Mekanisk sikring Speciale kursus, fagområde 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mekanisk sikring Speciale kursus, fagområde 1"

Transkript

1 Mekanisk sikring Speciale kursus, fagområde 1 - Låseteknik, montage af sikringsenheder - Montage af låseenheder og dørlukkere -Montage af elektromekaniske låsekasser - Montage af nøglerør og -bokse

2 Velkommen Låseteknik, montage af sikringsenheder Montage af låseenheder og dørlukkere Montage af nøglerør- og bokse Montage af elektromekaniske låsekasser

3 Praktiske informationer Pauser Rygning Toiletter Info

4 Fagområde 1 Præsentation: Kursister Underviser DBI

5 Vore ydelser Inspektion Beredskabsplaner Certificering Rådgivning Undersøgelser Risikoanalyser Forlag Uddannelse Øvelser Prøvninger

6 Kurser: Kursusstruktur, rækkefølge og varighed

7 Fagområde 1

8 Fagområde 2

9 Opgaver & afsluttende prøve Indgangskursus (Mekanisk indbrudssikring): -Teori -Opgaver - Afsluttende skriftlig prøve (kriterie for at bestå) Speciale kurser: - Teoretisk oplæg - Praktiske opgaver (kriterie for at bestå) - Afsluttende skriftlig prøve (kriterie for at bestå)

10 Kursusmål og varighed 47383, Låseteknik, montage af sikringsenheder Varighed: 2 dage Deltageren kan udføre montage af låseenheder i døre og karme af træ. Deltageren kan udføre montageopgaverne i overensstemmelse med forsikringsselskabernes regler for indbrudssikring.

11 Kursusmål og varighed 47387, Montage af låseenheder og dørlukkere Varighed: 2,5 dag Deltageren kan foretage montage af dørlukkere og låseenheder i døre og karme af plast-, stål- og aluminium. Deltageren kan udføre montageopgaverne under hensyn til risici for galvanisk tæring ved forskellige materialesamlinger. Deltageren kan udføre montageopgaverne i overensstemmelse med forsikringsselskabernes regler for indbrudssikring.

12 Kursusmål og varighed 46952, Montage af elektromekaniske låsekasser Varighed: 3 dage Deltagerne kan med viden om de forskellige typer af elektromekaniske låseenheders virkemåde samt praktiske forhold i forbindelse med montage, udføre tilslutning af nødvendige systemdele og perifere enheder samt foretage idriftsætning og fejlfinding på låseenhederne. Deltagerne kan med viden om elementære el-tekniske begreber, anvende måleinstrumenter i forbindelse med fejlfinding og servicering.

13 Kursusmål og varighed Montage af nøglerør og bokse Varighed: 1 dag Deltageren kan udføre montage af nøglerør og nøglebokse i udvendige bygningsdele i overensstemmelse med forsikringsselskabernes regler for indbrudssikring.

14 Stil gerne spørgsmål under kurset!

15 Sikringsteknisk montage i træ Kursusindhold: Montageteknik i teori Montageteknik i praktik

16 Sikringsteknisk montage i træ praktisk opgave Montering af træemner i dørfixtur. Opmåling for låsekasse Ruko Ilægning af låsekasse. Der udføres Nusahul for cylinder.

17 Sikringsteknisk montage i træ praktisk opgave Hul til håndtag, kan være 20mm eller 40mm. Der monteres greb og cylinderringe. Der monteres sikkerhedsslutblik i karmstykke. Der udføres udlusning af fals på karmen. Der udføres træprøve på sikkerhedsslutblik.

18 Sikringsteknisk montage i træ praktisk opgave Montering af træemner i dørfixtur.

19 Sikringsteknisk montage i træ praktisk opgave Opmåling for låsekasse Ruko Der må ikke bruges skabeloner

20 Sikringsteknisk montage i træ praktisk opgave Ilægning af låsekasse. Kan være med cylinderringe i stedet for langskilt

21 Sikringsteknisk montage i træ praktisk opgave Der udføres Nusahul for cylinder.

22 Sikringsteknisk montage i træ praktisk opgave Hul til håndtag, kan være 20mm eller 40mm.

23 Sikringsteknisk montage i træ praktisk opgave Der monteres greb og cylinderringe. Monteres efter gældende regler

24 Sikringsteknisk montage i træ praktisk opgave Der monteres sikkerhedsslutblik i karmstykke. Udvælge korrekt størrelse skruer, længde og tykkelse Forboring!

25 Sikringsteknisk montage i træ praktisk opgave Der udføres træprøve på sikkerhedsslutblik. Sikkerhedsslutblik skal holde til 700kg Kraft = ( * d) x (lg -d)

26 Sikringsteknisk montage i træ praktisk opgave Der udføres udlusning på karmtræ i forbindelse med sikkerhedsslutblikket. Udlusning og dyvler

27 Spørgsmål

28 Sikringsteknisk montage i metal Kursusindhold Montage teknik i teori Montage og korrekt justering af dørlukkere Montageteknik i praktik

29 Sikringsteknisk montage i metal Slutblik Slutblikket er en meget vigtig del af låseenheden og skal altid fastskrues forsvarligt til karmen. Slutblik bør være Skaforgodkendt, et slutblik kan erstattes af en jernkarm, hvis tykkelse ved låsen er minimum 3 mm.

30 Sikringsteknisk montage i metal Montage i ståldøre Montering af låse i ståldøre, der ikke er indbrudstestede, bør foretages således, at den udvendige cylinderring får så lille et fremspring som muligt. Hvis ståldøren (som normalt) er hul indvendig, er det nødvendigt at afstive låsekassen, så den ikke kan bevæge sig fra side til side i hulrummet. En afstivning af låsekassen kan ske med 2 stålrør der saves i skiver, afpasset til afstanden mellem låsekassen og den indvendige side at dørpladen. Afstivningen giver samtidigt et stabilt underlag for cylinder ringene, når de skal spændes sammen om døren.

31 Sikringsteknisk montage i metal

32 Sikringsteknisk montage i metal

33 Sikringsteknisk montage i metal Lasker Afstandsringe

34 Sikringsteknisk montage i metal

35 Sikringsteknisk montage i metal Fastgørelsen af stoplen bør ske med metriske skruer, hvor M5 UH passer til de fleste låsekasser. Skruen bør skues ind i en minimum 5 mm gods. Hvis dette ikke er tilfældet, skal dørens forkant forstærkes med lasker, der kan monteres gennem hullet til låsen i dørens forkant.

36 Sikringsteknisk montage i metal Karme til ståldøre er normalt udført af 2 mm stålplader med falsbuk. Dette giver karmen en acceptabel styrke til at anvende den som slutblik ved at udfræsede nødvendige huller for rigel og eventuelt falle. Er der tale om en udadgående dør skal karmen forstærkes omkring udfræsningerne. Karmens tykkelse bør ved denne montageform være minimum 3 mm. Alternativt bør der supplerende anvendes et sikkerhedslutblik.

37 Sikringsteknisk montage i metal Montage i aluminiumsdøre Ved montage af låse eller suppleringslåse i aluminiumsdøre bør muligheden for at montere en lås med en rigel af typen svinghage overvejes. Ofte har aluminiumsdøre nemlig ca. 16 mm luft mellem dør og karm. Hvis der monteres en lås af nævnte type, bør hagen vende opad i låst position. Dette vil vanskeliggøre muligheden for at løfte døren så meget, at svinghagen glider ud af sit indgreb med slutblikket.

38 Sikringsteknisk montage i metal

39 Sikringsteknisk montage i metal Låsen skal placeres, så den ved boring/savning af montagehuller svækker dørprofilen mindst muligt. Den bør derfor typisk placeres i det store hulrum i rammeprofilen, således at væggen til det isolerede kammer i profilen ikke brydes. En gennembrydning vil svække dørens styrke væsentligt og mindske dørens modstand mod kuldevandring.

40 Sikringsteknisk montage i metal Moderne aluminiumsprofiler har brudt kuldebroen i form af et afstandsstykke af plast, der er indsat mellem den udvendige og indvendige side af aluminiumsprofilet, så kulden ikke kan vandre. Fastgørelse af låsen bør ske med blindnitter (pop-nuts) eller specielle clips med møtrikker på. Pladeskruer og lignende er ikke egnede. Såfremt låsen ved fastgørelsen ligger an på pop-nuteller clips, skal der laves en underlagsstolpe af f.eks. Aluminium for at stabilisere låsen sidevejs.

41 Sikringsteknisk montage i metal

42 Sikringsteknisk montage i metal Underlagsstolpens tykkelse bør være så stor, at afstanden mellem låsens stolpe og slutblik er mindst mulig. Der bør være 2,5-3,0 mm imellem slutblikkets top og bunden af rigelens hage af hensyn til den daglige betjening samt aflåsningens sikkerhed.

43 Sikringsteknisk montage i metal Montage i plastdøre. Plastdøre er forholdsvis bløde, selv om der inde i døren er et forstærkningsprofil af stål eller aluminium. Når en lås eller en suppleringslås skal monteres i plastdøre, er det nødvendigt, at de fastgøres i forstærkningsprofilen og ikke kun i det yderste lag plast. Fastgørelsen skal ske med blindnitter/popnuts. Pladeskruer og lignende er ikke egnede grundet forstærkningsprofilens ringe godstykkelse.

44 Sikringsteknisk montage i metal

45 Sikringsteknisk montage i metal Såfremt at forstærkningsprofilet ikke kan anvendes ved montering af lås og slutblik, kan der eventuelt placeres/monteres et vinkelbeslag inde i dørens hulrum. Vinkelbeslaget skal fastgøres til dørens forstærkningsprofil. Sluttelig fastgøres låsens stolpe og/eller slutblik til beslaget af vinkeljern.

46 Sikringsteknisk montage i metal Fastgørelsesprodukter Materialekvalitet kontra bygningsdelens styrke Det er væsentligt for en montages samlede styrke, at den modsvarer sikringsniveauet. F. eks. Bør en M8 gevindstang være af en højere stålkvalitet, når den monteres ved fastgørelse af sikringsprodukter, der er godkendt i BLÅ eller RØD klasse. En ringere stålkvalitet kan vælges til montage af produkter i godkendt GUL eller GRØN klasse

47 Sikringsteknisk montage i metal Blindnitter/pop-nuts Blindnitter er en popnitte med indvendigt gevind. De fås med forskellige kraver. Ved brug af en blindnitte, bør man se på stabiliteten i nitten. Med en stor krave har nitten den største bæreflade, hvorfor sådanne nitter anbefales. Ved anvendelse af denne til låsemontage, skal der foretages en undersænkning i eventuelle underlagsplader for at få plads til kraven.

48 Sikringsteknisk montage i metal Ved brug af blindnitter med en lille undersænket krave opnås god udtræksstyrke, men mindre stabilitet i nitten. Blindnitten er egnet og kan anvendes, hvis der ikke skal monteres underlagsplader.

49 Sikringsteknisk montage i metal Endelig findes der en type, der er beregnet for stor undersænkning. Den er ikke egnet til montage af sikringsenheder, da udtræksstyrken er for lille.

50 Sikringsteknisk montage i metal Ved montage har det meget stor betydning, at bagsidekraven bliver trukket til, således at udkravningen kommer til at yde så stor modstand som mulig. Hvis blindnitten med monteringsværktøjet klemmes for meget, vil det indvendige metriske gevindblive trukket ud, og der opnås en svag samling. Hvis dette sker, skal blindnitten udbores og en ny monteres.

51 Sikringsteknisk montage i metal I nogle miljøer kan der forekomme galvanisk tæring. Derfor bør blindnitte altid være af samme materiale, som den monteres i. alternativt skal nitterne være udført af rustfrit stål.

52 Korrosion -Rust Korrosion

53 Korrosion -Rust Rust

54 Opgaver i praksis -værksted Montage i ståldør Montage i aluminiumsdør Montage i plastdør Montage af dørlukkere

55 Overvejelser før låsemontering Det vigtigste før en låsemontage: Tænk hele montagen godt igennem Låsekasse, slutblik, cylindre, cylinderbeskyttelse, evt. langskilte! - Hvilke produkter vil jeg bruge! - Hvad fylder/måler enhederne! -Er der plads til dem i kombination evt. med eksisterende låseenheder! - Hvor skal der bores/saves! - Skal noget tilpasses!

56 Opgaver i praksis -værksted Montage i ståldør Opmåling Lasker Udførsel af hul for indstukken lås Afstandsringe Låsekasse, cylinder Cylinderringe

57 Opgaver i praksis -værksted Montage af dørlukkere Opmåling Montage Justering af dørlukker

58 Opgaver i praksis -værksted Montage i aluminiumsdør Opmåling Lasker eller opboring for metriske skruer min. 5 mm Udførsel af hul for lås Låsekasse, cylinder Greb

59 Opgaver i praksis -værksted Montage i plastdør Opmåling Lasker eller opboring for metriske skruer min. 5 mm Udførsel af hul for lås Låsekasse, cylinder Greb

60 Opgaver i praksis -værksted

61 Spørgsmål

62 Elektromekaniske låsekasser Grundlæggende el Teori og praktiske opgaver Elektromekaniske låse Teori og praktiske opgaver

63 Kursusindhold: Grundlæggende el, el-tekniske begreber, ohms lov Komponenter som anvendes i forbindelse med el-låse (magneter, relæer, spærredioder, dørautomatik, elektrisk fasthold/dørpumper, ADK-anlæg, AIA-anlæg osv.) Måleinstrumenter, anvendelse og korrekt brug Elektromekaniske låse, det korrekte valg, anvendelse, fordele og ulemper Den mekaniske montage, karmoverføring, karmgennemboring osv. Opgaver i ovennævnte Afslutning samt evaluering

64 Symboler Jævnspændingskilde (DC): Element / batteri : Vekselstrømkilde (AC): Modstand: Summer: Pære: Motor:

65 Symboler Variabel modstand: Sikring: Ledning forbundet med hinanden: Ledninger som krydser hinanden: Kontakt: Diode: Lysdiode:

66 Symboler Højttaler: Voltmeter: Amperemeter: Kondensator (kan ikke vendes forkert): Kondensator (kan vendes forkert): Transistor: Oscilloskop:

67 Elektromagneter

68 El -slutblik

69 Magnet-og motorlåse

70 Ekstra komponenter: Karmoverføring: Tilbagemelding: (magnetkontakt)

71 Forskellige spændinger? ADK signal 12 Volt Spole på lås, 24 Volt

72 Forbindelser og brug af relæ ADK signal 12 Volt 24 V 24 V

73 Præfiks Benyttes, når størrelsen af en enhed bliver uhåndterbar. Eks.: Der skal i kagen bruges 0,011 kg sukker (0,011 x 1000 = 11 g) Der skal i bilen fragtes g sukker (1000 kg / 1 t ( / 1000 = 1000 kg/ 1000 = 1 t)

74 Præfiks

75 Hvad er strøm, spænding og AC DC. Strøm Strøm = Ampere = A = I Spænding Spænding = Volt = V = U Jævnstrøm DC strømme løber sammen vej hele tiden Vekselstrøm AC strømme skifter retning hele tiden

76 Hvad betyder AC / DC. Strøm = current ( Ampere = A = I ) Spænding = voltage ( Volt = V = U ) Jævnstrøm = directcurrent (DC) Vekselstrøm = alternating current (AC)

77 Hvad er strøm, spænding og AC DC. Strøm Strøm = Ampere = A = I Måles i serie med belastningen.

78 Hvad er strøm, spænding og AC DC. Spænding Spænding = Volt = V = U Måles parallelt med belastningen.

79 Hvad er strøm, spænding og AC DC. Jævnstrøm DC strømme løber sammen vej hele tiden Måles i serie med belastningen.

80 Hvad er strøm, spænding og AC DC. Vekselstrøm AC strømme skifter retning hele tiden Måles i serie med belastningen.

81 Hvad er modstand? Modstand = ohm = Ω= R Måles så tæt som muligt parallelt over belastningen i spændingsløs tilstand Hvornår kan man med fordel måle modstand? Ω

82 Gnister

83 Elektroniske komponenter Spole Bliver magnetisk når man sætter strøm til. Lang ledning viklet som en garntrisse. Giver et stød retur når man tager strømmen væk.

84 Kondensator Elektroniske komponenter. Kondensator Udglatter strømmen Gemmer en smule strøm som et batteri

85 Elektroniske komponenter Diode Ensrette strømmen. Spærre strømmen i én retning. Laver vekselstrøm til jævnstrøm.

86 Modstande og farvekoder

87 Modstande og farvekoder

88 Ohms lov

89 Grundlæggende el

90 Opgave 2 Diagram & opstilling af simpelt kredsløb Kontakt tænder lampe Materialer: Forsyning, 12 V DC Måleinstrument Kontakt, lampe, fumle-plade, ledninger

91 Diagram, opgave 2

92 Opgave 3 Samme kredsløb, med test af en diodens spærreretning Kontakt tænder lampe Materialer: Forsyning, 12 V DC Måleinstrument Kontakt, lampe, fumle-plade, ledninger Diode

93 Opgave 4 Lav et diagram med en kontakt som styrer et relæ. Relæet skal styrer 2 lamper. En er tændt når relæet er tændt, en lampe er tændt når relæet er slukket. Afprøv opstilling Relæ styrer 2 lamper Materialer: Forsyning, 12 V DC Måleinstrument Kontakt, 2 lamper, fumle-plade, ledninger Relæ

94 Diagram, opgave 4

95 Opgave 5, blandet kredsløb Lav et diagram med en kontakt som styrer et relæ. Relæet skal styre 1 stk. 24V DC lampe, som tænder med relæet. En 12 V DC lampe skal også tænde når relæet er tændt. 12 V relæ tænder 24V lampe Afprøv opstilling Materialer: Forsyning, 12 V DC Måleinstrument Kontakt, 1 stk. 12V lampe og 1 stk. 24 V lampe, fumleplade, ledninger Relæ

96 Opgave 6, el-slutblik Lav et diagram med en kontakt som tænder et elslutblik (husk diode).gør brug af 2 lamper, som begge skal lyse, men ikke må lyse på samme tid. Kontakt tænder el-slutblik og styrer 2 lamper. Afprøv opstilling Materialer: Forsyning Måleinstrument - samt materialer fra tidligere opgaver

97 Opgave 6, el-slutblik -fortsat Mål spændingen helt ude ved slutblikket - noter resultatet! Mål strømforbruget i kredsløbet - noter resultatet!

98 Opgave 6, el-slutblik -fortsat Sæt en 100 meter kabelrulle i seriemed spolen på el-slutblikket. Mål spændingen helt ude ved slutblikket noter resultatet Mål strømforbruget i kredsløbet noter resultatet Sammenlign resultat med tidligere måling

99 Elektromekaniske låse Elslutblik. Aflåsnings- / holdemagneter Magnetlåse Motorlåse Dørautomatik og tilbehør Dokumentation

100 Elektrisk aflåsning Hvorfor!

101 Signal til oplåsning/låsning Signalet til åbning kan komme fra: - ADK anlæg - Kortlæser / Kodetastatur - Kontakt / åbnings-tryk - Dør-automatik / radar-detektor / PIR-detektor - Digitalt tænd/sluk - ur - Fjernbetjening - Portautomatik - App. - Osv.

102 Elektromekanisk aflåsning Vælg den rigtige el-lås Sikkerhedsniveau Belastning Funktioner Miljø/brug Indvendge døre Udvendige døre Branddøre Nødudgang Panikudgang Automatiske døråbnere Adgangskontrol Trædøre/ståldøre Listetryk Hængselede døre Skydedøre Svingdøre

103 Udskiftning af eksisterende lås til en elektromekanisk lås Valg af låsetype? Mek. lås Modullås, profil, dornmål etc. Lås i dør eller karm? Karmgennemføring og fysisk montage? Hvad med branddøre? El.mek. lås BD / BS døre Godkendelse af lokal brandinspektør

104 Kortellerlangkarmoverføring? Dør åbnes ca. 100 o EA280 Centerafstand dør / karm < 50mm: kort > 50mm: lang EA281

105 Låse typer og navn på komponenter: Mekanisk låsekasse Stolpe Elektrisk slutblik TrioVing Mikrokontakt for falle

106 Låse typer og navn på komponenter: Låstypenummer 8180 Falle Rigle Spærrefalle Falle

107 Låse typer og navn på komponenter: Rigel Slutblik Falle Brønd Magnetkontakt Magnet

108 Låse typer og navn på komponenter: Enkelt falle Enkelt falle Svingrigel Spærrefalle Dobbelt falle Falle - rigel Hagerigel

109 Retvendt og Omvendt. Retvendt betyder: SIKRING Låst uden strøm (fail- secure) Omvendt betyder: Låst medstrøm (fail safe) SIKKERHED

110 Typer af el-slutblik 3 grupper Kraftig Standard Simpel

111 El-slutblik Hvilke typer El-slutblik findes der Simple El-slutblik Standard El-slutblik Kraftige El-slutblik Glasdørs El-slutblik Pneumatiske Slutblik Svingdørs El-slutblik Skydedørs El-slutblik Stænktæt (IP54), EX og ATEX Flugtvejsgodkendte osv..

112 Elektrisk slutblik - princip Stoparm Stoparm Bevægelig del Låsefalle Bevægelig del Stolpe Låsefalle Anker Magnetspoler Elektrisk tilslutning

113 El slutblik, elektrisk montage Spole frigør anker Mikrokontakter aktiveres af anker og låsefalle Diode så tæt på slutblikket som muligt. Streg på diode altid mod plus - polen (+) + - NC C NO NC C NO Tilbagemelding viser om fallen er inde eller ude af (RR) Tilbagemelding viser om spolen er trukket eller ej (AKRR)

114 Aflåsningsmagneter

115 Aflåsningsmagnet Maxi 5000 Montageplade og montagevinkel Anvendelse områder: Udenpåliggendemagnet til døre med medium til høj trafik Dagaflåsning i forbindelse med motorlåse, dørautomatik m.m. Meget hårde miljøer Holdekraft 500 kg Omvendt, låst med strøm V DC (500 ma / 250 ma) L x B x D (266 x 68 x 40 mm) Mulighed for tilbagemelding

116 Aflåsningsmagnet Gate 6500 Montagevinkel Anvendelse områder: Udenpåliggende magnet til udendørs aflåsning Kan anvendes til lager og porte med medium til høj trafik Dagaflåsning i forbindelse med motorlåse, dørautomatik m.m. Meget hårde miljøer Holdekraft 650 kg Omvendt, låst med strøm V DC (500 ma / 250 ma) L x B x D (220 x 68 x 41 mm) Mulighed for tilbagemelding

117 Opgaver Opgaver til aflåsningsmagneter og el-slutblik: 1. Lav et et stregs diagram V DC kodetastatur med udtryk styrer 24 V DC el-slutblik. 4 stk. 12 V DC lysdioder indikerer låst/ulåst SAMT falle inde / ude. Opgaver i mappen: (Låse, montering af elektromekaniske låse uden motorer) Opgave 1 14, side BEMÆRK: opgave 13 er også i A4

118 Spørgsmål

119 Hvilke typer El-låsekasse findes der? Magnetlåse Motorlåse

120 Abloy elektromekaniske låse Magnetlåse Motorlåse Dv. Falle Falle Falle/rigel Rigel Falle u. styreboks Falle/rigle u. styreboks Dorn 50 EL502 EL512 EL513 EL580 EL582 EL574 EL554 EL575 EL555 EL590 EL572/573 Dorn < 50 EL402 EL412 EL413 EL480 EL482 EL648 EL654 EL490 Rød = udgår

121 Abloy elektromekaniske låse med profilcylinder/din Magnetlåse Falle/rigle Motorlåse Falle/rigle Dorn >55mm EL560 EL561 Dorn: 55,60,65 EL520 Dorn: 55,60,65 Dorn < 45mm EL460 EL461 Dorn: 30,35,40,45 EL420 Dorn: 30,35,40,45

122 Moduludstemning Standard for modul udstemning gældende for nyere låse (Standard profil) ( SIS )

123 Magnetlåse EL580 / EL582 Kan benyttes til træ og metaldøre. Multifunktions lås Omstilbar funktion omvendt/retvendt Vendbar falle V DC låsekasse EL 580 med delt fallerør Dørgreb og cylinder/vrider eller dobbelt cylinder

124 Eksempler på godkendelser EL580 EN179 (nødudgang) F&P registreret i grade 3 (GUL) iht. EN12209 Testet og godkendt iht. EN (brand) Video manual

125 Magnetlåse, diagram Eksempel: Abloy EL580, EL582

126 Diagram ASSA Evolution

127 Magnetlåse EL561 (Sikring & brand) (EL 461 = smalprofil) Kan benyttes til træ og metaldøre. Falle og rigel kan trækkes ind i låsekassen med ud-og indvendigt dørgreb, når strømmen er tilsluttet/ afbrudt. Låsen monteres med DIN-profil cylinder. 12Vdc (0,13A) - 24 Vdc(0,065A) låsekasse Potentialefri udgang til: rigel position / greb position F&P godkendt Grade 6 EN godkendt (brand)

128 Magnetlåse PE 580 (Panik / flugtveje, sikring & brand ) Til panik- og flugtveje (passer til panikbeslag PBE001) Fallelås med forrigling og delt dørgrebsfallerør Det udvendige greb er elektronisk kontrolleret Låsen kan altid åbnes med nøgle eller indvendigt trykstang. PE580 kan stilles til enten retvendt eller omvendt funktion 12Vdc -24 Vdclåsekasse Potentialefri udgang for indikering af forrigling F&P godkendt Grade 3 EN godkendt (brand) EN1125 (panik/flugtveje) PBE001 Video manual

129 Magnetlåse anvendelse Kan benyttes til både indvendige og udvendige døre. Kan benyttes hvor der kræves fra medium til høj sikkerhed. Kan benytte til adgangskontrol.

130

131 Motorlåse Smalprofil EL648/ EL650 ASSA 8087S EL 490 ASSA 811S

132 Motorlåse Alm. profil Assa Evolution 810 S Abloy EL574 / 874 Abloy EL575 / 874

133 Motorlåse Alm. profil, Abloy EL520 Abloy EL590 Abloy PE590 (uden styreboks) (uden styreboks, panik)

134 Nye Motorlåse fra Abloy EL574/575 (nødudgange EL874 / 875 ) F&P registreret fra grade [5] (sikringsniveau 10-60) Godkendt til branddøre, EL også flugtveje Forstærket motorkraft Alle tilbagemeldinger: låst/åben, Dørstatus m.fl. ReEntry funktion: hvis nødgrebet aktiveres, forbliver døren åben, indtil låsen nulstilles med impuls til ReEntry kreds V DC, V AC, Erstatter EL554 / EL555 (EL 854 / EL855) EA452 erstatter EA450 styreboks Back up kort til låst/åben v. strømsvigt EL574 / 874 EL575 / 875 Låsen kan forsynes med enkeltcylinder og vridergreb, eller dobbeltcylinder

135 Nye Motorlåse fra Abloy EL574/575 (nødudgange EL874 / 875 )

136 ASSA Evolution 810 S Falle- og hagerigellås 810 S motorlås F&P godkendt (mekanisk) Kodet kommunikation (DAC 30 styreboks) Låser/åbner på mindre end 0,3 sek. Indbygget magnet Mulighed for dag/nat indstilling Dornmål50 eller 70 mm. Funktion: Dørgrebsfallen trækkes ind i låsekassen med dørgreb. Hageriglen styres af den indbyggede motor. Hageriglen kan betjenes via nøgle eller vridergreb, også i strømløs tilstand. 24 VAC/DC +/-15% eller 12 V DC stabiliseret Strømforbrug 150 / 700 ma (hvile / max.)

137 Montage DAC-30 (simpel):

138 Motorlås, Abloy EL520 EL520 Falle-og rigellås til træ-og metaldøre, hvor der kræves høj sikkerhed. Riglen trækkes ind i låsekassen med motorkraft og føres ud med fjederkraft. Låsen kan altid åbnes med dørgreb fra indvendig side. Udvendigt greb anvendes ikke. Låsen kan forsynes med DIN-profilcylinder V DC og V AC låsekasse F&P registreret i grade 6 EN 179 godkendt (nødudgange) EN 1125 godkendt (panik/flugtveje) EN godkendt (brand) Video manual

139 Motorlås, Abloy EL590 EL590 Mulitfunktionslås uden styreboks tilflugtveje, branddøre, dørautomatik og almindelig aflåsning Låser og forriglermed falle og hjælpefalle, åbner ved hjælp af motor EL590 har integreret styreenhed og timerfunktion. Vendbar. I daglig brug åbnes og låses EL590 ved hjælp af motoren. I en paniksituation kan EL590 overstyres af f.eks. brand-alarmog den bliver til en mekanisk lås, hvorved låsen kan åbnes ved hjælp af dørgrebet V DC låsekasse. 600 ma / 1700 ma / 50 ma (normal / max / hvile) F&P registreret i grade 3 EN 179 godkendt (nødudgange) EN godkendt (brand) Video manual

140 Motorlås, Abloy EL590

141 Motorlås, Abloy PE590 PE590 Til panik-og flugtveje hvor der er monteret elektronisk adgangskontro Passer til panikbeslag PBE002 Låser og forrigler med falle og hjælpefalle PE590 har integreret styreenhed og timerfunktion Udvendig åbner PE590 ved hjælp af motor eller nøgle. Indvendig åbner låsen med trykstang. Vendbar V DC låsekasse. 600 ma / 1700 ma / 50 ma (normal / max / hvile) EN 1125 godkendt (panikudgang) F&P registreret i grade 3 EN godkendt (brand) Video manual

142 Motorlås, Abloy PE590

143 Motorlåse anvendelse Motorlåse er høj - sikkerhedslåse. Kan benyttes til både indvendige og udvendige døre. Kan benyttes hvor der kræves høj sikkerhed. Kan benytte til adgangskontrol. Typisk anvendelse, udvendige døre, døre til IT-rum o. lign.

144 Elektromekaniske låse tilbehør Lock Tester - Batteridrevet - Tester funktioner som f.eks. åben/låst, tilbagemelding fra rigel (ude/inde), cylinder og grebsfunktion - Tester til magnet- og motorlåse: EL402 / 502 magnetlås EL480 / 482 magnetlås EL580 / 582 magnetlås EL490 / 590 motorlås

145 Elektromekaniske låse tilbehør Strømforsyninger EA 700: - 12 V DC stabiliseret, - 4,5 A - 54 W EA 701: - 24 V DC stabiliseret, - 2,5 A - 60 W

146 Elektromekaniske låse tilbehør Karmoverføring EA mm EA mm Solid 83

147 Elektromekaniske låse tilbehør Nødudgangs- og panikbeslag

148 Elektromekaniske låse tilbehør EA 810 DelayUnit: - Stabiliserer og regulerer AC spænding til 12 V DC - DC Relæ til f.eks. Porttelefonanlæg, ADK osv.. - Relæ holdetid fra 0 til 23 sek W, 1,67 Amp. ved 12 Vdc

149 Elektromekaniske låse tilbehør

150 Spørgsmål

151 Montage af nøglerør og bokse Deltageren kan udvælge og anvende optimal fastgørelsesmetode til montage af nøglerør og bokse. Deltageren kender forsikringsselskabernes regler om godkendelse af montører til nøglerør og bokse.

152 Montage af nøglerør og bokse Typer af nøglerør Typer af bokse Fastgørelse befæstelse Regler Vejledning Montagevejledning

153 Montage af nøglerør og bokse Nøglebokse indgår i en række sikringsløsninger som et mekanisk sikringsprodukt, hvor nøgleboksen typisk beskytter en nøgle eller et adgangskort, der giver adgang til en bygning, et lokale, en lejlighed eller tilsvarende.

154 Montage af nøglerør og bokse De samme kvaliteter af nøglebokse anvendes dog med elektronisk overvågning mod oplukning i forbindelse med AIA-anlæg. Se de særlige krav til disse nøglebokse i AIAkatalogets fane 170.

155 Montage af nøglerør og bokse Som det fremgår af nedenstående skema, finder der en klasse/kvalitet til brug for sikringsniveau og tilsvarende en klasse/kvalitet til brug for niveau Skemaet omfatter kun de mekaniske krav til nøgleboksene

156 Montage af nøglerør og bokse

157 Montage af nøglerør og bokse Indførelse af AIA-krav til nøglebokse Kravene til nøglebokse er nu relateret til sikringsniveauerne, hvorfor der indføres specificerede krav til den elektroniske overvågning. Denne overvågning vil som minimum omfatte krav om overvågning mod oplukning og mod udtrækning af nøgleboksen. De elektroniske krav til nøglebokse fremgår af AIA-katalogets fane 170.

158 Montage af nøglerør og bokse Andre standarder Der findes ingen fælles europæiske standarder for nøglebokse, men Forsikring & Pension accepterer de svenske standarder SSFN 024 / 025 se Sikringskatalogets fane 70, hvor også sammenligningsnøglens findes.

159 Montage af nøglerør og bokse

160 Montage af nøglerør og bokse

161 Montage af nøglerør og bokse

162 Montage af nøglerør og bokse

163 Montage af nøglerør og bokse INSTALLATIONSERKLÆRING Mekanisk indbrudssikring og automatiske indbrudsalarmanlæg samlet erklæring Erklæringen kan anvendes af F&P-registrerede installatører af mekanisk indbrudssikring og automatiske indbrudsalarmanlæg (AIA-anlæg), hvor installationerne er udført i henhold til forsikringsselskabernes sikringsniveauer. Erklæringen kan anvendes til dokumentation af en eksisterende installation og til dokumentation af en ny installation. Denne erklæring kan downloades fra F&P'shjemmeside menuen Tyveri.

164 Montage af nøglerør og bokse Stander med nøglerør og bokse eksempler fra Birepo

165 Montage af nøglerør og bokse Bagplader som bruges til montering i rødsikring. Gennemgående stang monteres fra nøglerør eller boks til bagpladen. Samtidig kan der sidde printmoduler i kassen

166 Montage af nøglerør og bokse Nøgleboks monteret på muret væg af hulsten

167 Montage af nøglerør og bokse Nøgleboks med ekspanderet plaugs.

168 Montage af nøglerør og bokse Nøglerørsmontering

169 Montage af nøglerør og bokse Bor til nøglerør, hvor der kan sættes vand på. For bedre at kunne rense ud i nogen typer af materiale. Eksterndel

170 Montage af nøglerør og bokse B-Lock Flex nøgleboks: Monteringsvejledning Blå klasse ved brug af lim: Efter forboring med et 3-4mm bor for afmærkning af og til centerkrydset, bores der helt igennem med et 51mm hul for klargøring til prøvemontage af samtlige dele. Nøglerør kan monteres mekanisk i murværk og i beton væg med ekspansionsbeslag. I alm. murværk hvor ekspansionsbeslag rammer hulmur kan to komponent lim benyttes f.eks. UPM 44 på rør i væg + evt. 12mm limanker i passende længde i bagvæg afhængig af de enkelte forhold.

171 Montage af nøglerør og bokse Blå klasse ved brug af ekspansionrør: Efter at borearbejdet af 53 mm hul er afsluttet prøvemonteres samtlige dele. Nøgle rør kan monteres mekanisk i murværk og i beton væg med specielt ekspansionrør. I alm. murværk hvor ekspansions-beslag rammer hulmur skal bruges specielt ekspansionrør. To-komponent lim SKAL IKKE bruges mere -igen afhængig af de enkelte forhold der skal monteres under. Det specielle ekspansions rør sættes uden om nøglerøret (monteringsværktøj og nøglerør + specielt ekspansionrør spændes hårdt sammen med 19 mm stjernenøgle). Efter sammen spænding, afmonteres værktøjet, og der monteres M12 x

172 Montage af nøglerør og bokse 20 mm bolt i bunden af rør for fastholdelse af rør og det specielle ekspansionrør. Denne skal blot lige sidde fast, for ikke at trække selve nøglerøret for langt ind i muren, hvis max ekspansion ej er udnyttet start derfor evt. montagen med røret siddende et par mm. Ude af muren. Ved montage i blød væg, kan ekspansion naturligvis aldrig benyttes, hvorfor lim skal benyttes for opretholdelse af godkendelse.

173 Montage af nøglerør og bokse Rød klasse: Efter at borearbejdet er afsluttet prøvemonteres samtlige dele inkl. den indvendige montageboks. Herefter måles den overskydende længde på gevindrøret/stangen, delene afmonteres igen og gevindrøret/stangen kortes op. Den yderste del af murhullet forsynes med et lag To-komponent lim eller silikone-fugemasse hele vejen rundt. Samtlige dele monteres igen. Efterspænding kan foretages indv. i montageboks eller i B-Lock Flex nøgleboks med skraldenøgle. Efter endt montage, kan installationen afsluttes med Birepo s borefri dækkrave udfærdiget i rustfri stål.

174 Montage af nøglerør og bokse NB. Husk inden brug af To-komponent lim på rør i væg f.eks. UPM 44, skal hullet rengøres for støv og lign. Se tokomponent lims brugsanvisning inden montering. Ved montage af ovalcylindre i ALU. indsats placeres kamstykke i udfræsning på cylindre. Nøgle udtag er lodret. Kamstykke griber ind i udfræsning indv. i nøglerøret. Mellemplade monteres inkl. nøglering eller nøgleskuffe, alle dele fastspændes med 2 stk. unbrako skruer. Forplade fastspændes med 2 stk. M 3 møtrikker der smøres med LocTite el. lign. inden fastspænding. Cylindre fastgøres med 2 stk. 5 x 25 mm unbrako bolte der smøres med LocTite el. lign. inden fastspænding.

175 Montage af nøglerør og bokse Kamstykket ved vendes begge veje, for at tvinge højre eller venstre åbning. Overvågning: 6 mm magnetkontakt bruges til overvågning af nøgleboks. Den leveres med 4 leders kabel som monteres gennem rustfri rør bolt. Det hele samles med el.galv rør muffe 15x40 mm til gevindrør, der afsluttes indv. i montage-boks. Som afslutning; indvendig monteres montageboks som indeholder klemrække til montage af endemodstand fra AIA anlæg, samt switch på låg mod åbning. Desuden er der trækaflastning på ledninger til videre i installationen. Montageboksen kan også bruges til samling af øvrige ledninger som f.eks. fra forbikoblere m.v.

176 Montage af nøglerør og bokse Til B-Lock Flex nøgleboks bevægelige dele anbefales smøring med PTFE smøremiddel (Teflon tyndtflydende olie som f.eks fra Würth HHS5000) 1-2 gange om året. Låsecylindre bør ligeledes vedligeholdes/smøres i henhold til leverandørens anvisninger. Overfladebehandling: Røret el-galv. alu. indsats annodiseret 10 my natur.

177 Montage af nøglerør og bokse B-Lock Flex nøgleboks Ekspansionsrør Indvendig montageboks ALT ER GODKENDT UDEN BRUG AF LIM

178 Montage af nøglerør og bokse Enkelt montage i væg bor Ø 40 mm hul ekspansion + lim eller ekspansion + ankerplade afhængig af F&P sikring kategori

179 Spørgsmål?

180 Evaluering! - er I blevet klogere?

181 Tak for i dag God tur hjem

Ruko. Produktkatalog. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Ruko. Produktkatalog. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Ruko Produktkatalog ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Genereret d. 9-12-2010 kl. 8.02 Magnetlåse Motorlåse El-slutblik INDHOLDSFORTEGNELSE Magnetlåse Motorlåse El-slutblik Magnetlåse...................................................................

Læs mere

Sikringskatalog. Kapitel 7. Låseenheder. Forsikring & Pension Januar 2014

Sikringskatalog. Kapitel 7. Låseenheder. Forsikring & Pension Januar 2014 Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 7 Låseenheder Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

E v o l u t i o n l å s e k a s s e r

E v o l u t i o n l å s e k a s s e r Evolution låsekasser RUKO EVOLUTION RUKO EVOLUTION HØJ LÅSESIKKERHED NU OG I FREMTIDEN Ruko Evolution er en helt ny generation af låsekasser baseret på en stærk låseplatform, der passer til alle døre og

Læs mere

Sikringskatalog. Kapitel 7. Låseenheder. Forsikring & Pension November 2015

Sikringskatalog. Kapitel 7. Låseenheder. Forsikring & Pension November 2015 Forsikring & Pension November 2015 Sikringskatalog Kapitel 7 Låseenheder Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

3-punkts motor- og magnetlåse. Til døre med rethedsgaranti. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

3-punkts motor- og magnetlåse. Til døre med rethedsgaranti. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 3-punkts motor- og magnetlåse Til døre med rethedsgaranti ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 3-punkts motor- og magnetlåse til døre med rethedsgaranti Ruko s nye motor- og magnetlåse

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Juli 2016 Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

G.U-SECURY Automatik med motor-åbner.

G.U-SECURY Automatik med motor-åbner. G.U-SECURY Automatik med motor-åbner. Flerpunktlås med 3 automat falle/rigler og 1 låserigle Montage- og betjeningsvejledning Tekniske data Automat falle / rigle Automatisk falle Rigle Motor-åbner Karmoverføring

Læs mere

PRISLISTE l LÅSE. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

PRISLISTE l LÅSE. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2015 PRISLISTE l LÅSE ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Mekaniske låse Tilbehør til møbel og industrilåse Hængelåse uden system og hængelåsbeslag Nøgleskabe, nøglerør og nøglebokse

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

GÆLDENDE FRA 1. NOVEMBER 2013

GÆLDENDE FRA 1. NOVEMBER 2013 GÆLDENDE FRA 1. NOVEMBER 2013 PRISLISTE 2013/2014 LÅSE ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Mekaniske låse Tilbehør til møbel og industrilåse Hængelåse uden system og hængelåsbeslag

Læs mere

1384 Flugtvejsterminal Manual DK

1384 Flugtvejsterminal Manual DK 1384 Flugtvejsterminal Manual DK Opdateret November 2013 1 Sideanvisning Beskrivelse... 3 Lysindikeringer... 4-5 Montering og installation... 5-8 Tilslutninger med profil 10... 8-9 Tilslutninger med profil

Læs mere

RUKO PANIK- OG NØDUDGANGSBESLAG MED JPM TEKNOLOGI

RUKO PANIK- OG NØDUDGANGSBESLAG MED JPM TEKNOLOGI RUKO PANIK- OG NØDUDGANGSBESLAG MED JPM TEKNOLOGI Ruko Panik- og nødudgangsbeslag er velegnet til døre ved flugtveje og nødudgange i lokaler, hvor mange mennesker opholder sig og hvor dørene er aflåste

Læs mere

Aperio Låsekasse valg Sprog: DK Ekstern/Intern Aperio låsekasse valg Revision 3 2013-08-16. Aperio låsekasse valg

Aperio Låsekasse valg Sprog: DK Ekstern/Intern Aperio låsekasse valg Revision 3 2013-08-16. Aperio låsekasse valg Aperio låsekasse valg 1 Indholdsfortegnelse Baggrund... 3 Fagudtryk... 3 Oversigt over låsekasser/aperio læsere... 5 Fallelåse... 5 Riglelåse... 6 2 Baggrund Dette dokument benyttes som opslagsværk, men

Læs mere

Ordbog over fagudtryk indenfor låse

Ordbog over fagudtryk indenfor låse Ordbog over fagudtryk indenfor låse A-mål er et mål fra låsekassens midte til udvendig side. Anvendes til beregning af tilbehør. ABDL-anlæg (automatisk branddørlukningsanlæg) har til formål at tillade

Læs mere

specialkatalog låsesmede MILA BESLAG A/S H C Ørsteds Vej 18 DK-3000 Helsingør Telefon: +45 49 13 99 00 www.mila.dk info@mila.dk

specialkatalog låsesmede MILA BESLAG A/S H C Ørsteds Vej 18 DK-3000 Helsingør Telefon: +45 49 13 99 00 www.mila.dk info@mila.dk specialkatalog låsesmede MILA BESLAG A/S H C Ørsteds Vej 18 DK-3000 Helsingør Telefon: +45 49 13 99 00 www.mila.dk info@mila.dk Indholdsfortegnelse: indstikslåse.... 3-24 flerpunktslåse.... 25-34 slutblik....

Læs mere

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse

Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Juli 2018 Sikringskatalog Kapitel 12 Nøglebokse Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Indledning...

Læs mere

Prisliste 2016 Låse. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Prisliste 2016 Låse. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions liste 2016 Låse ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Mekaniske låse Øvrige møbel og industrilåse Hængelåse uden system og hængelåsbeslag Nøgleskabe, nøglerør og nøglebokse Værdi og opbevaringsskabe

Læs mere

Indhold. Indledning 2. Fane 40 INDBRUDSSIKRING. Tyvens risiko 2. Beplantning 2. Grænsefladen 3. Mekanisk sikring 3. Aflåsning 3. Døre 3.

Indhold. Indledning 2. Fane 40 INDBRUDSSIKRING. Tyvens risiko 2. Beplantning 2. Grænsefladen 3. Mekanisk sikring 3. Aflåsning 3. Døre 3. Indhold Indledning 2 Tyvens risiko 2 Beplantning 2 Grænsefladen 3 Mekanisk sikring 3 Aflåsning 3 Døre 3 Låseenhed 4 Slutblik 5 Nøgler 6 Spærreorgan 6 Hængsler 6 Brevsprække 6 Vinduer 7 Andre åbninger i

Læs mere

ORDFORKLARING. Indhold. Alfabetisk ordliste 2. Låsekasser 7. Låsedele 9. Låsesystemer 11

ORDFORKLARING. Indhold. Alfabetisk ordliste 2. Låsekasser 7. Låsedele 9. Låsesystemer 11 Indhold Alfabetisk ordliste 2 Låsekasser 7 Låsedele 9 Låsesystemer 11 1 Alfabetisk ordliste AIA-anlæg (Automatiske IndbrudsAlarmanlæg) Skafor-godkendt er et elektronisk overvågningsanlæg, der automatisk

Læs mere

AUTOMATIK ED 200 KOMFORT ÅBNING HÆNGSLEDE DØRE OGSÅ BRANDDØRE

AUTOMATIK ED 200 KOMFORT ÅBNING HÆNGSLEDE DØRE OGSÅ BRANDDØRE AUTOMATIK ED 200 KOMFORT ÅBNING HÆNGSLEDE DØRE OGSÅ BRANDDØRE Karmmontage modsat hængselsiden til venstre- og højredøre (Eksempel højredør) 82 133 F Med standardarm 32,5 + 17 100 176 384,5 299,5 665 584

Læs mere

Yamaha FS1 Spændingsregulator.

Yamaha FS1 Spændingsregulator. Yamaha FS1 Spændingsregulator. Denne spændingsregulator kan begrænse spændingen til for/bag og instrument lyste så pærerne ikke springer. Selv om man køre tunet og eventuelt uden batteri. (hvilket bestemt

Læs mere

Indhold. Indledning 2. Montering af låseenhed i dør 2. Montering af kasselåseenheder 3. Fane 50 SIKRINGSLØSNINGER. Forstærkning af dørplade 4

Indhold. Indledning 2. Montering af låseenhed i dør 2. Montering af kasselåseenheder 3. Fane 50 SIKRINGSLØSNINGER. Forstærkning af dørplade 4 Indhold Indledning 2 Montering af låseenhed i dør 2 Montering af kasselåseenheder 3 Forstærkning af dørplade 4 Forstærkning af dørkarm 5 Sikring af udadgående døre 5 Sikring af dobbeltdøre 6 Sikring af

Læs mere

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang

Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser. 1. Funktioner. 2. Produkt gennemgang Dobbelt sender detektor med 4 kanals frekvenser Tak, fordi du har købt denne stråle detektor, læs venligst denne brugsanvisning omhyggeligt før installation. Forsøg aldrig at adskille eller reparere produktet.

Læs mere

VÆLG SIKKERHED VÆLG RUKO. Sådan sikrer du din bolig bedst muligt. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

VÆLG SIKKERHED VÆLG RUKO. Sådan sikrer du din bolig bedst muligt. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions VÆLG SIKKERHED VÆLG RUKO Sådan sikrer du din bolig bedst muligt ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Her bør hjemmet og med Ruko kan du få samme nø Vinduer Det er en god idé at udstyre

Læs mere

(2 DØRE, 100 NØGLER)

(2 DØRE, 100 NØGLER) BESKRIVELSE Vprox 100 er et avanceret adgangskontrol-system baseret på Videx unikke Coded Key, der giver mere end 4 milliarder kombinationer. Systemet kan kontrollere to uafhængige døre og gemme op til

Læs mere

FØDSELSDAGS- TILBUD. 10 stærke tilbud 10 stærke brands 10 dejlige gaver og lidt mere... Besøg os på danzafe.dk

FØDSELSDAGS- TILBUD. 10 stærke tilbud 10 stærke brands 10 dejlige gaver og lidt mere... Besøg os på danzafe.dk FØDSELSDAGS- TILBUD 10 stærke tilbud 10 stærke brands 10 dejlige gaver og lidt mere... Besøg os på danzafe.dk DanZafe A/S - Marielundvej 45D - 2730 Herlev - Tlf. 38 28 31 11 - Fax 38 28 41 45 - info@danzafe.dk

Læs mere

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang. Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang. Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20 1 21.11.2010 Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20 Ny version December 2010 Med variabel kode længde SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang ssi@svane-el.dk www.svane-el.dk

Læs mere

Monterings vejledning. Amico K38-Gota Knækarms markise

Monterings vejledning. Amico K38-Gota Knækarms markise Amico K38-Gota Knækarms markise Tjekliste 1 Gennemgå din følgeseddel og tjek om alt er korrekt, samt alle dele er med. Hvis der er noget der ikke stemmer overens bedes du kontakte os. Værktøj 2 Værktøjet

Læs mere

Dansk El-montage manual Portautomatik

Dansk El-montage manual Portautomatik Dansk El-montage manual Portautomatik (med fysiske ende stop) Terminaler: Power Portstyring 1 2 Power input 220/230Vac. Kabeldim. 3x1.5 PVIKJ eller lign. 3 4 Advarselslampe. Udgang 230Vac/20W. Signalet

Læs mere

Nøgleskabe og værdiskabe. Overblik og adminstration af nøgler

Nøgleskabe og værdiskabe. Overblik og adminstration af nøgler Nøgleskabe og værdiskabe Overblik og adminstration af nøgler Med forseglingsnøgleringe kan man sikre sig at et godt overblik og forenkle administrationen af nøglerne. 2 Intelligente elektroniske nøgleskabe

Læs mere

VIPPEPORT. Montagevejledning

VIPPEPORT. Montagevejledning VIPPEPORT Montagevejledning 1. Vigtig information a) Installation bør foretages af en kyndig person. b) Læs hele vejledningen inden start. c) Kontroller alle mål inden montage påbegyndes. d) Åben ikke

Læs mere

FIX FIX AB FIX A/S. I dag eksporterer FIX AB af den totale omsætning ca. 50 %.

FIX FIX AB FIX A/S. I dag eksporterer FIX AB af den totale omsætning ca. 50 %. FIX An ASSA ABLOY Group Company 1 FIX AB I starten af 1920'erne udviklede en mand ved navn Walter Bengtsson en ny type paskvil og fik hans første patent af mange. I 1925 grundlagde han paskvil fabrikken

Læs mere

Ruko dørgreb :DO:RE:MI:, Holgaard, Brighthandle og Ruko-Line. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Ruko dørgreb :DO:RE:MI:, Holgaard, Brighthandle og Ruko-Line. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Ruko dørgreb :DO:RE:MI:, Holgaard, Brighthandle og Ruko-Line ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Ruko :DO:RE:MI: dørbeslag af Arkitema Ruko dørgreb af Holgaard Ruko dørgreb af Brighthandle

Læs mere

Brochure ID. Brochure ID er identifikation af det indlagte pfd dokument med brochurenavn, dato og bestillingsnummer.

Brochure ID. Brochure ID er identifikation af det indlagte pfd dokument med brochurenavn, dato og bestillingsnummer. Brochure ID Brochure ID er identifikation af det indlagte pfd dokument med brochurenavn, dato og bestillingsnummer. Brochurenavn: DORMA Automatik ED 200, dansk Indsat dato : Maj 2000 Brochure ID trykt

Læs mere

MEKANISKE LÅSE. Prisliste Ruko A/S Marielundvej Herlev. Tel:

MEKANISKE LÅSE. Prisliste Ruko A/S Marielundvej Herlev. Tel: MEKANISKE LÅSE liste 2018 Ruko A/S Marielundvej 20 2730 Herlev Tel: 44 54 44 54 E-mail: ruko@ruko.dk www.ruko.dk ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 3 45 51 63 65 Mekaniske låse Modullåse..............................................................................................4

Læs mere

Går tyven ind når du går ud

Går tyven ind når du går ud HUSK! Tænk som en tyv Sæt to låse på alle yderdøre Tjek vinduerne Lås terrassedøren Lås værktøjet inde hovedkontor og fabrik uko A/S Marielundvej 20 2730 Herlev Tel: 44 54 44 54 Fax: 44 54 44 44 e-mail:

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7

Installations vejledning AMICO K 20. Knækarms markise. Side 1 ud af 7 AMICO K 20 Knækarms markise Side 1 ud af 7 Placering og montering af markise 1 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske

Læs mere

AMU-kurser Alarm- og sikringsteknik

AMU-kurser Alarm- og sikringsteknik AMU-kurser Alarm- og sikringsteknik AIA-AUTOMATISKE INDBRUDSALARMANLÆG sikringsanlæg 1 & 2 10 dage Installation adressérbare sikringsanlæg 5 dage 44038 5 dage Design af anlæg 44039 5 dage Sikringsanlæg

Læs mere

BESLAGSBESKRIVESE vedr. Grønlandsbanken, Ilulissat - Ombygning revideret 24. april 2013

BESLAGSBESKRIVESE vedr. Grønlandsbanken, Ilulissat - Ombygning revideret 24. april 2013 Qarsoq Tegnestue Aps Qullilerfik 2, 3. etage 3900 Nuuk Att.: Christian Teller 17. januar 2013 BESLAGSBESKRIVESE vedr. Grønlandsbanken, Ilulissat - Ombygning revideret 24. april 2013 Som aftalt fremsendes

Læs mere

Ruko ScanFlex dørgreb og beslag af rustfrit stål - enkelt og funktionelt. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Ruko ScanFlex dørgreb og beslag af rustfrit stål - enkelt og funktionelt. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Ruko ScanFlex dørgreb og beslag af rustfrit stål - enkelt og funktionelt ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Dørgreb og tilbehør i enkelt og funktionelt design ScanFlex er en klassisk,

Læs mere

DORMA. Diagram og installationsoversigt. Motorlåse Intello 2009

DORMA. Diagram og installationsoversigt. Motorlåse Intello 2009 Diagram og installationsoversigt Motorlåse Intello 2009 Diagram oversigt Komponent oversigt 6 5 4 1 DORMA DML Intello Motorlås og slutblik. 2 DML CL Kabel for DML Karmoverføring 4 DML Intello CU Styring

Læs mere

DORMA QUICK GUIDE. Quick guide til indstilling af DORMA dørlukkere

DORMA QUICK GUIDE. Quick guide til indstilling af DORMA dørlukkere DORMA Quick guide til indstilling af DORMA dørlukkere DØRLUKKER TS 9 DORMA TS 9 dørlukkersystem med unik hjertekurve teknik og glideskinnesystem. Kan leveres som: Standard, med magnethold (EMF), synkronisering

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING... 4

Læs mere

Simpelt tyveri eller Kode 12 angreb?

Simpelt tyveri eller Kode 12 angreb? Simpelt tyveri eller Kode 12 angreb? kopiering tilladt med kildeangivelse Network Indledning Langt de fleste låse i større etage- eller parcelhusbyggerier, er så nemme for indbrudstyve at åbne, at de reelt

Læs mere

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! FANTRONIC 20AMP. TRIAC SLAVEENHED FOR VENTILATION VER:FAN 1.1 981 002 317 Ver. 01 11-03-2013 Indhold 1. INTRODUKTION... 4 2. BESKRIVELSE FANTRONIC... 5 2.1 SÅDAN FUNGERER

Læs mere

PRODUKT NYT. DanZafe A/S Marielundvej 45D 2730 Herlev Tlf Fax DanZafe.dk

PRODUKT NYT. DanZafe A/S Marielundvej 45D 2730 Herlev Tlf Fax DanZafe.dk PRODUKT NYT 2018/1 PRODUKT NYT 2 VERS 1/ 2018 DanZafe A/S Marielundvej 45D 2730 Herlev Tlf. 38 28 31 11 Fax 38 28 41 45 info@danzafe.dk DanZafe.dk Produktnyheder Strømforsyning 12 V DC - Switch Mode Standard

Læs mere

AIA-katalog Fane 10 Definitioner

AIA-katalog Fane 10 Definitioner Forsikring & Pension September 2016 AIA-katalog Fane 10 Definitioner Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse 10 Definitioner...

Læs mere

Nøgleskabe og værdiskabe. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Nøgleskabe og værdiskabe. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Nøgleskabe og værdiskabe ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Med forseglings-nøgleringe kan man sikre sig at et godt overblik og forenkle administrationen af nøglerne. Intelligente

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING... 4

Læs mere

Indhold. Forord 2. Fane 130 FASTGØRELSESTEKNIK. Fastgørelse 14 Generelt Afstand til nærmeste kant

Indhold. Forord 2. Fane 130 FASTGØRELSESTEKNIK. Fastgørelse 14 Generelt Afstand til nærmeste kant Indhold Forord 2 Byggematerialer 2 Beton Teglsten (mursten) Opmuring og fuger Let klinkerbeton (fibo, leca m.v.) Gasbeton Træ - fyrretræ/løvtræ Gipsplader Sikringsenheder 4 Rullegitre Faste gitre Sikringsglas

Læs mere

The world s favourite lock. User Manual. An ASSA ABLOY Group brand

The world s favourite lock. User Manual. An ASSA ABLOY Group brand The world s favourite lock User Manual An ASSA ABLOY Group brand 1 Tak for at de valgte Yale Doorman Denne manual, quick guiden og installations manualen, sikre at produktet anvendes sikkert og korrekt,

Læs mere

DEFINITIONER FANE 010. Definitioner

DEFINITIONER FANE 010. Definitioner FANE 010 Definitioner Forsikring & Pension Amaliegade 10 1256 København K Tlf. 33 43 55 00 Fax 33 43 55 01 fp@forsikringogpension.dk www.forsikringogpension.dk SIDE 7 SEPTEMBER 2008 Definitioner AIA-anlæg

Læs mere

Materialer: Strømforsyningen Ledninger. 2 fatninger med pære. 1 multimeter. Forsøg del 1: Serieforbindelsen. Serie forbindelse

Materialer: Strømforsyningen Ledninger. 2 fatninger med pære. 1 multimeter. Forsøg del 1: Serieforbindelsen. Serie forbindelse Formål: Vi skal undersøge de egenskaber de 2 former for elektriske forbindelser har specielt med hensyn til strømstyrken (Ampere) og spændingen (Volt). Forsøg del 1: Serieforbindelsen Materialer: Strømforsyningen

Læs mere

Manual KlimaC SMS Box. Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.)

Manual KlimaC SMS Box. Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.) Manual KlimaC SMS Box Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.) Opstart Isætning af SIM kort: SIM-kortet SKAL være uden Pin-kode, koden fjernes nemmest ved at isætte SIM-kortet

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR

MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR MONTAGEVEJLEDNING FOR HÆNGSLET DØR MODELLER MH0401 / MH0402 MH0601 / MH0602 MH0631 / MH0632 MH0751 / MH0752 MH1001 / MH1002 MH1501 / MH1502 AH0401 / AH0402 AH0601 / AH0602 AH0751 / AH0752 Door System A/S

Læs mere

Carelock ACE Gate. Installationsvejledning

Carelock ACE Gate. Installationsvejledning Carelock ACE Gate Installationsvejledning 03601905 Tunstall A/S Tel. +45 87 93 50 00 Niels Bohrs Vej 42, Stilling Fax. +45 87 93 50 10 8660 Skanderborg info@tunstallnordic.com Danmark www.tunstallnordic.com

Læs mere

MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING

MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING MEN-001-B GARAGEPORTÅBNER MONTERINGSVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Sikkerhedsforanstaltninger.....1 Nødvendigt værktøj...1 Montering af garageportåbneren...2-6 Montering af skinnerne..7-8 Stramning af

Læs mere

Installationsmanual 4-Device-Control Boks

Installationsmanual 4-Device-Control Boks 4-Device-Control Boks Kom godt i gang Tillykke med dit nye SuperSail produkt. Vi håber at du bliver tilfreds med det og vi står til rådighed med support hvis du måtte have behov for det. Du kan kontakte

Læs mere

ANLÆGSPROJEKTERING FANE 030. 10 Alment Sikringsniveau Dækningsområder Overvågningsform Skiltning

ANLÆGSPROJEKTERING FANE 030. 10 Alment Sikringsniveau Dækningsområder Overvågningsform Skiltning FANE 030 0 Alment Sikringsniveau Dækningsområder Overvågningsform Skiltning 20 Valg af detektor Generelt Skalovervågning/celleovervågning Rumovervågning Objektovervågning Anvendelse og placering Forsikring

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER Side 1 til signalforstærker Introduktion Signalforstærkeren fra LOCKON bruges til at forlænge og forstærke det trådløse signal fra centralenheden ud til de forskellige

Læs mere

TÆNK SOM EN TYV! Gør-Det-Selv håndbog. Bedre sikring af din bolig. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

TÆNK SOM EN TYV! Gør-Det-Selv håndbog. Bedre sikring af din bolig. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions TÆNK SOM EN TYV! Gør-Det-Selv håndbog Bedre sikring af din bolig ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Sørg selv for sikkerheden God låsesikkerhed drejer sig ikke blot om at have mange

Læs mere

Mini Power Backup Unit med 5-minutters kit

Mini Power Backup Unit med 5-minutters kit Mini Power Backup Unit med 5-minutters kit Teknisk brugervejledning 2017.11.20 604308 2 Teknisk brugervejledning 1 Produktbeskrivelse... 3 2 Montagevejledning... 3 2.1 Elektrisk tilslutning... 3 2.2 Montage/tilslutning

Læs mere

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1

BREATHE 55. Installationsguide. Sustain Solutions Rønnegade 1, 2100 KBH Ø CVR Version 1 Installationsguide Emballagens indhold Tjek at du har alle delene (1-7) 1 2 4 6 3 5 7 1. Udvendig hætte 2. Strips 4 stk. 3. Ø90 mm rør 4. Ø250 mm rør 5. Vægdæksel 6. Rotorveksler 7. Indvendigt låg 1 Respektafstande

Læs mere

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer

Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Vejledning vedr. montering af dreje/kip vinduer Det er vigtigt at Deres nye vinduer og døre monteres korrekt, og ved at gennemgå nedennævnte vejledning har de et godt udgangspunkt herfor. Vi gør opmærksom

Læs mere

Produktions og samle vejledning for AMICO S 50 ZIP. Vindtæt screen (Solid) AMICO S 50_zip_ Solidscreen

Produktions og samle vejledning for AMICO S 50 ZIP. Vindtæt screen (Solid) AMICO S 50_zip_ Solidscreen Produktions og samle vejledning for AMICO S 50 ZIP Vindtæt screen (Solid) AMICO S 50_zip_ Solidscreen General information AMICO S 50 Dimensioner og head head box typer Nedenstående diagram viser alle størrelses

Læs mere

Indhold. Orientering om indbrudssikring udarbejdet af Det Kriminalpræventive. Fane 20 DET KRIMINALPRÆVENTIVE RÅD

Indhold. Orientering om indbrudssikring udarbejdet af Det Kriminalpræventive. Fane 20 DET KRIMINALPRÆVENTIVE RÅD Indhold Orientering om indbrudssikring udarbejdet af Det Kriminalpræventive Råd Låse 3 Suppleringslåse Hagelås Hagerigellås Sikring af oval låsecylinder Sikkerhedslangskilt Aflastning af foldeport (indvendig)

Læs mere

OVERVÅGNINGSSYSTEM FICO-64» MONTAGEANVISNING

OVERVÅGNINGSSYSTEM FICO-64» MONTAGEANVISNING FIRE SAFETY AIR MANAGEMENT OVERVÅGNINGSSYSTEM» MONTAGEANVISNING 2 1 TILSLUTNING 1.5 RØGDETEKTOR 1 eller 2 røgdetektorer (se DIP indstillinger) kan vælges. 1.1 GENERELT Styreenheden SOC8-S2 indeholder elektroniske

Læs mere

ED 100 ED 250. Dobbelt-dørs løsning: Intern kabling VARIO - 3-delt dækkappe ESR - Dør synkronisering. Montagevejledning

ED 100 ED 250. Dobbelt-dørs løsning: Intern kabling VARIO - 3-delt dækkappe ESR - Dør synkronisering. Montagevejledning ED 100 ED 250 Dobbelt-dørs løsning: Intern kabling Montagevejledning Denne montagevejledning skal bruges i kombination med Montagevejledningen ED 100-250 Tilpasning af montageplade og dækkappe mellem dør-automatik.

Læs mere

Indhold. MOVE-MH-01-D-DA.doc 2

Indhold. MOVE-MH-01-D-DA.doc 2 Indhold Leverancens indhold... 3 Typer af vægge/befæstigelse... 3 Montage... 4 Nødvendigt værktøj for montage... 4 Kontrol af hulmål... 4 Afstande mellem væg og karm... 4 Montage af karm... 5 Montage af

Læs mere

/ MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual

/ MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual 2018.1 / MNN MIDLERTIDIG MANUAL!!! Rulleport brugermanual Bango A/S Højgårdsvej 25, Thorning, 8620 Kjellerup 86 82 20 88 INDHOLD Indholdsfortegnelse kommer senere! 1 1 3 3 4 5 7 8 10 13 14 15 16 16 17

Læs mere

ABDL 4000. Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk

ABDL 4000. Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk ABDL 4000 Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk ABDL 4000 kontrolenhed ABDL 4000: ABDL 4000 serien opfylder Dansk Brand og sikringsteknisk

Læs mere

DORMA G 93 SR MONTERINGSVEJLEDNING. Tekniske data EMF Driftsspænding: 24 V DC Strømforbrug 1,4 W (GSR EMF2 = 2,8 W)

DORMA G 93 SR MONTERINGSVEJLEDNING. Tekniske data EMF Driftsspænding: 24 V DC Strømforbrug 1,4 W (GSR EMF2 = 2,8 W) DORMA G 93 SR MONTERINGSVEJLEDNING Tekniske data Driftsspænding: 24 V DC Strømforbrug 1,4 W (GSR 2 = 2,8 W) Indkoblingstid 100 % ED Frigørelseskraft: ca. 25-65 Nm ved 90 åbningsvinkel (afhænger af indstillet

Læs mere

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret.

Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Guide montering af og fejlfinding på ledningsnettet på Yamaha FS1-DX med tændingslås ved styret. Denne guide omfatter også montering af omdrejnings tæller. Lednings nette på en Yamaha FS1 har grundlæggende

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless ID er for trådløse sensorer: Fjernbetjening: Bevægelsessensor: Vandsensor Landstrømsensor: Dørsensor: Temperatursensor: Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skydeport beslag Kg

Skydeport beslag Kg 150-300 Kg www.svalk.dk Kg 150/300 Se arbejdstegning på side 10-15 KG 150, beslagsæt til max. 150 kg. Dette skydeport beslag er beregnet til en port, som max. vejer 150 kg. KG 150 er en tophængt skydeports

Læs mere

Aperio. Trådløse læsere til adgangskontrolsystemer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Aperio. Trådløse læsere til adgangskontrolsystemer. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Aperio Trådløse læsere til adgangskontrolsystemer ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Online adgangskontrol på glasdøre, kan hurtigt blive både dyrt og besværligt. Det er ikke tilfældet

Læs mere

Slagfast sikkerhedscylinder. Slagfast sikkerhedscylinder. Manual. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Slagfast sikkerhedscylinder. Slagfast sikkerhedscylinder. Manual. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Slagfast sikkerhedscylinder Manual ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Anvendelse... 4 Beregning af tilbehør... 14 Nye komponenter... 7 Klargøring udvendig cylinder... 8 Klargøring

Læs mere

PRODUKTKATALOG MAGNETKONTAKTER

PRODUKTKATALOG MAGNETKONTAKTER PRODUKTKATALOG MAGNETKONTAKTER Alarmtech Sweden AB er et firma med mere end 30 års erfaring i udvikling og fremstilling af sikkerhedsprodukter af høj kvalitet. Vort produktsortiment består bl.a. af magnetkontakter,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER Side 1 til signalforstærker Introduktion en fra LOCKON bruges til at forlænge og forstærke det trådløse signal fra centralenheden ud til de forskellige enheder som rumsensorer,

Læs mere

Installations vejledning AMICO K 40. Knækarms markise. Side 1 ud af 6

Installations vejledning AMICO K 40. Knækarms markise. Side 1 ud af 6 AMICO K 40 Knækarms markise Side 1 ud af 6 Vær opmærksom på markisen monteres i et solidt underlag. Kontrollere at terrassedøren kan åbnes efter montage. Elektriske installationer skal udføres af en autoriseret

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen på

Læs mere

MONTERING. Træ & Træ/Alu

MONTERING. Træ & Træ/Alu Træ & Træ/Alu MONTERINGSVEJLEDNING TIL VINDUER AFMONTERING AF DE GAMLE VINDUER Du skal huske at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer det gamle vindue. A B Udtag først

Læs mere

GÆLDENDE FRA 1. NOVEMBER 2013 BESLAG 2013/2014 PRISLISTE. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

GÆLDENDE FRA 1. NOVEMBER 2013 BESLAG 2013/2014 PRISLISTE. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions GÆLDENDE FRA 1. NOVEMBER 2013 PRISLISTE 2013/2014 BESLAG ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions :DO:RE:MI: dørbeslag af Arkitema Holgaard dørgreb RukoLine dørbeslag ScanFlex dørbeslag

Læs mere

Motorline JAG (indbygget limit switch) Dansk brugermanual

Motorline JAG (indbygget limit switch) Dansk brugermanual Motorline JAG (indbygget limit switch) Dansk brugermanual Til brug for Motorline MC2 kontrolpanel i kombination med Motorline JAG eller Motorline LINCE 230Vac lågeautomatik. Motorline LINCE (kører på tid)

Læs mere

MONTERING. Plast/PVC. Se monteringsvejledning for døre og vinduer

MONTERING. Plast/PVC. Se monteringsvejledning for døre og vinduer MONTERING Plast/PVC Se monteringsvejledning for døre og vinduer Monteringsvejledning til vinduer Afmontering af de gamle vinduer Husk at kontrollere, om det nye vindue passer i murhullet, inden du afmonterer

Læs mere

KODETASTATUR MED PROXIMITY LÆSER 125KHZ STANDARD. Varenr. 2000.1615 Valgfri kodelængde 2-6 cifre 2x6 trykknapper med blåt lys

KODETASTATUR MED PROXIMITY LÆSER 125KHZ STANDARD. Varenr. 2000.1615 Valgfri kodelængde 2-6 cifre 2x6 trykknapper med blåt lys KODETASTATUR MED PROXIMITY LÆSER 125KHZ STANDARD 16.11. 2015 Varenr. 2000.1610 Valgfri kodelængde 2-6 cifre 3x4 trykknapper med blåt lys Varenr. 2000.1615 Valgfri kodelængde 2-6 cifre 2x6 trykknapper med

Læs mere

Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk

Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk Amaliegade 10, 1256 København K, tlf. 33 43 55 00, www.forsikringenshus.dk Oktober 2007 Mekanisk indbrudssikring kravspecifikationer til brug for certificering af virksomheder Indholdsfortegnelse (klikbar)

Læs mere

Sikringskatalog. Kapitel 8. Gitre, porte og jalousier

Sikringskatalog. Kapitel 8. Gitre, porte og jalousier Forsikring & Pension Januar 2014 Sikringskatalog Kapitel 8 Gitre, porte og jalousier Forsikring & Pension Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 www.forsikringogpension.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

EM Låsemagneter EM 1800 EM 3000 EM 5300 EM 6800 EM 7500 EM 15000

EM Låsemagneter EM 1800 EM 3000 EM 5300 EM 6800 EM 7500 EM 15000 EM Låsemagneter EM 1800 EM 3000 EM 5300 EM 6800 EM 7500 EM 15000 CS EM 80 låsemagneter MAGNEO Schiebetürautomatik Elektromekanisk døraflåsning EM Låsemagneter: den slanke, sikre, trygge og fleksible døraflåsnings

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere

Installationsvejledning Frithiof Futura. Manual. Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Manual Frithiof FUTURA Centralstøvsugere Indhold Håndtering af maskinen før og under udpakningen 3 Kontroller at alle delene er i kassen 4 Passende og upassende brug af centralstøvsugeren 5 Futura 5 Beskrivelse

Læs mere

VILKÅR FOR SIKRINGSKRAV TIL OPBEVARING AF SKIND

VILKÅR FOR SIKRINGSKRAV TIL OPBEVARING AF SKIND 7563-6 VILKÅR FOR SIKRINGSKRAV TIL OPBEVARING AF SKIND (Tillæg til Vilkår for Pelsdyrforsikring 5444-04 og 5444-5) Topdanmark Forsikring A/S Vilkår for Sikringskrav til opbevaring af skind 7563-6 (Tillæg

Læs mere

Skydeport beslag Kg 150 / Kg 300 samt tilbehør

Skydeport beslag Kg 150 / Kg 300 samt tilbehør Nr. 05502 Kg 150 beslagsæt komplet. Bestående af 2 stk. enkel skydeport ruller, 2 stk. justerbolte med nylon foring, 2 stk. bæreplader, 2 stk. endestop, 1 stk. bundstyr, monteringsvejledning og skruer.

Læs mere

Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring. Tolerance højde:

Skydepartier. Udv. karmbredde/-højde = mål på rammeudskæring. Tolerance højde: Skydepartier Tjek altid at du har modtaget det rigtige antal komponenter, inden du begynder at montere. Se komponentliste på næste side. OBS! Næsten alle skruer er Torx-skruer. De skal bruge en T20 Torx-bit

Læs mere

ED 100/250 Dobbelt-dørs løsning Intern kabling DORMA ED 100 ED 250. Dobbelt-dørs løsning: Intern kabling. Montagevejledning

ED 100/250 Dobbelt-dørs løsning Intern kabling DORMA ED 100 ED 250. Dobbelt-dørs løsning: Intern kabling. Montagevejledning ED 100 ED 250 : Montagevejledning Denne montagevejledning skal bruges i kombination med Montagevejledningen ED 100-250 mellem Automatik ved dobbelt-dørs løsninger: Ved en dobbelt-dørs løsning, skal de

Læs mere

Vilkår for Sikringskrav til opbevaring af skind 7563-5. (Tillæg til Vilkår for Pelsdyrforsikring 5444-04 og 5444-5)

Vilkår for Sikringskrav til opbevaring af skind 7563-5. (Tillæg til Vilkår for Pelsdyrforsikring 5444-04 og 5444-5) Vilkår for Sikringskrav til opbevaring af skind 7563-5 (Tillæg til Vilkår for Pelsdyrforsikring 5444-04 og 5444-5) Sikringskategorier Side 3 Minimumskrav til sikring af bygninger Side 4 Opbevaring af tanede

Læs mere

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Digital timer print modul 12V 2000.2231 Multi funktions timer med 8 funktioner, anvendelig i mange installationer, forsyning 12VDC drift. Printet har

Læs mere