VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER WWW.NORDFYNS.NU"

Transkript

1 VELKOMMEN NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER

2 Nordfyns Højskole er en lille hyggelig højskole i landsbyen Harritslev få kilometer fra kystbyen Bogense. OM SKOLEN Skolen er omgivet af skøn natur, der opfordrer til både ro og inspiration. Højskolen har til huse i den tidligere landsbyskole fra 1914, som er blevet suppleret med nyere elevbygninger og undervisningsfaciliteter, så der er plads til ca. 70 kursister. På Nordfyns Højskole oplever du livets muligheder du sætter dig i bevægelse. VÆRDIGRUNDLAG Vi tror på, at menneskets muligheder for at lære og udvikle sig er uendelige. Med respekt og den rigtige læringsmodel kan alle mennesker blive klogere på livet. Vi siger, bliv klog på mange måder. Vi tror på, at læring og udvikling skal tage udgangspunkt i den enkeltes livshistorie og ressourcer. I vort fællesskab oplever du tryghed og kærlighed, så du får overskud til at sætte nye mål i livet. Du lærer at tage hensyn, åbne dig og lære af andre. Vi har fokus på, hvad du kan og dine potentialer, og du vil blive mødt med respekt og interesse.

3 På Nordfyns Højskole har vi både danske og udenlandske elever, hvoraf en del af de danske elever er handicappede. Det er skolens styrke, at vores elever har forskellige kulturelle og sociale baggrunde samt forskellige mål med deres ophold på skolen. MANGFOLDIGHED Eleverne oplever et helt unik fællesskab, fordomme nedbrydes, og forståelse og respekt for forskellighed opstår. NORDFYNS HØJSKOLES LINJER Slankeskolen Ændring af livsstil for at få et sundere liv. Motion, kostvejledning, vejning og personlig udvikling. Almen linje Afklaring af ressourcer og kvalifikationer med henblik på kortlægning af fremtidsmuligheder indenfor blandt andet job og uddannelse. Sosu Undervisning om det danske sundhedssystem. Denne linje tiltrækker mange japanere. Take the Future Undervisning på engelsk blandt andet om aktivt medborgerskab samt fokus på personlig udvikling. Eleverne kommer fra hele verden. Livslinjen Vælg mellem 2 spor: Musik & Medie eller Kost & Sundhed. Fælles undervisning med fokus på sociale færdigheder og personlig udvikling. Linjen tiltrækker mange handicappede. Musik & Medie: Billeder, video og musik. Kost og Sundhed: Sund livsstil, vejning og motion. Dansk sprog og kultur er for udlændinge og danskere der har brug for at lære dansk. Ved et ophold på en højskole lærer man dansk på en helt naturlig måde.

4 En del af undervisningen foregår på linjerne, hvor kun eleverne på linjen deltager. Resten af undervisningen er valgfag, samling og kulturfag, hvor elever fra forskellige linjer har undervisning sammen. Du skal først vælge valgfag, når du ankommer til skolen. UNDERVISNING Der er præsentation af valgfagene i den første uge af kurset. Vi er mange på skolen, og vi bor tæt, og derfor er det vigtigt, vi tager hensyn til hinanden. Vi holder husmøde, hvor beboerne i hvert hus samles og snakker om hverdagen i boafdelingen, og eventuelle problemer tages op. Vi har også fællesmøder, hvor alle skolens elever mødes og snakker om dagligdagen og trivsel på skolen. TAG HENSYN

5 Hver linje har tilknyttet en trivselslærer, der sørger for at samle op på alt omkring linjen, alt fra undervisning til det sociale liv. TRIVSELSLÆRER Det er også din trivselslærer, du skal gå til, hvis du har brug for hjælp, har brug for en snak om dit højskoleophold eller måske andre personlige emner. Hver dag er mindst en af lærerne Dagens lærer. DAGENS LÆRER I hverdagene kan du finde læreren på skolen kl. 17 til ca. kl. 21. I weekenderne er Dagens lærer fortrinsvis på skolen om eftermiddagen og om aftenen. Skolen har enkelt- og dobbeltværelser med bad og toilet på gangen samt dobbeltværelser med bad og toilet på værelset. VÆRELSERNE Værelserne er fordelt i flere forskellige bygninger. Nogle af værelserne ligger på 1. sal, men vi sørger altid for at gangbesværede får værelser i stueplan. Alle værelser er udstyret med seng og skab og størstedelen med et lille bord med stol.

6 Når du ankommer til skolen, vil du blive modtaget af lærere og flere praktiske medarbejdere. De vil sørge for indkvartering og udlevering af nøgle til værelset samt være behjælpelig med bagage. ANKOMST Vi opkræver et depositum på 100 kr. for din nøgle til værelset, som du får tilbage, når du afleverer din nøgle ved afrejse. Du skal selv medbringe sengetøj og håndklæder. Du er selv ansvarlig for rengøring af dit værelse i løbet af kurset. Vi stiller rengøringsmidler med mere til rådighed. RENGØRING Der findes vaskemaskiner og tørretumblere flere steder på skolen. En gang vask inkl. tørring koster 20 eller 25 kr. Du skal selv købe vaskemiddel.

7 MÅLTIDER OG KOSTPOLITIK På skolen spises der 3 måltider om dagen, samt et mellemmåltid formiddag og eftermiddag. Morgenmad: kl til Middagsmad: kl til Aftensmad: kl til På skolen laver vi sund og ernæringsmæssig forsvarlig kost. Skolens kostpolitik tager udgangspunkt i de 8 kostråd, som er hverdagens huskeråd til en sund balance mellem mad og fysisk aktivitet. De 8 kostråd er: Spis frugt og grønt - 6 om dagen Spis fisk og fiskepålæg - flere gange om ugen Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød - hver dag Spar på sukker - især fra sodavand, slik og kager Spar på fedtet - især fra mejeriprodukter og kød Spis varieret og bevar normalvægten Sluk tørsten i vand Vær fysisk aktiv - mindst 30 minutter om dagen Vi anvender helst årstidens friske frugter og grøntsager, og vi bruger så vidt muligt økologiske mælkeprodukter, smør og mel. Vi foretrækker danske og uforarbejdede råvarer, og undgår pulverprodukter og færdigretter. Vi stræber efter at opretholde en god bordskik omkring måltiderne, og at spisemiljøet er en positiv oplevelse. Desuden sætter vi fællesskabet i højsædet og prøver at gøre hovedmåltiderne til et sted, hvor vi alle samles. Måltiderne sluttes altid af med fælles beskeder. Eleverne har køkkentjans på skift, hvor de hjælper med borddækning, opvask, fejning mm.

8 Kontoret er åben hver dag fra kl. 9 til kl. 15. Vi tilbyder vores elever at opbevare deres lommepenge samt hjælpe med medicin, hvis de har brug for det. KONTORET Lommepenge udbetales mandag, onsdag og fredag mellem kl og Charlotte er ansvarlig for udbetaling af lommepenge. På kontoret er det også muligt at betale dit kursus, ligesom vi er behjælpelige med praktiske informationer. Der er trådløst internet på skolen, som du frit kan benytte dig af, hvis du medbringer din egen computer. Det trådløse net har navnet NFHS Student WiFi og koden til det er Der er desuden computere både i Svanen og Pavillonen, som du frit kan benytte. INTERNET / PC Det er ikke muligt at gemme på skolens computere, så ønsker du at gemme filer, skal du selv medbringe USB-nøgle. På skolen tillader vi selvfølgelig ikke download af ulovlige filer med mere. Det er desuden muligt at leje en bærbar computer af skole til en meget favorabel pris. Er du interesseret i dette, bedes du kontakte kontoret eller vores it-ansvarlige Babak Fadavi.

9 Det er ikke tilladt at ryge indenfor i skolens bygninger. Rygere henvises derfor til skolens skønne udenomsarealer, ligesom de bedes benytte de opstillede askebægere. RYGNING / ALKOHOL Euforiserende stoffer er ikke tilladt på skolen. Det er tilladt at indtage alkohol til fester og i weekenden, men ikke i hverdagene. Overdreven brug af alkohol tolereres ikke. Vi har få cykler på skolen, som kan lånes ved betaling af et depositum på 100 kr.. Dette tilbagebetales, når nøglen til cyklen afleveres. CYKLER Vil du være sikker på at have en cykel til rådighed, anbefaler vi, at du medbringer din egen cykel. Alle kursister på slankeskolen skal benytte cykler i undervisningen samt til transport til og fra aktiviteter, så de bedes medbringe cykel.

10 FRITID Udenfor kursets undervisning er der også rig mulighed for at få en god oplevelse. På skolen kan du frit benytte vores café med bordfodbold, pool m.m., og vores mindre fitnessrum, sportsplads, gymnastiksal og opholdsrum med TV og spil. Du kan efter aftale også benytte skolens bålplads samt musiklokale. Har du lyst til en oplevelse udenfor skolen, kan vi blandt andet anbefale en cykeltur i den skønne natur omkring skolen måske ud til stranden eller en tur til den hyggelige kystby Bogense. Vi kan også anbefale at besøge Danmarks 3. største by Odense, som ligger kun 30 km væk. Her er der mulighed for alle former for aktiviteter og shopping.

11 Kommer du med tog, er det lettest at stå af ved Odense Banegård og tage bus/rutebil nr. 191 mod Bogense. FIND VEJ TIL OS Du skal stå af ved stoppestedet Harritslev, hvorefter der er ca. 5. minutters gang til højskolen. Der er skilte, som viser vej til højskolen. Kommer du i bil fra Jylland, er det lettest at dreje af fra motorvejen ved afkørslen Årup og derefter følge skiltene mod Bogense. Kommer du fra Sjælland er det nemmest at dreje af ved afkørslen Vissenbjerg/Søndersø.

12 NORDFYNS HØJSKOLE LANGE KURSER VI SES :)

Velkommen til Botilbud Parkvej 12

Velkommen til Botilbud Parkvej 12 Velkommen til Botilbud Parkvej 12 I denne mappe kan du finde information om livet på Parkvej 12 Vi glæder os til at byde dig velkommen Kære Beboer velkommen til Botilbud parkvej 12 I denne mappe kan du

Læs mere

Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe.

Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe. 1 GENEREL INFORMATION SKOLEÅRET 2014/2015 Kære kommende elev! Det er mig en stor glæde at præsentere dig for MARIAGER EFTERSKOLEs Infomappe. På side 2 til 3 beskrives skolens vision og værdier. Visionen

Læs mere

TJELE ABC. Kontortid: se hjemmesiden

TJELE ABC. Kontortid: se hjemmesiden TJELE ABC Oplysninger om skolen Tjele Efterskole, Skolevej 2, Hammershøj, 8830 Tjele Tlf.nr. 86 45 12 11 E-mail: info@tjeleefterskole.dk Hjemmeside: www.tjeleefterskole.dk Kontortid: se hjemmesiden Her

Læs mere

Erhvervskollegiet - Elever

Erhvervskollegiet - Elever Velkommen til Erhvervskollegiet I dette hæfte finder du oplysninger, som du kan få brug for i din hverdag på Erhvervskollegiet. På Erhvervskollegiet arbejder vi på at: Du føler dig godt modtaget. Du føler

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015

INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015 INFORMATIONSHÆFTE FOR FEMMØLLER EFTERSKOLE 2014/2015 Skolens adresse, telefonnumre og e-mail: FEMMØLLER EFTERSKOLE Molsvej 137 8400 Ebeltoft Telefon: 8636 2400 E-mail: fe@femmoeller.dk (kontor) E-mail:

Læs mere

Søndag, den 8. august 2010 kl. 13.30

Søndag, den 8. august 2010 kl. 13.30 Kære kommende elev Du bedes læse dette Sommerbrev 2010 grundigt igennem. Selv om informationerne muligvis ikke er nye, er det vigtigt at få repeteret indholdet. Medbring sommerbrevet på første skoledag,

Læs mere

Studieforberedende kursus

Studieforberedende kursus Studieforberedende kursus nn Sociale kompetence tilegnelse, netværksbygning og socialt samvær Andebølle Ungdomshøjskole Andebøllevej 138 5492 Vissenbjerg Danmark Telefon: 63473760 Fax: 63473770 E-mail:

Læs mere

Botilbuddet Lounsgaarden

Botilbuddet Lounsgaarden Virksomhedsplan Botilbuddet Lounsgaarden Velkommen til Lounsgaarden Lounsgaarden er et privat, midlertidig botilbud efter servicelovens 107 uden tidsbegrænsning. Dette betyder, at de unge kan bo her så

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Håndbog. Askov Efterskole

Håndbog. Askov Efterskole Håndbog Askov Efterskole Kære kommende elev! Vi byder dig og din familie velkommen til Askov Efterskole. Vi håber, at du får et rigtig godt år her hos os. Når man lever tæt sammen med mange mennesker i

Læs mere

FORÆLDREFOLDER 2013-14

FORÆLDREFOLDER 2013-14 FORÆLDREFOLDER 2013-14 Gode og nyttige oplysninger for forældre. Faaborgegnens Efterskole udgiver hvert år en folder til nybagte efterskoleforældre. Folderen indeholder en lang række praktiske oplysninger

Læs mere

Sofie Rifbjerg Efterskole. Nye muligheder og venner for livet

Sofie Rifbjerg Efterskole. Nye muligheder og venner for livet Sofie Rifbjerg Efterskole Nye muligheder og venner for livet Praktisk hæfte 2014/2015 Velkommen til Sofie Rifbjerg Efterskole, vi glæder os til sammen med Jer at skabe et rigtig godt skoleår. I det følgende

Læs mere

Udarbejdet af Eventyrhusets kostudvalg

Udarbejdet af Eventyrhusets kostudvalg Udarbejdet af Eventyrhusets kostudvalg Forord Eventyrhuset vil gerne give dit barn en god hverdag med velvære, trivsel, udvikling og en god opvækst med sunde kostvaner. Det er vigtigt med en sund kost,

Læs mere

Husorden 2015 16. 1. Generelle regler. 2. Praktiske informationer og særlige regler

Husorden 2015 16. 1. Generelle regler. 2. Praktiske informationer og særlige regler Husorden 2015 16 På Sædding Efterskole har vi nogle regler og rutiner, som vi ønsker at leve efter. Vi har ikke regler for alting, for det ønsker vi ikke. Reglerne fortæller dig fx ikke noget om, hvorvidt

Læs mere

Danmarks første og største livstilshøjskole

Danmarks første og største livstilshøjskole Danmarks første og største livstilshøjskole Alle kan lære at leve sundt. Men det er vigtigt, at den sunde livsstil holder i længden og bliver en del af hverdagen. Derfor arbejder vi ikke med slankekure,

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold

Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Oftest stillede spørgsmål 4 måneders ophold Hvilket sprog foregår undervisningen på? På Zanzibar Højskolen taler vi nordisk. Det vil sige at vi taler en blanding af dansk, svensk og norsk, alt efter hvilke

Læs mere

INDHOLDSPLAN FOR SPORTSEFTERSKOLEN SJÆLSØLUND S/E/S

INDHOLDSPLAN FOR SPORTSEFTERSKOLEN SJÆLSØLUND S/E/S INDHOLDSPLAN FOR SPORTSEFTERSKOLEN SJÆLSØLUND S/E/S Indholdsplan gældende til 31. juli 2015 A. Lov om frie kostskoler herunder hovedsigte B. Vores målsætninger i relation til loven C. Værdigrundlag D.

Læs mere

Saxild Strand. Katalog 2014. Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand.

Saxild Strand. Katalog 2014. Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand. Saxild Strand Katalog 2014 Saxild Strand Saxild Strand Christian Petersensvej 1 8300 ODDER TELEFON 86554055 info@saxild-strand.dk www.saxild-strand. dk Velkommen til Saxild Strand Det er med stolthed at

Læs mere

KORTE KURSER 2014. uge 27 uge 28 uge 28 uge 29 uge 30 uge 30 uge 31 uge 32

KORTE KURSER 2014. uge 27 uge 28 uge 28 uge 29 uge 30 uge 30 uge 31 uge 32 KORTE KURSER 2014 uge 27 uge 28 uge 28 uge 29 uge 30 uge 30 uge 31 uge 32 Afspænding og meditation Den indre pilgrimsvandring Kom på sporet med koret Sund og glad (velegnet for udviklingshæmmede) Malekursus,

Læs mere

Indholdsplan for skoleåret 2013-2014

Indholdsplan for skoleåret 2013-2014 Indholdsplan for skoleåret 2013-2014 Indhold Vision:... 3 Værdigrundlag og formål:... 3 Formål:... 3 Fællesfag:... 3 Morgensamling:... 3 Kontaktgruppemøder:... 3 Motions og valgfag:... 4 Obligatoriske

Læs mere

Håndbog for forældre og elever

Håndbog for forældre og elever Håndbog for forældre og elever Sydvestjyllands Efterskole Årgang 2014/15 Håndbog for elever på Sydvestjyllands Efterskole Velkommen på Sydvestjyllands Efterskole. Til en levende skole med et levende fællesskab

Læs mere

Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE

Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE Rødding Højskoles Røde Encylopædie Læs opslagsværket som et leksikon med svar på alt omkring Rødding Højskole. Kan med fordel læses forfra, bagfra, i en køre eller som

Læs mere

Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16

Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16 Orientering til elever og forældre. Skoleåret 2015-16 Alle nye elever møder søndag d. 9. august mellem kl. 13.30 og 14.00. Først er der indkvartering og en lille rundtur på skolen. Klokken 14.30 mødes

Læs mere

Velkommen til elever og forældre. Søndag d. 9. august 2015 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016

Velkommen til elever og forældre. Søndag d. 9. august 2015 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016 VELKOMMEN TIL SYDFYNS FRI FAGSKOLE SKOLEÅRET 2015/2016 Velkommen til elever og forældre Søndag d. 9. august 2015 Kl. 15.00 Kl. 16.00 Kl. 17.00 Ankomst og indkvartering Kaffe, velkomst og præsentation af

Læs mere

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være SKOLEHJEMMET et godt sted at være SKOLEHJEMMETS ADRESSER Skolehjemmet Rørdalsvej 10 9000 Aalborg Telefon: 7250 5380 E-mail: skolehjemmet@tcaa.dk www.techcollege.dk/skolehjem Aalborg Erhverskollegium Øster

Læs mere

Beboerhåndbog. Botilbuddet Lunden

Beboerhåndbog. Botilbuddet Lunden Lunden marts 2014 Til Beboerhåndbog Botilbuddet Lunden Lunden, Brøndby Brøndbyøstervej 156 A 2605 Brøndby Telefon 45 11 79 00 Direkte 23706414 Fax 45 11 79 09 Mail lunden@psv1.regionh.dk Web www.lunden-botilbud.dk

Læs mere

Infofolder Frøstruphave Efterskole 2013-2014

Infofolder Frøstruphave Efterskole 2013-2014 Infofolder Frøstruphave Efterskole 2013-2014 Til alle elever på Frøstruphave Efterskole i skoleåret 2013-14 og deres forældre. Når et nyt elevhold begynder, og en ny stor flok unge flytter ind på vores

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Velkommen på Oddense Ældrecenter

Velkommen på Oddense Ældrecenter Velkommen på Oddense Ældrecenter Velkommen: Vi vil gerne byde dig og dine pårørende hjertelig velkommen til Oddense Ældrecenter. Når du læser dette, er du ved at overveje at flytte i plejebolig eller har

Læs mere

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere