herfra min verden går

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "herfra min verden går"

Transkript

1 herfra min verden går - Næste valg er et dansk skæbnevalg Pia Kjærsgaard tale ved Dansk Folkepartis 15. årsmøde, Herning Kongrescenter, Lørdag den 18. september Det talte ord gælder Når man midt i New York city kører sydpå forbi det, der hedder East Village, passerer man nogle rødstenshuse, der hedder Jacob Riis Houses. Man studser lige en gang over navnet. Man synes jo, det der Jacob Riis klinger næsten dansk her midt i den store amerikanske by. Jeg har været der nogle gange, blandt andet til generalforsamling i FNs hovedkvarter, der ligger ikke så langt fra Jacob Riis husene. Jacob A. Riis var en pionér. Han var forud for sin tid. Han var en ener. Og ved I hvad? Han var dansk! Den amerikanske præsident Theodore Roosevelt sagde om ham: Jacob A. Riis er den mest nyttige borger i New York. Større kan det vel næppe blive? Selv om Riis er en af de danskere, der har betydet mest for udviklingen i USA og sat sig varige spor, er han besynderligt nok ret ukendt i Danmark, så lad mig lige kort fortælle om ham.

2 Jacob A. Riis blev født i 1849 og voksede op i en fattig familie i Ribe. Her blev han uddannet tømrer. Livet ville ikke helt, som Jacob Riis ville sådan er det jo ind i mellem for os alle og ikke mindst ulykkelig kærlighed drev ham som 21-årig i 1870 til at udvandre til USA. Desværre for ham var USA midt i en depression efter Borgerkrigen, og han stod der i New York uden en dollar på lommen, og ingen havde brug for en tømrer. Riis, der jo nok havde oplevet fattigdom i Ribe, oplevede i New Yorks slum virkelig, hvad livet på skyggesiden handlede om. Han hutlede sig igennem fra det ene underlige job til det andet, fast arbejde kunne han ikke finde - og selvmord forekom ham som en udvej. Kun en lille, hjemløs hund afholdt ham fra at hoppe i East River og gøre en ende på det hele, har han senere berettet i en af sine mange bøger. Lykken vendte dog, og han fik arbejde på en avis, både som journalist og fotograf. Her begyndte Riis at skildre livet blandt de mange amerikanere, der levede i armod, med sygdomme og udsat for kriminalitet i storby-slummens brandfælder. Foto-dokumentarisme, der satte sig spor både i og udenfor USA. 20 år efter indvandringen til USA var Jacob A. Riis en betydningsfuld journalist, fotograf og dokumentarist, og han skrev bogen Hvordan den anden halvdel lever om de fattigste i USA. Den bog vakte også den daværende chefpolitikommissær i New York, Theodore Roosevelts interesse. De to fik et livslangt venskab, der især kom Riis til gode, da Teddy Roosevelt blev præsident i Hvorfor nu denne lille beretning om en dansker, der døde for snart 100 år siden i Amerika? Jo. Dels synes jeg, at vi kan dele glæden over en landsmand, der virkelig udrettede noget. Dels vil jeg med historien godt understrege noget vigtigt: Jacob A. Riis sled og slæbte. Ingen forærede ham en disse. Han var velkommen i indvandrerlandet USA, men han måtte være sin egen lykkes smed. Klar dig selv eller gå til, var parolen. Han blev røvet. Han var ved at dø. Han overvejede seriøst selvmord. En politimand slog i øvrigt hans hund ihjel. Og han levede i den største armod i New York, USA langt fra det, han, trods alt, havde oplevet i Ribe, Danmark. Men han ville. Han kunne. Og han gjorde.

3 Han nåede op, han udrettede noget, han gjorde en forskel! Han kom ikke til et samfund, der fra dag ét gav ham omsorg, mad, penge, bolig og tilbød ham uddannelse endsige job. Han søgte ikke asyl eller bad amerikanerne klare ærterne for sig. Han klarede dem selv. Han bad ikke amerikanerne lave deres land, deres kultur eller deres værdier om for hans skyld. Jacob A. Riis bidrog til at bygge USA op, gøre det bedre, større, rigere. Den slags indvandrere vil vi også gerne have i Danmark! - Vi byder gerne folk velkomne, der kan noget, vil noget og gør noget. Folk, som gør Danmark rigere og bedre. - Folk, der ikke gider, som ikke vil bidrage, som river ned og ikke bygger op, de skal blive væk eller rejse hjem! Danmark er ikke et indvandrerland, hvor alle frit kan søge lykken eller gå til. Danmark er en nationalstat og et velfærdssamfund. Danmark er i dén grad forpligtet til at holde hus med, at de udlændinge, der kommer hertil, både kan og vil bidrage. Danmark har velfærdsgoder og rettigheder, og vi har social omsorg for dem, der bor her. Det vil vi blive ved med. Også derfor er vi forpligtede til at holde hus med, hvem der kommer hertil. Vi kan ikke og skal ikke være socialkontor for hele verden! Meget mere om det senere. Rigtig hjertelig velkommen til Årsmødet 2010! Det er vores 15. af slagsen, så det ér sådan en slags jubilæums-årsmøde. 15 år så er man jo teenager, stadig lidt uregerlig og meget selvoptaget 15 år er ingen alder. Man har tiden for sig. Men når vi så ser på, hvad vi har nået i de 15 år. Hold da helt op! Vi har meget at være stolte af, vi har meget at glæde os over - og meget at glæde os til.

4 Med fare for, at I mange, der kommer her hvert år, synes, at jeg gentager mig selv, så vil jeg godt sige, at jeg har glædet mig i flere måneder til denne weekend. For mig er det hvert år livsbekræftende at stå her og se jer alle sammen. Så står jeg heroppe og bliver i godt humør af at tænke på det fællesskab, vi har, og på den nytte, vi sammen gør. Danske Jacob Riis så dengang i 1870erne USAs uretfærdighed, og han skildrede den og søgte at rette den til det bedre. Dansk Folkeparti så i Danmark i 1995 uretfærdighed, og vi skildrede den, og vi søger at rette den til det bedre. Om vi lykkes med det, må historien dømme om mange år fra nu. Men set her fra min lille udkigspost i dag i Herning: Hurra, hvor er vi altså godt i gang!! Godt i gang er som bekendt halvt fuldendt. Men vi har lang vej endnu. Jeg ved ikke, hvordan I hver især har det med den slags. Men jeg trives virkelig med udsigten til at have noget at virke for, arbejde med, bidrage til i mange år frem. Nogle trives med at se på frugterne af det, de har udrettet. Jeg trives bedst ved udsigten til at kunne plante nyt, skabe mere. Der er så uendeligt mange ting, vi kan gøre bedre og rigtigere i Danmark. Og jeg vil gerne være med til det alt sammen. Det kræver et stærkt og arbejdsomt Dansk Folkeparti. Jeg kommer også tilbage til dette lidt senere. Da vi mødtes sidste år i september kunne vi lykønske hinanden med et fantastisk valg til Europa- Parlamentet i juni! Mere end en fordobling af stemmerne fra forrige gang. 15,3 procent. Samtidig skuede vi dengang frem mod et kommunalvalg i november og da vi gik herfra, ønskede vi hinanden held og lykke også med dét valg. Der er en ledende politiker fra et andet parti. Hun vil så gerne være statsminister i stedet for statsministeren. Hun har et evigt behov for at tale om valgnederlag som sejre. Hun kan vælte tilbage i stemmetal og med et smil udlægge det som en stor sejr Det behøver vi heldigvis ikke. Dels fordi det ligger os fjernt ikke at kalde en skovl for en skovl Dels fordi vi oplevede den store glæde, at 35 procent flere danskere satte kryds ved Dansk Folkeparti ved kommunal- og regionsrådsvalget i november.

5 Så i dag kan vi lykønske hinanden med, at Dansk Folkeparti ved kommunalvalget 2009 blev et kommunal-parti en faktor i langt de fleste kommuner! Og jeg kan forsikre jer for, at der ér mange kampe at tage derude i kommunerne. I de her uger ser vi, hvordan kommuner forsøger at undslippe deres ansvar, med tal-hokus-pokus at jonglere sig ud af forpligtelser, med spin og klynk at give andre skylden for alt det, kommunen skulle gøre, men ikke lige fik gjort. Kan en og anden kommunalpolitiker fra Dansk Folkeparti blot et par steder i landet få blotlagt hykleriet, er meget vundet. Få skridt frem, men vigtige skridt. Vi har tiden for os, også i kommunerne. I Dansk Folkeparti fornyer vi os løbende. Men vi ændrer os ikke. Man skal kunne regne med, hvad man får, når man stemmer på os. Fornyelse med respekt for rødder og tradition, det kan vi godt lide. Vi har set det ved de senere Årsmøder, hvor vi med et kolonihavehus - og sidste år en hel campingplads i forhallen - har gjort vores for at skabe en ny, underholdende ramme om det traditionelle Årsmøde. Vi har også set det i år, hvor det lysshow, hvis jeg må kalde det, vi oplevede lige før, er med som en fornyelse - en anderledes måde at fortælle på, en ny ramme, kan man vist godt sige. Men jo ikke bare for effekternes skyld, ikke kun for sjov. Vores Årsmøde skal være et glad Årsmøde, et godt sted at træffes, en hyggelig og glad ramme for vores fællesskab. Men der skal være mening med det. De billeder, vi lige så, fra Danmarks historie og fra Dansk Folkepartis historie, betyder noget. Det er vores vink til hinanden og omverdenen om, at der er noget, der har mere mening for os i Danmark end andet. Stenene i Jelling, dåbsattesten, der helt bogstaveligt fortæller os om Danmark for tusind år siden, skansen ved Dybbøl og de blodige slag der og på Als som der i øvrigt snart kommer en tv-serie om. Holger Danske, der vogter os på Kronborg, klitterne ved Skagen, Nyhavn en sommerdag Det er vores vink, vores billedlige fortælling i lys om, at Danmark er vores. Danmark er i vores hjerter, Danmark er vores sag. Det er, kære alle sammen, hvad Dansk Folkeparti handler om. Det er, hvad vi er sammen om i disse dage. Også velkommen til jer i pressen.

6 Jeg står her og er så uendelig glad for, at det er jer, der sidder her. Og ikke jeres kolleger fra Sverige. Det kunne blive til en hel tale om Sverige og svenske redaktører, journalister og politikere, hvis jeg først gik i gang. Så det vil jeg ikke. Blot i al stilfærdighed vil jeg sige, at uanset, at vi også med jer i dansk presse har og måske især har haft kontroverser, så er det jo for intet at regne i forhold til, hvad Sverigedemokraterne må døje med i vores broderland. Jeg er reelt ikke kommet mig over endnu, at Sveriges største tv-station censurerer et politisk partis harmløse valgfilm. Jeg er ikke kommet mig endnu over, at svenske redaktører fra aviser i ramme alvor kan stå og påstå, at de skam ikke forskelsbehandler, men at der er visse værdier, man skal overholde som parti. Jeg er ikke kommet mig over de forhindringer, man opstiller hinsidan for at holde nye partier nede og ude og bevare status quo. Vorherrebevares! Hvem i alverden er de selvbestaltede smagsdommere, der mener, at de skal værdi-vurdere et politisk parti og et politisk budskab og nye partier på den måde? Hvad med vælgerne? Her i Danmark er vi lykkelige for vores frie tone og åbenhjertighed. Vi skræmmes ikke af hverken mullahers trusler eller af nok så besynderlige valgfilm. Og for resten kalder vi til enhver tid gerne Sverige for en banan-republik eller et demokratisk u- land, så længe de ikke ændrer vilkårene for nye politikere og partier. Bliver de svenske ledere og medier fornærmede over det, så lad dem. Jeg har hørt fra mange almindelige svenskere, at de er glade for, at vi siger det, som det er. Det oplevede jeg også, da jeg besøgte Höganäs på Kullen i Skåne sidste lørdag. Der kom over udlændinge til Sverige alene sidste år. Det enorme antal er også en udfordring for Danmark de kan jo bare vandre over Øresundsbroen og hertil Derfor håber jeg for de svenske vælgere, at de får nogle bedre politikere, end de har i dag, når valget i morgen er overstået. Og jeg håber for Sveriges fremtid som folkestyre, at de også får nogle bedre medier. Og jeg håber for Danmark, at Sverige får en anden udlændingepolitik. Og jeg håber for svenskerne, at de får danske tilstande! Lad os også af de grunde sende Sverigedemokraterne et stort ønske om et brag af et godt valg i morgen!

7 Forrige år og sidste år gjorde vi en del ud af EU her på Årsmødet. Det var naturligt, for i 2008 havde vi Metock-dommen at bekymre os om, og vi skulle finde løsninger med regeringen for at mindske dens skadevirkninger. Og i 2009 havde vi lige overstået valget til Europa-Parlamentet med et flot resultat. Jeg vil ikke dvæle så længe ved EU i dag. Men jeg finder grund til at gøre opmærksom på et par ting. I forrige uge fandt man anledning til i Parlamentet at kritisere Frankrig og dermed reelt indirekte Danmark for at udvise roma er, sigøjnere, om man vil for relativt små forseelser. Der er tale om EU-borgere, mener man i Bruxelles, og så skal man ikke blot udvises. Det er en helt, helt gal kurs, EU er på! Jeg vil godt advare både Lars Løkkes nuværende regering og den regering, han danner efter det næste folketingsvalg, mod kritikløst, bevidstløst og med sammenklappede hæle blot at råbe Qui, Yes, Jawohl eller noget andet europæisk hver gang, EU pipper. Et godt dansk NEJ har også ret. Vi kan altså lære meget af briterne. De har en helt anderledes national og EU-skeptisk tilgang til EU. Og lad nu være med at give mig den med, at nåh ja, men Storbritannien er også en ø, løsrevet fra kontinental-europa. Sådan en omgang vås. Der er intet, der hindrer den danske regering i at byde EU trods, når både kommissionen og domstolen går amok i deres bestræbelser på, hurtigere end vi kan sige vent lige!, at omdanne Europa til Europas Forenende Stater. Komplet med Euro, skatteopkrævninger, fælles politi og massiv indvandring. EU-reglerne bliver stadigt mere snævre. Og disse mere snævre regler vil i længden gøre det vanskeligere for de enkelte lande at opretholde særlige goder for borgerne. For i EU-optik er for eksempel en rumæner ligeså god i Danmark som en dansker. Det er jo latterligt! Og det holder jo ikke, at fordi en polak har rendt rundt her i sommer og plukket jordbær på Lolland nogle uger, så skal han udstyres med børnepenge og alle rettigheder på linie med en dansk statsborger! Den slags rigide vi-er-alle-lige-i-eu regler kan kun føre én ting med sig: At Danmark langsomt, men sikkert ændrer hele perlerækken af velfærdsgoder, vi har etableret for danskerne, i rent økonomisk nødværge. Det er grænseløst ligemageri og skingrende forkert at forestille sig, at fattige Rumænien og skønne Grækenland som jeg holder uendeligt meget af kan og skal ligestilles med Danmark.

8 De lande har deres fordele, ulemper og udvikling. Vi har vores. Det udgør hele charmen ved Europa. Derfor har Dansk Folkeparti også blandt kravene til dette åres finanslovsforhandlinger, at udlændinge skal tjene op til velfærdsgoder her i Danmark ikke bare kradse ind fra dag ét! Og her skal regeringen kæmpe en mere brav kamp, være mere stålsatte og forklare deres venner i EU-eliten, at der ér forskel, vil være forskel og skal være forskel! Og at den forskellighed ikke hverken kan eller skal ophæves, blot fordi nogle skrivebordseurokrater mener, at det kun kan gå for langsomt med europæisk integration. Jeg ved godt, at Lars Løkke og hans regering er meget glade for EU. Det er sådan en brist, regeringen har. Den brist har regeringen så tilfælles med det pudsige sammenrend af Socialdemokratiet, SF og de radikale sidstnævnte er vel nærmest i deres Europa-begejstring klar til at opløse nationalstaten Danmark i morgen. Men fordi både Venstre, de konservative, Socialdemokratiet, SF og de radikale elsker EU, så betyder det jo ikke som en selvfølgelighed, at EU er elskværdigt eller gengælder kærligheden -, vel? Kristian Thulesen Dahl og jeg var dette forår og lidt af sensommeren på landsturné. Her kunne vi tydeligt mærke det, som mange undersøgelser også viser, at danskerne er blevet mere lunkne over for EU og Euro. Så kære regering: Dæmp EU-glæden, let foden fra den europæiske speeder! Sæt nu nogle af de hegnspæle op, som Venstre lovede i valgkampen! Lad mig et øjeblik bevæge mig fra det store EU til de noget heldigvis - mindre danske kommuner. Og lad mig gøre det tindrende klart, så ingen er i tvivl: Dansk Folkeparti støtter det kommunale selvstyre. Vi støtter tanken om, at man i nærområdet selv disponerer penge og prioriterer opgaver. For vi tror, at man generelt kan gøre det bedst lokalt. Men: Vi vil ikke længere stiltiende se på, at de aftaler, kommunerne laver med regering og Folketing bliver opfattet af kommunerne som en løs hensigtserklæring, man kan blæse en hatfuld, når det passer en selvbestaltet bykonge eller et tilfældigt byrådsflertal! Vi vil ikke længere acceptere, at kommuner bruger penge, som politikere på Christiansborg har lovet til ældre i kommunerne eller til et andet foruddefineret område og som bliver sendt fra

9 staten til kommunerne, bare bliver stoppet ned i en umættelig kommunal kasse, mens byrådsflertallet med et svedent grin siger tak for pengene til udvalgsrejsen! Og vi vil ikke et øjeblik længere se på, at de samme kommuner forsøger at bilde deres borgere ind, at det er den onde regering og Dansk Folkepartis skyld, at de må lukke skoler, behandle ældre som tredjerangsborgere, fyre omsorgs-medarbejdere eller indføre flere lukkedage i børnehaven, når sandheden er, at de bruger bunkevis af kroner på at ansætte akademikere, itfolk, afdelingschefer og informations-medarbejdere i stedet for! Hvad i alverden ligner det, at vi hvert efterår skal høre den ældgamle traver om, at kommunerne og for den sags skyld regionerne ingen penge får, og at det hele er vores andres skyld? Sandheden er, at de har masser af penge men også et prioriteringsproblem. En normal dansk husholdning må prioritere, når pengene ikke rækker til alt det, familien gerne vil. Så skærer man ned på luksus, ikke på basis-fødevarer, man betaler huslejen og sparer på ferierejsen. Sådan skal de også gøre i kommunerne! De har flere ansatte end nogensinde. Borgmestrene synes blot, at det er fedt med store kommunikations-afdelinger, befolket med journalister og spin-doktorer, der skal fodre medierne og borgerne med den version af sandheden, som borgmesterkontoret bedst kan lide. Og de synes åbenbart, at det er sjovere med den slags pjat i stedet for at bruge pengene på kernevelfærd børn, ældre, syge. I socialdemokraternes jyske højborg, Århus, futter 44 kommunikations-ansatte rundt og brænder skattekroner af, mens de prøver at sælge de bedste sider af byen med massive integrationsproblemer og en bydel, der minder om Islamabad. I København mener socialdemokraten Frank Jensen, at over 50 millioner kroner om året til flere end 100 kommunikations-medarbejdere ikke er én krone for meget. Det er den by, der sparer løs på børneområdet, fordi man ikke har haft styr på økonomien! Vi hører også, at kommunerne, der siden Kommunalreformen har haft ansvaret for f.eks. genoptræning af syge, strunter i opgaven. Hvorfor dog følge en læges råd, hvis det koster penge, vi hellere vil bruge på vores smarte kommunikations-afdeling? Det kan vi ikke være bekendt. Det er simpelt hen ikke velfærd. Det er simpelt hen bare for ringe! Vi ved fra læger, at efterbehandlingen af en hjerneskadet kan være afgørende for resten af hans liv. Vi ved også fra de samme læger, at udfordringen for familien er stor i den fase. En hjerneskade er noget andet end et brækket ben med et nok så kompliceret brud.

10 Så kan vi ikke have, at nogle kommuner kloger sig og anvender penge til noget andet, end det, de skal bruges til. Og kræver det, for at rette op på alt dette, at vi indskrænker det kommunale selvstyre, ja så gør vi det! Jeg er sikker på, at de fleste borgere - lige som jeg - er ligeglade med, hvorfra lægen, fysioterapeuten, sosu-assistenten eller klinikassistenten får sin løn bare vi kan få den hjælp, vi har brug for, når vi har brug for den! For mig går syge, svage, udsatte og hjælpeløse danskeres ve og vel forud for systemer. Velfærd er at vide, at nogen kærer sig, at nogle tager hånd om, at nogle sørger for. Det er ikke velfærd at hælde bunkevise af kroner i systemer, der gør mennesker til numre og behandling til et lotteri. Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver en kamp. For der er større partier end os i Folketinget, og de er i reglen så nervøst anlagte i forhold til at vride armen rundt på deres mange borgmestre og forlange det bedste, at alle gode intentioner går i stå. Dansk Folkeparti tager kampen, både i Folketinget og med regeringen og i kommunerne. Nu skal borgerne kunne regne med deres kommune og ikke bruges i et taktisk spil om borgernes egne penge! Og jeg lover jer, at når Dansk Folkeparti får sin første borgmester - og det gør vi, kan jeg forsikre jer for! - så slipper han eller hun ikke for at gøre det, der er borgmesterens arbejde, blot fordi det er en af vor egne. En DF-borgmester tænker på borgere før systemer, og hos en DF-borgmester er der overensstemmelse mellem det, man siger og det, man gør. Danskernes kernevelfærd er på spil i disse år. Den verdensomspændende krise har sat sine spor. Derfor måtte Dansk Folkeparti være med til at sikre den fortsatte velfærd og i samarbejde med regeringen at indarbejde Genopretningsplanen, hvor vi skulle finde 24 milliarder kroner til at dække overtrækket.. Og jeg kan godt fortælle jer, at det er IKKE, fordi der er givet ufinansierede skattelettelser til de aller-rigeste, sådan som de ret ny-forlovede i Socialdemokratiet og SF ellers papegøje-agtigt gentager. For det passer simpelthen ikke! Der er ingen skatte-lettelser. Der er skatte-omlægninger. Og de er overfinansierede! Dem med store biler, høj løn og store lån kommer til at betale. Alle skal være med til at hjælpe og dem med de høje lønninger slipper altså ikke. Så spar mig for mere socialdemokratisk præk og tal-hokus-pokus!

11 Det er HELLER IKKE fordi, den onde regering og Dansk Folkeparti holder kommunerne i et jerngreb, udsulter dem eller begår et eller andet Hitchcock-agtigt socialt massemord, sådan som Villy Søvndal desperat prøver at fremmane et billede af! Det passer heller ikke! Og det ER altså heller ikke fordi, Genopretningsplanen massakrerer løs på velfærden! Det påstod den røde del af det såkaldte regerings-alternativ ellers hele foråret og sommeren. Lige indtil i sidste uge, da S og SF præsenterede deres nye plan den tredje eller fjerde, jeg glemte at tælle i al spændingen - hvor de, for at få noget af deres vås til blot at hænge løseligt sammen, lige lånte for 7 milliarder kroner af den selv samme VKO- Genopretningsplan, som de ellers fordømte ned i det mørkeste Helvede. Men de skulle jo prøve at få deres plan til at hænge sammen. Ak ja, politik kan være en overfladisk omgang gas en gang imellem Og her må jeg sige, at den såkaldte opposition tager præmien hjem uden konkurrence. Nej, den danske kernevelfærd er på spil, så længe en uhellig alliance af EU på den ene side og en hel parade af danske partier på den anden side ikke VIL eller ikke KAN forstå, at vores fremtidige velstand og velfærd er uløseligt forbundet med både, hvor mange udlændinge, der er i Danmark, hvem de er, hvad de vil og hvad de gør. Før Dansk Folkeparti fik noget at skulle have sagt i 2001, strømmede det ind i landet med alle mulige og især umulige udlændinge. En indvandring, vi i dén grad i dag fortsat døjer med de ubehagelige følger af. Efterfølgende har vi fået strammet gevaldigt op. I dag kommer der færre fra muslimske lande og langt færre asylansøgere. I dag kommer der flere, der - som Jacob A. Riis i sin tid - kommer hertil, fordi de kan og vil. Folk, der bidrager og bygger op. Der er stadig ting, der skal gøres. Passer vi ikke på, hele tiden, så har vi pludselig igen masser af nye udlændinge, som vi om 20 år vil ønske, vi havde afvist ved grænsen! Passer vi ikke på, har vi pludseligt bøjet os for de besynderligste krav fra disse udlændinge. Krav, vi end ikke havde hørt om for 20 år siden, og som jeg kan love jer, at vi bittert vil fortryde om andre 20 år, hvis vi først giver los. Dansk Folkeparti ønsker at passe på. Vores eksistensberettigelse er, at vi værner om Danmark og danskernes interesser, også når det er svært. Vi er fortsat ret alene. Aldrig så snart havde Dansk Folkeparti i sommer udtalt ordet Integrations-kommission før politikere rundt om os fra højre og venstre hakkede løs på os med snak om menneskesyn, og hvad ved jeg. Integrationsministeren lagde faktisk for i en heftig kritik. Det samme gjaldt, da vi i sommer slog til lyd for at lukke flere af dem, der bare giver ballade ude af landet, men lukke flere af dem, der vil

12 bidrage, ind efter behov. Stor opstandelse om en strammere 24-års regel, og det kunne ingen se for sig. Tag ikke fejl af, at hvis Danmark får en regering, en hvilken som helst regering, som Dansk Folkeparti ikke har afgørende indflydelse på eller er en del af, så skæres der før i danskernes efterløn end der skæres ned på antallet af familiesammenføringer! Og hurtigere, end man kan sige stop for ikke-vestlig indvandring, laves der i stedet reformer af danskeres rettigheder og goder, gratis lægebesøg afskaffes, pensioner barberes og beskattes, ældrechecken fastfryses og mere af samme væmmelige skuffe. Ledende socialdemokrater og de radikale taler gerne, ofte og ivrigt om det i deres øjne påtrængende behov for store reformer, ikke mindst af efterlønnen. Og Liberal Alliance har Reform som mellemnavn, så de støtter gerne om nødvendigt. Og hvad handler det i grunden om? Det handler om, at Danmark ikke både kan bevare den høje grad af offentlig service, hurtigtvirkende, høje og langvarige velfærdsydelser og social omsorg, og samtidig lukke umuliusser ind i landet, som enten ikke evner eller bare ikke gider deltage i arbejdet. Vi har snart flere, der skal forsøges, end vi har til at bidrage. Når flere skal have, kan man altid bage en lidt større kage. Men der er jo grænser. Dels skal den kunne være i ovnen. Man skal have ingredienserne. Og bagere. Dels skal de, der bager løs dag og nat kunne se, at det fører andet med sig, end at flere og flere kommer og spiser mere og mere uden selv at bage - endsige bare have en kop mel med til bagværket Så enkelt er det. Og mens alle mulige gerne vil skændes med os om det, de kalder vores underlige menneskesyn, så snakker de samme om reformer som vejen til alt godt. Reformer er blevet et modeord, tidens lampeånd eller Sesam, Sesam.. Bare vi får masser af reformer, så bliver alt godt. De radikale, godt flankeret af Liberalisterne i Liberal Alliance og de konservative, taler reformer i ét væk, hver gang de trækker vejret. De vil faktisk hellere tage noget fra danskere på overførsels-indkomst end de vil holde uduelige somaliere, pakistanere og palæstinensere ude af landet! De vil hellere reformere efterlønnen igen-igen end de vil tage snakken om, hvilke udlændinge, vi i grunden skal byde velkommen! Se, Dansk Folkeparti kan godt holde Venstre og konservative så nogenlunde på sporet. Det er ikke altid let, men dog muligt. Det har vi gjort i ni år.

13 Nu spørger jeg jer. - Hvordan tror I det går, hvis et nok så stort Dansk Folkeparti ikke har indflydelse og kan holde en regering i ørerne? - Hvordan tror I det går, hvis Helle Thorning-Schmidt sidder i Statsministeriet og skal strikke udlændingepolitik sammen med Öslem Cekiz fra SF, det er hende med ramadan-festerne, venstrefløjsaktivisten Johanne Smith Nielsen fra Enhedslisten og, bestemt ikke mindst, en krævende Margrethe Vestager, der vil åbne grænsen for alt fra roma er uden arbejde til muslimske fanatikere for menneskesynets skyld..? - Hvordan tror I i grunden Danmark vil se ud uden et stærkt Dansk Folkeparti med stor indflydelse? Vil der komme flere eller færre udlændinge? Vil der være mere eller mindre kryben for EU? Vil vore pensionister skulle løbe om kap med arbejdsløse indvandrerkvinder om velfærds-kronerne? Alternativet til Lars Løkke Rasmussen som statsminister og et stærkt Dansk Folkeparti er Helle Thorning-Schmidt og et sammenrend af folkesocialister, gamle kommunister og tvære radikale, der med dybe panderynker og bekymrede miner hellere slås for udlændinges såkaldte menneskerettigheder end for danskeres ret til at ryge, drikke og tegne sjove tegninger Og det er lige præcis dér, den danske kernevelfærd kommer under pres. Jeg ved godt, at I ved det. Men tøv ikke med at gå ud og fortæl alle andre det. Bed dem tage et realitets-tjek på, hvad der mon er sikrest næste valg er et dansk skæbnevalg. Økonomien og dermed velfærden er på spil, det samme er vores værdier og dermed vores frihed. Man behøver bare at se på Sverige for at se, hvor forrykt det kan gå. Både med indvandringen og med friheden nye udlændinge om året. Til gengæld er det så som så med friheden. Jeg ved godt, hvad jeg ville foretrække! Det er trættende at høre, at bedrevidende kommentatorer, politiske modstandere og meningsdannere hele tiden siger, at vi kun taler om indvandring, islam og integration for at trække det kort, som de kalder det, så vi kan fiske nogle stemmer. Sagen er, at der er en så ubehagelig sammenhæng mellem den udlændinge- og integrationspolitik, man fører, og den velfærd og velstand, man har udsigt til i fremtiden, at jeg betragter det som direkte uanstændigt ikke at sige det højt. Det er vores pligt. Sagt på anden vis: Hvis ikke vi fastholder den stramme linie, og til tider strammer op, forskelsbehandler og stiller krav, der kan forekomme uoverstigelige for udlændinge, så får vores børn og børnebørn ikke råd til at have det Danmark, vi har i dag. Sådan er det. Det giver i mine øjne et soleklart valg. I sidste uge kom der på det meget ansete og seriøse internet-site Altinget.dk en måling, der viste, at halvdelen af danskerne er enige med os i at der skal bremses for ikke-vestlig indvandring.

14 Det er, som så ofte før, bare politiker-eliten og medie-magthaverne, der ikke fatter virkeligheden omkring dem. Senere i dag får vi her på Årsmødet besøg af en gæstetaler, som jeg har glædet mig umådelig meget til at byde velkommen. Ayaan Hirsi Ali, den brave hollandske kvinde, der stammer fra Somalia, har taget hele turen fra USA og hertil kun for at tale for jer. Jeg har hørt hende et par gange før, og jeg kan forsikre jer for, at hun er værd at høre på. Hun er født og opvokset i et islamisk helvede i Afrika. Har været flygtning i Holland. Oplevet, at hendes nære ven Theo Van Gogh blev myrdet af en muslimsk galning. Og ser nu på nærmeste hold, hvordan den politiske korrekthed i USA døjer med at håndtere truslen fra islam indenfor landets grænser. Hirsi Ali ved, hvad hun taler om, når hun siger, at Vesten skal til at tage sig sammen, at Vesten skal passe på med blot at bøje sig. I Danmark har vi taget nødvendige skridt til at sikre en kontrolleret indvandring. Men som sagt kan og skal vi gøre mere. Vi har også taget alvorlige skridt for at sikre vores frihed, selvstændighed og tryghed. Det har vi bl.a. gjort ved at tilslutte os kampen mod terrorismen. Og vi må i dag sige, at den kamp er lykkedes for så vidt, at det i de senere år er blevet stedse sværere, grænsende til det umulige, for terrorister at iværksætte store, spektakulære terroraktioner i Vesten. Det betyder desværre bare ikke, at faren er ovre. Det har vi desværre lige set med den muslimske terrorist fra Tjetjenien, som fik lov uhindret at rejse ind i Danmark. Heldigvis klumrede han rundt med sine bomber. Men til Danmark kom og han og her er han hvad der så end er op og ned i den sag.. Disse trusler kræver håndfasthed og stålsathed. Jeg begriber simpelt hen ikke, at det kun er Dansk Folkeparti, der vil lukke grænsen og genindføre grænsekontrol! Det betyder for eksempel også - desværre, vil jeg da godt sige - at vi ikke blot kan trække stikket ud i Afghanistan og sende vores soldater hjem igen. Afghanistan er vores fremskudte grænse i krigen mod terror. Og uanset, hvor meget nogle vil latterliggøre missionen, genbruge gamle, radikale vendinger om hvad skal det nytte og være sortseer, så står jeg ved vores beslutning.

15 Jeg står både bag beslutningen om at gå aktivt ind i krigen og jeg står ved vores beslutning om at blive der, også nu med den forstærkede NATO-kampindsats. Ofrene, og de har været mange og smertelige, er ikke forgæves. Krigen er ikke forgæves. Jeg er så stolt over, at danske soldater i stort talt frivilligt, modigt og fuld af virketrang rejser langt væk alene for at gøre dén afgørende forskel. Danmark mere end yder sit bidrag til krigsindsatsen. Vi gør mere, end nogen kan forlange. Vi gør det, fordi det er det rette. Og vores soldater gør hver dag, også nu, mens vi andre hygger os her i fredelige Herning, en nyttig, mens livsfarlig indsats. Det synes jeg, vi både som borgere og nation skal være stolte af. Verden er ikke altid helt, som vi vil have den og som vi kunne ønske den. Det er Danmark heller ikke. Vores børn og børnebørn ønsker vi jo i den grad et dejligt, trygt hjemland for. Og en verden, de uden frygt, og med den nysgerrighed og sorgløshed, som er børns og unges, kan rejse ud i, opleve og udforske. Alle os i Dansk Folkeparti gør, hvad vi kan for et bedre Danmark og en bedre verden. Og vi har allerede de første 15 år sat os tydelige spor, betydelige resultater er blevet til på grund af os. Mange gode og rigtige ting var ikke sket, hvis ikke vi, der er her i dag og alle de andre i Dansk Folkeparti, havde gjort et propert stykke arbejde. Fremtiden er vores børns og børnebørns. Vores tid forpligter os til at gøre det bedste, vi kan, så deres fremtid bliver bedst muligt. Som jeg sagde til jer sidste år: Der er så meget, vi skal nå endnu. Og det er der. For mig og for jer. Så skal vi ikke bare give hinanden ord på, at vi alle gør vores bedste, nu hvor det gælder Danmark og fremtiden? Det synes jeg. Så lad os komme i gang. Fortsæt jeres gode arbejde!

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder) Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015 (Det talte ord gælder) Valgkampen er nu inde i den absolut sidste fase. Om godt 20 timer går danskerne til stemmeurnerne. Det er nu, der skal tages stilling.

Læs mere

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder?

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? 1 Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? Her er formændene for 6 af de største danske partier. Hvem er hvem? 1. Bendt Bendtsen 2. Mogens Lykketoft 3. Pia Kjærsgaard 4.

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Det talte ord gælder Godaften. Jeg tror, at mange har det ligesom jeg: Nytåret er den tid på året, hvor vi gør status. Hvor vi tænker over

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Danske vælgere 1971 2007

Danske vælgere 1971 2007 Danske vælgere 1971 7 En oversigt over udviklingen i vælgernes holdninger mv. Rune Stubager, Jakob Holm og Maja Smidstrup Det danske valgprojekt 1. udgave, september 11 1 Forord Det danske valgprojekt

Læs mere

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Igennem de sidste fire år har Socialdemokraterne sikret en fornuftig balance i udlændingepolitikken. På den ene side påtager

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder)

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder) Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014 (Det talte ord gælder) Kære alle. Folkemødet er en succes. Og det viser, at bag al snakken om spin, politiske intriger og magtkampe

Læs mere

Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011

Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011 Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011 (Det talte ord gælder) Krisen og VKO har været et dyrt bekendtskab for Danmark. Vi har mistet 180.000 private arbejdspladser. Der er blevet slået hul i statskassen.

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData Håndbog for vælgere Jens Baunsgaard SejsData 1. udgave 2012 EAN 9788789052007 ISBN-13 978-87-89052-00-7 E-mail sejsdata@hotmail.com 2 Indhold Indledning... 4 Oversigt over valgsystemet... 5 Valgkampen

Læs mere

Danske partier fra samfundsfaget.dk. Enhedslisten

Danske partier fra samfundsfaget.dk. Enhedslisten 1 1 1 1 1 1 0 1 0 Danske partier fra samfundsfaget.dk Enhedslisten Enhedslisten er et socialistisk parti, der arbejder for et samfund, hvor lighed og solidaritet er i centrum. Partiet blev stiftet i ved

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folketingets Afslutningsdebat 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folketingets Afslutningsdebat 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folketingets Afslutningsdebat 2014 (Det talte ord gælder) Fremtiden begynder i dag, som den gør hver dag. Den nyere danske tradition med at holde afslutningsdebat, selvom vigtige

Læs mere

Eksempel på brug af Molins model. Historisk efterlønsreform er på plads

Eksempel på brug af Molins model. Historisk efterlønsreform er på plads Eksempel på brug af Molins model Forårets 2011 blev et af de mest hektiske og dramatiske i dansk politik i adskillige år. Regeringens havde indkaldt til vigtige forhandlinger om den kriseramte danske økonomi

Læs mere

Grundlovsdag er en festdag, hvor vi fejrer vores demokrati her i Danmark. Og der er meget at fejre!

Grundlovsdag er en festdag, hvor vi fejrer vores demokrati her i Danmark. Og der er meget at fejre! 1 Grundlovstale 2014 Grundlovsdag er en festdag, hvor vi fejrer vores demokrati her i Danmark. Og der er meget at fejre! Med Junigrundloven fra 1849 startede opbygningen af det moderne Danmark. Diktatur

Læs mere

1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger

1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger 1. maj tale 2006, morgen v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger Godmorgen Kære venner I mere end hundrede år har vi Socialdemokraterne og fagbevægelsen - kæmpet for større retfærdighed, større frihed,

Læs mere

SØ SA Velfærdsstaten. Af: AA, NN KK JJ

SØ SA Velfærdsstaten. Af: AA, NN KK JJ SØ SA Velfærdsstaten Af: AA, NN KK JJ Indholdsfortegnelse Kildeliste... 1 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Hvorfor har vi valgt omfordeling?... 2 Hovedspørgsmål... 2 Partiernes prioriteter... 2

Læs mere

Landets velstand er afhængig af det danske folks Dansk Folkepartis samlede arbejdsindsats. principprogram af oktober 2002 P R I N C I P

Landets velstand er afhængig af det danske folks Dansk Folkepartis samlede arbejdsindsats. principprogram af oktober 2002 P R I N C I P PRINCIP R G R A M Dansk Folkepartis formål er at hævde Danmarks selvstændighed, at sikre det danske folks frihed i eget land samt at bevare og udbygge folkestyre og monarki. Vi er forpligtede af vor danske

Læs mere

Tale til Folkemødet 2015. 14. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Tale til Folkemødet 2015. 14. juni 2015. (Det talte ord gælder) Tale til Folkemødet 2015 14. juni 2015 (Det talte ord gælder) Det er dejligt at være på Bornholm. Det er femte gang, der er Folkemøde. For fire år siden stod jeg her i Allinge på en lille scene oppe ved

Læs mere

Det kunne i øvrigt samtidig også være listen over de punkter, hvor regeringen har svigtet mest.

Det kunne i øvrigt samtidig også være listen over de punkter, hvor regeringen har svigtet mest. Pia Kjærsgaards tale Dansk Folkepartis Årsmøde 2014 Det talte ord gælder Kære alle sammen! Nu står jeg her som værdiordfører. Det er en ordførerpost, som Dansk Folkeparti oprettede efter formandsskiftet.

Læs mere

Danske vælgere 1971-2011

Danske vælgere 1971-2011 Danske vælgere 1971-11 En oversigt over udviklingen i vælgernes holdninger mv. Rune Stubager, Jakob Holm, Maja Smidstrup og Katrine Kramb Det danske valgprojekt 2. udgave, februar 13 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Den danske grundlov sikrer, at ENHVER har ret til at offentliggøre sine tanker. På tryk, i skrift og i tale.

Den danske grundlov sikrer, at ENHVER har ret til at offentliggøre sine tanker. På tryk, i skrift og i tale. Villy Søvndals tale Grundlovsdag 2011 Det danske demokrati har mange år på bagen. Vi er vant til det. Faktisk så forvænte, at vi nogle gange tager det for givet. Vi er så sikre på vores ytringsfrihed her

Læs mere

Tættere på stueren end nogensinde

Tættere på stueren end nogensinde Tættere på stueren end nogensinde Hver femte vælger, som stemte på V eller K ved seneste valg, mener nu, at Dansk Folkeparti (DF) skal have ministerposter. Kristian Thulesen Dahl er favorit og slår Pia

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin JUNI 2015 Institution HF I NØRRE NISSUM VIA UC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF SAMFUNDSFAG B HANS

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kristian Thulesen Dahl:
Danskere skal arbejde flere år fremfor at give plads 10-09-2015 til flygtninge 22:00:45 - UgebrevetA4

Kristian Thulesen Dahl:</br>Danskere skal arbejde flere år fremfor at give plads 10-09-2015 til flygtninge 22:00:45 - UgebrevetA4 PARTILEDERRUNDE : Danskere skal arbejde flere år fremfor at give plads til flygtninge Af Gitte Redder @GitteRedder Mette Lauth @mettela Fredag den 11. september 2015, 05:00 Del: Uden en effektiv grænsekontrol,

Læs mere

1. maj 2015 tale i Gørlev - Den Gamle Biograf

1. maj 2015 tale i Gørlev - Den Gamle Biograf 1. maj 2015 tale i Gørlev - Den Gamle Biograf Holdt af Kurt Jørgensen, sektorformand HK Privat -Slagelse Kære venner Jeg har en god nyhed med til jer i dag. Seneste nyt fra partiet Venstre er: Venstre

Læs mere

Det er helt afgørende, at man ikke bare på forhånd siger, at man skal sidde i regering for enhver pris. For selvfølgelig handler det om indholdet.

Det er helt afgørende, at man ikke bare på forhånd siger, at man skal sidde i regering for enhver pris. For selvfølgelig handler det om indholdet. PARTILEDERRUNDE SF-formand er klar til at gå i regering igen Af Gitte Redder @GitteRedder Michael Bræmer @MichaelBraemer Fredag den 14. august 2015, 05:00 Del: Drømmeriet skal tilbage i SF, og det skal

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 3. juni 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en prøve,

Læs mere

Baggrund for dette indlæg

Baggrund for dette indlæg Baggrund for dette indlæg For nogle år siden skrev jeg op til et valg nogle læserbreve; mest om de ideologiske forskelle mellem Socialdemokraterne og Venstre. Jeg skrev en hel serie af læserbreve om dette

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder ***

Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder *** Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder *** Venstre havde et historisk godt valg. 947.725 danskere satte deres kryds ved Venstre og gav os

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014

Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014 Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014 Om undersøgelsen Artiklen er skrevet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse, som Enhedslisten har fået foretaget af analysebureauet &Tal. Ønsket er

Læs mere

1. maj tale 2006 - Fælles Fremtid. v/lo-sekretær Marie-Louise Knuppert. 1. maj er en tradition, som vi i fagbevægelsen er stolte over at holde i hævd.

1. maj tale 2006 - Fælles Fremtid. v/lo-sekretær Marie-Louise Knuppert. 1. maj er en tradition, som vi i fagbevægelsen er stolte over at holde i hævd. 1. maj tale 2006 - Fælles Fremtid v/lo-sekretær Marie-Louise Knuppert 1. maj er en tradition, som vi i fagbevægelsen er stolte over at holde i hævd. 1. maj er en hyldest til fremtiden. Det er den dag,

Læs mere

Aarhus byrådsmøde onsdag 6. maj 2015. Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015

Aarhus byrådsmøde onsdag 6. maj 2015. Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Vi starter med sag nummer 1 fra borgmesterens afdeling, Aarhus Vand A/S, generalforsamling 2015. Nogle korte bemærkninger? Ja, jeg beder jer undertegne under

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest.

Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest. Denne weekend har bekræftet, hvad vi allerede vidste: Det er dejligt at være liberal! Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest. Men det vigtigste ved dette landsmøde er

Læs mere

Radikale tanker om Europa

Radikale tanker om Europa Radikale tanker om Europa i pausen EFTER ET HALVT ÅRHUNDREDE med fredsprojektet skal Europa seriøst overveje, hvad dets projekt egentlig er. EU s fredsprojekt lever stadig i bedste velgående - bedst illustreret

Læs mere

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen 1 Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen En af de danskere, der voksede op her på Bornholm, er arbejderforfatteren Martin Andersen Nexø. Og øen danner også rammen om første del

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre

Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31. 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Tekster: Es 58,5-12, 1 Joh 4,16b-21, Luk 16,19-31 Salmer: Lihme 9.00 615.1-9 (dansk visemel.) Far verden 696 Kærlighed er 615.10-15 (dansk visemel.) 2 Lover den Herre Rødding 10.30 615.1-9 (dansk visemel.)

Læs mere

30 april 2015. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 4

30 april 2015. Seniorjobberen Nyhedsbrev Nyhedsbrev. Nr. 4 30 april 2015 Nr. 4-30. april 2015. Nr. 4 Efterløn er en ny frihed Pia Porning tog en vuggende overgang fra seniorjob til efterløn en lang sejltur i den svenske skærgård. Nu er hun flyttet til Sverige.

Læs mere

FOLKETINGSVALG OPGAVER

FOLKETINGSVALG OPGAVER FOLKETINGSVALG OPGAVER 1 Artikel: Alle partier har et bogstav Hvilket bogstav har Socialdemokraterne på stemmesedlen? Hvilket bogstav bruges normalt om Socialdemokraterne i aviserne? Hvorfor hedder den

Læs mere

og arbejdspladser presses konstant af den globale Finansloven 2016 repræsenterer et afgørende konkurrence: En førsteplads i dag er kun en

og arbejdspladser presses konstant af den globale Finansloven 2016 repræsenterer et afgørende konkurrence: En førsteplads i dag er kun en Finansloven 2016 repræsenterer et afgørende valg for Danmark. Det er første finanslov, efter vores økonomi er kommet ud af den mest omfattende krise siden 1930 erne. og arbejdspladser presses konstant

Læs mere

1. maj tale Bornholm

1. maj tale Bornholm 1. maj tale Bornholm Først vil jeg sige mange tak for invitationen. Det har en helt bestemt betydning for mig, at tale på netop denne dag. Det vil jeg komme nærmere ind på senere. For år tilbage var det

Læs mere

Bilag 4. Interview med Bent Greve, d. 25.11.2013

Bilag 4. Interview med Bent Greve, d. 25.11.2013 Bilag 4 Interview med Bent Greve, d. 25.11.2013 Andres: Til at starte med - hvilke konsekvenser, positive såvel som negative, ser du ved arbejdskraftens frie bevægelighed for det danske samfund? Bent:

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

L 81 Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og ligningsloven.

L 81 Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og ligningsloven. Page 1 of 6 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 81 Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og ligningsloven. (Ændring af skatteordningen for

Læs mere

Ægteskab Uden Grænser Juni 2015

Ægteskab Uden Grænser Juni 2015 Nyhedsbrev Kære læser, Der er gået ret lang tid siden, vi udsendte det sidste nyhedsbrev, og derfor er der da også sket en del i mellemtiden. Først og fremmest har vi fået en ny regering. Hvad det betyder

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 **** DET TALTE ORD GÆLDER **** I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg.

Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 **** DET TALTE ORD GÆLDER **** I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg. Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 DET TALTE ORD GÆLDER I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg. Venstre gik frem for første gang i 10 år men danskerne valgte

Læs mere

Hans Jensen, 1. maj 2006, Fælledparken:

Hans Jensen, 1. maj 2006, Fælledparken: Hans Jensen, 1. maj 2006, Fælledparken: Kære venner, Jeg vil gerne takke jer alle sammen, fordi I er kommet her i dag. Tak fordi I vil være med til at fejre fællesskabet. Vi vil kæmpe mod intolerance og

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag

Salmer: 725, 713, I Danmark er jeg født. Ensemblet medvirker: Midsommersang og Jeg gik mig ud en sommerdag Appetizer: Simon Spies blev engang spurgt om han foretrak at være fattig eller rig, og han svarede: Ja, livet kommer jo ikke an på penge, og jeg har prøvet begge dele, men jeg vil til enhver tid foretrække

Læs mere

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011

Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om ministrenes karakterbog 2011 Dato: 15. december 2011 TNS Gallup A/S

Læs mere

DANSKERNE: GRÆSK GÆLD SKAL IKKE EFTERGIVES

DANSKERNE: GRÆSK GÆLD SKAL IKKE EFTERGIVES BRIEF DANSKERNE: GRÆSK GÆLD SKAL IKKE EFTERGIVES Kontakt: Cheføkonom, Mikkel Høegh +4 21 4 87 97 mhg@thinkeuropa.dk RESUME I denne uge skal der være møde mellem grækerne og eurogruppen, og efter alt at

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Radikale vælgere. Notat UGEBREVET A4. Af Johannes Andersen, lektor og samfundsforsker ved Aalborg Universitet

Radikale vælgere. Notat UGEBREVET A4. Af Johannes Andersen, lektor og samfundsforsker ved Aalborg Universitet UGEBREVET A4 Arbejdsmarked I Politik I Velfærd I Værdier Notat 01 I 2004 Radikale vælgere Af Johannes Andersen, lektor og samfundsforsker ved Aalborg Universitet Johannes Andersen Radikale vælgere en sammenfatning

Læs mere

Uligheden mellem indvandrere og danskere slår alt

Uligheden mellem indvandrere og danskere slår alt Uligheden mellem indvandrere og danskere slår alt Uligheden mellem danskere og indvandrere er stor eller meget mener 73 % af danskerne og 72 % ser kløften som et problem. 68 % ser stor ulighed ml. højt

Læs mere

Dato: 3. december 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer

Dato: 3. december 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer Dato: 3. december 2012, kl. 13.00 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Spørgsmål til Indfødsretsprøven er en prøve, der skal bestås

Læs mere

OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00

OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00 OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00 Del: Danmark får brug for at hente 150.000 flere udlændinge ind på arbejdsmarkedet

Læs mere

Udvikling eller afvikling

Udvikling eller afvikling STRUKTURREFORMEN Udvikling eller afvikling Stor temadag om strukturreformen i Århus. Hvilke konsekvenser får den? Demokrati og udlicitering var blandt de mange emner, der blev debatteret Mere end hundrede

Læs mere

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch I dag er det med at holde tungen lige i munden og ørene stive. Teksten er en typisk Johannestekst, snørklet og svært forståeligt. I hvert fald sådan

Læs mere

Vores nye slogan "Tag ansvar" danner i august, september og oktober rammen om den største kampagnesatsning hidtil uden for en valgkamp.

Vores nye slogan Tag ansvar danner i august, september og oktober rammen om den største kampagnesatsning hidtil uden for en valgkamp. 1. juli 2010 Vores nye slogan "Tag ansvar" danner i august, september og oktober rammen om den største kampagnesatsning hidtil uden for en valgkamp. Men kampagnen bliver ikke en succes uden lokalopbakning,

Læs mere

FAKTAARK 5. Medarbejdere fra andre EU-lande bruger det sociale system ligesom danske medarbejdere

FAKTAARK 5. Medarbejdere fra andre EU-lande bruger det sociale system ligesom danske medarbejdere Medarbejdere fra andre EU-lande bruger det sociale system ligesom danske medarbejdere Udfordring Europæiske statsborgere kommer ikke til Danmark for at udnytte de danske velfærdsydelser. De kommer, fordi

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012 Link til Helle Thorning-Schmidts tale (Det talte ord gælder) Historien om hvordan Danmark fik sin grundlov fortæller meget om os som nation. Det

Læs mere

Jonastegnet Vi begynder med fortællingen om Jonas. Jonas i hvalfiskens bug. Det er en af de mærkeligste fortællinger i det gamle testamente. Der er et præg af eventyr over fortællingen: hvalfisken dukker

Læs mere

Indvandringens historie

Indvandringens historie Indvandringens historie Den tidlige indvandring I tidens løb har mange forskellige folkeslag slået sig ned i Danmark. Fremmede der gennem historien er blevet modtaget meget forskelligt efter hvor rige

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Synopsis i sturdieområet del 3. Tema: Globalisering Emne: Fag: International økonomi og engelsk. HH H3b. XX handelsgymnasium 2010

Synopsis i sturdieområet del 3. Tema: Globalisering Emne: Fag: International økonomi og engelsk. HH H3b. XX handelsgymnasium 2010 Synopsis i sturdieområet del 3 Tema: Globalisering Emne: Fag: International økonomi og engelsk HH H3b XX handelsgymnasium 2010 Indholdsfortegnelse Indledning og problemformulering... 2 Det danske velfærdssamfund...

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

- Cevea blæser til angreb Notat fra Cevea, 17/09/08 Cevea Sølvgade 90, 5.tv 1370 København K

- Cevea blæser til angreb Notat fra Cevea, 17/09/08 Cevea Sølvgade 90, 5.tv 1370 København K 17.09.08 Slaget om danskheden er kun lige begyndt Side 1 af 1 - Cevea blæser til angreb Notat fra Cevea, 17/09/08 Cevea Sølvgade 90, 5.tv 1370 København K Tlf +45 31 64 11 22 kontakt@cevea.dk www.cevea.dk

Læs mere

En debat om dansk udenrigspolitik. 1. april 2011

En debat om dansk udenrigspolitik. 1. april 2011 1. april 2011 Danmark har en lang tradition for at bruge design til at skabe nye innovative muligheder og løsninger. Det er samtidig et af nøgleområderne for fremtidens vækst i Danmark. Derfor har Radikale

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013

Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013 Hvad kan vi lære af kommunalvalgene 2009 - og hvad er vigtigste temaer for 2013 Roger Buch Forskningschef, Ph.d., cand.scient.pol. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Kan det ikke være ligegyldigt? -

Læs mere

SAMMEN OM DANMARK TO VEJE FOR DANMARK. Vi søger mandat til at danne og lede en ny regering.

SAMMEN OM DANMARK TO VEJE FOR DANMARK. Vi søger mandat til at danne og lede en ny regering. SAMMEN OM DANMARK Socialdemokraterne og SF går samlet til folketingsvalg den 15. september. Vores partier er forskellige. Vores historier og vores mærkesager er ikke identiske. Men vi har valgt at stå

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig.

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig. Grundlovstale Mike Legarth 5.juni 2014 165 år. Det er en gammel institution, vi fejrer i dag, og jeg bliver glad hvert år, når jeg dagen inden Grundlovsdag læser, hvad Grundloven egentlig har betydet for

Læs mere

Ellen Trane Nørby, MF(V), Politisk ordfører ordførertale til åbningsdebatten 2011 torsdag den 6. oktober

Ellen Trane Nørby, MF(V), Politisk ordfører ordførertale til åbningsdebatten 2011 torsdag den 6. oktober Ellen Trane Nørby, MF(V), Politisk ordfører ordførertale til åbningsdebatten 2011 torsdag den 6. oktober Klausuleret til torsdag den 6. oktober kl. 10.05. -------------------- DET TALTE ORD GÆLDER ----------------------

Læs mere

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Vi er midt i en valgkamp. Og for mig betyder det hektisk aktivitet. Masser af møder, medrivende debatter, interviews og begivenhedsrige besøg i hele landet. Men selvom dagene

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven og lov om aktiv socialpolitik og udlændingeloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven og lov om aktiv socialpolitik og udlændingeloven Til lovforslag nr. L 87 Folketinget 2009-10 Betænkning afgivet af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 16. marts 2010 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om ændring af udlændingeloven

Læs mere

Kommunalpolitisk Topmøde 2013

Kommunalpolitisk Topmøde 2013 Kommunalpolitisk Topmøde 2013 Den 21. - 22. marts Program Fremtidens kommunestyre til debat Velkommen til Kommunalpolitisk Topmøde 2013 På vegne af KL s bestyrelse er det en glæde at byde velkommen til

Læs mere

Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken.

Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken. Referat fra Garantloekkens generalforsamling Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken. Referat Indledning: Rigtig

Læs mere

Grundlovstale 2014 Cafe Liv, Høng

Grundlovstale 2014 Cafe Liv, Høng Jeg hedder Morten Løvschall, er formand for Handicaprådet i Holbæk, formand for LEV i Holbæk og sidder i hovedbestyrelsen og forretningsudvalget for LEV på landsplan. Men vigtigst af alt er jeg far til

Læs mere

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4

BELLASUND AVIS. Side 1. Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Bellasund Radios Bellasund Radios ansatte er ikke alle tilfredse med deres job. Læs mere på side 4 Tirsdag d. 31. januar 2012 Byrådet DF: I deres politik lægger de vægt på at repræsentere danskhed som

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

Dansker hvad nu? Fra vikingerige til velfærdsstat

Dansker hvad nu? Fra vikingerige til velfærdsstat Undervisningsmateriale til Dansker hvad nu? Formål Vi danskere er glade for vores velfærdssamfund uanset politisk orientering. Men hvordan bevarer og udvikler vi det? Hvilke værdier vil vi gerne bygge

Læs mere

Partisekretær Claus Søgaard-Richters beretning til Venstres Landsmøde 2012 Det talte ord gælder

Partisekretær Claus Søgaard-Richters beretning til Venstres Landsmøde 2012 Det talte ord gælder 1 Partisekretær Claus Søgaard-Richters beretning til Venstres Landsmøde 2012 Det talte ord gælder Venstre har haft et godt år Kære landsmøde, kære delegerede, kære gæster fra ind- og udland Det har været

Læs mere

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog

S K O L E N Y T. Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket. Kinesisk ordsprog S K O L E N Y T Det er bedre at tænde et stearinlys end at bande over mørket Kinesisk ordsprog Vildbjerg Skole Januar 2012 Januar 2012 1. 2. 3. 17. Skolebestyrelsesmøde 18. Pædagogisk råds møde 19. 4.

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Sundhedsforsikringer ANALYSE-BUREAU I ANALYSE DANMARK PUBLICERET I UGEBREVET A4 I NR.: 10/2008, 11/2008, 12/2008

Sundhedsforsikringer ANALYSE-BUREAU I ANALYSE DANMARK PUBLICERET I UGEBREVET A4 I NR.: 10/2008, 11/2008, 12/2008 Sundhedsforsikringer Undersøgelsen er foretaget blandt 2.264 personer og danner baggrund for denne række af artikler: - Kun 18 % ser det ikke som et problem, at nogle kan springe over andre i køen til

Læs mere

ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN

ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN ASYLREFORM STYR PÅ TILSTRØMNINGEN UDGIFTER TIL ASYL OG FAMILIESAMMENFØRING 10 9 8 7 MIA. KR. I 2014 kom 14.800 asylansøgere til Danmark.1 Det er det højeste antal i mere

Læs mere

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 28. januar 2012

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 28. januar 2012 Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 28. januar 2012 Bestyrelsens beretning for året 2011 til generalforsamlingen den 28. januar 2012. Så er der gået et år, og vi er igen samlet for at prøve at lave status

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsministerens indlæg ved CMS seminar: En ny realisme principper for en aktiv forsvars- og sikkerhedspolitik den 8. marts 2013 For knap to måneder siden havde vi nogle meget hektiske timer og døgn

Læs mere