Brugervejledning. Brovægtprogram. F.L. Teknik A/S Barfoedsvej 4, 9800 Hjørring

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugervejledning. Brovægtprogram. F.L. Teknik A/S Barfoedsvej 4, 9800 Hjørring"

Transkript

1 Brugervejledning Brovægtprogram F.L. Teknik A/S Barfoedsvej 4, 9800 Hjørring

2 Introduktion F.L. Teknik Brovægtprogram er udviklet som supplement til eksisterende og nye brovægte. Programmet understøtter vejeindikatorer der leveres af F.L. Teknik, heriblandt Agrotec 100 og 200 samt XK 3100-B2 og D2. Programmet anvendes til at bogføre ind- og udvejning af f.eks. kornlæs. Der er mulighed for ind- og udvejning af køretøjer, med tarering af de enkelte køretøjer, og registrering af vejedato, læssets indhold, mængde samt fra og til sted. De registrerede data kan anvendes til udskrivning af rapporter om ind- og udvejning, samt til at holde styr på læs der ligger på lager for kunder. Systemkrav Brovægtprogrammet kræver følgende: Vejeindikator (Agrotec 100, Agrotec 200, XK3100-B2 og XK3100-D2 understøttes) Kabel fra vejeindikator til PC - bestilles sammen med program. PC med følgende: o En ledig Serielport (COM Port.) o Pentium eller AMD K3 Processor. o 256MB RAM. o 20MB ledig harddisk plads. o Windows 98 eller bedre. o CD-ROM drev til installation. o Evt. Windows-understøttet printer. Alt efter datamængde kan det være nødvendigt med mere harddiskplads. Installation Programmet installeres ved at sætte CD en i CD-ROM drevet. Herefter burde installationsprogrammet starte, herefter følges installationsprogrammets henvisninger. Hvis Installationsprogrammet ikke starter automatisk, åbnes Denne Computer og derefter CD- ROM drevet, hvorefter setup.exe startes. BEMÆRK: Under installationen installeres BDE (Borland Database Engine), dette er en vigtig del af programmet, og programmet vil ikke virke uden Efter endt installation, vil der være blevet oprettet et ikon i startmenuen, som starter programmet.

3 Indvejning Indvejning af et læs fungerer på følgende måde: I programmet vælges siden Indvejning, således at skærmbilledet ser ud som herunder (kan variere alt efter Windows-version): Hvis vejeindikatoren er sat op i programmet vises den aktuelle vægt i Brutto. For at tarere vægten, køres det tomme køretøj op på vægten, og der trykkes på Tara knappen. Herefter vises den aktuelle Tara vægt i TARA, og Nettovægten vises i Netto. Når det fyldte køretøj køres på vægten, vises Nettovægten i Netto som Brutto minus Tara. Nu kan der indvejes. Først udfyldes felterne med relevante oplysninger. Køretøj kan være et køretøjsnummer, nummerplade eller et unikt navn. Køretøj navn er navnet på køretøjet eller chaufføren eller tilsvarende beskrivelse. Last er det som indvejes. Leveret fra er stedet hvor læsset kommer fra,

4 f.eks. en kunde eller leverandør. Oplagret er stedet hvor læsset er leveret til, f.eks. en silo eller lagerplads. Når oplysningerne er tastet ind, eller eventuelt valgt fra rullegardinerne, trykkes Indvej, og data lagres. Nu spørges der om der ønskes en kvittering. Hvis der svares ja, udskrives en (eller to, se Opsætning ) kvittering. Indvejningen er nu overstået, og en ny kan foretages.

5 Udvejning Udvejning af et læs foregår på stort set samme måde som indvejning. I programmet vælges siden Udvejning, således at skærmbilledet ser ud som herunder (kan variere alt efter Windows-version): Hvis vejeindikatoren er sat op i programmet vises den aktuelle vægt i Brutto. For at tarere vægten, køres det tomme køretøj op på vægten, og der trykkes på Tara knappen. Herefter vises den aktuelle Tara vægt i TARA, og Nettovægten vises i Netto. Når det fyldte køretøj køres på vægten, vises Nettovægten i Netto som Brutto minus Tara. Nu kan der udvejes. Først udfyldes felterne med relevante oplysninger. Køretøj kan være et køretøjsnummer, nummerplade eller et unikt navn. Køretøj navn er navnet på køretøjet eller chaufføren eller tilsvarende beskrivelse. Last er det som udvejes. Oplagret er stedet hvor læsset kommer fra, f.eks. en silo eller lagerplads. Leveret fra er stedet hvor læsset skal leveres til.

6 Når oplysningerne er tastet ind, eller eventuelt valgt fra rullegardinerne, trykkes Udvej, og data lagres. Nu spørges der om der ønskes en kvittering. Hvis der svares ja, udskrives en (eller to, se Opsætning ) kvittering. Udvejningen er nu overstået, og en ny kan foretages.

7 Rapportering Programmet har indbygget rapporteringsværktøj, der kan udskrive og gemme rapporter over ind- og udgående læs. Der er mulighed for at gemme rapporter til tekstfil, kommasepareret fil (Excel og andre) og Hjemmeside. Under Rapportering kan der vælges mellem fem forskellige typer rapport: Oversigt Viser summeret ind- og udgående pr. køretøj. Detaljeret rapport Viser alle ind- og udgående vejninger, uden summering. Rapport om Summeret indgående pr. køretøj. indgående Rapport om Summeret udgående pr. køretøj. udgående Specielrapport Brugerdefineret rapport.

8 Specielrapport opsætning Ved at vælge Specielrapport og klikke på Definer Rapport, kan der vælges de felter der ønskes i en rapport. Under Medtag vælges hvad der skal vises i rapporten. Sorter efter tillader op til tre sorteringskriterier og Summer felterne bestemmer om der skal summeres på Tara, Brutto og/eller Netto vægt. Fra og til dato kan vælges hvis Tidspunkt er valgt. Dette gør det muligt at lave rapporter over tidsrum. Felterne Indgående og Udgående vælger om ind- og udgående vejninger skal inkluderes. Rapport opsætningen, bortset fra fra- og til dato gemmes når Ok-knappen klikkes.

9 Opsætning Opsætning af tilbehør og printer foregår på siden Opsætning vist herunder: På denne side opsættes kommunikationsinstillinger til brovægten og typen af brovægt. Brovægt Hastighed Agrotec 100/ XK3100-B eller 4800, alt efter opsætning XK3100-D eller 4800, alt efter opsætning COM Port indstilles til den port som brovægten er sat til. Hvis programmets display viser den aktuelle vægt, er indstillingerne korrekte. Felterne Gård/Firma/Ejer navn og Brevhoved kan udfyldes med de relevante oplysninger, og udskrives på kvitteringer. Valg af Udskriv altid kopi af kvittering medfører, at der udskrives en ekstra kopi af kvitteringer når der ind- eller udvejes. Knappen Printerindstillinger tillader opsætning af printer, dette gøres på sædvanlig Windows maner (Se evt. Windows Hjælp eller printerens manual)