PASSPORT! af Gustavo Ott oversat til dansk af Thomas Hauger. Alle rettigheder i Danmark: Gustavo Ott.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PASSPORT! af Gustavo Ott oversat til dansk af Thomas Hauger. Alle rettigheder i Danmark: Gustavo Ott. gustavott@yahoo.com."

Transkript

1 PASSPORT/ Gustavo Ott 1 PASSPORT! Et skuespil for 3 skuespillere af Gustavo Ott oversat til dansk af Thomas Hauger Alle rettigheder i Danmark: Thomas Hauger, Gustavo Ott SGAE- Sociedad General de Autores de España Nro

2 Rollerne: EUGENE OFFICEREN SOLDATEN De 3 skuespillere bør være af blandet køn, men det er lige meget hvem der spiller hvem. Spilles Eugene af en kvinde kaldes hun i originaludgaven for Eugenie Handlingen udspiller sig på en jernbanestation i et eller andet glemt land.

3 PASSPORT/ Gustavo Ott 3 PASSPORT blev første gang opført på Cuarta Pared Teater i Madrid, Spanien i 1992 instureret af Javier Yague. I 2003 blev det produceret af Teatro San Martín de Caracas, instrueret af by Luis Domingo González. Originalet castet bestod af: MARIA BRITO som Eugenia DAVID VILLEGAS som Officerenen ALFONSO REY som Soldaten

4 1 Jernbanestation På den ene side sover Soldaten i en stol der dårligt nok kan holde ham. På den anden side sover Eugene i hans togsæde med et halvt åbent landkort på skødet. Kortet falder på gulvet. En travl passager ramler ind i Eugene. Vi kan høre de andre passagere snakke på forskellige sprog. Eugene opdager et skilt på et ukendt sprog, der viser stationens navn. Eugene tager sin kuffert og går undersøgende rundt på stationen lyttende til højtalerens stemme, der skratter en meddelelse på et uigenkendeligt sprog. Eugene kigger efter nogen at snakke med, men ingen stopper. Han/hun sætter sig på sin kuffert og ser på sit ur uden at forstå det tidspunkt det viser. Så vågner Soldaten op - som en slags daglig rutine - og begynder at råbe. Soldaten: Alle bedes gå ud! Det er lukketid. Alle ud! Eugene ser Soldaten og skynder sig håbefuldt over til ham. Eugene: Undskyld mig, hr., kunne De, hr., undskyld mig, jeg, jeg Soldaten: Forlad stationen, vi lukker nu. Kom tilbage på mandag.

5 PASSPORT/ Gustavo Ott 5 Eugene: Undskyld, men jeg har et problem. Det tror jeg i hver tilfælde, Jeg har mistet mit Soldaten: Forlad stationen. Alle ud! Vi åbner igen på mandag. Eugene: Jeg forstår ikke hvad De siger, hr., men Soldaten: Ud! Alle ud! Soldaten bekymrer sig ikke om Eugene, indtil han pludselig vender sig imod ham med foragt. Eugene: Hr., Jeg vil gerne spørge om noget. Soldaten: Nåh. Hvad vil du? Eugene: Jeg forstår ikke deres sprog Soldaten: Hvar? Hvad siger du? Eugene: Hvad siger de? Soldaten: Hvad helvede vil du? Eugene: Ved De hvor jeg. Hvor er jeg! Hvad land er det her? Soldaten: Jeg forstår dig ikke. Skaf en tolk.

6 Soldaten vil gå men Eugene stopper ham. Soldaten er irriteret. Eugene: Jeg forstår det ikke! Hvilket sprog taler De? Jeg forstår ingenting, hr. Soldaten: Passport. Eugene: Undskyld? Soldaten: Passport! Eugene: Nåh! Passport. Her er det. Selvfølgelig, Passport. Eugene giver ham sit pas. Soldaten studerer det omhyggeligt. Han sammenligner fotoet med Eugene's ansigt. Han tjekker stemplerne. Soldaten: Det er mærkeligt. Det ser rigtigt ud. Soldaten går med Passet. Før han går gør han et eller andet uforståeligt tegn til Eugene. Eugene: Vente her, ik osse? Eugene venter længe. Minutterne føles som timer. Han sjasker lidt rundt indtil han havner på sin kuffert igen. Der er total stilhed, der bliver brudt af ankomsten af Officeren, som med tegn beder ham om at forlade stationen.

7 PASSPORT/ Gustavo Ott 7 Officeren: Alle ud, forlad perronen, du kan ikke blive her Eugene henvender sig usikkert til ham. Eugene: Hr. Kan De ikke fortælle mig hvilken by er vi i? Officeren: Ryd perronen. Det er lukketid. Ikke flere tog før i morgen. Eugene: Hvad siger han? Spanien? Tobago? Officeren: Du bliver nødt til at gå. Eugene: Jeg forstår ikke hvad du siger! Officeren: Af sted, farvel. Det er på tide at gå. Eugene: Hvad siger de? Gå! Gå! For Guds skyld, hvor? Officeren: (På dårligt Spansk) Du tale Spansk? Eugene: Español-Spansk nej, jeg fostår det ikke. Spansk, lidt, un poco. Officeren: Passport! Eugene: Jeg har lige givet det til den anden Soldat. Officeren: Passport!

8 Eugene: Jeg sagde jo lige Officeren: Spil ikke spil med mig. Eugene: Jeg gav mit pas til den anden Soldat han forlod stedet og han er ikke Officeren: Hmmmmm intet pass. Hvor er du fra? Eugene: Vi vil aldrig komme til at forstå hinanden. Gu ved hvad klokken er. (ser på sit ur) Det kan ikke være rigtigt. (Til Officeren) Ved de hvad klokken er? (Viser ham sit ur) KLOK-KEN. Officeren: Et forsøg på bestikkelse? Eugene: Sagde de fem? Hvad siger han? Officeren: Han har ikke noget pas. Han snakker volapyk og han forsøger at bestikke mig. Eugene: Den er ikke fem. Sagde de halv seks? (Ser på sit ur) Det lort det er gået I stå. Officeren: Har du nogen anden form for identifikation? Eugene: (Peger på sit ur) Det er gået I stå. Officeren: Jeg kan ikke fordrage at sige det, men du har et alvorligt problem.

9 PASSPORT/ Gustavo Ott 9 Eugene: Vor Herre bevares for en åndssvag situation! Officeren: Dine do-ku-men-ter. Eugene: Jeg forstår dem ikke, jeg taler dansk. Jeg forstår dem ikke. Jeg taler dan-sk! Habla Danes. Sprechen Danish. Speak Danish! Officeren: (Forsøger at efterligne) Spiiii.. Eugene: Spee? Officeren: Spii.. Eugene: E-e-e. Speak. Officeren: Spi- Spy spion? Du indrømmer du er spion? Eugene: Jeg taler dansk! I speak Danish! Officeren: (Tager håndjern frem og sætter dem på Eugene. Eugene skriger, men officeren vil ikke høre på ham) Du er en forbandet. Musik. Officeren tager Eugene med til hans bord og giver ham en stol. Ved hans side er hans kuffert. Soldaten dukker op bag Eugene, som ikke ser ham lige med det samme. Officeren: Spion!

10 Soldaten: Har han tilstået? Officeren: Og han har ikke noget pas. Eugene: Jeg forstår dem ikke. Jeg forstår overhovedet ikke noget. Hvad er det I siger? Officeren: Passport! Eugene ser mod himlen med en desperat bevægelse. Officeren: Hvor kommer du fra? Nord, Syd? Soldaten: Der er noget mærkeligt ved dig. Officeren: Du må være syd fra. Soldaten: Åbn en sag på ham og så smider vi ham i hullet. Officeren: Jeg skal forklare dig din situation. DU er klar over, at du har gjort noget ulovligt ikke? Eugene: Undskyld? (Desperat) Hvad siger De? Jeg forstår ikke noget som helst. Soldaten: Han siger at han ikke forstår noget. Officeren: Taler du hans sprog?

11 PASSPORT/ Gustavo Ott 11 Soldaten: Lidt Officeren: Hvordan kan det være du kan så mange sprog? Soldaten: Jeg ser en masse TV. Officeren: Forklar ham, at skal underskrive det her papir Soldaten: (til Eugene) underskriv papiret din orm. Eugene: Jeg forstår ikke hvad du siger. Soldaten: (Til Officeren) Han siger, at han forstår det perfekt Officeren: Strålende (skriver) Jeg forstår at jeg har bragt mig selv i en forfærdelig ulovlig situation og jeg afstår frivilligt fra alle mine umistelige rettigheder Soldaten: Ja, sådan Eugene: (forsøger at se på Soldaten) Ja? Soldaten: Du skal bare sige JA det er det hele Eugene: Ja? Officeren: Fordi du er trængt ind I landet uden pas er straffen meget hård.

12 Eugene: Jeg forstår ikke noget. Soldaten: Han siger, at det er han godt klar over. Officeren: Godt så: kom du alene eller sammen med andre? Eugene: Jeg forstår ikke. Officeren: (Til Eugene) Kommer du syd fra? Eugene: Undskyld jeg forstår ikke noget. Officeren: Hvad siger han? Soldaten: Han kommer sydfra, fra en by oppe I bjergene med en havn. Han har en kone, en elskerinde og en søn han ikke har set i lang tid. Men det generer ham ikke så meget som følelsen af at være ligeglad med det. Eugene: Undskyld Hr. kan de være så venlig. Kan de være så venlig at fortælle mig hvad der foregår? Officeren: Passport! Eugene: Men jeg har jo lige for talt dem, at jeg gav det til en (endelig ser han Soldaten) Til ham! Jeg gav mit pas til ham! Soldaten: Han siger at han ikke har noget pas og at han er skide lige glad, for du er et røvhul og jeg er meget intelligent, og alligevel en smuk mand.

13 PASSPORT/ Gustavo Ott 13 Officeren: Siger han det? Soldaten: Faktisk brugte han ordet dødflot i stedet for smuk. Eugene: Jeg regner med at du fortalte ham, at du har mit pas. Officeren: Hvad lavede han da du fandt ham? Soldaten: Han kiggede rundt over det hele og jeg tror han forsøgte at anbringe en bombe i en barnevogn. Er det ikke rigtigt? Eugene: Jo det er (til Officeren) Der ser De. Alt er OK.. Soldaten her har mit pas og han har allerede kigget det igennem. Ikke osse? Officeren: Hvad sagde han. Er det sandt? Eugene: Ja, han har det. Officeren: For sidste gang: Passport! Eugene: Hold nu op, jeg gav mit pas til Officeren: Passport! Eugene: Fuck det! Officeren: Passport!

14 Eugene: Røvhuller. Officeren: Det her subjekt er mistænkeligt. Måske forstår han os, men spiller bare dum. Soldaten: Eller han kalder os øgenavne. Fornærmer os Officeren: Men du forstår jo hvad han siger. Soldaten: Når han snakke hurtigt er der ikke meget jeg fatter. Eugene: Jeg vil tale med konsulatet. Officeren: Passport! Eugene: Jeg har jo sagt, at jeg har givet det til ham der.. (Eugene forsøger at røre ved Soldaten. Soldaten slår ham med riffelskæftet. Eugene slås bevidstløs. Musik. Soldaten og Officeren kigger konspiratorisk på hinanden) Officeren: Lad ham sove lidt. Tjek lige hans bagage. (Soldaten roder hans kuffert igennem. Han tager alt ud, stykke for stykke) Officeren: Tjek det hele omhyggeligt. Jeg ønsker ikke en gentagelse af det der skete med min bror og den bombe.

15 PASSPORT/ Gustavo Ott 15 Soldaten: Ja det er det alle udlændinge kan plante bomber. Officeren: En bombe dræbte min bror. Soldaten: Hvar? Sådan rigtigt? I et angreb? Officeren: Nej, den gik af da han legede med den. Soldaten: Legede han med en bombe? Officeren: Han var ikke for smart. Soldaten: Det tror jeg helle ikke. Det ligger til familien hvar? Officeren: Spil ikke smart overfor mig eller jeg sender dig tilbage til og rense lokummer. Soldaten: Undskyld Sir. Det vil ikke ske igen. Officeren: Er der ingen der er død I din familie? Soldaten: Hvad mener du? Officeren: Ja af en bombe og sådan noget lort. Soldaten: Min far. Officeren: Ah

16 Guard: En turist. Hun krydsede grænsen med en håndtaske. Så smed hun den. Min far forsøgte at være venlig og booommm! (Eugene kommer til sig selv, men bliver på gulvet) Eugene: Hvad er der sket? Hvorfor har I slået mig? Soldaten: Han er vågnet. Officeren: Vi må hellere kropsvisitere ham, han kunne være bevæbnet. Eugene: Hvorfor slog I mig? Hvad har jeg gjort? Soldaten: Jeg slog dig lidt hårdt så du kunne få dig en lur. Officeren: (Til Eugene) Kaptajnen advarede mig. Der er masser af terrorister.du må forstå der har været en masse angreb. Eugene: Jeg gætter på det var en slags undskyldning. Officeren: Du behøver ikke at se ret langt væk, I går blev et rutefly.. Eugene: Tak tak, jeg kan forstå at vi alle er en smule nervøse. Officeren: (Hjælper Eugene op) Du er I et land hvor der er massevis af fjender. Eugene: Det er OK. Det gør ikke så ondt længere.

17 PASSPORT/ Gustavo Ott 17 Officeren: (Tager Eugene i armen) Og der er derfor jeg bliver nødt til at vide hvor dit pas er. Eugene: Hvar? Soldaten: Hør her, lad os få det overstået i en fart. Jeg er nødt til at vide hvem du er, hvor du kommer fra og hvad du er ude på.. Eugene: Jeg tror de forstår mig nu. Officeren: jeg Det ville være bedre hvis du holdt din kæft mens Eugene: Fint. Alt forladt. Kunne du fortælle mig hvordan jeg kommer til? Officeren: Passport! Eugene: De kommer aldrig til at forstå mig! Soldaten: Der er nogen bøger her. Officeren: Bøger? På hvad sprog? Soldaten: Aner det ikke. Græsk, kinesisk, peruviansk. Officeren: Græsk Peruviansk? Er du Græsk Peruvianer?

18 Eugene: Hør lige, jeg forstår ikke et kuk af hvad I siger. Jeg var med toget og må ha misset en station. Jeg har en billet til min billet! (Eugene roder febrilsk i sine jakkelommer. Soldaten bliver rædselsslagen og sigter på ham med sin pistol og råber af ham. Officeren trækker også sin pistol og sigter mod Eugene) Begge: Hvad er det?! Hvad laver du? Hænderne op. Hænderne op eller vi skyder dig dit møgsvin. Ned på jorden, hænderne op. Hænderne op!!! Soldaten tager fat i Eugene mens Officeren sigter på ham. De stiller ham op af muren og kropsvisiterer ham igen. Soldaten: (Undersøger hans lommer) Jeg tror jeg har fundet hans pung. Officeren: Tjek den omhyggeligt. Soldaten: Hej, se her! Officeren: Hvad er det? Soldaten: Penge. Udenlandsk valuta. Officeren: (Slår Eugene) Har du deklareret de her penge ved grænsen? Eugene: Det er mine.

19 PASSPORT/ Gustavo Ott 19 Soldaten: Her er flere penge og cigaretter. Officeren: (Slår Eugene) Cigaretter? Stoffer? Eugene: Du smadrer mine ribben! Officeren: Så du forsøger at smugle illegale varer? Eugene: Hvadfor noget? Officeren: Fremmed valuta, hvar? Du ved det er forbudt at tage fremmed valuta med ind i det her land? Soldaten: Ingen pas og forsøg på at undergrave vores økonom og vores børn med fremmed valuta og stoffer. Eugene: Hvad er det I siger? Hvad har jeg gjort? Officeren: Hvad er du egentlig for en fyr? Smugler syd fra? Eugene: Lad mig lige forklare. Officeren: Vi ved hvad vi skal gøre med sådan nogen som dig, terrorist, fucking smugler. Eugene: Er der ingen der kan hjælpe mig? (et slag tvinger Eugene I knæ. De vender ham om)

20 Officeren: Har du noget du gerne vil sige? Eugene: Jeg forstår ikke hvad I siger? Officeren: Hvor er dit pas? Eugene: Var? Officeren: Passport! (De giver ham bind for øjnene) Eugene: Hvad sker der? Jeg har ikke gjort noget. Soldaten: Lad vær med at sige noget der kan blive brugt imod dig. Officeren: Det er spild af tid, han forstår ikke et ord. Eugene: Jeg har ikke gjort noget. Forstår I det da ikke? Jeg vil gerne tale med. jeg vil tale med nogen der forstår hvad jeg siger. Officeren: Få ham til at holde kæft og sluk så lyset. Soldatens: (Gør sine hænder klar) Javel Sir. (Officeren går. Soldaten og Eugene er alene tilbage. Soldaten knækker sine fingre. Musik)

21 PASSPORT/ Gustavo Ott Eugene, med blind for øjnene. Soldaten sover ved siden af ham. Bag ved dem æder Officeren larmende sin suppe. Eugene: Jeg har aldrig haft nogen problemer med politiet eller militæret. Jeg har aldrig forbrudt mig mod loven. Faktisk har jeg aldrig været inde i et fængsel. Jeg har aldrig set et i hele mit liv. Kan du ikke tage det bind af? Jeg sværger jeg skal nok lade være med at se noget. Sådan noget her er aldrig sket for mig før. Jeg troede ikke sådan noget overhovedet skete. Måske for andre men ikke for mig. Jeg går ud fra at regeringen allerede har anmodet om min frigivelse. De taler sikkert om mig I nyhederne. Du ved der var engang da jeg troede at skrækkelige ting ville ske for mig så jeg kunne få erfaring, vokse. Forfærdelige hændelser mens jeg stadig var ung. Fantastiske historier at fortælle. Men intet skete for mig. Jeg håber at hele denne her situation vil give mig erfaring. Jeg kan bare ikke forstå, hvad det skal gøre godt for. Jeg gætter på, at det betyder et eller andet. Hvad tror du det betyder, hvar? Hvar? Hvad tror du det betyder? Officeren: Jeg forstår ikke hvad du siger. Du kunne være i gang med at fornærme mig på det der mærkværdige sprog. Og jeg tror bare du er ved at bede dine bønner. Hold så kæft! Eugene: Så du tænker hvad jeg tænker. Hele det her eksperiment vil ende godt. Og Jeg får en masse ud af det Jeg er glad.

22 Jeg er glad for at du tænker sådan. Officeren: Måske tale du i kode. Kommunikerer med dine medskyldige. Via via en antenne eller på en eller anden måde som vi ikke kender. Gennem luften. De har vi det. Du kommunikerer gennem luften (Soldaten vågner op) Soldaten: Hvad ske der? Officeren: Du snorkede. Soldaten: Jeg snorker ikke. Jeg drømte at jeg var en anden. (Til Eugene) Drømmer du nogensinde at du er en anden? Eugene: (Til Soldaten) Jeg tror jeg kender dig. Ja Ja Ja Soldaten: (Efteligner ham) ja ja ja Eugene: Din stemme lyder bekendt. Selvom jeg ikke kan se dig kan jeg fornemme dig. Din stemme stemme lyder som den Soldat jeg mødte for et par dage siden på jernbanestationen. Ham der tog mit pas. Soldaten: Pas? Eugene: Præcis. Kan du ikke tage det bind af? Soldaten: (Gør grin med ham) Ja Ja Ja

23 PASSPORT/ Gustavo Ott 23 Eugene: Ja? Ja? Soldaten: Ja Ja Ja (ler) Du er en svindler. Dit pas er ikke det papir værd det er trykt på. Eugene: Hvad er det? Soldaten: Ja Ja Ja Eugene: Jeg husker ansigtet på ham der tog mit pas, for da jeg første gang så ham, mindede ham mig om en eller anden. En eller anden jeg har set på TV derhjemme. Det var et program om hvordan unge bliver uddannet i at forsvare vores land i mod fjender. I et lille rum, måske som det her. De var presset derind, der må have været mindst 80 ialt Ingen tøj, Ingen plads. Kæmpende for at få vejret. Og du spurgte dem: Vil I forsvare Jeres land? Vil I dø for Jeres land? Og de sagde JA. De ville give alt for deres land. Du talte som ham soldaten. Men jeg gætter på at Soldater lyder ens overalt. (Soldaten tager bindet af Eugene's øjne) Eugene: Tusind tak! Endelig. Du!! (Soldaten burger kluden til at kneble Eugene, som nu ikke kan sige noget) Soldaten: Lad os så høre dine bønner nu.

24 Officeren går hen til Eugene, hjælper ham op at stå og tager hans håndjern af. Eugene forsøger at fjerne kneblen, men Officeren advarer ham imod det. Han tager Eugene hen til bruseren Officeren: Vi venter på en opringning fra hovedkvarteret så vi kan finde ud af hvad vi skal gøre med dig. Men sådan noget tager tid. Først skal man finde vagthavende, som skal gennemgå dokumenterne, rapporterne, arkiverne. Vagthavende vil ringe når dit land kontakter ham og du bliver så deporteret eller anklaget og dømt efter vores love. Forstår du? Eugene nikker automatisk. Han tager sit tøj af undtagen kneblen. Han plasker lidt vand over sig selv, men tager ikke et helt bad. Officeren giver ham et håndklæde. Eugene tørrer sig. Han ryster af kulde. De to ser på hinanden. Pludselig og meget venligt, fjerner Officeren kneblen. Officeren: (Høfligt) Jeg håber ikke de har skadet dig. Eugene: Jeg er bange for at jeg ikke forstår dem Officeren: Jeg ved at vi ikke tale det samme sprog, men Eugene: Jeg forstår dem ikke hr., ikke et ord Officeren: Men vi forstår da hinanden, ikke? (Soldaten kommer ind med et glas og en kande vand på en bakke) Officeren: Kunne du tænke dig noget af denne dyrebare væske?

25 PASSPORT/ Gustavo Ott 25 Eugene: Tak Officeren: Ja? Eugene: Ja (Officeren beordrer Soldaten til at servere ham vand. Eugene drikker) Eugene: Tak tusind tak jeg vidste der må have været en eller anden misforståelse. Officeren: Er du stadig tørstig? Eugene: Hvar? Officeren: Tørstig? Eugene: Jeg - taler ikke de - res sprog. Officeren: Du ved. Drik at drikke.. (laver drikke bevægelser) Eugene: Åh! At drikke Ja, Ja Ja Officeren: Mere vand, hurtigt!

26 (Soldaten giver Eugene mere vand. Eugene drikker det, men efterlader lidt. Soldaten hælder det ud) Officeren: Nåh. Det er faktisk sådan a jeg arbejder for regeringen her på denne jernbanestation. Jeg bor I denne her by. Jeg er her fra, men ser du jeg er også en verdensborger, en humanist. Eugene: Tusind tak. Det er meget venligt af dem Officeren: Selv om jeg ikke taler dit sprog. Jeg ved nøjagtigt hvad du går igennem. Eugene: Jeg går ud fra at de har talt med konsulatet nu. Officeren: (laver drikke bevægelser) Ønsker du mere at drikke? Eugene: Nej tak. Officeren: Fint. Giv ham mere vand. et suk) (Soldaten giver ham mere vand. Eugene tager imod med Officeren: Du har et rart ansigt. Du ligner ikke en terrorist eller en smugler. Vil du have mere vand (laver drikke bevægelser) Eugene: Nej tak! Officeren: Fint. Giv ham mere vand.

27 PASSPORT/ Gustavo Ott 27 (Soldaten giver ham vand. Eugene drikker det med besvær) Officeren: Du har et venligt ansigt Eugene: (Stående) Sagde de, at vi kan komme af sted nu? Officeren: Nej, du er ikke nogen kriminel. Eugene: (Sætter sig igen) VI bliver Officeren: Men du må samarbejde Vil du have mere vand? (laver drikkebevægelser) Eugene: Nej tak, bestemt ikke. Ikke nu. Det er nok. Jeg vil ikke have mere. Nej tak. Officeren: Fint. Giv ham mere vand. (Soldaten giver ham vand. Eugene drikker det, men spilder det meste ned af sig) Officeren: Vi bor langt fra alt. Udlændinge kommer her stort set aldrig. Ikke engang folk fra vores eget land kommer her. Folk fra nabo regionerne kommer her slet ikke, så du kan nok forstå at en person som dig, som vil du ha mere vand? (laver drikkebevægelser) Eugene: Nej tak! Jeg ber så bønligt! Nej tak ikke mere. Officeren: Fint. Giv ham mere vand.

28 (Soldaten giver ham vand. Eugene føler at han er ved at eksplodere) Officeren: Forstår du vi har masser af vand her! Der er en masse floder og åbne vandledninger. Eugene: Bare jeg kunne forstå hvad du siger. Officeren: Nu kommer det så! (På Officeren s ordre, tager Soldaten en gammel mikrofon fra bakken og viser den til Eugene) Soldaten: Gentag det. Eugene: Hvar? Officeren: Gentag det du sagde Eugene: Hvar? Officeren: Forstådig Eugene: Forstå dig Soldaten: Forstådiiig Eugene: Forstå dig!

29 PASSPORT/ Gustavo Ott 29 Officeren: Jeg håber ikke du har sagt noget der kan blive brugt imod dig. Eugene: De forsøger sikkert at finde ud af hvad sprog jeg taler. Få fat i en tolk.. Officeren: Okay, det er vejen frem, min ven. Gentag efter mig: "Jeg will forstååå diig Eugene: Forstå dig Soldaten: Forstå dig Eugene: Forstå dig (Alle ler) Officeren: Glimrende. Eugene: Det ku du li. Forstå dig, forstå dig. (Ler) Du begynder at forstå mig en anelse Officeren: Glimrende, nu siger du dette ord sammen med mig: (Efter en pause) Pass Eugene: Pas. Officeren: port Passport.

30 Eugene: Oh min Gud! Officeren and Soldaten: Passport! Eugene: I har ikke forstået et ord af hvad jeg har sagt. Officeren: Sig Passport! Eugene: Hvad slags helvede er det her? (Officeren bliver tosset og griber Eugene voldeligt) Officeren: Du må da en eller anden slags identifikations papir. Det har alle da. Ingen får speciel behandling her! Officeren and Soldaten: Passport! Passport. Passport! Eugene: Gode Gud, hvad er det her for et sted? Musik. Officeren og Soldaten slæber Eugene til den ene side af scenen. 3

31 PASSPORT/ Gustavo Ott 31 Eugene ligger på gulvet, på et simpelt lagen. Han hører mennesker i det fjerne. Han rejser sig og går hen til vinduet. Han kigger ud. En park lyser op. På scenen læser Soldaten en avis og venter Fra den anden side kommer Officeren, klædt som en is sælger, langsomt ind skubbende sin vogn. Menneske stemmer, speciel børnestemmer. Soldaten slår til en myg og ser på Eugene. Is manden tager sig en is men han kigger på jorden. Soldaten går over til Eugene. Soldaten: Hvad så udlænding. Hvordan ser kvinderne ud I dit land? Eugene: Hvad er der? Soldaten: Jeg sagde hvordan ser kvinderne ud I dit land? Eugene: Oh! Hvorfor kom jeg her? Soldaten: Ja, kvinderne. Hvad så? Er de øhh vilde eller underdanige? Eugene: Jeg tror jeg har begået en fejltagelse Soldaten: Jeg kan li dem underdanige.

32 Eugene: Jeg ledte efter en non-stop forbindelse, men et eller andet sted må jeg være faldet i søvn. Ingen vækkede mig. Ingen sagde noget. Soldaten: Du er heldig. Ikke her. Her er de alle kraftige. Stærke. De har skæg. Ikke ligesom de kvinder man ser på TV. Eugene: Præcist. Dagene gik og jeg vænnede mig til at rejse. Bjergene, Broerne. De fremmede lande. Steder jeg aldrig har set før. Soldaten: De laver work-out og så får de disse hersens grimme muskler. Jeg kan bedst li kvinder bløde og lækre. Eugene: DU sagde du også kunne li broer? Soldaten: Jeg elsker dem. Eugene: De gør jeg også. Soldaten: Kvinderne I dit land, vil de virkelig elske eller går de bare efter dine penge? Eugene: Det er lige som du siger det. Dage og broer passerede forbi. Jeg mistede mit kort. Min orientering. Verden er et stort sted, og overalt er der stationer, mennesker der siger farvel. Jernbanespor, veje, togsignaler, klokker. Soldaten: Yeah, Jeg forstå hvad du mener, selvom jeg ikke forstå ord af hvad du sige. Vi har det alle sammen på samme måde med kvinder. Om de er kinesere eller kroater. Jeg er blevet skilt tre gange. Og alle tre gange hadede jeg dem mere end jeg nogensinde elskede dem. Er du gift? Enke? Jeg ville elske at være enke.

33 PASSPORT/ Gustavo Ott 33 Eugene: OK. Jeg skal forklare det så godt jeg kan. Jeg rejste af for mange grunde. Måske tog jeg med toget i stedet for at tage et gevær. Fordi fordi jeg troede på alle de misforståede teorier om tid og vej På grund af en mistet drøm. Fordi jeg troede på heltedåd. Fordi jeg var modig og dum og fjollet. Fordi jeg var en død man der var forelsket I livet. Fordi jeg ønskede at lovprise en verden der ikke engang kan holde sig selv ud. På grund af den dvælende duft fra et par der har svoret hinanden evig troskab og som aldrig holdt sammen. Fordi der ikke længere voksede noget I mit land, ikke engang græs. Fordi nogen havde stjålet deres rødder, træerne, vinden. Fordi der var skole for de døvstumme hvor de uddannede specialister, byrådsmedlemmer og kunstnere. Fordi fordi (Ler) Jeg tror jeg forlod mit land fordi der var så mange grå urner. Måske tog jeg toget fordi jeg var nødt til at krydse galskaben i situationen hurtigt. (rasende, højt) Jeg tog med det fordi jeg følte ligesom det og ikke vidste hvad jeg gjorde. Jeg tog med det fordi mine nosser sveder ligenu! Soldaten: Bliv nu ikke så gal. Det er hun ikke værd. Selvom hun er KVINDEN, hende der får dig til at føle sådan. Hun er det ikke værd. Tænk på dig selv. Intet andet gælder. Okay? Okay. Eugene: Okay? Soldaten: Okay! Eugene: Forstår dig

34 Soldaten: Forstår dig (De ler begge. Officeren tager is sælger trøjen af) Soldaten: (Ler) Der ser du? Nu forstår vi hinanden. Eugene: Jeg fatter ikke hvordan, men du forstod det hele. (Officeren kommer hen til dem med en tallerken og noget brød) Officeren: Har I hemmeligheder? Soldaten: Han er ligeså fuld af lort som alle andre. Officeren: Troede du virkelig at folk var bedre andre steder? Soldaten: Det får mig til at føle mig bedre, at vide at de er l ligeså fucked up andre steder. Officeren: Også mig. (viser Eugene maden) Er du sulten? Eugene: (Glad) Det var på tide. Jeg var faktisk sulten. Officeren: Hvad? Er du ikke sulten? Eugene: Jeg ville dø for at få noget at spise.

35 PASSPORT/ Gustavo Ott 35 Officeren: Ikke sulten var? Hvadfor noget- tror du der er noget i det? Soldaten: Bare rolig. Vi vil ikke forgifte dig. Hvis vi ville slå dig ihjel, ville du allerede indånde jord nu. (Officeren brækker brødet i to stykker og giver den mindste halvdel til Soldaten) Officeren: om mad. Du skal blive sulten snart. Så bliver du nødt til at bede (de to spiser) Soldaten: Lad ham være. Måske anbringer han bomber, men han er ikke en skidt fyr. (Eugene rækker ud for at bede om et stykke brød fra Soldaten. Soldaten bliver rørt og går over til ham. Han giver krummerne til Eugene, som glad tager imod dem. Han spiser krummerne som en glad mus. Musik)

36 4 Eugene ligger og sover. Officeren udfylder formularer mens Soldaten, der sidder i sin stol, forsøger at fløjte. Han kan ikke. Han nynner en folkemelodi indtil han opdager, at han ikke kan den ret godt. Han starter forfra og laver en ny fejltagelse. Officeren: Du mister dit gehør. (Officeren nynner nu hele verset) Officeren: Det er sådan den er. (Soldaten forsøger igen, men igen i en forkert toneart. Officeren ler) Soldaten: Jeg gad nok vide hvor sporet ender. Officeren: Sporet ender aldrig. Det kommer til en station som denne her og fortsætter så til den næste og så den næste igen. Soldaten Du har rejst. Du har set verden. Officeren: Det er svært at huske den. Soldaten: Hvis jeg havde rejst, ville jeg aldrig ha glemt min rute.

37 PASSPORT/ Gustavo Ott 37 Officeren: Hvis du har rejst ville du ha glemt dig selv. Hvorfor fortæller du mig historien om din far og bomben igen? Soldaten: Det var ved grænsen og hun var udlænding. En smuk blondine klædt i blåt, med en engels stemme. (Officeren s og Soldaten s stemmer fader ud. Langsomt holder vi op med at høre Soldaten, selvom han fortsætter med at gestikulere som om han taler ophidset. Hverken Officeren eller Soldaten lægger mærke til at Eugene er vågnet) Eugene: Jeg tror den eksplosion har skadet min hørelse Jeg kan ikke høre noget. Jeg er blevet døv. Eller også er alle helt stille så jeg ikke kan høre dem. Eller de gør som om de snakker for at narre mig. (I det fjerne høres slag) Men jeg kan høre noget. Jeg hører Hvad er det? Det er det er det er Et hjerte. Det er mit hjerte. Jeg har aldrig hørt det slå så voldsomt. Som om det forsøger at fortælle mig noget. (Slagene bliver højere og højere) Det er tæt på, som en hylen. Det gør mig nervøs. Jeg kan sagtens høre dig. Så er det nok, så er det nok, nok. (Slagene stopper. Lyden af rindende vand) Hvad er nu det? Noget flyder indeni mig. Jeg tror det er Det er mit blod jeg hører flyde i mine årer. Det lyder som en rasende flod. (mærkelige lyde høres)

38 Og nu? Lyden af mine tanker. De baner sig vej. Rejser sig. Prøver at blive et med mig. Jeg kan høre lyden af mine indre organer. Slagene af min øjenvipper mod mine øjne. Smækket fra mine læber der skilles. Bruset fra mit spyt som et vandfald igennem mig til det slår imod min mave. Vindens hylen når den kommer ind og ud af mine lunger. Jeg kan høre alt hvad der sker indeni mig og intet andet. Jeg tror jeg er blevet stok døv. (I slutningen af Eugene s monolog hører vi igen Soldaten fløjte en folkemelodi) Soldaten: I morgen tager jeg sydpå. Officeren: Sydpå? Hvorfor det? Soldaten: De har ting der. Officeren: Den eneste ting sydpå er mennesker. Soldaten: Jeg er ligeglad. Jeg tager sydpå. Officeren: Passene er værre der. Og forbrydelserne. Soldaten: Sydpå ved de noget. De ved hvad der sker. Her kunne vi, - på grund af uvidenhed -..kunne vi blive ved med at forsvare en grænse der ikke engang eksisterer længere og det ville vi opdage når det var for sent. Eller også har de ændret lovene uden at vi vidste det. Måske har de ikke

39 PASSPORT/ Gustavo Ott 39 engang brug for soldater mere og alle sidder hjemme og ser TV. Alle undtagen mig. Måske er der kommet en ny chef mens vi stadig tager imod ordre fra den gamle. Måske er der fyre som ham der taler andre sprog og læser mærkelige bøger og ved hvad de snakker om. Officeren: Tror du at ham her ved hvad han taler om? Soldaten: Bestemt. Officeren: Hvordan kan du vide det? Soldaten: Fordi han ser så selvsikker ud. Se ham i øjnene. Det er en mand med en overbevisning. Officeren: Jeg har set bombemænd med det samme fjæs som bryllupskagedukker. (Deres stemmer fader væk igen selvom de fortsætter deres gestikulerende samtale. Vi hører kun Eugene, der holder øje med dem) Eugene: Det lyder som en fjern mumlen.. Gu ved hvad de snakker om? De taler om deres land. (Han lytter) De må tale om mig og min idiotiske fejltagelse. De ligner ordentlige mennesker. Ærlige. Intelligente. Ærgerligt de ikke kan forstå mig. Jeg vil vædde med, at vi ville være gode venner. Selvom de er så nær og jeg ikke kan høre dem og de heller ikke kan høre mig. (Hav lyde. Eugene overrasket)

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud.

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud. 1.scene I en lejlighed. Lyden af stemmer fra en tv-serie. Romantisk filmmusik. Det er de samme replikker fra scenen, der gentager sig i tv-serien på et fremmedsprog. er kun optaget af skærmbilledet. står

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden.

A: Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste på Nørrebro for, ja den 1. - to uger siden. Interview med Agni I = Interviewer A = Agni I: Ok ja, så hvis du vil starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel du er og sådan... A: Ja, men jeg er lige blevet færdig som pædagog, her i januar,

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Til denne øvelse er det en forudsætning at have gennemgået de 5 voldsformer. De 24 breve er bygget på rigtige breve og historier fra børn og unge. Ved at læse andre børns oplevelser kan det

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og

JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og JEG TÆNKTE: Hvis han siger 'flinker fyr' eller 'grimmer en' en gang til, så rejser jeg mig og går. Eller skriger. Jeg giver mig til at skrige, og hvad mon han så vil sige? Han skal nok finde på noget fjollet.

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Personerne. JENNIFER, kvinde, 30. FRANK, mand, 30. MANSE, mand, 50. LUCY, kvinde, 50

Personerne. JENNIFER, kvinde, 30. FRANK, mand, 30. MANSE, mand, 50. LUCY, kvinde, 50 Personerne JENNIFER, kvinde, 30 FRANK, mand, 30 MANSE, mand, 50 LUCY, kvinde, 50 BAMSE, talkshowvært, fødselslæge, prinsesse, klovn, kanin, tinsoldat etc., kvinde, ca 35-45 3 1. SCENE - AMBASSADE MANSE

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER

SKADEN PIA JUUL. roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 3 SESS: 15 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 PIA JUUL SKADEN roman TIDERNE SKIFTER JOBNAME: 2. KORREKTUR PAGE: 4 SESS: 14 OUTPUT: Mon Mar 1 14:15:19 2010 Skaden Pia Juul/Tiderne

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 18. december

JULEPOSTHUSET. 18. december STHUSET afs. 18 - side 1 JULEPOSTHUSET 18. december "" LYD: CLS GADE CLS FUGLESANG PÅ ENGE CLS STILLE STUE MED TIKKENDE BORNHOLMERUR LYD FRA RAMPONERET CYKLENDE CYKEL RINGEKLOKKE CYKEL-UHELD DØR ÅBNES

Læs mere

5. Hun gav både Kim og Kamma cola med hjem. 7. Hun sagde, at hun både havde givet Kim og Kamma cola med hjem.

5. Hun gav både Kim og Kamma cola med hjem. 7. Hun sagde, at hun både havde givet Kim og Kamma cola med hjem. Både og begge Både og Både er en konjunktion, der altid følges af og. Den binder to ord, udtryk eller sætninger sammen til 105 procent udtrykket betyder ikke bare men også. På den måde overvinder både

Læs mere

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene.

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. 6 1. SCENE I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. Der bakses højlydt med døren. Annette kommer ind med en kuffert. Efter hende kommer Rasmus med en rejsetaske og diverse lufthavnsposer. Stuepigen går. Annette

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch I dag er det med at holde tungen lige i munden og ørene stive. Teksten er en typisk Johannestekst, snørklet og svært forståeligt. I hvert fald sådan

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen

PROLOG. Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen 5 PROLOG Stemme: Søndag morgen klokken 7.28 forlod Djævelen sit pensionatsværelse og gik ned til torvet. Her stillede han sig op og så på menneskene. Han så straks at det er kærligheden der er vidunderet.

Læs mere

Lektion 1 VENSKAB (Den barmhjertige samaritaner)

Lektion 1 VENSKAB (Den barmhjertige samaritaner) Lektion 1 (Den barmhjertige samaritaner) MÅL Børnene skal vide, hvad et venskab er, hvordan det dobbelte kærlighedsbud lyder, og hvem der er deres næste. TIL LEDEREN Dette efterår starter vi med 4 lektioner

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Studie. Kristi genkomst

Studie. Kristi genkomst Studie 14 Kristi genkomst 77 Åbningshistorie Der er mange skilte, der får mig til at grine. Nogle skyldes trykfejl, der giver et helt andet billede end det tiltænkte, f.eks. Levende børn. Andre er bare

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN

MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN MANUSKRIPT TIL PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN PROFIL 1 FAHILLA ANDERSEN KVINDE 26 ÅR KONVERTERET TIL ISLAM BÆRER TØRKLÆDE NYUDDANNET JURIST ANSÆTTELSESSAMTALEN (Scene 1) Introduktion til scenen: Fahilla har

Læs mere

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning:

SCL - 90 -R. Navn: Eksempel på afkrydsning. Vejledning: SCL - 9 -R Navn: Vejledning: I skemaet er der anført en række problemer og gener, som man undertiden kan have. Læs punkterne igennem ét ad gangen og sæt derefter et kryds ved det tal, der bedst beskriver

Læs mere

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe!

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe! Du danske sommer Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig Snart kolde farver i sky og vand Snart nøgne piger ved hver en strand Hold kæft. Hold kæft deroppe! Mer, mer, I skal holde

Læs mere

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Rester Min gamle klassekammerat Thomas ringer og fortæller mig, at hans kone er død. Det er sket pludseligt og uden sygdom; han vågnede en morgen for ni uger

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse Materialer Vis, hvad du kan Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse INDHOLD Aktivitet 1, 2 og 3 Samtalebillede: Idrætslektion Aktivitet 4. Skønlitterær tekst 3.-4. klasse: Fablen Løven og musen (version

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham.

Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Der var engang en kone i Israels land, der hed Saul. Dengang han blev valgt, havde hele folket stem på ham. Profeten Samuel havde fundet ham. Det var sådan dengang i Israels land, at det at være konge

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv.

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv. Fødselsdag med økobanden er udgivet og produceret af Økologisk Landsforening. Læs mere om økologi og Økologisk Landsforening på www.okologi.dk Tekst & Idé: Agnete Friis & Morten Telling Illustrationer

Læs mere

Beck Depressions Test - ( søg: BDI = Beck Depression Inventory). Hvilket af disse 4 x 21 udsagn beskriver bedst, det som du føler?

Beck Depressions Test - ( søg: BDI = Beck Depression Inventory). Hvilket af disse 4 x 21 udsagn beskriver bedst, det som du føler? Beck Depressions Test - ( søg: BDI = Beck Depression Inventory). Hvilket af disse 4 x 21 udsagn beskriver bedst, det som du føler? På den følgende liste skal du finde de emotionelle sætninger og udsagn,

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

For næsen af Gestapo

For næsen af Gestapo Jørgen Hartung Nielsen For næsen af Gestapo Sabotør-slottet, 6 27885 For næsen af Gestapo_indhold.indd 3 27/10/11 16:06:28 For næsen af Gestapo Sabotør-slottet, 6 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau

Læs mere

Gatta-fisken var enorm. Meget større end nogen anden flyvefisk Sirius nogensinde havde set.

Gatta-fisken var enorm. Meget større end nogen anden flyvefisk Sirius nogensinde havde set. LÆS STARTEN AF 1 Dræberfisken Sirius holdt godt fast i sit svævebræt mens han spejdede nervøst gennem skyerne. Han frøs, for han havde holdt udkig i mange timer. Skyerne var tætte. Hver gang han drev gennem

Læs mere

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for Kost og logi Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg faktisk troet, at han havde fornemmet, hvor det bar hen. Jeg synes jo næsten, det lyste ud af mig. Men at dømme efter hans reaktion, havde han slet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide

Solen faldt i tynde striber hen over rækkerne af hvide D u kan virkelig godt lide pindsvin, ikke? sagde Dalia. Jo, sagde jeg og børstede videre Vilhelmina elsker at få børstet de bløde hår på maven, og de halvstore unger havde også fået smag for det, så der

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK!

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK! 12 TR PÅ DANSK! Robert er tillidsrepræsentant eller TR på en stor brødfabrik. Han repræsenterer dem, der arbejder i fabrikkens pakkeafdeling. Mange af dem kommer fra andre lande. Robert kommer selv fra

Læs mere

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET En fortælling om at arbejde med ældrepleje Af Kirstine

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 31. Søndag den 5. december

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 31. Søndag den 5. december Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 31 Søndag den 5. december Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 32 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 33 Vi standsede for at tage os

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

Heksen Helga Håndvask

Heksen Helga Håndvask Historien om hvorfor Heksen Helga Håndvask lærte at vaske hænder Historie: Lisa Spangby Illustration: Daniel, Dubba PIIIISSSTTT. Ja, det er dig jeg kalder på kom og sæt dig ned, så skal jeg fortælle en

Læs mere

Studie. Døden & opstandelsen

Studie. Døden & opstandelsen Studie 13 Døden & opstandelsen 73 Åbningshistorie Et gammelt mundheld om faldskærmsudspring siger, at det er ikke faldet, der slår dig ihjel, det er jorden. Døden er noget, de færreste mennesker glæder

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Præstens hemmelighed

Præstens hemmelighed Den lå på bordet. Pia vidste, hun ikke måtte røre den, men det trak i hver en fiber i hendes krop for at kigge i den. Den var hendes fars og han havde udtrykkeligt fortalt, at ingen måtte åbne den, for

Læs mere

Samuel. - en underlig fisk

Samuel. - en underlig fisk Samuel - en underlig fisk Fantasistafetten i Højen og Troldhøjen - oktober/november 2014 Der var engang en underlig blå fisk, der hed Samuel. Den kunne svømme ganske hurtigt - især hvis der var nogen efter

Læs mere