NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS"

Transkript

1 NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS April 2006 Spirens Dag Lørdag den 6. maj kl på Grønttorvet ved Danmarksgade/Aagade Så er det igen blevet tid til afholdelse af det årligt tilbagevendende arrangement Spirens Dag, hvor De Frivilliges Hus synliggør det frivillige sociale arbejde og de frivillige sociale foreninger for Aalborgs borgere. I år afholdes Spirens Dag på Grønttorvet ved Danmarksgade/Aagade lørdag den 6. maj kl Spirens Dag er en symbolsk dag. I foråret, hvor alt spirer og gror, sætter De Frivilliges Hus fokus på de mange frivillige sociale opgaver, som aalborggenserne løser for byens frivillige foreninger et stykke arbejde, der også får mennesker til at spire og gro. Kom og nyd den hyggelige stemning på Grønttorvet, og få en snak med medarbejdere fra De Frivilliges Hus om mulighederne for at yde en frivillig indsats. På dagen vil der være forskellig underholdning i form af bl.a. musik og gratis uddeling af balloner til børnene. Inspirationskursus 2 dages Inspirationskursus i De Frivilliges Hus Hvis du har lyst til at løse frivillige sociale opgaver Uge 18: onsdag torsdag d maj 2006 kl Et 2 dages inspirationskursus gir dig overblik over det frivillige sociale arbejde i Aalborg. Vi vil snakke om, hvilke områder de frivillige sociale foreninger dækker, og hvor der er mulighed for at yde en indsats. Desuden vil vi besøge forskellige frivillige steder og høre andre frivillige fortælle om deres job. Vi hjælper dig med at finde et frivillig job, der matcher dine interesser og kompetencer. Det kan være alt fra at være lektiehjælper eller besøgsven til at arbejde med ensomme unge, at arbejde i en genbrugsbutik eller på væresteder og sociale caféer eller hjælpe foreninger med pr, it eller bestyrelsesarbejde. Aalborgs frivillige sociale foreninger har brug for dig! Bliv frivillig som frivillig gør du en forskel for andre og bliver klogere på livet! Det er gratis at deltage i et 2 dages inspirationskursus, og der serveres en let frokost samt kaffe og the begge dage. Tilmelding til De Frivilliges Hus Tlf: Mail: knud@frivillighuset.dk

2 Det Store Frivilligmarked 2006 Husk tilmelding til årets Frivilligmarked Lørdag den 2. september afholdes der Frivilligmarked for 11. gang på Gammel Torv i Aalborg. Frivilligmarked er foreningernes årlige udstillingsvindue og en festdag, hvor man dels mødes med kollegerne fra de andre foreninger, dels får en enestående mulighed for at møde byens borgere i øjenhøjde og få en uforpligtende snak om de tilbud, foreningerne har. Aalborgs frivillige sociale foreninger inviteres hermed til at deltage i Frivilligmarkedet. Sidste tilmeldingsfrist er den 1. juli Det er gratis at deltage, men der skal indbetales et depositum på 500 kr. ved tilmelding (vi udsender faktura/girokort), der dog refunderes på selve markedsdagen. Hver forening skal huske at udpege en kontaktperson i forhold til markedet. Der er plads til 32 foreninger/stande på Gammel Torv, og tilmelding, der allerede er i gang, foregår efter først til mølle princippet. Tilmelding til og yderligere oplysninger om Frivilligmarkedet kan fås ved henvendelse til: De Frivilliges Hus Tlf: Mail: charlotte@frivillighuset.dk Hver fjerde ung føler sig ensom En ny landsundersøgelse viser, at syv procent af alle årige oplever sig selv som ensomme tit eller altid, mens knap hver fjerde gør det af og til. I hver skoleklasse er der således en til to elever, som er alvorligt ensomme, mens yderligere fire til fem er det nogle gange. Ifølge undersøgelsen er der ofte en sammenhæng mellem ensomhed og selvmordstanker. Selvmord er den næsthyppigste dødsårsag i aldersgruppen år. Derudover er ensomhed stærkt forbundet med bl.a. psykiske lidelser eksempelvis depression, angst og lavt selvværd, som igen har indflydelse på etablering af sociale relationer. Endelig viser undersøgelsen, at der er en sammenhæng mellem ensomhed og kriminalitet i voksenlivet og risiko for alkoholisme. Hvis du føler dig ensom eller vil hjælpe ensomme unge kan du kontakte Ventilen Aalborg og/eller Ungdommens Røde Kors, der begge har tilbud til stille/ensomme unge i Aalborg. Ventilen Aalborg Tlf: Mail: formand@ventilen aalborg.dk EnsomUng ved Ungdommens Røde Kors Tlf: Mail: cathrine@urk aalborg.dk Forårets psykiatri uge april i København Et stigende antal børn og unge har psykiske problemer Forårets psykiatri uge handler om de unge og de psykiske problemer og sygdomme, som plager dem. Nye tal viser, at op imod 15% af en ungdomsårgang mistrives eller har psykiske problemer. Et stigende antal børn og unge slås med ensomhed, præstationsangst og mindreværd, mens især unge piger i stigende grad plages af selvmordstanker og gennemfører selvmordsforsøg. Omkring 10% af de unge lider under social angst og 2% af OCD (tvangshandlinger). Læs mere om psykiatri ugen i København på:

3 Selvhjælpsgrupper/tilbud i Aalborg Nye undersøgelser viser, at selvhjælpsgrupper er til stor gavn for mange mennesker. Hvis du vil vide mere om selvhjælpsgrupper/tilbud i Aalborg kan du kontakte: Selvhjælpsgrupper i Aalborg Kommune Søndergade 3, Aalborg Tlf: (mandag torsdag kl ) Web: Selvhjælp i Himmerland Prinsensgade 33, Aalborg Tlf: (mandag og onsdag kl ) Web: Stress Foreningens selvhjælpsgrupper c/o De Frivilliges Hus Badehusvej Aalborg Tlf: (mandag, onsdag og torsdag kl ) Mail: stressforeningen@yahoo.dk Derudover tilbyder en lang række sygdoms og patientforeninger forskellige selvhjælpstilbud. Ring gerne til De Frivilliges Hus og forhør dig om selvhjælpsgrupper/tilbud inden for andre områder og problemstillinger eller få et overblik over selvhjælpstilbud i Danmark på hjemmesiden: Vor Frue Sogn og Aalborg Menighedspleje Sorggrupper i Aalborg Sorggrupperne er et gratis tilbud til mennesker, som har oplevet sorg og tab ved dødsfald, skilsmisse og sygdom eller af førlighed arbejder gennem samtale, udveksling af erfaringer samt rådgivning tilbyder nærvær, støtte, faglighed og os selv som mennesker er et tilbud til unge fra 20+ og for voksne har tavshedspligt begynder med en samtale med hver enkelt, der ønsker at være med grupperne mødes onsdage kl (20) ca. hver 3. uge Yderligere oplysning om og tilmelding til sorggrupperne hos: Henny Nørgaard Terapeut med speciale i tab/sorg Tlf: Mail: henny@henny n.dk Christian Meidahl Sognepræst ved Vor Frue Kirke Tlf: Mail: cm@vorfrue.dk Kræftens Bekæmpelses Sorggrupper for børn og unge Hvor får man hjælp, når man er barn eller ung, og lægen har meddelt den barske besked: Din mor/far har kræft og skal dø? På landsplan er der op imod børn og unge fra 0 til 18 år, der lever med de vilkår. Jes Dige tog i 1992 initiativet til at danne landets første sorggruppe for børn af kræftramte. Siden har han hjulpet over 500 børn gennem tabet af en far eller mor, og er netop gået i gang med et projekt, hvor det er planen at forankre sorggruppearbejdet i børnenes nærmiljø i form af sorggrupper på flere skoler i Aalborg området. Antallet af sorggrupper er på 15 år på landsplan vokset fra nul til 233. Hos Kræftens Bekæmpelse i Aalborg er der 11 forskellige sorggrupper for børn og unge i alle aldre. Du kan finde mere om sorggrupperne på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside:

4 Menneske i nød et tilbud til beboerne i Aalborg Vestby Det kan ofte være vanskeligt at hjælpe et menneske, der er i nød, da hun/han ofte ikke selv har fornemmelsen af, at det er nødvendigt med hjælp. Det kan f.eks. dreje sig om: misbrugere af alkohol eller stoffer psykisk syge demente personer mennesker med en anderledes adfærd Mange mennesker vil af forskellige årsager helst ikke blande sig. Det er imidlertid både vigtigt og rigtigt at blande sig, når man bliver opmærksom på et medmenneske i nød. Det er godt, hvis hjælpen kan sættes ind, før problemerne vokser sig alt for store. Ring blot og fortæl os om din bekymring din henvendelse kan være anonym. Vi er forpligtet til at arbejde videre med din henvendelse og såfremt du ønsker en tilbagemelding, vil du også få det. Netværksgruppen Døren ind i Vestbyen er en gruppe af personer, der i deres daglige arbejde kommer i kontakt med mennesker i nød borgere, der af personlige eller sociale årsager kan have svært ved at klare sig i hverdagen. Netværksgruppen har som sin vigtigste opgave at sikre, at et menneske i nød får tilbudt hjælp dette sker som regel på baggrund af en henvendelse fra f.eks. en nabo eller en ejendomsfunktionær, der har kendskab til den pågældende. Netværksgruppen holder jævnligt møde, hvor deltagerne udveksler viden/erfaringer og drøfter udviklingen i Vestbyen. Er der dukket nye mennesker op, der kan have behov for hjælp? Er der kommet grupper, som kræver en særlig indsats? Du kan altid kontakte medlemmerne af netværksgruppen, som så vil hjælpe dig videre eller overtage din bekymring for den, du henvender dig om. Ring til en af dem nedenstående kan kontaktes døgnet rundt, læg evt. en besked på telefonsvareren Social vicevært Juan Winther Tlf: Social vicevært Søren Sørensen Tlf: Social vicevært Christian Vestergaard Tlf: Socialpsykiatriens støtte og kontaktpersonordning Vibeke Jensen Tlf: Socialpsykiatriens støtte og kontaktpersonordning Birger Frandsen Tlf: Vil du vide mere om netværksgruppen Døren ind i Vestbyen kan du kontakte: Per Hjelm Hansen Brobyggerselskabet, De Udstødte Tlf: Kræftens Bekæmpelses landsindsamling 2006 Ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling den 2. april 2006 samlede 2500 frivillige nordjyder i år knap 2,4 mio. kr. ind. På landsplan var frivillige indsamlere på gaden og de samlede i alt 26,5 mio. kr. ind.

5 FRIVILLIGE OPGAVER/JOBS APRIL 2006 Radio Aalborg søger frivillige et springbræt til en karriere i medierne Går du rundt med en skjult reporter i maven? Hos Radio Aalborg kan du leve dine drømme ud...vi har nemlig brug for frivillige til at tage ud til pressemøder og lave spændende indslag/udsendelser/reportager fra Aalborg. Det kunne f.eks. være arrangementer i Aalborghallen, arrangementer i Aalborg City, ferniseringer, koncerter, forskellige former for indvielser m.m. Vi stiller mikrofoner, transportable minidiscs til at optage på og redigeringsudstyr til din rådighed, og hjælper dig med at lære at betjene udstyret. Der er ingen specielle krav til de frivillige, men lyst til opgaven og evnen til at omgås mange forskellige mennesker er vigtige egenskaber. Som frivillig behøver man ikke binde sig for nogen bestemte dage, blot man overholder aftaler. Har du lyst til at være studievært? Vi har brug for personer som studieværter i programmet Palletten, som sendes hver dag kl Her er det vigtigt, at man kan læse op fra en tekst f.eks. en pressemeddelelse, og man skal ikke være bange for mikrofonen. Andre frivillige opgaver ved Radio Aalborg Vi har ligeledes brug for folk som f.eks. en enkelt dag om ugen har lyst til at hjælpe til med opvasken, oprydning og andre småopgaver i lokalerne. Handyman ingen hindring. Hvis du har tid og lyst til at blive frivillig hos Radio Aalborg kan du kontakte: Radio Aalborg Bente Jørgensen Tlf: Mail: bente@radioaalborg.dk Borger hjælper Borger søger frivillige besøgsvenner Borger hjælper borger er en nystartet forening/besøgstjeneste i lokalområde Centrum. Vores nøgleord er hjælpsomhed og venlighed. Vi mangler besøgsvenner til ensomme ældre. Har du tid, overskud og lyst til at gøre en forskel så kontakt: Ester Kram Tlf: eller Karna Pedersen Tlf: Frivillig IT medhjælper til Aktive Ordblinde Aktive Ordblinde er en forening for ordblinde børn og voksne, der har svært ved at læse, stave og skrive. Aktive Ordblinde søger en frivillig IT medhjælper til forskellige computer opgaver. Kontakt Aktive Ordblinde, hvis du er interesseret i at lave et stykke frivilligt arbejde for foreningen: Aktive Ordblinde Søndergade 62 kld Aalborg Tlf: kontortid mandage kl og torsdage kl

6 Har I lyst til at blive frivillig kontaktfamilie? Nyt projekt i Aalborg Kommune søger frivillige kontaktfamilier til velfungerende sindslidende, der mangler nære familiære og sociale relationer. Vi har i øjeblikket sindslidende i alderen år, der venter på en familie. En frivillig kontaktfamilie er medborgere, der på et medmenneskeligt plan har lyst og overskud til at etablere en længerevarende kontakt til mennesker med sindslidelser. At være frivillig kontakfamilie indebærer at åbne sit hjem et par gange om måneden eller efter aftale, hvor den sindslidende kan komme på besøg og indgå i familiens hverdag. Familierne tilbydes støtte og evt. undervisning efter behov. For yderligere oplysninger kontakt: Projektkoordinator Lene Due Tinghusgade Nørresundby Tlf: Mobil: Mail: ldu aeldre@aalborg.dk Frivillige skuespillere til at medvirke i teaterforestilling om dét at være psykisk syg Der søges personer til at deltage i et teaterstykke, der handler om dét at være psykisk syg, at tage stoffer, at blive misbrugt, om incest, om vold og om at være selvskadende. De frivillige skuespillere, der skal medvirke i forestillingen, skal være personer, der selv har eller har haft psykiske problemer. Der er brug for ca. 15 personer i alderen år til teaterstykket, som vil komme til at foregå i Terndrup området, så du skal have mulighed for at rejse frem og tilbage. Hvis du er interesseret, så skriv lidt om dig selv, hvilken slags rolle du evt. kunne tænke dig at spille, hvad du gerne vil med det, din alder, evt. din problemstilling m.m. Hvis du vil vide mere om teaterstykket og har lyst til at deltage så kontakt: Kadi Rasmussen Mølledamsvej Terndrup Mail: kadi.kadi@jubii.dk Kærby Borgerhjælp frivillige hjælpere Kærby Borgerhjælp tilbyder hjælp til ældre og handicappede, der har problemer, som den kommunale pleje eller familien ikke kan løse. Det kan f.eks. være et lille besøg hos ensomme borgere, en snak over en kop kaffe, hjælp i hjemmet til at hænge et billede eller gardiner op eller til andre småreparationer. En anden væsentlig aktivitet i Kærby Borgerhjælp er indkøbsturen hver 14. dag til et indkøbscenter. Kærby Borgerhjælp søger frivillige hjælpere. Vi er for tiden ca. 20 frivillige, men har brug for mange flere. Så har du lyst til og mulighed for at bruge nogle timer hver uge eller en gang om måneden, så meld dig som frivillig. Kærby Borgerhjælp Aktivitetscentret Gundorfslund Aalborg Tlf: Kærby Borgerhjælp har kontortid hver mandag fra kl

7 Frivillige til EnsomUng i Aalborg EnsomUng i Aalborg er et chatbaseret mødested for unge mellem 15 og 30 år i Aalborg eller omegn. Aktiviteten henvender sig til unge, der føler sig ensomme eller blot har lyst til at få et socialt netværk. Aktiviteten bygger på hjemmesiden Hjemmesiden indeholder en chat, hvor unge har mulighed for at snakke med hinanden og med de frivillige, som er tilknyttet aktiviteten. Via hjemmesiden kan de unge også holde sig informeret om de arrangementer, der afholdes. Det kan f.eks. være en cafétur, bowling, eller et spil pool. Chatten er åben hver torsdag og søndag kl Som frivillig skal du have mindst to vagter om måneden og deltage i et månedligt møde, hvor vi bl.a. fordeler vagter, planlægger arrangementer og udveksler erfaringer. For at være frivillig i EnsomUng i Aalborg skal du være mellem år. Du skal være afklaret med dig selv og have et personligt overskud. Som frivillig på chatten er opgaven dels at styre hvad der bliver sagt og gjort, og dels at holde gang i snakken blandt brugerne. Og når snakken går sørge for, at brugerne ikke chikanerer hinanden. Udover chatten deltager de frivillige også i de arrangementer, der normalt finder sted 1 2 gange om måneden. Har du lyst til at være med som frivillig i EnsomUng i Aalborg, så ring eller skriv til: Aktivitetsansvarlig Cathrine Ibsen Tlf: Mail: cathrine@urk aalborg.dk Læs mere på: eller på aalborg.dk Bisidderforeningen af 1994 søger frivillig medarbejder Bisidderforeningen af 1994 er en forening, som hjælper folk med akutte problemer i forhold til det sociale system. Bisidderforeningen kan bl.a hjælpe med og rådgive om bisidder og advokatbistand. Som frivillig ved Bisidderforeningen skal du evt. kunne tage på hjemmebesøg hos folk, der har problemer med det sociale system, og du skal kunne gå med folk til møder ved socialforvaltningen. Du kan også hjælpe til i Bisidderforeningens månedlige rådgivningstjeneste, der holder til i De Frivilliges Hus i Aalborg den 2. torsdag i måneden, hvor der er mulighed for personlig rådgivning. Hvis du har lyst til at hjælpe til i Bisidderforeningen eller vil vide mere kan du kontakte: Axel Sølvsten Tlf: Web: Indvandrerrådgivningen i Aalborg søger frivillige Indvandrerrådgivningen i Aalborg søger frivillige rådgivere og organisationsmedarbejdere. Der søges en daglig koordinator for rådgivning og en daglig koordinator for organisation. Hvis du har lyst til at være frivillig ved Indvandrerrådgivningen kan du kontakte: Kontorleder Leif Randeris Tlf: Mail: postmaster@indvandrerraadgivningen.dk Se flere frivillige opgaver/jobs på

8 De Frivilliges Hus i Aalborg er en selvejende institution uafhængig af offentlige, politiske, religiøse, og økonomiske interesser. I bestyrelsen sidder repræsentanter fra de frivillige organisationer, Aalborg Kommune og personalegruppen i De Frivilliges Hus. Huset drives af lønnede og frivillige i fællesskab. Husets udgifter dækkes via kommunale tilskud, offentlige puljer, private fonde og sponsorater. De Frivilliges Hus arbejder for: At alle borgere i Aalborg Kommune med lyst og overskud, skal kunne deltage i frivilligt arbejde under de bedst mulige betingelser. At de lokale frivillige organisationer og foreninger får optimale arbejdsbetingelser og mulighed for at udvikle sig på egne betingelser. At nye foreninger og projekter inden for det lokale frivillige sociale arbejde/område får den bedst mulige start. At alle med behov for hjælp får kendskab til den støtte, de kan hente i den frivillige verden. At indsamle og formidle viden om det frivillige sociale arbejde. At medvirke til en ansvarlig og kvalificeret socialpolitisk debat i lokalsamfundet De Frivilliges Hus Badehusvej 1, st Aalborg Tlf: Mail: frivillighuset@frivillighuset.dk Web: Åbningstider Mandag torsdag kl Fredag kl Har du kommentarer, ideer til artikler, jobs, ris eller ros vedrørende nyhedsbrevet, så er du velkommen til at kontakte redaktionen på tlf: eller via mail: frivillighuset@frivillighuset.dk eller morten@frivilllighuset.dk Du kan altid tilmelde/afmelde dig De Frivilliges Hus nyhedsbrev via mail, telefon eller brevpost. Tlf: Mail: morten@frivillighuset.dk Har du i øvrigt ideer eller forslag til kort information om frivilligt socialt arbejde, som kan have interesse for nyhedsbrevets abonnenter, hører vi også meget gerne fra dig. Læs de tidligere udsendte nyhedsbreve på: Næste nyhedsbrev udkommer maj 2006.

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Februar 2006 Integration gennem det frivillige sociale arbejde De Frivilliges Hus har fået bevilget penge til et 3 årigt projekt, hvor det er planen at fremme integrationen,

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Inspirationskurser NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Marts 2006 Inspirationskurser foråret 2006 i De Frivilliges Hus Hvis du har lyst til at løse frivillige sociale opgaver Uge 12: onsdag torsdag d. 22. 23.

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2014 Frivilligmarked 2014 Lørdag den 30. august kl. 11.00-15.00 på Gammel Torv i Aalborg Hvert år i slutningen af august afholder De Frivilliges

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS Maj 2006 Temadage om Bedst Praksis i de frivillige besøgstjenester for ældre Målgruppe: Temadagene henvender sig til de frivillige organisationer, der har en besøgstjenste

Læs mere

Nyhedsbrev De Frivilliges Hus

Nyhedsbrev De Frivilliges Hus MAJ 2005 Spirens Dag - Lørdag 21. maj 2005 kl. 10-13 på Grønttorvet ved Danmarksgade/Aagade Så er det igen blevet tid til afholdelse af det årligt tilbagevendende arrangement Spirens Dag. I år kommer det

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2015 LUNDBYE-VARDINGHUS-GUDNASON JAZZ KONCERT Gratis koncert for jazz- og musikelskere på Gammel Torv med trioen Søren Lundbye (piano), Henrik

Læs mere

Tilbud fra Region Nordjylland

Tilbud fra Region Nordjylland LOKALE TILBUD Tilbud fra Region Nordjylland Psykiatrisk Skadestue Aalborg AKUT HJÆLP finder du hos Psykiatrisk Skadestue Aalborg: Ring til vagtlægen, tlf. 70 15 03 00. Psykisk syge kan også henvende sig

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2018

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2018 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2018 Birk, Bang & Vardinghus MUSIK KONCERT Gratis musik på Gammeltorv. Swingende latin jazz musik med Birk, Bang & Vardinghus. Birk, Bang & Vardinghus

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 Heinz K & Rold Dolls MUSIK KONCERT Foto: Klaus Rasmussen Gratis musik på Gammel Torv. Koncert for musikelskere med bandet Heinz K & Rold

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Frivilligmarked 2017 Heinz K & Rold Dolls MUSIK KONCERT Foto: Klaus Rasmussen Gratis musik på Gammel Torv. Koncert for musikelskere med bandet Heinz K & Rold

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS December 2005 Sorg og sygdom Et 2 dages kursus for frivillige, der støtter og rådgiver syge Der findes mange sygdomsforeninger i Aalborg Kommune, som gør et stort og nødvendigt

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1/2017

NYHEDSBREV NR. 1/2017 SELVHJÆLP Ringkøbing-Skjern NYHEDSBREV NR. 1/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om et nyt tilbud: Åben café for alle, der har erhvervet en senhjerneskade samt deres pårørende. Selvhjælp Ringkøbing-Skjern

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 3/2017

NYHEDSBREV NR. 3/2017 NYHEDSBREV NR. 3/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om - dage i frivillighedens tegn - (gen)opstart af netværksgruppen Spise med gutterne - nye grupper på vej Selvhjælp Ringkøbing-Skjern Nørredige

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE

TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE TILBUD TIL PÅRØRENDE OG DEMENTE UDBYDER ESBJERG KOMMUNE TITEL Visiteret Dagtilbud SUNDHED & OMSORG Alle tilbuddene skal visiteres, og der foretages altid en individuel vurdering af behov. Midlertidig døgnophold

Læs mere

SEPTEMBER 2005. 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne

SEPTEMBER 2005. 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS SEPTEMBER 2005 2 dages kursus om PR arbejde i frivillige sociale foreninger Øget synlighed gennem medierne PR public relation er et begreb der er vanskeligt at oversætte til

Læs mere

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010

NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010 NYHEDSBLAD DE FRIVILLIGES HUS Særnummer om Det Store Frivilligmarked 2010 Det Store Frivilligmarked 2010 Lørdag den 28. august kl. 11.00-15.00 på Gammel Torv i Aalborg Hvert år den sidste lørdag i august

Læs mere

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug

Vil_modtage_praktikanter: Ja > Antal_praktikpladser: 2 > Institution: Perron 4 > Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers > Afdeling: Center for misbrug Vil_modtage_praktikanter: Ja Antal_praktikpladser: 2 Institution: Perron 4 Adresse: Jernbanegade 4 8900 Randers Afdeling: Center for misbrug og forebyggelse Praktikvejledernavn: Per K. Rasmussen Praktikvejlederstilling:

Læs mere

Politikerpraktik. Alle praktikker aftales med Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn. Kontakt Christina Bülow

Politikerpraktik. Alle praktikker aftales med Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn. Kontakt Christina Bülow Politikerpraktik I hele uge 39 markerer vi Frivillig Fredag, og kommunalpolitikere kan her få direkte kontakt med borgere og frivillige inden for det frivillige sociale område. Kig i kataloget og bliv

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

Ældre Sagens tilbud:

Ældre Sagens tilbud: Ældre Sagens tilbud: Sundhedsområdet. Ledsagerordning Aflastningsordning Hygge-Snakke-Spiseordning Bisidderordning Socialt humanitært område. Tryghedsopkald Livsmodsgruppen Motionsven Besøgsven Skubbere

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER

GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER SKEMA TIL ANSØGNING OM TILSKUD TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE EFTER SERVICELOVENS 79 I FREDERIKSBERG KOMMUNE GRUNDLÆGGENDE OPLYSNINGER Foreningens/organisationens/gruppens oplysninger Navn: Røde Kors Hovedstaden

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Syddanmark Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SYDDANMARK VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Når børn mister. (Kilde til nedenstående: www.cancer.dk)

Når børn mister. (Kilde til nedenstående: www.cancer.dk) Når børn mister Børn viser sorg på forskellige måder. Nogle reagerer med vrede, andre vender sorgen indad og bliver stille. Børns sorgproces er på flere måder længere og sejere end voksnes. (Kilde til

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Sjælland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Sjælland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Sjælland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION SJÆLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller en

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS August/september 2006 Det Store Frivilligmarked 2006 Lørdag den 2. september kl. 11 15 på Gammel Torv i Aalborg Kom og mød 35 spændende sociale foreninger ved Frivilligmarkedet

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn

Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn Unge på vej Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn Måske tror du, at du er den eneste, der oplever svære tanker, men sandheden er, at der formentlig er mange andre i din klasse, der gør sig mange af de samme

Læs mere

INDSATS FOR UDSATTE 1

INDSATS FOR UDSATTE 1 INDSATS FOR UDSATTE 1 2 VI YDER EN INDSATS FOR MENNESKER I UDSATTE LIVSSITUATIONER KFUM s Sociale Arbejde tilbyder hjælp, støtte og omsorg for mennesker i udsatte livssituationer. Vi møder mennesker i

Læs mere

Tilbud om information og rådgivning i Region Sjælland

Tilbud om information og rådgivning i Region Sjælland Tilbud om information og rådgivning i Region Sjælland PsykInfo s formål PsykInfo er psykiatrisk informationscenter i Region Sjælland for at: øge den generelle viden og åbenhed om psykisk sygdom og psykiatrien

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Syddanmark TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Syddanmark Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Nordjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION NORDJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Børne-Ungetelefonen Årsopgørelse 2009

Børne-Ungetelefonen Årsopgørelse 2009 Børne-Ungetelefonen Årsopgørelse 2009 OM ÅRSOPGØRELSEN Nærværende årsopgørelse er lavet på baggrund af de rådgivningssamtaler, der er foretaget på Børne-Ungetelefonen i 2009. Det er kun de samtaler, hvor

Læs mere

GUIDE TIL KOORDINATORER

GUIDE TIL KOORDINATORER GUIDE TIL KOORDINATORER Alzheimerforeningens LANDSINDSAMLING 2017 Lørdag d. 23. september Intro Hvad går pengene til? Hvad skal en indsamlingskoordinator? 2 På indsamlingsdagen Briefing Inden I forlader

Læs mere

B E S Ø G S TJ E N E S T E N 1

B E S Ø G S TJ E N E S T E N 1 BESØGSTJENESTEN 1 Jeg føler virkelig, at jeg gør et andet menneske glad, og at jeg kan være noget for hende. Jeg får ligeså meget ud af det! som hende, og vi hygger os sammen. Hun bliver så glad hver gang

Læs mere

PAARISA s årsopgørelse for Børne-Ungetelefonen 2006

PAARISA s årsopgørelse for Børne-Ungetelefonen 2006 PAARISA s årsopgørelse for Børne-Ungetelefonen 2006 I 2006 blev der foretaget 964 opkald til Børne-Ungetelefonen. Heraf var 269 (28 %) rådgivningssamtaler 1, 47 (5 %) informationsopkald 2 og 648 (67 %)

Læs mere

Selvhjælps- og netværksgrupper

Selvhjælps- og netværksgrupper Selvhjælps- og netværksgrupper Bliv en del af en selvhjælps- eller netværksgruppe og bliv styrket i mødet med mennesker, der har de samme livsudfordringer eller interesser, som dig selv. Selvhjælps- og

Læs mere

Den store aktivitet har ført til, at De Frivilliges Hus pt. har følgende ansat:

Den store aktivitet har ført til, at De Frivilliges Hus pt. har følgende ansat: GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Pensions- og handicapafdelingen BILAG 1 til SOU møde 18.05.2005 - Statusbeskrivelse for De Frivilliges Hus maj 2005 NOTAT Dato: 27.0.2005 Af: Paya Hauch

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Midtjylland Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION MIDTJYLLAND VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Nordjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Nordjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Oversigt over kommunale tilbud og indsatser til børn og unge som pårørende i Svendborg kommune:

Oversigt over kommunale tilbud og indsatser til børn og unge som pårørende i Svendborg kommune: Oversigt over kommunale tilbud og indsatser til børn og unge som pårørende i Svendborg kommune: Navn på indsats og kort beskrivelse af indsatsen Individuelle sundhedssamtaler med børn og unge med særlige

Læs mere

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014

Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 2014 Diakonalt nærvær fællesskab, der rækker ud. Refleksioner af sognediakon Hanne Hummelshøj Februar 01 Fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse. Fokusgruppeinterview. Jeg har haft to fokusgruppeinterview

Læs mere

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS

NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS NYHEDSBREV DE FRIVILLIGES HUS November 2005 Integration gennem det frivillige sociale arbejde De Frivilliges Hus har fået bevilget penge til et 3 årigt projekt, hvor det er planen at fremme integrationen,

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Omsorg Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia Den

Læs mere

TILBUD & RÅD- GIVNING

TILBUD & RÅD- GIVNING Region Hovedstaden Kræftens Bekæmpelse TILBUD & RÅD- GIVNING TIL KRÆFTPATIENTER OG PÅRØRENDE RÅDGIVNING MOTION GRUPPER NETVÆRK AKTIVITETER REGION HOVEDSTADEN VELKOMMEN HOS KRÆFTENS BEKÆMPELSE Hvis du eller

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk

Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk Samarbejdsaftale mellem Dansk Røde Kors i Assens og Assens kommune om Familiedansk Formål med aftalen: Denne aftale indgås mellem Dansk Røde Kors Assens afdeling og Assens Kommune. Formålet med aftalen

Læs mere

Ser det hele lidt sort ud, og har du svært ved at finde en udvej? Ser det hele lidt sort ud, og har du svært ved at finde en udvej?

Ser det hele lidt sort ud, og har du svært ved at finde en udvej? Ser det hele lidt sort ud, og har du svært ved at finde en udvej? Kørt fast i studiet? Ser det hele lidt sort ud, og har du svært ved at finde en udvej? Ser det hele lidt sort ud, og har du svært ved at finde en udvej? Har du problemer af psykisk eller social karakter,

Læs mere

svendborg 2011 Politikere i praktik

svendborg 2011 Politikere i praktik svendborg 2011 Politikere i praktik A- Klubben Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 1 Dansk Flygtningehjælps Flygtningevenner, praktik 2 Folkekirkens Nødhjælp Kirkens Korshærs Varmestue Frivilligcenter

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

HIV, liv & behandling. Hiv-testen er positiv

HIV, liv & behandling. Hiv-testen er positiv HIV, liv & behandling Hiv-testen er positiv Denne folder er beregnet til personer, som lige har fået at vide, at de er smittet med hiv. Folderen indgår i serien Hiv, liv og behandling, hvor hver folder

Læs mere

Håndbog for frivillige medarbejdere

Håndbog for frivillige medarbejdere Håndbog for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de pligter og rettigheder, du som frivillig medarbejder har. Som frivillig medarbejder er der mange forskellige opgaver

Læs mere

Efterårsprogram 2013

Efterårsprogram 2013 Efterårsprogram 2013 Tilmelding til aktiviteter Tilmelding og betaling til efterårs- og vinteraktiviteterne sker på følgende dage i Netværkshuset på. Tirsdag d. 17. og 24. september kl. 18:30-20:30 Onsdag

Læs mere

Årsopgørelse for Børne-Ungetelefonen

Årsopgørelse for Børne-Ungetelefonen Årsopgørelse for Børne-Ungetelefonen 2005 1 Årsopgørelse for Børne-Ungetelefonen 2005 Denne årsopgørelse af Børne-Ungetelefonen for 2005 viser hvem og hvad der er ringet om til Børn - Ungetelefonen. Årsopgørelsen

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

SOS - Samtale Om Sorg og det der følger med.

SOS - Samtale Om Sorg og det der følger med. SOS - Samtale Om Sorg og det der følger med. Du kan ikke forhindre sorgens fugle i at flyve over dit hoved, men du kan forhindre dem i at bygge rede i dit hår. Kinesisk ordsprog OmSorg et tilbud om sorg/samtalegrupper

Læs mere

Denne plan skal opfattes som et redskab, der kan bruges, når det, der ikke må ske, sker

Denne plan skal opfattes som et redskab, der kan bruges, når det, der ikke må ske, sker omsorgsplan Denne plan skal opfattes som et redskab, der kan bruges, når det, der ikke må ske, sker For at tage del i kræves ikke et overmenneske kun et medmenneske. Alligevel er det legalt ikke at kunne,

Læs mere

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken.

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken. Nyheder fra Titanparken Februar/ Marts 2015 Et nyt år er kommet og derfor kommer også et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere om nyheder fra Titanparken, nyt fra den sociale

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter

Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Frivilligpolitik for Reden Internationals Krisecenter Reden Internationals Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på næste side, så driver KFUKs

Læs mere

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året

Tema 4: Fællesskab. Ansvarlig for projekterne fremover Landsbyforeningen. Fælles mad aften 2-4 gange om året Tema 4: Fællesskab Fællesskab i et område, en landsby, en beboerforening eller et landdistrikt er noget af det vigtigste der findes. Fællesskab betyder at man får mulighed for at blive en del af fællesskabet

Læs mere

Aktiviteter og arrangementer

Aktiviteter og arrangementer Det er forår og derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil udkomme hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken, nyt fra Den Sociale Vicevært, Informationer fra Ejendomskontoret,

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Midtjylland TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Midtjylland Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter

Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter Frivilligpolitik for KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter er en institution under KFUKs Sociale Arbejde. Som det ses af organisationsdiagrammet på side 3, så driver KFUKs

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. FAGLIG FÆLLES AKASSE

Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. FAGLIG FÆLLES AKASSE Hvad må jeg... når jeg får dagpenge, efterløn mv. 1 FAGLIG FÆLLES AKASSE Indhold Forskellen på aktiviteter og frivilligt, ulønnet arbejde... - Aktiviteter... - Frivilligt, ulønnet arbejde... - Det gælder

Læs mere

Ansøgninger oktober midler

Ansøgninger oktober midler Ansøgninger - 18 midler Ansøger Dansk Præmatur Forening Ikke søgt om midler Dansk Præmatur Forening har bl.a. til formål: At støtte og rådgive forældre til for tidligt fødte børn, voksne der er født for

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

Time Out + Er du en ung voksen i en familie hvor en forælder har en psykisk lidelse? Af Team børn af psykisk syge

Time Out + Er du en ung voksen i en familie hvor en forælder har en psykisk lidelse? Af Team børn af psykisk syge Af Team børn af psykisk syge Time Out + Er du en ung voksen i en familie hvor en forælder har en psykisk lidelse? 1 Time Out+ er et gratis tilbud med familiesamtaler og samtalegruppeforløb til unge voksne,

Læs mere

Velkommen til Røde Kors Aalborg

Velkommen til Røde Kors Aalborg Marts 2017 Velkommen til Røde Kors Aalborg I denne folder kan du læse lidt om afdelingen og dens mange aktiviteter. Måske er du allerede med i en aktivitet, eller måske overvejer du at komme det. Uanset

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

Aktiviteter Januar til Juni 2015

Aktiviteter Januar til Juni 2015 Aktiviteter Januar til Juni 2015 Gundorfslund Aktivitetscenter Gundorflund 32 9000 Aalborg Tlf: 9812 7600 Åbningstider hverdage kl. 09.00 16.00. FASTE AKTIVITETER Mandage: Kl. 10.00-11.30 Kl. 13.00-15.00

Læs mere

FREMME AF UNGES MENTALE SUNDHED

FREMME AF UNGES MENTALE SUNDHED FREMME AF UNGES MENTALE SUNDHED PSYKIATRIFONDENS PROGRAM UNGE, MISTRIVSEL OG MENTAL SUNDHED MISTRIVSEL OG MENTAL SUNDHED 1 PROGRAM Fremme af Unges Mentale Sundhed Ung og mistrivsel Ung og mental sundhed

Læs mere

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen

Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen Vejledning til ansøgning om økonomisk tilskud til en frivillig social indsats fra 18 puljen En frivilligt social indsats er, når der ydes en ulønnet og utvungen indsats med et socialt sigte, og når indsatsen

Læs mere

Hvorfor flytte i boligfællesskab før man bliver gammel Boligfællesskabets fordele er mange

Hvorfor flytte i boligfællesskab før man bliver gammel Boligfællesskabets fordele er mange 1 Hvorfor flytte i boligfællesskab før man bliver gammel Beboerne på Vestereng er både under 50 år og over 50 år. Nogle flytter ind, fordi de ikke længere trives i botilbud med yngre beboere, der måske

Læs mere

Aktiviteter og Fællesskaber. Den Sociale Vejviser. Mentorordning. Rådgiv -ninger

Aktiviteter og Fællesskaber. Den Sociale Vejviser. Mentorordning. Rådgiv -ninger Økonomisk hjælp Akut hjælp Visitering gennem myndighed Aktiviteter og Fællesskaber Angst, Depression, OCD og Stress Bolig Særligt for Børn & Unge Under 18 Uddannelse og Job Den Sociale Vejviser Frivillig

Læs mere

TILBUD OG RÅDGIVNING

TILBUD OG RÅDGIVNING Kræftens Bekæmpelse Region Hovedstaden TILBUD OG RÅDGIVNING til kræftpatienter og pårørende Region Hovedstaden Velkommen hos Kræftens Bekæmpelse Hvis du eller en af dine nærmeste får kræft, er det naturligt

Læs mere

www.srg.dk www.srg.dk

www.srg.dk www.srg.dk www.srg.dk Studenterrådgivningen har udgivet en række pjecer om nogle af de udfordringer, man kan møde som studerende: Stress Eksamen Barsel* Perfektionisme Et godt studieliv Revalidering og handicaptillæg*

Læs mere

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune

Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM. Støttende tilbud i Struer Kommune Egne bemærkninger: ALVORLIG, UHELBREDELIG SYGDOM Sundhed og Omsorg Udvikling & Administration Østergade 11 7600 Struer Tlf. 96 84 84 84 Støttende tilbud i Struer Kommune 12 August 2015 Indhold Indledning.....

Læs mere

Forældre Undervisning

Forældre Undervisning Forældre Undervisning På en skole nær dig Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Forår 2010 Bliv bedre til at hjælpe dit barn med lektierne Hvorfor Forældreundervisning? Oplever du også at det

Læs mere

ALKOHOL OG STOFFER I BØRNEFAMILIER. Ser du tegnene?

ALKOHOL OG STOFFER I BØRNEFAMILIER. Ser du tegnene? ALKOHOL OG STOFFER I BØRNEFAMILIER Ser du tegnene? Alkohol og stoffer kan give dårlig trivsel Som fagperson er det vigtigt, at du reagerer, når du oplever, at et barn ikke trives. Derfor skal du være opmærksom

Læs mere

Hvad er mental sundhed?

Hvad er mental sundhed? Mental Sundhed Hvad er mental sundhed? Sundhedsstyrelse lægger sig i forlængelse af WHO s definition af mental sundhed som: en tilstand af trivsel hvor individet kan udfolde sine evner, kan håndtere dagligdagens

Læs mere

Krise- og sorgplan for Tranegårdskolen

Krise- og sorgplan for Tranegårdskolen Krise- og sorgplan for Tranegårdskolen Vi er her for hinanden Handleplan for arbejdet med børn og personale i forbindelse med krise og sorg Indholdsfortegnelse Alvorlig sygdom hos elev 1 Alvorlig sygdom

Læs mere

Program 1/1-30/6 2015

Program 1/1-30/6 2015 Program 1/1-30/6 2015 Aktivitetscentret SUNDTOPPEN SUNDHEDSCENTER SØNDERGÅRDEN Velkommen til Aktivitetscentrets program forår 2015 Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker, og byder på et bredt

Læs mere

MULTIHUSET MULTIHUSET. Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig

MULTIHUSET MULTIHUSET. Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig MULTIHUSET Nyt aktivitets, - behandlings- og caféhus for dig der har et misbrugsproblem og/eller er psykisk skrøbelig MULTIHUSET Socialpsykiatri og Misbrug Horsedammen 42 2605 Brøndby Daglig leder: Hanne

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) 96Z0Z0 1. 6 l0l06 Z9 L FREDERICIAKOMMUNE Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Sundhed Rådhuset,

Læs mere

socialt arbejde, og hvad det er, de risikerer at blive kastet ud i. Ventilen

socialt arbejde, og hvad det er, de risikerer at blive kastet ud i. Ventilen Interview Af Anders Lundt Hansen I FRIVILLIGHEDENS TJENESTE I økonomisk forstand står bundlinjen tom. Hvad får psykologer mon ud af arbejde frivilligt og ulønnet for sociale foreninger og projekter? En

Læs mere

15-08-2013. Børns Vilkår. Historien. Trine Natasja Sindahl

15-08-2013. Børns Vilkår. Historien. Trine Natasja Sindahl Trine Natasja Sindahl Cand.psych. Børnefaglig konsulent I Børns Vilkår Har arbejder med metodeudvikling på BørneTelefonen siden 2007 Ekstern lektor ved Institut for Psykologi, Københavns Universitet trine@bornsvilkar.dk

Læs mere

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde

Ansøgningsskema 2014 om støtte til frivilligt, socialt arbejde Aalborg Kommune giver tilskud til frivilligt, socialt arbejde jf. Servicelovens 18 og Aalborg Kommunes retningslinjer. Der kan søges to gange om året: Den 15. oktober og den 15. april. Foreninger, der

Læs mere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere Vi har brug for dig Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej 124 4000 Roskilde Der er brug for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de

Læs mere

Samarbejdsrammer for frivillighed i Center for Sundhed og Omsorg

Samarbejdsrammer for frivillighed i Center for Sundhed og Omsorg Samarbejdsrammer for frivillighed Indholdsfortegnelse Hvorfor samarbejde?... 2 Hvorfor samarbejdsrammer?... 3 Muligheder... 4 Det særlige ved frivillighed... 5 Kommunikation og fælles mål... 6 Anerkendelse

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 2/2017

NYHEDSBREV NR. 2/2017 NYHEDSBREV NR. 2/2017 I dette nyhedsbrev kan du bl.a. læse om vores nye brochure og vores nye hjemmeside. Endvidere om grupper på vej herunder Trivselsgrupper for børn og unge (skoleelever). Selvhjælp

Læs mere

GUIDE TIL KOORDINATORER

GUIDE TIL KOORDINATORER GUIDE TIL KOORDINATORER Alzheimerforeningens LANDSINDSAMLING 2018 Lørdag den 22. september Introduktion 2 Hvad går pengene til? Hvad skal en indsamlingskoordinator? Tjekliste 3 Generelt om indsamlingen

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Aarhus/Østjylland Et tilbud til senhjerneskadede og deres pårørende, om undervisning, rådgivning, samtalegruppe, pårørende cafe, Samværdsgruppe, kreative aktiviteter og værksted.

Læs mere