Nr Beboerbladet i Bredagerløkken Et godt sted at bo

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. 2 2015. Beboerbladet i Bredagerløkken Et godt sted at bo"

Transkript

1 Nr Beboerbladet i Bredagerløkken Et godt sted at bo

2 Almen Information Ejendomsmester Ejendomsmester kontoret ligger i nummer 171. Du kan kontakte ejendomsmester Johan Glintborg på tlf.: , nyt inden for telefontiden som er: Mandag, torsdag & fredag: 8-9 Tirsdag: nyt Onsdag Han kan også kontaktes pr. mail, bemærk dog at denne kun tjekkes en gang dagligt! Mail adressen er: Leje af beboerhus 1 Døgn: 600,- kr. 2 Døgn 800,- kr. 1 weekend 3 timer fra hverdage 1200,- kr. 100,- kr. Tilfælde af dødsfald af beboer i Bredagerløkken kan familien låne huset gratis hvis det er ledig Huset er totalt røgfrit BESTYRELSEN BESTÅR AF: Formand: Verner Nielsen Næstformand: Henning Rasmussen Bestyrelsesmedlemmer: Tenna Broxgaard Nielsen Lisa Kastrupsen Hannah Strid Jørgensen Bestyrelsen træffes hver den 1. Onsdag i måneden fra i beboerhuset nr De kan også træffes på mail: Hjemmesiden:

3 Indholdsfortegnelse 1. Forside 2. Almen Information 3. Indholdsfortegnelse 4. Nyt fra Redaktionen/ bestyrelsen 5. Nyt fra ejendomsmesteren 6. Sommerfest/lejlighedskort 7. Rygestop 8. Johans kontortider 9. Udlejning af beboerhuset 10. Rødekors 11. Banko 12. Opskrift 13. Grøn plads 14. Sol råd 15. Solråd 16. Solråd 17. Billeder af tur/ surtopstød 18. Busplan 19. Billard 20. Nødhjælp Beboerbladet udkommer 1 gang pr. kvartal, i 297 oplæg. Bladets Redaktion: Tenna Broxgaard Nielsen Bredagerløkken 250 Tlf.: Dorte Friis Bredagerløkken 70

4 Nyt fra Redaktionen På vores midtersider denne gang er der johan`s kontortider, bemærk han har fået ny kontortid om tirsdagen, samt nyt telefonnummer. Udlejning af huset er på modsat side, så i kan bare tage midtersiden ud og gemme på køleskabet, så kan i altid finde hans nummer og hvad huset koster og leje. Vi vil så ønsker jer alle en dejlig sommer. Tenna Nielsen Bredagerløkken Dorte Friis Bredagerløkken 70 Nyt Fra Bestyrelsen Her går det godt for sommeren er på vej. Vi var ca. 30 per. Afsted på vores forårs Tysklands tur og den, syntes vi, var rigtig hyggelig. Vejret var ikke værst og Rudbøl grænse kro var virkelig et besøg værd, utroligt stor og varieret brunch, virkelig lækker, håber at endnu flere kommer med næste gang. Nu ser vi frem til en hyggelig Skt. Hans aften sammen jer alle og som i kan se længere omme i bladet, er vi i fuld gang med planlægning af sommerfeten. I skal huske at vi altid står til rådighed 1. onsdag i måend kl , intet spørgsmål er for lille og intet er for stort og alt vil selvfølig blive behandlet i fortrolighed, som noget nyt, prøver vi at forbedre vores service, ved at vi nu tilbyder tlf. Service samme dag,samme tid nummert er Ha` en rigtig god sommer og husk at hækken skal være klippet senest 1/7 og max 180 cm høj. HUSK AT SAMLE HUNDEHØMMER OP OG BRUG DOG DE POSER SOM HÆNGER BAG DE GRØNNE SKRALDESPANDE. Tænk på jeres børn som sidder på græsset.

5 Nyt Fra Ejendomsmesteren En sommerhilsen fra ejendomsmesteren. Så er det blevet forår og alt står i fuldt flor. Det er en dejlig årstid, når det blomstrer op, og græsset er grønt. Her i Bredagerløkken er man i øjeblikket i gang med at renovere børnehaven, som I sikkert har set, så der bliver 3 boliger i stedet for børnehaven, og det er noget, som Odense Kommune skal tilbageføre, efter at de har opsagt lejekontrakten med Boligselskabet. Det vil med andre ord ikke være en udgift for afdelingen, at de nye boliger bliver lavet, men det giver forhåbentligt nogle dejlige boliger, hvor alt er nyt, så det bliver sikkert attraktivt at leje dem. Vi har lånt Claus Ziegler, afløseren, ud til en anden afdeling på grund af sygdom, så nu er Hans Hansen rykket op som afløser her i området. Derfor har vi ansat en løsarbejder/sommermand, som hedder Søren Carlsen. Så det vil nu være ham, som skal passe de grønne områder, indtil Claus kommer tilbage igen. Vi skal have 5 års gennemgang i afdelingen efter tagudskiftningen, men der ikke er ikke de helt store problemer, som mangler at blive løst, men skulle der alligevel være enkel ting, som I har observeret i forbindelse med tagudskiftningen, at der ikke er lavet, så må I gerne melde det til os, så vi kan videre give det til håndværkeren, som har udført arbejdet. Ellers kører det derud af med tingene i afdelingen. Der er stadigvæk ikke så mange udflytninger, så det giver lidt ro på hverdagen, hvor vi så kan tage os af de andre opgaver, som kommer ind daglig. Det er stadig vigtigt, at man husker at skrive både sin adresse og sit tlf. nr., når man henvender sig til os. Ellers kan det være svært for os at hjælpe Jer. Til sidst vil jeg ønske Jer alle en god sommer.

6 Lejligheds kort sælges. Der er til barnedåb, konfirmation, fødselsdag, bryllup og andre mærkedage. Der kan lave laves kort efter ønske, hvis det bliver bestilt i god tid. Almindelig størrelse kort koster 15,00 kr. stykket og 2 kort for 25,00 kr. Henvendelse på telefon Bente Madsen SOMMERFEST Lørdag 8. august kl I år holder vi festen her hjemme, vi er midt i planlægningen, men allerede nu kan vi afsløre: Børneaktiteter fra kl Loppemarked Fællespisning ca. Kl Vi planlægger i år en menü: Steaks pølder buger + tilbehør Voksne kr børn gratis Musik leveres af Henning Solo med et reportuare så både børn og voksne kan være med. Nærmere info vil blive delt rundt?

7 Skal du videre i dit liv? Jeg har en oprigtig intuition om at vil hjælpe rygere af med deres nikotin afhængighed. Jeg har selv været ryger, og ved derfor godt, hvor svært det kan være, at komme ud af sin afhængighed Jeg har derfor udviklet et rygestop program, hvor jeg udelukkende bruger healing. Motivationen for at stoppe med at ryge skal være høj! Healing alene får ikke nogen mennesker til at holde op med at ryge, men healing kan være en stærk hjælper, når du vælger at holde op med at ryge. Grundlæggende kan man sige, at det er dit ønske om at holde op med at ryge, der udgør forskellen imellem succes og nederlag. Når jeg så healer dig vil jeg også fjerne eventuelle uligheder i din krop - og vil sørge for at du får genskabt din balance. Jeg vil derfor anbefale dig om at vente med at forsøge, indtil din indstilling og motivation for projektet er i top. Læs mere på min hjemmeside: Ring for en uforpligtende snak. Træffes dagligt 8 9 på

8 EJENDOMSMESTERNE ÅBNINGTIDER Ejendomsmester kontoret ligger i nummer 171. Du kan kontakte ejendomsmester Johan Glintborg på tlf.: , Bemærk nyt nummer inden for telefontiden som er: Mandag, torsdag & fredag: Tirsdag; ny kontortid Onsdag Han kan også kontaktes pr. mail, bemærk dog at denne kun tjekkes en gang dagligt! Mail adressen er:

9 LEJE AF BEBOERHUSET Reserveres ved Johan ejendomsmestern i hans kontortid 1 Døgn: 600,- kr. 2 Døgn 800,- kr. 1 weekend 1200,- kr. 3 timer fra hverdage 100,00Kr.. gratis hvis det er ledig Tilfælde af dødsfald af beboer i Bredagerløkken kan familien låne huset RØGFRIT

10 Møbler, Tøj, ting og sager Røde Kors butik Odensevej 40. Ullerslev. Telefon Dødsboer og effekter modtages Evt. Afhentning efter aftale.

11 . BANKODATOER BREDAGERLØKKEN 269 Sidste spil inden vi holder ferie er mandag den 1. juni Du må meget gerne hive din nabo med, så vi stadig kan holde banko. Det startre kl og døren åbnes kl Vi holdeer ferie i Juli og august føtste gang efter ferie er mandag den 7 september kr. For 6 kort Vi ønsker vores spiller og beboerne en rigtigt god sommerferie

12 . RABERKAGE 500gramRabarber 100gramSmør 1Æg 200gram Sukker 3spsk. Vanillesukker 75gram Kokosmel 50gram Mandler, usmuttede 175gram Hvedemel 2tsk. Bagepulver 1.5dl. Sødmælk Rabarberne vaskes og snittes fint. Fedtstof og sukker røres godt sammen. Ægget røres i. Tilsæt mel, bagepulver, vaniliesukker, kokosmel, groft hakkede mandler og mælk og vend til sidst raberberne i. Dejen hældes i et smurt ovnfast fad eller bradepande 23x33 cm. og bages ved 175 grader C. alm. ovn i min. Hold øje med at den ikke bliver for mørk, læg da sølvpapir over den sidste tid i ovnen. Server den lun! Gerne med cremefraiche, hvori der er rørt og vanillesukker i efter behov. Også fantastisk med Vanilie Is til.

13 BRUG AF GRØN PLADS Som det er de fleste bekendt kan alle beboere i Niels Bohr Parken anvende den grønne plads ( beliggende ved fælleshuset på tornbjergvej Ungdomsboligerne) til henlægning af grønt affald. Desværre er der flere beboer i Niels Bohr Parken, der misbruger pladsen og henlægger jord, fliser og plastikposer med affald. Den grønne plads må KUN anvendes til hæk- og gren afklip, da det bliver afhentet gratis uden omkostninger for os beboere. HUSK DERFOR: FLISER, JORDAFFALD OG LIGNENDE SKAL VI SELV SKAFFE OS AF MED.

14 10 GODE RÅD FRA HUDEKSPERTEN OM Bliv inde midt på dagen: 1 50 %af vores daglige stråling får vi mellem klokken 12 & 15. Harfolk overhovedet prøvet det gode råd om at ikke være ude i solen i de allermeste kritiske timer mellem 12 &15?Blev vi inde, ville det reducere vores dagsstråling så meget, at det efter alt at dømme ville knække cancerkurven. Hvorfor gør vi det så ikke? Vi gør det bare ikke. Det er klart flest mennesker på stranden mellem 12&15. Man kan også prøve at søge skygge. Hvis den sol, du får, når du sidder direkte solen, er 100 %, er den sol,du får i skyggen fra et træ, halvdelen! Hvis du går helt ind under træet, så der ikke længere er åben himmel over dig, er vi helt nede på 10-15%. Det er værd at prøve Sæt 14 krydser 2 Vores forhold til solen skal ikke være en videnskabelig affærde. Det skal være en love affair. Man skal ikke tabuisere alt. Heller ikke solen. Selvføgelig kan danskerne godt lide solen. Hele vinteren har vi ikke meget af den. Derfor skal vi også holde fast i, at vi godt kan lide at være i den. Men vi skal også stille os selv det spørgsmål, hvordan kan vi komme godt afsred ned det. I Dabmark tager vi gennemsnit tøjet af i solen 14 dage om året. Det erreelt 14 dage, vi taler om. Man skulle tro, man kunne lære folk, at det netop er på de dage, det er rigtig vigtigt at beskytte sig. Det er de samme dage, hvor det er varmt, og der er skyfri himmel. Alarmklokkerne burde være ligefor. Men det er de så ikke. Vent ikke 100 Minutter 3 Vi forskere troede i vores naivitet, at når folk tog solcreme på, havde de haft det fra morgenstunden, inden de gik ud i solen. Men sådan er virkeligheden slet ikke. 50% af dem, der rejser på solferie, smører sig ind, inden de lægger sig ud i solen. Men den anden halvdel er til gengæld 100 minutter ude i solen inden de smører sig ind. De brugersolcreme, ja, men de gør det jo først, efter de er blevet røde. Der ligger en stor opdragelsopgave her. Det skal på inden man går ud Rejs væk fra solen 4 Når man som soldyrker rejser syd på i en uge, vil man om vinteren typisk få 30% ekstra sol oven i den sol, man får på et helt år herhjemme. Rejser man en uge i marts, giver det 40% ekstra sol, og om sommeren vil en sommerrejse give 50% ekstra. Det er rigtig, rigtig meget. Når man ser på de tal, begynder man forhåbentlug at få et indtrykt af, hvorfor det kan gå så galt. Når man øger sin dosis af sol så meget bare ved 6 dage i udlandet, er det let at forstå, at det her giver forbrændinger og skader. Hvor mange tror du i øvrigt bliver forbrændt på ferie? Undersøgelser viser, at 100%.

15 Gode råd er alt for dyre 5 Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har lavet forslag til, hvordan vi opfører os bedst med solcreme. De siger, at vi skal smøre os ind og genindsmøre os igen hver anden time, hele dagen lang og så smøre os ind igen, hvis vi har været i vandet. Vi er oppe på mindst 4 gange om dagen. Du skal brug 40 gram hver gang. Det er tykt. Det er der ingen, der har råd til. Derfor er der heller ingen, der gøt det i virkligheden. Alene 2 af den slags indsmøtinger i de dyreste solcremer er uden for enhver realisme. Skalvi virkelig forsætte med at undervise verdensbefolkningen i at smøre tykt på? Nej, det syntes jeg ikke. Den slags råd skal folk ikke lytte til, og det gør de heller ikke. Glem den høje Faktor 6 Danskerne smørere reel en fjerdedel af den solcreme på, som de burde, og når de er syd på en trdjedel. Hvis solcremen har faktor 16, men du kun bruger en fjerdedel, svaredet faktisk til at du kun bruger en reel faktor 2. Det tal, der står på bøtten, er etmeget fiktivt tal. Denumiddelbare reaktion er, at så skal vi bare have en faktor 81! Og hvorfor siger jeg 81?.Det gør jeg, fordi jeg kender tallet i den anden ende. Faktor 3.. Faktor 81 bliver til faktor 3, fordi vi kun smører en fjerdedel på. Det kan jo ikke nytte noget. Men heldigvis skal vi ikke interessere os så meget for, om vi bruger faktor 15 eller 30. Faktor 15 i Danmark er et fornuftigt valg. Måske lidt højre sydpå, men det er marginalt. Smør Dig 2 gange. 7 Hvis du smører dig ind en gang, er der stor risiko for, at du misser områder og laver helligdage, hvor du ikke er beskyttet. Men smører du dig 2 gange med en halv times mellemrum, reducerer du den risiko væsentlig. Nu har du jo 2 tynde lag på. 2 gange med en halv times mellemrum- det er til at håndtere. Ogman er i rimelig grad beskyttet hele dagen. I mine øjne skal det her være enkelt, ellers fungerer det ikke. Fregner er en advarsel 8 Forskellige hudtyper spiller en rolle. Derfor er der også nogle, der synes,vi at vi skal lave differentierede solråd. Den gruppe hører jeg ikke til. Det vil bare komplicere alting. Men når det er sagt, så udgør det at være rødhåret en rigtigt betydelig overrisiko for at blive forbrændt. Alle fregner er i øvrigt udtryk for solskader. Hvis du har fregner på ryggen og i ansigtet, er det en advarsel. Der er ingen der har fregner, når de bliver født. Når man får fregner, har man fået mere sol, end huden kan tåle. Børn med fregner har også fået mere sol, end de kan tåle. Deter et tegn på, at de skal beskyttes bedre. Det samme gælder modermærker. Der kommer flere med alderen, afhængig af hvor meget sol man får. Men heldigvis er det aldrig for sent. Det kan altid betale sig at begynde at reducere sin soldosis. Brug Selvbruner 9 Hvis du tager en flaske selvbruner, står der på den, at den ikke beskytter mod uvstråler. Det er komplet forkert. Selvbruner indholder dihydroxyacetone, som er et

16 virkelig godt middel til solbeskyytels. Min rådgivning er, at hvis du skal til et solrigt område, så gå hen og bliv sprayet eller brug selvbruner dagligt, en uge op til du skal rejse. Så er du både blevet brun og har fået en reel beskyttelse i størrelsordenen faktor 2-4, hvilket er lige så meget eller mere end en solcreme med faktor 16, når man tager højde for, at danskerne kun bruger en fjerdedel af den anbefalede mængde. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det virker. Desuden har selvbruner den fordel, at den skal folk nok få smurt ordentlig ud. Hormonsnak forstyrrer 10 Der er løbende en diskussion af, om hormonforstyrrende stoffer i solcreme bliver optaget i blodbanen. Vi har selv lavet undersøgelser, hvor vi dagligt har smurt folk ind i en stor mængde solcreme fra top til tå, og vi så ingen effekt på hormondannelsen. Ingen overhovdet. Jeg ønsker mig heller ikke et stort antal kemiske stoffer eller parfumer i solcremer. Men hvis det nu er det, der skal sælge det, er jeg nød til at tænke over, om det er en god ide fra det synspunkt.der er for mig et større hensyn her.jeg bliver meget nervøs, hver gang der er en ny bølge af mistænkeliggørelse af solcremer. For folk bruger enhver undskyldning for ikke at bruge solcreme. Men jeg står altså i den anden ende og skal behandle hudcancer. En arktilet af Professor og overlæge på dermato venerologisk afdeling og Videncenter for sårheling, Bispebjerg Hospital : Hans Christian Wulf i Politiken maj FAKTA om hud og sol # Huden er kroppens største organ og vejer i gennemsnit 4,5 kg. # Hvis man skræller al huden af og bredte den ud, ville den fylde ca. 2 kvadratmeter. #Uv strålingen fra solen har ikke ændret sig væsentligt de sidste 50 år. # Men danskernes adfærd har ændret sig markant. # Vi udsætter os langt mere for sol. #Vi tager langt mere på solferie, skiferier og tager mere tøj af udendørs. # På en uges solferie sydpå øger man sin samlede årlige soldosis med ca. 50 %. # 85% af alle hudkræfttilfælde i Danmark skyldes solen # Det er især de såkaldte uvb stråler fra solen, der kan give hudkræft. Solskoldninger er føtste skridt. # De sidste 50 år er der sket en eksplosion i antalet hudkræfttilfælde og den bliver ved med at stige. # 1 ud af 6 dansker udvikler hudkræft i løbet af sin levetid. Det er 7 gange så masnge for 50 år siden. # Hvor udsat man er for at få kræft i huden, afhænger bla. Af, hvilken hudtype man har. #Danskere med mørk lød kan tåle 8 gange så meget sol end dem med lyseste hud. # Det er en myte, at man ikke får D vitamin nok, hvis man bruger solcreme. Der kun skal ganske lidt solpåvirkning til,for at huden danner D vitamin.

17 TYSKLANDSTUREN DEN 11. APRIL Formanden har ordet HUSK AT SAMLE HUNDEHØMMER OP OG BRUG DOG DE POSER SOM HÆNGER BAG DE GRØNNE SKRALDESPANDE. Tænk på jeres børn som sidder på græsset. Nyslået græs om formiddagen, det ser da pænt ud!..men om eftermiddagen ligger der ny lavet hundehømhøm kun m fra skraldespande med hundeposer! LÆS DOG reglerne om hundehold i afdelingen, man kan jo få fjernet sit kældedyr! Så brug dog de poser.

18 Bus plan stoppestedet v/ Bredagerløkken Hverdage Lørdag Søn og helligdag Mod Banegården Mod Netto - tornbjerg Søn og helligdag Lørdag Hverdage

19 Billard Hver fredag kl spilles der billard i lokalet ved vaskeriet i nr Kontaktpersoner: Verner Nielsen nr. 250 Vi holder ferie hele juli måned Er vi hjemme kan der stadig lånes nøgle Der kan lånes en nøgle til lokalet Mandag & Onsdag fra Man skal være fyldt 18 år, og være beboer i Bredagerløkken. Nøgler kan lånes hos Verner i nr. 250, mod et depositum på kr. 200,- HUSK! At efterlade lokalet som det modtages, samt lukke døre & vinduer.

20 Nødhjælp Afd Niels Bohr parken Opstår der uopsættelig fejl eller skade i lejlighedens installation, f.eks. RØR OG RADIATORSPRÆNGNINGER, skal ejendoms mesteren kontaktes! Ejendomsmesterens telefoner. Er men træffes han ikke, kan der rekvireres hjælp på nedenstående telefonnumre. Opstår der fejl på: Kontakt da: Telefoner.: Vand, Varme og sanitet Blikkenslagernes aktieselskab Elektriske installationer Lindpro A/S Kloak N. C. Johansen Afdækning, ruder m.v. Låseservice Falck Redningskorps Odense Låseservice Antenneforhold YouSee Hvis de rekvirerer hjælp på et af disse numre, skal ejendomsmesteren underrettes herom i førstkommende arbejdsdags kontortid. BEMÆRK! at ved unødige tilkald, kan de risikere selv at skulle betale Regningen!

SKYGGE, SOLHAT, SOLCREME OG SLUK SOLARIET

SKYGGE, SOLHAT, SOLCREME OG SLUK SOLARIET Sol SOL Selv om du holder af solen, så nyd den med måde, og undgå at blive solskoldet. Overdreven solbadning uden beskyttelse kan give varige hudskader og føre til kræft i huden. Huden bliver også ødelagt,

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring

Den 19. februar 2015. Danmarks bedste. v/rikke Kring Den 19. februar 2015 Danmarks bedste v/rikke Kring www.mgi.dk Menu Gammeldaws Flæskesteg m/kartofler, brun sovs og hjemmelaver rødkål Lækkerier fra Kring chokoladekage af chokolade fra Ecuador med blødende

Læs mere

Opgave 1 Kage med flydende indre

Opgave 1 Kage med flydende indre Navn: Dato: Opgave 1 Kage med flydende indre Arla.dk Flydende indre 150 g mælkechokolade (ca. 30% kakao) 1 dl Karolines Køkken Madlavningsfløde 18% 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet) Chokoladedej

Læs mere

Æblekage med rugbrød.

Æblekage med rugbrød. Æblekage med rugbrød. Ingredienser: 150 g rugbrød 75 g smør 75 g farin 1 æg 75 g mel 1 tsk bagepulver 1 tsk stødt kanel 3/4 dl mælk 2-3 æbler 1 spsk kanelsukker Sådan gør du: 1. Tænd ovnen på 200 grader.

Læs mere

Basalcelle hudkræft. Hudlægen informerer om. Dansk dermatologisk Selskab. cb.htm

Basalcelle hudkræft. Hudlægen informerer om. Dansk dermatologisk Selskab. cb.htm Hudlægen informerer om Basalcelle hudkræft Dansk dermatologisk Selskab http://www.danderm-pdv.is.kkh.dk/dds/infofolders/cb/cb.htm (1 of 5)04-01-2006 08:02:05 BASALCELLE HUDKRÆFT Huden er den del af kroppen,

Læs mere

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET I dette hæfte finder du spørgsmål og svar til hver kategori på Solhjulet. Der er i alt 8 kategorier med 3-4 spørgsmål til hhv. voksne og børn. De rigtige svar er markeret

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE

KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE KAGER & DESSERTER TIL FESTLIGE ØJEBLIKKE Skab fristende øjeblikke Pistaciekage med citrussalat 8 personer 1 pose ODENSE Dessertmasse med pistaciesmag 150 g ODENSE Bagemarcipan 3 æg 1 tsk. vaniljesukker

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke?

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke? Opgave 1 Quiz og byt Klip langs de stiplede linier Modul 1 Hvad får du lyst til, når det er sommer? Har du været på sol-ferie? Hvad gør solen ved dit humør? Tæl til 10, men skift alle ulige tal ud med

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Kylling i karry Sur sød suppe med med ris og svinekødsstrimler salat og

Læs mere

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48

Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Madtilheleugen.dk Opskrifter 22/03/15 16.48 Uge 13 Mandag: Glaseret skinke med flødekartofler og karamelliserede løg 5 stk. kartofler 2 stk. løg 1 fed. hvidløg 1 stk. hønsebouillon terning 0,25 l fløde

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

OPSKRIFTER til. En skoledag om ENERGI Ørstedsvej Hjørring. Telefon: Fax:

OPSKRIFTER til. En skoledag om ENERGI Ørstedsvej Hjørring. Telefon: Fax: OPSKRIFTER til 2012-2013 Ørstedsvej 2-9800 Hjørring Telefon: 99 24 56 56 Fax: 98 90 16 93 www.nordenergi.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Forside 1 Indholdsfortegnelse 2 Kogning af æg 3 Kogning af pasta 4 Stegning

Læs mere

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt Her er opskrifter, så I kan lave mad derhjemme. Det var fantastisk at møde jer. Jeg håber, I huske at bruge Jeres Mad-talenter i køkkenet derhjemme. I kan finde flere opskrifter på www.diaetist-iskov.dk.

Læs mere

ADMINISTRATIONEN. Administrationen finder du på Nygårds Plads 27, 1., 2605 Brøndby. Du kan henvende dig personligt eller telefonisk i tidsrummet:

ADMINISTRATIONEN. Administrationen finder du på Nygårds Plads 27, 1., 2605 Brøndby. Du kan henvende dig personligt eller telefonisk i tidsrummet: Kontor- / telefontid ADMINISTRATIONEN Administrationen finder du på Nygårds Plads 27, 1., 2605 Brøndby Du kan henvende dig personligt eller telefonisk i tidsrummet: Tlf.: Mandag til torsdag Kl. 10.00 15.00

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Amerikansk chokoladekage 10 personer 1 springform 22 cm Dej: 60 g kakaopulver 1½ dl kogende vand 180 g blødt smør 350 g sukker 3 æg 250 g mel 1 tsk. bagepulver ½ tsk. natron 1½ dl

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Jule menu Stegte sild i eddikelage. Karrysalat / æggesalat (Til sildemaden) Ingredienser: Forklaring: 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør

Jule menu Stegte sild i eddikelage. Karrysalat / æggesalat (Til sildemaden) Ingredienser: Forklaring: 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør Jule menu 2013 Stegte sild i eddikelage 5 Sildefilet Rugmel, groft Smør Lage: 4 dl. Eddike 1 dl. Vand 150 gram Sukker 4 laurbærblade 12 Peberkorn, sorte * 1 Løg Vask sildefileterne godt og lad dem dryppe

Læs mere

Vadgårdsparken Selskabslokaler

Vadgårdsparken Selskabslokaler Vadgårdsparken Selskabslokaler Betingelser for leje af selskabslokale Udlejning Gældende fra 1. juni 2009 Lokalerne kan lejes af beboere i ABG. Reservationer kan kun ske ved personlig fremmøde, hvor depositum

Læs mere

Solkassen. Vejledning KRÆFTENS BEKÆMPELSE OG TRYGFONDENS SOLKAMPAGNE

Solkassen. Vejledning KRÆFTENS BEKÆMPELSE OG TRYGFONDENS SOLKAMPAGNE Vejledning KRÆFTENS BEKÆMPELSE OG TRYGFONDENS SOLKAMPAGNE Vejledning Kære frivillig, Tak fordi du vil hjælpe med at fortælle om, hvordan man kan forebygge kræft i huden! Med denne vejledning får du et

Læs mere

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN

FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN FØDSELSDAG MED ØKOBANDEN Her kan du få en masse gode ideer af Økobanden til hvordan du kan gøre din fødselsdag sund, sjov og økologisk. BEMÆRK: Fødselsdagsopskrifterne er til 10 børn. MENU 1 Æbleorm af

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej HER PÅ BAKKEN februar 2012 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej november 2012 På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk Side 2 HER PÅ BAKKEN november 2012 Redaktionen

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

Nyhedsbrev fra Grøftekanten 5 Vuggestuen tlf Sommerens nyhedsbrev

Nyhedsbrev fra Grøftekanten 5 Vuggestuen tlf Sommerens nyhedsbrev Nyhedsbrev fra Grøftekanten 5 Vuggestuen tlf. 48 17 15 58 Sommerens nyhedsbrev Juni, Juli og August Farvel Vi sagde farvel til Christian fra Bænkebideren i midten af maj måned. Christian er startet i nr.

Læs mere

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk.

Birkes-citronkage. 6 æg 350 g sukker 250 g smør skal af 3 citroner saft af 1 citron 1 dl sorte birkes 1 dl sødmælk 350 g hvedemel 1 spsk. Birkes-citronkage 1 KAGE TIL 10-12 PERSONER Denne her kage er den mest populære kage, jeg nogen sinde har lavet. Ideen om en kage med citron og birkes er en klassiker, men lige denne her opskrift er min

Læs mere

Velkommen. Afdeling 14

Velkommen. Afdeling 14 B O L IG F O RE N I N GE N VE S TVESTERBO E RB O BOLIGFORENINGEN Velkommen Velkommen I Afdeling I 14 Afdeling 14 Ådalsparken Hinnerup Ådalsparken Hinnerup Ny i afdeling 14 så læs med her Afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Upside down fersken kage mums :-)

Upside down fersken kage mums :-) Upside down fersken kage mums :-) På sådan en onsdag der er lige langt til weekenderne og vejret er små diset ja så kan man lige så godt bage en kage Det blev til en Upside down fersken kage super nem

Læs mere

Nemme. at smøre ind. og fedter ikke

Nemme. at smøre ind. og fedter ikke Nemme at smøre ind og fedter ikke Nyd solen med 100% OMTANKE Matas SolStriber er både skånsomme og nemme at smøre ind. De indeholder hverken parabener, phthalater eller farvestoffer, men gør præcis, hvad

Læs mere

Alt blandes sammen til en smidig dej, dog ikke i de 1,5 kilo smør, rulles som følger

Alt blandes sammen til en smidig dej, dog ikke i de 1,5 kilo smør, rulles som følger CLAUS HOLM: OPSKRIFTER MED TANG fra onsdag 2. maj 2012. Brød, kager og rugbrød. Brain basser 200 gram gær 150 gram sukker 10 hele æg 1 liter vand koldt 2 spsk spirolina 100 gram smør ½ kilo fint bygmel

Læs mere

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus.

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Maj 2014 Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Så er det vist kommet til den tid, hvor et nyhedsbrev er på sin plads. Der er flere ting, vi tænker, der vil være rart at få formidlet ud til jer forældre. Fælles

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Karrysuppe Pizza med Fiskefilet Hamburgerryg Omelet med med kylling fra

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

Værd at vide, når dit barn går på: SFO Lovsøen Skælskør Skole

Værd at vide, når dit barn går på: SFO Lovsøen Skælskør Skole Værd at vide, når dit barn går på: SFO Lovsøen Skælskør Skole Forord Velkommen til SFO Lovsøen. I denne pjece finder I oplysninger, som er værd at vide, når jeres barn starter hos os. Tal også med jeres

Læs mere

Børneby Mølle. Sund mad

Børneby Mølle. Sund mad Børneby Mølle Sund mad Müslibar 100 g smør 100 g honning 100 g rørsukker 200 g havregryn 50 g hasselnødder 50 g mandler 50 g solsikkekerner 50 g sesamfrø 50 g rosiner eller tranebær 50 g soltørrede abrikoser

Læs mere

Indisk mad. Indisk buffet 11. November

Indisk mad. Indisk buffet 11. November Indisk mad Indisk buffet Indisk rødløg 6 rødløg ½ l kærnemælk 1 tsk senneps frø Salt og peber Skær løgene i små stykker Læg de 5 løg i kærnemælken Sauter det ene løg og sennepsfrøene i olie Tilsæt det

Læs mere

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg Regler for fælleshus A/B Humlebjerg Gældende fra (Vedtaget på generalforsamling) Side 1 af 8 Regler for anvendelse af fælleshuset Hvem er ansvarlig for anvendelse af fælleshuset? Det er til enhver tid

Læs mere

Nyhedsbrev fra Grøftekanten Grøftekanten 5 tlf Vuggestuen. Juni, juli og August

Nyhedsbrev fra Grøftekanten Grøftekanten 5 tlf Vuggestuen. Juni, juli og August Nyhedsbrev fra Grøftekanten Grøftekanten 5 tlf. 48 17 15 58 Vuggestuen Juni, juli og August Velkommen til Frederik, Alexander, Tristan, Asger og Isabell som alle er startet på Edderkoppen. Kasper, Tristan

Læs mere

Julefrokost Næsten som vi plejer

Julefrokost Næsten som vi plejer Julefrokost Næsten som vi plejer Jule sild: 8 løg, i skiver Pynt 3 tomater og 1 bd. persille Jule sild med karry salat Sildene skæres i passende størrelse og anrettes i små glasskåle, oven på ligges løgringe

Læs mere

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned Juletid er hygge tid! Der er rigtig mange fristelser i julemåned både for børn og voksne. Hvordan kan I med jeres børn komme sundere igennem alt julehygge?

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Upside down fersken kage mums :-)

Upside down fersken kage mums :-) Upside down fersken kage mums :-) På sådan en onsdag der er lige langt til weekenderne og vejret er små diset ja så kan man lige så godt bage en kage Det blev til en Upside down fersken kage super nem

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 25 2010

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 25 2010 Fælles info Sol, varme solcreme og skygge. Høj sol, blå himmel og bare tæer i sandalerne... Husk derfor at smøre børnene med solcreme om morgenen. Børnene må gerne selv tage solcreme med, så I selv kontrollerer

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN

HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN GODKENDT PÅ AFDELINGSMØDET DEN 13. SEPTEMBER 2004 REV. PÅ BEBOERMØDET DEN 26. FEBRUAR 2013 1. Anlægget Skån de grønne områder - alle vil gerne

Læs mere

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist 1 2 Natuglens liv Vi skulle hver for sig vælge en fugl, vi gerne vil skrive om. Dermed har jeg valgt at skrive om en natugle. Jeg finder dem meget interessante og vil gerne vide noget mere om dem, og da

Læs mere

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig

Fantastiske dessertopskrifter fra os til dig Ekstravagant Ris á l amand Til risengrøden: (laves dagen før) 1½ liter letmælk fordi minimælk giver for lidt fylde og sødmælk for meget 200 g grødris Ris og ros i julen Til cremen: ½ l fløde1 vanillestang

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Rolstrup Tidende. April 2013 52. udgave 6. årgang.

Rolstrup Tidende. April 2013 52. udgave 6. årgang. Rolstrup Tidende April 2013 52. udgave 6. årgang. Gerda s hjørne Nu orker vi snart ikke mere blæst og kulde!! - Marts har da i særklasse været kold og blæsende, og jeg som troede foråret var lige om hjørnet!!

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Enghøj News. Nr. 3 December 2015

Enghøj News. Nr. 3 December 2015 Enghøj News Nr. 3 December 2015 Indhold Info fra klubben Månedens opskrift Det sker i december Fifa turnering Halloween fest Julefrokost Tivoli tur Jule indkøbstur City 2 Quiz INFO FRA KLUBBEN Nu kan vi

Læs mere

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet

Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet Den smukke roulade er rullet med friske blommer. Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet 1 roulade =16 stk. Kage: 3 æg str. L 150 g sukker 60 g mel 60 g kartoffelmel 1 tsk bagepulver

Læs mere

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17.

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17. Hold Øje uge 10 Foråret arbejder lige så stille på at bryde igennem. Temperaturen er ikke helt forårsagtig (eller er den) men der er mere lys og dermed forår i luften Det kan mærkes på ungerne på den gode

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk Eriks Mad og Musik. oktober 00 Brød, boller og bagværk Surdej 0 g gær dl lunkent vand g rugmel eller andet groft mel Rør gæren ud i vandet. Rør / af melet i til en godt klistret dej. Dæk skålen med folie

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet ( ), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd SØDT

BREAD AND BREAKFAST projektet ( ), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd SØDT SØDT Energibar (fortsat) Dej Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, havregryn, rugmel, hvedemel, perlerug, salt, olie, hasselnødder og solsikkekerner og rør det godt sammen. Tilsæt rosinblandingen

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Inspiration til børnefødselsdage

Inspiration til børnefødselsdage Inspiration til børnefødselsdage Frugt og grønt Frugtpindsvin Udskåret melon Grønne lanser Til 15 børn Du skal bruge 1 hvidkålshoved eller 1 vandmelon 15 træspyd 4-5 forskellige slags grøntsager fra listen:

Læs mere

Cajun buffet 28. oktober. - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana

Cajun buffet 28. oktober. - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana Cajun buffet - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana 2 spsk olie 2 spsk hvedemel ½ spsk cajun krydderi ½ stort løg, hakket 3 fed hvidløg 1 grøn peberfrugt, hakkede 1 ds hakkede tomater 1 sønderjysk

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

R ØRPOSTEN. Havesæson 2014...

R ØRPOSTEN. Havesæson 2014... R ØRPOSTEN Årgang 5 nummer 1 Forår 2014 Havesæson 2014..... Velkommen til en ny havesæson, som i år er startet rigtig godt, vi nyder sikkert alle de flotte forårsfarver i vore haver og netop nu de blomstrende

Læs mere

En skoledag om ENERGI

En skoledag om ENERGI Nord Energi forsyner ca. 93.180 forbrugere med el. nord energi Ørstedsvej 2-9800 Hjørring OPSKRIFTER En skoledag om ENERGI 2015-2016 Telefon: 99 24 56 56 www.nordenergi.dk E-mail: info@nordenergi.dk Side

Læs mere

13. oktober 2016 Lidt godt til dem der kom

13. oktober 2016 Lidt godt til dem der kom 13. oktober 2016 Lidt godt til dem der kom Undskyldninger er der nok af! Min hoveddør er faldet af. Jeg kan ikke komme for jeg har ikke noget tøj at tage på. Jeg har tabt mine kontaktlinser ned i vasken,

Læs mere

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College Løgkompot til fisk 3 stk. Kepaløg. 2 stk. Stjerne anis. ½ spsk. Karry. 25 gram. Cashewnødder. ½ dl. Hvid balsamico. 1 stor spsk. Honning. Salt og peber. Rapsolie. Pil og rens løgene. Skær fra top til bund

Læs mere

Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps

Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps 26. april 2015 Indhold 1 Flødekartofler 3 2 Spinattærte 4 3 Fennikeltærte 5 4 Frikadeller 6 5 Pastasalat 7 6 Rødkålssalat 8 7 Klassisk Rødkålssalat 9 8 Hummus

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. august 2008

Eriks Mad og Musik 23. august 2008 Eriks Mad og Musik. august 008 Skaldyr Pil selv rejer - ½ kg hele rejer tskf groft salt dild citron mayonnaise surbrød (eller ristet brød) Bring rigeligt vand i kog og tilsæt salt og dild. Kogte krebs

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

MÅNEDSBREV FOR APRIL 2014

MÅNEDSBREV FOR APRIL 2014 MÅNEDSBREV FOR APRIL 2014 Kalenderen 1 Frittervennerne kommer 16 2 17 Jakob (1. klasse) 8 år 3 Frederik F.C. (1. klasse) 8 år 18 4 19 5 20 6 21 Lucas (2. klasse) 8 år 7 22 8 Frittervennerne kommer 23 Kristine

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen. Oktober Kære forældre.

Nyhedsbrev Regnbuen. Oktober Kære forældre. Kære forældre. Nyhedsbrev Regnbuen Oktober 2016 Efteråret er i fuld gang og vi har nydt det fantastiske vejr, som vi har haft i september. Vi er snart klar til indflytning af børnehaven og med dette nyhedsbrev,

Læs mere

Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Ovnbagt laks med squash og agurkedressing. kartofler. surt Kolde hasselbagte kartofler

Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Ovnbagt laks med squash og agurkedressing. kartofler. surt Kolde hasselbagte kartofler Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Nakkekotelet Broccoli og Espressostegt Spaghetti med stegte løgtærte med

Læs mere

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Husorden afd.10 HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Hensyn til dine naboer Det er enhver lejers pligt og i lejerens egen interesse at følge afdelingens forskrifter

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

Hillerødmesterskaber i madkundskab

Hillerødmesterskaber i madkundskab Hillerødmesterskaber i madkundskab Opskriftshæfte Kreativitet og konkurrence i samarbejde med Kokkeskolen Nordsjælland 1 Kyllingefrikadeller 300g hakket kylling/kalkun 1 tsk. salt ½ tsk. peber ½ løg. revet

Læs mere

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade

KLASSISK MOZARTKUGLE. (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade JUL T OG LÆKKERT KLASSISK MOZARTKUGLE (15 stk.) 200 g Original ODENSE Marcipan 50 g ODENSE Blød Nougat 100 g ODENSE Mørk Overtræk eller ODENSE Mørk Chokolade Skær marcipanen i skiver og sæt små stykker

Læs mere

I julen er der mange muligheder for at spise fuldkorn både til julefrokosten, og når sneen daler ned fra himlen, og vi skal julehygge inde i varmen.

I julen er der mange muligheder for at spise fuldkorn både til julefrokosten, og når sneen daler ned fra himlen, og vi skal julehygge inde i varmen. PRESSEMEDDELELSE 10. DECEMBER 2013 side 1/5 Jul med fuldkorn Vinterkulden og julestemningen har sænket sig over Danmark. Julen er hyggens og festernes tid, så Fuldkornspartnerskabet giver dig tre nye lækre

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Brød med SPC Flakes Ca g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød

Brød med SPC Flakes Ca g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød Brød med SPC Flakes Ca. 3.75 g SPC Flakes pr. skive ved 20 skiver pr. brød 150 g. SPC Flakes 7 dl. vand 50 g. gær 2 tsk. salt 1 ½ spsk. sukker 1 ½ spsk. olie 2 dl. yoghurt naturel (eller andet surmælksprodukt)

Læs mere

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker FIF til hvordan du styrer din trang til sukker af. Hanne Svendsen, klinisk diætist og forfatter 1 Håber du får inspiration og glæde af denne lille sag. Jeg ønsker for dig, at du når det, du vil. Valget

Læs mere

Sommer, solskin og solsikker. hinanden i solen

Sommer, solskin og solsikker. hinanden i solen Sommer, solskin og solsikker Pas på hinanden i solen Pas på de små solstråler Siesta. Solhat. Solcreme. Alle børn nyder at lege udenfor i solen og varmen. Og ophold i solen er både sundt og dejligt, men

Læs mere

Rolstrup Tidende. April udgave 9. årgang.

Rolstrup Tidende. April udgave 9. årgang. Rolstrup Tidende April 2016 82. udgave 9. årgang. Gerda s hjørne Denne gang er jeg i god tid med at få skrevet i bladet. Jeg holder nemlig ferie ugen efter påske, og er ikke tilbage før avisen er på gaden.

Læs mere

Opdag hudkræft i tide

Opdag hudkræft i tide Foto: Iris Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan tjekker du dig selv Disse modermærker skal du være opmærksom på Opdag hudkræft i tide 24 sider Modermærkekræft INDHOLD I DETTE

Læs mere

Fotobiologi Solens effekt på huden

Fotobiologi Solens effekt på huden Fotobiologi Solens effekt på huden Kosmetolog Uddannelsen www.ghotbi.dk Af Ali Ghotbi Lys er betegnelsen for det lille område af elektromagnetisk stråling som opfattes af øjet Bølgelængder fra 400 nm 760

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere