DcH Bjerringbro Hund og fører

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DcH Bjerringbro Hund og fører"

Transkript

1 Trænere: Tlf: Anders Westh / Bent Josefsen / Birthe Larsen Birte Knudsen Dorte Pountney Else Huus Lund / Eva Hansen Heidi A Larsen / Henning Wilstrup Ib Andersen Jan Andersen DcH Bjerringbro Hund og fører Jan Knudsen John Stenhøj / Kim Knudsen / Karin Siig Kurt Espensen / Lars Nielsen Lars Ole Andersen Leif Jensen / Martin Knudsen / Minna Eriksen Ågot Elmquist Træneraspiranter: Charlotte T Skanborg Christina K Nielsen / Dorte Pountney Ib Andersen Kurt Pedersen Marna Glud Rikke Ø Andersen Dommere: Anders Westh / Hans Erik Rask / John Stenhøj Karin Josefsen / Kurt Espensen / Træningsplads: DcH Bjerringbro Borrevej 46, 8850 Bjerringbro Preben M Rasmussen / Hjemmeside:

2 Indhold: Bestyrelsen... 3 Leder... 4 Aktivitetskalenderen... 7 Stafetten (Anders & Birthe)... 8 Nyt fra Agilityudvalg Nyt fra Ungdomsudvalg Nyt fra Pladsudvalg Invitation Pladsdag Raceside (Langhåret Collie) Resultater Raceside (King Charles Spaniel) Nyt fra Træningsudvalg Sandheden må frem (Skema) Bøger & Video (TU) Invitation Sommerfest Nyt fra Bladudvalg Regler for konkurrencetilmelding Nyt fra Konkurrenceudvalg Invitation Reception (Anders Westh) Forstå din hund (del 2 af 4 (Jubii hunde nyt)) Raceside (Dalmatiner) Trænings tider Udvalgene Trænerlisten Bladet: Hund og Fører udkommer 4 gange årligt. Indlæg skal være blad redaktionen i hænde min. 1 uge. Før næste udgivelse. (Marts,Juni,Oktober,December) Alle kan få indlæg i bladet. Indlæg sendes direkte til redaktionen, gerne på diskette men hellere pr. . Vi vil forsøge at fastholde indholdet i den modtagne post, men forbeholder os ret til at ændre formateringen, så den falder i tråd med det øvrige stof (så brug ikke for meget tid på formatet). Ansvarlig Redaktør (Hvis nogen brokker sig) Kurt Espensen, / : Bladudvalg: Redaktør Kurt Espensen / Medarbejder Birthe Larsen Agilityudvalg: Formand Dorthe Pountney Aida Thøgersen / Ib Andersen / Træningsudvalg: Formand Ågot Elmquist Helle Bech / Kurt Pedersen / Heidi A Larsen / Konkurrenceudvalg: Kontaktperson Poul Mogensen Leif Jensen Tom Pedersen Hans E Rask Birthe Lauritsen Anders Westh / Ungdomsudvalg: Formand Bent Josefsen Karin Josefsen Pladsudvalg: Formand Preben M Rasmussen Heine Bonnevie Internet: Hjemmeside Webmaster Kurt Espensen Medarbejder Birthe Larsen, :

3 Kurt Espensen Tlf.: : Mob: Formand Rødtjørnevej 1 Hjemmeside/Klubblad 8860 Ulstrup Martin Knudsen 8850 Bjerringbro Træningsudvalg Tlf.: Mob.: Næstformand Gullev Byvej 35 Pladsudvalg Birthe T. Lauritsen Kasserer Åbrinken 8 Konkurrencetilmeldinger 8850 Bjerringbro Tlf.: Inga Franck Sekretær Kildevej 3 Ansøgninger / Avis 8850 Bjerringbro Ungdomsudvalg Tlf.: Birgit Ladefoged Agilityudvalg Skibelundvej Bjerringbro Tlf.: Ib Andersen 8850 Bjerringbro Tlf.: Mob: Medlem Rævestien 15 Konkurrenceudvalg Preben Maagaard Medlem Skibelundvej 19 Pladsudvalg 8850 Bjerringbro Tlf.: Mob: Sommer træning fra u.13 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Lørdag Søndag Træner Birthe L / Marna G Ag.ø Lars Ole C Henning W C Tove T K Bent J U(17 30 ) Christina N / Minna E Ag.b18 Vore trænere gør et stort stykke frivilligt arbejde, så hvis i ikke kan komme til træning, kan i så ikke huske at melde afbud (Bestyrelsen) Martin K / Rikke Ø B Jan K / Kurt P C Birthe L / Kim K M Eva H A Heidi L K Lars N / Dennis D C2 John S K Birte K B Kurt E C2 Else L / Charlotte S K Ib A / Dorthe P Ag.b Anders W E Jan A / Kasja F C2 Karin S Ag.ø Lige en lille påmindelse.:

4 Hej Alle 2007 ruller nu stille og roligt fremad, vi er ved at vænne os til de nye holdopdelinger, de nye træningstider. Efter den hektiske start på året hvor vi afviklede 3 x Dommerefteruddannelse og vi afsluttede med en Lille Nordisk konkurrence og Elite aftenen, der har været lidt tid til at trække vejret, inden vi går i gang med Træningsweekend C-Hund edag B-Hundedag og en SPH konkurrence. Vi glæder os til disse konkurrencer hvor vi igen gerne skulle vise hvorfor DcH Bjerringbro er den 3 største klub i kredsen, klubben med de bedste hunde og de bedste trænere. Det er lidt skuffende at vi faktisk kun har haft 18 hunde i konkurrencer i år. Husk at det netop er i konkurrence at man har chance for at få målt for hvor langt man er kommet med sin hund og det er til konkurrencerne at man har størst chance for at få tips og ideer til hvad man kan gøre bedre i samarbejdet med sin hund, jeg ved godt at mange siger vi er ikke klar til konkurrence og at det går bare galt. Glem det. Man får helt sikkert ingen konkurrence erfaring ved at gå hjemme på pladsen og vente på at man bliver god nok. Vi har i år haft 5 hunde med til DM i Nordisk hundearbejde det er flot, når man tænker på at der kun bliver udtaget 2x12 hunde på landsplan, det lykkedes ikke at få nogle af hundene udtaget direkte til Nordisk Mesterskab så vi må nøjes med 2 reservepladser til Landsholdet, det er nu også flot og det viser at DcH Bjerringbro også indenfor Nordisk hundearbejde kan gøre sig gældende. Angående vores byggeri så står det lidt i stampe, det er lidt vanskeligt at få slået i gang fordi en masse mennesker skal involveres og fordi det uvægerligt vil komme til at gribe voldsomt ind i klubbens dagligdag, mens det står på. Agility folkene har vi ikke hørt meget til i årets første halvdel, så vi må gå ud fra at det kører tilfredsstillende for den gren af klubben også. Vores hjemmeside tilmeldingssystem virker nu igen (endelig) og det skulle nu være til at bruge på fornuftig vis. Vi har for tiden kun en lille venteliste, men vi har også indtil nu startet 4 nye hold op. TU gør stadig et fantastisk arbejde med at holde holdene fyldt og ventelisterne nede (FLOT). På det nyligt overståede trænermøde havde vi problemet med muskelhunde oppe og vende, en enig trænerstab besluttede at vi i klubben vil tillade muskelhunde, men enkelte forbehold. Forbeholdene kommer til at bestå i at hvis en muskelhund kommer på venteliste er det vigtigt at vi får den ind i systemet så hurtigt som muligt, det er vigtigt for os at få hundene socialiseret så hurtigt som muligt. (det betyder i praksis at de springer ventelisten over).

5 Lars Fält knytter ulvens udvandring fra flokken sammen med de problemer, som mange hundeejere oplever med deres unghunde i 6-9 måneders alderen og igen i måneders alderen. Specielt oplever mange, at indkaldet ikke længere er, som da hunden var hvalp. Hunden kan også blive mere nervøs af sig eller aggressiv. Forklaringen er, at hvis ulven skal være i stand til at begive sig ud på vandringer, må båndet til flokken slækkes. Ulven må også være ekstra forsigtig, når den ude på egen hånd. Den har simpelthen ikke råd til at gøre for mange fejltagelser, da det kan koste den livet. Hunden holder altså op med at komme, når den bliver ældre, fordi den bliver mindre afhængig af ejeren og mere nysgerrig. Man kan også opleve, at den bliver mere bange for lyde, fremmede genstande og andet, end hvad den har været tidligere (spøgelsesalderen). Problemer med unghunde i 6-9 måneders alderen kan sammenlignes med den periode, hvor ulvehvalpene begynder at tage på udflugter på egen hånd. De går væk fra flokken og undersøger alt, hvad de møder på deres vej. Når hvalpen skal lære at håndtere sin omverden, er den altså nødt til både at have lettere ved at blive bange og være mere nysgerrig. Problemalderen ved måneder falder sammen med det tidspunkt, hvor de voksne hvalpe forlader flokken ofte for altid. Vores hunde har brug for masser af tryghed i denne udviklingsfase. Det kan dog være svært at give dem, fordi vi samtidig bliver frygtelig irriteret, når de ikke kommer, når vi kalder. En del af irritationen forsvinder dog som regel, når vi forstår mekanismerne bag hundens adfærd. Og det skulle der være grundlag for nu. En trænere har ret til at sige nej til at træne dem og vi skal så forsøge at finde en anden der kan håndtere opgaven. Hvis der opstår episoder skal hundens fortsatte færdsel i klubben tages op til vurdering. Det er lykkedes os at overtale en af kredsens meget dygtige instruktører Rikke Østenholm til at arrangere en tema aften om muskelhunde, Rikke har mange års erfaring med hundearbejde og vi håber alle at få stort udbytte af hendes viden om hunde adfærd. Her til slut, vi får travlt i den sidste halvdel af året, men det bliver godt!. Kurt

6 FORSTÅ DIN HUND - DEL 2 v/ Søs Dalgaard Jensen, uddannet hundetræner og adfærdsbehandler, tilknyttet Hundeskolen Trofast Hunden er et flokdyr med et meget nuanceret sprog til at samarbejde og kommunikere med andre flokmedlemmer. Ikke desto mindre er mange hundeejere mest optaget af at få hunden til at gøre, som de siger uden de gør forsøg på at forstå hundens signaler. Men hvis flokken skal fungere godt, er det ikke nok, at hunden forstår os vi må også lære at forstå hunden. At kunne forstå sin hund og de signaler, den sender, er fundamentet for et godt forhold mellem hund og ejer. Jeg bruger den svenske zoolog og etolog Lars Fält som hovedkilde til denne serie om hundens sprog og flokliv, fordi han drager utrolig mange spændende og indlysende paralleller mellem hunden og ulven. At leve i flok er en overlevelsesstrategi. Floklivet giver nemlig en altoverskyggende fordel det bliver muligt at nedlægge et bytte, som er større end en selv. Men floklivet har også ulemper. Det er besværligt at leve så tæt sammen med artsfæller de spiser den samme mad, vil have den samme seksualpartner, det samme territorium osv. Flokmedlemmerne er den allernærmeste og største konkurrent. Mariendals PC SERVICE Vinkelvej 22, Hvorslev, 8860 Ulstrup TLF: / Åben: Man-fra Lør 9-12 PC-tilbud kan specialbygges efter ønske. Rigtige gode pc tilbud på Det er klart, at det kræver særlige evner at være et flokdyr. Den naturlige udvælgelse favoriserer derfor de individer, som er bedst egnede (ikke de stærkeste, som er en meget udbredt misforståelse) til at leve i flok. Det vil sige dem, som er bedst til at kommunikere, samarbejde og løse konflikter på en fredelig måde. Flokdyr er fuldstændig afhængige af hinanden. Derfor kan de ikke tillade sig at skade hinanden. Flokkens eksistens er truet, hvis et eller flere af flokmedlemmerne er for sårede til at deltage i jagten. En flok etableres ved, at to ulve en han og en hun - finder sammen under en vandring. De slår sig sammen og finder et territorium med gode muligheder for at finde føde. De parrer sig i løbet af vinteren og får hvalpe i starten af foråret. Forældredyrene og de af hvalpene, som overlever, bliver sammen og danner en flok en familiegruppe. Hver gang, de får hvalpe, udvides flokken med nye medlemmer. Flokken vokser dog ikke uhæmmet. Når hvalpene bliver gamle nok ved ca. 1-2 års alderen, forlader nogle af dem flokken for at få mulighed for at parre sig. I flokken er det som regel kun forældredyrene, som får lov til at parre sig og få hvalpe.

7 Reception Der indbydes hermed til Reception i anledning af min 50 års fødselsdag, lørdag den 4. august, i tidsrummet fra kl , i DcH Bjerringbro s klubhus på Borrevej 46, 8850 Bjerringbro. I mange år har jeg været beriget og omgivet af en masse dejlige mennesker i DcHs hundeverden, både på klub, kreds og landsplan, og jeg vil glædes over enhver der kigger forbi på denne dag. Med venlig hilsen Anders Westh Aktivitetskalenderen 2007 Dato... Hvad 20/6... Tema aften om muskelhunde 30/6... Pladsdag + Sommerfest 12/8... B-hundedag 25/8... SPH 2 (lokal)??/?... Løvfaldsfest 27-28/10... IPO SPH (DM) 19/11... Generalforsamling 8/12... Juleafslutning /1... Nytårsappel RED. Salg og servicering af nye og brugte biler Egen import med speciale i VW, Peugeot og Citröen

8 Tjae - - Straks jeg så det fine initiativ til stafetten i klubbladet, og ikke mindst hvem der var på banen, vidste jeg også hvem der kom næst i rækken. Nu har vi kendt Bodil og Preben i over 20 år, og Bodil ka stadig sno mig om sin lillefinger, når det passer hende. Nå, men det er absolut heller ikke uden grund, at jeg starter med at nævne Bodil og Preben, for de har unægtelig en meget stor andel i, at Birthe og jeg blev medlem af DcH og til stadighed er aktive medlemmer i DcH Bjerringbro. Som tit og ofte, starter det selvfølgelig med, at kvinden får en go ide (Score -point) Vi fik dejlig Keeshound ved navn Cherie i foråret 1986, som selvfølgelig skulle trænes lidt i DcH. På dette tidspunkt hørte foreningen hjemme på Brokbakken med tilhørende klubhus, som i dag står til pensionering i skovkanten ved vores P-plads. Det var Birthe som startede med træningen, mens jeg bare kiggede på og meget hurtigt faldt i snak med Preben, som tilfældigvis var opgavefri under pigernes træningstime. Det var jo derfor ganske hyggeligt, at tage med til træning som tilskuer, men jeg fik sandelig også noget af en svedetur en enkelt aften. Daværende formand og en vis Jan Andersen, skulle lige pludselig bruge en fig. Jeg anede efter 3 gange på træningspladsen intet om den slags, så uden at vide hvad jeg sagde ja til, accepterede jeg bare, da formanden spurgte, om ikke jeg lige ville stille mig ind i skoven, og bar stå stille op af et træ. Så ville der komme en hund og halse lidt af mig, indtil den blev afhentet af sin fører. Jeg skulle jo bare stå helt stille og kigge på trætoppene, indtil hund igen var i snor. Jow jeg gik uvidende ind i en dunkel belyst granskov og stillede mig op ad et stort træ og så kom uhyret!!! Jeg kunne høre at noget stort kom brasende igennem skoven samtidigt med en meget dyb brummen. Jeg tænke Anders hvad er det lige du har sagt ja til?? og så stod han lige pludselig foran mig NERO hed han en 70 kilos Rottweiler, som med sit store hoved 2 cm fra mit maveskind, udfoldede hele sit stemmebånd, for at kalde på sin ejer. Nu er Jan Andersen jo i bund og grund en rigtig flink mand, men på dette tidspunkt var jeg i særdeleshed glad for at se ham, da han afhentede NE- RO. Det skælmske blik Jan havde i øjnene, da han hentede sin hund sagde alt, - jeg skulle selvfølgelig prøve af. Og nu vidste jeg så, hvad en rundering gik ud på En helt uvurderlig hjælp fik vi igen igen fra Dorthe i køkkenet. Det er altså noget alle snakker om, det gode mad, når de har været i Bjerringbro så hende er vi stolt af i KU. Jeg vil gerne her til sidst komme med en opfordring til alle her i klubben. Vi i KU arrangerer en del forskellige konkurrencer, ja faktisk så mange at vi laver 25% af de konkurrencer der er i kredsen i år. Det er LilleNordisk, E-aften, C-hundedag, B-hundedag, klubkon. og ikke mindst DM i sporhundeprøve. Det er rigtig mange ting, så opfordringen lyder på: Man er meget velkommen til at komme og kikke på det hundearbejde der bliver lavet. Dvs. kom forbi for man kan sagtens lære en masse ved bare at kikke på hvad andre laver. Man skal ikke være bange for at komme, for man bliver ikke sat til at lave noget. Så hold øje med de datoer hvornår der er konkurrence her i klubben. Vi har lige besluttet at vi vil uddanne flere sporlæggere. Det er ikke fordi vi mangler hjælpere som sådan, men det kunne jo være at der gik nogen rundt som kunne tænke sig at lære dette, og jo flere vi er ja - jo nemmere og sjovere bliver det. Der vil komme 2 personer rundt på de forskellige hold for at fortælle lidt om dette arbejde, og der skal man ikke holde sig tilbage med at stille spørgsmål. Det er Anders Westh der vil afholde det eller de kurser, alt efter behov, med hjælp fra nogle andre af os andre i KU. Sidst vil jeg lige nævne at det er et spændende arbejde at lave spor og vi hygger os rigtig meget med det, og det man lærer kan man naturligvis bruge på sin egen hund. På udvalgets vegne Poul Nå, men da Birthe skulle på aftenkursus efter sommerferien, blev det mit lod at træne med vovsen. Jeg husker tydeligt mit første instruktør Bruno

9 Nyt fra: Konkurrenceudvalget Poul, Tom, Leif, Birthe, Hans Erik & Anders Siden sidst har der været en del aktivitet i vores udvalg. Der blev startet ud med en lille Nordisk den 18. feb. Hvor vi inviterede 24 hundefører til dyst. Vi havde som sædvanlig lånt skovarealer i Vindum og i Hjermind til at gå spor i, og skovarealet bag gymnasiet blev brugt til rundering. Ganske som vi plejer havde vi brug for en masse mennesker til at hjælpe os, for sådan en opgave kan KU slet ikke lave alene, heldigvis er der mange der gerne vil det. Det betyder ikke at vi ikke kan bruge flere, for det kan vi sagtens. Dagen forløb planmæssig, alt klappede som det skulle, og hundeførerne var meget godt tilfredse og det er altid rart at høre. Som sædvanlig lavede Dorthe mad og i superkvalitet ja det er bare GUF. Sidst men ikke mindst havde Superbrugsen sponseret lidt mundgodt til hund og fører som blev udleveret efter man havde lavet hovedmomentet, som er henholdsvis spor og rundering. Alt i alt en vellykket dag som vi blev opfordret til at lave igen en anden gang. Den 11. maj gik det løs igen og denne gang var det en eliteaften vi skulle lave. Det er en rigtig hyggelig aften hvor der var meldt 8 hunde til. Igen måtte vi ud og finde hjælp da der igen skulle laves eftersøgningsbane på 400 skridt og laves spor til alle på 1000 skridt. Det var de erfarende folk vi havde brug for da man let kan fare vild på et elitespor, og sådanne dygtige hjælpere har vi mange af i Bjerringbro. Aftenen gik som den skulle, alle lavede et flot stykke arbejde, så en stor tak til vores hjælpere. Igen var Superbrugsen på banen i form af at være pokalsponser. Det er super lækkert at have sådan en opbakning fra den side 1000 tak for det. Pavar, som på hård og retfærdig vis kunne få hele holdet til at stå ret, som var der trukket en sno i mellem os. Bruno udtrykte sig klart, at når vi sidst på efteråret skulle til klubkonkurrence i kursusklassen, og dyste med de andre hold på pladsen, så forventede han at vores hold indtog de øverste pladser på skamlen. Ja det var jo nærmest et krav fra Brunos side, så vi gik alle til makronerne i træningen. På et tidspunkt efter en træningsaften, kom en anden træner forbi og hilste på hundene, og jeg husker meget tydeligt hans kommentarer til vores hund: Det er da en meget sød hund du har der, men nu må du ikke forvente alt for meget, for det er jo en hund af spidshunderacen Øh! hvis ikke jeg var tændt på træningen før, så blev jeg det i hvert fald derefter. Aldrig før eller for den sags skyld siden, trænede jeg så målrettet og intens frem mod en klubkonkurrence, og minsandten om ikke jeg havde heldet med. Da klubkonkurrencen var færdig stod jeg med min Spidshund og havde ikke mistet et eneste point så ku de lær det. Herefter gik så stærkt med mit arrangement i DcH, og selvfølgelig var det igen Preben der satte det hele i gang. Jeg blev træner i 1988, og er såmænd stadig aktiv på den front, selv om det desværre her på det sidste kun har været på konsulentbasis for Eliteholdet. Men med 19 år på den front har jeg vel også gjort min medlemspligt. Nå, tilbage til 1989, hvor jeg måske åbnede munden lidt for meget, for det endte altså med, at jeg blev valgt til formand for klubben, med en hovedopgave der lød på, at skaffe en ny træningsbane, da Brokbakken skulle udstykkes til byggegrunde. Med en god opbakning fra alle i klubben, og ikke mindst hende derhjemme, røg jeg på opgaven med krum hals. Efter nogle måneders intenst arbejde, kunne vi så i februar 1990, starte opførelsen af vores nuværende klubhus, og træningen på vores dejlige anlæg. For første gang i klubbens historie, fik jeg tegnet en langtidskontrakt på et træningsanlæg til DcH Bjerringbro, et anlæg som rigtig mange af os hundefolk har haft glæde af, og som forhåbentligt vil være til stor glæde, for rigtig mange hundefolk langt ud i fremtiden. Som i dag, havde vi også dengang en fantastisk opbakning fra klubbens medlemmer. Hele det store arbejde med etablering af ny træningsanlæg, samt opførelsen af et nyt klubhus, blev udelukkende udført ved frivillig arbejdskraft, af klubbens dygtige medlemmer. Mange af disse medlemmer er heldigvis stadig aktive medlemmer i klubben, og dem som ikke er kigger heldigvis stadig forbi fra tid til anden. For mit eget vedkommende, var involveringen i DcH s hundearbejde på dette tidspunkt kun lige begyndt. Det skulle snart vise sig, at blive starten til mange år i DcH. Mange år, hvor jeg fik lov til at sætte mit præg forskel-

10 lige steder i hele organisationen, lige fra lokalforeningen i Bjerringbro, til både kreds og landsforeningen DcH. Hvis jeg skal beskrive og fortælle om alle de kasketter jeg har prøvet i DcH, vil stafetten ikke blive færdig foreløbigt, og redaktøren vil sandsynligvis være nødt til at trykke en ekstraudgave af klubbladet. Men, helt snydes skal I selvfølgelig heller ikke, så vil jeg herefter så kort som muligt, nævne en masser poster i blandet rækkefølge, som jeg enten bestrider for nuværende, eller har haft glæde med i DcH: Træner, Foreningsformand, DcH Dommer, Kredssekretær, Dommeruddanner, Klubinstruktør, Landsdommerudvalget, Nordisk Dommer, Bestyrelsesmedlem, kredsbestyrelsen, formand for Nordisk udvalg, Kredsinstruktør, Nordisk komite`, DcH s Ordensudvalg, Leder af det danske landshold ved de nordiske mesterskaber. Det er muligt jeg har glemt noget, for jeg blev helt forpustet ved opremsningen, og tænkte om der måske var en pensionsordning i DcH Hele den store oplevelse det har været gennem årerne i DcH, og heldigvis stadig er, ville selvfølgelig slet ikke være muligt, hvis ikke jeg igennem alle årerne havde haft en fantastisk opbakning fra Birthe. Men nu var det jo også hende der startede i foreningen. Og hun har absolut også været meget aktiv i DcH, både i kredsens uddannelsesudvalg og for nuværende ca. 9 år, på den vigtige post som kasserer for DcH Bjerringbro. Godt så det var en masse ord om administrativt arbejde, men hva med hundene? - Jo ser I, det er også et ganske stort kapitel, som fylder en del i hjemmet med pokaler og præmier i kasser og skabe, og hvor jeg vil skåne Jer for en længere beretning. Kort fortalt har Birthe og jeg haft 2 keeshound, som begge har givet os nogle fantastiske oplevelser, med 2 x fantastiske hvalpekuld, og hanhunden Futte s bedrifter på konkurrencepladsen, med en masse flotte placeringer, til glæde for mig som ejer, når vi kravlede op på skamlen. For nuværende er det Jassi som regerer i den hjemlige have, - en schæfertæve på godt 8 år, som desværre i en meget ung alder måtte opereres for sprunget korsbånd først i det ene, og derefter i det andet bagben. Men hun nåede dog både at fylde et pokalskab, og forsiderne på aviserne, inden hun som ny Elitehund, kom til skade med bentøjet. Heldigvis har vi dog stille og roligt kunnet deltage nogle år i sporarbejdet, og kvallificeret os til DM i spor 4 gange, med 2 sølvmedaljer, en bronze og en 5. plads som resultater, - så hun kan bestemt sagtens gå stolt rundt i haven. I øjeblikket kigger vi lidt på, om Jassi s bentøj kan holde til en sæson mere, eller om hun skal nyde pensionslivet fra nu af. Regler for konkurrencetilmelding Her er lidt omkring reglerne for tilmelding. Der hænges en kopi af indbydelsen på tavlen. incl. en tilmeldingsseddel. Der vil altid være ekstra indbydelser, så du må gerne tage en med. (kan også altid hentes på vor hjemmeside) Tilmeldingssedlen er påført sidste tilmeldingsdato den skal overholdes. Tilmeldingssedlen udfyldes med: DCH konkurrencer Hundeførerens navn Medlemsnummer Hundens navn Race Klasse Agility konkurrencer Hundeførerens navn Medlemsnummer Hundens navn Race klasser Noter og hvilket beløb der skal betales (kolonne er indsat i skema) Efter sidste tilmelding sørger undertegnede for tilmelding og betaling til klubberne, og der bliver ingen eftertilmeldinger, så sørg for at tilmelde i god tid. Betaling: Som noget nyt, kan jeg tilbyde, at du bliver noteret på en skyldig konkurrence liste hos mig. Så vil jeg 2 gange pr. år inden sommerferien og ved konkurrenceafslutning i efteråret opgøre dit skyldige beløb og sende en opgørelse til dig Dette vil være valgfrit om du betaler i de brune poser, som hænger på opslagstavlen og putter i postkassen, som der er gjort tidligere eller jeg sender en opgørelse til jer 2 gange pr. år. Poserne skal noteres med: Navn og konkurrence + dato. Du kan også altid ringe og spørge, hvor stor dit skyldige beløb er og indbetale. Beløbet kan indbetales via girokort (01) eller bankkonto Husk altid at skrive navn og konkurrence, hver gang du betaler. Birthe Tolstrup Lauritsen Åbrinken Bjerringbro Kasserer Tlf Mail: Jep nu har vi vist efterkommet opgaven med stafetten, og har dermed

11 Nyt fra: Bladudvalget Kurt & Birthe Hej Alle Der er ikke noget specielt at berette på nuværende tidspunkt, vi har gennem foråret haft en del arbejde med at få vore hjemmeside til at virke som vi ville have den skulle, det er nu lykkedes (med god hjælp fra Peter), så nu skulle det igen være muligt at tilmelde sig gennem skemaet på hjemmesiden. Da vi nu har fået så meget mere plads på hjemmesiden vil jeg gerne opfordre til at man benytter den, så hvis nogle har forslag til indhold så prøv lige at sende mig en linje, så vil jeg kigge på mulighederne. Det må endnu en gang konstateres at det er vanskeligt at få udvalgene til at komme med indlæg til klubbladet, for eftertiden vil vi kun spørge om indlæg én gang. (RED) Nyt fra: Agilityudvalget Dorthe, Aida & Ib Der var ved redaktionens slutning ikke kommet noget fra agilityudvalget (red.)

12 den store fornøjelse, at give den videre - Der sidder måske allerede nogle og ryster i bukserne, men det er jo ganske unødvendigt. Stafetten er forhåbentligt kommet for at blive en tid, og kan give de udvalgte medlemmer en god oplevelse, ved at kigge tilbage på mange dejlige timer i DcH, og ikke mindst læserne en oplevelse ved at høre om andre, og læse lidt om tidligere år i DcH Bjerringbros historie. Ok så da her kommer det: Vi vil med glæde give stafetten videre til Charlotte og Kristian Skanborg, som vi ved, er lige så glade for DcH som os. Pas på Jer selv og vores fælles forening Birthe og Anders Estate mæglerne Martin Sanderhoff Storegade Bjerringbro Tlf.:

13 TU råder over følgende materialer, der kan benyttes.: Bøger og hæfter Titel Forfatter Allmänlydnad + Arbetsplan 1 & 2 Inki og Roland Sjösten Almen lydighed (oversat til dansk) Inki og Roland Sjösten Grundlæggende Konkurrencelydighed Inki og Roland Sjösten DcH s C-klasse + arbejdshæfte Hund Menneske Per Matre, Rune Fjellanger, Rita Kylling Hundeleksikon Aschehougs + DKK Hvalpetræning Merete Bo Thomsen Köpa - valp - kurs arbetsplan Inki og Roland Sjösten Rottweiler Aage Christensen Tävlingslynad 1 + Arbetsplan Inki og Roland Sjösten Nyt fra: Ungdoms Udvalg Bent, Karin Der var ved redaktionens slutning ikke indkommet noget fra ungdomsudvalget (red.) Videoer Titel Forfatter Almen lydighed (oversat til dansk) Inki og Roland Sjösten What your Dog tells you Turid Rugass Hvalpetræning Merete Bo Thomsen Målbildstræning 1 Inki og Roland Sjösten

14 Nyt fra: Pladsudvalget Preben & Heine SANDHEDEN MÅ FREM Bjerringbro civile Hundeførerklub vil gerne være en klub, hvor både hund fører og træner er glade for at komme og udvikler sig, derfor har vi brug for din mening. Følgende emner er oplæg, du kan vælge at kommentere dem, men du kan også bare fortælle, hvad du har på hjerte. Læg dine ord i den røde postkasse i klubhuset, og du er med til at skabe det optimale i klubben. Alle meninger er velkomne! Ordet er frit! Du må gerne være anonym, men vi vil gerne vide, hvad du træner (Kursushold, C,B,A, Elite eller AG)? Lever træningen op til dine forventninger eller hvordan kan den forbedres? Er du tilfreds med din træner eller hvad kan han/hun gøre bedre? Er kontakten med bestyrelsen/ træningsudvalget tilstrækkelig? Hvad kan klubben gøre for at værdsætte din træner/dig Hvordan oplever du den sociale omgang i klubben? Føler du dig velkommen? Hvorfor er du medlem af Bjerringbro civile Hundeførerklub?

15 Nyt fra: Træningsudvalget Ågot, Kurt, Heidi & Helle Lidt indtryk fra Trænings weekenden Et par varme dage med masser af motiverede hundearbejde. (RED)

16 C-hundedag DcH Bjerringbro d. 17/ Kursustest DcH Bjerringbro d.12 maj 2007 Klasse Kursus Hundefører Hund Point Michael Røddik Petra 47 Anne Bendix Nero 44 Kimmie Folkmann Dingo 42 Rune Olesen Anton 38 Lene Jensen Blondie 32 Lars Fournais Emma 31 Ditte Langhoff Molly 29 Anne Tvedsøe Cato 28 Klasse C Hundefører Hund Point Rikke Andersen Turbo 91,90 Maria Præstgaard Louis 79,20 Lis Rosenkrands Chili 71,40 Peter Salomonsen Max 59,15 Jakob Brøndberg Sille 43,75 Jørn Bach Laika 43,00 Anne Marie Justesen Aladdin 42,30 Poul Schøler Jensen Bella 23,00 C-hundedag Sponsor for dette års C-hundedag s pokaler er SUPER BRUGSEN i Bjerringbro

DcH Bjerringbro Hund og fører

DcH Bjerringbro Hund og fører Trænere: Tlf: e-mail: Anders Westh 86684137/40171006 aw@sport.dk Bent Josefsen 86651631/22606030 b.josefsen@post.tele.dk Birthe Larsen 86 68 48 10 jan.knudsen@pc.dk Birte Knudsen 50 71 77 00 birteknudsen@privat.dk

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører

DcH Bjerringbro Hund og fører Trænere: Tlf: e-mail: Anders Westh 86684137/40171006 aw@sport.dk Bente Wilstrup 97 54 84 40 vindhoejgaard@get2net.dk Birte Knudsen 50 71 77 00 birteknudsen@privat.dk Birthe Larsen 86 68 48 10 jan.knudsen@pc.dk

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører

DcH Bjerringbro Hund og fører Trænere: Tlf: e-mail: Anders Westh 86684137/40171006 aw@sport.dk Bente Wilstrup 97 54 84 40 vindhoejgaard@get2net.dk Birte Kristensen se medlemsliste Orlov Birthe Larsen 86 68 48 10 jan.knudsen@pc.dk Eva

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører

DcH Bjerringbro Hund og fører Trænere: Tlf: e-mail: Anders Westh 86684137/40171006 aw@sport.dk Bent Josefsen 86651631/22606030 b.josefsen@post.tele.dk Birthe Larsen 86684810 jk@bknet.dk Birte Knudsen 50717700 birteknudsen@privat.dk

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører 1 2007

DcH Bjerringbro Hund og fører 1 2007 Trænere: Tlf: e-mail: Anders Westh 86684137/40171006 aw@sport.dk Bent Josefsen 86651631/22606030 b.josefsen@post.tele.dk Birthe Larsen 86684810 jk@bknet.dk Birte Knudsen 50717700 birteknudsen@privat.dk

Læs mere

DcH Bjerringbro. Hund og fører. Trænere: Tlf: e-mail:

DcH Bjerringbro. Hund og fører. Trænere: Tlf: e-mail: Trænere: Tlf: e-mail: Anders Westh 86684137/40171006 aw@sport.dk Birthe Larsen 86 68 48 10 jan.knudsen@pc.dk Birte Knudsen 50 71 77 00 birteknudsen@privat.dk Eva Hansen 86 68 11 98 Henning Wilstrup 98

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører 3 2007

DcH Bjerringbro Hund og fører 3 2007 Trænere: Tlf: e-mail: Bent Josefsen 86651631/22606030 b.josefsen@post.tele.dk Birthe Larsen 86684810 jk@bknet.dk Birte Knudsen 50717700 birteknudsen@privat.dk Charlotte T Skanborg 86652569 ctskanborg@privat.dk

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører

DcH Bjerringbro Hund og fører DcH Bjerringbro Hund og fører 1 2008 < 1 > Indhold: Bestyrelsen... 3 Leder... 4 Aktivitetskalenderen... 5 Præsentation Mette... 6 Præsentation Johnny... 7 Tilbud hundemassage (Anne Bendix)... 8 Sponsorliste

Læs mere

Velkommen i DCH. DcH Kreds 3 Østjylland. Foreningens navn er Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening (DCH).

Velkommen i DCH. DcH Kreds 3 Østjylland. Foreningens navn er Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening (DCH). Velkommen i DCH. Foreningens navn er Landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening (DCH). Foreningens formål er dels at virke for anvendelse af hundes evner og færdigheder til konkurrencesport, dels

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører

DcH Bjerringbro Hund og fører DcH Bjerringbro Hund og fører 4 2008 < 1 > Indhold: Bestyrelsen... 3 Leder... 4 Aktivitetskalenderen... 5 Rengørings tjans 2009... 5 Referat fra generalforsamling... 6 Opråb mangler formand... 11 Præsentation

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører

DcH Bjerringbro Hund og fører Trænere: Tlf: e-mail: Anders Westh 86684137/40171006 aw@sport.dk Bent Josefsen 86651631/22606030 b.josefsen@post.tele.dk Birthe Larsen 86 68 48 10 jan.knudsen@pc.dk Birte Knudsen 50 71 77 00 birteknudsen@privat.dk

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører

DcH Bjerringbro Hund og fører DcH Bjerringbro Hund og fører 3 2008 < 1 > Indhold: Bestyrelsen... 3 Leder... 4 Aktivitetskalenderen... 5 Stafetten (Ilse Pedersen)... 6 Nyt fra Ungdomsudvalg... 11 Invitation hundemassage... 12 Nyt fra

Læs mere

Foto: Fra unghunde træning forår 2016

Foto: Fra unghunde træning forår 2016 Foto: Fra unghunde træning forår 2016 Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Susanne Vorsaa Nørregårdsvej 32 4990 Sakskøbing Mob. 61 86 10 40 Næstformand

Læs mere

Foto: Sika - Engelsk Cocker spaniel

Foto: Sika - Engelsk Cocker spaniel Foto: Sika - Engelsk Cocker spaniel Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Susanne Vorsaa Nørregårdsvej 32 4990 Sakskøbing Mob. 61 86 10 40 Næstformand

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører 4 2007

DcH Bjerringbro Hund og fører 4 2007 Trænere: Tlf: e-mail: Bent Josefsen 86651631/22606030 b.josefsen@post.tele.dk Birthe Larsen 86684810 jk@bknet.dk Birte Knudsen 50717700 birteknudsen@privat.dk Charlotte T Skanborg 86652569 ctskanborg@privat.dk

Læs mere

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB

Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Til: Lokalforeningerne, 25.02.2015 Landsudvalgsmedlemmer, Postansvarlige HB Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds 2, d. 23.02.2015 Mødet startede med en præsentationsrunde, da mange af lokalforeningerne

Læs mere

Nyhedsbrev Maj 2012.

Nyhedsbrev Maj 2012. Nyhedsbrev Maj 2012. Nyt fra Bestyrelsen. Arbejdsdag i klubben lørdag d 16 Juni. Der vil denne dag blive lavet en arbejdsdag i klubben, hvor der skal males det sidste på klubhuset og der skal repareres

Læs mere

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 UDDANNELSESUDVALGET Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010 Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 Kursusprogram for 2010 Her er de nye kursustilbud. Kurserne er fortrinsvis for trænere,

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev

Hele familiens nyhedsbrev Hele familiens nyhedsbrev Der sker jo hele tiden noget. Juni 2012 Ja så nåede vi faktisk sommer, og selvom vejret er lidt drilsk så har vi da haft mange gode timer i klubben og vi er jo ikke helt færdige

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, onsdag, den 16. nov. 2011 i Fakse Ulla Vest bød velkommen til de godt 36 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Holbæk, Guldborgsund, Vordingborg, Nykøbing

Læs mere

Bestyrelsen. Formand Agilityudvalg. Eva Hansen Rævestien Bjerringbro Tlf.: :

Bestyrelsen. Formand Agilityudvalg. Eva Hansen Rævestien Bjerringbro Tlf.: : Indhold Bestyrelsen...3 Leder...4 Aktivitetskalender...5 Rengøringsliste...6 Stafetten (Iben)...6 Nyt fra KU...7 Raceside Riesenschnauzer...8 Nyt fra PU...9 Weekend kursus med eftersøgningstjenesten (Indlæg

Læs mere

Nyhedsbrev Okt. 2012.

Nyhedsbrev Okt. 2012. Nyhedsbrev Okt. 2012. Nyt fra Konkurrenceudvalget. DcH s DM den 22-23. september Artikel fra Års Avis. Den 22-23. september deltog DcH Vesthimmerland i DM i Grindsted/Billund med 4 deltagere; Karl Erik

Læs mere

FORMANDSBERETNING 2015

FORMANDSBERETNING 2015 Kreds 56 Præstø Schæferhundeklub FORMANDSBERETNING 2015 Bestyrelsen Der har igen i år været et fint samarbejde i bestyrelsen. 8 møder er det blevet til. Det har igen været et godt år for kreds 56, vi har

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører

DcH Bjerringbro Hund og fører DcH Bjerringbro Hund og fører 2 2008 < 1 > Indhold: Bestyrelsen... 3 Leder... 4 Aktivitetskalenderen... 5 Stafetten (Kurt Pedersen)... 6 Nyt fra Konkurrenceudvalg... 8 Nyt fra Ungdomsudvalg... 9 Lidt billeder

Læs mere

Referat fra generalforsamling mandag d 30/ stemmeberettigede medlemmer.

Referat fra generalforsamling mandag d 30/ stemmeberettigede medlemmer. Referat fra generalforsamling mandag d 30/1 2017 26 stemmeberettigede medlemmer. 1. Bestyrelsen forslog Christian Platen som dirigent, Vedkommen blev valgt. Christian Platen takkede for valget og kunne

Læs mere

Nyhedsbrev maj

Nyhedsbrev maj Nyhedsbrev maj. 2016. Velkommen til vore nye medlemmer Her i april startede to kursushold op, og I nu været til træning de første to gange. Vi håber, at I føler jer godt modtaget i klubben, og at I vil

Læs mere

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 4. november 2015 kl. 19.00. i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst.

Kredsrådsmøde. Onsdag d. 4. november 2015 kl. 19.00. i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Kredsrådsmøde Onsdag d. 4. november 2015 kl. 19.00 i Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej 2, Brovst. Afbud fra kredskassereren samt DcH Vesthimmerland, Øland, Hadsund, Støvring og Morsø Referat Inden

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører

DcH Bjerringbro Hund og fører DcH Bjerringbro Hund og fører 2 2009 < 1 > Indhold: Bestyrelsen... 3 Leder... 4 Aktivitetskalenderen... 5 Rengørings tjans 2009... 5 Klik (del1)(indlæg Ågot)... 6 Klik (del2)(indlæg Mette)... 8 DcH Eftersøgning...

Læs mere

Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen

Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen Referat fra bestyrelsesmøde 12. februar 2014. Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen 1. Aktuelt og nyt fra formanden og opsummering fra sidste møde: Preben

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING Charlotte Alkjær Sekretær Hillerødvej 100 3300 Frederiksværk Tlf. 25715585 DATO 26.februar 2007 STED Ålestokgården, Næstved

Læs mere

Formanden orienterer

Formanden orienterer Nummer 1 2013 - årgang 39. I dette nummer: Formanden orienterer Formanden orienterer 1 Ferie!!!! 2 Parkering ved klubhuset 3 Hjemmesiden får nyt udseende 4 Igennem de seneste år har der været faldende

Læs mere

Referat af kredsudvalgsmøde, den 3. juni 2013

Referat af kredsudvalgsmøde, den 3. juni 2013 Referat af kredsudvalgsmøde, den 3. juni 2013 Til stede: Susanne Forsberg Fagerberg, Marianne Christensen, Herdis Aagaard Petersen, Michael Nielsen, Janni Ysbæk-Nielsen, Ole Brydegaard Pedersen, Lisbeth

Læs mere

Samlet træningsplan Efterår 2014

Samlet træningsplan Efterår 2014 Samlet træningsplan Efterår 2014 Træningen i firkanter afvikles året igennem dog undtaget juli og december. Jagt 1 Træningen på Jagtholdene forbereder hunden til prøver og jagter, men der er også plads

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

Nyhedsbrev august 2012

Nyhedsbrev august 2012 Nyhedsbrev august 2012 Kære medlemmer Hermed endnu et lille nyhedsbrev fra kreds 38. Selv om der har været aktivitet på træningspladsen i hele sommerferien, er træningen nu for alvor i gang. Holdtræningen

Læs mere

Om holdene i DcH Herning

Om holdene i DcH Herning Om holdene i DcH Herning Få svar på spørgsmål vedr. vores hold og tilmelding til disse BEMÆRK: Der arbejdes i øjeblikket på en omstrukturering af klubbens hold så der kan ske ændringer i løbet af 2014.

Læs mere

DcH Bjerringbro Hund og fører

DcH Bjerringbro Hund og fører Trænere: Tlf: e-mail: Anders Westh 86684137/40171006 aw@sport.dk Bente Wilstrup 97 54 84 40 vindhoejgaard@get2net.dk Birte Knudsen 50 71 77 00 birteknudsen@privat.dk Birthe Larsen 86 68 48 10 jan.knudsen@pc.dk

Læs mere

Bestyrelsen. Formand Agilityudvalg. Eva Hansen Rævestien 14 8850 Bjerringbro Tlf.: 86 68 11 98. e-mail.: formand@dch-bjerringbro.

Bestyrelsen. Formand Agilityudvalg. Eva Hansen Rævestien 14 8850 Bjerringbro Tlf.: 86 68 11 98. e-mail.: formand@dch-bjerringbro. DcH Bjerringbro Hund og fører 3 2009 Indhold Bestyrelsen...3 Leder...4 Aktivitetskalender...5 Rengøringsliste...5 Stafetten (Lene S Jensen)...6 Resultat Kursustest...8 Resultat NOM 2009...9 Efterlysning

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 26. ÅRGANG 2012 1 Maj Juni 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte

Læs mere

Oktober ÅRGANG

Oktober ÅRGANG Oktober 2015-28. ÅRGANG M e d le m s b la d f o r M a ri b o Ci e vil H er r fø e d n u g in n re o f Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Ivan Nielsen

Læs mere

Referat fra DcH Vejles Generalforsamling d. 24-01-2015 kl. 13

Referat fra DcH Vejles Generalforsamling d. 24-01-2015 kl. 13 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Flemming Buhl Jensen blev valgt 2. Beretninger for 2014 af Foreningens formand John Stenhøj Formandens beretning blev godkendt Er vedhæftet bagerst side 4+5 3. Regnskabsaflæggelse

Læs mere

Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub.

Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub. Weekenden den 21. 23. august 2015 afholdes der TRÆNINGSWEEKEND, arrangeret af Brughunderådet i samarbejde med Fyns Rottweilerklub. I år har BHR valgt temaet Træningsweekend for alle, hvilket betyder at

Læs mere

Emne: Møde nr. 3-2011. Dato: 09-05.2011. Hanne Søndenbroe

Emne: Møde nr. 3-2011. Dato: 09-05.2011. Hanne Søndenbroe Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 3-2011 Dato: 09-05.2011 Sted: Hanne Søndenbroe Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Louise Munchaus Adsbøl LA Lene Sørensen LS Preben Arenfeldt PA Hanne Jensen

Læs mere

Bestyrelsen. Formand Agilityudvalg. Eva Hansen Rævestien 14 8850 Bjerringbro Tlf.: 86 68 11 98. e-mail.: formand@dch-bjerringbro.

Bestyrelsen. Formand Agilityudvalg. Eva Hansen Rævestien 14 8850 Bjerringbro Tlf.: 86 68 11 98. e-mail.: formand@dch-bjerringbro. DcH Bjerringbro Hund og fører 4 2009 Indhold Bestyrelsen...3 Leder...4 Aktivitetskalender...5 Rengøringsliste...6 Referat fra generalforsamling 2009...6 Eftersøgnings tjeneste...11 Referat fra generalforsamling

Læs mere

Connie Birk med Slagterens Indi, Uddannet fig. og aktiv i konkurrencer!

Connie Birk med Slagterens Indi, Uddannet fig. og aktiv i konkurrencer! Søndag d. 5.9.10 Udtagelse til DM. Endelig kom dagen som vi har ventet på et helt år. Udtagelsen blev afhold af Vestjyllands PH. Så det har været nogle spændende mdr. op til, for Kim og Kjeld stod jo for

Læs mere

Ordet... af Henning. Ska-nyt juni udgave 2009.

Ordet... af Henning. Ska-nyt juni udgave 2009. Nr. 2 Juni 2009 37. Årgang Formandens klumme Ordet... af Henning. Ska-nyt juni udgave 2009. Velkommen til dette nummers udgave af ordet. Nu er sommeren ved at nærme sig, og man kan jo håbe på, at også

Læs mere

Kursusoversigt forår 2015

Kursusoversigt forår 2015 18. november 2014 Kursusoversigt forår 2015 Hermed fremsendes en kursusoversigt over planlagte aktiviteter for første halvdel af 2015. Som det fremgår af nedenstående skema er der kurser både for trænere

Læs mere

Forspil. Sofiero den første dag.

Forspil. Sofiero den første dag. SOFIERO 2005. - iinntteerrnnaattiioonnaall hhuunnddeeddeebbuutt. Forspil. Ikke fordi det har meget med skønhedskonkurrence at gøre men altså, vi var lige til hyrdehundekursus hos Ditte og Christian ugen

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4

KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4 KURSUSPROGRAM FOR KREDS 4 2014 Kursusplan for 2014 i kreds 4. Så er uddannelsesudvalgets kursusplan for 2014 kommet på plads. TRÆNERWEEKENDEN ER DESVÆRRE BLEVET AFLYST!!! Alt var ellers klappet og tilrettelagt,

Læs mere

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland DGI Agility Sæsonhæfte 2013 DGI Midt- og Vestsjælland indhold Formanden har ordet... 3 Kontakt og samarbejde gennem leg med din hund... 4 Hyrdedag... 5 Agilityhandling både teknik og praktik... 6 Kursus

Læs mere

Den mundtlige beretning

Den mundtlige beretning Den mundtlige beretning Planer for det fremtidige arbejde i 2012 Vi havde i april 2010 et fællesmøde, hvor regionsledelsen havde inviteret træningskoordinatorerne, udvalgsmedlemmerne og andre, der har

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk.

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk. Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 08.01.2004 Tilstede: Britta, Hans, Dieter, Tonny, Michael, Thomas og Jakob Afbud: René, Rune og Rikke. Referent: Michael Gennemgang af sidste referat / hængepartier

Læs mere

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug.

På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. TALE TIL STANDERHEJSNING SØNDAG DEN 24. april kl. 14.00 På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde alle velkommen her i dag til standerhejsning, hvor vi også skal tage vores nye flotte udestue i brug. Særlig

Læs mere

Her i den mørke tid...er vi skam allerede gået i gang

Her i den mørke tid...er vi skam allerede gået i gang TAK s NYHEDSBREV Side 1 Taastrup Agility Klub Træningsplads: Snubbekorsvej 24C 2630 Taastrup Hjemmeside: www.tak-agility.dk Formand: Kim Andersen formand@tak-agility.dk Kasserer: Jane Sørensen kasserer@tak-agility.dk

Læs mere

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00

Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 Referat af Marianne Rasmussen Antal stemmeberettiget 44 Dagsorden: Aktivitetsmøde i Udvalget for TeamGym Søndag den 4. november 2012 kl. 09.00 1. Valg af dirigent - Bent Garsted 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening

Danmarks civile Hundeførerforening Danmarks civile Hundeførerforening Odder DcH er en hundesportsforening for ALLE. Vi skeler ikke til racer, stor som lille. Uanset om det er en blanding eller en stambogsført hund, er alle velkomne. Dog

Læs mere

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter.

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter. Uge 35 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Desværre var vores modstandere

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 v/kredssekretær Michael Rode Jensen Digevej 20 8830 Tjele, 98 62 29 31, miroje@post.tele.

Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 v/kredssekretær Michael Rode Jensen Digevej 20 8830 Tjele, 98 62 29 31, miroje@post.tele. Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 v/kredssekretær Michael Rode Jensen Digevej 20 8830 Tjele, 98 62 29 31, miroje@post.tele.dk REFERAT FRA KREDSGENERALFORSAMLING den 17. februar 2009 Fraværende

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien MAMMEN IDRÆTSFORENING Velkommen til ny sæson. Velkommen til en ny sommersæson i Mammen Idrætsforening. Vi håber, at du og din familie kan bruge et eller flere

Læs mere

Nyhedsbrev september 2010

Nyhedsbrev september 2010 Nyhedsbrev september 2010 Formanden har ordet Så er vi for alvor ved at mærke, at kalenderen skriver efterår. Men selv om der både er regn og rusk, er der alligevel stor aktivitet på træningspladsen. Der

Læs mere

E-klassen. A-klassen. Jette Nybo Andersen

E-klassen. A-klassen. Jette Nybo Andersen E-klassen E1 For den ny oprykkede E-hund der endnu ikke har deltaget i E-konkurrence. Målet er at gøre hund og fører konkurrenceklar med god forståelse for øvelserne. Præcision fra start. Fokus på træningen

Læs mere

Impulsen Torsdag 3-10 Fredag 4-10 Airbrush m. Tom - Kanin-møde i Kaninhulen kl.15.00

Impulsen Torsdag 3-10 Fredag 4-10 Airbrush m. Tom - Kanin-møde i Kaninhulen kl.15.00 Månedsplan Oktober Uge 40 Michael Madbar Tirsdag 1-10 Musicon SkaterPark Tur m/michael Onsdag 2-10 Spring-træning kl.14.00 - Dyrehandel-tur Impulsen Torsdag 3-10 Fredag 4-10 Airbrush m. Tom - Kanin-møde

Læs mere

Bestyrelsen. Formand. Eva Hansen Rævestien 14 8850 Bjerringbro Tlf.: 86 68 11 98. e-mail.: formand@dch-bjerringbro.dk

Bestyrelsen. Formand. Eva Hansen Rævestien 14 8850 Bjerringbro Tlf.: 86 68 11 98. e-mail.: formand@dch-bjerringbro.dk Indhold Bestyrelsen...3 Leder...4 Aktivitetskalender...5 Rengøringsliste...6 Kursustest resultater...7 Nyt fra KU...8 VIGTIGT (ang. resultater i avisen)...8 Nyt fra PU...9 Raceside (Toller)...10 Stafetten

Læs mere

DER HENSTILLES TIL AT MAN MELDER AFBUD I GOD TID TIL VÆRTEN!!!!

DER HENSTILLES TIL AT MAN MELDER AFBUD I GOD TID TIL VÆRTEN!!!! Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 6-2015 Dato: 7. september 2015 Sted: VP Deltagere: Bent Schwartzbach BS Hanne Søndenbroe HS Louise Munchaus Adsbøl LA Susanne Wærling SW Vernon Pedersen

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 v / kredskasserer Pia Johnsen Svanevej 8, 8723 Løsning, 2010 4880, kreds3kasserer@rundering.

Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 v / kredskasserer Pia Johnsen Svanevej 8, 8723 Løsning, 2010 4880, kreds3kasserer@rundering. Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 v / kredskasserer Pia Johnsen Svanevej 8, 8723 Løsning, 2010 4880, kreds3kasserer@rundering.dk REFERAT FRA Kredsgeneralforsamling den 26. februar 2013 kl. 19.30

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

KVARTALS MØDE. Torsdag d. 20. maj 2010 kl. 19.00 Klubhuset Peblingestien 8700 Horsens

KVARTALS MØDE. Torsdag d. 20. maj 2010 kl. 19.00 Klubhuset Peblingestien 8700 Horsens KVARTALS MØDE Torsdag d. 20. maj 2010 kl. 19.00 Klubhuset Peblingestien 8700 Horsens Punkt 1: Valg af ordstyrer Torben blev foreslået og valgt. Herefter gennem gik han indkaldelsen som var kommet i god

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Referat fra HB møde den 14. maj 2017

Referat fra HB møde den 14. maj 2017 Hovedbestyrelsesmøde søndag d. 14. maj. på Hotel Hedegaarden, Vald. Poulsensvej 7, 7100 Vejle Deltagere: Mødeleder Annette Lunau AL Landskasserer Erik Hansen EH Kredsformand i kreds 2 Susanne Kjær SK Kredsformand

Læs mere

Nyhedsbrev Nov

Nyhedsbrev Nov Resultater Lokalkonkurrence Nyhedsbrev Nov. 2016. Agility lille 1.plads Mette Johannesen Bravo 2.plads Uffe Frederiksen Timmo Agility Mellem 1.plads Jan Hansen Luva Agility Stor 1.plads Dennis Diva Agility

Læs mere

Derbyminder ved. Jan Marinussen

Derbyminder ved. Jan Marinussen Derbyminder ved Jan Marinussen Min første jagthund var en Breton, Sydkystens Dixi, købt af Tove og Hans-Jørgen Nielsen i Karlslunde i 1978. En hanhund i største størrelse og en fantastisk alsidig jagthund,

Læs mere

TRANUM KURSER FOR TRÆNERE

TRANUM KURSER FOR TRÆNERE TRANUM KURSER FOR TRÆNERE KREDS 1 2016 Uddannelsesudvalget Kreds 1 Tranum Kurser Den 9. og 10. januar 2016 Tranum Strand Himmerlandsfondens Kursus- og Feriecenter, Strandvejen 83, Tranum Strand, 9460 Brovst

Læs mere

Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH

Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Susanne Vorsaa Nørregårdsvej 32 4990 Sakskøbing Mob. 61 86 10 40 Næstformand Vibeke Strange Skibevej 17 4930 Maribo

Læs mere

Odsherred civile Hundeførerforening Nytårsbrev 2015-2016

Odsherred civile Hundeførerforening Nytårsbrev 2015-2016 Odsherred civile Hundeførerforening Nytårsbrev 2015-2016 Kære medlemmer Disse linjer skrives her hvor spændingen om årets gaver er udløst og folk samles omkring herlighederne på julefrokostbordene rundt

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT - KREDSRÅDSMØDE Marianne Lind Sekretær Horserødvej 2B 3000 Helsingør Tlf. 4975 1730 DATO 18.september 2007 STED DELTAGERE AFBUD FRAVÆRENDE Osted Kro Kredsbestyrelsen:,

Læs mere

Aktivitets Program 2012

Aktivitets Program 2012 Nordøstfyns Jagthundeklubs Aktivitets Program 2012 Rigtige jagthunde trænes i Nordøstfyns Jagthundeklub Hvis din nabo eller gode ven skal have dresseret hund, så tag dem med til træning i NORDØSTFYNS JAGTHUNDEKLUB

Læs mere

M e. d m s. b d. a b. o Ci

M e. d m s. b d. a b. o Ci Marts - april 2015 28. ÅRGANG M e d le m s b la d f o r M a ri b o Ci vil e g in n re o er r fø e d n u H f Maribo Civile Hundeførerforening Tilsluttet landsforeningen DcH McH s bestyrelse Formand Ivan

Læs mere

Bestyrelsen. - Regnskab - Budget - Medlemsliste - Udsender giro kort. - Referat fra møder - Kontakt med webmaster (CIF.dk) - Møde ordstyrer.

Bestyrelsen. - Regnskab - Budget - Medlemsliste - Udsender giro kort. - Referat fra møder - Kontakt med webmaster (CIF.dk) - Møde ordstyrer. Bestyrelsen Navn Formand Bjarne Andersen Tromsøgade 8 8200 Århus N Tlf: 86165889 trom8@webspeed.dk Kasser Peter Iversen Laurvigsgade 16 8200 Århus N Tlf: 86101046 PeterIversen@Get2net.dk Sekretær Poul

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling.

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14 Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne på bestyrelsens

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2016 (12/3-2016)

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2016 (12/3-2016) Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2016 (12/3-2016) Årsmøde 2016 blev afholdt lørdag d. 12Marts 2016 kl. 10.00 i Gildesalen Tjørnevej 50, Mejdal 7500 Holstebro Som traditionen byder startede mødet 9.00 med

Læs mere

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG Broarbejde Det store projekt skrider godt frem og de nye flydebroer ligger allerede og flyder i havnen. Ikke på den rigtige plads men vi kan da se

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

DGI Agility. Inspiration for fører og hund. Aktiviteter 2015 DGI Midt- og Vestsjælland Agility. www.dgi.dk/midt-ogvestsjaelland

DGI Agility. Inspiration for fører og hund. Aktiviteter 2015 DGI Midt- og Vestsjælland Agility. www.dgi.dk/midt-ogvestsjaelland DGI Agility Inspiration for fører og hund Aktiviteter 2015 DGI Midt- og Vestsjælland Agility www.dgi.dk/midt-ogvestsjaelland 2 Indhold Indhold 2 Formanden har ordet 3 Gennemgang af nye Rally O skilte 4

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 den 24-03-2010 Beretning 2009 Endnu et travlt DcH år er slut. Og et nyt allerede godt i gang. Jeg glædes over at mail systemet er opfundet, ellers tror jeg at

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 Kredssekretær Dorthe Dalgaard Nielsen Atlasvej 24, 7100 Vejle ;

Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 Kredssekretær Dorthe Dalgaard Nielsen Atlasvej 24, 7100 Vejle ; Danmarks civile Hundeførerforening KREDS 3 Kredssekretær Dorthe Dalgaard Nielsen Atlasvej 24, 7100 Vejle 26 16 96 21; ddn@cdmail.dk Referat fra Kredsgeneralforsamling den 17. februar 2014 kl. 19.30 i DcH

Læs mere

Velkommen til træning i Kreds 65. ... stedet hvor brugshundefolk mødes

Velkommen til træning i Kreds 65. ... stedet hvor brugshundefolk mødes Velkommen til træning i Kreds 65... stedet hvor brugshundefolk mødes Velkommen i kreds 65 Kreds 65 er en forening under Schæferhundeklubben for Danmark. Schæferhundeklubben for Danmark er Danmarks største

Læs mere

Dato Kursus Instruktør Sted Pris Deadline Målgruppe 17. Juni Grundlæggende Anne Daugaard DcH Brædstrup 300, 1. juni TGU aspiranter DcH Program

Dato Kursus Instruktør Sted Pris Deadline Målgruppe 17. Juni Grundlæggende Anne Daugaard DcH Brædstrup 300, 1. juni TGU aspiranter DcH Program Marts 2017 Kursusoversigt 2017 Dato Kursus Instruktør Sted Pris Deadline Målgruppe 17. Juni Grundlæggende Anne Daugaard DcH Brædstrup 300, 1. juni TGU aspiranter klikker. DcH Program 1. Juli Fællesarrangement

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Dagskursus for hundefører

Dagskursus for hundefører Dagskursus for hundefører Uddannelsesudvalget Kreds 1 8. oktober 2017 Astrup-Sønderskov Friskole Skolestien 2, Astrup 9800 Hjørring Tidsplan for søndag 8. oktober 2017 Program for dagskurserne: 08.00-08.10

Læs mere

Velkommen til træning i Kreds 65. ... stedet hvor brugshundefolk mødes

Velkommen til træning i Kreds 65. ... stedet hvor brugshundefolk mødes Velkommen til træning i Kreds 65... stedet hvor brugshundefolk mødes Velkommen i kreds 65 Kreds 65 er en forening under Schæferhundeklubben for Danmark. Schæferhundeklubben for Danmark er Danmarks største

Læs mere