Nr Beboerbladet i Bredagerløkken Et godt sted at bo

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nr. 2 2015. Beboerbladet i Bredagerløkken Et godt sted at bo"

Transkript

1 Nr Beboerbladet i Bredagerløkken Et godt sted at bo

2 Almen Information Ejendomsmester Ejendomsmester kontoret ligger i nummer 171. Du kan kontakte ejendomsmester Johan Glintborg på tlf.: , nyt inden for telefontiden som er: Mandag, torsdag & fredag: 8-9 Tirsdag: nyt Onsdag Han kan også kontaktes pr. mail, bemærk dog at denne kun tjekkes en gang dagligt! Mail adressen er: Leje af beboerhus 1 Døgn: 600,- kr. 2 Døgn 800,- kr. 1 weekend 3 timer fra hverdage 1200,- kr. 100,- kr. Tilfælde af dødsfald af beboer i Bredagerløkken kan familien låne huset gratis hvis det er ledig Huset er totalt røgfrit BESTYRELSEN BESTÅR AF: Formand: Verner Nielsen Næstformand: Henning Rasmussen Bestyrelsesmedlemmer: Tenna Broxgaard Nielsen Lisa Kastrupsen Hannah Strid Jørgensen Bestyrelsen træffes hver den 1. Onsdag i måneden fra i beboerhuset nr De kan også træffes på mail: Hjemmesiden:

3 Indholdsfortegnelse 1. Forside 2. Almen Information 3. Indholdsfortegnelse 4. Nyt fra Redaktionen/ bestyrelsen 5. Nyt fra ejendomsmesteren 6. Sommerfest/lejlighedskort 7. Rygestop 8. Johans kontortider 9. Udlejning af beboerhuset 10. Rødekors 11. Banko 12. Opskrift 13. Grøn plads 14. Sol råd 15. Solråd 16. Solråd 17. Billeder af tur/ surtopstød 18. Busplan 19. Billard 20. Nødhjælp Beboerbladet udkommer 1 gang pr. kvartal, i 297 oplæg. Bladets Redaktion: Tenna Broxgaard Nielsen Bredagerløkken 250 Tlf.: Dorte Friis Bredagerløkken 70

4 Nyt fra Redaktionen På vores midtersider denne gang er der johan`s kontortider, bemærk han har fået ny kontortid om tirsdagen, samt nyt telefonnummer. Udlejning af huset er på modsat side, så i kan bare tage midtersiden ud og gemme på køleskabet, så kan i altid finde hans nummer og hvad huset koster og leje. Vi vil så ønsker jer alle en dejlig sommer. Tenna Nielsen Bredagerløkken Dorte Friis Bredagerløkken 70 Nyt Fra Bestyrelsen Her går det godt for sommeren er på vej. Vi var ca. 30 per. Afsted på vores forårs Tysklands tur og den, syntes vi, var rigtig hyggelig. Vejret var ikke værst og Rudbøl grænse kro var virkelig et besøg værd, utroligt stor og varieret brunch, virkelig lækker, håber at endnu flere kommer med næste gang. Nu ser vi frem til en hyggelig Skt. Hans aften sammen jer alle og som i kan se længere omme i bladet, er vi i fuld gang med planlægning af sommerfeten. I skal huske at vi altid står til rådighed 1. onsdag i måend kl , intet spørgsmål er for lille og intet er for stort og alt vil selvfølig blive behandlet i fortrolighed, som noget nyt, prøver vi at forbedre vores service, ved at vi nu tilbyder tlf. Service samme dag,samme tid nummert er Ha` en rigtig god sommer og husk at hækken skal være klippet senest 1/7 og max 180 cm høj. HUSK AT SAMLE HUNDEHØMMER OP OG BRUG DOG DE POSER SOM HÆNGER BAG DE GRØNNE SKRALDESPANDE. Tænk på jeres børn som sidder på græsset.

5 Nyt Fra Ejendomsmesteren En sommerhilsen fra ejendomsmesteren. Så er det blevet forår og alt står i fuldt flor. Det er en dejlig årstid, når det blomstrer op, og græsset er grønt. Her i Bredagerløkken er man i øjeblikket i gang med at renovere børnehaven, som I sikkert har set, så der bliver 3 boliger i stedet for børnehaven, og det er noget, som Odense Kommune skal tilbageføre, efter at de har opsagt lejekontrakten med Boligselskabet. Det vil med andre ord ikke være en udgift for afdelingen, at de nye boliger bliver lavet, men det giver forhåbentligt nogle dejlige boliger, hvor alt er nyt, så det bliver sikkert attraktivt at leje dem. Vi har lånt Claus Ziegler, afløseren, ud til en anden afdeling på grund af sygdom, så nu er Hans Hansen rykket op som afløser her i området. Derfor har vi ansat en løsarbejder/sommermand, som hedder Søren Carlsen. Så det vil nu være ham, som skal passe de grønne områder, indtil Claus kommer tilbage igen. Vi skal have 5 års gennemgang i afdelingen efter tagudskiftningen, men der ikke er ikke de helt store problemer, som mangler at blive løst, men skulle der alligevel være enkel ting, som I har observeret i forbindelse med tagudskiftningen, at der ikke er lavet, så må I gerne melde det til os, så vi kan videre give det til håndværkeren, som har udført arbejdet. Ellers kører det derud af med tingene i afdelingen. Der er stadigvæk ikke så mange udflytninger, så det giver lidt ro på hverdagen, hvor vi så kan tage os af de andre opgaver, som kommer ind daglig. Det er stadig vigtigt, at man husker at skrive både sin adresse og sit tlf. nr., når man henvender sig til os. Ellers kan det være svært for os at hjælpe Jer. Til sidst vil jeg ønske Jer alle en god sommer.

6 Lejligheds kort sælges. Der er til barnedåb, konfirmation, fødselsdag, bryllup og andre mærkedage. Der kan lave laves kort efter ønske, hvis det bliver bestilt i god tid. Almindelig størrelse kort koster 15,00 kr. stykket og 2 kort for 25,00 kr. Henvendelse på telefon Bente Madsen SOMMERFEST Lørdag 8. august kl I år holder vi festen her hjemme, vi er midt i planlægningen, men allerede nu kan vi afsløre: Børneaktiteter fra kl Loppemarked Fællespisning ca. Kl Vi planlægger i år en menü: Steaks pølder buger + tilbehør Voksne kr børn gratis Musik leveres af Henning Solo med et reportuare så både børn og voksne kan være med. Nærmere info vil blive delt rundt?

7 Skal du videre i dit liv? Jeg har en oprigtig intuition om at vil hjælpe rygere af med deres nikotin afhængighed. Jeg har selv været ryger, og ved derfor godt, hvor svært det kan være, at komme ud af sin afhængighed Jeg har derfor udviklet et rygestop program, hvor jeg udelukkende bruger healing. Motivationen for at stoppe med at ryge skal være høj! Healing alene får ikke nogen mennesker til at holde op med at ryge, men healing kan være en stærk hjælper, når du vælger at holde op med at ryge. Grundlæggende kan man sige, at det er dit ønske om at holde op med at ryge, der udgør forskellen imellem succes og nederlag. Når jeg så healer dig vil jeg også fjerne eventuelle uligheder i din krop - og vil sørge for at du får genskabt din balance. Jeg vil derfor anbefale dig om at vente med at forsøge, indtil din indstilling og motivation for projektet er i top. Læs mere på min hjemmeside: Ring for en uforpligtende snak. Træffes dagligt 8 9 på

8 EJENDOMSMESTERNE ÅBNINGTIDER Ejendomsmester kontoret ligger i nummer 171. Du kan kontakte ejendomsmester Johan Glintborg på tlf.: , Bemærk nyt nummer inden for telefontiden som er: Mandag, torsdag & fredag: Tirsdag; ny kontortid Onsdag Han kan også kontaktes pr. mail, bemærk dog at denne kun tjekkes en gang dagligt! Mail adressen er:

9 LEJE AF BEBOERHUSET Reserveres ved Johan ejendomsmestern i hans kontortid 1 Døgn: 600,- kr. 2 Døgn 800,- kr. 1 weekend 1200,- kr. 3 timer fra hverdage 100,00Kr.. gratis hvis det er ledig Tilfælde af dødsfald af beboer i Bredagerløkken kan familien låne huset RØGFRIT

10 Møbler, Tøj, ting og sager Røde Kors butik Odensevej 40. Ullerslev. Telefon Dødsboer og effekter modtages Evt. Afhentning efter aftale.

11 . BANKODATOER BREDAGERLØKKEN 269 Sidste spil inden vi holder ferie er mandag den 1. juni Du må meget gerne hive din nabo med, så vi stadig kan holde banko. Det startre kl og døren åbnes kl Vi holdeer ferie i Juli og august føtste gang efter ferie er mandag den 7 september kr. For 6 kort Vi ønsker vores spiller og beboerne en rigtigt god sommerferie

12 . RABERKAGE 500gramRabarber 100gramSmør 1Æg 200gram Sukker 3spsk. Vanillesukker 75gram Kokosmel 50gram Mandler, usmuttede 175gram Hvedemel 2tsk. Bagepulver 1.5dl. Sødmælk Rabarberne vaskes og snittes fint. Fedtstof og sukker røres godt sammen. Ægget røres i. Tilsæt mel, bagepulver, vaniliesukker, kokosmel, groft hakkede mandler og mælk og vend til sidst raberberne i. Dejen hældes i et smurt ovnfast fad eller bradepande 23x33 cm. og bages ved 175 grader C. alm. ovn i min. Hold øje med at den ikke bliver for mørk, læg da sølvpapir over den sidste tid i ovnen. Server den lun! Gerne med cremefraiche, hvori der er rørt og vanillesukker i efter behov. Også fantastisk med Vanilie Is til.

13 BRUG AF GRØN PLADS Som det er de fleste bekendt kan alle beboere i Niels Bohr Parken anvende den grønne plads ( beliggende ved fælleshuset på tornbjergvej Ungdomsboligerne) til henlægning af grønt affald. Desværre er der flere beboer i Niels Bohr Parken, der misbruger pladsen og henlægger jord, fliser og plastikposer med affald. Den grønne plads må KUN anvendes til hæk- og gren afklip, da det bliver afhentet gratis uden omkostninger for os beboere. HUSK DERFOR: FLISER, JORDAFFALD OG LIGNENDE SKAL VI SELV SKAFFE OS AF MED.

14 10 GODE RÅD FRA HUDEKSPERTEN OM Bliv inde midt på dagen: 1 50 %af vores daglige stråling får vi mellem klokken 12 & 15. Harfolk overhovedet prøvet det gode råd om at ikke være ude i solen i de allermeste kritiske timer mellem 12 &15?Blev vi inde, ville det reducere vores dagsstråling så meget, at det efter alt at dømme ville knække cancerkurven. Hvorfor gør vi det så ikke? Vi gør det bare ikke. Det er klart flest mennesker på stranden mellem 12&15. Man kan også prøve at søge skygge. Hvis den sol, du får, når du sidder direkte solen, er 100 %, er den sol,du får i skyggen fra et træ, halvdelen! Hvis du går helt ind under træet, så der ikke længere er åben himmel over dig, er vi helt nede på 10-15%. Det er værd at prøve Sæt 14 krydser 2 Vores forhold til solen skal ikke være en videnskabelig affærde. Det skal være en love affair. Man skal ikke tabuisere alt. Heller ikke solen. Selvføgelig kan danskerne godt lide solen. Hele vinteren har vi ikke meget af den. Derfor skal vi også holde fast i, at vi godt kan lide at være i den. Men vi skal også stille os selv det spørgsmål, hvordan kan vi komme godt afsred ned det. I Dabmark tager vi gennemsnit tøjet af i solen 14 dage om året. Det erreelt 14 dage, vi taler om. Man skulle tro, man kunne lære folk, at det netop er på de dage, det er rigtig vigtigt at beskytte sig. Det er de samme dage, hvor det er varmt, og der er skyfri himmel. Alarmklokkerne burde være ligefor. Men det er de så ikke. Vent ikke 100 Minutter 3 Vi forskere troede i vores naivitet, at når folk tog solcreme på, havde de haft det fra morgenstunden, inden de gik ud i solen. Men sådan er virkeligheden slet ikke. 50% af dem, der rejser på solferie, smører sig ind, inden de lægger sig ud i solen. Men den anden halvdel er til gengæld 100 minutter ude i solen inden de smører sig ind. De brugersolcreme, ja, men de gør det jo først, efter de er blevet røde. Der ligger en stor opdragelsopgave her. Det skal på inden man går ud Rejs væk fra solen 4 Når man som soldyrker rejser syd på i en uge, vil man om vinteren typisk få 30% ekstra sol oven i den sol, man får på et helt år herhjemme. Rejser man en uge i marts, giver det 40% ekstra sol, og om sommeren vil en sommerrejse give 50% ekstra. Det er rigtig, rigtig meget. Når man ser på de tal, begynder man forhåbentlug at få et indtrykt af, hvorfor det kan gå så galt. Når man øger sin dosis af sol så meget bare ved 6 dage i udlandet, er det let at forstå, at det her giver forbrændinger og skader. Hvor mange tror du i øvrigt bliver forbrændt på ferie? Undersøgelser viser, at 100%.

15 Gode råd er alt for dyre 5 Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har lavet forslag til, hvordan vi opfører os bedst med solcreme. De siger, at vi skal smøre os ind og genindsmøre os igen hver anden time, hele dagen lang og så smøre os ind igen, hvis vi har været i vandet. Vi er oppe på mindst 4 gange om dagen. Du skal brug 40 gram hver gang. Det er tykt. Det er der ingen, der har råd til. Derfor er der heller ingen, der gøt det i virkligheden. Alene 2 af den slags indsmøtinger i de dyreste solcremer er uden for enhver realisme. Skalvi virkelig forsætte med at undervise verdensbefolkningen i at smøre tykt på? Nej, det syntes jeg ikke. Den slags råd skal folk ikke lytte til, og det gør de heller ikke. Glem den høje Faktor 6 Danskerne smørere reel en fjerdedel af den solcreme på, som de burde, og når de er syd på en trdjedel. Hvis solcremen har faktor 16, men du kun bruger en fjerdedel, svaredet faktisk til at du kun bruger en reel faktor 2. Det tal, der står på bøtten, er etmeget fiktivt tal. Denumiddelbare reaktion er, at så skal vi bare have en faktor 81! Og hvorfor siger jeg 81?.Det gør jeg, fordi jeg kender tallet i den anden ende. Faktor 3.. Faktor 81 bliver til faktor 3, fordi vi kun smører en fjerdedel på. Det kan jo ikke nytte noget. Men heldigvis skal vi ikke interessere os så meget for, om vi bruger faktor 15 eller 30. Faktor 15 i Danmark er et fornuftigt valg. Måske lidt højre sydpå, men det er marginalt. Smør Dig 2 gange. 7 Hvis du smører dig ind en gang, er der stor risiko for, at du misser områder og laver helligdage, hvor du ikke er beskyttet. Men smører du dig 2 gange med en halv times mellemrum, reducerer du den risiko væsentlig. Nu har du jo 2 tynde lag på. 2 gange med en halv times mellemrum- det er til at håndtere. Ogman er i rimelig grad beskyttet hele dagen. I mine øjne skal det her være enkelt, ellers fungerer det ikke. Fregner er en advarsel 8 Forskellige hudtyper spiller en rolle. Derfor er der også nogle, der synes,vi at vi skal lave differentierede solråd. Den gruppe hører jeg ikke til. Det vil bare komplicere alting. Men når det er sagt, så udgør det at være rødhåret en rigtigt betydelig overrisiko for at blive forbrændt. Alle fregner er i øvrigt udtryk for solskader. Hvis du har fregner på ryggen og i ansigtet, er det en advarsel. Der er ingen der har fregner, når de bliver født. Når man får fregner, har man fået mere sol, end huden kan tåle. Børn med fregner har også fået mere sol, end de kan tåle. Deter et tegn på, at de skal beskyttes bedre. Det samme gælder modermærker. Der kommer flere med alderen, afhængig af hvor meget sol man får. Men heldigvis er det aldrig for sent. Det kan altid betale sig at begynde at reducere sin soldosis. Brug Selvbruner 9 Hvis du tager en flaske selvbruner, står der på den, at den ikke beskytter mod uvstråler. Det er komplet forkert. Selvbruner indholder dihydroxyacetone, som er et

16 virkelig godt middel til solbeskyytels. Min rådgivning er, at hvis du skal til et solrigt område, så gå hen og bliv sprayet eller brug selvbruner dagligt, en uge op til du skal rejse. Så er du både blevet brun og har fået en reel beskyttelse i størrelsordenen faktor 2-4, hvilket er lige så meget eller mere end en solcreme med faktor 16, når man tager højde for, at danskerne kun bruger en fjerdedel af den anbefalede mængde. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det virker. Desuden har selvbruner den fordel, at den skal folk nok få smurt ordentlig ud. Hormonsnak forstyrrer 10 Der er løbende en diskussion af, om hormonforstyrrende stoffer i solcreme bliver optaget i blodbanen. Vi har selv lavet undersøgelser, hvor vi dagligt har smurt folk ind i en stor mængde solcreme fra top til tå, og vi så ingen effekt på hormondannelsen. Ingen overhovdet. Jeg ønsker mig heller ikke et stort antal kemiske stoffer eller parfumer i solcremer. Men hvis det nu er det, der skal sælge det, er jeg nød til at tænke over, om det er en god ide fra det synspunkt.der er for mig et større hensyn her.jeg bliver meget nervøs, hver gang der er en ny bølge af mistænkeliggørelse af solcremer. For folk bruger enhver undskyldning for ikke at bruge solcreme. Men jeg står altså i den anden ende og skal behandle hudcancer. En arktilet af Professor og overlæge på dermato venerologisk afdeling og Videncenter for sårheling, Bispebjerg Hospital : Hans Christian Wulf i Politiken maj FAKTA om hud og sol # Huden er kroppens største organ og vejer i gennemsnit 4,5 kg. # Hvis man skræller al huden af og bredte den ud, ville den fylde ca. 2 kvadratmeter. #Uv strålingen fra solen har ikke ændret sig væsentligt de sidste 50 år. # Men danskernes adfærd har ændret sig markant. # Vi udsætter os langt mere for sol. #Vi tager langt mere på solferie, skiferier og tager mere tøj af udendørs. # På en uges solferie sydpå øger man sin samlede årlige soldosis med ca. 50 %. # 85% af alle hudkræfttilfælde i Danmark skyldes solen # Det er især de såkaldte uvb stråler fra solen, der kan give hudkræft. Solskoldninger er føtste skridt. # De sidste 50 år er der sket en eksplosion i antalet hudkræfttilfælde og den bliver ved med at stige. # 1 ud af 6 dansker udvikler hudkræft i løbet af sin levetid. Det er 7 gange så masnge for 50 år siden. # Hvor udsat man er for at få kræft i huden, afhænger bla. Af, hvilken hudtype man har. #Danskere med mørk lød kan tåle 8 gange så meget sol end dem med lyseste hud. # Det er en myte, at man ikke får D vitamin nok, hvis man bruger solcreme. Der kun skal ganske lidt solpåvirkning til,for at huden danner D vitamin.

17 TYSKLANDSTUREN DEN 11. APRIL Formanden har ordet HUSK AT SAMLE HUNDEHØMMER OP OG BRUG DOG DE POSER SOM HÆNGER BAG DE GRØNNE SKRALDESPANDE. Tænk på jeres børn som sidder på græsset. Nyslået græs om formiddagen, det ser da pænt ud!..men om eftermiddagen ligger der ny lavet hundehømhøm kun m fra skraldespande med hundeposer! LÆS DOG reglerne om hundehold i afdelingen, man kan jo få fjernet sit kældedyr! Så brug dog de poser.

18 Bus plan stoppestedet v/ Bredagerløkken Hverdage Lørdag Søn og helligdag Mod Banegården Mod Netto - tornbjerg Søn og helligdag Lørdag Hverdage

19 Billard Hver fredag kl spilles der billard i lokalet ved vaskeriet i nr Kontaktpersoner: Verner Nielsen nr. 250 Vi holder ferie hele juli måned Er vi hjemme kan der stadig lånes nøgle Der kan lånes en nøgle til lokalet Mandag & Onsdag fra Man skal være fyldt 18 år, og være beboer i Bredagerløkken. Nøgler kan lånes hos Verner i nr. 250, mod et depositum på kr. 200,- HUSK! At efterlade lokalet som det modtages, samt lukke døre & vinduer.

20 Nødhjælp Afd Niels Bohr parken Opstår der uopsættelig fejl eller skade i lejlighedens installation, f.eks. RØR OG RADIATORSPRÆNGNINGER, skal ejendoms mesteren kontaktes! Ejendomsmesterens telefoner. Er men træffes han ikke, kan der rekvireres hjælp på nedenstående telefonnumre. Opstår der fejl på: Kontakt da: Telefoner.: Vand, Varme og sanitet Blikkenslagernes aktieselskab Elektriske installationer Lindpro A/S Kloak N. C. Johansen Afdækning, ruder m.v. Låseservice Falck Redningskorps Odense Låseservice Antenneforhold YouSee Hvis de rekvirerer hjælp på et af disse numre, skal ejendomsmesteren underrettes herom i førstkommende arbejdsdags kontortid. BEMÆRK! at ved unødige tilkald, kan de risikere selv at skulle betale Regningen!

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET SPØRGSMÅL OG SVAR TIL SOLHJULET I dette hæfte finder du spørgsmål og svar til hver kategori på Solhjulet. Der er i alt 8 kategorier med 3-4 spørgsmål til hhv. voksne og børn. De rigtige svar er markeret

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke?

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke? Opgave 1 Quiz og byt Klip langs de stiplede linier Modul 1 Hvad får du lyst til, når det er sommer? Har du været på sol-ferie? Hvad gør solen ved dit humør? Tæl til 10, men skift alle ulige tal ud med

Læs mere

Basalcelle hudkræft. Hudlægen informerer om. Dansk dermatologisk Selskab. cb.htm

Basalcelle hudkræft. Hudlægen informerer om. Dansk dermatologisk Selskab. cb.htm Hudlægen informerer om Basalcelle hudkræft Dansk dermatologisk Selskab http://www.danderm-pdv.is.kkh.dk/dds/infofolders/cb/cb.htm (1 of 5)04-01-2006 08:02:05 BASALCELLE HUDKRÆFT Huden er den del af kroppen,

Læs mere

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned

SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned SMÅ SKRIDT i denne måned er: Sundere Julemåned Juletid er hygge tid! Der er rigtig mange fristelser i julemåned både for børn og voksne. Hvordan kan I med jeres børn komme sundere igennem alt julehygge?

Læs mere

Julefrokost Menu. Stegte sild

Julefrokost Menu. Stegte sild Julefrokost Menu Stegte sild 8 ferske sildefileter (ca. 600 g) 2 spsk dijonsennep 4 spsk små dildkviste 1½ tsk groft salt friskkværnet peber 3 spsk rugmel 25 g smør Eddikelage ¼ liter lagereddike 150 g

Læs mere

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt Her er opskrifter, så I kan lave mad derhjemme. Det var fantastisk at møde jer. Jeg håber, I huske at bruge Jeres Mad-talenter i køkkenet derhjemme. I kan finde flere opskrifter på www.diaetist-iskov.dk.

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk

Eriks Mad og Musik 23. oktober 2010 Brød, boller og bagværk Eriks Mad og Musik. oktober 00 Brød, boller og bagværk Surdej 0 g gær dl lunkent vand g rugmel eller andet groft mel Rør gæren ud i vandet. Rør / af melet i til en godt klistret dej. Dæk skålen med folie

Læs mere

Børneby Mølle. Sund mad

Børneby Mølle. Sund mad Børneby Mølle Sund mad Müslibar 100 g smør 100 g honning 100 g rørsukker 200 g havregryn 50 g hasselnødder 50 g mandler 50 g solsikkekerner 50 g sesamfrø 50 g rosiner eller tranebær 50 g soltørrede abrikoser

Læs mere

Inspiration til børnefødselsdage

Inspiration til børnefødselsdage Inspiration til børnefødselsdage Frugt og grønt Frugtpindsvin Udskåret melon Grønne lanser Til 15 børn Du skal bruge 1 hvidkålshoved eller 1 vandmelon 15 træspyd 4-5 forskellige slags grøntsager fra listen:

Læs mere

Tamilsk, somalisk og arabisk mad

Tamilsk, somalisk og arabisk mad Tamilsk, somalisk og arabisk mad Kyllingecurry fra Sri Lanka Ingredienser: 500 g. kylling, ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. Kanel 1 tsk. paprika 1 spsk.. Garam masala 1

Læs mere

Guide. Opdag modermærkekræft i tide. sider. Tjek dig selv Se de farlige typer modermærker. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. Opdag modermærkekræft i tide. sider. Tjek dig selv Se de farlige typer modermærker. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 18 sider Opdag modermærkekræft i tide Tjek dig selv Se de farlige typer modermærker Modermærkekræft INDHOLD: Vi har rekord i kræft...

Læs mere

Indisk mad. Indisk buffet 11. November

Indisk mad. Indisk buffet 11. November Indisk mad Indisk buffet Indisk rødløg 6 rødløg ½ l kærnemælk 1 tsk senneps frø Salt og peber Skær løgene i små stykker Læg de 5 løg i kærnemælken Sauter det ene løg og sennepsfrøene i olie Tilsæt det

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006

Glædelig jul. Snakkesnegle. Artikel i Beboer-Info December 2006 Glædelig jul Af Jan Ekstrøm Artikel i Beboer-Info December 2006 Snakkesnegle Dej 2 dl mælk 50 g gær 1 dl smør- & rapsolie 2 æg 1 2 tsk stødt kardemomme 2 spsk sukker 1 2 tsk groft salt 550 g hvedemel Fyld

Læs mere

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole. I dag skal vi, som sidst, 3 retter igennem. Grupperne er de samme som sidst. Men der er rotation så vi rykker en ret frem fra sidst.

Læs mere

Kartoffelmad klassik og en øl

Kartoffelmad klassik og en øl Kartoffelmad klassik og en øl Personas: Den ældre Relevante opskrifter: Rugbrød, klargøring Majonæse Bløde løg Serveringens indhold til en person: Rugbrød Majonæse Nykogte afkølede kartofler Bløde løg

Læs mere

MØLLEPARKEN 1. Beboermappe. Side 1 Er du i tvivl om noget i Mølleparken 1, så kontakt afdelingsbestyrelsen

MØLLEPARKEN 1. Beboermappe. Side 1 Er du i tvivl om noget i Mølleparken 1, så kontakt afdelingsbestyrelsen Beboermappe Side 1 VELKOMMEN I MØLLEPARKEN 1 Denne mappe er ment som en information om de forhold, der er gældende her i MØLLEPARKEN 1. MØLLEPARKEN 1 består af 9 rækkehuse med 98 ens lejemål, hvor hverandet

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Brød og kager uden gluten, korn og mælk

Brød og kager uden gluten, korn og mælk Brød og kager uden gluten, korn og mælk Dette opskriftshæfte er blevet til på baggrund af det efterhånden store antal danskere, som udviser allergiske reaktioner fysisk som psykisk efter indtagelse af

Læs mere

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt.

ÆBLESKIVER. Lun soja- eller risdrik og soja cuisine sammen med margarinen, afkøl til det er fingervarmt. ÆBLESKIVER Ca. 40 stk. 6 æggeblommer 2 spsk. sukker 2 ½ dl soja cuisine (mælkefri madlavningsfløde) 2 ½ dl soja- eller risdrik 30 g gær 400 g hvedemel 125 g margarine (mælkefri) Skal af 1 økologisk citron

Læs mere

OSTEN P ALKE F Maj 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Maj 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Maj 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Vadgårdsparken Selskabslokaler

Vadgårdsparken Selskabslokaler Vadgårdsparken Selskabslokaler Betingelser for leje af selskabslokale Udlejning Gældende fra 1. juni 2009 Lokalerne kan lejes af beboere i ABG. Reservationer kan kun ske ved personlig fremmøde, hvor depositum

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Godt humør, færre forkølelser og influenza

Godt humør, færre forkølelser og influenza Smækre lækre retter og gode råd. Sund mad, vand og motion er opskriften på Godt humør, færre forkølelser og influenza 2 Sådan er DET bare Indhold: Smækker lækker morgenmad.side 3 Kyllingewok...Side 5 Tuna

Læs mere

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 Protein dip Protein kiks/knækbrød 2 dl hytteost 1 dl persille 2 spsk mayonnaise 1 spsk hakket løg 2 spk frisk

Læs mere

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade

HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Husorden afd.10 HUSORDEN Kayerødsgade, Thomas Boss Gade, Søndergade, Jernbanegade og Nyhavnsgade Hensyn til dine naboer Det er enhver lejers pligt og i lejerens egen interesse at følge afdelingens forskrifter

Læs mere

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg Regler for fælleshus A/B Humlebjerg Gældende fra (Vedtaget på generalforsamling) Side 1 af 8 Regler for anvendelse af fælleshuset Hvem er ansvarlig for anvendelse af fælleshuset? Det er til enhver tid

Læs mere

Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013

Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013 Nyhedsbrev fra Naturskolen Juni 2013 Det dufter af midsommer derude. Netop nu står naturen i fuld flor det dufter af et væld af blomster og nyslået hø. Lige nu er naturen på sit højeste; råen har netop

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013

SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 SFO NYT MAJ OG JUNI 2013 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og vi vil være i det Gl. Hus hele ferien. Med mindre andet er aftalt skal børnene være her senest klokken 9.30. Hvis tilmeldte børn ikke møder i

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK A/S. Stærevej 66, København NV

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK A/S. Stærevej 66, København NV Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK A/S Stærevej 66, København NV UNGBO DANMARK A/S er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. Når man får ny

Læs mere

Et aktivt liv på sin egen måde

Et aktivt liv på sin egen måde Artikel i Muskelkraft nr. 4, 2005 Et aktivt liv på sin egen måde Om et halvt år flytter 29-årige Marc Jørgensen hjemmefra og ind i sit eget hus en opfyldelse af et af hans mål i livet Af Jane W. Schelde

Læs mere

KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER

KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER KLASSISKE RETTER VINTERMAD PÅ NYE MÅDER KLASSISKE RETTER PÅ NYE MÅDER Det er vinter. Det er koldt der derude, mens varmen breder sig lunt og trygt inden døre, enten fra en knitrende brændeovn eller buldrende

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

sunde muffins der smager magisk!

sunde muffins der smager magisk! Magic Muffin - sunde muffins der smager magisk! Hvem elsker ikke lækre hjemmebagte muffins? Nu kan nyde dem med virkelig god samvittighed - for de er uden kornprodukter, mælk og sukker. Til gengæld er

Læs mere

H/F Amager Strand www.haveforeningenamagerstrand.dk

H/F Amager Strand www.haveforeningenamagerstrand.dk H/F Amager Strand www.haveforeningenamagerstrand.dk Grundlagt i 1958 Velkommen i H/F Amager Strand. Haveforeningen består af 178 haver, fordelt på begge sider af Vågestien, henholdsvis den store og den

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

De praktiske. Boller, havregryn, æg, pålæg, mælk, rugbrød Madpandekager m.leftovers, salat, ost, salsa gulerøder, æbler, bananer

De praktiske. Boller, havregryn, æg, pålæg, mælk, rugbrød Madpandekager m.leftovers, salat, ost, salsa gulerøder, æbler, bananer De praktiske Dag Tirsdag aften Onsdag morgen Onsdag frokost snacks Onsdag aften Torsdag morgen torsdag frokost snacks Torsdag aftensmad Fredag morgen Mad Chili con/sincarne Boller, havregryn, æg, pålæg,

Læs mere

Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian. Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot

Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian. Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot Ristet kastanjekage med kastanjeis og rehydreret hasselnød

Læs mere

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt.

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt. Lasagne Parmesan = Parmigiano Reggiano! Fem lækre lasagner med hver deres charme gode til både hverdag fest! Klassisk lasagne 4-6 personer 3-4 gulerødder skrælles rives, 4-5 fed hvidløg knuses, 5-6 løg

Læs mere

HUSORDEN Jyttevej, Heimdalsgade og Lundsgårdsgade

HUSORDEN Jyttevej, Heimdalsgade og Lundsgårdsgade Husorden afd. 9 1 Bygninger HUSORDEN Jyttevej, Heimdalsgade og Lundsgårdsgade Markiser, flagstænger kan opsættes efter aftale med afdelingsbestyrelsen. Ekstra antenner og paraboler kan opstilles uden for

Læs mere

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr

Det er helt vildt - rådyr Torsdag 10/2-11. Det er helt. - Rådyr Det er helt vildt - Rådyr Rødvins marineret rådyr m. pamasan og krydderurter Rådyr yderlår + lårtunge 150g pamasan, revet 50g hasselnødder, fint hakkede Basilikum, timian og persille, fint hakkede Marinade:

Læs mere

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 På de næste sider finder opskrifterne til mellemmåltiderne i kostplansforslaget. Husk at mælk i kaffen kan være det, der gør det svært at komme ned i vægt! altså hvis du

Læs mere

1. Valg af referent og dirigent Referent: MHH Dirigent: Dennis. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde Udskudt til næste møde

1. Valg af referent og dirigent Referent: MHH Dirigent: Dennis. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde Udskudt til næste møde Rådsmøde den 09/08 2010 kl. 19.00 i Centerbygningen Rådsmedlemmer til stede: Marie V. Oxfeldt 7D Mads H. Hansen 15C Cecilie Vej-Hansen 19C Dennis Schwartz Knap 20b Solvej Hansen 15F Jesper Bøgsted 16A

Læs mere

Velkommen. Afdeling 14

Velkommen. Afdeling 14 B O L IG F O RE N I N GE N VE S TVESTERBO E RB O BOLIGFORENINGEN Velkommen Velkommen I Afdeling I 14 Afdeling 14 Ådalsparken Hinnerup Ådalsparken Hinnerup Ny i afdeling 14 så læs med her Afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk Månedens menu Helleflynder med variation af kartoffel og jordbær Maj 2009 Grillet svinemørbrad og braiseret svinekæbe med pure af gulerødder tilsmagt med estragon, hertil forårsgrønt og kraftig sauce samt

Læs mere

Vegetar. Auberginesnitsel* Blomkålsvegetter* Bønnepaté*

Vegetar. Auberginesnitsel* Blomkålsvegetter* Bønnepaté* Vegetar Auberginesnitsel* 2 skiver aubergine 1 cm tykke - drysses med ¾ tsk salt trækker i 15 minutter. De skylles derefter i koldt vand - vendes først i æggehvide eller hørslim derefter i rasp - de skal

Læs mere

Aarestrupgaard NYT. Juli 2013. Bestyrelsen. Simon Manley Pedersen. Linda Staal Melchiorsen. Mohcine Douiab

Aarestrupgaard NYT. Juli 2013. Bestyrelsen. Simon Manley Pedersen. Linda Staal Melchiorsen. Mohcine Douiab Aarestrupgaard NYT Juli 2013 Bestyrelsen Formand Næstformand. Kasserer Sekretær Bestyrelsesmedlem Suppleant Bestyrelsens mail: Kristjan Wager Jannie Bøttker Simon Manley Pedersen Søren Keis Thustrup Ibrahim

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEPARKEN

VELKOMMEN TIL MØLLEPARKEN VELKOMMEN TIL MØLLEPARKEN Hermed en lille hilsen til dig og din familie, som beboere i Mølleparken Med dette hæfte vil vi gerne give en kort beskrivelse af vores afdeling, dens muligheder og husorden.

Læs mere

Sund og varieret kost

Sund og varieret kost Karrysuppe med ris 2 spsk. olie 1-2 løg 3 fed hvidløg 2 spsk. karry 1 tsk. chili 1 bouillonterninger 2 pakker hakkede tomater 1 l. vand 100 g. ris 2 porre i tynde ringe Der kan evt. tilsættes kylling i

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

KOPIARK 1-13 5.-6. KLASSETRIN

KOPIARK 1-13 5.-6. KLASSETRIN KOPIARK 1-13 5.-6. KLASSETRIN PIA ROSENLUND & CHRISTINE BENDIX KONSULENTER FOR FØDEVARESTYRELSEN. UDDANNEDE FOLKESKOLELÆRERE MED BACHELOR I HJEMKUNDSKAB ET SUNDERE VALG MED NØGLEHULLET Kopiarkene kan hentes

Læs mere

Husorden afdeling 88 - Skæphøj

Husorden afdeling 88 - Skæphøj Nærværende husorden er udarbejdet af afdelingsbestyrelsen og vedtaget på det årlige afdelingsmøde. Denne reviderede udgave er vedtaget på afdelingsmødet den 27. september 2011. Vi lægger i husorden op

Læs mere

Ren luft til ungerne. Beskyt børn mod tobaksrøg

Ren luft til ungerne. Beskyt børn mod tobaksrøg Ren luft til ungerne Beskyt børn mod tobaksrøg Børn og tobaksrøg I tobaksrøg er der over 4000 kemiske stoffer i form af gasser og ultrafine partikler. Lige efter der er blevet røget, kan man se og lugte

Læs mere

l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår.

l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår. l. kapitel Som fortæller lidt om, hvem der er med i historien, og hvor den foregår. Her ligger TUMLETOFTEN, en almindelig dansk by. Den er ikke særlig stor, men den er heller ikke helt lille. Egentlig

Læs mere

Referat af beboermøde 4. februar 2013

Referat af beboermøde 4. februar 2013 Referat af beboermøde 4. februar 2013 Tilstede: Jens Svane, Johan Glintborg, Margit og Eva (fra Udlejningen), Mie Ladefoged (organisationsbestyrelsen), 47 beboere (42 lejemål). 1) Dirigent: Mie Ladefoged

Læs mere

Zooom ind på efteråret

Zooom ind på efteråret Zooom ind på efteråret 2 Indholdsfortegnelse Indhold Side Familiehygge...4-5 Bolig...6-7 Opskrifter...8-9 Dame mode...10-12 Herre mode...13 Make-up...14-15 Hudpleje.......16-17 Hudpleje til mænd...18-19

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Havefest. Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere. Se menu

Havefest. Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere. Se menu Havefest Deltagere: Mad: Aktiviteter/underholdning: Indkøbsliste til 6 personer: 6 personer eller flere Se menu Tre konkurrencer: 1. Frisbee Golf 2. Langdistance pusterørsskydning 3. Avisstafet Grill-

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd GRØD OG MYSLI

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd GRØD OG MYSLI GRØD OG MYSLI Rugbrødsdrys 300 g tørt rugbrød 100 g muscovado sukker Skal af en usprøjtet citron 100 g fint hakkede mandler Riv rugbrødet på et rivejern og kom i et ovnfast fad. Bland rugbrødskrummer med

Læs mere

Opskrifter med lakrids - NYT PIFT TIL VELKENDTE KLASSIKERE

Opskrifter med lakrids - NYT PIFT TIL VELKENDTE KLASSIKERE Opskrifter med lakrids - NYT PIFT TIL VELKENDTE KLASSIKERE Efter afkøling skal du hurtigst muligt gemme dine cookies for børn og barnlige sjæle på et sikkert sted for ellers er holdbarheden på de nybagte

Læs mere

www.flensted.dk Flensted flødekartofler - opskrifter og inspiration mad med værdi...

www.flensted.dk Flensted flødekartofler - opskrifter og inspiration mad med værdi... www.flensted.dk Flensted flødekartofler - opskrifter og inspiration mad med værdi... Flensted flødekartofler - inspiration til din madlavning Flensted flødekartofler Flødekartofler er en klassiker som

Læs mere

Vedtaget på Beboermødet den 31. maj 2011. Revideret marts 2014. Lejerne har pligt til at læse, samt overholde husordenen.

Vedtaget på Beboermødet den 31. maj 2011. Revideret marts 2014. Lejerne har pligt til at læse, samt overholde husordenen. Husorden for afdeling 6. Skelagergårdene. Vedtaget på Beboermødet den 31. maj 2011. Revideret marts 2014. Lejerne har pligt til at læse, samt overholde husordenen. Hasseris Boligselskab Afd. 6. Skelagergårdene

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 14. marts 2014 Fredagsbrev nr. 773 Næste uge: 17. marts 18. marts 21. marts Udlån baunen dagplejen (kl. 17.00 20.00) CP + JK kursus Censorclearing AN (8.30-12) Midtvejssamtaler

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Hjems Børnehaves lille A Å

Hjems Børnehaves lille A Å Hjems Børnehaves lille A Å A Afhentning ; Sig altid farvel til en personale! Skal foregå inden 16.45, hvor døren skal være låst - udefra! Giv besked, hvis det er andre der henter, vi må ellers ikke udlevere

Læs mere

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 238 GRÆSTED HAVE REVIDERET 10. JANUAR 2012 1 - Anlægget Da alle gerne vil bo i et pænt kvarter, er der gjort meget for at skabe en god bebyggelse.

Læs mere

Julemad Julemad december 2012

Julemad Julemad december 2012 Julemad Menu Tilbehør Linsesalat Waldorf med selleri, valnødder, druer og mormor dressing Brune kartofler med honning og rosmarin fennikelsalat, estragon, pink grape og ristede mandler grønkålssalat med

Læs mere

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem

2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem 2015 Velkommen til Lundely Fritidshjem Nr. 1 Nr. 22 N. W. Gadesvej 1 + 22 3480 Fredensborg Tlf. 7256 2600 Fredensborg 2015 Velkommen til LUNDELY FRITIDSHJEM Lundely er et stort fritidshjem og en del af

Læs mere

Gode råd der sælger din bolig

Gode råd der sælger din bolig Gode råd der sælger din bolig Giv dit hjem mere værdi Vi har lavet denne folder med boligtips til dig, så du nemt og overskueligt kan give dit hjem mere værdi inden fremvisning. På en fremvisning handler

Læs mere

ENHEDER: Enhedsfordelingen på boligerne er som følger:

ENHEDER: Enhedsfordelingen på boligerne er som følger: ENHEDER: Andelsmæssigt er hele ejendommen og øvrige aktiver opdelt i 110 enheder. De enkelte andelsbeviser udstedes på et antal enheder, der svarer til det antal enheder, der er gældende for den bolig,

Læs mere

Dette skal du have fast i dit køkken:

Dette skal du have fast i dit køkken: Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya BACONWRAPS MED SVAMPE & RØGET SVINEMØRBRAD - 1 pakke wraps (madpandekager)

Læs mere

1) Helligdag og dag før helligdag Prissættes som fredag. Dag før helligdag er torsdag før Bededag og onsdag før Kr. Himmelfartsdag

1) Helligdag og dag før helligdag Prissættes som fredag. Dag før helligdag er torsdag før Bededag og onsdag før Kr. Himmelfartsdag Udlejning Udlejning koordineres via telefon 22 57 35 14. Telefonen er åben mandage fra kl. 17.00 til 19.00 (tirsdage når mandag er helligdag). Det er ikke muligt at indtale besked til telefonen. Spørgsmål

Læs mere

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent?

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Her i bogen taler vi om fedtenergiprocent og ikke bare fedtprocent. Det sidste kan man se på varedeklarationen, men hvad er det første for noget,

Læs mere

Den søde tands venner

Den søde tands venner Den søde tands venner Ferskenkonfekt* ¾ dl mandler skoldes, smuttes og hakkes groft. 1 dl tørrede ferskner klippes i stykker, der blendes groft i en køkkenmaskine. 1 dl havregryn ristes på en tør stegepande

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

INDHOLD. huden passer på os 04. Redaktion og tekst. Experimentarium: Joakim Bækgaard. Ida Toldbod. Sheena Laursen. Kræftens Bekæmpelse og

INDHOLD. huden passer på os 04. Redaktion og tekst. Experimentarium: Joakim Bækgaard. Ida Toldbod. Sheena Laursen. Kræftens Bekæmpelse og SOLEN OG HUDEN 1 Redaktion og tekst Experimentarium: Joakim Bækgaard Ida Toldbod Sheena Laursen Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne: Anne Bach Waagstein Iben Bentzen Tak for input til forsøgsudvikling

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009

Eriks Mad og Musik 23. maj 2009 Eriks Mad og Musik. maj 009 Saltede citroner Bruges til alt undtagen desserter. Frugtkødet bruges som garniture til stegt kylling eller andet stegt kød. Skrællen bruges fint snittet i salater. Saften bruges

Læs mere

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger Husorden afd.17 HUSORDEN Dannerhøj Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Dannerhøj, hvor mange mennesker bor så tæt sammen som

Læs mere

Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II

Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II Disse laminerede dokumenter udleveres af bookingmaster sammen med nøglen og returneres igen, efter endt ophold i fælleslejligheden.

Læs mere

Nyheder fra Titanparken Juli / august 2014

Nyheder fra Titanparken Juli / august 2014 Nyheder fra Titanparken Juli / august 2014 Sommer og sol har indtaget Titanparken. Det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra

Læs mere

Velkommen til Sundby-Hvorup Boligselskab Afdeling 3

Velkommen til Sundby-Hvorup Boligselskab Afdeling 3 Velkommen til Sundby-Hvorup Boligselskab Afdeling 3 Velkommen Vi byder dig velkommen som beboer i Sundby-Hvorup Boligselskabs afdeling 3. Vi håber du vil føle dig hjemme og blive glad for at bo her. Afdeling

Læs mere

om rygning og rygestop

om rygning og rygestop D A N S K FA K TA O G R Å D om rygning og rygestop FA R L I G R Ø G Når du tager et hiv på din cigaret eller pibe, suger du samtidig 200 skadelige stoffer ind sammen med røgen. Stofferne kommer fra munden

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger Husorden afd.17 HUSORDEN Dannerhøj Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Dannerhøj, hvor mange mennesker bor så tæt sammen som

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

- beboerbladet. Nr. 9, november 2013. Korsløkkens beboere tog for anden gang skraldet lørdag d. 24.

- beboerbladet. Nr. 9, november 2013. Korsløkkens beboere tog for anden gang skraldet lørdag d. 24. - beboerbladet Nr. 9, november 2013 Korsløkkens beboere tog for anden gang skraldet lørdag d. 24. august. Læs mere om dagen og præstationen på side 3. Korsløkkens Street Dance piger har været i København

Læs mere

VELKOMMEN TIL AFDELING 39

VELKOMMEN TIL AFDELING 39 «Bruger_Initial» «Bruger_Initial» VELKOMMEN TIL AFDELING 39 DANAGÅRDEN Velkommen i vores afdeling Som ny beboer kan der være mange praktiske ting, som det kan være svært at finde svar på - især i starten.

Læs mere

Hjælp Julemanden. Lærerark

Hjælp Julemanden. Lærerark Hjælp Julemanden Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 60 min. I bliver budt velkommen af Tivolis underviser, der viser jer til rette i julemandens stue. Eleverne får at vide,

Læs mere

10 LIDT SUNDERE JULESNACKS TIL den SØDE TID... Glædelig jul

10 LIDT SUNDERE JULESNACKS TIL den SØDE TID... Glædelig jul 10 LIDT SUNDERE JULESNACKS TIL den SØDE TID... Glædelig jul Marcipan 4 portioner 1 tsk. mandelessens evt. frugtfarve 100 g kartoffel, kogt 1 tsk. sødemiddel (SØD) Alle ingredienserne moses sammen, tørres

Læs mere