Velkommen til Innovation X!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til Innovation X!"

Transkript

1 Velkommen til Innovation X! Innovation X Vi hjælper virksomheder til nytænkning og vækst Innovationsdag 27. januar 2011 I Nordjylland er vi en række organisationer, der hjælper virksomheder til at nytænke vækst og vi vil gerne vise dig, hvad vi kan tilbyde. Det gælder både hvis du: arbejder i en etableret virksomhed eller er ejerleder med vækstambitioner og ønske om at udvikle nye forretningsmodeller, nye markeder og nye produkter. er vækstiværksætter eller potentiel vækstiværksætter med ambitioner om at få din virksomhed til at vokse. er rådgiver eller konsulent, der gerne vil se, om vi har noget at tilbyde dine kunder. Derfor inviterer vi til Innovationsdag d fra kl Sted: NOVI Bygningen, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø. Dagen er sammensat af en række spændende foredrag og workshops og strækker sig fra kl Du vælger selv hvilke dele du ønsker at deltage i, tilmelding sker på vores hjemmeside Vær opmærksom på vores store netværksbuffet fra kl DELTAGELSE ER GRATIS

2 Program Frokost Kantinen Forevent for Karierremessen Auditorium Karrieremessen er en stor tilbagevendende begivenhed, hvor lokale, nationale og internationale virksomheder og studerende og kandidater fra Aalborg Universitet mødes og netværker. Gå ikke glip af denne fantastiske event, hvor du/i: som studerende eller kandidat kan møde spændende virksomheder med henblik på job, studiejob, praktikplads eller projektsamarbejde som virksomhed kan møde AAU's dygtige studerende og kandidater fra alle fagområder og studieretninger. AAU's studerende og kandidater er især kendt for deres faglighed inden for projektarbejde og problemorienteret opgaveløsning, også kendt som Aalborgmodellen. Inkubator Virksomhedspræsentation og showcasing Lokale M1 Aalborg universitets inkubatorordning er et særligt program hvori nye, videntunge forretninger afprøves og udvikles. En række nye virksomheder har haft deres spæde opstart i programmet ligesom nye kommer til og netop nu i færd med at udvikle deres forretningsgrundlag.

3 Fire inkubatorvirksomheder præsenterer deres nye forretning og de udfordringer de står overfor. De er alle interesseret i at udvikle deres relationer og søger viden, partnere, kunder, leverandører, rådgivere o.a. måske er du deres næste relation eller kan hjælpe dem videre mod vækst? InVio - Innovation og oplevelsesøkonomi Lokale M3 InVio Netværk for Vidensbaseret Oplevelsesøkonomi er et nyt nationalt innovationsnetværk bevilliget af Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Netværkets formål er, at styrke videndeling, videnudvikling og matchmaking indenfor oplevelsesøkonomien og styrke den særlige innovationsform som baserer sig på oplevelser i danske virksomheder. Netværket har særligt fokus på to hovedområder: oplevelsesinnovation af services og produkter samt oplevelsesbaseret forretningsudvikling. InVio ledes og administreres fra Aalborg Universitet og øvrige partnere er Roskilde Universitetscenter, Teknologisk Institut og Center for Kultur og Oplevelsesøkonomi. Oplægget vil præsentere netværket, komme ind på netværkets indsatsområder samt redegøre for hvilke muligheder der er for samarbejde i netværket og for virksomhedsdeltagelse i de enkelte innovationsforløb. Facebook til B2B markedsføring Lokale M6 På verdensplan er der flere end 500 mio. aktive brugere på Facebook. Alene i Danmark logger ca. 1,25 mio. brugere på Facebook hver dag - og 2,5 mio. af os har en profil. Vi bruger i Danmark mere end 20 mio. timer om måneden på Facebook.

4 Du har måske selv en personlig side på Facebook. Men kender du også en virksomhedsside - og kender du til de mange muligheder? Virksomheder verden over har lige nu stor succes med at markedsføre sig på Facebook. I USA eksploderer antallet af virksomheder, der bruger Facebook som aktiv ingrediens i deres marketingsmix, og i Danmark er vi rigtig godt på vej. Din virksomhed kan også nyde godt af fordele som større kundeloyalitet og øget salg ved at være en aktiv spiller på Facebook. Inspiration med konxion Kom og hør Thomas Thomsens bud på hvordan du bedst udnytter de kommercielle muligheder, krydret med masser af praktiske eksempler og cases. Thomas, der er partner i konxion, har en masteruddannelse med kommunikation som hovedfag og et specialeforløb omhandlende Facebook. konxion rådgiver virksomheder om deres tilstedeværelse på Face- book med alt lige fra at udvikle virksomheders brands, skabe øget kundeloyalitet og skabe dialog med og blandt virksomheders kunder og interessenter, til det at promovere virksomheders ydelser og produkter. Facebook i min virksomhed? Der er mange måder at entrere Facebook på - men ikke alle er lige optimale. Vi holder et inspirerende arrangement om mulighederne, der også giver nogle af svarene på hvordan du kan bruge Facebook som aktiv ingrediens i jeres marketingmix. Break Away et redskab til strategisk innovationsarbejde Lokale M4 Breakaway er et brætspil, der sætter tingenes tilstand på spil, udfordrer det eksisterende og gør det let tilgængeligt at udvikle en række bud på en anderledes fremtid. Formålet med spillet er at gøre den ofte vanskelige innovationsproces konkret og give deltagerne mulighed for at identificere konkrete innovationstiltag som skal give organisationen en konkurrencemæssig fordel.

5 I denne præsentation introduceres spillet som et strategi-, lærings- og innovationsværktøj, der bygger bro mellem innovationsteori (herunder især Blue Ocean strategi) og praktisk innovationsarbejde. Oplægsholder: Jørgen Søndergaard, seniorkonsulent, Euro Quality Consult A/S. Adgang til nye markeder gennem brugerdrevet innovation - workshop (bemærk 2 timer) Lokale M1 Brugerdreven innovation (BI) har fået meget opmærksomhed i de senere år som en metode til udvikling af nye produkter og teknologier, der inddrager slutbrugernes ønsker og behov i hele processen. I modsætning til traditionelt mere teknologidrevne udviklings- og innovationsprocesser kan BI principielt mindske timeto-market for virksomhedernes nye produkt og sikre en større sikkerhed for efterspørgsel af produktet efter markedsintroduktionen. BI kan være særlig værdifuld at anvende, når man som virksomhed vil have foden indenfor på nye markeder i udlandet, hvor man på forhånd har mindre solid viden om brugerønsker, brugeradfærd og rammebetingelser. Kan oplevelsesbaseret forretningsudvikling løse virksomheders udfordringer? Lokale M3 Et oplæg om vækst, innovation og oplevelsesøkonomi i forretningsudvikling v/ Rasmus Wiinstedt Tscherning, direktør, Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi. CKO Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi, oprettet af Kulturministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet, arbejder for at forbedre vilkårene for vækst gennem bedre samspil mellem erhvervsliv og kulturliv. Rasmus Wiinstedt Tscherning vil præsentere hvordan CKO iværksætter projekter, som styrker samspillet og udvekslingen af kompetencer mellem kulturlivet og det øvrige erhvervsliv.

6 Certificering - Få styr på kvalitet, miljø, arbejdsmiljø og skab nye forretningsmuligheder! (bemærk 2 timer) Lokale M6 Introduktion til et spændende forløb, som klargør virksomheden til certificering Mange virksomheder oplever, at der stilles øgede krav fra både offentlige og private kunder til dokumentation for udført kontrol, miljø, arbejdsmiljø, kvalitet, sporbarhed osv. Kvalitets-, miljø- og arbejdsmiljøcertificering kan ligeledes være en vej til mersalg, eksport, nye forretningsområder, bedre intern styring og øget arbejdsglæde hos medarbejderne. Via Enterprise Europe Network har et antal virksomheder mulighed for at deltage i et individuelt virksomhedstilpasset forløb, der klæder virksomheden på til certificering til en stærkt reduceret pris. Informationsmødet og kursusforløbet henvender sig til virksomheder indenfor metalbranchen. Program: 14.00: Velkomst v/ Christian Kjelde, Enterprise Europe Network 14.15: Hvorfor er certificering en god ide? v/ Anette Svenningsen, European House of Quality A/S Introduktion til kursusforløb og workshops v/projektleder, Anette Svenningsen, European House of Quality A/S: Hvilke ISO certificeringer bør virksomheden stile efter Hvad vil de fælles workshops indeholde Hvad vil den individuelle virksomhedstilpassede undervisning indeholde, og hvordan fungerer e-learningen Hvilke dokumenter og registreringer vil blive udarbejdet i projektet Indblik i det elektroniske kvalitets-, miljø-, og arbejdsmiljøledelsessystem "Sherlock", som stilles til rådighed i projektperioden 15.35: Hvorfor valgte vi at lade virksomheden certificere, og hvad har vi fået ud af det, og hvordan styrer vi tingene i Sherlock? En ISO-certificeret virksomhed fortæller om deres erfaringer.

7 Forevent i forbindelse med Karrieremessen - mini messe Aula Karrieremessen er en stor tilbagevendende begivenhed, hvor lokale, nationale og internationale virksomheder og studerende og kandidater fra Aalborg Universitet mødes og netværker. Gå ikke glip af denne fantastiske event, hvor du/i: som studerende eller kandidat kan møde spændende virksomheder med henblik på job, studiejob, praktikplads eller projektsamarbejde som virksomhed kan møde AAU's dygtige studerende og kandidater fra alle fagområder og studieretninger. AAU's studerende og kandidater er især kendt for deres faglighed inden for projektarbejde og problemorienteret opgaveløsning, også kendt som Aalborgmodellen. Oplevelsesbaseret forretningsudvikling afprøves i praksis Lokale M3 ApEx Center for Anvendt Oplevelsesøkonomi afvikler i øjeblikket et større udviklingsprojekt, hvor teori og metode fra oplevelsesøkonomien afprøves i praksis. Projektet hedder i-magination og løber til udgangen af 2011, hvor 15 forskellige cases med partnere fra henholdsvis kultur-, detailhandels- og wellnessbranchen vil være gennemført. Målet er at udvikle oplevelsesbaserede løsningsforslag på de individuelle problemstillinger, som casene fokuserer på og ikke mindst at indsamle konkrete erfaringer med disse forløb. Oplægget vil byde på en præsentation af projektet, samt eksempler på enkelte cases fra de forskellige brancher. Der er stadig ledige pladser i projektet, så mulighederne for at deltage med en case såvel som kravene hertil vil også blive gennemgået.

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit Nørgaard Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation

Masterclass i 2013. Tænk ud af boksen Idégenerering. Oplevelsesøkonomi. Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Masterclass i 2013 Tænk ud af boksen Idégenerering Oplevelsesøkonomi Design din egen forretningsmodel Brugerdreven Innovation Kort Om RUC MasterClass Kontakt Berit N. Olesen beritn@ruc.dk - Tilmelding

Læs mere

KURSER TIL TURISTERHVERVET I NORDJYLLAND EFTERÅR 2012

KURSER TIL TURISTERHVERVET I NORDJYLLAND EFTERÅR 2012 1 g Værtskab Markedsføring, sprog og it Strategi virksomhedsudvikling g g g g g g g g g g g g g g virksomhedsudvikling Værtskab Markedsføring, sprog og it Strategi virksomhedsvirk somhedsudvikling virksomhedsudvikling

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2015

DELTAG I NYE MÅL 2015 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2015 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER 1 INDHOLD 1. PROJEKTET KORT...4 2. HVEM HAR DELTAGET FØR?...4 3. BJERG K...6 4. HVAD FÅR DU UD

Læs mere

Strategi for uddannelse i entreprenørskab

Strategi for uddannelse i entreprenørskab Ministeriet for Videnskab, Udvikling og Teknologi Kulturministeriet Undervisningsministeriet Økonomi- og Erhvervsministeriet Strategi for uddannelse i entreprenørskab 1 1. Indledning Globaliseringen giver

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2014

DELTAG I NYE MÅL 2014 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2014 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER FLÆSKETORVET 68, 1 DK-1711 KØBENHAVN V T : +45 33 25 33 27 W: WWW.BJERGK.DK E : KONTAKT@BJERGK.DK

Læs mere

AALBORG UNIVERSITETS SAMARBEJDE MED OMGIVELSERNE

AALBORG UNIVERSITETS SAMARBEJDE MED OMGIVELSERNE AALBORG UNIVERSITETS SAMARBEJDE MED OMGIVELSERNE 2015 Indholdsfortegnelse Aalborg Universitets samarbejde med erhvervslivet... 2 Fokuspunkter for den erhvervsrettede kultur på AAU... 2 AAU-værktøjer og

Læs mere

Direktørens beretning 2014

Direktørens beretning 2014 Jeg vil gerne starte med at sige, at jeg har glædet mig rigtig meget til denne dag. Glædet mig til igen at deltage i en generalforsamling, hvor mere end 200 lokale erhvervsfolk viser interesse og opbakning

Læs mere

Rådgivernetværket. Inspirerende oplæg som giver ny viden og inspiration - det er gratis og nemt at booke

Rådgivernetværket. Inspirerende oplæg som giver ny viden og inspiration - det er gratis og nemt at booke Rådgivernetværket Inspirerende oplæg som giver ny viden og inspiration - det er gratis og nemt at booke Forår 2014 GRATIS inspirationsindlæg til kommende arrangementer? Rådgivernetværket præsenterer hermed

Læs mere

Fra god praksis til næste praksis

Fra god praksis til næste praksis TEKNOLOGISK INSTITUT Fra god praksis til næste praksis Vejledning og rådgivning af iværksættere og virksomheder med vækstambitioner Erfaringer fra erhvervsservicesystemet Maj 2007 Indhold 1. INDLEDNING...

Læs mere

Oplevelsesøkonomi og Innovation. Redigeret af Søren Würtz. nvio. Innovationsnetværk for Oplevelsesøkonomi Antologi 2010-2014

Oplevelsesøkonomi og Innovation. Redigeret af Søren Würtz. nvio. Innovationsnetværk for Oplevelsesøkonomi Antologi 2010-2014 nvio Innovationsnetværk for Oplevelsesøkonomi Antologi 2010-2014 Oplevelsesøkonomi og Innovation Redigeret af Søren Würtz Oplevelsesøkonomi og Innovation Redigeret af Søren Würtz Øvrige bidragydere til

Læs mere

projektledelse Succesrige projekter Professionalisering af projektledelse i SOS International

projektledelse Succesrige projekter Professionalisering af projektledelse i SOS International Projektlederens nutid og fremtid Internationalisering, forandringsledelse og kommunikation Succesrige projekter Professionalisering af projektledelse i SOS International Synspunkt Hvordan bliver vi en

Læs mere

Action Learning. Nye kompetencer skaber innovation. GRO Grønne regionale madoplevelser. Uddannelsescenter Roskilde & University College Sjælland

Action Learning. Nye kompetencer skaber innovation. GRO Grønne regionale madoplevelser. Uddannelsescenter Roskilde & University College Sjælland Uddannelsescenter Roskilde & University College Sjælland Vibeke Vollmer, Michael M. Jurcenoks, Dora Eloisa Navarro, Kurt Pedersen Action Learning Nye kompetencer skaber innovation Action Learning 3 Værktøjer

Læs mere

OM STYRKELSE AF. dansk design RAPPPORT FRA UDVALGET FEBRUAR

OM STYRKELSE AF. dansk design RAPPPORT FRA UDVALGET FEBRUAR FEBRUAR 06 RAPPPORT FRA UDVALGET OM STYRKELSE AF dansk design Rapporten kan ses på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside: www.ebst.dk Oplag 600 stk. ISBN Trykt udgave 87-91340-36-5 Elektronisk udgave

Læs mere

Inspirationskatalog. Matchmaking, videndeling og idégenerering

Inspirationskatalog. Matchmaking, videndeling og idégenerering Inspirationskatalog Matchmaking, videndeling og idégenerering 1 Styrelsen for Forskning og Innovation www.fi.dk De danske innovationsnetværk og partnerskaber Netmatch www.netmatch.nu Tekst og redaktion:

Læs mere

PLATON EXECUTIVE BRIEFINGS

PLATON EXECUTIVE BRIEFINGS PLATON EXECUTIVE BRIEFINGS Forår/sommer 2013 DELTAGELSE ER GRATIS! BI & MDM som Har du ikke mulighed for at deltage på de angivne datoer for Platon Executive Briefings? I foråret/sommeren 2013 tilbyder

Læs mere

Frivillige unge. Sådan kan I rekruttere og fastholde unge, som ønsker at yde en frivillig indsats for ældre

Frivillige unge. Sådan kan I rekruttere og fastholde unge, som ønsker at yde en frivillig indsats for ældre AUGUST 2013 INDSATSMANUAL Frivillige unge Sådan kan I rekruttere og fastholde unge, som ønsker at yde en frivillig indsats for ældre En del af projektet: Solidaritet mellem generationer sæt ressourcerne

Læs mere

2014-15 KOMPETENCEGIVENDE UDDANNELSER KURSUSKATALOG LEDELSE I PRAKSIS LEANLEDELSE I PRAKSIS SALGSPSYKOLOGI HR OG LEDELSE COACHING

2014-15 KOMPETENCEGIVENDE UDDANNELSER KURSUSKATALOG LEDELSE I PRAKSIS LEANLEDELSE I PRAKSIS SALGSPSYKOLOGI HR OG LEDELSE COACHING LEDELSE I PRAKSIS LEANLEDELSE I PRAKSIS SALGSPSYKOLOGI HR OG LEDELSE COACHING KOMPETENCEGIVENDE UDDANNELSER 2014-15 KURSUSKATALOG FORRETNINGSFORSTÅELSE FORANDRINGSLEDELSE DET PERSONLIGE LEDERSKAB LEDELSE

Læs mere

DANMARKS ERHVERVSRÅDS HANDLINGSPLAN FOR BRUGERDREVEN INNOVATION

DANMARKS ERHVERVSRÅDS HANDLINGSPLAN FOR BRUGERDREVEN INNOVATION DANMARKS ERHVERVSRÅDS HANDLINGSPLAN FOR BRUGERDREVEN INNOVATION Indhold Forord 3 Indledning 4 Brugerdreven innovation 5 Brugerbehov 6 Udfordringer for arbejdet med brugerdreven innovation 8 Et løft til

Læs mere

Slutevaluering for Kulturaftale Nordjylland 2009-2012

Slutevaluering for Kulturaftale Nordjylland 2009-2012 Slutevaluering for Kulturaftale Nordjylland 2009-2012 Evaluering af de seks indsatsområder Børnekulturområdet Det har været en hovedmålsætning både i denne og i den foregående kulturaftale at udvikle en

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER

DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2013 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER HAVNEGADE 39 DK-1059 KØBENHAVN K T : +45 33 25 33 27 W: WWW.BJERGK.DK E : KONTAKT@BJERGK.DK 2

Læs mere

DET HANDLER OM FAGLIGHED BDU

DET HANDLER OM FAGLIGHED BDU DET HANDLER OM FAGLIGHED BDU UDDANNELSESLINJER BDUs uddannelseslinjer består hver især af tre faste kursusmoduler plus et valgfrit modul, som du frit kan vælge ud fra tre moduler. Du har således yderligere

Læs mere

Bruger- og medarbejderdrevet

Bruger- og medarbejderdrevet Bruger- og medarbejderdrevet Innovation i Servicevirksomheder En inspirationssamling om, hvordan mødet mellem medarbejdere og brugere kan skabe innovation i servicevirksomheder ICE-projektet Center for

Læs mere

økonomisk effekt vurdering Model og eksempler Line Bjerregaard Jessen Anna Porse Nielsen Jens F. Jensen

økonomisk effekt vurdering Model og eksempler Line Bjerregaard Jessen Anna Porse Nielsen Jens F. Jensen Oplevelses økonomisk effekt Model og vurdering eksempler Line Bjerregaard Jessen Anna Porse Nielsen Jens F. Jensen Oplevelsesøkonomisk effektvurdering Model og eksempler. Line Bjerregaard Jessen, Anna

Læs mere

Arsenalet 2.0: RELOADED

Arsenalet 2.0: RELOADED Forslag til projektperiode 2015-2018 1 Arsenalet 2.0: RELOADED RESUME... 3 MÅLSÆTNINGER FOR ARSENALET 2015-2018... 3 FORVENTEDE EFFEKTER... 4 PROJEKTBESKRIVELSENS OPBYGNING... 5 ARSENALET, UDVIKLINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Lederakademi 2006-2008 i Gentofte Kommune

Lederakademi 2006-2008 i Gentofte Kommune Lederakademi 2006-2008 i Gentofte Kommune Lederudviklingsproces i samarbejde med Kirsten Meldgaard & Gunvor Hallas Side 1 Om Lederakademiet! Gentofte Kommune har over tre år gennemført et individuelt tilpasset

Læs mere

Vi arbejder for Silkeb rg

Vi arbejder for Silkeb rg Handlinger der sætter fart på Erhvervsstrategi 2014 2018 Vi arbejder for Silkeb rg I Silkeborg vil vi vækst. Vi arbejder hårdt på at skabe rammer for en positiv udvikling i vores kommune hver eneste dag.

Læs mere

Behovsanalyse: Kreative erhverv i Danmark 2011 Del I

Behovsanalyse: Kreative erhverv i Danmark 2011 Del I Behovsanalyse: Kreative erhverv i Danmark 2011 Del I Indhold De kreative erhverv skaber vækst i Danmark... 2 Service, Synlighed og Sammenhæng... 2 Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi... 3 Konklusioner...

Læs mere