Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Pædagogisk Indhold:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Pædagogisk Indhold:"

Transkript

1 Dato Konsulent Jeanette Thomsen Institutions navn Børnehaven Kornvænget Leder Hanne Jensen Pædagogisk Indhold: Indhold Bemærkninger Opfølgning Pædagogisk handleplan: Konsulentens fokus på det uanmeldte tilsyn vil være at vurdere, hvorvidt handleplanens beskrivelser afspejles i hverdagen, ift.: Børnesyn Læringssyn Børnefællesskaber Science didaktik Voksenorden Læringsmiljøer Børnemiljøer (fysisk / psykisk / æstetisk) Sprog (dialogisk læsning / 2-sprogs arbejde / sprogtest mm) Overgange Didaktisk tilgang: Hvordan arbejdes der systematisk med metoder Jeg kom til Kornvænget kl hvor børn og voksne så småt var ved at komme. Der var en god ro og fin stemning, og de voksne var opmærksomme omkring de børn der havde brug for hjælp til at vinke. Børnene var rundt omkring i huset, i gang med at lege. Lederen fortalte at de tidligere ikke havde holdt samling om morgenen, da de var kede af at skulle afbryde børnenes lege. Men at de nu havde indført børnemøder, da de oplevede at flere af børnene havde brug for tydelighed og struktur, omkring dagens gang. På børnemødet blev ABC gruppen orienterede om at de skulle i kælderen efter børnemødet. Og til resten blev der givet et tilbud om at lave en lille julegave. Under børnemødet havde jeg opmærksomhed på en lille pige, der havde lidt svært ved at holde opmærksomheden på det der skulle foregå, og valgte derfor at tage hende på skødet og guide hende. Efter børnemødet begyndte børnene at fordele sig i rummene og finde på lege. Nogle lavede modellervoks i køkkenet og på

2 den anden stue, sad en voksen og lavede engle med en gruppe 4- årige børn. (sværhedsgraden i denne aktivitet, var måske nok for høj i forhold til aldersgruppen, hvilket medførte megen brug for voksen hjælp og derved gav en del ventetid) - Hvilke didaktiske overvejelser gør I jer over valget af aktiviteter? De store børn tog tøj på og gik på legepladsen, og ventede på at de voksne kom, så de kunne gå i kælderen. Jeg oplevede at det for flere af børnene der var tilbage på stuerne, var svært at komme i gang med en leg eller finde sammen med nogle at lege med. Den voksne som ikke havde en aktivitet i gang, var meget støttende og nærværende overfor de børn, der mødte ind løbende, samtidig med at understøtte de børn som ikke rigtig kunne komme i gang med leg eller aktivitet. Jeg tog kontakt til en af de børn som ikke rigtig kunne få etableret en leg, og vi begyndte at lege med my little pony, og efter lidt tid, kom en anden pige hen og spurgte om hun måtte være med. Da legen var i gang, trak jeg mig og sagde at jeg lige skulle i kælderen og se hvad ABC gruppen lavede. Konsulentens fremadrettede fokus ift. pædagogisk indhold Leders fremadrettede fokus ift. pædagogisk indhold Evaluering af børnemødet, er dette stadig et behov? og i givet fald, hvordan skal børnemødet så foregå? Hvis børnemødet skal fortsætte, for at imødekomme børnegruppens behov for tydelighed og struktur, ville det være en ide at bruge billedpiktogrammer, samt hjælpe børnene ind i et fællesskab.

3 Politiske mål Udfyldes af leder inden det anmeldte tilsyn (elektronisk) Sundhed Hvordan arbejder I med nedbringelse af sygefravær hos børn og voksne? Hvordan ser jeres sygefravær ud? Er det lavere end i 2012/2014 Hvilke tiltag har I iværksat og hvordan arbejdes mod målet Inklusion Hvordan er der arbejdet med målet om at alle børn skal have mindst en ven? Hvordan arbejdes der på at alle alderssvarende børn er parate til skolestart? Vi har for nyligt fået opsat nye sæbedispensere, samt dispenser til sprit ved indgangsdøren. Dette er særligt til forældrene. Sygefraværet blandt børnene er ikke nærmere undersøgt. Dog har jeg en formodning om, at fraværet blandt børnene er minimalt. Sygefravær blandt de voksne er i år 2015 på 4,8 % Der snakkes om arbejdsmiljøet flere gange årligt i forbindelse med personalemøder med MED-status. Der er stor bevidsthed om, at alle børn som minimum skal have en god ven. Til dette arbejde bruges ture ud af huset, (2 børn-1voksen), Christianiacykler. Der arbejdes i mindre grupper med eks. Læseleg. Til frokost sidder børnene ved et bord med jævnaldrende, med henblik på, at få en god kontakt der. Vi vil fra september og året ud arbejde med Fællesskaber og venskaber. Hvor vi vil bruge eventyrfortælling, bevægelsesleg og legen som omdrejningspunkt til, at styrke fællesskaber og venskaber. Fra 1. september starter ABC-gruppen en dag om ugen, hvor overskriften er: fællesskaber, selvstændighed og sociale kompetencer. Fra d. 1. januar 2017 arbejdes der 3 dage om ugen, med samme overskrift. Derudover arbejdes der med barnets finmotoriske evner, herunder kendskab til tal og bogstaver.

4 Forældresamarbejde Hvordan ligger forældretilfredsheden ift. målingerne i 2012 (skal måles hvert andet år) Hvordan arbejdes med Pædagogen som Vejleder? For kommunale og selvejende institutioner: Hvor stor en andel af forældrene orienterer sig på BørneRoden? En af vores værdier er, at familien og barnet er i centrum i vores daglige arbejde. Det betyder, at vi bruger rigtig meget tid når forældrene afleverer og henter deres barn. Vi snakker, lytter og vejleder forældrene dagligt, og vi tager gerne tid til en uddybende samtale. Forældrene bliver tilbudt en forældretilfredshedsundersøgelse samtidig med de kommunale institutioner. Da børnehaven har en forholdsvis lang venteliste, formodes det, at forældrene er meget tilfredse med børnehaven. Pædagogen bruger der faglighed dagligt til vejledning af forældrene. En del benytter sig af børneroden. Læring og Uddannelse: Hvordan arbejdes med Babytegn? Er det tydeligt for alle voksne hvilke tegn der bruges Er forældrene inddraget Hvordan arbejdes med målet om at andelen af 3-årige der har brug for en fokuseret eller særlig sproglig indsats er lavere eller på niveau med landsgennemsnittet? Hvordan inddrages IT som læringsværktøj i det daglige pædagogiske arbejde? Kan institutionen dokumentere en tydelig udvikling i arbejdet med læringsmiljøer og udviklingen af disse? I tæt samarbejde med talepædagogen, videreudvikler vi de redskaber der i forvejen er udviklet, i forhold til det sproglige arbejde. Udover at arbejde med læseleg, arbejder vi med syng med lyd. Derudover holdes der møder med forældre, talepædagog, pædagog og leder med henblik på, at få lavet en handleplan til barnet. It bruges i forhold til, at undersøge og give svar på nysgerrige/undrende spørgsmål. Derudover bruges it til pædagogiske spil og den vej styrkelse af fællesskaber/venskaber.

5 Konsulentens samlede fremadrettede fokus ift. arbejdet med de politiske mål Leders samlede fremadrettede fokus ift. arbejdet med de politiske mål Lege og læringsrum/miljøer -Hvordan kan lege og læringsmiljøerne understøtte børnenes fællesskaber og muligheder for deltagelse? Hvad er et læringsmiljø? Konsulenten vil gerne tilbyde at komme til et personalemøde med et oplæg. Der er nogle kommende skolebørn der er begyndt at kede sig lidt i børnehaven og vi snakkede om hvordan institutionen kunne udfordre dem ved brug af Ipad og Apps som Imovie eller bookcreator. Planlægning Dagens mødeskema hvordan ser det ud Der henvises desuden til Fælles Børn Fælles Ansvar ift. de fælles kommunale retningslinjer for børn med behov for særlig støtte og eventuelle underretninger. Lovmæssig og faktuel vurdering

6 Udfyldes kortfattet af leder inden det anmeldte tilsyn (elektronisk) kun med afkrydsning hvor der ikke er bemærkninger. Diverse politikker mm skal være tilgængelige ved det anmeldte tilsyn. Indhold Bemærkninger Kryds Legepladsen Er der afholdt legepladstilsyn hvornår Hvilke bemærkninger var der evt. ved tilsynet og hvordan arbejdes der med disse Er der daglig kontrol af sikkerheden på legepladsen Fødevarekontrol Har der været tilsyn i køkkenet hvornår Hvilke bemærkninger var der evt. ved tilsynet og hvordan arbejdes der med disse Leder har i april7maj 2016 haft en særlig opmærksomhed på legepladsen. Legepladsen er i en voldsom forfald. Der er en særlig obs på kanten ved gyngerne. Bestyrelsen søger fonde til at forbedre legepladsen Legepladsen tilses dagligt af pædagogerne. Brand Er der udført brandtilsyn hvornår Er der afholdt brandøvelse hvornår Der har været brandtilsyn i januar ingen bemærkninger. Der har været holdt en brandøvelse i marts der skal være en skærpet indsats i forhold til brandøvelse. Hvilke bemærkninger var der evt. efter tilsynet / øvelsen og hvordan arbejdes med disse Bygning Har der været udført bygningsgennemgang (inde / ude) Hvilke bemærkninger var der evt. og hvordan arbejdes der med disse Hygiejne Børnene vasker hænder efter toiletbesøg og inden måltiderne.

7 Arbejdes der med Sundhedsstyrelsens anbefalinger (beskrevet i hæftet - Sundhedsstyrelsen: Hygiejne i daginstitutionen) Er der procedurer har I for rengøring af krybber, sovevogne og sovepladser Er der procedurer har I for håndvask (børn og voksne) Politikker mm Er der beskrivelser / politikker i institutionen ift. følgende: Ture ud af huset Børn der bliver væk på tur eller i institutionen Alkohol personale og forældre Sol og ophold i sol Sovende børn sovestillinger / seler / opsyn / varme / kulde Kostpolitik Rygning Sikkerhed Arbejdes der med sikkerhed i hverdagen ift. Transport Legetøj Seler i barnevogne og krybber Børne- og straffeattester (personale) Der er i børnehaven politikker i forhold til: Pædofili, uddannelse, alkohol, mobiltelefoner, rygning, på ture, facebook, afholdelse af ferie og afspadsering, sygdom, IPad, mobning, omsorgsplan, kostpolitik.

8 Samlet vurdering: Den pædagogiske konsulents konklusion på baggrund af den samlede pædagogiske tilsyn: Kornvænget er en ældre, men lille og hyggelig børnehave. Jeg oplevede en god og hyggelig stemning i huset og blev mødt meget positivt og åbent af personalet. Hvoraf jeg kender en del fra div. afholdte kurser, hvilker underbygger min oplevelse af at der er stor interesse omkring faglighed og udvikling af pædagogikken. Og det har altid været en fornøjelse at have personalet på kurser og temadage, grundet deres store engagement og åbenhed for udvikling. Institutionen har en meget fin hjemmeside med mange fine og velskrevne dokumenter. Der tegner en tydelig profil af en institution, der vægter krop og bevægelse højt. I har 3 mål: vi er anerkendende voksne vi prioriterer udeliv og kropslig udfoldelse vi styrker barnets selværd

9

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune 2015

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune 2015 Dato 11. juni 2015 Tilsynsførende Jette Lund Thomsen Institutions navn Gadevang Asyl Daglig Leder Gitte Nielsen Bestyrelsesformand Lotte Beck Pædagogisk Indhold: Indhold Bemærkninger Opfølgning Tilsynsførende

Læs mere

Nogenlunde status quo

Nogenlunde status quo Dato for tilsynet: uanmeldt 23. august 2017/anmeldt 30. august 2017 Konsulent: Lone Jensen Institutionens navn: Vandpytten Leder: Tinna Tidemand Konsulentens fremadrettede fokus ift. pædagogisk indhold

Læs mere

Institutions navn Foreningen Vandpytten. Leder Tinna Tidemand,

Institutions navn Foreningen Vandpytten. Leder Tinna Tidemand, Dato 2016 Uanmeldt tilsyn 26. august Anmeldt tilsyn 13. september kl. 9.00 tilsynsførende Jette Lund Thomsen Institutions navn Foreningen Vandpytten Leder Tinna Tidemand, Pædagogisk Indhold: Indhold Bemærkninger

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål Dato for tilsynet: Uanmeldt tilsyn: 27.11.2017 Anmeldt tilsyn: 06.12.2017 Konsulent: Pia Charlotte Olsen Institutionens navn: Gadevang Asyl Daglig leder : Leder: Gitte Nielsen Konsulentens fremadrettede

Læs mere

Indhold Bemærkninger Opfølgning Uanmeldt tilsyn i Georgs vugge d er i færd med at rulle rullebordet ned til køkkenet.

Indhold Bemærkninger Opfølgning Uanmeldt tilsyn i Georgs vugge d er i færd med at rulle rullebordet ned til køkkenet. Dato Konsulent Pia Charlotte Olsen Institutions navn Georgs Vugge Leder Ulla Bergen Byskov Pædagogisk Indhold: Indhold Bemærkninger Opfølgning Uanmeldt tilsyn i Georgs vugge d. 14.10.2016 Pædagogisk handleplan:

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Pædagogisk Indhold:

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Pædagogisk Indhold: Dato 15.07.16 Konsulent Jeanette Thomsen Institutions navn Gadevang Asyl Leder Gitte Nielsen Pædagogisk Indhold: Indhold Bemærkninger Opfølgning Pædagogisk handleplan: Konsulentens fokus på det uanmeldte

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder):

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Dato for uanmeldt tilsyn: 12 04 18 Institutionens navn: Georgs Æske Dato for anmeldt tilsyn: 19. april 2018 Tilsynsførende konsulent: Jette Lund Dagtilbudsrådsrepræsentant/formand for bestyrelse: Avesta

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Institutionens navn: Børnehuset Labyrinten

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Institutionens navn: Børnehuset Labyrinten Dato for uanmeldt tilsyn: 29.10.2018 Dato for anmeldt tilsyn: 15.11.2018 Tilsynsførende konsulent: Pia Charlotte Olsen Dagtilbudsrådsrepræsentant/formand for bestyrelse: David Aagaard Institutionens navn:

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Dato for uanmeldt tilsyn: Institutionens navn: Eventyrhuset

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Dato for uanmeldt tilsyn: Institutionens navn: Eventyrhuset Dato for uanmeldt tilsyn: 28.06.2018 Dato for anmeldt tilsyn: 02.07.2018 Tilsynsførende konsulent: Pia Charlotte Olsen Dagtilbudsrådsrepræsentant/formand for bestyrelse: Institutionens navn: Eventyrhuset

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder):

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Dato for uanmeldt tilsyn: 25.06.2018 Dato for anmeldt tilsyn: 27.06.2018 Tilsynsførende konsulent: Pia Charlotte Olsen Dagtilbudsrådsrepræsentant/formand for bestyrelse: Anders Johnsen Institutionens navn:

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Institutionens navn: Georgs Vugge

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Institutionens navn: Georgs Vugge Dato for uanmeldt tilsyn: 29. november 2018 Dato for anmeldt tilsyn: 5. december 2018 Tilsynsførende konsulent: Jette Lund Dagtilbudsrådsrepræsentant/formand for bestyrelse: Carina Maria True Institutionens

Læs mere

Tilsynsnotat. Stenløse Skovbørnehave. Egedal kommune. Tilsynsnotat, Side!1. Tilsynet udført af dato 25. september 2014.

Tilsynsnotat. Stenløse Skovbørnehave. Egedal kommune. Tilsynsnotat, Side!1. Tilsynet udført af dato 25. september 2014. Egedal kommune Tilsynsnotat Stenløse Skovbørnehave Tilsynet udført af dato 25. september 2014 Connie Niemeier Leder: Jeanette Larsen Daglig leder: Pædagog: Pædagog Tilsynsnotat, Side!1 Ved tilsynet vil

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune 2018

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune 2018 Dato for uanmeldt tilsyn: 19.09.2018 Dato for anmeldt tilsyn: 28.09.2018 Tilsynsførende konsulent: Pia Charlotte Olsen Dagtilbudsrådsrepræsentant/formand for bestyrelse: Institutionens navn: Vandpytten

Læs mere

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet.

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet. Uanmeldt tilsyn Institution Dansk Tysk Børnehus Status Privat (selvejende/kommunal/privat) Adresse Mariendalsvej 59 A-B Leder Sophia Gravenhorst Normerede pladser 0-3 år 12 Normerede pladser 3-6 år 44

Læs mere

Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013

Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013 Dagtilbudsområdet Tilsyn 2013 Børnehuset Petra Deltagere: Pædagoger Anne Thomsen, Marianne Secher, leder Marianne Krogh, dagtilbudschef Jørn Godsk, konsulent Lene Bering Sprogpakken Beskriv hvorledes I

Læs mere

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Gøngehuset Dato: 11. april 2014 kl.8-10.30 Tilsynskonsulent: Eva Engedal Børneområdet skal hvert år gennemføre

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder):

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Dato for uanmeldt tilsyn: 08.08.2018 Dato for anmeldt tilsyn: 21.08.2018 Tilsynsførende konsulent: Pia Charlotte Olsen Dagtilbudsrådsrepræsentant/formand for bestyrelse: Christoffer Schultz Andersen Institutionens

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Solbjerg Have 18

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Solbjerg Have 18 Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Blomsterhaven Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Solbjerg Have 18 Leder Jette Blixt Normerede pladser 0-3 år 28 Normerede pladser

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Lindebo 21. september 2017 Kl. 9-11 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Tryllehytten I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Finsensvej 83

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Finsensvej 83 Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede pladser

Læs mere

Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34

Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34 Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34 Hvordan er normeringen på institutionen? Antal uddannet personale: 4 pædagoger Kirsten, daglig leder 37t Ann 37t Signe 33t Vinni 30t

Læs mere

Lagkagefaddet: Trivsel for børn, personale og forældre

Lagkagefaddet: Trivsel for børn, personale og forældre Lagkagefaddet: Trivsel for børn, personale og forældre 1. lag: Omsorg og tryghed 2. lag: nærværende voksne, nære relationer, fællesskaber respektere det enkelte barn skabe rum og tid til nærvær give barnet

Læs mere

Tilsynsrapport. Institution: Yggdrasil Fribørnehave. Dato for tilsyn: 20 marts 2014

Tilsynsrapport. Institution: Yggdrasil Fribørnehave. Dato for tilsyn: 20 marts 2014 Institution: Yggdrasil Fribørnehave Tilsynsrapport Dato for tilsyn: 20 marts 2014 Tilstede ved tilsynsdialogen: Dagmar Knudsen leder. Esben Tøttrup, skolebestyrelsesmedlem. Katarina Dominiak forældrerådsrep.

Læs mere

Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg

Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg Dagtilbuddets navn Markusskolens Børnehave Mødedeltagere Daginstitutionsleder Henning Høgild, afdelingsleder Betina Skovsgaard og dagtilbudskonsulent Jesper Odderskov

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud

Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Løvfrøen Nylars Adresse: Bøgevej 11, 3720 Nylars Telefon: løv56 97 13 63 Leder: Lene Reiths Tilsynsførende: Faglig konsulent Lene

Læs mere

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund

Læreplan Læreplanens lovmæssige baggrund Læreplanens lovmæssige baggrund Dagtilbudslovens 8 8. Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan for børn i aldersgruppen 0-2 år og børn i aldersgruppen fra 3 år til barnets

Læs mere

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud

Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud Tilsynsrapport for Hørsholm Kommunes dagtilbud I foråret 2012 er der ført tilsyn med kommunens kommunale og selvejende dagtilbud i Område Syd, Område Nord og Område Lions Børnehuse samt med kommunens puljeinstitution

Læs mere

x Ja.28 juli 2014 besøg. D. 5.9 kl. 13.00 15.00 Nej

x Ja.28 juli 2014 besøg. D. 5.9 kl. 13.00 15.00 Nej Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Valhalla Baldersvej 6 9640 Farsø DBA Normeret

Læs mere

Dato for tilsynsbesøget 21/ i tidsrummet 9,20-11,30

Dato for tilsynsbesøget 21/ i tidsrummet 9,20-11,30 Uanmeldt tilsyn Institution Marthagården Status Selvejende (selvejende/kommunal/privat) Adresse Peter Bangsvej 12 Leder Gitte Friis Normerede pladser 0-3 år 38 Normerede pladser 3-6 år 68 Pædagogisk konsulent

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Dagtilbud: Børnehuset Smølferne Daglig leder: Iman El-Faour Dato og tidspunkt:

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg

Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg Dagtilbuddets navn Pinsekirkens Børnehave Mødedeltagere Leder Helena Kjøller-Hansen, medarbejderrepræsentant Mona Bertelsen, bestyrelsesmedlem i forældrebestyrelsen

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse Center Børn og Unge Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Tilsynsrapport Journalnr: 28.09.00-K09-8-17 Ref.: Mathilde Egelund Rasmussen Dato: 21-05-2019 Uanmeldte

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dagtilbud: Frugthaven, børnehaven Daglig leder: Dennis Langelund Clemmensen Dato og tidspunkt: 12. november 2018, fra ca.

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Overordnede mål: X Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer De overordnede mål er, at den pædagogiske

Læs mere

Tilsynsrapport Børnehuset Melby

Tilsynsrapport Børnehuset Melby Tilsynsrapport Børnehuset Melby April 2019 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Pædagogisk tilsyn i Halsnæs Kommune Byrådet i Halsnæs Kommune er forpligtet til at føre tilsyn med dagtilbud, jfr. Bekendtgørelse

Læs mere

Arbejdet med børnemiljø hos Børnehaven Sansehuset

Arbejdet med børnemiljø hos Børnehaven Sansehuset Her indsætter I dagtilbuddets navn og evt. logo samt kommune Børnemiljø Sådan! Arbejdet med børnemiljø hos Børnehaven Sansehuset Dato: 20-03-15 Følgende dokumenterer vores arbejde med at undersøge børnemiljøet

Læs mere

Tilsynsrapport Børnehuset Arresø

Tilsynsrapport Børnehuset Arresø Tilsynsrapport Børnehuset Arresø April 2019 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Pædagogisk tilsyn i Halsnæs Kommune Byrådet i Halsnæs Kommune er forpligtet til at føre tilsyn med dagtilbud, jfr. Bekendtgørelse

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Overgang mellem Daginstitution, HFO og Frederiksborg Byskole

Overgang mellem Daginstitution, HFO og Frederiksborg Byskole Overgang mellem Daginstitution, HFO og Frederiksborg Byskole 2017-2018 Frederiksborg Byskole Carlsbergvej 13 3400 Hillerød Tlf. 72 32 78 00 byskolen@hillerod.dk frederiksborgbyskole.skoleporten.dk Hjertelig

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

Tilsyn Balders Hus. For dagtilbudsområdet. Børne- og dagtilbudsafdelingen Kerteminde Kommune

Tilsyn Balders Hus. For dagtilbudsområdet. Børne- og dagtilbudsafdelingen Kerteminde Kommune Tilsyn 2017 For dagtilbudsområdet Børne- og dagtilbudsafdelingen Kerteminde Kommune Balders Hus Tilsynsrapport Daginstitutionens navn: Balders Hus Institutionstype (kommunal / privat): Kommunal Tilsynet

Læs mere

LÆREPLANER KALUNDBORG ASYL BØRNEHAVE

LÆREPLANER KALUNDBORG ASYL BØRNEHAVE LÆREPLANER KALUNDBORG ASYL BØRNEHAVE 2013 / 2014 1 LÆREPLANER 2013 / 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... SIDE 5 SPROGLIGE KOMPETENCER... SIDE 6 SOCIALE KOMPETENCER... SIDE 8 PERSONLIG UDVIKLING... SIDE

Læs mere

Forældremøde. Velkommen til forældremøde i Tikøb Dagtilbud. Helsingør Kommune Tikøb Dagtilbud og Skole

Forældremøde. Velkommen til forældremøde i Tikøb Dagtilbud. Helsingør Kommune Tikøb Dagtilbud og Skole Forældremøde Velkommen til forældremøde i Tikøb Dagtilbud Udgangspunkt Vi er det eneste kommunale dagtilbud i Tikøb distrikt. Der er en positiv udvikling i antallet af børnefamilier og dermed i antallet

Læs mere

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Højgårdens børnehave Højgårdsvej 26 9640 Farsø

Læs mere

Pædagogisk læreplan Rollingen

Pædagogisk læreplan Rollingen Kulturelle udtryksformer og værdier Personlige kompetence r/alsidig personlighedsudvikling Sociale kompetencer BARNET Krop og bevægelse Sprog Natur og naturfænomen 1 Personlige kompetencer/ alsidig personlig

Læs mere

NOVAS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN

NOVAS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NOVAS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Distrikt Nord 23-08-2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag.. 3 Det fælles tværgående mål. 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø. 5 Vi samarbejder

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Naturbørnehaven i Hasle Adresse: Fælledvej 47 C, 3790 Hasle Telefon: Leder: Annemarie Conrad Tilsynsdato: 15. november 2012 Tidligere

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Børnehaven Grønnegården

Børnehaven Grønnegården Børnehaven Grønnegården 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2014... 4 Sprog Dagtilbuddets opgave er, at fremme børnenes læring i forhold til de overordnede læringsmål, inden for

Læs mere

Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave

Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave Tilsynsmateriale Private pasningsordninger udgave 01.07.2018 Indhold 1. Faktuelle oplysninger... 4 2. Tilsyn med udendørs legeområde... 4 3. Tilsyn med røgfrie miljøer... 4 4. Indhentelse af børneattester...

Læs mere

Ilinniartitaanermut Immikkoortortaq Området for Uddannelse

Ilinniartitaanermut Immikkoortortaq Området for Uddannelse Fælles mål & visioner på daginstitutionsområdet Qeqqata Kommunia fælles mål og visioner for daginstitutioner, dagplejecentre og dagpleje, gældende fra august 2018. Siden 2010 har kommunen udarbejdet en

Læs mere

Tilsyn Teaterbørn og Helligåndskirkens Børnehave Sociale relationer barn/voksenkontakten. Anbefaling: vedligeholdelse af indsats

Tilsyn Teaterbørn og Helligåndskirkens Børnehave Sociale relationer barn/voksenkontakten. Anbefaling: vedligeholdelse af indsats Tilsyn Teaterbørn og Helligåndskirkens Børnehave 9.8.20119. Sociale relationer barn/voksenkontakten Anbefaling: vedligeholdelse af indsats Institutionernes arbejde med sociale relationer har grundlag i

Læs mere

Temaer i de pædagogiske læreplaner

Temaer i de pædagogiske læreplaner Temaer i de pædagogiske læreplaner 1. Barnets alsidige personlige udvikling 2. Sociale kompetencer 3. Sprog 4. Krop og bevægelse 5. Natur og naturfænomener 6. Kulturelle udtryksformer og værdier Barnets

Læs mere

Pædagogisk læreplan Rollingen

Pædagogisk læreplan Rollingen Kulturelle udtryksformer og værdier Personlige kompetence r/alsidig personlighedsudvikling Sociale kompetencer BARNET Krop og bevægelse Sprog Natur og naturfænomen 1 TEMA LÆRINGSMÅL Hvad vil vi opnå ift.

Læs mere

Pædagogisk læreplan Hyllinge

Pædagogisk læreplan Hyllinge Kulturelle udtryksformer og værdier Personlige kompetence r/alsidig personlighedsudvikling Sociale kompetencer BARNET Krop og bevægelse Sprog Natur og naturfænomen 1 EMA Personlige kompetencer / alsidig

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dagtilbud: Børnehuset Frugthaven Vuggestuen Daglig leder: Lene Kirschmeyer Dato og tidspunkt: Onsdag den 17. oktober 2018

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Naturbørnehaven Lillegryn, Adresse: Østermarievej 4 B, Ibsker 3740 Svaneke Telefon: 56 49 71 69 Leder: Ida Gro Hansen Tilsynsdato:

Læs mere

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave.

Familien går en spændende og forandringsrig tid i møde, når barnet starter i børnehave. På vej i Børnehave Målet er, at vi sammen med jer arbejder for, at skabe en rød tråd i dit barns liv, hvor helhed og sammenhæng skal sikre trivsel ved overgangen fra dagpleje eller vuggestue til børnehave.

Læs mere

Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg

Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg Dagtilbuddets navn Mødedeltagere Tilsynsdato Børneuniverset Daginstitutionsleder Solveig Uhre, TR/AMR Aida Music, bestyrelsesformand Dorthe Friis, konsulent René Jørgensen

Læs mere

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Status på det overordnede arbejde med læreplaner: Vi arbejder ud fra vores læreplaner

Læs mere

Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde

Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde Sagsnr. 301596 Brevid. 2933291 Ref. GJR Dir. tlf. 23 82 15 60 gjertrudr@roskilde.dk Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang 13 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Himmelblå 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehuset Himmelblå Dato for tilsynet: 8. marts 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Dagtilbudsleder

Læs mere

Referat/konklusioner fra pædagogisk tilsynsmøde 2017/18

Referat/konklusioner fra pædagogisk tilsynsmøde 2017/18 Referat/konklusioner fra pædagogisk tilsynsmøde 2017/18 Dagtilbuddets navn: Den selvejende institution Tjærbyvejens vuggestue Dato for afholdt pædagogisk tilsyn: 11/4 2018 Dato og tidsrum for iagttagelsesbesøg:

Læs mere

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave

BLÅBJERG BØRNEHAVE. - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave BLÅBJERG BØRNEHAVE - Helt ude i skoven... for dit barns skyld! Blåbjerg Friskole og Børnehave Klintingvej 170 Stausø 6854 Henne Telefon: 30 29 66 04 eller 75 25 66 04 E-mail: bornehave@blaabjergfriskole.dk

Læs mere

SMITTE-beskrivelse af fokus: Sammenhænge mellem dagtilbud og skole

SMITTE-beskrivelse af fokus: Sammenhænge mellem dagtilbud og skole SMITTE-beskrivelse af fokus: Sammenhænge mellem dagtilbud og skole SAMMENHÆNG Baggrund og forudsætninger EVALUERING Registrering og vurdering MÅL Hvad vil vi opnå? TEGN Hvordan kan vi se at vi er på vej

Læs mere

Pædagogisk tilsyn 2018 i dagtilbud i Randers kommune. Bilag

Pædagogisk tilsyn 2018 i dagtilbud i Randers kommune. Bilag Pædagogisk tilsyn 2018 i dagtilbud i Randers kommune Bilag Indholdsfortegnelse Bilag 1 Samlet tilsynsrapport 2018 for dagtilbud i RK 2 Side Bilag 2 9 - punktsplanen 20 Bilag 3 Iagttagelsesopgave 22 1 Bilag

Læs mere

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger DBA

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger DBA Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Sneglehuset i Haubro, 9600 Aars DBA Normeret

Læs mere

Evaluering af læreplan Børneuniverset

Evaluering af læreplan Børneuniverset Evaluering af læreplan 2017 Børneuniverset 1 Faktaoplysninger Institutionens navn Børneuniverset Adresse Drosselvej 28 Telefonnummer 76164792 Hjemmeside www.boerneuniverset.esbjergkommune.dk Leder Souchef

Læs mere

Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg

Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg Rapport fra Dagtilbuds tilsynsbesøg Dagtilbuddets navn Børnehuset Novrupvej Mødedeltagere Leder Anne Birgitte Josefsen, bestyrelsesformand Rotha Joensen, medarbejderrepræsentant Susanne Christensen, konsulent

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Møllegården 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehaven Møllegården Dato for tilsynet: 14. februar 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen:

Læs mere

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus.

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber, at nedenstående informationer vil være med

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Sct. Georgsgården

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Sct. Georgsgården TILSYN 2018 Tilsynsnotat Børnehaven Sct. Georgsgården 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehaven Sct.Georgs Gården Dato for tilsynet: 9 januar 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra

Læs mere

Børnemiljøvurdering Filuren 2010

Børnemiljøvurdering Filuren 2010 Børnemiljøvurdering Filuren 2010 Ifølge Dagtilbudsloven skal alle dagtilbud udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering mindst hvert tredje år. Formålet med at der stilles krav til børnemiljøet i dagtilbud,

Læs mere

Sprog og læsehandleplan 0-6 år:

Sprog og læsehandleplan 0-6 år: Sprog og læsehandleplan 0-6 år: På baggrund af den kommunale sprog og læsestrategi samt pjecerne Udvikling af sprogfærdigheder hos 0-2 årige børn og 3-6 årige, har vi udarbejdet en lokal handleplan for

Læs mere

Tilsyn for private daginstitutioner

Tilsyn for private daginstitutioner Tilsyn for private daginstitutioner Tilsyn 2018 Tilsynsrapport for: Børnehaven.com Dato for tilsyn: den 7. november 2018 Deltagere: Kristina Holt, leder Inger Lenau, pædagog Sara Lystlund, pædagogmedhjælper

Læs mere

Kvalitetsstandarden for heldagslegestue i Sorø Kommune træder i kraft 1. januar 2015.

Kvalitetsstandarden for heldagslegestue i Sorø Kommune træder i kraft 1. januar 2015. Kvalitetsstandard: Heldagslegestue Heldagslegestue er et af tre indsatsområder i Sorø Dagplejes udviklingsprojekt Den Gode Dagpleje. Projektet har som formål at skabe én fælles organisation, der garanterer

Læs mere

PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Børnehuset Hanehøj. Formål:

PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Børnehuset Hanehøj. Formål: PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Børnehuset Hanehøj. Formål: I 2012 blev der udført pædagogisk tilsyn på samtlige kommunale og private institutioner i Syddjurs kommune. Som

Læs mere

Lokal udviklingsplan for Børnehaven Skovgårdsparken (SDT)

Lokal udviklingsplan for Børnehaven Skovgårdsparken (SDT) Lokal udviklingsplan for Børnehaven Skovgårdsparken (SDT) 1 1 Indhold 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3 2.2 Fælles indsatser

Læs mere

Det gode børneliv og KLAR-pædagogikken maj Lupinvejens Børnehave

Det gode børneliv og KLAR-pædagogikken maj Lupinvejens Børnehave Det gode børneliv og KLAR-pædagogikken maj 2013 Lupinvejens Børnehave Vi skaber en sammenhængende pædagogik og organisation, der målrettet kan medvirke til at give barnet det gode barneliv samt rumme alle

Læs mere

Faglig dialog. Selvregistrering. Sociale relationer - barn/voksenkontakten. Vedligeholdelse af indsats

Faglig dialog. Selvregistrering. Sociale relationer - barn/voksenkontakten. Vedligeholdelse af indsats Selvregistrering Faglig dialog Sociale relationer - barn/voksenkontakten arbejdet med sociale relationer. Dette kommer f.eks. til udtryk ved: Børn og voksne bliver budt godmorgen med smil og øjenkontakt.

Læs mere

Vuggestuens lærerplaner

Vuggestuens lærerplaner Vuggestuens lærerplaner Barnets personlige og alsidige udvikling - at barnet får respekt for andre børn, og udvikler empati - at barnet er i god trivsel og udvikling - at barnet lærer, hvad der er rigtigt

Læs mere

Tilsynsnotat Inden mødet. Institution: Børnehuset Petra

Tilsynsnotat Inden mødet. Institution: Børnehuset Petra Tilsynsnotat 2016 Institution: Børnehuset Petra Emne Kortlægningen T2 På tilsynsbesøget vil vi gerne drøfte resultatet af T2 og progressionen fra T1 samt jeres arbejde med de nye data Beskriv hvilke overvejelser

Læs mere

Evaluering af pædagogiske læreplaner

Evaluering af pædagogiske læreplaner Evaluering af pædagogiske læreplaner 2016-2017 Ifølge Dagtilbudslovens 8 skal der i alle dagtilbud udarbejdes en skriftlig pædagogisk læreplan og dertil skal arbejdet med lærerplanerne evalueres, jf. 9,

Læs mere

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Aldersintegreret inst Markvænget Normeret børnetal

Læs mere

Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave

Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave Velkommen til Dr. Alexandrines Børnehave Dr. Alexandrines Børnehave er en af de institutioner i Aarhus kommune som varetager opgaven med inklusion af børn med handicap. Med denne folder ønsker vi, at byde

Læs mere

Vi arbejder på, at give børnene tydelighed omkring hvilke læringsmiljøer, der er tilgængelige. Vi lægger vægt på:

Vi arbejder på, at give børnene tydelighed omkring hvilke læringsmiljøer, der er tilgængelige. Vi lægger vægt på: Bilag 1. Pædagogisk Handleplan De Tre Huse: Dagligdagen overordnede principper: Institutionen består af 3 huse på 2 matrikler. Højager vuggestue og Fredskovhellet vuggestue og Fredskovhellet børnehave.

Læs mere

Pædagogisk plan

Pædagogisk plan Børneområdet sep. 2014 Pædagogisk plan 2015-2016 Område Hestkøb Områdeleders opsamlende vurdering Områdelederens/institutionslederens opsamlende vurdering Afslut med en kortfattet samlet vurdering om sammenhængen

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Marthagården Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Peter Bangs Vej 12 Leder Ingrid Fuglseth Jensen Normerede pladser 0-3 år Normeret

Læs mere

Holstebro Kommune. Dagtilbudspolitik Udviklingsplan for Vuggestuen Platanvej

Holstebro Kommune. Dagtilbudspolitik Udviklingsplan for Vuggestuen Platanvej Holstebro Kommune Dagtilbudspolitik 2011-2014 Udviklingsplan for Vuggestuen Platanvej 1 1. Indledning... 3 2. Præsentation af dagtilbuddet.... 3 3. Børne- og læringssyn.... 4 3.1 Holstebro kommunes børne-

Læs mere

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adress Hornum børnehave Elmevej/ Kirkevej Hornum Normeret

Læs mere

Skab lærings - øjeblikke

Skab lærings - øjeblikke Skab lærings - øjeblikke i hverdagens små rutiner Skab læringsøjeblikke i hverdagens små rutiner Børnemiljø og læreplaner I dette inspirationsmateriale vælger vi at tildele hverdagens små rutiner øget

Læs mere