Perfekt lydanlæg. Det perfekte lydanlæg findes ikke! Det skal skabes i tæt samspil!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Perfekt lydanlæg. Det perfekte lydanlæg findes ikke! Det skal skabes i tæt samspil!"

Transkript

1 Perfekt lydanlæg Det perfekte lydanlæg findes ikke! Det skal skabes i tæt samspil! Lyd præger vores hverdag. Uanset hvor vi opholder os, er vi omgivet af lyd. Når vi bliver transporteret, køber ind, hygger, bliver underholdt, dyrker sport osv. Lyden bliver brugt til musik, kommunikation, varsling og stimulering. Det er faktisk nemmere at nævne steder hvor der er dårlig eller uforståelig lyd, end nævne steder hvor der ikke er lydanlæg. At skabe det perfekte lydanlæg, er ikke et spørgsmål om at betale flest mulige penge. Analyse af krav, ønsker, akustik kombineret med simpel betjening og uddannelse af brugerne, giver mulighed for at finde de rigtige produkter, og skabe den optimale installation første gang. Erfaringen viser at det mest økonomiske lydanlæg i såvel anskaffelse, som drift - er det lydanlæg som er udført på baggrund af de ting vi har beskrevet på disse sider. PROFESSIONELLE LYDANLÆG TIL: Haller, stadions, gymnastiksale, fitness Indkøbscentre, detailhandel Hoteller, restauranter, barer, cafeer Teatre, musik- og kulturhuse, diskoteker Skoler og øvrige uddannelsesinstitutioner Virksomheder, udstillingscentre, transport Samspillet om at skabe det perfekte lydanlæg starter med et møde. På baggrund af dine konkrete ønsker og krav kan vi starte processen. Alt for ofte vælges lydanlæg på baggrund af ugens tilbud eller overivrige sælgere, der skal nå sidste måneds salgstal.

2 Rådgivning Korrekt og kompetent rådgivning er altafgørende for at skabe det perfekte lydanlæg. Uanset hvilket formål lydanlægget skal bruges til, bør anskaffelsen ikke overlades til tilfældigheder. Alt for ofte installeres lydanlæg som ikke opfylder brugernes krav og ønsker, der endvidere decideret lyder dårligt, eller som er for ulogiske og komplicerede at betjene. Dette har Pro-Partner for længst gjort noget ved. Vi betragter rådgivning, beregninger, demonstration og analyser som meget vigtige hjørnestene, når beslutningen om nyt lydanlæg skal træffes. Vi kalder vores rådgivning for PRO- BASIS. Navnet er simpelt og logisk for er BASIS ikke i orden eller veludført, bliver det endelige resultat sjældent acceptabelt. Med PRO-BASIS tilbyder vi kompetent produktviden, akustiske beregninger, behovsanalyser, lyddemonstration, normer til overholdelse kombineret med trends og tendenser. Oven i PRO-BASIS lægger vi vores erfaring fra flere end 1000 udførte installationer. Fra lydinstallation i den mindste butik til det største butikscenter. Fra den mindste gymnastiksal til de største stadions. Fra én til 300 zoner (individuelle områder med individuel lyd). Fra Cafe musikanlæg til de største discoteker. Fra rock til opera. PRO-BASIS rådgivning anvendes ofte af arkitekter, rådgivende ingeniører, beregnere og bygherrer allerede i planlægningsfasen af nyt byggeri. Derved bliver lydanlægget en integreret del af byggeriet, i lighed med lys og varme, og det grundige forarbejde giver et perfekt resultat. I vores PRO-BASIS pakke er vi også behjælpelige med myndighedsbehandling f.eks. i relation til godkendelse af Evakuerings - og Stemmevarslingsanlæg efter DBI Vejledning 24 eller EN60849, eller i forbindelse med overholdelse af støjkrav fra Miljø kontrollen. FAKTA OM PRO-BASIS: Rådgivning Akustiske beregninger (PRO-ENGINEERING), analyse af krav og ønsker. Lyddemonstration Myndighedsbehandling Forslag til simpel og logisk betjening Dokumentation Med PRO-BASIS gives en helt unik og enestående garanti: Bliver det endelige resultat ikke, som planlagt og forudsagt, nedtages installationen og hver en krone tilbagebetales.

3 Engineering Der findes formentligt ikke to lokaler der har éns akustik. Overflader f.eks. loft, gulv og vægge reflekterer lyden efter hårdhed. Ganske simpelt kan man sige at et parketgulv giver flere reflektioner, end et langhåret tæppe. Antallet, udforming og placering af møbler ændrer også akustikken i lokalet. Temperatur og luftfugtighed påvirker lydens hastighed. Derfor tilbyder vi PRO-ENGINEERING. I samarbejde med akustikere og ingeniører beregnes eller måles efterklangstider, Rasti/STI værdier (taleforståelighed), lydtryk, absorptionsværdier og lyddækning. Målet er at skabe det perfekte lydanlæg, til indfrielse af de aktuelle krav. I eksisterende lokaler er det relativt nemt at lave efterklangsmålinger, demonstration, målinger og dokumentation af det endelige resultat, inden beslutningen træffes. Det krav kan stilles til os, og bør også stilles til vores konkurrenter. I lokaler og bygninger der kun findes som arkitekttegninger, foretages beregningerne ved hjælp af avancerede computerprogrammer, der på baggrund af overflader, indretning og konstruktion kan beregne det endelige resultat, allerede inden første spadestik er taget. Med PRO-Engineering sikres også en simpel betjening af lydanlægget. Hvorfor have 100 knapper, hvis der reelt kun skal bruges én? Eller hvad med at have alle funktioner i lydanlægget såvel betjening som overvågning, samlet på ét computer skærmbillede, der betjenes via touchskærm? Erfaringen viser at jo mere simpel betjening, desto større udnyttelse af lydanlægget. FAKTA OM PRO-ENGINEERING: Beregning af efterklangstid, Rasti/STI værdier, lydtryk, lyddækning. Beregning af strømforbrug, varmeudvikling og rackstørrelser. Opbygning af brugerinterface. PRO-ENGINEERING beregner og forudser endvidere forbrug af strøm og varmeudvikling, ligesom rackstørrelser tilpasses, optimeres og dokumenteres. Med PRO-ENGINEERING bliver det mindre spændende at høre lydanlægget første gang. Det hele er jo forudsagt på forhånd!

4 Varsling Bygninger i det offentlige rum skal brandsikres. Dette redder mennesker, når ulykken er ude. Dansk brand- og sikringsteknisk institut (DBI) rådgiver om alle facetter i brandsikring. Se nærmere på: En del af brandsikringen er varslingsanlæg. Brandsikring af byggeri (DBI 2004): Et varslingsanlæg har til formål at varsle personerne i bygningen. Varslingsanlægget skal tilpasses bygningens brug med hensyn til valg af varslingssignal, type og frekvens. Ofte vil varsling med talende besked være mest hensigtsmæssigt. Varslingsanlæg kan udføres i overensstemmelse med: DS/EN Lydudstyr til nødsituationsformål Pro-Partner har igennem årene opnået stor ekspertise i lydanlæg til stemmevarsling. Gør brug af denne ekspertise og få integreret varslingen i det lydanlæg der normalt bruges. VARSLING: Rådgivning og Projektering Installation efter gældende regler Myndighedsbehandling Gennemgang og test med myndigheder Intet overlades til tilfældigheder. Vi sikrer, og dokumenterer at varslingsanlægget har den rette lyddækning, lydtryk og taleforståelighed (Rasti/STI) og at installationen er korrekt udført. Stærkstrømsbekendtgørelsen af 1. Juli 2001, afsnit 6, elektriske installationer Brandteknisk vejledning 24 Varslingsanlæg udgivet af Dansk brand- og sikringsteknisk institut (DBI) DS/EN 54 Branddetektorer og -alarmsystemer Del 1 - Del 11

5 Installation og support Vores stræben på at skabe det perfekte lydanlæg, omfatter naturligvis også installation, programmering, test og igangsætning. Og herefter løbende support. Installationen udføres af Pro-Partners egne faguddannede teknikere, montører og programmører. Vi anvender hvert år mange resurser på uddannelse og træning i nye produkter, nye teknologier og ny viden. Dette er med til at sikre at installationen udføres så optimalt og professionelt som muligt. Naturligvis udføres installationen efter gældende regler og normer. Efter installation uddanner vi brugere og superbrugere i betjening og løbende vedligeholdelse. Endvidere udleveres individuel Drift & Vedligehold mappe samt simple betjeningsvejledninger. For at sikre at den leverede lydløsning også fungerer optimalt for fremtiden, tilbyder vi forskellige servicepakker som kan sammensættes individuelt. Servicepakkerne kan omfatte løbende vedligeholdelse, løbende opdateringer, hvordan der skal supporteres ved et eventuelt nedbrud, reparationer m.v. FAKTA OM INSTALLATION OG SUPPORT: Installation udføres af faguddannede medarbejdere Uddannelse af brugere og superbrugere Skriftlig dokumentation og betjeningsvejledninger Egne værksteder, med masser af låneprodukter Individuelle serviceaftaler Selv de bedste produkter kan gå i stykker. Derfor tilbyder vi reparation på egne værksteder, og som regel har vi låne produkter der stilles til rådighed under reparation. Med en Defekt til Nyt aftale, reparerer vi ikke når produktet går i stykker. Vi leverer et nyt produkt, hurtigt og sikkert. Konkrete forslag til installation, uddannelse og support fremgår af oplæg, eller tilbud på en ny lydløsning.