Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på Socialdemokraternes kongres 20. september 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på Socialdemokraternes kongres 20. september 2014"

Transkript

1 1 Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på Socialdemokraternes kongres 20. september 2014 (Det talte ord gælder) Kære kongres. Socialdemokraterne har nu stået i spidsen for regeringen i tre år. Meget er gjort. Meget venter på at ske. Meget er på spil. Derfor: Vi skal vinde valget. For tiden er ikke til en ny omgang tvivlsomme skattelettelser. Tiden er ikke til nye eksperimenter med trygheden. Kære kongres. For en uge siden stod jeg her som gæst hos 3F Industri. 3F s formand Per Christensen opsummerede det ganske enkelt: Det vigtigste regeringen har gjort er at føre Danmark trygt gennem krisen. Velfærdssamfundet har bestået sin eksamen. Jeg er enig med Per. Arbejdsløsheden går ned. Beskæftigelsen går op. Mennesker kommer i arbejde. Det skal ikke sættes over styr. Danmark er et enestående land. Der findes få steder i verden, hvor tilliden mellem mennesker er større. Der findes få steder i verden, hvor afstanden mellem rig og fattig er mindre. Det er ikke kommet af sig selv. Det er skabt gennem en politisk kamp med Socialdemokraterne i spidsen.

2 2 Og tro mig: Når vi i Danmark har et velfærdssamfund, så er det ikke på grund af de borgerlige partier. Så er det på trods. Det er nu, vi skal holde fast. Det er nu, vi skal sikre, at vi får den bedst uddannede generation i danmarkshistorien. Det er nu, vi skal løfte den frie og lige adgang til sundhed. Det er nu, vi skal tage hul på det næste kapitel i velfærdssamfundets historie. Derfor skal vi vinde det valg. Men jeg er også helt åben om, at vejen frem ikke er snorlige. For hvorfor kan man ikke bare ordne det med dagpengene? Hvorfor taler regeringen så meget om økonomi? Er der råd til velfærden om fem og ti år? Betyder det noget, hvem der har ansvaret? Og hvad skal man egentlig tænke om en verden, som er i opbrud? Det er de spørgsmål, jeg møder, når jeg kommer rundt. Det er de spørgsmål, I møder. Man skal ikke tage fejl. Danskerne er dybt optaget af fremtiden. Og ved I hvad? Der er kun os til at svare ærligt på de spørgsmål. Tag Venstre. Glem alle fromme håb om, at de hiver deres plan op af skuffen. Der er en grund til, at de holder den hemmelig. Og de skal jo også lige finde ud af, hvem der fører ordet i formandskabet dén dag. Dansk Folkeparti? Tjah. De vil helt sikkert gerne svare. De svarer på alt. Og helst det du gerne vil høre dén dag. Der er bare ét emne, de altid glider uden om: Hvad koster det? Så er det lettere med de andre borgerlige. Liberal Alliance og De Konservative kan du slet ikke nå at spørge, før de siger skattelettelser.

3 3 Nej, det er ikke hos højrefløjen, at de gode svar findes. Vi er socialdemokrater. Vi ser fremad. Det har vi altid gjort. Vi har aldrig været maskinstormere. Vi tror på fremskridt og fremdrift. Vækst og arbejdspladser. Tryghed. Vi tror på det Danmark, vi kender. Revolutioner og eksperimenter både til højre og til venstre - lader vi de andre om. Men vi ved også, at vi kan gøre Danmark bedre. Bedre skoler. Bedre ældreomsorg. Bedre boliger. Bedre kræftbehandling. Mindre kriminalitet. Et renere miljø. Bedre levevilkår for dem, der lever i samfundets blinde vinkler. Der skal nok være nogen, som ved bedre, og synes det er småt og lidt ligegyldigt. At det ikke er grandiost og heroisk. For os derimod, er det store og rigtige forandringer i mange menneskers liv. Budskabet fra denne kongres er enkelt og klart. Vi kan få et Danmark, hvor alle kommer med. Men det kræver, at vi vælger det. Aktivt. Og hver dag. Det er et langt sejt træk. Jeg skal være den første til at sige, at det er lettere sagt end gjort. Danmark er i bevægelse og verden er i forandring. Jeg tror, at mange har en oplevelse af, at vi lever i en tid med meget uro og nye farer. I sommer blev et passagerfly skudt ned over Ukraine. Om bord var helt uskyldige mænd, kvinder og 80 børn. Sygdomme i vest-afrika spreder sig hurtigt og voldsomt. Danmark er et lille land. Men vi har en god tradition for at gøre en forskel, hvor vi kan. Vi er et land, vores venner kan regne med. Derfor er det også vigtigt, at vi aktivt kæmper mod det, der sker i det nordlige Irak. Terrororganisationen IS trækker et blodigt spor af ødelæggelse og død efter sig.

4 4 IS ønsker en åben krig mod de værdier, som vi betragter som forudsætningen for vores frihed. Derfor står vi sammen med vores allierede i kampen mod IS. Man kan regne med Danmark. Men selv om krigen kan synes langt væk, så er den desværre ganske tæt på. Vi ved, at unge fra Danmark rejser til Syrien for at gå i krig. Vi ved, at unge dræber og dør i den vildfarelse, at de er martyrer. Jeg har kun foragt tilovers for dem. De er en skændsel. Det samme gælder de hadefulde miljøer i Danmark, som manipulerer unge ind på et spor, der kun bringer ødelæggelse. Hvis jeres had mod Danmark og vores allierede er så stærkt og dybfølt, at vold er jeres løsning, så husk en ting: det er frivilligt at forlade landet. Og til de unge, som føler sig fristet, vil jeg sige følgende: I kan kun blive sprunget i luften én gang. Bliv hjemme. Tænk på jeres far og mor. Det er ikke kun jer selv, I svigter. Det er jeres nærmeste. Tænk jer om. Jeg vil slå helt fast; vi forsvarer os mod ekstremismen. Og nu tager vi nye redskaber i brug. Er der en mistanke om, at en person planlægger at tilslutte sig fanatikere som IS, så inddrager vi passet. Er du i Danmark på en opholdstilladelse, men drager af sted for at blive en del af volden, så behøver du ikke at komme tilbage. Vi inddrager din opholdstilladelse. Det stærkeste værn mod folkestyrets fjender bygger vi i fællesskab.

5 5 Konflikten i Syrien er en menneskelig tragedie, som der kun findes en politisk løsning på. Danmark står for en stærk international solidaritet. Vi har hjulpet med at fragte giftgasser ud af Syrien. Vi er gået forrest, når det handler om nødhjælp. Men uanset hvad så rokker det ikke ved, at borgerkrigen har sendt millioner på flugt. Og det betyder, at der også er kommet flere syriske flygtninge til vores del af verden. Det kan vi mærke i Danmark. Det er mange år siden, at antallet af asylansøgere har været så højt. De borgerlige siger, at det er fordi regeringen har lempet reglerne. Det er endnu en urigtig påstand fra de borgerlige. Vi overtog VKO s asyllov uden at ændre så meget som et komma i den. Det gør vi nu. Et stort komma. Vi vil indføre en tidsbegrænset opholdstilladelse til flygtninge, der ikke er personligt forfulgt. Man skal rejse hjem, så snart forholdene tillader det. Det er både ordentligt og rimeligt. Kære kongres. Netop i en urolig tid er der brug for et kompas. Der er nok, som lokker med lette løsninger og charmerende politiske trick. Vores kompas bygger på vores værdier om solidaritet mellem mennesker og ansvar for fællesskabet. Jeg møder mange mennesker, som siger til mig: Vi kan ikke kende vores parti. Hvorfor taler du hele tiden så meget om økonomi.

6 6 De har jo ret i, at vi har brugt meget krudt på at få styr på dansk økonomi. Det var der brug for. Under krisen mistede vi over private arbejdspladser. Vi var ét af de OECD-lande, som oplevede det største fald i vores velstand. VKO-flertallet handlede ikke i tide. Først sagde den ældre Rasmussen, at de økonomiske lærebøger skulle skrives om. Nej, det skulle de så ikke alligevel. Og så sagde han farvel. Derefter sagde den yngre Rasmussen: vi er ude af krisen. Det var vi så ikke alligevel. 10 år med VKO var dyrt for Danmark. Budgetterne holdt ikke. Vigtige reformer blev udskudt. Konkurrenceevnen blev forsømt. Det var lettere at gøre det, som var rart end det, som var rigtigt. Det er det altid. Det kan godt være, det er smart politisk købmandskab. Men det er ikke politisk lederskab. Den opgave har vi taget på os. Igen. Derfor har økonomi fyldt så meget de seneste år plan. Budgetlov. Oprydning i den finansielle sektor. Reformer af SU, kontanthjælp og førtidspension. Men lad os nu ikke falde i den fælde, som mange af vores venner ikke mindst dem ude på venstrefløjen forsøger at opstille. De siger, at en ansvarlig økonomisk politik er det samme som en blå økonomisk politik. Men det er forkert. Og uanset hvor mange gange det bliver gentaget, så bliver det aldrig sandt. Lad os huske på, at de borgerlige vil give skattelettelser som universal kur. Det kan jo ikke undre, for hvis man kun kan bruge en hammer, så ligner alle udfordringer et søm. Men sådan fungerer en moderne økonomi ikke.

7 7 I en krisetid skal man bruge alle redskaberne i værktøjskassen. Og det har vi gjort. De seneste tre år har vi haft det højeste niveau for offentlige investeringer i over 30 år. Vi investerer i nye hospitaler. Vi investerer i skoler, vuggestuer og plejehjem. Vi investerer i vores infrastruktur. Spørg bare Magnus Heunicke. Der findes snart sagt ikke den plet i Danmark, hvor Magnus ikke er i gang med at bygge jernbaner, motorveje, cykelstier, letbaner, havne eller metro. Og findes den plet, så sig det for himlens og Bjarne Corydons skyld ikke til Magnus. Når arbejdsløsheden falder, beskæftigelsen stiger og der er styr på pengene, så er det fordi, der sidder en socialdemokrat i Finansministeriet. Og hvad betyder det, at der sidder en socialdemokrat i Erhvervs og Vækstministeriet? Jeg tror ikke nogen er i tvivl om, at Henrik Sass Larsen gik langt for at hjælpe til med en løsning, så der fortsat er et slagteri på Bornholm. Og med Mette Frederiksen i spidsen har vi fået luget ud i Claus Hjorts meningsløse aktiveringsmaskine. Vi gør afstanden mellem ledighed og det næste job kortere. Og nu er spaghetti noget man spiser, og ikke noget man bygger tårne af på aktiveringskurser. Arbejdsløse skal behandles med respekt. Så kære kongres: Hver eneste økonomiske reform har haft for øje at skaffe arbejdspladser. Skattereformen. Vækstplan DK. Vækstpakken. Tre finanslove og en fjerde på vej. Her er nogle tal, der ikke er til at tage fejl af. I 2011 var byggefagenes arbejdsløshed 8,6 procent. Nu er den nede på 5,1 procent. I 2011 var metalarbejdernes ledighed 7,7 procent. Nu er den nede på 4,2 procent.

8 8 Og i gruppe fuldtidsledige. I juli 2014 var det tal Det seneste halvandet år er flere kommet i arbejde. Det kommer ikke af sig selv. Vi knokler for det. For os er en sund og solid økonomi et middel og ikke et mål. Og målet er det samme, som det har været i generationer af socialdemokrater. Flere job og bedre velfærd. Og vi har leveret. Den solide økonomi gør en forskel for mange danskere. Flere penge til de pensionister, der har mindst. Vi målretter en milliard kroner til de ældre, som har mest brug for hjælp. Og hvor tit har vi ikke talt om, at vi vil gøre mere for de mange danskere, som lever med en psykisk sygdom. Nu sker det. 2,2 milliarder kroner til psykiatrien. Slut med forskelsbehandlingen mellem psykiske og fysiske lidelser. Nu gælder behandlingsgarantien for alle. Langt om længe. Vi står vagt om den frie og lige adgang til sundhed. Ventetiderne på operationer er historisk lave. Og vi har lige fremlagt en ambitiøs sundhedsplan. Cirka danskere har i dag en kræftsygdom. Det er en frygtelig sygdom. Derfor er det også uacceptabelt, at chancen for at overleve en kræftsygdom er lavere i Danmark end i lande som Norge og Sverige.

9 9 Det ændrer vi nu. På samme måde som vi sætter ind overfor kroniske sygdomme som KOL, diabetes og gigt. Vi ved også, at uligheden i danskernes sundhed er for stor. Den er urimelig. Nu tager vi for alvor fat. Vi skal have en tidligere diagnose, bedre behandling og flere gode leveår for alle. Nick har taget vesten på og smøget ærmerne op. Vi handler. Og samlet set er vi parate til at bruge fem milliarder kroner ekstra på sundhed de nærmeste år. Vel og mærke uden at skære i hjælpen til verdens fattigste mennesker. Så det betyder noget at have orden i økonomien. Det handler om værdier. Uden sorte tal på bundlinjen er det svært at give vores unge det bedste skub ind i voksenlivet. Nemlig en god uddannelse. Igen. Vi har leveret. En ny folkeskole med flere timer i dansk og matematik. Engelsk fra 1. klasse. En sammenhængende skoledag med plads til bevægelse hver dag. Nye måder at lære på. Og det må faktisk godt være sjovt at gå i skole. Der var - mildt sagt - meget debat, da vi fik den nye folkeskole. Derfor er jeg også glad for at lærerne i klasselokalerne går så konstruktivt ind i den nye skole. Det siger noget om en stor professionalisme. Men det viser først og fremmest den enorme entusiasme, der er drivkraften hos de danske skolelærere. Og det er vigtig at anerkende. Kære skolelærere: I gør en fantastisk forskel for vores børn, og det vil vi gerne sige tak for.

10 10 Det er ikke nogen hemmelighed, at der er en klar sammenhæng mellem forældrenes baggrund og hvad børnene får ud af at gå i skole. Det er ikke alle, som kan hjælpe deres børn lige godt. Det gør vi noget ved. I mandags var jeg på Katrinebjergskolen i Aarhus. Jeg mødte en flok niårige piger. De fortalte mig, hvordan deres lektiecafe fungerer. En synes det er lidt træls, at ikke alle dukker op. En var glad for, at hun er blevet bedre til det dér med at gange. Og som Edda sagde: lektiecafeen er god, undtagen når drengene larmer. Nogle ting ændrer sig aldrig. Vi har en ny folkeskole, fordi vi har en socialdemokratisk ledet regering. Det samme gælder vores erhvervsuddannelser. Nu rydder vi op. Færre retninger. Flere timer. Mere kvalitet. Vi gør, hvad vi kan for at løse problemet med praktikpladser. Men vi er ikke i mål. Derfor en stille men bestemt opfordring til Danmarks virksomheder: Vi har fået en ny og bedre erhvervsuddannelse. Vi har brug for flere praktikpladser. I har også et ansvar. Nu er opgaven at få et bedre gymnasium. Vi skal have en stærkere sammenhæng mellem gymnasierne og de videregående uddannelser. For to år siden sagde vi på vores kongres, at vi ville have den bedst uddannende generation i danmarkshistorien. To år senere; en god folkeskole er blevet bedre. En ny erhvervsuddannelse. En ny 10. klasse. Et bedre gymnasium på vej. Rekordstort optag på de videregående uddannelser. Og faktisk er der aldrig brugt så mange penge på uddannelse som nu.

11 11 Andre lande i Europa skærer i deres velfærd. Vi holder fast. Og takket være en sund økonomisk politik kan vi nu udbygge vores velfærd. En lille smule hvert år. Vi har fremlagt en plan for, hvordan udgifterne til den offentlige service kan stige 0,6 procent hvert år frem til Det er ikke meget. Det indrømmer jeg blankt. Men det er nok til, at vi kan sikre de målrettede og mærkbare forbedringer, vi har brug for. I 2020 svarer det til, at vi har cirka 20 milliarder kroner mere til velfærden. Omsorg for vores ældre. Bedre kræftbehandling. Den dygtigste generation. Sund økonomi. Råd til lidt mere velfærd. Det er vores vej. Vi passer på det, vi har. Gør det bedre. Sikrer tryghed. Og får alle med. Hvad er alternativet til en socialdemokratisk ledet regering? Det skal jeg fortælle jer. Det er Lars Løkke Rasmussen. Hans opskrift for Danmark er en giftig cocktail af skattelettelser og nulvækst, som vil kaste Danmark ud i et eksperiment. For hvordan er det nu med nulvæksten. Det kære lille barn, som man i Venstre nægter at kalde ved sit rette navn. Og man forstår dem jo godt. Sandheden om nulvækst er følgende. For at sikre velfærden skal der bruges lidt flere penge hvert år. Det har vi. År for år. Nulvækst er nul kroner ekstra. År for år.

12 12 Derfor skal Lars Løkke Rasmussen det første år finde tre milliarder kroner. Hvordan gør han det? Det første år er det ikke så svært. Venstre skærer i udviklingsbistanden og tømmer reserverne i kassen. Så kender vi dem igen. År to skal Lars Løkke Rasmussen så finde seks milliarder kroner. Det er lidt sværere, når man ikke bare kan skære i hjælpen til de fattigste i verden. Men hvem er det så? Er det de ældre? År tre skal Lars Løkke Rasmussen så finde ni milliarder kroner i det offentlige forbrug, hvis nulvæksten skal holde. Og nu begynder det at blive rigtig svært. Ni milliarder kroner er mange penge. Er det hospitalerne, der skal bidrage til nulvæksten? Eller er det de unge, der skal have en dårligere uddannelse? År fire er det 12 milliarder kroner, der skal findes på offentlige besparelser. Er det i år fire, at der skal fyres massivt i den offentlige sektor? Er det nu, vi får brugerbetaling, når vi går til lægen? Der er meget, som er uklart, når det handler om Venstres nulvækst. Men der er én ting, som ikke kan diskuteres og det er, at nulvækst er en maskine, der udhuler det, vi i fællesskab har bygget op. Hvordan er det så med Venstres skattelettelser? Må vi få at vide, hvor de skal falde og hvordan de skal finansieres? I kender selv svaret. Arveafgiften skal ned. Topskatten lettes. Beskæftigelsesfradrag op. Ned, op, lettes. Der er meget gymnastik over det altså tal-gymnastik. Lysten til at bruge penge er stor. Viljen til at finde dem er lille. Nulvækst og skattelettelser er Venstres vej. Vi ønsker en anden vej for Danmark. Hvis man har prøvet at rydde op efter en teenagefest - og det har jeg - så ved man, hvad opgaven var efter 10 år med VKO. Det er hårdt arbejde. Og det er ikke alt, der gemmer sig i hjørnerne, som er lige behageligt.

13 13 Den gode nyhed er, at vi stort set har fået ryddet op. Den dårlige nyhed er, at Lars, Kristian, Søren og Anders er ved at varme op til en ny fest. Alene i denne uge har De Konservative brugt 10 milliarder på skattelettelser. Dansk Folkeparti vil bruge penge på alt. Liberal Alliance vil have skatten ned på 40 procent. Nogle gange kan man faktisk blive helt i tvivl om, hvad der samler de fire partier ud over, at de vil holde fest med Lars Løkke for bordenden. Forleden dag fik vi noget af svaret. Hvis man troede, det var en vision for Danmark, så blev man skuffet. Hvis man troede, det var en samlet økonomisk plan, så blev man skuffet. Nej, i disse tider - hvor ungdomskriminaliteten er den laveste i over ti år - så er dét som på en god dag samler de fire borgerlige partier, at den kriminelle lavalder skal ned på 12 år. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan en dårlig dag så ser ud. Husk nu at et af regeringens første lovforslag var at hæve den kriminelle lavalder fra 14 til 15 år. Jeg har sagt det før. Og jeg siger det igen: Socialdemokraterne vil ikke sætte børn i fængsel. Danmark skal ikke ud i et nyt eksperiment. Det er nu, vi skal holde fast i vores resultater. Vi har så mange. Men det er også fuldstændigt rigtigt, at vi ikke har fået gennemført alt, vi gik til valg på. Forklaringen er ret enkel: Vi er en ægte mindretalsregering. Og med en ægte mindretalsregering mener jeg en regering uden ubegrænset kassekredit hos Dansk Folkeparti.

14 14 Vilkårene for min regering - vores regering - har hele vejen igennem været, at vi skal finde flertal for vores politik. Hver dag. Året rundt. Det er ikke noget, jeg begræder. For vi ønskede jo at bryde med nullernes blokpolitik. Det har vi gjort. Vi har et godt samarbejde med Enhedslisten. Enhedslisten har været med til at træffe vigtige beslutninger om at bekæmpe fattigdom, styrke den kollektive trafik, fremrykke offentlige investeringer og trække Danmark i en grønnere retning. Men vi er også af og til uenige. Lad mig give et eksempel. For os socialdemokrater har det været vigtigt at rette op på den forsømte konkurrenceevne. Det har vi gjort. Vi vil gerne have produktionsarbejdspladser i Danmark. Derfor har vi forbedret vilkårene for virksomhederne. Vi har sænket skatter og afgifter for at sikre, at vi stadig har arbejdspladser i industrien. Der er forskel på Socialdemokraterne og Enhedslisten. Derfor er det ikke alle opgaver, vi kan løse med Enhedslisten. Det gjaldt i 90 erne. Og det gælder i dag. Først var vi tre partier, der tog opgaven på os. Undervejs valgte SF at træde ud af regeringen. Det var en fair og frivillig beslutning. I dag har vi et godt og tæt samarbejde. Og SF har al mulig grund til at være godt tilfreds med resultaterne. Nu er vi så to partier, der løfter ansvaret med at skaffe flertal hver dag. Det har vi prøvet før. Men hvad vi ikke har prøvet før er, at der kun er ét andet parti i Folketinget, der er parat til at tage et regeringsansvar. Dansk Folkeparti vil først i regering den dag Pia Kjærsgaard siger noget pænt om Socialdemokraternes formand. O.

15 15 De Konservative tøver også med at tage ansvaret. Og det er vel fair nok, når man ved, hvor meget de slås med at finde ud af hvem, der har ansvaret i deres eget parti. Og først den dag fri narko til eget brug bliver en del af en borgerlig regerings politik er der plads til Liberal Alliance. Hvorfor alle disse krumspring? Det skal jeg sige jer. Ansvaret i en krisetid slider. Det ved vi. Og det ved vores modstandere. Tag bare debatten om løftebrud. Den har været hård ved os. Ingen tvivl om det. Men lad os huske hinanden på, at man ikke kan gennemføre mere end det, man har flertal til, og at vi har gennemført langt langt det meste af det, vi gik til valg på. At de borgerlige har haft travlt med at tale om løftebrud er da ikke mere overraskende end, at Kopenhagen Fur støtter Venstre økonomisk. Nå nej det sidste var faktisk en overraskelse. Men det kan ikke komme bag på nogen, at de borgerlige angriber os. Og nej, Venstre holder ikke igen. Man kan faktisk have dem mistænkt for at have indført en bonusordning for grove påstande. Jo vildere jo bedre. Det siger noget om Venstres økonomi, at de har råd til Søren Pind. Og mon ikke der er faldet en stor slat for følgende fantasifulde påstand fra et medlem af Venstres folketingsgruppe. Og jeg citerer: Tak for kaffe.

16 16 For god ordens skyld vil jeg minde Venstre om, at en af de første ting denne regering gjorde var at afskaffe den dybt asociale brugerbetaling på kunstig befrugtning, som Lars Løkke Rasmussen havde indført. For kære Venstre. Socialdemokraterne kan faktisk godt lide børn. Og vi står fuldstændig på mål for den politik, vi har ført. Så når Venstre-folkene kommer buldrende med bål og brand og råber om løftebrud, så skal vi ranke ryggen. Vi gik til valg på, at arbejdsløsheden var for høj. Nu er den faldet. Vi gik til valg på at få bragt orden i dansk økonomi. Det er sket nu. Vi gik til valg på, at vi ville have en bedre kollektiv trafik. Nu har vi en Togfond. Vi gik til valg på, at der også i fremtiden skulle være råd til velfærden. Nu har vi sikret, at vi kan investere 20 milliarder i sundhed, omsorg og uddannelse de kommende år. Jo, der er også ting, vi ikke har gennemført, selv om vi kunne. Det ved vi alle sammen. Tag øremærket barsel. Det er et forslag, som vil fremme alt det rigtige. Og hvis målsætning jeg - som jo faktisk var feminist før jeg blev socialdemokrat - støtter fuldt og helt. Det er godt, at mænd tager del i deres børns barsel. Men sandheden er, at vi ikke engang selv var sikre på, at vi havde fundet den rigtige løsning, fordi det reelt ville betyde mindre samlet barselstid til vores børn. Vi har stadig det samme mål. Vi skal bare finde andre veje. Vi er en ægte mindretalsregering. De andre har dømt os ude fra dag et. Alligevel har vi opnået mere end vores modstandere frygtede, og vi selv turde drømme om.

17 17 Venstre, I kan bare komme an. Kære kongres. Alle ved, at den parlamentariske virkelighed til tider har gjort det vanskeligt at være socialdemokrat. Det gælder ikke mindst det spørgsmål, som optager os alle; den dagpengereform som Kristian Thulesen Dahl af helt egen drift fandt på. I 2010 sagde de borgerlige anført af Inger Støjbjerg, at mellem til ville falde ud af dagpengesystemet. Det passede ikke. Over har nu opbrugt deres dagpengeret. Derfor har vi handlet. Til i dag er alle blevet sikret op til fire års forsørgelse stik imod Venstre og Dansk Folkepartis oprindelige ønske. I alt har regeringen brugt over tre milliarder kroner på at afbøde konsekvenserne af Thulesen Dahl-reformen. Det er mange penge i en økonomisk svær tid. Vi har Socialdemokraterne har - gjort en forskel for de tusindvis af mennesker som stod til at have opbrugt deres dagpenge. Præcis som man kan forvente af en socialdemokratisk ledet regering. Alligevel har det i perioder nærmest virket som om, at det var Mette, Bjarne og mig, der har opfundet dagpengereformen. Intet kan være mere forkert. Jeg forstår godt frustrationerne. Det gør alle. Men lad os rette dem mod reformens bagmænd. Det gavner ikke vores sag, hvis vi selv skaber det indtryk, at det er Socialdemokraternes skyld at dagpengereformen ikke fungerer.

18 18 Husk på, at Løkke er ligeglad. Og husk på, at Dansk Folkeparti gennem tre år har forsøgt at finde en grimasse, der kan passe. Det er os, der hele vejen igennem har talt de arbejdsløses sag. Og vi har gjort det ud fra et vanskeligt udgangspunkt. Fakta er, at ved valget i 2011 fik de partier, som gik ind for dagpengereformen flere stemmer ikke færre. Flere stemmer. Ikke færre. Valgets tale var, at dagpengereformen skulle bestå. Og selv om vi socialdemokrater har mange talenter, så kan vi ikke vende op og ned på den politiske tyngdekraft. Det handler ikke om at være svag eller stærk. Klog eller mindre klog. Det handler om 90 mandater i Folketinget. Det var selvfølgelig en mulighed at lægge armene over kors og lade VKO fortsætte. Men det gjorde vi ikke. Jeg traf et valg. Den socialdemokratiske ledelse traf et valg. Vi tog ansvaret og indgik en aftale om et regeringsgrundlag. For vi må ikke glemme, at regeringen består af to forskellige partier. Med forskellige prioriteter og forskellige vurderinger. Derfor har vi en aftale. Og det er netop, fordi vi holder vores aftaler og stoler på hinanden, at vi kan få ting til at ske. Den tillid er dyrebar. Den har været grundlaget for socialdemokratiske statsministre gennem tiderne. Og derfor holder jeg som socialdemokraternes formand fast i vores del af aftalen med vores regeringspartner. Vi skal ikke glemme, hvad aftalen også betyder. Tag bare kampen mod social dumping. Efter 10 år med VKO sker der endeligt noget. ID-kort på byggepladserne. Skærpet straf for svindel og humbug. Ny indsats mod ulovlig godskørsel.

19 19 Og nu vores forslag om at hæve fradraget for de faglige kontingenter. Et forslag som betyder noget for 1,3 millioner danske lønmodtagere. Et forslag som er et rygstød til lønmodtagernes rettigheder. Alt det var ikke blevet til noget uden vores aftale med de radikale. Derfor vil jeg sende en hilsen til vores radikale partnere i regeringen. Det er os, der sammen har skabt og udbygget vores velfærdssamfund. Men ja, debatten har været svær. Den har krævet meget af os. Og derfor er det også vigtigt at sige meget klart her i dag; når så mange socialdemokrater i partiet og i fagbevægelsen så mange gange har vendt sig kritisk mod den dagpengereform, der blev vedtaget før regeringsskiftet, så er det jo ikke dem, der er noget i vejen med. Nej, det er dagpengereformen, der er noget i vejen med. Det var jo derfor, vi stemte imod den. Det folketingsvalg, der skal afholdes indenfor det næste år, kommer til at handle om retningen for Danmark. Om de store spørgsmål i vores samfund. Om hvilken fremtid vi vil have med hinanden. Hvordan rettigheder og pligter følges ad. Om tryghed for lønmodtagerne. Og derfor også om dagpenge. Jeg har tre anbefalinger til danskerne. Hvis man ønsker et andet dagpengesystem end det Thulesen Dahl opfandt, så er min anbefaling, at stemme på et parti, der var imod fra dag ét. Hvis man vil være sikker på, at et nyt dagpengesystem bliver indfaset på en ordentlig måde, så er min anbefaling at stemme på et parti, der har vist viljen til at hjælpe mennesker, som er kommet i klemme.

20 20 Og hvis man vil være sikker på, at dagpengesystemet ikke om to år og fire år bliver kastet op i luften og udsættes for flere af Thulesen Dahls hovsa-reformer, så er min anbefaling at stemme på et parti, der tager ansvar og står ved aftaler. Også når det er svært. Og kære kongres. Der er kun et parti, som lever op til alle tre anbefalinger. Der er kun et parti, som har kæmpet med næb og klør mod reformen. Som har knoklet for at hjælpe mennesker i klemme. Og som samtidig har indgået de nødvendige aftaler for at skabe de vigtige resultater. Det er os. Det er Socialdemokraterne. Vores modstand mod dagpengereformen er dybtfølt. Vores vilje til at tage ansvar er stålsat. Vi er socialdemokrater. Og vi vil ikke have mere hovsa-politik fra Dansk Folkeparti. Derfor har vi nedsat en dagpengekommission. Jeg har bedt kommissionen om at fremrykke sin betænkning fra 2016 til september Altså allerede om et år. Dagpengekommissionens formand har forsikret regeringen om, at den ændrede tidsfrist ikke er en hindring for at levere et solidt arbejde. Det vil jeg gerne takke for. Med dagpengekommissionens analyser og anbefalinger vil et nyt Folketing hurtigt kunne gå i gang med arbejdet med en ny dagpengereform. Og et nyt dagpengesystem vil kunne træde i kraft den 1. januar Jeg er ikke tvivl om, at danske lønmodtageres interesser i de forhandlinger vil være bedst varetaget af stærke socialdemokrater. Vi vil have et nyt dagpengesystem. Og det får vi. Kære alle sammen.

21 21 Vi skal vinde valget. Alternativet er Lars Løkke og nulvækst. Kampen mod social dumping vil blive lagt i dvale. År for år vil velfærden blive udhulet. Og de borgerlige bliver ved, til de har fået det Danmark, de ønsker. Stærkere markedskræfter. Svagere fællesskab. Fattigere velfærd for de mange. Større velstand for de få. Så ja, der er meget på spil i den kommende tid. Derfor er det så vigtigt, at vi står sammen. For vi har så meget vi vil. Vi vil udbygge velfærden. Sikre trygheden. Vi vil sikre ordentlige løn og arbejdsvilkår for lønmodtagerne. Sikre at vores unge bliver den bedst uddannede generation i danmarkshistorien. Bedre kræftbehandling. Vi vil gøre op med uligheden i sundhed. Et uddannelsesløft til de ufaglærte. Vi vil sikre en solid økonomi, hvor pengene passer. Vi vil passe på Danmark og hinanden. Alt det kan vi i fællesskab få til at ske. Men det kræver, at vi står sammen. At vi står ved vores aftaler. At vi står sammen om vores resultater. Kære kongres.

22 22 Vi har haft regeringsansvaret i tre år. Der er mindre end et år til, at vi møder danskerne ved valget. Det er nu, vi som parti skal vælge. Vi skal vælge, om vi vil ærgre os over det, vi ikke nåede. Eller om vi er stolte over, vi har ført Danmark gennem krisen med vores solidaritet og fællesskab i behold. Vi skal vælge om vi nidkært vil finde fejl og mangler hos os selv. Eller om vi skal fortælle danskerne om, hvad nulvækst betyder for vores velfærd. Vi skal vælge, om vi vil bøje nakken og tro på de borgerliges skræmmekampagner om hvem vi er. Eller om vi en gang for alle siger til os selv og til resten af befolkningen: Vi er socialdemokrater. Vi gør det, som er bedst for Danmark, og alle skal med. Vi skal vinde det valg. Og vi skal gøre det i fællesskab.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder)

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder) Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014 (Det talte ord gælder) Kære alle. Folkemødet er en succes. Og det viser, at bag al snakken om spin, politiske intriger og magtkampe

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011

Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011 Helle Thorning-Schmidts 1. maj tale 2011 (Det talte ord gælder) Krisen og VKO har været et dyrt bekendtskab for Danmark. Vi har mistet 180.000 private arbejdspladser. Der er blevet slået hul i statskassen.

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Sammen skaber vi værdi

Sammen skaber vi værdi KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Harald Børsting Sammen skaber vi værdi I LO vil vi gerne bruge 1. maj til at sige tak til lønmodtagerne. Tak for jeres indsats. Tak fordi

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag. Jonas Dahls tale 1. Maj 2011 Tak for invitationen til at tale her på i FOA Århus. Det er fantastisk at være her sammen med Jer på denne særlige dag. Det var også her jeg holdt min første 1. Maj tale for

Læs mere

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE Venstres reformer, før valget i 2011, har lagt grunden til 90 pct. af de samlede økonomiske effekter, som har sikret dansk økonomi. Og siden valget har Venstre

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Jacob Lund. Oktober Indhold. Kære socialdemokrater, venner og læsere af mit nyhedsbrev

Jacob Lund. Oktober Indhold. Kære socialdemokrater, venner og læsere af mit nyhedsbrev Jacob Lund Oktober 2014 Indhold Indledning 1 Hårde konsekvenser for Syrien-krigere 3 Op og ned i snakken om dagpenge 4 Venstres nulvækst betyder Discountvelfærd 5 Asylregler skal følge med udviklingen

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå.

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå. Kære venner! For halvandet år siden det var dengang Lars Løkke var statsminister - modtog jeg et brev fra nogle murersvende. De prøvede at komme i kontakt med nogen inde på Christiansborg. De var dødtrætte

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Villy Søvndals tale 1. Maj 2011 Hej med Jer alle sammen. Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Første maj. En festdag, hvor

Læs mere

Og også fordi det bliver den sidste 1. maj i meget lang tid med en borgerlig regering!

Og også fordi det bliver den sidste 1. maj i meget lang tid med en borgerlig regering! 1. maj-tale, Langå (Det talte ord gælder) Tak for ordet! Og tak for invitationen. Det er altid noget særligt at være til 1. maj her i Langå. Det er selvfølgelig fordi 1. maj er en særlig dag. Og også fordi

Læs mere

Helle Thorning-Schmidt Grundlovstale 2011

Helle Thorning-Schmidt Grundlovstale 2011 Helle Thorning-Schmidt Grundlovstale 2011 Det talte ord gælder I dag fejrer vi vores Grundlov. Grundloven er de regler, vi har for vores politiske kampe. Grundloven giver den enkelte borger rettigheder.

Læs mere

Finansminister Bjarne Corydons tale 1. maj

Finansminister Bjarne Corydons tale 1. maj Finansminister Bjarne Corydons tale 1. maj Kære venner af arbejderbevægelsen Tak fordi I vil se mig her i dag. Den 1. maj er noget særligt for mange af os. Det er en traditionsrig dag. I ved det er lige

Læs mere

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti 1 Cristian Juhl, Enhedslisten 1. maj 2012 Første maj er arbejdernes INTERNATIONALE dag Den nyliberale bølge, der hærger verden, betyder: At færre står i fagforening At der bliver større forskel på rig

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012 Link til Helle Thorning-Schmidts tale (Det talte ord gælder) Historien om hvordan Danmark fik sin grundlov fortæller meget om os som nation. Det

Læs mere

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder) Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015 (Det talte ord gælder) Valgkampen er nu inde i den absolut sidste fase. Om godt 20 timer går danskerne til stemmeurnerne. Det er nu, der skal tages stilling.

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Tak for ordet. Og endnu engang tak til Allinge og Bornholm for at stable dette fantastiske folkemøde på benene. Det er nu fjerde

Læs mere

Hans Jensen, 1. maj 2006, Fælledparken:

Hans Jensen, 1. maj 2006, Fælledparken: Hans Jensen, 1. maj 2006, Fælledparken: Kære venner, Jeg vil gerne takke jer alle sammen, fordi I er kommet her i dag. Tak fordi I vil være med til at fejre fællesskabet. Vi vil kæmpe mod intolerance og

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi I dag vil jeg sige noget om værdien af arbejde. Og med værdi mener jeg ikke den lønseddel, vi modtager sidst på måneden. Nej. Jeg mener den værdi,

Læs mere

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 Del: Den nye smalle V-regering giver Socialdemokraternes nykronede leder,

Læs mere

!"#$%&%#'"(#)*+,*(-##

!#$%&%#'(#)*+,*(-## !"##$%&'#&("%#")*& Socialdemokraterne og SF går samlet til folketingsvalg den 15. september. Vores partier er forskellige. Vores historier og vores mærkesager er ikke identiske. Men vi har valgt at stå

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013

Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 1 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre ved en fælles indsats. Vi

Læs mere

SØ SA Velfærdsstaten. Af: AA, NN KK JJ

SØ SA Velfærdsstaten. Af: AA, NN KK JJ SØ SA Velfærdsstaten Af: AA, NN KK JJ Indholdsfortegnelse Kildeliste... 1 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Hvorfor har vi valgt omfordeling?... 2 Hovedspørgsmål... 2 Partiernes prioriteter... 2

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

Så mange gange er mindst et nøgleord nævnt

Så mange gange er mindst et nøgleord nævnt Sektioner Søg Menu UDE AF FOKUS Politikernetaberinteresefor arbejdsmarkedet Af Kåre Kildall Rysgaard Onsdag den 6. maj 2015, 05:00 Del: Folketingets opmærksomhed på job, arbejdsløshed og dagpenge kølner.

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN Det talte ord gælder Der er partier, som gerne vil fremtiden, og som arbejder for at gøre Danmark til et bedre samfund at bo og leve i partier som vil

Læs mere

Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side

Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side Tale til 1. maj 2015 1 Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side Og på den anden side - Lars Løkke - hånd i hånd med DF. Hvordan kan

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

1. maj-tale 2011 Henrik Lippert formand for 3F Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening holdt 1. majtalen i fagforeningen

1. maj-tale 2011 Henrik Lippert formand for 3F Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening holdt 1. majtalen i fagforeningen 1 1. maj-tale 2011 Henrik Lippert formand for 3F Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening holdt 1. majtalen i fagforeningen Danmark er blevet gjort mere og mere skævt i de ti år, vi har haft den borgerlige

Læs mere

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket.

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket. KLAUSUL: DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Tale til stormøde om efterløn den 2. februar 2011 i Odense Indledning Harald Børsting Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere.

Læs mere

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder?

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? 1 Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? Her er formændene for 6 af de største danske partier. Hvem er hvem? 1. Bendt Bendtsen 2. Mogens Lykketoft 3. Pia Kjærsgaard 4.

Læs mere

Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har sat sine spor i kroppen.

Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har sat sine spor i kroppen. Kære venner. I kender sikkert ikke Per Hansen. Men de fleste af jer kender garanteret en som ham. Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har

Læs mere

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Hvert år mødes vi for at fejre grundloven vores forfatning. Det er en dejlig tradition. Det er en fest for demokratiet. En fest for vores samfund.

Læs mere

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os.

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Kim Simonsen tale 1. maj Det talte ord gælder. I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Men måske skulle vi ikke kun kalde det en kampdag. Måske skal vi også

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folketingets Afslutningsdebat 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folketingets Afslutningsdebat 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folketingets Afslutningsdebat 2014 (Det talte ord gælder) Fremtiden begynder i dag, som den gør hver dag. Den nyere danske tradition med at holde afslutningsdebat, selvom vigtige

Læs mere

Rasmus Horn Langhoff. August 2014. Indhold. Kære socialdemokrater, venner og læsere af mit nyhedsbrev. Side 1 af 7

Rasmus Horn Langhoff. August 2014. Indhold. Kære socialdemokrater, venner og læsere af mit nyhedsbrev. Side 1 af 7 Rasmus Horn Langhoff August 2014 Indhold Sundhedspakke er kernesocialdemokratisk 3 Danmark har brug for stærke fagforeninger 3 Hvor er pengene, Dansk Folkeparti 4 Fælles svendebrevskampagne med LO 5 Kære

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 9.30 DET TALTE ORD GÆLDER Indledning: Jeg har en vigtig historie til jer i dag. En historie om arbejdsløshed. En af den slags, som

Læs mere

SF HAR TABT KAMPEN I REGERINGEN OM AT FÅ FLERE OFFENTLIGE MIDLER IND I DEN ØKONOMISKE PAKKE.

SF HAR TABT KAMPEN I REGERINGEN OM AT FÅ FLERE OFFENTLIGE MIDLER IND I DEN ØKONOMISKE PAKKE. 1 KRITISKE DISKUSSIONER Af Henrik Herløv Lund, økonom og velfærdsforsker cand. scient. adm. ikke partitilknyttet www.henrikherloevlund.dk herloevlund@mail.dk Kommentar: SF HAR TABT KAMPEN I REGERINGEN

Læs mere

SAMMEN OM DANMARK TO VEJE FOR DANMARK. Vi søger mandat til at danne og lede en ny regering.

SAMMEN OM DANMARK TO VEJE FOR DANMARK. Vi søger mandat til at danne og lede en ny regering. SAMMEN OM DANMARK Socialdemokraterne og SF går samlet til folketingsvalg den 15. september. Vores partier er forskellige. Vores historier og vores mærkesager er ikke identiske. Men vi har valgt at stå

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale den 1. januar 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale den 1. januar 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale den 1. januar 2012 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. For tre måneder siden fik Danmark en ny regering. En regering, som er trådt til i en krisetid. Og som

Læs mere

TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og oktober Public 56874

TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og oktober Public 56874 TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og velfærd generelt. 22. 31. oktober 2010 Public 56874 Metode Feltperiode: 22. 31. oktober 2010 Målgruppe: Repræsentativt

Læs mere

Beredskab: VLAK 2025-plan

Beredskab: VLAK 2025-plan 30. maj 2017 Beredskab: VLAK 2025-plan Dette notat opsummerer budskaber i forbindelse med lanceringen af VLAK-regeringens 2025-plan. Bilag 1 er en oversigt over elementerne i VLAK-regeringens 2025-plan.

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Der er også anden årsag til, at jeg har glædet mig særligt til i dag. Og det skyldes de aktuelle meningsmålinger.

Der er også anden årsag til, at jeg har glædet mig særligt til i dag. Og det skyldes de aktuelle meningsmålinger. 1 1. maj tale 2013 Poul Erik Skov Christensen, forbundsformand 3F INDLEDNING Vi fejrer 1.maj i år på en flot dag. De kyndige folk i den ene efter den anden vejrudsigt har sågar også lovet os, at vi får

Læs mere

Tables BASE % 100%

Tables BASE % 100% Her er hvad 194 deltagere på Folkehøringen mener om en række spørgsmål - før og efter, at de har diskuteret med hinanden og udspurgt eksperter og politikere. Før Efter ANTAL INTERVIEW... ANTAL INTERVIEW...

Læs mere

Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER

Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER Der findes mange forskellige ambitioner i denne verden. Nogen ambitioner er gode, andre

Læs mere

(Det talte ord gælder)

(Det talte ord gælder) +HOOH7KRUQLQJ6FKPLGWVWDOHWLO/2 6NRQJUHVGHQRNWREHU (Det talte ord gælder) Kære kongres Tak fordi jeg måtte lægge vejen forbi jer i dag. Det er en af de aftaler, jeg virkelig har glædet mig til. Både før

Læs mere

Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN

Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN 01. JANUAR 2016 Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN 1. Starten på nytårstalen. God aften. I december deltog jeg i et arrangement på

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder ***

Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder *** Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder *** Venstre havde et historisk godt valg. 947.725 danskere satte deres kryds ved Venstre og gav os

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard

1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard Den 1. maj 2009 Det talte ord gælder 1. maj-tale LO s næstformand Lizette Risgaard 1. maj tale af LO s næstformand Lizette Risgaard. Har I det godt? Det ser sådan ud. Jeg har det også godt. Det er klart,

Læs mere

I de sidste år er uligheden vokset i Danmark.

I de sidste år er uligheden vokset i Danmark. 1. maj tale 2006 - eftermiddag v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger I de sidste år er uligheden vokset i Danmark. Ikke mindst på grund af at regeringen og Dansk Folkeparti lystigt har svunget pisken

Læs mere

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål E og F den 11. oktober 2016 i Skatteudvalget

Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål E og F den 11. oktober 2016 i Skatteudvalget Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 28 Offentligt 10. oktober 2016 J.nr. 16-1458020 Politik, Lovmodel og Økonomi MLN Tale til besvarelse af samrådsspørgsmål E og F den 11. oktober

Læs mere

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven).

L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 111 Forslag til lov om afgift af mættet fedt i visse fødevarer (fedtafgiftsloven). Af Skatteministeren

Læs mere

1. maj i Fælledparken LO-formand Harald Børsting

1. maj i Fælledparken LO-formand Harald Børsting 1. maj i Fælledparken LO-formand Harald Børsting Jeg var ung i 70 erne. Jeg er klar over, at mange af jer ikke en gang var født dengang! Men heldigvis kan jeg da spotte en enkelt eller to, som kan huske

Læs mere

Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse.

Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse. /2IRUPDQG+DUDOG% UVWLQJ PDM Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse. Det er nemt at holde sammen i medgang. Det

Læs mere

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR Folkeafstemning om at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning 3. december 2015 3. FOLKE AFSTEMNING HVAD SKAL VI STEMME OM? HVORFOR SKAL VI STEMME? Den 3. december 2015

Læs mere

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen 1 Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen En af de danskere, der voksede op her på Bornholm, er arbejderforfatteren Martin Andersen Nexø. Og øen danner også rammen om første del

Læs mere

ER S + SF "LOVLIGT" UNDSKYLDT I AT FØRE "BLÅ POLITIK"?

ER S + SF LOVLIGT UNDSKYLDT I AT FØRE BLÅ POLITIK? 1 Kommentar ER S + SF "LOVLIGT" UNDSKYLDT I AT FØRE "BLÅ POLITIK"? Intro: Den røde regering tegner fremover til kun at ville føre blå politik. Men nu raser debatten om, hvorvidt man er lovligt undskyldt

Læs mere

Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget.

Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget. Historien gentager sig selv siger man. Og det kan der kan være noget. Lige før sommerferien kunne vi læse, at det amerikanske Trendmagasin Monocle igen havde kåret København til verdens bedste. Intet år

Læs mere

Ellen Trane Nørby, MF(V), Politisk ordfører ordførertale til åbningsdebatten 2011 torsdag den 6. oktober

Ellen Trane Nørby, MF(V), Politisk ordfører ordførertale til åbningsdebatten 2011 torsdag den 6. oktober Ellen Trane Nørby, MF(V), Politisk ordfører ordførertale til åbningsdebatten 2011 torsdag den 6. oktober Klausuleret til torsdag den 6. oktober kl. 10.05. -------------------- DET TALTE ORD GÆLDER ----------------------

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

Samfundsfag, niveau C Appendix

Samfundsfag, niveau C Appendix Samfundsfag, niveau C Appendix SAMFUNDSFAG, NIVEAU C APPENDIX 1 Den politiske situation i Danmark efter valget i juni 2015 I maj 2015 udskrev den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt folketingsvalg

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Det er godt at være her i Herning sammen med jer og holde mindefest. Vi mindes de ofre den onde borgerkrig bragte mennesker vi kender eller har hørt om.

Læs mere

*** Vores fællesskab ***

*** Vores fællesskab *** Margrethe Vestagers tale til Folkemødet 2014. Klausuleret til torsdag 12.6 kl. 17.10. Det talte ord gælder. Vores fællesskab Det er dejligt at være på Bornholm igen. Og det er skønt at få mulighed for

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Overskrifter - Støjberg: Ekstraordinær europæisk situation retfærdiggør ændring af Schengen-regler - Løkke gør parallelsamfund og udlændinge til prioritet - Venstre

Læs mere

Gallupmåling om. Helle Thorning-Schmidt Dagpengesystemet og militæraktion. Gallupmåling om. TNS Dato: 16. januar 2013 Projekt: 59053

Gallupmåling om. Helle Thorning-Schmidt Dagpengesystemet og militæraktion. Gallupmåling om. TNS Dato: 16. januar 2013 Projekt: 59053 Helle Thorning-Schmidt Dagpengesystemet og militæraktion TNS Dato: 16. januar 2013 Projekt: 59053 Feltperiode: Den 15.-16. januar 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller

Læs mere

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Igennem de sidste fire år har Socialdemokraterne sikret en fornuftig balance i udlændingepolitikken. På den ene side påtager

Læs mere

Johanne Schmidt-Nielsens 1. maj tale 2013 Den nødvendige politik

Johanne Schmidt-Nielsens 1. maj tale 2013 Den nødvendige politik Johanne Schmidt-Nielsens 1. maj tale 2013 Kan I huske den femtende september 2011? Det var den dag, hvor danskerne valgte en ny regering. Tusindvis af mennesker havde knoklet for at slippe af med Claus

Læs mere

*************************************************************

************************************************************* Sagsnr. Ref. Den 23. oktober 2003 +DQV-HQVHQVnEQLQJVWDOH YHG /2 VRUGLQ UHNRQJHVGHQRNWREHU ************************************************************* 'HWWDOWHRUGJ OGHU Velkommen til LO s kongres. Velkommen

Læs mere

Gallup om DF som regeringsparti

Gallup om DF som regeringsparti TNS Dato: 22. april 2013 Projekt: 59252 Feltperiode: Den 17/4-22/4 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Skattereformen i hovedpunkter.

Skattereformen i hovedpunkter. Skattereformen i hovedpunkter. Konsekvenser, beregninger, social balance Indhold Danmark i arbejde... 2 Det socialdemokratiske:... 2 Hvorfor skattereform:... 2 Udfordringen:... 2 Arbejdskraft:... 2 Flere

Læs mere

Derfor er SRSF regeringen så blå: THORNING OG CO. ER TILBAGE I KOPIPOLITIK OVERFOR DE BORGERLIGE.

Derfor er SRSF regeringen så blå: THORNING OG CO. ER TILBAGE I KOPIPOLITIK OVERFOR DE BORGERLIGE. 1 Derfor er SRSF regeringen så blå: THORNING OG CO. ER TILBAGE I KOPIPOLITIK OVERFOR DE BORGERLIGE. Myten om De Radikales altbestemmende rolle i regeringen krakeleret. De Radikale har fået skylden for

Læs mere

Tale v. Tina Møller Kristensen ved 1. maj på Bornholm. Fælles om fremtiden Jeg synes det er en god og rammende overskrift vi har givet denne 1. maj.

Tale v. Tina Møller Kristensen ved 1. maj på Bornholm. Fælles om fremtiden Jeg synes det er en god og rammende overskrift vi har givet denne 1. maj. Tale v. Tina Møller Kristensen ved 1. maj på Bornholm. Fælles om fremtiden Jeg synes det er en god og rammende overskrift vi har givet denne 1. maj. Overskriften rammer, at den politiske dagsorden gælder

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Forbundsformand Claus Jensen Metalskolen, Jørlund 1. maj-tale 2015

Forbundsformand Claus Jensen Metalskolen, Jørlund 1. maj-tale 2015 Forbundsformand Claus Jensen Metalskolen, Jørlund 1. maj-tale 2015 I år er et ekstra godt år at holde 1. maj. I år har vi nemlig virkelig noget at fejre. Vi kan fejre, at det går bedre i Danmark. Vi kan

Læs mere

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes.

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. PDMWDOH 7LQH$XUYLJ+XJJHQEHUJHU ) OOHGSDUNHQ (Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. I dag bliver vi rost fra alle sider for vores fleksible arbejdsmarked og vores sociale

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013 1 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2013 Det talte ord gælder Vi er samlet i dag for at fejre vores grundlov. Grundloven er rammen for den måde, vi i Danmark træffer beslutninger

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister

Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er storfavorit til at vinde næste valg. 42 procent af vælgerne - og hver femte VKO vælger - tror mest på Thorning, mens kun 29

Læs mere