Talentarbejdet foregår på mange forskellige områder og niveauer og i mange forskellige scenarier. Således kan vores elever:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Talentarbejdet foregår på mange forskellige områder og niveauer og i mange forskellige scenarier. Således kan vores elever:"

Transkript

1 Talentarbejdet og talentudviklingen på Aalborghus Gymnasium er funderet i et ønske om, at hver enkelt elev skal tages alvorligt, udfordres og støttes, så alle får lige muligheder. Derfor har vores elever mulighed for at deltage i en lang række af aktiviteter, så elever med særlige forudsætninger indenfor et eller flere områder og/eller elever, der har viljen og lysten til at yde en særlig indsats, kan blive tilgodeset. De talentfulde unge elever inspirerer klassekammerater og lærere - en styrket talentindsats er derfor også et løft af bredden. Talentarbejdet foregår på mange forskellige områder og niveauer og i mange forskellige scenarier. Således kan vores elever: Deltage i konkurrencer med fagligt fokus. Deltage i regionale og nationale konkurrencer, som ligger udenfor undervisningen. Deltage i camps eller koncentrerede forløb, hvor forskellige interesseområder kan dyrkes. Deltage i faglige forløb på faste eftermiddage efter skoletid. Deltage i udvekslingsforløb med andre europæiske skoler. Her er der egenbetaling til rejser. På de næste sider kan du læse en ultra kort beskrivelse af nogle af talentaktiviteterne på Aalborghus Gymnasium nogle forløb starter først til foråret - andre er lige ved at gå i gang.

2 Læseklubben Pegasus Er du interesseret i at læse bøger? Kunne du tænke dig at dele dine læseoplevelser og diskutere dem med andre? Tør du blive udfordret på din smag for litteratur? Kontakt: Rune Hildebrand, Litteraturnørderi Det er blevet tid til en ny runde med kreativ skrivning og læsning for litteraturnørdere og skrivekløende elever. Helt overordnet er programmet, at vi læser og skriver af lyst, og vi bruger dansk og engelskfaget til at blive bedre til vores hobby og dele den med andre. Vi træner analyse og fortolkning, men altid med fokus på selv at producere tekst. Og så er der som regel kage og kaffe. Kontakt: Brian Lorenzen, Hi! Hallo! Ciao! Hola! Salut! Salve! Er du glad for sprog? Kan du blive begejstret over at høre et dejligt grammatisk udtryk? Er det en stor fornøjelse for dig, når det bare kører derud af med opgaverne i sprogfagene? Eller er du en af dem, der har fundet ud af, at man faktisk godt KAN lære det der grammatik? Så kunne det måske være noget for dig at komme med, når vi i løbet af efteråret søsætter et projekt for elever med interesse for sprog. Vi vil både lave ekstra svære ting for fornøjelsens skyld (!) og bruge tid på at få styr på noget af det, der måske volder problemer i den almindelige undervisning. Planen er, at vi mødes fast hver anden uge til sprognørderi og grammatisk hygge, og at I skal være med til at bestemme, hvad vi skal fornøje os med. Vi vil gerne arbejde både i dybden med de enkelte sprog og på tværs af sprogene for at udforske forskelle og ligheder. Du kan være med uanset, hvilken årgang du er på, hvilke sprog du har og hvilken grammatikbog, du holder mest af. Det vigtigste er, at du har lyst til og mod på at arbejde med sprog og grammatik. Sehen wir uns? Lo speriamo! Janne og Mia - vanvittige sprognørder (er "vanvittige" mon adverbielt eller adjektivisk her? :) ) Kontakt: Janne Plauborg, eller Mia Husted, Udveksling med Kopernikusschule Freigerich, Tyskland Til 1. g elever, der interesserer sig for sprog: engelsk og tysk, og som er villige til og har mulighed for at være vært for en tysk elev i 6 dage. Elever, der er sociale og villige til at lære en anden kultur at kende. Udvekslingen er et fælles undervisningsprojekt i engelsk, tysk og musik/ billedkunst. Bortset fra tysktimerne er sproget engelsk. Hvor og hvornår?: Kopernikusschule Freigericht ligger i byen Somborn ca. 45 km øst for Frankfurt am Main. Det forventes, at ugen i Aalborg er: d. 24/1 d. 30/ Genbesøg i ugen: 24/4 30/ Udgifter: ca for togrejsen til Tyskland + udgifter til mad og buskort til gæsten under besøget i

3 Aalborg. Ansøgningsskema: fås på kontoret og ansøgningsfrist: 1. november. Ansøgningen bedes lagt på EM s hylde ud for lærerværelset eller direkte til Eigil Marcussen.. Euro-class 2016 Har du lyst til at få en enestående oplevelse på en gammel borg ved Rhinen i nærheden af Koblenz (Tyskland) og møde gymnasieelever fra Rumænien, Ungarn og Tyskland, så er Euro-Class måske noget for dig. Der vil være gruppediskussioner (på engelsk) over emner, som de 4 skoler har forberedt på forhånd. Derudover er der forskellige spil og sociale aktiviteter. Endelig er der en vandretur langs Rhinen og en ekskursion til byen Koblenz. Ugen forberedes i en studiekreds. Pris: ca kr. (dækker togrejse, kost og logi, ekskursion til Koblenz.) Ansøgningsskema: fås på kontoret og ansøgningsfrist: 1. november. Ansøgningen bedes lagt på EM s hylde ud for lærerværelset eller direkte til Eigil Marcussen.. Frankrig Er du rigtigt glad for og god til engelsk? Kunne du tænke dig at komme lidt ud i verden og bruge og udvikle dine evner samt få en masse spændende oplevelser? Synes du, at det lyder ret fedt at komme en tur til Frankrig med andre engelskelever og opleve, hvordan engelskundervisningen gribes an der og lære andre engelskelever at kende fra et andet land? Så skal du læse videre... Vi er i den spæde opstart med at starte et udvekslingssamarbejde op med en fransk skole her på Aalborghus. Målet er at sende en gruppe elever til Frankrig i en uges tid i november. Her vil I få en ny fransk ven, som I skal bo hos og opleve den franske kultur med. Til januar vil den nye ven så komme på genbesøg i Aalborg og skal bo hos dig. Du skal blot betale transporten til Frankrig, som vi selvfølgelig går efter at lave så billig som mulig. Det overordnede tema bliver kultur, sprog, retorik og præsentationsteknik. For mere information eller tilmelding, kontakt: Janne Plauborg - Frivillig programmering Hvad har Mark Zuckerberg, Bill Gates og Steve Jobs til fælles? De har opbygget hvert deres virksomhedsimperium baseret på programmering. De har alle omtalt programmering som the language of tomorrow altså fremtidens sprog, og der bliver brug for flere og flere der kan skrive kode. Hvis du har en lille programmør gemt i maven, der venter på at komme ud, skal du deltage i frivillig programmering. Vi skal programmere i Python som nok er et af de mest alsidige programmeringssprog i dag. Det kan fx bruges til hjemmesider eller apps, men først skal vi lære at lave små lærefulde programmer på vores egen computer. Det bliver en enkelt gang om ugen i 95 min. ad gangen og jo flere deltagere, desto sjovere! Kontakt: Anders Larsen, Kemiklub og Kemishow Hvordan laver man et godt kemishow? Og er du glad for at lave eksperimenter? Til afholdelsen af semifinalen I Unge Forskere skal der præsenteres et flot kemishow her på Aalborghus Gymnasium. I skal arbejde sammen med studerende fra AAU og elever fra Vejgaard Østre Skole. Kontakt: Carsten Nordentoft, eller Jeppe Byrialsen,

4 Georg Mohr Det er en matematikkonkurrence der henvender sig til matematikinteresserede elever i gymnasiale uddannelser. Formålet med Georg Mohr-Konkurrencen er at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver der i sværhedsgrad ligger ud over det, de møder i den daglige undervisning. Desuden fungerer konkurrencen som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade. Kontakt: Nicolai Krebs Sørensen, Forskerspire Projekt Forskerspirer giver elever med et stort fagligt overskud, mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt emne og udarbejde forslag til et forskningsprojekt. Man kan lave projekter inden for alle fagområder, og der er mange muligheder inden for både humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab. Kontakt: Susanne Munk Nielsen, Unge forskere Unge Forskere Senior er for dig, som laver studieretningsprojekt SRP inden for det naturfaglige område, og endnu ikke er startet på en videregående uddannelse. Projektet skal laves alligevel - hvorfor ikke forsøge at vinde med det? Semifinalen afholdes her på Aalborghus Kontakt: Susanne Munk Nielsen, Nordjyllands Naturtalent Nordjysk Naturtalent er en talentkonkurrence, som hvert år præmierer de bedste naturvidenskabelige studieretningsprojekter skrevet af nordjyske gymnasieelever, indenfor kategorierne; fysik, kemi, biologi eller matematik Kontakt: Susanne Munk Nielsen, Kunstner-klubben Elsker du også at udtrykke dig gennem billeder? Så er denne kreative klub helt sikkert noget for dig! Her er der højt til loftet, og plads til dine egne ideer og ønsker, og til at gå i dybden med et større projekt. Der er professionel guidens undervejs, og gode muligheder for at dygtiggøre dig, og for at dyrke din hobby i skolens billedkunstlokaler med en del materialer stillet til din rådighed. Her kan du nørde med blyanter, pensler, maling og lærreder. Du kan fotografere eller arbejde med kunstfilm, og samtidigt møde andre elever med samme hobby. Datoerne for de første tre klub-møder er: onsdag d. 16/9 og onsdag d. 4/11 og onsdag d. 9/12 - alle gangene ligger i 4. blok (med mulighed for at blive til ca. kl 16.30, og for at få godskrevet eventuelt fravær). Det er ikke et krav at man kommer alle gange, så du kan tilmelde dig efter behov, men det er en fordel at deltage i så mange som muligt, da vi gerne vil skabe en fælles udstiling sammen med jer, og da det derfor er sjovt at være med fra starten, op på den måde være med til at bestemme den fælles ramme. En lørdag eller søndag i andet semester arrangerer kunstner-klubben en hyggelig tur ud af huset, hvor vi deltager i en mediefags- og kunstworkshop på Frijsenborg Efterskole, hvor diverse redigeringsteknikker kan tilegnes (F.eks. i programmet After effects). Her vil vi arbejde med kunstfilm i en mere avanceret form end den vi kan nå i den daglige billedkunstundervisning.

5 Tilmeldinger og spørgsmål rettes til: Stine Moestrup eller Maria Kafton: ZOOM Teaterfestival Et samarbejde mellem // UngAalborg // Det Hem lige Teater // Teater Nordkraft Festivalen er bindeled mellem de spirende og boblende unge teatersjæle og byens etablerede scener - og fra Aalborghus Gymnasium dramatiske talentmasse deltager vi med vores bedste forestillinger. - Side om side med forestillinger fra TGK, Kulturskolen, professionelle gæstespil m.fl. Festivallen løber af stablen i april Kontakt: Lisbeth Sørensen eller aften) eller Mette Jellesen Sangskrivning Det er for de elever der skriver sange, eller som skriver melodier eller tekster og mangler én at arbejde sammen med. Idéen er, at skabe et sted, hvor eleverne er med til at bestemme, hvad der skal ske; et samarbejdssted. Vi vil skrive sange, spille og synge dem for hinanden, og arbejde meget mere hen imod at arbejde med indspilning af sangene - i samarbejde med JH's workshop. Kontakt: Jacob T. Jakobsen, Studienørd indspilningsworkshop Studienørd er en workshop for sangskrivere, elever med musikalske færdigheder eller hang til at sidde bag en mixer og skrue på knapper. Vi skal kort sagt indspille egne sange i skolens studie. Der vil være fokus på den kreative proces, hvor alle ideer er velkomne og prøves af. Man vil få indblik i de forskellige lag i en indspilningsproces samt lære at bruge programmet Logic. Målet er at nå frem til et velproduceret og lydende nummer eller tre, når workshoppen slutter. Kontakt: Jacob Højlund, Vokalgruppe Vokalgruppen Zubeato er til for at give særligt talentfulde sangere mulighed for at udforske sangstemmens udtryksmuligheder sammen med andre ligesindede. I løbet af en række intensive øvegange arbejder eleverne med klang, rytmik, dynamik, sammensang og udtryk samt mikrofonteknik. I gruppen oparbejder vi et repertoire på adskillige arrangementer, der spænder fra gedigen pop til mere eksperimenterende klang-numre. Forløbet afrundes med optræden på og om muligt uden for skolen. Kontakt: Sofie Hust, eller John Mahoney Mellemøsten Medierne beretter konstant om konflikter og uroligheder i Mellemøsten. Spæde fredsforsøg afløses hurtigt af nye blodige optøjer. Men hvorfor er Mellemøsten verdens mest centrale brændpunkt, og hvorfor er konflikterne så vanskelige at løse? Er du interesseret i at blive klogere på Mellemøstens nyere historie og International Politik, så er denne temaweekend noget for dig. Vi skal arbejde med Syrien, Irak, Islamisk Stat og stormagtspolitik. Kontakt: Maj-Britt Agerskov, eller Anne Sofie Szulevicz,

6 AT-talent AT-TALENT er et særligt AT-forløb, hvor fokus ligger på at komme dybere ned i den givne sag, arbejde mere intenst med fagenes metoder, blive indført i videnskabsteorien, der danner fundamentet for de enkelte fag/fakulteter. Du vil skulle arbejde sammen med andre udvalgte 3.g elever i grupper. Historinørd oplysning om folkedrab Som noget nyt vil vi på Aalborghus Gymnasium & HF i år og forhåbentlig fremover tilbyde historieinteresserede deltagelse i HistorieNØRD. Vi har valgt at sætte fokus på emnet: Folkedrab, et særdeles relevant emne i en historiefaglig kontekst og desværre også i den aktuelle; altså vores liv her og nu og hvad man kunne frygte også i fremtiden. HistorieNØRD vil strække sig over ca. 4-5 eftermiddage. Vi skal bl.a. have besøg af forskere der til daglig arbejder med folkedrab, metoder, dataindsamling, jura, historiske kilder og beviser mv. Vi påtænker også besøg af og dialog med mennesker, der selv har været tæt på folkedrab. Ekskursion kan også komme på tale, såfremt deltagerantallet bliver tilstrækkeligt, det kunne fx være en tur til og ophold i en koncentrationslejer. HistorieNØRD afsluttes med et oplæg af gruppens arbejder gennem året, det kunne være plancher, materiale til gymnasiets FB profil, oplæg i fællessalen til en morgensamling eller besøg i klasser. Vi ses til HistorieNØRD Kontakt: Jens Melson - & Rasmus Bukhave - Efterdønninger af finanskrisen, politiske reformer og nødvendighedens politik Kurset er en del af talentudviklingen af HHx og Stx studerende i Aalborg. Kurset tager udgangspunkt i emner diskuteret på et indledende møde mellem de implicerede uddannelsesinstitutioner (Aalborghus Gymnasium, Hasseris Gymnasium og Aalborg Handelsskole) og underviserne fra Aalborg Universitet. Forløbet retter sig til elever med samfundsfag på A-niveau i 3.g, og det er et samarbejde med AAU. Dette års deltagere er allerede udpeget. Kontakt: Agnete Christiansen: Talentakademi Hvis du har lyst til at prøve kræfter med et ambitiøst miljø, som udfordrer din faglighed og giver dig mulighed for at møde andre talentfulde elever, så er talentakademiet måske noget for dig. Nordjyske Gymnasiers talentakademi er en fælles koordineret indsats for talentfulde elever i hele Nordjylland. Målet er at sikre talentfulde elevers trivsel og udvikling samt udfordre dem på et passende niveau og samtidig løfte klassernes niveau generelt. Talentakademiet udbyder deltagelse i tre hovedgrupper, nemlig Sundhed og teknologi, Business og Humaniora. Akademiet retter sig til 2.g og løber over tre semstre (eller halvandet år). Der skal ansøges for at deltage. Kontakt: Susanne Munk Nielsen,

7 Udveksling med Convitto Nazionale, Rom, Italien Har du lyst til at møde og samarbejde med unge italienere? Vi tilbyder 1-uges udveksling med vores partnerskole i Rom: Italienerne besøger os en uge i efteråret, og vi genbesøger dem i februar. Udvekslingen foregår på engelsk, så der er ingen særlige sprogkrav. Man skal kunne have en italiensk elev boende, når de er i Danmark. Gruppen for skoleåret er fastlagt. Der er også mulighed for 3-måneders udveksling: Man huser en italiener, som går på Aalborghus mens man selv går i 2.g, og derefter går man på det italienske gymnasium og bor hos italieneren i 3 måneder, mens man går i 3.g. Kontakt: Thorbjørn Lind, Iværksætteri på Aalborghus Går du med idéer, som burde blive til virkelighed? Tænker du nogle gange, at du ville lære mere uden for skolen? Vil du lære at styrke din formidlingsevne og udvikle en idé? Tør du at "stå ved og tage ansvar" over for mennesker ude i det virkelige liv? Vi kan hjælpe dig - så du kan skabe noget, der har værdi for andre - og dig selv! Kontakt skolens entrepreneuragenter: Alok eller Lisbeth

8 Hvis du er interesseret og/eller gerne vil deltage i et talentforløb henvender du dig til pågældende lærer eller til skolens talentkoordinator. Du kan også holde dig orienteret om aktiviteterne ved at holde øje med beskeder i lectio og Firstclass, på hjemmesiden i sektionen Aalborghusliv eller til skolens morgensamlinger. Det kan også være, at dine lærere opfordrer dig til at starte i en bestemt talentaktivitet. Talentforløbet bliver attesteret ved, at vi efter forløbet giver dig et talentbevis. Hvis du har spørgsmål kan du altid henvende dig til skolens talentkoordinator: Uddannelsesleder og talentkoordinator Susanne Munk Nielsen Tlf:

Har du talent? Tilbud til elever med særlige talenter eller særlige interesser

Har du talent? Tilbud til elever med særlige talenter eller særlige interesser Har du talent? Tilbud til elever med særlige talenter eller særlige interesser 2013-2014 Har du talent? Eller en særlig interesse? Som elev/kursist på Fredericia Gymnasium har du mange muligheder for at

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016 Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 VG - Studiehæfte STX 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE for 2013-2014 Virum Gymnasium 1 Vi rummer mere... 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK 4. BIOLOGI - IDRÆT

Læs mere

VELKOMMEN TIL 2012 VIBORG KATEDRALSKOLE GYMNASIUM I KLASSISKE RAMMER. VK Det bedste fundament for uddannelse

VELKOMMEN TIL 2012 VIBORG KATEDRALSKOLE GYMNASIUM I KLASSISKE RAMMER. VK Det bedste fundament for uddannelse VELKOMMEN TIL 2012 VIBORG KATEDRALSKOLE GYMNASIUM I KLASSISKE RAMMER VK Det bedste fundament for uddannelse Indhold Rektors velkomst........ 4 VK giver det bedste fundament for din videre uddannelse; Strukturerede

Læs mere

Silkeborg Gymnasium. www.silkeborg-gym.dk

Silkeborg Gymnasium. www.silkeborg-gym.dk Silkeborg Gymnasium 2014 n Indholdsfortegnelse n Rektors velkomst Rektors velkomst... Udfordringer, oplevelser og viden for livet!... Naturvidenskab... Humaniora... Samfundsvidenskab...... Udsyn mod verden...

Læs mere

Studieretningerne. Kunstneriske studieretninger Musik A, Matematik A, Fysik B... Musik A, Engelsk A, Biologi B... Musik A, Engelsk A, Dramatik B...

Studieretningerne. Kunstneriske studieretninger Musik A, Matematik A, Fysik B... Musik A, Engelsk A, Biologi B... Musik A, Engelsk A, Dramatik B... Studieretninger 15 Indhold Velkommen til SG Velkommen til SG... SG åbner verden... En verden af muligheder... Naturvidenskab... Humaniora... Samfundsvidenskab... Sprog... Udsyn mod verden... De kunstneriske

Læs mere

Rysensteen Gymnasium en skole med en international profil

Rysensteen Gymnasium en skole med en international profil Rysensteen Gymnasium 2015 1 Rysensteen Gymnasium en skole med en international profil Denne folder er den korte fortælling om Rysensteen Gymnasium. Her kan man læse om skolens kultur og om de studieretninger

Læs mere

Tag en bid af fremtiden. Rosborg Gymnasium & HF

Tag en bid af fremtiden. Rosborg Gymnasium & HF Tag en bid af fremtiden 2013 Rosborg Gymnasium & HF 1 Rosborg vil skabe landets mest engagerede, nysgerrige og udviklende elever, som samtidigt er fagligt kompetente til et videre studieforløb. Rosborg

Læs mere

Tradition. for en sikker. Studieretninger 2012-2015. N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk. Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19.

Tradition. for en sikker. Studieretninger 2012-2015. N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk. Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19. Tradition for en sikker fremtid Studieretninger 2012-2015 Orienteringsmøde Torsdag d. 2. februar 2012 kl. 19.30 N. Zahles Gymnasieskole www.zahlesgym.dk STUDIERETNINGER Science 1: Matematik A, Fysik B,

Læs mere

Orientering om skolen og stx

Orientering om skolen og stx Orientering om skolen og stx 2015 Stx er dit springbræt videre i livet Studentereksamen (stx) på det almene gymnasium åbner dørene til alle videregående uddannelser. Den giver dig et solidt fundament af

Læs mere

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 Navn: Klasse: Lemvig Gymnasiums mål Vi uddanner naturligvis først og fremmest studenter og HG-elever efter lovgivningen, men vi ønsker også at leve op til vores egne målsætninger,

Læs mere

STUDIERETNINGER GRIBSKOV GYMNASIUM 2014-2017

STUDIERETNINGER GRIBSKOV GYMNASIUM 2014-2017 STUDIERETNINGER GRIBSKOV GYMNASIUM 2014-2017 VELKOMMEN TIL GRIBSKOV GYMNASIUM DIT LOKALE GLOBALE GYMNASIUM! Du skal snart vælge ungdomsuddannelse. Det er et vigtigt valg! Hvis du vælger Gribskov Gymnasium,

Læs mere

Velkommen til Hasseris Gymnasium 2014 3

Velkommen til Hasseris Gymnasium 2014 3 Velkommen til Hasseris Gymnasium 2014 3 4 5 Indholdsfortegnelse: Gymnasiet udbyder i 2014 følgende studieretninger: 5... Gymnasiet udbyder i 2014... 6... Velkommen 8... Kort om Hasseris Gymnasium 10...

Læs mere

Frederikshavn Handelsskole. Skoleåret 2015-2016

Frederikshavn Handelsskole. Skoleåret 2015-2016 1 s og læ Scan m dine å eo mer heder p g n i mul rikshav e e d l e Fr sko dels n a H Frederikshavn Skoleåret 2015-2016 Velkommen At starte på en gymnasial uddannelse som handelsgymnasiet (hhx) betyder

Læs mere

Velkommen til Rybners Almene Gymnasium

Velkommen til Rybners Almene Gymnasium 2 STX Velkommen til Rybners Almene Gymnasium Rybners Almene Gymnasium er en traditionsrig skole, hvor der er plads til både faglige udfordringer og personlig udvikling. Gymnasietiden er en helt speciel

Læs mere

hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg- Qhjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg-

hjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg- Qhjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg- Qhjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg Talentudvikling Samfundsvidenskab og matematik på stx, hhx og htx. 15-09-2011 UVM hjklzxcvbnmrtyuiopasdfg- 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Definition

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Hasseris Gymnasium Hasserisvej 300 9000 Aalborg. Tlf.: 96 32 71 10 Email: hg@hasseris-gym.dk Hjemmeside: www.hasseris-gym.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Hasseris Gymnasium Hasserisvej 300 9000 Aalborg. Tlf.: 96 32 71 10 Email: hg@hasseris-gym.dk Hjemmeside: www.hasseris-gym. Velkommen til Hasseris Gymnasium 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Gymnasiet udbyder i 2015................. s. 3 Velkommen....................... s. 4 Kort om Hasseris Gymnasium............ s. 6 Introduktionsforløbet

Læs mere

De fire gymnasiale uddannelser

De fire gymnasiale uddannelser De fire gymnasiale uddannelser De fire gymnasiale uddannelser De følgende fire gymnasiale uddannelser forbereder dig til at kunne fortsætte på en videregående uddannelse. hf højere forberedelseseksamen,

Læs mere

ScienceCamps 2015 SCIENCECAMPS. Fysik Biotech Discovery Chemistry International. Nano Game Software Matematik Computer Science

ScienceCamps 2015 SCIENCECAMPS. Fysik Biotech Discovery Chemistry International. Nano Game Software Matematik Computer Science UNF SCIENCECAMPS ScienceCamps 2015 Nano Game Software Matematik Computer Science Fysik Biotech Discovery Chemistry International Danmark Ungdommens Naturvidenskabelige Forening unf.dk ScienceCamps 2015

Læs mere

Start. et helt nyt kapitel i dit liv og bliv udfordret i et miljø med. 10medpuls.dk. Silkeborg Ungdomsskole

Start. et helt nyt kapitel i dit liv og bliv udfordret i et miljø med. 10medpuls.dk. Silkeborg Ungdomsskole Start et helt nyt kapitel i dit liv og bliv udfordret i et miljø med puls 10medpuls.dk Silkeborg Ungdomsskole ER DU KLAR TIL AT TRÆFFE ET VALG OG STARTE ET NYT KAPITEL I DIT LIV I ET UNGDOMSMILJØ MED PULS?

Læs mere

De fire gymnasiale uddannelser

De fire gymnasiale uddannelser De fire gymnasiale uddannelser De følgende fire gymnasiale uddannelser forbereder dig til at kunne fortsætte på en videregående uddannelse. hf hhx htx stx højere forberedelseseksamen, 2-årig uddannelse

Læs mere

De fire gymnasiale uddannelser

De fire gymnasiale uddannelser ET REGIONALT VEJLEDNINGSMATERIALE De fire gymnasiale uddannelser De følgende fire gymnasiale uddannelser forbereder dig til at kunne fortsætte på en videregående uddannelse. Hf Hhx Htx Stx højere forberedelseseksamen,

Læs mere

De fire gymnasiale uddannelser

De fire gymnasiale uddannelser De fire gymnasiale uddannelser De følgende fire gymnasiale uddannelser forbereder dig til at kunne fortsætte på en videregående uddannelse. hf hhx htx stx højere forberedelseseksamen, 2-årig uddannelse

Læs mere

Kom længere. wwww.lamgkaer.dk. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk

Kom længere. wwww.lamgkaer.dk. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk Grafisk design: sandahls.net. Denne tryksag er trykt på FSC certificeret papir. Kileparken 25, DK - 8381 Tilst Tlf: +45 86 24 20 11 W: www.langkaer.dk M: mailto@langkaer.dk facebook.com/langkaer Instagram:

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2014 2015 I Sct. Jørgens Skole Vinderup Realskole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2014 kan du læse om

Læs mere

MIDDELFART PROGRAM 2009/2010 UNGDOMSSKOLE

MIDDELFART PROGRAM 2009/2010 UNGDOMSSKOLE MIDDELFART PROGRAM 2009/2010 UNGDOMSSKOLE Velkommen Ungdomsskolen en oplevelse for livet Velkommen til masser af spændende tilbud i Ungdomsskolen. Igen i denne sæson er der mulighed for at spille musical,

Læs mere

De første 13 spørgsmål er besvaret med tal med følgende værdier:

De første 13 spørgsmål er besvaret med tal med følgende værdier: 1 Evaluering 3.g april 2005 Spørgsmål 1 til 13: De første 13 spørgsmål er besvaret med tal med følgende værdier: 5 = meget tilfredsstillende/i høj grad 3 = tilfredsstillende/i acceptabel grad 1 = ikke

Læs mere

Kontortid Mandag-fredag 9.30-14.00. Rektor Jens Per Nielsen 49 17 60 12. Vicerektor Ole Sohl 49 17 60 11

Kontortid Mandag-fredag 9.30-14.00. Rektor Jens Per Nielsen 49 17 60 12. Vicerektor Ole Sohl 49 17 60 11 Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: 49 13 42 22 Telefax: 49 13 57 23 Lærerværelset: 49 13 57 68 Hjemmeside: www.eg-gym.dk E-mail: eg-gym@egadm.dk Kontortid Mandag-fredag 9.30-14.00 Rektor Jens Per

Læs mere

Studieretninger på Gefion

Studieretninger på Gefion Studieretninger på Gefion 2014 VIL DU VÆRE EN DEL AF GEFION? På Gefion Gymnasium bliver du en vigtig medspiller i vores fælles projekt: at skabe et inspirerende og udfordrende studiemiljø i hjertet af

Læs mere

Uddannelse i centrum. Aalborg Katedralskole

Uddannelse i centrum. Aalborg Katedralskole Uddannelse i centrum Aalborg Katedralskole Uddannelsestilbud 2014 Aalborg Katedralskole Aalborg Katedralskole er landsdelens ældste gymnasium. Det præcise årstal for skolens start kender vi ikke, men historiske

Læs mere