Teknik og Miljøudvalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknik og Miljøudvalg"

Transkript

1 REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 4 Mødedato: Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Per Løkken Øvrige bemærkninger: Lone Ørsted (forlod mødet kl under pkt. 6), Allan Kristensen (forlod mødet kl efter pkt. 10) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Horsens Kommunes kort på nettet 2 TM Høring af offentlige myndigheder af udkast til vand- og Natura 2000 planer 3 TM Havnen, masterplan 4 TM Kommuneplantillæg , Havnen 5 TM Lokalplan , erhvervshavn 6 TM Lokalplan , Boliger i Ryesgade, Vestbyskolen 7 TM Midtbyforbindelsen, påbegyndelse af arbejderne 8 TM Rundkørsel på Rute 52, Silkeborgvej, ved Brædstrup 9 TM Erhvervscenter Horsens Syd, Færdiggørelse af Chr. Nielsens Vej, Lunavej, del af kometvej og Satellitvej 10 TM Bygningsvedligeholdelse, skoleområder - Teknik og Miljøudvalgets pulje TM Energibesparende Foranstaltninger 12 TM Sundets Bådelaug, indgåelse af lejekontrakter 13 TM Hegnsyn, udpegning af medlemmer 14 TM Vedtagelse af tillæg nr. 6, Nim, til Spildevandsplan for gl. Brædstrup 15 TM Vedtagelse af tillæg nr. 27 til Spildevandsplan for gl. Horsens, optagelse af nye arealer ved Horsens Havn 16 TM Forslag til tillæg nr. 29 til gl. Horsens Spildevandsplan , Østerhåb Kirke 17 TM Forslag til tillæg nr. 30 til gl. Horsens Spildevandsplan , transportledning Søvind-Haldrup-Stensballe 18 TM Orientering

2 Side 2/28 1 TM Horsens Kommunes kort på nettet Præsentation af kommunens kort på nettet. præsentationen tages til efterretning. Til efterretning.

3 2 TM Høring af offentlige myndigheder af udkast til vand- og Natura 2000 planer Side 3/28 Miljøministeriet har den 14. januar offentliggjort vand- og naturplaner for Danmark, hvoraf 2 vandplaner og 5 naturplaner berører Horsens Kommune. nedenstående redegørelse tages til efterretning Til efterretning. Miljøministeriet har den 14. januar 2010 sendt Vand- og Natura 2000-planer i forhøring ved kommunerne med svarfrist den 11. marts Horsens Kommune er omfattet af vandplanerne for henholdsvis Horsens Fjord og Randers Fjord, og 5 Natura 2000-planer er helt eller delvist beliggende i kommunen. Formålet med forhøringen er bl.a. at få rettet evt. fejl i planerne. Efter Miljøministeriet har foretaget rettelser, vil planerne blive sendt i offentlig høring i ½ år med henblik på endelig vedtagelse sidst i I løbet af 2011 skal kommunerne lave handleplaner, der sikrer, at der opnås god tilstand i vandløb, søer og kystvande samt i grundvandet senest i 2015, samt at der opnås gunstig bevaringsstatus for naturtyper og arter i områderne omfattet af Natura 2000-planerne. På mødet vil der blive en nærmere gennemgang af vand- og naturplanernes indhold.

4 Side 4/28 3 TM Havnen, masterplan Sagen omhandler vedtagelse af forslag til masterplan med tilhørende miljørapport til offentliggørelse. forslag til masterplan med tilhørende miljørapport vedtages og offentliggøres. en tiltrådtes. Masterplanen er et led i planlægningen af omdannelsen af store dele af Horsens Havn til forskellige byformål. Masterplanen omfatter også den fremtidige erhvervshavn. Masterplanen skal fungere som rettesnor for omdannelsen af havnen. Det er primært en strategisk plan med målsætninger og rammer for havnens enkelte dele, men den giver også et fysisk billede af mulige udformninger og anvendelser af byrum og bebyggelser. Masterplanen skal være et forpligtende beslutningsdokument for Byrådet og administrationen og en kilde til information, inspiration og offentlig debat. Masterplanen viser et fremtidsbillede af, hvordan Havnen kan blive en attraktiv bydel, og den beskriver nogle væsentlige krav, der skal opfyldes mht anvendelse og udformning af offentlige rum og byggefelter for at skabe nye bykvarterer med hver sin stemning og identitet. Planen har ingen tidshorisont, men den vil løbende blive revideret og udbygget i takt med ændrede ønsker og behov. Masterplanen skal fungere som den væsentligste kilde til overblik og inspiration, - for bygherren, der kan se, hvor hans projekter bedst passer ind, - for virksomheden, der gerne vil lokaliseres tæt ved kajen og langt fra følsomme bydele, - for borgeren, der ønsker plads til udfoldelse og kontakt til vandet, - for søsportsklubben, der har udvidelsesønsker, og for fiskehandleren og for koncertarrangøren, der kan se stedets nye muligheder. Bilag Forslag til Masterplan, februar 2010, er udleveret i papirudgave på Byrådets temamøde den , hvorfor den ikke medsendes i papirudgave nu. I den vedhæftede udgave af marts 2010 er der foretaget mindre, redaktionelle ændringer. Særligt henledes

5 Side 5/28 opmærksomheden på signaturen for "ingen parkering på terræn" på side 52, 66, 78 og 93, der er ændret til "bilfrit område".

6 Side 6/28 4 TM Kommuneplantillæg , Havnen Sagen omhandler vedtagelse af forslag til kommuneplantillæg til offentliggørelse. forslaget til kommuneplantillægget vedtages og offentliggøres. en tiltrådtes. Se punkt på dagsordenen for vedtagelse af forslag til lokalplan , erhvervshavnen. Bilag Se punkt på dagsordenen for vedtagelse af forslag til lokalplan , erhvervshavnen.

7 Side 7/28 5 TM Lokalplan , erhvervshavn Sagen omhandler vedtagelse af forslag til lokalplan for erhvervshavnen med tilhørende miljørapport til offentliggørelse. Lokalplanforslaget med tilhørende miljørapport vedtages og offentliggøres. en tiltrådtes. På baggrund af Inder- og Nordhavnens vigende betydning som erhvervshavn har Byrådet vedtaget, at disse arealer skal omdannes til bymæssige formål, mens erhvervshavnen skal fortsætte på den østlige del af Sydhavnen og udvides. Denne lokalplan er udarbejdet for at afgrænse den del af havnearealerne, der skal fortsætte som erhvervshavn, for at inddrage nyligt inddæmmet areal til havneformål samt for at udstikke retningslinier for ny bebyggelse og miljøforhold inden for området. Desuden udlægges arealer til offentlig rekreativ anvendelse. Det er hensigten, at området forbeholdes erhverv, der er afhængige af en placering på en havn, og at virksomhederne tilpasses nærheden til byen mht. støj, støv og lugt samt den visuelle fremtræden. Planen har tidligere været fremlagt med mulighed for bygninger i op til 50 meters højde. Dette er nu reduceret til maximum 18 meter. Bilag Lokalplan med kommuneplantillæg og miljøvurdering af lokalplanforslaget.

8 Side 8/28 6 TM Lokalplan , Boliger i Ryesgade, Vestbyskolen Der er udarbejdet et forslag til lokalplan for den tidligere Vestbyskole, der giver mulighed for nedrivning af de eksisterende bygninger og opførelse af en ny boligbebyggelse. Direktionen indstiller til udvalget, at forslag til lokalplan vedtages og offentliggøres. en tiltrådtes. Lone Ørsted deltog delvis i sagens behandling. Det netop gennemførte kvarterløftprojekt i Vestbyen har betydet, at der er gjort en massiv indsats for at styrke kvarterets sociale og fysiske kvalitet. I den sammenhæng blev der opført en ny kommuneskole, Slotsskolen på Fussingsvej, som erstatning for Vestbyskolen, der var utidssvarende og nedslidt. Slotsskolen blev indviet i 2009, og de gamle skolebygninger har siden stået tomme. På baggrund af kvarterløftprojektet har Horsens Kommune ønsket at styrke kvarterets sociale sammensætning ved at give mulighed for flere familieboliger. Horsens Kommune har vurderet, at det ikke vil være økonomisk bæredygtigt at ombygge de nedslidte skolebygninger til boliger, og har udbudt grunden til salg. Kommunen inviterede interesserede købere til en budrunde ledsaget af et skitseforslag. Nærværende lokalplan er udarbejdet på baggrund af det valgte skitseforslag. Bilag!"

9 Side 9/28 7 TM Midtbyforbindelsen, påbegyndelse af arbejderne Planlægningen af Midtbyforbindelsen startede i januar med afslutning af forprojekt og arkitektkonkurrence i december Forløbet har resulteret i to byrumsanalyser, en model af midtbyen, offentlige møder, debat, en bylivskonference samt en arkitektkonkurrence med fem forslag til udviklingen af midtbyen, hvor arkitektfirmaet Metopos vandt med deres forslag. 1. der gives et tillæg til anlægsbevilling til en udgift på 10 mio. kr. til konto "Byudviklingsplan" til arbejdet med Midtbyforbindelsen i kontoen "Byudviklingsplan" politisk flyttes fra Økonomiudvalget til Teknik- og Miljøudvalget. en tiltrådtes. Lone Ørsted deltog ikke i sagens behandling. På grund af planerne med det kommende bycenter og Kulturstationen på den tidligere slagterigrund er der meget focus på denne bydel. Det ønskes, at området fra banegården og op til Jessensgade opleves sammenhængende og attraktivt. Derfor starter arbejdet med midtbyforbindelsen med den vestlige del af midtbyen. I vinderprojektet fremstår dette område som et kommende kultur- og uddannelsesområde. Området vil på længere sigt omfatte: Vitus Berings Plads, der skal indrettes til en ny plads, der danner overgang mellem Kongensgade og gågaderne. Der skal bl.a. arbejdes med nye bylivsfunktioner og nye belægninger. Der skal defineres et byggefelt mellem pladsen og Vitus Berings Park. Der skal arbejdes med at afklare de fremtidige trafikvalg. Vitus Berings Park, der skal give liv til kvarteret. Her skal arbejdes med parkens fortsatte fremtid som offentlig park med respekt for C. Th. Sørensen, men samtidig også med nye bylivsfunktioner. Der skal udpeges byggefelter til fremtidig byggeri ift. planen. Kongensgade, hvor der skal etableres et aktivitetsbånd, i gadens sydlige del, og sivegade med blandet trafik på de svageste trafikanters præmisser.

10 Side 10/28 Andreas Steensbergs Plads, der skal være den flotte og inviterende velkomst til byen. Her skal bl.a. arbejdes med en ny indretning, nye belægninger, ny belysning, Grænsen op mod Beringsgården og nye funktioner til at fremme bylivet. Det foreslås, at TM i 2010 starter med omlægning af Vitus Berings Torv den østlige del og Jessensgade. Dette afføder bl.a. en analyse og ændring af trafik- og p-forhold i området og gaderne Hestedamsgade, Hospitalsgade og Levysgade. Det foreslås, at der arbejdes med at fredeliggøre Søndergade, så der kun bliver den absolut nødvendige trafik fremover. Ligeledes i 2010 bliver der mulighed for at søge midler hos Vejdirektoratet til forbedringer for cyklismen i byen. Der vil således blive lavet forbedringer for cyklisterne i midtbyen i form af cykelparkering, pumpestationer, tællere m.v. På investeringsoversigten er der i 2010 afsat et rådighedsbeløb på 10 mio. kr. til "Byudviklingsplan".

11 Side 11/28 8 TM Rundkørsel på Rute 52, Silkeborgvej, ved Brædstrup Etablering af rundkørsel på Rute 52, Silkeborgvej, ved Brædstrup. 1. der meddeles en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2010 til en udgift på 15 mio. kr. til konto Rundkørsel ved Ring Sø, rute 52 Silkeborgvej ved Brædstrup 2. rådighedsbeløbet finansieres af Likvide Aktiver (låneoptagelse) en tiltrådtes. Lone Ørsted deltog ikke i sagens behandling. Teknik og Miljø har udarbejdet forslag til etablering af en rundkørsel på omfartsvejen ved Brædstrup. Rundkørslen skal indgå i adgangsbetjeningen af et planlagt boligområde vest for omfartsvejen. Endvidere vil der fra rundkørslen blive etableret adgang til Brædstrup by, idet det eksisterende vejsystem i krydset Vestervangen/Indre Ringvej/Hvedevænget forlænges frem til rundkørslen. I forbindelse med rundkørslen etableres der en sti med tilhørende tunnel under omfartvejen, således at der kan skabes en trafiksikker forbindelse for de bløde trafikanter mellem boligområdet og Brædstrup by. Projektet forventes at kunne gennemføres for 15 mio. kr. Projektet finansieres gennem låneoptagelse jævnfør sag nr. 3 på Økonomiudvalgets møde den 2. februar 2010 vedrørende yderligere lånemuligheder i Bilag %'$

12 Side 12/28

13 Side 13/28 9 TM Erhvervscenter Horsens Syd, Færdiggørelse af Chr. Nielsens Vej, Lunavej, del af kometvej og Satellitvej Ansøgning om bevilling til færdiggørelse af Chr. Nielsens vej, Lunavej, del af Kometvej og Satellitvej, i Erhvervscenter Horsens Syd. der gives et tillæg til anlægsbevilling med tilhørende tillæg til rådighedsbeløb i 2010 til en udgift på kr. og en indtægt på kr. til konto "Momsregistrerede industriarealer Erhvervscenter Horsens Syd (Oens)". en tiltrådtes. Lone Ørsted deltog ikke i sagens behandling. Erhvervsbyggemodningen Erhvervscenter Horsens Syd er nu så udbygget, at det efter Teknik og Miljøs vurdering er nødvendigt at færdiggøre vejene Chr. Nielsens Vej, Lunavej, del af Kometvej og Satellitvej i henhold til salgsbetingelserne. Teknik og Miljø har herefter udarbejdet projekt for færdiggørelsen. Projektet har været forelagt grundejerne for eventuelle bemærkninger. Der indkom enkelte bemærkninger, som er blevet indarbejdet i projektet. Projektet omfatter sætning af kantsten, udlægning af slidlag, plantning af træer samt muldbeklædning og græsbesåning af rabatter. Anlægsudgiften beløber sig til overslagsmæssigt kr. ekskl. moms, hvoraf Horsens Kommune skal bidrage med kr. og de tilstødende grundejere med kr. Nettoudgiften kan afholdes inden for det allerede afsatte budget til konto "Momsregistrerede industriarealer Erhvervscenter Horsens Syd (Oens)". Bilag

14 Side 14/28

15 Side 15/28 10 TM Bygningsvedligeholdelse, skoleområder - Teknik og Miljøudvalgets pulje I budgetaftale 2010 er der under Udvalget for Teknik og Miljø afsat en puljebeløb på 9,25 mio. kr. (inkl. 7,5 % reduktion) til bygningsvedligeholdelse. Beløbet er øremærket skoleområdet. 1. Der gives en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2010 til konto til følgende vedligeholdelser indenfor skoleområdet. STEDNR. AKTIVITET KR Brædstrup skole, facaderenovering "den røde skole" Bankagerskolen. Renovering af varmtvandsinst Midtbyskolen, gymnastiksalene mod Kildegade, udsktiftning af tagbeklædning. Søndermarkskolen, tagrenov, fløj A og B. Vent. Festsalen Gedved skole. Tagrenovering etape Torstedskolen. Etape 1 Renovering af facader Stensballeskolen, udskiftning af lofter Østbirk skole. Renovering af tekniske installationer Lundskolen. Udskiftning af vinduer Søvind skole. Renovering af tekniske installationer Fordeling af pulje budget rådighedsbeløbene på i alt kr. til projekterne finanseres af konto "Bygningsvedligeholdelse, skoleområdet" - hvorefter puljen er brugt op.

16 Side 16/28 3. der gives Teknik og Miljø bemyndigelse til omplaceringer mellem projekterne indenfor puljebeløbet. en tiltrådtes. Lone Ørsted deltog ikke i sagens behandling. I budgetaftalen 2010 og på investeringoversigten 2010 er der under Teknik- og Miljøudvalget på konto afsat et rådighedsbeløb til Bygningsvedligeholdelse på 9,25 mio. kr. Puljen er øremærket skoleområdet. Puljen er en del af kvalitetsfondsmidlerne og skal anvendes i år I lighed med tidligere år har Kommunale Bygninger udarbejdet en oversigt med forslag til fordeling af puljebeløbet efter en prioritering af påkrævede større vedligeholdelsesarbejder inden for skoleområdet og efter, hvor behovet er størst. Prioritering fremgår af indstillingen. Idet der på nuværende tidspunkt er tale om en oversigt på overslagsniveau, vil der efterfølgende eventuelt opstå behov for en omplacering mellem projekterne inden for de enkelte vedligeholdelsesprojekter.

17 Side 17/28 11 TM Energibesparende Foranstaltninger Det anmodes om en anlægsbevilling på kr. til Energibesparende foranstaltninger jævnfør budget der gives en anlægsbevilling på 1,63 mio. kr. til konto Energibesparende foranstaltninger. 2. anlægsbevilling og rådighedsbeløb for klimahandlingsplan på kr. flyttes fra konto til konto en tiltrådtes. Lone Ørsted og Per Andersen deltog ikke i sagens behandling. På investeringsoversigten for 2010 er der optaget et rådighedsbeløb på 1,63 mio. kr. Beløbet er planlagt anvendt til energibesparelser i kommunens bygninger, herunder de lovpligtige energibesparende tiltag jævnfør energimærkningsordningen. Alle kommunale bygninger over 60 m2 skal, med enkelte undtagelser, ifølge loven energimærkes hvert 5. år. Det er lovpligtigt at udføre de energibesparende tiltag, der fremgår af energimærker med tilbagebetalingstid på 5 år eller mindre. Energimærkningen foretages løbende, hvilket medfører, at der afdækkes nye muligheder for enerigbesparelser. Nogle af disse er med så kort tilbagebetalingstid, at det er relevant at udføre disse tiltag omgående. Udover de i energimærkerne krævede tiltag, vil der løbende blive udført relevante energibesparende tiltag i kommunens bygninger. Energibesparende tiltag identificeres ved målrettet gennemgang af bygningerne med det formål at sikre lavt energiforbrug (energioptimering) og dermed reduktion af CO2-udledning fra de kommunale bygninger. Endvidere vil der bliver iværksat tiltag, som identificeres i forbindelse med den løbende bygningsvedligeholdelse.

18 Side 18/28 I forbindelse med den løbende bygningsvedligeholdelse afdækkes ofte behov for energibesparende tiltag. Disse tiltag er det ofte relevant at udføre i forbindelse med de igangværende bygningsarbejder. Udskydelse vil ofte medføre øget anlægsudgift, og dermed længere tilbagebetalingstid end 5 år. Ved tilbagebetalingstider over 5 år vil investeringens levetid indgå som parameter. Eksempelvis vil investering i bygningdele (f. eks. efterisolering) og vedvarende energi have en længere tilbagebetalingstid. Ved beslutning om, hvilke tiltag der udføres, tages der hensyn til kendte og forventede fremtidige bygningsmæssige forhold. Såfremt puljebeløbets anvendelse disponeres forud, vil det afskære muligheder for at udføre relevante energibesparelser, der afdækkes i løbet af året. Derfor er den vedlagte liste udgangspunktet for arbejdet i 2010, men der tages forbehold for, at det kan blive nødvendigt at foretage ændringer i løbet af året. De afledte driftsbesparelser vil blive reguleret sidst på året jævnfør eventuelt gennemførte ændringer i forhold til listen. Der er i 2009 givet en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb på kr. til projekt Klimahandlingsplan. Bevillingen er givet til kontoen Energibesparende foranstaltninger. For at lette styringen af bevillingen vil det være en fordel, såfremt bevillingen til Klimahandlingsplanen flyttes til en selvstændig konto. Bilag

19 Side 19/28 12 TM Sundets Bådelaug, indgåelse af lejekontrakter Forslag til indgåelse af lejekontrakter med Sundets Bådelaug og med ejere af skure på kommunalt areal ved Sundet. Teknik og Miljø samt juridisk afdeling bemyndiges til at indgå endelige aftaler med bådelauget og skurejerne udfra vedlagte beskrivelse og udkast til lejekontrakter. en tiltrådtes. Lone Ørsted og Per Andersen deltog ikke i sagens behandling. Sundets Bådelaug, bruger af kommunalt areal ved Sundet ved Sølystvej, vil gerne godkendes som forening og indgå en lejeaftale med Horsens Kommune. Horsens Kommune er ligeledes interesseret i at indgå en aftale med en forening om arealet for at få ordnede forhold. Pladsen bruges til båd- og grejoplæg, og på det ca m² store areal er beliggende ca. 7 små skure, der aldrig er givet byggetilladelse til. Skurene bruges ikke til beboelse. Der er ikke opkrævet leje af plads og skure hidtil. Området er en del af lokalplan 139 for Næsset og Jespersvej, og områdets anvendelse med træskure og oplæg af både ønskes i lokalplanen bibeholdt. Skurene ejes primært af en eller flere private personer. Fra arealet og dæmningen mod fjorden udgår flere gamle bådebroer og et mindre slæbested, der aldrig er givet tilladelse til. I forbindelse med udarbejdelsen af lejeaftalen bliver broerne gennemgået og godkendt eller fjernet, idet Horsens Kommune efter kommunalreformen er blevet myndighed for mindre bade- og bådebroer. Broerne ønskes udformet i ensartet standard.

20 Side 20/28 Horsens Kommune har udarbejdet vedhæftede udkast til lejekontrakter, således at arealet udlejes til bådelauget efter at laugets vedtægter er godkendt, og hvert skur udlejes til de personer, der ejer dem, efter at der er givet en byggetilladelse til skurene på arealet. Det byggeri, der evt. ikke kan gives byggetilladelse til, vil Horsens Kommune forlange fjernet. Lejeafgiften pr. skur foreslås til 1000 kr. årligt. Lejeafgiften for arealet foreslås til 5000 kr. årligt. Bilag ( )'$! $'

21 Side 21/28 13 TM Hegnsyn, udpegning af medlemmer Udpegning af 3 medlemmer med stedfortrædere til Hegnsynet i Horsens Kommune. Teknik- og Miljøudvalget udpeger 3 medlemmer med stedfortrædere som foreslået til Hegnsynet for perioden og indstiller valget til Byrådets godkendelse. en tiltrådtes. Lone Ørsted og Per Andersen deltog ikke i sagens behandling. Byrådet har med godkendelse af hvervsfortegnelsen den 15. december 2009 anmodet Teknik- og Miljøudvalget om en indstilling til udpegning af 3 medlemmer - heraf 1 som formand - med stedfortrædere, hvoraf 1 medlem skal være plantningskyndigt, og 1 medlem skal være bygningskyndigt. Som medlemmer med stedfortrædere til hegnsynet foreslås: Svend Smedegaard (formand) med Per Nørgaard som stedfortræder Pernille Krarup (plantekyndig) med Palle Koch som stedfortræder Sven Jørgensen (bygningskyndig) med Michael Lind Frandsen som stedfortræder

22 14 TM Vedtagelse af tillæg nr. 6, Nim, til Spildevandsplan for gl. Brædstrup Side 22/28 Teknik- og Miljøudvalget besluttede på mødet den 8. december 2009, at forslag til Tillæg nr. 6 til gl. Brædstrups Spildevandsplan skulle i offentlig høring i 8 uger. Jytte Holm deltog ikke i mødet. tillæg nr. 6 til Spildevandsplan for gl. Brædstrup vedtages endeligt. en tiltrådtes. Lone Ørsted og Per Andersen deltog ikke i sagens behandling. For at reducere spildevandsmængden, der skal overpumpes fra Nim og frem til Brædstrup Centralrenseanlæg, har det vist sig hensigtsmæssigt at etablere en ny spildevandsledning og en regnvandsledning i Præstevænget samt at separatkloakere den sydvestlige del af Nim By. Der har i høringsperioden, der udløb den 10. februar 2010, været afholdt et borgermøde for de berørte lodsejere. Teknik og Miljø har ikke i høringsperioden modtaget bemærkninger. I forhold til forslaget er der foretaget og indarbejdet et par tilretninger i tillægget: - Det har vist sig umuligt at opnå tilladelse til at bebygge det i forslaget angivne planopland B24, hvorfor dette areal udgår. - I forbindelse med skitseprojekteringen har det vist sig hensigtsmæssigt, at det angivne statusopland B22 opdeles i to delarealer.

23 15 TM Vedtagelse af tillæg nr. 27 til Spildevandsplan for gl. Horsens, optagelse af nye arealer ved Horsens Havn Side 23/28 Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 8. december 2009, at forslag til Tillæg nr. 27 til gl. Horsens Spildevandsplan blev fremlagt i offentlig høring i 8 uger. Jytte Holm deltog ikke i mødet. tillæg nr. 27 til Spildevandsplan for gl. Horsens vedtages endeligt. en tiltrådtes. Lone Ørsted og Per Andersen deltog ikke i sagens behandling. I forbindelse med planerne om optagelse af et større areal til havneformål på sydsiden af Horsens Havn skal dette areal optages i Spildevandsplan for gl. Horsens. Arealet, der udgør ca. 10 ha, er således optaget som planopland A213, A214 og A215 og vil blive separatkloakeret. Spildevandet tilføres centralrenseanlægget, og regn- og overfladevand bortledes i privat regi, dvs. af Horsens Havn. Høringsperioden udløb den 10. februar 2010, og Teknik og Miljø har ikke i den periode modtaget bemærkninger til tillægget.

24 Side 24/28 16 TM Forslag til tillæg nr. 29 til gl. Horsens Spildevandsplan , Østerhåb Kirke Forslag til Tillæg nr. 29 til Spildevandsplan for gl. Horsens er udarbejdet på baggrund af ønsket om etablering af "Østerhåb Kirke" i Torsted Vest. Sagen afgøres af udvalget. forslag til Tillæg nr. 29 til Spildevandsplan for gl. Horsens vedtages og fremlægges i offentlig høring i 8 uger. Vedtaget som indstillet. Lone Ørsted og Per Andersen deltog ikke i sagens behandling. Gravengårdsvej 10 i Torsted, hvorpå der er et ønske om at opføre "Østerhåb Kirke", er i dag ikke omfattet af Spildevandspland for gl. Horsens. For at kunne modtage spilde- og regnvand fra dette areal, skal arealet optages i Spildevandsplanen. Der oprettes derfor et nyt opland B152 under Horsens Syd. Arealet separatkloakeres, således at spildevandet ender på centralrenseanlægget og regnvand via forsinkelsesbassinet ved Sverigesvej i Dagnæs Bæk. Byggemodningen i form af et spildevandsstik og et regnvandsstik etableres i Bilag *+,

25 Side 25/28 17 TM Forslag til tillæg nr. 30 til gl. Horsens Spildevandsplan , transportledning Søvind-Haldrup-Stensballe Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan for gl. Gedved og Tillæg nr. 30 til Spildevandsplan for gl. Horsens er udarbejdet på baggrund af Horsens Vand A/S's ønske om at nedlægge de nedslidte renseanlæg i hhv. Søvind og Haldrup. Efter nedlæggelsen vil spildevandet fra de to anlæg blive pumpet ind til Horsens Centralrenseanlæg. Samtidig med etableringen af trykledningen mellem Søvind og Stensballe bliver det muligt at tilslutte spildevandet fra en række ejendomme beliggende langs med den nye ledning. Sagen afgøres af udvalget. 1. den foreslåede ledningstracé mellem Søvind og Stensballe godkendes, 2. spildevandet fra ejendomme beliggende langs med ledningen, eller i dens nærhed, tilsluttes trykledningen, samt 3. forslaget, der udgør Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan for gl. Gedved og Tillæg nr. 30 til Spildevandsplan for gl. Horsens, vedtages og offentliggøres samt sendes til berørte lodsejere. Vedtaget som indstillet. Lone Ørsted og Per Andersen deltog ikke i sagens behandling. Søvind og Haldrup renseanlæg er begge etableret i slutningen af 1960'erne og er med en behandlingskapacitet på hhv PE og 500 PE. Begge anlæg er i dag utidssvarende og dele af anlæggene er stærkt nedslidte. Endvidere har der i perioder været problemer for anlæggene at overholde udlederkravene. Det er derfor nu besluttet at nedlægge begge anlæg og i stedet lade spildevandet rense på Horsens Centralrenseanlæg. Til brug herfor skal der etableres en pumpeledning fra Søvind til Haldrup og videre som pumpeledning fra Haldrup til Stensballe. Fra Stensballe vil spildevandet fortsætte ind til centralrenseanlægget via eksisterende ledninger. Med ledningens etablering bliver der samtidig mulighed for at tilslutte spildevandet fra en række ejendomme beliggende tæt på den kommende ledning. I bedste fald vil der være

26 Side 26/28 mulighed for at tilslutte ca. 25 ejendomme. Med tilslutning af disse ejendomme vil bundfældningstankene blive sløjfet og de defuse udledninger af mindre renset spildevand ophøre. Dermed sikres det, at der ikke længere vil ske påvirkning af spildevand til de mindre vandløb og grøfter samt af badevandet i Horsens Fjord ud for Havmarken, hvor der nogle gange har været problemer med badevandskvaliteten. Det er planen, at projektet igangsættes umiddelbart efter høst De samlede udgifter, fratrukket tilslutningsbidrag fra de nye ejendomme, er opgjort til ,- kr. ekskl. moms. Bilag +

27 Side 27/28 18 TM Orientering Møde med landbruget den 21. april 2010 kl. l4-16. Til efterretning. Lone Ørsted og Per Andersen deltog ikke i sagens behandling. Bilag + -,,

28 Side 28/28 Per Schmidt Andersen Underskrift Helle Frost Underskrift Hans Bang-Hansen Underskrift Allan Kristensen Underskrift Ingerlise Thaysen Underskrift Jørn Steffensen Underskrift Lone Ørsted Underskrift Jørgen Korshøj Underskrift

Møde nr.: 3 Mødedato: 23. marts 2010 Mødevarighed: 17.00 18.22

Møde nr.: 3 Mødedato: 23. marts 2010 Mødevarighed: 17.00 18.22 REFERAT Byråd Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: 17.00 18.22 Fraværende: Bjarne Sørensen og Torben Engholm Mødested: Byrådssalen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Nye veje til velfærd - Innovations-

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: Mødevarighed: 15.30-17.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Anders Samuelsen Ulrik Kragh forlod mødet kl. 16.40 efter pkt. 9. Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 11.00-12.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Schmidt Andersen, Allan Kristensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Fælles trafikportal

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 til Horsens Kommunes Spildevandsplan Kloakering af ejendomme på Ydingvej TEKNIK OG MILJØ 1 INDLEDNING... 3 2 PLANLÆGNINGSGRUNDLAG... 3 2.1 LOVGRUNDLAG... 3 2.2 MILJØVURDERING...

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2009-2012. Justering af oplandsgrænser i Vadstedområdet inkl. Lokalplanområde

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2009-2012. Justering af oplandsgrænser i Vadstedområdet inkl. Lokalplanområde Favrskov Kommune Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2009-2012 Justering af oplandsgrænser i Vadstedområdet inkl. Lokalplanområde 324 Nyt kloakopland for nyt boligområde ved Nørregade i Hinnerup, Lokalplanområde

Læs mere

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge

Spildevandsplan Tillæg nr. 13. Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Spildevandsplan 2005 Tillæg nr. 13 Boliger nord for Bondebjergvej i Gyrstinge Oktober 2011 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Eksisterende forhold...

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud

Indholdsfortegnelse: Lukket dagsorden 10 Udbud REFERAT Byrådet Møde nr.: 1 Mødedato: 27.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 17.00-00.00 Ellen Rossen Jensen, Anne V. Kristensen, Dorthe Mogensen Mødested: Byrådssalen Øvrige bemærkninger: Ulrik Kragh (Deltog

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato 5. januar

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato

Læs mere

Håndværkermøde Tema: Erhvervsservice

Håndværkermøde Tema: Erhvervsservice Håndværkermøde Tema: Erhvervsservice Onsdag d. 5. december 2018 Varde Kommunes anlægsopgaver 2019 ved Thomas Jaap, Direktør Plan, kultur og teknik Anlægsprojekter 2019 Anlægsprojekter 2019-2022 (kr. 1000)

Læs mere

Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant

Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant Igangsættelse af kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den Blå Kant 18/17713 Beslutningstema Beslutning om igangsættelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for første etape af Den

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. august 2016 Lokalplan 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan for Kibæk

Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan for Kibæk TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Kibæk Baggrund

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget

Teknik og Miljøudvalget Referat Teknik og Miljøudvalget Mødedato: 13. november 2018 Mødestart: 08:00 Mødested: Mødelokale 271, Rådhusvej 8, 4180 sorø Mødet sluttede kl. 9.00. Indholdsfortegnelse: Bemærkninger til dagsordenen

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2008-2011 Tillæg nr. 7 til gl. Gedveds Spildevandsplan Boliger på savværksgrunden i Hovedgård Foreløbig udgave 9. juli 2009 12. aug. 10. nov 18. mar 2010 22.mar 2010 TEKNIK OG MILJØ 1 Indledning

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Dato: 18. juni 2015 Sags nr. 820-2014-58070 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning

HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag HERNING + til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning HERNING + 78 meter 55 meter FORELØBIG ILLUSTRATION HØJHUS HERNING+ Indkaldelse af idéer og forslag til arbejdet med planlægningen af en op til 78 meter høj bygning på Sygehusgrunden i Herning 16. maj 2019

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget REFERAT Teknik- og Miljøudvalget Møde nr.: 2 Mødedato: 04.02.2009 Fraværende: Mødevarighed: 17.30-17.50 Hans Bang-Hansen Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Vedtagelse af kommuneplantillæg

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget REFERAT Teknik- og Miljøudvalget Møde nr.: 1 Mødedato: 13.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 08.30-17.45 Mødested: Scandic Bygholm Park Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Forslag til lokalplan 2-2009,

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Udvidelse af kloakopland SØF28 i erhvervsområde

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan Udvidelse af kloakopland SØF28 i erhvervsområde Favrskov Kommune Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan 2013 Udvidelse af kloakopland SØF28 i erhvervsområde i Søften Sagsnr. 710-2017-8671 Udgivelsesdato 27. juni 2018 Udarbejdet Shakawan Amin og Erik Pedersen

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside vedtaget W EB U D G AV E Tillæg nr. 12 til Spildevandsplan 2012-2015 Kloakering af ny dagligvarebutik i Nim TEKNIK OG MILJØ 1 2 - Tillæg Tillæg nr. 12 Spildevandsplan

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

Planlagt separatkloakering af Langholt

Planlagt separatkloakering af Langholt Bilag 1 Ændringsforslag Langholt Planlagt separatkloakering af Langholt Med vedtagelse af Spildevandsplan 2016-2027 den 13.06.2016 har Byrådet besluttet, at alle de fortsat fælleskloakerede dele af Langholt

Læs mere

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan

Offentliggørelse af tillæg nr. 4 til Herning Kommunes Spildevandsplan TEKNIK OG MILJØ Naturstyrelsen Vestjylland Holstebrovej 31 6950 Ringkøbing Att.: Lone Sørensen [losoe@nst.dk] og [ves@nst.dk] + www.herning.dk/offentlighoering Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby.

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. januar 2017 Lokalplan 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan ØDUM RØVED. Ødum øst. Ødum syd. Røved øst

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan ØDUM RØVED. Ødum øst. Ødum syd. Røved øst Favrskov Kommune Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2009-2012 ØDUM RØVED Ødum øst Røved øst Ødum syd Dokumentnr. 710-2012-7454 Version 1 Udgivelsesdato 12. januar 2012 Udarbejdet Anette Paulin Hansen Kontrolleret

Læs mere

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L.

Lolland Forsyning A/S. Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L. Lolland Forsyning A/S Velkommen til Borgermøde Birket og Lindet 22. august 2012 Signe Stubs Sognegård, Torrig L. Program Velkommen ved Lolland Forsyning Orientering om projektet Tidsplan Hvad betyder det

Læs mere

Spildevandsplan FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup

Spildevandsplan FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup Spildevandsplan 2012-2015 FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan 2012-2015 Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup 1 - Forside Forslag Troelstrupgade TEKNIK OG MILJØ 1 2 - Tillæg Tillæg

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Favrskov Kommune Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 6. december 2016 Udarbejdet

Læs mere

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Forslag til tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN49 for planlagt boligområde 2. etape af Haldumgårdsvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-15099 Udgivelsesdato 30. marts 2016

Læs mere

Tillæg nr. 32 Spildevandsplan for Horsens Kommune

Tillæg nr. 32 Spildevandsplan for Horsens Kommune 1 INDLEDNING...2 2 PLANLÆGNINGSGRUNDLAG...2 2.1 LOVGRUNDLAG...2 2.2 MILJØVURDERING...2 3 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...2 3.1 KOMMUNEPLANEN FOR HORSENS KOMMUNE...2 3.2 VANDOMRÅDEPLANERNE...2 3.3 FORTIDSMINDEBESKYTTELSESLINJE...3

Læs mere

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen Tillæg nr. 13 Spildevandsplan 2012-2019 By- og Udviklingsforvaltningen Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan 1218-12 Sagsnr. 14/17738 November 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside - forslag tillæg 3 FORSLAG: Tillæg nr. 3 til spildevandsplan 2012-2015 for Horsens Kommune. Kloakering af nyt boligområde ved Kirkevej, Tyrsted. TEKNIK OG MILJØ 1

Læs mere

TILLÆG NR. 147 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde på Rønshovedvej delvist omfattet af Lokalplan 1103

TILLÆG NR. 147 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde på Rønshovedvej delvist omfattet af Lokalplan 1103 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 147 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 3 til Lejre Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 3 til s spildevandsplan 2016-2023 Udvidelse af Herslev Bryghus Nyt kloakopland HE03 F O R S L A G 1 1 Baggrund Dette forslag til tillæg til Spildevandsplan 2016-2023 omhandler etablering af

Læs mere

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup.

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup. TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 23 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Gødstrup (FORSLAG)

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Forslag til: Favrskov Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2009-2012. Byggemodning og ny rundkørsel ved Hammelvej, Hadsten

Forslag til: Favrskov Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2009-2012. Byggemodning og ny rundkørsel ved Hammelvej, Hadsten Forslag til: Favrskov Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2009-2012 Byggemodning og ny rundkørsel ved Hammelvej, Hadsten Marts 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 INDLEDNING... 3 1.1 Offentliggørelse og vedtagelse...3

Læs mere

Den 21. marts 2006 Århus Kommune

Den 21. marts 2006 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten gistratens 2. Afdeling Den 21. marts 2006 Århus Kommune Århus Kommunale Værker Teknik og Miljø Nedlæggelse af Sabro Rodzoneanlæg og tilslutning af spildevand

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside vedtaget Tillæg nr. 15 til spildevandsplan 2012-2015, Kloakering i forbindelse med udvidelse af Fjernvarme Horsens Horsens Kommune Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr.

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. 2012 2013 2014 2015 1: Byfornyelse 2: Små trafiksikkerhedsprojekter 2: Ny skolestruktur - sikre skoleveje 2: Innovationsproj. - statslige puljer 3: Renovering af signalanlæg

Læs mere

Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum

Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 14/2011 Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum Miljø og Teknik INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BAGGRUND

Læs mere

Åben. Beslutningsdokument. Miljø- og Energiudvalget. Mødet den

Åben. Beslutningsdokument. Miljø- og Energiudvalget. Mødet den Beslutningsdokument Miljø- og Energiudvalget Mødet den 21.06.2017 Åben Punkt 7. Godkendelse af ændring af spildevandsplanen for at tilvejebringe ekspropriationsgrundlag for separatkloakering af en del

Læs mere

TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område ved Ulvehavevej, Vinding, Vejle omfattet af Lokalplan 1114

TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område ved Ulvehavevej, Vinding, Vejle omfattet af Lokalplan 1114 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 153 TIL SPILDEVANDSPLAN For et område

Læs mere

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 196 TIL SPILDEVANDSPLAN Februar 015 Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Ødsted Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Smidstrup Gravens TILLÆG NR. 19 TIL SPILDEVANDSPLAN Nyt boligområde

Læs mere

INDHOLD. Udlægning af kloakopland for Storbylandsby ll, Halmstadgade 11 (LP 1074) samt østligt tilstødende område.

INDHOLD. Udlægning af kloakopland for Storbylandsby ll, Halmstadgade 11 (LP 1074) samt østligt tilstødende område. Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2017-2020. Udlægning af kloakopland for Storbylandsby ll, Halmstadgade 11 (LP 1074) samt østligt tilstødende område. INDHOLD 1. INDLEDNING... 1 2. PLANLÆGNINGSFORHOLD...

Læs mere

Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø

Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 24. april 2018 Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune - Bolig og Projektudvikling har i

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Tillæg til Spildevandsplan 2012-2020 for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Dato: 18-05-2016 Sags nr. 820-2015-56456 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune Natur og Miljø Februar 2018 sag nr. 17-27344 Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune for boligområde øst for Gambøtvej og syd for Søndervej, Thurø. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning...

Læs mere

Hjørring Kommune. Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan. Tillæg 3 af 2019 Separatkloakering af Højene enge -1. etape Hjørring Nordøst.

Hjørring Kommune. Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan. Tillæg 3 af 2019 Separatkloakering af Højene enge -1. etape Hjørring Nordøst. Hjørring Kommune Tillæg til Hjørring Kommunes Spildevandsplan Tillæg 3 af 2019 Separatkloakering af Højene enge -1. etape Hjørring Nordøst. Udarbejdet den 4. marts 2019 Tillæg 4 af 2017 Separatkloakering.

Læs mere

Offentliggørelse af tillæg nr. 20 til Herning Kommunes Spildevandsplan

Offentliggørelse af tillæg nr. 20 til Herning Kommunes Spildevandsplan TEKNIK OG MILJØ Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø [nst@nst.dk] Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8086 miklh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.00.00-P16-1-13

Læs mere

Billund Kommunes Spildevandsplan

Billund Kommunes Spildevandsplan Billund Kommunes Spildevandsplan 2011-2018 Tillæg nr. 4 Tillægget omfatter: Ny trykledning mellem Donslund og Stenderup-Krogager Nedlæggelse af Donslund Renseanlæg 5. marts 2015 Endelig 14/31068 1. Indledning

Læs mere

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT

LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT LOKALPLAN 3A2-2 EQALUGALINNGUIT NUUP KOMMUNEA FORVALTNING FOR TEKNIK OG MILJØ AUGUST 2007 Indhold Indhold Indhold...2 Vejledning...3 Redegørelse...4 Lokalplanens baggrund...4 Tidligere lokalplan...4 Lokalplanområdet...4

Læs mere

Favrskov Kommune Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2013 Udvidelse af kloakopland SKØ01 (byggeri af bolig på Skolebakken 16 i Skjød)

Favrskov Kommune Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2013 Udvidelse af kloakopland SKØ01 (byggeri af bolig på Skolebakken 16 i Skjød) Favrskov Kommune Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan 2013 Udvidelse af kloakopland SKØ01 (byggeri af bolig på Skolebakken 16 i Skjød) Sagsnr. 710-2016-43901 Udgivelsesdato 13. februar 2017 Udarbejdet Shakawan

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

Udlejning af erhvervsejendom

Udlejning af erhvervsejendom Pkt. 49 Udlejning af erhvervsejendom Sagsnr. 79083 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til vilkår for en ny udlejningsperiode for ejendommen Baunehøjvej 5, der huser Restaurant Vigen, herunder

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 133 TIL SPILDEVANDSPLAN For et boligområde

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Nyt kloakopland SVE08 i Svenstrup

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Nyt kloakopland SVE08 i Svenstrup Favrskov Kommune Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland SVE08 i Svenstrup Sagsnr. 710-2015-21085 Udgivelsesdato 2. februar 2016 Udarbejdet Shakawan Amin og Erik Pedersen Kontrolleret Peter

Læs mere

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Lufthavnsområdet, Thistedvej mv. som følge af nedlæggelse af Forsvarets renseanlæg.

Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Lufthavnsområdet, Thistedvej mv. som følge af nedlæggelse af Forsvarets renseanlæg. Punkt 5. Spildevandsplanlægning - ændring af spildevandsplanen for Lufthavnsområdet, Thistedvej mv. som følge af nedlæggelse af Forsvarets renseanlæg. 2012-17481. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller,

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport Punkt 2. Godkendelse af lokalplan 1-3-113 Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport 2013-33911 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) Punkt 9. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.051 og Lokalplan 4-2-115 Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) 2016-015115 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

TILLÆG 231 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG 231 TIL SPILDEVANDSPLAN 1 - Forside_tillæg 231_høring Juni 2018 Thyregod Vonge Give Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Jerlev Brejning Ødsted Skærup Hvidbjerg BørkopGårslev Smidstrup Egtved Gravens TILLÆG 231 TIL

Læs mere

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf Randers Kommune Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg nr 4/2010 FORSLAG Maj 2010 Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg E3, 8900 Randers C, tlf 89 15 15 15 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 11 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-14.50 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Per Schmidt Andersen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Vindmølletransporter - Transportkorridorer

Læs mere

Der er udarbejdet et bilag med illustrationer af projektet og dispensationerne, se afsnittet Yderligere information, side 3.

Der er udarbejdet et bilag med illustrationer af projektet og dispensationerne, se afsnittet Yderligere information, side 3. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 25-02-2015 Sagsnr. 2015-0034554 Dokumentnr. 2015-0034554-4 Naboorientering Vestre Teglgade 2-6 I forbindelse med opførelse af en boligkarré

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020 Assersvej 12 A-D Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2.

Læs mere

Tillæg 9 til Spildevandsplan

Tillæg 9 til Spildevandsplan Tillæg 9 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Separering af kloaksystem og ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Blæsbjergvej i Hedensted

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Dato: 3-8-2015 Sags nr. 820-2015-39261 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-26.01 Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev Fordebat Fordebatten forløber fra 13. august til 27. august 2018 Lokalplanen er under udarbejdelse. Under

Læs mere

TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig og erhversområde ved Dæmningen,Vejle. Delvist omfattet af Lokalplan 1091

TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig og erhversområde ved Dæmningen,Vejle. Delvist omfattet af Lokalplan 1091 VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 162 TIL SPILDEVANDSPLAN For et bolig

Læs mere

TILLÆG NR. 101 TIL SPILDEVANDSPLAN

TILLÆG NR. 101 TIL SPILDEVANDSPLAN VEDTAGET Thyregod Give Vonge Givskud Gadbjerg Jelling Vandel Bredsten Vejle Ødsted Jerlev Brejning Hvidbjerg Skærup BørkopGårslev Egtved Gravens Smidstrup TILLÆG NR. 101 TIL SPILDEVANDSPLAN For et ferie-

Læs mere

Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum

Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 12/2011 Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum Miljø og Teknik Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BAGGRUND

Læs mere

Randers Kommune. Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune. Tillæg nr. 27/2018 Etablering af regnvandsledning fra Nordbyen

Randers Kommune. Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune. Tillæg nr. 27/2018 Etablering af regnvandsledning fra Nordbyen Randers Kommune Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg nr 27/2018 April 2018 Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, 8900 Randers C, tlf 89 15 15 15 2 Indholdsfortegnelse 1 Forord

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Dato: 28. februar 2014 Sags nr. 820-2013-25330 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 25. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Formidlingscentret, Genbrugsstationen, Ørnegårdsvej Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20

Sammenfattende redegørelse. Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Sammenfattende redegørelse Miljøvurdering af forslag til Lokalplan 1104 for Lille Dalby Bakker med tilhørende kommuneplantillæg 20 Juni 2017 2 Miljørapport, Sammenfattende redegørelse I 1. I 4 2. M 5 3.

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2014 FORSLAG: Tillæg nr. 4 til spildevandsplan 2012-2015. Separatkloakering af Nansensvej, Horsens TEKNIK OG MILJØ 1 INDLEDNING... 3 2 PLANLÆGNINGSGRUNDLAG... 3 2.1 LOVGRUNDLAG...

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.026 og Lokalplan 3-6-110 Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) 2016-051135 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag 223 11-24 Projektleder: Peter Poulsen Kvalitetssikring:

Læs mere

Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Vejen Kommune

Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Vejen Kommune Vejen Kommune Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2008-2011 Vejen Kommune Transportledning fra Maltbæk til Vejen Kongeåen ved Vejen Brørup Renseanlæg Drift og vedligehold Slamminiralisering Vejen Kommune

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2012-2016 LAR i Lidemark Februar 2018 Indholdsfortegnelse Resumé...1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg...1 Indledning...2 Plangrundlag...3 Lovgivning...3

Læs mere

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Bilag nr. 5 til Økonomiudvalgets møde den 16. oktober 2011 Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Vejforhold Der er udarbejdet en trafikvurdering for Fischers Plads (bilag nr. 4) for at undersøge,

Læs mere

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse.

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse. Til berørte parter Sag: 2017/18479 003 Id: 01.02G00 Afdelingsnavn By og Bolig Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6000 e-mail:

Læs mere