herfra min verden går

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "herfra min verden går"

Transkript

1 herfra min verden går - Næste valg er et dansk skæbnevalg Pia Kjærsgaard tale ved Dansk Folkepartis 15. årsmøde, Herning Kongrescenter, Lørdag den 18. september Det talte ord gælder Når man midt i New York city kører sydpå forbi det, der hedder East Village, passerer man nogle rødstenshuse, der hedder Jacob Riis Houses. Man studser lige en gang over navnet. Man synes jo, det der Jacob Riis klinger næsten dansk her midt i den store amerikanske by. Jeg har været der nogle gange, blandt andet til generalforsamling i FNs hovedkvarter, der ligger ikke så langt fra Jacob Riis husene. Jacob A. Riis var en pionér. Han var forud for sin tid. Han var en ener. Og ved I hvad? Han var dansk! Den amerikanske præsident Theodore Roosevelt sagde om ham: Jacob A. Riis er den mest nyttige borger i New York. Større kan det vel næppe blive? Selv om Riis er en af de danskere, der har betydet mest for udviklingen i USA og sat sig varige spor, er han besynderligt nok ret ukendt i Danmark, så lad mig lige kort fortælle om ham.

2 Jacob A. Riis blev født i 1849 og voksede op i en fattig familie i Ribe. Her blev han uddannet tømrer. Livet ville ikke helt, som Jacob Riis ville sådan er det jo ind i mellem for os alle og ikke mindst ulykkelig kærlighed drev ham som 21-årig i 1870 til at udvandre til USA. Desværre for ham var USA midt i en depression efter Borgerkrigen, og han stod der i New York uden en dollar på lommen, og ingen havde brug for en tømrer. Riis, der jo nok havde oplevet fattigdom i Ribe, oplevede i New Yorks slum virkelig, hvad livet på skyggesiden handlede om. Han hutlede sig igennem fra det ene underlige job til det andet, fast arbejde kunne han ikke finde - og selvmord forekom ham som en udvej. Kun en lille, hjemløs hund afholdt ham fra at hoppe i East River og gøre en ende på det hele, har han senere berettet i en af sine mange bøger. Lykken vendte dog, og han fik arbejde på en avis, både som journalist og fotograf. Her begyndte Riis at skildre livet blandt de mange amerikanere, der levede i armod, med sygdomme og udsat for kriminalitet i storby-slummens brandfælder. Foto-dokumentarisme, der satte sig spor både i og udenfor USA. 20 år efter indvandringen til USA var Jacob A. Riis en betydningsfuld journalist, fotograf og dokumentarist, og han skrev bogen Hvordan den anden halvdel lever om de fattigste i USA. Den bog vakte også den daværende chefpolitikommissær i New York, Theodore Roosevelts interesse. De to fik et livslangt venskab, der især kom Riis til gode, da Teddy Roosevelt blev præsident i Hvorfor nu denne lille beretning om en dansker, der døde for snart 100 år siden i Amerika? Jo. Dels synes jeg, at vi kan dele glæden over en landsmand, der virkelig udrettede noget. Dels vil jeg med historien godt understrege noget vigtigt: Jacob A. Riis sled og slæbte. Ingen forærede ham en disse. Han var velkommen i indvandrerlandet USA, men han måtte være sin egen lykkes smed. Klar dig selv eller gå til, var parolen. Han blev røvet. Han var ved at dø. Han overvejede seriøst selvmord. En politimand slog i øvrigt hans hund ihjel. Og han levede i den største armod i New York, USA langt fra det, han, trods alt, havde oplevet i Ribe, Danmark. Men han ville. Han kunne. Og han gjorde.

3 Han nåede op, han udrettede noget, han gjorde en forskel! Han kom ikke til et samfund, der fra dag ét gav ham omsorg, mad, penge, bolig og tilbød ham uddannelse endsige job. Han søgte ikke asyl eller bad amerikanerne klare ærterne for sig. Han klarede dem selv. Han bad ikke amerikanerne lave deres land, deres kultur eller deres værdier om for hans skyld. Jacob A. Riis bidrog til at bygge USA op, gøre det bedre, større, rigere. Den slags indvandrere vil vi også gerne have i Danmark! - Vi byder gerne folk velkomne, der kan noget, vil noget og gør noget. Folk, som gør Danmark rigere og bedre. - Folk, der ikke gider, som ikke vil bidrage, som river ned og ikke bygger op, de skal blive væk eller rejse hjem! Danmark er ikke et indvandrerland, hvor alle frit kan søge lykken eller gå til. Danmark er en nationalstat og et velfærdssamfund. Danmark er i dén grad forpligtet til at holde hus med, at de udlændinge, der kommer hertil, både kan og vil bidrage. Danmark har velfærdsgoder og rettigheder, og vi har social omsorg for dem, der bor her. Det vil vi blive ved med. Også derfor er vi forpligtede til at holde hus med, hvem der kommer hertil. Vi kan ikke og skal ikke være socialkontor for hele verden! Meget mere om det senere. Rigtig hjertelig velkommen til Årsmødet 2010! Det er vores 15. af slagsen, så det ér sådan en slags jubilæums-årsmøde. 15 år så er man jo teenager, stadig lidt uregerlig og meget selvoptaget 15 år er ingen alder. Man har tiden for sig. Men når vi så ser på, hvad vi har nået i de 15 år. Hold da helt op! Vi har meget at være stolte af, vi har meget at glæde os over - og meget at glæde os til.

4 Med fare for, at I mange, der kommer her hvert år, synes, at jeg gentager mig selv, så vil jeg godt sige, at jeg har glædet mig i flere måneder til denne weekend. For mig er det hvert år livsbekræftende at stå her og se jer alle sammen. Så står jeg heroppe og bliver i godt humør af at tænke på det fællesskab, vi har, og på den nytte, vi sammen gør. Danske Jacob Riis så dengang i 1870erne USAs uretfærdighed, og han skildrede den og søgte at rette den til det bedre. Dansk Folkeparti så i Danmark i 1995 uretfærdighed, og vi skildrede den, og vi søger at rette den til det bedre. Om vi lykkes med det, må historien dømme om mange år fra nu. Men set her fra min lille udkigspost i dag i Herning: Hurra, hvor er vi altså godt i gang!! Godt i gang er som bekendt halvt fuldendt. Men vi har lang vej endnu. Jeg ved ikke, hvordan I hver især har det med den slags. Men jeg trives virkelig med udsigten til at have noget at virke for, arbejde med, bidrage til i mange år frem. Nogle trives med at se på frugterne af det, de har udrettet. Jeg trives bedst ved udsigten til at kunne plante nyt, skabe mere. Der er så uendeligt mange ting, vi kan gøre bedre og rigtigere i Danmark. Og jeg vil gerne være med til det alt sammen. Det kræver et stærkt og arbejdsomt Dansk Folkeparti. Jeg kommer også tilbage til dette lidt senere. Da vi mødtes sidste år i september kunne vi lykønske hinanden med et fantastisk valg til Europa- Parlamentet i juni! Mere end en fordobling af stemmerne fra forrige gang. 15,3 procent. Samtidig skuede vi dengang frem mod et kommunalvalg i november og da vi gik herfra, ønskede vi hinanden held og lykke også med dét valg. Der er en ledende politiker fra et andet parti. Hun vil så gerne være statsminister i stedet for statsministeren. Hun har et evigt behov for at tale om valgnederlag som sejre. Hun kan vælte tilbage i stemmetal og med et smil udlægge det som en stor sejr Det behøver vi heldigvis ikke. Dels fordi det ligger os fjernt ikke at kalde en skovl for en skovl Dels fordi vi oplevede den store glæde, at 35 procent flere danskere satte kryds ved Dansk Folkeparti ved kommunal- og regionsrådsvalget i november.

5 Så i dag kan vi lykønske hinanden med, at Dansk Folkeparti ved kommunalvalget 2009 blev et kommunal-parti en faktor i langt de fleste kommuner! Og jeg kan forsikre jer for, at der ér mange kampe at tage derude i kommunerne. I de her uger ser vi, hvordan kommuner forsøger at undslippe deres ansvar, med tal-hokus-pokus at jonglere sig ud af forpligtelser, med spin og klynk at give andre skylden for alt det, kommunen skulle gøre, men ikke lige fik gjort. Kan en og anden kommunalpolitiker fra Dansk Folkeparti blot et par steder i landet få blotlagt hykleriet, er meget vundet. Få skridt frem, men vigtige skridt. Vi har tiden for os, også i kommunerne. I Dansk Folkeparti fornyer vi os løbende. Men vi ændrer os ikke. Man skal kunne regne med, hvad man får, når man stemmer på os. Fornyelse med respekt for rødder og tradition, det kan vi godt lide. Vi har set det ved de senere Årsmøder, hvor vi med et kolonihavehus - og sidste år en hel campingplads i forhallen - har gjort vores for at skabe en ny, underholdende ramme om det traditionelle Årsmøde. Vi har også set det i år, hvor det lysshow, hvis jeg må kalde det, vi oplevede lige før, er med som en fornyelse - en anderledes måde at fortælle på, en ny ramme, kan man vist godt sige. Men jo ikke bare for effekternes skyld, ikke kun for sjov. Vores Årsmøde skal være et glad Årsmøde, et godt sted at træffes, en hyggelig og glad ramme for vores fællesskab. Men der skal være mening med det. De billeder, vi lige så, fra Danmarks historie og fra Dansk Folkepartis historie, betyder noget. Det er vores vink til hinanden og omverdenen om, at der er noget, der har mere mening for os i Danmark end andet. Stenene i Jelling, dåbsattesten, der helt bogstaveligt fortæller os om Danmark for tusind år siden, skansen ved Dybbøl og de blodige slag der og på Als som der i øvrigt snart kommer en tv-serie om. Holger Danske, der vogter os på Kronborg, klitterne ved Skagen, Nyhavn en sommerdag Det er vores vink, vores billedlige fortælling i lys om, at Danmark er vores. Danmark er i vores hjerter, Danmark er vores sag. Det er, kære alle sammen, hvad Dansk Folkeparti handler om. Det er, hvad vi er sammen om i disse dage. Også velkommen til jer i pressen.

6 Jeg står her og er så uendelig glad for, at det er jer, der sidder her. Og ikke jeres kolleger fra Sverige. Det kunne blive til en hel tale om Sverige og svenske redaktører, journalister og politikere, hvis jeg først gik i gang. Så det vil jeg ikke. Blot i al stilfærdighed vil jeg sige, at uanset, at vi også med jer i dansk presse har og måske især har haft kontroverser, så er det jo for intet at regne i forhold til, hvad Sverigedemokraterne må døje med i vores broderland. Jeg er reelt ikke kommet mig over endnu, at Sveriges største tv-station censurerer et politisk partis harmløse valgfilm. Jeg er ikke kommet mig endnu over, at svenske redaktører fra aviser i ramme alvor kan stå og påstå, at de skam ikke forskelsbehandler, men at der er visse værdier, man skal overholde som parti. Jeg er ikke kommet mig over de forhindringer, man opstiller hinsidan for at holde nye partier nede og ude og bevare status quo. Vorherrebevares! Hvem i alverden er de selvbestaltede smagsdommere, der mener, at de skal værdi-vurdere et politisk parti og et politisk budskab og nye partier på den måde? Hvad med vælgerne? Her i Danmark er vi lykkelige for vores frie tone og åbenhjertighed. Vi skræmmes ikke af hverken mullahers trusler eller af nok så besynderlige valgfilm. Og for resten kalder vi til enhver tid gerne Sverige for en banan-republik eller et demokratisk u- land, så længe de ikke ændrer vilkårene for nye politikere og partier. Bliver de svenske ledere og medier fornærmede over det, så lad dem. Jeg har hørt fra mange almindelige svenskere, at de er glade for, at vi siger det, som det er. Det oplevede jeg også, da jeg besøgte Höganäs på Kullen i Skåne sidste lørdag. Der kom over udlændinge til Sverige alene sidste år. Det enorme antal er også en udfordring for Danmark de kan jo bare vandre over Øresundsbroen og hertil Derfor håber jeg for de svenske vælgere, at de får nogle bedre politikere, end de har i dag, når valget i morgen er overstået. Og jeg håber for Sveriges fremtid som folkestyre, at de også får nogle bedre medier. Og jeg håber for Danmark, at Sverige får en anden udlændingepolitik. Og jeg håber for svenskerne, at de får danske tilstande! Lad os også af de grunde sende Sverigedemokraterne et stort ønske om et brag af et godt valg i morgen!

7 Forrige år og sidste år gjorde vi en del ud af EU her på Årsmødet. Det var naturligt, for i 2008 havde vi Metock-dommen at bekymre os om, og vi skulle finde løsninger med regeringen for at mindske dens skadevirkninger. Og i 2009 havde vi lige overstået valget til Europa-Parlamentet med et flot resultat. Jeg vil ikke dvæle så længe ved EU i dag. Men jeg finder grund til at gøre opmærksom på et par ting. I forrige uge fandt man anledning til i Parlamentet at kritisere Frankrig og dermed reelt indirekte Danmark for at udvise roma er, sigøjnere, om man vil for relativt små forseelser. Der er tale om EU-borgere, mener man i Bruxelles, og så skal man ikke blot udvises. Det er en helt, helt gal kurs, EU er på! Jeg vil godt advare både Lars Løkkes nuværende regering og den regering, han danner efter det næste folketingsvalg, mod kritikløst, bevidstløst og med sammenklappede hæle blot at råbe Qui, Yes, Jawohl eller noget andet europæisk hver gang, EU pipper. Et godt dansk NEJ har også ret. Vi kan altså lære meget af briterne. De har en helt anderledes national og EU-skeptisk tilgang til EU. Og lad nu være med at give mig den med, at nåh ja, men Storbritannien er også en ø, løsrevet fra kontinental-europa. Sådan en omgang vås. Der er intet, der hindrer den danske regering i at byde EU trods, når både kommissionen og domstolen går amok i deres bestræbelser på, hurtigere end vi kan sige vent lige!, at omdanne Europa til Europas Forenende Stater. Komplet med Euro, skatteopkrævninger, fælles politi og massiv indvandring. EU-reglerne bliver stadigt mere snævre. Og disse mere snævre regler vil i længden gøre det vanskeligere for de enkelte lande at opretholde særlige goder for borgerne. For i EU-optik er for eksempel en rumæner ligeså god i Danmark som en dansker. Det er jo latterligt! Og det holder jo ikke, at fordi en polak har rendt rundt her i sommer og plukket jordbær på Lolland nogle uger, så skal han udstyres med børnepenge og alle rettigheder på linie med en dansk statsborger! Den slags rigide vi-er-alle-lige-i-eu regler kan kun føre én ting med sig: At Danmark langsomt, men sikkert ændrer hele perlerækken af velfærdsgoder, vi har etableret for danskerne, i rent økonomisk nødværge. Det er grænseløst ligemageri og skingrende forkert at forestille sig, at fattige Rumænien og skønne Grækenland som jeg holder uendeligt meget af kan og skal ligestilles med Danmark.

8 De lande har deres fordele, ulemper og udvikling. Vi har vores. Det udgør hele charmen ved Europa. Derfor har Dansk Folkeparti også blandt kravene til dette åres finanslovsforhandlinger, at udlændinge skal tjene op til velfærdsgoder her i Danmark ikke bare kradse ind fra dag ét! Og her skal regeringen kæmpe en mere brav kamp, være mere stålsatte og forklare deres venner i EU-eliten, at der ér forskel, vil være forskel og skal være forskel! Og at den forskellighed ikke hverken kan eller skal ophæves, blot fordi nogle skrivebordseurokrater mener, at det kun kan gå for langsomt med europæisk integration. Jeg ved godt, at Lars Løkke og hans regering er meget glade for EU. Det er sådan en brist, regeringen har. Den brist har regeringen så tilfælles med det pudsige sammenrend af Socialdemokratiet, SF og de radikale sidstnævnte er vel nærmest i deres Europa-begejstring klar til at opløse nationalstaten Danmark i morgen. Men fordi både Venstre, de konservative, Socialdemokratiet, SF og de radikale elsker EU, så betyder det jo ikke som en selvfølgelighed, at EU er elskværdigt eller gengælder kærligheden -, vel? Kristian Thulesen Dahl og jeg var dette forår og lidt af sensommeren på landsturné. Her kunne vi tydeligt mærke det, som mange undersøgelser også viser, at danskerne er blevet mere lunkne over for EU og Euro. Så kære regering: Dæmp EU-glæden, let foden fra den europæiske speeder! Sæt nu nogle af de hegnspæle op, som Venstre lovede i valgkampen! Lad mig et øjeblik bevæge mig fra det store EU til de noget heldigvis - mindre danske kommuner. Og lad mig gøre det tindrende klart, så ingen er i tvivl: Dansk Folkeparti støtter det kommunale selvstyre. Vi støtter tanken om, at man i nærområdet selv disponerer penge og prioriterer opgaver. For vi tror, at man generelt kan gøre det bedst lokalt. Men: Vi vil ikke længere stiltiende se på, at de aftaler, kommunerne laver med regering og Folketing bliver opfattet af kommunerne som en løs hensigtserklæring, man kan blæse en hatfuld, når det passer en selvbestaltet bykonge eller et tilfældigt byrådsflertal! Vi vil ikke længere acceptere, at kommuner bruger penge, som politikere på Christiansborg har lovet til ældre i kommunerne eller til et andet foruddefineret område og som bliver sendt fra

9 staten til kommunerne, bare bliver stoppet ned i en umættelig kommunal kasse, mens byrådsflertallet med et svedent grin siger tak for pengene til udvalgsrejsen! Og vi vil ikke et øjeblik længere se på, at de samme kommuner forsøger at bilde deres borgere ind, at det er den onde regering og Dansk Folkepartis skyld, at de må lukke skoler, behandle ældre som tredjerangsborgere, fyre omsorgs-medarbejdere eller indføre flere lukkedage i børnehaven, når sandheden er, at de bruger bunkevis af kroner på at ansætte akademikere, itfolk, afdelingschefer og informations-medarbejdere i stedet for! Hvad i alverden ligner det, at vi hvert efterår skal høre den ældgamle traver om, at kommunerne og for den sags skyld regionerne ingen penge får, og at det hele er vores andres skyld? Sandheden er, at de har masser af penge men også et prioriteringsproblem. En normal dansk husholdning må prioritere, når pengene ikke rækker til alt det, familien gerne vil. Så skærer man ned på luksus, ikke på basis-fødevarer, man betaler huslejen og sparer på ferierejsen. Sådan skal de også gøre i kommunerne! De har flere ansatte end nogensinde. Borgmestrene synes blot, at det er fedt med store kommunikations-afdelinger, befolket med journalister og spin-doktorer, der skal fodre medierne og borgerne med den version af sandheden, som borgmesterkontoret bedst kan lide. Og de synes åbenbart, at det er sjovere med den slags pjat i stedet for at bruge pengene på kernevelfærd børn, ældre, syge. I socialdemokraternes jyske højborg, Århus, futter 44 kommunikations-ansatte rundt og brænder skattekroner af, mens de prøver at sælge de bedste sider af byen med massive integrationsproblemer og en bydel, der minder om Islamabad. I København mener socialdemokraten Frank Jensen, at over 50 millioner kroner om året til flere end 100 kommunikations-medarbejdere ikke er én krone for meget. Det er den by, der sparer løs på børneområdet, fordi man ikke har haft styr på økonomien! Vi hører også, at kommunerne, der siden Kommunalreformen har haft ansvaret for f.eks. genoptræning af syge, strunter i opgaven. Hvorfor dog følge en læges råd, hvis det koster penge, vi hellere vil bruge på vores smarte kommunikations-afdeling? Det kan vi ikke være bekendt. Det er simpelt hen ikke velfærd. Det er simpelt hen bare for ringe! Vi ved fra læger, at efterbehandlingen af en hjerneskadet kan være afgørende for resten af hans liv. Vi ved også fra de samme læger, at udfordringen for familien er stor i den fase. En hjerneskade er noget andet end et brækket ben med et nok så kompliceret brud.

10 Så kan vi ikke have, at nogle kommuner kloger sig og anvender penge til noget andet, end det, de skal bruges til. Og kræver det, for at rette op på alt dette, at vi indskrænker det kommunale selvstyre, ja så gør vi det! Jeg er sikker på, at de fleste borgere - lige som jeg - er ligeglade med, hvorfra lægen, fysioterapeuten, sosu-assistenten eller klinikassistenten får sin løn bare vi kan få den hjælp, vi har brug for, når vi har brug for den! For mig går syge, svage, udsatte og hjælpeløse danskeres ve og vel forud for systemer. Velfærd er at vide, at nogen kærer sig, at nogle tager hånd om, at nogle sørger for. Det er ikke velfærd at hælde bunkevise af kroner i systemer, der gør mennesker til numre og behandling til et lotteri. Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver en kamp. For der er større partier end os i Folketinget, og de er i reglen så nervøst anlagte i forhold til at vride armen rundt på deres mange borgmestre og forlange det bedste, at alle gode intentioner går i stå. Dansk Folkeparti tager kampen, både i Folketinget og med regeringen og i kommunerne. Nu skal borgerne kunne regne med deres kommune og ikke bruges i et taktisk spil om borgernes egne penge! Og jeg lover jer, at når Dansk Folkeparti får sin første borgmester - og det gør vi, kan jeg forsikre jer for! - så slipper han eller hun ikke for at gøre det, der er borgmesterens arbejde, blot fordi det er en af vor egne. En DF-borgmester tænker på borgere før systemer, og hos en DF-borgmester er der overensstemmelse mellem det, man siger og det, man gør. Danskernes kernevelfærd er på spil i disse år. Den verdensomspændende krise har sat sine spor. Derfor måtte Dansk Folkeparti være med til at sikre den fortsatte velfærd og i samarbejde med regeringen at indarbejde Genopretningsplanen, hvor vi skulle finde 24 milliarder kroner til at dække overtrækket.. Og jeg kan godt fortælle jer, at det er IKKE, fordi der er givet ufinansierede skattelettelser til de aller-rigeste, sådan som de ret ny-forlovede i Socialdemokratiet og SF ellers papegøje-agtigt gentager. For det passer simpelthen ikke! Der er ingen skatte-lettelser. Der er skatte-omlægninger. Og de er overfinansierede! Dem med store biler, høj løn og store lån kommer til at betale. Alle skal være med til at hjælpe og dem med de høje lønninger slipper altså ikke. Så spar mig for mere socialdemokratisk præk og tal-hokus-pokus!

11 Det er HELLER IKKE fordi, den onde regering og Dansk Folkeparti holder kommunerne i et jerngreb, udsulter dem eller begår et eller andet Hitchcock-agtigt socialt massemord, sådan som Villy Søvndal desperat prøver at fremmane et billede af! Det passer heller ikke! Og det ER altså heller ikke fordi, Genopretningsplanen massakrerer løs på velfærden! Det påstod den røde del af det såkaldte regerings-alternativ ellers hele foråret og sommeren. Lige indtil i sidste uge, da S og SF præsenterede deres nye plan den tredje eller fjerde, jeg glemte at tælle i al spændingen - hvor de, for at få noget af deres vås til blot at hænge løseligt sammen, lige lånte for 7 milliarder kroner af den selv samme VKO- Genopretningsplan, som de ellers fordømte ned i det mørkeste Helvede. Men de skulle jo prøve at få deres plan til at hænge sammen. Ak ja, politik kan være en overfladisk omgang gas en gang imellem Og her må jeg sige, at den såkaldte opposition tager præmien hjem uden konkurrence. Nej, den danske kernevelfærd er på spil, så længe en uhellig alliance af EU på den ene side og en hel parade af danske partier på den anden side ikke VIL eller ikke KAN forstå, at vores fremtidige velstand og velfærd er uløseligt forbundet med både, hvor mange udlændinge, der er i Danmark, hvem de er, hvad de vil og hvad de gør. Før Dansk Folkeparti fik noget at skulle have sagt i 2001, strømmede det ind i landet med alle mulige og især umulige udlændinge. En indvandring, vi i dén grad i dag fortsat døjer med de ubehagelige følger af. Efterfølgende har vi fået strammet gevaldigt op. I dag kommer der færre fra muslimske lande og langt færre asylansøgere. I dag kommer der flere, der - som Jacob A. Riis i sin tid - kommer hertil, fordi de kan og vil. Folk, der bidrager og bygger op. Der er stadig ting, der skal gøres. Passer vi ikke på, hele tiden, så har vi pludselig igen masser af nye udlændinge, som vi om 20 år vil ønske, vi havde afvist ved grænsen! Passer vi ikke på, har vi pludseligt bøjet os for de besynderligste krav fra disse udlændinge. Krav, vi end ikke havde hørt om for 20 år siden, og som jeg kan love jer, at vi bittert vil fortryde om andre 20 år, hvis vi først giver los. Dansk Folkeparti ønsker at passe på. Vores eksistensberettigelse er, at vi værner om Danmark og danskernes interesser, også når det er svært. Vi er fortsat ret alene. Aldrig så snart havde Dansk Folkeparti i sommer udtalt ordet Integrations-kommission før politikere rundt om os fra højre og venstre hakkede løs på os med snak om menneskesyn, og hvad ved jeg. Integrationsministeren lagde faktisk for i en heftig kritik. Det samme gjaldt, da vi i sommer slog til lyd for at lukke flere af dem, der bare giver ballade ude af landet, men lukke flere af dem, der vil

12 bidrage, ind efter behov. Stor opstandelse om en strammere 24-års regel, og det kunne ingen se for sig. Tag ikke fejl af, at hvis Danmark får en regering, en hvilken som helst regering, som Dansk Folkeparti ikke har afgørende indflydelse på eller er en del af, så skæres der før i danskernes efterløn end der skæres ned på antallet af familiesammenføringer! Og hurtigere, end man kan sige stop for ikke-vestlig indvandring, laves der i stedet reformer af danskeres rettigheder og goder, gratis lægebesøg afskaffes, pensioner barberes og beskattes, ældrechecken fastfryses og mere af samme væmmelige skuffe. Ledende socialdemokrater og de radikale taler gerne, ofte og ivrigt om det i deres øjne påtrængende behov for store reformer, ikke mindst af efterlønnen. Og Liberal Alliance har Reform som mellemnavn, så de støtter gerne om nødvendigt. Og hvad handler det i grunden om? Det handler om, at Danmark ikke både kan bevare den høje grad af offentlig service, hurtigtvirkende, høje og langvarige velfærdsydelser og social omsorg, og samtidig lukke umuliusser ind i landet, som enten ikke evner eller bare ikke gider deltage i arbejdet. Vi har snart flere, der skal forsøges, end vi har til at bidrage. Når flere skal have, kan man altid bage en lidt større kage. Men der er jo grænser. Dels skal den kunne være i ovnen. Man skal have ingredienserne. Og bagere. Dels skal de, der bager løs dag og nat kunne se, at det fører andet med sig, end at flere og flere kommer og spiser mere og mere uden selv at bage - endsige bare have en kop mel med til bagværket Så enkelt er det. Og mens alle mulige gerne vil skændes med os om det, de kalder vores underlige menneskesyn, så snakker de samme om reformer som vejen til alt godt. Reformer er blevet et modeord, tidens lampeånd eller Sesam, Sesam.. Bare vi får masser af reformer, så bliver alt godt. De radikale, godt flankeret af Liberalisterne i Liberal Alliance og de konservative, taler reformer i ét væk, hver gang de trækker vejret. De vil faktisk hellere tage noget fra danskere på overførsels-indkomst end de vil holde uduelige somaliere, pakistanere og palæstinensere ude af landet! De vil hellere reformere efterlønnen igen-igen end de vil tage snakken om, hvilke udlændinge, vi i grunden skal byde velkommen! Se, Dansk Folkeparti kan godt holde Venstre og konservative så nogenlunde på sporet. Det er ikke altid let, men dog muligt. Det har vi gjort i ni år.

13 Nu spørger jeg jer. - Hvordan tror I det går, hvis et nok så stort Dansk Folkeparti ikke har indflydelse og kan holde en regering i ørerne? - Hvordan tror I det går, hvis Helle Thorning-Schmidt sidder i Statsministeriet og skal strikke udlændingepolitik sammen med Öslem Cekiz fra SF, det er hende med ramadan-festerne, venstrefløjsaktivisten Johanne Smith Nielsen fra Enhedslisten og, bestemt ikke mindst, en krævende Margrethe Vestager, der vil åbne grænsen for alt fra roma er uden arbejde til muslimske fanatikere for menneskesynets skyld..? - Hvordan tror I i grunden Danmark vil se ud uden et stærkt Dansk Folkeparti med stor indflydelse? Vil der komme flere eller færre udlændinge? Vil der være mere eller mindre kryben for EU? Vil vore pensionister skulle løbe om kap med arbejdsløse indvandrerkvinder om velfærds-kronerne? Alternativet til Lars Løkke Rasmussen som statsminister og et stærkt Dansk Folkeparti er Helle Thorning-Schmidt og et sammenrend af folkesocialister, gamle kommunister og tvære radikale, der med dybe panderynker og bekymrede miner hellere slås for udlændinges såkaldte menneskerettigheder end for danskeres ret til at ryge, drikke og tegne sjove tegninger Og det er lige præcis dér, den danske kernevelfærd kommer under pres. Jeg ved godt, at I ved det. Men tøv ikke med at gå ud og fortæl alle andre det. Bed dem tage et realitets-tjek på, hvad der mon er sikrest næste valg er et dansk skæbnevalg. Økonomien og dermed velfærden er på spil, det samme er vores værdier og dermed vores frihed. Man behøver bare at se på Sverige for at se, hvor forrykt det kan gå. Både med indvandringen og med friheden nye udlændinge om året. Til gengæld er det så som så med friheden. Jeg ved godt, hvad jeg ville foretrække! Det er trættende at høre, at bedrevidende kommentatorer, politiske modstandere og meningsdannere hele tiden siger, at vi kun taler om indvandring, islam og integration for at trække det kort, som de kalder det, så vi kan fiske nogle stemmer. Sagen er, at der er en så ubehagelig sammenhæng mellem den udlændinge- og integrationspolitik, man fører, og den velfærd og velstand, man har udsigt til i fremtiden, at jeg betragter det som direkte uanstændigt ikke at sige det højt. Det er vores pligt. Sagt på anden vis: Hvis ikke vi fastholder den stramme linie, og til tider strammer op, forskelsbehandler og stiller krav, der kan forekomme uoverstigelige for udlændinge, så får vores børn og børnebørn ikke råd til at have det Danmark, vi har i dag. Sådan er det. Det giver i mine øjne et soleklart valg. I sidste uge kom der på det meget ansete og seriøse internet-site Altinget.dk en måling, der viste, at halvdelen af danskerne er enige med os i at der skal bremses for ikke-vestlig indvandring.

14 Det er, som så ofte før, bare politiker-eliten og medie-magthaverne, der ikke fatter virkeligheden omkring dem. Senere i dag får vi her på Årsmødet besøg af en gæstetaler, som jeg har glædet mig umådelig meget til at byde velkommen. Ayaan Hirsi Ali, den brave hollandske kvinde, der stammer fra Somalia, har taget hele turen fra USA og hertil kun for at tale for jer. Jeg har hørt hende et par gange før, og jeg kan forsikre jer for, at hun er værd at høre på. Hun er født og opvokset i et islamisk helvede i Afrika. Har været flygtning i Holland. Oplevet, at hendes nære ven Theo Van Gogh blev myrdet af en muslimsk galning. Og ser nu på nærmeste hold, hvordan den politiske korrekthed i USA døjer med at håndtere truslen fra islam indenfor landets grænser. Hirsi Ali ved, hvad hun taler om, når hun siger, at Vesten skal til at tage sig sammen, at Vesten skal passe på med blot at bøje sig. I Danmark har vi taget nødvendige skridt til at sikre en kontrolleret indvandring. Men som sagt kan og skal vi gøre mere. Vi har også taget alvorlige skridt for at sikre vores frihed, selvstændighed og tryghed. Det har vi bl.a. gjort ved at tilslutte os kampen mod terrorismen. Og vi må i dag sige, at den kamp er lykkedes for så vidt, at det i de senere år er blevet stedse sværere, grænsende til det umulige, for terrorister at iværksætte store, spektakulære terroraktioner i Vesten. Det betyder desværre bare ikke, at faren er ovre. Det har vi desværre lige set med den muslimske terrorist fra Tjetjenien, som fik lov uhindret at rejse ind i Danmark. Heldigvis klumrede han rundt med sine bomber. Men til Danmark kom og han og her er han hvad der så end er op og ned i den sag.. Disse trusler kræver håndfasthed og stålsathed. Jeg begriber simpelt hen ikke, at det kun er Dansk Folkeparti, der vil lukke grænsen og genindføre grænsekontrol! Det betyder for eksempel også - desværre, vil jeg da godt sige - at vi ikke blot kan trække stikket ud i Afghanistan og sende vores soldater hjem igen. Afghanistan er vores fremskudte grænse i krigen mod terror. Og uanset, hvor meget nogle vil latterliggøre missionen, genbruge gamle, radikale vendinger om hvad skal det nytte og være sortseer, så står jeg ved vores beslutning.

15 Jeg står både bag beslutningen om at gå aktivt ind i krigen og jeg står ved vores beslutning om at blive der, også nu med den forstærkede NATO-kampindsats. Ofrene, og de har været mange og smertelige, er ikke forgæves. Krigen er ikke forgæves. Jeg er så stolt over, at danske soldater i stort talt frivilligt, modigt og fuld af virketrang rejser langt væk alene for at gøre dén afgørende forskel. Danmark mere end yder sit bidrag til krigsindsatsen. Vi gør mere, end nogen kan forlange. Vi gør det, fordi det er det rette. Og vores soldater gør hver dag, også nu, mens vi andre hygger os her i fredelige Herning, en nyttig, mens livsfarlig indsats. Det synes jeg, vi både som borgere og nation skal være stolte af. Verden er ikke altid helt, som vi vil have den og som vi kunne ønske den. Det er Danmark heller ikke. Vores børn og børnebørn ønsker vi jo i den grad et dejligt, trygt hjemland for. Og en verden, de uden frygt, og med den nysgerrighed og sorgløshed, som er børns og unges, kan rejse ud i, opleve og udforske. Alle os i Dansk Folkeparti gør, hvad vi kan for et bedre Danmark og en bedre verden. Og vi har allerede de første 15 år sat os tydelige spor, betydelige resultater er blevet til på grund af os. Mange gode og rigtige ting var ikke sket, hvis ikke vi, der er her i dag og alle de andre i Dansk Folkeparti, havde gjort et propert stykke arbejde. Fremtiden er vores børns og børnebørns. Vores tid forpligter os til at gøre det bedste, vi kan, så deres fremtid bliver bedst muligt. Som jeg sagde til jer sidste år: Der er så meget, vi skal nå endnu. Og det er der. For mig og for jer. Så skal vi ikke bare give hinanden ord på, at vi alle gør vores bedste, nu hvor det gælder Danmark og fremtiden? Det synes jeg. Så lad os komme i gang. Fortsæt jeres gode arbejde!

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 735 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 19. august 2014 Dok.: 1273016 UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Det er godt at være her i Herning sammen med jer og holde mindefest. Vi mindes de ofre den onde borgerkrig bragte mennesker vi kender eller har hørt om.

Læs mere

Tables BASE % 100%

Tables BASE % 100% Her er hvad 194 deltagere på Folkehøringen mener om en række spørgsmål - før og efter, at de har diskuteret med hinanden og udspurgt eksperter og politikere. Før Efter ANTAL INTERVIEW... ANTAL INTERVIEW...

Læs mere

Og også fordi det bliver den sidste 1. maj i meget lang tid med en borgerlig regering!

Og også fordi det bliver den sidste 1. maj i meget lang tid med en borgerlig regering! 1. maj-tale, Langå (Det talte ord gælder) Tak for ordet! Og tak for invitationen. Det er altid noget særligt at være til 1. maj her i Langå. Det er selvfølgelig fordi 1. maj er en særlig dag. Og også fordi

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 Overskrifter Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 - Støjberg afviser bredt forlig om udlændingepolitikken - DF vil afsætte en halv million til at optælle indvandrere - Regeringen og Dansk Folkeparti lander

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Tak for ordet. Og endnu engang tak til Allinge og Bornholm for at stable dette fantastiske folkemøde på benene. Det er nu fjerde

Læs mere

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder?

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? 1 Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? Her er formændene for 6 af de største danske partier. Hvem er hvem? 1. Bendt Bendtsen 2. Mogens Lykketoft 3. Pia Kjærsgaard 4.

Læs mere

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder) Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015 (Det talte ord gælder) Valgkampen er nu inde i den absolut sidste fase. Om godt 20 timer går danskerne til stemmeurnerne. Det er nu, der skal tages stilling.

Læs mere

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Hvert år mødes vi for at fejre grundloven vores forfatning. Det er en dejlig tradition. Det er en fest for demokratiet. En fest for vores samfund.

Læs mere

Ægteskab Uden Grænser September 2015

Ægteskab Uden Grænser September 2015 Nyhedsbrev Kære læser, Sommeren har især stået i flygtningedebattens tegn. Da diverse tiltag på det område også i et vist omfang berører familiesammenførte, har vi valgt at lade det fylde en del i dette

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Overskrifter - Støjberg: Ekstraordinær europæisk situation retfærdiggør ændring af Schengen-regler - Løkke gør parallelsamfund og udlændinge til prioritet - Venstre

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE Venstres reformer, før valget i 2011, har lagt grunden til 90 pct. af de samlede økonomiske effekter, som har sikret dansk økonomi. Og siden valget har Venstre

Læs mere

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData Håndbog for vælgere Jens Baunsgaard SejsData 1. udgave 2012 EAN 9788789052007 ISBN-13 978-87-89052-00-7 E-mail sejsdata@hotmail.com 2 Indhold Indledning... 4 Oversigt over valgsystemet... 5 Valgkampen

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Talen er klausuleret til den er holdt lørdag den 1. januar 2011 kl. 19.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Talen er klausuleret til den er holdt lørdag den 1. januar 2011 kl. 19. Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Talen er klausuleret til den er holdt lørdag den 1. januar 2011 kl. 19.30 Godaften. Jeg tror, at mange har det ligesom jeg: Nytåret er

Læs mere

Danmark på rette kurs. grundloven og kongeriget. frihed og tryghed. vi står vagt om de svage. verdens bedste sundhedsvæsen. dansk skik og brug

Danmark på rette kurs. grundloven og kongeriget. frihed og tryghed. vi står vagt om de svage. verdens bedste sundhedsvæsen. dansk skik og brug grundloven og kongeriget frihed og tryghed vi står vagt om de svage verdens bedste sundhedsvæsen dansk skik og brug et trygt land uden terrorisme Danmark på rette kurs et troværdigt og stærkt forsvar danmark

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti 1 Cristian Juhl, Enhedslisten 1. maj 2012 Første maj er arbejdernes INTERNATIONALE dag Den nyliberale bølge, der hærger verden, betyder: At færre står i fagforening At der bliver større forskel på rig

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe.

Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker eller folk Mennesker betyder individer, personer eller den biologiske art. Folk er på en eller anden måde en gruppe. Mennesker: - parenteserne betyder, at ordet mennesker kan droppes. Mennesker

Læs mere

Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister

Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er storfavorit til at vinde næste valg. 42 procent af vælgerne - og hver femte VKO vælger - tror mest på Thorning, mens kun 29

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

ROLLEKORT: Statsminister Lars Løkke Rasmussen

ROLLEKORT: Statsminister Lars Løkke Rasmussen ROLLEKORT: Statsminister Lars Løkke Rasmussen Jeg er 52 år, leder af Venstre Danmarks liberale parti - og har været statsminister siden 2015. Selv om jeg er leder for et lille land, vil jeg forsøge at

Læs mere

Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011

Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011 Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011 (Det talte ord gælder) Krisen og VKO har været et dyrt bekendtskab for Danmark. Vi har mistet 180.000 private arbejdspladser. Der er blevet slået hul i statskassen.

Læs mere

ET STÆRKERE SOCIALT EU SPLITTER DANSKERNE

ET STÆRKERE SOCIALT EU SPLITTER DANSKERNE ET STÆRKERE SOCIALT EU SPLITTER DANSKERNE Kontakt: Forskningschef, Catharina Sørensen +45 54 88 cas@thinkeuropa.dk RESUME En ny måling foretaget af YouGov for Tænketanken EUROPA viser, at danskerne er

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Gallup om DF som regeringsparti

Gallup om DF som regeringsparti TNS Dato: 22. april 2013 Projekt: 59252 Feltperiode: Den 17/4-22/4 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken.

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken. Gud, overbevis os om, at du er den, du er og lad din sandhed frigøre os, så vi bliver virkelig frie ved din elskede Søn, Jesus Kristus. Amen. Tekst: Joh 8.31-36 1 Reformatoren Martin Luther spurgte aldrig

Læs mere

SØ SA Velfærdsstaten. Af: AA, NN KK JJ

SØ SA Velfærdsstaten. Af: AA, NN KK JJ SØ SA Velfærdsstaten Af: AA, NN KK JJ Indholdsfortegnelse Kildeliste... 1 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Hvorfor har vi valgt omfordeling?... 2 Hovedspørgsmål... 2 Partiernes prioriteter... 2

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER NOTAT 24. november 2015 TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk Kommunikationschef, Malte Kjems +45 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil.

I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil. GRUNDLOVSTALE 2015 I dag for 100 år siden fik Danmark en ny grundlov. Med den fik kvinder og tjenestefolk uden egen husstand stemmeret. Tænk engang. (Smil.) Det var en milepæl i udviklingen af det dengang

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: SR udspil om asylpolitik FOLKETINGSVALG 13. NOVEMBER 2007. Public

TNS Gallup - Public Tema: SR udspil om asylpolitik FOLKETINGSVALG 13. NOVEMBER 2007. Public TNS Gallup - Public Tema: SR udspil om asylpolitik FOLKETINGSVALG 13. NOVEMBER 2007 Public Socialdemokraterne og De Radikale er netop blevet enige om, at alle asylansøgere også de afviste skal have mulighed

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Lars Løkke Rasmussens tale.

Lars Løkke Rasmussens tale. Lars Løkke Rasmussens tale. Det er en stærk Lars Løkke Rasmussen, der kommer op på talerstolen i Marienborg den 1. Januar 2011. Jeg syntes ikke, at Lars normalt er en mand der høster ros som den store

Læs mere

Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på saddukæerne, samledes

Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på saddukæerne, samledes NU er næsten her Prædiken af Kristine S. Hestbech Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Jeg prædiker over Matthæus kap.22, 34 46: Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

19.08.09 Side 1 af 6. Teglværksgade 27 2100 København Ø. Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk

19.08.09 Side 1 af 6. Teglværksgade 27 2100 København Ø. Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk 19.08.09 Side 1 af 6 'DQVNHUQHXQGHUNHQGHUIO\JWQLQJHSROLWLNNHQ 1RWDWIUD&HYHD Teglværksgade 27 2100 København Ø Tlf +45 51 32 47 46 analyse@cevea.dk www.cevea.dk XGDIGDQVNHUHHULPRGDW'DQPDUNWURGVHU)1 VDQEHIDOLQJHURJ

Læs mere

Så mange gange er mindst et nøgleord nævnt

Så mange gange er mindst et nøgleord nævnt Sektioner Søg Menu UDE AF FOKUS Politikernetaberinteresefor arbejdsmarkedet Af Kåre Kildall Rysgaard Onsdag den 6. maj 2015, 05:00 Del: Folketingets opmærksomhed på job, arbejdsløshed og dagpenge kølner.

Læs mere

Parti og vælgeradfærd - synopsis

Parti og vælgeradfærd - synopsis Parti og vælgeradfærd synopsis Indledning: Siden januar 2015 har Socialdemokratiet ført en kapagne-offensiv under titlen Det Danmark du kender, der er blevet beskyldt for at være nationalpopulistisk og

Læs mere

Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst.

Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst. Epistel: 1. Korintherbrev 13 Evangelielæsning: Johannes 14, 1-7 Frygt ikke, kære folkevalgte. Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst. Derfor Danmark, frygt kun ikke, frygt er ej af kærlighed

Læs mere

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: Lihme 9.00 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Rødding 10.30 615.1-9 (dansk visemel.)

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 Del: Den nye smalle V-regering giver Socialdemokraternes nykronede leder,

Læs mere

Budgettale 2016 Dansk Folkeparti Århus

Budgettale 2016 Dansk Folkeparti Århus 1. Budgettale 2016 Dansk Folkeparti Århus Kære Byråd, kære Borgmester Jeg vil prøve at redegøre for hvad Dansk Folkeparti, mener om de budgetforhandlinger vi nu er startet på. At få udstukket et råderum

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Villy Søvndals tale 1. Maj 2011 Hej med Jer alle sammen. Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Første maj. En festdag, hvor

Læs mere

Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN

Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN 01. JANUAR 2016 Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN 1. Starten på nytårstalen. God aften. I december deltog jeg i et arrangement på

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard

1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard Den 1. maj 2009 Det talte ord gælder 1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj tale af LO s næstformand Lizette Risgaard. Har I det godt? Det ser sådan ud. Jeg har det også godt. Det er klart,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Det talte ord gælder Godaften. Jeg tror, at mange har det ligesom jeg: Nytåret er den tid på året, hvor vi gør status. Hvor vi tænker over

Læs mere

1. maj tale Bornholm

1. maj tale Bornholm 1. maj tale Bornholm Først vil jeg sige mange tak for invitationen. Det har en helt bestemt betydning for mig, at tale på netop denne dag. Det vil jeg komme nærmere ind på senere. For år tilbage var det

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folketingets Afslutningsdebat 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folketingets Afslutningsdebat 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folketingets Afslutningsdebat 2014 (Det talte ord gælder) Fremtiden begynder i dag, som den gør hver dag. Den nyere danske tradition med at holde afslutningsdebat, selvom vigtige

Læs mere

Beretning var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere.

Beretning var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere. Beretning 2015 2015 var bestemt ikke noget godt Radikalt år. Mere herom senere. 2015 var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere. 2015 var året, hvor vi senest den 15. september

Læs mere

Danske vælgere 1971-2015

Danske vælgere 1971-2015 Danske vælgere 1971-15 En oversigt over udviklingen i vælgernes holdninger mv. Rune Stubager, Kasper Møller Hansen, Kristoffer Callesen, Andreas Leed & Christine Enevoldsen 3. udgave, april 16 ISBN 978-87-7335-4-5

Læs mere

Ny meningsmåling: Flertal af vælgere siger farvel til retsforbeholdet

Ny meningsmåling: Flertal af vælgere siger farvel til retsforbeholdet BRIEF Ny meningsmåling: Flertal af vælgere siger farvel til retsforbeholdet Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 191 15 bjm@thinkeuropa.dk RESUME Et stigende flertal af vælgerne ønsker enten at afskaffe

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder)

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder) Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014 (Det talte ord gælder) Kære alle. Folkemødet er en succes. Og det viser, at bag al snakken om spin, politiske intriger og magtkampe

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Igennem de sidste fire år har Socialdemokraterne sikret en fornuftig balance i udlændingepolitikken. På den ene side påtager

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00

Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Juleaften. 24.dec.2013. Malmhøj kl.10.30. Vium kirke kl.13.00. Hinge Kirke kl.14.30. Vinderslev Kirke kl.16.00 Salmer: 94-119- 120/ 104-121 Tekst: Luk 2,1-14 Og det skete i de dage, at der udgik en befaling

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække 1 Nollund Kirke Søndag d. 18. september 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer 1. DDS 749: I østen stiger solen op 2. DDS 371: Du

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Tillykke med, at Roskilde har fået en plads for anstændighed. Tillykke med det enorme arbejde,

Tillykke med, at Roskilde har fået en plads for anstændighed. Tillykke med det enorme arbejde, Indvielsen af Anstændighedens Plads i Roskilde. Tale af Sara Glerup 16.04.16. Intro: Anstændigheden mangler plads Tillykke! Tillykke med, at Roskilde har fået en plads for anstændighed. Tillykke med det

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7 I 1999 hærgede en voldsom orkan i Danmark og Sverige. Store skovarealer blev ødelagt. Det var en katastrofe for mange svenske skovejere, og efterfølgende begik flere af disse mennesker, der havde mistet

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud

Hjerl Hede 14.00: Lover den herre, Lille Guds barn hvad skader dig, Nu takker alle Gud Tekster: Præd 3,1-11, Rom 8,1-4, Matt 10,24-31 Salmer. Lem 10.30: 435 Aleneste Gud, 306 O Helligånd kom til os ned, 675 Gud vi er i gode hænder, 41 Lille Guds barn, 438 Hellig, 477 Som korn, 10 Alt hvad

Læs mere

danmark på rette kurs

danmark på rette kurs grundloven og kongeriget frihed og tryghed vi står vagt om de svage verdens bedste sundhedsvæsen dansk skik og brug et trygt land uden terrorisme et troværdigt og stærkt forsvar danmark som et suverænt

Læs mere

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag Appetizer: Simon Spies blev engang spurgt om han foretrak at være fattig eller rig, og han svarede: Ja, livet kommer jo ikke an på penge, og jeg har prøvet begge dele, men jeg vil til enhver tid foretrække

Læs mere

Du må være med! -4. Børn må være med

Du må være med! -4. Børn må være med Du må være med! -4 Børn må være med Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning, at de er

Læs mere

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang.

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. 1 Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. Vi skal tage afsked med hinanden I skal sige farvel til hinanden.

Læs mere

Baggrund for dette indlæg

Baggrund for dette indlæg Baggrund for dette indlæg For nogle år siden skrev jeg op til et valg nogle læserbreve; mest om de ideologiske forskelle mellem Socialdemokraterne og Venstre. Jeg skrev en hel serie af læserbreve om dette

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere