sørger et Dantherm HC ventilationsanlæg på loftet for sundt og behageligt indeklima i hele huset.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "sørger et Dantherm HC ventilationsanlæg på loftet for sundt og behageligt indeklima i hele huset."

Transkript

1 Ingen grund til bekymring om skimmelsvamp Boligventilation CASE STORY En forbedring af det fugtige indeklima havde høj prioritet, da Jannie og Mads Nejsum Madsen i Fly ved Skive bestemte sig for at renovere det store, gamle hus. Nu sørger et Dantherm HC ventilationsanlæg på loftet for sundt og behageligt indeklima i hele huset. En forbedring af det fugtige indeklima havde høj prioritet, da Jannie og Mads Nejsum Madsen i Fly ved Skive bestemte sig for at renovere det store, gamle hus. Det kræver sin mand og ikke mindst en tålmodig tegnebog at opvarme et ældre, toetagers hus på 234 kvadratmeter. For at holde de dyre varmegrader inden døre er man måske ikke helt så flink, som man burde være, til at sørge for grundig udluftning med åbne døre og vinduer to gange om dagen. Både sommer og vinter. Eller også glemmer man måske at lukke igen, før man kører på arbejde om morgenen. Sådan omtrent var situationen hos Jannie og Mads Nejsum Madsen i Fly ved Skive. Og så har vi endda ikke nævnt parrets højt elskede og særdeles langhårede Berner Sennen-hund, CostaLot, der jo skal luftes i al slags vejr og ofte vender hjem til den lune stue med gennemblødt pels. Mads Nejsum Madsen siger: - Vi havde problemer med kondens på vinduerne i soveværelset og badeværelserne, specielt når det var koldt udenfor. Generelt betød den fugtige, indelukkede luft i huset, at her duftede af våd hund, når CostaLot kom hjem fra en tur i regn eller sne, og at her duftede af røg i dagevis, når vi havde haft rygere på besøg. I et hus med et så fugtigt indeklima var der desuden en reel risiko for angreb af skimmelsvamp. Derfor fik en forbedring af indeklimaet høj prioritet, da vi bestemte os for at sætte huset grundigt i stand indvendig.

2 Jannie og Mads Nejsum Madsen overlod ansvaret for indeklimaet til et behovsstyret Dantherm boligventilationsanlæg. Og det var den helt rigtige løsning, siger Mads Nejsum. - Vi valgte en model, som kunne installeres på loftet, helt oppe på hanebåndet, hvor det absolut ikke er i vejen for nogen. I forbindelse med renoveringen af huset havde vi gjort klar til installationen, og derfor tog selve installationsarbejdet ikke lang tid. Der er valgfrihed mellem behovsstyret automatik og manuel styring ved hjælp af fjernbetjening. Med behovsstyret automatik er man helt fri for at tænke mere over udluftning og indeklima, når først anlægget er installeret. Er der særlige behov, eller ønsker man bare fuld, manuel kontrol over alle detaljer i boligens indeklima, kan anlægget leveres med en fjernbetjening, som enkelt og overskueligt giver mulighed for avanceret programmering af ventilationsanlægget. - Efter at vi har fået ventilationsanlægget installeret, er vi sluppet helt af med problemer med kondens på vinduerne og ubehagelig lugt af fugtigt hus og våd hund. Anlægget passer fuldstændig sig selv, og vi behøver ikke bekymre os om udluftning overhovedet. Nu har vi et sundt og behageligt indeklima med frisk og ren luft. Det er også betryggende at vide, at luftens fugtighed holdes på det korrekte niveau, fordi vi så ikke behøver frygte for fugtskader som for eksempel skimmelsvamp, for skimmelsvamp kan simpelthen ikke trives i et tørt hus, siger Mads Nejsum Madsen. Læs mere om fordelene med boligventilation her: Dantherm boligventilation er mekaniske ventilationsløsninger til private boliger, og de to vægmodeller og to loftsmodeller i serien opfylder alle myndighedskrav til energiforbrug og luftskifte. Anlæggene har modstrømsvarmeveksler, der er konstrueret, så tryktabet og dermed strømforbruget er minimalt.

3 Ny villa fik boligventilation med varmegenvinding Boligventilation CASE STORY Familien Smedemark i Jelling glæder sig over behagelig rumtemperatur, tilpas luftfugtighed og frisk indåndingsluft i boligen på 160 kvm. Investeringen i et behovsstyret Dantherm boligventilationsanlæg tjenes ind over varmeregnskabet. Hele året rundt har nisserne loftet for sig selv. Sådan er det i de fleste huse. Men hos familien Smedemark på Eskelunden 7 i Jelling har nisserne afgivet en beskeden del af pladsen på loftet til et Dantherm boligventilationsanlæg. Anlægget arbejder støjfrit, og det fylder ikke alverden, så der har ikke lydt klager fra beboerne på loftet. Og familien Smedemark - mor, far, datter og en hund - er særdeles tilfreds med løsningen, som sikrer behagelig rumtemperatur, tilpas luftfugtighed og frisk indåndingsluft i hele den 160 kvm. store villa, som stod klar til indflytning for otte måneder siden. Bent Smedemark siger: - Bygningsreglementet for nye huse stiller store krav til husenes tæthed. I vores otte måneder gamle FM Søkjær-hus er der naturligvis den lovpligtige udsugning i vådrum og tilførsel af frisk luft gennem riste ved vinduerne, men grundlæggende er huset særdeles tæt. Det er i sig selv et stærkt argument for at installere boligventilation med varmegenvinding. at eftermontere det Dantherm boligventilationsanlæg, som familien senere valgte som boligventilationsløsning. - Efter at anlægget blev installeret, er det slut med kondens på vinduerne, der er aldrig dug på badeværelsesspejlet, og vi har udelukket risikoen for, at hus og byggematerialer bliver beskadiget af fugt, som ikke kan slippe ud at den tætte bygningskonstruktion. Vi sætter også stor pris på det behagelige indeklima, som opstår, fordi indeluften renses for støv og andre sundhedsskadelige partikler, når den passerer igennem filtrene i anlægget på loftet, og fordi en integreret fugtsensor justerer luftmængden i forhold til den relative luftfugtighed i hele boligen, siger Bent Smedemark. Allerede i byggefasen blev der taget højde for, at der senere skulle installeres et ventilationsanlæg. Derfor var det relativt enkelt

4 Dantherm boligventilation er udstyret med varmegenvinding, som sørger for optimal udnyttelse af varmekalorierne. Det betyder, at investeringen i anlægget samlet set vil tjene sig selv hjem gennem besparelser på varmeregnskabet. Alternativet ville være hyppig, grundig udluftning i hele huset. Og et stort varmetab gennem de åbne vinduer og døre. Læs mere om fordelene med boligventilation her: Dantherm boligventilation er mekaniske ventilationsløsninger til private boliger, og de to vægmodeller og to loftsmodeller i serien opfylder alle myndighedskrav til energiforbrug og luftskifte. Anlæggene har modstrømsvarmeveksler, der er konstrueret, så tryktabet og dermed strømforbruget er minimalt. Der er valgfrihed mellem behovsstyret automatik og manuel styring ved hjælp af fjernbetjening. Med behovsstyret automatik er man helt fri for at tænke mere over udluftning og indeklima, når først anlægget er installeret. Er der særlige behov, eller ønsker man bare fuld, manuel kontrol over alle detaljer i boligens indeklima, kan anlægget leveres med en fjernbetjening, som enkelt og overskueligt giver mulighed for avanceret programmering af ventilationsanlægget. Familien Smedemark valgte en Dantherm loftsmodel med behovsstyret automatik. Den er gemt af vejen på loftet og optager dermed ikke plads i selve boligen. Inden anlægget blev korrekt indstillet mærkede familien lidt træk i stuen, men dette problem er nu løst efter en mere præcis indregulering af luftmængder og indblæsningstemperatur. - Vi er meget glade for vores boligventilationsanlæg og kan klart anbefale andre at få installeret en lignende løsning, siger Bent Smedemark.

5 Slut med fugtproblemer i ældre villa Boligventilation CASE STORY Familiefar og handyman Bjarke Skov klarede selv en del af installationen af Dantherm boligventilation, der har skaffet familien et sundt indeklima og en bedre nattesøvn. Kondens på indersiden af vinduerne om morgenen, særlig i soveværelset og børnenes værelser. Fornemmelsen af fugtig luft i hele huset. Det er hverken behageligt eller sundt. Men sådan var hverdagen i familien Skovs 180 kvm. etplanshus i Skive. at investeringen i anlægget samlet set vil tjene sig selv hjem gennem besparelser på varmeregnskabet. Alternativet ville være hyppig, grundig udluftning i hele huset. Og et stort varmetab gennem de åbne vinduer og døre. Bjarke Skov siger: - Generelt var vi generet af dårligt indeklima i huset, fordi det i en travl hverdag kneb med at huske at lufte grundigt ud i to gange fem minutter om dagen. Det var særligt slemt om vinteren, når døre og vinduer ikke kan stå åbne i længere tid af gangen. Da vi bestemte at sætte gang i en større renovering, var det naturligt at undersøge, om der kunne gøres noget ved indeklimaproblemerne. Og det kunne der. Løsningen blev et Dantherm boligventilationsanlæg, som nu hænger i et diskret skab på væggen i baggangen. Bjarke Skov er en rigtig handyman og med hjælp fra et par venner klarede han al rørføring og installation på en weekend. Dantherm boligventilation er udstyret med varmegenvinding, som sørger for optimal udnyttelse af varmekalorierne. Det betyder, Dantherm boligventilation er mekaniske ventilationsløsninger til private boliger, og de to vægmodeller og to loftsmodeller i serien opfylder alle myndighedskrav til energiforbrug og luftskifte. Anlæggene har modstrømsvarmeveksler, der er konstrueret, så tryktabet og dermed strømforbruget er minimalt.

6 Der er valgfrihed mellem behovsstyret automatik og manuel styring ved hjælp af fjernbetjening. Med behovsstyret automatik er man helt fri for at tænke mere over udluftning og indeklima, når først anlægget er installeret. Er der særlige behov, eller ønsker man bare fuld, manuel kontrol over alle detaljer i boligens indeklima, kan anlægget leveres med en fjernbetjening, som enkelt og overskueligt giver mulighed for avanceret programmering af ventilationsanlægget. Læs mere om fordelene med boligventilation på Bjarke Skov fortæller, at anlægget stort set passer sig selv, og at det selv tilpasser sig de skiftende behov for ventilation: - Når vi for eksempel har gæster, og der er ekstra meget behov for udluftning og ventilation, kører anlægget automatisk op i drift, takket være den indbyggede fugtsensor, som er en af hemmelighederne bag det behovsstyrede ventilationsanlæg, siger han og fortsætter: - Nu er det slut med kondens på vinduerne, og vi kan se os selv i spejlet om morgenen, for der er stort set ingen dug på badeværelsesspejlet mere. Vi er også sluppet af med den duft fra vores husdyr, som tidligere hang i luften, og som en ekstra sidegevinst har vi fået en bedre nattesøvn. Ventilationsanlægget søger for mere ilt i luften, og vi vågner mere friske og udhvilede om morgenen. - Den ekstra investering er alle pengene værd, og vi vil uden betænkelighed anbefale til andre, der bor i et ældre hus med tendens til fugtproblemer at få installeret et ventilationsanlæg, siger Bjarke Skov.

Bestil et sundt indeklima én gang for alle

Bestil et sundt indeklima én gang for alle Bestil et sundt indeklima én gang for alle Lad os installere et sundt og behageligt indeklima i dit hus Og så skal du aldrig tænke mere over det Nu kan du komme alle indeklimaproblemer til livs én gang

Læs mere

BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION

BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION Slut med at bekymre sig om indeklimaet Pas på huset og familiens helbred Vi opholder os indendøre 80-90% af dagen. Derfor har indeklimaet stor

Læs mere

BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION

BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION Slut med at bekymre sig om indeklimaet Pas på huset og familiens helbred Vi opholder os indendøre 80-90% af dagen. Derfor har indeklimaet stor

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER INDHOLD LEJLIGHEDENS RUM.................................. 3 TEMPERATUREN..................................... 4 BRUG ALLE RADIATORER..............................

Læs mere

95% Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde. varme.danfoss.dk. Ventilation med varmegenvinding. af varmen bliver genanvendt.

95% Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde. varme.danfoss.dk. Ventilation med varmegenvinding. af varmen bliver genanvendt. Ventilation med varmegenvinding Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde Op til 95% af varmen bliver genanvendt Danfoss ventilation med varmegenindvinding genanvender det meste af varmen,

Læs mere

Boligventilation med et originalt Genvex anlæg

Boligventilation med et originalt Genvex anlæg Boligventilation med et originalt Genvex anlæg Hvorfor investere i et ventilationsanlæg? Står valget mellem frisk luft og energibesparelser? Nej, for med ventilationsanlæg fra Genvex kan du få begge dele.

Læs mere

Det gode INDEKLIMA. hos dig der er overfølsom

Det gode INDEKLIMA. hos dig der er overfølsom Det gode INDEKLIMA hos dig der er overfølsom 2 Enkel indretning med glatte overflader gør hjemmet rengøringsvenligt. FORORD Et sundt indeklima har stor betydning for dit helbred og velbefindende. Denne

Læs mere

UNDGÅ PROBLEMER MED MUG/SKIMMEL I VORE BOLIGER. Varde Bolig Administration

UNDGÅ PROBLEMER MED MUG/SKIMMEL I VORE BOLIGER. Varde Bolig Administration UNDGÅ PROBLEMER MED MUG/SKIMMEL I VORE BOLIGER Varde Bolig Administration Forsidebilledet er fra en pjece, som er udarbejdet af By og Byg, LBF og BL. Side 1 Forord: Fra sent efterår til tidlig forår (fyringssæson)

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? FIF MARKETING FI11/13 - returtemperatu Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. I Danmark udleder vi i gennemsnit

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0210 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. H o l d p å v a r m e n - o g p å p e n g e n e Størstedelen

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0508 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. - når god energi er inde i varmen I Danmark udleder vi 10 ton

Læs mere

indeklima guide DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima

indeklima guide DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima indeklima guide DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima Indhold 3 4 5 9 10 14 16 17 17 19 20 20 21 22 24 51 Hvorfor ventilere? Et godt klima kommer udefra Det siger bygningsreglementet Naturlig-

Læs mere

ViLLA Ventilation. DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima. 34682 Duka VillaVentilation v2.indd 1 12-07-2010 12:13:30

ViLLA Ventilation. DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima. 34682 Duka VillaVentilation v2.indd 1 12-07-2010 12:13:30 ViLLA Ventilation DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima 34682 Duka VillaVentilation v2.indd 1 12-07-2010 12:13:30 Indhold 3 4 5 8 9 10 Hvorfor VillaVentilation? Bygningsreglementet Hvad er

Læs mere

Din nabo tjener penge - hvad med dig?

Din nabo tjener penge - hvad med dig? 10 cases om energirenovering i Morsø Kommune: Din nabo tjener penge - hvad med dig? MORSØ KOMMUNE Se hvordan din nabo har fået bedre økonomi I denne folder finder du 10 cases om energirenovering af boliger.

Læs mere

SKIMMELSVAMP OG FUGT

SKIMMELSVAMP OG FUGT SKIMMELSVAMP OG FUGT INDHOLD 03 Tjek dit hus for råd og svamp 08 Tjek de skjulte konstruktioner i dit hus 11 Generelt om indeklima 15 Tjek udluftningen af dit hus 19 Udluftning og naturlig ventilation

Læs mere

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort 99.50.20-A Clorius Energistyring Besparelser med optimal komfort En vejledning til hvordan du kan holde varmen og samtidig belaste miljøet og din økonomi mindst muligt! Gælder for 1-strengede anlæg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

VARME RÅD. Fjernvarme

VARME RÅD. Fjernvarme VARME RÅD Fjernvarme HOLD HUS MED FJERNVARMEN Her finder du råd og vejledning om, hvordan du bedst udnytter fjernvarmen. Hvis du har god føling med dit anlæg og husstandens måde at bruge varme på, er det

Læs mere

BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION HCC 2 til montage over nedhængt loft eller på væg

BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION HCC 2 til montage over nedhængt loft eller på væg BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION HCC 2 til montage over nedhængt loft eller på væg BEHOVSSTYRET BOLIGVENTILATION Slut med at bekymre sig om indeklimaet Indeklimaet skal tages alvorligt Vi opholder os indendøre

Læs mere

BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA

BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA HVORFOR HAVE ET GODT INDEKLIMA? FORDI VI MENNESKER OPHOLDER OS INDENDØRE 90 % AF TIDEN, OG INDEKLIMAET HAR DERFOR STOR BETYD- NING FOR VORES SUNDHED, KOMFORT

Læs mere

Øland. ET-RUMS VENTILATION med varmegenvinding. Aggregat A06. ØLAND A/S Park Allé 366, 2605 Brøndby Tel. 7020 1911, Fax 4453 1051 www.oeland.

Øland. ET-RUMS VENTILATION med varmegenvinding. Aggregat A06. ØLAND A/S Park Allé 366, 2605 Brøndby Tel. 7020 1911, Fax 4453 1051 www.oeland. Øland ET-RUMS VENTILATION med varmegenvinding Aggregat A06 ØLAND ØLAND A/S Park Allé 366, 2605 Brøndby Tel. 7020 1911, Fax 4453 1051 www.oeland.dk ØLAND Ventilationsaggregat A06 med varmegenvinding Tænk

Læs mere

TRÆF DET RIGTIGE VALG LÆS OM ALLE FORDELENE. Byg dit drømmehus med elementer i letbeton. Rammerne om dit hjem

TRÆF DET RIGTIGE VALG LÆS OM ALLE FORDELENE. Byg dit drømmehus med elementer i letbeton. Rammerne om dit hjem Rammerne om dit hjem TRÆF DET RIGTIGE VALG LÆS OM ALLE FORDELENE - En sund hverdag - En sikker hverdag - En behagelig hverdag Byg dit drømmehus med elementer i letbeton Træf det rigtige valg DER ER TO

Læs mere

Dagslys og sundt indeklima til boliger med skrå tage

Dagslys og sundt indeklima til boliger med skrå tage Dagslys og sundt indeklima til boliger med skrå tage VELUX Danmark A/S Guide og Prisliste 2015 er vedlagt velux.dk Meget mere end et ovenlysvindue! Med over 70 års erfaring i forskning og udvikling af

Læs mere

Boligventilation med original Genvex anlæg. Et indeklima med bedre trivsel

Boligventilation med original Genvex anlæg. Et indeklima med bedre trivsel Boligventilation med original Genvex anlæg. Et indeklima med bedre trivsel Tekniske oplysninger er med forbehold af fejl Hvorfor investere i et ventilationsanlæg? Et ventilationsanlæg til boligen har tre

Læs mere

SELECTION GUIDE FOR MOBILE AFFUGTERE

SELECTION GUIDE FOR MOBILE AFFUGTERE SELECTION GUIDE FOR MOBILE AFFUGTERE Indhold Side. Forord 4 - Beskrivelse af de tre parametre der er nødvendige for at vælge en mobil CDT affugter 1. Hvorfor har vi brug for affugtning? 6-7 Hvad er årsagerne

Læs mere

Her...her...her..! Giv indeklimaet fuld opmærksomhed. Alex... ALEX..! AAAALEEEX..! I N S T I T U T I O N E R O G M A G A S I N O M

Her...her...her..! Giv indeklimaet fuld opmærksomhed. Alex... ALEX..! AAAALEEEX..! I N S T I T U T I O N E R O G M A G A S I N O M Alex... ALEX..! AAAALEEEX..! Dårligt indeklima giver træthed, koncentrationssvigt og et utilfredsstillende arbejdsmiljø... Her...her...her..! Giv indeklimaet fuld opmærksomhed M A G A S I N O M B E D R

Læs mere

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 April 2013 Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 De fleste af os opholder os inden døre mere end 90 % af tiden. Derfor er indeklimaet meget vigtig for vores sundhed. Mange forskellige

Læs mere

Helt unødigt stort energiforbrug i kommunerne. Systematisk indsats på ventilationsområdet giver bonus

Helt unødigt stort energiforbrug i kommunerne. Systematisk indsats på ventilationsområdet giver bonus Fokus på indeklima og ventilation VENT Til alle energi- og driftsansvarlige i kommunerne Systematisk indsats på ventilationsområdet giver bonus Bedre indeklima Høj trivsel og komfort Store energibesparelser

Læs mere

En helt ny generation af ovenlysvinduer

En helt ny generation af ovenlysvinduer En helt ny generation af ovenlysvinduer Bo lyst og energieffektivt med et sundt indeklima VELUX Danmark A/S Prisliste 2012 er vedlagt velux.dk Find din hustype og bliv inspireret Den nye generation af

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Air. Brugermanual til Danfoss Air a 2, a 3, w 1 og w 2 DANFOSS HEATING

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Air. Brugermanual til Danfoss Air a 2, a 3, w 1 og w 2 DANFOSS HEATING MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Air Brugermanual til Danfoss Air a 2, a 3, w 1 og w 2 DANFOSS HEATING Indhold 1. Systemoversigt 4 2. Hovedfunktioner 2.1 Bortrejst 5 2.2 Bypass 5 2.3 Info 5 2.4 Boost

Læs mere

VENTILATION = VELVÆRE

VENTILATION = VELVÆRE VENTILATION = VELVÆRE COMFORT by nilan Sundt indeklima året rundt Ventilation med varmegenvinding Certificeret til brug i passivhuse Lad frisk luft fylde din bolig fordele i overflod Tag med os ind i en

Læs mere