Ligestillingsudvalgets handleplan for ligestilling og mangfoldighed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ligestillingsudvalgets handleplan for ligestilling og mangfoldighed"

Transkript

1 Ligestillingsudvalgets handleplan for ligestilling og mangfoldighed Side 1 af 12 Baggrund: Det overordnede formål med Ligestillingsudvalgets handleplan er at bidrage til at fremme ligestilling og mangfoldighed både i bysamfundet og på Aarhus Kommunes arbejdspladser, herunder også de serviceydelser, som kommunen leverer til borgerne. Ligestillingsudvalgets handleplan for adskiller sig fra den tidligere handleplan på flere punkter: Den nye handleplan er to-årig, hvilket betyder, at der igen i 2016 vil blive lavet en handleplan for perioden Denne deling er lavet ud fra flere hensyn: Dels kan det være vanskeligt at planlægge for en fireårig periode på et område, hvor udviklingen går stærkt, dels er det væsentligt at samle læring op undervejs, så det sikres, at kræfterne bruges bedst muligt i udvalgets fire-årige periode. Hvis det undervejs viser sig, at der er nogle områder, som er mere relevante end andre at tage fat på, er det med den toårige handleplan muligt at ændre kursen, så udvalget hele tiden arbejder med aktuelle temaer til gavn for både arbejdspladsen og borgerne. Forslaget til handleplanen er bygget op omkring fire temaer, der rummer en række netværksprojekter som Aarhus Kommune deltager i samt de indsatsområder, Ligestillingsudvalget har defineret og som passer godt sammen med de øvrige projekter. BORGMESTERENS AFDELING HR Aarhus Kommune HR Rådhuset, Rådhuspladsen Aarhus C Telefon: Direkte telefon: hr@ba.aarhus.dk Direkte kmf@aarhus.dk Sagsbehandler: Karen Marie Fiirgaard I netværkene samarbejdes der om videns- og erfaringsindsamling både på tværs af de nordiske lande, på tværs af kommuner i Danmark og på tværs af det offentlige og private erhvervsliv. I de lokale indsatser samarbejdes der på tværs af Aarhus Kommune, blandt andet i form af dialog med relevante mødefora og magistratsafdelinger. Handleplanen for mangfoldighed og ligestilling i Aarhus Kommune er toleddet: dels skal ligestilling integreres i det almindelige arbejde, dels skal der suppleres med særlige initiativer til fremme af ligestilling, hvor dette viser sig nødvendigt. I overensstemmelse med ligestillingslovens formål, skal der arbejdes aktivt for at fremme ligestilling og der skal ske en belysning af, om kvinder og mænd har reelt lige muligheder inden for et givent område og om et initiativ kan bruges til aktivt at fremme ligestillingen af kvinder og mænd.

2 Derfor indgår deltagelse i relevante nationale og nordiske netværk som en integreret del af Ligestillingsudvalgets handleplan, netop med henblik på at indhente viden om, hvordan vi bedst skaber mangfoldighed og ligestilling internt i organisationen og i de borgerrettede ydelser. Side 2 af 12 Fokus på mangfoldighed - en bevægelse og en navneforandring Ligestillingsudvalget ønsker at ændre navn til Udvalget for mangfoldighed og ligestilling. Dette er begrundet i, at mangfoldighedsbegrebet rummer andre handlemuligheder og dagsordener end ligestillingsbegrebet. Mangfoldighedsbegrebet opfattes som et begreb, der rummer mulighed for at arbejde mere udviklingsorienteret. Da Ligestillingsudvalget i sit arbejde også skal understøtte den fælles personalepolitik, integrationspolitikken og handicappolitikken, som har fokus på mangfoldighed, foreslås det at omdøbe udvalget til Udvalget for mangfoldighed og ligestilling. Strategisk sigte Ligestillingsudvalgets handleplan for har som strategisk sigtepunkt at øge fokus på mangfoldighed, hvilket indebærer en bevægelse væk fra en ligestillingsretorik og hen imod en mangfoldighedsretorik. Indsatserne i handleplanen understøtter fortællingen om Aarhus og Aarhusmålene på flere måder. Aarhus skal være en god by for alle med høj grad af medborgerskab, hvilket blandt andet understøttes af handleplanens tema om mangfoldighed på arbejdspladsen. I regi af Charter for mangfoldighed og indsatsen for mangfoldighed i ledelse tilstræbes det, at Aarhus Kommune som arbejdsplads selv lever op til de formuleringer, som gælder for bysamfundet. Handleplanen danner rammen for en ny arbejdsform i Ligestillingsudvalget, hvor der åbnes op for dialog mellem udvalget og medarbejdere og borgere. Arbejdsformen evalueres ved slutningen af handleplanens periode. Der er tale om en arbejdsform, som skal give ekstra værdi til udvalgets arbejde, til organisationen og til bysamfundet. Ved at skabe mulighed for dialog mellem udvalget, kommunens ansatte og borgerne, bidrager handleplanen til at levendegøre et af Aarhus-fortællingens bærende elementer, nemlig at inddrage byens borgere, foreninger og virksomheder i at skabe rammen for det gode liv. Det betyder, at udvalget vil tilrettelægge et antal åbne møder, hvor der inviteres relevante oplægsholdere til at formidle relevant viden indenfor handleplanens områder. Afhængig af indholdet i disse oplæg, kan der

3 inviteres ledere/medarbejdere eller borgere/foreninger/virksomheder i kommunen til en dialog med udvalget og oplægsholderen. Møderne skal opbygge social kapital og medvirke til at skabe forståelse for vigtigheden af at arbejde med mangfoldighed og ligestilling. Side 3 af 12 På andre møder vil udvalget arbejde med opfølgning på kommunens ligestillingsindsats. Det sker på baggrund af kommunens statistiske oversigter samt en løbende tilrettelæggelse, evaluering og afrapportering i de indsatser som handleplanen rummer. En vigtig del af udvalgets arbejde vil altså bestå i at følge op på og kommunikere om handleplanens indsatser. Som en strategisk overligger for handleplanen er begrebet social kapital. For Ligestillingsudvalget er social kapital ikke et særligt projekt i sig selv, men en tilgang til Ligestillingsarbejdet, der skal muliggøre en styrkelse af relationer mellem medarbejdere, ledere, politikere og borgere. Udover en styrkelse af relationer, forventes handleplanens indsatser sammen med den ovenfor beskrevne arbejdsform også at styrke tilliden, retfærdigheden og samarbejdsevnen. Social kapital er også et strategisk indsatsområde for Fælles MED-udvalget og derfor bliver ligestilling og mangfoldighed i organisationen et af temaerne på Fælles MED-udvalget s årlige strategiske drøftelse. Man kan således forvente, at de indsatser, der indgår i ligestillingsudvalgets handleplan medvirker til at øge den sociale kapital i Aarhus Kommune. Et gennemgående tema i samtlige indsatser er mainstreaming. Det betyder i praksis, at udvalget vil inspirere til, hvordan ligestillingsperspektivet kan indarbejdes som et naturligt element i planlægning og forvaltning, i overensstemmelse med 4 i Lov om ligestilling. Arbejdet med mangfoldighed og ligestilling skal give mening og skal bidrage til en øget kvalitet og værdi af kerneydelsen. For at Ligestillingsudvalgets indsatser kan skabe merværdi, skal der kommunikeres om dem. Handlingsplanen rummer derfor et integreret fokus på formidling af de gavnlige effekter ved mangfoldighed på arbejdspladsen samt i ledelseslaget. Ligestillingsudvalget vil derfor udarbejde en kommunikationsstrategi, bygget op omkring relevante data (statistikker), viden og læring. Kommunikationsstrategien ses som en platform, der skal bidrage til at udvikle retorikken på ligestillingsområdet og medvirke til at forny ligestillingsudvalgets image. Dette indebærer at udvalget nøje følger med i Aarhus Kommunes relevante statistikker på ligestillingsområdet, herunder både for kommunen som arbejdsplads og bysamfundet, med henblik på at kunne justere initiativerne og dermed bidrage til, at kommunens mål opfyldes.

4 Kommunikation og læring af de aktiviteter, der sættes i gang har flere formål: Udvalget ønsker at skærpe medarbejdernes, ledernes og civilsamfundets opmærksomhed omkring værdien af mangfoldighed og ligestilling at styrke Aarhus Kommunes position som en proaktiv rollemodel for at bidrage til, at vi vedbliver at udvikle og fastholde det positive image som en by og en arbejdsplads, hvor der er plads til mangfoldighed en by for alle. Heri ligger også en tydeliggørelse af, hvilken værdi mangfoldighed/ligestilling har for borgeren. Side 4 af 12 Platformen herfor er Ligestillingsudvalgets egen hjemmeside. Da udvalget ønsker at være dagsordenskabende vil der løbende blive kommunikeret om, hvilke udfordringer og gode erfaringer, der indhentes i handleplanens projekter, såvel internt i Aarhus Kommune som arbejdsplads og eksternt i bysamfundet. Ligestillingsudvalget ønsker i den kommende periode at ændre sit image fra at være et traditionelt arbejdende udvalg til et udvalg, som er i tæt dialog med sin omverden og arbejdspladserne i Aarhus Kommune. Dette sker blandt andet gennem nye arbejdsformer, hvor der afholdes åbne møder samt at udvalgsmøderne så vidt muligt flyttes ud i afdelingerne for at styrke dialogen mellem de lokale afdelinger og udvalget. Udvalget ønsker også at knytte mangfoldighedsperspektivet og ligestillingsperspektivet til andre større dagsordener i Aarhus Kommune for at bidrage til at øge borgerens oplevelse af kvaliteten og tilfredsheden med kerneydelsen, samt gøre den mere effektiv. I hver af indsatserne er der indarbejdet overvejelser vedr. målbarhed og organisatorisk læring. Dette sker også med henblik på at kunne overlevere viden til organisationen og til det ligestillingsudvalg, der kommer efter det nuværende. Handleplanen er bygget op omkring en række indsatser, som er samlet i 4 temaer, hvor mainstreaming er indarbejdet som et gennemgående tema: 1. Mangfoldighed på arbejdspladsen 2. Ligestilling i kerneydelser 3. Nordisk venskabsbysamarbejde 4. Kønsfokus i arbejdet med børn og unge I det følgende beskrives, hvilke initiativer og indsatser Ligestillingsudvalget vil støtte op om eller iværksætte indenfor de fire temaer:

5 Mainstreaming et gennemgående tema. Side 5 af 12 Mainstream betyder hovedstrøm. I en ligestillingspolitisk kontekst betyder det, at ligestilling skal indgå som et naturligt element i den politiske hovedstrøm, frem for at have sit eget liv på sidelinjen. Ifølge Lov om ligestilling 4 fremgår det, at offentlige myndigheder skal inden for deres område arbejde for ligestilling og indarbejde ligestilling i al planlægning og forvaltning. Det betyder, at ligestillingsperspektivet skal inddrages i tilrettelæggelsen af kommunes kerneydelser samt i al forvaltning. Indsatsen for at fremme mainstreaming i Aarhus Kommune har været en prioriteret indsats i udvalgets handlingsplaner siden I perioden vil ligestillingsudvalget fortsætte det hidtidige arbejde med kønsmainstreaming, både i forbindelse med tilrettelæggelsen af kommunens kerneydelser og i samarbejde med Personalestyregruppen (PSG) for så vidt angår personalepolitiske temaer, hvor det er relevant. Her tænkes eksempelvis på lige muligheder for at skabe sig en karriere som leder i Aarhus Kommune, lige muligheder for ansættelse i Aarhus Kommune, trivsel mv. Kønsmainstreaming i kerneydelser og mangfoldighed på arbejdspladsen indgår i flere af handleplanens indsatser som et naturligt element. Erfaringer fra andre nordiske lande viser, at kønsmainstreaming kan bidrage til at højne kvaliteten og effektiviteten i kerneydelsen. Ligestillingsudvalget vil udveksle erfaringer og lære af andre nordiske kommuner, blandt andet gennem projektet Gender mainstreaming at Local Level (indsats nummer 2.b). 1. Mangfoldighed og ligestilling på Aarhus Kommunes arbejdspladser a) Handleplan for mangfoldighed i ledelse Handleplanen for mangfoldighed i ledelse er forankret i Personalestyregruppen (i regi af indsatsen vedr. leder og ledelsesudvikling) mens det overordnede ansvar er placeret i Direktørgruppen. Planen er et produkt af den task force, der blev nedsat af borgmesteren i 2013.

6 Handleplanen rummer fire opgaver, der forankres den tværmagistratslige arbejdsgruppe vedr. leder og ledelsesudvikling. Side 6 af 12 Task forcens anbefalinger implementeres med ledertalentudvikling som en ramme, hvor det overordnede mål er at sikre et bredt, kvalificeret og mangfoldigt internt rekrutterings- grundlag til alle ledelsesniveauer i Aarhus Kommune. De nuværende fælles ledertalentudviklingsforløb udvides til en indsats, som også omfatter rekruttering og talentspotting på alle ledelsesniveauer. Ligestilling og mangfoldighed kan være et af flere parametre, når ledere/ledertalenter rekrutteres og spottes. Ligestillingsudvalget vil følge indsatsen med fokus på erfaringerne og drøfte, hvordan disse kan nyttiggøres som læring om at skabe ligestilling og mangfoldighed i ansættelser og karriereudvikling i Aarhus Kommune. Målet med ligestillingsudvalgets indsats i forhold til handleplanen, er at bruge den som afsæt til at skabe generelt fokus på værdien af ligestilling/mangfoldighed på arbejdspladsen. Dette sker gennem kommunikation og dialog med blandt andet Personalestyregruppen. Ifølge handleplanen for mangfoldighed i ledelse skal Ligestillingsudvalget have en årlig drøftelse af udviklingen og kan i den forbindelse rejse sagen i Magistraten. Udvalget vil følge udviklingen i Aarhus Kommunes relevante statistikker, herunder den årlige personaleredegørelse samt i Aarhus Kommunes ligestillingsredegørelse, som indsendes til Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold hvert andet år, næste gang i Dette sker med henblik på at kunne komme med anbefalinger til, hvilke indsatser, der bør skrues op eller ned for. Ligestillingsudvalget vil også gøre en indsats for at skabe synlighed omkring værdien af aktiviteterne, både for borgerne og for medarbejderne og ledelsen på egen hjemmeside og gennem åbne møder. b) Charter for Mangfoldighed Arbejdet med Charter for mangfoldighed forankres i Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse og indgår som en del af Aarhus Kommunes byrådsvedtagne strategi for

7 samarbejde med virksomheder Arbejdet understøttes af HR i Borgmesterens afdeling og Ligestillingsudvalgets sekretariat. Side 7 af 12 Charter for mangfoldighed vil være en central del af Aarhus Kommunes virksomhedsstrategi. Virksomhedsstrategien sigter mod at etablere et stærkt partnerskab mellem virksomheder og kommune, når det gælder rekruttering og kvalificering af ledige borgere. Som et led i strategien vil virksomhederne blive tilbudt at blive omfattet af charteret for mangfoldighed, hvilket kan bruges i virksomhedernes CSR- og profileringsarbejde. Tilbuddet vil blandt andet komme via Beskæftigelsesforvaltningens ca. 160 virksomhedskonsulenter, som har kontakt til mellem virksomheder årligt. Der er lagt op til, at Aarhus Kommune skal modtage omkring 500 flygtninge i Det er helt afgørende for deres integration, at der laves integrationsprogrammer, hvor flygtningene hurtigt får kontakt med det danske arbejdsmarked. Charteret for mangfoldighed vil fungere som en af indgangene til at få skabt kontakt mellem virksomhederne og de nye borgere. Beskæftigelsesforvaltningen ansætter 1 virksomhedskonsulent, som vil være dedikeret til arbejdet med charter for mangfoldighed. Det planlægges desuden at rekruttere virksomheder, der skal fungere som ambassadørvirksomheder for flygtninge. Som ambassadørvirksomhed er man selv med til at udvikle, hvordan man ønsker at udfylde ambassadørrollen. Der kan f.eks. være tale om, at man ud over at tilbyde faglige optræningsforløb, også tilbyder at introducere flygtningefamilier til aktiviteter på fritidsområdet mv. Der bliver således skabt et netværk af virksomheder, som underskriver charteret og derefter mødes ca. 3 gange årligt til møder i netværket. Disse møder knyttes an til allerede eksisterende netværk og mødefora i samarbejde med CABI og Erhverv Aarhus. På møderne udveksles der erfaringer og skabes fælles læring om, hvad der skal til for at skabe øget mangfoldighed på arbejdspladsen, samt virksomhedernes udbytte heraf. Ligestillingsudvalgets rolle bliver at understøtte processen, både gennem deltagelse i projektets styregruppe, netværksdannelse og sparring ved tilrettelæggelse af netværksmøder, idéer til oplægsholdere, samt erfaringsopsamling og læring. Da Aarhus Kommune også selv underskriver charteret vil Ligestillingsudvalget have mulighed for at præge processen internt i Aarhus Kommune. Dette kan være i form af rådgivning og f.eks. temadrøftelser med Personalestyregruppen. Ligestillingsudvalget vil også indgå i dialog og samarbejde med de eksterne interessenter, som f.eks. Erhverv Aarhus, CABI, Foreningen Nydansker med flere.

8 Charteret forventes at danne rammen om, at udsatte grupper af borgere får fodfæste på arbejdsmarkedet, og dermed får skabt øget værdi i beskæftigelsesindsatsen. Målet med Ligestillingsudvalgets indsats er at få større indsigt i, hvordan virksomheder og Aarhus Kommune kan arbejde på at øge beskæftigelsen for de grupper af borgere, som befinder sig i periferien af arbejdsmarkedet. Denne indsigt skal danne baggrund for kommunikation og debat om de konkrete tiltag, der skal få charteret udbredt til flest mulige virksomheder og give den størst mulige værdi for de deltagende virksomheder. Side 8 af 12 Gennem sin deltagelse understøtter Ligestillingsudvalget, at Aarhus Kommune lever op til Aarhus-fortællingen og Aarhus-målene om, at Aarhus bliver en god by for alle. Projektets værdi kan måles på antallet af deltagende virksomheder, som kan agere rollemodeller overfor øvrige virksomheder i Aarhus-området, samt statistikker for fremme af beskæftigelsen for udsatte borgere i Aarhus Kommune. 2. Ligestilling i kerneydelser Ligestillingsudvalget er inviteret til at deltage i to konkrete projekter, hvor kønsmainstreaming i kerneydelsen er i fokus. a) Spydspidsprojektet Aarhus Kommune deltager i et netværksprojekt, hvor Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, KL og en række spydspidskommuner udvikler metoder til at indtænke køn i de offentlige ydelser. Projektet er et bidrag til den proces, som allerede er i gang i landets kommuner med at udvikle og innovere kerneydelserne. Der sættes fokus på at styrke arbejdet med ligestillingsvurdering af de borgerrettede serviceydelser i første omgang på tre områder: beskæftigelses- og aktiveringsområdet, ældreområdet, og sundheds- og forebyggelsesområdet. Det handler altså om, hvordan kønsforskelle kan påvirke effekterne af en given serviceydelse eller et givent tilbud. Der er en række fordele forbundet med at medtænke kvinder og mænds forskellige behov i udviklingen af kerneydelser, idet man øger kvaliteten i kommunens service samtidig med at man styrker effektiviseringen.

9 Sammen med seks andre kommuner er Aarhus Kommune (repræsenteret ved Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse og Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg) inviteret ind i et netværk. Netværket mødes i alt tre gange i perioden og har som mål at kunne fremkomme med anbefalinger til, hvad der kan gøres i kommunerne for at styrke arbejdet med ligestillingsvurdering herunder: Side 9 af 12 - Overvejelser omkring hvordan ligestillingsvurdering kan bidrage til innovation og udvikling på relevante velfærdsområder - Overvejelser omkring implementering og forankring af ligestillingsvurdering i kommunernes organisation og opgaveløsning. På netværksmøderne sættes der fokus på, hvordan man fremadrettet og konkret kan styrke arbejdet med ligestillingsvurdering i kommunerne altså indtænke kønsperspektivet i de borgerrettede ydelser. Formålet med netværket er, at deltagerne gennem egne projekter - skal udvikle nye metoder og redskaber til at målrette de borgerrettede kerneydelser ved at indarbejde et perspektiv om køn og ligestilling. Disse nye metoder udvikles og beskrives i et aktionslæringsprojekt. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg og Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse har formuleret et konkret fælles projekt med afsæt i tankerne om medborgerskab, Aarhus-målene, lighed i sundhed og den aktive og selvhjulpne borger. Det fælles projekt hedder lighed i sundhed og den selvhjulpne borger. Projektets strategiske intention er at koble kønnets betydning til beskæftigelse og sundhed. Rehabiliteringsteamet i Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg undersøger borgerens mulighed for genoptræning eller omplacering forud for evt. indstilling til fleksjob eller førtidspension. I regi af virksomhedsstrategien sættes der fokus på medarbejderens møde med borgeren for at undersøge om borgeren opnår reelt lige chancer og muligheder for at få job uanset køn. Erfaringerne fra det konkrete projekt i Aarhus Kommune og erfaringerne fra det landsdækkende projekt bliver formidlet på et af ligestillingsudvalgets åbne dialogmøder, hvor der inviteres ledere og medarbejderrepræsentanter fra hele kommunen. Ligestillingsudvalgets øvrige rolle er at bidrage med perspektiver og idéer til, hvordan viden fra projektet kan bruges lokalt samt forankre og sprede læringen lokalt.

10 Effekten af ligestillingsudvalgets deltagelse i projektet måles på, at det lykkes for udvalget at få spredt relevant viden ud i organisationen. Side 10 af 12

11 b) Kønsmainstreaming i kommunale serviceydelser (Gender mainstreaming at Local Level) Side 11 af 12 Aarhus Kommune deltager i projektet Gender mainstreaming at Local Level, som er igangsat af den nordiske kommuneforening med støtte af Nordisk Ministerråd. Projektet danner ramme om tre workshops i perioden juni 2014-maj 2015, hvor 2 kommuner fra hhv. Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark deler viden og erfaringer vedrørende kønsmainstreaming i kerneydelserne. Ligestillingsudvalget deltager med forskellige medlemmer på disse workshops med henblik på at få indsamlet relevant information, som kan bidrage til, at Aarhus Kommune kan udvikle kvaliteten i serviceydelserne rettet mod borgerne. Målet er dels at blive klogere på, hvordan Aarhus Kommune kan blive endnu bedre til at udvikle serviceydelser således at der opnås mest mulig kvalitet og effektivitet i disse. Ligestillingsudvalget inviterer til et åbent dialogmøde for ledere, medarbejdere og borgere (i form af brugerråd, forældrebestyrelser mv.), hvor der drøftes forskellige idéer til, hvordan erfaringerne fra projektet kan gavne udviklingen af kerneydelsen. Effekten af ligestillingsudvalgets deltagelse i projektet måles på, at det lykkes at sprede relevant viden ud i organisationen. 3. Nordisk venskabsby samarbejde a) Konference 2016 Aarhus Kommune deltager hvertandet år i en nordisk venskabsbykonference, sammen med Turku (Finland), Göteborg (Sverige) og Bergen (Norge). Formålet med konferencerne er at dele erfaringer om at fjerne barriererne for ligestilling og mangfoldighed, med henblik på at fremme disse. Værtsskabet går på skift mellem venskabsbyerne og i 2016 er det Aarhus, der skal arrangere konferencen. Ligestillingsudvalgets opgave er at bidrage til at designe konferencen, foreslå oplægsholdere og relevante deltagere. Konferencen kan bruges som platform for at øge sammenhængskraften i organisationen vedr. mangfoldighed og ligestilling. Dette kan ske gennem inddragelse af relevante driftsområder, ved at finde de gode eksempler og ved at bruge konferencen som en platform, hvor der inviteres til åben dialog med de relevante driftsområder. På denne måde

12 skaber konferencen ikke kun værdi for Ligestillingsudvalget, men for hele organisationen. Det nordiske venskabsbysamarbejde medvirker til at styrke Aarhus Kommunes position som én af de førende danske kommuner på ligestillingsområdet. Side 12 af 12 Effekten af Ligestillingsudvalgets arbejde måles på, hvor godt det lykkes med at få inddraget resten af organisationen i planlægningen og deltagelsen af konferencen. 4. Kønsligestilling i daginstitutioner og skole Ligestillingsudvalget har valgt at sætte fokus på køn i arbejdet med børn og unge på et overordnet niveau. Med henblik på at styrke lige muligheder for børn af begge køn i Aarhus Kommunes dagtilbud, institutioner, skoler og fritidstilbud iværksættes en proces i samarbejde mellem Ligestillingsudvalget, Dansk Kvindesamfund og Magistratsafdelingen for Børn og Unge. Processen er bygget op omkring en dialog mellem parterne og har som formål at udarbejde et sæt opmærksomhedspunkter og gode råd til inspiration for 0-18 års området i Aarhus Kommune. Formålet er at få fokus på personalets forskellighed i forventninger til piger og drenge, med henblik på at øge sandsynligheden for, at det er børnenes menneskelige potentialer, der er i fokus, frem for deres køn. Efterfølgende vil udvalget arbejde med, hvordan kønsligestilling på 0-6 års området kan indarbejdes i Børn og Unges forebyggelsesmodel. Den viden og de erfaringer som Aarhus Kommune indhenter i processen, vil blive videreformidlet i såvel de nationale og nordiske netværk som Ligestillingsudvalget indgår i. Effekten forventes at være en større inklusion og forståelse af stille drenge og drenge-piger både blandt personale og jævnaldrende. På sigt forventes effekten at være en mere ligelig fordeling af kønnene på ungdomsuddannelserne. Vi måler indsatsen på om det lykkes at formidle budskaberne ud til ledere og ansatte i Magistratsafdelingen for Børn og Unge på en måde, så de kan omsætte denne viden til en praksis, der er værdiskabende for de 0-18 årige.

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling/magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13.

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling/magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling/magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. februar 2015 Charter for mangfoldighed 1. Resume Aarhus Kommune

Læs mere

Indstilling. Videreudvikling af ligestillingsudvalgets kommissorium samt en styrket forankring i organisationen af udvalgets indsats. 1.

Indstilling. Videreudvikling af ligestillingsudvalgets kommissorium samt en styrket forankring i organisationen af udvalgets indsats. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 1. oktober 2009 Videreudvikling af ligestillingsudvalgets kommissorium samt en styrket forankring i organisationen af udvalgets indsats Århus Kommune Borgmesterens

Læs mere

Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen

Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen Anbefalinger til at øge ligestilling og mangfoldighed i ledelsen i Aarhus Kommune Side 1 af 5 Aarhus Kommune vil være en mangfoldig arbejdsplads, der så vidt muligt afspejler befolkningssammensætningen

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 1. september Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 1. september Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 1. september 2016 Status på Aarhus Kommunes Handicappolitik- Aarhus for alle! 1. Resume Dette er den anden statusredegørelse vedrørende

Læs mere

Aarhusfortælling og Aarhusmål

Aarhusfortælling og Aarhusmål Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Dato for fremsendelse til MBA Aarhusfortælling og Aarhusmål 2018-2021 1. Resume Byrådet har drøftet en revision af Aarhusfortællingen,

Læs mere

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget

Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Udkast til Kommunikationsstrategi for Medborgerskabsudvalget Side 1 af 9 Formål med strategien 1. At styrke kendskabet til udvalgets arbejde 2. At klæde udvalgets medlemmer på til at prioritere budskaber

Læs mere

Indstillingen afrapporterer den flygtningehandleplan, som Magistraten besluttede at udarbejde d. 1. februar 2016.

Indstillingen afrapporterer den flygtningehandleplan, som Magistraten besluttede at udarbejde d. 1. februar 2016. Indstilling Til Magistraten Fra Direktørgruppen Dato 18. august 2016 Afrapportering af flygtningehandleplan Indstillingen afrapporterer den flygtningehandleplan, som Magistraten besluttede at udarbejde

Læs mere

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Udvalget for mangfoldighed og ligestilling 02-02-2017 16:00 02-02-2017 17:30 Dato: Tid: Sted: Deltagere: Afbud: 2. februar 2017 16:00-17:30 Rådhuset -

Læs mere

Aarhus Kommunes ligestillingsredegørelse 2015 (samlet)

Aarhus Kommunes ligestillingsredegørelse 2015 (samlet) Aarhus Kommunes ligestillingsredegørelse 2015 (samlet) Politikker på personaleområdet 1. Har I en politik for arbejdet med ligestilling af kvinder og mænd på personaleområdet? Ja Nej 2. Har I målsætninger

Læs mere

Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015

Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Ligestillingspolitik i Lyngby-Taarbæk kommune

Ligestillingspolitik i Lyngby-Taarbæk kommune Ligestillingspolitik i Lyngby-Taarbæk kommune 2013 HR og Personalejura 29-10-2013 Baggrund Lyngby-Taarbæk Kommune har en lang tradition for at sætte ligestilling på dagsordenen. Gennem næsten 20 år havde

Læs mere

Ligestillingsrapport 2015 fra. Kulturministeriet

Ligestillingsrapport 2015 fra. Kulturministeriet Ligestillingsrapport 2015 fra Indledning Ligestillingsrapporten for giver en overordnet status på indsatsen for ligestilling på s område i perioden 2013 2015. Rapporteringen sker på baggrund af de ligestillingsredegørelser,

Læs mere

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser.

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 10. maj 2017 Fælles strategi for udsatte boligområder 1. Resume Med afsæt i Aarhus-fortællingens vision om en god by for alle har Aarhus Kommune

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Lyngby-Taarbaek Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Horsens Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Billund Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Indstilling. Ny fælles kommunikationspolitik for Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Ny fælles kommunikationspolitik for Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 22. september 2009 Ny fælles kommunikationspolitik for Århus Kommune 1. Resume Århus Kommunes gældende kommunikationspolitik er vedtaget

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Solrød Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aarhus Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Albertslund Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Aabenraa Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Lejre Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Randers Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Lyngby-Taarbaek Kommune

Lyngby-Taarbaek Kommune Lyngby-Taarbaek Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Den 7. november 2006 Århus Kommune

Den 7. november 2006 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 7. november 2006 Århus Kommune Personaleafdelingen Borgmesterens Afdeling Indstilling om indarbejdelse af ligestilling i al planlægning

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Slagelse Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Ligestillingsrapport 2003 for Skatteministeriet

Ligestillingsrapport 2003 for Skatteministeriet Departementet 6. november 2003 J.nr. 2003-010-0041 Personale og økonomi Ligestillingsrapport 2003 for Skatteministeriet Oktober 2003 P:\SurveyAndDataAnalysis\PLS Survey projekter\mainstreaming.dk\portal\ligestillingsrapporter\skat

Læs mere

Indstilling. Redegørelse til offentligheden for ligestilling mellem mænd og kvinder 2005. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Redegørelse til offentligheden for ligestilling mellem mænd og kvinder 2005. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 24. august 2005 Århus Kommune Personaleafdelingen Borgmesterens Afdeling Redegørelse til offentligheden for ligestilling mellem mænd

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Assens Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

ligestillingspolitik En rummelig arbejdsplads giver plads til kreativitet og nytænkning En ligeværdig arbejdskultur

ligestillingspolitik En rummelig arbejdsplads giver plads til kreativitet og nytænkning En ligeværdig arbejdskultur ligestillingspolitik En ligeværdig arbejdskultur Den familievenlige arbejdsplads sikrer en sammenhæng mellem familieliv og arbejdsliv Ly n g by-ta arbæk Kommune En rummelig arbejdsplads giver plads til

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Svendborg Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Solrød Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Ligestillingspolitik

Ligestillingspolitik Ligestillingspolitik Indledning Ligestillingspolitikken indgår som et led i Silkeborg Kommunes overordnede personalepolitik og beskriver nogle grundlæggende holdninger til ligestilling og rummelighed vedrørende

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Herning Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rethink Velfærd videndeling om udvikling af velfærd i Aarhus Kommune

Rethink Velfærd videndeling om udvikling af velfærd i Aarhus Kommune Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 18. december 2014 Rethink Velfærd videndeling om udvikling af velfærd i Aarhus Kommune 1. Resume Forslag om etablering af tværmagistratligt projekt:

Læs mere

Statens Administration

Statens Administration Statens Administration Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens 5 indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001 Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001 Indholdsfortegnelse 1. Ringsted Kommunes overordnede mål med integrationspolitikken er:...3

Læs mere

Status på handleplan for Københavns Kommunes Handicappolitik

Status på handleplan for Københavns Kommunes Handicappolitik BILAG 2 Status på handleplan for Københavns Kommunes Handicappolitik 2011-2012 UDVALG: Økonomiudvalget Tværgående målsætninger 3.1.6 Tilgængelighed Status 2012 Økonomi Evt. videreførelse Initiativ 1: Sikring

Læs mere

Strategi for ligestillingsvurdering i det offentlige

Strategi for ligestillingsvurdering i det offentlige Strategi for ligestillingsvurdering i det offentlige Februar 2013 Indhold 1. Indledning En ny strategi for ligestillingsvurdering.... 3 2. Strategiens indsatsområder.... 7 2.1 Styrket ligestillingsvurdering....................................................................8

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Horsens Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Køge Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

27/8/2015 https://www.survey xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentprint?printbackground=false&what=3&forceactivations=true

27/8/2015 https://www.survey xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentprint?printbackground=false&what=3&forceactivations=true T1PF 1JPR FSK2 KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Spørgsmål og svar (Q and A)

Spørgsmål og svar (Q and A) Spørgsmål og svar (Q and A) Spørgsmål og bemærkninger fra høringsprocessen med tilhørende svar fra medborgerskabsudvalget. Q and A offentliggøres også på medborgerskabiaarhus.dk sammen med øvrige bilag

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ballerup Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aalborg Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Holstebro Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Ligestillingsrapport 2013 fra. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet

Ligestillingsrapport 2013 fra. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Ligestillingsrapport 2013 fra Ifølge ligestillingslovens 5, stk. 1 skal ministerier, statslige institutioner og statslige virksomheder med mere end 50 ansatte hvert andet år inden den 1. september udarbejde

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Norddjurs Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Holstebro Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Lolland Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Socialstyrelsen Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Esbjerg Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

1. Har I en politik for arbejdet med ligestilling af kvinder og mænd på personaleområdet?

1. Har I en politik for arbejdet med ligestilling af kvinder og mænd på personaleområdet? Indberetning af ligestillingsredegørelse 2017 Politikker på personaleområdet 1. Har I en politik for arbejdet med ligestilling af kvinder og mænd på personaleområdet? 2. Har I eller måltal for ligestilling

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 5 WW8E-CKZM-6SMK KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Furesø Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus

Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus Side 1 af 5 Et velfungerende arbejdsmarked er en forudsætning for udvikling og vækst, samt for at flest mulige borgere kan forsørge sig selv. Et velfungerende

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Kolding Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Hedensted Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Rebild Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Egedal Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Halsnæs Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Guldborgsund Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Inddragende metoder brug børn og unges netværk

Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder er anerkendte og velbeskrevne måder at arbejde systematisk med inddragelse af børn, unge og deres familier på Inddragende metoder Systematisk

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Slagelse Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Region Midtjylland 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Vejen Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Skanderborg Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Brønderslev Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) 1 Indhold Status om ligestilling fra De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og 3

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ærø Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen Toftevej 43 Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Veje Pedersen Direkte 7257 7457 pvp@ @jammerbugt.dk 4. oktober 2011 Ligestillingsudvalget for

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Køge Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 18. januar Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 18. januar Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 18. januar 2007 Ligestillingsudvalgets handlingsplan 2006-2009 Århus Kommune Personaleafdelingen Borgmesterens Afdeling 1. Resume

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Glostrup Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Kommunernes indberetning af ligestillingsredegørelser 2017

Kommunernes indberetning af ligestillingsredegørelser 2017 Kommunernes indberetning af ligestillingsredegørelser 2017 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2017 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år.

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Statens Administration Lovgrundlag Alle departementer samt statslige virksomheder, styrelser, institutioner mv. med mere end 50 ansatte skal efter ligestillingslovens

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Allerød Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Mangfoldighedspolitik

Mangfoldighedspolitik Mangfoldighedspolitik Indledning Beredskabsstyrelsens personalepolitiske værdigrundlag bygger på et grundlæggende menneskesyn, som handler om mangfoldighed. Et menneskesyn, som er væsentlig for, at Beredskabsstyrelsen

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Middelfart Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015.

Læs mere

Ligestilling i Region Syddanmark

Ligestilling i Region Syddanmark Område: Human Resources Afdeling: HR Sekretariat og Arbejdsmiljø Journal nr.: 10/15446 Dato: 26. november 2010 Udarbejdet af: Lene Jellesen og Rikke Lykke Ravn Baggrundsnotat Ligestilling i Region Syddanmark

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Aabenraa Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Odense Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.core...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.core... 1 af 6 30-09-2015 15:58 JJRX-C6ZM-8WK6 KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Odense Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Lemvig Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ikast-Brande Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

Strategisk ledelse i HTK

Strategisk ledelse i HTK Strategisk ledelse i HTK 10 1 Indledning I denne folder kan du læse, hvordan god ledelse understøttes i Høje-Taastrup Kommune, hvorfor god ledelse er vigtig og hvilke formelle fora, der understøtter en

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Bornholm Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere

31.hl 5-5 k 1 afi Gr Ligestillingsredegørelse

31.hl 5-5 k 1 afi Gr Ligestillingsredegørelse Grafik 15-531.hl Ligestillingsredegørelse 2015 1 Indhold Kommunernes indberetning af ligestillingsredegørelser 2015 3 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 3 Politikker på personaleområdet 4 Handlinger

Læs mere

for helheden Vi udviser rettidig omhu Vi gør det! Synergi

for helheden Vi udviser rettidig omhu Vi gør det! Synergi Anerkendelse Vi har en positiv tilgang til hinanden Vi vil anerkendende ledelse Vi fremmer arbejdsglæden og det gode kollegiale fælleskab Vi skaber positiv sammenhæng mellem værdier og dagligdag! Sig det...

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Norddjurs Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters departement 1 Indhold Status om ligestilling fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikters departement 3 Ligestillingsindekset

Læs mere

Mangfoldighedsindsatsen - kort og godt

Mangfoldighedsindsatsen - kort og godt Mangfoldighedsindsatsen - kort og godt Forord Region Midtjylland ønsker, at personalesammensætningen afspejler mangfoldigheden i arbejdsstyrken. Mangfoldighedsindsatsen skal medvirke til at styrke Region

Læs mere

Rapport om Ligestillingsredegørelse

Rapport om Ligestillingsredegørelse Rapport om Ligestillingsredegørelse 2013 Odder Kommune 2 Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes

Læs mere