driftssikker Er du på udkig efter energieffektiv og regulering af varme- og ventilationsanlæg?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "driftssikker Er du på udkig efter energieffektiv og regulering af varme- og ventilationsanlæg?"

Transkript

1 Er du på udkig efter energieffektiv og driftssikker regulering af varme- og ventilationsanlæg? Clorius Controls har i mere end 100 år specialiseret sig i varme og ventilation. I dag har vi især fokus på at projektere implementere og styre energieffektive og miljøvenlige anlæg, der udnytter moderne teknik til at optimere driften.

2 Tradition og vision mere Lige siden 1902 har Clorius Controls specialiseret sig i at udvikle og producere udstyr, der kan overvåge og styre, regulere og optimere varme- og ventilationsanlæg i boliger og andre bygninger. Brødrene Odin og Aksel Clorius lagde ud med at udvikle termostater, ventiler og trykdifferensregulatorer i høj kvalitet og den dag i dag er virksomheden kendt og anerkendt for at levere ventiler og reguleringsudstyr til industri og skibsværfter over hele verden. Her i Danmark er Clorius Controls mest kendt for sin mangeårige virksomhed med styring og regulering af bygningsopvarmning samt udvikling af automatik til såvel varme- som køle-/ventilationsanlæg, som har dannet skole for mange andre virksomheder i branchen.

3 Bygningsopvarmning, ventilation Udstyr til overvågning, styring og re gulering af varme og ventilation Specialister på udvalgte områder Fjernvarme Skræddersyede units, der sikrer stabil, ensartet og energieffektiv varmeforsyning end 100 år med gode idéer Temperaturregulering i industriprocesser Ventiler, termostater og motorer til regulering af opvarmning og procesvarme I dag er Clorius Controls en moderne virksomhed med fokus på kundernes behov. Derfor tilbyder vi i dag også totalløsninger til energioptimering af HVAC anlæg ikke mindst baseret på internetstyret automatik. Vi bruger al vor erfaring og viden, teknologi og knowhow på at sammensætte projekter lige fra opstart, opbygning og implementering - til finansiering, færdig drift og realisering af de lovede energibesparelser. Totalleverancer Sikkerhed for korrekt opbygning og dimensionering Service døgnet rundt, året rundt Overvågning og eftersyn sikrer optimal drift

4 Specialister på dit område Brug os som konsulenter og sparringspartnere når det gælder: Ventilation Clorius Controls tilbyder tillige ventilationsregulatorer med indbyggede sikkerhedsog alarmfunktioner, som gør projekteringen enkel og driften stabil og økonomisk. Indregulering af vandkredse Clorius Controls har ofte erfaret, at et opvarmningsanlæg ikke fungerer optimalt, fordi vandfordelingen er forkert i anlægget. Det giver både dårligere komfort og højere energiforbrug. Derfor har vi også specialiseret os i at indregulere vandfordelende systemer, så eksisterende anlæg kan optimeres. Bygningsopvarming Clorius Controls er specialister i styringssystemer til rumopvarmning og varmtvandsproduktion i boliger, kontorer og institutioner. Vi kan sørge for energioptimering, drifts- og betjeningssikkerhed, overvågning og regulering og vi kan blive bygningens altid årvågne, eksterne varmemester via internettet. selvfølgelig Se Clorius Controls har et landsdækkende net af erfarne serviceteknikere, der er på vagt 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Ved nye og ombyggede anlæg sørger vores serviceteknikere for indregulering og instruktion af brugerne. Det sikrer optimal drift og driftsikkerhed, sparer tid og giver tilfredse brugere fra starten. En service aftale med Clorius Controls sikrer gennem løbende vedligeholdelse af anlægget, at den optimale drift og driftssikkerheden fastholdes til Service døgnet rundt, året rundt

5 Udviklingen af Clorius Controls er koncentreret om kernekompetencerne inden for varme- og ventilation. Det har givet os en enestående viden og erfaring, som kommer vores kunder til gode i en tid, hvor ikke alene driftsøkonomi, men også energieffektivitet og klimavenlighed er på dags ordenen. rvice gavn for både økonomi, miljø og brugere. Serviceaftalen omfatter alle fabrikater reguleringsudstyr og alle komponenter i varmecentralen også varme veks lere, varmt vandsbeholdere, ekspansions be - hol dere, pumper mm Serviceteknikere fra Clorius Controls er eksperter i vedligehold og fejlfinding i styringsteknik på varme- og ventilationsanlæg. Vedligeholdelse og ændringer i rørsystemer foretager vi i samarbejde med lokale vvs-installatører. Indregulering, igangsætning og instruktion Totalløsninger Fjernvarme Clorius Controls kan projektere, implementere og styre udskiftning af ældre varmeanlæg med nye energieffektive og miljøvenlige fjernvarmeanlæg, der udnytter moderne teknik og teknologi til at optimere driften. Energibesparelserne beregnes på forhånd, så økonomien er til at regne med. Og vore serviceteknikere sikrer efterfølgende styringen, så driften bliver optimal. Clorius Controls kan både levere udstyr som enkeltkomponenter og som totalløsninger, hvor vi i samarbejde med den rådgivende ingeniør og andre leverandører skræddersyer anlægget til den kon krete bygning og de konkrete behov. Vi er også i stigende grad totalleverandør selv, fordi mange af vores kunder sætter pris på, at vi står for alt fra projektering, dimensionering, opbygning, montage, indkøring og driftsoptimering til at sørge for finansiering, realisering af energibesparelser, daglig drift og service.

6 Fleksibilitet og driftsstabilitet er nøgleord for Hvidovre Fjernvarmeværks nye CTS anlæg Vi valgte Clorius Controls til opgaven, fordi de kunne leve op til vores krav blandt andet om hurtig opfølgning ved driftsproblemer, og fordi vi havde tillid til, at Clorius erfarne varmeteknikere kunne håndtere de problemer, der kunne opstå på grund af den mangelfulde dokumentation på det eksisterende anlæg. Desuden var det afgørende, at fjernvarmeforsyningen hele tiden var i drift uden svigt på grund af udskiftning af automatikken, siger direktør Erik Christiansen, EBO Consult, som er ansvarlig for fjernvarmeværkets drift. Og Clorius Controls har til fulde levet op til forventningerne. Uforudsete problemer undervejs blev løst af Clorius teknikere uden problemer for fjernvarmeværket, selv om nogle krævede udvikling af funktionerne i CTS anlægget, og til tiden; det nye Clorius ISC 2000 CTS anlæg blev sat i drift på klokkeslæt - helt efter tidsplanen, fortsætter Erik Christiansen. Overvågning og styring af varmecentralens drift sker nu via en internetbaseret løsning. Det giver stor fleksibilitet og driftsstabilitet, fordi de driftsansvarlige nu kan overvåge, foretage fejlfinding og ændre driften af anlægget fra en hvilken som helst computer uanset hvor, de befinder sig.

7 Stort fokus på energioptimering Clorius Controls har satset mere og mere målrettet på energioptimering, bl.a. ved at opkøbe virksomheden Enertek, som var rådgivere med speciale i energioptimering af rumopvarmning og varmtvandsproduktion. Det betyder at man nu er endnu bedre rustet til at give professionel og up-to-date sparring omkring opbygning eller ombygning af fremtidens anlæg. Varmeteknisk viden gør forskellen Der er mange virksomheder, som kan tilbyde CTS-anlæg til overvågning, styring og regulering af varme og ventilation. Men som nogle af de eneste foretager vi i Clorius Controls altid en varmeteknisk gennemgang af anlæggene, hvor vi sætter os ind i det pågældende anlægs specielle opbygning og processer det er nemlig nøglen til at finde de individuelle og optimale resultater på energisparesiden. Der er ikke nogen facitliste, uden man er dybt inde i tingene! cts Vil du have hjælp til finansieringen? Hos Clorius Controls kan vi også være behjælpelige med at finde en finansieringsordning måske oven i købet en, som ikke kræver, at I skal have penge op af lommen. For vi har stor erfaring i de nye ESCO -ordninger, hvor tilbagebetalingen foregår via energibesparelserne i samarbejde med fx et energiselskab. Men vi kan også formidle lån til en fornuftig rente det kommer helt an på, hvad det er for et projekt, vi skal have gang i.

8 Vi hjælper naturligvis med indregulering, igangsætning og instruktion Clorius Controls sætter en ære i at følge opgaven helt til dørs: Ikke alene bruger vi tid og omhu på indregulering og igangsætning af såvel nye som ombyggede anlæg vi er også OBS på at instruere brugerne, så der kommer optimal drift og tilfredshed fra starten. Det behøver ikke kræve en større opsparing på vedligeholdelseskontoen at få en mere miljøvenlig og mere energieffektiv løsning i en ejendom. For der er flere forskellige finansieringsmuligheder som både er attraktive for administratorer/ejere/udlejere og beboere. Hos Clorius Controls er vi vant til at arbejde med forskellige finansieringsmuligheder og kan sørge for at formidle den, der er ideel i jeres tilfælde. For eksempel kan vi formidle finansiering gennem et energiselskab, hvor tilbagebetalingen kan ske helt eller delvist via de opnåede energibesparelser. På den måde undgås en forøgelse af de månedlige udgifter for ejendommens beboere.

9 Nemt bekvemt med masser af fordele

10 Vi lover holder, Kontakt hvad vi os Clorius Hør om Controls mulighederne er certificeret for, efter hvordan ISO I kan få en lavere Det betyder, varmeregning at ikke og alene højere vore komfort produkter, for beboerne men også ved at processer udskifte og det pro- eksisterende jektgennemførelse ældre varmeanlæg er til en et del nyt, af energieffektivt et kvali- fjernvarmeanlæg. du kan regne med. tetsstyringssystem, Desuden Tlf er mange 3130 af vores ventiler, termostater og motorer godkendt specielt Se også til marineindustrien det gør, at du ofte kan regne med kompo- Clorius Controls A/S, Tempovej 27, 2750 Ballerup nenter, der opfylder langt større krav, end man sætter til boligog industriformål. Clorius Controls A/S. Tempovej Ballerup. Danmark. Tel.: Fax:

4kommuner er. Én samlet styring af alle varme- og ventilationsanlæg. allerede i gang. varme.danfoss.dk

4kommuner er. Én samlet styring af alle varme- og ventilationsanlæg. allerede i gang. varme.danfoss.dk Én samlet styring af alle varme- og ventilationsanlæg ECL Comfort 310 er kommunernes stærke genvej til styring af varme,- brugsvandsog ventilationsanlæg i gamle såvel som nye bygninger. Det skyldes ikke

Læs mere

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort 99.50.20-A Clorius Energistyring Besparelser med optimal komfort En vejledning til hvordan du kan holde varmen og samtidig belaste miljøet og din økonomi mindst muligt! Gælder for 1-strengede anlæg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Helt unødigt stort energiforbrug i kommunerne. Systematisk indsats på ventilationsområdet giver bonus

Helt unødigt stort energiforbrug i kommunerne. Systematisk indsats på ventilationsområdet giver bonus Fokus på indeklima og ventilation VENT Til alle energi- og driftsansvarlige i kommunerne Systematisk indsats på ventilationsområdet giver bonus Bedre indeklima Høj trivsel og komfort Store energibesparelser

Læs mere

Det er godt at bruge 11 minutter på at læse Serviceaftalen FLEX igennem

Det er godt at bruge 11 minutter på at læse Serviceaftalen FLEX igennem Honeywell Building Solutions Strandvejen 70 2900 Hellerup www.honeywell.com Kære Det er godt at bruge 11 minutter på at læse Serviceaftalen FLEX igennem Hvorfor? Fordi Serviceaftalen FLEX dokumenterer

Læs mere

DANMARK. - din rådgivende partner for et bedre miljø

DANMARK. - din rådgivende partner for et bedre miljø DANMARK - din rådgivende partner for et bedre miljø GK DIN RÅDGIVENDE PARTNER FOR ET BEDRE MILJØ I GK ønsker vi som totaltekniske entreprenør og service partner indenfor både ny byggeri og eksisterende

Læs mere

TELE. IT. SIKRING. EL. VENTILATION. ENERGIOPTIMERING

TELE. IT. SIKRING. EL. VENTILATION. ENERGIOPTIMERING TELE. IT. SIKRING. EL. VENTILATION. ENERGIOPTIMERING Landets førende teknologipartner der gør det nemt... I over 40 år har vi leveret tekniske løsninger til det danske erhvervsliv, og vores mål har altid

Læs mere

gulvvarme.wavin.dk Gulvvarmestyring 2.0 Wavin AHC 9000-serien Solutions for Essentials

gulvvarme.wavin.dk Gulvvarmestyring 2.0 Wavin AHC 9000-serien Solutions for Essentials -serien gulvvarme.wavin.dk Gulvvarmestyring 2.0 -serien Solutions for Essentials Introduktion Installer fremtidens gulvvarme og gør tilfredse kunder endnu mere tilfredse er fremtidens gulvvarmestyring.

Læs mere

læs denne brochure, 2

læs denne brochure, 2 2 læs denne brochure, hvis... et af disse forhold er interessant eller relevant for dig.» Regeringens energi- og klimaplan fra 2007 har sat som mål, at i år 2020 skal energiforbruget i nye bygninger være

Læs mere

Program. CTS-KonferenceN. Jeg kan skrive mangellisten hjemmefra og jeg gi r øl hvis ikke den passer!

Program. CTS-KonferenceN. Jeg kan skrive mangellisten hjemmefra og jeg gi r øl hvis ikke den passer! Jeg kan skrive mangellisten hjemmefra og jeg gi r øl hvis ikke den passer! John Olsen, Maskimmester Grontmij A/S CTS-KonferenceN 2014 Skanderborg 9. september 2014 København 11. september 2014 Program

Læs mere

Din partner i udvikling

Din partner i udvikling Din partner i udvikling Få overblik over dine opgaver Opnå konkurrence fordele Skab merværdi for dine kunder Spar tid gennem effektivisering Overblik gennem indsigt NOVAQ as er et udviklingshus, der bygger

Læs mere

Yleinen Insinööritoimisto. YIT er altid i nærheden. At udtale vores finske navn er også en del af det at være YIT

Yleinen Insinööritoimisto. YIT er altid i nærheden. At udtale vores finske navn er også en del af det at være YIT Yleinen Insinööritoimisto At udtale vores finske navn er også en del af det at være YIT YIT er altid i nærheden Det er YIT s mission at være excellente i service. Det kræver en effektiv og velfungerende

Læs mere

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen.

DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har betydning for jeres arbejde i afdelingsbestyrelsen. Hellerup 28.02.2008 DUAB-retningslinie nr. 6 til afdelingsbestyrelserne: Hvem kan lave hvilke aftaler for afdelingen? - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører (aftaler med 3. part) Kære

Læs mere

AVN Hydraulik. Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter.

AVN Hydraulik. Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter. AVN Hydraulik AVN Hydraulik er i dag et stærkt team på godt 30 dygtige medarbejdere. Vi har eksisteret siden 1978 og er en del af AVN Gruppen. Hovedkontoret på 2.000 m² ligger i Brøndby, hvor vi har lager,

Læs mere

UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG

UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG FORORD Energisystemet i Danmark skal omstilles, så det i stigende grad bliver baseret på vedvarende energi, og det er regeringens målsætning,

Læs mere

Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning

Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning 2 Indhold Side 04 Oliefyr Reducér dit olieforbrug og udnyt energien optimalt. Side 11 Jordvarmepumpe Med en jordvarmeløsning kan du halvere din

Læs mere

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING DIN GUIDE TIL 2 FORORD Mange boligejere er interesserede i at vide, hvordan deres bolig kan blive mere energieffektiv, men det er ikke altid så ligetil at finde rundt i de mange begreber og processer,

Læs mere

Guide til energiforbedringer af etageboligen

Guide til energiforbedringer af etageboligen Guide til energiforbedringer af etageboligen Indhold Indledning 3 Energimærkning 5 Grønt diplom og regnskab 9 Varmeforsyning 11 Efterisolering 20 Vinduer 28 Ventilation 37 Varmeudgifter 48 Elforbrug 54

Læs mere

www.siemens.dk/buildingtechnologies Advantage Services Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure.

www.siemens.dk/buildingtechnologies Advantage Services Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure. www.siemens.dk/buildingtechnologies Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure. optimering monitorering -opgradering -opdatering Service giver optimeret drift,

Læs mere

HVIS DU VIRKELIG VIL FLYTTE MENNESKER SÅ GØR DET!

HVIS DU VIRKELIG VIL FLYTTE MENNESKER SÅ GØR DET! HVIS DU VIRKELIG VIL FLYTTE MENNESKER SÅ GØR DET! Hvilke idéer og ønsker har du: Storbyrejse? Solrejse? Skirejse? Event rejse? Det bedste du kan gøre for kunder, medarbejdere og dig selv Motivation, sparring,

Læs mere

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING Spar mange penge på din varmeregning med en -TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING SPAR PÅ VARMEUDGIFTERNE Med en luft-til-vand varmepumpe fra Nordisk Energirenovering har du mulighed for at reducere

Læs mere

Lynvejledning Fjernvarme. Guldborgsund Forsyning

Lynvejledning Fjernvarme. Guldborgsund Forsyning Lynvejledning Fjernvarme Guldborgsund Forsyning Denne brochure giver et hurtigt overblik over en række af de regler og vilkår, som fremgår af Guldborgsund Forsynings Leveringsbetingelser og betalingsvilkår

Læs mere

Energy Services. Grøn varme til fast pris

Energy Services. Grøn varme til fast pris Energy Services Grøn varme til fast pris Indhold Indhold 2 Introduktion 3 Energy Services 4 Varmepumpens teknologi 8 Kunde hos Energy Services 10 Økonomi 12 Klargøring til installation 14 Bliv kunde 16

Læs mere

20 gode råd der sparer vand og varme

20 gode råd der sparer vand og varme 20 gode råd der sparer vand og varme Få besøg af din VVS Mester og tjen penge 4 ud af 5 bruger for mange penge på opvarmning. Med et gratis Mestertjek får du overblik over, hvor der er penge at spare.

Læs mere

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING DIN GUIDE TIL 2 Forord Vil du energirenovere dit hus, men er du ikke helt sikker på, hvordan du kommer i gang? Så kan denne guide hjælpe dig på vej. Guiden hjælper dig også med at finde de rigtige håndværkere

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? FIF MARKETING FI11/13 - returtemperatu Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. I Danmark udleder vi i gennemsnit

Læs mere

Alt om EnergiData og MinEnergi. Samlet i en enkelt A4 printvenlig pdf-fil

Alt om EnergiData og MinEnergi. Samlet i en enkelt A4 printvenlig pdf-fil Alt om EnergiData og MinEnergi Samlet i en enkelt A4 printvenlig pdf-fil Om EnergiData Danmarks førende inden for energistyring og realiserede energibesparelser Energistyring = grøn økonomistyring... Det

Læs mere

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser.

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. Energien er jeres Vi har udviklet os gennem de sidste 100 år fra at være et kulselskab, til et benzin- og olieselskab

Læs mere

VENTILATION = VELVÆRE

VENTILATION = VELVÆRE VENTILATION = VELVÆRE COMFORT by nilan Sundt indeklima året rundt Ventilation med varmegenvinding Certificeret til brug i passivhuse Lad frisk luft fylde din bolig fordele i overflod Tag med os ind i en

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0210 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. H o l d p å v a r m e n - o g p å p e n g e n e Størstedelen

Læs mere

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING. Høje-Taastrup Kommune

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING. Høje-Taastrup Kommune DIN GUIDE TIL Høje-Taastrup Kommune 2 Forord Store dele af Høje-Taastrup er skudt op for 30-40 år siden, så mange går nu og overvejer at renovere deres bolig. Og så kan det samtidig være en god ide at

Læs mere