og hvad nåede vi så i 2011?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "og hvad nåede vi så i 2011?"

Transkript

1

2 og hvad nåede vi så i 2011? I forhold til de mange planer og idéer, der altid flyver omkring i vores aktive hus, er det dejligt at se tilbage på et år, hvor flere vigtige, og ganske omfattende, projekter blev påbegyndt eller blev sat i drift. Samtidig med at den daglige butik blev passet som den skulle. Naturligvis. Vi fik taget de første skridt i retning af selvbetjente biblioteker i Vester Skerninge og Gudme, hvor vi forsøger os med selvbetjening i åbningstiden. I Gudme har lokalrådet endvidere ansøgt om midler til kommunens første selvbetjente lokalbibliotek. På hovedbiblioteket holder vi nu åbent for afhentning af reserverede materialer og billetsalg allerede fra kl. 8 om morgenen, og vi diskuterer livligt, hvordan vi yderligere kan forlænge åbningstiden. Rammerne er vigtige, men jo kun af nogen værdi, hvis indholdet er meningsfuldt og derfor fortsatte, og udviklede, vi vores undervisning af borgere i blandt andet it over hele året. Vi afholdt med stor succes, målt på både indhold og deltagere, fire bogcaféer. Tre, hvor ansatte på biblioteket anbefalede bøger og én, hvor læserne selv, som noget ganske nyt, anbefalede til hinanden. Det digitale indhold fylder stadig mere, og i 2011 kom der for alvor skub i brugen af e-bøger, netlydbøger, musik online også i Svendborg, hvor vi meget bevidst allokerer tilstrækkelige ressourcer til de nye medier. Vi synliggør de mange muligheder på vores aktive og inspirerende hjemmeside, der også i 2011 blev udviklet og udvidet med nyt indhold og nye services. For at gøre vores arbejdsgange så rationelle som mulige arbejder vi konstant med at forbedre vores rutiner. I 2011 fik vi indført chip-teknologi til styring af udlån, afleveringer og reserveringer. Vi fik sat ca chips i vores materialer samt ombygget hele vores ekspeditionsområde, blandt andet med nye selvbetjeningsmaskiner. Svendborg Bibliotek vil netværk og partnerskaber, og i 2011 afholdt vi flere temamorgener om emnet og fik udformet en politik og strategi på området. Vi deltager i en stribe af både lokale og nationale netværk og samarbejder, der bibringer os indhold og idéer. Det være sig lige fra uddannelsesinstitutioner over Litteratursiden.dk til Fremtidsfabrikken Sydfyn. Et engageret og veluddannet personale er ingen selvfølge, og også i 2011 var der fokus på udvikling og læring gennem interne uddannelsesforløb, temamøder, temadage, workshops og tænketank. Som skrevet: Vi nåede det meste, og resten går vi i gang med. Læs mere om udvalgte områder på de næste sider.

3 Erhvervspunkt Navnet er nyt, men det er servicen ikke. Svendborg Bibliotek har længe haft et tilbud om at levere relevante markedsdata og informationer til erhvervslivet. Med det nye navn Erhvervspunkt er der tale om at styrke en veletableret service, hvorfor der i 2011 også har været øget fokus på kompetenceudvikling og udbygning af netværk. Det sker ud fra et ønske om at kunne tilføre endnu større værdi til virksomheder, ikke alene i Svendborg, men på hele Fyn. Fra viden til værdi er Erhvervspunkts målsætning, hvilket netop understreger tilhørsforholdet til biblioteket. Vores speciale er at facilitere viden, og i Erhvervspunkt er der blevet arbejdet på at kunne tilbyde erhvervslivets interessenter arrangementer med sværvægtere fra det private erhvervsliv. Det er ønsket at kunne perspektivere på det fynske erhvervslivs udfordringer og bidrage til at skabe debat om det lokale erhvervsklima. Et andet vigtigt mål for Erhvervspunkt er synlighed. For at kunne levere mest muligt til flest mulige er det nødvendigt at udbrede kendskabet til vores ydelser, og vi vil fremadrettet sørge for at være dér, hvor vores potentielle brugere er. Der er f.eks. allerede igangsat opsøgende arbejde overfor nye iværksættere, bl.a. på Fremtidsfabrikkens forløb Boost 1.0. Andre mulige iværksætterfora, der kan inddrages, er Svendborg Erhvervsskoles kurser for nye iværksættere og maritime iværksættere på SIMAC. At arbejde med informationer stiller store krav til de værktøjer, vi benytter i Erhvervspunkt, og derfor arbejder vi konstant på at forbedre disse. Et sådant værktøj er erhvervsdatabasen Orbis, og Erhvervspunkt arbejder på at finansiere brugen af denne base, da det vil styrke os betragteligt i forespørgsler, der har med import og eksport at gøre. Udvikling gennem viden er vores kerneområde, og der vil fremover blive taget endnu flere skridt i retning af at bringe vores viden ud til virksomhederne på hele Fyn. Men Svendborg Bibliotek har også gavn af at få indblik i virksomhedernes hverdag, og derfor vil Erhvervspunkt fremover forsøge at skabe rum for netværk og vidensdeling på biblioteket til gavn for fælles udvikling.

4 Det for børn... Barda 2011 stod helt ekstraordinært i rollespillets tegn, da Sydfyn og Valdemars Slot var vært for det fynske Bardatræf. Bibliotekets børnekulturkonsulent var med til at koordinere hele træffet, og biblioteket deltog aktivt med forberedelser og aktiviteter i en flot bod. Naturama kiggede forbi med en slange, der var eliksirværksted og skrivekunst og flotte kostumer og højt humør. Bibliotekets bod fik mange positive kommentarer fra både børn, forældre og arrangører. Bogstart Gratis bogpakker til børn i udsatte boligområder. Det er kernen i Bogstart, som Kulturstyrelsen står bag. Bogstart skal give børn og deres forældre gode oplevelser med børnelitteratur og medvirke til, at børnene er inde i en god sproglig udvikling ved skolestart. Når familierne får bogpakker, bliver det lettere for forældrene at udvikle børnenes sprog ved at dele læseoplevelser med dem. Pengene til Bogstart kommer fra regeringens satspuljemidler. Her i Svendborg tilbyder vi Bogstart til børn i områderne Skovparken og Byparken. Børnene får fire forskellige bogpakker, når de er i alderen fra ½ til 3 år. I 2011 uddelte vi 200 bogpakker. KidSmart leg og læring KidSmart er computere specielt designet til børn i alderen 3-6 år. De er fyldt med sjove spil, som udvikler børnenes sprog, talforståelse og begrebsdannelse. De styrker børnenes læselyst og giver dem de mest basale it-kundskaber. De to farvestrålende plastikmøbler indbyder til socialt samvær og bliver flittigt brugt. KidSmart er et samarbejde mellem Kulturstyrelsen og IBM, der giver bibliotekerne mulighed for at få installeret børnevenlige computere. Vi er ét ud af 30 biblioteker, der har fået doneret computere. Fortællefestival Et nyt koncept for førskolebørnene så dagens lys i Svendborg Bibliotek afholdt i samarbejde med udvalgte børnehaver en fortællefestival, hvor pædagoger fortalte for hinandens børn. Inden festivalen var de deltagende pædagoger på kursus med historiefortæller Anette Jahn. Festivalen var et pilotprojekt og var en så stor succes, at den bliver gentaget i en udvidet version i 2012.

5 Det for børn... Minikulturel Rygsæk I samarbejde med Børnekulturelt Netværk Svendborg Kommune deltog børnebiblioteket i huskunstnerprojektet Minikulturel Rygsæk med et forløb for ti 4. klasser på biblioteket. Her mødte elever og lærere forfatteren Mette Finderup. Børnene skulle udvikle en historie eller opdigte en hovedperson sammen med Mette Finderup. Og på børnebiblioteket blev børnene sat på forskellige sjove opgaver med afsæt i Mette Finderups univers. Hele projektet var en stor oplevelse og et godt eksempel på et oplagt samarbejdsprojekt med god synergi. Anmelderklub To gange om måneden mødes en gruppe børn i alderen år og anmelder bøger, spil og film for hinanden. I år har de også været i biografen samt skrevet anmeldelser til bibliotekets hjemmeside. Derudover har der været sommerferieafslutning med Spoken Word (dramatiseret oplæsning). Lektiecafé Red Barnet Ungdom står for lektiecaféen på Svendborg Bibliotek. Der er åbent hver tirsdag og torsdag på skoledage. Her laves lektierne først, og bagefter hygges der med mad, spil og leg. Ture og arrangementer ud af huset er af og til på programmet. Lektiehjælperne er hovedsageligt gymnasieelever, og de unge frivillige har fordelt vagterne, så de hjælper én dag hver anden uge. Walkie Talkie Bibliotekets ungeindsats tog for alvor form i 2011 med en forrygende start, da den lokale modeblogger og designer, Nicklas Skovgaard, indtog biblioteket med modeshow og catwalk gennem et fyldt bibliotek. Herefter har Walkie Talkie afholdt temaarrangementer om bl.a. fotokunst, programmering, fodbold, musik og uddannelse. Endvidere har de unge sat deres præg på det fysiske bibliotek med indretningen af et hyggehjørne i musikområdet. Der møder i gennemsnit 20 unge op på aftenerne. Indsatsen fortsætter i 2012, hvor der vil være ekstra fokus på PR fra unge til unge.

6 Undervisning og læring Ved udgangen af 2015 skal al kommunikation mellem borgerne og det offentlige foregå digitalt, men ifølge tal fra Danmarks Statistik i 2011 har borgere over 65 år aldrig været på internettet. Her har bibliotekerne en naturlig rolle som dem, der kan vejlede i de digitale systemer og hjælpe borgerne videre, både i den daglige anvendelse af internettet og med målrettede kurser til it-svage brugere. Biblioteket er en ideel ramme for løsningen af denne opgave: vi har stor erfaring med vejledning og undervisning, vi er det åbne frie sted og opleves ikke som en offentlig myndighed, og endelig har biblioteket med sine lange åbningstider stor og fleksibel tilgængelighed. Bibliotekets undervisningskoncept IT er for alle har udviklet sig fra at være ugentlige kurser, med små deltagerhold, til længere læringsforløb centreret omkring et tema. Især interessen for at lære de offentlige, digitale løsninger har været stor. F.eks. har 40 borgere henover en måned haft et kursusforløb med fire undervisningssessioner, hvor alle deltagere bl.a. har fået oprettet en NemId. I efteråret afholdt vi endvidere, med stor succes, Seniorsurf-dagen, hvor frivillige ældre introducerede jævnaldrende it-begyndere til internettets muligheder. Intern læring for de ansatte er fortsat i konceptet 117 ting og ikke mindst i Morgenuniversitetet, hvor eksterne oplægsholdere har lagt op til debat under overskriften Netværk & Partnerskaber. Etablering af netværk og partnerskaber kan medvirke til at øge bibliotekets mangfoldighed og give os nye vinkler og perspektiver på vores virksomhed. Herudover har der været afholdt forskellige kurser for personalet, bl.a. om konflikthåndtering med en temaformiddag i det underholdende Fnidderspil, og om fortællekunst, hvor historiefortæller Anette Jahn levende og inspirerende lærte deltagerne at slippe manuskriptet, når de f.eks. skal fortælle om nye bøger i bibliotekets bogcaféer.

7 BILAGSOVERSIGT Bilag 1 Arrangementer, teater og udstillinger Bilag 2 Uddannelse Bilag 3 Svendborg Biblioteks virksomhed Bilag 4 Bibliotekets personale

8 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 ARRANGEMENTER FOR VOKSNE Foredrag: Jørgen Angel: Classic Rock historien bag billederne Visens venner: Aften med viser og sange Foredrag: Vin med x og y kromosomer i anledning af Valentins dag Ord over Svendborg åbningsarrangement Foredrag: Rejseforedrag om Barcelona Iransk nytår: Biblioteket fejrer det iranske nytår Foredrag: Nanna Drejer: Et menneskes sjæl er hans skæbne om Johannes Jørgensen Foredrag: Ernst Rabjerg, Kurt Bay og Kirsten Lockhart: Tom Kristensen i ord og toner Foredrag: Inga-Britt Olsen: Karin Michaëlis på flugt fra nazismen Maritime fortællinger: Maritime aktiviteter på de sydfynske biblioteker Reception for udgivelse af Æresborgerhæftet KULT-arrangement: med Hanne Skaalum og Claus Bastrup Johan Olsen og Birger Brodin: Kærlighed, molekyler, hash og virkeligheden Foredrag: Tom Buk-Swienty: Om bøgerne Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als Foredrag: Christian Bordinggaard Tur til Krimimessen i Horsens Foredrag: Michael Fjeldsøe: Brecht og hans komponister Songwriters Circle Dans mellem reolerne: Christian Søgaard Trio Grande KULT-arrangement: Jesper Buhl Arrangement om Island: med Hanna Ragnarsdottir Reception for Peter Olesens bog: På opdagelse i Svendborg Spil dansk dag Foredrag: Hvad ser præsidenten, greven og inspektøren naturen set fra Egebjerg Bakker

9 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 Foredrag: Troels Mylenberg: Politisk strategi og virkelighed Foredrag: Jørgen Leth: Det erotiske menneske Humanity in Action Tur til BogForum Nordisk aften i samarbejde med Foreningen Norden KULT-arrangement: Jeanet Vahl og Anette Gøl Foredrag: Rasmus Tantholt: Mit liv som krigskorrespondent Juleklip og -hygge 1635 personer har deltaget i voksenarrangementerne. ARRANGEMENTER FOR BØRN OG UNGE 2 x Fortælling for børn Singstar Dullecafe Modeshow Hår for boyz Salaam Filmfestival Valentins dag Manga workshop 3 x Børneuniversitet 9 x Walkie Talkie DM i oplæsning 2 x Fastelavnsfest Fortællekursus 2 x Pandekagedag Fortællefestival

10 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 Sundhedsaktiviteter for børn 2 x påskeklip Dans for børn flexdans med Laboratoriet Hør om Writers Camp Maritime fortællinger: Maritime aktiviteter på de sydfynske biblioteker Sørøveren fra de syv verdenshave Klovnefestival Writers Camp Vroom motorværksted Rollespiller bli klædt på til Bardatræf Sommerbogen Danseballaden Piratdag Kærlighedslanterner Blokfløjtespil Gadeteater: Dansk Rakkerpak Musikworkshop Oplæg om Elvira Madigan (Bølgen) Ildshow Isskulptur Skarøtur Bardatræf Filmdage: Lav en tegnefilm, Special Effects Dyrskue 2 x Byrundtur Mini Kulturel Rygsæk Spille-søndag

11 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 Reception for kiropraktor Charlotte Ribers bog: Emmy og Elmers rygbog Edit24 Julearrangement Der har deltaget 3423 børn i arrangementerne. BØRNETEATER Børneteaterforestillinger Olsens Teater: Bytte bytte købmand Olsens Teater: Hold vejret Det Lille Verdens Teater: Lilly og Søster Teater 83: Lyt Nørregaards Teater: Mit skatkammer Teatret Månegøgl: Fra mig til dig Musikteatret Undergrunden: Rasmus Klump Operaen Nørregaards Teater: 7 med et slag Teater2Tusind: En engel kom forbi Styrmand Volters Teater: Julepakken I alt 37 forestillinger for 2148 børn og 669 voksne. I alt har ca personer deltaget i eller været publikum ved bibliotekets arrangementer, teater- og filmforestillinger. UDSTILLINGER Hovedbiblioteket: Helle Thomasen: Akvarelmalerier Beth Lehner: Malerier

12 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 Udstilling om Svendborgs litterære æresborgere Naturama Zackenberg en arktisk perle Lotte Lamp: Akrylmalerier Sundhedsuge med mulighed for at teste sig selv Günter Grass: Raderinger og illustrationer Viola Garro: Malerier Maritimt Center: Plancher i forbindelse med udgivelsen: På opdagelse i Svendborg Svendborg Museum: Hvad ser præsidenten, greven og inspektøren Ferdinand Richardts maleri Landskabet ved den sydøstfynske herregård Hvidkilde Udstillinger i lokalbibliotekerne Lina Nielsen: Malerier Frede Iwersen: Fajance Glasting Anders Noe: Grafik Svendborg Fotoklub: Fotografier Ulla Hansen: Patchwork Marianne Henriksen: Malerier Brita Kokholm: Ikoner, porcelænssmykker og malerier Tween-klubben i Skårup: Udstilling af, hvad klubben har arbejdet med i årets løb Nanna Takatomi: Landskaber i akvarel Walther Juul Jansen: Malerier Eva Kock Sørensen: Keramik Lene Klovborg: Akrylmalerier og malede sten Charlotte Hammershøj: Malerier Alice Frost: Tekstilbilleder Susanne Aagaard: Akrylmalerier

13 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 Annette Boock: Juleglaskunst Nadia Emma-Bjørg Staldgaard: Malerier og kunsthåndværk Hanne Jørgensen: Decoupage Marlene Klint Nielsen: Kunsthåndværk af genbrugsmaterialer Getter Keramik: Julekeramik

14 UDDANNELSE Bilag 2 Udbudte kurser i 2011 Bibliotek.dk Bibzoom Skat Netbank SMS-kurser Picasa Facebook Lydbøger E-bogslæsere Find rejser Pensionsinfo Bonanza Pc for begyndere Brug din mobiltelefon Billeder Brug din smartphone Den digitale borger: NemId, Kviksv@r og Borger.dk Der har i alt været afholdt 34 kurser med 51 lektioner med i alt 255 deltagere. I alt har personer deltaget i eller været publikum ved bibliotekets arrangementer og undervisning.

15 SVENDBORG BIBLIOTEKS VIRKSOMHED 2011 Bilag 3 Samlet statistisk oversigt over virksomheden: Registerfolketal 1/ Registrerede aktive lånere Heraf fra andre kommuner Besøgstal Besøgstal pr. åbningsdag Udlån Udlån af bøger Udlån af musik Udlån af lydbøger og andre mat Udlån af spil og multimedier Udlån af film Downlån af musik og noder Downlån af e-bøger Downlån af net-lydbøger Downlån af spil og medier Downlån via Filmstriben Udlånte materialer i alt Heraf udlån til andre biblioteker Lån fra andre biblioteker Dagligt gennemsnitsudlån Materialebestand Bogbestand Bestand af musik Bestand af lydbøger og andre mat Bestand af spil og multimedier Bestand af film Materialebestand i alt Personale* Bibliotekarer 22,9 22,9 22,7 Kontor- og ekspeditionspersonale 19,0 19,8 20,4 Øvrigt personale, akademisk uddannet 0,0 1,2 1,0 Biblioteksbetjent 1,0 1,0 1,0 Rengøringspersonale 0,6 0,6 0,6 Bibliotekarer uden uddannelse 0,1 0,1 0,1 Bogopsættere 1,6 1,7 1,8 Andet (f.eks. beskæftigelsesordninger) 4,5 5,2 3,9 I alt 49,7 52,5 51,6 * Årets forbrug, angivet i fuldtidsstillinger

16 SVENDBORG BIBLIOTEKS VIRKSOMHED 2011 Bilag 3 UDLÅN Bøger Musik Lydbøger og andre mat. Multimedier Video /dvd Fysiske materialer Afdeling for voksne Afdeling for børn I alt Udlån fordelt på afdelinger: Hovedbiblioteket Drejø Bibliotek Gudme Bibliotek Landet Bibliotek Skårup Bibliotek Stenstrup Bibliotek Thurø Bibliotek V. Skerninge Bibliotek I alt Downlån Udlån i alt Det er ikke muligt at fordele webfornyelser på hovedbibliotek og lokalbiblioteker. Webfornyelser er tillagt hovedbibliotekets udlånstal. Kilde: Statistikprogram, DDE Libra tillagt manuelle udlån. I alt INDKØB OG BESTAND Bøger Musik Lydbøger og andre mat. Multimedier Video /dvd I alt Indkøb Bestand pr PERIODICA Aviser 25 titler Tidsskrifter 450 titler

17 FASTANSAT PERSONALE PR Bilag 4 Ansat: Birgitte Karmann Roslev Bibliotekschef Afdelingschefer: Nina Stentebjerg-Hansen Publikumschef Jens Christian Horn Andersen Markedsføringschef Søren Lind Personale- og udviklingschef Sekretariat Hanne Jørgensen Overassistent Hanne Dahl Simonsen Fuldmægtig (orlov indtil ) Hanne Berg-Madsen Fuldmægtig (vikar for Hanne Dahl Simonsen) Trivsel Jørgen Mikkelsen Teknisk serviceleder Jesper Bugge Kold Bibliotekar Asbjørn Bourgeat Bibliotekar Oplevelser Mariann Lund Frederiksen Kontorassistent Henrik Hagsholm Pedersen Bibliotekar Borger Hanne Buch Overassistent Inger Toft Nielsen Overassistent Helle Skov Jakobsfeld Bibliotekar Søren Jensen Bibliotekar Millanne Knudsen Kontorassistent Gudrun Christensen Kontorassistent Orla Houmark Bibliotekar Bo Bülow Bibliotekar Hanne Eckmann Bibliotekar Hanne Vest Bibliotekar Ingrid Jensen Kontorassistent Bjørn Lemming Pedersen Bibliotekar Lone Lindegaard Sommer Kontorassistent Laila Waldén Overassistent Birthe Lindberg Nielsen Kontorassistent Karen Lisbeth Larsen Ekspeditionssekretær Jørn Skou Bibliotekar Henriette Devantier Kontorassistent Preben Kirkegaard Bibliotekar

18 FASTANSAT PERSONALE PR Bilag 4 Ansat: Per Stavnsbjerg Bibliotekar Brit Merrill Kjærulff Kontorassistent Tina Karina Mortensen Bibliotekar Line Helø Kontorassistent Anne Servais Bibliotekar Helen Maintz Hansen Kontorassistent Nicole Jessen Bibliotekar Signe Jæger Kontorassistent Ane Luise Fink Larsen Kontorassistent Kirsten Kaas Spanggaard Bibliotekar Elise Ramsdahl Jensen Kontorassistent Jess Dalsgaard Bibliotekar Nanna Frost Kontorassistent Anne Bertram Børnekulturkonsulent Dorte Bjarnø Slivsgaard Bibliotekar Susanne Larsen Ikke udd. bibliotekar Drejø Kustode Doris Møllgaard Johannes Jørgensens Hus Rengøringsassistenter: Karin Piil Thurø Bibliotek Vivi Illum Hansen V. Skerninge Bibliotek Pau Khan Kham Stenstrup og Landet biblioteker Yue Bondo Skårup Bibliotek

Biblioteket og kulturen

Biblioteket og kulturen Biblioteket og kulturen En væsentlig del af bibliotekets profil er den store palet af kulturelle arrangementer, der hele året finder sted i huset. Vores arrangementsvirksomhed prioriteres højt, spænder

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Fra et hus i konstant udvikling... Det Åbne Bibliotek i Gudme... Børnebiblioteket... Den Fynske Tone... Bilagsoversigt...

INDHOLDSFORTEGNELSE. Fra et hus i konstant udvikling... Det Åbne Bibliotek i Gudme... Børnebiblioteket... Den Fynske Tone... Bilagsoversigt... INDHOLDSFORTEGNELSE Fra et hus i konstant udvikling... Det Åbne Bibliotek i Gudme... Børnebiblioteket... Den Fynske Tone... Bilagsoversigt... Fra et hus i konstant udvikling Der er ikke megen idé i at

Læs mere

Nyt musikområde. Forord. d ep. 8 Markedsføring og samarbejde. Frivillige og it-tilbud. Bilag NYT FOR BØRN OG UNGE

Nyt musikområde. Forord. d ep. 8 Markedsføring og samarbejde. Frivillige og it-tilbud. Bilag NYT FOR BØRN OG UNGE 4 3 t tiv de pek g s e o er m d ep Gu der vi Forord Frivillige og it-tilbud 7 BØRN OG UNGE NYT FOR 6 5 Nyt musikområde 8 Markedsføring og samarbejde 9 Bilag Forord 2013 var, som det fremgår af beretningen

Læs mere

Fokus på formidling. Kulturkonsulenter på biblioteket Børnebiblioteket i bevægelse. Rum for læring og nysgerrighed

Fokus på formidling. Kulturkonsulenter på biblioteket Børnebiblioteket i bevægelse. Rum for læring og nysgerrighed 3 Forord 4 Scenarier og drømme 6 5 7 Fokus på formidling Kulturkonsulenter på biblioteket Børnebiblioteket i bevægelse 8 Rum for læring og nysgerrighed 9 Bilagsoversigt FORORD Verden bevæger sig og det

Læs mere

FORORD 3 NYINDRETNING AF BØRNEBIBLIOTEKET 4 STENSTRUP SELVBETJENING 5 ORD PÅ TALLENE 6 BILAGSOVERSIGT 8

FORORD 3 NYINDRETNING AF BØRNEBIBLIOTEKET 4 STENSTRUP SELVBETJENING 5 ORD PÅ TALLENE 6 BILAGSOVERSIGT 8 FORORD 3 NYINDRETNING AF BØRNEBIBLIOTEKET 4 STENSTRUP SELVBETJENING 5 ORD PÅ TALLENE 6 BILAGSOVERSIGT 8 forord Brydninger Folkebibliotekerne befinder sig i en brydningstid. Udlånet af fysiske materialer

Læs mere

Svendborg Bibliotek Svinget 1 5700 Svendborg. 62 23 50 00 bibliotek@svendborg.dk www.svendborgbibliotek.dk

Svendborg Bibliotek Svinget 1 5700 Svendborg. 62 23 50 00 bibliotek@svendborg.dk www.svendborgbibliotek.dk Svendborg Bibliotek Svinget 1 5700 Svendborg 62 23 50 00 bibliotek@svendborg.dk www.svendborgbibliotek.dk Meget mere end bøger Svendborg Bibliotek er en af Fyns mest besøgte kulturinstitutioner med mere

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 www.tbib.dk Indholdsfortegnelse Film- og historie............. side 3 Hyggedag for tumlinge.......... side 3 Småbørnswing - 0-3 år.......... side 4 Dagplejetræf i Løgumkloster........

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller Styrk borgerne Den 17. april 2015 Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet // Randi Lehmann Møller Hvad vil vi fortælle om Kort opsummering af Styrk Borgerne Præsentation af de tiltag vi især gerne

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket.

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Varde kommunes BIBLIOTEKSPOLITIK BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Rådhusstræde 2 6800 Varde Tlf. 7522 1088 www.vardebib.dk Forord

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014 Kurser for voksne Forår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Svendborg Bibliotek 2009

Svendborg Bibliotek 2009 Svendborg Bibliotek 2009 Svendborg Kommunes borgere er flittige brugere af Svendborg Bibliotek, som er Sydfyns mest besøgte kulturinstitution. I 2009 nåede det samlede udlån over én million for første

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

Resultatberetning 2014

Resultatberetning 2014 Resultatberetning 2014 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER En dejlig sommeraften med AOF koret i Tobaksgården Forsidefoto: Et kig ind i det nye bibliotek i Gedved På Krimimessen overrækker forfatteren Jens Henrik

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen

Læs dansk på bibliotekerne. Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale til sprogskolerne af Tina Møller Kristensen Til sprogskolen Læs dansk på biblioteket. Intro De 4 besøg på biblioteket Ideer til dialog træning Modultest

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS

TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS internemt TRIN FOR TRIN TRIN FOR TRIN LÆR IT GRATIS forår 2012 internemt - sådan! IT-KURSER på dit bibliotek Velkommen... Kommunikationen mellem borgerne og det offentlige er under ombygning i disse år,

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Hold A - Michael Jensen. Hold B - Kim Morton

Hold A - Michael Jensen. Hold B - Kim Morton Hold A - Michael Jensen 1 Carina Brenøe 0 61225785 cbrenoe29@gmail.com 2 Dorte Jacobsen 43907959 24247127 dorte.jak@gmail.com 3 Lisbeth Seierø 43900809 26830809 lisbeth.seiero@gmail.com 4 Helle Wiil 0

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august.

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august. KULTURNAT - dans mellem reolerne Fredag d. 6. august kl. 20-22 Igen i år er der spændende dansemusik på Kulturnatten denne gang med det fantastiske dansk-cubanske salsaorkester Cocoson - så vel mødt i

Læs mere

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig Kontakt Hvis du ønsker at booke et eller flere af tilbuddene i denne folder, eller hvis du har forslag, spørgsmål eller andre kommentarer, kan du rette henvendelse til de forskellige biblioteker. Hedensted

Læs mere

Alice Ilona Jensen Jobkonsulent Sygedagpengeafd. E-mail: aij@silkeborg.dk Mobil: Tlf: 89 70 47 23

Alice Ilona Jensen Jobkonsulent Sygedagpengeafd. E-mail: aij@silkeborg.dk Mobil: Tlf: 89 70 47 23 Alice Ilona Jensen Jobkonsulent E-mail: aij@silkeborg.dk 89 70 47 23 Anders Pedersen Socialrådgiver/Jobkonsulent E-mail: ape@silkeborg.dk 89 70 47 49 Anette Riis Anette Ulrik Psykolog E-mail: arn@silkeborg.dk

Læs mere

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de 16-99 årige s brug af og tilfredshed med, de danske folkebiblioteker Er det ikke mere interessant at kigge på

Læs mere

Deltagerliste. Hold Nr. Dalby 2 Jannik - Max - Alex. 1 Orla Kjær - Ivan Larsen - Steen Truelsen

Deltagerliste. Hold Nr. Dalby 2 Jannik - Max - Alex. 1 Orla Kjær - Ivan Larsen - Steen Truelsen Hold Nr. Deltagerliste Navn Klub 1 Orla Kjær - Ivan Larsen - Steen Truelsen Dalby 2 Jannik - Max - Alex Holmebæk petanque 3 Bo Nielsen - Steffen Petersen - Klaus Noergaard Nordfalster 4 Salem Boukaidi-Laghzaoui

Læs mere

Stævne: Hjørring Park Vendia Swim Cup 2017 Dato: Fredag 28. april 2017 Version 1 Stævnestart: 17: Officialsmøde: 16:00

Stævne: Hjørring Park Vendia Swim Cup 2017 Dato: Fredag 28. april 2017 Version 1 Stævnestart: 17: Officialsmøde: 16:00 Dato: Fredag. april 2017 Version 1 Stævnestart: 17:00 24-04-2017 Officialsmøde: 16:00 Stævneledelse Lars Rasmussen Overdommere Startere Henrik Jørgensen Speaker Steen Hansen Sekretariat Bo Christensen

Læs mere

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker Serviceområde Udgøre et uforpligtende møde-, være- og oplevelsessted for borgere i Herning kommune Det nye hovedbibliotek i Østergade er Herning

Læs mere

for børn og unge med handicap

for børn og unge med handicap *KZK\KTZ_XROMKHOHROUZKQ for børn og unge med handicap Er biblioteket også for handicappede? Naturligvis. Biblioteket er for alle. Også handicappede har brug for kulturelle oplevelser. Oplevelser de desværre

Læs mere

Placering Totalt Startnummer Navn Kategori. Placering

Placering Totalt Startnummer Navn Kategori. Placering Placering Totalt Startnummer Navn Kategori Placering kategori 113 1 Folmer Jensen Mand 71 00.58.40 31 2 Nina Lindner Kvinde 4 00.41.51 60 3 Kenneth Petersen Mand 50 00.48.28 124 4 Britta Mølgaard Laursen

Læs mere

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober

Mødrehjælpen inviterer til reception 19. oktober FrivilligCenter Lolland Nyhedsbrev 25 / September 2012 Kære alle sammen Efterårets flotte farver er ved at gøre sit indtog og der er stor aktivitet på FrivilligCenter Lolland og i foreningslivet lokalt.

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Aktivitetscentret Gedvedhus Program 1/1 31/7 2019

Aktivitetscentret Gedvedhus Program 1/1 31/7 2019 Aktivitetscentret Gedvedhus Program 1/1 31/7 2019 Åbent aktivitetscenter VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

STARTLISTE Skoven - Sletten

STARTLISTE Skoven - Sletten 09:00 1-54 S Jensen / G Andersen 33,1 21 57 M 105 ANDERSEN, Gert 78-1045 A 16,3 20 57 M 104 JENSEN, Sven 78-3400 A 16,8 21-75 M Sørensen / H Rasmussen 43,5 27 57 M 152 SØRENSEN, Michael 78-2705 B 20,7

Læs mere

30/ kl. 13 Resultat A - B= 13/15 MD Hold A Reserve Hold B Reserve 1. Sæt 2. Sæt 3. Sæt Vinder

30/ kl. 13 Resultat A - B= 13/15 MD Hold A Reserve Hold B Reserve 1. Sæt 2. Sæt 3. Sæt Vinder Holdkamp 1 Kampene afviklet af: 30/9-2018 kl. 13 Resultat A - B= 13/15 MD Hold A Reserve Hold B Reserve 1. Sæt 2. Sæt 3. Sæt Vinder 1 Mette Willumsen Nina Roust 21/14 21/10 A Bjørn Sandqvist Dan Westerman

Læs mere

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 <

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 < STRATEGI > for Vejle Bibliotekerne 2011 2014< VISIONEN for Vejle Bibliotekerne DIGITALT OMRÅDE OPLEVELSER, INSPIRATION OG LÆRING VISION PROFESSIONEL UDVIKLING Visionen angiver retningen, vi skal gå, i

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

Officialsliste DM-L & DJM-L 2015. Lørdag d. 4. juli kl. 09.30. Officialsmøde kl. 08.30. NB! Officials bedes være iklædt HVIDE shorts/bukser

Officialsliste DM-L & DJM-L 2015. Lørdag d. 4. juli kl. 09.30. Officialsmøde kl. 08.30. NB! Officials bedes være iklædt HVIDE shorts/bukser Lørdag d. 4. juli kl. 09.30 Officialsmøde kl. 08.30 Stævneledelse Elisabeth Grandt Speaker Per Stilling Pedersen Sekretariat: Jette Jørgensen EL - tidtagning Karsten Elm Heinz Torben Larsen 2,4 Esbjerg

Læs mere

Nina Petersen 1983 b Pia Merete Yde 1983 b Pia S. Laursen 1983 b Tina Bech 1983 b Tina Petersen 1983 b Anne Birgitte Nielsen 1983 c Anne Mette

Nina Petersen 1983 b Pia Merete Yde 1983 b Pia S. Laursen 1983 b Tina Bech 1983 b Tina Petersen 1983 b Anne Birgitte Nielsen 1983 c Anne Mette Dimitterede 1983 Anne Marie Møller 1983 a Anne Mette Kristiansen 1983 a Bente Gregersen 1983 a Berit Holst Nielsen 1983 a Berit Paulsen 1983 a Birgitte S. Hansen 1983 a Britta Munk 1983 a Gitte Johansen

Læs mere

Vordingborg Bibliotekerne

Vordingborg Bibliotekerne Vordingborg Bibliotekerne Virksomhedsbeskrivelse 2016 Indhold Indledning... 1 Besøgstal... 2 Materialebestand... 3 Udlån... 4 Aktiviteter... 7 Personalenormering... 8 Åbningstimer... 8 Budget... 9 ECO-Nøgletal...

Læs mere

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD Film-i-Kufferten // 4-6-årige Børn i dagtilbud får nu med Film i Kufferten mulighed for at lave små tegnefilm vha. webcam og ipad. Der er plads til to grupper á

Læs mere

LEADERBOARD A-rækken

LEADERBOARD A-rækken A-rækken 1 M Hjermgart / B Carlsen 18,3 23 +9p 45 S9 HJERMGART, Michael 78-4714 8,9 32 S9 CARLSEN, Brian S. 78-1294 9,4 38 S9 2 L Frøkjær / B Frøkjær 34,1 42 +9p 45 FRØKJÆR, Lilli 78-1511 14,1 35 FRØKJÆR,

Læs mere

Deltagerliste Hold Nr.

Deltagerliste Hold Nr. Deltagerliste Hold Nr. Navn Klub 1 Jette Møller - Johannes Christensen Høng 2 Finn R. Jensen - Ole Jensen Trolden / Næstelsø-Brandelev 3 Jørgen Bo Wind - Kanren Margrethe Sjølander 4 Nina Larsen - Jørgen

Læs mere

Fremtidens biblioteker Skanderborg Kommune. Indledende afdækning Kultur og Sundhedsudvalget 5. november 2015

Fremtidens biblioteker Skanderborg Kommune. Indledende afdækning Kultur og Sundhedsudvalget 5. november 2015 Fremtidens biblioteker Skanderborg Kommune Indledende afdækning Kultur og Sundhedsudvalget 5. november 2015 1 Denne præsentation Denne præsentation er et midtvejsoplæg til Kultur- og sundhedsudvalget på

Læs mere

Strategi 2014-16. Ajourført januar 2016. Fremtidens bibliotek

Strategi 2014-16. Ajourført januar 2016. Fremtidens bibliotek Strategi 2014-16 Ajourført januar 2016 Fremtidens bibliotek Organisationsdiagram 2016 Bibliotekschef Lilli Mortensen (konstitueret) Udvikling Afdelingsleder Lilli Mortensen Kulturhuse & Børn Afdelingsleder

Læs mere

IT KURSER FOR ÆLDRE 1

IT KURSER FOR ÆLDRE 1 IT KURSER FOR ÆLDRE 1 Har du lyst til at lære mere om IT? Her finder du nogle af de tilbud og kurser Biblioteket og frivillige i Ikast-Brande Kommune står for. Nogle af kurserne er for nybegyndere og andre

Læs mere

Workshopkatalog til Temauge i uge 6.

Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Videoworkshop 1. Mandag 15.00-16.45 Videoworkshop 2. Videoworkshop 3. Tirsdag 15.00-16.45 Videoworkshop 4. Tirsdag 17.15 19.00 Videoworkshop 5. Videoworkshop 6. Onsdag

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Tak for sidst! Det var en rigtig god dag lad os får nogle flere af den slags. Dialogen er drøn vigtig, ikke kun mellem bibliotekarerne og BS, men også kollegaer imellem. Vi har alt for sjældent mulighed

Læs mere

5km Alle. Idrætshøjskole F 00:23:23.64 04:40:00 Bryndis 63 Valdimarsdöttir. Idrætshøjskole F 00:24:05.52 04:49:00

5km Alle. Idrætshøjskole F 00:23:23.64 04:40:00 Bryndis 63 Valdimarsdöttir. Idrætshøjskole F 00:24:05.52 04:49:00 Plac. Nr. Navn Klub/Firma Køn Netto tid Min/km 12 87 Thea Weibel Idrætshøjskole F 00:23:06.86 04:37:00 14 Lærke Kvist 68 Jørgensen Idrætshøjskole F 00:23:23.64 04:40:00 18 Bryndis 63 Valdimarsdöttir Idrætshøjskole

Læs mere

Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017

Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017 Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017 Tal og fakta 2017 Grundlaget for Frederikssund Bibliotekernes arbejde er biblioteksloven, hvor formålet for bibliotekerne er at fremme uddannelse, oplysning

Læs mere

Aktivitetscentret GEDVEDHUS. Program 1/8-31/ ÅBNE AKTIVITETSCENTER

Aktivitetscentret GEDVEDHUS. Program 1/8-31/ ÅBNE AKTIVITETSCENTER Aktivitetscentret GEDVEDHUS Program 1/8-31/12-2018 ÅBNE AKTIVITETSCENTER 1 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Bruger-pårørende/centerråd Aktivitetscentret Gedvedhus Programmet er sammensat ud fra

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

Årsberetning 2012. Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, 8900 Randers C

Årsberetning 2012. Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, 8900 Randers C Årsberetning 2012 Randers Bibliotek, Stemannsgade 2, 8900 Randers C Åbent, digitalt, videnskabende og fællesskabende Vi lever i en tid, hvor evnen til at skaffe sig viden, til at kommunikere digitalt og

Læs mere

Aarhus Brandvæsen, Januar 2015. Ledelsen. Staben. Beredskabschef Lars Hviid. Afdelingsleder Per Dyrvig Forebyggende Afdeling

Aarhus Brandvæsen, Januar 2015. Ledelsen. Staben. Beredskabschef Lars Hviid. Afdelingsleder Per Dyrvig Forebyggende Afdeling Ledelsen Beredskabschef Lars Hviid Sekretariatsleder Karina Gregersen Sekretariatet Per Dyrvig Forebyggende Afdeling Lene Ø. Hansen Salg & Service Anders Rathcke Operativ Afdeling Staben Stabsmedarbejder

Læs mere

Dragør Bibliotekerne. Resultataftale

Dragør Bibliotekerne. Resultataftale Dragør Bibliotekerne Resultataftale 2014-2015 Organisationsudvikling Dragør Bibliotekerne Bibliotekernes kerneområder og -opgaver har ændret sig over tid. Der stilles nye krav til kompetencer, roller,

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

Toksværd Badminton Klub

Toksværd Badminton Klub Program Ældrestævne den 16. oktober 2019. kl 08,30 i Hallen. Vi gør opmærksom på: At spillerne skal melde sig ved dommerbordet umiddelbart efter ankomst til hallen At spillerne skal være spillerklar 30

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden 11-04-2014 kl. 08:00 Udvalgsværelse 1 Medlemmer Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Morten Normann Jørgensen Birgitte Hannibal Anne Jeremiassen Mette Hoff Henrik Bang

Læs mere

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskemaet mailes til sine.dam.moeller@hjoerring.dk Der kan max. vedhæftes ét bilag til ansøgningen Titel på projektet Kragetær i kor Beløb,

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2011 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig, Vi har her samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage på i foråret 2011. Alle kurser er

Læs mere

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget

Budget 2019 drift Kultur- og Fritidsudvalget 1000 kr. DRIFT Pol. Nr. Kultur og Fritid - Bidrag til finansieringskatalog 2019 2020 2021 2022 Org. budget 2019 og overslagsår 4.02.001 Biblioteket -840-840 -840-840 1 Reduceret åbningstid hovedbiblioteket

Læs mere

Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt

Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt Kulturudvalget 2012-13 KUU alm. del Bilag 24 Offentligt Høring om bogmarkedets situation Folketingets Kulturudvalg afholder onsdag d. 7. november 2012 kl. 9-12 en åben høring om bog markedets situation

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i Kvols Foredragsforening tirsdag den 23. februar kl. 19.00

Referat fra generalforsamlingen i Kvols Foredragsforening tirsdag den 23. februar kl. 19.00 Referat fra generalforsamlingen i Kvols Foredragsforening tirsdag den 23. februar kl. 19.00 Ad1) Kim Buus blev valgt som dirigent og Grete Mundbjerg som skriftfører. Ad2) Formandens beretning: 11.1. Holdt

Læs mere

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker.

Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 22-06-2016 Spørgsmål til skriftlig besvarelse stillet den 13. juni 2016 af Jens Kjær Christensen og Rikke Lauritzen vedrørende Fremtidens biblioteker. Spørgsmål Sagsnr. 2016-0257555

Læs mere

Evaluering af KidSmart

Evaluering af KidSmart Evaluering af KidSmart Evaluering af KidSmart En KidSmart-computer er en computer, der henvender sig særligt til de 3-6årige. På computeren findes flere forskellige læringsprogrammer, der styrker bl.a.

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE 1 INDLEDNING Bibliotekspolitikken er udarbejdet under hensyntagen til lovgivning, nationale biblioteksstrategier, Struer Kommunens værdier, kulturpolitik og kulturstrategier.

Læs mere

Evaluering af Medieleg i dagtilbud

Evaluering af Medieleg i dagtilbud Januar 2017 Evaluering af Medieleg i dagtilbud sag.nr. 13/30037 lfb Projektet Medieleg startede i efteråret 2013, og evalueres afsluttende december 2016. Der er til projektet brugt 550,000 kr., primært

Læs mere

ResultaterTilPressen resultat startnummer Fornavn Efternavn totaltid ialt

ResultaterTilPressen resultat startnummer Fornavn Efternavn totaltid ialt Resultatliste : ResultaterTilPressen 0 96 Thomas-UDGÅET- Fjeldving 0 80 Claus Blåbjerg -. Udgået - Larsen 0 34 Jimmy - UDGÅET - Mikkelsen 0 52 Jacob - UDGÅET - Lillelund 1 97 Ralph Bøge Jensen 00:50:17

Læs mere

Svendborg Bibliometer 2014 Resultater fra brugerundersøgelse. Svendborg Bibliotek, den 3. juni 2014

Svendborg Bibliometer 2014 Resultater fra brugerundersøgelse. Svendborg Bibliotek, den 3. juni 2014 Svendborg Bibliometer 2014 Resultater fra brugerundersøgelse Svendborg Bibliotek, den 3. juni 2014 1 Disposition 1. Bibliometerkonceptet 2. Landsdækkende undersøgelse 16 biblioteksvæsner 3. Metode og svarprocent

Læs mere

Det er MIT bibliotek!

Det er MIT bibliotek! Det er MIT bibliotek! Et rollespil for udskolingsklasser om biblioteker og demokrati Partnerne bag rollespillet Det er MIT bibliotek! er resultatet af et samarbejde mellem Esbjerg Kommunes Biblioteker

Læs mere

Centrets Computerklub Solrød

Centrets Computerklub Solrød Centrets Computerklub Solrød Medlemsbrev - juni 2009 Kære medlem! Computerklubben har den glæde at kunne præsentere efterårets program. Computerklubben udmærker sig ved både at være en hobbygruppe og gennem

Læs mere

Glidende overgang Afdeling Skjoldborgsvej

Glidende overgang Afdeling Skjoldborgsvej Glidende overgang Afdeling Skjoldborgsvej Ullerup Bæk Skolen Skjoldborgsvej 25 DK-7000 Fredericia Tlf. 7210 5930 britta.madsen@fredericiakom.dk www.fredericiakommune.dk I denne folder kan du læse lidt

Læs mere

Program 1/1-31/7 2016

Program 1/1-31/7 2016 Program 1/1-31/7 2016 Aktivitetscentret Gedvedhus SUNDHEDSCENTER LINDEHØJ VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Internetkurser forår 2013 Velkommen til en ny undervisningssæson på bibliotekerne i Varde Kommune.

Læs mere

FORÅRS PROGRAM 2011 GLADSAXE UNGDOMSSKOLE

FORÅRS PROGRAM 2011 GLADSAXE UNGDOMSSKOLE FORÅRS PROGRAM 2011 GLADSAXE UNGDOMSSKOLE Velkommen til Ungdomsskolen! Se lige efter, om der ikke skulle være noget for dig. Noget, der er både sjovt, spændende og måske udfordrende... Der er sidste frist

Læs mere

Pædagogiske læreplaner skal have fokus på hverdagen!

Pædagogiske læreplaner skal have fokus på hverdagen! Pædagogiske læreplaner skal have fokus på hverdagen! Susanne Christensen, pædagog og pædagogisk leder Børnenes Kontors Daginstitution Fra en dag i førskolegruppen, september 2016: Børnene sidder på deres

Læs mere

Handlingsplan for 2012/13/14. Åbne Biblioteker. Tidsplan d. 30.10.12. Udgangspunkt i Folkebibliotekerne i vidensamfundet s 5 anbefalinger

Handlingsplan for 2012/13/14. Åbne Biblioteker. Tidsplan d. 30.10.12. Udgangspunkt i Folkebibliotekerne i vidensamfundet s 5 anbefalinger Handlingsplan for 2012/13/14 Udgangspunkt i Folkebibliotekerne i vidensamfundet s 5 anbefalinger Åbne Biblioteker Hvad: Etablering af selvbetjent bibliotek i Gudme i 2012. Tid: 2012 personale i Gudme,

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til dine elevers læselyst og

Læs mere

Aarhus Brandvæsen, August Ledelsen. Staben. Beredskabschef Lars Hviid. Afdelingsleder Per Dyrvig Forebyggende Afdeling

Aarhus Brandvæsen, August Ledelsen. Staben. Beredskabschef Lars Hviid. Afdelingsleder Per Dyrvig Forebyggende Afdeling Ledelsen Beredskabschef Lars Hviid Sekretariatsleder Karina Gregersen Sekretariatet Per Dyrvig Forebyggende Afdeling Lene Ø. Hansen Salg & Service Anders Rathcke Operativ Afdeling Staben Stabsmedarbejder

Læs mere

Leve Livet. April 2018

Leve Livet. April 2018 Leve Livet April 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdag... 2 Sangbogen... 3 Mindeord... 4 Livet leves... 7 Beboerliste... 13 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

Sådan kan du. hjælpe dit barn med lektierne!

Sådan kan du. hjælpe dit barn med lektierne! Sådan kan du hjælpe dit barn med lektierne! Gode råd når du vil hjælpe dit barn med lektierne Lav en daglig rutine omkring lektielæsningen: det kan være et bestemt tidspunkt på dagen, hvor du sætter dig

Læs mere

Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250

Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250 Administration Spørgeskemaer under udarbejdelse Publicerede spørgeskemaer Arkiverede spørgeskemaer Tilbage til statistik Rundspørge om Hjortshøj Kombibibliotek, nov 2003 Respondenter: 65 á 250 1. Hvor

Læs mere

Augustenborg Open August Bedste Herre - Firma sport / D.K.e.F. Niels Skipper Fidelitas D.Ke.F

Augustenborg Open August Bedste Herre - Firma sport / D.K.e.F. Niels Skipper Fidelitas D.Ke.F Augustenborg Open 28-29-30 August 2015 Bedste Herre - Firma sport / D.K.e.F. Niels Skipper Fidelitas D.Ke.F. 779 21 Bedste Dame - Firma sport / D.K.e.F. Anja Jensen Fidelitas D.Ke.F. 778 17 Bedste Dame

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2014 Kurser for voksne Efterår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere