Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG"

Transkript

1 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 13. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG Møde afholdt: Tirsdag den 4. september, kl STUDIENÆVNSBETJENING Sted: Referent: Lille mødesal Dorte Lundsager BLEGDAMSVEJ 3B 2200 KØBENHAVN N TLF Til stede: Studienævn: Jørgen Olsen, Jens Rekling, Felix Müller, Sandra Kristiane Pouplier, Henriette Holst Hansen, Anders Husby, Kari Mikines, Benjamin Naveed Janjooa, Rikke Lund, Vagn Eskesen Administration: Martin Stampe Noer Gæster: Niels Lynnerup (vedr. punkt 3, 4 og 5) Marie Stampe Lysgaard, Sedrah Arif Butt, Anine Therese Westh Skibsted (vedr. punkt 6) Niels Erik Møllegaard (vedr. punkt 7) DIR FAX dohl@sund.ku.dk REF: DOHL SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv. Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Personsager ingen modtaget, punktet udgår 3. Opfølgning på evaluering af MC eksamen i retsmedicin F12 (bilag, Niels Lynnerup inviteret til kl )

2 4. Beslutning om ændring af 2009-kandidatstudieordningen vedr. længden af eksamen i retsmedicin (Niels Lynnerup inviteret til kl ) 5. Indledende drøftelse af ny kursusstruktur i retsmedicin (bilag, Niels Lynnerup inviteret til kl ) 6. Drøftelse af aktuelle emner med studievejledningen for medicin (Studievejledningen inviteret til kl. 17, bilag) 7. Beslutning om ny undervisningsplan for kursus i medicinsk celle- og vævsbiologi på 2012-bachelorstudieordningen (Niels Erik Møllegaard inviteret kl , bilag) 8. Opfølgning på evalueringsplan 2012 vedr. eventuelle særevalueringer i 2013 (bilag) 9. Indledende drøftelse af ansøgning om oprettelse af VKO-kursus i gerontologi med start august 2013 (bilag) 10. Varsling af høring af ændring af 2009-kandidatstudieordningen vedr. eksamen i pædiatri 11. Eventuelt SIDE 2 AF 8 Ad. 1) Dagsordenen blev godkendt. Under eventuelt behandles: Personsager på ekstraordinært studienævnsmøde Status på guidelines til målbeskrivelser og lærebøger Ad. 2) Punktet udgår. Ad. 3) Studienævnet drøftede evalueringen af eksamen i retsmedicin F12 med kursusleder og eksamensformand Niels Lynnerup. Indledningsvis blev det konkluderet, at index er steget fra under 4 til over 4, og at mange af de kvalitative kommentarer vedrører, at eksamen er for lang, samt genbrug af eksamensspørgsmål fra det tidligere eksamenssæt. Dog er genbruget af spørgsmål inden for det tilladte, idet der må genbruges max. 50 % fra tidligere eksamenssæt ved MC eksamener. Niels Lynnerup gjorde rede for følgende:

3 - Ved MC eksamen i E11 var mange studerende bange for at de var dumpet, fordi beregningsmodellen var meldt ud på forhånd og efterfølgende blev justeret, hvilket førte til negative kommentarer i evalueringerne. Reelt dumper under 2 % og karaktererne er nomalfordelte. Info om score er nu fjernet fra eksamenssættet og de studerende får først endelig besked herom efter eksamen. - De studerende oplever fortsat et misforhold mellem den tid, der er afsat til eksamen, og den tid, de har behov for. 80 % er færdige efter 1 time. - Der er 40 eksamensspørgsmål og samme antal svarmuligheder pr. spørgsmål hver gang, så de studerende kan være sikre på, at dette ikke varierer fra gang til gang. - Hvis et spørgsmål efterfølgende vurderes at være uklart formuleret og må gå ud, beregnes den studerendes karakter på grundlag af både besvarelsen af eksamenssættet med det udgåede spørgsmål og på grundlag af besvarelsen af eksamenssættet uden det udgåede spørgsmål. Den studerende får herefter den højeste af de to karakterer. - Når eksamenssættet er udarbejdet, prøver flere undervisere at kigge det igennem i en off-line version. - Man regner ikke med at genbruge mere end 25 % af tidligere eksamensspørgsmål og opgavebanken vil være stadigt stigende, da der udarbejdes ca. 30 nye spørgsmål til hver eksamen. - Der indgår også spørgsmål i dødsattester i MC eksamen som ønsket af de studerende. SIDE 3 AF 8 Studienævnet konkluderede, at evalueringen af eksamen i retsmedicin i F12 er tilfredsstillende, og at faget fortsætter med at gennemføre eksamen efter de nuværende retningslinjer og laver flere spørgsmål til opgavebanken. Eksamen i retsmedicin er endnu en gang fokusområde på evalueringsmødet i april Ad.4) Studienævnet besluttede at indstille en studieordningsændring til dekanen med virkning fra F13, således at prøveformen ved eksamen i retsmedicin ændres fra Multiple choice-eksamen af 3 timers varighed til Multiple choice-eksamen af 1½ times varighed Ad.5) Niels Lynnerup fremlagde ønsker om at omlægge undervisningen i retsmedicin på 2015-kandidatstudieordnigen.

4 Faget ønsker at omlægge kurset til et 3 ugers kursus inkl. eksamen med forelæsninger, SAU 40 og SAU 20. Forelæsningerne skal bruges til overordnet introduktion til emnerne, SAU 20 skal bruges til ligsyn og obduktion og SAU 40 skal bruges til mere interaktiv undervisning, der tilnærmer sig eksamensformen, f.eks. med clickers og mere dilemmaagtige cases til diskussion. Antallet af undervisningstimer kan justeres ifm. et endeligt beslutningsoplæg. SIDE 4 AF 8 Bevæggrundene er følgende: - Utilfreds blandt de studerende med, at undervisningen afvikles ved en forelæsningsrække fordelt på fredage over hele semesteret sideløbende med klinikophold. Faget ønsker et mere tæt klinisk kursus. - Det er svært at præsentere de studerende for dødstegn mm. ved forelæsninger i stort auditorium. Mange undervisere og studerende synes, at det er uetisk at præsentere lig i et auditorium. - Det er vigtigt, at læger kan se med sikkerhed, at nogen er død og dette er nemmere at lære ved holdundervisning. - Omlægningen til den billigere MC eksamen var tænkt sammen med et dyrere kursus. Studienævnet havde bl.a. følgende kommentarer til forslaget: - Brug af clickers til forelæsninger er studenteraktiverende og positivt - Kurset bliver dyrere - Konsekvensen af forslaget er, at de kliniske ophold i psykiatri og neurologi skal beskæres, hvilket er bekymrende. Desuden ville der skulle findes flere afdelinger til klinisk socialmedicin, der ville skulle afvikles på 2 i stedet for 3 rul. - Ville kursus og eksamen i retsmedicin også kunne afvikles på 2 uger? - Kunne man i stedet lægge SAU undervisning i retsmedicin i biblioteksugerne, hvor de studerende er friholdt for klinikundervisning? Niels Lynnerup poienterede, at han ikke ønsker at opprioritere retsmedicin på bekostning af andre fag på 4. semester KA og at han også ville være interesseret i et blokkursus på et andet semester. Studienævnet konkluderede, at det er en god idé at arbejde hen imod, at kurset i retsmedicin bliver et mere sammenhængende forløb. Forslaget drøftes i første omgang i undervisningsudvalget på 4. semester i oktober Alternativt må man se på, om det kan lægges på et andet semester, eller om det er

5 muligt at starte op med ligsyn, selvom der ikke kan findes plads til et sammenhængende kursus, f.eks. ved en forsøgsordning. SIDE 5 AF 8 Ad. 6) For at skabe bedre kontakt mellem studievejledningen og studienævnet var studievejledningen inviteret for at præsentere en række aktuelle problemstillinger i studievejledningen. Punktet vil fremover blive tilbagevendende hvert halve år. Prægraduat forskning og orlov Vejledningen har mange henvendelser fra studerende, der er usikre på reglerne omkring prægraduat forskningsår. Den nye regel om, at man skal tage orlov under det det prægraduate forskningsår er ikke meldt tydeligt ud til de studerende og fremgår fortsat ikke af siden om prægraduat forskningsår på Det skal bemærkes, at det er prodekan for forskning Birthe Høeg, der har beslutningskompetencen på området. Birthe Høeg er inviteret i studienævnet 2. oktober for at drøfte forskning og prægraduat forskningsår. Desuden bemærkede studienævnet, at der også bør findes flere strategiske midler til skolarstipendier. Holdbytte for penge Der foregår åbenlys salg af klinikpadser på fakultetets nye holdbytteportal. Det blev konkluderet, at Jørgen Olsen taler med prodekan Hans Henrik Saxild om problemet, og at man desuden forsøger at undersøge, hvorfor handel med klinikpladser foregår. OSVAL 2 Mange studerende og vejledere tror fortsat, at de studerende skriver OSVAL II og ikke kandidatspeciale. Der er kun ganske få studerende tilbage på 2003-studieordningen, som reelt skriver OSVAL II. Alle vejledere og studerende skal informeres om, at de studerende er indskrevet på kandidatstudieordningen og skriver kandidatspeciale. Desuden skal muligheden for at påbegynde kandidatspecialet ikke længere fremgå af rammeplanen på 1. semester KA. Studienævnssekretæren følger op. Karrierevejledning Studievejledningen har arrangeret oplæg om karrierevejledning som supplement til den nye karrierevejledning ved Lægeforeningen på 1. semester KA.

6 Bacheloropgaven Studievejledningen holder oplæg om bacheloropgaven, fordi de oplever, at mange studerende har spørgsmål til, hvor mange timers vejledning man kan forvente sig, hvordan man samarbejder om en gruppeopgave, hvordan man udarbejder en studieplan for projektet mm. SIDE 6 AF 8 Studienævnet bemærkede, at behovet for oplæg fra studievejledningen om bacheloropgaven tyder på, at der ikke informeres tilstrækkeligt om emnet via Absalon eller andre medier, og at det er noget, kursusledelsen bør påtage sig. Studielederen var ikke enig i, at informationerne om bacheloropgaven til de studerende var utilstrækkelig. Studienævnet konkluderede, at kursuslederen for bachelor- og kandidatopgaver, Jørn Helge, inviteres med til et senere studienævnsmøde. Introduktion til kandidatdelen Studievejledningen vil gerne være fast element i introduktionen til kandidatuddannelsen på 1. semester KA og have ½ time til rådighed hver gang. Studievejledningen vil blive skrevet ind i rammeplanen. Tiden kan evt. findes ved at forkorte oplæg fra studieleder og prodekan. Studienævnssekretæren følger op. Eksamen i sundhedspsykologi Der er behov for igen at informere de studerende om ændringen vedr. tilladte hjælpemidler ved eksamen i sundhedspsykologi fra E12. Studienævnssekretæren følger op. Ad. 7) Niels Erik Møllegaard fremlagde ønsker om at modernisere undervisningen på kursus i celle- og vævsbiologi i forlængelse af udskillelsen af excitable celler. Ønsket er at holde det faglige niveau, men gøre kurset mere overskueligt og strømline det efter en enkelt bog. Kurset vil blive opbygget omkring lille Alberts, men kan også læses efter store Alberts. Kurset skal opbygges med temaforelæsninger og tilhørende SAU timer umiddelbart derefter. Der vil desuden være en række forelæsninger til overs, som kan bruges til at inkludere medicinske cases samt til eksamensforberedende forelæsninger. Niveauet blandt de studerende er forskelligt. Derfor ønsker man at indføre dels konsoliderende cafe-timer, dels interessetimer for særligt interesserede studerende. Niveauet på interessetimerne vil være højere end det niveau, der forventes til eksamen.

7 Overordnet set vil timetallet være det samme som tidligere, men timerne vil blive anvendt bedre. Der vil maksimalt blive afholdt 1 forelæsning pr. dag, og store øvelser skubbes til sidst i forløbet. SIDE 7 AF 8 Der vil blive udarbejdet læringsmål for alle F og SAU i overensstemmelse med studieordningen og indholdet af såvel forelæsningsrækken som sammenhængen mellem forelæsninger og SAU undervisning vil blive koordineret. Kurset vil ligge på samme niveau, som tilsvarende kurser på andre universiteters lægeuddannelser. Studienævnet konkluderede, at man er positiv over for omlægningen af kurset, og at indførelsen af interessetimer godkendes som et pilotprojekt. Ændringen må ikke føre til, at der anvendes flere timer, end der gør i dag. Studienævnet vil følge op på evalueringerne af kurset efter omlægningen. Ad. 8) Studienævnet havde følgende ønsker til særevalueringer i 2013: - Afdækning af, hvordan de studerende oplever fordelingen af klinikpladser og den måde fordelingen foregår på (særligt på 1., 3. og 4. semester KA) - Afdækning af behovet for at kunne prioritere valg af læsemakker ifm. prioritering af hospitaler - Placering af akut patient fordelt over hele semesteret. - Evaluering af tiltag i forbindelse med ad hoc udvalget om sammenhængen mellem undervisning og eksamen på 4. semester BA - Ændring af holdstørrelsen på CEKU på 1. semester KA 4. semester BA vil fortsat være fokusområde på evalueringsmødet i april Jørgen Olsen følger op på ønskerne til særevalueringer med Jørgen Hedemark. Ad. 9) VBK-udvalget har sendt forslag om et VKO-kursus i gerontologi til behandling i studienævnet. Rikke Lund fremlagde, at der ikke længere er klinikophold på geriatriske afdelinger på kursus i klinisk socialmedicin, og at fremtidens læger har behov for kendskab til den ældre patient og dennes komplekse problemstillinger, og derfor bør have undervisning i emnet.

8 I forslaget er kurset komprimeret på 1 uge. Det kunne muligvis strækkes over 2 uger. Fremadrettet kan det måske kombineres med klinik på en geriatrisk afdeling. SIDE 8 AF 8 Det blev konkluderet, at Jørgen Olsen prøver at lave en skitse til et kursusbudget, og at man efterfølgende forsøger at skaffe midler til kurset ved at se på de midler, der er til rådighed til VKO. Ad. 10) Jørgen Olsen varslede en elektronisk høring vedr. ændring af eksamensbeskrivelsen for eksamen i pædiatri med virkning fra F13. Ad. 11) Personsager på ekstraordinært studienævnsmøde Der vil blive afholdt et helt ekstraordinært studienævnsmøde i forlængelse af aftagerpanelmødet 18. september til behandling af personsager. Status på guidelines til målbeskrivelser og lærebøger Jørgen Olsen har fået mange tilbagemeldinger fra kursuslederne vedr. guidelines til målbeskrivelser og lærebøger. Emnet drøftes igen på studienævnsmødet 2. oktober.

Dorte Lundsager TLF

Dorte Lundsager TLF D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 10. JANUAR 2013 Forum Møde afholdt: Studienævnet for Medicin

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 13. MARTS 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 11. MAJ 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 5. APRIL 2013 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 10. FEBRUAR 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. november 2012, kl. 15.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. november 2012, kl. 15. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 7. NOVEMBER 2012 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 7. OKTOBER 2013 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Administration: Gitte Birkbøll, Maria Louise Gaston-Andresen (vedr. punkt 3), kontorelev Camilla Hawthorn Jensen

Administration: Gitte Birkbøll, Maria Louise Gaston-Andresen (vedr. punkt 3), kontorelev Camilla Hawthorn Jensen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 7. MARTS 2013 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR

Læs mere

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 8. FEBRUAR 2013 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00

Studienævnet for Medicin AFDELING FOR LEGALITET OG. Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 7. JUNI 2013 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 13. FEBRUAR

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 7. januar 2014, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 7. januar 2014, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0. A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Medicin

Læs mere

Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved - Ekstra møde vedr. COBL-bevilling

Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved - Ekstra møde vedr. COBL-bevilling I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Forretningsudvalget for Undervisningsudvalget ved Institut for Klinisk Medicin M Ø D E R E F E R A T 3. MARTS

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2013 og F2014

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2013 og F2014 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 1. DECEMBER 2014 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Vejledning - Indmelding af idéer til specialefokuserede kurser 5. NOVEMBER 2015 På baggrund

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. september 2013, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. september 2013, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0. A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Undervisningsudvalgsmøde IKM. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2014, kl Sted: Dorte Lundsager.

Undervisningsudvalgsmøde IKM. Forum. Møde afholdt: Torsdag den 18. september 2014, kl Sted: Dorte Lundsager. I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2014 Forum Undervisningsudvalgsmøde IKM INSTITUT FOR KLINISK MEDICIN Møde

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. maj, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. maj, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 9. MAJ 2016 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 11. SEPTEMBER

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. marts Sted: Malene K. K. Eriksen. Referent:

Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 3. marts Sted: Malene K. K. Eriksen. Referent: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. MARTS 2015 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. november 2013, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. november 2013, kl Sted: Møderum 2, lokale 42.0. A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet

Læs mere

Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/ OKTOBER 2013

Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/ OKTOBER 2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Evalueringsrapport for odontologiuddannelsen studieåret 2012/2013 30. OKTOBER 2013 De bagvedliggende

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Studienævnet for Medicin Studienævnsmøde tirsdag d. 3. januar Studienævnet for Medicin. Forum

Studienævnet for Medicin Studienævnsmøde tirsdag d. 3. januar Studienævnet for Medicin. Forum K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin Studienævnsmøde tirsdag d. 3. januar 2017 M Ø D E R E F E R A T 3. JANUAR

Læs mere

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. MAJ 2015 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 7. oktober Sted: ICMM biblioteket ( ) Malene K. K. Eriksen.

Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 7. oktober Sted: ICMM biblioteket ( ) Malene K. K. Eriksen. A F D E L I N G F O R U D D A N N E L S E O G S T U D E R E N D E, S E K T I O N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R

Læs mere

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Torsdag den 1. marts, kl Faculty club, Panum. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 6. MARTS 2018 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt

Læs mere

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 1. DECEMBER 2014 Vedr.: Sagsbehandler: Karina Rømer Overgangsordning mellem

Læs mere

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2.

Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Møde afholdt: 20. april Sted: Mærsk Tårnet, lokale 13.2. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. APRIL 2017 Forum Undervisningsudvalget for Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 11. september 2013 kl Sted: Karina Rømer.

Odontologisk Studienævn. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 11. september 2013 kl Sted: Karina Rømer. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 11. SEPTEMBER 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad.

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi til 2015-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi til 2015-studieordningen for kandidatuddannelsen i odontologi D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET S A G S N O T A T 16. APRIL 2015 Vedr.: Sagsbehandler: Karina Rømer Overgangsordning mellem 2011-

Læs mere

Studienævnsmøde, Odontologisk Studienævn

Studienævnsmøde, Odontologisk Studienævn K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T 20. SEPTEMBER 2017 Forum Studienævnsmøde, Odontologisk

Læs mere

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET

DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET REFERAT af møde i Det Lægevidenskabelige Studienævn Den 26. august 2009 Til stede: Bjarne Møller-Madsen, Mogens Andreasen, Søren Lejsted Færgeman og Ronald Dahl Fraværende: Peter Holm-Nielsen, Torsten

Læs mere

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM

Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Forretningsudvalg for Undervisningsudvalg ved IKM M Ø D E R E F E R A T 29. MAJ 2018 Forum Forretningsudvalg

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Møde afholdt: 10. oktober 2012 kl. 16:35. Sted: Fakultetsservice lokale

Odontologisk Studienævn. Møde afholdt: 10. oktober 2012 kl. 16:35. Sted: Fakultetsservice lokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmer af studienævnet M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. OKTOBER 2012 Forum Odontologisk

Læs mere

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 8. marts 2017, kl Faculty club, Panum.

Undervisningsudvalget ved IKM. Undervisningsudvalget ved IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 8. marts 2017, kl Faculty club, Panum. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T I N S T I T U T F O R K L I N I S K M E D I C I N Undervisningsudvalget ved IKM M Ø D E R E F E R A T 9. MARTS 2017 Forum Undervisningsudvalget ved IKM Møde afholdt

Læs mere

Overgangsordning for revision af 2011-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning for revision af 2011-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T JUNI 216 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning for revision af 211-studieordningen

Læs mere

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi og studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning mellem 2011-studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi og studieordningen for bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T 20. JUNI 2016 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning mellem 2011-studieordningen

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. FEBRUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. oktober, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. oktober, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 26. OKTOBER 2015 Forum Studienævnet for Medicin

Læs mere

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent:

Studienævnet. Studienævnet. Forum. Møde afholdt: Den 19. maj Sted: Lokale Christina Holbøll. Referent: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet M Ø D E R E F E R A T 19. MAJ 2014 Forum Studienævnet ANTROPOLOGI Møde afholdt: Den 19. maj 2014 Sted:

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. januar 2013 kl. 14-16. Sted: 23.1.10. Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. januar 2013 kl. 14-16. Sted: 23.1.10. Karina Rømer. Referent: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T G O D K E N D T 11. JANUAR 2013 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING FOR

Læs mere

Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Bachelor 2006, Kandidat 2015, Kandidat Studieordning 2012, bacheloruddannelsen.

Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Bachelor 2006, Kandidat 2015, Kandidat Studieordning 2012, bacheloruddannelsen. Eksamensplan for medicin Efterårssemesteret 2015 Godkendt af Studienævnet for Medicin den 03.02.2015 Endelig efter fordeling af lokaleressourcer 07.05.2015 Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Bachelor

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 28. marts 2011 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 28.APRIL 2011 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale).

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale). D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 26. APRIL 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Evaluering af kursus i medicinsk genetik. 2. semester bachelor, medicin. Foråret 2015

Evaluering af kursus i medicinsk genetik. 2. semester bachelor, medicin. Foråret 2015 Evaluering af kursus i medicinsk genetik 2. semester bachelor, medicin Foråret 2015 Læsevejledning: Alle skalaspørgsmål præsenteres ved to diagrammer, først en tabel med gennemsnittet for det samlede spørgsmål

Læs mere

Evaluering af klinisk kursus i almen medicin. 6. semester kandidat, Medicin. Foråret 2015

Evaluering af klinisk kursus i almen medicin. 6. semester kandidat, Medicin. Foråret 2015 Evaluering af klinisk kursus i almen medicin 6. semester kandidat, Medicin Foråret 2015 Læsevejledning: Alle skalaspørgsmål præsenteres ved to diagrammer, først en tabel med gennemsnittet for det samlede

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 11. januar 2017 kl Sted Panum Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 11. januar 2017 kl Sted Panum Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 11. JANUAR 2017 Forum Odontologisk Studienævn DEPARTMENT

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 12. november 2014, kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 12. november 2014, kl Sted: Karina Rømer. Referent: DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT- GODKENDT 12. NOVEMBER 2014 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: 12. november 2014, kl. 16.35 Sted:

Læs mere

Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 4. DECEMBER

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 30. APRIL

Læs mere

Kursus i excitable celler (2,5 ECTS) ECTS)

Kursus i excitable celler (2,5 ECTS) ECTS) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Overgangsordning fra 2006-bachelorstudieordningen i medicin til 2012- bachelorstudieordningen

Læs mere

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T JUNI 2016 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning for revision af

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar, Sted: Louise Berntsen.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar, Sted: Louise Berntsen. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 12. JANUAR 2016 Forum Studienævnet for Medicin

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Eksamensplan for medicin Efterårssemesteret 2016 Godkendt i Studienævnet for Medicin den Endelig efter fordeling af lokaler den

Eksamensplan for medicin Efterårssemesteret 2016 Godkendt i Studienævnet for Medicin den Endelig efter fordeling af lokaler den Eksamensplan for medicin Efterårssemesteret 2016 Godkendt i Studienævnet for Medicin den 02.02.2016 Endelig efter fordeling af lokaler den 24.05.2016 Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Kandidat 2015,

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 9. november

Referat af studienævnsmøde den 9. november Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat af studienævnsmøde den 9. november 2018 Til stede: Niels Illum (NI), Rune Wiig Nielsen (RWN), Jørgen Nexøe (JN), Martin Wirenfeldt Nielsen (MWN, Sujiga

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 9. MARTS

Læs mere

Karakterer ordinær eksamen. Torsdag den 3. juli. Tirsdag den 20. maj. Mandag den 30. juni

Karakterer ordinær eksamen. Torsdag den 3. juli. Tirsdag den 20. maj. Mandag den 30. juni Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2014 Godkendt af Studienævnet for Medicin 01.10.13 Endelig efter fordeling af lokaleressourcer 29.10.13 Ny dato for kliniske sygdomsenheder og arbejdsmedicin indsat

Læs mere

Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 6. NOVEMBER

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 10. juni 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 10. juni 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. JUNI 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING FOR

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2015 Godkendt af Studienævnet for Medicin Endelig efter fordeling af lokaleressourcer

Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2015 Godkendt af Studienævnet for Medicin Endelig efter fordeling af lokaleressourcer Eksamensplan for medicin Forårssemesteret 2015 Godkendt af Studienævnet for Medicin 09.09.14 Endelig efter fordeling af lokaleressourcer 11.11.14 Gældende studieordninger: Bachelor 2012, Bachelor 2006,

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. maj Sted Panum Instituttet, Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 19. maj Sted Panum Instituttet, Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 19. MAJ 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING FOR

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, Winsløwsparken 19, 3. sal, Odense (mødelokale D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 23. NOVEMBER 2014 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE Møde afholdt:

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 12. april 2017 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Kim Brøsen (KB), Judith Kuntsche (JK), Lisbeth

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Status på udrulning af ny studieordning

Status på udrulning af ny studieordning Institut for klinisk medicin Status på udrulning af ny studieordning Viceinstitutleder Jesper Hastrup Svendsen Dias 1 Ny studieplan her er vi nu IKM stormøde 26.01.16 Dias 2 Nyt 6. semester BA er udrullet

Læs mere

Erstattes på 2015- kandidatstudieordningen af. Kursus i grundlæggende klinik, 7,5 ECTS. Ligger på 1. semester. på 2012-bachelorstudieordningen

Erstattes på 2015- kandidatstudieordningen af. Kursus i grundlæggende klinik, 7,5 ECTS. Ligger på 1. semester. på 2012-bachelorstudieordningen S E K T I O N E N F O R L E G A L I T E T O G S T U D I E N Æ V N S B E T J E N I N G K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Overgangsordning fra 2009-kandidatstudieordningen i medicin til 2015-kandidatstudieordningen

Læs mere

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul)

Læs mere

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst

Møde afholdt: Torsdag den 28. april 2016 kl BLEGDAMSVEJ 3B. Ålborg Universitet NOVI, mødelokale 7. Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Øst D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 13. JUNI 2016 Forum Møde i Censorformandskabet for lægeuddannelsen i Danmark FAKULTETSSERVICE

Læs mere

Principperne for prøvesystemet på kandidatuddannelsen er: Der gennemføres to OSCE på kandidatdelen.

Principperne for prøvesystemet på kandidatuddannelsen er: Der gennemføres to OSCE på kandidatdelen. Modtager(e): Studienævnet NOTAT Prøveformer Dato: 31. januar 2011 Ref: ht Side 1/3 Arbejdsgrupperne har afleveret deres forslag til kursusbeskrivelser. I forhold til studieordningen er det særligt vigtigt

Læs mere

Aftagerpanelet for den Lægevidenskabelige Bachelor- og Kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den Lægevidenskabelige Bachelor- og Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for den Lægevidenskabelige Bachelor- og Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab

Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab M Ø D E R E F E R A T 16. JUNI 2014 Forum Studienævnet

Læs mere

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014.

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Overgangsordning for afvikling af de tværfaglige kurser og eksamener på 2011-13. JUNI 2014 Denne

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 25. SEPTEMBER 2017 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402)

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, (mødelokale 402) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 2. JUNI 2015 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSERVICE AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt: Mandag den 26. marts 2012 kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 15.MAJ 2012 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

Undervisningsudvalget IKM. Undervisningsudvalget IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 27. februar 2019, kl

Undervisningsudvalget IKM. Undervisningsudvalget IKM. Forum. Møde afholdt Onsdag den 27. februar 2019, kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Undervisningsudvalget IKM M Ø D E R E F E R A T 1. MARTS 2019 Forum Undervisningsudvalget IKM

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Studienævnet for Medicin og den Sundshedsfaglige Kandidatuddannelse

Studienævnet for Medicin og den Sundshedsfaglige Kandidatuddannelse K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og den Sundshedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 12.

Læs mere

Referat. Møde i Studienævn for Farmaci. Dato og tidspunkt 6. september 2018 kl Kollokvierummet på FKF, Campus

Referat. Møde i Studienævn for Farmaci. Dato og tidspunkt 6. september 2018 kl Kollokvierummet på FKF, Campus Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat 6. september 2018 Emne Møde i Studienævn for Farmaci Dato og tidspunkt 6. september 2018 kl. 13.00-16.00 sn-farmaci@health.sdu.dk T +4565509236 Sted Inviterede

Læs mere

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær Karakterer Syge-/reeksamen 1. semester

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær Karakterer Syge-/reeksamen 1. semester for offentliggørelsen: 15.11.2017 Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær Karakterer Syge-/reeksamen eksamen ordinær eksamen 1. semester Karakterer syge/reeksamen Eksamen i grundlæggende klinik

Læs mere