 3.. skindet. historien om Esau og Jakob. Side 3 skindet historien om Esau og Jakob 1 Spark i maven 4 2 Esau og Jakob 6 3 Den ældste søn 8 4 Arven 10 5 Maden 12 6 Esau gav arven væk 14 7 Esaus hånd 16 8 Jakobs mor 20 9 Skindet 22 10 Jakob løj

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard

Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bare et andet liv Jim Haaland Damgaard Bog et af serien: Wow Hvad sker der her Side 1/6 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 : Godhed kommer efter...3 Kapitel 2 : Rigtig kærlighed er svær at finde...4 Kapitel

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Den grusomme jæger. Kim Fupz Aakeson, 2001 (4,5 ns)

Den grusomme jæger. Kim Fupz Aakeson, 2001 (4,5 ns) Den grusomme jæger Kim Fupz Aakeson, 2001 (4,5 ns) Der findes grusomme jægere. Ham her for eksempel. Hver eneste dag lader han sit store jagtgevær med en hel masse 5 patroner. Han siger til sin kone: Jeg

Læs mere

Troels Træben - Skattejagt

Troels Træben - Skattejagt Dette løb er afholdt på en familieweekend med børn i alderen 1-13 år, hvor forældre og bedsteforældre også deltog. Løbet kunne fange specielt børnene fra 3-10 år, de yngre hyggede sig med at være med,

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed Ingenting Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM En historie om økonomi og kærlighed Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Personerne. JENNIFER, kvinde, 30. FRANK, mand, 30. MANSE, mand, 50. LUCY, kvinde, 50

Personerne. JENNIFER, kvinde, 30. FRANK, mand, 30. MANSE, mand, 50. LUCY, kvinde, 50 Personerne JENNIFER, kvinde, 30 FRANK, mand, 30 MANSE, mand, 50 LUCY, kvinde, 50 BAMSE, talkshowvært, fødselslæge, prinsesse, klovn, kanin, tinsoldat etc., kvinde, ca 35-45 3 1. SCENE - AMBASSADE MANSE

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Smilets land. ***** SMASHWORDS EDITION *****

Smilets land. ***** SMASHWORDS EDITION ***** Smilets land. Skrevet og udgivet af: Nicoline Steffens på Smashwords. ***** SMASHWORDS EDITION ***** Kort besked fra forfatteren. Dette er den første bog eller Short story så jeg håber, at du vil bære

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu.

#1 Her? MANDEN Ja, det er godt. #2 Hvad er det, vi skal? MANDEN Du lovede, at du ville hjælpe. Hvis du vil droppe det, skal du gå nu. VENTETIDEN af Sigrid Johannesen Rummet oplyses af lommelygter de to KVINDER og bevæger sig ind på scenen med tændte lommelygter, hviskende og søgende efter et endnu ukendt sted. De når til en mur. Her?

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Næ. som flækked kokosnødder mellem sine store...? Hey, er det dig, Johnny? Kurdy her! Nå, er det ikke han mere? Har han nu også fået et fornavn?

Næ. som flækked kokosnødder mellem sine store...? Hey, er det dig, Johnny? Kurdy her! Nå, er det ikke han mere? Har han nu også fået et fornavn? Tørstig? Næ. som flækked kokosnødder mellem sine store...? Hey Ved Limpopofloden var en negerkvinde uden alder Jer! Et tegn! Tja, hvorfor ikke? Det kan vel ikke skade. Det er jo ikke mere end tredive år

Læs mere

mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18

mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18 mutilation avenue Dvolako: remains of purple VOL/18 Der var engang. Det der skete husker vi. Bare fem drengen. Derude et sted. Det var også dengang, det var det. Her eller der, ingen hjemme, stemmer som

Læs mere

Død mand. Written By. Bruno Edelman

Død mand. Written By. Bruno Edelman Død mand Written By Bruno Edelman 51950968 1 INTRO En 8 mm film viser 2 farver i et glas vand blader sig og bliver til en. Mange hurtige og utydelige billeder. POV fra Erik som lille. Han leger med Mille.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere