Svendborg Bibliotek 2009

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svendborg Bibliotek 2009"

Transkript

1

2 Svendborg Bibliotek 2009 Svendborg Kommunes borgere er flittige brugere af Svendborg Bibliotek, som er Sydfyns mest besøgte kulturinstitution. I 2009 nåede det samlede udlån over én million for første gang nogensinde. Antallet af besøgende er stigende, det samlede tal for 2009 er på en stigning på ca Svendborg Bibliotek har høje udlånstal og lave udgifter pr. indbygger set på landsplan og har flere udlån pr. indbygger end landsgennemsnittet. Vi er en aktiv del af bibliotekernes landsdækkende strategi om at skabe udvikling. Bibliotekerne skal være for alle være det fysiske møde- og værested, hvor viden, information og læring er i højsædet samt det virtuelle mødested, hvor de mange webbaserede ydelser og digitale ressourcer giver nye muligheder. De nye biblioteker er en del af det fælles offentlige byrum, hvor der skabes plads til læring, fordybelse og inspiration det 3. sted, hvor borgerne får, og medvirker til, gode, kvalitative kulturelle oplevelser. I Svendborg Biblioteks virksomhedsplan for 2009 lagde vi især vægt på 5 udviklingsområder, nemlig det udadvendte samarbejde, markedsføring, det digitale bibliotek, uddannelse af medarbejdere samt den fysiske indretning. Som det vil fremgå af denne årsberetning, har vi på alle områderne nået store fremskridt i løbet af 2009 Vi indgår i stadig flere netværk og har flere tættere samarbejdspartnere Viral markedsføring og litteraturfestival med de unge som målgruppe har gjort os synlige i det ganske land Et helt nyt bibliotekssystem betyder, at vi er på samme teknologiske platform som resten af biblioteksdanmark og med i udviklingsarbejdet. En ny hjemmeside udvikler de interaktive muligheder Med Med 117 ting-projektet sikrer vi, at alle medarbejdere er på forkant med den teknologiske udvikling Nyindretning af hovedbiblioteket har givet et tiltrængt løft til de gamle, men charmerende, fysiske rammer. De mange udviklingsprojekter og innovative tiltag skal ses i sammenhæng med den daglige drift: indkøb, udlån, vejledning, formidling, administration, ja, hele håndteringen af den store fysiske materialebestand alt skal passes. Sociale tiltag som Bogstart og Lektiecaféen hører med til dagligdagen og fru Hansen skal stadig have et godt læseforslag med i tasken. Vi er her for alle. Et dygtigt, venligt og kreativt personale gør Svendborg Bibliotek til en unik arbejdsplads, hvor der er højt til loftet også selvom pladsen er trang! God læselyst. Venlig hilsen Birgitte Karmann Roslev

3 Nyindretning på Svendborg Bibliotek I juni måned 2009 slog vi dørene op til et nyindrettet Svendborg Bibliotek. Vi havde, i ugerne op til åbningen, gået alle materialerne igennem for at få bedre plads og en mere tidssvarende samling. Børnebiblioteket vendte op og ned på indretningen, så det nu fremtræder mere indbydende. Vi oprettede en spillezone med plads til at røre sig og adgang til Wii. Anmelderklubben og andre, der ønsker at sidde sammen, har fået deres eget lille hjørne. Der blev indkøbt sofa, nye reoler og Fatboys til at slænge sig i. I voksenbiblioteket indrettede vi et stilleområde med plads til fordybelse. Bibliotekets tidsskrifter og aviser blev trukket frem i et åbent caféområde. Det benyttes hver dag af rigtig mange brugere. Musikafdelingen fik mere plads og mere lys i området. Vi er selv tilfredse med resultatet, har fået positive tilbagemeldinger fra brugerne og har fået nogle rare områder at arbejde i. Formidling På biblioteket arbejder vi konstant på at give vores brugere den gode oplevelse. Biblioteket skal fremstå indbydende, overraskende og inspirerende, hvilket vi blandt andet opnår gennem nogle sjove udstillinger. Vi har syet en elg, lunet os ved den hjemmebyggede pejs, sejlet på de syv verdenshave, været på besøg i antikken, gået på den kongelige balletskole for blot at nævne lidt. I samarbejde med BaggårdTeatret viste vi en udstilling med udgangspunkt i forestillingen Crazy Daisy.

4 Biblioteket en bedre ven end Google Globaliseringen er nu en kendsgerning og stiller krav til højnelse af vores generelle videns- og læringsniveau, ligesom evnen til innovation er livsnødvendig for at udvikle det danske samfund. Her befinder biblioteket sig helt centralt som det gratis, åbne lærings-, inspirationsog vidensrum, fyldt med gode materialer, kvalitetsadgange til gode steder på nettet og ikke mindst et kompetent personale, der hjælper borgeren på vej. Biblioteket spiller således en afgørende rolle i Danmarks fremtid med sit enestående mix af viden, formidlingskompetence og kultur. Biblioteket er det sted, hvor alle kan komme, og hvor vi har fingeren på pulsen, når det gælder netværkssamfundet. Her findes adgangen til digital og fysisk viden samt den helt personlige service til alle borgere unge som gamle, indvandrere, læsesvage, studerende, børnefamilier@ Netværk bliver mere og mere betydningsfulde og afløser de gamle massebevægelser fra industrisamfundets tid. Sammen med de sociale tjenester udgør dette den største forandring indenfor vores måde at se verden på og i forhold til den måde, vi arbejder, lærer og i det hele taget samler indtryk på. Ud fra devisen hvad er dit netværk og fortjen din plads i mit kan biblioteket være det samlende bindeled mellem det offentlige og det private. Vi kan forbinde, formidle og agere i netværkene. Alle danskere har en mobiltelefon, og snart har alle én med netadgang. Dette ændrer vores adfærd, idet der er større og større forventning til, at alt kan ordnes på den mobile platform. Bibliotekerne er i gang med at digitalisere samlingerne og tænker de mobile løsninger ind. Målet er, at alt skal være tilgængeligt hvor som helst og når som helst ambitiøst, men slet ikke umuligt. Allerede nu tilbyder vi muligheden for at søge, forny, reservere og se dine lån fra mobiltelefon. Kulturen spiller en vigtig rolle for borgerens mulighed for at navigere i et samfund, som er stadigt mere komplekst, og hvor stadige forandringer er et grundvilkår. Biblioteket har fokus på kulturelle aktiviteter af næsten enhver slags og danner ramme om udviklende møder mellem mennesker. I det fysiske biblioteksrum kan alle blive en del af et kulturelt fællesskab.

5 Ny biblioteksbase og ny hjemmeside på vej I 2009 skiftede Svendborg bibliotekssystem til Axiell, det system, som over 90 % af de danske folkebiblioteker bruger. Hermed har vi fremtidssikret drift og ikke mindst udvikling. Vi kan nu løfte i flok med andre biblioteker, ikke mindst på Fyn, hvor vi for første gang har fælles leverandør. Udviklingen er allerede godt i gang, og i løbet af de næste år vil flere services blive udbudt fra vores base og hjemmeside. I 2009 påbegyndte vi udviklingen af vores kommende hjemmeside, der skal være i stand til at servicere vores brugere bedre. Dét, vi ønsker, er at integrere hjemmesiden med biblioteksbasen, der indeholder alle vores materialer. Vi ønsker med den nye hjemmeside et mere enkelt og overskueligt design at tiltrække flere brugere at brugerne opholder sig længere tid på vores hjemmeside, så de opdager alt det, biblioteket tilbyder at kæde vores tilbud og materialer tættere sammen. Hvis brugeren eksempelvis besøger et specifikt arrangement, kan vi præsentere litteratur, der relaterer sig til arrangementet at inspirere brugerne til at låne materialer eller deltage i arrangementer, de ikke havde planlagt på forhånd mere dialog med vores brugere og brugerne imellem. - og inden længe er vi så i luften med det hele.

6 Læring og 117 ting På Svendborg Bibliotek arbejder vi konstant med læring og udvikling af nye kompetencer. Vi gør det på flere måder, og vi gør det, fordi vi er nødt til at være på forkant og kende den nye virkelighed. En af de metoder, vi har anvendt med stor succes, er projektet 117 ting et projekt, der aldrig stopper. Her viser personalet nye tiltag for hinanden i en halv til en hel time, hvor der udover demonstration af det nye er lejlighed til at supplere og stille spørgsmål undervejs. Vi har haft 117 ting om Filmstriben, Facebook, Netlydbog og næsten 117 andre ting. Tilbuddet er frivilligt og mange deltager og er glade for den måde at lære nyt på. Det er ganske gratis og koster kun lidt personaletid. En anden metode er innovationsrummet: et rum, hvor alle tanker er frie. Vi bruger en uddannet innovatør som fødselshjælper til processen, for på den måde at fremme de utraditionelle idéer og tanker. Vi ved ikke altid, hvor vi ender, men meningen er, at der skal udvikles nye kreative idéer, som kan anvendes i dagligdagen. Et projekt handler om kompetenceudvikling, hvor medarbejderen gøres bevidst om, hvad og hvordan der læres. Her sætter vi fokus på videreuddannelse, og hvordan det videreformidles på biblioteket: hvad skal videregives og til hvem. Det er de enkelte ledere, der har ansvaret for at følge op på medarbejdernes læring i efteruddannelsen og sørge for videreformidlingen i samarbejde med medarbejderen selv. Det kan f.eks. være en præsentation af det nye på 117 ting.

7 Gudme Bibliotek Gudme Bibliotek er en af Svendborg Biblioteks 6 filialialer. Op til kommunesammenlægningen blev biblioteket ombygget og udvidet med plads til de mange forskelligartede aktiviteter, et moderne og fremtidsrettet bibliotek rummer. Det er et étrumsbibliotek hvor alle materialetyper er repræsenteret: bøger, tidsskrifter, film, musik og pc-spil. Biblioteket tilbyder også borgerservice, og der er etableret trådløst internet i hele biblioteket, så man kan medbringe sin egen bærbare pc, hvis man ikke vil benytte sig af stedets 6 flittigt brugte pc ere. Til de yngre brugere er der indkøbt en eftertragtet og populær PlayStation3-konsol. Biblioteket fungerer som værested mange kommer og slår sig ned for at læse i det store udvalg af aviser og tidsskrifter, og det er et bredt udsnit af lokalområdets befolkning, der bruger biblioteket. Dette afspejles tydeligt i et årligt besøgstal på næsten Da Gudme Skole ligger lige ved siden af biblioteket, benytter mange af eleverne biblioteket i frikvarterer og efter skoletid. Der samarbejdes med alle områdets skoler om biblioteksorienteringer og besøg i forbindelse med emnearbejder. Der pakkes og udbringes depoter til 5 børnehavebiblioteker, til mange dagplejere samt til Gudme Dagcenter. Gudme Bibliotek arrangerer udstillinger hele året rundt, hovedsageligt med udstillere fra det sydfynske område bød på spændende udstillinger med bl.a. malerier, glaskunst, tepotter fra hele verden og en stor samling af Barbie-dukker i anledning af Barbie s 50 års jubilæum. For børnene har der foruden teater været forestillinger i forbindelse med Den Internationale Klovnefestival og fejring af den årlige pandekagedag med bagning af pandekager. I skolernes efterårsferie var der fokus på sundhed, og børnene kunne på forskellige sjove og lærerige måde teste sig selv. For voksne har der været undervisning i søgemaskinen Google, i oprettelse af digital signatur og i kunsten at sms e. Gudme Bibliotek havde i 2009 et udlån på enheder og er dermed udlånsmæssigt Svendborg Biblioteks største filial.

8 Ny markedsføring I forbindelse med vores store satsning i efteråret litteraturfestivalen Ordskælv udformede vi for første gang en presse- og markedsføringsplan for at få alle medier i tale. Planen virkede. Vi fik flot omtale i både skrevne og digitale medier og lærte også meget undervejs. Senest har biblioteket med støtte fra Styrelsen for Bibliotek og Medier forsøgt sig med viral markedsføring og i samarbejde med Sille Lisby og Desirée Ulrich produceret tre film, som er blevet lagt ud på YouTube. Formålet har været at undersøge, om bibliotekerne kan bruge YouTube til markedsføring. Filmene tager bibliotekets tabuer under kærlig behandling og har vakt stor opmærksomhed i både aviser og på TV. Måske fordi biblioteket bliver kædet sammen med bare bryster, måske fordi budskaberne enhver idiot er velkommen på biblo og enhver idiot kan få job på biblo er lige lovlig kontante for nogen. Budskaberne er til gengæld gået rent ind hos vores målgruppe, de unge. Filmene er nu set af , hvilket er en bedrift i sig selv. Konklusionen er, at det med utraditionelle midler er muligt at få målgruppen i tale via YouTube. Stimulering af småbørns sprogudvikling Bogstart giver børn i udvalgte boligområder tilbud om en gratis bogpakke fire gange inden de fylder 4 år. Målet med Bogstart er at give børn og deres forældre gode oplevelser med børnelitteratur og medvirke til, at børn er inde i en god sproglig udvikling ved skolestart. Sammen med 15 andre udvalgte kommuner er Svendborg med i projekt Bogstart, som er finansieret via satspuljemidlerne på finansloven. I alt 16 mio. kr. Siden foråret har to børnebibliotekarer fra Svendborg Bibliotek delt gratis bogpakker ud til børn i Byparken og Skovparken i forbindelse med projektet. Børnebibliotekarerne kommer på besøg hos familier med børn på ½ - 3 år med bøger til børnene og en snak med forældrene om læsning og udvikling af børns sprog.

9 Ordskælv Litteratur ved Øhavet - en anderledes litteraturfestival Tre rappe dage i september stod Svendborg i litteraturens og især lyrikkens tegn. Takket være støtte fra Svendborg Kommune, Skolerne i Oure og Kunstrådet var det muligt at præsentere 22 forfattere på Svendborg Bibliotek, i Harmonien og rundt om i byen. Biblioteket åbnede festivalen med et stort program med oplæsning af lyrik og prosa af forfattere fra indog udland. Harmonien var de unges tilholdssted med nye litteraturformer som poetryslam, digte i mørket og anden utraditionel performance. 100 deltagere havde fundet vej til sms-teater-krimien Mord i Svendborg en interaktiv kriminalhistorie i samarbejde med BaggårdTeatret. Publikum blev ført rundt i Svendborgs gader og fik, via sms, indflydelse på teaterstykket og forhindrede endda et mord. Lørdag formiddag var der mange, der benyttede sig af muligheden for at høre et digt i den hestetrukne Speakers Wagon. I det smukke vejr var der Poetry Trail, en guidet tur i byen, hvor der var hængt kunstværker op på udvalgte steder, og hvor lokale forfattere læste op af egne digte. Børnene blev heller ikke glemt. Biblioteket afholdt Eventyrbanko en litterær dyst mellem generationerne. 50 unge fra hele landet havde deltaget i skrivekonkurrencen Skriv en hest. De otte vindere vandt en uges ophold på forfatterskole i Svendborg, hvor de blev undervist af forfatterne Rolf Steensig og Peter Adolphsen. Vinderteksterne blev udgivet i en antologi, som udkom under litteraturfestivalen. En stor oplevelse for forfatterspirerne. Ordskælv var en stor satsning og et banebrydende samarbejdsprojekt og det var bestemt sliddet værd, når så mange svendborgensere fik gode og anderledes oplevelser med litteraturen.

10 BILAGSOVERSIGT Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Arrangementer, teater og udstillinger Uddannelse Svendborg Biblioteks virksomhed Bibliotekets personale Trivsel for fuld fart...

11 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 ARRANGEMENTER FOR VOKSNE Erling Jepsen, foredrag om sit forfatterskab Kim Hundevadt, foredrag: I morgen angriber vi igen Danmarks krig i Afghanistan Niels Krause-Kjær, foredrag: Fra Kongekabale til virkelighed Christel Wiinblad, oplæsning af egne digte Hans Jørgen Bonnichsen, foredrag: Frygt og fornuft i terrorens tidsalder Naja Rosa Koppel, foredrag: Til min far Per O. Thomsen, foredrag: Svendborg omkring år 1200 Henrik Nørregaard, foredrag: Iran - født i et krydsfelt Lokalhistoriske film for ældre Litteraturfestivalen Ordskælv Litteratur ved øhavet (se også børnearrangementer) Arrangementer afholdt på Svendborg Bibliotek: Åbning af festivalen med musik og oplæsning ved lokale forfattere Fyraftenslitteratur med digtere fra ind- og udland Iransk nytårsfest - Nowrus Dansens dag SvendborgRummet: Mød og oplev Peder Most Garden Mød politikerne inden kommunevalget Tur til Krimimessen 2009 i Horsens Tur til BogForum 2009 Gammel Torvedag biblioteket sælger udgåede bøger Kultour i det historiske Svendborg og omegn i samarbejde med Svendborg Museum Kultour til søs. Sejltur til Drejø med fortælling om Øhavets historier v/ Bjarne Bekker Kulturnat. Dans mellem reolerne til musik v/ Captain Clawfish & The Jumpin Zydeco Det søndag og der noget til kaffen: Kulturelt Samråd afholdt valgmøde med emnet: Hvad med kulturen? Underholdning v/ koret Q-notes Der bøger til kaffen. Litteraturcafé

12 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 Kærlighed, klima og global velfærd v/ Johan Toft. Musik v/ Henrik Igelsø Larsen Skumringstid i samarbejde med Foreningen Norden. Oplæsning v/ Thomas Aallmann, musik v/ Claus Bastrup og Hanne Skaalum Arkivernes dag. Åbent hus i lokalsamlingen Reception for Hans Lassens bog: Den anden virkelighed Reception for Bjarne Bekkers bog: Svendborghistorier Bjarne Bekker, foredrag: Svendborghistorier Julen synges ind v/ Tåsingekoret ARRANGEMENTER FOR BØRN OG UNGE Reception for Josefine Ottesens bog: Slægtens offer Makeup til konfirmander v/helle Lerche på Skårup Bibliotek Klovnefestival på Gudme Bibliotek Eventyrbanko for dig og dit barnebarn på Svendborg, Gudme og Stenstrup Biblioteker Snack Attack computerspilcaféer årige og årige Sex & Kærlighed Valentines på biblioteket m/ sexologisk rådgiver Rikke Thor årige Forfatterskole 3 dage i vinterferien for årige Bid til Bolle fastelavn på biblioteket for 3-9 årige Pandekagedag for 3 generationer på Svendborg, Gudme, Landet, Stenstrup, Thurø og V. Skerninge Biblioteker Gys & Gru. Special effects og gyserfortællinger årige Koncert med duoen: En kort - en lang. 3-6 årige Påskeklip i samarbejde med SOS Børnebyerne. Fra 5 år Poetry Slam v/ Thorkil Jacobsen & Lasse Thorning årige Sommerbog og sommerblog. Anmelderkonkurrence for 8-16 årige Idrætstrailer Leg, spil og bevægelse årige. Samarbejde med Skårup Seminarium

13 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 Svendborg Festdage for Børn, arrangementer på Svendborg Bibliotek: Byg en kæmpesnegl i lego. Fra 3 år Musiksansen workshop for 2-6 årige og årige Blokfløjtekoncert Lav fantasidyr workshop med kunstner Hans Kjær. Fra 5 år Cittaslow detektiv årige Filmdage /FILM-X on the Road. Filmstudie for børn og unge. Samarbejde med Kulturregion Fyn Smart-Parat-Svar Quiz for 7. klasser SkarpSans. 6. klasser skaber kunst ud fra: KLIMA som vores vilkår og problem. Samarbejde med Ungdomsskolen. Litteraturfestivalen Ordskælv Litteratur ved øhavet (se også voksenarrangementer) Arrangementer afholdt på Svendborg Bibliotek: Eventyrbanko Poetry Slam workshop Landart kunst i naturen. Projekt i samarbejde med Kulturregion Fyn. 4. klasser Sundhedseksperimentarium på Svendborg, Stenstrup, Thurø, Gudme og Landet Biblioteker årige. Samarbejde med Social & Sundhed Hit med Skolekoret. Koncert på Naturama i samarbejde med Povl Balslev og Arne Ploug Børneuniversitetet for de 9-12 årige i samarbejde med Skårup Seminarium: Filosofi Er det kun de voksne, der tænker sig om? Lær og læs med din fantasi Morgengry i samarbejde med Foreningen Norden. Børnehavebørn Harry Potter & Gys. Samarbejde med rollespilsforeningen Skjold Børnekoncert: Glem at få det hele med v/ Povl Chr. Balslev, Naja Storebjerg Laursen, Ole Hansson og Esben Hansen Børnebrunch 2 søndage i november og december Eventyrfortælling hør og se v/ Marianne Mølsted. 3-6 årige Strikke-café årige Julehygge. Ramasjangs pakkeleg årige Filmforevisning for børn og voksne på Thurø Bibliotek Juleklip på Skårup Bibliotek

14 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 BØRNETEATER Børneteaterforestillinger Jytte Abildstrøms Teater Bytte bytte købmand 7 forestillinger Børneteatret Den tårnhøje hund 3 forestillinger Undergrunden Hans og Grete 4 forestillinger Skægspire Vals 6 forestillinger Comedievognen Mis med de blå øjne 6 forestillinger Teater 83 Min billedbog 8 forestillinger Teater 83 Op under jul 4 forestillinger 38 forestillinger for børn og 544 voksne. I alt har ca personer deltaget i eller været publikum ved bibliotekets arrangementer, teater- og filmforestillinger. UDSTILLINGER Hovedbiblioteket: Naivistiske malerier v/ Nadia Staldgaard Abstrakte malerier v/ Søren Rieks African Shamanism v/ Graham Thompson Originalillustrationer til Josefine Ottesens nye bog: Slægtens offer Mobiler, malerier og keramik v/ Værksted 105 Miljø og Teknik, udstilling om Svendborg Kommunes miljøarbejde KLIMA-udstilling Udstilling om mexicansk dødekultur v/ beboere i Brechts Hus Malerier i akryl og akvareller v/ Selami Aykac Elevarbejde fra Sydfyns Kunstskole Digte og grafik v/ Kenneth Skipper og Astrid Mink

15 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 Fra Florida til Texas. Indtryk i streg og akvarel v/ Olaf Søndberg SOS-Børnebyerne. Udstilling om deres arbejde Billeder og genstande i tilknytning til bogen Svendborghistorier v/ Bjarne Bekker Landart. Børns arbejde med Landart på Skansen, Vindebyøre Skarpsans. Unges værker fra børnekulturprojektet på Svendborg Ungdomsskole Sundhed. Flyers og info-materiale fra Svendborg Kommunes idrætsskoleprojekt Udstillinger i filialerne: Malerier v/ Lissi Nielsen på Gudme Bibliotek Malerier, smykker og glaskunst v/ Ellen Engsig på Gudme Bibliotek Tepotter v/ Johannes Vest på Gudme og Skårup Biblioteker Barbiedukker v/ Gurli Liljendal på Gudme Bibliotek Engle i stentøjsler v/ Jo Hemstra på Gudme Bibliotek Vævning v/ Lisbeth Sulsbrück på V. Skerninge Bibliotek Frakkeskjolde af sølv v/ Dagny Andersen på V. Skerninge Bibliotek Glasslumpning og andet kunsthåndværk v/ Edna Davidsen på V. Skerninge Bibliotek Udstilling om Thailand v/ Nicole Jessen på V. Skerninge Bibliotek Malerier v/ Vivi Engstrøm på V. Skerninge Bibliotek SOS-Børnebyerne 60 års jubilæum v/ Else Johansen på V. Skerninge Bibliotek Smykker v/ Bente Stensgaard Kruse på V. Skerninge Bibliotek Gamle dukker og barbiedukker v/ Gurli Liljendal på Stenstrup Bibliotek Filtede tørklæder, kjoler og tasker v/ Lene Fjeldsted Bertelsen på Stenstrup Bibliotek Patchwork, pileflet og filt v/ Hanne Larsen på Stenstrup Bibliotek Ståltrådstræer v/ Lasse Nyholm Jensen på Stenstrup Bibliotek Malerier v/ Susanne Bakdal Jensen på Stenstrup Bibliotek

16 ARRANGEMENTER, TEATER OG UDSTILLINGER Bilag 1 Gammelt legetøj og kyser v/ Kenneth Skipper på Stenstrup Bibliotek Filtnisser v/ Hanne Græns Larsen på Stenstrup Bibliotek Malerier v/ Helle Larsen på Skårup Bibliotek Glaskunst af genbrugsglas v/ Jan Drabe på Skårup Bibliotek Malerier v/ Anne Grete Weber på Skårup Bibliotek Sølvsmykker v/ Kirsten Theilmann på Skårup Bibliotek Trædrejningsarbejder v/ André Isager på Skårup Bibliotek Smykker i glas v/ Ellen Engsig på Skårup Bibliotek Julekort samt tasker af traktorslanger v/ Vibeke Kristensen på Skårup Bibliotek Filtede tasker, tørklæder m.m. v/ Maria Steffensen og Hanne Steffensen på Skårup Bibliotek Oliemalerier inspireret af en rejse til Peking og Lhasa v/ Vagn Jensen på Landet Bibliotek Gækkebreve fra Vornæs Forskole i 60 erne v/ Else Pedersen på Landet Bibliotek

17 UDDANNELSE Bilag 2 Udbudte kurser i 2009 Hovedbiblioteket: Lær at Google Digital signatur SMS, hvor svært kan det være? Filmstriben E-ressourcer Kan ældre få motion med WII? Bibliotekets søgesystem 27 deltagere 9 deltagere 10 deltagere 2 deltagere 5 deltagere 4 deltagere 1 deltager Stenstrup Bibliotek: Digital signatur 2 deltagere Gudme Bibliotek: Digital signatur SMS, hvor svært kan det være? Lær at Google 3 deltagere 12 deltagere 11 deltagere

18 SVENDBORG BIBLIOTEKS VIRKSOMHED 2009 Bilag 3 Samlet statistisk oversigt over virksomheden: Registerfolketal 1/ Registrerede aktive lånere Heraf fra andre kommuner Besøgstal Besøgstal pr. åbningsdag Udlån Udlån af bøger Udlån af musik Udlån af lydbøger og andre mat Udlån af spil og multimedier Udlån af film Downlån af musik og noder Downlån af e-bøger Downlån af net-lydbøger Downlån via Filmstriben Udlånte materialer i alt Heraf udlån til andre biblioteker * Lån fra andre biblioteker * Dagligt gennemsnitsudlån Materialebestand Bogbestand Bestand af musik Bestand af lydbøger og andre mat Bestand af spil og multimedier Bestand af film Materialebestand i alt Personale** Bibliotekarer 22,7 22,7 22,1 Kontor- og ekspeditionspersonale 20,4 23,0 22,0 Børnekulturkonsulent 1,0 1,0 0,3 Biblioteksbetjent 1,0 1,0 1,0 Rengøringspersonale 0,6 0,7 1,3 Bibliotekarer uden uddannelse 0,1 0,1 0,1 Bogopsættere 1,8 1,8 1,7 Andet (f.eks. beskæftigelsesordninger) 3,9 2,1 2,8 I alt 51,6 52,4 51,3 * På grund af konvertering ved systemskift er dette ikke optalt korrekt ** Årets forbrug, angivet i fuldtidsstillinger

19 SVENDBORG BIBLIOTEKS VIRKSOMHED 2009 Bilag 3 UDLÅN Bøger Musik Lydbøger og andre mat. Multimedier Video /dvd Fysiske materialer Afdeling for voksne Afdeling for børn I alt Udlån fordelt på afdelinger: Hovedbiblioteket Drejø Bibliotek Gudme Bibliotek Landet Bibliotek Skårup Bibliotek Stenstrup Bibliotek Thurø Bibliotek V. Skerninge Bibliotek I alt Downlån Udlån i alt I alt INDKØB OG BESTAND Bøger Musik Lydbøger og andre mat. Multimedier Video /dvd I alt Indkøb 2009 * Bestand pr * P.g.a. konvertering ved systemskift er indkøb for 1. halvår ikke optalt. PERIODICA Aviser 35 titler Tidsskrifter 525 titler

20 FASTANSAT PERSONALE PR Bilag 4 Ansat: Birgitte Karmann Roslev Bibliotekschef Afdelingschefer: Nina Stentebjerg-Hansen Publikumschef Jens Christian Horn Andersen Markedsføringschef Søren Lind Personale- og udviklingschef Sekretariat Hanne Jørgensen Overassistent Hanne Dahl Simonsen Fuldmægtig Trivsel Jørgen Mikkelsen Teknisk serviceleder Jesper Bugge Kold Bibliotekar Oplevelser Mariann Lund Frederiksen Kontorassistent Henrik Hagsholm Pedersen Bibliotekar Borger Hanne Buch Overassistent Inger Toft Nielsen Overassistent Irene Nielsen Overassistent Helle Skov Jakobsfeld Bibliotekar Søren Jensen Bibliotekar Millanne Knudsen Kontorassistent Gudrun Christensen Kontorassistent Claus Rzenno Overassistent Orla Houmark Bibliotekar Bo Bülow Bibliotekar Hanne Eckmann Bibliotekar Hanne Vest Bibliotekar Gunnar Berg Nielsen Bibliotekar Ingrid Jensen Kontorassistent Bjørn Lemming Pedersen Bibliotekar Lone Lindegaard Sommer Kontorassistent Laila Waldén Overassistent Birthe Lindberg Nielsen Kontorassistent Karen Lisbeth Larsen Ekspeditionssekretær Jørn Skou Bibliotekar Henriette Devantier Kontorassistent Preben Kirkegaard Bibliotekar

21 FASTANSAT PERSONALE PR Bilag 4 Ansat: Per Stavnsbjerg Bibliotekar Brit Merrill Kjærulff Kontorassistent Tina Karina Mortensen Bibliotekar Line Helø Kontorassistent Anne Servais Bibliotekar Helen Maintz Hansen Kontorassistent Nicole Jessen Bibliotekar Anni Jensen Bibliotekar Signe Jæger Kontorassistent Ane L. Fink Larsen Kontorassistent Kirsten Kaas Spanggaard Bibliotekar Elise Ramsdahl Jensen Kontorassistent Jess Dalsgaard Bibliotekar Nanna Frost Kontorassistent Anne Bertram Børnekulturkonsulent Susanne Larsen Ikke udd. bibliotekar Drejø Dorte Bjarnø Slivsgaard Bibliotekar Kustode Doris Møllgaard Johannes Jørgensens Hus Rengøringsassistenter: Karin Piil Thurø Bibliotek Vivi Illum Hansen V. Skerninge Bibliotek Pau Khan Kham Stenstrup og Landet biblioteker Anne Albrechtslund Skårup Bibliotek

Biblioteket og kulturen

Biblioteket og kulturen Biblioteket og kulturen En væsentlig del af bibliotekets profil er den store palet af kulturelle arrangementer, der hele året finder sted i huset. Vores arrangementsvirksomhed prioriteres højt, spænder

Læs mere

Svendborg Bibliotek Svinget 1 5700 Svendborg. 62 23 50 00 bibliotek@svendborg.dk www.svendborgbibliotek.dk

Svendborg Bibliotek Svinget 1 5700 Svendborg. 62 23 50 00 bibliotek@svendborg.dk www.svendborgbibliotek.dk Svendborg Bibliotek Svinget 1 5700 Svendborg 62 23 50 00 bibliotek@svendborg.dk www.svendborgbibliotek.dk Meget mere end bøger Svendborg Bibliotek er en af Fyns mest besøgte kulturinstitutioner med mere

Læs mere

og hvad nåede vi så i 2011?

og hvad nåede vi så i 2011? og hvad nåede vi så i 2011? I forhold til de mange planer og idéer, der altid flyver omkring i vores aktive hus, er det dejligt at se tilbage på et år, hvor flere vigtige, og ganske omfattende, projekter

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august.

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august. KULTURNAT - dans mellem reolerne Fredag d. 6. august kl. 20-22 Igen i år er der spændende dansemusik på Kulturnatten denne gang med det fantastiske dansk-cubanske salsaorkester Cocoson - så vel mødt i

Læs mere

Fokus på formidling. Kulturkonsulenter på biblioteket Børnebiblioteket i bevægelse. Rum for læring og nysgerrighed

Fokus på formidling. Kulturkonsulenter på biblioteket Børnebiblioteket i bevægelse. Rum for læring og nysgerrighed 3 Forord 4 Scenarier og drømme 6 5 7 Fokus på formidling Kulturkonsulenter på biblioteket Børnebiblioteket i bevægelse 8 Rum for læring og nysgerrighed 9 Bilagsoversigt FORORD Verden bevæger sig og det

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Fra et hus i konstant udvikling... Det Åbne Bibliotek i Gudme... Børnebiblioteket... Den Fynske Tone... Bilagsoversigt...

INDHOLDSFORTEGNELSE. Fra et hus i konstant udvikling... Det Åbne Bibliotek i Gudme... Børnebiblioteket... Den Fynske Tone... Bilagsoversigt... INDHOLDSFORTEGNELSE Fra et hus i konstant udvikling... Det Åbne Bibliotek i Gudme... Børnebiblioteket... Den Fynske Tone... Bilagsoversigt... Fra et hus i konstant udvikling Der er ikke megen idé i at

Læs mere

Nyt musikområde. Forord. d ep. 8 Markedsføring og samarbejde. Frivillige og it-tilbud. Bilag NYT FOR BØRN OG UNGE

Nyt musikområde. Forord. d ep. 8 Markedsføring og samarbejde. Frivillige og it-tilbud. Bilag NYT FOR BØRN OG UNGE 4 3 t tiv de pek g s e o er m d ep Gu der vi Forord Frivillige og it-tilbud 7 BØRN OG UNGE NYT FOR 6 5 Nyt musikområde 8 Markedsføring og samarbejde 9 Bilag Forord 2013 var, som det fremgår af beretningen

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Resultatberetning 2014

Resultatberetning 2014 Resultatberetning 2014 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER En dejlig sommeraften med AOF koret i Tobaksgården Forsidefoto: Et kig ind i det nye bibliotek i Gedved På Krimimessen overrækker forfatteren Jens Henrik

Læs mere

Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017

Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017 Frederikssund Bibliotekerne Tal og fakta 2017 Tal og fakta 2017 Grundlaget for Frederikssund Bibliotekernes arbejde er biblioteksloven, hvor formålet for bibliotekerne er at fremme uddannelse, oplysning

Læs mere

Vordingborg Bibliotekerne

Vordingborg Bibliotekerne Vordingborg Bibliotekerne Virksomhedsbeskrivelse 2016 Indhold Indledning... 1 Besøgstal... 2 Materialebestand... 3 Udlån... 4 Aktiviteter... 7 Personalenormering... 8 Åbningstimer... 8 Budget... 9 ECO-Nøgletal...

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

Epinion og Pluss Leadership

Epinion og Pluss Leadership Epinion og Pluss Leadership DANSKERNES KULTUR,- FRITIDS- OG MEDIEVANER 2012 1964 1975 1987 1993 1998 2004-2012 Kvantitativ: Spørgeskema til mere end 12.000 borgere 3.600 voksne (15 +) 1.500 børn (7-14

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 www.tbib.dk Indholdsfortegnelse Film- og historie............. side 3 Hyggedag for tumlinge.......... side 3 Småbørnswing - 0-3 år.......... side 4 Dagplejetræf i Løgumkloster........

Læs mere

BØRNEKULTUR NYT juni 2013

BØRNEKULTUR NYT juni 2013 BØRNEKULTUR NYT juni 2013 UNGE BØRN FAMILIER Kultur- og Fritidsafdelingen Levende Ungekultur - Levende Byrum Silkeborg Street Festival Lørdag den 24. august bliver en dag fyldt med overraskelser og anderledes

Læs mere

Tage Jensen SSK. Krolf 29 31 30 90 1 Erling Christensen Østerild 28 28 35 91 2 Erik Kjeldgaard Klarup Krolf 29 31 33 93 3 Harry Jørgensen Østerild 29

Tage Jensen SSK. Krolf 29 31 30 90 1 Erling Christensen Østerild 28 28 35 91 2 Erik Kjeldgaard Klarup Krolf 29 31 33 93 3 Harry Jørgensen Østerild 29 Tage Jensen SSK. Krolf 29 31 30 90 1 Erling Christensen Østerild 28 28 35 91 2 Erik Kjeldgaard Klarup Krolf 29 31 33 93 3 Harry Jørgensen Østerild 29 30 36 95 Jens Peter Christensen Østerild 34 30 31 95

Læs mere

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker Serviceområde Udgøre et uforpligtende møde-, være- og oplevelsessted for borgere i Herning kommune Det nye hovedbibliotek i Østergade er Herning

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for?

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Godkendt i Byrådet den XXX 22. maj 2015 Sagsnr. Brevid. Ref. PHG Dir. tlf. 30 84 12 25 peterhg@roskilde.dk Bibliotekspolitik Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Roskilde

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket.

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Varde kommunes BIBLIOTEKSPOLITIK BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Rådhusstræde 2 6800 Varde Tlf. 7522 1088 www.vardebib.dk Forord

Læs mere

Strandstævne Rømmø 25. august. M1 Pulje 1 Bane 1-2. Navne: Klub: 1: 2: 3: 4: 20'ere: Plus: Minus: Ialt: Plads: Bente Gemmer Kurt R.

Strandstævne Rømmø 25. august. M1 Pulje 1 Bane 1-2. Navne: Klub: 1: 2: 3: 4: 20'ere: Plus: Minus: Ialt: Plads: Bente Gemmer Kurt R. M1 Pulje 1 Bane 1-2 Bente Gemmer Kurt R. Kristiansen Varde 1: XXX 16 12 20 1 48 44 4 3 Jes Jensen Anne Marie Jensen Horne IF 2: 20 XXX 20 20 3 60 35 25 1 Magnus Johansen Gert Ovesen Næsbjerg 3: 20 7 XXX

Læs mere

Strandstævne Rømmø 25. august

Strandstævne Rømmø 25. august M1 Pulje 1 Bane 1-2 Navne: Klub: 1: 2: 3: 4: 5: 20'ere: Plus: Minus: Ialt: Plads: Bente Gemmer Varde 1: XXX Kurt R. Kristiansen Jes Jensen Horne IF 2: XXX Anne Marie Jensen Finn K. Nielsen Vesterhede 3:

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Efterår 2013 Kurser for voksne Efterår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

Koncept 3, Skan og find det usete

Koncept 3, Skan og find det usete Koncept 3, Skan og find det usete Hvis en hjemmeside først optræder på side 10 i google søgeresultat er den praksis usynlig fordi meget få brugere bladrer om på side 10 i et søgeresultat. Tilsvarende er

Læs mere

Bibliotekernes krise. Ole Münster

Bibliotekernes krise. Ole Münster Bibliotekernes krise Ole Münster Udlån CD er 2009-2015 Udlån DVD er 2009-2015 Udlån fysiske lydbøger 2009-2015 Udlån multimediematerialer 2009-2015 Bibliotekernes materiale krise Der i dag ikke grundlag

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

KULTURKATALOGET 2014 2015. Dagtilbud

KULTURKATALOGET 2014 2015. Dagtilbud KULTURKATALOGET 2014 2015 Dagtilbud Til dagtilbuddene fra Børnebibliotekerne Velkommen på børnebibliotekerne i Helsingør Kommune. Hver eneste dag året rundt er der flere børnebiblioteker, der har åbent

Læs mere

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 Kære underviser Vi har glædet os meget til at kunne præsentere dig for et samlet tilbud for skolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune. På Stadsbiblioteket

Læs mere

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD Film-i-Kufferten // 4-6-årige Børn i dagtilbud får nu med Film i Kufferten mulighed for at lave små tegnefilm vha. webcam og ipad. Der er plads til to grupper á

Læs mere

BERETNING & STATISTIK 2016

BERETNING & STATISTIK 2016 NØGLETAL DET 3. STED BIBLIOTEKET SOM LÆRINGSSTED DIGITALE MULIGHEDER BRUGERUNDERSØGELSE ØVRIGE TILBUD PERSPEKTIVER BERETNING & STATISTIK TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER www.taarnbybib.dk For Tårnby Kommunebiblioteker,

Læs mere

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de 16-99 årige s brug af og tilfredshed med, de danske folkebiblioteker Er det ikke mere interessant at kigge på

Læs mere

Deltagerliste. Hold Nr. Dalby 2 Jannik - Max - Alex. 1 Orla Kjær - Ivan Larsen - Steen Truelsen

Deltagerliste. Hold Nr. Dalby 2 Jannik - Max - Alex. 1 Orla Kjær - Ivan Larsen - Steen Truelsen Hold Nr. Deltagerliste Navn Klub 1 Orla Kjær - Ivan Larsen - Steen Truelsen Dalby 2 Jannik - Max - Alex Holmebæk petanque 3 Bo Nielsen - Steffen Petersen - Klaus Noergaard Nordfalster 4 Salem Boukaidi-Laghzaoui

Læs mere

Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren

Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren INFO 3/2017 Vi ses i Fredensborg Ny Kunstforening Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren På efterårsudstillingen underholdte Renæsancedanserne

Læs mere

Udvalget for kultur 2009. Bibliotekspolitik Slagelse Bibliotekerne

Udvalget for kultur 2009. Bibliotekspolitik Slagelse Bibliotekerne Udvalget for kultur 2009 Bibliotekspolitik Slagelse Bibliotekerne Indhold 1. Mission............................................................ side 2 2. Vision for Slagelse Bibliotekerne....................................

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE

BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE BIBLIOTEKSPOLITIK FOR STRUER KOMMUNE 1 INDLEDNING Bibliotekspolitikken er udarbejdet under hensyntagen til lovgivning, nationale biblioteksstrategier, Struer Kommunens værdier, kulturpolitik og kulturstrategier.

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik

Fynske Årbøger. Nøddebo Præstegård. LitNet. Teater 95b. Historiefortæller Jens Peter Madsen. Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik December 2013 Odense Magasinet Nøddebo Præstegård Fynske Årbøger LitNet Teater 95b Jørgen de Myllius Bog om sit liv med musik Jul på gamle postkort 1 Historiefortæller Jens Peter Madsen Månedens Kunstner

Læs mere

Tak for sidst! Det var en rigtig god dag lad os får nogle flere af den slags. Dialogen er drøn vigtig, ikke kun mellem bibliotekarerne og BS, men også kollegaer imellem. Vi har alt for sjældent mulighed

Læs mere

Svendborg Biblioteks grundlæggende opgave er. Institutionens opbygning og nøgletal

Svendborg Biblioteks grundlæggende opgave er. Institutionens opbygning og nøgletal Svendborg Biblioteks grundlæggende opgave er At borgerne har adgang til viden og information At borgerne har adgang til læring og vejledning At borgerne har adgang til oplevelser og inspiration Biblioteksloven

Læs mere

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskemaet mailes til sine.dam.moeller@hjoerring.dk Der kan max. vedhæftes ét bilag til ansøgningen Titel på projektet Kragetær i kor Beløb,

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

FREDERICIA BIBLIOTEK VIRK SOM HEDS PLAN

FREDERICIA BIBLIOTEK VIRK SOM HEDS PLAN FREDERICIA BIBLIOTEK VIRK SOM HEDS PLAN 2018 FOR FREDERICIA BIBLIOTEK ER den 4-årige udviklingsstrategi Spor stadig en god retningsgiver og et brugbart arbejdsgrundlag. I løbet af året skal en revision

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt 15. december 2010 forbindelse Som Skolebiblioteksforening bidrag med til arbejdet Skive Kommunes med dette at oplæg, fremme handleplan som læsning

Læs mere

Fremtidens biblioteker Skanderborg Kommune. Indledende afdækning Kultur og Sundhedsudvalget 5. november 2015

Fremtidens biblioteker Skanderborg Kommune. Indledende afdækning Kultur og Sundhedsudvalget 5. november 2015 Fremtidens biblioteker Skanderborg Kommune Indledende afdækning Kultur og Sundhedsudvalget 5. november 2015 1 Denne præsentation Denne præsentation er et midtvejsoplæg til Kultur- og sundhedsudvalget på

Læs mere

Texel Får 81607-00080 11.03.93 39908-00529 127 119 109 107 120 104 94 113 106 50 K Flemming Ulrich 98838020 85393-00810 17.03.98 85393-00543 126 115 104 110 127 103 104 112 101 40 Mogens Ladefoged 75299192

Læs mere

LINJEFAG. International orientering. Kunst & litteratur. Science & innovation. Drama & musik. Kommunikation & medier

LINJEFAG. International orientering. Kunst & litteratur. Science & innovation. Drama & musik. Kommunikation & medier UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge International orientering Kunst & litteratur Science & innovation Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen i indbakken på ElevIntra Drama & musik

Læs mere

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR

IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR 1.-6. KLASSER 28. JANUAR - 28. FEBRUAR 2019 Forord: Med Vinterbogen vil vi gerne sætte fokus på oplevelser ved at læse. Vinterbogen er et tilbud fra de danske biblioteker

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Velkommen til Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Herning Bibliotekerne tilbyder en række korte undervisningsforløb,

Læs mere

Vagtplan kræmmermarked 2014

Vagtplan kræmmermarked 2014 Vagtplan kræmmermarked 2014 OPRYDNING PÅ PLADSEN SAMT GADER & VEJE OPRYDNING PÅ PLADSEN M.M FREDAG 08.00-11.30 JENS JØRN NYGÅRD OPRYDNING PÅ PLADSEN M.M FREDAG 08.00-11.30 Pauli Kiel Bent A. Jensen OPRYDNING

Læs mere

At være ordblind er ingen hindring

At være ordblind er ingen hindring At være ordblind er ingen hindring HF & VUC FYN sætter i uge 40 fokus på ordblindhed som del af Den Internationale Ordblindeuge. HF & VUC FYN sætter i uge 40 fokus på ordblindhed, når vi markerer Den Internationale

Læs mere

Forårsudstillingen 2017

Forårsudstillingen 2017 INFO 2/2017 Vi ses i Fredensborg Ny Kunstforening Læs om: Forårsudstillingen 2017 Åben hus i Atelier FNYK Program for efteråret Ideer: Vådpalet og kunstnermaterialer fra England Heldagstur til Swanernes

Læs mere

Fritiden. Kultur- sundheds- og bevægelsestilbud for børn og unge i Svendborg Kommune skoleåret 2012-13

Fritiden. Kultur- sundheds- og bevægelsestilbud for børn og unge i Svendborg Kommune skoleåret 2012-13 Fritiden Kultur- sundheds- og bevægelsestilbud for børn og unge i Svendborg Kommune skoleåret 2012-13 Der er i Svendborg Kommune en række tilbud til børn og unge i fritiden. Med denne oversigt, der følger

Læs mere

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 VELKOMMEN Formålsbeskrivelse for samarbejdet mellem skoler og folkebiblioteket i Assens Kommune Sammen vil vi: motivere og understøtte

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense

,76 Ralph Køster,, Helsingør Firma Idræt ,93 Jan Dahl,, FKBU ,67 Erik Pedersen,, FKS-Odense Herre M pulje 1 1 4 4 1750 83 21,08 Kim Jensen,, FFFIF 2 2 2 1354 83 16,31 Henrik Sørensen,, FKBU Herre A pulje 1 1 4 4 1184 77 15,38 Regner Sørensen,, Nykøbing Falster Firmasport 2 3 3 1170 67 17,46 Preben

Læs mere

Biblioteket og Trommen har i 2018 været byens kulturhus i 30 år.

Biblioteket og Trommen har i 2018 været byens kulturhus i 30 år. Årsberetning 2018 Indledning og fakta Biblioteket og Trommen har i 2018 været byens kulturhus i 30 år. At biblioteket altid er i en løbende udvikling ses tydeligt på fotos af biblioteket fra dengang. Det

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Handlingsplan for 2015-2017

Handlingsplan for 2015-2017 Handlingsplan for 2015-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag. Det handler om at omsætte disse til hverdag og kunne se værdierne leve sig ud i hverdagen på Brønderslev

Læs mere

29 dec Peder Jensen (11 Sep Mar 1935) Marius Kristian Iver Jensen (f. 8 Apr 1889) Edith Skov Jensen (f. 2 Mar 1914)

29 dec Peder Jensen (11 Sep Mar 1935) Marius Kristian Iver Jensen (f. 8 Apr 1889) Edith Skov Jensen (f. 2 Mar 1914) Peder Jensen (11 Sep 1867-23 Mar 1935) Marius Kristian Iver Jensen (f. 8 Apr 1889) Edith Skov Jensen (f. 2 Mar 1914) g. 4 Maj 1893 Ane Rasmussen (12 Feb 1862-9 Jan 1921) g. Julie Larsen Skov (20 Dec 1887---

Læs mere

FORORD 3 NYINDRETNING AF BØRNEBIBLIOTEKET 4 STENSTRUP SELVBETJENING 5 ORD PÅ TALLENE 6 BILAGSOVERSIGT 8

FORORD 3 NYINDRETNING AF BØRNEBIBLIOTEKET 4 STENSTRUP SELVBETJENING 5 ORD PÅ TALLENE 6 BILAGSOVERSIGT 8 FORORD 3 NYINDRETNING AF BØRNEBIBLIOTEKET 4 STENSTRUP SELVBETJENING 5 ORD PÅ TALLENE 6 BILAGSOVERSIGT 8 forord Brydninger Folkebibliotekerne befinder sig i en brydningstid. Udlånet af fysiske materialer

Læs mere

Fremtidens biblioteksstrategi. Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent

Fremtidens biblioteksstrategi. Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent Fremtidens biblioteksstrategi Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent Zombier eller biblioteksudviklere? - Bibliotekarer er zombier om 15 år: kassedamer, postbude og bibliotekarer er et uddøende folkefærd...

Læs mere

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Projekt POESIMASKINEN KOMMER Projekttitel: Projektejer: Poesimaskinen Kommer Roskilde Bibliotekerne (Roskilde Centralbibliotek) CBV.2016-0008

Læs mere

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5 Lørdag d. 8. august 2015 min. 1 O Overordnet kl. 10.30-14.00 1 Ø Økonomi O Susanne Dalmose 1 5 2 F Fastbar Ø Tove Bach Pedersen 1 3 1 T Tappe T Karin Jespersen T1 1 4 1 R Rullebar F Lone Steen F1 R3 B2

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2014 Kurser for voksne Forår 2014 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, som henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold til bibliotekets

Læs mere

ResultaterTilPressen resultat startnummer Fornavn Efternavn totaltid ialt

ResultaterTilPressen resultat startnummer Fornavn Efternavn totaltid ialt Resultatliste : ResultaterTilPressen 0 96 Thomas-UDGÅET- Fjeldving 0 80 Claus Blåbjerg -. Udgået - Larsen 0 34 Jimmy - UDGÅET - Mikkelsen 0 52 Jacob - UDGÅET - Lillelund 1 97 Ralph Bøge Jensen 00:50:17

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

Leve Livet. April 2018

Leve Livet. April 2018 Leve Livet April 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdag... 2 Sangbogen... 3 Mindeord... 4 Livet leves... 7 Beboerliste... 13 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

Hold Finaler, DGI Sydvest

Hold Finaler, DGI Sydvest Række C2 Bane 23 Navne: Klub: 1: 2: 20'ere: Plus: Minus: Ialt: Plads: Søren Tanghus Paula Andersen Annie Birkelund Tonny Andersen Vorbasse 4 - C2: C2 1: XXX XXX 0 0 0 2: XXX XXX 0 0 0 0 0 Række C1 Bane

Læs mere

Rollespil til museer

Rollespil til museer Rollespil til museer Det interaktive museum Nytænkende og underholdende formidling Rollespilsakademiet har gennem årene lavet en lang række rollespil for både store og små museer. Fælles for dem alle

Læs mere

Eksponering af arkitekturpolitikken i Svendborg Kommune i 2010

Eksponering af arkitekturpolitikken i Svendborg Kommune i 2010 Svendborg Den 28. februar 2010 PROJEKTBESKRIVELSE Eksponering af arkitekturpolitikken i Svendborg Kommune i 2010 STYREGRUPPEN: Birgitte Karmann Roslev, Svendborg Bibliotek samt Svendborg Rotary Klub Erik

Læs mere

FRA BRUGER TIL BRUGER

FRA BRUGER TIL BRUGER FRA BRUGER TIL BRUGER Af netværksgruppen Målgrupper og målrettet formidling Netværksgruppen Målgrupper og målrettet formidling Fokus i netværksarbejdet: Fra Bruger til Bruger Bibliotekerne er stadig et

Læs mere

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig Kontakt Hvis du ønsker at booke et eller flere af tilbuddene i denne folder, eller hvis du har forslag, spørgsmål eller andre kommentarer, kan du rette henvendelse til de forskellige biblioteker. Hedensted

Læs mere

Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser

Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser Hvordan udvikler man bibliotekernes ydelser med den rette balance mellem de traditionelle og de nye biblioteksydelser? Hvordan får bibliotekerne

Læs mere

Ny Thorup Mesterskab 2016

Ny Thorup Mesterskab 2016 61 61 Erik Kjeldgaard Klarup Krolf Klub 35 35 32 37 139 1 131 131 Bent Thomsen Fjerritslev 36 37 33 38 144 2 141 141 Børge Christensen Krutuglerne 35 40 37 37 149 3 52 52 Thomas Jørgensen Krolfseniorerne

Læs mere

RESULTATLISTE DDS midt 15 meter pistol stævne 2 runde 2011-2012

RESULTATLISTE DDS midt 15 meter pistol stævne 2 runde 2011-2012 Side 1 af 8 01-12-2011 07:44:33 - DDS SP v.3.11.11.8 RESULTATLISTE DDS midt 15 meter pistol stævne 2 runde 2011-2012 Holdkonkurrence: 15 meter call 22 1 Aulum Skytteforening 31309 Keld Jeppesen Klasse:

Læs mere

Nye tendenser i biblioteksrummet

Nye tendenser i biblioteksrummet Nye tendenser i biblioteksrummet Idékatalog udarbejdet af Signe Foght Hansen og Anne Pørksen Danmarks Biblioteksskole 2009 Introduktion Det senmoderne samfund er præget af en hastig udvikling forårsaget

Læs mere

Toksværd Badminton Klub

Toksværd Badminton Klub Program Ældrestævne den 16. oktober 2019. kl 08,30 i Hallen. Vi gør opmærksom på: At spillerne skal melde sig ved dommerbordet umiddelbart efter ankomst til hallen At spillerne skal være spillerklar 30

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

HILLERØD BIBLIOTEKERNE

HILLERØD BIBLIOTEKERNE 0 2 / 9 1 D U B L I T E L SKO HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 VELKOMMEN PÅ BIBLIOTEKET 2 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2019-2020 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog

Læs mere

30/ kl. 13 Resultat A - B= 13/15 MD Hold A Reserve Hold B Reserve 1. Sæt 2. Sæt 3. Sæt Vinder

30/ kl. 13 Resultat A - B= 13/15 MD Hold A Reserve Hold B Reserve 1. Sæt 2. Sæt 3. Sæt Vinder Holdkamp 1 Kampene afviklet af: 30/9-2018 kl. 13 Resultat A - B= 13/15 MD Hold A Reserve Hold B Reserve 1. Sæt 2. Sæt 3. Sæt Vinder 1 Mette Willumsen Nina Roust 21/14 21/10 A Bjørn Sandqvist Dan Westerman

Læs mere

Velkommen til Get Moving 2010. Hånd i hånd med vores brugere

Velkommen til Get Moving 2010. Hånd i hånd med vores brugere Velkommen til Get Moving 2010 Hånd i hånd med vores brugere Regional udviklingsdag for bibliotekerne i Region Nordjylland Hvorfor? - Den brændende platform Samfundet uden for bibliotekerne Vidensamfundets

Læs mere

Strategi 2014-16. Ajourført januar 2016. Fremtidens bibliotek

Strategi 2014-16. Ajourført januar 2016. Fremtidens bibliotek Strategi 2014-16 Ajourført januar 2016 Fremtidens bibliotek Organisationsdiagram 2016 Bibliotekschef Lilli Mortensen (konstitueret) Udvikling Afdelingsleder Lilli Mortensen Kulturhuse & Børn Afdelingsleder

Læs mere

Diplom DELTAGER DISTANCE TID

Diplom DELTAGER DISTANCE TID Allan Hallin Halvmaraton 02:33:53 Allan Kjær Andersen Maraton 03:50:05 Anders Bruun Mathiasen 7 km 01:26:00 Andy Horvath Halvmaraton 02:15:00 Anette Holbek Halvmaraton 01:41:27 Anne Olsen 7 km 00:57:13

Læs mere

Velkommen til Biblo Årsmøde 2018

Velkommen til Biblo Årsmøde 2018 Velkommen til Biblo Årsmøde 2018 Eftermiddagens program Kl. 13.00 14.00 Velkomst Året der gik og året der kommer v. Peter Høybye Test af biblo.dk: hovedpointer v. Dorthe Hammerich Udvalgte tal fra biblo.dk

Læs mere

Jens Chr. Toft Ellen Bertelsen Britta Svendsen Susan Sørensen. Hans Christensen Kirstine Krogsgaard Viggo Bertelsen Finn Svendsen

Jens Chr. Toft Ellen Bertelsen Britta Svendsen Susan Sørensen. Hans Christensen Kirstine Krogsgaard Viggo Bertelsen Finn Svendsen Dato: -0-0 Thorup-Klim BK Bane: -- Start: Start Mappenr Jens Chr. Toft Ellen Bertelsen Britta Svendsen Susan Sørensen Amtoft Østerild Langholt Krolf Hjørring Krolf Klub Dommer: Tove Sønderhaven Dato: -0-0

Læs mere

Middelfart Resort og konferencecenter. Samlet deltagerantal på kurset: 121. Christian Heine Lerche Møller

Middelfart Resort og konferencecenter. Samlet deltagerantal på kurset: 121. Christian Heine Lerche Møller Kursusnummer 927 Kursusnavn Chaufførkonferencen 2011 Afholdelsessted Middelfart Resort og konferencecenter Startdato 30/05-11 Slutdato 31/05-11 Mødetid Kursusleder AMUkursus Fuldt booket Preben Mandrup,

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Børnefamilierne påbiblioteket. Det er et godt sted at komme med børn. De er accepterede og velkomne. Vores familie bruger biblioteket som en udflugt

Børnefamilierne påbiblioteket. Det er et godt sted at komme med børn. De er accepterede og velkomne. Vores familie bruger biblioteket som en udflugt Børnefamilierne påbiblioteket Det er et godt sted at komme med børn. De er accepterede og velkomne. Vores familie bruger biblioteket som en udflugt Frederikssund Bibliotekerne Et hovedbibliotek i Frederikssund

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder Mariagerfjord Bibliotekerne udbyder en række

Læs mere

DET SKER. for børn. Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne

DET SKER. for børn. Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne DET SKER for børn Januar - juli 2015 Aabenraa Bibliotekerne Sammen med landets børnebiblioteker, DR Ramasjang og DR Ultra, kan børn i Danmark igen i år hjælpe børn rundt i verden ved at gøre gode gerninger.

Læs mere

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020

Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Udkast til politik for Biblioteker & Borgerservice 2016-2020 Forord Formålet med en politik for Biblioteker & Borgerservice er at sætte retning på udviklingen af biblioteks- og borgerserviceområdet til

Læs mere