STJÆR AVIS. Den første samlings-regering for størstedelen af det gamle Skanderborg Ryttergods, Fremtidens Skanderborg Kommune:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STJÆR AVIS. Den første samlings-regering for størstedelen af det gamle Skanderborg Ryttergods, Fremtidens Skanderborg Kommune:"

Transkript

1 STJÆR AVIS Nr årgang december 2005, januar, februar 2006 Den første samlings-regering for størstedelen af det gamle Skanderborg Ryttergods, Fremtidens Skanderborg Kommune: Jens Grønlund, Stjær, Carsten Jacobsen, Hørning, Aleksander Aagaard, Skanderborg, Jørgen Gaarde, Skanderborg, Jonna Grønver, Ry, Magna Søndergaard, Ry, Søren Erik N. Pedersen, Hørning, Ole Drøgemüller, Galten, Bodil Ladegaard, Tebstrup, Claus Leick, Ry, Claus Block, Låsby, Mie Bergmann, Ry, Finn Pedersen, Gl. Rye, Lars Vodsgaard, Skanderborg, Anders Christensen, Hylke, Jens Kr. Rasmussen, Skanderborg, Per Larsen, Fruering, Karen Schack Lindemann, Galten, Jan Krogh Rasmussen, Skanderborg, Ole Juhl Jeppesen, Hørning, Arne Pedersen, Stilling, Jørgen Naut, Hørning, Martin Skjødt Poulsen, Hørning, Kenneth Meier-Andersen, Skanderborg, Sven Thorøe, Galten, Tage Nielsen, Galten, Jens Szabo, Ry, Lars L. Lavridsen, Voerladegaard, Peder Porse, Ry Tillykke med valget! Vi glæder os til at samarbejde med Jer! Landsbyerne i den nye Skanderborg Kommune 1. kort: Ryttergodsets grænser lagt over de gamle kommuner 2. kort: Ryttergodsets grænser lagt over Ny Skanderborg kommune 3. kort: Ryttergodset anno 1723 Kortene er venligst udlånt fra Søhøjlandets Økomuseem... Stjær Avis ønsker alle læsere en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår! Avisen kan læses i farver på

2 INDHOLD s. 3 Julestue og julebanko s. 4 siden sidst, netcamp, voksne kvinder, skole mm. s. 5 Stjær set fra luften, revy?? s. 6 Boldklubben: håndbold succes, bordtennis s. 7 STRIT gruppen, Byens mandegruppe! s. 8 nyt fra KFUM JOTA/JOTI lejr på Birkelund s. 9 Gør Stjær til en fuglevenlig by! s.10 Lys på kirken, byens have, stjærske traditioner s.11 vinsmagning og skolens nye juletradition s.12 Fælles Fodslaw i Storring og Stjær s.13 Fælles Fodslaw s.14 Fælles Fodslaw s.15 Fælles Fodslaw og det foreløbige Fællesudvalg s.16 Om livet i Storring. s.17 Om livet.fortsat og Eftermiddagsmøder s.18 Ejerlav for Tåstrup sø: Generalforsamling, annonce s.19 Foreningerne, adresseliste s.20 Aktivitetskalender, Kirkens julearrangementer Borgerforeningsbestyrelsen dec. 2005: Bjarne Schøler Sørensen, formand, (bss), tlf.: , Pil Brudager, næstformand, (pb) tlf.: , / / Bent Skovsende, kasserer (bts), tlf. : , Roy Erik Blüthgen, referent, (reb) tlf.: , Gunnar Bonde Jensen (gbj), vicevært, tlf.: , Geert Jensen (gj), vicevært, tlf.: , Orla Andersen og Hans Pedersen er revisorer UDLEJNING AF FORSAMLINGSHUSET.. er på tlf.: eller Huset udlejes for hele week-enden fra fredag til søndag, til flg. priser: For medlemmer..hele huset kr kr. incl. rengøring For ikke medlemmer..hele huset kr kr. incl. rengøring Personale: Vi har kontakt til lokale kokke, kogekoner og tjenere, der kan lejes samtidig med huset. Overnatning: Vi har kontakt til lokale overnatningssteder i Tåstrup og Veng. Læs mere her: forsamlingshus.stjaer.net BØRNEFØDSELSDAG i Forsamlingshuset - book i god tid på tlf.: eller mail: Vil I holde børnefødselsdag en hverdagseftermiddag, kan det lade sig gøre på flg. betingelser: Man skal være medlem af Borgerforeningen. Man skal selv gøre rent. Man skal være ude af huset inden kl. 17. Det koster 400 kr. HUSK GIROKORTET, hvis du endnu ikke har betalt! Borgerforeningen laver Stjær Avis, for at prøve at give et samlet overblik, over vores by s liv og aktiviteter. ALLE er velkomne til at sende stof til avisen! Stjær Avis betales, indtil videre, af medlemmernes kontingent, så hvis du vil støtte arbejdet med Stjær Avis, så meld dig ind i Borgerforeningen. Fælles Fodslaw: Flaskeposten og Stjær Avis.bliver til én avis, i Den nye avis skal udkomme i hele Storring-Stjær området. Boldklub og Borgerforening arbejder på sagen! Bestyrelsesmøder - holdes i BaseHouse og er åbne møder. Kom og vær med. Alle er velkomne! Næste møde er tirsdag den 20. december kl ALT hvad bestyrelsen foretager sig og tænker, det være sig referater, arbejdsfordeling, aktivitetsliste, ønsker for huset og byen, er nu lagt ud på portalen under: Foreninger & Grupper >> Borgerforening. Her kan bestyrelsens arbejde følges på tæt hold! JULETRÆER Igen i år, har Linda og Thomas Mikkelsen på Hårbyvej 89, foræret os juletræer til bymidten og forsamlingshuset. Det store træ har fået en ny plads på kirkegården, da juletræsstedet ved P-pladsen er helt forsvundet, under kastanjetræet! Tak for de smukke træer! Stjær Avis udgives af Stjær Sogns Borgerforening Redaktion: Bjarne Schøler (erhverv, foto), Roy Blüthgen (pc layout) og Pil Brudager, (illustr., foto, ansvars.hav.) Redaktionen bor Møllevejen 7, Stjær, 8464 Galten tlf /

3 Stjær Forsamlingshus byder velkommen til to af årets faste traditioner: Julestue og julebanko. JULESTUEN er Lørdag den 10. december kl Kom og få bygget den helt rigtige julestemning op. Vi serverer kaffe, te og kage, og krydrer det hele med fortællinger, sang, og en rask lille pakkeleg. Arrangementet er gratis. Du skal blot møde op med en pakke til max. 20 kr. Der er tilmelding til dette arrangement, senest mandag den 5. december til: Mie Hansen på tlf eller på opslaget i Dag librugsen. JULEBANKO er om søndagen den 11. december Vi starter med Børnebanko fra kl Kl er det de voksnes tur - der er flotte gevinster fra vore sponsorer og overskuddet går ubeskåret til forbedringer af Forsamlingshuset - så mød op og støt vores fælles hus! Der kan købes kaffe/te, kage, øl, vand & slik i baren Alle er velkomne til begge arrangementer! Vi glæder os til at se Jer - Stjær Sogns Borgerforenings bestyrelse

4 Siden sidst. EfterårsNetcampen lørdag den 5. november, er godt overstået. Det var den 5. netcamp i rækken og ingen deltagere ønsker, det skal stoppe - så 6. netcamp, forårsnetcampen 2006, bliver Lørdag den 18. marts kl søndag kl november var et herligt døgn med hygge, spil og spis osv. 38 drenge fra 3. til 8. klasse deltog. Her er et lille lyninterview med en 11-årig deltager: Hvad er godt ved NetCamp: Man kan freeke rigtig meget og spise slik. Og så er det dejligt at være sammen med sine venner og alle de store, så længe. Og jo, det er rigtig dejligt at få natmad!!! Hvis I vil se stemningsbilleder fra campen er de på - eller på en kæmpe fotocollage, som John Monrad har lavet med Jesper Notlevs fantastiske billeder. Den hænger i store sal i forsamlingshuset. Tak Jesper og John, fordi I har, henholdsvis taget billederne og sat dem sammen i en collage! De voksne quinders klub er er stor succes. Der er fyldt op på alle pladser og endda venteliste. Skulle nogle ønske at komme på ventelisten, kan man kontakte Vibeke Ottesen Cedervej 11, OBS. OBS.OBS: NY KLUB nye klubber?? Skulle nogle have lyst, mod og energi, til at starte en ny klub op, KLUB 2? - for kvinder eller måske for begge køn en eller anden form for klubaktivitet, der kan rummes i BaseHouse eller i kælderlokalet (revykælderen), i forsamlingshuset, en hverdag i dagtimerne eller en hverdags aften er de hjertelig velkomne til at kontakte undertegnede. Pil Brudager, Skolen 3. dec. 9. klasse, skal se "Slumprinsessen og de 7 smalltime hustlers" på Århus Teater dec. Juleemnedage 8. dec. Julefest om aftenen for klasse 9. dec. 8. / 9.klasse deltager i Volleyturnering i Galten Hallen 19. dec. Julefest om aftenen for klasse 21. dec. Juleferie Fuldt hus!! OBS. OBS.: Forældregruppen omkring netcampen skal udvides så der bliver flere om at tage vagterne! Vi efterlyser forældre og andre voksne, der har lyst til at tage vagter på forårscampen i marts. Det er dejligt at deltage på den måde og jo flere vi er, jo sjovere og jo kortere vagter! Kontaktpersoner er Gitte Bundgaard/ og Marianne Justsen/ Mht. til børnenes alder, fastholder vi, i forårscampen 2006, at man kan deltage, fra 3. klasse og opefter. Pil Endnu engang blev Bedsteforældredagen på Stjærskolen en helt fantastisk dag. Tilstrømningen var stor og bedsteforældrene var tilskuere til undervisningen i de forskellige klasser. Foruden "det STORE sønderjyske kaffebord" - for det var virkelig, hvad det var - var der også underholdning for "alle pengene". Omsorgsvæske... Græskarudskæringskonkurrence Arrangeret af Brugsen, den 30. oktober. Måske en ny halloween tradition i byen! Nana og Michela fra Storring vandt 1. og 2. præmie. Alle børn fik en halloween slikkepind. 4

5 Stjær set fra luften i 1954 REVY eller DILETTANT i Stjær? Hvem vil være med til at have det sjovt? Hvem vil være med til at folk i Stjær får en fælles god oplevelse? Ja hvem vil ikke være med til det? I Stjær bor der kun spændende mennesker, der alle besidder forskellige kvaliteter. Der er flere, som har udtrykt ønske om, at købe en kopi af det store luftfoto over Stjær fra 50 erne, der hænger i forsamlingshuset. Borgerforeningen har derfor kontaktet Kastrup Luftfoto, og vi har fået et rigtigt godt tilbud fra dem. De udføres i samme professionelle kvalitet, som det store billede i forsamlingshuset. Det vil sige opklæbet på plade, med samme dejlige overflade, og med en smal ramme. Størrelsen er 30x40 cm, og det er stort nok til, at man nemt kan se de mange fine detaljer fra dengang Normalprisen for en sådan kopi fra Kastrup Luftfoto er 2650,- Hvis vi bestiller min. 10 stk. kopier, er prisen 1500,- pr. stk. Så meld Jer til mig, hvis I er interesserede. Venlig hilsen Bjarne Schøler, eller mail Er én eller flere af disse kvaliteter hos dig lysten til: - at stå på de skrå brædder - at sy kostumer - at synge - at finde rekvisitter - at skrive revytekster - at male scenen - at styre lyd/lys - at være med i amatørbandet - at være med til at sætte scenen op - at lave kaffe og hygge om skuespillerne Hvis du blot kan svare ja til én af ovennævnte punkter - så bør du møde op på vores OPSTARTSMØDE onsdag den 18. januar kl i Basehouse i Forsamlingshuset På dette møde vil vi snakke om: - hvad er det lige, vi har lyst til at lave - i hvilket omfang - tidspunkt for afholdelse - osv Vi ses. Stor hilsen initiativtagerne: Marianne Andersen og Janne Sørensen Ring endelig, hvis du har spørgsmål Vi skylder Jer, at vise det andet foto vi fik tilsendt, Stjær 1954 set fra vest! - en slags efterlysning!! Til et kaffeselskab i Stjær. Tak for brevet! Vi vil gerne bringe Jeres klage anonymt, her i Stjær Avis hvis vi (redaktionen) ved, hvem I er. SÅ KOM IGEN! Hilsen Redaktøren 5

6 HÅNDBOLD SUCCES PÅ SAMSØ Af Brian Pedersen, Nikolines far. Efter en jævnbyrdig håndboldkamp mod Samsø UI trak Stjærs pigelilleput det længste strå og fik sæsonens første sejr 7-4. Søndag d. 9/10 skulle Stjær boldklubs pigelilleput til Samsø for at spille en håndboldkamp. Kl kørte 9 morgenfriske håndboldpiger og 7 forældre forventningsfulde mod Hou for at tage færgen til Samsø. For mange var turen til den smukke ø i Kattegat også første gang den blev besøgt. Ikke så mærkeligt at mange var spændte, netop på denne tur. Vel ombord på færgen blev den medbragte morgenmad indtaget, så energi depoterne var fyldt godt op til den vigtige kamp. På færgen var det også tid til at rette de sidste detaljer omkring kampråbet, men så var pigerne også klar til kamp. Fra kampens start var det tydeligt at se, at Stjær pigerne virkelig var sat op, og med flot sammenspil og fight lykkedes det at gå til pausen med resultatet 2-2. Efter pausen fortsatte det gode spil og midt i anden halvleg satte Stjær med 2 hurtige scoringer trumf på og rykkede afgørende fra hjemmeholdet. Godt støttet af de medrejsende forældre, som heppede så godt de havde lært, kæmpede pigerne bravt til sidste dommerfløjt, hvor måltavlen viste 7-4. Kampen var vundet! Efter et velfortjent bad gik turen igen tilbage til fastlandet, men turen føltes knap så lang oven på sejren. Alligevel var det en flok trætte men glade piger der vendte tilbage til Stjær efter en god håndbold tur til Samsø. Målene blev scoret af: Alberte 4 og Christina 3 Netop ankommet til Samsø ventende på en taxi, der kunne køre os til Samsø Idrætshal i Tranebjerg. Bordtennis er startet igen! Bordtennis har den store fordel, at du straks efter få minutter kan få glæde af verdens hurtigste sport! Vi træner følgende mandage: 21/11, 28/11, 5/12, 12/ , 9/1, 16/1, 23/1, 6/2, 13/2, 20/2, 6/3, 13/3, 20/ Børn og unge: Kl , Seniorer: Mandag d. 12. december holder vi Juleafslutning - Alle er velkomne! Kom til vores Juleafslutning og prøv samtidig at spille bordtennis, det er både for børn og voksne. Det eneste du skal medbringe er et par indendørs sko. Vi har masser af bat og bolde, jumbobat og jumbobolde, bordtennis, robot, film med bordtennis i verdensklasse og meget mere... På gensyn! Stjær Boldklub s Bordtennisafdeling Peter Schmidt Tlf Husk: Første træningsdag efter jul er den mandag 9. januar! Ros fra træner Annette efter holdets første sejr. Nørkleklubben i Klubhuset består af kvinder, der nørkler på livet løs alle torsdage fra kl Mød op med dit strikketøj alle er velkomne! Hvis du vil vide mere, så ring til Susanne Røgen på

7 Fiber eller kobber - Aften møde i STRIT Stjær Forsamlingshus, torsdag d. 24. november kl STRIT - IT-gruppen for Stjær og Storring var samlet i Stjær. Aftenens emne var bredbånd og teknik. 14 deltagere var mødt op, dette var tæt på alle i gruppen. Baggrunden for dette møde havde to "linier". Den ene er at gruppens medlemmer har ønsket at høre om og se hvordan en bredbåndsforbindelse rent teknisk fungerer. Den anden er at Galten Elværk for nylig har holdt informationsmøde om fiberadgang til borgerne i Storring. Derfor var aftenens titel 'Fiber eller kobber'. For at vise hvad der allerede er muligt på de kobberkabler der er gravet ned til alle husene i Stjær og Storring havde John Monrad til lejligheden, etableret ADSL med TV i Stjær i Basehouse. Herefter fortsatte kortegen mod Slet til Johns "dagligstue". Dagligstue fordi der i mødelokalet er opstillet flere gode TV og kraftige lydanlæg, netop til demonstration af bredbånds teknologier og komprimerings teknikker. Her blev set på TV over ADSL2+, Video on Demand i HDTV kvalitet og TV i Mpeg2 og Mpeg4 komprimering, der blev talt om zap-tider, UDP, prioritering af serviceklasser i IP nettet og begrænsninger i grafikkort. Der var ingen tvivl om at det var nørderne der var på udflugt. Mødet startede med at de fra gruppen, der havde været til elværkets informationsmøde, fortalte om de muligheder, der er på vej i Storring. Derefter fortalte John om mulighederne med kobber, og viste TV via ADSL på et medbragt fjernsyn. Tilhørerne lyttede interesseret og stillede gode spørgsmål. Alle var enige om at det er indholdet og prisen der afgør om familierne i Stjær piller antennerne til TV'et ned. - "Egentlig er jeg ligeglad hvordan jeg får en god bredbåndsforbindelse, men det er da fedt at have en fiber ind i husets teknik rum", sagde en deltager, "Du kan da bare få en stump kabel og grave det ned i forhaven, og så lade den ene ende stikke ind gennem soklen" lød det muntre svar. Efter demonstrationen i Forsamlingshuset, fortsatte gruppen til Stjær central, hvor John viste rundt og forklarede hvor kablerne ender. Fra Stjær gik turen til Hasselager central for at følge forbindelsen ind til "core"-nettet. På Hasselager central pegede John på et kabel og sagde "Der er vores 2,5 Gbit forbindelse til USA", "Imponerende at den dukker op lige her på Hasselager central" lød kommentaren. Gruppen var hele tiden ledsaget af John og de to andre medlemmer af IT-gruppen som arbejder i TDC, da det jo ikke er tilladt, at færdes på egen hånd i TDC's bygninger. Da vi tog afsked tilbage på parkeringspladsen foran Stjær Forsamlingshus sagde én "Nåh, vi fik kun snakket om teknik i aften", - "Det var jo også det vi sku' ". Jens Holm Andersen 7

8 naturligvis at se en masse forældre denne dag. Så går dit barn til spejder, sæt kryds i kalenderen nu. Nyt fra KFUM Der er stadig ulve i Stjær, men flokken vil gerne være lidt flere. Så kom og vær med hvis du går i 2. eller 3. klasse. Ulvene holder møde mandag aften kl Hos ulvene sker der mange sjove og spændende ting under kyndig førerskab af ulveleder Betina, som virkelig har påtaget sig hvervet som leder med stor entusiasme og gåpå-mod. Ulvene er i hvert fald glade for hende og de aktiviteter der foregår. Der har været ture til Bakkeskoven, der arbejdes på at tage forskellige mærker, der afholdes fuldmånemøder og meget andet. Der har også været Spejderhjælpsuge, hvor både ulve og spejdere var rundt i Stjær for at gøre gode gerninger og derved tjene penge til gadebørn i Malawi. For os spejdere i Stjær tjente vi næsten 3000,- kr. Hvilket er rigtig godt gået og vi vil hermed gerne sige tak til de folk som lukkede døren op for spejderne. Efteråret hos storspejderne har også været fyldt med spændende aktiviteter. En rigtig god oplevelse var JOTA/JOTI som fandt sted i weekenden op til efterårsferien. Endelig følger hermed en opfordring til nuværende og kommende borgere i Stjær by. En opfordring som også blev nævnt på det netop afsluttede borgermøde Fælles fodslaw en opfordring til at blive leder hos KFUMspejderne i Stjær. Tidspunktet vil være efter sommerferien 2006, idet vor nuværende spejderledere Tobias og Nikolaj skal videre med deres uddannelser. Du vil derfor bliver leder for en gruppe på ca. 15 børn i alderen ca år. Du behøver ikke nogen erfaring med spejderarbejdet, idet KFUM-spejderne Danmark har mange gode lederkurser man kan deltage i. Deltagelse i disse kurser betales naturligvis af gruppen. Derfor er alt hvad der kræves blot at du kan lide at være sammen med og samarbejde med unge mennesker. Er du interesseret så henvend dig til vor gruppeleder Ellen Højlund Nielsen, tlf eller vor grupperådsformand Jan Thøgersen, tlf Måske kender du nogle kommende tilflyttere til Stjær/Storring, som kunne være interesserede. For en by som Stjær er det nemlig et plus, at der er en spejdergruppe, der kan tilbyde børnene et fristed, hvor de lærer at samarbejde, at tage hensyn, at klare sig i naturen - simpelthen learning by doing. KFUM-spejderne i Stjær. Hos Stjær gruppe var man så heldig at vor grupperådsformand Jan Thøgersen, selv radioamatør, havde været så venlig at lægge gård til ude på Tåstrupvej. Det blev en hyggelig weekend for spejderne, hvor de fik talt og chattet med spejdere i mange andre lande. Der var naturligvis også tid til at lave mad, sove i telt og naturligvis opleve samværet med en masse gode spejderkammerater. Ellers går møderne hos spejderne med traditionelle spejderaktiviteter under kyndig ledelse af Tobias, Nikolaj og Karen. Når denne avis er udkommet har både ulvene og spejderne ligeledes været rundt i Stjær for at sælge julekalendere og vi håber naturligvis at de har fået solgt en masse. Kigger vi lidt ind i fremtiden er der ligeledes spændende ting på tapetet. Som en fornyelse har gruppen valgt at flytte den traditionelle juleweekend således at der bliver tale om en nytårs- og vintertur fra fredag d. 27/1- til lørdag d. 28/ I forvejen sker der jo en ofte en masse aktiviteter for børn i december måned, derfor vil en tur i januar kunne virke som et højdepunkt i en måske mørk og kold vintertid. En anden fornyelse hermed er at man vælger at invitere forældre og søskende til at deltage i turen lørdag formiddag, og vi håber 8 Billeder fra JOTA/JOTI lejren på Birkelund den Jamboree On the Internet - Jamboree On the Air er en international begivenhed, hvor spejdere i hele verden mødes in the air på radiobølger og snakker med hinanden. Jamboree er et indiansk møde, en (for)samling Stjær spejderne boede på Birkelund, fra lørdag til søndag. De snakkede, på engelsk, med spejdere fra Japan, Portugal og mange flere lande. De sov i tipi, med bål i midten og lavede spejlæg på bålet. Det var rigtig koldt, udenfor tipien!!

9 Vær med til at gøre Stjær til en fuglevenlig by! Vores lokale ornitolog Peter Lange har sendt flg.: 9 forslag til fugle- og naturvenlig drift af haven Vand Søer, damme, fuglebade og lignende befordrer et særlig rigt fugleliv. Både sommer og vinter er adgang til vand befordrende for et rigt fugleliv. Kvasdynger, vilde partier og variation Sørg for at der er "vilde" partier i haven med krat, nælder, grenbunker, stendiger og andet vildnis som tiltrækker mange fugle og giver gode redesteder. Har du plads i haven så lav en kvasdynge af det grenaffald m.m. du får når du beskærer dine træer og buske. Både fugle og pindsvin elsker dem til skjul og redested. Hjemmehørende træer og buske Plant fortrinsvis naturligt hjemmehørende plantearter, dvs. arter der forekommer naturligt i Danmark (jf. liste over udvalgte arter nedenfor). Disse arter har ofte et særligt rigt insektliv og tiltrækker derfor særlig mange fugle. Her er en liste over udvalgte træer og buske der er naturligt hjemmehørende (eller er meget gamle kulturplanter) i Danmark, og som normalt bliver højere end ca. 1,5 meter (mistelten undtaget): Skov-fyr, Ene, Taks, Storbladet Elm, Bøg, Stilk-eg, Vinter-eg, Vorte-birk, Dun-birk, Rød-el, Hassel, Avnbøg, Storbladet lind, Småbladet lind, Selje-pil, Femhannet Pil, Grå Pil, Bævreasp, Hunde-rose, Blågrøn rose, Æble-rose (gammel dansk kulturplante), Alm. Røn, Selje-røn, Skov-abild (= Skov-æble), Pære (gammel dansk kulturplante), Hvidtjørn (3 hjemmehørende arter), Slåen, Kræge (gammel dansk kulturplante), Mirabel (gammel dansk kulturplante), Fuglekirsebær, Almindelig Hæg (= Majtræ), Gyvel, Havtorn, Rød kornel, Benved, Kristtorn, Vrietorn, Tørst, Spids-løn, Navr, Vedbend, Ask, Alm. Hyld, Kvalkved, Vedvindel (= Vild kaprifolie) og Dunet Gedeblad og Mistelten. Der findes ingen hjemmehørende grantræer i Danmark, men hvis man ønsker at plante gran, så er Rød Gran den mest oplagte, da den findes naturligt udbredt meget tæt på Danmark, nemlig i Sydsverige. Redekasser I en by som Stjær er det oplagt at hænge stære- og mejsekasser op! Det er vigtigt at kasserne ikke er for små! Mål m.m. på velegnede kasser kan ses på Spiselige frugter Træer med bær, nødder, stenfrugter og lignende giver gode fourageringsmuligheder for mange fuglearter. Plant fx hvidtjørn, alm. hyld, alm. røn, æble, pære, hunderose, æblerose, fugle-kirsebør, alm. hæg, benved, kristtorn, mistelten, taks, hassel, eg, bøg, rød el og birk. Fodring Specielt solsikkefrø, hampefrø, æbler og fedtkugler af god kvalitet tiltrækker mange fugle. Fodring kan med fordel ske hele året. Afhængigt af forholdene kan der fodres både på jorden og i højden, fx på et foderbræt. Nogle fugle foretrækker det ene, andre det andet. Katte og hunde Hyppige besøg af løsgående katte og hunde bryder fuglene sig ikke om. Specielt de fuglearter der har rede i lav højde undgår haver med katte og hunde. Mange fugle foretrækker haver med rimelig fred og ro. Pesticider Undgå enhver brug af pesticider (ukrudtsmidler, insekftmidler etc.) og andre giftstoffer i haven. Musegift bør kun anvende inde i bygninger, aldrig udenfor langs fx husmuren. Gødskning Mange arter af dyr og planter trues af overgødskning med kvælstof og andre gødningsstoffer. Undgå derfor så vidt muligt overforbrug af kunstgødning og anden for for gødning. Græsplæner, staudebede og lignende klarer sig i reglen glimrende uden tilførsel af ekstra gødning. Læs mere på deres hjemmeside: God fornøjelse! mvh. Peter Lange Fra nettet, Fra JOTA / JOTI lejren på Birkelund, d Oktober onsdag 23. november 2005 Landdistriktsstrategien kræver nytænkning Mere vand, mere ro, mere græs og mere dødt træ. Dansk Ornitologisk Forening har lavet et handlingskatalog over fuglevenlige initiativer, som landmændene kan benytte sig af i Danmarks nye Landdistriktsstrategi. Et af forslagene er 'engculotter'. 9

10 Stjærske jule- og andre traditioner! Fredag den 25. november, holdt Boldklubben byens første (i nyere tid) fælles julefrokost, for firmaer, bestyrelser mv. 120 mennesker fyldte huset og dansede det meste af natten. Vi har desværre ingen billeder. Søndag formiddag hentede borgerforeningens bestyrelse byens juletræ på Hårbyvej 89 og satte det op, på den nye plads ved kirken. Brugsens juletræ stod allerede fint pyntet børnehavens børn havde klippet og klistret. Søndag eftermiddag var der så julestemning og gløgg og æbleskiver og juice og slik til børnene. En ægte Stjær-julemand ankom med stor sæk og både voksne og børn, tog årets første svingom, om træet, til de gamle julesange. Red. Lys på kirken? Søndag d. 25. september lykkedes det endelig at få lys på kirken. I første omgang et forsøg, lidt leg og en snak med repræsentanter fra vores menighedsråd. Alt i alt en god oplevelse, på trods af regnen. Vi håber at kunne gentage demonstrationen mere omfattende senere. Lige nu går drøftelsen på om der skal være lys på en, to eller tre sider af kirketårnet; eller måske en løsning hvor begge muligheder er mulige. For os er der ingen tvivl om, at et markeret kirketårn vil lyse op lige der hvor Stjær er mest mørk. Kirkelysbanden! Kære borgere i Stjær - gode idéer søges! Vidste I, at vi sammen ejer en have i byens centrum? For enden af p-pladsen ved forsamlingshuset, bag hækken, ligger denne dejlige have. Den er 238m2 og har tidligere været dyrket, men er nu til fri brug for byens borgere. Kom med Jeres gode idéer. Skal der være krohave med borde og bænke, petanquebane, hyggeskur, sandkasse - eller noget helt andet? Hvad ku' i tænke Jer, denne grund i Stjær City kunne bruges til? Indsend idéer til webmaster på adresse: eller send til avisen: Stjær Avis, Møllevejen 7, Stjær, 8464 Galten Hilsen Borgerforeningens bestyrelse 10

11 Stjærskolens nye juletradition Julen er begyndt at banke på døren. Snart lukker Stjærskolen op for den nye årlige tradition. Denne juletradition finder sted den 19. december fra kl Julehyggen er for de ældste elever, 7., 8. og 9. klasse Op til dagen, hvor arrangementet foregår, bliver de forskellige klasser sat sammen på kryds og tværs. Herefter bliver de delt ud på 3 forskellige hold. Disse hold bliver: Madlavning, hvor man laver den traditionelle julemiddag, samt lidt guf der skal nydes den 19. december. Underholdning, hvor eleverne elevernes skal forberede en form for opvisning, der skal vises på selve dagen. Dette kan være lige fra teater til sang eller, hvad man ellers kan finde på. Årets julemand! Fast tradition i Fællesspisningen, sidste middag inden jul: Flæskesteg med rødkål og brunede kartofler!! VINSMAGNING! Tirsdag den 8. november 2005 afholdt Arne Mogensen og Dagli Brugsen vinaften i forsamlingshuset. Det var både sjovt, spændende og underholdende! Aftenens vinguide Klaus Prüfer var virkelig klog på vin og mad. Han er uddannet vindocent, kok, er forfatter og indehaver af Den jydske Vinskole, som har til huse i Kolind på Djursland. Han var rar og klog og morsom at høre på. Vi fik mange gode fif mht. vin og mad, mens vi smagte på og hørte om de gode vine. En lille konkurrence med 10 vinpremier, var der også og så sluttede vi af med brugsens fine ostebord. Er I til vinsmagning (- og drikning) så kom næste gang og tag naboerne med! Arne arbejder på det skal være en årligt tilbagevendende tradition, at smage gode vine, i Stjær. En glad deltager! 11 Udsmykningsholdet. Her bliver der klippet og klistret for at lave julepynt til skolen. Rundt på hele skolen bliver folk mødt af julemusik, elever med nissehuer og ikke mindst en glad stemning. Samtidig har hvert hold opgaven at pynte det bord, de skal spise den traditionelle julemiddag ved. Om aftenen vil bordene blive vurderet. Det hold, der har formået at lave det mest kreative bord, vinder en præmie. Forrige år var første gang Stjærskolen prøvede at indføre denne tradition. Dette viste sig at være en succes blandt både elever og lærere. Derfor har vi nu indført dette som en årlig tradition, som bliver set frem til af alle. Arrangementet bliver hovedsageligt arrangeret af Stjærskolens store elevråd. Der både står for holdopdeling, og hvad der ellers vil finde sted. Så nu er det kun at tælle ned. Inden længe vil den ældste del af skolen sidde ved de oppyntede juleborde, med stille julemusik i baggrunden. Grin og hygge vil fylde hele det store fællesrum. Julen er trådt ind på Stjærskolen. Med venlig hilsen Elevrådet Illustr: Katrine Ting Holm

12 Lokalsamfundsdagen 12. november Fælles Fodslaw i Storring og Stjær arrangeret af Boldklub og Borgerforening havde 70 deltagere! På god højskole- og forsamlingshusmanér, begyndte vi med en sang. Vor lokale trubadur Karsten Holm spillede guitar til en landsbysang, digtet af Barbara Diklev. Tekster fra dagen, på de flg. 4 sider, er plukket fra længere tekster og netprojekter på internettet. Roy har samlet det hele på - så hvis du er mere interesseret og hvis du vil se lysbilledshowet Bendt Nielsen viste, om vores historie, så klik ind på forsiden for Stjær by-portal og læs mere der. Efter en flot anrettet frokostbuffet fra Høver kro, tog antropologen Gunnar Svendsen fat. Hans budskab var svært at fange, men han har efterfølgende sendt et skrevet oplæg, der kan læses på internetadressen, der er anført ovenfor. Vore rødder, historien: Det skal retfærdigvis siges, at den helt store oplevelse den 12. november, var historiefortælleren Bendt Nielsen fra Ry, der serverede os vore rødder både de søhøjlandske og dem her fra Storring og Stjær. Bendt Nielsen havde forsket i alle de gamle annaler, så vi fik alle historierne om vore stjærske forfædre oveni det fantastiske sammenfald og den gode historie, der forbinder vore fire kommuner, langt tilbage i tiden, til munke og klostertiden og til tiden hvor det meste af den nuværende storkommune, var identisk med store dele af Det skanderborgske ryttergods. Alle disse historier blev levende fortalt og krydret med lysbilleder. Det er umuligt at gengive på tryk men historie interesserede, med adgang til internettet, kan gå ind på - og finde nogle af historierne. Historiefortælleren Bendt Nielsen fra Ry 12 Vi bringer lidt derfra: Hvad er positiv, lokal udvikling? Når man vil oprette et lokalråd eller fællesråd som i Stjær- Storring, kunne det være en god idé at diskutere, hvad borgerne selv ser som positiv, lokal udvikling. Er det erhvervsudvikling? At bevare skole, børnehave, brugsen? Lokalt fællesskab? Øget politisk indflydelse? Naturen? Et rigt foreningsliv? Eller noget helt andet. CFUL har netop foretaget en større undersøgelse i fire udkantssamfund Klitmøller og Karby på Mors, samt Skuldelev og Torup i Nordvestsjælland. Her blev folk bl.a. spurgt om, hvad de mener, positiv lokal udvikling er, samt hvad de ser som deres samfunds største styrkeside. Igen og igen var svaret: Lokalt sammenhold. Eller lignende udtalelser som: Godt kendskab til hinanden, tillid, fællesskab. Som en borger i Karby f.eks. udtalte: Fællesskabet er en styrke. Dem ord må du godt ramme ind med stort! Hvad er social kapital? I de seneste år har man i forskningsverdenen omtalt en sådan lokal samarbejdsevne som social kapital. Social kapital opstår gennem et samarbejde mellem en gruppe af mennesker baseret på regelmæssig, personlig kontakt og tillid. Et sådan personligt kendskab og samarbejde blandt folk finder man ikke mindst i lokalsamfund. Økonomer er i stigende grad begyndt at betragte social kapital som en ny kapital, akkurat ligesom mere traditionelle kapitaler som fysisk kapital i form af maskiner og redskaber og human kapital i form af uddannelse og erhvervstræning. En stærk dansk tradition Historisk har de danske landdistrikter siden midten af tallet været præget af de mange folkelige bevægelser: andelsbevægelsen, højskolebevægelsen, religiøse bevægelser, husmandsbevægelsen, ungdomsbevægelsen, friskolebevægelsen, for blot at nævne nogle af de vigtigste. Sådanne bevægelser afspejler, at man i lokalsamfundene kendte og brugte hinanden og derfor i høj grad kunne klare sig

13 selv. Folkelige bevægelser og social kapital i de danske landdistrikter er dog ikke kun halvglemt historie. Flere af os husker f.eks. idrætshalsbyggerierne gennem 1960 erne og 1970 erne. Pludselig skulle hvert sogn have sin egen idrætshal, akkurat som man hundrede år tidligere skulle have hvert sit forsamlingshus, og måske endog mejeri og brugs. Dette kunne kun realiseres gennem et tæt, lokalt samarbejde og oceaner af frivillige arbejdstimer. På borgermødet i Stjær oplevede vi et godt eksempel herpå: En ældre mand, der fortalte om, hvordan en skare frivillige havde renoveret forsamlingshuset for nogle år tilbage en fantastisk indsats, som Stjær-beboerne i dag har stor glæde af: Dengang var der fællesskab, sluttede han. Det er der sikkert også i dag i Stjær såvel som i andre landsbyer. Der er ildsjæle og social kapital i foreningslivet, ikke mindst indenfor borger- og idrætsforeninger og børne/unge arbejdet, f.eks. spejderne. Og også i forbindelse med de mange opførelser af nye mødesteder i form af haller, multihuse og kulturhuse, om end det frivillige arbejde er knap så fremtrædende i dag. Mange steder er et skyttegravsforeningsliv også ved at blive brudt op. Man samarbejder i stedet for at ignorere eller ligefrem bekæmpe hinanden. Et godt eksempel er det nye samarbejde mellem Boldklubben og Borgerforeningen i Stjær, bl.a. omkring et fælles blad. Når vi er ude at interviewe, viser det sig ofte, at mange er bevidste om, at social kapital spiller en rolle selvom de måske ikke udtrykker det på den måde. Man drager i et lille, overskueligt og fysisk velafgrænset samfund fordel af hinandens forskelligheder: alder, køn, uddannelsesbaggrund, erhverv, personligheder og mere eller mindre skjulte talenter. Der er dog også mange steder, hvor man ikke er sig bevidst, at vi i de danske landdistrikter havde og måske fortsat har en særlig kulturarv i form af social kapital. Og så de Tre fremtidsscenarier for Stjær-Storring Hvor er Stjær-Storring så på vej hen? Hvordan vil her se ud om 5-10 år? Hvordan vil fællesskabet/den sociale kapital være? sig i hinanden og opbygge social kapital. Man passer mest sig selv og har det godt med det. Dette er også en mulighed. Der er naturligvis ikke nogen facitliste men det er måske en god idé at tænke over, hvad jeg som lokal borger ser som den mest ønskværdige udvikling. Det mest realistiske er måske en blanding af de tre muligheder. Men i så fald: Hvordan skal blandingsforholdet være? Fortsat god debat! Mvh. Gunnar Svendsen Efter dette oplæg, præsenterede tilstedeværende grupper sig: Stjær Boldklub Stjær Sogns Borgerforening Storring og Stjærs menighedsråd (her blev også fortalt om et samarbejde med Stjær Billedmagre) KFUM spejderne Indre Mission, Teen-klubben Børneklubben Stjær Skolen Stjær Folkedansere Ejerlav for Tåstrup sø De voksne Quinders klub Mediegruppen/ byportal og Stjær Avis BaseHouse gruppen/netcamp-gruppen STRIT gruppen Børnekultur gruppen Revygruppen Storring Naturen Pensionistforeningen v. Harald Damgaard Andersen Det var dejligt at mærke al den energi, der var tilstede og lyst til at fortælle om det, man lavede og brændte for. På baggrund af min feltarbejdserfaring i danske landdistriktssamfund ser jeg følgende, tre muligheder: 1) Stjær-Storring som et fritidsfællesskab. Som borgermødet afslørede, findes der et rigt og meget forskelligartet foreningsliv i området lige fra sport, revy, naturbeskyttelse til indremission. Kan man videreudvikle det og få andre end Tordenskjolds soldater aktivt inddraget i det frivillige arbejde, kan man skabe det perfekte hyggesamfund. Hvor børnene er trygge, og man samarbejder på kryds og tværs indenfor fritidslivet dvs. opbygger en brobyggende form for social kapital. 2) Stjær som økonomisk fællesskab. Man kunne også satse på lokal erhvervsudvikling, evt. kombineret med bestræbelser på at opnå mere politisk indflydelse ligesom man f.eks. gør det i Karby på Mors. Hermed ville man blive mere økonomisk afhængige af hinanden (som kolleger på samme arbejdsplads, eller som lokale virksomheder der samarbejder). Det vil betyde, at man så at sige vender tilbage til det andelssamfund, man var, til helt op i 1960 erne. Spørgsmålet er dog, om dette er realistisk. 3) Stjær som et rent og skært bosætningssted. Dvs. et sted, man tilfældigvis bor f.eks. fordi det er praktisk ift. job, uddannelse, nærhed til familie/venner, eller pga. herlighedsværdier. Borgerne behøver som sådan ikke engagere 13 Behændigt førte vores tredje udefra kommende ekspert, Barbara Diklev, os videre til fem grupperinger, der tegnede sig ud af præsentationerne:

14 De 5 grupper var: Storring-Stjær, det vi er fælles om børn og unge kommunikation/ fælles viden-information, historie, website, kultur-natur ønsker for fremtiden Man valgte nu frit den gruppe, man havde lyst til at bidrage til og hurtigt summede salen af lystig snak og pennegriflen på papirsdugene. Undervejs i rundbordsdebatterne, kunne man hente kaffe, te og Noelias, vidunderlige kæmpelagkage, ved buffeen i barstuen. Efter tre kvarter, præsenterede én fra hvert bord, de fremkomne resultater, i punkter: Gruppe om Storring-Stjær samarbejde: kontakt Jørgen Bækgård Eksisterende samarbejde: - Skolen - Kirken/præsten - Foredragsforeningen/Storring-Stjær-Høver - Børnehaven Fremtid: - Forsamlingshusene samarbejde - Boldklubben (navneforandring til Stjær.Storring Boldklub) Overordnet paraply, et landsbyråd. Under paraplyen alle foreninger, grupper mm.: Høver beboerforening, Storring forsamlingshus, Stjær borgerforening, Stjær Boldklub osv. Gruppe om Børn og unge: kontakt Mette Carlsen Vi savner : - tilbud af mere fast karakter til gruppen af 9-14 årige. - musiktilbud - frivillige hænder (mange aktiviteter afhænger heraf) - tid og overskud forslag: - art jamming også for børn/ Tina Kolding - fremstille dukker, lave forestilling/ Susanne Søe - musik og bevægelse/ Solveig Winther - rollespil i skoven - sodavandsdiskotek - fortælling - børneteater Gruppe om Kommunikation: kontakt Roy Blüthgen, Per Reipurth - sammenlægning af de lokale blade...ud til så mange som muligt. Starter med Stjær Avis og Flaskeposten. - udvide Mediegruppen til Storring-Stjær-Høver - Mediegruppen vurderer, hvilke medier der skal bruges til hvilke informationer. (tryk/internet) - skaffe flere registrerede brugere til Stjær by-portal - Implementere en fungerende fælleskalender - Mediegruppen sørger for at koordinere og hjælpe alle foreninger + grupper med adgang til medierne - Stjær byportal som samlingspunkt for alle eksisterende hjemmesider - Mediegruppen sørger for profilering af området udadtil (externt) Gruppe om Fremtiden: kontakt Dan Nielsen Storring-Stjær Danmarks bedste landsby! Sammenhold, på forkant med udviklingen Væk med den jydske beskedenhed Infrastruktur i byen Grusgrav som naturpark Vandrespor og stier i det åbne land Markveje og cykelstier Adgang til Tåstrup sø Havnefront mellem rensningsanlæg og Tåstrup sø Udbygge Storring mod Stjær, sydskråning ud med svinene! Udstykning af jord i forskellige retninger fra Stjær Projektudvikling (lokalplan) af eksisterende gårde til andre boformer gruppe om Kultur og natur: kontakt Jytte Ingeberg Kultursamvirket? (evt. lokalråd samråd mellem foreninger og interessegrupper) i landskabet.dk fremtidsvisioner Lidt mere uddybende: Vi vil undersøge hvad kultursamvirket står for, i de forskellige kommuner bl.a. Ry og se på gode ideer, som vi kan gøre brug af. Personligt, var vi et par stykker i gruppen, som netop meldte os til denne gruppe, fordi vi mener, der mangler kulturtilbud til "voksne" i vores landsbyer, hvad det konkret skal gå ud på forventer jeg, at vi tager op i fælles-udvalget. (Vi talte om teater / koncerter, vandreture til kulturelle perler med foredrag og medbragt kaffe. Mulighederne er jo mange) Med hensyn til Spor i landskabet, kan jeg se, at en anden gruppe også har det på dagsordenen og det er jo rigtig fint. Vi kan jo nok ikke komme udenom, at natur og kultur hænger uløseligt sammen. JI Herefter blev talsmænd og -kvinder, fra rundbordsgrupperne snigløbet, på grund af tidsnød. De blev beordret til at samles i hallen seks i alt, for at aftale et videre forløb af processen, primært, aftale et møde, hvor man kan tage stilling til, hvordan det råd eller udvalg eller den gruppe, hvad det nu skal hedde? skal skrues sammen, så det bliver et overordnet, samlende, fælles udvalg, for Storring, Stjær området, hvor alle grupper, foreninger, institutioner, råd mm. føler sig repræsenteret. 14

15 Fra opslagstavlen 12. november i forsamlingshuset, har vi plukket nedenstående: Hvilke arbejdsopgaver skal ligge i dette, byernes fællesudvalg? Hvordan kan vi bruge hinanden? Hvordan kan dette nye netværk virke, så det frivillige arbejde i området styrkes, så vi får mere energi, får nye med, både unge og ældre? Kan en fælles avis og byportal sortere under fællesudvalget/-rådet. Hvad med kontakten til det politiske system og områdets udvikling? Der er mange spørgsmål, at finde svar på, selv om tiden naturligvis vil vise, hvad det er vigtigt, vores fællesudvalg, tager vare på. Imens rundbords talskvinder og -mænd var ude blev et hurtigt omkvæd på et let melodi, delt rundt på en transparent og før vi havde set os om, havde hvert rundbordsgruppe digtet flere vers, på transperent er, til vores fælles fremtid, på melodien: fra Engeland til Skotland. Og helledusseda hvor det lød godt, da hele den stående forsamling, som afslutning på dagen, med akkompagnement af vor lokale trubadur Karsten Holm, sang den første fællessang om Storring og Stjær, i Skanderborg kommune, for fuld udblæsning. Sangen var de hurtige poeters digt, så gengivelse her, vil muligvis virke mindre opløftende, end sangen gjorde, den 12. i forsamlingshuset, derfor gengives her, blot omkvædet:. Og har vi viljen til så skal I bare se hvad samarbejde her i Storring-Stjær får til at ske! Sidste nyt fra Det foreløbige Fællesudvalg: Jørgen Bækgård, Storring, Mette Carlsen, Stjær, Roy Blüthgen, Stjær, Per Reipurth, Storring, Jytte Ingeberg, Stjær, Udvalget mødes første gang Tirsdag den 6. december kl i BaseHouse Opgaven i 2006 og fremover: Hvordan lave bedre nærdemokrati med færre lokale politikere? Det globale paradoks Jo mere verden integreres jo mindre og jo vigtigere bliver de enkelte smådele John Naisbitt, fremtidsforsker Gode ord om - og svar, på emnet: Der skal være klare retningslinjer mellem landsbyer og byråd. (sagt af borgmesterkandidat fra Ry) Kommunalbestyrelserne må forstå, det giver mindre bøvl for dem, at der er lokale fællesråd. Det gi r ikke mere magt, at have et lokalt fællesråd, men det giver en følelse af, at magten er nærværende! (sagt af klog kvinde fra Himmerland) Vi ønsker en lige værdig udvikling på land og i by. Vi vil reetablere den kommunale debat. Borgerinddragelse skal ikke være besværlig. Det skal være de gode ideer, fra dem, der bor i området. Tidlig borgerinddragelse fremmer forståelsen. (fælles udtalelse fra møde forleden, med folk, der repræsenterede 17 landsbyer, i den nye Skanderborg Kommune) 15

16 Vi har modtaget lidt løst og fast - om livet i Storring I forlængelse af fælles fodslaw i Storring og Stjær, har vi fået lyst til at bidrage med lidt flere detaljer om Storring anno Michèle og Morten Nielsen GrundejerForeningen dvs. Kirkebakken og Solhøjparken er på ca. 50 husstande. Foreningen er lovbefalet. Vi skal eksistere pga. vores primære ansvarsområde: Vedligeholdelse af Det Grønne Område bag Kirken + de private veje (dvs. stikvejene/vængerne på Kirkebakken og Solhøjparken). GF har gennem det seneste års tid lavet ny naturlegeplads og etableret en grillplads og en petanquebane Der er stativ, så maden kan laves over bål, og der er borde-bænkesæt, så man kan sidde ned og spise den. Gyngerne og en klatrevæg kommer i løbet af foråret, men der er allerede på legepladsen en stor borg, 2 pilehytter, 3 kæmpe klatretræer, et stort hule- og tunnelsystem, hasselkrat, sandkasse, balancebomme og pæle, kolbøttestativer, sanseområder m. duftende planter og sommerfuglebuske foruden mange frugtbuske, en kælkebakke for de små, som også er lynghøj m. blåbær, tyttebær og revlingebær, og som også har en lille rutschebane for de mindste Der kommer også en GF for den nye udstykning. Det bliver spændende, om de 2 GF også skal "kommunesammenlægges". Der skal nok udarbejdes lidt juridisk à la Farum og Værløse. Den nye udstykning vil nok ikke betale for vores gamle dræn og stikveje, men 2 GF i så lille en by er nok overdrevet. Det bliver spændende at se, hvad der sker. Her i Storring har vi nu beviser for, at der siden jernalderen, dvs. i ca år, har boet mennesker. Det har vist sig ved udgravning af jernalder-bopladsen på Lilleringvej i forb. m. motorvejsbyggeriet (de var nomader på den tid, så de andre pladser kan ligge hvor som helst her i området) men også ved udgravningen af vores store vikingehus sidste forår og vinter. Man bliver lidt ydmyg i det perspektiv, ikke? :-) Læs mere på Lige udenfor vikingehuset blev også udgravet en flot stensat brønd, som indeholdt alverdens spændende sager. Høst i Børnehaven dagplejerne og andre, der tilfældigvis er i byen på den tid af døgnet. Indskolingen (0. og 1. kl.) fra Stjærskolen er også med. Vi har også i Storring en fællesspisnings-forening, der mødes ca. 10 gange årligt. I Forsamlingshuset og af og til i Konfirmandstuen. Storring Vandværk leverer drikkevand i en glimrende kvalitet og til en absolut favorabel pris. Bl.a har vi en meget lav tilslutningsafgift. Storring Bynet har i en årrække leveret godt, lynhurtigt og vanvittig billigt bredbånd til storring-borgerne, og det er blevet til mangen en hyggelig generalforsamling i Konfirmandstuen. Nu er udstyret ved at være slidt ned, og vi har store problemer, lidt for tit til, at det er sjovt, men i stedet for at anskaffe nyt, samarbejder vi m. Galten Elværk om bredbånd via lyslederkabler i stedet og glæder os til at blive det første sted i kommunen, som kommer på den nye forbindelse. Storring Forsamlingshus: Står for driften af... ja... Forsamlingshuset. En del af indtægterne kommer naturligvis fra udlejning, (evt. kontakt til Yrsa ), og vi spiser fællesspisning der, når vi ikke er i konfirmandstuen. Forsamlingshuset arrangerer en meget succesrig julebanko, den årlige Juletræsfest (gammeldaws m. julenisse, sanglege og det hele), og i samarbejde m. Storring Menighedsråd I løbet af vinteren/foråret 2006 kommer arkæolog og phd Mads Ravn, som stod for udgravningen, i Storring Forsamlingshus og fortæller om udgravningen og fundene. Det glæder vi os til. Nå, men bortset fra Grundejerforeningen, har de meget selvstændige storring-beboere anno 2005 en naturbørnehave. Den er meget åben og bruges som udflugtsmål både af byens dagplejere og af hjemmegående mødre. Den laver i samarbejde m. Carsten Marvig også 4 årlige gudstjenester m. efterfølgende kaffe + div. i børnehaven. Fastelavn og jul er mest for børnehave og dagplejere. Der er tøndeslagning + risengrød i børnehaven efter gudstjenesten. De to andre: Så- og høstarrangementer er pænt besøgt af en blandet skare. Her sår og høster vi på gammeldags maner med deltagelse af både byens pensionister (og en del af Stjærs pensionister), Fastelavn, er mit navn inviterer de til Slå katten af tønden (Gudstjeneste i kirken, derefter følges vi i Forsamlingshuset og slår katten af tønden. Normalt spiser vi os derefter en mavepine til i fastelavnsboller fra Stjærbageren + slik og frugt). 16

17 Påskemarkedet er også blevet genoplivet efter en kort pause på et år eller 2, og det kører igen med stor succes. Bestyrelsen har for et par år siden startet en fredagscafe, hvor vi den første fredag i hver måned kan få et superlækkert måltid mad til MEGET få penge, og bagefter hygge og spille dart. DET ER EN KÆMPE SUCCES!!! Pga. tidspunktet deltager iflg. sagens natur ikke så mange hele børnefamilier, men det hænder, at familierne spiser sammen. Så tager den ene hjem og putter unger, mens den anden fester videre. Der er også en næsten fast trio, som har en gennemsnitsalder på et par og firs. Meget velbesøgt og stor spredning aldersmæssigt. Næste arrangement er en julefrokost med alt, hvad dertil hører. Bestyrelsen fortsætter i øvrigt den kendte stil, som Harald berettede om til mødet i Stjær Forsamlingshus, (renoveringer og tilbygninger til huset er nemlig også i Storring tidligere lavet af lokale), men så sent som sidste år i hele juni brugte hvert enkelt medlem af bestyrelsen ca. 20 timer/uge (= ca. 80 timer) til at renovere, lave køkken om, male vægge og lofter overalt og i det hele taget gi' huset en kærlig hånd. De var der hver dag til ca. 13!!! Forsamlingshuset har også i en kortere årrække fungeret som beboerforening, men den del er pt. sat på 'stand by', hvorfor vi ikke lige nu i Storring har en egentlig borger- eller beboerforening. Storring Forsamlingshus er også med i foredragsforeningen, som, i samarbejde mellem Storring, Stjær, Høver og de to menighedsråd, arrangerer foredrag på skift i forsamlingshusene. Det er jo også her i byen, vi kan nyde vores store flotte præstegårdshave (http://www.storring-stjaer.dk/praestegaard), en af DKs største. Kærlighedstunnelen, som er en sti, der går rundt om hele haven er til fri afbenyttelse for alle i begge sogne, og har man lyst, kan man følge stien hele vejen ned til præsteskoven. Kærlighedsstien i præstegårdshaven Som det ses af ovenstående, foregår rigtig meget i og omkring konfirmandstuen eller i samarbejde med menighedsrådene med præstegården som dén faktor, der samler alle de tre byer i sognene. Det fælles fodslaw i Storring, Stjær og Høver er altså godt i gang. Alt i alt kan vi konkludere, at Grundtvig ikke har levet forgæves. Foreningslivet stortrives også i Storring anno (- og skal det mon ikke lige nævnes, at kirkens hjemmeside blev den 5. bedste i en landsdækkende konkurrence. red.) Eftermiddagsmøder i Storring Præstegård Møderne foregår i konfirmandstuen fra kl Jørns Busser kører fra Galten rutebilstation kl og fortsætter over Høver, Stjær til Storring. 6. december Program: Min barndoms jul v/ Forfatter Bjarne Nielsen Brovst. 10. januar 2006 Program: Martin A Hansens liv og digtning v/fhv socialrådgiver Anna Andersen og fhv. sognepræst Aage Andersen 14. februar 2006 Program: Fra maler til minister og nu opmand - v/fhv. borgmester Thorkild Simonsen Alle er velkomne! De hængte røvere i præstegårdsskoven (fra pilgrimsvandring i 2004) Stierne i skoven slås hele sommeren, så vi kan gå (og med lidt god vilje også cykle) der hele året (http://www.storring-stjaer.dk/skoven) Kirkehøjskole Tirsdag den 7. februar kl. 14 i Skovby kirke og konfirmandstue Aktuelle Strømninger i dansk kirkeliv v. Cand.teol, ph.d., Henrik Wigh Poulsen Alle er velkomne! Der henvises til Kirkebladet, for yderligere information. Carsten Marvig 17

18 Ejerlav for Tåstrup Sø Højesteretssagen berammes sandsynligvis på et møde d. 7. december, og vi kan således på generalforsamlingen den 14. december fortælle mere konkret hvornår sagen kan forventes at være helt afsluttet. Hvis man ikke ønsker at melde sig ind i lavet vil vi meget gerne om man alligevel vil møde op til generalforsamlingen og tilkendegive sin mening om lavets arbejde, ligesom man naturligvis kan overvære generalforsamlingen og dermed få mere information om såvel søen som om retssagen og om lavets arbejde i det forgangne år. Dog har man naturligvis kun egentlig stemmeret på generalforsamlingen hvis man har betalt kontingent. Indmelding og betaling af kontingent på kr.: 250,- kan ske umiddelbart inden generalforsamlingen. Kort fra Skanderborg Ryttergods - år 1723 Onsdag d. 14. december kl afholdes Generalforsamling i Stjær forsamlingshus Tåstrup Sø har brug for din opbakning! Landsretten udtalte sig 8. september 2005 særdeles skarpt for så vidt angår ejendomsretten til Tåstrup Sø: Ejendomsretten til Tåstrup Sø, matr.nr.31 Tåstrup by, Harlev, tilkommer lodsejerne i Tåstrup, Stjær og Lillering. Denne afgørelse er efterfølgende naturligvis blevet anket til højesteret, på trods af at det nu er tredje gang en dansk retsinstans udtaler sig i tilknytning til denne ejendomsret, uden at der i nogen af de tre domme har været tvivl om at Tåstrup Sø ikke ejes af lodsejerne omkring søen, men af en bredere skare, en skare der således endeligt er blevet klart beskrevet af landsretten, i fuld overensstemmelse med tingbogens udvisende. Det er således ikke længere en uklar afgørelse, der ligger bag ejerlavets arbejde, for at sikre at søen kan blive det reelle rekreative område, som den burde være. I forbindelse med processen i landsretten blev vi som lav gentagne gange angrebet af modpartens advokat, for ikke at arbejde for en sag der har bred opbakning i lokalbefolkningen i de tre ejerlav, Tåstrup, Stjær og Lillering. Landsretten gav os heldigvis fuld oprejsning idet den formulerede at ejerlavet har en sådan fasthed, at det må anses for proceshabilt, uanset at det kun er en mindre del af de medlemsberettigede, der er medlemmer af lavet. Det blev vi naturligvis meget glade for at læse. Men det er klart at vi er en meget lille forening; og det er også klart, at det kan være lidt svært at finde den økonomi der skal til for at sikre, at sagen kan blive gennemført fuldt og helt. Vi har bl.a. brugt medlemskontingentet til at betale den selvrisiko der ligger bag den retshjælpsdækning der har betalt for sagen. En retshjælpsdækning som bestyrelsens medlemmer; Bent Skovsende, Vagn Juhl Larsen, Jakob Thulesen Dahl og Keld Rasmussen har lagt til. Jeg skal derfor, lidt indtrængende måske, anmode om at der er lidt flere der vil melde sig ind i lavet og derigennem bistå os i det arbejde der nu snart er gjort helt færdigt. Bestyrelsen vil på generalforsamlingen stille forslag om at indbetalt kontingent for 2005, også dækker medlemskab i Lavet vil gerne modtage donationer hvis man ønsker at støtte lavet økonomisk uden at oprette et egentligt medlemskab. Kontakt Lavets kasserer Bent Skovsende: Skulle man ikke have mulighed for at deltage i generalforsamlingen, er vi stadigvæk meget interesserede i at høre fra Jer medejere af søen. Jeg skal hermed opfordre til, at man sender en mail til bestyrelsen, fx til mig : og giver sin mening om lavets arbejde og søens fremtid til kende. Vi ser naturligvis også meget gerne en indmeldelse i lavet uanset man kan komme til generalforsamlingen eller ej. Med venlig hilsen og på gensyn/genskriv: Jakob Thulesen Dahl, formand Stjærvej 114, Stjær, 8464 Galten, Annonce: SmykkeCaféen Smykker fra eget værksted af bl.a. Sølv Ferskvandsperler Ædelstene Juleåben Fre- & lørdag 9. & 10. december kl Fre-, lør- & søndag 16., 17. & 18. december kl og når skiltet er ude (på hjørnet af Bækken), Eller efter aftale på tlf Du er velkommen til at kigge ind, måske finder du julegaven, til én du holder af. Jeg glæder mig, til at byde på gløgg eller kaffe. Margit Sejersen, Bakkegården, Bækken 8, Stjær 18

19 Foreninger, grupper, råd, udvalg og institutioner i Stjær med nøglepersoner Stjær Sogns Borgerforening Bjarne Schøler Sørensen Lindegården, Kollens Møllevej 31 Tlf.: / Udlejning af forsamlingshus: tlf: eller mail: Stjær Medie-Gruppe Avis/ Pil Brudager tlf: Mail: Byportal Roy Erik Blüthgen Mail: Tlf: STRIT gruppe: kontakt Roy! BaseHouse-Gruppe / Netcamp Pil Brudager tlf: Mail: PC - undervisning Bent Skovsende tlf: Mail: Landby-udviklings-Gruppe Heidi Gargulak Andersen/ Mail: Børnekultur-Gruppe Jeanine Marie Bonadies, tlf: Mail: Teater-Revy-Gruppe Marianne Andersen tlf: Mail: Fællesspisning i Forsamlingshuset Heidi Gargulak Andersen/ Mail: De Voksne Quinders Klub (DVQK) Vibeke Ottosen tlf.: Mail: Stjær Folkedansere Galten aftenskole Peter Erik Jensen tlf: Stjær Boldklub Henning Røgen/ Mail: Hjemmeside:www.stjaerboldklub.dk Bordtennis i forsamlingshuset Peter Schmidt tlf: Mail: Motions-Vandreture-Nørkleklub Fra/i klubhuset/ Susanne Røgen tlf.: Dagplejen Karin Beyer-Pedersen, tlf: Mail: Og Ruth Hildebrandt Schmidt Nygårdsparken 23, tlf.: Børnehaven Kirsten Andersen, tlf.: Mail: Stjær Skole Tina Sørensen, tlf: Mail: Hjemmeside: Stjær Fællesbibliotek Pia Karmark, tlf: SFO Lone Borgkvist, tlf: Mail: Ungdomsklubben Værestedet Kirsten Pedersen, tlf: Mail: KFUM Spejderne Dorthe Notlev, Tlf.: Mail: Kirken: Carsten Marvig tlf: , Mail: Menighedsråd: Ingrid Jørgensen Tlf: Mail: Foredragsudv. Storr.-Stjær-Høver Elisabeth Thorsen, tlf.: Indre Mission Repr. i Stjær: Karen Marie Boye Vestbakken 18, tlf Kræftens Bekæmpelse Repr. I Stjær: Susanne Røgen, tlf: Stjær Vandværk Bent Skovsende, tlf: FEJLMELDING: Peter Gabriel tlf: , Mail: Ejerlav for Tåstrup sø Jacob Thulesen Dahl, tlf: Mail: Pebbelparken Grundejerforening John Matthiasen, tlf: Mail: Nygårdsparken Grundejerforening Annette Thorsted, tlf Stjær Billedmagere Tina Kolding, tlf: Mail: Det Danske Haveselskab Repr. i Stjær: Conny Andersen Tlf: Mail: Skanderborg Fjerkræ, racehøns Repr. i Stjær: Mogens Andersen Tlf: Mail: DOF Dansk Ornitologisk Forening, lokalafd. Århus Amt. Lokal kontakt: Peter Lange, tlf.: mail: Aarhus Aadals Golfklub, Brydehøjvej 35, 8462 Harlev tlf: repr. i Stjær: Bodil Brandt mail: A.M.B.A. Stjær Brugsforening Arne Mogensen, tlf: Mail: hjemmeside: www. coop.dk Galten Erhvervsråd Peter Schmidt, tlf: Mail: Vi har to dagligvarebutikker: Stjær Bageri, tlf: Stjær Dagli Brugs, tlf: Mail: Og en frisør: Salon Stjær: Mail: DEADLINE for indlevering af stof til næste avis: Søndag den 19. februar Avisen udkommer i beg. af marts. Indlæg kan sendes til - eller lægges i postkassen: Møllevejen 7, Stjær, 8464 Galten eller Mail: 19

20 Aktiviteter December Bjarne Nielsen Brovst i Storring Præstegård: Min barndoms jul foreløbige fællesudvalg mødes Rønnerdahl kvartetten i Storring kirke Julestue i Stjær Forsamlingshus Børnebanko i Stjær Fors.hus Voksenbanko do. do Bordtennis, juleafslutning Genfors. Ejerlav for Tåstrup sø I kirken, Stjær Skoles Børnekor kirken: juleafslutn. Små børn kirken: Børnehavebørn kirken: Skolebørn Illustr. Katrine Ting Holm Januar Martin A. Hansens liv/ Storring præstegård Revy start-møde i BaseHouse JuleKoncert Onsdag den 7. december kl er der koncert i Storring kirke med vokalog instrumentalensemblet "Rönnerdahl"- kvartetten Deres omdrejningspunkt er Evert Taube, åndelige viser og "låtar". De har til lejligheden sammensat et program delvis med julemelodier. Alle er velkomne Vi synger julen ind sammen med Stjær Skoles Børnekor Onsdag den 14. kl i Stjær Kirke Steffen Schmidt, lærer på skolen, har sammen med Heidi G. Andersen startet Stjær Skoles Børnekor. Vi skal synge nogle af vores dejlige julesalmer og Stjær Skoles Børnekor vil medvirke. Det er fortrinsvis elever fra 2. og 3. klasse, der mødes en gang om ugen for at synge. Vi skal bl.a. synge "Dejlig er den himmel blå", "Marias sang" fra et krybbespil lavet af Erik Bjøn Lund og et par andre gode julesange. Det er så første gang, pigerne skal optræde udenfor skolens regi og det glæder de sig meget til. Alle er velkomne! Februar Kirkehøjskole: Henrik Wigh Poulsen i Skovby kirke og præstegård Torkild Simonsen i Storring præstegård Marts 2006 Forårs-netcamp i forsamlingshuset lørdag den 18. marts kl til søndag morgen kl Juleafslutning i Stjær kirke - børn der passes hjemme, er velkomne. Torsdag den Dagplejebørn kl Stjær Børnehave kl Tirsdag den Stjærskolen kl.9.00 Juleaftens Gudstjenester lørdag den 24. december I Storring kirke kl I Stjær kirke kl og kl juledag I Storring kirke kl I Stjær kirke kl.9.00 Stjær Sogns Borgerforenings Avis, Red./Møllevejen 7, Stjær, 8464 Galten tlf mailadresse: Stof til avisen kan indleveres i postkassen på Møllevejen 7. Ekstra eksemplarer af avisen kan købes i Dagli Brugsen for 10 kr. Sidste frist for indlevering af stof til næste avis er søndag den 19. februar Avisen kan ses i farver på

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 30 januar / februar 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter:

Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning Aktiviteter: Den 2. April 2015 Referat af generalforsamling i EIF Håndbold den 25.3.2015 Til stede fra bestyrelsen: Linnea Christensen (afgående formand), Susanne Skarby (kasserer), Peter Rask, Anne Erben. Afbud fra

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat

Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014. Dagsorden. Referat Generalforsamling Herslev bylaug den 23. oktober 2014 Dagsorden 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning 3) Regnskab og budget 4) Indkomne forlag 5) Valg af bestyrelse 6) Valg af suppleanter 7) Valg

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

Formandens beretning for året 2014

Formandens beretning for året 2014 Formandens beretning for året 2014 Velkommen. Så gik der endnu et år. Og dette har budt på nye udfordringer. Selvfølgelig har de sidste detaljer vedr. overtagelsen fyldt meget, da den er en vigtig del

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke KOM OG VÆR MED!!!!!!!!! AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2014 www.dui.dk/korsloekke KOM OG VÆR MED!!!!!!!!! AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter 1. Velkomst ved Bjarne Svendsen Ordstyrer: Bjarne Referent: Anette 2. Kort orientering fra alle deltagende foreninger obs om der er noget særligt alle foreninger bør vide FIF ved Karina, Jørgen og Bente.

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk

Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Ringsted Private Skovbørnehave St. Bøgeskovvej 30 B 4100 Ringsted Telefon: 3810 5040 Hjemmeside: www.ringstedskovborn.dk Hvad er Skovbørnehaven i St. Bøgeskov? Verdens dejligste børnehave med højt til

Læs mere

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008

Rødder og Vinger. NYHEDSBREV marts 2008 Rødder og Vinger NYHEDSBREV marts 2008 Jeg håber alle er kommet godt over jul og nytår og nu er friske til at tage fat på en ny sæson i vores lille forening. Lille er måske ikke det helt rigtige ord længere.

Læs mere

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt ARRILD NYT Infobrevet No. 1. - 4. kvartal 2011 Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt Nyt infobrev til alle i Arrild sogn Som et nyt tiltag i Arrild sogn, vil støtteforeningen for Arrild

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012

Nyhedsbrev FDF SÆRSLEV. Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10. December - Januar - Februar 2012 yhedsbrev December - Januar - Februar 2012 Denne gang kan du læse om lederne planer for det nye år! Læs om juleweekenden s. 10 FDF SÆSLV Indhold FDF-Info Side 3 yt fra Kredslederen Side 4 yt fra Bestyrelsen

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Nyhedsbrev. Ny bestyrelse konstitueret KRAGELUND FORSAMLINGSHUS. Ny Bestyrelse. Koncerter. Renovering. Kragelunds venner. Udlejningen.

Nyhedsbrev. Ny bestyrelse konstitueret KRAGELUND FORSAMLINGSHUS. Ny Bestyrelse. Koncerter. Renovering. Kragelunds venner. Udlejningen. KRAGELUND FORSAMLINGSHUS Nyhedsbrev Å R G A N G 3, N U M M E R 2 D A T O : 3 1. D E C E M B E R 2 0 0 6 I DETTE NUMMER Ny Bestyrelse Koncerter Renovering Kragelunds venner Udlejningen Sponsorere Aktivitets

Læs mere

ORDINÆR GENEREALFORSAMLING NORS BOLDKLUB 28. februar 2014

ORDINÆR GENEREALFORSAMLING NORS BOLDKLUB 28. februar 2014 ORDINÆR GENEREALFORSAMLING NORS BOLDKLUB 28. februar 2014 Til den ordinære genrealforsamling var mødt 19 personer incl hovedbestyrelsen undtagen Karen Nielsen, som havde meldt afbud. Derudover deltog repræsentanter

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Velkommen tilbage fra en velfortjent sommerferie. Vi håber I alle har haft en begivenhedsrig ferie med vellykkede sommerlejre for store og

Læs mere

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder

NYT HERSKINDSKOLEN. Fra skoleleder Juletræet er ikke en særlig gammel tradition i Danmark D E C E M B E R 2 0 1 1 NYT HERSKINDSKOLEN Traditionen med at hente et juletræ ind i stuen og pynte det med lys stammer fra Tyskland - og den tradition

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev vinter 2014 Vinteren går på hæld og vi begynder at glæde os over de små forårstegn. Heldigvis har vinteren ikke været slem i år. Der har kun været få dage, hvor det

Læs mere

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma.

Rengøring: Uge 47: bh.kl: Agnes 1.-2. Kl: Søren 3.kl: Nickolas Uge 48: bh.kl: Andreas 1.-2. Kl: Tilde 3.kl: Selma. Ugebrev 48 Indskoling mandag 26.nov-fredag d.30.nov Kære forældre i indskolingen: De første nisser har indfundet sig - vi gør ellers hvad vi kan for at holde dem hen til næste fredag, hvor vi holder bedsteforældredag.

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening

Søttrup Gymnastikforening Gymnastik i Hornum PROGRAM 2015/2016 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (31/8 el.1/9) Velkommen til en ny og spændende sæson i Søttrup Gymnastikforening Vi håber, at rigtig mange har lyst til,

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

det selv. Læs mere i bladet >>>>>>>> Se også bagsiden der er altid noget godt i Folkebladet. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13.

det selv. Læs mere i bladet >>>>>>>> Se også bagsiden der er altid noget godt i Folkebladet. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13. Bladet For Rørbæk & Opland Februar 2003 13. årgang Hvad finder du i bladet: Gymnastik opvisning. Slå katten af tønden i Brugsen. Dame & Herre aften i Forsamlingshuset. Sogneaften og familiegudstjeneste.

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Stald-katten. GLRK s Juleklubstævne 2009 - Julemanden kommer kørende med hestevogn.

Stald-katten. GLRK s Juleklubstævne 2009 - Julemanden kommer kørende med hestevogn. Stald-katten GLRK s Juleklubstævne 2009 - Julemanden kommer kørende med hestevogn. Som I kan se har GLRS s klubblad fået et navn.. se i Stald-katten hvem den heldige vinder blev. HUSK.Fastelavnsridning

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget.

Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget. Denne drejebog er ment som en hjælp til Ungdomsudvalget. Det er ikke altid let at komme ind i et nyt udvalg, og især ikke Ungdomsudvalget som i SAR har for vane at lave en masse gode, spændende og sjove

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

KONTAKTEN Øster Snede Skole

KONTAKTEN Øster Snede Skole KONTAKTEN Øster Snede Skole Skoleåret 2012/2013 Nr. 4 Kalenderen skoleåret 2012 2013 Skolens aktivitetskalender kan ses på Skolens hjemmeside: www.oester-snede-skole.dk Ferieplan for skolerne - skoleåret

Læs mere

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl

Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Årgang 24. År 2011 Samuelsgården. Skolevænget 19 6840 Oksbøl Telefon: 79 94 73 44 3 kl. besked/telefonsvare 79 94 73 43 Fax nummer: 79 94 73 36 Hjemmeside: www.samuelsgaarden.dk E-mail: Samuelsgaarden@varde.dk

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

Nyhedsbrevet. December

Nyhedsbrevet. December Nyhedsbrevet December Indhold: Leder.... Side 3 Nyt fra Holme.... Side 5 Nyt fra Absalonsgade. Side 6 Nyt fra Boenheden.. Side 7 Nyt fra KopITryk. Side 8 KopITryks julearrangement... Side 10 Tanker om..

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

LEDEREN JOHNNY REITZ.

LEDEREN JOHNNY REITZ. LEDEREN Så blev det tid til at skrive igen, der er ikke sket så meget siden sidste blad udkom. Vi mangler aktive folk som gerne vil stå for nogle af de udvalg som er ledige, så hvis der er nogle der har

Læs mere

I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Foreningens hjemmeside: www.hjemstavnsfolkedanserne.dk

I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Foreningens hjemmeside: www.hjemstavnsfolkedanserne.dk 34. årgang nr. 2 November 2007 Foreningens hjemmeside: www.hjemstavnsfolkedanserne.dk I ønskes alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg

Læs mere

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer

Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole. Velkommen til alle jer Generalforsamling i Skelund Landsbyforening 20 marts 2014 i Den Bette Skole Velkommen til alle jer Skelund Landsbyforening vil gerne byde alle nye borgere velkommen til Skelund og omegn Skelund er en aktiv

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Næste Aadum Nyt udkommer i uge 5. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 23/1-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com HUSK!!!!

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Nyt Fra Huset. Minim veniam. Duis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea d minim veniam, Se side 12

Nyt Fra Huset. Minim veniam. Duis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea d minim veniam, Se side 12 Nyt Fra Huset Nr. 01 årgang 07 Minim veniam Duis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea d minim veniam, quis. Se side 12 Velkommen til det første nummer af det nye spejderblad

Læs mere

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00

1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 1. Bestyrelsesmøde i BIF Klubhusets mødelokale den 6 januar 2014 kl. 19.00 Inviterede: Bestyrelsen: Ole, Bent, Kim, Søren, Erik, Marianne Fra afdelingerne: Lars, Ole, Rikke, Solveig, Birger, og Hanne Østergaard.

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

Folkemusikseminar. i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping. www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf.

Folkemusikseminar. i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping. www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf. Folkemusikseminar i St. Bededagsferien d. 15. - 18. maj 2014 i Skørping www.folkemusikskole.dk / kontakt@folkemusikskole.dk / Tlf. 3082 5010 Velkommen 2014 til Folkemusikseminar Folkemusikseminaret i St.

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08.

Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08. Referat ar Regionsmøde i Viborg lørdag den 29.11.08. 1.Velkomst Susanne bød velkommen og der var et specielt velkommen til vores nye kasserer, Erik. 2. Valg af dirigent, referent samt næste møde. Dirigent:

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

Årsberetning 2014. 3. Silkeborg Gruppe

Årsberetning 2014. 3. Silkeborg Gruppe Årsberetning 2014 3. Silkeborg Gruppe Fastelavnsfest og generalforsamling Dagsorden for generalforsamlingen Invitation til fastelavnsfest og generalforsamling Bestyrelsen i 3. Silkeborg vil gerne invitere

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30

Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 Referat af generalforsamling i Skovlunde Kirkes mandag den 10. marts 2014 kl. 19.30 21 fremmødte 1. Indledning Det er i dag et vejr nr. 266 i højskoledagbogen 1.1 Valg af dirigent Finn Seerup blev valgt.

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk

OPSLAGSTAVLEN. www.scthanserne.dk Marts 2006 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk Generalforsamling torsdag 16. marts kl. 19.30 Sidste tilmelding til Eventyrløbet søndag 23. april Teater & Natmad Fredag 19. maj kl. 19.30 Eventyrløbet torsdag

Læs mere

Highlights: Projekt Gadeklog på N. Zahle Seminarieskole d. 28. maj 2008

Highlights: Projekt Gadeklog på N. Zahle Seminarieskole d. 28. maj 2008 Highlights: Projekt Gadeklog på N. Zahle Seminarieskole d. 28. maj 2008 1 OM PROJEKT GADEKLOG 3 PRESSEMEDDELELSE 3 EVALUERING AF PROJEKT GADEKLOG PÅ N. ZAHLE SEMINARIESKOLE 4 DE HJEMLØSES SANG 5 ELEVERNES

Læs mere

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag

Årre En Blomstrende Landsby. Bilag Årre En Blomstrende Landsby Bilag 1 Kære Foreninger Så nærmer d. 7. oktober sig, hvor I har givet tilsagn om at stille op til præsentation af netop jeres forening. Vi er rigtig glade for jeres opbakning,

Læs mere

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015

HJEMMET HJEMMET HJEMMET. Nyhedsbrev uge 10 2015 META Nyhedsbrev uge 10 2015 Dagene er blevet lysere og længere og vi glæder os til foråret, vel vidende at der sagtens kan komme meget mere vinter i marts måned. Vintergækkene står nu i fuldt flor, og

Læs mere

Her kan du tilmelde dig vores hold, der hedder: Team Ejby Løb For Livet her: http://www.stafetforlivet.dk/dit-hold/

Her kan du tilmelde dig vores hold, der hedder: Team Ejby Løb For Livet her: http://www.stafetforlivet.dk/dit-hold/ Stafet for Livet Sted: Køge Marina. Tid: 20-21 juni fra kl 14-12 Hvad er Stafet for Livet Stafetten er en event, der løber over 22 timer, og formålet er at støtte kræftpatienter, og samtidig have en fest

Læs mere

www.bylderup-online.dk

www.bylderup-online.dk Du finder dette blad også på: www.bylderup-online.dk Burkal Bylderup Seniorklub www.bylderup-online.dk Sæson: 2013 2014 Samvær, omsorg, hygge, gymnastik, kortspil, petanque, kegling, sang, computer og

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen HER ER DER PLADS RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. Til opslagstavlen Kære forældre og andre. Lidt hjælp kan vi altid bruge, både i klubben og til 4Hskuet, så hvad

Læs mere

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN 2011. KNU Marts. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Marts DEN 2011 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 34. Årgang Nr. 338 Side 1 Christian Petersen Anna Rasmussen Ingrid Petersen 1. Marts 25. Marts 28. Marts Redaktionen ønsker

Læs mere

Kære præster og menighedsråd i Ribe Stift

Kære præster og menighedsråd i Ribe Stift Ribe Stift, marts 2013 Kære præster og menighedsråd i Ribe Stift Hermed det halvårlige nyhedsbrev fra Det Religionspædagogiske Sekretariat, som holder til i Hundehuset ved Tårnborg i Ribe. Der er fortsat

Læs mere

Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn

Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn Kære forældre Vi ønsker alle et godt nytår Dejligt at komme i gang igen efter en lang juleferie og dejligt at møde Jeres glade børn Tak for Jeres til- og frameldinger til vinterferien. Bedst som vinteren

Læs mere

Kulturkonference 2015

Kulturkonference 2015 Til kulturelle samråd, kulturudvalg, kulturforvaltninger samt andre interesserede Kulturelle Samråd i Danmark og Kultursamvirket Skanderborg inviterer til Kulturkonference 2015 Fredag den 18. søndag den

Læs mere

Tillæg til Ulleroden sommer 2006 :

Tillæg til Ulleroden sommer 2006 : Tillæg til Ulleroden sommer 2006 : referat fra generalforsamling april 2006 formandens beretning godkendt regnskab 2005 og budget 2006 annonce : Træ til salg - Ry 246 motiv fra Rypevænget Grundejerforeningen

Læs mere

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år?

Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet med det sidste år? Referat fra generalforsamling i Skals borgerforening d. 29/2-2012. Valg af dirigent: Steffen Højer-Nielsen Referent: Lone Algayer Beretning Hvad får man for sit kontingent, og hvad er der blevet arbejdet

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

VI HAR DET HELE LIGE HER

VI HAR DET HELE LIGE HER studsgaardby.dk STUDSGÅRD facebook.com/studsgaardtonul VI HAR DET HELE LIGE HER DAGPLEJE BØRNEHAVE FRITIDSHJEM OG KLUB FRISKOLE GRØN BYDEL SPORTSPLADS MINIHAL IDRÆTSFORENING TOGSTATION NATUR BORGERFORENING

Læs mere

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2014/2015

Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup. vinterhalvåret 2014/2015 Arrangementer for Brøndum, Hvidbjerg og Rettrup vinterhalvåret 2014/2015 Hold dig opdateret på hjemmesiden: www.hvidbjergborgerforening.dk Er din husstand endnu ikke medlem - men ønsker at blive det denne

Læs mere

Lig til Sankt Hans! Marts 2009 R E V Y. Fredag d. 27. og Lørdag d. 28. marts Kl. 19 Søndag d. 29. marts Kl. 14

Lig til Sankt Hans! Marts 2009 R E V Y. Fredag d. 27. og Lørdag d. 28. marts Kl. 19 Søndag d. 29. marts Kl. 14 Lig til Sankt Hans! R E V Y Fredag d. 27. og Lørdag d. 28. marts Kl. 19 Søndag d. 29. marts Kl. 14 Marts 2009 2 OPSLAGSTAVLEN www.scthanserne.dk 16. marts Generalforsamling 21. - 22. marts Maleriudstilling

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2014

OBBEKÆR/KALVSLUND 2. HALVÅR 2014 Obbekær Forsamlingshus Formand Finn Vind 75 42 30 64 Kasserer Erik Bendtsen 51 58 60 39 Sekretær Bjarne Schmidt Philipp 22 96 55 55 Medlem Lis Thomsen 20 44 89 33 Medlem Bartina Swart 74 76 19 92 Udlejning

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien.

HURRA vores nye 15 personers bus er klar til syn, vi regner med den er klar til efter sommerferien. Nyhedsbrev nr.7-2013 Nyt fra Skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev. Årets sommerfest blev afholdt torsdag den 13. juni. Der har været en flot opbakning og jeg har haft mange gode

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28

Årsberetning 2011. Venlig hilsen. E s b j e r g B ø r n e - o g U n g d o m s t e a t e r Teaterhuset, Borgergade 25 6700 Esbjerg Cvr-nr: 77 07 37 28 Årsberetning 2011. Efter generalforsamlingen forsatte vi i bestyrelsen vores arbejde, hvor vi måtte fordele de opgaver, som Ingelise og Pia havde før. Maj/juni: Vores sommerstykke Jorden rundt på 80 dage

Læs mere

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING NYHED. lektiecafé. Den 1. time. I forbindelse med oprettelse

NYHEDSBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING NYHED. lektiecafé. Den 1. time. I forbindelse med oprettelse SBREV April 2013 SBREV FOR MEDLEMMERNE AF DUI-LEG og VIRKE ØLSTYKKE AFDELING Sommerlukket Vi holder lukket for vores ugentlige aktiviteter fra og med mandag den 24. juni. Efter sommerferien starter vi

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 2012 1 Januar Februar 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte mail

Læs mere