Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Ingen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af tillæg til spildevandsplanen 2 2 Godkendelse af tillæg til Spildevandsplan 5 3 Forslag til Vandhandleplan 7 4 Løkken og området omkring Løkken - Orientering vedr. sag om ungecamping 10 5 Jørgen Fibigersgade m.fl., Hirtshals. Forslag til kommuneplantillæg 12 og lokalplan for centerformål. 6 Svanelundsvej 6, Hjørring - Forslag til tillæg til kommuneplan 2013 og 16 forslag til lokalplan 7 Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 19

2 Side P Godkendelse af tillæg til spildevandsplanen Resumé Teknik- og Miljøudvalget besluttede 28. august 2014 at sende et tillæg til spildevandsplanen vedr. separatkloakering, udpegning af udlagte byområder som kloakopland, indsatsområder i det åbne land og fastsættelse af afløbskoefficienter i offentlig høring. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil godkende tillægget. Sagsfremstilling Udvalget besluttede 28. august 2014 at udsende et større tillæg til spildevandsplanen i offentlig høring. Høringen er nu afsluttet, og der er ikke indkommet indsigelser eller bemærkninger til tillægget. I mellemtiden er de statslige vandplaner (Vandplan 1) blevet godkendt. Dette udløser muligheden for, at der kan vedtages én samlet ny spildevandsplan for hele kommunen. Administrationen foreslår dog, at tillægget godkendes, idet visse ændringer i vandplanerne gør, at det udkast til spildevandsplanen, som har ligget klar de seneste 2 år skal revideres/justeres. Endvidere er visse elementer i det fremlagte tillæg en betingelse for, at Hjørring Vandselskab kan komme videre med deres separeringsprojekter. Formålet med dette tillæg er: At muliggøre en gennemførelse af separatkloakering af samtlige nuværende fælleskloakerede kloakoplande i kommunen, og at inddrage de i kommuneplanen udlagte nye byområder som nyt kloakopland. At inddrage de områder der er udpeget i vandplan 1, til indsats i det åbne land, som indsatsområder. At fastlægge afløbskoefficienter, i forhold til den områdeinddeling der er i kommuneplanen. Dette skal Hjørring Vandselskab bruge til fastsættelse af vilkår i tilslutningstilladelser om afledning af tag- og overfladevand fra ejendomme. Jfr. sagsfremstillingen fra 28. august 2014, bilag 1.

3 I forbindelse med vedtagelsen af vandplan 1, er 5 af de områder, der var medtaget som indsatsområder i det åbne land blevet taget ud af planerne. Derfor er de også taget ud af dette tillæg. Det drejer sig om oplandene til: Hjørring Kommune Side 3. Bovbæk Tilløb til Bovbæk Nørlev sø Grøft til Ulvmose bæk, og Morild bæk. Med udtagning af disse oplande reduceres antallet af ejendomme, der skal have påbud om forbedret spildevandsrensning fra ca. 230 til ca Lovgrundlag Bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om spildevandstilladelser m.v. efter Miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4, som senest er ændret 20. december Økonomi Området er brugerfinansieret. Det forventes ikke, at vedtagelse af tillægget vil få afsmittende virkning på Hjørring Vandselskabs takster, idet der ikke er fastsat nogen tidsfrist for, hvornår de enkelte områder skal separatkloakeres. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Med en ændring fra fælles- til separatkloakering, og med en indsats over for spildevandsudledninger i det åbne land, vil mængden af urenset eller dårligt renset spildevand til kommunens vandløb blive formindsket. Dette har en positiv indvirkning på såvel vandkvaliteten i vore vandløb, som på badevandskvaliteten.

4 Bilag 1. Sagsfremstilling fra 28. august Tillæg til spildevandsplanen. Hjørring Kommune Side 4. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender forslaget til tillæg til spildevandsplanen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

5 Side P Godkendelse af tillæg til Spildevandsplan Resumé Der er udarbejdet et tillæg til spildevandsplanen, som udpeger et mindre område af ejendommen i Vester Tversted til spildevandskloakering. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil vedtage tillægget. Sagsfremstilling Administrationen har konstateret problemer med badevandskvaliteten i det kystnære badevand ud for Tversted Strand. Tversted Strand har i en årrække ikke haft Blåt Flag, grundet forhøjede koncentrationer af Enterokokker. Undersøgelser i et tilløb til Tversted Å har vist meget høje koncentrationer for E. coli og Enterokokker. Yderligere undersøgelser med sporstof har vist direkte udledning af spildevand til tilløbet. Samlet set er 46 ejendomme omfattet af tillægget. Af disse er 19 på nuværende tidspunkt frivilligt blevet spildevandskloakeret, mens 27 ikke er. Af de 27 ejendomme, som skal spildevandskloakeres, er de 7 ubebygget ejendomme. De resterende 20 ejendomme i området bliver således påvirket af dette tillæg. Undersøgelsen af tilløbet viser, at det er denne gruppe, som bidrager til spildevandspåvirkningen af tilløbet. Det er ikke muligt ud fra undersøgelsen, at dokumentere om den enkelte ejendom påvirker tilløbet. Samtlige ejendomme inddrages derfor som godkendt kloakopland. Nogle af disse 20 ejendomme har dog inden for de seneste 20 år etableret nyt nedsivningsanlæg. Det er muligt for grundejere med et dokumenteret og godkendt nedsivningsanlæg af nyere dato at søge dispensation. I forbindelse med den offentlige høring har ovennævnte spørgsmål været rejst af en grundejer, som dog var tilfreds med at der er mulighed for at søge dispensation.

6 Formålet med tillægget er, at gøre det muligt, at spildevandskloakere de ejendomme, som er beliggende i oplandet til tilløbet, og derved undgå spildevandspåvirkning af tilløbet samt det kystnære badevand ud for Tversted Strand. Hjørring Kommune Side 6. Lovgrundlag Bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om spildevandstilladelser m.v. efter Miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4, som senest er ændret 20. december Økonomi Området er brugerfinansieret. Det forventes ikke at vedtagelse af tillægget vil få afsmittende virkning på Hjørring Vandselskabs takster, idet der er tale om et forholdsvist begrænset antal ejendomme. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Med vedtagelse af tillægget, vil mængde af urenset, samt dårligt renset spildevand, der ledes til Tversted å via tilløbet fra det berørte område, blive begrænset væsentligt. Dette har en positiv indvirkning på såvel vandkvaliteten i vandløbet samt badevandskvaliteten ved Tversted strand. Bilag 1. Tillæg til spildevandsplanen. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender tillæg til spildevandsplanen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

7 Side P Forslag til Vandhandleplan Resumé Administrationen har udarbejdet revideret forslag til Hjørring Kommunes vandhandleplan. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om man vil anbefale Byrådet at sende forslag til vandhandleplan i offentlig høring. Sagsfremstilling I december 2012 vedtog byrådet vandhandleplanen for Hjørring Kommune, da staten i december 2011 vedtog vand- og naturplanerne. Vand- og naturplanerne er den danske udmøntning af EU's Vandrammedirektiv og Habitatdirektiv. De to direktiver fastsætter bindende miljøkrav til vandmiljøet og naturen i Natura områderne. I december 2012 kendte Natur- og Miljøklagenævnet imidlertid de statslige vandplaner ugyldige, og hjemviste planerne til fornyet behandling i Naturstyrelsen, med den begrundelse, at den supplerende høring i 2011 var væsentlig for kort. Nævnet fandt ikke andre tilblivelsesmangler ved planerne. I den forbindelse blev de kommunale vandhandleplaner ligeledes kendt ugyldige, da der nu ikke var gyldige vandplaner. De statslige vandplaner blev endeligt vedtaget 30. oktober Kommunerne skal på den baggrund udarbejde nye vandhandleplaner, der skal være godkendt af byrådet senest 30. oktober Inden for rammerne af de statslige vandplaner skal kommunerne udarbejde vandhandleplaner, der skal tage stilling til den kommunale prioritering af de indsatser, der skal realiseres, med henblik på at nå de stillede mål for vandmiljøet. Miljømålsloven fastsætter, at inden 6 måneder fra de statslige vandplaner er vedtaget, skal forslag til kommunale vandplaner sendes i offentlig høring. Vandhandleplanen skal i offentlig høring i mindst 8 uger.

8 Administrationen forventer på baggrund af indkomne høringssvar, at fremlægge forslag til endelig vandhandleplan til drøftelse i Teknik- og Miljøudvalget på mødet 6. maj På baggrund heraf skal vandhandleplanen endeligt vedtages politisk af Byrådet 28. maj Hjørring Kommune Side 8. Administrationen har udarbejdet forslag til én vandhandleplan, der omfatter hele Hjørring Kommune. Vandhandleplanen samler således de indsatser, der er udpeget for begge de vandplaner, der omfatter Hjørring Kommune: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak samt Hovedvandopland 1.2 Limfjorden. I de to vandplaner er der udpeget en række indsatser i Hjørring Kommune, der skal realiseres inden udgangen af Opgaven omfatter: Fjernelse af 209 spærringer i vandløb. Genåbning af 12 km rørlagt vandløb. Restaurering af 55 km vandløb. Undersøgelse af 213 ejendomme i forhold til spildevand i det åbne land. Forbedre forholdene ved 10 bygværker, der har regnbetingede overløb. Hjørring Kommune er allerede igang med at realisere indsatserne, da bekendtgørelse om tilskud til kommunale projekter vedrørende vandløbsrestaurering har gjort det muligt, selvom vandplanerne har været ugyldige. Lovgrundlag Miljømålsloven. Bekendtgørelse om kommunalbestyrelsens vandhandleplaner. Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Økonomi Der er ingen økonomiske omkostninger for Hjørring Kommune, da omkostninger for gennemførsel af indsatsen, i forhold til de fysiske forhold i vandløb, dækkes af staten. Administration i forhold til realisering af indsatser og gennemgang af ejendomme i det åbne land har udløst DUT-midler. Indsatsen i forhold til bygværker med regnbetingede overløb varetages af Hjørring Vandselskab. De har ikke indarbejdet omkostningerne i sit buget for Hjørring Vandselskab redegjorde for deres planer på møde i Teknik- og Miljøudvalget 26. november 2014.

9 Side 9. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Realisering af vandplanerne er det største tiltag på vandmiljøområdet. Vandplan indsatsen har positiv indvirkning på borgernes sundhed igennem et bedre miljø og rekreative muligheder. Bilag 1. Forslag til vandhandleplan. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at vedlagte forslag til vandhandleplan sendes i offentlig høring i perioden 26. februar 2015 til 23. april Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

10 Side P Løkken og området omkring Løkken - Orientering vedr. sag om ungecamping Resumé UngCamp i Løkken. Teknik- og Miljøudvalget orienteres om sagens udvikling og administrative proces. Sagsfremstilling Initiativgruppe bag UngCamp har tidligere forespurgt på to konkrete arealer, beliggende i henholdsvis Hjørring og Jammerbugt Kommuner. Arealet i Jammerbugt Kommune blev solgt til anden side, hvorfor ansøgningen blev trukket tilbage. Arealet i Hjørring Kommune, et landzoneareal lige syd for Løkken, øst for Løkkensvej, omfattende matr. nr. 4c Åsendrup By, Vrensted er registreret som beskyttet natur (eng), som i henhold til Naturbeskyttelsesloven ikke må ændre tilstand. Det er dog en vejledende registrering, og endelig afgørelse om naturtilstanden skal baseres på en besigtigelse. Administrationen har i november besigtiget arealet og fastholder vurderingen af, at der på arealet er beskyttet eng. En endelig afgørelse om arealets 3-status kan dog først gives, efter at lodsejeren er blevet hørt. Der er igangsat høring af ejerne af arealet, som har anmodet om forlængelse af høringsfristen til 23. december. Resultat af/status på høringen og afgørelsen vil blive forelagt for Teknik- og Miljøudvalget. Initiativgruppen har forespurgt på andre mulige arealer. Bl.a. på en ejendom beliggende Vrenstedvej 287, som dog også siden er blevet solgt. Administrationen er i drøftelse med initiativgruppen for at finde et andet egnet areal. Initiativgruppen leder primært efter et areal i landzone. En ungcamp i landzone skal som udgangspunkt etableres på en landzonetilladelse. Såfremt administrationen finder arealet egnet, skal der sendes skriftelig orientering om ansøgningen til naboerne til den omhandlende ejendom. Landzonetilladelsen kan først meddeles 2 uger efter, at der er givet orientering til naboerne. Tilladelsen skal desuden offentliggøres.

11 Klageberettigede er foruden naboer, enhver med retlig interesse i sagens udfald samt landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen. En rettidig klage har opsættende virkning, medmindre Natur- og Miljøklagenævnet bestemmer andet. Hjørring Kommune Side 11. Administrationen anbefaler en proces, hvor landzonetilladelsen gives for arrangementets afholdelse det første år. På baggrund af erfaringerne fra det første år, kan kommunen herefter vurdere, om den er indstillet på at gennemføre planlægning for en permanent løsning. Det vil således være mulig at vurdere hvordan Løkken by modtager arrangementet, inden der gennemføres en egentlig planlægning for området, der tillader UngCamp permanent. Lovgrundlag Planlovens 35. Naturbeskyttelsesloven 3. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Teknik- og Miljøudvalgets behandling af sagen 3. december Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

12 Side P Jørgen Fibigersgade m.fl., Hirtshals. Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for centerformål. Resumé Som led i omdannelse af det gamle rådhus/administrationscenter i Hirtshals er der udarbejdet forslag til kommuneplantillæg nr. 34 og lokalplan nr L04. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslagene skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplanforslag Som led i Hjørring Kommunes Exit-strategi skal der findes ny anvendelse af området omkring Hirtshals gamle rådhus/administrationscenter ved Jørgen Fibigersgade, og rådhusets gamle hovedbygning, skal benyttes til nye formål. Der er afholdt en arkitekt- og grundsalgskonkurrence, og lokalplanen er udarbejdet på baggrund af det vindende projekt (se lokalplanen i bilag 2). Projektets hovedidé er at erstatte Rådhusbygningerne mod Jørgen Fibigersgade og mod Rådhusparkeringen med nybyggeri, indeholdende en dagligvarebutik (se illustration af det vindende projekt i bilag 3). Nybyggeriet består af lav bebyggelse, som i materialer og arkitektur harmonerer med rådhusets hovedbygning, og som bidrager til at skabe liv mod Jørgen Fibigersgade, blandt andet ved hjælp af store vinduespartier. Beskrivelse af lokalplanforslag Et nyt spændende by- og centerområde Formålet med lokalplanen er at give mulighed for at omdanne det samlede område omkring Hirtshals gamle rådhus/administrationscenter til et nyt spændende by- og centerområde, der fremstår som en indbydende velkomst til Hirtshals bymidte. Lokalplanens bestemmelser skal derfor sikre kvaliteten af den eksisterende og kommende bebyggelse i området.

13 Rådhusets hovedbygning udpeges som bevaringsværdig Lokalplanen indeholder bestemmelser, der sikrer, at rådhusets hovedbygning, som er opført i 1971, udpeges som bevaringsværdig, så fremtidige til- og ombygninger sker i overensstemmelse med bygningens oprindelige arkitektoniske udformning. Hjørring Kommune Side 13. Lokalplanens formål er derfor ikke alene at sikre det samlede områdes disponering, men i særlig grad at sikre, at ny bebyggelse i området opføres i en arkitektur og i materialer, der fremtræder med størst mulig respekt for den bevaringsværdige rådhusbygning. Rådhusgrønningen som fremtidigt rekreativt, grønt område og byplads Lokalplanen muliggør, at Rådhusgrønningen øst for rådhusbygningerne fortsat kan anvendes som et grønt område, men at området i højere grad kan blive forbundet med centerområdet, og med flere muligheder for at udfolde områdets rekreative potentiale. Således gives mulighed for at nedlægge Jernbanegade, som i dag afskærer rådhusbygningerne fra Rådhusgrønningen, og lægge vejarealet til det grønne område. Der gives samtidig flere anvendelsesmuligheder, idet områdets rekreative anvendelse fremadrettet kan suppleres med f.eks. en butik eller café, eller kulturelle og/eller turistmæssige funktioner, under hensyntagen til den rekreative værdi i området. Da der på nuværende tidspunkt ikke er aktuelle planer for omdannelsen af Rådhusgrønningen, er lokalplanens bestemmelser for delområdet udformet som en ramme-lokalplan, der fastlægger den overordnede brug og indretning af området. Området vil uden videre kunne bruges og indrettes til rekreative formål, men såfremt der i fremtiden ønskes etableret større bebyggelse, f.eks. med butik, skal en efterfølgende lokalplan fastlægge disponeringen og brugen af de ubebyggede arealer nærmere, herunder omkring hvordan områdets grønne karakter kan bibeholdes. De fremtidige parkeringsforhold Parkeringen til brug for det tidligere rådhus har været anlagt på de to parkeringsarealer nord og syd for rådhusbygningerne, som er udmatrikuleret til offentligt vejareal. Idet en stor del af bygningerne og grunden vil blive solgt til private investorer, og dermed ikke længere er offentlig ejendom, vil parkeringsarealerne blive ophævet som vejareal, men vil dog fortsat blive udlagt og benyttet til parkering.

14 Beskrivelse af Kommuneplantillæg For at muliggøre centerformål i området, herunder særligt butikker, ledsages lokalplanen af et tillæg til lokalplanen, som udvider både anvendelsesmulighederne og bymidteafgrænsningen i Hirtshals. Der er derfor gennemført en forudgående offentlighed og efterfølgende udarbejdet et tillæg nr. 34 til kommuneplanen (se bilag 1). Hjørring Kommune Side 14. I den forudgående offentlighed har kommunen modtaget 1 bemærkning, som er positiv overfor projektet, og som opfordrer til, at det kommende byggeri udformes så det bidrager til at skabe et nyt samlingssted i byen med udgangspunkt i det oprindelige miljø i Hirtshals (se bilag 4). Lovgrundlag Planlovens 13, 23c, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer 3 og 4 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planen/ernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering.

15 Bilag 1. Kommuneplantillæg nr Lokalplan nr L04 Centerområde ved Jørgen Fibigersgade. 3. Illustrationer af det vindende projekt. 4. Bemærkning fra foroffentlighed. Hjørring Kommune Side 15. Direktionen indstiller: at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 34 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplanforslag nr L04 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

16 Side P Svanelundsvej 6, Hjørring - Forslag til tillæg til kommuneplan 2013 og forslag til lokalplan Resumé På baggrund af ansøgning fra en bygherre om etablering af boliger ved Svanelundsvej er der udarbejdet forslag til kommuneplantillæg nr. 31 og lokalplan nr L02. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslagene skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplanforslag Hjørring Kommune har modtaget et konkret ønske om at udvikle et boligområde med max. 14 boliger som etagebebyggelse i 2 etager. Ejendommen er på ca m 2. På ejendommen er en stor bolig, der er meget forfalden, og der er en have med store træer. Beskrivelse af lokalplanforslag Lokalplanens formål er: at området kan anvendes til boligformål i form af etagebebyggelse i max 2 etager, at området fastholder sin karakter af boligområde med volumenmæssigt større bygninger, at bebyggelsen mod Svanelundsvej placeres i den nuværende facadelinje, at fastlægge bebyggelsens placering ved byggefelter, og at sikre en del af den nuværende beplantning. Ved planlægningen har det været vigtigt at fastholde, at bygningerne får en vis volumen i lighed med bebyggelsen i kvarteret i øvrigt. Derfor er fastlagt, at bebyggelsen skal være i 2 etager, og at bebyggelsen mod Svanelundsvej skal være i samme facadelinje som den nuværende bebyggelse. Der kommer en del mere trafik ad en smal boligvej. Der sikres mulighed for ud for ejendommen, at to biler kan passere hinanden, og på den baggrund finder administrationen, at trafikken kan afvikles sikkert.

17 Side 17. Det vurderes, at ejendommen er levested for flagermus, som er bilag IV art. Der stilles derfor bl.a. krav om afværgeforanstaltninger om at bevare nogle af de gamle træer. Den økologiske funktionalitet sikres herved. Beskrivelse af Kommuneplantillæg Der er gennemført en forudgående offentlighed og efterfølgende udarbejdet et tillæg nr. 31 til kommuneplanen. Det ansøgte er ikke i overensstemmelse med kommuneplanen. I kommuneplanen ønskes den nuværende karakter, fastholdt bl.a. ved at der ikke laves lejligheder. Området ønskes fastholdt med respekt for bygningernes oprindelige byggestil. I den forudgående offentlighed har kommunen modtaget bemærkninger fra FBL Hjørring, der ikke finder, at området kan bevare sin karakter med to punkthuse, der dårligt kan passes ind i det nuværende miljø, og området vil ændre karakter. Adgangsforholdene ses at være stærkt betænkelige. Det ønskes, at den særligt værdifulde beplantning bevares. I kommuneplantillægget sikres en bebyggelse med angivelse af max. højde og max. antal etager. Bebyggelsesprocenten er fastlagt til etagebebyggelse. Lovgrundlag Planlovens 13, 23c, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer 3 og 4 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger.

18 Side 18. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. Ved høring af myndigheder finder FBL, at miljøet som bredt begreb historisk og som kulturmiljø vil ændre sig i Svanelundskvarteret, fordi planen med flere huse og mange boliger, gavlvendt byggeri mod Svanelundsvej, adgangsforholdene og parkeringsmuligheder bryder med målsætningen i kommuneplanen, og planen bør derfor ikke godkendes. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr Boligområde Svanelundsvej 6, Hjørring. 2. Lokalplan nr L02 - Boligområde Svanelundsvej 6, Hjørring. Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 31 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplanforslag nr L02 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

19 Side A Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter Mødet startede med besigtigelse på Parallelvej vedrørende skiltning, og efterfølgende gennemførte udvalget en temadrøftelse om emnet. Orientering fra formanden Om temamøde i Byrådet torsdag om kysterosion og -beskyttelse. Køreplan præsenteret. Om møde med Nørlev Strand Grundejerforening om kystsikring. Om møde med Hjørring Handel (Ole Ørnbøl, Per Møller og Andreas Duus) - herunder udfordringer med trafik i gågaden (Ole Ørnbøl: Scania 110'er og Per Møller: Puch Maxier) Om modtaget mail vedrørende hastighedsmålere på Idræts Allé, Hjørring. Orientering fra medlemmerne Søren Smalbro Om henvendelse vedrørende borgermøde i Løkken i forbindelse med lokalplan. Jørgen Bing Om sag vedrørende Mellemgade og vedrørende de tre skovrejsningsprojekter. Svenning Christensen Om sag vedrørende helårsbeboelse i hus i Lønstrup. Orientering fra Teknik- & Miljøforvaltningen Intet. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

20 Side 20. Underskrifter Ole Ørnbøl Per Møller Søren Smalbro Jette Kirkeby Svenning Christensen Børge Bech Jørgen Bing

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 06.00.05-P16-2-14

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse Punkt 6. Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse 2014-188502 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til vandhandleplan for Aalborg Kommune. Lene Krabbe Dahl var fraværende.

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12.30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Kommuneplantillæg Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2017-2028 for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 36 er fremlagt i offentlig høring fra den 7.01.2019

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan August 2017

Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan August 2017 Forslag til tillæg nr. 13 Pavillon på Torvet Kommuneplan 2013-2025 August 2017 Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan. Et kommuneplantillæg

Læs mere

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:01 Mødested: Codanhus, mødelokale 3. sal

Læs mere

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar

Forslag til lokalplan Korrektur eksemplar Forslag til lokalplan 1.38.1 Boligbebyggelsen Vejleåparken Korrektur eksemplar Ishøj Kommune LOKALLANFORSLAG Indholdsfortegnelse: Lokalplanområdet...3 Baggrund for lokalplanen...3 Lokalplanens indhold...3

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej Kommuneplantillæg Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2017-2028 for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej Silkeborg Kommune VEDTAGET Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2017-2028 er vedtaget

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til boligformål Tingvej m.fl., Brøns 520.81.1 520.51.2 520.41.2 520.31.1 520.11.1 520.11.2 520.31.2 520.11.3 520.41.1 520.71.1 520.51.1

Læs mere

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan Kommuneplantillæg nr. 60-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Bymidten Agerskov TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2017 2 Indhold VEJLEDNING HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?... 4 INDSIGELSER, BEMÆRKNINGER

Læs mere

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt.

Tillægget skal sikre, at planlovens krav om, at lokalplanlægningen skal være i overensstemmelse med kommuneplanen, er overholdt. Tillæg 2 - Naurbjerg Tillæg 2 - Naurbjerg Baggrund og formål Da afgrænsningen af lokalplan 595.3 for Boliger i Pibefabrikken, Naurbjerg, ikke er i overensstemmelse med kommuneplanens nuværende rammes afgrænsning

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588

Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020. Assersvej 12 A-D. Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Tillæg nr. 4 til Spildevandsplan 2012-2020 Assersvej 12 A-D Dato: 19. november 2013 Sags nr. 820-2013-54588 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan... 3 2.

Læs mere

Tillæg 13 til Spildevandsplan

Tillæg 13 til Spildevandsplan Tillæg 13 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Jernbanegade i Løsning omfattet af lokalplan 1123

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakering af Haveforeningen Islegaard

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakering af Haveforeningen Islegaard Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2010-2019 Kloakering af Haveforeningen Islegaard 1. august 2016 Indhold 1. INDLEDNING 3 2. PLANLÆGNINGSGRUNDLAG 4 3. KLOAKERING AF H/F ISLEGAARD 5 4. TIDSPLAN 6 5. ØKONOMI

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Fremlægges fra den 19. april 2018 til den 17. maj 2018 Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

FORSLAG til ophævelse af

FORSLAG til ophævelse af Offentlig fremlagt xx.xx.xxxx - xx.xx.xxxx FORSLAG til ophævelse af Lokalplan 20.000-03 Boligområde og detailhandel ved Banegårdspladsen, Hirtshals Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Indholdsfortegnelse

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Tillæg til spildevandsplan Side 1 af 6 Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan... 4 Betydning for grundejere...

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund

Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Tillæg til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Forslag Rylevej 1-4, Hvalpsund Dato: 3-8-2015 Sags nr. 820-2015-39261 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg

Læs mere

Lille Linde Spildevandslaug

Lille Linde Spildevandslaug Forslag til Tillæg 4 til Spildevandsplan 2012 2020: Lille Linde Spildevandslaug Høringsudkast Side 1 af 6 Tillæg til spildevandsplan Indledning/ Baggrund... 3 Status... 3 Berørte ejendomme... 3 Plan...

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 014

Kommuneplantillæg nr. 014 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 014 Lokalcenter på Holmensvej i Frederikssund Vedtaget af Frederikssund byråd den 21. marts 2012 til offentliggørelse i perioden fra den 27. marts 2012 til 22. maj 2012.

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Boligområde nord for Bregentvedvej i Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16.

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 22. august 2017 Sagsid 17/13852 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde nord for Eilif Krogagers Vej,, matrikel 3b og 3n, del af matrikel 26bk,

Læs mere

Naboer og andre interessenter. Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan

Naboer og andre interessenter. Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan Naboer og andre interessenter Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan 2013-2025 Kommunalbestyrelsen har på deres møde den 10. marts 2015 endeligt vedtaget

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

FORSLAG til delvis ophævelse af Lokalplan 44a - Område mellem Østergade, Dalsgårdsvej og Sindingsgade

FORSLAG til delvis ophævelse af Lokalplan 44a - Område mellem Østergade, Dalsgårdsvej og Sindingsgade FORSLAG til delvis ophævelse af Lokalplan 44a - Område mellem Østergade, Dalsgårdsvej og Sindingsgade Et forslag til en delvis ophævelse af Lokalplan 44a for et område mellem Østergade, Dalsgårdsvej og

Læs mere

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 65 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 65 til Rammeområde 15.B5 Boligområde ved Violens Kvarter Rammeområde 15.B2 Etageboliger i Engens Kvarter Rammeområde 15.R1 Rekreativt område nord for Engens Kvarter Fremlægges fra xx.

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø

Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Tillæg nr. 9 til Spildevandsplan for 2012-2020 Vesthimmerlands Kommune Idunsvej, Farsø Dato: 18. juni 2015 Sags nr. 820-2014-58070 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune

Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Hjørring Kommune Tillæg til Spildevandsplaner for tidligere Hjørring Kommune, tidligere Hirtshals Kommune, tidligere Sindal Kommune samt tidligere Løkken-Vrå Kommune Tillæg 1 af 2017 Delvis udtræden -

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Tore Jørgensen Kattingevej 8 4000 Roskilde Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Jens Bengtsson Smedevænget 3 4330 Hvalsø Afgørelse sendt pr. mail KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller Tlf. direkte:

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Opdateringer i Videbæk

RAPPORT. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Opdateringer i Videbæk RAPPORT Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2010-2020 Opdateringer i Videbæk Godkendt af Byrådet den 9.10.2012 T i l l æ g n r. 2 t i l s p i l d e v a n d s p l a n S i d e 2 I

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 til Kommuneplan 2013-2025 Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund Forslaget til kommuneplantillæg nr. 20 til Hedensted

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Spildevandskloakering af nyt boligområde omfattet af Lokalplan 1111. 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Lovgrundlag...1 3. Plangrundlag...1

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2012-2020 Strandvejen 9-35b (ulige numre), Hvalpsund Dato: 28. februar 2014 Sags nr. 820-2013-25330 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til

Læs mere

Tillæg 9 til Spildevandsplan

Tillæg 9 til Spildevandsplan Tillæg 9 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Separering af kloaksystem og ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Blæsbjergvej i Hedensted

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014

Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Til ejere, lejere, og berørte foreninger mv. 29. april 201 Offentlig høring af Forslag til Lokalplan 138 samt Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 Kommunalbestyrelsen har den 24. marts 201 vedtaget

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-26.01 Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev Fordebat Fordebatten forløber fra 13. august til 27. august 2018 Lokalplanen er under udarbejdelse. Under

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Tillæg nr. 5. Nidogaard, Solrød Landsby. til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG. i høring:

Tillæg nr. 5. Nidogaard, Solrød Landsby. til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG. i høring: Tillæg nr. 5 Nidogaard, Solrød Landsby til Solrød Kommuneplan 2017 FORSLAG i høring: 13.09.2018-11.10.2018 Tillæg nr. 5 - Nidogaard - Solrød Landsby Tillæg nr. 5 - Nidogaard - Solrød Landsby Baggrund og

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44

Tillæg til Spildevandsplan for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Tillæg til Spildevandsplan 2012-2020 for Vesthimmerlands Kommune Parkvænget 40-44 Dato: 18-05-2016 Sags nr. 820-2015-56456 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Procedure for vedtagelse af tillæg til spildevandsplan...

Læs mere

030 Boliger ved Byvej

030 Boliger ved Byvej 030 Boliger ved Byvej Status Kladde PlanID 3188562 Tillæg nr. 030 Plannavn VVM Gælder for hele kommunen? Formål Boliger ved Byvej Kommuneplantillæg uden VVM Nej Den eksisterende ramme i kommuneplanen fastsætter,

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget

Teknik og Miljøudvalget Referat Teknik og Miljøudvalget Mødedato: 13. november 2018 Mødestart: 08:00 Mødested: Mødelokale 271, Rådhusvej 8, 4180 sorø Mødet sluttede kl. 9.00. Indholdsfortegnelse: Bemærkninger til dagsordenen

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2017-29 FOR NÆSTVED KOMMUNE PEU 11.06.2019 ØK 17.06.2019 BY 25.06.2019 www.naestved.dk/kommuneplan WWW.NAESTVED.DK/KOMMUNEPLAN BYER FRITID OG TURISME MILJØBESKYTTELSE

Læs mere

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund Opland FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX.

SPILDEVANDSPLAN. Tillæg 7 til Spildevandsplan Nicolinelund Opland FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX. SPILDEVANDSPLAN Tillæg 7 til Spildevandsplan 2012-2020 Nicolinelund 3.1-3.2. Opland 940.15 FORSLAG I HØRING FRA XX. XXX 2018 TIL XX. XXX 2018 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 1.1 Eksisterende plangrundlag...3

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

LOKALPLAN 108. Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter

LOKALPLAN 108. Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter LOKALPLAN 108 Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1997 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 16 til Spildevandsplan 2010-2020 Byggemodning til oplevelsescenter NaturKraft Udarbejdet den 18. oktober 2017. Vedtaget i Byrådet den 13. marts 2018.

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan

Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2017-2027 Erhvervsområde ved Omfartsvejen, Gørlev Forslaget er fremlagt fra 25. april 20. juni 2018 Forslag til Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Søren Vedel Vernersmindevej 4 4330 Hvalsø Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte: 4646 4914 E-mail:

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg Udarbejdet den 3. november 2017 Vedtaget i Byrådet den 13.

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej Tillæg nr. 68 til Rammeområde 13.C7 Lokalcenter Holstebrovej Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet har dog

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Spildevandsplan Etablering af regnvandsbassiner i Vesløs By

Tillæg nr. 14 til Spildevandsplan Etablering af regnvandsbassiner i Vesløs By Tillæg nr. 14 til Spildevandsplan 2009-2015 Etablering af regnvandsbassiner i Vesløs By Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Lovgrundlag 3 3. Forslag til tillæg nr. 14 4 3.1. Området 3.2. Plan 3.3. Arealbehov

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse.

Gribskov Kommunes Byråd har den 19. juni 2017 godkendt forslag til lokalplan og kommuneplantillæg nr. 13 til offentlig fremlæggelse. Til berørte parter Sag: 2017/18479 003 Id: 01.02G00 Afdelingsnavn By og Bolig Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6000 e-mail:

Læs mere

Udvidelse af Jyllingecenter

Udvidelse af Jyllingecenter Udvidelse af Jyllingecenter Tillæg 20 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag

Læs mere

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag 223 11-24 Projektleder: Peter Poulsen Kvalitetssikring:

Læs mere

Torsted. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Kloakering af ejendomme omkring Torsted

Torsted. Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan Kloakering af ejendomme omkring Torsted Torsted Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7 til Spildevandsplan 2010-2020 Kloakering af ejendomme omkring Torsted Udarbejdet den 25. oktober 2013 T i l l æ g n r. 7 t i l s p i l d e v a n d s p l a

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Jesper Servé Lejrevej 74 4320 Lejre Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø OBS! Personlig henvendelse til Lejrevej 15, 4320 Lejre Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler:

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 09-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Centerområde ved Hovedgaden Agerskov 420.71.5 420.71.4 420.51.2 420.41.1 420.11.3 420.51.1 420.11.2 420.11.1 420.71.3 420.31.7 420.11.5 420.71.2

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune

Natur og Miljø Februar 2018 sag nr Tillæg 3 til Spildevandsplan Svendborg Kommune Natur og Miljø Februar 2018 sag nr. 17-27344 Tillæg 3 til Spildevandsplan 2013 2024 Svendborg Kommune for boligområde øst for Gambøtvej og syd for Søndervej, Thurø. 1 Indholdsfortegnelse A. Indledning...

Læs mere

REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11

REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11 REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11 Udskrift fra Glostrup Kommunes hjemmeside - www.glostrup.dk/aktuelt/hoeringer/lokalplanforslag Revideret forslag til

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven OK ByggeDesign ApS ole@okbyggedesign.dk Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Rita Lene Pedersen Tlf. direkte: 4646 4915 E-mail:

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 12 - Centerområde på østsiden af Jernbanegade, 3 Beskrivelse 4 Rammer 6 101.4110.52 - Område mellem Jernbanegade

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. december 2017 Sagsid 17/21126 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde i, matrikel 19r m.fl. Guldager By, Guldager og matrikel 1d, 1aq og

Læs mere

Kommunen giver dig lovliggørende landzonetilladelse til etableret sansebane for ridning

Kommunen giver dig lovliggørende landzonetilladelse til etableret sansebane for ridning Frederik Kolmorgen Søndergaard Ledreborg Alle 18 4320 Lejre Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk KOPI Sagsbehandler: Camilla Højrup Tlf. direkte:

Læs mere

Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14

Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14 Dato: 21- juni 2016 Sags id.: 15/8177 Sagsbehandler: Helle Neigaard Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14 Fredericia Kommune har udarbejdet forslag

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan 2017-2029 Marts 2019 UDKAST Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby

Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Tillæg nr. 4 - Karlstrup Landsby Baggrund og formål Tillæg nr. 1 til lokalplan nr..2 muliggør etablering af to nye boliger inden for Karlstrup Landsby. Kommuneplanens ramme

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72

Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72 Forslag til aflysning af lokalplan nr. 72 For et område til centerformål i Farsø. Læsevejledning Når et område lokalplanlægges, fastlægges der i lokalplanen bestemmelser om formål og anvendelse af området,

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere